Vi kommer til at arbejde grundigt med at sende og modtage , søge på internettet, bruge de offentlige sider med NemID samt netbank-opgaver.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi kommer til at arbejde grundigt med at sende og modtage e-mail, søge på internettet, bruge de offentlige sider med NemID samt netbank-opgaver."

Transkript

1 Formålet med dette kursus er at give dig en grundig introduktion til din dukapc og lære dig at bruge de muligheder dukapc giver dig, så du føler dig tryg ved at gå hjem og bruge din dukapc. Vi kommer til at arbejde grundigt med at sende og modtage , søge på internettet, bruge de offentlige sider med NemID samt netbank-opgaver. I dette hæfte finder du opgaven på den ene side og en vejledning i hvordan opgaven løses på den næste side. Brug de medfølgende vejledninger og hjælpen på skærmen til at løse opgaverne. Du kan finde den sidste nye brugervejledning direkte på din dukapc eller købe et trykt eksemplar ved at henvende dig til dukapc. Jeg kommer med tips og tricks undervejs til at løse opgaverne

2 a. Stil din dukapc frem. b. Tilslut div. Kabler og modem. c. Forbind din dukapc til et trådløst internet. Dette kan være en fordel hvis du har trådløst internet derhjemme, eller du f.eks. gerne vil have den med på ferie i udlandet. d. Tænd for din dukapc. a. Følg vejledning i Kom godt i gang med din dukapc. Hvis du har svært ved at løfte den, så få hjælp af din undervider eller sidemand. b. Følg vejledning i Kom godt i gang med din dukapc Bare rolig du kan ikke gøre noget forkert. c. Se Brugervejledning under Hjælp Trådløst internet. 1. Tryk på Hjælp nederst på startsiden. 2. Tryk på Trådløst internet. 3. Følg vejledningen på skærmen. d. Følg vejledning i Kom godt i gang med din dukapc. Det er den samme knap, du skal bruge, når du skal slukke den igen. Brug de medfølgende vejledninger og kom godt i gang med din dukapc

3 a. Hvad er det sidste nye, der er sket i Danmark? b. Hvad er det sidste nye, der er sket uden for Danmark? a. Tryk på Nyheder på startsiden 1. Tryk på Indland i venstre side, således at denne sektion åbner/folder sig ud 2. Tryk på den øverste avisartikel i Indland b. Tryk på Indland igen, for at få denne avissektion til at lukke 1. Tryk herefter på Udland. Du kan også trykke direkte på Udland nederst på listen. 2. Tryk på den øverste avisartikel i Udland Hvis du vil læse andre aviser end Jyllands Posten, finder du et stort udvalg under Nyheder i internetmodulet.

4 a. Find ud af, hvad der kommer i fjernsynet på TV3 på lørdag kl. 20. a. Tryk på TV-Guide modulet på startsiden 1. Tryk på Ned knappen nederst i listen over tv-kanaler til venstre, således at man bladrer ned indtil TV3 kan ses 2. Tryk på TV3 i listen til venstre 3. Tryk på Lørdag øverst i midten over tv-programmet 4. Tryk på Ned nederst i læseruden midt på skærmen, for at bladre til kl Tryk på den udsendelse der vises kl. 20, for at læse mere om denne Hvis du har nogle kanaler derhjemme, der ikke er på listen, findes der mange hjemmesider, der også tilbyder et overblik over, hvad der kommer i TV.

5 a. Hvordan bliver vejret, der hvor du bor på søndag? b. Gør sådan at den altid viser vejret i den region, hvor du bor. c. Besøg DMI hjemmeside. Tryk på Byvejret til venstre og søg efter Skagen hvordan bliver vejret der på søndag. a. Tryk på Vejret på startsiden. 1. Tryk på den region du bor i venstre side. b. Tryk på Husk min region i højre side under hjælpen. Bemærk at der nu er en lille stjerne ud for din region. c. Tryk på knappen DMI s hjemmeside inden i hjælpeteksten til højre. 1. Tryk på Byvejret øverst i listen til venstre på DMI s hjemmeside. 2. Skriv skagen søgefeltet lige over danmarkskortet. 3. Nu kan du bladre ned og se hvordan vejret bliver. Du kan også prøve med din egen by eller postnummer. Når du har fundet din egen by på DMI s hjemmeside kan du tilføje den til favoritter i internetmodulet.

6 a. Skriv en ny til din dukapc Autosvar, hvor du overskriften er Min første og indholdet er Hej hej b. Læs fra dukapc Autosvar med titlen Kære modtager. c. Besvar denne fra med et Selv tak. a. Tryk på på startsiden. 1. Tryk på knappen Skriv ny Sig evt. Nej til hjælp og Nej til hjælp fremover. 3. Skriv Min første i feltet Skriv overskrift. 4. Skriv Hej hej i feltet Skriv indhold. 5. Tryk på dukapc Autosvar i adressebogen i venstre side, således af denne bliver markeret med grøn. 6. Tryk på knappen Send denne i højre side. b. Under modtaget post i listen til venstre, vil der dukke en ny op. 1. Tryk på denne den hedder SV: Min første . SV betyder svar. c. Tryk på Besvar denne Skriv Selv tak i feltet Skriv indhold 2. Tryk på knappen Send denne i højre side. Hvis du bliver i tvivl om, hvordan man skriver en , kan du trykke på knappen Start guide i hjælpen i højre side.

7 a. Opret din sidemand med navn og adresse i adressebogen. b. Videresend beskeden fra dukapc autosvar til din sidemand, med beskeden Til høflig information. a. I modullet skal du trykke på knappen Vis adressebog i højre side 1. Tryk på Tilføj ny person nederst i venstre side. 2. Nu vil du igen blive tilbudt hjælp tryk på Nej. 3. I feltet Navn Skriver du navnet på din sidemand f.eks. Jens Madsen 4. I feltet skriver du din sidemand adresse. Vær opmærksom på ikke at lave mellemrum og skrive den præcist som den står. 5. Tryk på Gem Du kan nu se, at din sidemand er blevet oprettet i listen til venstre. b. Hvis du stadig er inde i adressebogen, så tryk på Tilbage til s 1. Tryk på en fra dukapc Autosvar i Modtaget post i venstre side. Du er 2 stk. vælg den øverste. 2. Tryk på Videresend denne i højre side. 3. Skriv Til høflig information i feltet Skriv indhold. 4. Vælg din sidemand i adressebogen til venstre. 5. Tryk på Send denne . Hvis du er i tvivl om, hvordan man er der en vejledning til tastaturet bag på Kom godt i gang vejledningen.

8 a. Send et billede af en blomst til din sidemand med overskriften Blomsterbillede. b. Gem billedet du modtager fra din sidemand i en ny mappe, du kalder Kursus under placeringen Billeder c. Slet en fra din sidemand. a. Tryk på på startsiden. 1. Tryk på knappen Skriv ny Sig evt. Nej til hjælp og Nej til hjælp fremover. 3. Skriv Blomsterbillede i feltet Skriv overskrift. 4. Skriv f.eks. Hej med dig, her er et billede i feltet Skriv indhold. 5. Tryk på din sidemands navn i adressebogen i venstre side, således af denne bliver markeret med grøn. 6. Tryk på knappen Vedhæft fil(er) nederst i midten. 7. Tryk på Billeder i listen over placeringer i venstre side. 8. Tryk på mappen Billedeksempler herunder. 9. Tryk på knappen Vælg ud for billeder af de gule tulipaner. 10. Tryk på knappen Vedhæft valgte fil(er) 11. Tryk på knappen Send denne i højre side. Frygt ikke - Du kommer til at lære meget mere om filer senere i dette kursusforløb.

9 b. Under modtaget post i listen til venstre, vil der dukke en ny op. 2. Tryk på denne den hedder Blomsterbillede og kommer fra din sidemand. 3. Nederst i midten af skærmen under selve ens indhold, kan du se et billede. Dette er billedet af de gule tulipaner, din sidemand har sendt dig. 4. Du kan enten trykke på selve billedet for at få det vist og herefter trykke på Gem fil i højre side eller du kan trykke på knappen Gem vedhæftede fil(er) under billedet. 5. Uanset hvilken du trykker på, vil du blive spurgt om du ønsker hjælp. Svarer du Ja til dette, vil dukapc automatisk gemme billedet i placeringen Billeder for dig. Prøv i stedet at svare Nej hvorved du selv, får lov til at bestemme, hvor på din dukapc billeder skal gemmes. (Sig Ja til at du gerne vil have tilbudt hjælp fremover. 6. Tryk på Vælg knappen ud for billeder af tulipanen eller tryk på knappen Vælg alle i højre side. 7. Tryk på Gem valgte fil(er). 8. Tryk på placeringen Billeder. 9. Da der ikke findes en mappe, der hedder Kursus, skal du trykke i knappen nederst i midten, der hedder Opret ny mappe. 10. I feltet Mappenavn skrive du Kursus. 11. Tryk på Opret mappe. 12. Nu kan du se at der er en mappe, der hedder kursus og at denne er valgt med et grønt flueben Tryk på knappen Gem fil(er). c. Nu har du gemt billede fra din sidemand, og der er ikke længere nogen grund til at gemme fra ham/hende. 1. Vælg Blomsterbillede i venstre side. 2. Tryk på Slet denne i højre side og bekræft at du ønsker at slette. 3. Herefter vil en forsvinde fra Modtaget post Frygt ikke - Du kommer til at lære meget mere om filer senere i dette kursusforløb.

10 a. Hvornår blev slaget på Reden udkæmpet? b. Find en opskrift på farsbrød. c. Gå ind på d. Find dit eget telefonnummer og adresse på Krak. e. Find en musikvideo med Ib Grønbech på YouTube. f. Find en hjemmeside, der informerer om din egen hobby og gem denne, som en favorit. a. Tryk på Internet på startsiden. 1. Skriv slaget på reden i google søgefeltet og tryk på Søg 2. Nu skulle du gerne kunne læse på svaret på skærmen eller trykke på en af de blå tekster (hjemmesider) om emnet og finde svaret. b. Tryk på kategorien Spil og fritid i internetmodulet. 1. Tryk Vis side på favoritten Findeopskrifter.dk. 2. Skriv farsbrød i søgefeltet og vælg den opskrift der ser bedst ud. c. Tryk på kategorien Søgning og opslag i internetmodulet. 1. Tryk på favoritten Indtast adresse. 2. Skriv i feltet og tryk på Gå til knappen. d. Tryk på kategorien Søgning og opslag i internetmodulet. 1. Tryk Vis side på favoritten Krak. 2. Skriv dit navn i feltet og tryk på Søg knappen. Når man skal søge på nettet er der ikke forskel på STORE og små bogstaver

11 e. Tryk på kategorien Søgning og opslag i internetmodulet. 1. Blader ned ad ved at trykke på knappen Ned 2. Tryk favoritten YouTube. 3. Skriv Ib Grønbech i feltet og tryk på Søg knappen. 4. Tryk på en af videoerne (billederne) der dukker op. f. Tryk på Internet på startsiden. 1. Skriv navnet på din hobby i google søgefeltet f.eks. modeltog og tryk på Søg 2. Tryk på en af de blå tekster (hjemmesider) om emnet. 3. Tryk på knappen Tilføj nederst. 4. Giv evt. siden et andet navn. 5. Tryk på gem Nu kan du hurtigt finde siden igen, ved at trykke på kategorien Egne favoritter i internetmodulet. Brug kategorien Egne favoritter, til at gemme sider, du tit besøger, så du hurtigt kan komme ind på dem.

12 a. Log på SKAT med NemID. b. Se din aktuelle forskudsopgørelse. a. Tryk på kategorien Det offentlige i internetmodulet. 1. Tryk Vis side på favoritten SKAT 2. Tryk LOG PÅ øverst i højre side vælg Log på med NemID 3. Indtast dit Bruger-id og din Adgangsgode i NEM ID feltet og tryk på næste Husk at der er forskel på STORE og små bogstaver. 4. Find den 4-cifrede kode på dit nøglekort og indtast den 6-cifrede kode, der står udfor denne i feltet. 5. Tryk på Log på. 6. Nu er du inde på SKAT.dk og se årsopgørelser, forskudsopgørelser og meget mere Tryk på Se forskudsopgørelse for 20XX Du kan selv gå på opdagelse i de mange andre muligheder du har på SKAT.dk Husk at logge ud, når du er færdig med at bruge en side med personlige oplysninger

13 a. Log ind på borger.dk med NemID. b. Besøg Min side og se informationer om dig selv eller din familie. c. Find ud af, hvordan man bestiller et nyt sundhedskort. d. Hvor meget koster det at skifte læge? a. Tryk på kategorien Det offentlige i internetmodulet. 1. Tryk Vis side på favoritten borger.dk 2. Tryk LOG PÅ øverst i højre side 3. Indtast dit Bruger-id og din Adgangsgode i NEM ID feltet og tryk på næste Husk at der er forskel på STORE og små bogstaver. 4. Find den 4-cifrede kode på dit nøglekort og indtast den 6-cifrede kode, der står udfor denne i feltet. 5. Tryk på Log på. b. Nu er du inde på borger.dk og kan benytte dig af et hav af selvbetjeningsløsninger Tryk på Min Side øverst til venstre. Her kan du se informationer om dig selv og din familie Prøv f.eks. at trykke på dit eget navn i venstre side. c. Tryk på Forside øverst på siden. 1. Tryk på Sundhed og sygdom i listen til venstre 2. Tryk på Nyt sundhedskort under Mest besøgte sider 3. Nu er du inde på en side, hvor du kan se en video om hvordan man bestiller et nyt sundhedskort og der er også en genvej man kan trykke på, hvis man ønsker at bestille. d. Under Sundhed og sygdom i listen til venstre finder du også et punkt der hedder Valg af læge tryk her. 1. Nederst på denne side, kan du trykke på Hvad koster det at skifte læge. Du kan også give andre adgang til din Digitale Postkasse, f.eks. en i familien.

14 a. Hvis du ikke allerede er oprettet, så opret dig. b. Se om der er noget post i din indbakke. c. Se om borger.dk har din adresse og telefonnummer rigtig noteret ret dem evt. a. Nederst på siden borger.dk, finder du en genvej der hedder Om borger.dk - tryk på den. 1. I menuen i venstre sider trykker du på Sådan bruger du borger.dk. 2. Her vælger du Digital Post. 3. Her kan du, i dem grønne boks, trykke på Opret en digital postkasse (nyt vindue) tryk her. 4. Log ind med din NemID og følg vejledningen på skærmen. b. Blader ned på siden tryk på Indbakke i venstre side. 1. Her vil du se en velkomst besked fra e-boks, som er dem, der driver den digitale postkasse. c. Tryk på fanen Indstillinger i toppen af din digitale postkasse. 1. Under profiloplysninger kan se dine informationer. 2. Du kan evt. rette dem, ved at trykke på knappen Ret oplysninger. Du kan også logge ind i e-boks, hvor du kan de samme som i Digital Postkasse, men det vil vi ikke komme ind på i dette kursus.

15 a. Login ind i din Bank b. Se din kontooversigt c. Betal et indbetalingskort (evt. røde kors) d. Lav en kontooverførsel på 10 kr. (eller mere) til Red Barnet, deres konto nummer er: reg.nr kontonummer (Pengene går til at hjælpe udsatte børn i Danmark og udlandet). e. Log ud a. Tryk på kategorien Netbanker i internetmodulet. 1. Tryk på Vis side ud for din egen bank. 2. Indtast dit Bruger-id og din Adgangsgode i NEM ID feltet og tryk på næste Husk at der er forskel på STORE og små bogstaver. 3. Find den 4-cifrede kode på dit nøglekort og indtast den 6-cifrede kode, der står udfor denne i feltet. 4. Tryk på Log på. 5. Nu er du inde i din Netbank Netbanker kan se meget forskellige ud afhængig af, i hvilken bank man er kunde. b. Prøv om du kan finde et sted, hvor der står konto, kontooversigt, kontobevægelser, betalinger eller lignende. Her kan du se en liste over dine konti Prøv at trykke på den du bruger mest. c. Prøv om du kan finde et sted, hvor der står betalinger, indbetalingskort, betal regning, overførsler eller lignende. 6. Her vælger du at du vil betale et indbetalingskort. 7. Udfyld kortet, så det svarer til nedenstående billede: Hvis din egen bank ikke er på listen, kan du finde den i google og tilføje den til Egne favoritter.

16 Udfyld indbetalingskortet med betalingsfrist i morgen. 9. Tryk på en knap der indikerer at du ønsker at gennemføre betalingen. 10. Nu skal du bekræfte betalingen med din selvvalgte kode. d. Prøv om du kan finde et sted, hvor der står overførsel, kontooverførsel eller lignende. e. Her vælger du at du den konto pengene skal betales fra, hvornår de skal betales og hvor meget der skal betales. f. Du kan vælge at flytte penge mellem dine egne konto, eller du kan indtaste et kontonummer til en anden konto. Indtast: reg.nr kontonummer e. Tryk på Log ud knappen. I de fleste banker, kan du tage dit NemID nøglekort med, og komme ind og få en introduktion til deres netbank.

17 a. Skriv overskriften Ønskeseddel 2014 Centrer (skriv midt på siden) overskriften. Skriv overskriften med store røde bogstaver. Lav en punktopstillet prioriteret liste med dine ønsker Skriv ønskerne med blå skråskrift b. Gem din ønskeseddel (kald den ønskeseddel c. Åbn ønskesedlen igen og tilføj et ønske om en hest, som nr. 2 ønske på listen og gem igen som ønskeseddel d. Send ønskesedlen med til din sidemand a. Tryk på Tekstbehandling på startsiden. 1. Tryk på Skriv ny tekst i højre side. 2. Tryk på farvepaletten øverst på skærmen. 3. Vælg den røde farve. 4. Tryk på AA nogle gange for at gøre skriften større. 5. Tryk på centrer-knappen øverst på skærmen, for at få teksten til at stå midt på siden. 6. Skriv Ønskeseddel og tryk på Enter på tastaturet 2 gange. 7. Tryk Ventrestil-knappen øverst på skærmen. 8. Tryk på farvepaletten øverst på skærmen. 9. Vælg den blå farve. 10. Tryk på punktopstillings-knappen øverst på skærmen. 11. Skriv 3-5 ønsker brug Enter til at lave en ny linje. b. Tryk på Gem Tekst i højre side. 1. Skriv ønskeseddel 2014 i feltet Titel(filnavn). 2. Tryk på Gem tekst. Hvis du har en digital ønskeseddel, slipper du for at lave en ny hvert år du kan bare rette den til.

18 c. Tryk på dokumentet (filen) ønskeseddel midt på skærmen 3. Tryk på knappen Rediger tekst i højre side. 4. Tryk lige bag ved dit første ønske med mus eller finger, således at markøren blinker der. 5. Tryk på Enter på tastaturet, således der laves en ny linje. 6. Skriv Hest på denne linje. 7. Tryk på Gem tekst. 8. Ret titlen, så der nu står ønskeseddel Tryk på Gem tekst igen. Herved gemmes en ny redigeret kopi af den originale ønskeseddel d. Tryk på på startsiden. 1. Tryk på Skriv ny i højre side. 2. Skriv Juleønsker i overskriftsfeltet. 3. Skriv Hermed min ønskeseddel i Indholdsfeltet. 4. Vælg din sidemand i adressebogen til venstre. 5. Tryk på Vedhæft fil(er) nederst i midten. 6. Tryk på Dokumenter i venstre side. 7. Tryk på Vælg ud for det dokument, der hedder ønskeseddel 2015 midt på skærmen. 8. Tryk på Vedhæft valgte fil(er) i højre side. 9. Tryk på Send denne i højre side. Du har nu sendt en med en vedhæftet fil. Du kan også sende en lang rækker andre filer, f.eks. billeder, videoklip og lydklip.

19 a. Kopier et billede af en koalabjørn fra mappen Billedeksempler til din USB pen. b. Flyt dokumenterne ønskeseddel 2014 og ønskeseddel 2015 til en ny mappe under dokumenter, der hedder Ønskesedler c. Omdøb dokumentet ønskeseddel 2014 til Mors ønskeseddel 1. Tryk på Filhåndtering på startsiden. 1. Indsæt din USB pen i en USB port i din dukapc 2. Tryk på Billeder i venstre side. 3. Tryk på mappen Billedeksempler. 4. Tryk på knappen Vælg ved billedet af koala-bjørnen. 5. Tryk på knappen Håndter valgte file(er) i højre side. 6. Tryk på den store Kopier fil(er) knap. 7. Tryk på USB 8. Tryk på Kopier til den valgte mappe i højre side 2. Tryk på Dokumenter i venstre side. Du kan evt. trykke på Billeder først, for at folde denne sammen. 1. Tryk på knappen Vælg ud for dokumenterne ønskeseddel 2014 og ønskeseddel Tryk på Håndter valgte fil(er) i højre side. 3. Tryk på den store Flyt fil(er) knap. 4. Tryk på Dokumenter. 5. Tryk på Opret ny mappe. 6. Skriv Ønskesedler i feltet Mappenavn. 7. Tryk på Opret mappe. 8. Tryk på Ned for at kontrollere at den nyoprettet mappe er valgt. 9. Tryk på Flyt til den valgte mappe i højre side. Man kan godt have mapper i mapper, men så skal du bruge det mere komplicerede filsystem, der følger med Windows.

20 3. Tryk på mappen Ønskesedler i listen til venstre, under placeringen Dokumenter. 1. Tryk på Vælg ved dokumentet ønskeseddel Tryk på Håndter valgte file(er) i højre side. 3. Tryk på den store Omdøb fil(er) knap. 4. Ret filnavnet til Mors ønskeseddel 5. Tryk på Omdøb fil(er). Det er ikke nødvendigt at du kan finde ud at bruge filhåndtering, for at du kan få glæde af din dukapc.

21 a. Tilføj din sidemand (til højre) til kontaktlisten (så du ikke bliver ansøgt af den du ansøger). b. Godkend anmodning fra sidemand ( c. Ring op til sidemand med videoopkald (aftal hvem der ringer først) afslut herefter opkald. d. Modtag opkald fra sidemand afslut herefter opkald. e. Omdøb sidemand til et kortere navn f.eks. bare fornavnet. a. Tryk på Videotelefon på startsiden (vent ). 1. Tryk på knappen Tilføj ny kontaktperson i nederste venstre hjørne. 2. Tryk på Næste. 3. Skriv din sidemands adresse i feltet Skriv søgeord 4. Tryk på Næste trin. 5. Vælg din sidemands navn i den viste liste (der burde kun være et navn at vælge i mellem). 6. Tryk på Næste trin. 7. Skriv din sidemands navn i feltet Skriv navn f.eks. Peter Hansen 8. Tryk på Næste trin. 9. Tryk på Næste trin. b. Under Kontaktlisten til venstre, vil der nu komme en anmodning. Tryk på navnet på den der har anmodet dig. 1. Tryk på Accepter anmodning nederst på skærmen. 2. Skriv navnet på den der har sendt anmodningen i det hvide felt 3. Tryk på Gem. Personen er nu tilføjet kontaktlisten og i kan tale sammen via computeren over internettet, uden at det koster noget. Lad din dukapc stå tændt i Videotelefon modulet, for at kunne modtage opkald.

22 c. Tryk på din sidemand i kontaktlisten til venstre. 1. Tryk på Start videoopkald nederst på skærmen. Nu vil der lyde en ringetone ved din sidemand (pas på at computerne ikke står for tæt på hinanden under denne øvelse, da det kan give en hyletone). d. Hvis du er den der modtager opkaldet, så tryk på Besvar opkald. 1. Tryk på det røde telefonrør, når du ønsker at lægge på igen. e. Tryk på din sidemand i kontaktlisten til venstre. 1. Tryk på knappen Omdøb kontaktperson i højre side. 2. Slet efternavnet. 3. Tryk på Gem. a. Indsæt en CD i CD-drevet og afspil denne. b. Hop frem til nr. 3. c. Slå gentag til, således at musikken bliver ved med at spille. a. Tryk på Musikafspiller på startsiden. 1. Tryk på knappen den lille knap uden på din dukapc på CD-rom drevet. Herved åbner drevet og du kan putte en musik CD i. 2. Luk drevet igen (vent ). 3. Tryk på CD eller DVD i venstre side. Nu kan du se musiknumrene midt på skærmen. 4. Tryk på nummer 1, for at afspille dette. a. Tryk på Næste knappen, for at skifte frem til næste nummer. 1. Tryk på knappen Gentag er slået fra for at slå det til. Tryk igen, for at slå det fra. Du kan lade musikken spille, i mens du f.eks. skriver en eller søger på internettet.

23 a. Indsæt en DVD i CD-drevet og afspil filmen b. Skru op og ned for lyden c. Se filmen i fuld skærm a. Tryk på Filmafspiller på startsiden. 1. Tryk på knappen den lille knap uden på din dukapc på CD-rom drevet. Herved åbner drevet og du kan putte en DVD i. 2. Luk drevet igen (vent ). Filmen starter herefter automatisk det kan være nødvendigt at skulle trykke Afspil efter en eventuel forfilm. b. Tryk på Skru op for lyd i nederste højre hjørne. Her kan du også skrue ned for lyden igen. c. Tryk på knappen Fuld skærm nederst. a. Prøv at få kabalen til at gå op b. Prøv en runde Quiz a. Tryk på Underholdning på startsiden. 1. Tryk på Start 7-kabale. 2. Tryk f.eks. på en sort 7 er og flyt den til en rød 8 er. Tryk på kortbunken, for at få nye kort. b. Tryk på Underholdning på startsiden. 3. Tryk på Start quiz. 4. Tryk på START QUIZ. 5. Tryk på det svar du tror der er rigtigt. 6. Tryk herefter på knappen Videre. 7-kabelen er et godt sted at øve sig i at bruge musen.

24 a. Læs om facebook i Brugervejledningen a. Hvis du får lyst til at komme i gang med facebook, så kontakt dukapc, for at blive oprettet. Du kan prøve at besøge dukapc s facebook side, hvis du trykker Synes godt om til denne, kan du følge med i hvad der sker i dukapc.

Kursus. Velkomst. Hvad skal der ske? 12-12-2013. Hvem er jeg/vi? Baggrund for at undervise. Kursusstedet Praktisk Pauser

Kursus. Velkomst. Hvad skal der ske? 12-12-2013. Hvem er jeg/vi? Baggrund for at undervise. Kursusstedet Praktisk Pauser 12-12-2013 Kursus Velkomst Hvem er jeg/vi? Baggrund for at undervise Kursusstedet Praktisk Pauser Hvem er i? It niveau? Hvad er jeres forventninger til dette kursus? Hvad skal der ske? Formål med dette

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Byd velkommen kursus i dukapc.

Byd velkommen kursus i dukapc. 1 Byd velkommen kursus i dukapc. Præsenter dig (jer) selv og din baggrund for at undervise. Skriv dit Navn og e-mail adresse op på tavlen Fortæl om kursusstedet Toiletforhold Tidsplan Pauser Kaffe Rygning

Læs mere

Datastuen, Esbjerg. NEM-ID. Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: NEM-ID Side 1

Datastuen, Esbjerg. NEM-ID. Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: NEM-ID Side 1 NEM-ID Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: NEM-ID Side 1 Hvordan får jeg Nem-ID? A: Ved personlig henvendelse i borgerservice. Du kan få Nem-ID ved personlig henvendelse i borgerservice- og skattecentre.

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Velkommen til Ældre Sagens kursus Internet for begyndere kursus B. 1. lektion

Velkommen til Ældre Sagens kursus Internet for begyndere kursus B. 1. lektion Velkommen til Ældre Sagens kursus Internet for begyndere kursus B 1. lektion Navigationsseddel Fase Forklaring Navigation/tast Goddag Præsentation af: Undervisere Kursusdeltagere Netværk Lok på netværk:

Læs mere

Oprettelse af en Gmail-konto

Oprettelse af en Gmail-konto Oprettelse af en Gmail-konto 1. Åbn startsiden til Gmail fra adressen: www.gmail.com. I højre side af skærmen får du nu følgende skærmbillede: De to øverste bjælker, markeret med Brugernavn og Adgangskoder,

Læs mere

Indhold Outlook Web App... 1

Indhold Outlook Web App... 1 Outlook Web App Outlook Web App (OWA) bruges til at håndtere e-mails og kalendere uden at skulle have Outlook klient programmet installeret. OWA kan bruges på en hvilken som helst computer, der har adgang

Læs mere

1. Opret din nye Google konto

1. Opret din nye Google konto Indhold 1. Opret din nye Google konto... 2 2. Test din nye konto... 5 3. Kom i gang med Gmail indstil sprog til dansk... 6 4. Gmail indhold på skærmen... 8 5. Skriv og send en mail... 9 Til:... 9 Cc:...

Læs mere

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE)

E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) E-MAIL G-MAIL (GOOGLE) Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: G-mail Side 1 G-mail E-mail: Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail betyder altså elektronisk post. Elektronisk post

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk SKAT.dk side 1 af8 1) Gå ind på www.skat.dk I adresselinjen Tast borger og CTRL + ENTER (Internet Explorer) Eller tast www.skat.dk Du ser nu dette skærmbillede: 2) Klik på ordet Borger Her er en masse

Læs mere

Først skal du oprette dig i systemet, d. v. s. du skal have en såkaldt Googlekonto bestående af en mailadresse og et kodeord.

Først skal du oprette dig i systemet, d. v. s. du skal have en såkaldt Googlekonto bestående af en mailadresse og et kodeord. Gmail Indhold Indhold...1 Introduktion...2 Opret dig i systemet...2 At skrive mails...5 Sende en mail til flere personer...8 Vedhæfte en fil...9 Kladde...10 Signatur...11 Modtagne mails...12 Stjernemarkering...14

Læs mere

Vejledning KPK Online Prøverum

Vejledning KPK Online Prøverum Vejledning KPK Online Prøverum INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 2 Få adgang til systemet side 3 Opload dine billeder side 4 Sådan bruges systemet side 5 Gem dine eksempler side 7 Side 1/7

Læs mere

Vejledning i brug af GMAIL (Google)

Vejledning i brug af GMAIL (Google) Vejledning i brug af GMAIL (Google) Send meddelelser Har du ikke prøvet Gmail før? Her har du en trinvis vejledning i, hvordan du skriver og sender meddelelser: Klik på knappen Skriv i venstre side i Gmail.

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

Hvis du er i tvivl, så gå på www.borger.dk og log ind. Der kan du se, om du er klar til Digital Post.

Hvis du er i tvivl, så gå på www.borger.dk og log ind. Der kan du se, om du er klar til Digital Post. \ Tilmelding til Digital Post på Borger.dk Forudsætninger: Kendskab til brug af computer og aktivt NemiD. Vær opmærksom på, at alt afhængig af, om du tidligere har besøgt Digital Post på borger.dk eller

Læs mere

Start med at downloade app en Youtube via App Store.

Start med at downloade app en Youtube via App Store. APP #7 Youtube I denne uge kigger vi på Youtubes app. På Youtube kan du finde næsten alt! Youtube bliver brugt til alt fra gamle tv-klip fra hele verden til musikvideoer til folk der lave video-blogs (de

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur.

BESTILLING AF NEMID. For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk. Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. BESTILLING AF NEMID For at bestille ny NemID vælger du www.nets-danid.dk Vælg Bestil NemID medarbejdersignatur. CVR nummeret trækker automatisk adressen fra CVR registeret, så den skal IKKE ændres. Bekræft

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender INDHOLDSFORTEGNELSE Windows 8.1... 5 KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade Sådan får du Windows 8.1 på din pc... 8 Startskærmen... 9 Skrivebordet... 10 Kvikguide til den nye brugergrænseflade... 11 Amulet-menuen...

Læs mere

Velkommen til brug af MobilePay

Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til vores lille kursus der handler om sådan bruger du MobilePay. Jeg hedder Peder Kähler og i dag skal vi se på følgende muligheder: Opsætning af MobilePay Privat

Læs mere

Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto.

Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto. Opsætning af Ikketilstedeassistent, Opbevaringspolitik og omdirigering af post fra Windows Live til alternativ email konto. Hvis du vil slå automatiske svar til eller ændre svarene, skal du gå til øverste

Læs mere

Indholdsoversigt. Emne. Side

Indholdsoversigt. Emne. Side Indholdsoversigt Emne o Log-in på din Idify Tidslinje Åben Idify Timeline på din ipad Indtast dine log-in oplysninger o Navigation af din tidslinje Tidslinjens oversigt Åbne Favorit erindring Navigér og

Læs mere

Livall - Kom godt i gang (BH 60 & Bling Jet Fjernbetjening & Livall Riding App)

Livall - Kom godt i gang (BH 60 & Bling Jet Fjernbetjening & Livall Riding App) Livall - Kom godt i gang (BH 60 & Bling Jet Fjernbetjening & Livall Riding App) 1. Indholder: a. En hjelm b. Et USB kabel c. En Bling Jet fjernbetjening d. En brugsanvisning 2. Sæt USB-kablet i hjelmen

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

ipad for let øvede modul 7

ipad for let øvede modul 7 24102014AS ipad for let øvede modul 7 Skype Skype er et program, der gør det muligt at kommunikere med en anden person med både billede og lyd. Kommunikationen sker over internettet, og der er gratis at

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad

Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad Brugermanual til MOBI:DO Make på ipad Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL

E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL E-MAIL WINDOWS LIVE MAIL Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: Live Mail Side 1 Windows Live Mail Hvordan skriver og sender jeg en e-mail? Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk. E-mail

Læs mere

ipad for let øvede modul 7

ipad for let øvede modul 7 13032014AS ipad for let øvede modul 7 Skype Skype er et program, der gør det muligt at kommunikere med en anden person med både billede og lyd. Kommunikationen sker over internettet, og der er gratis at

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet

Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Brugermanual til MOBI:DO Make på Internettet Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en checkliste, der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

AgeForce MINI vejledning

AgeForce MINI vejledning AgeForce MINI vejledning Velkommen til AgeForce et enkelt og sikkert netværk for dig over 50 I denne korte guide fortæller vi dig hvordan du: - Opretter en gratis profil på www.ageforce.dk. - Redigerer

Læs mere

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet

VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet VEJLEDNING Udfyldelse af spørgeskemaet Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Tekniske krav... 3 Adgang og forbindelse... 4 Navigation i spørgeskemaet... 7 Spørgeskemaets afsnit... 7 Navigationslinjen...

Læs mere

GoTalkNow. Beskrivelse:

GoTalkNow. Beskrivelse: GoTalkNow Beskrivelse: I GoTalk NOW kan du lave personlige kommunikationsbøger. Du kan også lave vælgebøger med foto, filmklip eller musik. Eller en kombination mulighederne er mange. En bog kan laves

Læs mere

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net

MailMax / Web v4.1. Brugsvejledning til webmail. Copyright 2003 Gullestrup.net MailMax / Web v4.1 Copyright 2003 Gullestrup.net Log ind på webmailen Start med at gå ind på http://webmail.gullestrup.net i din browser. Indtast din Email-adresse samt Adgangskode, som hører til din konto.

Læs mere

Brugervejledning til trådløs router

Brugervejledning til trådløs router Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra EnergiMidt Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Indhold 4 Aktivering af det

Læs mere

Indhold. Tablet Guides

Indhold. Tablet Guides Indhold Start tablet og Arbejdsmiljøbog... 2 Grund indstillinger... 3 Opret notat i PDF... 5 Overfør Arbejdsmiljøbogen fra PC til tablet... 6 Overfør filer mellem PC og tablet... 9 Start tablet og Arbejdsmiljøbog

Læs mere

Gennemgang af ios app

Gennemgang af ios app Gennemgang af ios app Log ind Log ind skærmen er det første du møder når du starter app en. Her kan du vælge at oprette en ny konto eller logge ind i en eksisterende. Husk at vælge et sikkert password,

Læs mere

VITAS Registrering af aftale om Integrationsgrunduddannelse

VITAS Registrering af aftale om Integrationsgrunduddannelse IGU i VITAS I VITAS skal du registrere en aftale om integrationsgrunduddannelse, såfremt din virksomhed ønsker at indgå en aftale med en borger (udlænding). Du registrerer i VITAS din aftale samt undervisningsplan

Læs mere

Google Søgninger side 1 af13

Google Søgninger side 1 af13 Google Søgninger side 1 af13 Indholdsfortegnelse Internetforkortelser og adresser m.m.... Side 2 Søgning i Google... Side 4 Nyhed erstatning for det sorte bånd... Side 7 Avanceret søgning... Side 10 Flere

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på computer via waoo.tv FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på computer via waoo.tv FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV på computer via waoo.tv FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Betjeningsguide... 8 TV-guide... 10 Bio... 12 Indstillinger...

Læs mere

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning indhold: introduktion Side 2 Funktionsliste Side 3 Få adgang til systemet Side 4 opload dine billeder Side 5 Sådan bruges systemet Side 6 Gem dine eksempler

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

Brugermanual til MOBI:DO Make på Android

Brugermanual til MOBI:DO Make på Android Brugermanual til MOBI:DO Make på Android Introduktion Med MOBI:DO Make kan du oprette guides, som kan ses i MOBI:DO. En guide virker som en guide der fører brugeren hele vejen igennem en arbejdsopgave.

Læs mere

Quickguide til kredscms. Login

Quickguide til kredscms. Login Quickguide til kredscms Dette er en quickguide, der vil præsentere dig for de mest basale funktioner i kredscms. Finder du ikke svar her, så prøv at spørge andre webmastere via debatforummet på leder.fdf.dk:

Læs mere

Kom godt i gang med Netbank NemID

Kom godt i gang med Netbank NemID Kom godt i gang med Netbank NemID Med dit NemId er du klar til at komme på Netbank. NemID består af et bruger-id, en adgangskode og et nøglekort. Første gang du logger på Netbank med NemID, skal du bruge

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/annemetteshansen@yahoo.dk

Annemette Søgaard Hansen/annemetteshansen@yahoo.dk Windows Vista NemID og Borger.dk side 1 af9 1) Gå ind på www.borger.dk I adresselinjen Du ser nu dette skærmbillede: 2) Klik på Log på (øverst) Denne boks kommer frem: Hvis du klikker i den lille boks

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på computer via waoo.tv. Waoo leveres af dit lokale energiselskab

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV på computer via waoo.tv. Waoo leveres af dit lokale energiselskab BRUGER GUIDE Waoo Web TV på computer via waoo.tv Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Betjeningsguide... 8 TV-guide... 10 Bio...

Læs mere

Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt)

Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt) Ansøgning om hjælpemiddel/boligændring (anvendes af 3.part med fuldmagt) 1 - Relevans - Afklarende spørgsmål 1. På den første side, skal du svare på et afklarende spørgsmål. 2. Du skal kunne svare 'Ja'

Læs mere

Sådan bruger du Facebook

Sådan bruger du Facebook Sådan bruger du Facebook 1 Sådan kommer du på Facebook 2 Oprettelse af en Facebook-profil 3 Opsætte privatindstillinger, så kun venner kan følge med 4 Søge efter venner og bekendte 5 Skrive beskeder både

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Waoo! Web TV på computer

Waoo! Web TV på computer Brugervejledning Waoo! Web TV på computer Se desuden Waoo! Web TV Quick Guide til ipad Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni 02 Indhold Oversigt over indholdet på Waoo!

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW 1. - SUPERBRUGERE OG MEDLEMMER AF RETTIGHEDSGRUPPER - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Vi er glade for at kunne byde velkommen til opdateret

Læs mere

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web

Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Brugeradministrationsvejledning til SMS Web Administration Denne side vil være forskellig afhængig af om man er administrator eller bruger. Administrator får oversigt over alle brugerne samt konfiguration,

Læs mere

www.kjellerupskole.dk

www.kjellerupskole.dk ForældreIntra er et lukket univers, hvor forældre skal angive brugernavn og adgangskode for at blive lukket ind. I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktioner i ForældreIntra. Man finder

Læs mere

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk.

Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Guide: Henvisninghotellet ( REFHOST ) Version mar 2009 Fra 1. april 2009 skal lægerne fremsende alle henvisninger til psykologer og fysioterapeuter elektronisk. Denne guide er primært baseret på oplysninger

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Koster det noget at oprette sig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan opretter jeg mig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan ændre jeg mit kodeord.... 3 Hvad hvis jeg har glemt mit

Læs mere

Vejledning i brug af Skolepenge

Vejledning i brug af Skolepenge Vejledning i brug af Skolepenge Velkommen til Skolepenge. Skolepenge er fremtidens kontantløse betalingssystem til skoler og uddannelsessteder. Skolepenge består af et Skolepenge kort, hvor der kan indsættes

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

BRUGER GUIDE. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI BRUGER GUIDE Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo Web TV på tablet og telefon... 8 Betjeningsguide...

Læs mere

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2

Brugervejledning til Online-JitBesked. Version 1.2 Brugervejledning til Online-JitBesked Version 1.2 Indhold 1. Helt grundlæggende... 4 Ikoner... 4 2. Sådan logger du på... 6 Husk mig... 6 3. Sådan logger du af... 7 Husk mig... 7 Sådan logger du aktivt

Læs mere

Basisbrugergrænsefladen i GroupWise WebAccess

Basisbrugergrænsefladen i GroupWise WebAccess Introduktion til basisbrugergrænsefladen i GroupWise WebAccess 8 Novell Basisbrugergrænsefladen i GroupWise WebAccess INTRODUKTION www.novell.com Bruge basisbrugergrænsefladen i GroupWise WebAccess Når

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan ser du oplysninger

Læs mere

Klub-cms brugermanual

Klub-cms brugermanual 2013 Klub-cms brugermanual Andreas Helmer Herstedøster Idræts Club Sidst opdateret d. 03-04-2013 Indhold VELKOMST... 3 ADMINISTRATION... 4 Hold... 5 Spillere... 6 Kampe... 7 SIDEOPBYGNING... 10 Tekstsider...

Læs mere

Opsætning af ipad. med IOS7

Opsætning af ipad. med IOS7 Opsætning af ipad med IOS7 27-11-2013 Forord Tillykke med din nye ipad. Denne manual beskriver opsætningen af ipad i forbindelse med adgang til Aabenraa Kommunes systemer. Side 2 af 28 Indhold Hvor kan

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 2 Log ind... 2 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 3 Opret ny artikel... 6 a) Skriv direkte i tekstfelt... 7 b) Indsæt tekst

Læs mere

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark

Kort og godt om NemID. En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Kort og godt om NemID En ny og sikker adgang til det digitale Danmark Hvad er NemID? NemID er en ny og mere sikker løsning, når du skal logge på offentlige hjemmesider, dit pengeinstitut og private virksomheders

Læs mere

Opret dit CV. Jeg søger job som. Når du skal oprette dit CV, skal du logge ind på www.jobnet.dk.

Opret dit CV. Jeg søger job som. Når du skal oprette dit CV, skal du logge ind på www.jobnet.dk. Opret dit CV Når du skal oprette dit CV, skal du logge ind på www.jobnet.dk. Derefter klikker du på 'MIN JOBSØGNING' i den sorte menu øverst på siden. Du kan se 'Jobnets værktøjer', og du kan få mere at

Læs mere

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det, der står efter @ sætter serverne i stand til at finde ud af, hvor mailen skal hen og hvorfra den kom

Læs mere

Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router

Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router Brugervejledning til lejet ekstern trådløs router Sådan opsætter du den lejede eksterne trådløse router fra AURA Fiber Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Aktivering af det trådløse netværk 7 Opkobling

Læs mere

Hvad er dukapc. E-mail modulet. dukapc 2

Hvad er dukapc. E-mail modulet. dukapc 2 dukapc 2 Hvad er dukapc dukapc er en ældrevenlig computer, som hjælper seniorer med at komme online og få glæde af computerens og internettets mange muligheder. Også selvom brugeren aldrig før har rørt

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet

Mail. Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det virker lidt som Internettet. Din computers mailprogram har forbindelse internettet Mail Det, der står efter @ sætter serverne i stand til at finde ud af, hvor mailen skal hen og hvorfra den kom

Læs mere

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed

Digitale uddannelsesaftaler. Vejledning til virksomhed Digitale uddannelsesaftaler Vejledning til virksomhed Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Adgang til Digitale uddannelsesaftaler i Elevplan... 5 Browser... 6 Ændr status og slet aftale...

Læs mere

Kort introduktion til e-boks

Kort introduktion til e-boks Kort introduktion til e-boks Fremover vil din lønseddel blive sendt til e-boks. e-boks er en elektronisk postkasse og arkiv, som du har adgang til via Internettet. Alle danskere kan gratis anvende e-boks.

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

BRUGERMANUAL. Outlook på Internettet Pharmakon IT

BRUGERMANUAL. Outlook på Internettet Pharmakon IT BRUGERMANUAL Outlook på Internettet 2016 Pharmakon IT Support@pharmakon.dk Indhold Intro... 2 Indstillinger... 2 Krav... 2 Log ind på Outlook på internettet... 3 Visning... 4 Se dit aktuelle e-mail forbrug...

Læs mere

E-MAIL MICROSOFT OUTLOOK 2010

E-MAIL MICROSOFT OUTLOOK 2010 E-MAIL MICROSOFT OUTLOOK 2010 Erik Thorsager, Esbjerg. 3. udgave: Outlook Side 1 Microsoft Outlook 2010 Hvordan skriver og sender jeg en e-mail? Det engelske ord mail betyder post. E står for elektronisk.

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Log ind side 3 Betal et indbetalingskort side 4 Lav en overførsel side 5 Lav en fast overførsel side 6 Tilmelding og afmelding af funktioner side 7 Skift

Læs mere

Skype for Business til computer

Skype for Business til computer Skype for Business til computer Basisopgaver i Skype for business Indhold Basisopgaver i Skype for business... 2 Forord... 2 Opstart...3 Find og tilføj en kontakt... 7 Opret en gruppe... 8 Knyt en person

Læs mere

Vejledning hvidbjergvinduet-designer.dk

Vejledning hvidbjergvinduet-designer.dk Vejledning hvidbjergvinduet-designer.dk INDHOLD Introduktion side 2 Funktionsliste side 3 Få adgang til systemet side 5 Opload dine billeder side 6 Sådan bruges systemet side 9 Gem dine eksempler side

Læs mere

Tylstrup Skole. Indhold

Tylstrup Skole. Indhold Indhold Grundlæggende opsætning af ipad... 2 Installation af Skolekom App ( ALLE Ipad brugere skal installere denne )... 9 Installation af Find my iphone... 16 Oprettelse af Apple-id... 23 1 Grundlæggende

Læs mere

BRUGER GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON

BRUGER GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du. Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON BRUGER GUIDE Waoo Web TV PÅ COMPUTER, TABLET OG TELEFON Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du INDHOLD Velkommen til Waoo Web TV... 4 Sådan kommer du i gang... 5 Waoo Web TV på tablet og telefon...

Læs mere

Sådan gør du. Lær at bruge banken på en ny måde. Trin for trin

Sådan gør du. Lær at bruge banken på en ny måde. Trin for trin Sådan gør du Lær at bruge banken på en ny måde Trin for trin danske BANK sådan gør du Trin for trin Vores samfund bliver mere og mere digitalt. Og det bliver banken også. Så hvordan betaler du regninger,

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Kom godt i gang med Fronter Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Sådan logger du på Først skal du hente dit

Læs mere

Brugervejledning. Waoo! Web TV på computer. Se desuden Waoo! Web TV Quick Guide til ipad. Fiberbredbånd TV Telefoni

Brugervejledning. Waoo! Web TV på computer. Se desuden Waoo! Web TV Quick Guide til ipad. Fiberbredbånd TV Telefoni Brugervejledning Waoo! Web TV på computer Se desuden Waoo! Web TV Quick Guide til ipad Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold Oversigt over indholdet på Waoo! Web TV...4 TV-kanaler på computer... 4 Velkommen

Læs mere

Kom godt i gang med at bruge Nordbank Erhverv

Kom godt i gang med at bruge Nordbank Erhverv Kom godt i gang med at bruge Nordbank Erhverv Det er let at finde rundt i Nordbank Erhverv. Øverst er en menulinje med en række menupunkter og til venstre en menu med underpunkter. Nederst på mange af

Læs mere

Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71)

Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71) Smartphone-funktioner til portfolio brug (med Nokia E71) Indhold Billeder... side 1 Video... side 2 Lyd... side 3 Noter... side 3 SMS... side 4 Søg på internettet... side 5 Overføre filer fra telefonen

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Sct. Ibs skole https://sctibs.cposonline.dk/

cpos Online Quickguide Version Sct. Ibs skole https://sctibs.cposonline.dk/ cpos Online Quickguide Version 1.0.9 Sct. Ibs skole https://sctibs.cposonline.dk/ SÅDAN OPRETTER DU EN BRUGER... 3 SÅDAN LOGGER DU IND... 5 SÅDAN TILKNYTTER DU EN RELATION TIL DIN KONTO (ADMINISTRER FLERE

Læs mere

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE -

SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - SDBF QUICKGUIDE SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW - BRUGER-GUIDE - INTRODUKTION TIL SKOLERNES DIGITALE BLANKET FLOW Som et udspring af de administrative fællesskaber og et ønske om at effektivisere og digitalisere

Læs mere

Byg web sider. Introduktion:

Byg web sider. Introduktion: Introduktion: Du kender nu nogle enkle HTML tags, så nu er det på tide, at du kommer i gang med at lave din første side! Når du har nogle HTML-sider klar skal du have dem lagt op, så dine venner kan se

Læs mere

Digital Postkasse/e-Boks

Digital Postkasse/e-Boks Nemt på nettet Digital Postkasse/e-Boks Horsens Kommunes Biblioteker Redigeret januar 2013 itborger@horsens.dk Indledning Mere og mere kommunikation med det offentlige foregår over nettet. Ting, som man

Læs mere

cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/

cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/ cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL

SÅDAN BRUGER DU E-MAIL VEJLEDNING l E-MAIL SÅDAN BRUGER DU E-MAIL I vejledningen bruger vi det gratis e-mailprogram gmail som eksempel til at vise, hvordan man bruger e-mail. DU SKAL I FORVEJEN KUNNE: Bruge en browser og gå

Læs mere

Macab ST2300 IP. Gert Kaae Hansen

Macab ST2300 IP. Gert Kaae Hansen Macab ST2300 IP Gert Kaae Hansen 2012 Den nye software indeholder nye funktioner som gør det muligt at afspille filer direkte fra et NAS drev, kigge på video klip fra Youtube og se eller høre POD cast

Læs mere

DigiMatch Elektronisk Kamprapport

DigiMatch Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 17.08.2015 v.0.3 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart Link til vejledning, login data, og Digimatch kan findes her: http://boxerligaerne.dk/klubsider/kamprapport/ Det er

Læs mere

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse

IT-Brugerkursus. Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC. Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio. Printvenligt format. Indholdsfortegnelse Modul 1 - Introduktion til FC og Lectio IT-Brugerkursus Modul 1 - Introduktion til skolens netværk og FC Printvenligt format Indholdsfortegnelse Formål og opbygning Opgave Vejledning til intranettet Åbne

Læs mere