Fortæl om Big Bang. Hvad skete der, da universet blev født?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fortæl om Big Bang. Hvad skete der, da universet blev født?"

Transkript

1 Fortæl om Big Bang. Hvad skete der, da universet blev født?

2 Fortæl om lysets hastighed. Undersøg hvor lang tid det tager at rejse til forskellige planeter, hvis man kunne rejse med lysets hastighed.

3 Hvad er en SUPERNOVA? Hvad har Tycho Brahe med en SUPERNOVA at gøre? Undersøg og fortæl dine klassekammerater om det. Brug evt. hjemmesiden Her kan du finde brugbare oplysninger

4 Fakta om JORDEN. Hold et foredrag om vores jordklode. Prøv at lave et godt system i det, du fortæller, så det hænger sammen. Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 4-8 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram. Der må IKKE stå tekst på dine dias/billeder. Brug ordkort som støtte ved fremlæggelse.

5 Hvad er en BJERGKÆDE? Find ud af hvilke bjergkæder, der er de største på jorden. Findes der bjergkæder under havet? Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 4-6 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram. Der må IKKE stå tekst på dine dias/billeder. Brug ordkort som støtte ved fremlæggelse.

6 Fortæl om Mammutten. Hvor levede den? Hvordan levede den? Hvornår uddøde den som dyreart? Hvordan ved man så meget om den i dag?

7 Hvad betyder ordet FOSSIL? Hvad er et FOSSIL? Hvordan bliver noget til et FOSSIL? Hvor kan man finde FOSSILER i dag?

8 Fortæl om STEGOSAURUS. Find ud af hvordan den så ud, hvor og hvornår den levede, hvordan den levede. Hold et foredrag

9 Hvad er en ALKYMIST? Undersøg og hold et foredrag for dine kammerater.

10 Fortæl om D-Dag. Husk du må kun bruge 5 minutter. Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 2-8 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram.

11 Tyskerne byggede en del BUNKERS langs den danske vestkyst under besættelsen. Fortæl om BUN- KERS. Hvordan ser de ud? Hvad er de bygget af? Hvordan er de indrettet? Hvad brugte man dem til? Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 2-8 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram.

12 AKSEMAGTERNE kæmpede imod DE ALLIEREDE under anden verdenskrig. Fortæl hvilke lande, der tilhørte AKSEMAG- TER og hvilke der tilhørte DE ALLIEREDE. Hvorfra stammer ordet AKSEMAGTER?

13 D. 9. april 1940 var en afgørende dato for Danmark under 2. verdenskrig. Hvad skete der denne dato? Undersøg og fortæl for klassen. Du kan med fordel søge på og vælge menupunktet tidsperioder / besættelsen

14 Fortæl om SABOTAGE i Danmark under besættelsen. Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 4-8 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram. Der må IKKE stå tekst på dine dias/billeder. Brug ordkort som støtte ved fremlæggelse.

15 Bornholm blev ikke som resten af Danmark befriet d. 5. maj Hvorfor ikke? Hvad skete der? Hvor lang tid gik der før Bornholm blev befriet som resten af Danmark? Der må IKKE stå tekst på dine dias/billeder. Brug ordkort som støtte ved fremlæggelse.

16 Fortæl om RATIONERING i Danmark under besættelsen. Hvilke varer blev RATIONERET? Hvordan foregik det? Fortæl om DEN SORTE BØRS. Du kan med fordel læse mere på Find menupunktet tidsperioder / besættelsen / mad og drikke

17 Hvilke lande blev besat af Tyskland under 2. verdenskrig? Vis på et kort og fortæl om rækkefølgen.

18 Frikorps Danmark var en gruppe af danskere, der kæmpede for tyskerne under krigen. Fortæl om FRIKORPS DANMARK Du kan med fordel læse mere her:

19 Fortæl om DET PERIODISKE SYSTEM. Hvad er det? Hvad bruges det til? Hvordan hænger det sammen? Hvis det er svært at finde en forståelig tekst, så spørg Ann-Berit. Hun har en! Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 5-8 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram.

20 Fortæl om Albert Einstein. Hvad gjorde ham til noget særligt?

21 Fortæl om HUBBLE-TELESKOPET. Undersøg og fortæl din klasse om det forsøg at fortælle det, så det bliver let for dine klassekammerater at forstå.

22 Hvad er en TRILOBIT? Undersøg og hold et foredrag for dine klassekammerater. Der må IKKE stå tekst på dine dias/billeder. Brug ordkort som støtte ved fremlæggelse.

23 Hold et foredrag om LAVA. Hvad er det? Hvor varmt kan det blive? Hvor kommer det fra? Hvad gør det? Hvor findes det?

24 Fortæl om Mount St. Helens udbrud i Washington USA i Du kan med fordel læse her: Ann-Berit har også en tekst, hvis du har svært ved at finde oplysninger

25 YELLOWSTONE er en nationalpark i USA. Hvad er særligt ved Yellowstone? Ann-Berit har en rigtig fin tekst, hvis du har svært ved at finde brugbare oplysninger. Bare spørg!!

26 Fortæl om ATMOSFÆREN og dens forskellige lag, Troposfære, Stratosfæren, Mesosfæren, Termosfæren, Exosfæren. Spørg Ann-Berit hun har en god tekst. Du må også gerne selv finde oplysninger. Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 4-8 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram. Der må IKKE stå tekst på dine dias/billeder. Brug ordkort som støtte ved fremlæggelse.

27 Hvem var Charles Darwin? Fortæl mindst 7 spændende ting om ham. Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 5-8 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram.

28 De mest berømte rester af en australopithecin er dem fra et skelet, der er 3,18 millioner år gammelt. Det blev fundet i 1974 i Etiopien og blev kendt som LUCY. Hold et foredrag om det spændende fund. Du kan læse her: (teksten er lidt svær) Ann-Berit har en tekst, som er lidt lettere. Den kan du bede om.

29 Hvad er GLOBAL OPVARMNING for noget? Undersøg og fortæl. Det er lidt svært stof. Forsøg at gøre det let forståeligt for dine tilhørere. Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 4-7 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram.

30 Fortæl om Michael Jacksons BARNDOM og hans tid i gruppen JACKSON FIVE. Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 4-7 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram.

31 Michael Jacksons abe hed BUBBLES. Fortæl alt, hvad du kan finde ud af om BUBBLES.

32 Michael Jacksons album THRILLER fra 1982 skrev musikhistorie. Fortæl om dette særlige album. Fortæl også gerne om videoen til nummeret THRILLER.

33 Michael Jackson havde som voksen en særlig tøjstil. Fortæl om hans mange kostumer. Vis eksempler og fortæl fakta. Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 2-8 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram.

34 Fortæl om BLÆKSPRUTTER. Hvilken er den største, den hurtigste, den farligste? Find spændende oplysninger og del dem med dine klassekammerater. Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 2-7 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram. Der må IKKE stå tekst på dine dias/billeder. Brug ordkort som støtte ved fremlæggelse.

35 DRAGEFISKEN kan være et smertefuldt bekendtskab. Undersøg og hold et foredrag om dragefisken.

36 Hvad er BERMUDA-TREKANTEN? Fortæl om de forskellige teorier der er om dette mærkelige sted.

37 Hvad er IQ? Hvem har verdens højeste IQ? Hvilken IQ har almindelige mennesker? Hvordan måler man IQ?

38 Hvilket dyr har den største hjerne? Hvilket dyr har den mindste? Fortæl hvad du kan om dyrs hjerner?

39 ARAKNOFOBI er angsten for edderkopper. Hvad er COULROFOBI? Hvad er SPECTROFOBI? Hvad er NOMOFOBI? Du må gerne fortælle om andre fobier.

40 Hvilket dyr er VERDENS FARLIGSTE? Det kan være svært at svare på. Kan du?

41 Hvilke skydevåben bruger det danske politi? Vis billeder og fortæl om våbnene.

42 Hvilke våben bruger man i det danske militær og hvad bruges de til? Fortæl kun om de nyeste. Du kan med fordel læse her: vælg menupunktet: Om værnepligten og vælg så Våben og udstyr

43 I det danske militær er der en rangorden. Øverst i rangordenen ligger OFFICERERNE. Fortæl fakta om de fire øverste officerer. Du kan med fordel søge her: find menupunktet Om værnepligten - vælg så Den militære rangorden Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 2-5 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram.

44 Hold et foredrag om det russiske stormgevær AK47. Hvad kaldes det også? Hvor mange eksemplarer er der i verden? Hvornår startede man produktionen? Hvornår i historien blev det især brugt? Hvor stort, langt og tungt er det? Hvilken ammonition bruger det? Hvor mange skud affyrer det i minuttet?

45 Hold et foredrag om DUNGEONS & DRAGONS.

46 Hvad er forskellen på BORDROLLESPIL og LIVE ROLLESPIL? Hold et foredrag.

47 CARLA RAE JEPSEN er en såkaldt VIRAL POPSTJERNE. Hvad vil det sige? Fortæl om hende og hvad det vil sige, at være viral popstjerne. Læs her:

48 Læs dette interview med Justin Bieber. Det er 10 kendte danskere, der har stillet spørgsmålet. Læs det hele og vælg de 5 svar, du synes er mest interessante og fortæl dine klassekammerater om dem. Fortæl også gerne ganske kort fakta om Bieber. (Ann-Berit har artiklen på print.)

49 One Direction er et BOYBAND. Hvad er særligt ved et BOYBAND? Hvem bestemmer i / over et BOYBAND? Hvordan er et BOYBAND opstået? Du må gerne ganske kort fortælle om One Direction, men det skal mest handle om BOYBANDfænomenet.

50 One Direction er et populært boyband. Et af medlemmerne hedder NIALL HORAN. Fortæl om ham. Hvad gør ham speciel? Hvad er hans rolle i bandet?

51 One Direction er et populært boyband. Et af medlemmerne hedder ZAYN MALIK. Fortæl om ham. Hvad gør ham speciel? Hvad er hans rolle i bandet?

52 One Direction er et populært boyband. Et af medlemmerne hedder LIAM PAYNE. Fortæl om ham. Hvad gør ham speciel? Hvad er hans rolle i bandet?

53 Danmark har spillere på verdensplan, når det gælder BORDTENNIS. Fortæl kort om sporten og fortæl om mindst en af de danske bordtennisstjerner.

54 Et godt bordtennisbat er vigtigt. Battræ laves af krydsfinér. Krydsfinéren laves af forskellige træsorter, afhængig af, hvad battet skal bruges til (eller til hvem) Hold et foredrag om BATTRÆ.. Du kan med fordel læse mere her:

55 James Naifield opfandt BASKETBALL. Fortæl om BASKETBALLs historie.

56 Forklar reglerne i BASKETBALL for dine kammerater. Forklar også om banens udseende - og om boldens udseende, materiale og dimensioner.

57 BASKETBALL er en af de helt store sportsgrene i USA. Fortæl om en af de store amerikanske klubber og de store stjerner.

58 Fortæl om PREMIER LEAGUE. Find fakta. Fortæl også hvilke klubber, der oftest har vundet mesterskabet, hvem der er de nuværende mestre. Fortæl ganske kort fakta om netop den / disse klubber.

59 Manchester United er en af de store klubber i Premier League. Læs en masse om klubbens historie - om de store stjerne - om de store skandaler og de store sejre. Hold et foredrag for dine klassekammerater. Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 4-8 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram. Der må IKKE stå tekst på dine dias/billeder. Brug ordkort som støtte ved fremlæggelse.

60 Alex Ferguson slutter sin store karriere som manager for Manchester United 1. juli Hold et foredrag om Alex Ferguson. Hvad lavede han, før han blev manager? Hvad vil det sige at være manager? Hvordan har han været som manager?

61 Lance Armstrong vandt Tour de France syv gange. Han fik senere frataget alle titlerne på grund af doping. Fortæl om Lance Armstrongs karriere i Tour de France. Vælg en enkelt af de syv sejre, som du fortæller særligt grundigt om.

62 Lance Armstrong er en amerikansk cykelrytter. Hold et foredrag om ham, hvor du lægger mest vægt på den del af hans liv, som IKKE handler om cykling. Fortæl hans livshistorie.

63 SCOTT-ADDICT er et cykelmærke som benyttes af cykelrytterne ved Tour de France. Fortæl om, hvordan sådan en cykel adskiller sig fra almindelige cykler. Her kan I læse mere:

64 Hold et foredrag om MOUNTAINBIKE som sportsgren i Danmark.

65 Fortæl fakta om BARCELONA. Vælg 1-2 seværdigheder fra byen, som du vil fortælle dine kammerater om. Fortæl også om byens størrelse, vejret, indbyggertal osv.

66 ISTANBUL er en by i Tyrkiet. Læs en masse om Istanbul og hold et foredrag for dine kammerater.

67 På øen ALCATRAZ ud for San Fransisco i USA lå et fængsel. Fortæl dine klassekammerater om fængslets historie. Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 4-8 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram.

68 Fortæl om DISNEYLAND.

69 H.C. Andersen er en af danmarks store verdenskendte forfattere. Hold et foredrag om H.C. Andersens barndom og ungdom.

70 H.C. Andersen er en verdenskendt dansk forfatter. Undersøg hvor mange lande, hans eventyr er udgivet i. Undersøg, hvordan udlændinge opfatter H.C. Andersen. Hvilken betydning har H.C. Andersen for Danmark?

71 MINECRAFT er et populært computerspil. Fortæl ganske kort om spillets gameplay. Fortæl også hvem der spiller (køn alder) og fortæl om MINECRAFT merchandise.

72 Hvem opfandt MINECRAFT? Hvad er MINECON? Hvad er MODS?

73 Hold et foredrag for dine klassekammerater om COCA-COLA.

74 Vietnam er et land som besøges af mange turister. Fortæl om Vietnam som turistmål.

75 NETTO er Danmarks største discount-kæde. Hold et foredrag for dine kammerater om NETTO. Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 5-7 dias/billeder. Du vælger selv præsentationsprogram. Der må IKKE stå tekst på dine dias/billeder. Brug ordkort som støtte ved fremlæggelse.

76 Terrorangrebet mod USA 9/11 fik mange konsekvenser. USA indførte mange nye love for at undgå fremtidige angreb. Undersøg og fortæl dine klassekammerater herom.

77 Fortæl dine kammerater om ORIENTERINGSLØB. Hvad går sporten ud på? Hvem er udøverne? Hvor foregår det?

78 Trampolinspringeren Peter Jensen deltog ved OL i Fortæl om trampolinspring som sportsgren. Fortæl om Peter Jensen og hvordan han klarede sig ved OL.

79 I springgymnastik udfører man mange spring. Fortæl dine klassekammerater om ARABERSPRING, KRAFTSPRING, SALTO, BAGLÆNS SALTO, DOBBELT BAGLÆNS SALTO og evt. andre spring.

80 Bruges alle kroppens muskler, når man svømmer? Hold et foredrag for dine kammerater om, hvilke af kroppens muskler man bruger, når man svømmer.

81 BURJ KHALIFA er verdens højeste menneskeskabte struktur. Hold et foredrag om bygningen for dine klassekammerater.

82 Der bliver sat mange SKØRE og SJOVE rekorder i verden. Undersøg hvilke overdrevne og gakkede rekorder, folk forsøger at sætte. Vælg 5-6 stykker, som er rigtig sjove og fortæl dine klassekammerater om det.

83 Hvad er verdens mindste land? Hvad er verdens største land (areal)? Hvilket land har flest indbyggere? Hvilket land er verdens højest beliggende? Hvilket land har verdens laveste punkt?

84 Fortæl om verdens 5 største dyr.

85 Fortæl om verdens fire længste floder.

86 Fortæl om VERDENS LÆNGSTE RAP. Spil evt. en lydbid eller vis et klip fra en video.

De allierede. De allierede i 1939. Tysk angrebskrig i Vest 1940 og Øst 1941. Vidste du, at.. Japansk angreb på USA og Østfronten

De allierede. De allierede i 1939. Tysk angrebskrig i Vest 1940 og Øst 1941. Vidste du, at.. Japansk angreb på USA og Østfronten Historiefaget.dk: De allierede De allierede De lande, som bekæmpede Tyskland og Japan under 2. verdenskrig, kaldes de allierede. De allierede i 1939 De allierede gik sammen, fordi Tyskland i september

Læs mere

Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen?

Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen? A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? _ På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

2. verdenskrig FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel.

2. verdenskrig FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel. A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Det er problemformuleringen, der skal styre dit arbejde. Den afgør, hvad det vil være relevant for dig at inddrage i opgaven.

Det er problemformuleringen, der skal styre dit arbejde. Den afgør, hvad det vil være relevant for dig at inddrage i opgaven. Problemformulering "Jeg vil skrive om 1. verdenskrig", foreslår du måske din faglige vejleder. Jo, tak. Men hvad? Indtil videre har du kun valgt emne. Og du må ikke bare "skrive et eller andet" om dit

Læs mere

Opgaver. Europa. Før du læser. Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel. Forfatter. Forlag

Opgaver. Europa. Før du læser. Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel. Forfatter. Forlag Europa Før du læser Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel Forfatter Forlag Læs bagsideteksten. Skriv sætningerne færdige. Europa Europa Folk er 1 Læs indholdsfortegnelsen

Læs mere

Hit med Historien

Hit med Historien Hit med Historien 1914-1949 Køge 1914-1924 Læs en kort beskrivelse af Første Verdenskrig. Få din lærer til at hjælpe dig med at finde litteratur. Det kan være svært at sammenligne pengenes værdi gennem

Læs mere

96 spørgsmål til individuelle fremlæggelser

96 spørgsmål til individuelle fremlæggelser 96 spørgsmål til individuelle fremlæggelser Allehelgensdag fejres både i USA og Mexico. Hvordan fejres dagen i de to lande? Du må ikke bruge ord, du ikke selv kan forklare. Du skal bruge mellem 2-6 dias/billeder.

Læs mere

Besættelsen Lærervejledning og aktiviteter

Besættelsen Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter - Undervisningsmateriale 218 Meloni Forfatter: Anni List Kjærby Redaktør: Thomas Meloni Rønn DTP: Thomas Meloni Rønn Forlaget Meloni Havnegade 1F 5 Odense C www.meloni.dk

Læs mere

Vintercup 2012/2013 2. afdeling. Vissenbjerg, søndag den 2. december 2012. Cykelmotion Højfyn. Spørgsmål og svar!

Vintercup 2012/2013 2. afdeling. Vissenbjerg, søndag den 2. december 2012. Cykelmotion Højfyn. Spørgsmål og svar! Vintercup 2012/2013 2. afdeling Vissenbjerg, søndag den 2. december 2012. Cykelmotion Højfyn Spørgsmål og svar! 1 Post 1 Hvad hedder det danske rockband Nephew's nyeste album? a) Interkom kom ind b) Hjertestarter

Læs mere

Ved besættelsen af Danmark nedkastede tyskerne flyveblade. Et af dem var Oprop.

Ved besættelsen af Danmark nedkastede tyskerne flyveblade. Et af dem var Oprop. Plancherum 1 PLANCHE 10 Ved besættelsen af Danmark nedkastede tyskerne flyveblade. Et af dem var Oprop. Hvilken begrundelse gav tyskerne i Oprop for at besætte Danmark? Hvornår blev Danmark besat, og hvor

Læs mere

For at løse opgaverne herunder skal du bruge kopiark Basketballbane med mål samt en lineal, en passer, en lommeregner, blyanter og et par farver.

For at løse opgaverne herunder skal du bruge kopiark Basketballbane med mål samt en lineal, en passer, en lommeregner, blyanter og et par farver. Basketball er en holdsport, der blev opfundet af canadieren James Naismith i 1891. Naismith var i byen Springfield træner for skolens amerikanske fodboldhold og udviklede basketball for at holde spillerne

Læs mere

Universet. Opgavehæfte. Navn: Klasse

Universet. Opgavehæfte. Navn: Klasse Universet Opgavehæfte Navn: Klasse Mål for emnet: Rummet Hvor meget ved jeg før jeg går i gang Skriv et tal fra 0-5 Så meget ved jeg, når jeg er færdig Skriv et tal fra 0-5 Jeg kan beskrive, hvad Big Bang

Læs mere

Big Bang og universets skabelse (af Jeanette Hansen, Toftlund Skole)

Big Bang og universets skabelse (af Jeanette Hansen, Toftlund Skole) Big Bang og universets skabelse (af Jeanette Hansen, Toftlund Skole) Har du nogensinde tænkt på, hvordan jorden, solen og hele universet er skabt? Det er måske et af de vigtigste spørgsmål, man forsøger

Læs mere

Opgaver. Spejder. Før du læser. Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel. Forfatter. Forlag

Opgaver. Spejder. Før du læser. Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel. Forfatter. Forlag Spejder Før du læser Kig på forsiden. Fortæl om, hvad du kan se på billedet. Bogens titel Forfatter Forlag Se på billedet på bagsiden. Fortæl, hvad du kan se. 1 Læs bagsideteksten. Skriv sætningerne færdige:

Læs mere

FORSLAG TIL EMNER. Her er forslag til delemner. Det er udelukkende tænkt til inspiration. Man kan selv lægge til og trække fra.

FORSLAG TIL EMNER. Her er forslag til delemner. Det er udelukkende tænkt til inspiration. Man kan selv lægge til og trække fra. FORSLAG TIL EMNER I forbindelse med en lejrskole på Bornholm har jeg altid delt klassen ind i små grupper (gerne to og to), hvor hver gruppe havde til opgave at sætte sig ind i et delemne inden turen.

Læs mere

Ham skal du kende. Lionel Messi

Ham skal du kende. Lionel Messi Ham skal du kende Lionel Messi Lionel Messi var 11 år, da en læge sagde til hans forældre, at deres søn ikke ville vokse. Han havde ikke det hor-mon i kroppen, der får os til at vokse. Derfor ville han

Læs mere

74 spørgsmål til individuelle fremlæggelser

74 spørgsmål til individuelle fremlæggelser 74 spørgsmål til individuelle fremlæggelser Hvad er NORDLYS? Hold et foredrag for dine kammerater om NORDLYS. Du skal fortælle, hvordan nordlys opstår, hvordan det viser sig, og hvor det viser sig. Du

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Introduktion til Udspring. En guide for tilskuere

Introduktion til Udspring. En guide for tilskuere Introduktion til Udspring En guide for tilskuere Juli 2012 Udspring er en æstetisk sport, hvor ynde kombineres med styrke og smidighed, mens udspringeren bevæger sig gennem luften. Udspringeren skal have

Læs mere

Ingers konfirmation 1939

Ingers konfirmation 1939 Inger Anna Kristiansen Thorsten Kristiansen Inger er født i 1924 og opvokset i et lille husmandssted i landsbyen Boltinge nær Ringe på Fyn hos sine forældre, en søster og 2 plejebørn, som blev opdraget

Læs mere

De første mennesker. Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen?

De første mennesker. Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen? A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel _ Forfatter Hvornår er bogen udgivet? _ På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? _ Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad

Læs mere

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015

Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Ballerup Cykelmotion havde et stærkt hold på Korsika i uge 25 2015 Inspireret af Tour de France s start på Korsika i 2012 havde 6 ryttere fra Ballerup Cykelmotion tilmeldt sig Dan Frost cykelrejers tur

Læs mere

Historiebrug. Hvad er historiebrug? Noget, vi gør hele tiden. Politisk historiebrug. Reklamer, underholdning og traditioner

Historiebrug. Hvad er historiebrug? Noget, vi gør hele tiden. Politisk historiebrug. Reklamer, underholdning og traditioner Historiebrug Historie er mange ting, og historien er til stede overalt omkring os. Historie er noget, vi alle bruger på en række forskellige måder. Det kaldes "historiebrug". Hvad er historiebrug? Når

Læs mere

Quiz-spørgsmål historiedysten 2016

Quiz-spørgsmål historiedysten 2016 3.-4. klasse: Christian 4. og kongerigets første koloni, Trankebar (40 spørgsmål) Barndom 1) Hvornår levede Christian 4.? Han lever endnu For 400 år siden* For 1500 år siden 2) Hvorfor havde Frederik 2.,

Læs mere

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN

DYKNING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN DYKNING DYKNING Til dykning lærer du at bevæge dig under vandet og får en god fornemmelse for din krop og din vejrtrækning. Når du skal lære at dykke, er der både teoriundervisning på land og praktisk

Læs mere

Forslag til etablering af en mountainbike bane. -på og omkring Struer Stadion i forbindelse med etableringen af Fritidscenter Struer.

Forslag til etablering af en mountainbike bane. -på og omkring Struer Stadion i forbindelse med etableringen af Fritidscenter Struer. Forslag til etablering af en mountainbike bane -på og omkring Struer Stadion i forbindelse med etableringen af Fritidscenter Struer. Først lidt information om hvem vi er: Struer Cykelklub er en motions

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Det amerikanske århundrede

Det amerikanske århundrede Historiefaget.dk Det amerikanske århundrede Det amerikanske århundrede Det 20. århundrede er blevet kaldt det amerikanske århundrede. Dette skyldes USA's rolle i internationale konflikter og den amerikanske

Læs mere

Bogen om cykling. cykling. Praktisk træningshåndbog til alle cykelmotionister

Bogen om cykling. cykling. Praktisk træningshåndbog til alle cykelmotionister interesserer sig for cykling. Lige meget om man ønsker at forbedre formen, træne op til og gennemføre et løb, blive en bedre bjergrytter, enkeltstartsrytter, mountainbiker, banecykelrytter eller cykelmotionist

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Hvordan er det gået til?

Hvordan er det gået til? Hvordan er det gået til? Der er både isbjørne og mennesker i Grønland. Hvordan passer de til deres omgivelser? Pingviner kan godt klare sig i zoologisk have i Danmark. Hvorfor lever der ikke pingviner

Læs mere

Christian den 4. Lærervejledning og aktiviteter

Christian den 4. Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien Historisk Bibliotek tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan læseren

Læs mere

Hvad står der? Opgaver: Justin Bieber. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X

Hvad står der? Opgaver: Justin Bieber. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Bieber Opgaver: Justin Bieber Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Fotografi Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Figurtekst Skema Sidetal Faktaboks

Læs mere

GP NYT. Armstrong frataget titler 26-10-12. Redaktionschef: Erik Bertelsen kontak@ehb.dk

GP NYT. Armstrong frataget titler 26-10-12. Redaktionschef: Erik Bertelsen kontak@ehb.dk 26-10-12 GP NYT Redaktionschef: Erik Bertelsen kontak@ehb.dk Redaktionssekretærer: Ditte Thomsen & Natalia Pedersen ditte.thomsen1@live.dk Armstrong frataget titler Layouter: Troels Voss troelsvoss@gmail.com

Læs mere

Den 2. verdenskrig i Europa

Den 2. verdenskrig i Europa Historiefaget.dk: Den 2. verdenskrig i Europa Den 2. verdenskrig i Europa 2. verdenskrig varede fra den 1. september 1939 til den 8. maj 1945. I Danmark blev vi befriet et par dage før, nemlig den 5. maj

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Snak sammen i klassen

Snak sammen i klassen B Bil Hvad ved I om biler? Hvornår tror I, den første bil blev opfundet? Synes I, der er mange biler i Danmark? Hvilke bilmærker kender I? Hvilken bil vil I helst have? Lille, stor, hurtig, familiebil?

Læs mere

Englandskrigene Lærervejledning og aktiviteter

Englandskrigene Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien»Historisk Bibliotek«tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan eleverne

Læs mere

MUSEET PÅ VEN. Lærervejledning 1.-3. klasse. Kære lærere, Vi er glade for at I har lyst til at komme på besøg med jeres klasse!

MUSEET PÅ VEN. Lærervejledning 1.-3. klasse. Kære lærere, Vi er glade for at I har lyst til at komme på besøg med jeres klasse! MUSEET PÅ VEN Lærervejledning 1.-3. klasse Kære lærere, Vi er glade for at I har lyst til at komme på besøg med jeres klasse! Denne vejledning er tænkt som et tilbud for dem der godt kunne tænke sig at

Læs mere

www.cfufilmogtv.dk Tema: Tyskland under nazismen Fag: Historie Målgruppe: 8. ungdomsuddannelse Titel: " Waffen SS " Vejledning Lærer

www.cfufilmogtv.dk Tema: Tyskland under nazismen Fag: Historie Målgruppe: 8. ungdomsuddannelse Titel:  Waffen SS  Vejledning Lærer Waffen-SS Filmen indgår i en serie med 6 titler under overskriften SS - Hitlers elite" Udsendelse 5: Waffen SS ----------------------------------------------------------------------------- Indhold a. Filmens

Læs mere

7. Churchill-klubbens betydning

7. Churchill-klubbens betydning 7. Churchill-klubbens betydning Anholdelsen af Churchill-klubben fik ikke Katedralskolens elever til at gå ud og lave sabotage med det samme. Efter krigen lavede rektoren på Aalborg Katedralskole en bog

Læs mere

Powered by Bang & Olufsen 10 KM & HALVMARATHON I STRUER LYDENS BY

Powered by Bang & Olufsen 10 KM & HALVMARATHON I STRUER LYDENS BY Powered by Bang & Olufsen 10 KM & HALVMARATHON I STRUER LYDENS BY Om arrangøren f.reklame: Sport, marketing og events f.reklame A/S er en virksomhed med en bred kontaktflade. Vi har i mere end 40 år beskæftiget

Læs mere

Skabelsesberetninger

Skabelsesberetninger Morten Medici August, 2019 Skabelsesberetninger!2 Tidlig forestilling om vores verden!3 13.8 milliarder år siden Big Bang!4 Hubbles opdagelse (1929) Edwin Hubble Albert Einstein!5 Hubbles opdagelse (1929)

Læs mere

Hvad står der? Opgaver: Rooney. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X

Hvad står der? Opgaver: Rooney. 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Foto Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Billedtekst Skema Sidetal Faktaboks Landkort Udgivelsesår Punktopstilling

Læs mere

Osmannerriget. Begyndelsen. Storhedstiden. Vidste du, at.. Nederlag og tilbagegang. Fakta. Forsøg på modernisering. Opløsning.

Osmannerriget. Begyndelsen. Storhedstiden. Vidste du, at.. Nederlag og tilbagegang. Fakta. Forsøg på modernisering. Opløsning. Historiefaget.dk: Osmannerriget Osmannerriget Det Osmanniske Rige eksisterede i over 600 år. Det var engang frygtet i Europa, men fra 1600-tallet gik det tilbage. Efter 1. verdenskrig opstod republikken

Læs mere

Korstogene. Opfordring fra paven. Jerusalem erobres. Vidste du, at.. Mellemøsten samles. Tempelherrerne. Handel. Korstog til andre lande.

Korstogene. Opfordring fra paven. Jerusalem erobres. Vidste du, at.. Mellemøsten samles. Tempelherrerne. Handel. Korstog til andre lande. Historiefaget.dk: Korstogene Korstogene I 1099 erobrede kristne korsfarere Jerusalem fra muslimerne. De skabte et kongedømme, som varede i hele 200 år. Af Kurt Villads Jensen Opdateret 11. december 2013

Læs mere

Napoleon Lærervejledning og aktiviteter

Napoleon Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien»Historisk Bibliotek«tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan eleverne

Læs mere

Dato: 3. december 2012, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer

Dato: 3. december 2012, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer Dato: 3. december 2012, kl. 13.00 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Spørgsmål til Indfødsretsprøven er en prøve, der skal bestås

Læs mere

H.C. Andersens virkelige verden

H.C. Andersens virkelige verden A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Opgaver til Den dag tyskerne kom

Opgaver til Den dag tyskerne kom Opgaver til Den dag tyskerne kom 1 Når de voksne frygter krig Knuds mor og far talte tit om, at der var krig i Europa, og at krigen kunne komme til Danmark. Hvad taler dine forældre om? Hvad er de bange

Læs mere

MIG-21 Dette fly er et MIG-21. Dette fly er fra Rusland. Det er et kamp-fly. MIG-21 er med i krig. Det er et rus-sisk kamp-fly. Det før-ste MIG-21

MIG-21 Dette fly er et MIG-21. Dette fly er fra Rusland. Det er et kamp-fly. MIG-21 er med i krig. Det er et rus-sisk kamp-fly. Det før-ste MIG-21 MIG-21 Dette fly er et MIG-21. Dette fly er fra Rusland. Det er et kamp-fly. MIG-21 er med i krig. Det er et rus-sisk kamp-fly. Det før-ste MIG-21 fly blev lavet i 1956. I 1985 holdt man op med at lave

Læs mere

Læs og lær om. Christian Eriksen

Læs og lær om. Christian Eriksen Læs og lær om Christian Eriksen Fakta om Christian Eriksen Christian Danneman Eriksen blev født i Middelfart 14. februar 1992. 1992 var for øvrigt det år, hvor det danske fodboldlandshold blev Europamestre,

Læs mere

Læseguide til Hadet - udarbejdet af lærer og læsevejleder Thomas Enemark Brandt

Læseguide til Hadet - udarbejdet af lærer og læsevejleder Thomas Enemark Brandt Læseguide til Hadet - udarbejdet af lærer og læsevejleder Thomas Enemark Brandt 3. maj - 14. juni 1944 Spærretid: Udgangsforbud i forbindelse med krig. Under den tyske besættelse af Danmark var der i perioder

Læs mere

Den kolde Krig FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel.

Den kolde Krig FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel. A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

europas-lande.dk PRÆSENTATION OG WORKSHOP

europas-lande.dk PRÆSENTATION OG WORKSHOP europas-lande.dk PRÆSENTATION OG WORKSHOP På europas-lande.dk kan du gå på opdagelse i hele Europa. Du kan læse om alt fra natur og miljø til historie og politik. På sitet kan du også møde børn fra andre

Læs mere

Kenneth Bøgh Andersen

Kenneth Bøgh Andersen Kenneth Bøgh Andersen Kenneth er født d. 29 november 1976, han blev født i Henne og nu bord han i Valby. Han er en dansk børne- og ungdomsforfatter. Hans første bog er Nidhugs Slaver. Han skrev den i 10

Læs mere

- Sponsoroplæg - Rebekka la Cour Hillingsø. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor!

- Sponsoroplæg - Rebekka la Cour Hillingsø. Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Rebekka la Cour Hillingsø 2900 Hellerup Tennis - Sponsoroplæg - Få profileret jeres virksomhed på en ny og anderledes måde - bliv sponsor! Se komplet sponsorprofil: sponsordb.dk/rebekka-la-cour-hillingsø

Læs mere

Truede dyr. Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen?

Truede dyr. Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen? A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? _ På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? _ Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Opgaver til Det lille Fagbibliotek

Opgaver til Det lille Fagbibliotek Opgaver til Det lille Fagbibliotek Navn og klasse: Titel: Stjernerne Himlens diamanter Om fagbogen 1. Hvem er bogens forfattere? 2. Hvornår er bogen udgivet? 3. Nis Bangsbo har tilrettelagt bogen grafisk.

Læs mere

Fodbold FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel.

Fodbold FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel. A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? _ På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

I dagligdagen kender I alle røntgenstråler fra skadestuen eller tandlægen.

I dagligdagen kender I alle røntgenstråler fra skadestuen eller tandlægen. GAMMA Gammastråling minder om røntgenstråling men har kortere bølgelængde, der ligger i intervallet 10-11 m til 10-16 m. Gammastråling kender vi fra jorden, når der sker henfald af radioaktive stoffer

Læs mere

Velkommen til Solsystemet!

Velkommen til Solsystemet! Velkommen til Solsystemet! I denne udstillingen vil vi tage dig med på en rejse igennem Solsystemets dannelse, en tur på Mars, og opleve smukke meteoritter og høre om deres imponerende rejse her til jorden.

Læs mere

Oven over skyerne..! Få alt at vide om rumfart, rumstationer og raketter hér: http://www.geocities.ws/johnny97dk/rumfart/index.htm

Oven over skyerne..! Få alt at vide om rumfart, rumstationer og raketter hér: http://www.geocities.ws/johnny97dk/rumfart/index.htm Oven over skyerne..! Du skal lære mennesker, steder og ting ude i rummet og på jorden hvor du bor Du skal lære om stjernetegnene Du skal lave din egen planet-rap Du skal skrive et brev fra Månen Du skal

Læs mere

Journal i Den var kun i avisen om søndagen. Knold og Tot var

Journal i Den var kun i avisen om søndagen. Knold og Tot var Radiserne Tegneseriens historie. Man ved ikke, hvilken der var den første tegneserie i verden. En af de første tegneserier hed Knold og Tot. Det var en mand fra USA, som tegnede den. Han tegnede den til

Læs mere

Vikingerne Lærervejledning og aktiviteter

Vikingerne Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning og aktiviteter Lærervejledning Historisk Bibliotek Serien»Historisk Bibliotek«tager læseren med til centrale historiske begivenheder i den danske og internationale historie. Her kan eleverne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 2. The early years 3. Sang oversat til dansk 4. Sanganalyse 5. Evaluering. 1. Begrundelse for valg af emne

Indholdsfortegnelse. 2. The early years 3. Sang oversat til dansk 4. Sanganalyse 5. Evaluering. 1. Begrundelse for valg af emne tozzy Osbournet Indholdsfortegnelse 1. Begrundelse for valg af emne 2. The early years 3. Sang oversat til dansk 4. Sanganalyse 5. Evaluering 6. litteraturliste 1. Begrundelse for valg af emne Jeg har

Læs mere

Human Performance Institute.dk. By Johan Munck Larholm. Unleash The. Champion. Within. 6 Hours Concept. Professional Business Advisor Human Resource

Human Performance Institute.dk. By Johan Munck Larholm. Unleash The. Champion. Within. 6 Hours Concept. Professional Business Advisor Human Resource Unleash The Champion Within 6 Hours Concept Titelbælte 2014 Hvad Human performance Institute har betydet for mig! Af Joachim Christensen Hvis man ser bort fra Johans og min relation fra de tidligere år

Læs mere

ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE

ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE EURO RUN- SPILLET www.nye-eurosedler.eu ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE - 2 - Anna og Alex er klassekammerater og bedste venner. De har det med at rode sig ud i hårrejsende eventyr. I dag er ingen undtagelse.

Læs mere

ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE

ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE EURO RUN- SPILLET www.nye-eurosedler.eu ANNA OG ALEX OG FALSKMØNTNERNE Anna og Alex er klassekammerater og bedste venner. De har det med at rode sig ud i hårrejsende eventyr. I dag er ingen undtagelse.

Læs mere

Naturvidenskab. Hvis man skulle prøve at tegne, hvordan den naturvidenskabelige metode fungerer, vil den se sådan her ud:

Naturvidenskab. Hvis man skulle prøve at tegne, hvordan den naturvidenskabelige metode fungerer, vil den se sådan her ud: Naturvidenskab Videnskab handler om at samle ny viden, så natur-videnskab er det ord, vi bruger om at samle ny viden om naturen. Når vi hører ordene videnskab eller naturvidenskab, er det første, der dukker

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Arrangementer for børn Sommer 2016

Arrangementer for børn Sommer 2016 Arrangementer for børn Sommer 2016 Sommerbogen 2016 Læs 5 og få én gratis... Fra fre 10. juni til lør 20. august Læs 5 bøger og anmeld dem, så får du en gratis bog. Du kan også lokke din klasse med i klassekonkurrencen.

Læs mere

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion

Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse. Introduktion Svend Wiig Hansen rå figur Undervisningsmateriale 3.-7. klasse Introduktion Svend Wiig Hansen er en dansk kunstner, som arbejdede med skulptur og maleri. Han blev født i 1922 og døde i 1997. I 1953 blev

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Europa. Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen?

Europa. Titel. Forfatter. Hvad forestiller forsidebilledet? Hvad fortæller bagsideteksten om bogen? A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? _ På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? _ Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Fyn Open den 29. april 2016

Fyn Open den 29. april 2016 Dansk Politiidrætsforbund Arrangør: Fyns PI Fyn Open den 29. april 2016 Velkommen til Fyn Som ny politidirektør for Fyns Politi, er det mig en stor fornøjelse, at få lov at byde Jer velkommen til Fyn Open

Læs mere

www.cfufilmogtv.dk Tema: Tyskland under nazismen Fag: Historie Målgruppe: 8. ungdomsuddannelse Titel: " Reinhard Heydrich bødlen " Vejledning Lærer

www.cfufilmogtv.dk Tema: Tyskland under nazismen Fag: Historie Målgruppe: 8. ungdomsuddannelse Titel:  Reinhard Heydrich bødlen  Vejledning Lærer Titel: " Reinhard Heydrich bødlen " Vejledning Lærer Reinhard Heydrich bødlen Filmen indgår i en serie med 6 titler under overskriften SS-Hitlers elite Udsendelse 3: Reinhard Heydrich bødlen. --------------------------------------------------------------------------

Læs mere

1. Jeg kører sådan rimelig ofte

1. Jeg kører sådan rimelig ofte 1. Jeg kører sådan rimelig ofte 1. Hvor gammel er Birgitte? 2. Hvad er det for tre ting, der gør Birgitte lidt bange og nervøs? 3. Hvordan har Katrine det med at køre? 4. Hvad skal Birgitte på Fyn? Tidsudtryk

Læs mere

Læs og lær om. Ballon D or. Verdens bedste fodboldspillere

Læs og lær om. Ballon D or. Verdens bedste fodboldspillere Læs og lær om Ballon D or Verdens bedste fodboldspillere Hvad er Ballon D or? Ballon D or er en pris. Det er en fodboldpris. Den bliver givet til den spiller, der har været den bedste spiller i løbet

Læs mere

Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg

Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Årgang 21 Nr. 2/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 2. februar 2012 kl. 14.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Trolde Side 2 Kære

Læs mere

ADD. Viden - Forståelse - Håndtering. Supervision der virker.

ADD. Viden - Forståelse - Håndtering. Supervision der virker. ADD Viden - Forståelse - Håndtering 1/6 Fra fordomme til viden En person med ADD kan ofte have en opfattelse af sig selv som doven, dum, ligeglad, ugidelig, og mange andre negative opfattelser. Dette er

Læs mere

Udeskoleforløb Matematik i 1. klasse

Udeskoleforløb Matematik i 1. klasse Udeskoleforløb Matematik i 1. klasse Matematik i 1. klasse Fag: matematik Klassetrin : 1. klasse Sted: Skolegården og/eller Naturen i nærheden Årstid: Hele året Kort om forløbet: Her er samlet 11 matematik

Læs mere

Geologi 2009 Bogen Geografi C s Hvad hedder teorien om universets dannelse og hvornår menes det at have fundet sted?

Geologi 2009 Bogen Geografi C s Hvad hedder teorien om universets dannelse og hvornår menes det at have fundet sted? Geologi 2009 Bogen Geografi C s. 9 27 Spørgsmål til teksten besvares under læsningen. Jordens dannelse og sporene efter liv 1. Hvorfor kan de geologiske processer ikke eftervises i laboratorium forsøg?

Læs mere

1. Hvorfor kan de geologiske processer ikke eftervises i laboratorium forsøg?

1. Hvorfor kan de geologiske processer ikke eftervises i laboratorium forsøg? Grundbogstekst: Tomas Westh Nørrekjær m.fl.: " Naturgeografi C, s. 8-27 Spørgsmål til teksten besvares under læsningen. Jordens dannelse og sporene efter liv 1. Hvorfor kan de geologiske processer ikke

Læs mere

Ansøgning om samarbejdsaftale

Ansøgning om samarbejdsaftale Ansøgning om samarbejdsaftale Til: Horsens Kommune Denne ansøgning gælder følgende: 1) Råden over vejareal, jf. bilag 1 i forbindelse med afholdelsen af cykelløbet Race Around Denmark. 2) Økonomisk støtte

Læs mere

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom?

Til søskende. Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom. Hvorfor hedder det Prader-Willi Syndrom? Landsforeningen for Prader-Willi Syndrom Til søskende Hvad er Prader-Willi Syndrom? Vidste du? Der findes tusindvis af syndromer, som påvirker folk på mange forskellige måder. Nogle bliver man De, der

Læs mere

Fantastiske dyr (blåhval, giraf, kolibri, søhest)

Fantastiske dyr (blåhval, giraf, kolibri, søhest) Fantastiske dyr (blåhval, giraf, kolibri, søhest) Blåhval Giraf Kolibri Søhest Er verdens største dyr Lever på savannen i Afrika Er en fugl Er en fisk Kan blive op til 33 meter lang Er verdens højeste

Læs mere

At Tale Når du taler, er det ligesom en bold, du sender af sted. Du skal tænke på, hvor den skal hen, - hvem, der skal have den, - og hvordan.

At Tale Når du taler, er det ligesom en bold, du sender af sted. Du skal tænke på, hvor den skal hen, - hvem, der skal have den, - og hvordan. Kommunikation At Tale Når du taler, er det ligesom en bold, du sender af sted. Du skal tænke på, hvor den skal hen, - hvem, der skal have den, - og hvordan. Hvis du har været til en vild fest, er det sikkert

Læs mere

USA s historie Spørgsmål til kompendiet

USA s historie Spørgsmål til kompendiet USA s historie Spørgsmål til kompendiet 1. Hvad er karakteristisk for de tre typer af engelske kolonier i Nordamerika a. Nordlige b. Miderste c. De sydlige 2. Hvilken aftale har W. Buckland og Mason indgået..?

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

_ MOBIL OG MAIL. MARKER HVOR MEGET PRESSET FYLDER Helt uenig Helt enig

_ MOBIL OG MAIL. MARKER HVOR MEGET PRESSET FYLDER Helt uenig Helt enig TEST AF GLÆDEN - TESTSKEMAER 68 talenter har deltaget i de forskellige test af glæden. Testene er bygget op over tre primære spørgeskemaer, og testene er suppleret med interview og iagttagelser med fokus

Læs mere

Fra The Beatles til One Direction

Fra The Beatles til One Direction Hammerum Skole Fra The Beatles til One Direction Processkrivning på 7. årgang 2014 Cathrine Evertsen Birk 16/01/15 Indholdsfortegnelse 1. Problemformulering... 2 1.1. Provokation/konfrontation... 2 1.2.

Læs mere

Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev

Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev Stilren enkelhed og herlig hygge i Haderslev Salon Lindedal Deluxe i Haderslev har været åben i to måneder, og allerede nu har man et godt kundegrundlag. Bag salonen står Janne Lei og Charlotte Bork Kristensen,

Læs mere

Jeg er professor N. Magnussen og jeg er fascineret af fysik. Kineserne opfandt krudtet omkring år 250 e. Kr. De brugte det til at producere

Jeg er professor N. Magnussen og jeg er fascineret af fysik. Kineserne opfandt krudtet omkring år 250 e. Kr. De brugte det til at producere TM Jeg er professor N. Magnussen og jeg er fascineret af fysik. Kineserne opfandt krudtet omkring år 250 e. Kr. De brugte det til at producere fyrværkeri og våben til at skræmme deres fjenders heste. Mange,

Læs mere

UNDERVISERARK / FACIT

UNDERVISERARK / FACIT Fantastiske dyr (blåhval, giraf, kolibri, søhest) Blåhval Giraf Kolibri Søhest Er verdens største dyr Lever på savannen i Afrika Er en fugl Er en fisk Kan blive op til 33 meter lang Er verdens højeste

Læs mere

Opgaver til Guatemalas børn. Opgaveforslag til Guatemalas Børn. Teresa

Opgaver til Guatemalas børn. Opgaveforslag til Guatemalas Børn. Teresa Opgaveforslag til Guatemalas Børn Teresa Lav en radio-reportage Se den lille film Sejl med til Teresas by. Lad eleverne indtale deres egen speak på en diktafon/telefon. Spil radioudsendelserne i klassen.

Læs mere

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

Gør dette. Eksperimenter med

Gør dette. Eksperimenter med Version 2010 Kom ned i kajakken. Du må gerne få hjælp. Hold balancen i kajakken uden at holde fast i noget. Se om du samtidig kan holde en bold eller pagaj. Ro fremad. At styre kajakken. At ro fremad i

Læs mere