SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Julemotiv fra Rødding kirke, se side 2.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Julemotiv fra Rødding kirke, se side 2."

Transkript

1 SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 2001 dec. - jan. - febr. Julemotiv fra Rødding kirke, se side 2.

2 Siden sidst Døbte 29. juli i Pederstrup kirke: Carl Emil Hjorth Christiansen, Vråvej 18, Pederstrup. 19. august i Løvel kirke: Julia Mousten Henriksen, Tinggade 33, Løvel. 2. september i Løvel kirke: Tobias Olesen, Møllevej 18, Løvel. 9. september i Rødding kirke: Martin Birk Nielsen, Kirkegade 29, Rødding. 23. september i Løvel kirke: Rasmus Nielsen, Ålborgvej 143, Løvel. 21. oktober i Løvel kirke: Anna Breum Andersen, Næstegårdvænget 7, Løvel. 4. november i Rødding kirke: Amalie Trangbæk Jønsson, Ingstrup Møllevej 11, Ingstrup. 4. november i Rødding kirke: Freja Juul Thomsen, Søbakken 9, Rødding. Kirkeligt velsignede 15. september i Rødding kirke: Kaja Malene Østergaard Laursen og Claus Laursen, Plejlen 77, Viborg. Begravede 25. september i Rødding kirke: Ane Irene Nikoline Jensen, Kirkegade 18, Rødding. Forsidefoto: Ved opgangen til prædikestolen i Rødding kirke sidder 5 små, fine alabastrelieffer med motiver fra Jesu liv. Det første, som er vist på forsiden af SOGNET, forestiller fødslen i stalden. I centrum er barnet i krybben. Omkring ham er Josef og Maria. I forgrunden er en engel, i baggrunden de tre vise mænd. Får og okser stikker hovederne frem. De øvrige fire relieffer viser Jesu dåb, indtoget i Jerusalem, korsfæstelsen og opstandelsen. Flere af disse kan ses på kirkens hjemmeside. SOGNET redigeres af: Inge Hansen, Lisbeth Pedersen, Connie Kvorning, Tina Hvid, Helle Martensen, Jan van Ewijk, Niels Peter Jacobsen. Dead-line for næste udgave: 1.februar 2002.

3 Hvad kvadersten kan blive udsat for! Af graver Kai Jensen. På Løvel Kirkegård findes der nogle kirkekvadre, der har været anvendt forskelligt. I dag er de en del af en stenhøj ved det vestre kirkedige. I flere hundrede år har de været en del af kirkens kvaderstensmur. Mange er tilhugget på en måde, så de kan passe ved vinduerne. Dog findes ingen af de typiske rundbuede overliggere, som man kan se i korets oprindelige nordvindue. Jeg tror, stenene er blevet overflødige, da vinduerne i skibet og koret er blevet gjort større. Men hvornår? De har derefter antagelig haft et ophold i en stendynge i kirkegårdens sydøstlige hjørne, inden de blev anbragt som en mur omkring en affaldsmødding imellem to elmetræer ved vestdiget. Både elmetræer og affaldsmødding er væk. Hvad med stenene? Ifølge provst Knudstrup Olesen måtte de ikke destrueres, men godt oplagres på pladsen ved redskabsrummet. I sommer var Gunhild og jeg en tur i det vestjyske og besøgte bl.a. Lyngby Kirke og kirkegård. Her så vi gamle kirkekvadre sat i en høj foran kirken og tanken om at anbringe kvadrene i Løvel på lignende måde var skabt. Foruden kvadrene består den etablerede høj af nogle brugte sokkelsten og sten fra omsætninger af diget. Sten forgår ikke, så hvad disse kvadre senere anvendes til, vil tiden vise! Løvel menighedsråd siger TAK til Kai Jensen for det store arbejde, der er udført ved anlæggelse af Stenhøjen. Resultatet er blevet rigtig godt. Vi håber, at interesserede Løvelborgere vil kigge forbi for at beundre dette kunstværk. Besøg stenhøjen på Løvel kirkegård - vest for tårnet, tæt på diget.

4 Salg af præstegårdsjord Præstegårdsudvalget orienterer Holger Nielsen er formand for præstegårdsudvalget. Som en del sikkert allerede er bekendt med, arbejder menighedsrådene i øjeblikket med at sælge en del af forpagtergården til Tjele Kommune. Tjele Kommune har i øjeblikket et stort behov for mere jord til udvidelse af Rødding by. Der er ikke flere ledige byggegrunde i byen, og mulighederne for byudvidelse er begrænsede. I april måned blev præstegårdsudvalget kontaktet af kommunen, som fremkom med et ønske om at købe forpagtergården helt eller delvist. Vi kontaktede dernæst jordforpagteren, som stillede sig positivt overfor evt. salg. Den 19. juni afholder præstegårdsudvalget møde med Tjele Kommune hvor vi hører kommunens ønsker og vi fremlægger vore. I perioden juli/august drøftes sagen - først internt i de tre menighedsråd, og dernæst på et møde hvor præstegårdsudvalget og de tre menighedsrådsformænd er deltagere. Alle er enige om at vi skal sælge jord til kommunen, så man ikke står i vejen for byudviklingen. Samtidig ønsker vi at sælge i en takt, så vi kan få det bedst mulige ud af salgsprovenuet på såvel kort som lang sigt. Menighedsrådene vil i nærmeste fremtid drøfte forventningerne til det fremtidige sogneliv, behov for lokaler, faciliteter m.m. Med dette som baggrund var det tre 100 % enige menighedsråd som på fællesmødet den 19. september besluttede følgende: 1. Præstegårdsudvalget starter en proces for at vurdere fremtidig struktur, ønsker og behov med henblik på at træffe de mest værdifulde beslutninger for menighederne. 2. Vi er enige om at opfylde Tjele Kommunes ønske om køb af jord, derfor frasælges et mindre areal på ca. 5 ha. agerjord + evt. søeng. Det skal tilstræbes at få et stykke eng underlagt præsteboligen. Under alle omstændigheder tilstræbes søret. Samtidig forpligter kommunen sig til at købe resten af

5 ejendommen til en pristalsreguleret pris, der aftales nu. Forpligtelsen gælder, hvis menighedsrådene ønsker at afhænde inden udgangen af år Modsat indrømmes kommunen forkøbsret til resten af forpagtergården, såfremt det kan ske på én gang. Præstegårdsudvalget er nu i gang med det videre arbejde ud fra ovenstående beslutninger. Hvornår en handel kan være endelig på plads er svært at spå om, idet beslutningen skal godkendes af såvel provstiudvalget, stiftsøvrigheden, strukturdirektoratet samt kirkeministeriet. Fra præstegårdsudvalget. Forpagtergården på Vansøgårdsvej sælges ikke i denne omgang. Tjele kommune har udarbejdet en lokalplan, som netop nu er til offentlig høring. I følge denne plan skal præstegårdsjorden udstykkes til byggegrunde. Området, der er markeret 'Etape 1', er den jord, som præstegårdsudvalget påtænker at sælge i første omgang.

6 Rytmisk sangtræf Musikalsk set står kirken i et vadested. Der skrives mange nye sange og salmer - også i disse år. Men de nye sange har svært ved at komme i brug i kirken, først og fremmest fordi de er skrevet til rytmiske melodier. Mange fra menigheden har givet udtryk for, at de gerne vil være med til arrangementer i kirken, hvor vi i fællesskab indøver og synger nye sange. Med købet af et el-klaver og en kasse nye sangbøger vil menighedsrådet i Rødding støtte udviklingen af et sang- og musikmiljø i kirken, hvor der også er plads til den rytmiske genre. Et eksperiment Tanken er, at disse sangaftener skal drives efter lystprincippet. Initiativet kommer fra menighedens græsrødder. Menighedsrådet stiller rammerne til rådighed. Men alle medvirkende er frivillige og ulønnede. Det er ikke en lille aktiv flok, som arrangerer noget for et publikum. Succeen afhænger helt af, at mange bærer med og kommer, fordi de har lyst til at synge og lære nyt. Nu er vi i gang Den 11. november mødtes vi første gang. Da kirkeklokken ringede, var omkring 30 sangglade mennesker samlet i kirken. Alle aldre var repræsenteret. På sangrepertoiret var lidt gammelkendt og en hel del nyt. Egon Noe, Grethe Kvistgaard og Maarten van Her er Grethe Kvistgaard ved klaveret, mens Egon Noe synger for. Maarten van Leeuwen tog også sin tør ved klaveret. Leeuwen havde tilrettelagt den første aften. Grethe og Maarten skiftes til at sidde ved klaveret, mens Egon agerede forsanger. I fællesskab havde de valgt en række sange, som vi skulle have lært. Deltagerne fik til gengæld lov til at vælge de sidste sange. Rammen for de næste sangaftener vil se nogenlunde lige sådan ud. Men der er god plads til mange slags eksperimenter. Hovedreglen er, at vi mødes til Rytmisk sangtræf den første onsdag i hver måned kl I december kombineres arrangementet dog med julekoncerten og afholdes tirsdag 4. december. I januar skubbes arrangementet til den 2 onsdag - 9. januar. Se også side 11.

7 Under lup Tina Hviid, medlem af Løvel menighedsråd, tager denne gang ordet advent under lup. Advent Første søndag i advent starter vores kirkekalender. Ordet advent betyder komme. Det, vi venter på, er Kongen og adventskransen symboliserer en krone, der sættes på kongens hoved. Kransen er rund som hele jordkloden og er til kongen over hele jordkloden. Lyset symboliserer det gode frem for det onde i mørket. Jesus siger: Jeg er verdens lys. Den der følger mig, skal aldrig vandre i mørket men have livets lys. Der er 4 søndage i advent og 4 lys i adventskransen. Vi må vente i 4 uger, inden lysets konge bliver født julenat. Julenat blev den nye stjerne tændt på himlen over Betlehemsstalden til ære for Jesus. Adventssang Vi hænger op en adventskrans, adventskrans, og glæder os til juledans, juledans. Det første lys har Gud os bragt, Guds os bragt, og lyset bryder mørkets magt, mørkets magt. Det andet lys skal stråle klart, stråle klart, og sige: Jesus kommer snart, kommer snart. Det tredje lys skal lyse op, lyse op, og jage bort hver edderkop, edderkop. Det fjerde lys skal råbe ud, råbe ud: Når Jesus kommer ser vi Gud, ser vi Gud! Se, nu er hele kransen tændt, kransen tændt, med lys for ham, som Gud har sendt, Gud har sendt. Holger Lissner, 1974

8 KFUM og KFUK Formål: KFUM & KFUK er en børne- og ungdomsbevægelse, som har til formål at forkynde evangeliet om Jesus Kristus. Forkyndelsen finder sted blandt børn, unge og voksne ud fra Bibelen til styrkelse af tro og fællesskab, til deltagelse i menighedens liv, i mission og tjeneste, og til ansvar og medindflydelse i forening, kirke og samfund. KFUM & KFUK s grundlag er bekendelsen til den treenige Gud. Gud sendte sin Søn for at frelse verden, og Gud sender sin Ånd for at oplyse og vejlede, så mennesker sendes ud med evangeliet. Denne sendelse ser KFUM & KFUK sig som en del af. KFUM & KFUK er en økumenisk bevægelse og bygger på Folkekirkens evangelisk-lutherske lære. En sådan forening har eksisteret i mange år her i lokalområdet, kaldet Ørum-Rødding KFUM og KFUK, og den eksisterer stadig. Vi har i det forløbne år drøftet meget, hvad denne forening skal bestå af. Lørdagsklubben kender vi, og den kører godt. Lørdagsklubben holder til i konfirmandstuen i Rødding, har mødetid hver anden lørdag kl , og er for børn fra 4 år til og med 2. kl. Kontaktperson for denne klub er Sonja van Leeuwen tlf Vi blev enige om, at Familieklubben skulle splittes op i en klub for børn, 3. 6./7. kl. og en klub for voksne, men med nogle fællesarrangementer i løbet af året. Klubben for børnene kalder vi SUSSSL: Spil, Udflugter, Sport, Snak, Samvær og Løb. SUSSSL holder til i Fredebo og har mødetid ca. hver 3. fredag kl Der er ikke nogle faste ledere, men vi voksne, i klubben for de voksne, skiftes til at være ledere. Kontaktperson er Hanne Jensen tlf , som også er formand for Ørum-Rødding KFUM og KFUK. SUSSSL startede den 14. september 2001 og der har til d.d. været 3 arrangementer: Skydning, tur til Laser-Matic og deltagelse i Distrikt Hærvejens ABD-fest i Houlkær kirke. ABD = Alverdens Børns Dag. Der har i gennemsnit været 15 børn pr. gang.

9 Program for SUSSSL børneklub for 3. 6./7. kl. Fredag 14/12 kl Julemandens vikarbureau Fredag 11/1 kl Vi laver masker til fastelavn. Fredag 8/2. kl ca. 22 Fastelavnsfest sammen med forældrene. Fredag 1/3 kl Forberedelse til Børnefestival Forældre er også velkomne. Alle gange i Fredebo! Klubben for de voksne kalder vi EBSUS: Emner, Bibelarbejde, Socialt samvær, Udflugter, Socialt engagement. Møderne foregår i hjemmene eller i Fredebo. Derudover deltager vi i KFUM og KFUK s Distrikt Hærvejens voksenarrangementer, og vi deltager i et lille omfang i nogle kirkelige arrangementer der foregår i de omkringliggende sogne. EBSUS startede med, at vi deltog i Distrikt Hærvejens voksenarrangement den 10. oktober 2001 i Houlkær kirke, hvor provst Jens Chr. Munksgaard fra Hurup talte. Nu er der trykt et program, som vil komme til at ligge i kirkerne, men derudover vil vi bestræbe os på at programmet kommer med her i kirkebladet. Aldersgruppen for de nuværende deltagere ligger mellem 35 og 50 år, men alle interesserede er velkomne. Bestyrelsen består af: Hanne Jensen, tlf Tove Kallestrup, tlf Søren Sørensen, tlf Maarten van Leeuwen, tlf Du er altid velkommen til at kontakte en fra bestyrelsen. Program for EBSUS KFUM og KFUK s voksenarbejde Tirsdag 11/12 kl Julefrokost hos Laila og Søren Sørensen, Højtoften 11, Tapdrup. Tirsdag 7/1 kl En mosaik med hænder ved Tove Kallestrup, hos Ragna og Bent Jørgensen, Ingstrup Møllevej 8. Lørdag den 26/1 Seniorfestaften i Sjørslev Sognegård. Se særskilt program. Fredag 8/2 kl Fastelavnsfest med SUSSSL i Fredebo. Tirsdag 26/2 kl Det handler om vrede, ved sognepræst Ulla Horsholt, hos Tove og Ove Kallestrup, Stigsbækvej 6

10 Julekoncerter 4. december kl i Rødding kirke. Traditionen tro er det Kulturrøddernes kor der giver koncert i Rødding op til jul. Grethe Kvistgaard leder det 30 mand store kor igennem et varieret program med både danske julesalmer, engelske christmas carols og klassisk julemusik. I år kombineres julekoncerten med decemberudgaven af Rytmisk sangtræf. Der bliver således også lejlighed til at synge et par fællessange. Lørdagsklubben 12/1 Opstart efter juleferien. Program for resten af foråret bliver uddelt senere. Bibelkredsen 4/12 Anna og Laurits Nielsen, Iversvej 2. 8/1 Gerda Vestergaard, Krogen 3A. 29/1 Tina Hviid, Tinggade 19, Løvel. 6/3 Ragna og Bent Jørgensen, Ingstrup Møllevej 8. Fredebo 29/12 Julefest. Sognepræst Jesper Hornstrup, Vammen. 25/1 Viborg Baptistkirkes gospelkor giver koncert i Rødding kirke kl Efter koncerten er der kaffe til alle i Fredebo. 5/2 Generalforsamling. 12. december kl i Løvel kirke. Koral-kvartetten synger kendte danske salmer og religiøse folketoner i spændende nyfortolkninger. Et koncertprogram med stor spændvidde: Melodiøse ballader, harmoniske korklange, meditative lydbilleder og swingende livsglæde! Inspiration fra bl.a. jazz, gospel, barok og middelaldermusik. Juletræsfest For børn, voksne og ældre søndag den 16. december i Løvel kirke og forsamlingshus. Menighedsrådet og Løvel og Omegns Borgerforening slår juletræsfesterne sammen. I stedet for 2 arrangementer mellem jul og nytår, indbydes der til før-julefest, hvor hele familien fra barn til bedste kan være med. Der bliver underholdning af bl.a. Løvel Amatørscene, der til anledningen har nedsat en julegruppe, som vil forberede os på julen med både alvor og sjov : Familiegudstjeneste i kirken. 15-ca.17: Festen fortsætter i forsamlingshuset.

11 Rytmisk sangtræf Hovedreglen er, at der er Rytmisk sangtræf i Rødding kirke den første onsdag i hver måned. I december kombineres månedens sangtræf dog med julekoncerten 4. december. (se ovenfor). I januar skubbes arrangementet til den anden onsdag - altså 9. januar. I det nye år er følgende datoer fastlagt: 9/1-6/2-6/3. Se også omtalen s.6. Gospelkoncert Viborg Baptistkirkes gospelkor giver koncert i Rødding kirke den 25. januar kl Efter koncerten er der kaffe til alle i Fredebo. Kirkehøjskolen i Tjele Kirken og kapitalismen. v/ sognepræst cand. theol. Susanne Gregersen, Randers. Ons. d. 6. februar 2002 kl på Hammershøj skole. Hverdagens teologi v/ antropolog Cecilie Rubow, København. Torsdag den 7. marts 2002 kl på Ørum skole. Efter foredragene er der café-debat. Entre 30 kr. Forfriskning kan købes. Kirkehøjskolen er tilrettelagt af menighedsrådene i Tjele og udbudt i samarbejde med LOF. Sognepræst: Niels Peter Jacobsen, Kirkegade 14, Rødding, tlf nplj@km.dk Kasserer for alle 3 sogne: Sonja Tougaard, Løvelbrovej 3, tlf Rødding sogn: Kirkesanger: Karin Antonsen, Sødalvej 37, Rødding, tlf Organist: Kirstine Sørensen, Engvej 4, Tapdrup, tlf Graver: Anton Lauritsen, Meldgårdsvej 25, tlf Formand: Egon Noe, Sødalvej 20, Rødding, tlf Kirkeværge: Esther Døssing, Korsbakken 38, Rødding, tlf Løvel sogn: Kirkesanger: Hanne Hornum, Vildsvinehøjen 4. Viborg, tlf Kirkesanger ved begravelser: Rigmor Rasmussen, Lokesvej 5, tlf Organist: Jens Christensen, Vildsvinehøjen 4, Viborg, tlf Graver: Kai Jensen, Gillebakken 33, Løvel, tlf Formand: Connie Kvorning, Møllevej 9, Løvel, tlf Kirkeværge: Karsten Rasmussen, Sødalvej 6, Løvel, Pederstrup sogn: Kirkesanger: Hanne Hornum, Vildsvinehøjen 4, Viborg, tlf Organist: Jens Christensen, Vildsvinehøjen 4, Viborg, tlf Graver: Laila Sørensen, Højtoften 11, Tapdrup, tlf Formand: Anne Berg Olsen, Vråvej 9, Vrå, tlf Kirkeværge: Jens Steffensen, Vråvej 30, Pederstrup, tlf

12 Gudstjenester Rødding Løvel Pederstrup 2/12 1.s.i advent ingen 9/12 2.s.i advent ingen 16/12 3.s.i advent Juletræ ingen 23/9 4.s.i advent ingen JH ingen 24/12 Juleaften /12 Juledag ingen 26/12 2. juledag ingen /12 Julesøndag ingen ingen /1 Nytårsdag ingen 6/1 H.3.konger s ingen ingen 13/1 1.s.e.h.3.k. ingen JH ingen 20/1 Sidste.s.e.H.3.k ingen 27/1 Septuagesima ingen ingen /2 Seksagesima ingen 10/2 Fastelavn ingen ingen 17/2 1.s.i fasten K ingen ingen 24/2 2.s.i fasten ingen ingen JH 3/3 3.s. i fasten ingen K = Kirkekaffe, JH = Jesper Hornstrup, Juletræ = Efter gudstjenesten er der juletræsfest i forsamlingshuset (se side 10)

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 2002 dec. - jan. - febr. Søndagsskolen i Pederstrup, 1938 Den sognehistorieske arbejdsgruppe efterlyser stadig billeder, som kan belyse 1900-tallet

Læs mere

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Læs om menighedsrådsvalget på side 6-9

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Læs om menighedsrådsvalget på side 6-9 SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2004 sept. - okt. - nov. Læs om menighedsrådsvalget på side 6-9 Siden sidst Døbte 31. maj i Rødding kirke: Josefine Stisen Varnum, Sødalvej 35, Rødding.

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nikolai Grud bygger sit hus på klippegrunden. Se Lørdagsklubbens program på side 10.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nikolai Grud bygger sit hus på klippegrunden. Se Lørdagsklubbens program på side 10. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.1, 2002 marts - april - maj Nikolai Grud bygger sit hus på klippegrunden. Se Lørdagsklubbens program på side 10. Døbte Siden sidst Begravede 2. december

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Efter teltgudstjenesten i Rødding var der trængsel omkring kaffebordet.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Efter teltgudstjenesten i Rødding var der trængsel omkring kaffebordet. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2002 sept. - okt. - nov. Efter teltgudstjenesten i Rødding var der trængsel omkring kaffebordet. Siden sidst Døbte 16. juni i Rødding kirke: Laura

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Samarbejde mellem 6 sogne.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Samarbejde mellem 6 sogne. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2001 sept. - okt. - nov. Samarbejde mellem 6 sogne. Her ses en del af holdet bag den nye sognemedhjælper. Fra venstre: Knud Østergaard, Hans Kristiansen,

Læs mere

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Friluftsgudstjeneste i Ingstrupmølle Fiskepark onsdag 2. juni kl. 18.

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Friluftsgudstjeneste i Ingstrupmølle Fiskepark onsdag 2. juni kl. 18. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2004 juni - juli - august Friluftsgudstjeneste i Ingstrupmølle Fiskepark onsdag 2. juni kl. 18.00 Se side 7 Jacob og Rasmus ved søen i Ingstrupmølle

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 2005 dec. - jan. - febr. I denne tidlige udgave af kirkebladet er der blændet ned for Laila Sørensens alterbillede til Pederstrup kirke. Billedet

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Uddrag af Løvel menighedsråds forhandlingsprotokol fra Menighedsrådsloven fylder 100 år

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Uddrag af Løvel menighedsråds forhandlingsprotokol fra Menighedsrådsloven fylder 100 år SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2002 juni - juli - august Uddrag af Løvel menighedsråds forhandlingsprotokol fra 1905 Menighedsrådsloven fylder 100 år I den anledning vil menighedsrådene

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Lørdagsklubben. Det lille musikteater opfører Dyrene i Hakkebakkeskoven

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Lørdagsklubben. Det lille musikteater opfører Dyrene i Hakkebakkeskoven SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2001 juni - juli - august Lørdagsklubben Det lille musikteater opfører Dyrene i Hakkebakkeskoven Døbte 11. marts i Rødding kirke: Andreas Theil,

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112

PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 PRÆDIKEN JULEDAG 2018 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst Hold selv i os din julefest, Da skal med

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2003 juni - juli - august Jubilæumsbogen 'Af støv er du kommet' er klar til salg. Læs om bogen og jubilæumsfesten på side 4-7. Siden sidst Døbte

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Højsæson for grandækning Kai Jensen på Løvel kirkegård

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Højsæson for grandækning Kai Jensen på Løvel kirkegård SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 1999 dec. - jan. - febr. Højsæson for grandækning Kai Jensen på Løvel kirkegård Døbte 29. august i Pederstrup: Sara Egholm Lyngsø, Gl. Røddingvej

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

SOGNET Tiderne skifter. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nye gudstjenestetider fra 1. marts. Se side 11.

SOGNET Tiderne skifter. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nye gudstjenestetider fra 1. marts. Se side 11. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.1, 2001 marts - april - maj Tiderne skifter 9.00 10.00 9.30 10.30 Nye gudstjenestetider fra 1. marts. Se side 11. Døbte 3. december i Rødding kirke:

Læs mere

Lumby Sogns Nr. 4 37. årgang November - Februar 2006/07

Lumby Sogns Nr. 4 37. årgang November - Februar 2006/07 Lumby Sogns Kirkeblad Nr. 4 37. årgang November - Februar 2006/07 Til samtlige husstande Hvor henvender man sig? Ved dåb, vielser og begravelse/ bisættelse, sjælesorg m. m. henvender man sig til én af

Læs mere

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen

CRD: Carl Rosenberg-Desroses PS: Poul Steenberg AS: Asser Skude JF: Jóannis Fonsdal LCR:Lise Christina Rasmussen Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Ib Myrner, organist

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2006 juni - juli - august Ved sidste års grundlovsfest stod spejderne til søs. Bålet blev tændt på en tømmerfl åde og kanoerne blev brugt til at

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 2003 dec. - jan. - febr. Kalle Kamel på besøg i Løvel kirke sidste år Også i år er der børnegudstjenster i Rødding og Løvel, hvor de 3-årige får

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne

KirKe 40. årgang Nr December 2012 Januar-Februar 2013 Kullerup og Vindinge Sogne IRKE nyt 40. årgang Nr. 1 2013 December 2012 Januar-Februar 2013 Jul i en nøddeskal En krybbe i en stald. Dyr og skinnende lys. Guld og glimmer. Tre vise mænd en mor og en far. Mennesker i underlige gevandter.

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 47. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 17/11-17 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, , mobil ,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 47. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 17/11-17 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, , mobil , Næste Aadum Nyt udkommer i uge 47. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 17/11-17 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, mobil 2386 9786, dv.aadum@gmail.com Aadum Husholdningsforening Juletur

Læs mere

Aktiviteter ved Ejstrup og Gludsted kirker.

Aktiviteter ved Ejstrup og Gludsted kirker. Aktiviteter ved Ejstrup og Gludsted kirker. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Kirkens aktiviteter... 1 2. Menighedsrådenes aktiviteter... 2 3. Aktiviteter i kirkens regi... 3 4. Aktiviteter

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Hvad skal bladet hedde? Se konkurrencen side 4 Nr.2, 2005 juni - juli - august Se side 5 Efter 26 år med mange gode, sjove og skøre aktiviteter holder

Læs mere

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Rødding kirke har fået ny nabo - en sø med svaner.

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Rødding kirke har fået ny nabo - en sø med svaner. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 2004 dec. - jan. - febr. Rødding kirke har fået ny nabo - en sø med svaner. Siden sidst Døbte 28. august i Pederstrup kirke: Alfred Lyngsø Mikkelsen,

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d d e c e m b e r f e b ru a r

ASKOV SOGN k i r k e b l a d d e c e m b e r f e b ru a r ASKOV SOGN kirkeblad december 2018 - februar 2019 Julen - en stor glæde Frygt ikke, se jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket. Sådan siger englen til hyrderne på marken julenat.

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Julen 2016 i Holbøl kirke

Julen 2016 i Holbøl kirke Julen 2016 i Holbøl kirke Med fredslys fra 1. søndag i advent til helligtrekonger. 1 Advent er forventning og forberedelse til julen, hvor vi fejrer, at Jesus kom til verden. Adventskrans, julekrybbe,

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA Alene Kristus er mit håb, LIVET MED JESUS han er mit sikre sejrsråb. Min hjørnesten og tilflugtsborg, han er mit værn i frygt og sorg. Et væld så dyb af kærlighed, hos

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 52. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 16/12-16 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, , ,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 52. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 16/12-16 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, , , Næste Aadum Nyt udkommer i uge 52. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 16/12-16 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening Syng julen

Læs mere

Deltagerstatistik for Viborg Østre Provsti 2018

Deltagerstatistik for Viborg Østre Provsti 2018 Deltagerstatistik for Viborg Østre Provsti 2018 Indledning Denne rapport indeholder en standardanalyse af deltagerne i gudstjenester, kirkelige handlinger og andre arrangementer i Viborg Østre Provsti

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

Kirke & Sogn. aunslev bovense

Kirke & Sogn. aunslev bovense Kirke & Sogn aunslev bovense 44. årgang nr. 1 december 2013 - marts 2014 Det kimer nu til julefest Synger vi juleaften i kirken så taget er nær ved at løfte sig. Juleaften skal vi synge de salmer vi kender.

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 4 - F e b ru a r 2 0 1 5

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 4 - F e b ru a r 2 0 1 5 ASKOV SOGN kirkeblad December 2014 - Februar 2015 Julens gave Om knap fire uger er det juleaften. Så kan freden sænke sig over land og by. Ro på nu! Det er næsten som om virkeligheden går lidt i stå juleaften.

Læs mere

KFUM & KFUK I ASP. Fællesarrangementer: Bestyrelsen: November-December-Januar-Feburar 2012/2013. 28/12 juletræsfest kl. 19.

KFUM & KFUK I ASP. Fællesarrangementer: Bestyrelsen: November-December-Januar-Feburar 2012/2013. 28/12 juletræsfest kl. 19. Fællesarrangementer: 28/12 juletræsfest kl. 19.00 i missionshuset 26/1 Familiedag på Rydhave Slots Ungdomsskole 19/2 Generalforsamling kl.19.30 i missionshuset KFUM & KFUK I ASP 19/3 Ungdomsgudstjeneste

Læs mere

Arrangementer Vinteren

Arrangementer Vinteren Arrangementer Vinteren 2016-2017 Allerslev og Jungshoved kirker Op mod jul I skrivende stund først i november - er juleforberedelserne rundt omkring så småt ved at komme i gang. Særlig butikkerne er hurtigt

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.1, 2006 marts - april - maj Stop den stille sult Støt indsamlingen søndag den 5. marts Læs mere på side 5 Siden sidst Døbte 20. november i Løvel kirke:

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nr. 4, 2007 dec.- jan. - febr.

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nr. 4, 2007 dec.- jan. - febr. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr. 4, 2007 dec.- jan. - febr. Vibeke Moselund, udstiller i Arken fra 30. november 2007 SIDEN SIDST Døbte 19. august i Løvel Kirke: Terese Gabrielle Amdi

Læs mere

Foreningslove for KFUM og KFUK i Vejle

Foreningslove for KFUM og KFUK i Vejle 1 NAVN KFUM og KFUK i Vejle Dato og stiftelsesår for KFUK i Vejle: 28. november 1883. KFUK s motto: "Ikke ved magt og ikke ved styrke, men ved min Ånd, siger Hærskarers Herre" (Zak. 4,6) Dato og stiftelsesår

Læs mere

Og det skete i de dage...

Og det skete i de dage... Og det skete i de dage... Julen 2014 & Nytåret 2015 i Sparkær & Gammelstrup kirker Syng julen ind i Gammelstrup Torsdag d. 27. nov. kl. 19.00 i Gammelstrup kirke En meget stemningsfyldt indledning af adventstiden,

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2005 sept. - okt. - nov. Rødding får venskabsmenighed i Tanzania Else Bjerg og Sune Hjertmann Frederiksen besøgte i sommer Tanzania. Resultatet blev

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

Guirlanden - hvad gør den på juletræet?

Guirlanden - hvad gør den på juletræet? DECEMBER JANUAR FEBRUAR 2011 Guirlanden - hvad gør den på juletræet? Det meste julepynt, har jo en eller anden betydning, har noget det minder os om. De flettede hjerter: hjerternes fest. Stjernen: den,

Læs mere

Lindvig Enok Juul Osmundsen Prædiken til Julesøndag 2014.docx side 1. Prædiken til Julesøndag Prædiketekst.

Lindvig Enok Juul Osmundsen Prædiken til Julesøndag 2014.docx side 1. Prædiken til Julesøndag Prædiketekst. Prædiken til Julesøndag 2014.docx side 1 Prædiken til Julesøndag 2014. Prædiketekst. Lukas 2,25-40 Et øjeblik i historien. Der sad de på kirkebænken juleaften, hele familien, og bedstefar sad med sit yngste

Læs mere

Kirkebladet. 15. december - 9. marts. 64. årgang nr. 5 ØRUM VISKUM VEJRUM

Kirkebladet. 15. december - 9. marts. 64. årgang nr. 5 ØRUM VISKUM VEJRUM 2012 Kirkebladet 15. december - 9. marts ØRUM VISKUM VEJRUM 64. årgang nr. 5 Døbte Ørum kirke 7. oktober: Tobias Nørgaard Pedersen Viskum kirke 22. juli: Thea Sloth Jensen 26. august: Maja Viskum Dybsø

Læs mere

Velkommen. i Tommerup. :: ~ Indre MlSSlon

Velkommen. i Tommerup. :: ~ Indre MlSSlon P R Velkommen i Tommerup :: ~ Indre MlSSlon R A M 2 o 1 2 Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen samt et antal ar- \... bejdsgrupper. Bestyrelsen:

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.1, 2003 marts - april - maj Under arbejdet med at udforske sognehistorien (se s. 7) er der også dukket enkelte konfirmandfotos op. Her er det holdet

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 At ligge på ryggen og kigge på stjernerne... Midt i denne travle juletid har vi muligheden for at lade os inspirere af følgende historie. Der var en

Læs mere

Nr. 17. Vor Frue Kirke Klosterkirken Kryptkirken December Januar Februar 2014/15 VOR FRUE KIRKE

Nr. 17. Vor Frue Kirke Klosterkirken Kryptkirken December Januar Februar 2014/15 VOR FRUE KIRKE 3 i én Nr. 17 Vor Frue Kirke Klosterkirken Kryptkirken December Januar Februar 2014/15 VOR FRUE KIRKE 2 VOR FRUE KIRKE INDHOLD Her inder du os....................... Side 2 Far, mor og børn.....................

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja!

På stjernetæpper lyseblå skal glade vi til kirke gå. Halleluja, halleluja! Carl Rosenberg-Desroses, sognepræst/menighedspleje: cero@km.dk, tlf. 2118 0057 Kirkekontor, kordegn: tagensbo.sogn@km.dk, tlf. 3581 1977 Kim Olsen, kirketjener, ko@km.dk, tlf. 5354 5546 Klaus Møller, organist

Læs mere

Prædiken Juleaften d. 24. december Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Lukas 2,1-20. Gennembrud

Prædiken Juleaften d. 24. december Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Lukas 2,1-20. Gennembrud 1 af 6 Prædiken Juleaften d. 24. december 2018. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Lukas 2,1-20. Gennembrud Den danske sang er en ung blond pige synger vi fra Højskolesangbogen. Vores

Læs mere

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang

SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang SØBORG SOGN Kirke og idræt Nr. 4. 12. Årgang December - Januar -Februar 2014 God Jul og godt Nytår Bliv Mini-konfirmand! Læs mere inde i bladet. Læs bl.a. i dette nummer: Luciadag, 13. december Juletræsfest,

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Fællesmøde Onsdag den 16. januar kl. 14.00 på Hjemmet. Hyggeeftermiddag med musikalsk underholdning og fællessang ved Per Skærlund, Grindsted. Pris for entrè, underholdning

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r f e b ru a r

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r f e b ru a r ASKOV SOGN kirkeblad December 2017 - februar 2018 Julens under Der er mange, som gerne vil vide, hvem de er i slægt med. Det kunne være spændende at se, hvem man stammer fra langt tilbage. Det kunne jo

Læs mere

PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112

PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 PRÆDIKEN JULEDAG 2016 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es. 9,1-6a; Hebr. 1,1-5; Luk. 2,1-14 Salmer: 99,100,123,114,112 Kom, Jesus, vær vor hyttegæst hold selv i os din julefest! Da skal med

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r 2 0 1 3 - F e b ru a r 2 0 1 4 ASKOV SOGN kirkeblad December 2013 - Februar 2014 Glædelig Jul Københavns tidligere biskop, Erik Norman Svendsen, udgav for nogle år siden en rigtig fin bog om vores danske salmebog:»syng for livet«. Han

Læs mere

PROGRAM FOR 2. halvår 2015

PROGRAM FOR 2. halvår 2015 PROGRAM FOR 2. halvår 2015 VELKOMMEN PÅ Hvad kan vi gøre for dig? Du står med det nye program i hånden. Luk op og se de mange muligheder! Klippen Lemvig Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Forslag til foreningslove for KFUM og KFUK i Viborg

Forslag til foreningslove for KFUM og KFUK i Viborg Forslag til foreningslove for KFUM og KFUK i Viborg 1 Navn KFUM og KFUK i Viborg Stiftet år og dato: Fællesforening 01.01.1962 KFUM 21.11.1902 KFUK 02.01.1884 Hjemstedskommune: Viborg Distrikt: Distrikt

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE

Kirkebladet INDHOLD. Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE December 2014 - Januar - Februar 2015 36. årgang nr. 198 Jeg glemmer aldrig den klokkeklang, der fyldte julen derhjemme, mens sneen lå over mark og vang, og nordenvinden

Læs mere

KIRKESTOFFET. Det mørkner og lysner igen. Hvad gør jeg ved? Ryde-Handbjerg

KIRKESTOFFET. Det mørkner og lysner igen. Hvad gør jeg ved? Ryde-Handbjerg RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Det mørkner og lysner igen Man taler om, at døgnet har blå timer. Det er timerne, hvor lyset henholdsvis forsvinder og kommer igen, for der er et helt særligt

Læs mere

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus

Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Program for 2014/15 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2014/2015 i Tånum Forsamlingshus. Med et fantastisk nyt gulv i begge sale tager vi fat på en ny sæson i Tånum Forsamlingshus.

Læs mere

kirkebladet for hvidovre sogn

kirkebladet for hvidovre sogn kirkebladet for hvidovre sogn November-december 2014 Allehelgenssøndag Hvidovre Kirke www.hvidovrekirke.dk Maria Magdalene Kirken Hvidovre Hospital HØJMESSER OG GUDSTJENESTER NOV. - DEC. 2014 Kl. 10.00

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar 2010-2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar 2010-2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 4 December, Januar, Februar 2010-2011 47. årg. Nyt fra sognene Nye urnegravsteder på Øster Velling kirkegård På Øster Velling Kirkegård er der anlagt

Læs mere

januar / februar 2013

januar / februar 2013 januar / februar 2013 Et nyt år! Det sidst år har budt på mange ting i vores menigheds liv. Vi startede året med en økonomi, der var langt fra tilfredsstillende. Medlemstallet havde enten stået stille

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015

Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Kirkebladet Thyregod og Vester Sogne Årgang 76 nr. 3 september - oktober - november 2015 Sognepræst Organist Graveren i Thyregod Kirkeværge Thyregod Graveren i Vester Kirkeværge Vester Formand Hjemmeside

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. 06-12-2015 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. Der er mange oplevelser i livet, og jo ældre man bliver, jo mere har man været med til. Også som præst har jeg fået lov til

Læs mere

KvongPosten November 2017

KvongPosten November 2017 KvongPosten November 2017 --------------------------------------------- Bankospil Støtte foreningen for Kvong Sogn afholder Bankospil Søndag den 5 nov. kl. 15.00 Dørene åbnes kl. 14.00 i gymnastiksalen,

Læs mere

PRÆDIKEN 1. SIA 2. DECEMBER 2018 AASTRUP KL VESTER AABY KL. 14 Tekster: Sl. 24; Rom. 13,11-14; Matth. 21,1-9 Salmer: 74,87,84,78,108

PRÆDIKEN 1. SIA 2. DECEMBER 2018 AASTRUP KL VESTER AABY KL. 14 Tekster: Sl. 24; Rom. 13,11-14; Matth. 21,1-9 Salmer: 74,87,84,78,108 PRÆDIKEN 1. SIA 2. DECEMBER 2018 AASTRUP KL. 10.15 VESTER AABY KL. 14 Tekster: Sl. 24; Rom. 13,11-14; Matth. 21,1-9 Salmer: 74,87,84,78,108 Kom, du ærens konge, kom Hjertet er din ejendom Rens det, dan

Læs mere

Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD. Bryndum Vester Nebel kirker

Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD. Bryndum Vester Nebel kirker Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD Bryndum Vester Nebel kirker Gudstjenester i Bryndum og Vester Nebel kirker i december, januar, februar og marts Søndag den 7. december 2. s. i advent Bryndum Kirke kl. 10:30

Læs mere

Kirkebladet. kirkens liv & vækst. Kgs. Tisted, Binderup & Durup sogne. tema: oktober, november, december 2012

Kirkebladet. kirkens liv & vækst. Kgs. Tisted, Binderup & Durup sogne. tema: oktober, november, december 2012 Kirkebladet Kgs. Tisted, Binderup & Durup sogne oktober, november, december 2012 tema: kirkens liv & vækst 1 Sognevejviseren Kirkebladet for Kgs. Tisted, Binderup & Durup sogne Sognepræst Christian Grund

Læs mere

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed

VESTER HASSING KIRKE. til tro, håb og kærlighed VESTER HASSING KIRKE til tro, håb og kærlighed Hoppekirke Torsdag til lørdag formiddag For alle børn og barnlige sjæle! Se præcise åbningstider på skilt ved hoppekirken. Morgensang Torsdag d. 12. september

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Fællesmøde Torsdag den 30. januar kl. 14.00 på Hjemmet. Brunhilde Sørensen fortæller om sin flugt som 5-årig fra Østpreussen i 1945. Se Medborgerklubbens annonce.

Læs mere

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE

Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE Kirke & Sogn AUNSLEV BOVENSE 45. ÅRGANG NR. 1 DECEMBER 2014 - MARTS 2015 Saml på livets stjernestunder! Der var engang en mand. Han boede i et lille hyggeligt hus. Rundt om hele huset var der et stakit.

Læs mere

Køng Svinø Kirkeblad

Køng Svinø Kirkeblad Køng Svinø Kirkeblad December Januar Februar 2018-2019 Gudstjenesteliste Køng Svinø 2/12 1. s. i advent 10.30 MP 19.00 MP Lucia 9/12 2. s. i advent 15.30 MP Lucia 16/12 3. s. i advent 9.00 MP 23/12 4.

Læs mere

Tånum Forsamlingshus. Til opslagstavlen. Arrangementer Gl. Viborgvej Randers NV

Tånum Forsamlingshus. Til opslagstavlen. Arrangementer Gl. Viborgvej Randers NV Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Arrangementer 2009-2010 Til opslagstavlen På bestyrelsens vegne vil jeg gerne benytte lejligheden til at takke alle, der hjalp til med renoveringen

Læs mere

Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring juletræerne og synger med på julens kendte og fine salmer. Jo, det er sandelig jul.

Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring juletræerne og synger med på julens kendte og fine salmer. Jo, det er sandelig jul. 1 af 6 Prædiken juleaften d. 24. december 2016. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Luk 2, 1-20. For alle - for dig. Så blev det jul igen, og vi samles i kirkerne og senere omkring

Læs mere

nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr December Januar Februar

nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr December Januar Februar IRKE nyt Velsignede juleønsker 43. årgang Nr. 1 2015-2016 December Januar Februar »Hvad laver I egentlig til hverdag?«det spørgsmål fik vores præst af en dåbsgæst for nylig. Det enkle svar ville være:»følg

Læs mere

10 vigtigste ting at vide om advent L -Xl

10 vigtigste ting at vide om advent L -Xl Adventskransens fire lys symboliserer de fire adventssøndage inden jul. Levende lys hører adventstiden til, fordi julen ifølge kristendommen handler om, at Jesus kom til jorden som verdens lys - at han

Læs mere

K I R K E S I D E R N E

K I R K E S I D E R N E KRISTI KOMME Advent er tiden, hvor vi ser frem mod Herrens komme, frem mod fødslen af Kristus, Guds salvede. Julen er festen for Guds søns komme til verden, Messias komme. Og selv om julen hos os er blevet

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere