Til Akino og Caitlyn, mine søde små galninge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til Akino og Caitlyn, mine søde små galninge"

Transkript

1 En dag finder Gris en magisk kasse der kan kopiere alt der bliver lagt i den. Gris beskytter den så meget og bliver så mistænktsom af enhver der vil bruge den at han tyger til drastiske metoder. Han tvinger alle til at tage deres kopierede ting med sig hjem i særlige spande... spande, lavet til at beskytte, men som måske ikke er særlig brugbare... Grisen og Kassen er en moderne fabel der lærer børn som voksne at nogengange, ja, så er det en god ide at vise tillid og at dele. OM FORFATTEREN MCM er en programmør og forfatter og nogle gange artist fra Victoria i Canada. Han har to små døtre som begge elsker at sige Lolipop Jones, selvom det slet ikke giver nogen mening

2 Dette værk er licensieret under Creative Commons Navngivelse-IkkeKommerciel- DelPåSammeVilkår 2.5 Danmark Licensen. For at se en kopi af denne licens, besøg eller send et brev til Creative Commons, 543 Howard Street, 5th Floor, San Francisco, California, 94105, USA. Spørgsmål? Til Akino og Caitlyn, mine søde små galninge

3 Der var engang en ensom lille gris, der hed Gris, som boede i et lille hus på landet. Ligesom de fleste grise havde han ikke særlig meget. Nogle dage havde han knap nok mad nok. Han var en ulykkelig orne. En morgen fandt Gris en ganske særlig majroe i hans have. Det er godt nok en stor majroe, sagde han til sig selv. Jeg kan slet ikke huske at jeg har plantet nogle majroer. Er især ikke nogle så store. Den må væk. Så Gris hev og han sled og hev lidt mere indtil... POP! Majroen fløj op af jorden delte sig i to! Inden i majroen var en simpel lille trækasse.

4 Sikke et underligt sted at have en kasse. sagde Gris, Normalt har man majroer nede i en kasse og ikke omvendt. Hvilken mærkelig person går rundt og putter kasser ind i majroer? Gris tænkte at kassen var et rigtig godt sted at have gulerødder. Så han plukkede en gulerod fra hans have og smed den ned i kassen. I det skete der noget fantastisk! Kassen væltede og ud af den faldt SYV-OG-TYVE GULERØDDER! Gris sagde til sig selv: Jeg er ret sikker på jeg ikke smed syv-og-tyve gulerødder ned i. Det giver ligeså meget mening som en ko der går med balletkjole. Gris måtte være sikker på han ikke var ved at blive skør. Han kastede derfor meget omhyggeligt EN kartoffel ned i kassen. Med det samme væltede kassen og SYV-OG-TYVE KARTOFLER FALDT UD!

5 Gris blev ellevild. Han havde en magisk kasse! Han var så glad at han næsten tissede i bukserne. Han vidste med det samme at han ikke ville lade andre bruge kassen, fordi den var hans! De andre ville garanteret også bare bruge den til at kopiere stinkende ting såsom gamle æg og løg. Så Gris satte et skilt ved siden af kassen hvor der stod: MAGISK KASSE KUN GRIS MÅ BRUGE DEN FORSVIND Så bar han hans syv-og-tyve gulerødder og syv-og-tyve kartofler ind i hans hus. Men før han nåede at lukke døren dukkede der et underligt lille egern op og begyndte at danse som om han havde bier i hans underbukser. Lolipop Jones! råbte egernet. Hva? spurgte Gris. "Lllllllolipop Jones! svarede egernet, så Gris smækkede sin dør og gik tilbage til sin aftensmad.

6 BANK BANK BANK BANK BANK! Nogen bankede på døren og forskrækkede Gris så han satte sig på enden. Han løb hen til døren, åbnede den og der på dørtrinet stod en and der hed And. Jeg kunne godt tænke mig at bruge din magiske kasse. sagde And, Jeg kunne godt tænke mig at kopiere et æble og jeg vil gerne betale dig en guldmønt! Åh, okay. sagde Gris. De gik udenfor til kassen og Gris lod And kaste hendes æble ned i den. Kassen væltede og SYV-OG-TYVE ÆBLER FALDT UD! Super duper! sagde And.

7 Vent liige lidt! sagde Gris, Hvad skal du egentlig bruge de æbler til? Ænder spiser ikke æbler. Jamen - begyndte And. Du LYVER! råbte Gris, og han hentede en spand fra hans hus. Æbler lægges herned. sagde Gris, Dette er en magisk spand. Hvis nogle andre end DIG ta'r et æble fra denne spand vil alle æblerne EKSPLODERE! Men men men... sagde And. Forsvind! råbte Gris, Jeg stoler slet ikke på dig! Han sendte And væk med hendes spand fyldt med æbler og gik ind i huset igen og fandt hans gryde koge over.

8 BANK BANK BANK BANK BANK! Nogen bankede på døren og forskrækkede Gris lige på hans næse. Han løb hen til døren, åbnede den og der på dørtrinet stod en sød lille kanin der hed Kanin. Lolipop Jones! skreg Kanin. HVA? sagde Gris. Jeg ved ikke, et skørt egern fik mig til at sige det. sagde Kanin. Men jeg har brug for at kopiere en banan til min bedstemor! Jeg har også en guldmønt med! Åh, okay sagde Gris. De gik udenfor til kassen og Gris lod Kanin kaste hans banan ned i den. Kassen væltede og SYV-OG-TYVE BANANER FALDT UD! Hvor vildt, mand! sagde Kanin.

9 Vent liige lidt! sagde Gris, Hvad skal du med alle de bananer? Kaniner spiser ikke bananer. Haha, det er en sjov historie... begyndte Kanin. Du LYVER! råbte Gris og han hentede en til spand fra hans hus. Bananerne lægges herned. sagde Gris, Dette er en magisk spand. Hvis jeg finder ud af at du laver noget forkert med disse bananer skal jeg bare hoppe op og ned tre gange og alle bananerne vil FORSVINDE. Men men men... sagde Kanin. Forsvind! råbte Gris, Jeg stoler heller ikke på dig! Han sendte Kanin væk med hans spand fyldt med bananer og gik ind i huset igen og fandt at hans gulerødder brændte.

10 BANK BANK BANK BANK BANK! Nogen bankede på døren og forskrækkede Gris lige ind i hans øje! Han løb hen til døren, åbnede den og der på dørtrinet var en langsom lille skildpadde der hed Maurice. Jeg har en kokosnød sagde Maurice. Den er dejlig sagde Gris. Jeg kunne godt tænke mig en masse, sagde Maurice, og jeg har også en guldmønt. Gris sukkede. De gik udenfor til kassen og Gris lod Maurice kaste hans kokosnød ned i den. Boksen væltede og SYV-OG-TYVE KOKOSNØDDER FALDT UD! Jaaa, Hurraaa. sagde Maurice langsomt.

11 Vent liige lidt! sagde Gris, Hvad skal du med disse kokosnødder? Skildpadder spiser ikke kokosnødder. Maurice var så lang tid om at svare at Gris tænkte at han måtte lyve om et eller andet. Du LYVER! råbte gris og han hentede endnu en spand fra hans hus. Kokosnødderne lægges herned. sagde Gris, Det er en magisk spand. Hvis du forsøger at tage dem nogle andre steder hen end dit køkken, vil spanden FLYVE TILBAGE TIL MIG! Men men men... sagde Maurice. Jeg stoler slet ikke på dig og du lugter af MØG! råbte Gris. Han sendte Maurice væk med hans spand fyldt med kokosnødder og gik ind i huset igen og fandt hans kartofler var blevet til mos.

12 Men før han kunne nå at lukke døren var det lille skøre egern der, dansede som en galning og pustede bobler fra hans næse. Lllllllolipop Jones! sang egernet og løb væk. Gris var så gal at han begyndte at hoppe op og ned i bar raseri. Forsvind! skreg han, Forsvind og lad mig være i fred, din skøre lille pelskugle! I det kom And vraltende op af vejen. Hun var dækket fra hoved til tå i klistret smattet æblesovs. Diiiiiin stinkende Gris! råbte And. Hvad er der sket med DIG? gispede Gris. Min baby ælling prøvede at spise et æble som et mellemmåltid og ALLE ÆBLERNE EKSPLODEREDE! Hvorfor kan jeg ikke dele æblerne med min familie, Gris? Åh... sagde Gris.

13 Diiiiiin grimme Gris! råbte Kanin, der kom løbende op ad vejen. Hvad er der sket med DIG? gispede Gris og And. Min bedstemor var i gang med at lave en banantærte! græd Kanin, Men da den kom ud af ovnen var ALLE BANANERNE FORSVUNDET! Hun blev så gal at hun SMED DEN PÅ MIG! Du hoppede tre gange, GJORDE DU IKKE, GRIS! sagde Kanin. Øhh... jamen... sagde Gris. Diiiiiin... Gris! råbte Maurice, løbende op ad vejen med en kokosnød i stedet for en skald. Hvad er der sket med DIG? gispede Gris og And og Kanin. Jeg prøvede at spise en kokosnød i min spisestue og lige pludselig fløj spanden væk! En af kokosnødderne ramte mig så hårdt at jeg endte INDEN I DEN! Hvorfor skal jeg altid spise i mit køkken, Gris? Æhh.. jamen... sagde Gris. Du ser sjov ud. sagde Kanin til Maurice, Må jeg prøve at rulle dig?

14 Gris var så oprevet at han satte sig ned og begyndte at græde. Denne magiske kasse giver kun problemer! sagde han grædende, Den får æbler til at eksplodere, den får bananer til at forsvinde og kokosnødder til at spise skildpadder! Den gør slet ingen af disse ting! afbrød And, DU er skyld i alt det her! Du burde lære at DELE! And havde ret! Den magisk kasse gjorde hvad den skulle! Det var Gris der skabte alle problemerne! Gris besluttede at gøre alt godt igen. Han besluttede aldrig mere at bruge magiske spande igen og han erstattede det gamle ulækre skilt med et nyt et hvor der stod: MAGISK KASSE BRUG DEN!

15 Derefter blev Gris' liv meget bedre. Folk fra nær og fjern for at bruge hans magiske kasse. Hver gang de fik deres kopier efterlod de ham altid nogle. Gris kunne især godt lide grøntsagerne. Efter et stykke tid blev Gris ekspert i at lave mad og han åbnede en familierestaurant med borde og jukeboxe og stole lavet af spande vendt på hovedet. Han kaldte hans restaurant Lolipop Jones, men han vidste ikke hvorfor. Alt endte ganske godt.

16 Altså lige indtil et skørt egern kastede SIG SELV ned i kassen...

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas

Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Så er jeg alligevel en klog dreng! siger Lucas Nu er mor sur igen. Hun er næsten altid vred på mig. I går var hun sur, og hun bliver sikkert sur igen i morgen. Det er ikke særlig sjovt. I dag er ikke nogen

Læs mere

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed

Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær frihed Salg eller videre salg af denne publikation er ikke tilladt Tal med dit barn om skyggen - og bliv en familie med ekstraordinær

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner.

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 13 Følg mig Ugens tekst og referencer: Luk 5,1-11. Joh 1,35-42. Den Store Mester, kap. 30. Huskevers: I er mine venner. (Joh 15,14) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Jesus

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du skal adlyde din mor

Du skal adlyde din mor Du skal adlyde din mor af Sørine Steenholdt fra novellesamlingen: Ung i Grønland, ung i Verden Oversat til dansk af Aminnguaq Dahl Petrussen Kommentarer af psykolog Jonna Ketwa Novelle 2 En ung kvinde

Læs mere

Annette L. Christiansen. Hen over bjerget. Litteratur og læseforståelse i indskolingen

Annette L. Christiansen. Hen over bjerget. Litteratur og læseforståelse i indskolingen Annette L. Christiansen Hen over bjerget Litteratur og læseforståelse i indskolingen INDHOLD De tre bukkebruse.................................... 3 Jeg kan godt lide at ro.................................

Læs mere

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse!

Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Konfirmations gudstjeneste søndag den 12. april 2015. Kære konfirmander! Livet er som en rejse! og vi gør det selv til en opdagelsesrejse! Vi har hver i sær vores bagage med. Både den helt konkrete bagage

Læs mere

De to bedragere. Opgave 1

De to bedragere. Opgave 1 Opgave 1 Formål: At gøre kursisterne bekendt med temaet bedrag. Omhyggelig global læsning. ca. 30 minutter. Organisering: Kursisterne læser hver for sig teksten om de to bedragere. Derefter snakker de

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk

77 afsnit. Molly og Viggo gennem hele Bibelen. Børn & Tro. Af Dorthe Lykke Jensen. www.børnogtro.dk www.børnogtro.dk 77 afsnit og gennem hele Bibelen Af Dorthe Lykke Jensen Børn & Tro Kapitel: Fejl! Ingen tekst med den anførte typografi i dokumentet. 0 Indholdsfortegnelse Det Gamle Testamente m.m. Side

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende

yngre engle, som godt kunne lide at komme ind i det lidt lumre men også dragende For mange tusinde år siden var der en ærkeengel ved navn Mikael, som gjorde sig ret så bemærket blandt øvrige engle. Han var den sejeste af alle englene, kunne han slet ikke lade være med at styre dem

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt.

at du må-ske kom-mer til at græ-de lidt. Ind-led-ning Det, du nu skal læ-se, er rig-tig sket. Det ske-te for mang-e år si-den. Den sør-ge-li-ge be-gi-ven-hed fandt sted i 1866. Hvor læng-e si-den mon det er? Det er så sør-ge-ligt det, der ske-te,

Læs mere

De fleste tror, at døden er enden på alt. Enden på livet, på alt det sjove. Enden på ja, stort set det hele. Men de tager fejl. Dødmeget.

De fleste tror, at døden er enden på alt. Enden på livet, på alt det sjove. Enden på ja, stort set det hele. Men de tager fejl. Dødmeget. 1 De fleste tror, at døden er enden på alt. Enden på livet, på alt det sjove. Enden på ja, stort set det hele. Men de tager fejl. Dødmeget. Og jeg burde vide det. Jeg døde for næsten et år siden. 13 2

Læs mere

Den perfekte jul. Ordet Fangers julekonkurrence. Vi præsenterer de 10 vindere.

Den perfekte jul. Ordet Fangers julekonkurrence. Vi præsenterer de 10 vindere. Den perfekte jul Ordet Fangers julekonkurrence. Vi præsenterer de 10 vindere. Ordet Fangers store julekonkurrence "Skriv om din perfekte jul" blev en stor succes Ca. 400 skoleelever sendte i julen 2012

Læs mere

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel

Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Er du også en Alfa? Børnenes guide til alfa-1 antitrypsin mangel Mød Sofie og Lukas Vi vil gerne have at du møder Sofie og Lukas (og Tiger). De har også en lillebror som hedder Rasmus. De skal hjælpe dig

Læs mere

Lektion 1 DU ER SKABT I GUDS BILLEDE (Pottemageren)

Lektion 1 DU ER SKABT I GUDS BILLEDE (Pottemageren) Lektion 1 (Pottemageren) MÅL Børnene skal forstå, at alle mennesker er skabt af Gud og er vigtige og værdifulde for Ham. TIL LEDEREN Menneskene er helt specielle i forhold til alt det andet Gud har skabt.

Læs mere

Julemanden: Hvad kan du?

Julemanden: Hvad kan du? Der var engang en nisse, der ville søge arbejde hos Julemanden. Julemanden havde et værksted, hvor der altid var plads til flere opfindsomme og fingernemme hjælpere. Julemanden: Hvad kan du? Nissen fik

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Hvad er det, du siger -4

Hvad er det, du siger -4 Hvad er det, du siger -4 Dine ord skaber Mål: Børn indser, at det, vi siger, gør noget i os selv, andre og den verden, vi lever i. Ord bliver ofte til handling. At sige gode og positive ord skaber noget

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET

JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET Kompashuset ApS, Klavs Nebs Vej 25, 2830 Virum Tlf 45 83 92 83, ka@kompashuset.dk, www.kompashuset.dk JEG KAN LIDE AT KENDE HISTORIEN BAG MENNESKET En fortælling om at arbejde med ældrepleje Af Kirstine

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Hvem der først bliver vred, Dansk folkeeventyr

Hvem der først bliver vred, Dansk folkeeventyr Hvem der først bliver vred, Dansk folkeeventyr Der var engang et par folk; det var kun husmandsfolk, og de havde tre sønner. Den ældste hed Per, den anden hed Povl, og den yngste hed Hans; han gik for

Læs mere