NYHEDSBREV. Tlf.: Marts Vi er på internettet! Du finder os på: internetadresse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV. Tlf.: 58 16 10 10 www.magleby.dk maglefri@pc.dk. Marts 2015. Vi er på internettet! Du finder os på: internetadresse"

Transkript

1 NYHEDSBREV Marts 2015 Vi er på internettet! Du finder os på: internetadresse Tlf.:

2 I OKTOBER OG NOVEMBER VAR DEN INTERNE SKOLE PÅ DEN INTERNE SKOLE NYHEDSBREV SIDE 2 MAGLEBY SKOLECENTER OG UNG SLAGELSE OPSÆTTER FORREST GUMP Et nyt samarbejde har set dagens lys. Magleby Skolecenter og Ung Slagelse Musicalhold er gået sammen om at opsætte Forrest Gump. Hele holdet øver onsdag aften på scenen i Korsør Kulturhus. Instruktørerne er dygtige, og der er mange engagerede unge med fra Slagelse Gymnasium og de ældste klasser i folkeskolen i hele Slagelse Kommune. For vores elever er det en spændende mulighed, men det er også en stor social udfordring at være med på holdet. Det giver mulighed for nye kontakter, venskaber og ikke mindst oplevelser. På billedet ses Kenneth og Mikkel A. sammen med to af eleverne fra Ung Slagelses musicalhold. Begge piger går i 1. g på Slagelse Gymnasium. Forrest Gump sættes op og spilles tre aftener i april på scenen i Korsør Kulturhus, som Ung Slagelse plejer at gøre med deres musicals. Herefter opsættes musicalen på Borreby Teater, hvor den indgår i teaterstævnet, som foregår den 27. maj. Særlig godt ville det være at gå videre til finalen. Så skal vi nemlig på turné i Jylland og deltage i teaterstævnet på Tvind fra den juni. For som Forrest Gump siger: Life is like a box of chocolate, you never know what you gonna get. KEVIN, MATHIAS, MAGNUS OG EN MOTOR! Lykken er at få en motor at lege med. Det synes Kevin, Mathias og Magnus, og derfor var de i brobygning på mekanikeruddannelsen på Selandia fire dage i uge fem. På billedet ses de i gang med motoren fra en Ford Fiesta. De har taget topstykket af og slebet ventilerne og sågar lavet en kompressionstest for at måle trykket i cylinderne.

3 FORBEREDELSER TIL SKIREJSE NYHEDSBREV SIDE 3 PÅ VEJ TIL NORGE I uge 10 tager vi alle sammen til Norge på skirejse. Turen går igen i år til Hornsjø Højfjeldshotel, der ligger i nærheden af Lillehammer. I en lille uges tid vil vi nyde vintersportens glæder. Vi skal bo oppe på højfjeldet, hvor der er usædvanlig smukt. Vi glæder os til store oplevelser og godt samvær. Vi glæder os også til at se Jesper O., Casper og Mette som har været i længerevarende international praktik på højskolen i Hornsjø siden jul. Casper har haft travlt med at rydde sne med deres traktorer. På forsiden af nyhedsbrevet ses Jesper Olsen sammen med sin hund. Det er en Siberian Husky, som er i sit rette element i Norges vinter. Før vi tager af sted har vi skitræning i idræt. Sådan forbereder vi os fysisk til strabadserne på pisterne. På billedet ses Thomas, der afprøver vores hjemmelavede snowboard-simulator. Thomas demonstrerer, hvordan man skal bevæge armene, når man skal holde balancen på ski. Særlig travlt er der på værkstedet Byens Auto. 11 minibusser og fire personbiler skal klargøres til at transportere os alle sammen. Vi bliver over 100 personer i alt. Busser og biler skal udrustes med snekæder, for vi skal selv køre op på højfjeldet, hvor Hornsjø Højfjeldshotel ligger. KENNETH HAR FÅET ELEVPLADS Efter mange gode år på Magleby Skolecenter afslutter Kenneth Clausen 9. klasse med udgangen af dette skoleår. Kenneth fortsætter sin uddannelse på Selandia, hvor han er kommet ind på uddannelsen til jordbrugsmaskinfører. Kenneth har samtidig indgået en praktikaftale med Borreby Gods. På den måde kan Kenneth være i praktik på Borreby Gods i alle praktikforløbene i uddannelsen, som varer 3 år og 8 måneder. Vi ønsker Kenneth held og lykke og glæder os over, at vi ofte får lejlighed til at se ham, idet vi har et tæt og godt samarbejde med Borreby Gods og Teater på mange områder. På billedet er Kenneth fotograferet sammen med to af hans kommende lærere på Selandias Jordbrugsuddannelse foran Borreby Herreborg.

4 STU, STYLING, FOTO OG TØMRER NYHEDSBREV SIDE 4 STYLING OG FOTO PÅ UGEPLANEN En STU er en individuelt tilrettelagt uddannelse. Jonas bruger sin STU på at kvalificere sig til at blive optaget på fotografuddannelsen. Han arbejder på sin fotoportefølje, som er et af adgangskravene. Gwen ønsker at blive make-up artist og stylist. Hun styler Michella, som drømmer om at blive model. Gwen laver et flot look. Jonas skyder en billedserie. Michella poserer. Alle tre øver sig og kommer hver især et lille skridt nærmere deres individuelle mål. På Magleby Skolecenter tilbyder vi en erhvervsrettet STU. Det betyder, at vores studerende producerer. De har fag på ugeplanen, hvor de øver sig og opnår direkte kompetencer. Det øger chancerne for at komme ind på en uddannelse eller få en beskæftigelse. For at blive stylist må man øve sig igen og igen og igen. Hvis man er kvik som Gwen, allierer man sig samtidig med en fotograf. På den måde kan man præsentere sit arbejde, når man skal ud og søge praktikplads. MIKKEL ER OPTAGET PÅ TØMRER Efter tre år på STU Magleby er Mikkel Tramborg blevet optaget på uddannelsen til Tømrer. Han skal begynde på grundforløbet på Selandia den 23. marts. I slutningen af sin STU har Mikkel været i praktik hver dag i et tømrerfirma i Sorø. Praktikken er gået godt, og firmaet er åbne overfor, at Mikkel kan få en aftale om en praktikplads hos dem, når grundforløbet er klaret. Vi ønsker Mikkel tillykke og held og lykke med hammer og sav.

5 STU INTERNATIONAL PRAKTIK NYHEDSBREV SIDE 5 JONAS, THOMAS OG DANNI I CARIBIEN På STU på Magleby Skolecenter har vores studerende mulighed for at komme i længerevarende international praktik. Jonas, Thomas og Danni var i efteråret 2014 i international praktik i to måneder på St. Vincent i Caribien. For de tre unge mennesker var det en kæmpe oplevelse at være i et land, hvor alting er meget forskelligt fra Danmark. Både kulturen, mentaliteten og livssituationen er helt anderledes. Derfor var det en stor personlig og social udfordring at bo to måneder i Caribien. Jonas, Thomas og Danni deltog i et stort træplantningsprojekt. Caribien mærker konsekvenserne af klimaforandringerne, og derfor er der behov for at plante mange træer. Træerne forhindrer jorderosion og stabiliserer klimaet lokalt på St. Vincent. Billedet er fra denne kampagne. Vi ser Jonas og Danni på besøg hos de lokale, der har fået en kasse træer til udplantning. Det var en helt særlig oplevelse. Modtagerne af træerne kunne ikke forstå, hvorfor de fik dem gratis. De spurgte, om der var noget galt med dem. Men vi forklarede, at det var en gave, og at træerne gavner livsforholdene og holder på jorden, så de bedre kan dyrke deres afgrøder og opretholde deres livsgrundlag. De var meget taknemmelige for at vi engagerede os i deres liv, og syntes, det var rigtig hyggeligt at få besøg. SASCHA, NICK, SISSE MARIE OG ADI I ENGLAND Der er også mulighed for at komme i international praktik på højskolen CICD, der ligger ved Hull i Nordengland. Nick, Sascha, Sisse Marie og Adi har benyttet sig af denne chance for at komme ud i verden og få nogle oplevelser og sociale og kulturelle udfordringer. Sascha er fotograferet sammen med Flora fra Ungarn, Nick er fotograferet sammen med Patricia, som er lærer på højskolen og Dmitri fra Bulgarien. Sisse Marie og Adi på en tur i byen, hvor de er fotograferet sammen med en lokal politibetjent.

6 VINTERKONCERT NYHEDSBREV SIDE 6 FLERE STUDERENDE PÅ SCENEN TIL VINTERKONCERTEN Vinterkoncerten 2015 blev en kæmpe musikalsk oplevelse. Teatersalen på Borreby Teater var fyldt til sidste plads. Vinterkoncertkoret opførte sammen med et kor fra musikakademiet i Szczecin og et polsk symfoniorkester Mozarts Kroningsmesse. Det er et meget imponerende og berømt korværk, og det er en stor glæde for arrangørerne og alle de medvirkende, at det lykkedes at lave så flot en opførelse. Et meget ambitiøst projekt fik et godt resultat. Johanne Ø. Jensen, der er STU studerende her på Magleby Skole center, deltog i opførelsen, idet hun sang med i vinterkoncertkoret. Det var en meget speciel oplevelse for Johanne. Overvældende var det at modtage klapsalverne fra en fuld teatersal. Også Thomas, Tobias og Mikkel A., der er studerende og Elias, Greta, Ika og Ioannis som lærere var med på scenen. De spillede med i Murat Coskuns trommekorps.

7 BOSTEDET MAGLEBY NYHEDSBREV SIDE 7 MAGLEBY SKOLECENTER I TV I december 2014 fik Magleby Skolecenter overrakt Det Lokale Beskæftigelsesråds Virksomhedspris. Magleby skolecenter fik prisen for at have lagt betydelige kræfter i at løfte sit samfundsmæssige ansvar i bredeste forstand. I den forbindelse fik vi besøg af Tv Øst, der lavede et fint indslag. Du kan se eller gense os her: -politik/film-om-maglebyskolecenter BOSTEDET MAGLEBY VINDER LICITATION For første gang er der på Sjælland gennemført et udbud for bosteder til autister over 18 år. Bostedet Magleby har vundet licitationsudbuddet sammen med en række andre tilbud. Otte af kommunerne på Sjælland er gået sammen i et fælles udbud. De øvrige af de i alt 16 sjællandske kommuner har mulighed for at tilslutte sig udbuddet senere. Bostedet Magleby kan således snart se frem til at modtage en masse nye unge mennesker. - Vores nye beboere skal samtidig have et skoletilbud på Magleby Skolecenter. Vi kan tilbyde et kombineret skole- og botilbud, og det giver en stor tryghed og stabilitet for de unge mennesker, siger Ingolf Ingemann Damm, leder af Bostedet Magleby. Hvor mange det drejer sig om, og hvilke kommuner de kommer fra, vil blive planlagt i samarbejde med udbyderne.

8 Magleby Skolecenter og Ung Slagelse proudly present Vinterkoncerten starter klokken Efter koncerten er der middag på Hotel Frederik den 2. og bal. Billetter kan bestilles på tlf.: senest den 17. december. Magleby Skolecenter og Ung Slagelse opfører Forrest Gump på Borreby Teater 27. maj 2015

Sommerferie i Sorø side 8-9

Sommerferie i Sorø side 8-9 September 2007 Sommerferie i Sorø side 8-9 Til VM i fodbold for hjemløse side 3 Projekt Forward og eksmisbrugere side 6-7 Hvad siger du, når jeg siger misbruger? 2 LEDER Vi forfalder ofte til at sætte

Læs mere

Gør en forskel for en ung - bliv mentor

Gør en forskel for en ung - bliv mentor Gør en forskel for en ung - bliv mentor Der er brug for virksomhederne Nogle unge er ikke klar til at starte på en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. De har brug for at gå en anden vej ofte en mere

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2015

Tale til sommerafslutning 2015 Tale til sommerafslutning 2015 Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende og til alle medarbejdere. Vi starter

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Målrettede forløb på produktionsskolen. Om erhvervsuddannelsesreformen og dens konsekvenser for produktionsskolerne

Målrettede forløb på produktionsskolen. Om erhvervsuddannelsesreformen og dens konsekvenser for produktionsskolerne Målrettede forløb på produktionsskolen Om erhvervsuddannelsesreformen og dens konsekvenser for produktionsskolerne Målrettede forløb på produktionsskolen Målrettede forløb på produktionsskolen Om erhvervsuddannelsesreformen

Læs mere

Fleksibel barselsorlov. Til forældre

Fleksibel barselsorlov. Til forældre Fleksibel barselsorlov Til forældre ministrenes forord 3 Kære forældre Når et barn kommer til verden, er det på alle måder vigtigt, at barnet får en god start på livet. Og ligeså vigtigt er det, at I

Læs mere

Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare. Livet på hjemløseboformer

Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare. Livet på hjemløseboformer Solen går op, solen går ned, og jeg venter bare Livet på hjemløseboformer Udvalgte resultater fra brugerundersøgelse af SFI 15 Kolofon Februar 15 Oplag: 1.5 Fotograf: Peter Elmholt (elmholt.dk) Grafisk

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Om anerkendende undervisning - et interview med Peter Lang

Om anerkendende undervisning - et interview med Peter Lang Opdatering: Artiklen blev bragt i tidsskriftet Kognition & Pædagogik nr. 56 (2005) René Kristensen og Merete Fredslund er nu begge uddannede i Systemisk ledelse og organisationsstudier og arbejder som

Læs mere

Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man. Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst]

Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man. Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst] Rundhøjlivet - Hvor man trives lærer man Rundologien Rundhøjskolens skoleblad Juni Rk.jbkæjh[Skriv 2013, nr. 10 tekst] [Skriv tekst] [Skriv tekst] Indhold 03 Leder 04 Hvad betyder Rundhøjskolen for dig?

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN

10. KLASSE. Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN 10. KLASSE 2013 2014 I Sct. Jørgens Skole HOLSTEBRO KOMMUNALE SKOLEVÆSEN Til dig og dine forældre Om kort tid afslutter du 9. klasse. I hæftet Ungdomsuddannelser 2013 kan du læse om de mange muligheder,

Læs mere

Projektleder Gert Herner Svendsen December 2014

Projektleder Gert Herner Svendsen December 2014 - - Projektleder Gert Herner Svendsen December 2014 1 Indhold Forord... 3 1.0 Indledning... 5 2.0 Problemformulering... 6 3.0 Projektmetode... 6 4.0 Selektionskriterier... 7 5.0 2009 2012 Fagmentorprojekt

Læs mere

indholdsfortegnelse kolofon SIDE 5 VELKOMMEN TIL BORNHOLM Udgivet af: Business Center Bornholm April 2010

indholdsfortegnelse kolofon SIDE 5 VELKOMMEN TIL BORNHOLM Udgivet af: Business Center Bornholm April 2010 MERE BORNHOLM til flere mennesker MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM MERE BORN HOLM MERE BORNHOLM

Læs mere

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium

kapelmesteren Carl Nielsen som dirigent Om Sibelius Akademiet Generalforsamling 17. april på Rytmisk Musikkonservatorium kapelmesteren Medlemsblad for Dansk Kapelmesterforening Om Sibelius Akademiet Læs side 12 59 FORÅR 2015 Interview med tre dirigenter med hver sit ungdomsensemble Læs side 6 Carl Nielsen som dirigent Generalforsamling

Læs mere

Brænder du for dit fag - og kan du brænde igennem?

Brænder du for dit fag - og kan du brænde igennem? Hvis du vil vide mere På www.rektorforeningen.dk kan du finde gymnasieskolernes webadresser, så du kan læse mere om den enkelte skole. På www.gymnasiejob.dk kan du se alle ledige stillinger på gymnasierne

Læs mere

10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15

10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15 10.klasse i Hvidovre Kommune Engstrandskolen 2014-15 Medie og kommunikation Sport og sundhed Language, economics and culture Teknik og byggeri Sundhed, omsorg og mad HUSK informationsaften om 10.klasse

Læs mere

Vidensgrundlag. Ensomhed blandt ældre: Myter og fakta. September 2012. En del af projekt Ensomt eller aktivt ældreliv et frivilligt valg

Vidensgrundlag. Ensomhed blandt ældre: Myter og fakta. September 2012. En del af projekt Ensomt eller aktivt ældreliv et frivilligt valg Vidensgrundlag September 2012 Ensomhed blandt ældre: Myter og fakta En del af projekt Ensomt eller aktivt ældreliv et frivilligt valg Udgiver: Udarbejdet af: Grafisk kommunikation & design: Forlag: Tryk:

Læs mere

KORT NYT Af Karsten Dam

KORT NYT Af Karsten Dam -i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp 2.2010 1 KORT NYT Af Karsten Dam 2 Som nævnt i sidste nummer har vi haft flere repræsentanter i Uganda denne sommer. Vores bestyrelsesmedlem Birgitte Bech beretter

Læs mere

LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08

LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08 LGintro13.indd 1 14/06/13 07.08 Navn: Klasse: Lemvig Gymnasiums mål Vi uddanner naturligvis først og fremmest studenter og HG-elever efter lovgivningen, men vi ønsker også at leve op til vores egne målsætninger,

Læs mere

Spotlightdans fra projekt Lysleg

Spotlightdans fra projekt Lysleg Spotlightdans fra projekt Lysleg Der er to måder at være kreativ på. Man kan synge og danse, eller man kan skabe omgivelser, hvor sangere og dansere blomstrer. Warren G. Bennis Tusind tak til BUPL for

Læs mere

KAN 95 DRENGE RYKKE SIG 2-3 SKOLEÅR PÅ 20 DAGE? LøkkeFondens projekter

KAN 95 DRENGE RYKKE SIG 2-3 SKOLEÅR PÅ 20 DAGE? LøkkeFondens projekter KAN 95 DRENGE RYKKE SIG 2-3 SKOLEÅR PÅ 20 DAGE? LøkkeFondens projekter JA, DET KAN DE. OG DET GJORDE DE. LØKKEFONDENS PROJEKTER LøkkeFonden udvikler konkrete projekter, der kan virke til gavn for drenge

Læs mere

Fælles Pædagogisk Grundlag

Fælles Pædagogisk Grundlag Fælles Pædagogisk Grundlag Information til forældre Dagtilbud 0-6 år Forord Det er med glæde, at Børne-, Unge- og Familieudvalget i oktober måned godkendte et fællespædagogisk grundlag for det samlede

Læs mere

hannavisen Lille skole hvad nu? Der blev tænkt og talt om skolens fremtid, hele januar måned

hannavisen Lille skole hvad nu? Der blev tænkt og talt om skolens fremtid, hele januar måned hannavisen Bagsværd Friskoles avis NR4 2014 April Lille skole hvad nu? Der blev tænkt og talt om skolens fremtid, hele januar måned Forældre, lærer og elever. Alle engagerede sig. Vi kom langt omkring,

Læs mere

UNG PÅ VEJ I FÅG. Kogebog til et succesfuldt vejledningsforløb ved Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland

UNG PÅ VEJ I FÅG. Kogebog til et succesfuldt vejledningsforløb ved Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UNG PÅ VEJ I FÅG Kogebog til et succesfuldt vejledningsforløb ved Når man fokuserer på mål og kompetencer, er det ligesom første stolpe i at finde ud af, hvad man er god til. Det kan man ikke lære af sig

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE MESTERLÆRE I KREDSEN. Foto: Christian Nesgaard INSPIRATIONSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE MESTERLÆRE I KREDSEN. Foto: Christian Nesgaard INSPIRATIONSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE MESTERLÆRE I KREDSEN Foto: Christian Nesgaard INSPIRATIONSMATERIALE INDHOLD 1 2 3 4 5 6 INTRODUKTION... 4 Introduktion til kredslederen... 4 Introduktion til mentor... 4 FORKYNDELSEN

Læs mere

TIDENDE Nr. 4 / 2007. Nyhedsbrev fra Tangoforeningen

TIDENDE Nr. 4 / 2007. Nyhedsbrev fra Tangoforeningen TANGO TIDENDE Nr. 4 / 2007 Nyhedsbrev fra Tangoforeningen Har du noget at berette om tango, så skriv til Tango Tidende. Det kan være en artikel, en rejsebeskrivelse, nogle betragtninger, et godt billede

Læs mere