Startredegørelse "Bryghusgrunden"

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Startredegørelse "Bryghusgrunden""

Transkript

1 Startredegørelse "Bryghusgrunden" Bilag 1 Bilag 1 til indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Bryghusgrunden" med kommuneplantillæg.

2 Frederiksholms Kanal Vester Voldgade Det aktuelle lokalområde har en fremtrædende beliggenhed mod havn og kanal på grænsen til Slotsholmen. Baggrund Opførelsen af Det Kgl. Bibliotek, Den Sorte Diamant, og etablering af Søren Kirkegårds Plads indledte en fornyelse og opgradering af den centrale bys front mod Inderhavnen. Bydelen er blevet forbundet med havnen, og der er kommet mere byliv ved kajen. Plangrundlaget for Det Kgl. Bibliotek skaber også mulighed for at opføre bebyggelse til offentlige formål på Bryghusgrunden og kajarealerne overfor. En arkitektkonkurrence for et musikhus blev afholdt i 1993, men byggeriet blev opgivet. Siden har området ligget uden konkrete byggeplaner. I 2005 købte ejendomsselskabet Realea Bryghusgrunden og kajarealerne syd for Frederiksholms Kanal af Ørestadselskabet. Realea ønsker nu, med det hollandske arkitektfirma Office for Metropolitian Architecture (OMA) som rådgiver, at opføre en bebyggelse til bl.a. Dansk Akitektur Center og til nyt hovedsæde for Realdania. I bebyggelsen indrettes desuden boliger, kontorer, restaurant og café. Der etableres nye byrum med legepladser for store og små børn til erstatning for legepladsen på grunden. Parkering etableres i et underjordisk anlæg. Byggeønskerne forudsætter kommuneplantillæg og ny lokalplan, bl.a. fordi grunden i dag er fastlagt til offentlige formål. Projektet forudsætter desuden VVM-redegørelse og miljøvurdering. Forsiden viser den nye bebyggelses front mod havnen set fra Langebrogade.

3 Udvikling af skitseprojektet I maj 2006 afholdt Københavns kommune det første offentlige informations- og debatmøde om byggeplanerne. Umiddelbart efter valgte Realea arkitektfirmaet OMA til at udarbejde et dispositionsplanforslag for bebyggelsen på baggrund af en prækvalifikationsrunde. Realea og OMA har herefter afholdt flere offentlige workshops og møder om byggeplanerne. Bl.a. har institutionerne, der bruger legepladsen, været inddraget for at få kortlagt ønsker og behov til en ny legeplads, ligesom Bryghusgruppen, en forening, der er stiftet i protest mod byggeplanerne, har været aktiv deltager i processen. I løbet af 2007 er dispositionsforslaget videreudviklet i samarbejde med forvaltningerne. Projektet vil dog fortsat blive udviklet. Der skal bl.a. ske en koordinering mellem projektet og Metropolzoneprojektets intentioner om en fredeliggørelse af Vester Voldgade. Herudover skal den konkrete udformning og indretning af legepladser videreudvikles sammen med brugerne og forvaltningerne. Lokalplanområdet og kvarteret Det gamle Kongens Bryghus. København 1850, hvor Kongens Bryghus-grunden var en del af militærets befæstningsareal. Lokalplanområdet omfatter kajarealerne mellem Langebro og Frederiksholms Kanal, den ubebyggede Bryghusgrund og ejendommen med den 2 etages fredede længebebyggelse fra 1683, Den Kongelige Materialegård nordvest herfor. Ejendommen, som blev købt af Realea i 2007, har hidtil været anvendt af Forsvarsministeriet. Den offentlige vej Christians Brygge gennemskærer området. Mod sydvest på den anden side af Vester Voldgade afgrænses området af den 6 etages Ny Christiansborg fra 1907 og en tilhørende parkeringsplads. Bryghusgrunden har været ubebygget siden 1960, hvor Kongens Bryghus nedbrændte og øvrig bebyggelse blev nedrevet. Få år efter etableredes den midlertidige legeplads. En mindre skurbygning er opført på legepladsen. I dag anvendes grunden tillige til parkering, der forhindrer passage fra Frederiksholms Kanal til Bryghusbroen. Kajarealerne, der tidligere har været en aktiv del af havneaktiviteterne bruges i dag til parkering. Området er asfaltbelagt, gennemskåret af gamle jernbanespor og fremtræder i en noget forsømt tilstand. Den ubebyggede grund og områdets utilgængelige og forsømte tilstand lever ikke op til den særdeles centrale og fremtrædende placering mod Inderhavnen og Frederiksholms Kanal. Til højre ses områdets legeplads og parkeringsarealer.

4 Kajarealerne med Christian IV s Bryghus og Den Sorte Diamant i baggrunden. Det vigtige kig gennem Frederiksholms Kanal til Middelalderbyen og tårnet på Domkirken. Fredet bebyggelse Høj bevaringsværdi Middel bevaringsværdi Bygningsregistreringen er udført august Byarkitektonisk er det omgivne kvarter præget af Frederiksholms og Slotsholmens mange fredede og bevaringsværdige markante bebyggelser med både intime og store by- og haverum. Volumenmæssigt er Christiansborgs hovedbygning og tårn Slotsholmens mest dominerende bygninger. Mod nordøst ligger den i dag rumligt diffuse og lidet benyttede Søren Kirkegårds Plads og Den markante sorte diamant, forbundet med den ældre biblioteksbygning henover Christians Brygge. Pladsen friholder udsynet til de fredede og markante Christian IV s Bryghus og Tøjhusmuseet med gavl mod plads og havn. Bygningerne tegner den historiske havnefront inden opfyldningerne og udgør et arkitektonisk og historisk værdifuldt træk i byens front mod havnen. Kigget gennem Frederiksholms Kanals mange værdifulde historiske bygninger fra havnen til tårnet på Vor Frue Kirke og fra Stormbroen til havnen er vigtige at bevare, ligesom det frie udsyn fra Vester Voldgade mod havnen skal fastholdes. På Christianshavnersiden danner Nordeas kobbergavle og Daniscos facadebebyggelse front langs det relativt smalle havnerum mellem Langebro og Knippelsbro. Anvendelsesmæssigt er Slotsholmen domineret af store bygninger til centraladministrationen, større kulturinstitutioner og få private administrationsbygninger. Frederiksholm er domineret af 4-5 etages karreer med kontorer, boliger, enkelte kulturinstitutioner og caféer langs kanalen. Området mellem Vester Voldgade og H.C. Andersens Boulevard, overgangen til voldkvarteret, består af Københavns Rådhus, 5-6 etages karreer med fortrinsvis kontorer, boliger og en enkelt tosporet skole, Den Classenske Legatskole. De nærmeste børneinstitutioner ligger i Farvergade. Inden for gangafstand ligger Citys koncentration af kommercielle og kulturelle tilbud, og i cykelafstand ved Dybbøls Bro og havnen ligger Fisketorvets Shoppingcenter. Trafikalt har området en god beliggenhed med nem adgang til overordnede vejforbindelser, - dels til udfaldsvejene mod vest via Kalvebod Brygge, dels til

5 Lokalplanområde Den fremtidige metrocityring, der med stationen ved Gammel Strand gør lokalplanområdet stationsnært. OMAs dispositionsforslag Amager og de nordlige udfaldsveje via Langebro og H.C.Andersens Boulevard. På Christians Brygge er trafikintensiteten stor med gennemsnitlig biler i døgnet. På Vester Voldgade ved havnen kører biler. På Christians Brygge og Vester Voldgade kører der gennemsnitligt henholdsvis ca og 1000 cykler i døgnet. I forhold til kollektiv trafikbetjening ligger området ca. 550 m fra den fremtidige metrostation ved Gammel Strand og 1 km fra henholdsvis Hovedbanegården og den fremtidige Metrostation på Rådhuspladsen. Til metrostationenerne ved Njalsgade og ved Christians Havns Torv, der har direkte forbindelse til lufthavnen, er afstanden ca.1,3 km. Desuden er området velbetjent med buslinier ad H.C.Andersens Boulevard, Vester Voldgade og Christians Brygge. Havnebusserne lægger til ved Søren Kirkegårds Plads og kanalrundfarterne sejler ad Frederiksholms Kanal, enkelte med stop i nærheden af lokalplanområdet. Hovedintentionerne i skitseprojektet er at skabe en arkitektonisk og funktionel mangfoldig og dynamisk bebyggelse, der bygger bro mellem by og havn, trækker bylivet ned til vandet og skaber forbindelse mellem Søren Kirkegårds Plads og havnepromenaden syd for Langebro. Bebyggelsen ønskes opført i 6 etager inklusive tagterrasser og har et etageareal på ca m 2, svarende til en bebyggelsesprocent på ca Bygningshøjden er 25,5 m, hvilket svarer til hushøjden langs havnefronten. Nedenfor ses, hvordan ny bebyggelse medvirker til at definere og indramme Søren Kirkegårds Plads.

6 Bebyggelsen skaber en markant afslutning mod havnerummet, mens kigget fra Nybrogade til havnen er bevaret. Restaurant/café Dansk Arkitektur Center Realdania kontorer Kontorer iøvrigt Boliger Legeplads Passager Arkiv Parkering 960 m m m m m m m m m 2 /375 p-pladser Bebyggelsens funktioner er flettet ind i hinanden horisontalt og vertikalt. Etagearealet fordelt på anvendelsen. Her ses den urbane byplads ved kanalen med restaurant og fortovscafé. I den modsatte ende skaber børn liv på pladsen. Lokaler til Dansk Arkitektur Center er indrettet over flere etager med visuel kontakt til øvrige funktioner i bygningen.

7 Forvaltningerne vurderer, at den nye bebyggelse, de nye byrum og legepladser sammen med den historiske bebyggelse, Den Sorte Diamant, og de øvrige moderne bygninger syd for Langebro vil skabe et varieret dynamisk forløb af broer, stille og aktive havnepromenader, mødesteder og passager med spændende funktioner, der vil trække mere byliv ned til havnen og gøre området intens på oplevelser. Bæredygighed er et vigtigt aspekt i projektet, som arbejder med en række tiltag og idéer til at skåne miljøet og reducere energiforbruget. I en miljøplan for projektet vil idéer blive sammenfattet inden for områder som indeklima, arbejdsmiljø, energi- og vandforbrug, byggevarer, ydre miljøforhold og affald. Miljørigtig projektering indarbejdes som et element i en miljøkortlægning, der oplister mulige miljøpåvirkninger i byggeriets forskellige livscyklusfaser. Herudfra opstilles miljømål og efterfølgende vil forskellige virkemidler til at opfylde målene blive indarbejdet. Arkitektonisk har bebyggelsen en dramatisk skulpturel fremtræden, der tilfører området et nyt arkitektonisk udtryk. I tråd med sammenfletningen af forskellige funktioner er bebyggelsen udformet som en sammenstilling af transparante enetages høje enkeltbrikker, der med varierende etageareal forskyder sig ind over hinanden og danner bro hen over Christians Brygge. Den fremskudte placering på havnekajen vil give bebyggelsen langs Frederiksholms Kanal en markant afslutning og skabe veldefinerede byrum både nordøst og sydvest for bygningen. Bebyggelsen indrettes til hovedsæde for Realdania, Dansk Arkitektur Centers konference- og udstillingsaktiviteter, øvrige kontorfunktioner, boliger, restaurant og café. Alle funktioner har adgang til terrasser og øverst indrettes en offentlig tilgængelig DAC-café med en større tagterrasse. Boliger indrettes i de to øverste etager. Del af bebyggelsen og byrummet mod Bryghusgade indrettes til legeplads for mindre børn og kajarealerne mellem bebyggelsen og Langebro indrettes som kombineret promenade og legeplads for større børn med kuperet terræn for skateboards og rulleskøjter m.m. Legepladserne, der omfatter ca m² som den eksisterende legeplads, mangler endnu konkret bearbejdning. Under terrænniveau etableres arkivfunktioner, cykelparkering til husets brugere og ca. 370 parkeringspladser i et automatisk parkeringsanlæg nordvest for Christians Brygge, heraf ca. 200 til erstatning for pladser, der nedlægges på terræn og 170 til den ny bebyggelse. Parkeringskælderen er offentlig tilgængelig, men drives på kommerciel basis. Op- og nedkørsel til parkeringslobby ens elevatorer sker ad to ramper langs med Vester Voldgade. Varetilkørsel sker i terrænniveau fra Vester Voldgade. To underjordiske passager føres gennem bebyggelsen og forbindes i et T- kryds under bebyggelsen. Den ene forbinder havnepromenaden. Den anden

8 Med tynd priksignatur er vist de underjordiske passagers forløb. Her ses passagernes forbindelser til de omgivne byrum og promenader. Snit i passagen fra byplads til havnepassage. Snit i havnepassagen. Det store offentlige byrum under Christians Brygge giver mulighed for udstillinger og forskellige events. Her et kig ned i passagen fra bypladsen ved Bryghusgade. DAC og biler på Christians Brygge skimtes i "loftet".

9 bredere passage føres fra pladsen ved Bryghusgade under Christians Brygge og forbindes med havnepassagen. Passagerne, der har spor til cykler og er elevatorbetjent, fungerer som adgangslobby til bebyggelsens funktioner. Passagerne vil være offentligt tilgængelige døgnet rundt og velbelyste med tæt visuel kontakt til de tilstødende funktioner. Under Christians Brygge gives mulighed for udstillinger m.m. Om vinteren kan rummet klimaafskærmes med glaspartier. Byrum, promenadeforløb og legepladser er integreret og anlægges med en ensartet kombination af hårde og bløde belægninger, der udformes med forskellig karakter og variationer i forhold til den type byliv, som bebyggelsens funktioner og de nærmeste omgivelser lægger op til. Intentionen er at øge brugsværdien og aktivitetsniveauet på pladser og strøg. Den konkrete legepladsindretning og placering af cykelparkering på terræn er endnu ikke afklaret. Nordvest for bebyggelsen, mod Bryghusgade, der forudsættes nedlagt, etableres en rolig urban byplads, der spænder mellem Vester Voldgade og Frederiksholms Kanal. Pladsen fungerer som bindeled mellem Frederiksholms Kanal og den underjordiske passage til havnen og indrettes med fortovscafé og legepladser for mindre børn. Det er intentionen, at bebyggelsen skal være med til at aktivere Frederiksholms kanal. På sigt vil en omlægning og fredeliggørelse af vejen kunne skabe en smuk forbindelse mellem den gamle bymidte og havnen. Mod øst orienterer bebyggelsen sig mod den store åbne Søren Kierkegaards Plads. Koncept for byrums forskellige belægningslag og referencefotos. Den beskyttede legeplads er vist med gult, de røde indramninger t.v. er også legepladsområde for mindre børn. Langs havnen indrettes kuperet legeplads for større børn. Mod havnen krager bebyggelsen ud over vandet og afbryder havnepromenaden, som ender i en anløbsplads for både og vandtaxier. Gående, der ønsker at promenere langs havnen ledes under bebyggelsen. På den måde aktiveres den underjordiske passage samtidig med, at der skabes en variation i promenadeforløbet langs vandet. Sydvest for bebyggelsen mod Langebro indrettes en aktiv havnepromenade med legeplads for større børn. Niveaufrit promenadeforløb for gående og cyklister kombineres med kuperet terræn for skateboards og rulleskøjter m.m. Det un-

10 Her ses promenaden mod havnen med anløbsplads for f.eks. vandtaxier. Realdanias kontor skimtes i baggrunden.. Bebyggelsen danner den '3. væg' til Søren Kirkegårds Plads. Legepladsreferencer. Beplantning, bakker og legeplads skaber intimitet og liv på pladsen. Legepladsreferencer. Langs havnen kombineres niveaufri passage med et mere dramatisk terræn til brug for større børns skateboardaktivitet m.m. 10

11 Bebyggelsen ligger som et krydsfelt mellem de fire byrum og kobler dem sammen via de underjordiske fodgængerpassager. Diagrammet over cykel- og fodgængerforbindelser viser trafiksituationen for de bløde trafikanter i dag og efter realisering af byggeriet. dersøges, om der kan etableres en direkte forbindelse fra promenaden til Langebro. Herudover er planen, at det kommunale areal under Langebro omlægges således, at promenadeforløbet nord og syd for broen kan forbindes. Metropolzoneprojektet udpeger Vester Voldgade som et af de første Metropolzone-projekter der skal realiseres. Ideen er, at Vester Voldgade skal udvikles og styrkes som en forbindelse til vandet og i højere grad tilpasses de bløde trafikanter, cyklister og fodgængere. Vester Voldgade projektet forventes at blive inddelt i etaper, og arbejdet med 1. etape igangsættes i I forbindelse med Metropolzone-projektet uarbejdes der en helhedsanalyse af de offentlige arealer. Analysen, der forventes afsluttet i september 2008, redegør for alle trafikale og byrumsmæssige forhold i Metropolzonen og disses sammenhæng med den omgivende by. Helhedsanalysen skal bruges til at vurdere de trafikale og byrumsmæssige konsekvenser af planlagte byrumsprojekter, for at sikre et alsidigt byliv og samspil med de øvrige byfunktioner. I udbudsgrundlaget for Vester Voldgadeprojektet vil der blive orienteret om Bryghusprojektet. 11

12 Byrumshandlingsplanen udpeger strækningen langs Frederiksholms Kanal og forbindelsen videre langs havneløbet som en potentiel promenade, der vil skabe en forbindelse mellem Middelalderbyen og den eksisterende promenade ved Kalvebod Brygge. Her ses forbindelsen, som bebyggelse og byrum skaber mellem havn og city og den mulige fremtidige kobling til strøggadenettet. (ill. Gehl Trafikalt er byggeriet meget velbeliggende i forhold til det overordnede vejnet. Det vurderes, at udvidelsen af parkeringsmulighederne vil øge trafikken i området med bilture i døgnet, hvilket forventes at kunne afvikles uden problemer. Den planlagte adgang til parkeringsanlægget betyder dog, at der skal ske omlægninger af Vester Voldgade mellem Ryssenstensgade og Christians Brygge. Den konkrete udformning vil blive detaljeret i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget. Vester Voldgade set mod havnen. Et muligt scenarie for et nyt vejprofil med bredere fortove og træbeplantning. Foran den gule lave bygning ses værnet på en af ramperne til det underjordiske parkeringsanlæg. Christians Brygges forløb gennem bebyggelsen. 12

13 Kørsel til og fra parkeringslobbyens elevatorer sker ad 2 ramper langs Vester Voldgade. Biltrafikken i dag og efter opførelse af Bryghusprojektet. 1) I efteråret 2007 udkom Miljøstyrelsens nye vejledning Trafikstøj i boligområder, som indfører en ny beregningsmetode for trafikstøj. Fremover anvendes Lden som støjindikator. Lden er et vægtet døgngennemsnit beregnet på grundlag af trafikken pr. årsdøgn, opdelt på dag-, aften- og natperioden med følgende vægtning af støjens middelværdi i aften- og natperioderne: I tidsrummet kl tillægges støjen 5 db og i tidsrummet kl tillægges støjen 10 db. Forvaltningen arbejder på en indstilling om at erstatte de gamle retningslinier med de nye. Trafikstøj fra Christians Brygge, der føres igennem bebyggelsen kan ikke undgå at belaste området med støj og luftforurening. I 2007 er støjniveauet på Christians Brygge og Vester Voldgade beregnet til over 75 db (Lden) 1). På facaderne er niveauet db(a) Miljøstyrelsens vejledning fra 1984 fastslår, at der ikke bør bygges boliger, institutioner og anden følsom arealanvendelse, når trafikstøjniveauet er over 65 db(a). De nye retningslinier Støj fra veje, 2007 opererer med tilsvarende grænseværdier, dog 68 db (Lden). Forholdene skal derfor undersøges nærmere i det videre lokalplanarbejde og i VVM, med henblik på at finde en løsning. Endvidere skal eventuel luftforurening afdækkes ved udmundingen og i den ca meter lange tunnel gennem bygningen, der skal benyttes af såvel fodgængere som cyklister og biler således, at der kan tages højde for eventuelle problemer. 13

14 Jordforurening har Center for Miljø intet konkret kendskab til i området, men det er sandsynligt, at havneaktiviteterne har medført forurening af undergrunden. Grundvand Af hensyn til sikring af bygninger inden for Københavns historiske byområde har Borgerrepræsentationen i 1991 besluttet, at der kan pålægges særlige vilkår ved byggeri under grundvandsspejlet i dette område således, at grundvandsspejlet opretholdes. Vejledninger kan hentes på, Af hensyn til kommunens målsætning om bæredygtighed, er det besluttet, at der som udgangspunkt ikke gives tilladelse til permanent dræning af bygninger og andre anlæg i. Dette betyder, at bygningsdele som ligger under grundvandsspejlet i området, skal konstrueres på en sådan måde, at de tørholdes uden permanent bortpumpning af grundvand. Det vil også gælde for de planlagte tunnelforløb, hvis de ligger tilstrækkeligt dybt. Planforhold Kommuneplan Hovedparten af lokalplanområdet er i kommuneplanen fastlagt til område for institutioner og fritidsområder, O5*-område, med en maksimal bebyggelsesprocent på 150, og en maksimal bygningshøjde på 24 m. Stjernebemærkningen fastslår, at bebyggelse på Christians Brygge syd og Bryghusgrunden forudsættes disponeret i sammenhæng. I lokalplaner kan fastsættes bestemmelser om opfyldninger. En mindre del af området er fastlagt til O3-område, hvor den maksimale bebyggelsesprocent er 110, og den maksimale bygningshøjde er 24 m. Lokalplan nr. 236 Hovedparten af det aktuelle lokalplanområde er omfattet af lokalplan nr Den Kongelige Materialegård er ikke omfattet. Lokalplanen var foranlediget af ønskerne om udbygning af Det Kongelige Bibliotek og opførelse af et musikhus på Bryghusgrunden. Lokalplanen fastlægger del af det aktuelle lokalplanområde til offentlige formål. Der må opføres og indrettes bebyggelse til musik- og kulturhus, herunder konferencevirksomhed, med tilhørende servicefunktioner og administration. Størstedelen af stueetagen skal indrettes med publikumsorienterede funktioner. Bebyggelse skal opføres inden for det angivne byggefelt C. Bebyggelsesprocenten må ikke overstige 150, og bygningshøjden må ikke overstige 20 m bortset fra særlige bygningsdele som scenetårn o.lign., der må gives en højde på indtil 32 m. Hen over Christians Brygge må bebyggelsen sammenbygges. Frihøjden skal være mindst 4,5 m. Parkering skal etableres i konstruktion. Langs havne- og kanalkaj skal anlægges offentligt tilgængelige promenader. Forslag til kommuneplantillæg Skitseprojektet forudsætter, at der udarbejdes et kommuneplantillæg for lokalplanområdet. O5-området syd for Bryghusgade foreslås udlagt til serviceerhverv, 14

15 Område, som er omfattet af lokalplan nr Byggefelt C, "Bryghusgrunden" ses nederst til venstre. S2*-område, med en maksimal bebyggelsesprocent på 195 og en maksimal bygningshøjde på 26 meter. O3-området nordfor udlægges som et S*-område, men bemærkning om, at den fredede bebyggelse skal sikres i lokalplanen. Området ligger inden for stationsnært kerneområde med en afstand på 550 m til den planlagte metrostation på Gammel Strand Eksisterende rammer i Kommuneplan Forslag til nye kommuneplanrammer. 15

16 VVM-redegørelse og miljøvurdering Center for Miljø har afgjort, at projektet vil være omfattet af planlovens bestemmelser om Vurdering af Virkningerne på Miljøet. De væsentligste begrundelser herfor er hensynet til grundvandsstand samt trafikafvikling både i og efter byggeperioden. Bryghusgrunden er omfattet af et forbud mod både midlertidig og permanent grundvandssænkning i middelalderbyen inden for voldgaderne. Derudover vil projektet indebære flere væsentlige påvirkninger af trafikforholdene: Den stærkt trafikerede Christians Brygge skal føres igennem bygningen i en tunnel, ligesom trafikken i den sydøstlige del af Vester Voldgade skal omlægges for at muliggøre til- og frakørsel til et parkeringsanlæg under bygningen. Redegørelsen vil blive et bilag til kommuneplantillægget. VVM-processen indledes i henhold til planloven med en offentlighedsfase, hvor alle kan komme med idéer og forslag til emner, som redegørelsen skal behandle. VVM-redegørelsen for Bryghusprojektet vil blive udarbejdet således, at den også kan omfatte den miljøvurdering, der skal laves i henhold til lov om Miljøvurdering af Planer og Programmer. Intentioner i lokalplanen Området fastlægges til serviceerhverv, herunder publikumsorienterede kulturelle og kommercielle funktioner som udstillingsvirksomhed, legeplads og restauranter m.m. Mindst ca. 20 procent af etagearealet skal indrettes til boliger. For at styrke mangfoldigheden og bylivet foreslås, at publikumsorienterede funktioner skal udgøre mindst ca. 30 procent af den ny bebyggelses etageareal. Der foreslås fastlagt et byggefelt, med et maximalt etageareal på m 2 og en maksimal bygningshøjde på 26 m. Friarealet skal udgøre 10 procent af erhvervsetagearealet og 40 procent af boligetagearealet. Parkering skal bortset fra afsætningspladser etableres i underjordisk anlæg. For ny bebyggelse vil der blive lagt vægt på: At størsteparten af stueetagens etageareal udnyttes til publikumsorienterede funktioner med åbne facader. At bebyggelsen som helhed får en arkitektonisk høj kvalitet og en åben transparant karakter, som giver det store bygningsvolumen lethed og tydeliggør sammenkoblingen af forskellige funktioner op gennem etagerne. At de forskellige funktioner har nem adgang til terrasser/uderum. Boliger skal forsynes med terrasser. At underjordiske passager får en rumlighed og belysning, der gør dem attraktive for ophold, udstillinger, loppemarked, events m.v. At legepladser/byrum og promenader er offentligt tilgængelige og får en høj kvalitet og differentieret udformning, der modsvarer den forskellige brug og skaber sammenhæng til de omgivne byrums karakter. At en strækning af havnefronten friholdes for husbåde. At byrummet mellem den nye bebyggelse og den lave fredede bebyggelse fremtræder med grøn karakter. At der skabes tilstrækkelige cykelparkeringsmuligheder i bebyggelsen og byrummet. 16

Lokalplan nr. 437 "Bryghusgrunden"

Lokalplan nr. 437 Bryghusgrunden Borgerrepræsentationen har den 17. september 2009 vedtaget lokalplan nr. 437 "Bryghusgrunden". Lokalplanen er bekendtgjort den 28. oktober 2009. Indhold Baggrund for lokalplanen Lokalplanens formål...3

Læs mere

Forslag til lokalplan "Bryghusgrunden" med kommuneplantillæg

Forslag til lokalplan Bryghusgrunden med kommuneplantillæg Forslag til lokalplan "Bryghusgrunden" med kommuneplantillæg Ny udgave: Mindretalsudtalelser tilføjet, høringsperiode forlænget Offentlig høring fra 7. november 2008 til 19. januar 2009 Borgerrepræsentationen

Læs mere

Applebys plads Karréen

Applebys plads Karréen Applebys plads Karréen Placering i byen Applebys Plads karréen ligger indenfor gåafstand af 500 m til Christianshavns Torv med indkøbsmuligheder, metro og gode busforbindelser. Langs med Christianshavns

Læs mere

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013.

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?? Kommuneplantillæg Kommuneplanen

Læs mere

"LANDGREVEN" Startredegørelse. Redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Landgreven" Bilag 1 UDKAST NR

LANDGREVEN Startredegørelse. Redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan Landgreven Bilag 1 UDKAST NR "LANDGREVEN" Startredegørelse Redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Landgreven" Bilag 1 UDKAST NR. 2. 24- Luftfoto af lokalplanområdet med omgivelser set mod øst (JW Luftfoto juni 2006).

Læs mere

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988

LOKAL PLAN SEPTEMBER 1988 LOKAL PLAN 09-016 SEPTEMBER 1988 REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Denne lokalplan er udarbejdet for at muliggøre en udvidelse af Aalborghallen med kongres- restaurations- og mødefaciliteter

Læs mere

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning Borgerrepræsentationen vedtog i møde den 11. april 2013 pkt. 29, at TMF og

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 13. juni 2016 Offentliggjort den 20. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 20. februar 2018 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere end

Læs mere

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København.

I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. I BLOX har du nu mulighed for at bo i en af de 22 lejeboliger ved havnefronten midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION 4 Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget mere

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen

Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen 1-3-123 Loge og boliger, Hasserisgade 18, Vestbyen Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Baggrund 2 Området 3 Eksisterende planforhold 6 Projektet 7 Til lokalplanforslaget 8 Anbefaling 10 Startredegørelse

Læs mere

Plangrund forud for lokalplansforslag

Plangrund forud for lokalplansforslag Plangrund forud for lokalplansforslag Udstillingsbygning i tilknytning til Legoland Dato: 16. Januar 2017 Forvaltning Planafdeling Lokalplangrundlag Lokalplanområdets beliggenhed Lokalplanområdet er beliggende

Læs mere

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5

Debat om. Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Debat om Byplanmæssige rammer for Frederiksborgvej 3-5 Det gamle rådhus på Frederiksborgvej 3-5 skal ikke længere anvendes af Furesø Kommunes administration. Byrådet ønsker derfor, at dette centrale område

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde Herning 11.C1, 11.C23 og 11.C31 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3

Kommuneplantillæg nr. 3 Kommuneplantillæg nr. 3 Plannavn Kommuneplantillæg nr. 3 Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Elementbyen og Kunstnerbyen 24. juni 2010 Høringen starter 1. juli 2010 Høringen

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende for borgerne. Byrådet

Læs mere

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag.

By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte forslag. Punkt 14. Godkendelse af kommuneplantillæg 1.040 og Lokalplan 1-1-117 (med Miljørapport) Centerområde, Budolfi Plads, Vingårdsgade, Aalborg Midtby (1. forelæggelse) 2015-016996 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center har igangsat en forudgående høring om ændring af kommuneplanens rammer for Bella Center. Den

Læs mere

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 47 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 47 til Rammeområde 11.C28 Centerformål ved Lykkesvej i Herning Fremlægges fra den 19. april 2018 til den 17. maj 2018 Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne:

Lokaludvalget havde den 21. januar et borgermøde om sagen. Ca. 60 borgere deltog. En opsummering af synspunkterne: Indre By Lokaludvalg Rådhusstræde 13 1466 København K indrebylokaludvalg@okf.kk.dk Tlf. 60 37 80 58 EAN nr. 5798009800077 Teknik- og Miljøforvaltningen Lokaludvalget er blevet bedt om et høringssvar vedrørende

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2009-2021 Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 392 og af forslag til

Læs mere

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3

Hvidbog. 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge. november 2015 BILAG 3 BILAG 3 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Hvidbog 1. offentlige høring VVM-redegørelse for ny IKEA ved Kalvebod Brygge november 2015 Center for Miljøbeskyttelse Njalsgade

Læs mere

NIELS BOHR SCIENCE PARK

NIELS BOHR SCIENCE PARK FORSLAG TIL KOMMUNEPLAN TILLÆG FOR NIELS BOHR SCIENCE PARK Vedtaget af Borgerrepræsentationen den xx.xx 2010 Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 20. juni 2012. Forslaget er i offentlighøring fra d.

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Teknik og Miljø Dorthe Fogh Monrad November 2015 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Områdets bebyggelse skal fremtræde som tæt-lav/etage bebyggelse,

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2013

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2013 Til foreløbig vedtagelse af byrådet F O R S L A G af 9. november 2015 Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2013 Sognehus ved Nordby Kirke Fremlægges fra den 04. 02 2016 til den 31. 03 2016 Fanø Kommune December

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 36. Til Silkeborg Kommuneplan

VEDTAGET. Tillæg 36. Til Silkeborg Kommuneplan VEDTAGET Tillæg 36 Til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd 25. april 2016 Offentliggjort 2. maj 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 36 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014

Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 Valby idrætspark Forslag til lokalplan i supplerende høring fra den 3. til den 21. november 2014 I denne pjece kan du læse om forslag til ændringer af det tidligere offentliggjorte lokalplanforslag, og

Læs mere

Høringssvar angående Lokalplanforslag "Scala" vedtaget af borgerrepræsentationen den 31. maj 2012

Høringssvar angående Lokalplanforslag Scala vedtaget af borgerrepræsentationen den 31. maj 2012 SENDT VIA KØBENHAVNS KOMMUNES HJEMMESIDE Københavns Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Københavns Rådhus 1595 København V Høringssvar angående Lokalplanforslag "Scala" vedtaget af borgerrepræsentationen

Læs mere

Boligområde ved Erlevvej og Baldersvej

Boligområde ved Erlevvej og Baldersvej 1-2017 Boligområde ved Erlevvej og Baldersvej 1-2017 Boligområde ved Erlevvej og Baldersvej Status Plannavn Vedtaget Boligområde ved Erlevvej og Baldersvej Plannummmer 1-2017 Dato for offentliggørelse

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 22. december Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 22. december Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 22. december 2010 Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 899 Erhvervsbyggeri ved Åboulevarden, Mindebrogade og Fiskergade, Århus

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan TILLÆG 11 Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 27. februar 2012 vedtaget tillæg 11 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Tillægget er udarbejdet

Læs mere

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her: planid=

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her:   planid= KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 28. september 2017 Sagsnr. 2017-0310966 NABOORIENTERING Dokumentnr. 2017-0310966-4 Ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. 432 Carlsberg

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Kommune- & Byplan. Ansøgning om ny helhedsplan 2015 for Dokken-området, Dokken Towers. Planforhold.

Notat. Teknik & Miljø Kommune- & Byplan. Ansøgning om ny helhedsplan 2015 for Dokken-området, Dokken Towers. Planforhold. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 16. september 2015 Login mohou/jap Notat Ansøgning om ny helhedsplan 2015 for Dokken-området, Dokken Towers. Planforhold. Dette notat redegør for planlægningsmæssige forhold

Læs mere

Odense Letbane 1. etape

Odense Letbane 1. etape 1 Forslag til tillæg nr. 18 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Letbane 1. etape 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune

Læs mere

Lokalplan 1061, Generationernes Hus, Aarhus Ø - Forslag

Lokalplan 1061, Generationernes Hus, Aarhus Ø - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. maj 2017 Lokalplan 1061, Generationernes Hus, Aarhus Ø - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 1061,

Læs mere

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KAB Vester Voldgade 17 1552 København V 03-03-2015 Sagsnr. 2015-0044911 Dokumentnr. 2015-0044911-7 22496298 Naboorientering vedrørende Islands

Læs mere

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj

Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj Debatoplæg Ny planlægning for en del af Laanshøj www.furesoe.dk/hoering OBS: Ny høringsfrist den 11. marts 2016 Ny planlægning for den sydlige og sydøstlige del af Laanshøj Furesø Kommune igangsætter en

Læs mere

I BLOX, er det muligt at leje 3 mindre erhvervslejemål på 4. etage, ved havnefronten, midt i det historiske København.

I BLOX, er det muligt at leje 3 mindre erhvervslejemål på 4. etage, ved havnefronten, midt i det historiske København. I BLOX, er det muligt at leje 3 mindre erhvervslejemål på 4. etage, ved havnefronten, midt i det historiske København. 1 2 BLOX SOM DESTINATION 4 Havnefront, byliv og historiske omgivelser BLOX er meget

Læs mere

Startredegørelse. "Amagerfælledvej" Bilag 1

Startredegørelse. Amagerfælledvej Bilag 1 Startredegørelse "Amagerfælledvej" Bilag 1 Bilag 1 til indstilling om Redegørelse for igangsætning af 6 lokalplanforslag - Amagerfælledvej, "Ragnhildgade Vest", "Beauvaisgrunden", "Østre Gasværk", "Torveporten"

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Bilag 3 Sammenfattende redegørelse

Bilag 3 Sammenfattende redegørelse Bilag 3 Sammenfattende redegørelse Københavns Kommune skal iht. Lov om Miljøvurdering af planer og programmer 9, stk. 2 udarbejde en sammenfattende redegørelse for: 1. Hvordan miljøhensyn er integreret

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Centerområde, Støvring Ådale

Kommuneplantillæg nr Centerområde, Støvring Ådale Kommuneplantillæg nr. 16 - Centerområde, Støvring Ådale Indholdsfortegnelse Redegørelse 3 Rammer 6 Kommuneplanramme 09.C7 - Centerområde 7 2 Redegørelse Baggrund Støvring har de seneste år oplevet stor

Læs mere

Pressemeddelelse. Realdania og Københavns Kommune samarbejder om at skabe nyt liv og nye forbindelser på langs og på tværs af Københavns Inderhavn

Pressemeddelelse. Realdania og Københavns Kommune samarbejder om at skabe nyt liv og nye forbindelser på langs og på tværs af Københavns Inderhavn Pressemeddelelse Realdania og Københavns Kommune samarbejder om at skabe nyt liv og nye forbindelser på langs og på tværs af Københavns Inderhavn Realdania og Københavns Kommune er i dialog om en yderligere

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE STENFISKERKAJEN ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 1 SKIBHUSKVARTERET SKIBHUSENE VOLLSMOSE STIGE Ø HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade

Tillæg nr til Kommuneplan Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade Tillæg nr. 2017.21 til Kommuneplan 2017-2029 Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade Forslag Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade Offentligt område ved Klosterplads og Frederiksgade

Læs mere

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE MARTS 2017 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE V/ ENDELIG VEDTAGELSE AF LOKALPLAN 2016-23, BLANDET BOLIG OG ERHVERV NOPAGRUNDEN OG JERNLAGERET, NORDHAVNEN, HORSENS SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

Læs mere

TILLÆG NR. 5 TIL KOMMUNEPLAN 2015

TILLÆG NR. 5 TIL KOMMUNEPLAN 2015 TILLÆG NR. 5 TIL KOMMUNEPLAN 2015 Almene boliger i serviceerhvervsområder Generelle bestemmelser Foto: JJW Luftfoto Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 22. juni 2017 Offentliggjort 29. juni 2017 KOMMUNEPLANTILLÆG

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) Punkt 9. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.051 og Lokalplan 4-2-115 Centerområde, Nøhr Sørensens Vej, Grønlandskvarteret (2. forelæggelse) 2016-015115 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet

Læs mere

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nybyggeri ved Islands Brygge Syd

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nybyggeri ved Islands Brygge Syd KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 30-03-2016 Sagsnr. 2016-0037941 Dokumentnr. 2016-0037941-6 Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr. 410-1 i forbindelse

Læs mere

rammeområde under ét Detailhandel: dagligvarer, tekstil og beklædning og øvrige udvalgsvarer.

rammeområde under ét Detailhandel: dagligvarer, tekstil og beklædning og øvrige udvalgsvarer. 6.1.01 Eremitageparken Plannummer 6.1.01 Plannavn Anvendelse generelt Anvendelse specifik Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt Eremitageparken Centerområde Mindre butiksområder Hjortekær bydel

Læs mere

Referat fra borgermøde om ny bro over havnen 21. januar 2015 kl på Den Sorte Diamant. Ny bro over havnen

Referat fra borgermøde om ny bro over havnen 21. januar 2015 kl på Den Sorte Diamant. Ny bro over havnen Ny bro over havnen 1. DEL Oplæg fra Teknik- og Miljøforvaltningen og Realdania. Spørgsmål og svar. 2. DEL Gruppediskussioner Deltagere: ca. 60 1. DEL Om den nye bro over havnen Lokaludvalgsformand, Bent

Læs mere

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan

Forslag. Tillæg 52. Silkeborg Kommuneplan Forslag Tillæg 52 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring Fra 31. marts 2016 26. maj 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til tillæg 52 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

Bilag 4 Fastlæggelse af parkeringsdækning for biler

Bilag 4 Fastlæggelse af parkeringsdækning for biler KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 20. juni 2018 Bilag 4 Fastlæggelse af parkeringsdækning for biler I dette notat redegøres først for fastlæggelse af parkeringsdækning

Læs mere

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art Bilag 2 Metropolzonen - proces og projektindhold i detaljer Metropolzonen området omkring Rådhuspladsen, Tivoli, Hovedbanegården, Vesterport og Havnen er et centralt område i København. Det er et trafikalt

Læs mere

Vedtaget. Tillæg 19. Silkeborg Kommuneplan

Vedtaget. Tillæg 19. Silkeborg Kommuneplan Vedtaget Tillæg 19 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 27.06.2016 Offentliggjort den 07.07.2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 19 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport

Godkendelse af lokalplan Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport Punkt 2. Godkendelse af lokalplan 1-3-113 Spritfabrikkens omdannelse, Strandvejen og Vestre Havnepromenade, Vestbyen - med miljørapport 2013-33911 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Høringsperiode: 30. juni til 8. september 2010 2 Luftfoto forside - Copyright Aiolos Luftfoto

Læs mere

23. juni 2011. Sagsnr. 2011-51278. Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr.

23. juni 2011. Sagsnr. 2011-51278. Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr. 23. juni 2011 Intern høring vedrørende udarbejdelse af lokalplantillæg nr. 5 til lokalplan nr. 301 Ørestad Nord Introduktion og formål Denne høring omhandler et projekt for en rækkehusbebyggelse i Ørestad

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Bilag 4. VVM og miljøvurdering for Bryghusgrunden. August 2008

Bilag 4. VVM og miljøvurdering for Bryghusgrunden. August 2008 Bilag 4 VVM og miljøvurdering for Bryghusgrunden August 2008 Kolofon Titel: Bilag 4: Miljøvurdering og VVM for Bryghusgrunden Udgiver: Københavns Kommune Center for Miljø Kalvebod Brygge 45 Postboks 259

Læs mere

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Offentlig og privat service ved Tøndervej Skærbæk

Læs mere

bilag 1 Kalvebod bølge Startredegørelse for tillæg til lokalplan nr. 305 "Kalvebod Brygge Nord II", i bydelen Indre By

bilag 1 Kalvebod bølge Startredegørelse for tillæg til lokalplan nr. 305 Kalvebod Brygge Nord II, i bydelen Indre By bilag 1 Kalvebod bølge, i bydelen Indre By Luftfoto set fra syd Baggrund Udviklingen af Kalvebod Brygge er en del af det Metropolzone-projekt, der blev igangsat i 2006. Baggrunden for igangsætningen af

Læs mere

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE VESTER VOLDGADE UDKAST TIL HELHEDSPLAN NOTAT 05.05.2009 EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE Vester Voldgade som tidligere var middelalderbyens kant mod det grønne voldterræn opleves i dag som en ren trafikgade,

Læs mere

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER Ansøgninger Der foreligger følgende ansøgninger: Projekt Adresse Ansøgt A Vestervangsvej 12 1 dagligvarebutik på ca. 1.000 m² B Vævervej 1 2

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 33

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 33 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 33 Område ved Tværkajen, Havnegade og Londongade Ændring af kommuneplanområde 1 Skibhuskvarteret Skibhusene Vollsmose Stige Ø Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Tillæg nr 25 Hører til lokalplan nr. 1276 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2019 KOMMUNEPLAN 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget den 21. november 2018 Forslag

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015

FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLAN 2015 Almene boliger i serviceerhvervsområder Generelle bestemmelser Foto: JJW Luftfoto Borgerrepræsentationen har den 2. februar 2017 vedtaget at sende dette kommuneplantillæg

Læs mere

Centerområde Aastrupvej

Centerområde Aastrupvej 21 2013 Centerområde Aastrupvej Status Plannavn Baggrund og formål Kladde 21 2013 Centerområde Aastrupvej Kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af et invester ønske om at omdanne dele af de eksisterende

Læs mere

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan

FORTÆTNINGSSTRATEGI. - en del af Kommuneplan FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 FORTÆTNINGSSTRATEGI - en del af Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjekort for fortætning 3 Retningslinjer for fortætning 1.2.1 Fortætningsområderne afgrænses

Læs mere

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret)

Tillæg 15. Silkeborg Kommuneplan Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Tillæg 15 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Billedstørrelse: 11,46 i bredden 5,83 i højden Placering: 5,26cm (vandret) 10,37 cm (lodret) Endeligt vedtaget 8. august 2016 Offentliggjort 11. august 2016 Silkeborg

Læs mere

Kongreshotel - Irma Pedersens Gade - Aarhus Ø

Kongreshotel - Irma Pedersens Gade - Aarhus Ø Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 24. april 2018 Kongreshotel - Irma Pedersens Gade - Aarhus Ø Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune - Bolig og Projektudvikling har i

Læs mere

Kommuneplantillæg 3/2009 for Kunstnerbyen

Kommuneplantillæg 3/2009 for Kunstnerbyen Kommuneplantillæg 3/2009 for Kunstnerbyen og Elementbyen Status Plannavn Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg 3/2009 for Kunstnerbyen og Elementbyen

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 20 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 20 til Kommuneplan TILLÆG 20 Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 20 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har endeligt vedtaget tillæg nr. 20 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020 den 23. april 2012. Tillæg nr.

Læs mere

LOKALPLAN 3-41 Hotel Niels Juel

LOKALPLAN 3-41 Hotel Niels Juel LOKALPLAN 3-41 Hotel Niels Juel KØGE KOMMUNE 2002 KØGE KOMMUNE, LOKALPLAN 3-41, Hotel Niels Juel INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund, formål og indhold........... 3 Lokalplanens

Læs mere

Kommuneplantillæg. Tillæg nr 34 til Kommuneplan Høje Taastrup Station. Blekinge Boulevard. Høje Taastrup Boulevard.

Kommuneplantillæg. Tillæg nr 34 til Kommuneplan Høje Taastrup Station. Blekinge Boulevard. Høje Taastrup Boulevard. Høje Taastrup Station Høje Taastrup Boulevard Berings Gade 2263 Halland Boulevard Blekinge Boulevard 2019 Kommuneplantillæg Tillæg nr 34 til Kommuneplan 2014 Tillæg nr. 34 til Kommuneplan 2014 for Høje-Taastrup

Læs mere

Esbjerg By, Vesterbyen, Fanøhus

Esbjerg By, Vesterbyen, Fanøhus Ændring 2010.02 i Kommuneplan 2010-2022 Esbjerg By, Vesterbyen, Fanøhus December 2010 Esbjerg Kommune Ændring 2010.02 side 2 Kommunelplan 2010-2022 Ændring 2010.02 Baggrund Esbjerg Byråd offentliggjorde

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

30. oktober Sagsnr

30. oktober Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 30. oktober 2018 Bilag 2 - Notat om bevaringsværdige bygninger i udviklingsområderne og i Indre By, Christianshavn og Middelalderbyen

Læs mere

Udkast til standard rammebestemmelser

Udkast til standard rammebestemmelser Udkast til standard rammebestemmelser Ved udarbejdelse af rammebestemmelser for de enkelte rammeområder tages der fremover udgangspunkt i nedenstående standard rammebestemmelser. MEN standard bestemmelserne

Læs mere

Jenagade. Startredegørelse. Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Jenagade"

Jenagade. Startredegørelse. Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan Jenagade Jenagade Startredegørelse Indstilling om redegørelse for igangsætning af forslag til lokalplan "Jenagade" Uplandsgade Kløvermarken Prags Boulevard Holmbladsgade Lemberggade Nyrnberggade Sternberggade Jenagade

Læs mere

LOKALPLAN 167. For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 167. For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 167 For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen..............................................................................................................................

Læs mere

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra d. 4. juli 2012 til d. 29. august 2012 TILLÆG 29

FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra d. 4. juli 2012 til d. 29. august 2012 TILLÆG 29 FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra d. 4. juli 2012 til d. 29. august 2012 TILLÆG 29 Silkeborg Kommune offentliggør hermed forslag til tillæg nr.29 til Kommuneplan 2009-2020, rammeområde 10-C-15 Karré

Læs mere

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk

Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Status Plannavn Område bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg 11/2009 for Taarbæk Taarbæk Taarbæk bydel 6. september

Læs mere

Nordea pension Danmark, Ejendomsselskab Hollandsvej, 2800 Kgs. Lyngby Tlf: Mail:

Nordea pension Danmark, Ejendomsselskab Hollandsvej, 2800 Kgs. Lyngby Tlf: Mail: Bilag A Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Tekst: Screeningen er udført med henblik på at fastlægge, om projektet udløser VVM-pligt

Læs mere

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3.

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. Velkommen til borgermøde Krøyers Plads, Jessens Mole 7-9 - blandet bolig og erhverv Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. maj 2016 Program Velkomst ved udvalgsformand Henrik Nielsen Gennemgang af

Læs mere

Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord

Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Kgs. Lyngby 3.

Læs mere

Tillæg nr. 36 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 36 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 36 til Rammeområder 14.E20, 14.C3 og 14.B15 Erhvervsområde ved Dæmningen i Herning, Centerområde ved Dæmningen i Herning og Boligområde ved Dæmningen i Herning Fremlægges fra xx. måned

Læs mere

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE

SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE MARTS 2017 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE V/ ENDELIG VEDTAGELSE AF KOMMUNEPLANTILLÆG 2013-22 OG RAMMELOKALPLAN 2016-1, NORDHAVNEN, HORSENS SAMMENFATTENDE MILJØREDEGØRELSE KP-TILLÆG 2013-22

Læs mere

BILAG 1. Planmæssig baggrund for nedlæggelse af forbud mod etablering af parkeringsanlæg på Kvæsthusbroen 22-07-2008. Sagsnr.

BILAG 1. Planmæssig baggrund for nedlæggelse af forbud mod etablering af parkeringsanlæg på Kvæsthusbroen 22-07-2008. Sagsnr. BILAG 1 Planmæssig baggrund for nedlæggelse af forbud mod etablering af parkeringsanlæg på Kvæsthusbroen 22-07-2008 Sagsnr. 2007-112334 Dokumentnr. 2008-302699 Kommuneplan 2005 - rammerne for lokalplanlægningen

Læs mere

Vision for Bryghusprojektet

Vision for Bryghusprojektet Bryghus projektet Vision for Bryghusprojektet Med Bryghusprojektet skabes et nyt og ekstraordinært omdrejningspunkt for livet i byen. Bryghusprojektet bliver centrum for en række nye broforbindelser, der

Læs mere