Miljørapport til Kommuneplantillæg 11A/2013 for Dyrehavegårds Jorder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Miljørapport til Kommuneplantillæg 11A/2013 for Dyrehavegårds Jorder"

Transkript

1 Miljørapport til Kommuneplantillæg 11A/2013 for Dyrehavegårds Jorder Lyngby-Taarbæk Kommune December 2014

2 2 INDHOLD Indledning... 2 Forhold til anden planlægning... 3 Miljøvurdering af kommuneplantillæg, screening og afgrænsning (scoping)... 3 Resume... 4 Beskrivelse af Planen... 4 Beskrivelse af området... 6 Miljøforhold i området... 6 Miljøvurdering... 6 Skov... 7 Trafik... 7 Landskab... 8 Kulturhistorie Særligt naturbeskyttelsesområde- Natura Grundvand Miljøvurdering af Alternativer Afhjælpende foranstaltninger Overvågningsprogram INDLEDNING Lyngby-Taarbæk Kommunalbestyrelse besluttede i juni 2014 at i gangsætte planlægningen af arealerne Dyrehavegårds Jorder og tracéet langs Helsingørmotorvejen. Planlægningen omfatter byudvikling med mulighed for bebyggelse vest og øst for motorvejen samt rekreative arealer på en stor del af Dyrehavegårds Jorder. Planlægningen omfatter også eventuelle fremtidige trafikale anlæg til forbedring af trafikforholdene samt mulighed for placering af letbane. I forbindelse med byudviklingsplanerne udarbejdes forslag til kommuneplantillæg, som supplement til den eksisterende kommuneplan. Der udarbejdes to kommuneplantillæg hhv. kommuneplantillæg 10/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen og kommuneplantillæg 11A/2013 for Dyrehavegårds Jorder. I tilknytning hertil har Lyngby-Taarbæk Kommune besluttet, at der skal foretages en miljøvurdering af kommuneplantillæggene i overensstemmelse med retningslinjerne i bekendtgørelse om miljøvurdering af planer og programmer, 939 af 03/07/2013. En miljøvurdering er en systematisk og struktureret vurdering af de sandsynlige væsentligste indvirkninger på miljøet af det foreslåede kommuneplantillæg samt en vurdering af om eksisterende aktiviteter i omgivelserne kan have indvirkning på kommuneplantillægget. Der er udarbejdet en miljøvurdering for begge kommuneplantillæg. Nærværende miljøvurdering omfatter planområdet Dyrehavegårds Jorder og er foretaget af rådgivningsfirmaet Grontmij og Lyngby-Taarbæk Kommune.

3 3 Forhold til anden planlægning Hele planområdet er i Fingerplan 2013 udlagt som en del af Det ydre storbyområde. Planområdet for Dyrehavegårds Jorder ligger ikke inden for kystnærhedszonen. Miljøvurdering af kommuneplantillæg, screening og afgrænsning (scoping) Lyngby-Taarbæk Kommune har igangsat udarbejdelse af forslag til kommuneplantillæg 11A/2013 for Dyrehavegårds Jorder. Forslaget til kommuneplantillægget ledsages af denne miljørapport. I miljøscreeningsskema dateret 15. juli 2014 foreslås det, at følgende temaer bør indgå i en miljøvurdering af planforslaget: Skov Trafik Landskab Kulturhistorie Natura 2000 Grundvand Disse temaer kan forventes, at få miljømæssige konsekvenser i forbindelse med planen. I afsnittet Miljøvurdering beskrives og vurderes disse temaer på et overordnet niveau for planområdet Dyrehavegårds Jorder.

4 4 RESUME Ved gennemførelse af planen vil der være nedenstående påvirkninger på miljøet. Inden for planområdet findes en træbevoksning på ca. 1 ha. Denne træbevoksning vil muligvis blive inddraget ved byudvikling i område i det omfang, dette er muligt efter skovlovens bestemmelser om fredskovpligtige arealer, da Naturstyrelsen har tilkendegivet, at styrelsen i nærmeste fremtid vil træffe afgørelse om, at denne bevoksning er et fredskovpligtigt areal. Bevoksningen har ikke særlig biologisk værdi, men nogen rekreativ værdi. Trafikken i området vil stige væsentligt, hovedsageligt på Rævehøjvej og Hjortespringsvej, og der vil være behov for anlæg af en ny tilkørsel til Helsingørmotorvejen ved Rævehøjvej samt ombygning af vejkryds. Den øgede trafik vil medføre afledte miljøpåvirkning som støj, luftforurening og ændret bymiljø. Det vurderes, at den planlagte byudvikling på Dyrehavegårds Jorder vil kunne påvirke landskabet i området væsentligt. I rammen for det rekreative område er der taget højde for den eksisterende landskabskarakter, således at flere af de lange landskabskig bibeholdes. Med byudviklingen vil området også få tilført bymæssige kvaliteter og spændende arkitektur. I planlægningen vil der være fokus på beplantning og grønne rum, både i det nye rekreative område og i forbindelse med det bebyggede område. Med rammerne for bebyggelse i rammen ved Trongården boligområde er der taget højde for, at området skal have karakter af tæt-lav bebyggelse, i sammenhæng med de omkringliggende lave boligområder. Der er risiko for påvirkning af 5 vejledende registrerede jorddiger. Digerne er resterne af stjerneudstykningen af Bondebyen, men da de i dag alene kan erkendes som levende hegn vurderes nedlæggelse eller gennembrud som af mindre betydning. Fortidsmindebeskyttelseszonen omkring langhøjen ved Trongårdsskolen påtænkes at blive friholdt for anlæg. Der vurderes ikke at være nogen væsentlig påvirkning af det nærliggende Natura 2000-området Jægersborg Dyrehave. Der vurderes at være en meget lille reduktion i grundvandsdannelsen og der er indarbejdet tiltag til sikring af grundvandsbeskyttelsen, således at kvaliteten af grundvandet ikke påvirkes. BESKRIVELSE AF PLANEN Kommuneplantillæg for Dyrehavegårds Jorder indeholder tre nye rammeområder (områderne , og ). Område kan generelt anvendes til rekreative formål, og områderne og udlægges til blandet byområde.

5 : Dyrehavegårds Jorder, : Byområde på Dyrehavegårds Jorder, : Trongårdens byområde. Område udlægges til en blanding af åbne arealer med mulighed for landbrug og hestefold samt områder til rekreativ anvendelse og tekniske anlæg bl.a. til klimatilpasning (regnvandsopsamling). Der er mulighed for enkelte bebyggelser som fx ridehal.

6 6 Område , hvor der i dag bl.a. er skov og dyrket mark, udlægges til bebyggelsen med høj arkitektonisk kvalitet. Bygningerne kan være med varierende højde med max 12 m højde mod øst og 20 m mod vest og med mulighed for én bygning mod vest i 24 m højde med skærmende beplantning omkring. Bebyggelsen kan anvendes til videnserhverv, offentlige formål, boliger, P-hus og tekniske anlæg. Område , som i dag hovedsagligt er dyrket mark, udlægges til tæt-lav bebyggelse, der kan anvendes til videnserhverv, offentlige formål, boliger og tekniske anlæg. Bygningerne må max være 16 m høje. BESKRIVELSE AF OMRÅDET Området, som Kommuneplantillæg 11A/2013 Dyrehavegårds Jorder omfatter, er i dag aktivt landbrug med jordbrug og hestefolde. Inden for området findes der levende hegn og et mindre skovområde. Området benyttes også af hundeluftere. Hele planområdet for de to kommuneplantillæg 10 og 11 er afgrænset af Hjortekær-kvarteret på nord- og østsiden, DTU og Lundtofte på vestsiden og Klampenborgvej på sydsiden. Helsingørmotorvejen adskiller de 2 kommuneplantillæg. Miljøforhold i området Hele området er udpeget som område med særlige drikkevandsinteresser (OSD-område) og dele som nitratfølsomme indvindingsoplande (NFI). Der er enkelte små jordforureninger, som kan håndteres i anlægsfasen, men ellers er der ingen kendte forureninger i området. Området kan være påvirket af næringsstoffer og pesticider fra landbrugsdrift, men denne påvirkning er ukendt. De dele af området, der ligger nærmest motorvejen, er påvirket af støj fra motorvejen (se støjkort på Miljøportal.dk). Det vil være nødvendigt, at dæmpe trafikstøjen i forbindelse med byggeri i de to rammeområder, men metoden og omfanget af støjdæmpning er ikke kendt endnu. Den fremtidige støjpåvirkning vil derfor først kunne vurderes på tidspunktet for lokalplanlægning. Den væsentligste støjkilde ved en realisering af kommuneplantillægget vurderes fortsat at være trafikken. Der er ikke nogen beskyttede naturområder eller fredede områder, men planområdet ligger under 300 m fra natura 2000-området Jægersborg Dyrehave. Inden for planområdet findes et lille skovområde. Naturstyrelsen har tilkendegivet, at styrelsen i nærmeste fremtid vil træffe afgørelse om, at dette skovareal er fredskov. Der findes to fredede gravhøje nord for det vurderede område samt en fredet gravhøj inden for området. Alle tre gravhøje har en beskyttelseslinje omkring. Vest for planområdet findes fortidsmindet Fortunfortet også med beskyttelseslinje omkring. Der er desuden vejledende registreret fem beskyttede diger inden for planområdet. MILJØVURDERING Vurdering af, om planen kan antages at få væsentlig indvirkning på miljøet, er foretaget i screeningsfasen af Lyngby-Taarbæk Kommune og Grontmij. De temaer der er vurderet væsentlige, er gennemgået i det følgende.

7 7 Skov På delområde findes en skov på omkring 1 ha. Skoven består af ca. 70 år gammel blandingsskov af løvtræer og nåletræer med en forholdsvis åben underskov. Skoven ligger på et åbent areal, og der er to levende hegn, der fører til skoven. Naturstyrelsen har tilkendegivet, at styrelsen i nærmeste fremtid vil træffe afgørelse om, at skovarealet er fredskov. Skoven afkaster desuden 300 m beskyttelseslinje, fordi den er offentligt ejet og over 0,5 ha stor. Træernes diameter er relativt små, og der er enkelte væltede træer. Der er en hule i skoven. I efteråret 2013 blev der lyttede efter flagermus, og der blev registreret jagtaktivitet af en brunflagermus og en dværgflagermus, men der var ingen tegn på, at flagermus rastede i træerne i skoven. Det vurderes på baggrund af undersøgelsen fra 2013 samt besigtigelse i sommeren 2014, at skoven ikke benyttes som raste- eller ynglested for flagermus. Uanset denne vurdering anbefales det, at eventuelle fældninger på skovarealet gennemføres i månederne september og oktober, hvor flagermus endnu er aktive og derfor kan opsøge alternative opholdssteder. Sådanne fældninger skal i øvrigt ske i overensstemmelse med skovlovens bestemmelser om fredskovspligtige arealer. Skovområde (29. juli 2014). Grontmij Hvis skoven sælges til en privat ejer, vil den ikke længere afkaste skovbyggelinje. Trafik Der er udført en trafikanalyse (Lyngby-Taarbæk Kommune, Dyrehavegårds Jorder, Trafikanalyse inkl. Daglivarebutik og DTU scenarie. September 2014), der omfatter byudvikling af Dyrehavegårds Jorde, Tracéet langs vestlige side af motorvejen samt planlagte og igangværende udbygning af DTU og hvordan området kan trafikbetjenes i fremtiden. Der er analyseret 4 scenarier (år 2014, 2018, 2021 og 2032), hvor

8 8 år 2032 er med fuld udbygning også på DTU s arealer. De 4 scenarier omfatter forslag til hvilke infrastrukturelle ændringer der skal til for at kunne afvikle trafikken. I trafikanalysen er det blandt andet vurderet, at det vil være nødvendigt med en ekstra tilkørsel til Helsingørmotorvejen ved Rævehøjvej samt en række forbedringer af eksisterende kryds. Placeringen af disse vejanlæg er ikke fastlagt og indgår derfor ikke i miljøvurderingen. Miljøvurderingen ser på den beregnede trafik ved en fuldt udbyggede situation (år 2032). Ved beregning af trafik er der taget udgangspunkt i, at arealerne bliver stationsnære, når letbanen er anlagt. Da planen sætter rammerne for fuld udbygning, er det den fuldt udbyggede situation der beskrives, selvom den først vil være realiseret om flere år. Den trafik der er vurderet i trafikanalysen inkluderer fuld udbygning på DTU s arealer og den øvrige forventede udvikling i området. Planen tillader en bebyggelse, der vil medføre øget trafik i et omfang af op til ca køretøjer om dagen (3.730 bilture pr. døgn). Trafikken vil være fordelt på indpendling til arbejdspladser og udpendling fra boliger. Trafikanalysen viser, at der vil blive problemer med afviklingen af trafikken i spidstimen, hvis der ikke anlægges en ny tilkørsel og yderligere vejanlæg. Hjortekærsvej og/eller Rævehøjvej vil være de naturlige fordelingsveje for trafikken til de nye rammeområder, men adgangen til de nye byområder vil sandsynligvis foregå på nye veje fra Klampenborgvej og Rævehøjvejs vestlige del, som forudsættes i trafikanalysen. Hjortekærsvej og Rævehøjvej er i dag udstyret med cykelsti ud for rammeområdet. Årsdøgntrafik er på hhv og køretøjer. Trafikken på Hjortekærsvej vil stige med ca. 80 % og på den vestlige del af Rævehøjvej (mellem Eremitageparken og Helsingørmotovejen) med ca. 150 %. Krydset mellem Klampenborgvej og Hjortekærsvej er i Trafiksikkerhedsplanen (Trafiksikkerhedsplan , Teknisk Forvaltning, Lyngby-Taarbæk Kommune) udpeget som et af de 10 mest uheldsplagede i kommunen. I trafikanalysen er krydset foreslået ombygget som signalreguleret kryds eller rundkørsel af hensyn til trafikafviklingen og trafiksikkerheden. Der er trafik til Trongårdsskolen på områdets veje og stier, og i skolevejsanalysen (Skolevejsredegørelse , Lyngby-Taarbæk Kommune, Teknisk Forvaltning april 2010) er muligheden for at krydse Hjortekærsvej og Rævehøjvej udpeget som utryghedsskabende af flere elever, på baggrund af meget og tæt trafik. Den nye plan vil bidrage til trafiktætheden. Den øgede trafik vil betyde afledte effekter som øget støj, luftforurening og ændringer i bymiljø. Det er nødvendigt i den videre planlægning at have fokus på de trafikale forhold i området, herunder uheld, trafikafvikling og bløde trafikanter samt afledte effekter, for at begrænse de negative miljøpåvirkninger fra den væsentlige stigning i trafikken. Landskab Området idag

9 9 Det nye Kommuneplantillæg 11A/2013 omfatter et stort område på ca. 80 ha., placeret mellem Helsingørmotorvejen, Rævehøjvej, Hjortekærsvej, Trongårdsparken og Klampenborgvej. Området opleves hovedsageligt som et åbent landskab med lange kig og et svagt bølgende terræn, som generelt er faldende fra syd mod nord. Landskabet er inddelt i felter af skel med stier, levende hegn eller trærækker. Midt på området ligger et mindre stykke skov. Langs Helsingørmotorvejen afgrænses landskabet af en langstrakt ca. 7 meter høj støjvold med beplantningsbælte ovenpå. Dette langstrakte beplantningsbælte og den lille skov danner baggrund for udsigten mod vest fra de omkringliggende veje og boligbebyggelser. I det nordøstlige hjørne af området, mod krydset Hjortekærsvej-Rævehøjvej er placeret en flad erhvervsbebyggelse omgivet af en række træer. Mod syd er vandtårnet og institutionsbyggeriet på Trongårdsvej skjult af beplantningsbælter. Mod øst afgrænses landskabet af Hjortekærsvej med lave boligkvarterer på østsiden og fritstående vejtræer, som danner forgrund i de lange kig udover det åbne landskab mod vest. Mellem Helsingørmotorvejen og skoven er der et landskabsrum (mark) på ca. 6 ha., som er velafgrænset med beplantning hele vejen rundt. Mellem Helsingørmotorvejen og Trongårdsskolen/Trongårdparken er der et åbent område på ca. 13 ha. med forskellig anvendelse. Visuelt er dette område præget af motorvejsanlægget mod vest, og det har en forskelligartet afgrænsning mod øst. Karakteren af det rekreative område Dyrehavegårds Jorder Store dele af Dyrehavegårds Jorder udlægges til rekreativt område. Det fastlægges i rammen, at området udlægges til en blanding af åbne arealer samt områder til rekreative anvendelser. På den måde sikres oplevelsen af åbenhed og det overordnede indtryk af et grønt område, selvom der kan ske ændringer i oplevelsen af stedet. De forskellige rekreative anvendelser og anlæg til f.eks. regnvandsopsamling/ klimatilpasning, til ny trafikal infrastruktur eller til hestehold kan betyde ændringer i forhold til terræn, beplantning, hegning, mv. Der kan også blive tilføjet enkelte punktvise bebyggelser, som er relateret til anvendelserne. Der er også mulighed for, at områdets karakter kan forblive uændret Byområde på Dyrehavegårds Jorder bebyggelse og landskab Rammen er placeret med stor afstand til vejene Rævehøjvej og Hjortekærsvej. På den måde kan de lange diagonale landskabskig på tværs af området og den generelle oplevelse af åbenhed bevares, fordi der ikke skærmes for udsigten med bebyggelse langs vejene. Det nye bebyggede område holder stor afstand til de omgivende boligkvarterer, så der stadig vil være åbne/grønne mellemrum til omgivelserne. Trongårdsskolens udearealer ligger ved siden af rammen (som giver mulighed for bebyggelse) og er omgivet af beplantning, hvilket gør at der i dag ikke er åbne landskabskig fra dette område. I rammen udlægges bebyggelse med varierende antal etager (max. 12 m mod øst og max. 20 m mod vest), med mulighed for en bygning mod vest i 24 m højde skærmet med beplantning. Bebyggelse skal have høj arkitektonisk kvalitet, og der skal være særlig fokus på uderum, beplantning og grønne rum. På den måde beskriver rammen en bebyggelse, som trapper ned i højde fra m mod vest/helsingørmotorvejen ned til max. 12 m mod det omgivende, åbne landskab mod øst. Der vil i planprocessen være særlig fokus på, hvordan der med beplantning, landskab og uderum kan skabes en harmonisk overgang mellem bebyggelse og åbent/rekreativt landskab, ligesom der vil være fokus på graden af synlighed fra omgivelserne. Der er mulighed for, at skoven kan indarbejdes i bebyggelsen Trongårdens byområde bebyggelse og landskab Rammen udlægges mellem Klampenborgvej, Helsingørmotorvejen og Trongårdsparken.

10 10 Rammen giver mulighed for tæt-lav bebyggelse i max 16 m højde. Bebyggelse skal have høj arkitektonisk kvalitet, og der skal være særlig fokus på uderum, beplantning og grønne rum. Der findes i dag et landskabskig fra Klampenborgvej mod nord. Bebyggelsen vil give indtryk af et åbent byområde med en højde, som spiller sammen med de omgivende lave boligkvarterer, der hovedsageligt har 1-1½ etage. Der vil i planprocessen være særlig fokus på, hvordan der med det nye byområde kan skabes en harmonisk overgang mellem Klampenborgvej og det åbne/rekreative område i rammen nordfor. Beplantning, landskab og behandling af uderum vil være et led i planprocessen med borgerinddragelse. Miljøpåvirkning Det vurderes, at den planlagte byudvikling på Dyrehavegårds Jorder vil kunne påvirke landskabet i området væsentligt. I rammen for det rekreative område er der taget højde for, at udviklingen af området skal ske med en blanding af rekreative og åbne arealer, således at flere af de eksisterende lange landskabskig kan bibeholdes. Med byudviklingen vil området også få tilført bymæssige kvaliteter og spændende arkitektur, som kan bidrage til kommunens brand som videns- og innovationsby. Med den geografiske placering af bebyggelse i rammen i stor afstand til Hjortekærsvej og Rævehøjvej, er der taget højde for at bevare en del af de eksisterende lange landskabskig, ligesom der i planlægningen vil være fokus på beplantning og grønne rum, både i det nye rekreative område og i forbindelse med det bebyggede område. I forhold til bebyggelse i rammen ved Trongården boligområde er der taget højde for, at området i fremtiden skal have karakter af tæt-lav bebyggelse, således at det højdemæssigt kommer til at have en sammenhæng med de lave boligområder, som ligger ved siden af. I forbindelse med planprocessen udarbejdes en række principillustrationer af den mulige bebyggelse set fra forskellige steder i og omkring planområdet. Illustrationerne vil være en del af denne miljøvurdering. Kulturhistorie På planområdet er der fundet seks rundhøje og jordfæstegrave, der dog ikke er fredede. Tidsmæssigt strækker fundene sig fra oldtiden til bronzealderen. Der er også fundet en sølvdaler fra 1800-tallet. Det vurderes derfor, at der ved lokalplanlægning vil være behov for arkæologiske forundersøgelser i de dele af området, der kan blive berørt af anlæg. Ud over de ikke fredede fortidsfund er der inden for planområdet en beskyttet langhøj, der er dateret til stenalderen. Langhøjen ligger inde på sportspladsen til Trongårdsskolen. Der er en fortidsmindebeskyttelseslinje på 100 m omkring fortidsmindet. Langhøjen kan kun ses, hvis man er inde på sportspladsen, da pladsen er afskærmet af levende hegn. Ved byudvikling af Dyrehavegårds Jorder påtænkes arealerne, hvor langhøjen og dens beskyttelseszone er placeret, at blive friholdt for anlæg. Hvis det levende hegn omkring sportspladsen fjernes, vurderes det, at oplevelsen af den fredede langhøj vil blive bedre.

11 11 Langhøj ved Trongårdsskolen set fra vest (29. juli 2014). Grontmij Umiddelbart nord for planområdet findes yderligere to gravhøje hhv. en rundhøj fra oldtiden (Rævehøj) og en brandgrav fra bronzealderen (Lille Rævehøj). Begge gravhøje har omkringliggende beskyttelseslinjer, der dog ikke går ind på planområdet, men da især Lille Rævehøj ligger meget tæt på Dyrehavegårds Jorder, er gravhøjene medtaget i denne miljøvurdering. Rævehøj er beliggende mellem Helsingørmotorvejen og støjvold, og kan derfor ikke ses fra planområdet. Gravhøjen kan ikke besøges, da adgang fra støjvolden forhindres af tæt løvkrat på voldens skråning. Lille Rævehøj ligger på et græsareal i tilknytning til boliger ved Rævehøjparken. Lille Rævehøj kan ikke ses fra Helsingørmotorvejen eller fra Rævehøjvej, og det vurderes derfor, at byudvikling for Dyrehavegårds Jorder ikke vil have nogen påvirkning på oplevelsen af de to gravhøje. Lille Rævehøj set fra vest (29. juli 2014). Grontmij

12 12 Et andet fortidsminde, der ligger i nærheden af planområdet er Fortunfortet, der blev opført som en del af Københavns Befæstning. Fortunfortet ligger øst for Hjortekærsvej nord for Fortunenkvarteret. Fortunfortet er ejet af Lyngby-Taarbæk Kommune og er sammen med de nærmeste omgivelser et fredet, offentligt tilgængeligt område. Arealet omkring Fortunfortet er beskyttet af en fortidsmindebeskyttelseslinje, der i forbindelse med vedtagelse af lokalplanen for området er blevet reduceret, så beskyttelseslinjen kun strækker sig til Hjortekærsvej. Det er ikke muligt at se Fortunfortet fra Hjortekærvej, da der er boliger samt beplantning omkring fortet. Desuden holdes resterne af fortets vestside tildækket med jord. Det vurderes derfor, at byudvikling af Dyrehavegårds Jorder ikke vil påvirke oplevelsen af Fortunfortet. Fortunfortet set fra sydøst (29. juli 2014). Grontmij Inden for planområdet findes desuden fem vejledende registrerede beskyttede diger. Ved besigtigelse i juli 2014 kunne et af digerne ikke erkendes i landskabet. De fire resterende diger var kun synlige som levende hegn, hvor to bestod af krat og to bestod af en række med større træer. Der var desuden lagt sten op langs østsiden af skoven for at markere matrikelskellet. Stenene kunne være et forsøg på at etablere et stendige, men det er ikke registreret som beskyttet.

13 13 Vejledende registrerede diger i planområdet Dyrehavegårds Jorder Digerne er levn fra stjerneudstykningen af Bondebyen og kan med fordel kulturelt set fremhæves i den kommende planlægning. De sydligste vejledende registrerede diger er beliggende i det rekreative område og kan blive berørt af gennembrud. For de 3 diger mod nord vil gennembrud og måske mere omfattende nedlæggelse komme på tale, da det ligger i kommende byområde Da digerne ikke kan ses i dag, selv ved målrettet eftersøgning, men alene erkendes som en trærække/krat vurderes påvirkningen at være begrænset. Lyngby-Taarbæk Kommune deltager sammen med Jagt- og Skovbrugsmuseet, Slots- og Ejendomsstyrelsen, Naturstyrelsen, Allerød Kommune, Hillerød Kommune, Fredensborg Kommune, Rudersdal Kommune og Gentofte Kommune i et samarbejde om et projekt, for at få optaget dele af det Nordsjællandske Parforcejagtsystem på UNESCO's liste over verdensarv. Nordsjællands parforce jagtskove, Eremitageslottet og Badstuen kom i 2010 på den danske tentativliste til UNESCO s liste over verdensarv. I Lyngby-Taarbæk Kommune omfatter forslaget Jægersborg Dyrehave. Herudover udpeges såkaldte "bufferzoner", der overordnet skal sikre bl.a. den visuelle beskyttelse af Verdensarven. I Lyngby-Taarbæk Kommune forventes udpegningen at komme til at bestå af en særlig opmærksomhed på de veje og ejendomme, der fysisk støder op til Dyrehaven samt ud- og indkigs - kiler i relation til Eremitageslottet, som allerede er beskrevet i Kommuneplan Mht. ejendomme og veje, der fysisk støder op til Jægersborg Dyrehave, vil der primært være tale om at fremhæve de allerede pålagte skovbyggelinier. Herudover vil der blive set på, at ejendommene ikke planlægges til meget højt eller voluminøst byggeri; dette er ligeledes allerede opfyldt, idet randzonen helt overvejende består af villabyggeri udlagt i 1-2 etager med bebyggelsesprocent op til ca. 30. Såfremt Parforcesystemet måtte blive optaget på verdenslisten, vil det betyde et krav om formidling, f.eks. et fællesskab med de andre kommuner om information på hjemmesiden, brochurer, muligheder for ture eller lignende. Der skal ligeledes opsættes relevant skiltning på såvel overordnede som mindre veje."

14 14 Særligt naturbeskyttelsesområde- Natura 2000 Dyrehavegårds Jorder ligger mindre end 300 m fra Natura 2000-området Jægersborg Dyrehave (habitatområde nr. 251). Jægersborg Dyrehave har været kongeligt jagt og vildtreservat i flere århundreder. Dyrehaven har trods sin bynære beliggenhed og den store rekreative udnyttelse bevaret en meget stor værdi som naturlokalitet. Størstedelen af området er overdrev, enge og græsningsskov med lang kontinuitet. Udover selve den hegnede dyrehave er et mindre stykke nord herfor med ellesumpe gennemstrømmet af Mølleåen medtaget i udpegningen. Nedenstående tabel oplister arter og naturtyper på udpegningsgrundlaget for habitatområde 251 Jægersborg Dyrehave. Kode Udpegningsgrundlag 1016 Sump vindelsnegl 1166 Stor vandsalamander 1936 Stella mosskorpion 3130 Ret næringsfattige søer og vandhuller med små amfibiske planter ved bredder 3140 Kalkrige søer og vandhuller med kransnålalger 3150 Næringsrige søer og vandhuller med flydeplanter eller store vandaks 3260 Vandløb ed vandplanter 6210 Overdrev og krat på mere eller mindre kalkholdige bund 6230 *Artsrige overdrev eller græsheder på mere eller mindre sur bund 6410 Tidvis våde enge på mager eller kalkholdig bund ofte med blåtop 7140 Hængesæk og andre kærsamfund dannet i flydende vand 7220 *Kilder eller væld dannet med kalkholdigt (hårdt) vand 9110 Bøgeskov på morbund uden kristtorn 9120 Bøgeskov på muldbund 9160 Egeskove eller blandskove på mere eller mindre rig jordbund 91E0 *Elle- og askeskove ved vandløb, søer og væld * Angiver naturtyper, som EU prioriterer at beskytte. Ud fra udpegningsgrundlagene og trusselsvurderingen vurderes de væsentligste relevante potentielle negative påvirkninger at være tilførsel af næringsstoffer og forstyrrelser i forbindelse med rekreativ anvendelse. Tilførslen af næringsstoffer vil sandsynligvis falde marginalt, da en del af arealet udgår af landbrugsmæssig drift. Den rekreative brug af området vil sandsynligvis stige marginalt, da der kommer flere beboere i nærområdet, men forstyrrelser vurderes ikke at stige. Det vurderes, at planerne for området ved Dyrehavegårds jorder ikke kommer til at påvirke Natura området eller arterne på udpegningsgrundlaget væsentligt. Grundvand Dette afsnit indeholder en vurdering af grundvandsbeskyttelse og drikkevandsinteresser i forbindelse med Lyngby-Taarbæk Kommunes kommuneplanstillæg 11A/2013 for Dyrehavegårds Jorder. Afsnittet er udarbejdet på baggrund af redegørelse for drikkevandsinteresser.

15 15 Planområdet for Dyrehavegårds Jorder er beliggende omtrent midt imellem Mølle Å og en række søer og moser omkring Brobæk og Gentofte, hvor der er opadrettet gradient (grundvandet strømmer opad). Planområdet er således i et højt beliggende område, hvilket vil sige, at der dannes en del grundvand i området, og det vil dermed være et af de sårbare områder. De vigtigste grundvandsressourcer for drikkevandsforsyningen er udpeget som områder med særlige drikkevandsinteresser (OSD). En række områder er tillige udpeget som nitratfølsomme indvindingsområder (NFI). NFI-områder betragtes blandt andet i relation til byudvikling som den mest sårbare områdeudpegning, hvor grundvandet skal beskyttes ekstraordinært. Dette betyder, at der indenfor NFI ikke må etableres særligt forurenende virksomheder og anlæg. Der skal desuden ved ændring af arealanvendelse og byudvikling redegøres for planbehov, grundvandsbeskyttelse og eventuelle tekniske tiltag til grundvandsbeskyttelse. Hele planområdet for Dyrehavegårds Jorder ligger i et område med særlige drikkevandsinteresser (OSD). Herudover ligger den nordøstligste fjerdedel af det grønne område inden for Dyrehavegårds Jorder i et nitratfølsomt indvindingsområde. Grundvandsmagasin Overordnet er geologien i området repræsenteret ved et kalklag og derover fire sandlag adskilt af lerlag. Kalklaget dækker hele kommunens areal og er det grundvandsmagasin, der anvendes mest til drikkevandsindvinding. Herudover indvindes der også drikkevand fra to af sandlagene. Alle 3 rammeområder inden for planområdet for Dyrehavegårds Jorder ligger i et område, der kan være sårbart over for forurening fra overfladen. Det vil sige, at lerlagene over grundvandsmagasinerne er mindre end 15 m tykke. Kun dele af den sydligste del af planområdet ligger i et område med nogen beskyttelse, da lerlagene her er mellem meter tykke. Grundvandskemi Lyngby-Taarbæk Kommune har i deres Redegørelse for drikkevandsinteresser, vers a foretaget en indledende screening af grundvandskemien. I den forbindelse er det vist, at baggrundsindholdet af klorid er på ca. 50 mg/l i indsatsplanområdet. Dette er ligeledes det niveau, som findes de fleste steder i det primære kalkmagasin. I de øvre sandmagasiner er niveauet dog væsentligt højere sandsynligvis som følge af vejsaltning og punktkilder. Hvad angår alle øvrige naturligt forekommende stoffer, har Lyngby-Taarbæk Kommune ikke observeret nogen problemer i planområdet, som ikke vil kunne klares via den normale vandbehandling på vandværkerne eller ved for eksempel at undgå for kraftig pumpning på den enkelte boring. Grundvandsdannelse Afvanding af området reguleres med spildevandsplanen. Rammeområderne ligger op ad et område, som er udlagt til Separatsystem med regnvand afledt efter filtrationssystem (faskiner med afløb). Der er fastsat afledningskoefficienter for dette område. Det regnvand, der ledes ud af området, vil ledes til yderligere nedsivning gennem regnvandsledninger. I den gældende spildevandsplan er afledningskoefficienten 0,3 for rammeområderne og Det vil sige, at 70% af regnvandet forventes afledt lokalt gennem LAR-anlæg. Der forventes ikke ændret på denne koefficient.

16 16 Rammeområdet vil forsat blive anvendt til rekreative arealer uden væsentlige ændringerne i befæstelsesgraden og med forsat fuld nedsivning af regnvand. Arealerne af rammeområde og dækker 29,6 ha, hvilket svarer til, at der afledes regnvand til kloak; svarende til 0,5 % af nettonedbøren i kommunen. En del af dette vil som nævnt ovenfor nedsive efter udledning fra rammeområderne. Samlet vil det planlagte rammeudlæg betyde, at grundvandsdannelsen reduceres med mindre end 0,5 %. Klimatilpasning Lyngby-Taarbæk Kommune har generelt en interesse for at fremme nedsivningen af tag- og vejvand og dermed at sikre grundvandsdannelse til grundvandsmagasinerne. Dette fremgår af kommunens strategi, GRØNT LYS, og er videreført i kommunens klimatilpasningsplan. I klimatilpasningsplanen fremgår det for eksempel, at regnvandet skal ses som en ressource, der så vidt muligt skal indgå i det naturlige kredsløb. I forbindelse med klimatilpasning skal blandt andet nedsivning overvejes anvendt, og der skal ved planlægning af nye byområder udarbejdes en plan for nyttiggørelse og håndtering af regnvand. Samlet vurdering af grundvand Det vurderes samlet, at der vil være en meget lille reduktion af grundvandsdannelsen til grundvandsmagasinerne ved realisering af planerne. Denne reduktion vurderes ikke vil have indflydelse på drikkevandsforsyningen, hverken i kommunen eller i de områder, kommunen importerer vand fra. Det vurderes, at arealanvendelsen for planområdet på Dyrehavegårds Jorder alle er på tilladelseslisten. Beskyttelsen af arealerne sikres tilstrækkelig gennem den generelle regulering. I alle 3 rammer indskrives det dog, at lokalplanlægning skal ske under iagttagelse af den til enhver tid gældende spildevandsplan og dennes bestemmelser om den lokale afledningskoefficient. For de dele af rammen , som ligger placeret i nitratfølsomt indvindingsområde, skal eventuelle parkeringspladser, veje og tekniske anlæg etableres med tæt belægning, der er indrettet med fald mod afløb, hvorfra der sker kontrolleret afledning. Det afstrømmende vand skal gennemgå en forudgående rensning i forbassin, olieudskiller, sandfang eller lignende inden det nedsives til grundvandet. MILJØVURDERING AF ALTERNATIVER Der er ikke vurderet alternativer til det foreslåede kommuneplantillæg. I forhold til den situation, hvor områdets nuværende anvendelse vil fortsætte uændret (0-altenativet) vurderes miljøpåvirkningen at blive uændret, med en fortsat rekreativ anvendelse i den udstrækning forpagter tillader det. AFHJÆLPENDE FORANSTALTNINGER Der er indarbejdet hensyn til det nitratfølsomme indvindingsområde (NFI) i kommeplantillægget. OVERVÅGNINGSPROGRAM Overvågning af planens indvirkninger på miljøet sker gennem en række lovgivninger, der særskilt regulerer de pågældende aktiviteter herunder den almindelige kommunale kontrol med overholdelsen af støjregulativer samt bebyggelsesregulerende bestemmelser i kommuneplanrammen og de kommende lokalplaner. Kommunens løbende trafiktællinger og uheldsstatistik vil belyse de trafikale forhold.

17 17 Overvågning af indvirkninger på omgivelserne i anlægsfasen vil først være relevant, når der foreligger lokalplan, men forventes at ske gennem det almindelige kommunale tilsyn med større anlægsarbejder. Der vil ikke blive iværksat andre selvstændige programmer til overvågning af kommuneplantillæggets miljøpåvirkninger, da det antages at de ovennævnte procedurer er tilstrækkelige.

18 Principiel bebyggelsesplan, som viser en mulig placering af maksimalt antal etagemeter Rammeareal: m² Antal etagemeter i rammen: m² P- hus etagemeter: m² Rammeareal: m² Antal etagemeter i rammen: m²

19 Principillustration, position 4 - Rævehøjvej

20 Principillustration, position 4 - Rævehøjvej

21 Principillustration, position 5 - Hjortekærsvej

22 Principillustration, position 5 - Hjortekærsvej

23 Principillustration, position 8 - Klampenborgvej

24 Principillustration, position 8 - Klampenborgvej

25 Principillustration, position 8 - Klampenborgvej

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7. til Kommuneplan Et erhvervsområde ved Barritskovvej. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 7. til Kommuneplan Et erhvervsområde ved Barritskovvej. Forslag Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan 2013-2025 Et erhvervsområde ved Barritskovvej. Forslag Kommuneplantillæg nr. 7 Baggrund Kommuneplantillæg nr. 7 er udarbejdet for at bringe lokalplanforslag 1021

Læs mere

Kommuneplantillæg 14/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen

Kommuneplantillæg 14/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen 14/2013 Tracéet langs Helsingørmotorvejen Kommuneplantillæg 14/2013 for Tracéet langs Helsingørmotorvejen Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg

Læs mere

TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Beliggenhed af planlagte vandledninger

TILLÆG , TIL VANDFORSYNINGSPLAN DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI Beliggenhed af planlagte vandledninger FORSLAG JULI 2015 TILLÆG 1 2015, TIL VANDFORSYNINGSPLAN 1995-2010. DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. VERSIONSDATO 2. JULI 2015 2 INDHOLD 1 Indledning 3 2 Baggrund 5 2.1 Vandbehov 5 3 Beskrivelse af projektet 8

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7. til Kommuneplan 2013-2025. Et erhvervsområde ved Barritskovvej. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 7. til Kommuneplan 2013-2025. Et erhvervsområde ved Barritskovvej. Forslag Kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan 2013-2025 Et erhvervsområde ved Barritskovvej. Forslag December 2014 Kommuneplantillæg nr. 7 Baggrund Kommuneplantillæg nr. 7 er udarbejdet for at bringe lokalplanforslag

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 1

Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplantillæg nr. 1 Boliger i det vestlige Hagested Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Formål Kommuneplantillægget udarbejdes på baggrund

Læs mere

INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Baggrund Vandbehov 5

INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Baggrund Vandbehov 5 NOVEMBER 2015 TILLÆG 1 2015, TIL VANDFORSYNINGSPLAN 1995-2010. DYREHAVEGÅRD OG TRACÉET. NOVEMBER 2015 2 INDHOLD 1 Indledning 3 2 Baggrund 5 2.1 Vandbehov 5 3 Beskrivelse af projektet 8 3.1 Etablering af

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Kommuneplantillæg 11A/2013 for Dyrehavegårds Jorder

Kommuneplantillæg 11A/2013 for Dyrehavegårds Jorder Kommuneplantillæg 11A/2013 for Dyrehavegårds Jorder Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Forslag Kommuneplantillæg 11A/2013 for Dyrehavegårds Jorder Hjortekær bydel

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 44

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 44 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 44 Erhvervsområde i Højme Ændring af kommuneplanområde 6 Bellinge Dyrup - Højme Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund

Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund Tillæg 20: Hjortespringet, Virklund Silkeborg Byråd har 29. april 2019 besluttet at sende forslag til tillæg 20 til Silkeborg Kommuneplan 2017-2028 i offentlig høring. Kommuneplantillægget er i forslag

Læs mere

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta:

Planens navn. Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Planens navn Kommuneplantillæg 2013.15 og lokalplan 594 for et boligområde ved Efterskolevej, Rantzausminde Byg, Plan og Erhverv www.svendborg.dk Planens fakta: Boligområde med åben lav og tæt lav boligbebyggelse,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag

Kommuneplantillæg nr. 20. til Kommuneplan Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted. Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 til Kommuneplan 2013-2025 Lille Dalby Bakker - et boligområde sydøst for Hedensted Forslag Kommuneplantillæg nr. 20 Baggrund Forslaget til kommuneplantillæg nr. 20 til Hedensted

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 15 og lokalplanforslag nr. 629 Planens indhold Den eksisterende lokalplan, nr. 58 Gadstrup Erhvervspark,

Læs mere

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne.

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne. Tillæg til Ikast-Brande Kommunes spildevandsplan 2010-2021 Screening i henhold til miljøvurderingsloven af Tillæg nr. 13 Porten til Ikast Hjertet 1. Baggrund Screeningen er gennemført for at undersøge

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

25.01.B05. TILLÆG 29 Boligområde i Årre ENKELTOMRÅDE B05

25.01.B05. TILLÆG 29 Boligområde i Årre ENKELTOMRÅDE B05 25.01.B05 TILLÆG 29 Boligområde i Årre ENKELTOMRÅDE 25.01.B05 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - NOVEMBER 2015 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forsalg til dette kommuneplantillæg har været fremlagt i offentlig

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler

Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler Bilag 2 - Opsummering af Natura 2000-planen og mulige virkemidler Natura 2000-område: 134 1014 Skæv vindelsnegl Tilgroning med græs og høje urter Naturpleje Mulige virkemidler til truslen: Naturpleje Tilgroning

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan SMV Screening Forslag til TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2013 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING 4 OBLIGATORISK MILJØVURRING? 6 SCREENINGSSKEMA 6 KONKLUSION 9 2 FORMALIA HVAD ER EN SMV SCREENING? En

Læs mere

TILLÆG NR. 15 TIL KOMMUNEPLAN 2013

TILLÆG NR. 15 TIL KOMMUNEPLAN 2013 FORSLAG TIL TILLÆG NR. 15 TIL KOMMUNEPLAN 2013 FOR RAMMEOMRÅDE UL.B.11 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i kommunen og fastlægger

Læs mere

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget

Tillæg 30 til Kommuneplan Landsbyafgrænsning i Tjærby. Status: Vedtaget Tillæg 30 til Kommuneplan 2017 - Landsbyafgrænsning i Tjærby Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 1. april 2019 Høringsperiode start: 1. april 2019 Høringsperiode slut: 29. april 2019 Vedtagelsesdato:

Læs mere

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi.

Lokalplanområdet vurderes at være artsfattigt og med relativt lav naturværdi. Ingen Ikke væsentlig Væsentlig Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 936 af 24/9 2009. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning

Læs mere

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Baggrund Det er forudsat i lovbemærkningerne til lov nr. 765 af 26/02/14 om anlæg af letbane

Læs mere

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13.

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13. Screening af Forslag til Lokalplan 137 Rækkehuse på Fortvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41

Kommuneplan for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 41 Boliger i Åsum Ændring af kommuneplanområde 3 Åsum, Seden, Bullerup, Agedrup Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 27

Kommuneplantillæg nr. 27 Kommuneplantillæg nr. 27 Erhvervsområde i Teknisk Forvaltning - Vedtaget oktober 2013 Indledning I den nordøstlige del af ligger et område, der jf. kommuneplan 2009-2021 giver mulighed for fritidsformål,

Læs mere

Tillæg nr til Kommuneplan Udvidelse af boligområde Egenappevej. d la d

Tillæg nr til Kommuneplan Udvidelse af boligområde Egenappevej. d la d Tillæg nr. 2017.19 til Kommuneplan 2017-2029 Udvidelse af boligområde Egenappevej K e d la d Udvidelse af boligområde Egenappevej Udvidelse af boligområde Egenappevej Status Plannavn Kladde Udvidelse af

Læs mere

Skema til projektafgrænsning

Skema til projektafgrænsning Skema til projektafgrænsning Projektets navn: Lokalplan 311 Off formål, børnehave Støvring Ådal, Støvring Projektansvarlig: Toke Rinfeldt-Iversen (TRI) Miljøvurdering er påbegyndt: 28. 04.17 Miljøvurdering

Læs mere

Kommuneplantillæg nr.26 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Kommuneplantillæg nr.26 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr.26 til Kommuneplan 2007 2018 for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr. 26 er vedtaget af Holbæk Byråd den 20. februar 2013 og offentliggjort den 24. april 2013. 1 Tidligere kommuneplanramme

Læs mere

Tekst indsat i skemaet er oplysninger fra ansøger

Tekst indsat i skemaet er oplysninger fra ansøger Bilag A VVM Myndighed Basis oplysninger Skema til brug for screening (VVM-pligt) Tekst indsat i skemaet er oplysninger fra ansøger Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Projektet omfatter opførelse

Læs mere

Kommunens supplerende bemærkninger til ansøgers anmeldelse-skema Søren Lolks Vej 8, Tåsinge, 570 Svendborg. Sagsnr. 15/20940 14. Bekendtgørelse om støj fra vindmøller, nr. 1284, af 15. december 2011 (Vindmøllebekendtgørelsen).

Læs mere

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Offentlig og privat service ved Tøndervej Skærbæk

Læs mere

Klimatilpasning og byudvikling i Lyngby- Taarbæk Kommune

Klimatilpasning og byudvikling i Lyngby- Taarbæk Kommune Klimatilpasning og byudvikling i Lyngby- Taarbæk Kommune Med fokus på Dyrehavegård og Traceet Thomas Hansen, Klima og Forsyning Hovedforløb fra ide til byggeri Beslutning om planlægning Kommuneplan Spildevandsplan

Læs mere

Den nye ramme, som udlægges med tillægget er vist med lyserød.

Den nye ramme, som udlægges med tillægget er vist med lyserød. Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Status Plannavn Dato for offentliggørelse af forslag Forslag Blandet bolig- og erhvervsområde øst for

Læs mere

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Status Plannavn Vedtaget Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Dato for offentliggørelse

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplanforslag nr. 627 Side 1 af 7 Planens indhold Lokalplanen giver erstatter lokalplan 2.27 2E1 Udvidelse

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. oktober 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

_v2_Screening for miljøvurdering af forslag til planer for Skibstrup byudvikling

_v2_Screening for miljøvurdering af forslag til planer for Skibstrup byudvikling Screening for pligt til miljøvurdering af forslag til Lokalplan 4.27 for boligområde ved Skibstrup Stationsvej og Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2013-2025 samt udkast til udbygningsaftale Lokalplanens,

Læs mere

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver:

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver: Sammenfattende redegørelse af miljørapport i forbindelse med lokalplan nr. 52.E1.1 med tillæg nr. 49 til Herning Kommuneplan 2013-2024 for et erhvervsområde ved Haunstrup Hovedgade, Haunstrup I forbindelse

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan 2013-2024 Tillæg nr. 38 til Rammeområde 72.T1 Solfangeranlæg og Kølkær Varmecentral nord for Kølkær. Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er ikke direkte bindende

Læs mere

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for

Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej STATUS Plannavn Forslag Blandet bolig- og erhvervsområde øst for Gambøtvej PDF Link til PDF blandet_bolig-_og_erhvervsomraade_oest_for_gamboetvej.pdf

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 543

Forslag til Lokalplan nr. 543 PLAN, BYG OG MILJØ Forslag til Lokalplan nr. 543 For vindmøller ved St. Løgtvedgård Forslag til Tillæg nr. 9 til Kalundborg Kommuneplan 2009-2021 Forslaget er fremlagt fra den til den Indholdsfortegnelse

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej. Status: Vedtaget

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej. Status: Vedtaget Tillæg 15 til Kommuneplan 2017 - Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 3. oktober 2018 Høringsperiode start: 3. oktober 2018 Høringsperiode slut:

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 13 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. januar 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Kommuneplantillæg nr. 8 Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et lokalplanforslag

Læs mere

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer By og Landskab, Plan Dato: 31. oktober 2013 Sagsnr.: Dok.id.: Sagsbeh.: aso / moho Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer Det udfyldte skema bruges til at afgøre, om der er tale om en

Læs mere

Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering.

Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg 2017.03 ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse Planforslagets indvirkning på miljøet er undersøgt i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Tillæg nr. 15 til Kommuneplan. Januar Udkast. Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej

Tillæg nr. 15 til Kommuneplan. Januar Udkast. Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2013-2025 Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej Januar 2018 Udkast Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den

Læs mere

Tillæg nr. 15 til Kommuneplan

Tillæg nr. 15 til Kommuneplan Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2013-2025 Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej September 2017 Biogasanlæg på Mulstrup Møllevej Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende

Læs mere

Miljørapport og sammenfattende redegørelse. For kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug

Miljørapport og sammenfattende redegørelse. For kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug Miljørapport og sammenfattende redegørelse For kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug Indholdsfortegnelse Miljørapport 1 Hvad er en miljøvurdering? 2 Planens formål og

Læs mere

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING Til Hørsholm Kommune Dokumenttype Notat Dato Marts 2017 HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING HØRSHOLM KOMMUNE SMV-SCREENING Revision 0 Dato 2017-03-01 Udarbejdet af LSC

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til tillæg til lokalplan nr. 253 Go-kartbane i Hedeland Planens indhold Lokalplantillæg giver mulighed for at delområde

Læs mere

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej Tillæg 15 til Kommuneplan 2017 - Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej Status: Udkast Offentliggørelse af forslag start: 24.04.2018 Høringsperiode start: 24.04.2018 Høringsperiode slut: 22.05.2018

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Boligområde nord for Bregentvedvej i Haslev - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 287 af 16.

Læs mere

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune 25-03-2019 18/5824 1. Introduktion Glostrup

Læs mere

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 30 til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 30 til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinje og rammebestemmelser for VIBS.B3.02_T30 og VIBS.R1.01_T30, Viborg Syd Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Tillæg nr. 30 2 Tillæg

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 71 Christians Park Ændring af kommuneplanområde 8 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

Tillæg nr. 29 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej og Sankelmarksvej

Tillæg nr. 29 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej og Sankelmarksvej Kommuneplantillæg Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2017-2028 for et område til boligformål ved Vestre Ringvej og Sankelmarksvej Silkeborg Kommune VEDTAGET Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2017-2028 er vedtaget

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 FORSLAG i offentlig høring fra den 5. december 2016 til den

Læs mere

VVM-screenings skema ny vej fra den nye by Nye og til Høvej s krydsning af Letbanen Nye

VVM-screenings skema ny vej fra den nye by Nye og til Høvej s krydsning af Letbanen Nye VVM-screening i henhold til 3, stk. 1 og bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1832 af 16. december 2015 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning.

Læs mere

Screening for Miljøvurdering. Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 samt lokalplan 1078 for ejendommen Snaptunvej 11 mellem Glud og Snaptun

Screening for Miljøvurdering. Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 samt lokalplan 1078 for ejendommen Snaptunvej 11 mellem Glud og Snaptun Screening for Miljøvurdering Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 samt lokalplan 1078 for ejendommen Snaptunvej 11 mellem Glud og Snaptun Juli 2014 Screening for Miljøvurdering Sammenfattende skema JA NEJ

Læs mere

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Vedtaget

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Vedtaget Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 20. juni 2018 Høringsperiode start: 20. juni 2018 Høringsperiode

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Forslag til Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 5 - Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby 3 Rammer 6 906.3120.09 - Erhvervsområde ved Mads Sørensensvej,

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008.

Kommuneplantillæg 14 Ringe Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. 11. november 2008. Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe 11. november 2008 Gestelevvej Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal

Læs mere

LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN

LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN LOKALPLAN 355 OG TILLÆG NR. 17 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 Fredericia Kommune og volumenstudie November 2017 LIFA PLAN Odense T: 6313 6800 Fredericia T: 7591 1200 Kolding T: 7552 0577 Vejle T: 7641 7100

Læs mere

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen NOTAT Teknik- og Miljøcentret Natur og Miljø 03-02-2015 Miljøscreening af ny spildevandsplan 2017-2021 for Høje-Taastrup Kommune Kort beskrivelse af planen Denne nye digitale spildevandsplan er en overordnet

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro

Tillæg nr. 36 til Kommuneplan for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro Kommuneplantillæg Tillæg nr. 36 til Kommuneplan 2017-2028 for et område til boligformål ved Vestre Ringvej i Lysbro Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 36 er fremlagt i offentlig høring fra den 7.01.2019

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 8

Kommuneplantillæg nr. 8 Kommuneplantillæg nr. 8 Vandværkshøjen, Jyderup Status: Vedtaget Høringsperiode start: 27. november 2018 Høringsperiode slut: 31. januar 2019 Vedtagelsesdato: 10. april 2019 Ikrafttrædelsesdato: 2. maj

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 2

Kommuneplantillæg nr. 2 Kommuneplantillæg nr. 2 Bålhytte på Munkholm Status: Vedtaget Høringsperiode start: 13. december 2018 Høringsperiode slut: 10. februar 2019 Vedtagelsesdato: 10. april 2019 Ikrafttrædelsesdato: 11. april

Læs mere

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag VVM for udvikling af Kvickly-grunden i Horsens til byområde for butikker og boliger mv. 1. Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2017

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FORSLAG TIL TILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR RAMMEOMRÅDE EO.E.1 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i kommunen og fastlægger

Læs mere

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den

Læs mere

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR RAMMEOMRÅDE UV.LS.B.6, UV.LS.T.1 og UV.LS.F.1 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i

Læs mere

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing

Debatoplæg om KRAFT. Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om KRAFT Oplevelsescenter ved Ringkøbing Debatoplæg om Miljørapport, Lokalplan nr. 403 og Tillæg nr. 66 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den 20. april

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse HOLBÆK KOMMUNE Sammenfattende miljøredegørelse Dato: 27. juni 2018 Indledning og baggrund Forslag til Kommuneplan 2017 for Holbæk Kommune og den tilhørende miljørapport var i offentlig høring fra den 6.

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 70

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 70 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 70 Brændekildevej Ændring af kommuneplanområde 6 Bellinge Dyrup Højme Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune

Læs mere

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø.

Væsentlig negativ indvirkning Skal anvendes, når planen medfører væsentlige ændringer i forhold til det bestående miljø. 1/8 Screening for miljøvurdering af planforslag Rammeplan for grundvandsbeskyttelse i Skanderborg Kommune i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Udfyldning af skemaet Skemaet er udfyldt

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 16

Kommuneplantillæg nr. 16 Kommuneplantillæg nr. 16 til Kommuneplan 2013-2025 Udvidelse af erhvervsområdet 6.E.04 - Jysk Uldum Luftfoto med afgrænsning af kommuneplantillægget marts 2016 Redegørelse Baggrund Tillæg nr. 16 til Hedensted

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 48 Biogasanlæg ved Køng DECEMBER 2018 Høring indtil: 15. februar 2019 Informationsmøde: 29. januar 2029 kl. 19:00 i Svend Gønge Hallen AFDELING FOR PLAN OG BY vordingborg.dk

Læs mere

Køge Kommune. Miljøvurdering Køge Nord RESUMÉ

Køge Kommune. Miljøvurdering Køge Nord RESUMÉ Køge Kommune Miljøvurdering Køge Nord RESUMÉ Køge Kommune Miljøvurdering Køge Nord Resumé Rekvirent Køge Kommune Teknisk Forvaltning Byg og Plan Torvet 1 4600 Køge Kontaktperson Henrik Holmer Rådgiver

Læs mere

Kommuneplantillægget omfatter et område, som er større end lokalplanen, idet der udtages et areal af kommuneplanens rammer og inddrages et nyt.

Kommuneplantillægget omfatter et område, som er større end lokalplanen, idet der udtages et areal af kommuneplanens rammer og inddrages et nyt. Tillæg nr 5 - Erhvervsområde, Mads Sørensensvej, Tornby Kommuneplantillægget er udarbejdet i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplan nr. 906.3120-L01 for erhvervsområde i Tornby. Kommuneplantillægget

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST

Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan Marts 2019 UDKAST Forslag til tillæg nr. 2 - ændring af rammer for Vigersted Bymidte Kommuneplan 2017-2029 Marts 2019 UDKAST Hvad er et kommuneplantillæg? Et kommuneplantillæg er et supplement til den eksisterende kommuneplan.

Læs mere

Dispositionsplan Hjallerup Øst

Dispositionsplan Hjallerup Øst Dispositionsplan Hjallerup Øst Indledning Brønderslev Kommune oplever god interesse for at bosætte sig i Hjallerup - særligt i Hjallerup Øst, hvor der er gode og sikre forbindelser til skole og institutioner.

Læs mere

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Forslag

Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund. Status: Forslag Tillæg 20 til kommuneplan - Blandet bolig- og erhvervsområde samt idrætsområde v. Haslund Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 20. juni 2018 Høringsperiode start: 20. juni 2018 Høringsperiode

Læs mere

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9 FORSLAG Gilleleje Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-25 1/9 Generel orientering Dette planforslag er udarbejdet af Gribskov Kommune. Planforslaget er godkendt til offentlig fremlæggelse

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019 Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene Sammenfattende redegørelse Februar 2019 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlig høring af planforslagene... 3 2.1

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens

Læs mere

Tillæg nr. 9. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål og erhvervsformål ved Ånumvej og Ringvejen, Skjern

Tillæg nr. 9. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål og erhvervsformål ved Ånumvej og Ringvejen, Skjern Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til offentligt formål og erhvervsformål ved Ånumvej og Ringvejen, Skjern Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- 23. september 2013 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET

Læs mere

Indledning. Ikke teknisk resumé

Indledning. Ikke teknisk resumé Miljøvurdering Kommuneplan 2013 1 Indhold Indledning... 3 Ikke teknisk resumé... 3 Miljøvurdering... 5 Potentielle områder for ny natur og potentielle økologiske forbindelser... 5 Særligt værdifulde landbrugsområder...

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

ODENSE LETBANE 1. ETAPE

ODENSE LETBANE 1. ETAPE 1 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE ODENSE LETBANE 1. ETAPE 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2010 2020 Det justerede betalingsprincip ESØ 90 I/S Udarbejdet den 27. oktober 2014 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere