NR.3 april ÅRGANG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NR.3 april 2012 38.ÅRGANG"

Transkript

1 NR.3 april ÅRGANG foto: frost

2 Formand ( G 17) Hans Petersen Tlf Næstformand ( C 39) Ejgil Jensen Tlf ejgil Kasserer (E 18 ) Hans Kristian Mors Tlf Sekretær (G 36) Kirsten Hasseltoft L Tlf Klubbladet (E 50) Webmaster Ivan Frost Tlf Materialeudvalget ( E 20) Bjarne Simonsen Tlf Klubhus udvalget ( F 71) Lizzi Plauborg, Tlf Ungdomsudvalget Henrik Leth Larsen Tlf KU Kapsejlads (Z Erik Kulavig Tlf Undervisnings udvalget & ASA Aktivitetsudvalget Hans Petersen (G 17) Tlf

3 Indholdsfortegnelse. Sikkerhed om bord Side 04 Kapsejlads. Side 05 Østjylland Side 06 Trådløs internet Side 08 Torskespisning Side 11 Standerhejsning Side 12 Påske Åben Side 13 Om el i både Side 14 De gule bøjer Side 15 Nyt fra Havnefogeden Side 17 kalenderen Side 18 foto : frost Nu skulle det være helt sikkert. Frosten er væk, skovbunden har fået farve, dagene er blevet længere, sommertiden er over os om et øjeblik nu er vi klar til en ny sejlersæson. Hvad går bestyrelsen og udvalgene og pusler med? Ja, det breder sig over mange emner og et af dem er klubbens fremtidige økonomi og medlemstal. Gennemsnitsalderen i klubben er jævnt stigende og som følge heraf er flere af klubbens medlemmer på vej til at kunne opnå et pensionist kontingent. Dette medfører naturligvis faldende indtægter, og hvis vi skal opretholde et uændret aktivitetsniveau i fremtiden, skal vi hverve nogle flere medlemmer, satse på sponsorindtægter og/eller tage kontingentopdelingen op til debat. Mest nærliggende var det måske, at vi alle gjorde en ekstra indsats for at øge medlemstallet på såvel aktive medlemmer som på støtte/gastemedlemskaber. På den næste generalforsamling vil der blive fremsat forslag om vedtægtsændringer, således at aktive juniorer skal have selvstændigt medlemskab a.h.t. den kommunale tilskudsordning. Klubbens projekt Vand og Unge, som jeg beskrev i martsnummeret, venter fortsat på endeligt tilsagn fra LAG Assens om økonimisk støtte til indkøb af 2 kølbåde til juniorafdelingen. I skrivende stund er endnu ingen af efterårets ansøgninger færdigbehandlet i Styrelsen og Sejlklubbens ansøgning er derfor stadig godkendt. Når det endelige tilsagn foreligger, har vi så tilbage at finde de øvrige kr. blandt fonde og sponsorer. Herefter kommer så den reelle udfordring til Juniorafdelingen : Skab grundlaget for fastholdelsen af de unge mennesker i Assens Sejlklub. Her er jeg sikker på, at indsatsen fra alle klubbens medlemmer er af afgørende betydning. I martsnummeret skrev vi om samarbejdsaftalen med Energi Fyn Fynsk Support El. Energi Fyn indbetaler til Assens Sejlklub 2 øre pr kwh, som er solgt til strømforbugere, der ønsker at støtte Assens Sejklub. For at oprette støtteaftalen skal strømforbrugen skrive kontrakt med Energi Fyn på Kontrakten indeholder aftale om Her og Nu afregningspriser og kan opsiges uden problemer. Det er vort skøn at aftalen kan indbringe kr pr år. Aftalen belaster ikke husstandens elregning, så bak op ved at tegne kontrakt under og støt juniorarbejdet i Assens Sejlklub. Hans L. Petersen 3.

4 Informationsaften Mandag d. 23. april Kl. 19:00 Aktivitetudvalget inviterer til en spændende sikkerhedsaften i samarbejde med Assens Bådcenter og Palby Marine. Hvornår har du sidst kontrolleret sikkerhedsudstyret ombord? Hvorfor skulle man i øvrigt også bruge energi på det, det var jo nyt og OK da vi købte det? Hvorfor skulle man investere i nyt ekstraudstyr, vi plejer da aldrig at gå ned eller blive påsejlet? Spøg til side! Vi inviterer til en aften, hvor eksperter vil demonstrere hvordan redningsvesten kontrolleres (medbring evt. din egen), samt den oppustelig redningsflåde, nødraketter og nødblus. Vi har søgt om tilladelse til at affyre egne medbragte nødraketter med udløbet dato. Hvis tiden tillader det gennemgås mulige AIS løsninger for lystbåde. For at få sammensat det optimale program til aftenens hovedformål, vil vi forbeholde os ret til at ændre i programpunkterne. Deltagelse gratis. ASA Ret til ændringer forbeholdes. Fyns Marineservice Næsvej Assens Tlf.:

5 Så kalder havet mellem Bågø og Assens atter til munter kappestrid med efterfølgende øl og smørrebrød i Klubhuset hos Irene. Alle kan være med, for selv om kapsejlads skam er en alvorlig leg og ikke så ligetil, så lyder hovedreglen i Assens, at man ikke sejler ind i hinanden, og at der ikke slås på tæven efter sejladsen. Skulle der være nogen, der gerne vil prøve til, før de deltager med egen båd, kan formanden sikkert finde en gæste/gasteplads til dem. Tilmelding til Fister på knud Båd navn: Bådtype: Sejlnummer Certifikat nummer: Skipper: Tilmelder sig : 1, 2, 3 eller 4 1. Forårssejlads: 150, 2. Efterårssejlads: 150, 3. Bågø rundt: 100, 4. Hele sæsonen: 350, Tilmeldingsgebyr indbetales til Nordea reg. nr konto nr Onsdag den 18. april lægger KU hårdt ud med ølsmagning og gennemgang af kapsejladsregler og sejladsbestemmelser for aftenkapsejladserne. Thomas Hempler fra Bryggeriet Vestfyn vil fortælle om bryggeriets produkter og byde på smagsprøver. Herefter vil Per og Peder tage fat på den mere alvorlige del af aftenen. Det hele starter klokken i klubhuset. Arrangementet er gratis for medlemmerne, men tilmelding er af hensyn til traktementet nødvendig og skal ske til formanden for KU senest en uge før arrangementet. Erik Kulavig: eller på mail Programmet henvender sig både til garvede kapsejlere og til nybegyndere. Forår: 25/4 2/5 9/5 16/5 23/5 30/5 6/6 13/6 20/6. Efterår: 1/8 8/8 15/8 22/8 29/8 5/9 8/9 15/9. Dyvig/Retur 16/6 17/6 Bågø Rundt 29/9 Erik Kulavig 5.

6 Se på kortet! Forbind sydspidsen af Djursland med Fynshoved. Sammen med den gamle Lillebæltsbro afgrænser det et herligt Østjysk revir, der byder på et væld af muligheder. 34 havne/broer, 7 byer, 50 DS turbøjer og 4 øer er der til rådighed i området. Med bus kan man nå Legoland og Djurs Sommerland. Herlig natur med et rigt dyreliv, sæler ser man lejlighedsvis, men marsvin hver dag. Her er noget for hele familien, overalt gode bademuligheder. Farvandet er godt beskyttet særligt for vestlige vinde. Her kan man sejle strækninger der passer enhver besætning. Der er ikke langt mellem ishusene, hvis børnenes ønsker skal imødekommes. Dybe fjorde til Horsens og Vejle, let at besejle. Turen ind til Odense er virkelig værd og tage. Ind gennem Gabet forbi skibsværftet ved Munkebo videre gennem kanalen forbi Stige og helt ind i bymidten. Her finder man mange mål for byturisme, bare tænk på H.C.Andersne Hus. Dejlige traveture i naturen er der rig mulighed for. Særligt kan øerne anbefales. Tunø rundt eller Hjarnø rundt er overkommeligt for de fleste. På Endelave kan man med lidt held få en af de lokale til at spænde traktoren for gummivognen. Et par halmballer som sæde og så går det til den særegne nordlige del af øen kaldet Øvre. Samsø et kapitel for sig. Naturhavnen ved Langør. De historiske små øer ved det nord østlige hjørne. Man kan ikke nævne Samsø uden også at nævne de berømte samsøkartofler. Friske grøntsager kan man nu få overalt i området. Fisk i havnene kniber det mere med nu om stunder; men er man heldig, kan man få friske muslinger i Snaptun. Anløber man Snaptun kan en tur ud til batterierne anbefales. 6.

7 Den gamle idyleriske by Ebeltoft byder på meget andet end fregatten Jylland. Syd for byen er Øer havn der nås gennem en lille sluse. I Øer er der et væld af aktiviteter for børn. I Kalø Vigs nordlige ende finder man Nappedam. Oprindelig en gammel udskibningshavn for Syddjursland. Herfra kan man gå til Kalø Slotsruin. For de der er let til bens når man Rønde til fods men ellers går der bus. Knebel vig er en dejlig naturhavn. I dag er der bygget en ny havn ved Knebel, hvis ikke man stoler på ankeret og der ikke er plads ved en af DS bøjerne. Danmarks næststørste by Århus med den engang så flotte skyline byder på 4 havne. Fra Marselisborg og Århus Lystbådehavn er man i gå afstand til byen. Fra Egå og Kaløvig kan man let komme til centrum med bus. Er man til kapsejlads er der meget at se på i Århusområdet. Har man ikke været i Den gamle by bør man aflægge et besøg her. Fine muligheder for kunstudstilling er der i byen og promenaden ved det blotlagte å løb gennem byen, byder på et væld af restauraer og cafeer. Er man til lidt shopping kan de mange gågaders varehuse og forretninger opfylde de flestes behov. Bogense er en herlig gammel købstad med en moderne marina og en gammel særpræget fiskerihavn. Nord for ligger Æbelø med flere DS bøjer. Man kan gå i land på Æbelø og der er dejlige traveture rundt på øen. Tragten indsejlingen fra nord ned i Lillebælt byder på flot natur og flere havnemuligheder. Den ny havn i Middelfart med det nye kulturhus som vartegn er et besøg værd. Relevante websider: smaaoer.dk; Relevante publikationer: 27 små øer, Bugten med de syv vige, Sejlerguide Østjylland Danmark Carl Gerstrøm 7.

8 Hvis du er til internet og Skype telefoni m.v. ombord så er der nu en ny mulighed der endog rækker et godt stykke ud på vandet og giver mulighed for flere samtidige tilslutninger. Hvis ovennævnte ikke passer ind i din opfattelse af frihed til søs skal du blot springe dette notat over. I DS bladet Sejler nr , kan man læse om en sponsoraftale mellem DS og bredbåndsleverandøren NET 1. Her kan man tilbyde medlemmer af Dansk Sejlunion en bredbåndsrouter og en langtrækkende mobil bredbåndsforbindelse på den gamle NMT mobilfrekvens 450 MHz i 3 abonnementer : 2GB 139 kr. 7 GB 159 kr. og 13 GB 259 kr. Abonnementet er pris pr. md. og dertil kommer leje af router 29 kr. pr. md. og dækker brug i Danmark, Norge og Sverige. Jeg har ved tidligere lejligheder mødt samme produkt i forbindelse med hytter og ødegårde i Norge og Sverige, så nu skulle min nysgerrighed tilfredsstilles, og jeg har derfor tegnet et abonnement den billigste løsning naturligvis. Min afprøvning herunder er naturligvis subjektiv og uden ansvar. Produktet ankom nydeligt emballeret ( 1½ uge senere end aftalt og jeg mistede derfor muligheden for at afprøve systemet i de Norske fjelde) og med alt inklusive. Jeg skulle blot sætte de genopladelige batterier i routeren, tilslutte spænding 12 V bat. eller 230 V adapter og tænde for apparatet. Dernæst lod jeg min bærbare computer søge efter trådløse netværk og forbindelsen var etableret. Routeren er adgangspunktet til internettet og lokalnettet på præcis samme måde som et helt alm. WiFi. Afprøvningen er sket dels indendørs ( på flere adresser ) og dels i bil ( bl.a. i et område uden dækning med alm. mobiltelefon ) og kun med de medleverede påmonterede antenner. Routeren har under alle forhold holdt forbindelsen og har således vedligeholdt et ægte mobilt trådløst netværk med adgang til internettet. Under afprøvningen har der i perioder været 4 samtidige brugere ( Smartphone, Iphone, Ipad og eller PC ( bærbar Windows 7). Hastighed og datamængde er begrænsningerne i systemet. Leverandøren oplyser at download hastigheden er op til 2Mbs og upload 1,5Mbs. Datamængden i abonnementet er summen af upload og download, og hvis man ønsker at downloade en videofilm ( f.eks. 3,5 GB ) har man brugt halvdelen af sit månedlige forbrug ( 7 GB )og den medgåede tid vil være urealistisk. Ønsker man uploade hele feriealbummet fra camaraet ( f.eks. 1 stk. 2 Mb SD kort ) til en server har man samme problem. Alm. brug af internet ( køreplaner, opskrifter, vejudsigter, Apps på smartphone osv. ), e mail og lokalnet passer derimod perfekt til systemet, hvor flere brugere samtidigt kan være koblet på. Sammenlignet med gratis internet i havnene vil man undgå en reklameinficeret netadgang såvel i havn som for anker og dækningen er lovet til 98% i Danmark eller 60 km fra nærmeste sendemast. Hans L. Petersen Se mere på og

9 9.

10 Forårs tilbud fra Assens Bådcenter Lystbådehavnen, 5610 Assens tlf.: Spandevis af gode TILBUD Vælg mellem 2;5 ltr. Mille Xtra 2,5 ltr. Jotun Nonstop 3 ltr. International Cruiser Gælder i april måned eller så længe lager haves Gælder i april måned eller så længe lager haves 10.

11 Tekst af Jens foto: frost Der var i år 38 betalende deltagere, og 5 personer på køkkenholdet (i alt 43). Lidt mindre end sidste år, måske fordi det ikke har været muligt at til melde sig ved lørdagsåbent. Køkkenholdet er godt tilfreds med årets arrangement, og mange deltagere roste arrangementet både maden, hyggen og samværet. Poul var stand in som toastmaster. Den tidligere toastmaster havde meldt fra, og den kommende var taget til Rusland. Tak til Poul for hurtigt at springe til og for at styre arrangementet og klokken med kyndig og overvejende rolig hånd Gæsterne opførte sig ordentligt og eksemplarisk. Særligt under spisningen. Først efter suppen gik der fri leg og Prins Kristian i selskabet. En hel del gik hjem i pæn stand, og resten hjalp hinanden sikkert videre.. Næste års torskespisning er lørdag d. 2. marts Køkkenholdet glæder sig til at se endnu flere af klubbens mænd til en hyggelig og ernæringsmæssig rigtig oplevelse. 11.

12 Alle klubbens medlemmer juniorer, seniorer og dem midt imellem inviteres til den traditionelle standerhejsning. I år er det lørdag d. 5. maj kl Efter standerhejsningen er der gratis formiddagskaffe med passende tilbehør i klubhuset Møde for nye medlemmer kl Som nyt medlem søger man naturligvis oplysninger om klubben. Klubbladet og hjemmeside er rigtig gode til dette formål, men på mødet lørdag d. 5. maj kl. 11 (efter standerhejsningen) er der mulighed for at få mundtlig information, at stille spørgsmål og at få sat ansigter på bestyrelsen. Så vel mødt til alle nye og / eller nysgerrige medlemmer. 12.

13 Lige som sidste år vil der igen kun være åbent for salg de første påskedage, nemlig torsdag fredag lørdag. og det vil være muligt at købe smørrebrød, kaffe te, øl vand, i klubhuset fra kl Priserne er som sædvanlig billige klubhuspriser. 3 stk. smørrebrød, en kop kaffe eller te kr Øl vand til normal klubhuspris. OBS! Påsken falder den første uge i april Korsvangcenteret 5610 Assens Tlf Tank Tæt på Marinaen Søndre Ringvej 10 tlf Assens 13.

14 Spisningen og foredraget om el i både havde samlet et helt pænt antal medlemmer. Dem som kom og spiste fik en god middag. Der var andre som sluttede sig til foredraget efter, spisningen og her fik man et godt indblik i, hvad muligheder der er i at skifte sit lys ud i båden til det moderne led lys, og bl.a. huske at vælge de rigtige pære (varm hvidt lys), det er, desværre, også tit de dyreste! Hvad batterier angår blev der forklaret hvilke typer der skal bruges til bl.a. Lys og start. Igen en god aften med Jens Koch, og hvor der var nogle gode ideer at ta med om bord. 14.

15 Bøjerne bliver udlagt som tidligere år. De gule Dansk Sejlunions bøjer med DS på og Dansk Sejlunion udsender gratis ved sæsonstarten det lille tursejlerhæfte TURSEJLER med angivelse af hvor DS bøjerne er placeret. Kan afhentes i klubhuset. Alle der er medlem af en klub under Dansk Sejlunion må benytte DS bøjerne. Adgangstegnet er standeren, føres der ikke en stander fra en af DS klubber, kan man med god samvittighed bede om at bøjen forlades. De detaljerede regler for brug af bøjerne står i TURSEJLER I en årrække har tyske sejlere til en vis ærgrelse for danske sejlere benyttet DS bøjerne. Der har været skrevet i tyske båd blade, hvordan reglerne er, uden at det har hjulpet. Dansk Sejlunion har sidste år indledt et samarbejde med Deutsche Segler Verband (DSV) på turområdet. Her har bøjeproblematikken naturligt været drøftet. DSV ønsker brændende at købe sig ind på DS bøjerne. Det har Dansk Sejlunion konsekvent afslået. Dansk Sejlunion har undersøgt om DSV kunne udlægge nogle særlige bøjer for tyske sejlere. Farvandsvæsnet har sagt god for at en sådan løsning. Der er lave et forsøg i Asvig hvor en bøje var udlagt. Bøjen var forsynet med en DSV stander, så den var let genkendelig. Bøjen var forbeholdt for tyske sejlere og var udlagt som et forsøg på at separere tyske sejlere ved tysk bøjer og friholde DS bøjerne i området for sejlere, der er medlem af en klub under Dansk Sejlunion. Afhængig af hvordan DSV evalueret forsøget kan der via danske entreprenører evt. udlægges et begrænset antal bøjer efter foregående godkendelse ved farvandsvæsnet. 15.

16 16.

17 foto: frost April 2012 Endnu en vinter er ved at gå på held og slibemaskinernes monotone koncert er begyndt at brede sig i marinaen. De første både er allerede kommet i vandet, og ellers er marinaen begyndt at blive befolket med aktive mennesker, så snart den mindste sol viser sig. Vi forventer at de nye fortøjnings pæle er banket færdigt i midten af april, så hvis båden kommer i vandet før, og der mangler en pæl, så må man finde en anden midlertidig plads og ligge på. På nuværende tidspunkt sætter vi kun både i vandet om hverdagen, men appellerer til, at det helst skal være en onsdag eller torsdag, så vores arbejdstid kan udnyttes optimalt. Følgende 4 lørdage i foråret og måske søndage, vil der også blive kørt med kranen: 7. april 14. april 28. april 12. maj Vi forventer at kunne løfte 18 både på en lørdag, i tidsrummet kl. 8 til 16. Hvis tilmeldingssedlerne, som hænger indenfor den midterste dør i det gamle masteskur, bliver fyldt helt op, vil vi overveje at tage den efterfølgende søndag i brug. Der er åbnet for vandet i hele marinaen, og som noget nyt, er der genetableret en vandhane ved ophaler rampen. Når de sidste både omkring den nye vandhane er væk, vil man kun kunne benytte vandhanen imod betaling, for at forhindre misbrug. Når man har fået sin båd i vandet og skal sejle den på plads, så pas på, hvis der ligger en løs ende af en indhaler linje og flyder ude i vandet. Hjælp os med at få den hængt op på en pæl, eller skær den af helt inde ved pælen. Vi har fået trykt nogle små selvklæbende pile, det er ideen at vi sætter på alle de både, der ikke har løfte markering for stropperne. Derved vil man til efteråret, og uden risiko, hurtigere kunne løfte bådene op. Efter at vi har fået de mobile stativer, er der åbnet op for, at få sin båd flyttet til et mere egnet sted, hvis den skal have en stor omgang. Vær også opmærksom på når der bruges malerulle, og den bevæges hurtigt, at der kan blive slynget små stænk over på nabo båden. Alle andelsbeviser skal som meddelt ombyttes, grundet en fejl i angivelse af antal andele. Hvis man medbringer det gamle andelsbevis vil man få udleveret det nye. I April måned vil havnekontoret være bemandet fra kl. 9 til 12 på alle hverdage. I påskedagene torsdag til søndag, vil man imellem kl. 9 og 11 kunne få udleveret slibemaskine og købe sandpapir/skrabeblad. Venlig hilsen Alex Hansen Havnefoged 17.

18 April Maj S 1 T 1 M 2 O 2 KU sejlads T 3 T 3 O 4 Bestyrelsesmøde F 4 Bededag T 5 Påske Åben Klubhus L 5 Standerhejsning F 6 Påske Åben Klubhus S 6 L 7 Påske Åben Klubhus M 7 Bestyrelsesmøde S 8 Påskedag T 8 M 9 2. Påskedag O 9 KU sejlads T 10 T 10 O 11 F 11 T 12 L 12 Deadline klubblad F 13 S 13 L 14 Deadline klubblad M 14 S 15 T 15 M 16 undervisning O 16 KU sejlads T 17 Plimsollerne * Masten u. lokalet T 17 Kappelturen Kristi Himmelfart O 18 KU regel/protest og ølsmagning F 18 Klubhuset er lånt ud: T 19 L 19 Drabant 30 klubben F 20 S 20 L 21 Skalabåd Danmark M 21 S 22 T 22 M 23 Sikkerhed ombord kl O 23 KU sejlads T 24 Plimsollerne * Masten u. lokalet T 24 O 25 KU første sejlads F 25 T 26 Plimsollerne * Masten L 26 Pinseturen til Kolding F 27 S 27 Klubhuset er lånt ud til: L 28 M 28 Sønderborg 2. Pinsedag S 29 T 29 M 30 O 30 KU sejlads T 31 Gul: Klubhuset er optaget! 18

19 Klubhuset: NYTTIGE OPLYSNINGER Lizzi Plauborg tlf Carsten Hansen tlf Reservation af klubhus: Ivan Frost tlf Adresseændringer og indmeldelse: Hans Kristian Mors tlf Tilknyttet sejlklubben: Plimsollerne: Niels Julsrud tlf (G 63). Navigationsundervisning & Speedbådskørekort : Kirsten Steensgård Tlf (E38) Handicapmåler: Bjarne Simonsen. tlf Optagning og isætning af både er Assens A.M.B.A. Så kontakt havnekontoret for nærmere Havnekontoret tlf marina.dk Sejlklubbens adresse: Næsvej 25, 5610 Assens Klubhusets telefon: Hjemmeside: sejlklub.dk Webmaster: Ivan Frost Klubblad Redaktion: Ivan Frost (ansvarshavende) tlf

20 Afs: Assens Sejlklub c/o Hans Kristian Mors Årøvænget Assens Returneres ved varig adresseændring

KERTEMINDE SEJLKLUB. Medlemsblad for Kerteminde Sejlklub no. 6 2013 40. årgang. Danmarksmesteren Valdemar Frandsen. blev årets sejler 2013

KERTEMINDE SEJLKLUB. Medlemsblad for Kerteminde Sejlklub no. 6 2013 40. årgang. Danmarksmesteren Valdemar Frandsen. blev årets sejler 2013 KERTEMINDE SEJLKLUB Danmarksmesteren Valdemar Frandsen. blev årets sejler 2013 Familien Vestergaard på kryds i frisk vind Medlemsblad for Kerteminde Sejlklub no. 6 2013 40. årgang. Kiosk Frugt & Grønt

Læs mere

Bogø Sejlklub: http://bogoe-sejlklub.dk Side 1

Bogø Sejlklub: http://bogoe-sejlklub.dk Side 1 Marts 2015 23. årgang Bogø Sejlklub: http://bogoe-sejlklub.dk Side 1 Bogø Sejlklub Formand Jens Linnet Ålborgvej 15 40 41 23 12 Kasserer Birgit Tjørnemark Grønsundvej 616 20 70 61 65 Øvrige bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Klubblad for Hals bådelaug Udgivet februar 2015 KLUBBLAD NR 1 2015. HUSK GENERALFORSAMLING Lørdag den 14. MARTS 2015 Se bagsiden

Klubblad for Hals bådelaug Udgivet februar 2015 KLUBBLAD NR 1 2015. HUSK GENERALFORSAMLING Lørdag den 14. MARTS 2015 Se bagsiden KLUBBLAD NR 1 2015 HUSK GENERALFORSAMLING Lørdag den 14. MARTS 2015 Se bagsiden FØLG FØLG ALLE MED AKTIVITETER PÅ Side PÅ 1 Hals Bådelaug Udvalgs og bestyrelsesmedlemmer Bestyrelse: Allan Cocks 42 16 24

Læs mere

ny stemme fylder 45 år

ny stemme fylder 45 år ny stemme fylder 45 år 1963 1964 45 ÅR NR. 3 Juni 2008 46. ÅRGANG Medlemsblad for DLFL ny stemme Nr. 3 2008 46. årgang Medlemsbladet»ny stemme«udgives af bestyrelsen for Dansk Landsforening for Laryngectomerede

Læs mere

Det har også været vinter hos ABC

Det har også været vinter hos ABC Nummer 1 Marts 2015 Det har også været vinter hos ABC Vinterbillede fra ABC. Foto: Harry-Bjørn ABC 1 Makrellen Adresseliste for bestyrelse og udvalg i Aabenraa Båd Club Bestyrelsen Formand: Svend E. Mundeling

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

Jeg gjorde det du kan også! - NETVÆRKSRÅDSLAGNING FOR HJEMLØSE

Jeg gjorde det du kan også! - NETVÆRKSRÅDSLAGNING FOR HJEMLØSE Jeg gjorde det du kan også! - NETVÆRKSRÅDSLAGNING FOR HJEMLØSE 1 Jeg gjorde det du kan også! Netværksrådslagning for hjemløse Socialt Udviklingscenter SUS og KFUM s Sociale Arbejde i Danmark, 2006 Tekst:

Læs mere

December 26. Årgang. Nr. 4. N 69.25 o Ø 015.45 o. Sejlsport til tiden. Stiftet 1877

December 26. Årgang. Nr. 4. N 69.25 o Ø 015.45 o. Sejlsport til tiden. Stiftet 1877 December 26. Årgang. Nr. 4 08 N 69.25 o Ø 015.45 o Sejlsport til tiden Stiftet 1877 Adresseliste for Randers Sejlklub Bestyrelse: Formand: Henrik Husum Nielsen 8641 6053 Løvstræde 2b, 8900 Randers E-mail:

Læs mere

SUNDMAIL. Sejlklubben Sundet Svaneknoppen 2, 2100 København Ø 3929 6128. Indhold. Standeren blev sat lørdag d. 26. april. Nr. 4 Maj.

SUNDMAIL. Sejlklubben Sundet Svaneknoppen 2, 2100 København Ø 3929 6128. Indhold. Standeren blev sat lørdag d. 26. april. Nr. 4 Maj. Sejlklubben Sundet Svaneknoppen 2, 2100 København Ø 3929 6128 SUNDMAIL Nr. 4 Maj. 2014 Indhold Forside 1 Bestyrelsen Datoer i 2014 2 Nye medlemmer 2 Ny Redaktør søges 3 Handicaphjælpere søges 3 Kajak SUP

Læs mere

Tursejleren. Giv agt! Sejlsæson ret forude. Danmarks Tursejlerforening. Nr. 1 februar 2009 www.tursejleren.dk

Tursejleren. Giv agt! Sejlsæson ret forude. Danmarks Tursejlerforening. Nr. 1 februar 2009 www.tursejleren.dk Tursejleren Danmarks Tursejlerforening Nr. 1 februar 2009 www.tursejleren.dk Giv agt! Sejlsæson ret forude INDHOLD Kolofon og foreningsside...2 Skipperen har ordet...5 Tursejlads til Kaliningrad...6 Indkaldelse

Læs mere

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE

og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE D E M E N S og hvad gør jeg så? HÅNDBOG MED GODE RÅD FRA DEMENTE TIL DEMENTE OG DERES PÅRØRENDE Rådgivnings- og kontaktcentret for demensramte og pårørende Kallerupvej Odense Forord I 2002 etablerede Alzheimerforeningen

Læs mere

MAGASIN. Nyder livet som sommerhusejer. Giv dit sommerhus personlighed EJER. Peter Gade: Erik Peitersen: Renovering gav flere lejere

MAGASIN. Nyder livet som sommerhusejer. Giv dit sommerhus personlighed EJER. Peter Gade: Erik Peitersen: Renovering gav flere lejere EJER MAGASIN MAGASINET FOR SOMMERHUSEJERE Nr. 2 2008 Peter Gade: Nyder livet som sommerhusejer Foto: www.petergade.net Erik Peitersen: Giv dit sommerhus personlighed Bente og Egon: Renovering gav flere

Læs mere

fodbold Tema: Halv turnering = hel succes? Vi gør status over modellen med halvårsturneringer. Mød både tilhængere og skeptikere.

fodbold Tema: Halv turnering = hel succes? Vi gør status over modellen med halvårsturneringer. Mød både tilhængere og skeptikere. JYSK fodbold Oktober 2011 Kunstgræs er ikke så dyrt endda Ny udvikling i indefodbold Hvad siger pigerne til at spille 9:9? Tema: Halv turnering = hel succes? Vi gør status over modellen med halvårsturneringer.

Læs mere

Hirtshals Golfklub - om stedet og de første år

Hirtshals Golfklub - om stedet og de første år Hirtshals Golfklub - om stedet og de første år Forord. I sommeren 2011 blev der begået indbrud på Rimmen. Gerningsmændene gennembrød muren indtil klubbens kontor ved hjælp af en traktor med frontlæsser.

Læs mere

Håndbog i FORENINGSARBEJDE

Håndbog i FORENINGSARBEJDE 1 Håndbog i FORENINGSARBEJDE Kulturelle Samråd i Danmark 2 Håndbog i foreningsarbejde er udgivet af Kulturelle Samråd i Danmark Farvergade 27D, 3., 1463 København K Tlf.: +45 33 93 13 26 www.kulturellesamraad.dk

Læs mere

Beretning fra Sejlerafdelingen 2013

Beretning fra Sejlerafdelingen 2013 Beretning fra Sejlerafdelingen 2013 Ved Generalforsamlingen afholdt d. 6. marts i klubhuset. Ved denne lejlighed mindes vi altid dem fra sejlerafdelingen der er gået bort i årets løb, i år er vi fri for

Læs mere

Skoleleder- manual 2014

Skoleleder- manual 2014 Skoleledermanual 2014 Indholdsfortegnelse Velkommen til DBU s Fodboldskole 2014... 2 Nyt og vigtigt i 2014... 3 Arbejdsplan før, under og efter afvikling... 7 Januar... 7 Marts... 7 April... 7 Ugerne før

Læs mere

VELKOMMEN IGEN! November 2010. Forenings og kirkeblad for Venøs beboere og venner af Venø

VELKOMMEN IGEN! November 2010. Forenings og kirkeblad for Venøs beboere og venner af Venø November 2010 Forenings og kirkeblad for Venøs beboere og venner af Venø Foto: Jan Bendix VELKOMMEN IGEN! Venøsund sejler en ny fremtid i møde. Bjarne Tingkær Sørensen, venøbo og formand for Nordvestjysk

Læs mere

Ron modtager Korpsets Hæderstegn

Ron modtager Korpsets Hæderstegn Ron modtager Korpsets Hæderstegn December 2012 På søledermødet i november fik Ron tildelt Korpsets hæderstegn. Ron har gennem mange år gjort en stor indsats for især søspejderne i både ind- og udland.

Læs mere

JYSK. Klubudvikling er vejen frem FODBOLD

JYSK. Klubudvikling er vejen frem FODBOLD JYSK FODBOLD Juni 2009 Klubudvikling er vejen frem Aggersund IF og Saltum IF har taget springet ind ifremtiden, mens Vejgaard står lige foran ændringer, der også vil omfatte et formandsskifte. Jysk Fodbold

Læs mere

C I FOR BEDRE FORSTÅELSE. Cochlear Implant Foreningen

C I FOR BEDRE FORSTÅELSE. Cochlear Implant Foreningen C I FOR BEDRE FORSTÅELSE N Y H E D S B R E V - D E C E M B E R 2 0 0 8-7. Å R G A N G - N R. 2 Cochlear Implant Foreningen 250 faldende blade 142 fuglestemmer 25 kvækkende frøer Vi hjælper dig med at høre

Læs mere

TIDENDE Nr. 4 / 2007. Nyhedsbrev fra Tangoforeningen

TIDENDE Nr. 4 / 2007. Nyhedsbrev fra Tangoforeningen TANGO TIDENDE Nr. 4 / 2007 Nyhedsbrev fra Tangoforeningen Har du noget at berette om tango, så skriv til Tango Tidende. Det kan være en artikel, en rejsebeskrivelse, nogle betragtninger, et godt billede

Læs mere

-lig velkommen til Blaksets Bridgecenter

-lig velkommen til Blaksets Bridgecenter -lig velkommen til Blaksets Bridgecenter Nadia Bekkouche, Frederik Bjerregaard, Knut Blakset, Lars Blakset, Mathias Bruun, Thomas Vang Larsen (Otto) og Peter Nielsen byder alle nye og gamle medlemmer velkommen

Læs mere

INDHOLDS- FORTEGNELSE

INDHOLDS- FORTEGNELSE Askov/Malt Jagtforening Jagtmagasinet 2015 www.askovmalt-jagt.dk INDHOLDS- FORTEGNELSE 2 BESTYRELSEN (nov. 2014) Ole P. Johnsen, formand...48 46 13 08/60 89 85 17 E-mail:...ole-amj@hotmail.dk Bent Knudsen,

Læs mere

Et enkelt regnestykke til indsamlerne

Et enkelt regnestykke til indsamlerne Magasinpost IDNR 12757 Afsender: Kræftens Bekæmpelse I Strandboulevarden 49 I 2100 København Ø Et enkelt regnestykke til indsamlerne Hun er efterhånden en moden dame på 81 år, og årene har gjort hende

Læs mere

Når far eller mor får kræft

Når far eller mor får kræft Familierådgivning Kræftens Bekæmpelse Når far eller mor får kræft En arbejdsbog til kræftramte familier Indholdsfortegnelse Når far eller mor får kræft....................... 1 Til hele familien.............................

Læs mere

N R. 1 A P R I L 2 0 0 2. D A N S K K A N O O G K A J A K F O R B U N D.

N R. 1 A P R I L 2 0 0 2. D A N S K K A N O O G K A J A K F O R B U N D. KANO & KAJAK N R. 1 A P R I L 2 0 0 2. D A N S K K A N O O G K A J A K F O R B U N D. Dansprint Tour 2002 Bød på mange spændende løb Skandinavisk Rafting Klub Ny klub optaget i DKF Årsmødet svingede vognstangen

Læs mere

Maden i idrætten inspiration til holdning og handling i idrætsforeningen IDÉMAPPE

Maden i idrætten inspiration til holdning og handling i idrætsforeningen IDÉMAPPE Maden i idrætten inspiration til holdning og handling i idrætsforeningen IDÉMAPPE Forord 00 01 Forord Baggrunden for idemappen Børn og unge bruger meget tid uden for hjemmet. Mange bruger meget fritid

Læs mere

Bestyrelse og afdelinger

Bestyrelse og afdelinger NR. 2-2013 Bestyrelse og afdelinger Havnen 9, 9300 Sæby www.saeby-sejlklub.dk Bestyrelsen: Erik Bach, formand 24866656 Michael Madsen, næs ormand 30920819 Jørn Sørensen, kasserer 61330127 Leif Olesen,

Læs mere