Dansk Jersey. Æresbevisninger uddelt i forbindelse med Årsmødet i Herning d. 8. september 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dansk Jersey. Æresbevisninger uddelt i forbindelse med Årsmødet i Herning d. 8. september 2017"

Transkript

1 Dansk Jersey Æresbevisninger uddelt i forbindelse med Årsmødet i Herning d. 8. september 2017 Nedenstående følger beskrivelse af modtagere som anvendtes ved overrækkelse på Årsmødet Peder Rand s Legat Legatet er indstiftet i 2015 af nu afdøde jerseyavler Peder Rand, Børkop. Legatet tildeles personer, som har gjort et stort arbejde indenfor avl og/eller organisation. Legatet har en tre mands bestyrelse bestående af de seneste tre modtagere af legatet. Modtager af legatet i år er en person, vi alle kender som en særdeles engageret og succesrig Jerseyavler, som på uegennyttig vis har været og er med til at skabe fremgang og udbrede kendskabet til Jerseyracen. Det er derfor helt sikkert i Peder Rand s ånd, - at årets legatmodtager er Jørn Mikkelsen, Havdal Jersey, Søften v. Hinnerup Kære Jørn, Du er lige ved at være Peder Rands diametrale modsætning opsøgende, udadvendt og udviklende, hvilket Peder Rand ville have misundt dig for. Men der er bestemt også en fælles passion for avl og for udstilling. Du har gennem de seneste 30 år været en meget kendt Jersey personlighed. Du har deltaget og bidraget i alle tænkelige udvalg indenfor Jersey og kvægavlen, fra lokal Jerseyforening, over Jersey repræsentantskab, JAS, Kvægavlsforeningen Taurus, Avlsforum, aktivitetsudvalg, avlsudvalg, udstillingsudvalg og til Dansk Jerseys bestyrelse.

2 Ikke kun organisationsmæssigt har du bidraget til skuer som Landsskuet og Landbrugsmessen på Gl. Estrup, du har også altid gået først, når der skulle udvikles, forbedres og laves praktisk arbejde. Og når skuerne er løbet af stablen har du også altid bidraget med dyr på udstillingen. Du er nok også én af de udstillere, der har udstillet på flest forskellige skuer jeg tror det er blevet til 10 i alt. Ofte med stor succes og med sejren i Miss Danmark konkurrencen 2015, som det absolutte højdepunkt. Avlsmæssigt har du bestemt også bidraget. Alene i VikingGenetics 10 årige historie har du tillagt 20 tyre, hvoraf to forventes at blive brugstyre til november. Du står aldrig stille, du er altid i gang med projekter. Senest initiativet med at starte Havdal Gårdmejeri, hvor I sælger is og mælk direkte fra besætningens knap 100 Jerseykøer. Du siger aldrig nej, finder altid løsninger, hvis der kommer gæster, uanset om det er en børnehave, skoleklasse, gæster fra Arla, fra Viking eller alle mulige andre, der bare lige vil se køer. Og gerne køer på græs, - og det er de jo hele sommeren. Du har altid haft stor støtte i Bente og pigerne, Henriette og Mette, hvilket bestemt ikke er blevet mindre nu, hvor I har startet mejeriet. Her, som i besætningen, har du dog god hjælp og faglig sparring fra Mette. Du er en fantastisk god ambassadør for kvægavlen og for Jerseyracen, og du er med til at sikre fortsat udvikling til gavn for os alle. Derfor vil vi gerne takke dig med Peder Rand s legat. Stort tillykke!

3 Årets opdrætter 2017 Æresbevisningen indstiftedes i 1999 for at hædre opdrættere af tyre med stor avlsmæssig betydning. Fra start var hensigten at hædre enkelttyre, men dette er revideret således, at opdræt af flere tyre eller generel stor succes i opdræt af avlsdyr tages med i betragtning. Valget af dette års opdrætter faldt meget let. Opdrætteren har de seneste år sat et meget tydeligt aftryk på den danske Jerseyavl, og dette aftryk vil blive endnu tydeligere over de næste år. Brugsplanens bedste tyr kommer fra besætningen, og så ved de fleste at, - Årets opdrætter er Morten Jensen, Høholt ved Hjørring Kære Morten, Du har i år 20 års jubilæum som selvstændig Jerseykvægbruger. Da du overtog Høholt, var det med bindestald og som 3. generation på gården. De første ti år fortsatte du i bindestalden og blev ganske langsomt mere og mere avlsinteresseret. I 2006 begyndte Dansk Jersey at interessere sig for din besætning. Emner til Agromek blev besigtiget, og du fik dine første to ETaftaler. Og dem er der fulgt mage flere af. Andre kunne lære af dig - du følger altid op på aftalerne og får lavet skylningerne, hvilket bestemt også har været medvirkende til din avlssucces. I 2007 byggede du løsdriftsstald og udvidede til nu 150 køer. I forbindelse med udvidelsen købte du besætningen på Gammelgård i Hundstrup på Sydfyn. En besætning der var kendt for ekstremt høj ydelse og godt eksteriør. I 2007 solgte du din første tyr til Viking, og siden er der fulgt yderligere 14 tyre. VJ Huzar, som ligger i toppen af brugsplanen, er den hidtil bedste tyr fra din besætning. Han er døtreafprøvet og

4 et bevis på, at høj genomisk avlsværdi er en sikker indikation af, at døtrene også bliver gode. Vi håber, at tyrene, der følger efter VJ Huzar, vil komme til at klare sig ligeså godt. Alt tyder på det. De senest 8 købte tyre fra Høholt har et gennemsnitligt NTM på +18. Det højeste og flotteste resultat af en enkelt besætning nogensinde! Hjemme på Høholt har du støtte i Dorthe og pigerne. Måske ikke så meget i stalden, men så på dyrskuet i Hjørring, hvor I er flittige udstillere. Du har ofte været begunstiget med avlsinteresserede medhjælpere, hvis ikke det er dig selv, der giver dem interessen. Dine medhjælpere, avlsrådgiver og insemineringsplan giver god sparring, men du sætter bestemt også dit eget præg på avlsarbejdet, hvilket ses tydeligt i de varierede afstamninger, tyrene fra Høholt har. Om det bliver Perez, Linus, Hjorri eller James, der bliver den nye Huzar, er svært at sige, men med Høholts succesrate skal vi nok komme til at høre mere til én eller flere af dem. Kære Morten - vi skylder dig stor tak for dit enestående bidrag til avlen med Dansk Jersey. Du er beviset på, at det kan lade sig gøre at få succes ved en målrettet og vedholdende indsats, og du kan være meget stolt af avlsresultaterne. Stort tillykke med hæderen som Årets opdrætter 2017!

5 Årets Jerseybonde 2017 Titlen og hæderen kan tildeles enhver, som gør en ekstraordinær indsats for Jerseyracen uanset tilhørsforhold eller, om man er aktiv Jerseykvægbruger. Da bestyrelsen skulle træffe beslutning om, hvem der i år skulle udnævnes til Årets Jerseybonde, faldt valget på en person, som gennem mange år har gjort en stor uegennyttig indsats for at hjælpe Jerseykvægbrugere til at forbedre deres resultater og udnytte Jerseykoens potentiale bedre. Årets Jerseybonde er medlem af Jerseyteamet, Kvægbrugskonsulent Jens Smidt, SAGRO i Esbjerg Kære Jens, Det er en meget stor glæde for os, at vi kan udnævne dig til årets Jerseybonde. Du har været med i det specialiserede Jersey rådgivningsteam, kaldet Jersey Teamet, siden det blev oprettet i Du blev udpeget til teamet på grund af din stærke faglighed og din perfekte baggrund med erfaring i rådgivning af Jerseybesætninger. Du har nu næsten 40 års erfaring i rådgivning, efter at din karriere startede hos Statens Husdyr-brugsforsøg. Du har skiftet kontor, Landboforening og chefer, men du er stadig den samme, sindige, kompetente, alt vidende, vel dokumenterede rådgiver med argumenterne og de menneskelige egenskaber på plads. Din positive holdning, din vedholdenhed, din stærke faglighed og dine gode menneskelige egenskaber har givet dig trofaste kunder, som du er kommet ved i årtier. Dansk Jersey har ved mange lejligheder trukket på din store viden i forbindelse med Jersey Forum møder, Aftenmøder på Kvægkongressen og også her på Årsmødet. Altid har du leveret gode og lærerige indlæg, og du har altid fået flotte evalueringer.

6 I Jerseyteamet er du kendt som det rolige mandlige islæt, som fokuserer på faglighed og sikrer videns udveksling - et af de overordnede formål med Teamet. Kære Jens, - vi er utroligt taknemlige for din indsats, som har været ud over det sædvanlige. Vi er stolte af at have dig i vores midte og stolte af at kunne udnævne dig Årets Jerseybonde 2017 Stort tillykke!

7 Kærbyholmlegatet - Dansk Jersey s fornemste hædersbevisning Kærbyholmlegatet tildeles Jersey kvægbrugere, som både gennem det organisatoriske og avlsmæssige har bevist evner og lyst til arbejdet med Jersey. Der er mange i forsamlingen her, der har modtaget legatet tidligere, men der er også mange, som har gjort sig fortjent til det. I år tilfalder hæderen en stærkt engageret et par, som gennem mange år har vist fantastisk flotte resultater fra deres mønsterbrug, og tillige har haft overskud til at yde en stor indsats for både lokale kolleger og for fællesskabet i Dansk Jersey. Modtager af Kærbyholmlegatet 2017 er Bente og Ole Sørensen, Ravninggaard, Ravning v. Ribe Kære Ole og Bente, Det synes som om I har været en aktiv del af Jerseymiljøet i årtier. Men det er nok snarere et udtryk for, at I gennem jeres Jerseykarriere har vist fantastiske resultater, at I hele tiden har været i vores bevidsthed. Jeres verden udgår fra Ravninggaard, hvor I bor med jeres fire børn, Rikke, Jacob, Louise og Casper, samt 450 Jerseykøer. Gården overtog I i 2012, efter at have drevet den som I/S med dine forældre Ole, Hanne og Søren, siden år I perioden med I/S et udviklede I gården stærkt bl.a. ved at bygge ny stald med 6 malkerobotter i 2008, og senere er der bygget ungdyrstald i I har i dag et fantastisk flot og velfungerende gårdanlæg på Ravninggaard, hvilket vi har kæmpe stor glæde af, når vi hyppigt tager udenlandske gæster med på Ravninggaard. Oplevelsen af fantastik godt management starter i kalvestalden, hvilket er Bentes domæne. Og hvor er det imponerende resultater og start på lange Jerseyliv, der starter her. Bestemt

8 noget af grundlaget for det overskud af opdræt, som I har tradition for at sælge meget af. Det er også i kalvestalden, vi genomisk tester kalve. Gennem de seneste 5 år har vi købt 7 tyre, hvoraf VJ Hazard rangerer højest med NTM på +19. Vi har også købet en enkelt kvie i besætningen, som nu står i vores donorbesætning og netop har givet de første 4 embryoner. På det organisatoriske plan har vi også trukket store veksler på jer, dels gennem de mange år hvor du, Ole har siddet i aktivitetsudvalget og i Avlsforum, men i særdeleshed i årene fra 2009 til 2015, hvor du sad i Dansk Jerseys bestyrelse. I driver et mønsterbrug, I er fantastisk gode ambassadører for Dansk Jersey og I er forbilleder for mange. I er også super gode arbejdsgivere, hvilket bl.a. blev påskønnet med Landbrugets arbejdsmiljøpris i Kære Bente og Ole, vi skylder jer stor tak for jeres indsats for Dansk Jersey, og I tildeles Kærbyholmlegatet for at have bevist lyst, interesse og fantastiske evner som kvægavlere og kvægbrugere med Dansk Jersey og til fordel for Dansk Jersey. Stort tillykke og held og lykke!

9 Dansk Jersey s legat Legatet tildeles unge efter ansøgning eller indstilling, der ved egen indsats har bevist lyst, interesse og evner ved arbejde til gavn for kvægavl og kvægbrug med Dansk Jersey. Årets modtager er en bemærkelsesværdig ung Jersey-kvinde, som er aktivt medlem af facebook gruppen ko damerne og som gennemførte sit første maraton i maj måned Årets første modtager af en lagatportion er Rikke Halmø, Dongsgaarden i Skårup, v. Svendborg Kære Rikke, Du var ikke vidende om, at vi ville hædre dig, men når man fører sig så positivt frem som du, risikerer man at blive indstillet til et legat. Du er godt i gang med landbrugsuddannelsen og nu faglært landmand fra Dalum Landbrugsskole. Undervejs i din uddannelse har du arbejdet med køer derhjemme på Dongsgården, hos Bomann Agro, på Gjorslev Gods og nu hos Peter Høj. Det har på forskellig vis været meget lærerige pladser, hvor alle har haft interesse i at udstille på dyrskue. Traditionen har måske ikke været så udtalt på Dongsgården, men det har du bestemt fået lavet om på. I er nu med, hvor det sker, og med stor succes! Du er med i forrest linje, når der er brug for hjælp med at klargøre køer til udstilling, til årsmøde eller når der kommer gæster på besøg - også når det er andre, der skal have hjælp. Interessen for udstilling har givet dig gode oplevelser og gode venskaber, som bl.a. har udmøntet sig i facebook gruppen Kodamerne en gruppe af stærke avlsinteresserede piger som vi vil komme til at høre mere til i fremtiden. Du er fantastisk vellidt, positiv og hjælpsom, hvilket også gør, at andre støtter sig til dig og gerne vil engagere dig, som

10 landboungdommen, hvor du har siddet i lokalbestyrelsen, og vi fra Dansk Jersey som gerne vil uddanne dig til dyrskuedommer. Kære Rikke, - Vi vil gerne takke for dit engagement og bidrag til Jerseyaktiver, og vi glæder os til at følge din udvikling og se, hvor avlsinteresse og Jerseyinteresse fører dig hen. Stort tillykke med legatet! Årets anden modtager af Dansk Jerseys Legat er Jens Givskov Petersen, Adelgaard i Ånum v. Skjern Kære Jens, Du var ikke vidende om, at vi gerne vil hædre dig, men flere indstillede dig til legatet, og du har bestemt fortjent det. Vi synes, at vi altid har kendt dig, at du altid har været der, ikke mindst fordi du kommer fra en meget aktiv Jerseyfamilie på Adelgård i Ånum. Om det er arv eller miljø, der har bestemt, at du skulle arbejde med Jersey er svært at sige, men du har valgt at tage landmandsuddannelse med det formål at gøre Jersey til en levevej på sigt. Din interesse for udstilling har udmøntet sig i, at du altid er med og hjælper til, uanset om det er besætningen derhjemme, som udstiller, eller om det er din arbejdsgiver, familien Søgaard, som udstiller. Men du er nu også på Dansk Jerseys ungdommerliste, og er godt i gang med dommeruddannelse. Du er meget aktiv i forhold til at gøre Adelgaard kendt via dine aktiviteter på facebook, sammen med din bror Christian - og med stor succes. Ingen tvivl om at I har gjort Adelgaard Jersey til den mest kendte danske Jerseybesætning på de sociale medier.

11 Du skal nu i gang med 2. hovedforløb på din landmandsuddannelse, men du prioriterer også tid til interesser som fodbold, jagt og kæreste. Tidligere var du den stille og lidt tilbageholdende, men du er bestemt begyndt at træde i karakter med klare holdninger og egne meninger. Dejligt at vi får respons på det arbejde, vi gør med Jerseyracen, og vi har stor respekt for unge mennesker som dig, der engagerer sig, både når der skal hjælpes til, og når vi skal diskutere mål og midler. Kære Jens, - fortsæt med din Jerseyinteresse og dit engagement, og vi glæder os til at følge dig og dine resultater i mange år fremover! Stort tillykke!

12 Legat fra Rejse-, Uddannelses- og Forskningsfonden for Dansk Jersey Fondens formål er at støtte unge Jersey interesserede i forbindelse med uddannelse og praktikophold i udlandet, samt at støtte avls- og forskningsprojekter til gavn for Dansk Jersey. Årets modtager af rejselegat er Kristoffer Risgaard Eriksen, Brabrand Kære Kristoffer, Du tildeles legat fra Rejse-, Uddannelses- og Forskningsfonden for Dansk Jersey efter ansøgning. Du har ikke baggrund i landbrug men har fået stor interesse for kvægavl via en kvægavler i familien og via din uddannelse. Du har, dine 24 år til trods, allerede færdiggjort Jordbrugsteknolog uddannelsen og er nu i gang med en bachelor uddannelse i Jordbrugsvidenskab. Undervejs har du også været i praktik hos VikingGenetics, og lige nu er du i praktik hos SEGES Husdyrinnovation, hvor du arbejder med optimering af krydsningsprogrammer bl.a. med Jersey. Du vil gerne deltage i Verdenskongres i New Zealand og lære mere om krydsningsprogrammer i landet, hvor krydsning med Jersey er mest udbredt. Vi håber, at legatet kan bidrage til, at du kommer til New Zealand, og at du opnår nyttig viden og erfaring, som vi alle vil kunne lære af. Dansk Jersey håber, at du får en god og lærerig oplevelse til brug i dit målrettede arbejde indenfor kvægavlen. Held og lykke og tillykke!

13 Der uddeltes i år hele 5 Sølvfade til ejere af køer som var afgået med en livsydelse over kg fedt + protein: Ko nr , ejet af Ole Mogensen, Egtved 19. ko i Danmark som hædres for mere end kg F+P i livsydelse f FYN Lemvig x JAS Byg x SKÆ Krig Livsydelse til : kg F+P Gens. af 13 år: , , Nr blev 16 år gammel. Hun fik 7 kvier og 2 tyre. Døtrene har ikke været helt så højt ydende som moderen, men i alt har 1255 bidraget med 19 stk. hunligt afkom Hun kælvede sidste gang i 2013 og sluttede altså med en laktation på 3 år. En stærk ko som kun blev behandlet 3 gange i sit lange liv, som hhv. 7, 9 og 11 år gammel.

14 Ko nr , ejet af Elly og Svend B. Svendsen, Klejtrup ved Hobro 21. Jerseyko i Danmark fejret for kg F+P - og den første på Hobroegnen f Bambro BH x FYN Tanic x JAS Don-M Livsydelse til : kg F+P Gens. af 14,3 år: , , Nr blev 16 år gammel og fik 4 kvier og 8 tyrekalve. Også en meget stærk ko, som fik første sygdomsbehandling i en alder af 8 år. Hvis hendes kg mælk blev fyldt på kartoner og lagt rundt om Klejtrup sø (og Verdenskortet), ville det kunne nå 5-6 gange rundt.

15 Ko nr , ejet af Jeppe Bomann, Videbæk f Q Handix x JAS Bel-US x FYN Lemvig Livsydelse til : kg F+P Gens. af 11,7 år: , , Nr blev knap 14 år gammel. Hun fik 4 kvier og 6 tyrekalve. De fire kvier har været produktive, og i alt er der 25 hunlige afkom efter 1392, når døtre, børnebørn, olde- og tip-oldebørn tælles med. Nr blev indkøbt fra Sv. Otte Jensens besætning i Gørding, da han afhændede besætningen for 6 år siden. Nr var også tyremor. Hun har tillagt VJ Launch, og VJ Hammond og hendes Q Impuls datter har tillagt VJ Limpo. Tilbage i afstamningen finder vi også Toptot HH s tip oldemor. Den høje livsydelse havde nr ikke fra fremmede. De første 5 køer i afstamningen malkede alle i mere end 4,5 år.

16 Ko nr , Morten Dalby Jensen, Sunds Første økologiske Jerseyko i DK som er fejret for kg F+P f FYN Lemvig x SKÆ Krig x SKÆ Skjalm Livsydelse til : kg F+P Gens. af 12,4 år: , , Nr blev 15 år gammel. Hun fik 3 kvier og 7 tyrekalve. Desværre fik kvierne, som fødtes før Morten overtog besætningen, ikke afkom. Nr er den 3. FYN Lemvig datter som hædres for mere end kg F+P Tilbage i afstamningen finders udelukkende SKÆRUP tyre, da den mødrende afstamning stammer fra en besætning ved Fredericia, det gamle SKÆRUP område. Der er kun registreret to sygdomsbehandlinger i nr s lange liv. Behandling for mælkefeber i 3. laktation og behandling for mastitis i 10. laktation imponerende!

17 Ko nr , ejet Jacob Nielsen, Vestterp f Blanke TM x JAS Hot Livsydelse til : kg F+P Gens. af 13 år: , , Nr blev godt 15 år gammel. Hun fik 4 kvier og 9 tyrekalve. De 4 døtre har dog været produktive og også længelevende, så i alt er det blevet til 39 hunlige efterkommere. Nr er født i den daværende bindestald på Pedersminde, og hun har taget hele turen over løsdrift og malkestald, til robotmalkning og afsluttende livet i velfærdsafdelingen med dybstrøelse og malkning i malkecentret.

Æresbevisninger uddelt i forbindelse med Årsmøde i Svendborg d. 10. september 2010

Æresbevisninger uddelt i forbindelse med Årsmøde i Svendborg d. 10. september 2010 1 af 8 19-09-2010 03:41 Sunde og økonomiske køer Svenska Suomeksi English Español Portugues Velkommen til Viking Vi fremavler og leverer sæd af tyre i verdensklasse. Samtidig yder vi landsdækkende inseminerings-

Læs mere

Jerseyudstilling på Agromek i international topklasse!

Jerseyudstilling på Agromek i international topklasse! 1 af 10 30-11-2009 08:01 Sunde og økonomiske køer Svenska English Español Portugues Velkommen til Viking Vi fremavler og leverer sæd af tyre i verdensklasse. Samtidig yder vi landsdækkende inseminerings-

Læs mere

Dansk Jersey. Æresbevisninger uddelt i forbindelse med Årsmødet i Kolding d. 11. september 2015

Dansk Jersey. Æresbevisninger uddelt i forbindelse med Årsmødet i Kolding d. 11. september 2015 Dansk Jersey Æresbevisninger uddelt i forbindelse med Årsmødet i Kolding d. 11. september 2015 Formand Anders Levrings begrundelser og taler til modtagere af æresbevisninger: Kærbyholmlegatet - Dansk Jersey

Læs mere

Imponerende Landsskue og imponerende Gaia

Imponerende Landsskue og imponerende Gaia Imponerende Landsskue og imponerende Gaia Et fantastisk Landsskue blev i år krydret med Miss Danmark titlen til Jørn Mikkelsens og Havdal Jerseys nr. 1444, Havdal Zuma Gaia, som forinden også havde vundet

Læs mere

NTM HANDLER OM PENGE!

NTM HANDLER OM PENGE! NTM HANDLER OM PENGE! Gert Pedersen Aamand, NAV Rasmus Skovgaard Stephansen, SEGES FREMTIDENS PRODUKTIONSSYSTEM Store enheder Flere medhjælpere Malkerobotter eller store malkestalde Højt omkostningsniveau

Læs mere

Syv 24 points Jerseykøer på et imponerende Landsskue 2016

Syv 24 points Jerseykøer på et imponerende Landsskue 2016 Syv 24 points Jerseykøer på et imponerende Landsskue 2016 De ældre køer var i særklasse med super god kvalitet og hele 40% af de udstillede køer. Konkurrencerne var mange, og der var fantastisk gode oplevelser

Læs mere

NTM HANDLER OM PENGE! Anders Fogh og Rasmus Skovgaard Stephansen, SEGES

NTM HANDLER OM PENGE! Anders Fogh og Rasmus Skovgaard Stephansen, SEGES NTM HANDLER OM PENGE! Anders Fogh og Rasmus Skovgaard Stephansen, SEGES FREMTIDENS PRODUKTIONSSYSTEM Store enheder Flere medhjælpere Malkerobotter eller store malkestalde Højt omkostningsniveau Højere

Læs mere

Holdbarhed er godt NTM er bedre Anders Fogh og Ulrik Sander Nielsen

Holdbarhed er godt NTM er bedre Anders Fogh og Ulrik Sander Nielsen Holdbarhed er godt NTM er bedre Anders Fogh og Ulrik Sander Nielsen En ung ko producerer oftest mindre mælk end køer i senere laktationer. Der er derfor penge i at have køer, som er længelevende, hvis

Læs mere

Fra skrivebord til stald Sådan optimerer jeg min produktion

Fra skrivebord til stald Sådan optimerer jeg min produktion Fra skrivebord til stald Sådan optimerer jeg min produktion Dansk kvæg kongress 2011 Aftenmøde Holstein Morten Hansen Højgård B. S. Christiansen Jeg er mig sådan er jeg vi er alle særlinger Sig sandheden

Læs mere

v./ Kammerherre Hereford, Anni Søndergaard, mail:

v./ Kammerherre Hereford, Anni Søndergaard, mail: v./ Kammerherre Hereford, Anni Søndergaard, mail: kammerherre@kammerherre.dk Har Hereford et økonomisk potentiale i genet for Mælk? På seneste avlsdag kom genet for Mælk ind som prioritet 3. Vigtigst var

Læs mere

Et af de bedste Jersey Landsskuer nogen sinde

Et af de bedste Jersey Landsskuer nogen sinde Et af de bedste Jersey Landsskuer nogen sinde Helt prima ældre køer dominerede Landsskuet 2017. De ældre køer udgjorde hele 44% af samtlige udstillede køer, hvilket i sig selv var imponerende. Den supergode

Læs mere

AUKTIONS-KATALOG over KØDKVÆGSDYR AGRO NORD KØDKVÆG

AUKTIONS-KATALOG over KØDKVÆGSDYR AGRO NORD KØDKVÆG AUKTIONS-KATALOG over KØDKVÆGSDYR AGRO NORD KØDKVÆG LØRDAG DEN 8. MARTS 2014 Auktionsbetingelser 1. De på auktionen solgte tyre og kvier sælges med tilhørende stamtavler med de garantibestemmelser, der

Læs mere

Pust liv og værdi i dine tyrekalve

Pust liv og værdi i dine tyrekalve Pust liv og værdi i dine tyrekalve Kvægkongres 2019 Bjørn Lyngholm Christensen, Jens Smidt og Pernille Hougaard Jensen Skølvadgård v. Bjørn Lyngholm Christensen Købt i fri handel 2013 Tidligere en ejendom

Læs mere

Sådan avler jeg min favoritko

Sådan avler jeg min favoritko Sådan avler jeg min favoritko Teamleder Anders Fogh, VFL, Kvæg Team Reproduktion og Avl Det Europæiske Fællesskab ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug

Læs mere

Avl og Velfærd modsætninger eller muligheder

Avl og Velfærd modsætninger eller muligheder Avl og Velfærd modsætninger eller muligheder Dansk Kvægs Kongres 2007 Tirsdag den 27. februar i Herning Kongrescenter V/ Morten Kargo Sørensen Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet og Dansk Kvæg 1 Fænotype

Læs mere

Avlsprogram for Danmarks Charolaisforening

Avlsprogram for Danmarks Charolaisforening Avlsprogram for Danmarks Charolaisforening Avlsprogrammet er revideret i februar 2017 Motiveringen herfor findes i det øgede sædsalg fra ca. 2.500 til 10.000 doser årligt og stadig stigende. Sædsalget

Læs mere

Nordisk skala betydning for avlsværditallene Ulrik Sander Nielsen og Morten Kargo Sørensen, Afdeling for Specialviden

Nordisk skala betydning for avlsværditallene Ulrik Sander Nielsen og Morten Kargo Sørensen, Afdeling for Specialviden Nordisk skala betydning for avlsværditallene Ulrik Sander Nielsen og Morten Kargo Sørensen, Afdeling for Specialviden Bilag til informationsmøde Overgang til NAV avlsværdital betyder store ændringer. I

Læs mere

Er der behov for nye avlsmål for økologiske malkekøer?

Er der behov for nye avlsmål for økologiske malkekøer? AARHUS Er der behov for nye avlsmål for økologiske malkekøer? Økologi-Kongres 2015 Onsdag d. 25-11 Morten Kargo AARHUS Hvad er et avlsmål? Emner Hvad vil vi i SOBcows? Økologisk avlsmål baseret på beregninger

Læs mere

Fremtidens helhedsorienterede og balancerede kvægproduktion Avl

Fremtidens helhedsorienterede og balancerede kvægproduktion Avl Fremtidens helhedsorienterede og balancerede kvægproduktion Avl Morten Kargo, AU-MBG og SEGES Management i kvægbesætninger Management i kvægbesætninger Fodring Grovfoder Bygninger& teknik Avl Andre beslutninger

Læs mere

Referat af møde i Jersey Avlsforum

Referat af møde i Jersey Avlsforum Referat af møde i Jersey Avlsforum Tid: Torsdag d. 5. maj 2011 Sted: Mødeleder: Referent: Til stede: Bygholm Landbrugsskole, Horsens Anders Levring Regitze Reinhold Jersey Avlsforum, Svenske repræsentanter,

Læs mere

ÅRSMØDE FOR MÆLKEPRODUCENTER. Kannikegården den 28. marts 2019

ÅRSMØDE FOR MÆLKEPRODUCENTER. Kannikegården den 28. marts 2019 ÅRSMØDE FOR MÆLKEPRODUCENTER Kannikegården den 28. marts 2019 Program Velkomst og kaffe v. Jens-Axel Hjorth-Larsen og Marianne Dyreholt Opfølgning på strategi i dansk kvæg v. Thomas Bay & Jens-Axel Hjorth-Larsen

Læs mere

NTM- nyt. Morten Kargo Anders Fogh Martha Bo Almskou

NTM- nyt. Morten Kargo Anders Fogh Martha Bo Almskou NTM- nyt Morten Kargo Anders Fogh Martha Bo Almskou Indhold Hvordan promoverer vi NTM? Hvad ved kvægbrugerne om NTM? Svar fra landmandspanelet Hvad er NTM værd? - Analyse af kvægnøglebesætninger Dokumentation

Læs mere

Avl til gavn for DIN bundlinje

Avl til gavn for DIN bundlinje Avl til gavn for DIN bundlinje Optimal udnyttelse af vores avlsredskaber Indsatser i avlsplanen Øget sikkerhed = LD projektet Generationinterval Tyre & kvier Tilpasning af tyrehold Igangsætning Ventetyre

Læs mere

Herefords Dyrskue regler for Landskuet & Agromek.

Herefords Dyrskue regler for Landskuet & Agromek. Herefords Dyrskue regler for Landskuet & Agromek. Bedømmelse Dommeren bedømmer fremmødte dyr i det enkelte hold ud fra placering. Han/hun vil derfor ikke anvende pointsystemet. Kun ved danske dommere anvendes

Læs mere

Holstein-aftenmøde 29. februar Sidste nyt om Holstein Af landskonsulent Keld Christensen

Holstein-aftenmøde 29. februar Sidste nyt om Holstein Af landskonsulent Keld Christensen Holstein-aftenmøde 29. februar 2016 Sidste nyt om Holstein Af landskonsulent Keld Christensen Udvikling de seneste 20-25 år De gode historier om Holstein Udvikling frem til Effektive køer Sunde køer Holdbare

Læs mere

Er der behov for nye avlsmål for økologiske malkekøer?

Er der behov for nye avlsmål for økologiske malkekøer? Er der behov for nye avlsmål for økologiske malkekøer? Økologi-Kongres 2015 Onsdag d. 25-11 Morten Kargo Hvad er et avlsmål? Emner Hvad vil vi i SOBcows? Økologisk avlsmål baseret på beregninger og producent

Læs mere

Beregning af GEBV ud fra DGV og fænotypiske registreringer (blending) Jørn Pedersen Ulrik S. Nielsen Gert P Aamand Anders Fogh

Beregning af GEBV ud fra DGV og fænotypiske registreringer (blending) Jørn Pedersen Ulrik S. Nielsen Gert P Aamand Anders Fogh Beregning af GEBV ud fra DGV og fænotypiske registreringer (blending) Jørn Pedersen Ulrik S. Nielsen Gert P Aamand Anders Fogh Oversigt Beregning af GEBV: Egenskaber og data Resultater Avlsmæssig fremgang

Læs mere

Nye advisory boards skal styrke dansk

Nye advisory boards skal styrke dansk Side 1 af 5 Nye advisory boards skal styrke dansk landbrug To nyoprettede advisory boards skal være med til at finde frem til hvilke initiativer, der skal til for at styrke landmandens kompetencer. Hvilke

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Godt i gang med nordisk total indeks (NTM) Hvordan beregnes økonomiske vægte

Godt i gang med nordisk total indeks (NTM) Hvordan beregnes økonomiske vægte Godt i gang med nordisk total indeks (NTM) Hvordan beregnes økonomiske vægte Om projektet og om økonomiske værdier generelt Den valgte model principperne Kort om forudsætninger og resultater Økonomisk

Læs mere

Holstein-koen år 2020 hvordan forventer du hun ser ud?

Holstein-koen år 2020 hvordan forventer du hun ser ud? Holstein-koen år 2020 hvordan forventer du hun ser ud? Holstein-koen nu og i fremtiden Vi skal selv kunne bestemme udsættertidspunkt for Holstein-koen Koen skal se godt ud for vore forbrugere dyr i harmoni

Læs mere

Der er i år lavet en besøgsanalyse. Den er foretaget af Landsskuets medarbejdere, på alle 3 dage, i tidsrummet fra kl. 13.00-17.00.

Der er i år lavet en besøgsanalyse. Den er foretaget af Landsskuets medarbejdere, på alle 3 dage, i tidsrummet fra kl. 13.00-17.00. Hvordan kan det være, at når vi kommer dertil på året, hvor der skal afholdes generalforsamling i Landsskuet, så har vi kun positive ting at berette om.---- For det første vil jeg sige, at der som sædvanlig

Læs mere

Genomiske test øger sikkerheden ved hunlig selektion KSS scenarier Insemineringstyre + Genomiske tests

Genomiske test øger sikkerheden ved hunlig selektion KSS scenarier Insemineringstyre + Genomiske tests Nye priser på genomisk test Nyt fra RDM Kraftig prisreduktion pr. 1. januar 217 Pris under 2,DNA øremærker: 16,- + øremærket Øreklip egen udtagning 182,Øreklip VD udtagning 197,Kun værdi hvis informationen

Læs mere

Nyt fra RDM RDM aftenmøde 2015

Nyt fra RDM RDM aftenmøde 2015 Nyt fra RDM RDM aftenmøde 2015 Månedsstatistik RDM 31. dec. 2014 Ændr. 12 mdr. 33.632-862 Køer pr. besætning 116,2-0,6 Kg mælk 9.264 +357 Årskøer Kg fedt 393 +11 Kg protein 326 +13 Sygdomstilfælde pr.

Læs mere

Resultat af medlemstilfredshedsundersøgelsen 2010

Resultat af medlemstilfredshedsundersøgelsen 2010 Resultat af medlemstilfredshedsundersøgelsen 2010 Medlemsundersøgelsen Spørgeskemaet er sendt til alle VikingDanmarks medlemmer med 30 første insemineringer med malkekvæg samt alle ejerinseminører Dette

Læs mere

Tistou. Sæd efter andre tyre samt embryoner kan bestilles. Limousine Rådgivning. Chr. Erik Bøge. Redigeret december 2014

Tistou. Sæd efter andre tyre samt embryoner kan bestilles. Limousine Rådgivning. Chr. Erik Bøge. Redigeret december 2014 Tistou Sæd efter andre tyre samt embryoner kan bestilles Limousine Rådgivning 97 44 00 53 Chr. Erik Bøge Redigeret december 2014 Hercule NY SÆDTYR Hercule er søn af Frisson, som du kan læse om på side

Læs mere

Legater 2016 til Handelsgymnasielever

Legater 2016 til Handelsgymnasielever Legater 2016 til Handelsgymnasielever Gustave Klitgaard Dahl Dine lærere har indstillet dig til et legat fra Erhverv Silkeborg med følgende Kære Gustav, Gustav er en afholdt elev, der ud over at være et

Læs mere

VikingGenetics har kurs mod bedre frugtbarhed. Avlsleder Peter G. Larson, VikingGenetics

VikingGenetics har kurs mod bedre frugtbarhed. Avlsleder Peter G. Larson, VikingGenetics VikingGenetics har kurs mod bedre frugtbarhed Avlsleder Peter G. Larson, VikingGenetics Disposition Sædens befrugtningsevne Sædkvalitet Frugtbarheden med kønssorteret sæd Hunlig frugtbarhed Danske avlsværdital

Læs mere

Dansk Simmental Møde med lokalforeningerne

Dansk Simmental Møde med lokalforeningerne Dansk Simmental Møde med lokalforeningerne Tidspunkt: Lørdag den 7. januar 2012, kl. 13.00 Sted: LandbrugetsHus, Erhvervsbyvej 13, 8700 Horsens. Deltagere: Bestyrelsen for Dansk Simmental, medlemmer af

Læs mere

Landbrugets Arbejdsmiljøpris

Landbrugets Arbejdsmiljøpris LANDBRUGETS ARBEJDSMILJØPRIS 2012 1 Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2012 vfl.dk 2 ARBEJDSMILJØPRIS 2010 LANDBRUGETS ARBEJDSMILJØPRIS 2012 3 Årets prismodtager Søren Madsen har drevet Salsbjerggård siden 2005.

Læs mere

September 2018 v/anders Lynge Kjær

September 2018 v/anders Lynge Kjær September 2018 v/anders Lynge Kjær Her i skrivende stund har vi ikke fået regn i 2,5 måned. Det er ved at være alvorligt skal det sidste slæt græs ikke også gå tabt, så SKAL vi have nedbør. Jeg håber,

Læs mere

Raceovervejelser i mit krydsningsprogram

Raceovervejelser i mit krydsningsprogram Raceovervejelser i mit krydsningsprogram Mogens Hjort Jensen og Morten Kargo KVÆGKONGRES 2018 Indledning 1. Vælg den tredje race Mogens Hjort Jensens besætning Beskrivelse og udfordringer Overvejelser

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Jerseys Racebestyrelse

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Jerseys Racebestyrelse Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Jerseys Racebestyrelse Tid og sted: Mødeleder: Referent: Deltagere: Afbud: Tirsdag d. 23. august 2011, på VG kontoret, Ørnsro, Skara, Sverige Anders Levring Peter G.

Læs mere

LELY NEWS KÆRE LELY KUNDE

LELY NEWS KÆRE LELY KUNDE LELY NEWS Nr. 4 -december 2016 www.lely.com innovators in agriculture KÆRE LELY KUNDE Først og fremmest tak til alle som besøgte os på Agromek 2016 i Herning. Det var nogle gode dage på udstillingen med

Læs mere

Kombi-Kryds - styring og muligheder

Kombi-Kryds - styring og muligheder Kombi-Kryds - styring og muligheder Kvægbruger Henrik Pedersen, Tim Specialkonsulent Morten Kargo, VFL,Kvæg/AU Avlsrådgiver Mads Fjordside, VikingDanmark Det Europæiske Fællesskab ved Den Europæiske Fond

Læs mere

Atypisk mælkefeber. Niels-Henrik Hjerrild

Atypisk mælkefeber. Niels-Henrik Hjerrild Atypisk mælkefeber Niels-Henrik Hjerrild Gården i Munke-Bjergby Niels-Henrik og Christa Hjerrild 3 voksne børn 2 plejebørn 3 fastansatte 270 jerseykøer + opdræt Non-GM mælk Produktion 9.842 kg EKM / årsko

Læs mere

Danmark skal fortsætte med at være en stærk søfartsnation, og I er en vigtig del af vores fælles maritime historie. Tak for det.

Danmark skal fortsætte med at være en stærk søfartsnation, og I er en vigtig del af vores fælles maritime historie. Tak for det. 1 Kære alle dimittender, Allerførst vil jeg ønske alle dimittender hjertelig Tillykke med jeres overståede eksamen og jeres nye titler som hhv kystskipper, sætteskipper og skibsfører. Det maritime pulsslag

Læs mere

TOPRESULTAT MED ENKLE METODER SÆSONKÆLVNING UNDER DANSKE FORHOLD PÅ SALSBJERGGÅRD. Kvæg kongres 2011

TOPRESULTAT MED ENKLE METODER SÆSONKÆLVNING UNDER DANSKE FORHOLD PÅ SALSBJERGGÅRD. Kvæg kongres 2011 TOPRESULTAT MED ENKLE METODER SÆSONKÆLVNING UNDER DANSKE FORHOLD PÅ SALSBJERGGÅRD Kvæg kongres 2011 Det er her det sker.. Hele Sjælland er ikke København Mælkeproduktion på Sjælland Ca. 200 besætninger

Læs mere

Avl. Hvad er avl? Formålet med avl? hovedet under armen eller brug af avlsforening nøje planlægning, fx efter avlsmål eller avlsprogram

Avl. Hvad er avl? Formålet med avl? hovedet under armen eller brug af avlsforening nøje planlægning, fx efter avlsmål eller avlsprogram Hvad er avl? Avl hovedet under armen eller brug af avlsforening nøje planlægning, fx efter avlsmål eller avlsprogram Formålet med avl? ønskede egenskaber/kendetegn udbredelse af arten/racen lave avlsdyr

Læs mere

Fremtidens ko sammenhæng imellem avlsmæssige ændringer og nye staldsystemer

Fremtidens ko sammenhæng imellem avlsmæssige ændringer og nye staldsystemer Fremtidens ko sammenhæng imellem avlsmæssige ændringer og nye staldsystemer Workshop: Fremtidens kostald Onsdag d. 2-12 2015 Jørn Rind Thomasen, VikingGenetics Morten Kargo, AU/SEGES Kvægets præstationer

Læs mere

måde at håndtere hestene på. I 1994 tog disse venner, Laila Roshmann og hendes mand, os med til Tyskland, idet vi gerne ville købe en hoppeplag af

måde at håndtere hestene på. I 1994 tog disse venner, Laila Roshmann og hendes mand, os med til Tyskland, idet vi gerne ville købe en hoppeplag af Stutteri Dallas v/tine & Jens Daigaard Grundlagt på ejendommen i Læborg, som naboerne kaldte "Lille Dallas", derfor nærliggende med navnet, da stutteriets heste skulle navngives. I 1993 købte vi vores

Læs mere

Det er måske en god og brugbar indgang til historien om kvinden - og de kvinder, jeg gerne vil tale om i dag.

Det er måske en god og brugbar indgang til historien om kvinden - og de kvinder, jeg gerne vil tale om i dag. Først vil jeg gerne takke Soroptimisterne for indbydelsen til at tale til jer i dag, mens vi allerede kan glæde os over det nye egetræ, der får fat, slår rod, vokser til, bliver frugtbart og giver styrke,

Læs mere

Tyrevalget påvirker ydelse, sundhed og frugtbarhed, så det kan mærkes!

Tyrevalget påvirker ydelse, sundhed og frugtbarhed, så det kan mærkes! Tyrevalget påvirker ydelse, sundhed og frugtbarhed, så det kan mærkes! Dansk Kvægs Kongres 2007 Mandag den 26. februar i Herning Kongrescenter V/ landskonsulent Ulrik Sander Nielsen Dansk Kvæg, Afdeling

Læs mere

Velkommen til Repræsentantskabsmøde Tirsdag den 10. december 2013

Velkommen til Repræsentantskabsmøde Tirsdag den 10. december 2013 Velkommen til Repræsentantskabsmøde Tirsdag den 10. december 2013 2003 2013 Det har vi nået i Dansire/Viking Troværdig og fremadrettet organisation / arbejdsplads Folkevalgte Ansatte Rationaliseringer

Læs mere

KOM GODT I GANG MED MALKEKVÆGSKRYDSNING

KOM GODT I GANG MED MALKEKVÆGSKRYDSNING KOM GODT I GANG MED MALKEKVÆGSKRYDSNING Morten Kargo, AU, SEGES, Torben Nørremark, VikingDanmark, Mette Sandholm, VikingDanmark Søren Østergård, AU og Anders Fogh, SEGES Kvægkongressen februar 2017 2..

Læs mere

Endnu et år med masser af Service-tjek

Endnu et år med masser af Service-tjek Endnu et år med masser af Service-tjek Under indlægget sætter vi fokus på: Kvægbrugets økonomiske situation og udvikling Krydsningskalveprojekt Eksport Genomisk selektion Avlsplanen i dag og i fremtiden

Læs mere

KVÆGNØGLE RESULTATER 2013

KVÆGNØGLE RESULTATER 2013 KVÆGNØGLE RESULTATER 2013 Resultaterne er gennemgået ved økonomimøde for mælkeproducenter d. 20. marts 2014 Indhold Indhold... 1 Store stigninger i dækningsbidraget i 2013... 2 Gennemsnitsresultater...

Læs mere

ning ved Uddrag Kristian af beretn Nielsen Avlsfore pressen.

ning ved Uddrag Kristian af beretn Nielsen Avlsfore pressen. Årsmøde 2015 i Korsør af beretn Nielsen Uddrag Kristian Christensen, Avlsfore ning ved og Keld eningen Dansk Holstein Velkommen til alle deltagere i årsmøde i Dansk Holstein her på Sjælland, en særlig

Læs mere

Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger.

Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger. Vi tror på dig Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger. Om at være stolt af sin arbejdsplads Sparekassen Faaborg er et moderne pengeinstitut med succes. Den succes skal

Læs mere

Økonomien af tyre med højt NTM i din besætning CHR: september 2018

Økonomien af tyre med højt NTM i din besætning CHR: september 2018 Økonomien af tyre med højt NTM i din besætning CHR: 46653 1. september 21 Værdien af, at bruge tyre med en 2-point højere NTM-indeks end de tyre som bruges i dag: Stigning i DB: 24 kr. om året på besætningsniveau

Læs mere

Brug af kønssorteret sæd på besætningsniveau

Brug af kønssorteret sæd på besætningsniveau Brug af kønssorteret sæd på besætningsniveau Jehan Ettema, Morten Kargo Sørensen, Anders Fogh, Michael Friis Pedersen Dansk Kvæg s informationsdag 15. maj 2007 Præsentation Regnearket Mål og muligheder

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Inden fem år giver vi os nok

Inden fem år giver vi os nok Artikel i Charolaisbladet, august 2012 Inden fem år giver vi os nok Af Mogens Stendal, tidligere landskonsulent for kødkvæg, e-mail: sasso@post5.tele.dk De to brødre, Peter Hauge (62) og Søren Hauge (59)

Læs mere

Standerstrygningstale 2015

Standerstrygningstale 2015 Standerstrygningstale 2015 Så står vi her igen velkommen til jer alle dejligt at se et godt fremmøde. I dag er jo dagen, hvor sommersæsonen for alvor er slut og vi gør op, hvor mange kilometer, vi har

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Hvad gør vi på Havredalsgaardfor at styrke restbeløbet i det daglige V/Michael Jensen

Hvad gør vi på Havredalsgaardfor at styrke restbeløbet i det daglige V/Michael Jensen Hvad gør vi på Havredalsgaardfor at styrke restbeløbet i det daglige V/Michael Jensen Historien bag bedriften 2000 Vi overtager Havredalsgaard Bygger ny stald til 135 køer 2006 Begynder at malke tre gange

Læs mere

DE GRÅ SIDER. Dansk Tiroler Grauvieh. Nyhedsbrev for Dansk Tiroler Grauvieh. Nr. 2 - August 2015 DE GRÅ SIDER

DE GRÅ SIDER. Dansk Tiroler Grauvieh. Nyhedsbrev for Dansk Tiroler Grauvieh. Nr. 2 - August 2015 DE GRÅ SIDER Nyhedsbrev for Dansk Tiroler Grauvieh Nr. 2 - August 2015 Dansk Tiroler Grauvieh 0 Formandens Klumme Nu nærmer høsten sig og dyreskuerne er ved at være overstået. Der har været lagt et stort arbejde i

Læs mere

Roskilde Dyrskue Tekst og foto: Bent Sørensen,

Roskilde Dyrskue Tekst og foto: Bent Sørensen, Roskilde Dyrskue 2016 Tekst og foto: Bent Sørensen, bent@rosenkaer.dk På Roskilde Dyrskue i dagene 3. til 5. juni 2016 var der tilmeldt 41 Hereford. Desværre var der et stort frafald på 10 dyr, hvilket

Læs mere

Der var 5 ærespræmier til Herefordracen, der af dommerne blev givet til en tyr, to køer med kalve og to kvier.

Der var 5 ærespræmier til Herefordracen, der af dommerne blev givet til en tyr, to køer med kalve og to kvier. Dobbelt Interbreed succes for Hereford Tekst og foto: Bent Sørensen Det Fynske Dyrskue i Odense, der blev holdt i dagene 10. til 12. juni 2016, var en kæmpe succes for Hereford med sejre i to af de fire

Læs mere

KvægNøglemøde. 17. april 2018

KvægNøglemøde. 17. april 2018 KvægNøglemøde 17. april 2018 Program Velkomst v/ Niels Borello Lausen, afdelingschef Forretningsudvikling og Kvæg Kvægnøgleresultater 2017 v/ Inger-Marie Antonsen, kvægkonsulent Årets regnskabsresultater

Læs mere

bedste tilverdens Leverandør

bedste tilverdens Leverandør tilverdens bedste Leverandør Vi har smag for gode oste Hos HKI OST står vi til rådighed stort set døgnet rundt, når det handler om ost; vi kører Europa tyndt for at få ostene hjem til rette tid, og bringer

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 11. marts 2017: v/ Karen Huus

Formandens beretning på generalforsamlingen den 11. marts 2017: v/ Karen Huus Formandens beretning på generalforsamlingen den 11. marts 2017: v/ Karen Huus Man siger at det er nemt at være en del af en forening i fremgang, det kan jeg ikke bekræfte, og jeg tror det samme gælder

Læs mere

GÆSTER. Kæreste skatter

GÆSTER. Kæreste skatter GÆSTER Rene & Christina Mattias & Julie Sander & Cecilie Peter & Agnethe André & Tenna Oscar & Amalie Jannie & Svend Valde & Søs Bengt & Sheila Andreas & Saraline Kæreste skatter Det er ikke til at tro

Læs mere

Praktiske overvejelser ved brug af Genvikplustyre. Informationsmøde om avl 12. oktober 2010 Morten Kargo

Praktiske overvejelser ved brug af Genvikplustyre. Informationsmøde om avl 12. oktober 2010 Morten Kargo Praktiske overvejelser ved brug af Genvikplustyre Informationsmøde om avl 12. oktober 2010 Morten Kargo Tyrenes avlsmæssige niveau NTM Brugstyre årgang 2004 tyre 20 Ungtyre årgang 2009 10 Ungtyre årgang

Læs mere

ELITEOVA. Fremtidens drøvtygger: Nyfødt reagensglaskalv starter jagten på den klimavenlige ko.

ELITEOVA. Fremtidens drøvtygger: Nyfødt reagensglaskalv starter jagten på den klimavenlige ko. Den nyfødte reagensglaskalv EliteOvaOne har det godt. Når den bliver kønsmoden vil dens sæd blive brugt i jagten på at fremavle klimavenligt og hornløst kvæg via reagensglasbefrugtning. Foto: Søren Ernst

Læs mere

Den 8. 10. juni 2007. Opgaveark

Den 8. 10. juni 2007. Opgaveark Roskilde Dyrskue Den 8. 10. juni 2007 Opgaveark Indledning: En gang, langt tilbage i tiden, var hele den danske befolkning bønder. I dag arbejder mindre end 1.5 procent af den danske befolkning i landbruget.

Læs mere

Borgmester Lars Krarups tale ved åbningen af Landsskuet på Landsskuepladsen torsdag 4. juli 2013 kl

Borgmester Lars Krarups tale ved åbningen af Landsskuet på Landsskuepladsen torsdag 4. juli 2013 kl 1 Borgmester Lars Krarups tale ved åbningen af Landsskuet på Landsskuepladsen torsdag 4. juli 2013 kl. 12.00 Kære arrangører og udstillere mine damer og herre! Velkommen til Herning og til tre forhåbentlig

Læs mere

Nye muligheder i insemineringsplan. Anders Glasius, Dansk Kvæg. Sumberegning på avlsstrateginiveau

Nye muligheder i insemineringsplan. Anders Glasius, Dansk Kvæg. Sumberegning på avlsstrateginiveau Nye muligheder i insemineringsplan Anders Glasius, Dansk Kvæg Sumberegning på avlsstrateginiveau Ideen til ændring af sumberegningen i insemineringsplanprogrammet kom af de begrænsninger der er i den nuværende

Læs mere

27. april 2015 Gert P. Aamand, Anders Fogh og Morten Kargo KRYDSNING

27. april 2015 Gert P. Aamand, Anders Fogh og Morten Kargo KRYDSNING 27. april 2015 Gert P. Aamand, Anders Fogh og Morten Kargo KRYDSNING Avlskort som kan spilles for at trække stikket hjem Systematisk krydsning i malkekobesætningen Krydsning med kødkvægssæd Brug af kønssorteret

Læs mere

Årgang 58 juli 2013 1

Årgang 58 juli 2013 1 Årgang 58 juli 2013 1 Herregaardsjægeren udgives af foreningen Danske Herregaardsjægere www.herregaardsjaegeren.dk Formand: Kristian Stenkjær tlf. 54 45 31 31 Vennerslundsvej 11 4840 Nørre Alslev E-mail:

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Hidtil mange sejre i nordisk kvægavl

Hidtil mange sejre i nordisk kvægavl Mandag den 28. juli Hvorledes skabes en effektiv nordisk organisation på tværs af landegrænser rfaringer fra VikingGenetics og Nordisk Avlsværdivurdering Lars-Inge Gunnarsson Hidtil mange sejre i nordisk

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

Udvikling af vores kvægproduktion ved samarbejde i netværk

Udvikling af vores kvægproduktion ved samarbejde i netværk Udvikling af vores kvægproduktion ved samarbejde i netværk V/ mælkeproducent, gårdejer Hans Ole Jørgensen, Holsted Skovbækgård Uddannelse Grundskole Ladelund Praktik Driftlederskole Ladelund Jordomrejse

Læs mere

PROJEKT: FREMTIDENS HELHEDSORIENTEREDE OG BALANCEREDE KVÆGPRODUKTION DEL 1

PROJEKT: FREMTIDENS HELHEDSORIENTEREDE OG BALANCEREDE KVÆGPRODUKTION DEL 1 PROJEKT: FREMTIDENS HELHEDSORIENTEREDE OG BALANCEREDE KVÆGPRODUKTION DEL 1 Deltagere Aarhus Universitet - Martin Riis Weisbjerg - Jørgen Eriksen - Søren Østergaard - Lene Munksgaard - Morten Kargo - Jesper

Læs mere

KVÆGKONGRES Flere penge i. krydsningskalve. Ruth Bønløkke Davis, SEGES Rasmus Skovgaard Stephansen, SEGES Rasmus Alstrup, slagtekalveproducent

KVÆGKONGRES Flere penge i. krydsningskalve. Ruth Bønløkke Davis, SEGES Rasmus Skovgaard Stephansen, SEGES Rasmus Alstrup, slagtekalveproducent KVÆGKONGRES 2019 Flere penge i krydsningskalve Ruth Bønløkke Davis, SEGES Rasmus Skovgaard Stephansen, SEGES Rasmus Alstrup, slagtekalveproducent Indhold Hvordan påvirker kødkvægskalven malkekoen? Hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV. Udenlandske dommere på Landsskuet Nr

NYHEDSBREV. Udenlandske dommere på Landsskuet Nr NYHEDSBREV Nr. 13 2019 Udenlandske dommere på Landsskuet 2019 Tekst og fotos: Mogens Stendal Mail: mogens.stendal@outlook.dk Sjældent, om nogensinde, er et dyr 100 procent perfekt, ej heller af udseende.

Læs mere

Fordele ved Nordisk Avlsværdivurdering

Fordele ved Nordisk Avlsværdivurdering Fordele ved Nordisk Avlsværdivurdering Direktør Gert Pedersen Aamand Nordisk Avlsværdivurdering Nordisk Avlsværdivurdering 1 Nordisk Avlsværdivurdering Stå for avlsværdivurdering af kvæg i Finland, Sverige

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

1. hovedforløb Kvier

1. hovedforløb Kvier 1. hovedforløb 2018 Kvier Kvie fra fødsel til ko Målet med opdræt af kvier er følgende: At få nye og gode (bedre) køer At lave gode kælvekvier Nem overgang fra kvie til ko uden problemer Køer med et stort

Læs mere

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT OVERSIGT INTRO KARAKTERER... 2 MONA... 3 THOMAS... 4 GITTE... 5 KIMMI... 6 LIVA OG KURT... 7 TOVE, PATRICK, HELLE OG JENS PEDER... 8 Mor glæder sig til sin søns besøg! profil

Læs mere

Så hvis der er nogen, høre jeg meget gerne fra jer og meget gerne med nogle billeder :) :)

Så hvis der er nogen, høre jeg meget gerne fra jer og meget gerne med nogle billeder :) :) Endlers guppy'er Indsendt af Johnny albrecht - 2010/09/01 23:13 Hej Guppyklubben Nu har jeg siddet og kikket lidt på dette forum, men jeg kan ikke lige se nogen som holder og opdrætter endlers guppy'er

Læs mere

Avlsbeslutninger der passer til din

Avlsbeslutninger der passer til din Avlsbeslutninger der passer til din besætning Avlsbeslutninger der passer til din besætningavlsleder Lisbet Holm, Dansire Dansk Kvægs Kongres 2007 Et fantastisk øjeblik.. men langt fra moderne produktions-avl!

Læs mere

Betragtninger omkring hvordan Simmental opnår avlsmæssig fremgang for racen

Betragtninger omkring hvordan Simmental opnår avlsmæssig fremgang for racen Betragtninger omkring hvordan Simmental opnår avlsmæssig fremgang for racen Avlsseminar for Simmental Pejsegården, Brædstrup Anders Fogh November 2010 Avlsmaskinen Input: - Racen - Biologiske omstændigheder

Læs mere

Formandens beretning for 2017

Formandens beretning for 2017 Formandens beretning for 2017 Bestyrelsens møder og arbejde 2017 har været et år som vi i Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn vil tænke tilbage på med glæde. 2017 var året, hvor vi kunne fejre foreningens

Læs mere

Praktikhæfte. Kvægbesætning. Navn: - ét skridt foran!

Praktikhæfte. Kvægbesætning. Navn: - ét skridt foran! Praktikhæfte Kvægbesætning Navn: - ét skridt foran! Indledning Praktikhæftet Formål Praktikhæftet skal danne baggrund for løbende samtaler mellem dig og din lærermester. Samtalerne skal være med til at

Læs mere

Beskrivelse af produkter i ReproTjek

Beskrivelse af produkter i ReproTjek Beskrivelse af produkter i ReproTjek ReproTjek består af ReproTjek - Basis plus nogle tilvalg. Tilvalgene er produkter, kvægbrugeren skal betale ekstra for, mens alle produkter under ReproTjek - Basis

Læs mere

KO SE UD? SOBcows. Brugergruppemøde. AU-Foulum 2. juni 2015 Arne Munk HVORDAN SKAL FREMTIDENS. STØTTET AF promilleafgiftsfonden for landbrug

KO SE UD? SOBcows. Brugergruppemøde. AU-Foulum 2. juni 2015 Arne Munk HVORDAN SKAL FREMTIDENS. STØTTET AF promilleafgiftsfonden for landbrug AU-Foulum 2. juni 2015 Arne Munk SOBcows Brugergruppemøde HVORDAN SKAL FREMTIDENS KO SE UD? STØTTET AF promilleafgiftsfonden for landbrug Projektet SOBcows er en del af Organic RDD programmet, som er koordineret

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere