Brystforstørrelse med EUROSILICONE silikoneimplantater Din bedste garanti for kvalitet og sikkerhed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brystforstørrelse med EUROSILICONE silikoneimplantater Din bedste garanti for kvalitet og sikkerhed"

Transkript

1 Brystforstørrelse med EUROSILICONE silikoneimplantater Din bedste garanti for kvalitet og sikkerhed

2 Beslutningen om brystforstørrende operation: Hos EUROSILICONE er vi bevidste om, at det er en vigtig beslutning, at få foretaget en brystforstørrende operation. Derfor vil vi gerne bidrage til, at du får kvalificeret viden inden operationen. Du kan have mange overvejelser og spørgsmål. Derfor har vi samlet de oftest stillede spørgsmål og svar om EUROSILICONE silikoneimplantater, sikkerhed, selve operationen, risici og resultat. Det skal understreges, at du bør henvende dig til en kompetent plastikkirurg for at få den mest udførlige information om operationen, risici og det forventede resultat. EUROSILICONE i Danmark har valgt at samarbejde med de speciallæger, som sikrer patienterne det bedst mulige resultat efter en brystforstørrende operation. EUROSILICONE tryghed, tillid og avanceret teknologi Silikoneimplantaterne fra EUROSILIONE er blandt de mest efterspurgte og anbefalede blandt førende plastikkirurger. Den kliniske dokumentation, og de strenge krav til kvalitet og sikkerhed, er afgørende for plastikkirurgernes valg. EUROSILICONE er amerikansk ejet af koncernen GC Aesthetics, og der anvendes udelukkende amerikansk FDA-godkendt grundsilikone fra Nusil Technology i USA. EUROSILICONE er blandt verdens tre største producenter af silikoneimplantater. Med mere end 25 års solid erfaring er EUROSILICONE i dag en af de producenter, som har størst viden, og sætter standarden for de mest optimale silikoneimplantater. EUROSILICONE eneste mærke med reel livstidsgaranti GC Aesthetics giver dig livstidsgaranti på silikoneimplantaterne. Garantien er mere omfattende end hos andre producenter. Derfor kan du trygt regne med, at du sikret efter din operation og resten af den tid, hvor du

3 har silikoneimplantaterne indopereret. Garantien er gratis for dig, og du er automatisk dækket, når du vælger EUROSILICONE silikoneimplantater. Livstidsgarantien er ikke tidsbegrænset. Du kan desuden få erstatningsimplantater til begge sider, hvis plastikkirurgen vurderer, det giver bedste resultat. Læs evt. mere i den særskilte brochure om EUROSILICONE livstidsgaranti. Amerikansk silikone og europæisk teknologi Alle EUROSILICONE s implantater er fremstillet af FDA-godkendt silikone af højeste kvalitet fra Nusil Technology i USA. EUROSILICONE stiller de absolut strengeste krav til implantaternes råmaterialer, styrke og holdbarhed. Hvert enkelt implantat gennemgår en lang række tests og styrkeprøver, både under produktionen og ved efterfølgende kontrol. Udviklingen og produktionen foregår på en højteknologisk fabrik i Frankrig. Ekstra skærpet sikkerhedskrav EUROSILICONE har anerkendte sikkerhedscertifikater som CE-mærkning Class 3, som er EU s højeste udmærkelse inden for medicinsk udstyr. EUROSILICONE opfylder desuden reglerne fra den franske sundhedsstyrelse, som internationalt set, har særligt skærpede sikkerhedskrav til produktion af silikoneimplantater. Det er dermed et ekstra kvalitetsstempel, som giver dig større tryghed som patient. Størst udvalg EUROSILIONE tilbyder det største og mest specialiserede sortiment af silikoneimplantater. Der er en vifte af valgmuligheder mellem former, bredde, højde og volumen. Det giver plastikkirurgen uanede muligheder for at vælge et unikt implantat til hver enkelt kvinde. På den måde kan man skabe det mest æstetiske resultat.

4 Spørgsmål og svar om silikoneimplantater, operation og risici: Hvad er silikone? Silikone er fremstillet af grundstoffet silicium, som findes i naturen. Silikone er et meget stabilt og ufarligt stof, som består af karbon (kul) og hydrogen (brint). Silikone findes både i flydende form som gel eller i fast form. Hos EUROSILICONE bruges der kun FDA-godkendt medicinsk, skærefast silikone-gel i alle implantater. Kan man få silikone-allergi? Silikone-allergi forekommer uhyre sjældent, da silikone er et naturligt grundstof, og i forvejen findes i mange af de produkter, som vi dagligt er i kontakt med. Er silikoneimplantater sundhedsskadelige? Trods omfattende, international forskning og videnskabelige studier gennem mange år, er der ikke fundet belæg for, at silikoneimplantater kan være sundhedsskadelige. Det fastslår blandt andre det amerikanske Institute of Medicine. Det har også været fremført, at der muligvis kunne være en sammenhæng mellem silikoneimplantater og risiko for brystkræft og bindevævssygdomme. Flere internationale undersøgelser, blandt andet National Health Studies fra USA, konkluderer, at silikoneimplantater ikke øger din risiko for brystkræft, bindevævssygdomme eller andre sygdomme. Der er ingen forøget risiko for bindevævssygdomme hos kvinde med silikoneimplantater. Kvinder med brystimplantater har ikke større sandsynlighed for at udvikle kræft, immunologiske sygdomme eller neurologiske problemer end resten af befolkningen (Uddrag af konklusion fra The Institute of Medicine-IOM)

5 Hvor stærke og sikre er silikoneimplantaterne? EUROSILICONE går aldrig på kompromis med kvaliteten. EUROSILICONE stiller de strengeste sikkerheds - og kvalitetskrav til silikoneimplantaterne. Som tidligere nævnt er alle implantater fremstillet af FDA-godkendt grundsilikone fra Nusil Technology i USA. EUROSILICONE s implantater produceres under GMP (Good Manufacturing Process) Implantaterne har også ISO 9001 certificering, som sikrer ensartethed og kvalitet fra start til slutproduktion. Hvert enkelt implantat gennemgår en række avancerede test og styrkeprøver, både under produktionen og ved efterfølgende sikkerhedskontroller. Hvor længe holder silikoneimplantater? Silikoneimplantaterne bliver udsat for almindelig slitage i kroppen gennem årene. Det kan føre til, at der på længere sigt slides hul på selve yderskallen. Tidligere havde silikoneimplantater typisk en holdbarhed på ti år. Ny teknologi og konstant produktudvikling, har ført til, at silikoneimplantaterne fra EUROSILICONE med den stærke yderskal og sammenhængende silikone, har markant længere holdbarhed. Foreløbig forskning viser, at du kan have glæde af dine nye EUROSILICONE silikoneimplantater i op til tyve år.

6 Hvor vigtig er silikoneimplantaternes strække-evne og styrke? + EUROSILICONE vil ikke nøjes med kun at opfylde amerikanske og europæiske standardkrav til strække-evne, styrke, sammenhængende silikone (co- + hesivitet), elasticitet, tæthed, tryk-styrke og tykkelse på selve skallen. EURO- SILICONE stiler derimod efter at sætte markedets højeste standard for sikre, solide og stærke silikoneimplantater. Eksempelvis har EUROSILICONES silikoneimplantater derfor en strække-evne på mere end 500 procent. Selve silikonen er en skærefast gel, som altid har 100 procent korrekt styrke, sammenhæng og form. Det betyder, at silikone-gelen bevarer sin fasthed og form, men alligevel føles blødt og naturligt som dit almindelige brystvæv. EUROSILICONES silikoneimplantater har desuden, som en særlig sikkerhedsforanstaltning, en ekstra barriere, Nusil Barrier-Coat, inde i selve skallen. Yderskallen på silikoneimplantaterne er meget stærk og stabil, da den består af flere lag silikone. nusil technology High Performance elastomer layer nusil technology Barrier-coat silicone gel filled Kan silikoneimplantater briste? Avanceret teknologi, forskning og udvikling har resulteret i nogle af de bedste, mest sikre silikoneimplantater. Skulle silikoneimplantaterne dog i ekstremt sjældne tilfælde briste (ruptur), er silikonen så sammenhængende og fast, at den ikke kan løbe ud af selve silikonelommen. Oftest sker en ruptur som en såkaldt stille ruptur, hvor der er tale om en lille revne i skallen. En ruptur kan som regel konstateres ved mammografi, MR-scanning, ultralydsscanning eller kirurgisk undersøgelse. Det skal understreges, at en ruptur ikke giver risiko for sygdom, men der kan opstå ømhed og forandring af formen på brystet. Silikoneimplantatet bør selvfølgelig skiftes snarest muligt ved en ruptur.

7 Hvad er kapseldannelse/kapselskrumpning? Kapseldannelse/kapselskrumpning kan forekomme som en del af kroppens naturlige helingsproces, fordi der dannes en kapsel af bindevæv omkring implantaterne. Det viser sig som forskellige grader af hårdhed og ar-dannelse i bindevævet. Symptomerne kan variere meget fra kvinde til kvinde. De fleste oplever ingen mærkbare ændringer eller symptomer. Andre kan opleve alt fra let ubehag, hårdhed, spændinger til egentlige smerter og forandringer af selve formen på brysterne. En re-operation kan være nødvendig i de tilfælde, hvor der er markante forandringer eller smerte. Plastikkirurger bruger den såkaldte Baker-skala til at vurdere kapseldannelse/skrumpning: Niveau I: Brystet er normalt blødt og ser naturligt ud. Niveau II: Brystet føles lidt stramt og ser naturligt ud. Niveau III: Brystet føles stramt og ser anormalt ud. Niveau IV: Brystet er hårdt, ømt og ser anormalt ud. Kan jeg amme med silikoneimplantater? De fleste kvinder kan godt amme efter en brystforstørrende operation med silikoneimplantater. Silikoneimplantater kan dog, i nogle tilfælde, berøre mælkekirtlerne og hæmme din mulighed for at amme, hvis operations-snittet er lagt i området omkring brystvorterne. Mht. til eventuel senere amning, kan du på forhånd tale med plastikkirurgen om, hvor operations-snittene lægges, og om den endelige placering af implantaterne. Det er videnskabeligt bevist, at silikoneimplantater ikke udgør nogen sundhedsrisiko for hverken mor eller barn.

8 Kan kræftknuder skjule sig under silikoneimplantater? Det er vigtigt, at du fortæller radiografen, som udfører mammografien, at du har brystimplantater. Silikoneimplantater, som er placeret ovenpå brystmusklen, kan skygge for noget af brystvævet på røntgenbillederne, og derfor også for en kræftknude. Hvis silikoneimplantaterne derimod er placeret bag brystmuskelen, kan man bedre se brystvævet på billederne. Hvis du har silikoneimplantater, anbefales det, at du får foretaget en klinisk mammografi, hvor der bl.a. tages flere røntgenbilleder, og også udføres en ultralydsundersøgelse. Hvilken type silikoneimplantater skal jeg vælge? EUROSILIONE har markedets største og mest specialiserede sortiment. Valget af silikoneimplantater kan kun foregå ved en konsultation hos en plastikkirurg. Ved en grundig gennemgang vejledes du til at vælge den form, fasthed og størrelse, der vil egne sig bedst til netop din anatomi. For at få et realistisk indtryk af det endelige resultat, kan du bede plastikkirurgen om, at du prøver EUROSILICONES udvendige mål/model-implantater. Skal jeg vælge faste eller bløde silikoneimplantater? Alle silikoneimplantater fra EUROSILICONE består af skærefast silikonegel. Det kaldes cohesive gel. Det betyder, at silikonen ikke kan sive ud fra selve silikone-lommen, og at implantaterne bevarer deres form. Plastikkirurgen vil vejlede dig om, hvorvidt faste eller bløde implantater vil være det rigtige valg for dig. EUROSILICONE tilbyder tre forskellige fastheder af silikone-gel i implantaterne - Semi-cohesive gel, som er en blød og naturlig silikone - Natural-cohesive gel, som er medium blød silikone - Very cohesive gel, som er en fast og stivere silikone.

9 Skal jeg vælge runde eller dråbeformede silikoneimplantater? EUROSILICONE har både runde og anatomiske (dråbeformede) silikoneimplantater i utallige størrelser og former. Dermed kan plastikkirurgen præcist fokusere på kvindens individuelle karakteristika, som eksisterende bryst, brystvæv, proportioner, asymmetri og mål. Plastikkirurgen vil herefter rådgive dig om den rigtige form, fasthed og størrelse. De runde silikoneimplantater findes i seks forskellige profiler + + Low medium medium+ high high+ very high. Cristalline Rundt implantat. Natural Cohesive Design The Matrix er EUROSILICONES serie af dråbeformede silikoneimplantater, som fås i flere end 100 forskellige kombinationer, profiler og størrelser. Med The Matrix tilbyder EUROSILICONE nusil et technology bredere udvalg i højde, bredde High Performance og projektion, end tidligere generationer elastomer af anatomiske silikoneimplantater. layer Dermed kan plastikkirurgen vælge et unikt, blødt, formstabilt og anatomisk nusil technology Barrier-coat silicone gel filled silikoneimplantat, der passer præcist til den enkelte kvinde. The Matrix er silikoneimplantater til både kosmetisk og rekonstruktionskirurgi. The Matrix Dråbeformet implantat. by Eurosilicone Skal jeg vælge glatte eller teksturerede silikoneimplantater? Silikoneimplantaterne findes både som glatte eller med tekstureret overflade. Overfladetekstureringen har blandt andet den fordel, at de reducerer risikoen for kapseldannelse/skrumpning betydeligt. I dag har langt størstedelen af silikoneimplantaterne fra EUROSILICONE overfladeteksturering. Vores serie af overfladeteksturerede silikoneimplantater kaldes Cristalline, og fås i alle typer, former og størrelser.

10 Hvilken størrelse silikoneimplantat? Størrelsen af EUROSILICONES silikoneimplantater varierer fra 100 cc til 800 cc. Det er kombinationen af dit eksisterende brystvæv, valget af implantat-type, form, størrelse og dit ønske, som er afgørende for den endelige skål-størrelse. Det endelige resultat kan plastikkirurgen udmåle ved konsultationen. Hvor tunge er silikoneimplantaterne? Mange har med i deres overvejelser, hvordan det vil føles at bære på silikoneimplantater. Vægten og tyngden afhænger naturligvis af, hvilket størrelse implantat, du vælger. Et 325 cc silikoneimplantat vejer det samme, som størrelsen angiver, altså 325 gram. Hvilken garanti får jeg med EUROSILICONE silikoneimplantater? Den amerikanske koncern GC Aesthetics, som står bag EUROSILICONE, giver dig en helt unik livstidsgaranti på silikoneimplantaterne. Garantien er mere omfattende end hos andre producenter. Andre har tidsbegrænsning på deres garanti, og tilbyder eksempelvis kun erstatnings-implantat til den ene side. Hos EUROSILICONE betyder livstidsgaranti ganske enkelt, at du er dækket af garantien i al den tid, hvor du har silikoneimplantaterne indopereret. EUROSILICONE erstatter også altid implantater i begge sider ved en re-operation, hvis din plastikkirurg skønner, det vil være nødvendigt for det bedste resultat. Læs evt. mere i EUROSILICONES særskilte brochure om livstidsgarantien, som du kan få hos plastikkirurgen.

11 Hvordan foregår en brystforstørrende operation? Oftest udføres brystforstørrelser ambulant. Det vil sige, at du kommer hjem samme dag. På nogle klinikker bliver du indlagt og skal blive til dagen efter. Operationen foregår som regel i fuld narkose, men kan også ske ved lokalbedøvelse. Operationen varer normalt mellem en til to timer. Hvordan indføres silikoneimplantaterne? Ved en brystforstørrende operation kan plastikkirurgen indføre silikoneimplantaterne på forskellige måder. Der er også flere kirurgiske teknikker. De tre mest almindelige steder at indføre silikoneimplantaterne er: Ved brystvorten (Peri-areolart) Implantaterne lægges ind i en åbning under den nederste del af det farvede område omkring brystvorten. (Areola) Ved en normal heling, vil arrene blive camouflerede i overgangen mellem det farvede område og huden på brystet. Hvis arrene derimod er store, eller ikke heler pænt, vil de være synlige. Med denne teknik kan der være større risiko for nedsat følsomhed i brystvorterne. Via armhulen (Axillært) Snittet placeres i armhulen, og giver derfor ingen ar omkring brysterne, og berører ikke følsomheden i brystvorterne. Under brystet (Infra-mammært) Silikoneimplantaterne kan lægges ind gennem en åbning i folden lige under brystet. Arret skjules i folden. Risikoen for nedsat følsomhed i brystvorterne er mindre ved denne teknik.

12 Hvor bliver implantaterne placeret? Silikoneimplantaterne kan placeres foran eller bag brystmusklen, men selve brystvævet ligger altid foran implantaterne. Subglandulært: Silikoneimplantaterne placeres oven på brystmusklen og under brystkirtlerne. Submuskulært: Silikoneimplantaterne placeres enten delvist eller helt under brystmusklen. Når silikoneimplantaterne er på plads, sys indførings-snittene med fine sting eller lukkes med sutur-tape.

13 Hvilke komplikationer kan der opstå? Umiddelbare komplikationer: Ved enhver operation kan der være risiko for infektion, blødning, hævelse og smerter. Umiddelbart efter operationen vil brysterne være hævede og ømme. Ømhed omkring brystmusklerne vil oftest kunne føles i 1-2 uger efter operationen. Derfor kan du have behov for smertestillende håndkøbsmedicin. Der kan også komme blodudtrædninger og misfarvninger på huden. De forsvinder dog i løbet af de første par uger. Arrene efter indgrebet vil være røde og fortykkede i begyndelsen, men efter 3-6 måneder er de kun ganske lidt synlige. I ekstremt sjældne tilfælde kan der opstå infektion omkring implantatet. Infektionen behandles med antibiotika. Hvis antibiotika ikke har effekt, kan det være nødvendigt at tage silikoneimplantatet ud, og derefter vente i en periode, før det er muligt at indoperere et nyt silikoneimplantat. Senere komplikationer: Kapselstramning: Der danner sig altid en bindevævskapsel omkring silikoneimplantaterne. Kroppen vil nemlig opfatte silikoneimplantatet som et fremmedlegeme, og prøver derfor at afgrænse det med bindevæv. Hvis dannelsen af kapselvæv er kraftigere end normalt, skrumper bindevævskapslen. I værste fald kan selve silikoneimplantatet blive hårdt og kugleformet, og i yderste konsekvens kan det være smertefuldt. Ved at vælge de overfladeteksturerede Cristalline silikoneimplantater fra EUROSILI- CONE, minimeres risikoen for denne komplikation til 2-3 procent. Bristede implantater: EUROSILICONE silikoneimplantater er så stærke og elastiske, at der kun er absolut minimal risiko for, at de brister eller revner (ruptur) ved almindelig slitage. Hvis de skærefaste silikoneimplantater brister, bliver silikonen hovedsageligt inde i selve skallen eller den kapsel af bindevæv, som kroppen har skabt omkring implantatet. Symptomer på en revne eller bristning er oftest kun hævelse og rødme, og derfor er det nødvendigt med en MR-scanning, ultralydsundersøgelse eller kirurgisk indgreb. Med EUROSILICONE silikoneimplantater er den dokumenterede risiko for bristning (ruptur) under 1 procent.

14 Asymmetri: De fleste kvinder har naturligt asymmetriske bryster. Ved en brystforstørrende operation kan man i nogle tilfælde ændre den asymmetri. Hos andre vil der fortsat være asymmetri efter en brystforstørrende operation. Der kan desuden senere opstå asymmetri, hvis silikoneimplantaterne forskubber sig en smule, så brysterne ikke længere syner helt symmetriske. Mærkbare implantater: Hvis du er meget slank eller kun har lidt brystvæv, kan man i nogle tilfælde ane konturen af silikoneimplantatet, hvor dit overliggende brystvæv er mindst fyldigt. Der kan også opstå små folder, hvis du ikke har ret meget brystvæv til at dække implantaterne. Det afhænger dog også af, hvilken kirurgisk teknik, der er brugt ved placeringen af silikoneimplantaterne. Også typen af silikoneimplantat, volumen og fastheden af gelen kan have betydning for, om implantatet kan være mærkbart ved berøring eller være synligt. Læs evt. mere i afsnittet om placering af silikoneimplantaterne. Mindre følsomhed i brystvorterne: Følsomheden af brystvorterne kan blive påvirket efter en brystforstørrende operation. De fleste kvinder oplever kun kortvarigt en nedsat følsomhed i brystvorterne. Nogle kan også føle irritation af brystvorterne i en periode, men så vender den tidligere følsomhed tilbage. Risikoen for mindre følsomhed af brystvorterne afhænger også af den kirurgiske teknik. Hvis implantaterne lægges ind under den nederste del af det farvede område omkring brystvorten(areola), er der større risiko for nedsat følsomhed i brystvorterne. Yderligere detaljeret information om operationen, forventet resultat, oplysninger om før - og efter operationen, får du ved konsultation hos plastikkirurgen. Flere oplysninger om EUROSILICONE samt vores danske forhandler på og

15 Dine notater

16 breast aesthetics Dansk distributør

RISICI VED AT FÅ INDSAT BRYSTIMPLANTAT

RISICI VED AT FÅ INDSAT BRYSTIMPLANTAT RISICI VED AT FÅ INDSAT BRYSTIMPLANTAT - til kvinder, der overvejer brystforstørrende operation 2013 Hvis du overvejer at få lavet kunstige bryster (indsat brystimplantater), skal du vide, at den læge,

Læs mere

Samtykke og information

Samtykke og information Samtykke og information Ved plastikkirurgisk og kosmetisk behandling gælder der særlige lovregler, der skal sikre at du som patient er velinformeret og giver dit samtykke til behandling på baggrund af

Læs mere

Patientvejledning. Brystforstørrende. Operation

Patientvejledning. Brystforstørrende. Operation Patientvejledning Brystforstørrende Operation Brystforstørrende operation er et af de mest almindelige kosmetiske indgreb. Der kan være mange årsager til, at du som kvinde på et tidspunkt i dit liv ønsker

Læs mere

Brystforøgelse -muligheder og ofte stillede spørgsmål om brystimplantater.

Brystforøgelse -muligheder og ofte stillede spørgsmål om brystimplantater. Brystforøgelse -muligheder og ofte stillede spørgsmål om brystimplantater. Indhold 1 Introduktion 2 Brystets anatomi 3 Indførings- og placeringsmuligheder 5 Typer af bryst implantater 10 Din operation

Læs mere

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation

Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Patientinformation vedrørende Brystforstørrende operation Velkommen til Kysthospitalet Du har henvendt dig til Kysthospitalet med henblik på en brystforstørrende operation. Med denne pjece vil vi gerne

Læs mere

Spørg på afdelingen, hvor du er opereret, om de eventuelt kan udlevere en skriftlig generel information om brystrekonstruktion.

Spørg på afdelingen, hvor du er opereret, om de eventuelt kan udlevere en skriftlig generel information om brystrekonstruktion. Side 1 af 10 Rekonstruktion af bryst Hvis man er opereret eller står foran en operation for brystkræft, kan man overveje at få rekonstrueret brystet. Det betyder, at man ved operation får en efterligning

Læs mere

Brystforstørrende operation med implantater Amalieklinikken i København

Brystforstørrende operation med implantater Amalieklinikken i København Brystforstørrende operation med implantater Amalieklinikken i København En brystforstørrende operation kan enten foretages med brystimplantater eller med dit eget fedtvæv. Teknikken med eget fedtvæv kan

Læs mere

MAMMOGRAFI. Screening for brystkræft

MAMMOGRAFI. Screening for brystkræft MAMMOGRAFI Screening for brystkræft Invitation til mammografi Du inviteres hermed til en mammografi (røntgenundersøgelse af dine bryster). Alle kvinder i alderen 50-69 år får tilbudt mammografi hvert andet

Læs mere

OPLEV FRIHEDEN UDEN LINSER OG BRILLER. for dit syn

OPLEV FRIHEDEN UDEN LINSER OG BRILLER. for dit syn OPLEV FRIHEDEN UDEN LINSER OG BRILLER for dit syn 1 Øjenlaser 18-45 år 5 Behandlingsmetoder 6 Trin for trin 8 Hyppige spørgsmål 10 Risici og bivirkninger 11 Linseudskiftning (RLE) fra 45 år 13 Behandlingsmetode

Læs mere

Patientvejledning. Brystforstørrende operation med eget fedt

Patientvejledning. Brystforstørrende operation med eget fedt Patientvejledning Brystforstørrende operation med eget fedt Brystforstørrende operationer er et af de mest almindelige kosmetiske indgreb. Der kan være mange årsager til, at en kvinde på et tidspunkt i

Læs mere

BRYSTLØFT MED/UDEN IMPLANTAT

BRYSTLØFT MED/UDEN IMPLANTAT BRYSTLØFT MED/UDEN IMPLANTAT www.facebook.com/opaaarhus 08.10.2014 Version 1 Komplikationer og bivirkninger Du skal være opmærksom på, at følgende komplikationer og bivirkninger muligvis kan forekomme.

Læs mere

Sarkomer Kræftens Bekæmpelse Strandboulevarden 49 2100 København Ø Telefon 35 25 75 00 www.cancer.dk 2647-2013-1.500

Sarkomer Kræftens Bekæmpelse Strandboulevarden 49 2100 København Ø Telefon 35 25 75 00 www.cancer.dk 2647-2013-1.500 Sarkomer Indhold 2 Indledning 3 Hvad er sarkomer? 6 Hvad er symptomerne på sarkomer? 7 Hvilke undersøgelser skal der til? 10 Hvor syg er jeg? 13 Hvilken behandling findes der? 13 Behandling af bløddelssarkomer

Læs mere

Brystforstørrende operation med eget fedt Amalieklinikken i København

Brystforstørrende operation med eget fedt Amalieklinikken i København Brystforstørrende operation med eget fedt Amalieklinikken i København En brystforstørrende operation kan enten foretages med implantater eller med dit eget fedtvæv. Teknikken med implantater kan du læse

Læs mere

Patientvejledning vedrørende hjemmetandblegning

Patientvejledning vedrørende hjemmetandblegning ------------------------------------------------------------------------------------------- Blegeinstruktion Patientvejledning vedrørende hjemmetandblegning Børst altid tænder og brug tandtråd inden du

Læs mere

Indhold. 6 et øjeblik... Forord. 22 ilasik astronaut/pilot koncept. 8 Fremsyn Frihed og uafhængighed

Indhold. 6 et øjeblik... Forord. 22 ilasik astronaut/pilot koncept. 8 Fremsyn Frihed og uafhængighed EuroEyes København Aleris-Hamlet Privathospital, Søborg Indhold 6 et øjeblik... Forord 8 Fremsyn Frihed og uafhængighed 10 synsfejl Forskellige former for synsfejl 12 Valg af metode Vi hjælper dig! 14

Læs mere

22 Hvad kan jeg selv gøre? 24 Kræft på læben 26 Ordliste 27 Hvor kan jeg læse mere? 28 Hvor kan jeg få hjælp og rådgivning? 29 Munden og læberne

22 Hvad kan jeg selv gøre? 24 Kræft på læben 26 Ordliste 27 Hvor kan jeg læse mere? 28 Hvor kan jeg få hjælp og rådgivning? 29 Munden og læberne Kræft i munden Indhold 2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på kræft i munden? 4 Hvor syg er jeg? 6 Hvilke undersøgelser skal der til? 7 Hvilken behandling findes der? 10 Hvad er bivirkningerne og senfølgerne?

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om brystforstørrende operation Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om sygdommen, om den

Læs mere

2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på prostatakræft? 5 Hvilke undersøgelser skal der til? 9 Hvor syg er jeg? 11 Hvilken behandling findes der?

2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på prostatakræft? 5 Hvilke undersøgelser skal der til? 9 Hvor syg er jeg? 11 Hvilken behandling findes der? Kræft i prostata Indhold 2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på prostatakræft? 5 Hvilke undersøgelser skal der til? 9 Hvor syg er jeg? 11 Hvilken behandling findes der? 18 Hvad med min seksualitet? 20 Er

Læs mere

Det er vigtigt at du er godt forberedt til operationen. Din vægt skal være så tæt på et normalt BMI på 25 som muligt.

Det er vigtigt at du er godt forberedt til operationen. Din vægt skal være så tæt på et normalt BMI på 25 som muligt. Brystrekonstruktion Amalieklinikken i København Amalieklinikkens plastikkirurg Jens Jørgen Elberg har mere end 20 års erfaring i alle former for brystrekonstruktion og korrektion efter brystkræftbehandling

Læs mere

Efter forundersøgelsen er der en betænkningstid på mindst 1 uge før endelig aftale om operation kan foretages.

Efter forundersøgelsen er der en betænkningstid på mindst 1 uge før endelig aftale om operation kan foretages. Brystløft - Amalieklinikken i København Hos nogle kvinder hænger brysterne allerede fra puberteten, men som regel er det en følge af graviditeter og amning eller en følgevirkning til stort vægttab. Et

Læs mere

KRÆFT I BLÆRE OG BLÆREHALSKIRTEL (PROSTATA) 36 TESTIKELKRÆFT OG KRÆFT I PENIS 38 EFTERVIRKNINGER AF BEHANDLINGEN 39 HVAD KAN DU SELV GØRE?

KRÆFT I BLÆRE OG BLÆREHALSKIRTEL (PROSTATA) 36 TESTIKELKRÆFT OG KRÆFT I PENIS 38 EFTERVIRKNINGER AF BEHANDLINGEN 39 HVAD KAN DU SELV GØRE? 3 INDHOLD FORORD 5 EN NY HVERDAG 6 NÅR SEKSUALITETEN PÅVIRKES 7 KROPPENS FORANDRINGER 8 MYTER OM KRÆFT OG SEX 9 TAL MED DIN PARTNER 10 HVIS DU ER SINGLE 11 NÅR DIN PARTNER FÅR KRÆFT 12 NÅR SEXLIVET GENOPTAGES

Læs mere

Hvilken rolle spiller blodcellerne?

Hvilken rolle spiller blodcellerne? Leukæmi Indhold 2 Indledning 3 Hvad er leukæmi? 6 Hvilke undersøgelser skal der til? 9 De fire overordnede former for leukæmi 10 Akut myeloid leukæmi (AML) 14 Akut lymfatisk leukæmi (ALL) 18 Kronisk myeloid

Læs mere

Din guide til amning.

Din guide til amning. AmmeGuiden Din guide til amning. I denne bog finder du svar på mange af de spørgsmål, som kan opstå i forbindelse med amning af dit lille nye barn. Modermælken er en vigtig ernæringskilde for barnet, og

Læs mere

INFOSERIEN OM BEVÆGEAPPARATET. Ondt i nakken...

INFOSERIEN OM BEVÆGEAPPARATET. Ondt i nakken... INFOSERIEN OM BEVÆGEAPPARATET Ondt i nakken... Det er meget almindeligt at have ondt i nakken... Nakkesmerter skal behandles aktivt Det er meget almindeligt at have ondt i nakken, og det kan give meget

Læs mere

2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på prostatakræft? 5 Hvilke undersøgelser skal der til? 9 Hvor syg er jeg? 11 Hvordan behandles lokaliseret

2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på prostatakræft? 5 Hvilke undersøgelser skal der til? 9 Hvor syg er jeg? 11 Hvordan behandles lokaliseret Kræft i prostata Indhold 2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på prostatakræft? 5 Hvilke undersøgelser skal der til? 9 Hvor syg er jeg? 11 Hvordan behandles lokaliseret prostatakræft? 14 Strålebehandling

Læs mere

Praktiserende læge, Hanne Helweg-Larsen. Praktiserende læge, Christel Røsnæs Paulsen

Praktiserende læge, Hanne Helweg-Larsen. Praktiserende læge, Christel Røsnæs Paulsen Den Unge Piges Bog Denne brochure er udarbejdet af : Praktiserende læge, Helle Field Praktiserende læge, Hanne Helweg-Larsen Praktiserende læge, Jørgen Bach Holm Praktiserende læge, Christel Røsnæs Paulsen

Læs mere

Hvad er symptomerne på kræft i struben?

Hvad er symptomerne på kræft i struben? Kræft i struben Indhold 2 Indledning 3 Hvad er symptomerne på strubekræft? 4 Hvilke undersøgelser skal der til? 6 Hvor syg er jeg? 8 Hvilken behandling findes der? 12 Hvordan lever jeg som strubeløs (total

Læs mere

Indhold. Operationer. Forord... 9. Indledning... 11. Ansigtsløftning... 33. Generelt før en operation... 23

Indhold. Operationer. Forord... 9. Indledning... 11. Ansigtsløftning... 33. Generelt før en operation... 23 Indhold Forord... 9 Indledning... 11 Forever young... 12 Skønhedsidealer i medierne... 13 Plastikkirurgi historisk set... 14 De største lægestjerner på himlen... 16 Plastikkirurgiens psykologi... 18 Operationer

Læs mere

INFORMATION TIL GRAVIDE. Risikovurdering og fosterdiagnostik

INFORMATION TIL GRAVIDE. Risikovurdering og fosterdiagnostik INFORMATION TIL GRAVIDE Risikovurdering og fosterdiagnostik Indhold Tillykke med graviditeten 1 Du kan få information om undersøgelserne 2 Information giver dig mulighed for at vælge 3 Forskellige typer

Læs mere