SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Højsæson for grandækning Kai Jensen på Løvel kirkegård

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Højsæson for grandækning Kai Jensen på Løvel kirkegård"

Transkript

1 SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 1999 dec. - jan. - febr. Højsæson for grandækning Kai Jensen på Løvel kirkegård

2 Døbte 29. august i Pederstrup: Sara Egholm Lyngsø, Gl. Røddingvej september i Rødding: Sara Dyrberg, Bjerringholmvej oktober i Rødding: Milia Frank, Søbakken oktober i Løvel: Simon Bruun Laursen, Ålborgvej 170. SOGNET redigeres af: Peter Gaardsted, Vera Jensen, Anni Bak Pedersen, Agnethe Nielsen, Eva Norup Lauritsen, Bodil Vestergaard, Niels Peter Jacobsen. Dead-line for næste udgave af SOGNET: 1. februar Viede 2. oktober i Løvel: Lisbeth Märcher og Lars Jensen, Ålborgvej oktober i Rødding: Rita Sadolin og Erling Agergaard Nielsen, Batum Hedevej 2. Begravede 25. september i Rødding: Anna Jensen Sørensen, Tjele Møllevej 10, Vammen. 6. oktober i Rødding: Niels Laurs Bach, Meldgårdsvej oktober i Løvel: Svend Ejvind Trangbæk, Stien oktober i Løvel: Kristian Berg Jacobsen, Mosevænget november i Rødding Adolf Jensen, Bystævnet 2.

3 Afsked med Niels Møller Efter næsten 35 år på posten har Niels Møller opsagt sin stilling som kirkesanger. Det skyldes ikke manglende lyst, understreger han. Han ville gerne fortsætte, indtil sin 70 års dag i maj næste år, hvor han så ville have fungeret som kirkesanger i halvdelen af sit liv. Når opsigelsen kommer nu skyldes det helbredet, som har svigtet på det sidste. Det begynder i Løvel Niels Møller blev ansat af Løvel menighedsråd den 1.april Han afløste lærer Jacobsen, Kistrup, som da havde været kirkesanger i mere end 40 år. Ved overtagelsen ville Niels Møller ikke love at fortsætte i jobbet lige så længe som sin forgænger. Årene skulle dog vise, at der ikke blev den store forskel. Tilsammen har de to ledet kirkesangen i Løvel i mere end en menneskealder. Midt i 60'erne var det endnu mest almindeligt, at kirkesanger-embedet blev varetaget af førstelæreren. Det blev derfor også modtaget som en tillidserklæring, da menighedsrådet spurgte Niels Møller om at overtage funktionen. Rødding følger med I 1970 overtog Niels Møller også ansvaret for hverdagstjenesterne (bryllupper og begravelser) i Rødding efter lærer Pedersen, Rødding og lærer Hundahl, Ingstrup. Ved søndagens gudstjenester sang Poul Nielsen indtil 1985, hvorefter også dette område overgik til Niels Møller. Tak! Niels Møller udtrykker selv stor glæde ved arbejdet. Den glæde har i høj grad været gensidig. Menighedsrådene i Løvel og Rødding siger en stor tak for din trofasthed og for din på én gang stilfærdige og muntre måde at udføre arbejdet på. Som præst vil jeg takke dig for samarbejdet. Det har altid været godt og tillidsfuldt. Du gav svar på tiltale, når jeg spurgte dig til råds om salmer og meget andet. Ikke mindst ved de første begravelser var jeg glad for, at du gik ved siden af mig foran kisten. Niels Peter Jacobsen.

4 Hjælp til Indiens udstødte Meld dig som indsamler til Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling i februar og vær med til at støtte de kasteløse i Indien. Muniamma bor isoleret i en landsby i det sydlige Indien. Hun har aldrig fået en uddannelse og har hele livet arbejdet som daglejer under slavelignende forhold. Ved at melde dig som indsamler til Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling 27. februar, kan du være med til at hjælpe kvinder som Muniamma, der er kasteløse og dermed udstødte af det indiske samfund. Det er andet år i træk, at Folkekirkens Nødhjælp arrangerer en husstandsindsamling til fordel for verdens fattigste. Sidste gang blev der samlet tre millioner ind til bygning af brønde i Malawi og Indien. Med kampagnen Giv de fattige ret sætter Folkekirkens Nødhjælp i år 2000 fokus på de fattiges kamp for et bedre liv. I flere tusind år er kasteløse blevet holdt nede, mishandlet og udnyttet - også i de seneste 50 år, selv om kastesystemet officielt blev afskaffet efter Indiens uafhængighed i Men her på tærsklen til det næste årtusinde er de kasteløse begyndt at sige fra. Flere og flere vil ikke længere finde sig i undertrykkelsen og kræver at få lov til at bo, hvor de vil, eje et stykke jord og få ret til en uddannelse som andre indere. En stor del af de indsamlede penge vil netop gå til undervisningsprojekter i Indien, hvor eksempelvis 150 kroner kan dække kost, logi og undervisning til et barn på skolehjem i tre måneder. Muniamma er en gammel kone og har ikke udsigt til et tåleligt liv. Men jo flere penge der bliver samlet ind under sogneindsamlingen til februar, jo større er chancen for, at hendes børn og børnebørn kan få et værdigt liv. Du kan melde dig som indsamler ved at kontakte en af indsamlingslederne: Vera Kristensen, Peter Gaardsted, Niels Peter Jacobsen, Jeg er aldrig nogensinde blevet behandlet som et menneske, fortæller Muniamma (tv), der ligesom Alrulmani (th) har haft et usselt arbejde som daglejer hele sit liv.

5 Konfirmandaktion 2000 Årets konfirmandaktion har Indien som tema. Projektet skal hjælpe de kasteløse, som sjældent har mulighed for at få et tåleligt liv. De voksne har aldrig fået en uddannelse. Og får derfor det mest usle arbejde. Børnene bliver fanget i forældrenes fodspor. Der er ikke penge til skolegang og børnenes arbejdskraft er nødvendig for familiens overlevelse. Giv børn og unge frihed til at gå i skole. Sådan lyder det slogan, som vi skal arbejde under i konfirmandstuen i et par måneder. Dels vil vi forsøge at samle viden om børn og unges livsforhold i Indien. Højdepunktet bliver her et besøg fra Indien. Dels vil vi arbejde konkret på at skaffe penge, som kan betale for nogle børns skolegang. Den indiske kirke, Arcotkirken, er i gang med at bygge skolehjem til børn, som har brug for at få fri fra familie-forpligtelserne for at passe deres skole-gang. Via Det danske Missionsselskab og Folkekirkens Nødhjælp støtter kon-firmandaktionen dette byggeri. Sidste år opdagede konfirmanderne at deres hjælp rakte langt. Og sådan vil det sikkert også gå i år. For kun 150 kroner kan et barn gå i grundskole i et år. For 500 kroner kan en ung få stipendium til et år i gymnasiet. Den onde cirkel Indien: 961 millioner mennesker. Sygdom: 53% af alle børn under 5 år er undervægtige. Undertrykkelse: Kastesystemet betyder, at folk af lavere kaster er født undertrykte. Fattigdom: 328 millioner mennesker mangler penge til mad, bolig og uddannelse. Manglende viden: 62% af kvinderne og 35% af mændene kan ikke læse. Militærudgifter: Hver gang staten bruger 100 kr. til sundhed og uddannelse bruger den 65 kr. på militæret. Overbefolkning: Hvert år stiger befolkningstallet med ca. 12 millioner mennesker. Migration: Hvert år vokser byerne med knap 3%, heraf er mange fattige mennesker, der rejser fra landet til byen for at søge lykken. De fleste ender i slummen. Børnearbejde: ca. 50% af alle børn mellem 6 og 12 år arbejder i stedet for at gå i skole.

6 Konfirmanderne spiller gudstjeneste Gudstjenesten fylder meget i konfirmationsforberedelsen. Dels er konfirmanderne flinke til at gå i kirke. Og dels arbejder vi med gudstjenesten som tema i konfirmandstuen. Som et led i undervisningen opfører konfirmanderne en gudstjeneste til ære for fotografen. Først snakker vi om gudstjenestens forløb. Dernæst laver vi en drejebog, hvor alle roller bliver fordelt mellem konfirmanderne. Der bliver både graver, organist, kirkesanger, præst og menighed. Til sidst går vi i kirken og laver en opstilling til hvert led i gudstjenesten. Alt nødvendigt udstyr bliver taget i brug: præstekjole, altersølv, alterbøger, salmebøger og orgel. Det hele bliver fotograferet og gemt til næste gang, hvor vi klipper og klistrer og laver en stor collage, som illustrerer gudstjenesten. Øverst: Dennis prædiker af hjertens lyst. Nederst: Anders for alteret. Siden overfor: Stephan ved orglet.

7 Reklamestand på bibliotekerne Kirkens Korshær oplyser om sit arbejde Storkreds 103, som omfatter Tjele og Møldrup kommuner, er i fuld gang med at etablere sig. Det første synlige resultat af kredsens arbejde er genbrugsbutikken i Skals. Driften varetages af et aktivt butiksudvalg og en flok frivillige medarbejdere fra både Møldrup og Tjele kommuner. Butikken kører fortsat godt og har allerede solgt for mere end kroner. Der kan stadigvæk bruges mere arbejdskraft i butikken. Ikke bare til ekspedition, men også til sortering, rengøring og meget mere. Interesserede kan kontakte Sonja Germann på tlf eller møde op i butikken på Hovedgaden i Skals til en snak. Der er også konstant brug for effekter, som kan sælges. Tag gerne et kig på lofter og i skunke for at se, om der gemmer sig ting, som kan genbruges. På lidt længere sigt kommer der måske også en butik et sted i Tjele kommune. Storkredsudvalget undersøger i øjeblikket mulighederne. For at gøre Kirkens Korshærs arbejde mere kendt i kommunen, vil bibliotekerne i januar og februar få besøg af en stand, som fortæller om korshærens forskellige arbejdsgrene. Ørum står først i rækken. Dernæst kommer turen til de øvrige biblioteker, som har plads til sådan en opstilling.

8 Masker - frastøder og tiltrækker Toppen af altertavlen i Rødding kirke. Guds navn er omkrandset af seks englemasker og en lysglorie. Middelalderens bygninger og rum er ofte prydet med masker. Vi ser det også i kirkerne her i pastoratet. Især er der mange masker i Rødding kirke. Se bare på prædikestolen og alteret. Maskerne er ikke kun til pynt. De har en ganske bestemt funktion. De skal vende vort blik fra det jordiske til det himmelske. Der er grundlæggende to forskellige slags masker: skræmmemasker og tiltrækkemasker. Skræmmemaskerne har et frastødende udtryk. De kan ligne djævle eller dødningehoveder eller forvrængede menneskeansigter. De er altid anbragt for neden. Tiltrækkemaskerne skal udtrykke skønhed. Typisk er det engleansigter. De er altid anbragt øverst oppe. Når et menneske ser op på alteret eller prædikestolen, er det altså meningen, at blikket skal frastødes af skræmmemaskerne og søge op imod tiltrækkemaskerne. På den måde tvinges øjnene opad og i samme bevægelse vendes det indre blik fra det jordiske til det himmelske. Skræmmemaske fra alterskranken i Rødding kirke. Tvinger blikket opad.

9 Sagn og skikke December Sankt Lucias dag, 13.december, er ved at blive en almindelig fejret dag i Danmark, vist mere på grund af de kønne skikke, som er indført fra Sverige, end på grund af festens religiøse indhold. Den hellige Lucia skal i året 304 have skænket hele sin medgift til de fattige som tak for, at hendes mor var blevet helbredt for en sygdom. Hendes forlovede blev så vred, at han anmeldte hende som kristen, hvorefter hun led martyrdøden ved sværdet. Et andet sagn fortæller, at hun stak sine øjne ud og gav dem til en ung mand, som var forelsket i hende. Hun er helgeninde for øjensygdomme og fejres med lysoptog - måske på grund af navnets lighed med lux (latin for lys). Januar Årets første måned opkaldte romerne efter Janus, guden med de to hoveder - et gammelt og et ungt. Janus vogtede indgangen til romernes hjem og blev lidt efter lidt gud for al begyndelse: Nyfødte stod under Janus varetægt, og det samme gjorde nye handlinger og opfindelser. Det gamle nordiske navn for måneden er glugmåned. Gluggen var det hul, man kiggede igennem, når man spejdede efter, hvordan det nye år ville falde ud. En gammel skik var at kaste sin højre sko over sin venstre skulder. Hvis skonæsen vendte bort fra én, tog man det som et varsel om, at man i det kommende år ville rejse fra stedet. Februar Februar betyder på latin renselsesfest. Før det nuværende kalendersystem var februar årets sidste måned, hvor det gjaldt om at få renset ud, før det nye år begyndte. 2. februar er det kyndelmisse - oprindelig en fest til minde om Jesu fremstilling i templet. På denne dag blev der tidligere taget mange varsler. I Jylland sagde man, at hvis det kyndelmissedag blæser så stærkt, at atten kællinger ikke kan holde fast på den nittende, så bliver det tidligt forår. På Sjælland var det omvendt. Her holdt man på, at hvis man kyndelmissedag kan lægge en visk halm udenfor uden at den blæser væk, er foråret lige om hjørnet.

10 Fredebo Julefest for hele familien ved Tove Kallestrup, Kokholm Ydremissionsaften, DMS Generalforsamling Viborgkredsens Indre Mission 31.1 Årsmøde i Hans Tausens Hus. Lørdagsklubben Programmet for det nye år omdeles i skolerne og børnehaverne. KFUM & KFUK Julemylder i Fredebo 11.1 Bibeltime hos Tove og Ove Kallestrup, ved pastor Ulla Horsholt, Ørum. 1.2 Kyndelmissegudstjeneste i Houlkær kirke. Derefter kaffe hos Gerda og Ole Pedersen. 5.2 Seniorfest i Sjørslev sognegård. Taler: Erland Sørensen. Bibelkredsen 1.12 Anna og Laurits Nielsen, Iversvej 2, Rødding. 5.1 Tina Hviid, Tinggade 19, Løvel. 2.2 Gerda Vestergaard, Krogen 3a, Rødding. 1.3 Ragna og Bent Jørgensen, Ingstrup Møllevej 8, Ingstrup. Nye er altid velkomne. Bare mød op eller kontakt Anna og Laurits Nielsen. Tlf Kirkehøjskolen i Tjele Tirsdag den 25. januar kl på Vejrum skole: Serbernes religionsopfattelse. Om serbernes kultur og tankegang med udgangspunkt i den serbiske ortodokse kirke. v/ Balkankommentator, lektor, cand.mag. Karsten Fledelius. Tirsdag den 21. marts kl på Løvel skole: Den ortodokse kirke som folkekirke. Om den ortodokse kirkes indflydelse på tankegang og kultur i Østeuropa. v/ forfatter, magister Monica Papazu, Randers. Pris pr. aften kr Der vil undervejs være mulighed for at købe en forfriskning. Efter foredragene er der cafedebat. Kirkehøjskolen er et samarbejde mellem 12 menighedsråd i Tjele kommune og Tjele Aftenskole. Julekoncert i Rødding kirke 14. december kl er der koncert med Kulturrøddernes kor. 30 sangere under ledelse af Grethe Kvistgaard vil fremføre et blandet juleprogram med både danske julesalmer, engelske christmas carols og klassisk julemusik.

11 Juletræsfest i Løvel 30. december kl afholdes den traditionelle juletræsfest i Løvel forsamlingshus. Axel Johnsen, Almind, står for underholdningen: sang, violinspil og oplæsning. Med sig har han Anne Lise Boskov, som spiller harmonika. Alle er velkomne. Forårskoncert i Løvel 27. februar kl.19.00: koncert og foredrag med Rita Skov, også kendt under navnet 'Harmonikapigen Rita'. Under titlen 'Livet er ikke, som man har det, men som man tar det' vil Rita Skov fortælle om livskvalitet. Sognepræst: Niels Peter Jacobsen, Kirkegade 14, Rødding, tlf markjac@post8.tele.dk Rødding sogn: Kirkesanger: Organist: Kirstine Sørensen, Engvej 4, Tapdrup, tlf Graver: Anton Lauritsen, Meldgårdsvej 25, Rødding, tlf Formand: Bodil Frøsig, Meldgårdsvej 105, Rødding, tlf Kasserer: Gerda Vestergaard, Krogen 3A, Rødding, tlf Kirkeværge: Jens Peter Giversen, Vråvej 12, Rødding, tlf Løvel sogn: Kirkesanger: Ritas taxa Kirkebilen kan stadig bestilles til alle gudstjenester. Ring til Ritas Taxa senest dagen før. Menighedsrådsmøder Alle møder er offentlige. Rødding: 24. februar kl Løvel: Spørg hos formanden. Pederstrup: Spørg hos formanden. Organist: Jens Christensen, Vildsvinehøjen 4, Viborg, tlf Graver: Kai Jensen, Gillebakken 33, Løvel, tlf Formand: Vera Kristensen, Kistrupvej 9, tlf Kasserer: Sonja Tougaard, Løvelbrovej 3, tlf Kirkeværge: Karsten Rasmussen, Sødalvej 6, Løvel, Pederstrup sogn: Kirkesanger: Hanne Hornum, Vildsvinehøjen 4, Viborg, tlf Organist: Jens Christensen, Vildsvinehøjen 4, Viborg, tlf Graver: Mark Winkles, Broholmvej 8, Møldrup, tlf Formand: Aase Dalager, Vråvej 24, Vrå, tlf Kasserer: Sonja Tougaard, Løvelbrovej 3, tlf Kirkeværge: Dorrit Pedersen, Løvelbrovej 6, Pederstrup, tlf

12 GUDSTJENESTER Rødding Løvel Pederstrup 5/12 2.s. i advent ingen ingen 12/12 3.s. i advent ingen 19/12 4.s. i advent JH ingen ingen 24/12 Juleaften /12 Juledag ingen 26/12 2.juledag ingen ingen /1 Nytårsdag ingen 2/1 H.3.K.søndag ingen ingen 9/1 1.s.e.H.3 K. ingen ingen 16/1 2.s.e.H.3 K ingen 23/1 3.s.e.H.3 K K ingen 30/1 4.s.e.H.3 K. ingen ingen /2 5.s.e.H.3 K ingen ingen 13/2 Sidste s.e.h.3 K. ingen ingen 20/2 Septuagesima ingen 27/2 Seksagesima ingen ingen /3 Fastelavn JH ingen ingen JH = Jesper Hornstrup K = Kirkekaffe

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Julemotiv fra Rødding kirke, se side 2.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Julemotiv fra Rødding kirke, se side 2. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 2001 dec. - jan. - febr. Julemotiv fra Rødding kirke, se side 2. Siden sidst Døbte 29. juli i Pederstrup kirke: Carl Emil Hjorth Christiansen, Vråvej

Læs mere

DEN KNU. Januar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36. Årgang Nr.356. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1

DEN KNU. Januar. Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36. Årgang Nr.356. Ølstykke. Sct. Georgs Gildet. Side 1 KNU Januar DEN 2013 Sct. Georgs Gildet Ølstykke Sct. Georgs Gildet i Ølstykke 36. Årgang Nr.356 Side 1 Henning Christensen Arny Juul Munch Jytte Normann Andersen 8. Januar 13. Januar 18. Januar Redaktionen

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 1999 sept. - okt. - nov. Døbte 6. juni i Løvel kirke: Viktor Nørskov Christensen Batum Hedevej 12. 6. juni i Løvel kirke: Katrine Krog Stigsen Vansøgårdvej

Læs mere

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016

Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne. December 2015 Januar - Februar 2016 Kirkehilsen Egense og Øster Skerninge sogne December 2015 Januar - Februar 2016 Julegaverne Julen er Jesu fødselsdag. Men det er os, der får gaverne! Der er sagt meget om den kommercielle og materialistiske

Læs mere

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Læs om menighedsrådsvalget på side 6-9

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Læs om menighedsrådsvalget på side 6-9 SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2004 sept. - okt. - nov. Læs om menighedsrådsvalget på side 6-9 Siden sidst Døbte 31. maj i Rødding kirke: Josefine Stisen Varnum, Sødalvej 35, Rødding.

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2006 juni - juli - august Ved sidste års grundlovsfest stod spejderne til søs. Bålet blev tændt på en tømmerfl åde og kanoerne blev brugt til at

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nikolai Grud bygger sit hus på klippegrunden. Se Lørdagsklubbens program på side 10.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nikolai Grud bygger sit hus på klippegrunden. Se Lørdagsklubbens program på side 10. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.1, 2002 marts - april - maj Nikolai Grud bygger sit hus på klippegrunden. Se Lørdagsklubbens program på side 10. Døbte Siden sidst Begravede 2. december

Læs mere

SOGNET Tiderne skifter. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nye gudstjenestetider fra 1. marts. Se side 11.

SOGNET Tiderne skifter. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nye gudstjenestetider fra 1. marts. Se side 11. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.1, 2001 marts - april - maj Tiderne skifter 9.00 10.00 9.30 10.30 Nye gudstjenestetider fra 1. marts. Se side 11. Døbte 3. december i Rødding kirke:

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nr. 4, 2007 dec.- jan. - febr.

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Nr. 4, 2007 dec.- jan. - febr. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr. 4, 2007 dec.- jan. - febr. Vibeke Moselund, udstiller i Arken fra 30. november 2007 SIDEN SIDST Døbte 19. august i Løvel Kirke: Terese Gabrielle Amdi

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Efter teltgudstjenesten i Rødding var der trængsel omkring kaffebordet.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Efter teltgudstjenesten i Rødding var der trængsel omkring kaffebordet. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2002 sept. - okt. - nov. Efter teltgudstjenesten i Rødding var der trængsel omkring kaffebordet. Siden sidst Døbte 16. juni i Rødding kirke: Laura

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 2002 dec. - jan. - febr. Søndagsskolen i Pederstrup, 1938 Den sognehistorieske arbejdsgruppe efterlyser stadig billeder, som kan belyse 1900-tallet

Læs mere

DIN KIRKE Nr.2 2014 44. Årgang juni-juli-august

DIN KIRKE Nr.2 2014 44. Årgang juni-juli-august KIRKEBLAD FOR Vammen, Bigum, Lindum-Sjørring DIN KIRKE Nr.2 2014 44. Årgang juni-juli-august Sommer Konfirmation i Vammen kirke, søndag den 27.april 2014 Fra venstre: Pastoren; Anna M.H.Kristensen; Nina

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Toftlund - Tirslund Kirkeblad

Toftlund - Tirslund Kirkeblad Toftlund - Tirslund Kirkeblad 2007 JUNI JULI AUGUST Nr. 3 Tilhørsforhold Alle mennesker hører til i en familie og en slægt eller i en vennekreds eller arbejdsgruppe eller en skoleklasse eller hvad det

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 53 årg. November december januar februar marts - april Nr. 1 Om hvem Jesus er Ofte kan man høre folk fremføre den helt afsindige tanke om Ham: Jeg vil godt acceptere

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

Nr. 3. August årgang. S O G N E T. Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn

Nr. 3. August årgang. S O G N E T. Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn Nr. 3. August 2010 30. årgang. S O G N E T Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn Ved organist Kristine Jørgensens 50 års jubilæum Langesø Skovkapel søndag den 1. august 2010. Det er og har været en ære og

Læs mere

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT. Jul i Padesø Kirke. 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ KIRKEDISTRIKT 11. årgang Vinteren 2008/2009 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke PRÆSTEN MENIGHEDSRÅDET ADVENT NYT FRA MENIGHEDSRÅDET Advent og jul i Padesø Kirke Også i år indleder vi adventstiden

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.4, 2005 dec. - jan. - febr. I denne tidlige udgave af kirkebladet er der blændet ned for Laila Sørensens alterbillede til Pederstrup kirke. Billedet

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2018 Februar 2019 Der skete noget med Gud, dengang han blev far Sådan forklarede en af mine lærere på teologistudiet, hvad der er særligt i kristendommen. Det er en af de

Læs mere

DANSK KHERWARA MISSION INFORMATIONFOLDER

DANSK KHERWARA MISSION INFORMATIONFOLDER DANSK KHERWARA MISSION INFORMATIONFOLDER DANSK KHERWARA MISSION Siden 1954 har Dansk Kherwara Mission drevet et skolearbejde i Kherwara i Indien. Kherwara er en lille by på 12.000 indbyggere, der ligger

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.1, 2006 marts - april - maj Stop den stille sult Støt indsamlingen søndag den 5. marts Læs mere på side 5 Siden sidst Døbte 20. november i Løvel kirke:

Læs mere

Esbjørn. Jytte Menighedsrådsmøde referat Side 1 af 6

Esbjørn. Jytte Menighedsrådsmøde referat Side 1 af 6 Tjørring sogn Referat MR - møde d. 7. maj, 2015 kl. 18.45 Værdigrundlag Vi er som evangelisk-luthersk folkekirke i Tjørring forpligtet på Bibelen og de lutherske bekendelsesskrifter i alt hvad vi arbejder

Læs mere

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke Januar Februar Marts April 2015 KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY Inde i bladet: Præstens side 2 Glimt fra sognene 3 Indsamling i kirkerne 4 Menighedsrådsmøder 5 Adresser 7 Foto: Alsted Kirke Præstens

Læs mere

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken TAK Gunnar Clausen har valgt at stoppe som kasserer for Borgerklubben. Borgerklubben siger mange tak for indsatsen til Gunnar gennem de mange år, og velkommen til Inger Margrethe Nygård, der har overtaget

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 60.årg. December januar februar marts Nr.1 Prædiken ved mindegudstjenesten i forbindelse med Flagdagen d.5.september 2018 Holstebro kirke Større kærlighed har ingen,

Læs mere

Referat af menighedsrådsmøde.

Referat af menighedsrådsmøde. Rødding Menighedsråd. Referat af menighedsrådsmøde. Dato: Tirsdag den 28. oktober 2014 kl. 17.00 Mødested: Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Deltager: Anger Nissen, Svend Enevoldsen, Tove Kamedula, Maiken

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg.

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg. Orø Kirkeblad nr. 1 januar/februar 2006 15. årg. Den bidende blæst der hvirvler omkring os, som bød den til fest, men verden er nøgen, den svøbes i sne, og livet er lænket, kun død er at se, det blomstrende

Læs mere

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Hvorfor mødes vi her? 41... Menighedsrådet aflægger beretning om rådets virksomhed i det forløbne år og orienterer om den planlagte virksomhed i det kommende år. Beretning

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Kirkebladet. Læs om. Ørsted Holbæk Udby Voer Estruplund. December 2015, januar og februar 2016 / Nr. 1 / 45. årgang. Glædesblus...s.

Kirkebladet. Læs om. Ørsted Holbæk Udby Voer Estruplund. December 2015, januar og februar 2016 / Nr. 1 / 45. årgang. Glædesblus...s. Kirkebladet Ørsted Holbæk Udby Voer Estruplund December 2015, januar og februar 2016 / Nr. 1 / 45. årgang Læs om Glædesblus...s. 2 Musik bag tremmer...s. 3 Akutlægehelikopter...s. 3 Julekoncert...s. 4

Læs mere

orris kirkeblad December 2012

orris kirkeblad December 2012 orris kirkeblad December 2012 2 December 2012 1.søndag i advent 2.december kl. 10.30 Simon Møller Olesen 2.søndag i advent 9.december kl. 9.00 Simon Møller Olesen 3.søndag i advent 16.december kl. 10.30

Læs mere

Kirkebladet Nr. 1-25. årg. December 2014 - Januar - Februar 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 1-25. årg. December 2014 - Januar - Februar 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 1-25. årg. December 2014 - Januar - Februar 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, fax 97 99 30 49 E-mail: LO@km.dk

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Moses med horn. Et af de mest berømte kalkmalerier fra Kirkerup Kirke forestiller Moses med horn. (Fortsættes)

Moses med horn. Et af de mest berømte kalkmalerier fra Kirkerup Kirke forestiller Moses med horn. (Fortsættes) Kirkerup Kirke Kirkerup Kirke er bygget omkring år 1100. Den er hvidkalket med et rødt tårn. Inde i kirken er der en masse kalkmalerier. Kalkmalerierne er malet på to forskellige tidspunkter. De ældste

Læs mere

KIRKEBLADET. Fausing Auning Ø. Alling V. Alling

KIRKEBLADET. Fausing Auning Ø. Alling V. Alling KIRKEBLADET Fausing Auning Ø. Alling V. Alling Skoledag i Vester Alling Advent, jul og nytår Konfirmandgudstjeneste Indvielse af graver-faciliteter i Øster Alling December 2013 - Februar 2014 5. årgang

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2005 sept. - okt. - nov. Rødding får venskabsmenighed i Tanzania Else Bjerg og Sune Hjertmann Frederiksen besøgte i sommer Tanzania. Resultatet blev

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEBLAD. Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14. Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD. Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14. Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje december - januar - februar 2010-2011 Julebasar i Enderslev præstegård 1. søndag i advent kl. 12-14 (Matthias, Kasandra, Mette Marie, Nikolaj, Mikkel, Line, Christian,

Læs mere

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Hvad skal bladet hedde? Se konkurrencen side 4 Nr.2, 2005 juni - juli - august Se side 5 Efter 26 år med mange gode, sjove og skøre aktiviteter holder

Læs mere

sognepræst Birgit Lundholm, Kl. 12.15 sognepræst Birgit Lundholm, sognepræst Kl. 10,30 Birgit Lundholm, Kl. 09.00: sognepræst

sognepræst Birgit Lundholm, Kl. 12.15 sognepræst Birgit Lundholm, sognepræst Kl. 10,30 Birgit Lundholm, Kl. 09.00: sognepræst Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.3. februar. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: 15. februar Fastelavn Kl. 10.30 Birgit Lundholm, 22. februar 1. søndag i fasten Kl. 12.15 Birgit Lundholm,

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Samarbejde mellem 6 sogne.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Samarbejde mellem 6 sogne. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2001 sept. - okt. - nov. Samarbejde mellem 6 sogne. Her ses en del af holdet bag den nye sognemedhjælper. Fra venstre: Knud Østergaard, Hans Kristiansen,

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Vinterens rim og sne synliggør mange af naturens bygningsværker. Foto: Bent Thøgersen Brug en formiddag for verdens fattigste Søndag den 8. marts 2015 deltager

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Nyt fra menighedsrådet

Nyt fra menighedsrådet AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet December 2013, Januar, Februar 2014 Nyt fra menighedsrådet Indvielse af Kirkebakkehuset Når dette kirkeblad udkommer, er ombygningen af Kirkebakkehuset (forhåbentlig)

Læs mere

Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD. Bryndum Vester Nebel kirker

Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD. Bryndum Vester Nebel kirker Foto: Claus Danielsen KIRKEBLAD Bryndum Vester Nebel kirker Gudstjenester i Bryndum og Vester Nebel kirker i december, januar, februar og marts Søndag den 7. december 2. s. i advent Bryndum Kirke kl. 10:30

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Kirkebladet INDHOLD. Det ældgamle evigt unge julebudskab. Dec Jan. - Febr årgang - nr. 202

Kirkebladet INDHOLD. Det ældgamle evigt unge julebudskab. Dec Jan. - Febr årgang - nr. 202 Kirkebladet FOR SKODBORG OG SKRAVE SOGNE Dec. 2015 - Jan. - Febr. 2016 37. årgang - nr. 202 INDHOLD Sognekalenderen Nyttige adresser Gudstjenester Det ældgamle evigt unge julebudskab De fleste synes det

Læs mere

Motortræf Humøret var højt da vi fik besøg af 1 motorcykel m/ sidevogn, en sportsvogn samt

Motortræf Humøret var højt da vi fik besøg af 1 motorcykel m/ sidevogn, en sportsvogn samt Babyer på bordet Babyer på besøg på Lyngparken kan altid trække smilet frem ved beboerne Nov. - Dec. 2018 Motortræf Humøret var højt da vi fik besøg af 1 motorcykel m/ sidevogn, en sportsvogn samt en gammel

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

90. Jens Rasmusen. Bryllup

90. Jens Rasmusen. Bryllup 90. Jens Rasmusen Blev født i 1759 i Espe sogn. Hans forældre var Rasmus Nielsen og Birthe Rasmusdatter. Han blev døbt Dom. past nativit X di (Søndag efter kristi fødsel = 30. december) 1759. Baaren af

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2003 juni - juli - august Jubilæumsbogen 'Af støv er du kommet' er klar til salg. Læs om bogen og jubilæumsfesten på side 4-7. Siden sidst Døbte

Læs mere

Kirkebladet. 15. december - 9. marts. 64. årgang nr. 5 ØRUM VISKUM VEJRUM

Kirkebladet. 15. december - 9. marts. 64. årgang nr. 5 ØRUM VISKUM VEJRUM 2012 Kirkebladet 15. december - 9. marts ØRUM VISKUM VEJRUM 64. årgang nr. 5 Døbte Ørum kirke 7. oktober: Tobias Nørgaard Pedersen Viskum kirke 22. juli: Thea Sloth Jensen 26. august: Maja Viskum Dybsø

Læs mere

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold:

for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Januar 2015 Indhold: Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen Lyne Kirke: Nytårsgudstjeneste, Menighedsmøde Sdr. Bork Kirke: Sangaften

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Lørdagsklubben. Det lille musikteater opfører Dyrene i Hakkebakkeskoven

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Lørdagsklubben. Det lille musikteater opfører Dyrene i Hakkebakkeskoven SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2001 juni - juli - august Lørdagsklubben Det lille musikteater opfører Dyrene i Hakkebakkeskoven Døbte 11. marts i Rødding kirke: Andreas Theil,

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

Menighedsrådsmøde tirsdag d. 14. juni 2016, kl. 19,15 i Vedsted Sognegård

Menighedsrådsmøde tirsdag d. 14. juni 2016, kl. 19,15 i Vedsted Sognegård Vedsted sogns menighedsråd Møde 14. juni 2016 136 Menighedsrådsmøde tirsdag d. 14. juni 2016, kl. 19,15 i Vedsted Sognegård Dagsordenstekst: Protokollat: Fraværende: Godkendelse af dagsorden. Der indsættes

Læs mere

Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus

Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus Program for 2013/14 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2013/2014 i Tånum Forsamlingshus. Med sommeren på hæld tager vi fat på en ny sæson i vores fælles forsamlingshus.

Læs mere

2. påskedag 28. marts 2016

2. påskedag 28. marts 2016 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: Møde med den opstandne Salmer: 229, 236; 241, 234 Evangelium: Joh. 20,1-18 "Sorg er til glæde vendt, klagen endt!" Disse linjer fra en julesalme kan passende stå som overskrift

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d d e c e m b e r f e b ru a r

ASKOV SOGN k i r k e b l a d d e c e m b e r f e b ru a r ASKOV SOGN kirkeblad december 2018 - februar 2019 Julen - en stor glæde Frygt ikke, se jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket. Sådan siger englen til hyrderne på marken julenat.

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 34. årgang Nr. 4 December 2014 Hyggeklubben holder juleferie fra d. 4. december, vi begynder igen d. 15. januar kl. 13.00. Bemærk det nye mødetidspunkt.

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 Padesø kirkegård en forårsdag MENIGHEDSRÅDSVALG 2012 Der er valg til menighedsrådet i år, det er der hvert fjerde år. Arbejdet i et menighedsråd er mangfoldigt,

Læs mere

Det sker... Adventsgudstjeneste i As kirke søndag d. 30. november kl. 14.00

Det sker... Adventsgudstjeneste i As kirke søndag d. 30. november kl. 14.00 AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet December, Januar, Februar 2015 Det sker... Adventsgudstjeneste i As kirke søndag d. 30. november kl. 14.00 meget blandet program med julens sange og salmer, både de kendte,

Læs mere

NAUR MENIGHEDSRÅD Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg. Susanne Bak Brogård aktivitetsudvalg plantageudvalg

NAUR MENIGHEDSRÅD Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg. Susanne Bak Brogård aktivitetsudvalg plantageudvalg KIRKEBLADET 53. ÅRGANG NR. 2 KIRKEBLADET NAUR MENIGHEDSRÅD 2016-2020 Kenn Nørgaard Rasmussen formand præstegårds- og kirkehusudvalg Frode Nygaard næstformand kontaktperson præstegårdsog kirkehusudvalg

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4 - årgang 26 September Oktober November 2016 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4 - årgang 26 September Oktober November 2016 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4 - årgang 26 September Oktober November 2016 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst: Gudrun Kirstine Kurtz Nielsen, Kragholmvej 8, 7742 Vesløs, tlf. 97 99 30 45, email:

Læs mere

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Friluftsgudstjeneste i Ingstrupmølle Fiskepark onsdag 2. juni kl. 18.

SOGNET. Rødding - Løvel - Pederstrup. Kirkeblad for. Friluftsgudstjeneste i Ingstrupmølle Fiskepark onsdag 2. juni kl. 18. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2004 juni - juli - august Friluftsgudstjeneste i Ingstrupmølle Fiskepark onsdag 2. juni kl. 18.00 Se side 7 Jacob og Rasmus ved søen i Ingstrupmølle

Læs mere

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus

Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Program for 2012/13 Tånum Forsamlingshus Gl. Viborgvej 188 8920 Randers NV Velkommen til 2012/2013 i Tånum Forsamlingshus. Med et stigende medlemstal og en fantastik stor opbakning og interesse for at

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Fadervor vs. den store tabel

Fadervor vs. den store tabel 38. årgang Nr. 17 Marts - April - Maj 2016 Fadervor vs. den store tabel De fleste af os kender H.C. Andersens fantastiske eventyr Snedronningen om de to børn Kay og Gerda. Kay får en splint af troldens

Læs mere

Referat fra Menighedsrådsmøde. Dato Tirsdag den 19 November 2013 kl. 17:00 til 21:00. Konfirmandstuen, Rødding Præstegård

Referat fra Menighedsrådsmøde. Dato Tirsdag den 19 November 2013 kl. 17:00 til 21:00. Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Rødding Menighedsråd Referat fra Menighedsrådsmøde Dato Tirsdag den 19 November 2013 kl. 17:00 til 21:00 Mødested: Deltager: Afbud fra: Konfirmandstuen, Rødding Præstegård Anger Nissen, Svend Enevoldsen,

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r f e b ru a r

ASKOV SOGN k i r k e b l a d D e c e m b e r f e b ru a r ASKOV SOGN kirkeblad December 2017 - februar 2018 Julens under Der er mange, som gerne vil vide, hvem de er i slægt med. Det kunne være spændende at se, hvem man stammer fra langt tilbage. Det kunne jo

Læs mere

December Februar 2017

December Februar 2017 UGLE HERREDS DANSKE MENIGHEDER EGGEBÆK-OVERSØ FRØRUP JARUPLUND VANDERUP-TARP December 2016 - Februar 2017 Rødkælk i vinterlandskab Foto: John Kerrison Sorggruppe i Jaruplund hver 3. tirsdag fra kl. 14.30-17.00

Læs mere

Kære konfirmand fra fredagsholdet

Kære konfirmand fra fredagsholdet Kære konfirmand fra fredagsholdet Jeg vil hermed gerne byde dig velkommen til årets konfirmandforberedelse. Du skal gå på fredagsholdet. Timerne er placeret fredag kl. 12.00-13.30. Første undervisningsgang

Læs mere

KIRKEBLAD. Ved juletid. Glesborg. Fjellerup

KIRKEBLAD. Ved juletid. Glesborg. Fjellerup KIRKEBLAD Dec.- Febr. 2010 Glesborg Fjellerup Ved juletid Tiden op til jul er noget ganske særligt. Selv om dagene er årets korteste og mørkeste, er det, som om netop denne tid er årets højdepunkt. Præsten

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Jul i Padesø Kirke. 18. årgang Vinteren 2015 / 2016 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Jul i Padesø Kirke. 18. årgang Vinteren 2015 / 2016 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 18. årgang Vinteren 2015 / 2016 Nr. 1 Jul i Padesø Kirke Vikar for Mette Lise Bjerregård Under Mette Lise Bjerregårds sygefravær er embedet blevet varetaget af præsterne fra vore nabosogne,

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Uddrag af Løvel menighedsråds forhandlingsprotokol fra Menighedsrådsloven fylder 100 år

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Uddrag af Løvel menighedsråds forhandlingsprotokol fra Menighedsrådsloven fylder 100 år SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.2, 2002 juni - juli - august Uddrag af Løvel menighedsråds forhandlingsprotokol fra 1905 Menighedsrådsloven fylder 100 år I den anledning vil menighedsrådene

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.1, 2003 marts - april - maj Under arbejdet med at udforske sognehistorien (se s. 7) er der også dukket enkelte konfirmandfotos op. Her er det holdet

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar 2010-2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. December, Januar, Februar 2010-2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 4 December, Januar, Februar 2010-2011 47. årg. Nyt fra sognene Nye urnegravsteder på Øster Velling kirkegård På Øster Velling Kirkegård er der anlagt

Læs mere

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Menighedsrådsvalget står for døren Vær orienteret. Læs side 4-7.

SOGNET. Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup. Menighedsrådsvalget står for døren Vær orienteret. Læs side 4-7. SOGNET Kirkeblad for Rødding - Løvel - Pederstrup Nr.3, 2000 sept. - okt. - nov. Menighedsrådsvalget står for døren Vær orienteret. Læs side 4-7. Døbte 4. juni i Rødding kirke: Christinna Tauber Jakobsen

Læs mere