Nyhedsbrevet 20. juli 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrevet 20. juli 2015"

Transkript

1 Nyhedsbrevet 20. juli 2015 Foto: Joan Joensen

2 Leder Indledningsvis vil jeg byde Jürgen velkommen I Gloria som skribent. Jürgen har allerede produceret en artikel om Så kom sommeren endelig og med Mamma Mia, som du kan læse i dette blad. Denne gang er der en meget spændende og brugbar artikel om personlig medicin skrevet af Casper, som er i gang med en 1-årig uddannelse som MB er, som står for medarbejder med brugererfaring. Pinta har musik og sang hver fredag og alle er meget velkomne til at dukke op uanset hvilket næb man synger med. Troels og Jacob skal nok få det bedste frem i dig irkedommervej FriNoVa afholder i ugerne sommerhøjskole, hvor man kan blive klogere på hvad recovery er, være med til at danne netværksgrupper, høre foredrag og tage på ture ud af huset. Det er gratis og tilmelding er ikke et krav. Mette Schierling, som er uddannet bevægelsespædagog, starter motionshold op i starten af august denne gang i Dansekapellet i NV. Susan fra Nordstjernen har søgt nye udfordringer, og vil sige farvel ved at invitere til afskedsreception i Café Vigør læs mere om det i bladet. Alle er velkomne! Indhold: Side 2 Side 3 Side 4 Side 6 Side 7 Side 8 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 16 Side 17 Side 18 Leder Nyt fra Vigør/Nordstjernen Mamma Mia har et særpræg Mit liv med tankemylder Stemningsbillede fra Vanløse Sommerhøjskole FriNoVa- gymnastik Foredrag om Sunde sammen Sommerudstilling hos DPC Sankt Hans løbene Møns klint Oplevelser i byen Humørsiden Aktivitetskalender Venlig hilsen Margrethe Badsberg Redaktør Forside: Foto af Joan Joensen Redaktionen: Henrik Colbjørn: Skribent Louise Petersen: Freelance skribent Joan Joensen: Foto og layout Eline Toft: Skribent og layout Christina Andersen: Skribent og korrektur Sebastian E. Biller: Korrektur Kaj Bang: Distribution Johnny Rasmussen: Freelance skribent Peter Liebach: Freelance skribent Jürgen Elwert: Skribent Redaktør: Margrethe Badsberg Ansvarshavende redaktør: Søren Østerby Troels og Jacob Har du lyst til at skrive til næste nyhedsbrev, eller har du spørgsmål eller kommentarer, kan du i min ferie fra d 27. juli til d. 10. august, sende det til: Eline Toft Christensen på mail: EN8I@sof.kk.dk eller ringe til Sandra Jensen på Nyhedsbrevet Gloria kan hentes på Center Nordvests hjemmeside: Du har på hjemmesiden mulighed for at tilmelde dig Nyhedsbrevet Gloria, så det automatisk bliver sendt til din mail. De indsendte bidrag er et udtryk for skribentens egen holdning. Næste nyhedsbrev udkommer mandag den 3. august og deadline for indsendelse af indlæg, er senest onsdag d. 29. juli.

3 Johnnys ven Søren Tekst og foto: Johnny Rasmussen Søren er en mand på 71 somre, der bor i Bagsværd. Afskedsreception Skrevet af Susan Nielsen Foto: Joan Joensen Søren har en datter på 44 år og to børnebørn - en dreng og en pige. Søren bruger det meste af dagene med at slappe af eller deltage i aktiviteter. Søren har altid besøgt forskellige væresteder, og er meget socialt anlagt. Han holder af at komme på Tomsgårdsvej 35, specielt i Café Vigør, hvor han nyder maden. Han siger, at det er nemt at komme derind med bus og tog, og han har tænkt sig at blive ved med at komme derinde. Susan Nielsen søger nye udfordringer Søren som er ven med Johnny. Hyggelig café for psykisk sårbare i Center Nord-Vest og brugere af kulturhuset Tomsgårdsvej Afslappet stemning og god service Du kan købe varme og kolde drikke, lækker økologisk mad og kage Café Vigør Kulturhus Nord på Tomsgårdsvej København NV Da jeg har valgt at søge nye udfordringer, inviterer jeg hermed til reception på min sidste arbejdsdag i Nordstjernen/Café Vigør torsdag d. 30. juli kl Jeg håber at mange kommer forbi og hilser farvel. Så hermed farvel og tak for nu, jeg ønsker det bedste for jer alle hver især. Kærlig hilsen Susan Nordstjernen og Café Vigørs fællesmøde flyttes Fællesmødet I Kulturhuset, Tomsgårdsvej 35, bliver nu flyttet til mandage klokken , med start mandag d Samtidig bliver Fællesmødet udvidet til at omfatte alle brugere, der benytter sig af både Nordstjernen og Café Vigør samt medarbejdere hos Gloria.

4 Mamma Mia har et særpræg af mangfoldighed Skrevet af Jürgen Elwert Foto: Joan Joensen Mamma Mias formål bygger på et humanistisk grundlag og understøtter psykisk sårbares ressourcer i København. Alle, som er psykisk sårbare, kan komme og man har en forslagskasse og opslagstavle til ideer. Man kan altid henvende sig til personalet i Mamma Mia. De forandringer der har været siden begyndelsen af samværs - og aktivitetscentret blev etableret er at brugerne tager mere ansvar end før. De aktiviteter, som findes i huset er: udflugter, Mamma Mia Nabo skolens undervisningstilbud samt traditioner, som er med til at give rammen og pejlemærker i folks liv. Aktiviteterne findes også nærmere beskrevet i brochuren om Mamma Mia. Leder Henrik Gundersen Brugere med psykiske problemer skal have hjælp og støtte til at tage ansvar for eget liv og til at få mulighed for social kontakt såvel som kulturel, kreativ, praktisk samt intellektuel udfoldelse ifølge deres behov. Således Mamma Mias formål, ifølge vedtægter for samværs- og aktivitetscenter Mamma Mia. Glorias udsendte skribent mødte op til et interview med Henrik Gundersen, leder for Mamma Mia, en solskins hverdag. I følgende interview blev der gjort opmærksomt på, at som samværs- og aktivitetscenter er mangfoldighed, og de mange måder at bruge Mamma Mia på, kendetegnende for stedet. Eksempelvis er der: Mamma Mia Nabo-skolen, også kaldet: skolen. Bare det at komme et sted hen, når man har en psykisk sårbarhed. For nogen kan det være dagens store sejr at komme til Mamma Mia. For dem, som har et ganske almindeligt liv og hverdag, kan de således komme et sted hen, hvor man forstår, hvad psykisk sårbarhed er.", fortæller Henrik Gundersen. Adspurgt om brugere af Mamma Mia behandles anderledes end i botilbud, svarer Henrik Gundersen: "Ja, der er forskellige udgangspunkter. Man er ikke visiteret til at komme til et aktivitets- og samværstilbud. Og der er medbestemmelse og brugerindflydelse. Indgangspartiet ved Mamma Mia Der bliver tale om omstruktureringer i fremtiden, også for Mamma Mia. "Aktivitets- og samværsstedet har en betydelig rolle for mennesker med psykisk sårbarhed i København", siger Henrik. Hvad vil man forbedre og forandre? spørger jeg Henrik Gundersen. Han svarer at: "idéer skal fortsat være med til at sætte Mamma Mia i front med at udvikle socialpsykiatrien. Og at man fortsætter med at mødes med andre væresteder og med at samarbejde med Nabo-skolen på Amager.

5 Henrik mener, at der er brug for større omsorg for borgere med psykisk sårbarhed. Københavns Kommune er for eksempel ved at oprette akutboliger på Nørrebro. En idé kunne også være at oprette socialøkonomiske virksomheder, hvor mennesker med psykisk sårbarhed kunne ansættes, for eksempel håndværksvirksomheder med mere. Psykiatribrugere burde også understøtte hinanden mere, uden for aktivitets- og samværstilbud. På Mamma Mia skulle der gerne kunne undervises mere, når der er elever nok til at oprette holdene i Nabo skolen. Men hvis der er en gruppe, der ikke kan komme ud til Mamma Mias undervisning, for eksempel madlavning, kan der arrangeres hold andre steder. Til interviewets afslutning fortæller Henrik Gundersen, at man altid er behjælpelig med at understøtte med kreative og kulturelle aktiviteter, for eksempel med ture og udflugter. Ja, man kan roligt sige at Mamma Mia, som aktivitets- og samværssted er præget af mangfoldighed. Mamma Mia Utterslev Torv 30, 2400 NV Telefon:

6 Mit liv med tankemylder. Skrevet af Casper Rasmussen Foto: Joan Joensen Tankemylder fylder fra tid til anden utrolig meget i mit hoved og krop, det er ligesom, jeg ikke kan stoppe tankerne igen. De kører i ring og det blokerer for andre tanker og input og det kan gøre mig helt handlingslammet. Jeg har igennem mange år fået forskellige slags medikamenter, nogle har hjulpet en smule, andre har ingen effekt på mig. Det er først inden for de sidste to år, jeg har beskæftiget mig med personlig medicin. Et eksempel på personlig medicin kan være TankeStop, som er et redskab med hypnose mod angst og depression. TankeStop er udviklet af Brian Lagoni, som er en af Danmarks førende hypnotisører. For at få fat i TankeStop kan man søge på friforangst.nu eller skrive tankestop på youtube. TankeStop er en lydfil, du kan høre med avanceret audioarkitektur, der virker stærkt tranceinducerende. Lydsporet benytter sig af teknologien Nerosync, som synkroniserer dit sind og din krop ved hjælp af lydbølgerne fra sporet. Det betyder, at du i løbet af få minutter vil opleve en dyb afslappethed og et stærkt indre fokus. Casper Rasmussen For at få det mest optimale ud af det, er det vigtigt, man bruger høretelefoner. Jeg bruger TankeStop et par gange om ugen. Det starter med, at jeg lægger mig behageligt til rette og så starter jeg lydfilen. De første par gange syntes jeg, det var svært. Jeg syntes ikke, jeg kunne koncentrerer mig om hvad, han sagde, men efter et par gange var det, ligesom jeg blev opslugt af lyd og stemme. TankeStop gør mig glad, fordi jeg har muligheden for at slippe af med de tanker, der bare kører rundt og rundt i hovedet, og det giver mig en masse positiv energi og overskud i hverdagen. Så bliver jeg glad i låget! Jeg er i gang med MB forløbet, som er efteruddannelse for medarbejdere med brugererfaring. I februar 2015 startede jeg i praktik to gange ugentligt i Nordstjernen. Læs mere om TankeStop på: MB-forløbet er et etårigt erhvervs- og efteruddannelsesforløb. Deltagerne tilknyttes en arbejdsplads i (social)psykiatrien og modtager samtidig undervisning. Læs mere om MB uddannelsen på:

7 Stemningsbillede fra Vanløse Af Isabelle Guillois Lærkes Foto: Isabelle Guillois Lærkes Det er fredag og der er sommerferiestemning i hele København. Vejret er koldt og blæsende, så her i Pinta er folk krøbet indendørs. Jacob og Troels har tagen guitar hver og spiller op til sang. Der bliver sunget gamle kendinge: California Dreaming, Yesterday, Det er i dag et vejr, Ein bisschen Frieden og mange flere. Indimellem bliver der sunget flerstemmigt, - og det lyder godt. Man bliver varm og glad og måske lidt nostalgisk af den gode musik og den gode stemning. De glade sangere skiftes til at vælge sangene, så alle kan regne med at få lov at synge/høre yndlingssangen. Her er plads til flere fredagssangere, hvis du skulle få lyst en dag. Troels og Jacob Der er fællessang hver fredag kl i Pinta ved Troels og Jacob Skjulhøj Allé 2, 2720 Vanløse Telefon:

8

9 Uge/dato Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Uge 32 3/8 4/8 5/8 6/8 7/8 Tur til Mindelunden Mindfulness i Pinta Center Nord-Vest Recovery-Workshop netværksgrupper kl. 11. Vi tager af sted kl. 11 fra Tomsgårdsvej 35 Oplæg om at arbejde med sig selv og få det bedre Fælles diskussion, øvelser og sparring kl Vi mødes kl. 12 følges ad til Pinta (Skjulhøj Allé 2, 2720 Vanløse) Træning i at være nærværende i nuet og håndtere stress, angst og negative tanker. kl Opstart af netværksgrupper for psykisk sårbare omkring emner som: selvværd, angst med mere. kl Oplæg om at arbejde med sig selv og få det bedre Fælles diskussion, øvelser og sparring. Samtalegrupper om forebyggelse og motion Kl En snak om psykisk sundhed Kl Fælles gåtur til Forebyggelsescenter Nørrebro Kl Motionshold Kl. 15. Mulighed for at følges tilbage Uge 33 10/8 11/8 12/8 13/8 14/8 Recovery-Workshop Foredrag ved psykolog Jette Kromayer og Tegn dig glad Tegn dig glad kl Henriette om recovery. Kl Kl Tidspunkt endnu ikke fastlagt. Introduktion til at styrke din recovery gennem kreative udfoldelser. Fælles tegneøvelser og refleksion. Introduktion til at styrke din recovery gennem kreative udfoldelser. Fælles tegneøvelser og refleksion. Samtalegrupper om forebyggelse og motion Kl En snak om psykisk sundhed Kl gåtur til Forebyggelsescenter Nørrebro Kl Motionshold Kl. 15. Mulighed for at følges tilbage kl. 15. Afslutnings Grillfest! Vi mødes hver dag I Café Vigør, som ligger i Kulturhuset Bispebjerg på Tomsgårdsvej 35. Brug indgangen ved Birkedommervej 43. Efter aktiviteter ud af huset, er det muligt at følges tilbage. Du må meget gerne tilmelde dig arrangementet enten på eller ved at ringe til os på Tilmelding er ikke et krav for at være med, men det er en hjælp for os at have en ide om, hvor mange der kommer de forskellige dage. Uddybede programmer for de enkelte dage bliver annonceret på Facebook og vores hjemmeside når de er klar.

10 FriNoVa gymnastik og afspænding HVORNÅR: Tirsdage kl (Fra den 4.august 15.december. Ingen undervisning i efterårsferien (13. oktober) HVOR: Dansekapellet sal 4, Bispebjerg Torv 1, 2400 NV UNDERVISER: Mette Schierling uddannet bevægelsespædagog fra Gotvedinstituttet HOLDTYPE: Hensynstagende gymnastik - OBS DET ER GRATIS! TILMELDING: Du kommer bare, ingen tilmelding nødvendig. For mere information ring til FriNoVa på , tjek os på Facebook eller vores hjemmeside frinova.nu Holdet henvender sig særligt til voksne mænd og kvinder med psykisk sårbarhed, men alle er velkomne. Dette hold kan måske være noget for dig, der har svært ved at finde dig til rette i andre træningstilbud. Her er der forståelse og rummelighed for, at du måske har brug for støtte til at starte med motion, eller komme i gang igen. På dette hold arbejder vi kroppen igennem i roligt tempo, vi bevæger os til musik uden løb og hop og vi slutter med afspænding. Undervisningen er tilrettelagt så øvelserne tilpasses dine forudsætninger. Underviseren tager udgangspunkt i sine egne oplevelser med psykisk sårbarhed, og er uddannet recovery-instruktør.

11 Foredrag om forløbet Sunde sammen onsdag d. 29. juli 2015, klokken (en lille reminder) TOMSGÅRDSVEJ 35, 2400 København NV ( eller i modsatte indgang af huset: Birkedommervej 43) Nordstjernen og Cafe Vigør inviterer jer til at komme og høre Kira, fra Forebyggelsescenter Nørrebro, fortælle om forløbet: SUNDE SAMMEN. Et forløb der lægger op til, at I efterfølgende - helt gratis - kan komme og deltage i et lignende forløb med Forebyggelsescenteret i Center Nordvest regi. Der serveres kaffe, te og vand til arrangementet. Af hensyn til form og rammer kan tilmelding passende ske hos jeres respektive tilbud, som så melder tilbage hertil, eller meld jer til i Nordstjernen på tlf: Vi håber, at mange vil deltage og ser frem til at byde jer velkommen.

12 Sommerudstilling INVITATION Vi inviterer til kunstudstilling på Møntmestervej 15, 2400 Kbh. NV Fernisering Onsdag d kl Der vil blive serveret the, kaffe og småkager Vel mødt til fernisering i sommervarmen Mvh. Distriktspsykiatrisk Center Bispebjerg-Brønshøj

13

14 Møns Klint altid. Det er ekstra beklageligt, da plukkede orkideer sjældent holder mere end ca. en dag. Tekst: Henrik Colbjørn Fotos: Kridtklinter med spor af fortiden, Geocenter Møn, falke, rent vand og Günther Grass. Med ovennævnte overskrift har jeg vist udstyret nedenstående artikel med mere end rigeligt indhold, men jeg vil nu prøve alligevel at dække hvert enkelt emne bedst muligt i én enkelt artikel. Møns Klint er efter min, og mange andres mening, et helt exceptionelt stykke dansk natur, som kan nydes ud fra mange vinkler. Primært er det et stykke dejlig natur at besøge; et stykke natur som ikke kendes mage til i Danmark og i det hele taget kun få andre steder i Europa eller verden for den sags skyld. Møns klint Klinten kan også udforskes med mere specifikke (og for de fleste af os med glade amatør-) briller, for at aftvinge dette enestående stykke natur dets underliggende, oftest gemte hemmeligheder, som kan afsløre ganske mange hemmeligheder om vores historie, og i det hele taget klodens historie. En særlig attraktion for området er de vilde orkideer, som for fleres vedkommende ikke findes andre steder i Danmark. Orkideerne må under ingen omstændigheder plukkes (de er også fredede). Desværre respekteres dette forbud ikke Rød skovlilje Hvidgul skovlilje Møns Klint ligger i den nordvestlige del af øen Møn med kik mod Sjælland de fleste steder over Øresund, i rimeligt vejr. På gode og klare dage kan man med held se både til Rügen på Tysklands nordspids og til Kullen i Sverige, som rager ud i Kattegat, cirka midtvejs mellem Malmø og Göteborg. Passagen mellem de to øer Møn og Sjælland er smal og er derfor også velegnet til observation af de dyr, herunder mange fugle, som passerer gennem stedet på vej nordpå. Endog hvaler og delfiner er observeret her. Den oplevelse har jeg nu ikke haft selv. Jeg kan dog henvise til den lokale naturentusiast Niels Peter Andreasen, som har udgivet absolut læseværdige bøger, artikler med videre om Møns vandrefalke. Vandrefalk

15 Disse klintens hemmeligheder afslører ganske mange facetter af vores fælles fortid. Lige fra længst uddøde insekter indsvøbt i rav til vekslende istider og historiske menneskebeboelser/efterladenskaber indlejret i kridtlaget i området. Forfatteren af denne artikel har været på mange dejlige udflugter til klinten, oftest med en veludstyret madkurv. Formålet med disse udflugter har oftest blot været at nyde den helt specielle natur, området har at byde på, og aflure nogle af dets særegne attraktioner. Turene har dog givet en ekstra dimension ved netop at perspektivere vores egen, beskedne eksistens med den umiddelbart uendelige fortid, som vores klode kan fremvise, hvis man kigger godt efter. Vi har flere gange fundet flintesten fra en fjern fortid, som med tiden er blevet presset op til jordens overflade. Klinten kan dog være lumsk, skred fra klinten er forekommet adskillige gange gennem tiden på grund af den porøse undergrund. Desværre i få tilfælde med dødsfald til følge, så pas på, hvis I besøger klinteområdet langs kystlinien! Senest blev en person dræbt af en nedstyrtet kridtmasse i 1994 ved Maglevands Nakke nær Dronningestolen, og senere er også forekommet alvorlige skred, på grund af den porøse jordbund. Klinten kan, som antydes, nydes fra vandkanten, hvor skæret fra klinten og kridtaflejringerne i vandet giver et helt specielt hvidt lys. Klinten hæver sig visse steder over 100 meter op (126 meter for at være præcis), hvilket giver en ganske spændende udansk fornemmelse af barsk natur. Det såkaldte Aborrebjerget er 143 meter højt og er dermed det højeste punkt i Danmark uden for Jylland og Bornholm. Men der er dog også muligheder for at nyde udsigten fra f.eks. området tæt på det forholdsvis nye Geocenter, som også kan byde på andre oplevelser, specielt for børn og barnlige sjæle. Geocentret og området i det hele taget har sin egen hjemmeside: Et andet interessant muligt besøgssted er det lille lystslot Liselund, som historisk har haft en omskiftelig tilværelse. I 2005 blev slottet og parken imidlertid erhvervet af Kulturministeriet ved hjælp af store donationer fra fonde. Ministeriet har overdraget ejerskabet og vedligeholdelsen af de historiske anlæg til Nationalmuseet. Arealerne omkring Liselund ejes og vedligeholdes af Skov- og Naturstyrelsen. Liselund slot Dele af hele området omkring klinten er dog fortsat privatejet og derfor ikke tilgængeligt for offentligheden. Det meste er ejet af den såkaldte Klintekongen, som i dag er en betegnelse for ejeren af Klintholm Gods på Møn, men har tidligere været en såkaldt mytisk figur, Odins efterfølger, der herskede over Høje Møn, og som ifølge sagnet boede i en hule i Møns Klint. Som et kuriosum kan nævnes, at nobelprismodtageren (i litteratur) Günther Grass i de sidste år af sit liv boede permanent i sit lille hus på Møn. Grass døde tidligere i år og blev mindet af mange danske kulturpersonligheder. Grass havde en livslang skyldsbevidsthed i forhold til Tysklands skæbne, primært i forbindelse med 2. verdenskrig (som går igen i hans bøger), hvor Grass havde en helt ubetydelig rolle som ung mand og tvangsudskrevet til at rydde op efter de allieredes bombetogter over de nordtyske byer. Han følte alligevel en stor medskyld som tysker, og senere var der inkorporeringen af det tidligere DDR i Forbundsrepublikken, som Grass mente skete helt hen over hovedet på de tidligere DDRborgere, som trods alt havde opnået mange nationale sejre, for eksempel i forhold til pleje af børn og syge, infrastruktur med videre, og nu helt uden nærmere afklaringer eller forhandlinger blev indlemmet som en delstat i Forbundsrepublikken Tyskland.

16 Oplevelser i byen Jazz i haven: Fessors Festival Band Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17, 2400 København NV Elsker du traditionel jazz? Så glæd dig til en gratis koncert i vores have med nogle af de bedste og mest berejste musikere på scenen. Kapelmesteren "Fessor" (trækbasun) har spillet hundredvis af festival jobs over hele verden, og har mødt kolleger, som han har fået særlig respekt for. Nogle af dem har han samlet denne aften. På scenen finder du Chris Tanner fra Australien (klarinet/vokal), Hans Knudsen (klaver/vokal), Henrik Silver (sousafon) og Morten Ærø (trommer). Der er sikkert mange af sommerens jazzfestivaler, der vil misunde Brønshøj denne koncertoplevelse! Hvis det regner flyttes koncerten ind i cafe pilen. Dato: tirsdag d. 4. august 2015 Kl. 19:00 til 21:00 Fri entré og siddepladser til alle! Danseundervisning i Tangopavilionenen Karens Minde Kulturhus Pavillonen, Wagnersvej København SV. Traditionen tro arrangerer TangoPavillonen sommertango i vores dansepavillon. UNDERVISNING Hver mandag er der intro undervisning i TangoPavillonen kl. 18:00-19:00. Victor Diaz står for undervisningen. Han går ind for at få folk til at danse med både teknik, sjæl og rytme. Læs mere om Victor på Pris: 70 kr. per person inklusiv efterfølgende Milonga. BAREN Der er mulighed for at købe kaffe, øl, vand og vin i baren. Der er også mulighed for at købe mad hos Karens Minde Kulturhus, men maden skal bestilles senest kl. 12 samme dag på og afhentes inden lukketid kl. 19. Ellers er man velkommen til at tage sin egen madkurv med. MILONGA Milongaen starter kl. 19:00 og slutter kl. 22:00. Milongaen tilbyder en afslappet sommeratmosfære med masser af tangomusik og dans. Pris per person: 60 kr. Se programmet her:

17 Af: Johnny S. Rasmussen Humørsiden Spiloppen Den ene kylling til den anden: Du har vist en lille fjer på? Det er klart... siger den anden, Jeg skal være fjerbold på søndag. Sodoku

18 Kalender for aktivitet- og samværstilbuddene Pinta, Kontakten, Nordstjernen og Mamma Mia fra d. 20. juli - 2. August 2015 Maj Mandag d. 20.juli Tirsdag d. 21. juli Onsdag d. 22. juli Torsdag d. 23. juli Fredag d. 24. juli Lørdag d. 25. juli Søndag d. 26. juli Mandag d. 27. juli Tirsdag d. 28. juli Onsdag d. 29. juli Torsdag d. 30. juli Fredag d. 31. juli Lørdag d. 1. August Søndag d. 2. august Pinta Kontakten Nordstjernen Skjulhøj Alle 2, 2700 Vanløse Ruten 6, 2700 Brønshøj Tomsgårdsvej 35, 2400 NV Telefon: Telefon: Telefon: Gågruppe kl NADA kl Sommeråbent NADA kl Åbent Sykursus kl (Gågruppe kl ) julemandskongress på Bakken, Sommeråbent Fitness kl Pintamøde kl Malegruppe kl Afgang 9.30, transport betales selv, Medbring mad og drikke. Gågruppe kl Mindfulness kl NADA kl 11 LUKKET Fællesmøde kl Sommeråbent Kl Info-møde om Gågruppe kl Motion og Fitness kl brugerrådet PC-hjælp kl Fitness kl (FitnessWorld) Musikøvning kl (Gågruppe kl ) NADA kl Sommeråbent Kreagruppe kl Fællesspisning kl NYT!! Musik/Fællessang kl Individuel IT hjælp kl Åbent i Café Vigør LUKKET Gågruppe kl Motion og fitness kl NADA kl Åbent Sykursus kl (Gågruppe kl ) Fitness kl Pintamøde kl Malegruppe kl Gågruppe kl Mindfulness kl LUKKET NADA kl 11 Gågruppe kl Motion og Fitness kl PC-hjælp kl Fitness kl (FitnessWorld) Musikøvning kl (Gågruppe kl ) Musik/Fællessang kl Individuel IT hjælp kl. 13: Brunch Brunch kl NADA kl Foredrag Fællesmøde kl NADA kl Susans afskedsreception Åbent i Café Vigør Lukket Mamma Mia Utterslev Torv 30, 2400 NV Telefon: Skolehold: Billedkunst Skolehold: Kropsbevidsthed Skolehold: Madlavning Skolehold: Filosofi Kl : Slankehold Skolehold: Billedkunst Gåtur kl Brugermøde kl Skolehold: Guitar Skolehold: Sang Skolehold: Tai Chi Læderværksted Kvindegruppe Åbent kl Åbent kl Skolehold: Billedkunst Skolehold: Kropsbevidsthed Skolehold: Madlavning Skolehold: Filosofi Kl : Slankehold Skolehold: Billedkunst Gåtur kl Kvindegruppe Skolehold: Guitar Skolehold: Sang Skolehold: Tai Chi Læderværksted Kvindegruppe Åbent kl Åbent kl

NORDSTJERNEN. et aktivitets- og samværstilbud i Nordvest

NORDSTJERNEN. et aktivitets- og samværstilbud i Nordvest NORDSTJERNEN et aktivitets- og samværstilbud i Nordvest NORDSTJERNEN adskiller sig fra et traditionelt aktivitets- og samværstilbud ved at have lokalefællesskab med Kulturhuset, Projekt FriNoVa, Nyhedsbrevet

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

GLORIA Januar 2013, 2. årgang

GLORIA Januar 2013, 2. årgang Nyhedsbrevet GLORIA Januar 2013, 2. årgang 1 Leder Kære læser! Det er jul, det er cool lyder det i en gammel julesang, men for nogle er det mere koldt end cool når vintermånederne når de nordiske breddegrader.

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1 FALKEPOSTEN Januar 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

I A G L O R. Nyhedsbrevet Gloria 18. januar 2016 Brugerdrevet nyhedsbrev Socialpykiatrisk Center Nord-Vest

I A G L O R. Nyhedsbrevet Gloria 18. januar 2016 Brugerdrevet nyhedsbrev Socialpykiatrisk Center Nord-Vest G L O R I A Foto: Joan Joensen Bispebjerg Kirkegård Fredag 15. januar 2016 Nyhedsbrevet Gloria 18. januar 2016 Brugerdrevet nyhedsbrev Socialpykiatrisk Center Nord-Vest H Nyhedsbrevet Gloria kan hentes

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV MAJ 2015 Kære alle, Med disse smukke blomstrende grene plukket af Lena Løbner - vil jeg ønske jer en god maj måned. Så kan jeg fortælle jer, at jeg er blevet

Læs mere

I A G L O R. Nyhedsbrevet Gloria 23. maj 2016 Brugerdrevet nyhedsbrev Socialpsykiatrisk Center Nord-Vest

I A G L O R. Nyhedsbrevet Gloria 23. maj 2016 Brugerdrevet nyhedsbrev Socialpsykiatrisk Center Nord-Vest G L O R I A Illustration: Svend Lassen»Elysium«6. april 2016 O R I A Nyhedsbrevet Gloria 23. maj 2016 Brugerdrevet nyhedsbrev Socialpsykiatrisk Center Nord-Vest Har du lyst til at skrive til næste nyhedsbrev,

Læs mere

Nyhedsbrevet GLORIA. Forår er det godt?

Nyhedsbrevet GLORIA. Forår er det godt? Nyhedsbrevet GLORIA Marts 1-2014 Forår er det godt? 1 Redaktør: Ansvarshavende redaktør: Jacob Schelde Søren Christian Østerby Kontaktinfo: Telefon: 4048 6204 Mail: vn62@sof kk dk De indsendte bidrag er

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Nyhedsbrevet GLORIA. Marts Så er der snart. Datingfest

Nyhedsbrevet GLORIA. Marts Så er der snart. Datingfest Nyhedsbrevet GLORIA Marts 2-2014 Så er der snart Datingfest Redaktør: Ansvarshavende redaktør: Jacob Schelde Søren Christian Østerby Kontaktinfo: Telefon: 4048 6204 Mail: vn62@sof kk dk De indsendte bidrag

Læs mere

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N 2013 Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer Årets Rusprogram Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N Velkomst fra tutorteamet Kære alle dejlige, nye studerende

Læs mere

Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe

Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe Kristian Buhr Velkommen til Bedre Psykiatri Aarhus tilbud på Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe Med denne pjece vil vi oplyse om, hvilke tilbud vi har til pårørende til personer med en psykisk

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni

Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni Maj/juni 2015 Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni Ekstra-valg til brugerråd Fordi et medlem af brugerrådet stopper, har brugerrådet besluttet at afholde valg af et nyt medlem.

Læs mere

Nyhedsbrevet Gloria 17 august 2015

Nyhedsbrevet Gloria 17 august 2015 G L O R I A G L O R I A Nyhedsbrevet Gloria 17 august 2015 Leder Det er mig en stor glæde, at jeg kan byde Anders Vælds velkommen i vores redaktion i denne uge. Så kom sommeren endelig og med Anders er

Læs mere

VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV NYT TLF.: 41 73 67 43. Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår.

VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV NYT TLF.: 41 73 67 43. Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår. VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår. Kinesisk ordsprog NYT TLF.: 41 73 67 43 Footbase langbold vinder 2011 - klubfest

Læs mere

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet.

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Maj og Juni 2014 Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Brugerrådsmøde D 20/2 14 Tilstede: Pia, Lotte, Gert, Henrik, Thomas, Albert, Steffen. Vejlederne: Lone, Bruno. Formand: Pia P. Næstformand: Lotte

Læs mere

Plejecenter Violskrænten. Grønnegårdens Aktivitetstilbud

Plejecenter Violskrænten. Grønnegårdens Aktivitetstilbud Plejecenter Violskrænten & Grønnegårdens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs Kommune Udgivet: 29-10-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Nyhedsbrevet 3. august 2015

Nyhedsbrevet 3. august 2015 Nyhedsbrevet 3. august 2015 Götakanalen, malet af Svend Lassen Leder I denne dejlige sommertid, er det også agurketid på redaktionen og vi udkommer derfor med knapt så mange Så kom sommeren endelig og

Læs mere

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune

Efterår 2014. Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner. DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Efterår 2014 Lad os mødes... Tilbud til mennesker med hukommelsesproblemer, deres familie og venner DemensNetværk Rudersdal og Rudersdal Kommune Lad os mødes I denne folder kan du læse om aktiviteter og

Læs mere

ErhvervsKvindenyt Herning januar 2010

ErhvervsKvindenyt Herning januar 2010 ErhvervsKvindenyt Herning januar 2010 Kære ErhvervsKvinde 2010.. Er helt nyt år står for døren. Tilbage ligger 2009 med alle de oplevelser, glæder, sorger og erfaringer det gav os. Foran os ligger 365

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

Nyhedsbrevet. GLORIA 17.december 2012

Nyhedsbrevet. GLORIA 17.december 2012 Nyhedsbrevet GLORIA 17.december 2012 1 Leder Kære læser! Når året er ved at slutte tænker mange over året der er gået og ikke mindst over hvad der kunne ske i det kommende år. For nogle udmønter det sig

Læs mere

Juni 2014. Nyd sommeren!

Juni 2014. Nyd sommeren! Juni 2014 Nyd sommeren! Kære brugere af Multihuset. Caféåbningstider: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-19.30 12.00-16.00 12.00-15.00 I sommerferien planlægges menuen ad

Læs mere

Næste Nyhedsbrev udkommer mandag den 6. juli, og deadline for indsendelse af indlæg, er senest onsdag den 1. juli.

Næste Nyhedsbrev udkommer mandag den 6. juli, og deadline for indsendelse af indlæg, er senest onsdag den 1. juli. Leder Dette nummer af Gloria er udarbejdet imens Margrethe, vores redaktør, er på ferie. Vi har i redaktionen gjort vores yderste for at bladet kunne udkomme, og det er lykkedes på grund af det gode samarbejde

Læs mere

Nyhedsbrevet Gloria 31. august 2015

Nyhedsbrevet Gloria 31. august 2015 G L O R I A Nyhedsbrevet Gloria 31. august 2015 Leder Sommeren går på hæld og efterårsmåneden september nærmer sig med hastige skridt. Det en skøn tid med flotte farver. Så kom sommeren endelig og med

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

AKTIVITETER PÅ KLINTHOLM HAVN CENTERET OKTOBER 2018

AKTIVITETER PÅ KLINTHOLM HAVN CENTERET OKTOBER 2018 AKTIVITETER PÅ KLINTHOLM HAVN CENTERET OKTOBER 2018 vordingborg.dk Mandag 01. 10.00-12.00 Vi går tur i Liselund park, sammen med Projekt Den grønne port Gå tur med vennerne hvis vejret tillader Tirsdag

Læs mere

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Forårsprogram 2016 Arrangementer i foråret: MS kost og livsstil METAsundhed hvofor bliver vi syge? Ensomhed - et foredrag Stavgang ved Tangkrogen Årsmøde

Læs mere

Helhedsplanens Nyhedsbrev Nyt fra Arendalsvej og Lupinvej/Resedavej Nr.2 Marts 2016

Helhedsplanens Nyhedsbrev Nyt fra Arendalsvej og Lupinvej/Resedavej Nr.2 Marts 2016 Helhedsplanens Nyhedsbrev Nyt fra Arendalsvej og Lupinvej/Resedavej Nr.2 Marts 2016 Nyt fra Helhedsplanen Vil du være med? Kontakt helhedsplanen Opstart af nye aktiviteter s. 2 s. 3 s. 8 Nyt fra Helhedsplanen

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2014 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud

SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD. Et anderledes social- og samværtilbud SOCIAL- OG AKTIVITETSCENTER HOLSTEDGAARD Et anderledes social- og samværtilbud Tryghed, Hygge og Samvær Så er Social- og aktivitetscenter Holstedgaard måske noget for dig! Hvad er et aktivitets- og samværstilbud?

Læs mere

Meditative vandringer

Meditative vandringer 2016 Meditative vandringer En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro og ny balance. Uge 28 Dato: 10.7-17.7. 2016 Side 2 Meditative vandringer 2016 En vandre-uge hvor du finder energi, indsigt, ro

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenter Baunehøj. September oktober 2018

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: Aktivitetscenter Baunehøj. September oktober 2018 Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenter Baunehøj September oktober 2018 Redaktion: Charlotte Herbert, Annette Emerek, Anastassia T Skjøtt og Mariann S Pedersen Meddelelser Kørsel

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Foto: Joan Joensen Nytår i Vanløse. Nyhedsbrevet Gloria 4. januar 2016 Brugerdrevet nyhedsbrev Socialpykiatrisk Center Nord-Vest

Foto: Joan Joensen Nytår i Vanløse. Nyhedsbrevet Gloria 4. januar 2016 Brugerdrevet nyhedsbrev Socialpykiatrisk Center Nord-Vest G L O R I A Foto: Joan Joensen Nytår i Vanløse R I A Nyhedsbrevet Gloria 4. januar 2016 Brugerdrevet nyhedsbrev Socialpykiatrisk Center Nord-Vest Kasper Endahl. Billedet er fra udstillingen»kunst Der Forløser«i

Læs mere

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

Aktiviteter November 2015

Aktiviteter November 2015 Aktiviteter November 2015 Thulebakken Thulebakken 6 9000 Aalborg Tlf: 9931 5339 Åbningstid Mandag til torsdag fra kl. 9.00 15.45 Velkommen til Aktivitetscentret Thulebakken! Aktivitetscentret på Thulebakken

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Camp Personlig Udvikling

Camp Personlig Udvikling 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig Udvikling En weekend i musikkens tegn 5 Camp Personlig Udvikling Dronningens Ferieby 14.-16. september 2018 Camp Personlig

Læs mere

ugepraksis et billede på dit liv

ugepraksis et billede på dit liv Daisy Løvendahl Personlig rådgiver ugepraksis et billede på dit liv www.daisylovendahl.dk #1. En guide til refleksion og handling Om ugepraksissen Denne ugepraksis er resultatet af megen refleksion og

Læs mere

NETVÆRKS TILBUDET PULS1

NETVÆRKS TILBUDET PULS1 NETVÆRKS TILBUDET PULS1 Kære borger Pulsen er et fantastisk tilbud for dig som er udviklingshæmmet. Du bor på et bosted, hjemme eller i egen lejlighed under Københavns kommune. Pulsen er et netværkstilbud,

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Mindfulness & singleture

Mindfulness & singleture 016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Eve Nyd en uge i balance sammen med andre der rejser alene Mindfulness & singleture Mindfulness

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014-2015

Aktiviteter Efterår 2014-2015 Foto af IO Aktiviteter Efterår 2014-2015 Smedegården Aktivitetscenter Smedegårdsvej 58 9220 Aalborg Øst Tlf: 9931 3672 Åbningstider mandag til torsdag fra kl. 9-16 fredag kl. 9-15 Nyttig information om

Læs mere

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016

Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer tur til Budapest 09.07. - 20.07. 2016 Sommer turen går til Budapest i Ungarn, nærmer i Szentendre hvor vi skal bo på campingpladsen Pap-Sziget. Den ligger på en lille ø i Donau floden. Informationer

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2019

Nyhedsbrev juni 2019 Nyhedsbrev juni 2019 Særlig Søndag Fælles gåtur på volden med guide Projekt Særlig Søndag var den 26. maj på en samlet gåtur på Fredericias historiske voldanlæg med en guide fra Fredericia Museum, samt

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE

BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE BRÆNDERIPOSTEN - MÅNEDSBLAD FOR BRÆNDERIGÅRDENS BEBOERE SAMT AKTIVITET centrets BRUGERE Aktivitet centrets ÅBNINGSTIDER: Mandag fra 9.00-16.00 Tirsdag Fra 9.00-16.00 Onsdag fra 9.00-16.00 Torsdag fra 9.00-16.00

Læs mere

Traditioner i Børnehuset Viften.

Traditioner i Børnehuset Viften. Traditioner i Børnehuset Viften. Fastelavn: Vi holder fastelavnsfest i Børnehuset fastelavns mandag. Hver gruppe har deres egen tønde som de skal slå ned grupperne er rundt omkring i huset. Vi er alle

Læs mere

AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN

AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN AKTIVITETS- OG VÆRESTEDER I SOCIALPSYKIATRIEN Stokrosen - Vrå Huset - Sindal Huset i Overgade - Hjørring Bøjen - Hirtshals DU ER ALTID VELKOMMEN Hvem er vi? Aktivitets- og værestederne er kommunale dagtilbud

Læs mere

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014

Sommerkursus 2014. 29. juni 5. juli 2014 Sommerkursus 2014 29. juni 5. juli 2014 Musik og Teaterhøjskolen vil summe af livsglæde, musik, udendørsaktiviteter, foredrag og hyggeligt samvær for dig, som har lyst til at være en del af et fællesskab

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 44+45 2010 Nyt fra 0. årgang Siden sidste nyhedsbrev har vi haft rigtig travlt med meget hemmelige ting. Vi kan dog afsløre så meget, at børnene har været meget nysgerrige, interesserede og kreative i processen!

Læs mere

Nyhedsbrev November 2010

Nyhedsbrev November 2010 Nyhedsbrev November 2010 Det er sgu svært at gøre oprør mod en far, der har en federe hættetrøje end en selv Sådan lyder overskriften til årets tema forældremøde i BFC, hvor vi har inviteret Søren Østergård,

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09

Aktivitetsposten. Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetsposten Bauneporten 22 tlf.: 45 28 48 09 Aktivitetscenter Baunehøj oktober-november 2015 Mærkedage oktober- sædemåned Fødselsdage: Mette Gellberg-Rita Leona Lauritzen november-slagtemåned Fødselsdage:

Læs mere

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014

Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Pilates B Nyhedsbrev Juni 2014 Sommertræning SOMMER! Længe ventet for de fleste den er her nu! Så nyd det hver dag og vær god ved dig selv og din krop. Hvis du skal nyde den skønne danske sommer hjemme

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Februar 2008. JA TAK, vi, kommer personer til fyraftensmødet den 8 april.

Februar 2008. JA TAK, vi, kommer personer til fyraftensmødet den 8 april. Februar 2008 Fyraftensmøde den 8. April kl. 18.15: Næste BY NIGHT er lige om hjørnet. Kan vi give hinanden gode ideer om temaet Italiensk Aften. Hvad skal der til før vores bydel bliver fyldt med gode

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Fællesspisning på Værestedet

Fællesspisning på Værestedet Fællesspisning på Værestedet Så er der igen fællesspisning på Værestedet. Vi mødes og spiser et måltid med vores naboer og venner under helt afslappede forhold. Kom som du er og tag endelig ungerne med,

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kursuskatalog April 2012 - Juni 2012

Kursuskatalog April 2012 - Juni 2012 Gasværket Kulturhus forside Kursuskatalog April 2012 - Juni 2012 udskriv som a4 til a4- som brochure Side 1 Side 2 Velkommen til Gasværket Kulturhus. Gasværket Kulturhus er en del af socialpsykiatrien

Læs mere

Plejecenter Violskrænten. Grønnegårdens Aktivitetstilbud

Plejecenter Violskrænten. Grønnegårdens Aktivitetstilbud Plejecenter Violskrænten & Grønnegårdens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs Kommune Udgivet: 12-02-2018 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt

Læs mere

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune

Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud. For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Plejecenter Violskræntens Aktivitetstilbud For beboere, efterlønsmodtagere & pensionister i Norddjurs kommune Udgivet: 17-03-2016 Aktivitetsteam Vores opgave er at skabe et levende og aktivt miljø på Plejecenter

Læs mere

Aggerhusavisen. Juli og august Parkvej Præstø Tlf

Aggerhusavisen. Juli og august Parkvej Præstø Tlf Aggerhusavisen Juli og august 2019 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Fra Nu lyser løv i lunde af Johannes Jørgensen (sidste vers): Du lyse, friske sommer! Vor friheds unge brud, Fra støv og støj vi

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene.

Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene. Bilag Grønærten Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene. 1) Er der tiltag eller aktiviteter, som kan styrke børnenes personlige udvikling, som du

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET.

NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET. April 2018 NYHEDSBREV FRA KULTURHUSET. Med dette nyhedsbrev vil Kulturhusudvalget gerne byde Grantoftens beboerne indenfor i vores fælles hus. Dels for at fortælle hvilke arrangementer, der afholdes, men

Læs mere

Glædelig 3. søndag i advent

Glædelig 3. søndag i advent Nyhedsbrev uge 50 2014 Side 1 Side 2-4 Side 5 LUCIA FEST Fra bestyrelsen Side 6 Side 7 Side 8 Fra Vejrumbro by Børnehaven Kalender, rengøring & kontakt Glædelig 3. søndag i advent Nyhedsbrev Vejrum-Viskum

Læs mere

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast

Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast Værestedet Den Blå Cafe Socialpsykiatrisk Center Nord Norgesgade nr. 15-17 7430 Ikast 20 Indholdsfortegnelse Intro til aktiviter... 3 Madgruppe... 4 Sang og musik... 5 Nada... 6 PC-Kursus... 8 Maleværksted...

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Mandag 16.30-17.30 Hal 2 Instruktører: Ann Louise og Claus (start uge 36)

Mandag 16.30-17.30 Hal 2 Instruktører: Ann Louise og Claus (start uge 36) Piger 3-5. Klasse: Elsker du at vende på hovedet? Har du lyst til at stå på hænder, slå flik-flak, lave saltoer og en masse vejrmøller? Så er dette holdet for dig. Holdet er for friske piger, som har lyst

Læs mere

Månedsblad for de 2 Caféer September 2014

Månedsblad for de 2 Caféer September 2014 Månedsblad for de 2 Caféer September 2014 Side 1 Tina/Helge kan levere stof I dette nummer kan du læse om: Nyt fra Cafeerne Fest i Cafeen i Larslejsstræde Kulturnat Kalender m.m. Caféen Velkommen til Jan

Læs mere

Velkommen - Forældre til forældre

Velkommen - Forældre til forældre Velkommen - Forældre til forældre Vi synes selv, at vi har verdens bedste børnehave... -Og I bydes hjerteligt velkommen! Børnehaven er et rigtigt godt valg for Jer, der ønsker en lille og hyggelig børnehave.

Læs mere

Nu, nu er den der - hjemmesiden!

Nu, nu er den der - hjemmesiden! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Nu, nu er den der - hjemmesiden! I denne måned får I Kildeskolenyt! på papir igen, så I kan få at vide, at hjemmesiden endelig er åbnet. Adressen er www.kildeskolen.dk

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

Jobbanken Nygade 4, 7400 Herning 9722 3064 post@job-banken.nu job-banken.nu

Jobbanken Nygade 4, 7400 Herning 9722 3064 post@job-banken.nu job-banken.nu Herning Aarhus København Nyhedsbrev vinter 2016 Vi håber, du har haft en dejlig jul og er kommet godt ind i det nye år. Inde i nyhedsbrevet finder du en oversigt over og en beskrivelse af, hvilke aktiviteter

Læs mere

Hold Øje uge 39. Aften- BØF fortsat. Hver torsdag er der Aften- BØF.

Hold Øje uge 39. Aften- BØF fortsat. Hver torsdag er der Aften- BØF. Hold Øje uge 39 Aften- BØF første udgave. Torsdag eftermiddag/aften var der aktivitet på Næringen 98. John, Helen, Mia, undertegnede og ikke mindst Birthe Hansen var trukket i arbejdstøjet. Med hjælp fra

Læs mere

Bilag 5a: Oversigt over aktivitets- og samværstilbud på det socialpsykiatriske område

Bilag 5a: Oversigt over aktivitets- og samværstilbud på det socialpsykiatriske område Bilag 5a: Oversigt over aktivitets- og samværstilbud på det socialpsykiatriske område Bydel Navn Type Adresse Kort beskrivelse af målgruppe/tilbud Åbningstider Budget 208 (.000 kr.) Varig/ ikke varig Antal

Læs mere

FALKEPOSTEN. december

FALKEPOSTEN. december FALKEPOSTEN december 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Aktiviteter i Kulturhuset Indre By i 2014 indtil i dag.

Aktiviteter i Kulturhuset Indre By i 2014 indtil i dag. Aktiviteter i Kulturhuset Indre By i 2014 indtil i dag. Egenproduktion Samarbejde Tovholder Kunstudstillinger 11 I dine drømme 1 Proces festival 1 Børneteater 6 Proces festival 1 I dine juledrømme 1 Undervisning

Læs mere