MENNESKER OG MENIGHED

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MENNESKER OG MENIGHED"

Transkript

1 MENNESKER OG MENIGHED Medlemsblad for Osted Valgmenighed Nr. 91 * Hans Kjær. Kors i Osted kulturhus.

2 MENNESKER OG MENIGHED Side 2 OSTED VALGMENIGHED Formand: Ove Korsgaard, Valorevej 59, 4130 Viby Sj., Tlf ; ove@dpu.dk Præst: Laura Lundager Jensen, Langetoften 1, Osted, 4320 Lejre, tlf , mobiltlf ; luje@phmetropol.dk Organist: Kirsten Frandsen, tlf ; kirsten.erik.frandsen@mail.dk Kasserer: Ib Algot Nielsen, Lejrevej 84, 4320 Lejre, tlf ; ib.algot@mail.dk Gravere: Osted: Paul Sander Hansen, tlf ; ostedkirkegaard@mail.dk Allerslev: Bruce Kiely, tlf ; allerslevkirke@tdcadsl.dk Hjemmeside: Øvrige styrelse: Isabel Hansen, tlf ; hansen.isabel.isabel@gmail.com Sinne Jakobsen, tlf ; sinnebj@gmail.com Benny Majborn, tlf ; majborn@mail.tele.dk Stine Oppfeldt, tlf ; stineoppfeldt@mail.tele.dk Dorte Thorgaard Petersen, tlf ; dot@kl.dk Merete Zibrandtsen, (næstformand), tlf ; merete_zibrandtsen@hotmail.com Osted Valgmenighed er en menighed inden for den danske folkekirke med ca. 400 medlemmer. Valgmenigheden er oprettet i 1924 og er af Grundtvigsk observans. Valgmenighedens aktiviteter er primært tre månedlige gudstjenester, som holdes i Osted og Allerslev kirker. Menigheden holder desuden en række folkelige og kirkelige møder. Alle er velkomne til valgmenighedens gudstjenester og møder. MENNESKER OG MENIGHED Medlemsblad for Osted Valgmenighed, udkommer mindst 4 gange årligt. Udgiver: Osted Valgmenighed Tryk: Fila Offset Aps, 2690 Karlslunde Redaktion: Laura Lundager Jensen og Benny Majborn, tlf ; majborn@mail.tele.dk Redaktionen af dette nr. er afsluttet den 6. oktober 2014

3 MENNESKER OG MENIGHED Side 3 Kors i Kulturhuset I Osted kulturhus udstiller kunstneren Hans Kjær lige nu. Hans Kjær er oprindeligt fra Osted, men flyttede til Rudkjøbing i midten af 70 erne. Hans er både maler og skulptør. Hans motiver skifter, men ikke så sjældent henter han inspiration fra kristendommen. For nogle år siden lavede han bl.a. en række små billeder i mobilstørrelse, der alle sammen forestillede skytshelgener. I serien var der 366 billeder, der var lavet hver morgen i et år(der det år var skudår), og hans tanke var så, at man skulle smide sin mobil ud og erstatte den med det billede, der hørte til ens fødselsdag. På mange måder en god tanke for hvad bruger man, når alt kommer til alt, sin mobil til, der ikke kan klares af en skytsengel. Her er kors lavet i dadelkasser og med raketter fra nytårsfesterne. På mange måder jo en symbolik der kan forstås, det er manden fra dadlernes land, der for til himmels, da hans tid var inde. Netop de kors er fra en udstilling, der bestod af 100 krucifikser, der tilsammen havde titlen 100 ting der handler om det samme. Både det værk og de 366 skytsengle understreger det væsentlige ved gentagelsen, som Hans Kjær gerne vil have frem med sin kunst, og som han synes er vigtig at få talt ind i vores travle hverdag. Hans Kjær har også arbejdet med kors. I Osted kulturhus den gamle skole på alfarvej hænger lige nu en række af dem i forskellige størrelser, og farver. Billederne på forsiden er et lille udvalg af de kors, der hænger i kulturhuset.

4 MENNESKER OG MENIGHED Side 4 Der er også andre krucifikser eller rejsealtre som Hans Kjær også kalder dem. Nogle af havrundet træ, andre lavet af fiskekasser og andet skrot. At det er lavet af genbrugsmaterialer er væsentligt. For et tema i Hans Kjærs arbejde er at genbruge, hvad han finder ved stranden eller andet kasseret materiale, for at give det helt nyt liv ved at anvende det i nye sammenhænge. Og når den nye sammenhæng er krucifikser, giver det ekstra mening. Kristus er jo netop det menneske, jøderne smed væk og kasserede, men som viste sig at være selve sammenhængen, der giver nyt liv. Krucifikserne er ret forskellige. Ind i mellem er det den lidende Kristus, med bøjet hoved og forvredne ben, andre gange forstiller de den sejrende Kristus, der som en konge hænger stolt på sit kors. På den måde trækker Hans Kjær historiens kristendomsforkyndelse ind i sin udstilling den sejrende Kristus har forlæg i Åby krucifikset, det ældste krucifiks vi har fundet fra ca Her er Kristus blandingen af konge og sejrherre. Til den lidende Kristus har Hans Kjær hentet inspiration fra billedskæreren Claus Berg, der hører til i 1500 tallet. En tid, der præget af krige og død, hellere prædikede Kristus som solidarisk i lidelsen. Jeg ved ikke, hvor bevidst Hans Kjær er om det, og Hans er ikke en mand af mange ord, når man spørger ham. Men på mange måder er det et flot billede på kristendommens stemme, der giver det utrolig fin mening i vores tid. Hvor vi både har behov for den solidariske Kristus, der er med os i sorgen og lidelsen og samtidig må glæde os over at kunne trække på den sejrende Kristus, der giver styrke til overvinde livets udfordringer. llj

5 MENNESKER OG MENIGHED Side 5 Billeder fra fejringen af valgmenighedens 90 års jubilæum Det var Ove Korsgaard der indledte jubilæet med et historisk tilbageblik samt en status på valgmenigheden i dag: Menigheden bygger fortsat på en række grundpiller, som har udgjort grundlaget for menighedens liv og virke siden starten i Det gælder gudstjenesten, Grundtvigs frihedssyn, fortællingen, sangen og ikke at forglemme det stærke fællesskab vi er bygget på. Og det var netop begreberne Frihed, Fortælling, Sang og Fællesskab, jubilæets program var bygget op på. Dagen startede med gudstjeneste, og selve jubilæet blev holdt på Osted fri og efterskole, hvor fejringen startede med en lækker frokost. Gæsterne nød at sidde sammen og hygge og snakke.

6 MENNESKER OG MENIGHED Side 6 Dagens første indslag var en interessant tale ved kirkeminister Marianne Jelved, om Grundtvigs frihedssyn og dets aktualitet i dag. Inden kaffepausen sørgede Dorte Futtrup for at fortællingen også var til stede og fortalte en historie af Göran Tunström. Den 82 årige forfatter Jens Rosendal og den 32 årige pianist og komponist Rasmus Skov Borring gav alle en stor oplevelse da de blev inviteret med på en rejse i et repertoire, der dels var et udvalg af Rosendals største sange gennem tiden, og dels en række nye sange med melodier komponeret af Rasmus Skov Borring.

7 MENNESKER OG MENIGHED Side 7 Et jævnt og muntert livsværk her på jord Indlæg af Jens Nørgaard Hvorfor nu denne start på mit indlæg her i Mennesker og Menighed? Som deltager i Osted Valgmenigheds 90 års jubilæum d. 31. august Dette var min første deltagelse i et større arrangement i valgmenigheden, når jeg ser bort fra min dåb i marts 1942 ved Pastor Evan Marstrand, min konfirmation i oktober 1955 ved Erik Aalbæk Jensen, samt mit bryllup med den bedste hustru jeg nogensinde har haft (med diverse problemer med mine daværende svigerforældre, som ville forhindre brylluppet, hvilket Jørgen Thorgaard, aldrig havde været ude for i sin Præstegerning, så det ville han tale med Provsten om). Dette ægteskab holder endnu, i bedste velgående, med 4 børn og 5+3 børnebørn. Jo det var en rigtig god dag i Osted Kirke og efterfølgende arrangement på Osted Fri og Efterskole, begge steder med masser af sang og underholdning, blot synes jeg, at der manglede rigtig mange af de gamle medlemmer af valgmenigheden, synd for dem som ikke deltog i Jubilæet og godt for dem som deltog. I dag deltager jeg for tredje sæson af Mandagssangaftnerne fra oktober til og med marts, disse kunne godt udvides synes jeg: Første mandag i september med en sang som passer dertil: Septembers himmel er så blå, sluttelig, første mandag i april som slutsang: Kom maj du søde milde. Så dagen for mig var rigtig god på min gamle skole, hvor jeg startede med først friskolen i 1949 med 4 drenge og 2 piger og efterfølgende efterskole. Så jeg har fulgt livet på skolen og valgmenigheden gennem langt over halvdelen af mit liv. Mit ønske, da vi fik børn, at de selvfølgelig skulle gå på Friskolen, men landevejen lagde hindringer i vejen, og vores to børnebørn var skrevet op i friskolen, men flere af deres legekammerater skulle i den kommunale. Jeg fandt denne lille sang i min sangbog fra efterskoletiden (Tekst og musik: Enoch Larsen, som var blind): Har du set dig om i Danmark, med et ungt og åbent sind, som det ligger nu i solskin, nu i regn og al slags vind.

8 MENNESKER OG MENIGHED Side 8 Har du set, det skifter væsen li så let som vind og vejr, her Har er du skovbeklædte set, det skifter kyster, væsen her li så er let klit som og klippeskær. vind og vejr, her er skovbeklædte kyster, her er klit og klippeskær. Har du skuet over havet i en brandstorm af nordvest, har Har du du set, skuet når over lyngen havet blomstrer, i en brandstorm det er farver af nordvest, det er fest. har har du du vandret set, når over lyngen heden, blomstrer, har du det følt er den farver dybe det fred, er fest. har du vandret over heden, har du følt den dybe fred, der kan hvile over sindet, når ved aften sol går ned. der kan hvile over sindet, når ved aften sol går ned. Har du set, når Danmark smykker sig med blomsterne i vår, Har du set, når Danmark smykker sig med blomsterne i vår, fra violen til de vilde rosers pragt på gærdet stå. fra violen til de vilde rosers pragt på gærdet stå. Har du stået på en Bautahøj, hvor synet, det var frit, Har du stået på en Bautahøj, hvor synet, det var frit, over over Danmarks Danmarks gyldne gyldne agre, agre, har har du du følt, følt, at at det det var var dit! dit! Har Har du du skænket skænket dette dette skønne land din din hele hele kærlighed, kærlighed, vil vil du du aldrig aldrig mere undres over dem der villigt stred, stred, når når for for det det de de ofred livet i en kamp med ånd og og sværd, du du vil vil elske dem og tænke: Det er mer end livet værd! Kære læsere: Det er vores Danmark, set med en blind mands øjne. Så Så luk øjnene og tænk: Fordybelse, fordybelse, fordybelse.

9 MENNESKER OG MENIGHED Side 9 Alle Helgens aften søndag den 2. november Efter gudstjenesten i Osted kirke kl inviterer Inge og Per Kølle til kaffebord og foredrag i den gamle skole i Tolstrup, Tolstrupvej 45. Alle Helgen er i dansk tradition den aften vi rundt i kirkerne mindes årets døde. Det er en fin og vigtig tradition. I nogle kirker læses navnene op på alle de mennesker i menigheden, der i årets løb er gået bort. Det gør vi ikke i valgmenigheden. I stedet gives der i gudstjenesten rum for, at vi hver i sær mindes dem, der i årenes løb har haft betydning netop for os og vores liv. dansk landbrugs ud (og af )vikling gennem det sidste århundrede. En fortælling om, hvordan slægtsgårde er blevet afhændet eller jorden solgt fra og landbruget er gået fra at være fordelt på mange hænder til få, og om hvordan den udvikling også har påvirket landbokulturen, og dermed det danske folk. Så selvom bogen tager udgangspunkt i livet på mors er der mange ligheder med den udvikling vi kender på landet andre steder i Danmark. Foredraget er gratis, men kaffen koster 30 kr. Efter gudstjenesen mødes vi over en kop kaffe og efter kaffen lytter vi til et foredrag eller en livsfortælling, der kan sætte livet ind i en større sammenhæng. I år er det Ove Korsgaard, der holder foredraget. Foredraget tager udgangspunkt i Oves bog Solskin for den sorte muld, der udkom sidste år. Det er en erindringsbog om Oves vej fra landbrugssøn til universitetet. Men samtidig en fortælling om

10 MENNESKER OG MENIGHED Side 10 Julemøde onsdag den 10. december Den 10. december holder vi julemøde i præsteboligen. I år har vi inviteret Peter Sivertsen til efter kaffen at fortælle om sit liv som moderne bonde. Peter Sivertsen ejer sammen med sin kone Lotte gården Mannerup Møllegård, der ligger ud til vejen mod Ringsted. Han er selv 4. generation på gården, men skal man overleve som landmand i dag, må man sørge for, at det de gamle lagde grunden til hele tiden nytænkes og udvikles. Mannerup Møllegård drives økologisk, malkningen foregår med malkerobotter, men det ser ikke ud til at genere køerne, der selv styrer hvornår de trænger til at få lettet yveret. Det ser heller ikke ud til at genere køerne, at der året rundt kommer alt fra dagplejebørn til afrikanske ambassadører forbi for at se og klappe en rigtig ko. For Mannerup Møllegård er også et åbent landbrug, hvor der er fri adgang i dagtimerne, og er du skoleklase kan du endda få en rundvisning med fagrelevante opgaver tilknyttet. Det sidste nye, Peter Sivertsen har anskaffet, er en mælkeautomat, så du kan tanke din egen friskmalkede mælk. Mødet starter kl med kaffe og julebag. Kaffen brygges på stedet, men tag selv en lille skål julekager med til bordet. Llj

11 MENNESKER OG MENIGHED Side 11 Halloween gudstjeneste onsdag den 5. november Kl den 5. november er der familiegudstjeneste i Osted kirke. Temaet for gudstjenesten er vigtigheden af at se det store i det små. Og inspirationen hentes fra Halfdan Rasmussens digt Hr. Ørnebjerg. Og det var din lærer hr. Ørnebjerg Som aldrig talte ned til en dværg Og gerne fortalte om kæmper så små at de næppe var til at få øje på også at se, at verden ikke er så farlig endda, hvis man tør sætte sig op mod det i tilværelsen, der synes for stor og skræmmende om det så er forestillinger om onde væsner i mørket eller angsten for de store i skolegården. Til gudstjenesten medvirker friskolens kor. Og efter gudstjenesten er der fælles spisning i præsteboligen (pris 20 kr.) Og han kunne mer end sin ABC For han kunne lege og slås med sne Og lærte os mer om at tro på os selv End om det vi sku glemme alligevel Og han kunne mer end sit fadervor For han ku forstå hvad kun få forstår At større end kæmper i afgrund og dal Er en dværg på en kvist på en femtesal Halfdan Rasmussen 1977 Det lyder måske ikke umiddelbart så Halloween agtigt, men Halloween er mere end gru, gys og slik. Det er Julekoncert i Osted onsdag den 3. december Kl den 3. december inviteres til julekoncert i Osted kirke. Det er i år koret Sangkompagniet fra Roskilde, der synger et bredt udvalg af julesalmer og sange i forskellige stilarter. Koret ledes af Lisa Petterson.

12 Returadresse: Osted Valgmenighed, Lejrevej 84, 4320 Lejre B Valgmenighedens kalender Ved gudstjenesterne prædiker Laura Lundager Jensen, med mindre andet er anført Søndag d. 12/10 Gudstjeneste kl Osted kirke Søndag d. 26/10 Gudstjeneste kl Allerslev kirke Søndag d. 2/11 Gudstjeneste kl Osted kirke Med efterfølgende Alle Helgens møde. Se s. 9 Onsdag d. 5/11 Halloween gudstjeneste kl i Osted kirke med efterfølgende spisning. Friskolens kor medvirker. Se s. 11 Søndag d. 16/11 Musikgudstjeneste kl Osted kirke Med musikledsagelse ved gamle konfirmander Søndag d. 30/11 Gudstjeneste kl Osted kirke 1. søndag i advent Onsdag d. 3/12 Julekoncert i Osted kirke kl ved sangkompagniet. Se s. 11 Onsdag d. 10/12 Adventsmøde i præsteboligen kl med foredrag ved Peter Sivertsen. Se s 10 Søndag d. 14/12 Gudstjeneste kl Osted kirke 3. søndag i advent Juleaften Julegudstjeneste kl. Osted kirke Juledag Julegudstjeneste Osted kirke Nytårsdag Gudstjeneste kl Allerslev kirke

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

MENNESKER OG MENIGHED

MENNESKER OG MENIGHED MENNESKER OG MENIGHED Medlemsblad for Osted Valgmenighed Nr. 87 * Engang sad dette ansigt på indersiden af Højerup kirkes kor og lyttede andægtigt (og kritisk) til, hvad præsten havde på hjerte. Efter

Læs mere

MENNESKER OG MENIGHED

MENNESKER OG MENIGHED MENNESKER OG MENIGHED Medlemsblad for Osted Valgmenighed Nr. 92 * Julenat, Hjorthede kirke, Anita Houvenaeghel. MENNESKER OG MENIGHED Side 2 OSTED VALGMENIGHED Formand: Ove Korsgaard, Valorevej 59, 4130

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

MENNESKER OG MENIGHED

MENNESKER OG MENIGHED Medlemsblad for Osted Valgmenighed Nr. 99 * Høstgudstjenesten 2016 Side 2 MENNESKER OG MENIGHED Side 3 Formand: OSTED VALGMENIGHED Ove Korsgaard, Valorevej 59, 4130 Viby Sj., Tlf. 2616 6788; ove@dpu.dk

Læs mere

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag

Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Ammershøj bladet Velkommen til maj 2019 Store Bededag Dagen hed officielt "ekstraordinær, almindelig bededag" og har siden 1686 ligget fast på fjerde fredag efter påske. Denne lovfæstede store bededag

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 18. oktober 2015 kl. 10.00. Salmer: 730/434/303/385//175/439/320/475 Åbningshilsen

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 18. oktober 2015 kl. 10.00. Salmer: 730/434/303/385//175/439/320/475 Åbningshilsen 1 20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 18. oktober 2015 kl. 10.00. Salmer: 730/434/303/385//175/439/320/475 Åbningshilsen Den sidste søndag i efterårsferien. Frokost bagefter. Det er blevet

Læs mere

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken

fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Prædiken Prædiken Høstgudstj. søndag den 28. september 2014 i Skibet kirke fornødent. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende.«luk 10,38-42 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Lukas

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

MENNESKER OG MENIGHED

MENNESKER OG MENIGHED MENNESKER OG MENIGHED Medlemsblad for Osted Valgmenighed Nr. 93 * Dette blads forsidebillede er et af de pop-up kunstværker, der for tiden flytter ind og ud af byrummet i København - uden afsender og kun

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

MENNESKER OG MENIGHED

MENNESKER OG MENIGHED Medlemsblad for Osted Valgmenighed Nr. 86 * Helligånden er ikke til at gribe og heller ikke helt at begribe. Alligevel aner vi, hvad der tales om, når vi i trosbekendelsen siger, at vi tror på Helligånden,

Læs mere

Ja, sandheds Ånd, forvis os på, at også vi er af Gud Faders små!

Ja, sandheds Ånd, forvis os på, at også vi er af Gud Faders små! PRÆDIKEN SØNDAG DEN 14. FEBRUAR 2016 1.SIF VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL. 10.15 Tekster: 1. Mos. 4,1-12; Jak. 1,9-16; Luk. 22,24-32 Salmer: 749,624,639,292,206 Ja, sandheds Ånd, forvis os på, at også vi

Læs mere

Kun den fattige ved hvad kærlighed er.

Kun den fattige ved hvad kærlighed er. Kun den fattige ved hvad kærlighed er. Prædiken til den 29. juni (som i kirkens kalenderår hedder 2. trinitatis) 2012 i Havdrup Kirke Salmer: 752,604,685,681,367 Prædikenteksten er taget fra Lukasevangeliet

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 11-11-2015 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 5,1-12 Det er som om at vi kender hinanden så godt når vi samles til Alle helgens dagens gudstjenester. Vi er alle kommet med en sindets

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

MENNESKER OG MENIGHED

MENNESKER OG MENIGHED MENNESKER OG MENIGHED Medlemsblad for Osted Valgmenighed Nr. 94 * Årets konfirmander har fremstillet dette lille kunstværk. Det er en samling af de værker, de producerede i deres arbejde med deres konfirmationsvers/-ord.

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke:

Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: 1 Prædiken juleaften den 24. december 2007 i Toreby kirke: Af Svend Aage Nielsen. Forløb efter salmeblad: Præludium-indgangsbøn-94-kollektlæsning-104-- forløb på prædikestolen. Apostolsk velsignelse. Solo:

Læs mere

MENNESKER OG MENIGHED

MENNESKER OG MENIGHED MENNESKER OG MENIGHED Medlemsblad for Osted Valgmenighed Nr. 95 * Berlin er Europas mest moderne hovedstad, Siden murens fald har byen udviklet sig i alle retninger. Monumentale bygninger genoprejst efter

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

mener mener Hvad ikke

mener mener Hvad ikke PRÆDIKEN SØNDAG DEN 29.SEPTEMBER 2013 18.SETRIN HØSTGUDSTJENESTE AATRUP KL.10.15 VESTER AABY KL. 14.00 Tekster: Es.40,18-25; 1.Kor.1,4-8; Matth.22,34-46 Salmer: 729,11,730,728, Nat med mørke Her mellem

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 10,32-39

Evangeliet er læst fra kortrappen: Matt 10,32-39 1 Anden juledag, Sankt Stefans dag I. Sct. Pauls kirke 26. december 2015 kl. 10.00. Salmer:123/434/102/122//124/439/112/ Hvad er det, der gør jul til noget særligt /129 Åbningshilsen Festen for Undernes

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 1. juni 2014 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 17,20-26. 2. tekstrække Salmer DDS 722: Nu blomstertiden kommer DDS 299: Ånd over ånder DDS

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. 06-12-2015 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. Der er mange oplevelser i livet, og jo ældre man bliver, jo mere har man været med til. Også som præst har jeg fået lov til

Læs mere

MENNESKER OG MENIGHED

MENNESKER OG MENIGHED MENNESKER OG MENIGHED Medlemsblad for Osted Valgmenighed Nr. 89 * Poul Ørsted Pedersens bud på påskeforkyndelsen. MENNESKER OG MENIGHED Side 2 OSTED VALGMENIGHED Formand: Ove Korsgaard, Valorevej 59, 4130

Læs mere

UNDERHOLDNING UNDERVISNING?

UNDERHOLDNING UNDERVISNING? Trine Hyllested UNDERHOLDNING eller UNDERVISNING? Naturfaglige ekskursioner til eksterne læringsmiljøer i hele skoleforløbet Indhold Forord.............................................................

Læs mere

MENNESKER OG MENIGHED

MENNESKER OG MENIGHED Medlemsblad for Osted Valgmenighed Nr. 97 * Forventning Skulpturen Forventning af Keld Moseholm står i strålekælderen under Odense Universitetshospital. Med titlen formuleres gennem den lille runde mand,

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706)

Advent. 3. søndag i advent Mel.: I blev skabt som mand og kvinde (DDS 706) Advent I advent tager flere af teksterne fra Det Gamle Testamente udgangspunkt i det golde ørkenlandskab og forjættelsen af ny frugtbarhed. Hos Esajas hører vi til 3. søndag i advent om dette tørre land

Læs mere

Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af Sognepræst Henning Wehner. 78 Lucia - 276 / 136,104,121 80 3.s.i advent 14.december 2014 Dom kl.

Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af Sognepræst Henning Wehner. 78 Lucia - 276 / 136,104,121 80 3.s.i advent 14.december 2014 Dom kl. Prædiken holdt i Haderslev Domkirke af Sognepræst Henning Wehner 78 Lucia - 276 / 136,104,121 80 3.s.i advent 14.december 2014 Dom kl.10 Matt 11,2-10 Temaet for gudstjenesten her på 3.søndag i advent er

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN 7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31 Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN Som tiden dog går! siger vi tit. Nu er det allerede fire

Læs mere

Nr. 3. August årgang. S O G N E T. Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn

Nr. 3. August årgang. S O G N E T. Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn Nr. 3. August 2010 30. årgang. S O G N E T Meddelelsesblad for Vigerslev Sogn Ved organist Kristine Jørgensens 50 års jubilæum Langesø Skovkapel søndag den 1. august 2010. Det er og har været en ære og

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

i deres spil. tabte kampe.

i deres spil. tabte kampe. Fjerde søndag efter trinitatis 13.juli 2014. Domkirken 10: 743 Nu rinder solen op, 598 O Gud, 306 O Helligånd, 710 Kærlighed til fædrelandet, 752 Morgenstund, Nadver: 377 I Herrens udvalgte. Gråbrødre

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

EN HILSEN TIL DANMARK

EN HILSEN TIL DANMARK Fra Danmarks berømte SANGER, - SANGSKRIVER og KOMPONIST --- - J O H N - M O G E N S E N modtog vi den 8. maj 2017 denne friske og humørfyldte HILSEN til DANMARK, fordi JOHN MOGENSEN simpelthen ikke kunne

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8 1 Påskedag I. Sct. Pauls kirke 31. marts 2013 kl. 10.00. Salmer: 222/434/219/225//224/439/223/235 Uddelingssalme: se ovenfor: 223 Åbningshilsen Vi fejrer noget, vi ikke forstår og fatter: Jesus var død,

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Navn: Klasse: Jeg er døbt i Kirke d. Jeg bliver konfirmeret i Nexø kirke d. Min kirkegang Nr Søndagens navn Kirke Præstens underskrift 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Læs mere

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen Konfirmation 24. april 2016 Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen 369 Du, som gir os liv 14 Tænk, at livet koster livet 192 v. 7-9 Du, som har dig selv 752 v.4-5 Gå da frit 13 Måne og sol Bøn: Vor Gud og far

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

3. søndag efter påske 2015, Hurup og Gettrup Johs. 16, 16-22

3. søndag efter påske 2015, Hurup og Gettrup Johs. 16, 16-22 3. søndag efter påske 2015, Hurup og Gettrup Johs. 16, 16-22 Herre, Jesus Kristus fyld min tid med glæde, når sorgen truer. Fyld min tid med håb, når tvivlen truer. Fyld min tid med kærlighed nu og i evighed

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 Kirkenyt for Tingsted kirke december 2018 januar 2019 At ligge på ryggen og kigge på stjernerne... Midt i denne travle juletid har vi muligheden for at lade os inspirere af følgende historie. Der var en

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Folkekirken i Gladsaxe kom indenfor! Spaghetti-gudstjeneste Søborgmagle Kirke... 1 Første gang: onsdag den 27. august kl. 17.30 Kirkerne i Gladsaxe kommune prøver

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31 1 1.søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 7. juni 2015 kl. 10.00. Koret Voices fra Sct. Pauli kyrka, Göteborg medvirker. Salmer: 745/434/685,v.4/614,v.1-5// 614,v.6-9/439/41/13. Åbningshilsen Hjertelig

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 28. december 2014 kl. 10.00. Salmer: 104/434/102/133//129/439/127/111 Åbningshilsen Denne søndag, Julesøndag, søndag i julen, årets sidste søndagsgudstjeneste konfirmerer

Læs mere

Gudstjenesteliste for august september. oktober november december januar februar marts april maj juni juli.

Gudstjenesteliste for august september. oktober november december januar februar marts april maj juni juli. Valgmenighedens Gudstjenesteliste 2016-2017 for august september oktober november december januar februar marts april maj juni juli. August 7. 11.s.e.trinitatis ingen gudstjeneste 14. 12.s.e.trinitatis

Læs mere

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 1 7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. I årets skønne

Læs mere

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121

Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 1 Juleaften II Sct. Pauls kirke 24. december 2015 kl. 14.30. Salmer, trykte: 94/119// Hvad er det, der gør jul til noget særligt /104/121 Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 2,1-20 Bøn. Lad os bede!

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 7,11-17

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 7,11-17 1 16. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 20. september 2015 kl. 10.00. Høstgudstjeneste Salmer: Nu går vi glad vor kirkegang /434/25/728//730/439/729/476 Åbningshilsen Vi er til takkegudstjeneste

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

30. nov. 2014 1.s. i advent. BK kl. 900. Strellev 1030. Der er dåb begge steder.

30. nov. 2014 1.s. i advent. BK kl. 900. Strellev 1030. Der er dåb begge steder. 30. nov. 2014 1.s. i advent. BK kl. 900. Strellev 1030. Der er dåb begge steder. Da Jesus drog ind i Jerusalem oplevede mange af byens indbyggere, hvad de længe havde længtes efter at opleve. Her var der

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10

7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10 7. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Lukas 19, 1-10 Herre, giv mig mod til at slippe det, som plager mig ved mig selv. Giv mig tillid til og tro på, at din tro og din kærlighed også kan virke

Læs mere

5. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 8. juli 2012 kl Salmer: 743/434/318/54//322/345 Uddelingssalme: 327

5. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 8. juli 2012 kl Salmer: 743/434/318/54//322/345 Uddelingssalme: 327 1 5. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 8. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 743/434/318/54//322/345 Uddelingssalme: 327 Åbningshilsen Det har været en særlig uge, i aftes frydede alle sportselskere

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013

Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013 Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013 Så er der gået et godt stykke tid siden jeg forlod Danmark efter en dejlig lang sommer hjemme. Tiden flyver og jeg kan ikke forstå hvor dagene bliver af. Jeg ved,

Læs mere

Dette BUDSKAB har Hanne Leffler modtaget under tankeinspiration den 1. januar 2017 af G U D s TOLV TJENERE

Dette BUDSKAB har Hanne Leffler modtaget under tankeinspiration den 1. januar 2017 af G U D s TOLV TJENERE Fra G U D's TOLV HØJE TJENERE modtog vi den 1. januar 2017 dette BUDSKAB, hvori TJENERNE beskriver en måde, på hvilken Menneskene hurtigst tager Kampen op mod M Ø R K E T! Dette BUDSKAB har Hanne Leffler

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Hvem elsker det sorte får? Hvem elsker den uregerlige dreng som aldrig kan gøre som han skal. Hvem

Læs mere

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst:

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Jeg har også været i kirke: Dato : Præst: Dato : Præst: Dato : Præst: Konfirmandens navn: Telefonnummer: 12 1 Konfirmander skal gå i kirke For at lære gudstjenesten at kende skal alle konfirmander gå i

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015.docx. 09-08-2015 side 1. Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. 09-08-2015 side 1 Prædiken til 10.s.e.trinitatis 2015 Luk. 19,41-48. Teksten giver et billede hvor Jesus er placeret midt i datidens religiøse centrum. Der talte Jesus et Ord. Et ord som nu er gentaget

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 20. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. oktober 2013 kl. 10.00. Salmer: 754/434/303/385//175/439/571/475 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen Også denne søndag følges højmessen og

Læs mere

På sporet af julen og Grundtvig

På sporet af julen og Grundtvig December i København På sporet af julen og Grundtvig jul 2009 N.F.S. Grundtvig er en vigtig skikkelse i DR s julekalender Pagten, hvor hans salmer og tanker om menneske og fællesskab spiller en rolle.

Læs mere

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274

2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 1 2. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 8. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 74/268/612/85//271/439/274/80 Uddelingssalme: se ovenfor: 274 Åbningshilsen Efter højmessen i dag er der frokost i Sognehuset,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2016. Tekst. Matt. 19,16-26. Et fint menneske mødte Jesus, men gik bedrøvet bort. Der var noget han ikke kunne slippe fri af. Men før vi skal se mere på den rige unge

Læs mere

I brevet til Korintherne siger Paulus følgende om kærligheden:

I brevet til Korintherne siger Paulus følgende om kærligheden: Prædiken i The Gospel Fellowship søndag 17 juni 2018 For snart tre måneder siden døde vores præst og min nærmeste ven Peter. Selvom tiden går, og hverdagen stille og roligt vender tilbage, er mit og mange

Læs mere

Tekster: 2 Mos 34,27-35, 2 Pet 1,16-18, Matt 17,1-9. Salmer: Rødding 9.00: 736, 324, 161, 414 Lihme 10.30: 736, 22, 324, 161, 438, 477, 414.

Tekster: 2 Mos 34,27-35, 2 Pet 1,16-18, Matt 17,1-9. Salmer: Rødding 9.00: 736, 324, 161, 414 Lihme 10.30: 736, 22, 324, 161, 438, 477, 414. Tekster: 2 Mos 34,27-35, 2 Pet 1,16-18, Matt 17,1-9 Salmer: Rødding 9.00: 736, 324, 161, 414 Lihme 10.30: 736, 22, 324, 161, 438, 477, 414. Jesus havde fortalt sine disciple, at de var på vej til Jerusalem,

Læs mere

Allehelgensdag d. 4. november 2018

Allehelgensdag d. 4. november 2018 Allehelgensdag d. 4. november 2018 Salmer: 732: Dybt hælder året i sin gang 218: Krist stod op af døde Nu står der blæst om cykelsti og gade 571: Den store hvide flok 217: Min Jesus, lad mit hjerte få

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Gudstjenestens forløb

Gudstjenestens forløb Gudstjenestens forløb Klokkeringning fra Funder, Balle, Alderslyst, Dybkjær kirker Præludium og fane-indmarch alle rejser sig Indgangsbøn siddende Salme: Det dufter lysegrønt af græs Præst: Hilsen kollekt

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere