Om Eftmd var Holger ude og sælge Medlemskort til Venstrevælgerforeningen i Jydegaardene, Marbæk og Uggerslev Mølle.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "08.01.1940. Om Eftmd var Holger ude og sælge Medlemskort til Venstrevælgerforeningen i Jydegaardene, Marbæk og Uggerslev Mølle."

Transkript

1 Ole Chr Olsen, Kristiansminde/Jydegaarden, Uggerslev. Uddrag af hans dagbog for Om Eftmd var Holger ude og sælge Medlemskort til Venstrevælgerforeningen i Jydegaardene, Marbæk og Uggerslev Mølle Var Holger og Otto i Odense til Hestemarked de var cyklende derud. De bød 1175 Kr. for en brunskimlet Hoppe, men fik den ikke Om Eftmd kom Holger ud paa Odense Amtssygehus. Han var ude at ride paa den mørke Hoppe og hun faldt om med ham, hvorved han fik det ene ben brækket lidt om paa Fodleddet Otto var ude i Daleskoven og skulde have haft købt Bøgebrænde, men fik ikke noget, da det blev udsolgt omtrent med det samme. Bøgekløv koster vistnok 17½ Kr pr. Rummeter Otto var i Otterup om Aftenen til Dueudstilling Han havde 6 Par dernede de 3 Par fik 1 Præmie, og 3 Par 2den Pr Haard Frost 7-8 Grader Storebæltsoverfarten med Færgen er nu standset, da de ikke kan sejle mere for Is. Der gaar nu Flyvemaskiner hver 3 Gange daglig fra København til Marslev Retur med Post og Passagerer Der staar i Avisen i Dag at Isen paa Storebælt er 10 Meter tyk Der gaar nu Færger imellem Korsør og Aarhus hver Dag, nu Siden at Store Bælts Overfarten er Standset paa Grund af Isen Kom Elektromotoren ned til Veje i Kappendrup for at efterses og renses. Solgt Koen 18 (Sognefogedkoen) til Jydby for 250 Kr til Slagtning Otto var i Odense om Fmd til et tysk Hesteopkøb, med den røde 4 Aars Hest, som vi købte sidste Aar for 875 Kr. Carl Scheby bilede for ham derud Den blev solgt derude igennem Hestehandler Andersen, som skal have 30 Kr for at sælge den. De fremstillede ogsaa en Hest, men ( fra Ørritslev) fik ikke solgt Den røde 4 Aars Vallak som Tyskerne købte af os i Gaar kostede 1450 Kr. Det er i Dag 19 Graders Frost, men enkelte Steder i Landet har der været Graders Frost Den laveste Temperatur her i Landet i det sidste Døgn har været 25 Graders Frost. Hentet Elektromotoren fra J.P.Veje i Kappendrup. Den er blevet gjort i Stand Jeg var nede ved Ludvig Andersen i Uggerslev og blev klippet. Christian bilede for mig. Han har faaet Kuldeferie paa Skibsværftet i disse Dage I Dag blev Maren - Lars Andersens Enke begravet paa Uggerslev Kirkegaard ved Siden af sin afdøde Mand, som døde for 3 Aar siden. Vi var alle her til Begravelse og Spisning Otto var ude hos Smeden i Thorup med 2 Harver der skal gøres i Stand.

2 Der er i Dag Generalforsamling i Brugsforeningen i Skamby men ingen af os var deroppe Jeg var i Odense om Eftmd med Rutebilen og hentede Overskud for Grisene for sidste Aar Levering, i alt 265 Kr Begyndt at stive Pil og kørt hjem til Gaarden hvor det skal snøges af Det er i Dag Tøvejr, det er i Dag de 40 Ridderes Dag, saa det er vel et godt Tegn til mildere Vejr Var Rasmus Bendtsen og Konen fra Ørritslev kørende herud i Jumben om Eftmd Brygget i Dag Var Holger og Mary i Odense kørende med Jørg Hansen Uggerslev Holger var ude paa Sygehuset til Eftersyn. Han skulde nu til at undvære Krykkerne. Det var 8 Uger i Gaar siden han kom til Skade Var vi nede i Thorup hos Laurits Andersens tilligemed mine Søskende. Laurits hentede os og kørte os hjem igen. Jeg fik et Sæt Tøj og Faders Støvler Mine Brødre fik ogsaa noget Tøj af Faders Sidste Nat og i Dag har det været Regnvejr og lidt Frost tilligemed, saa der er bleven et Islag pa alt, Telefonledningerne er gaaet i Stykker, og der ikke noget Strøm af Elektricitet i Dag. Der er sprængt store Grene af Træerne og Piletoppene hænger næsten helt ned I Dag har det været helt godt Vejr med Tø, men ingen Nedbør. Men det er meget galt med Telefonledningerne der ligger paa Jorden mange Steder. Den elektriske Strøm fik vi igen i Dag til Middag Tøvejr. - Der staar meget Vand mange Steder af al den Regn der er kommen. Og det kan ikke synke i Jorden for Frosten i Jorden om Aftenen var vi og Lars Jørgens ovre hos Christians i Bladstrup og spiste til Aften (Flæskesteg) Solgt et Enspænderlæs Roer til Amerikaneren for 9 Kr Kørt Roer ( Siø ) fra Kulen og ind i Laden. Solgt 2 Enspænderlæs til Georg Nielsen, Kronborg til 8 Kr pr Læs I Thorup hos Smeden efter Spidsharven og Sæddækkeren der er gjort i Stand. Smeden fik ogsaa i Dag den gamle Radrenser ned som han skal som en del i Bytte for en ny Taarupradrenser Var Holger og Mary i Odense Holger var ude paa Sygehuset til Eftersyn med Benet for sidste Gang.

3 Var Holger ude at assurere Heste tilligemed Mads Peder Madsen, Højgaard, og Husmand Jørgen Knudsen Uggerslev. Otto arbejdede i Brænden. Jeg passede Køerne Klara er i Dag til Morgen rejst til Langeland sammen med sine Forældre til Konfirmation. Hun kommer først hjem imorgen Arbejdet i Brænden. Otto var i Badstrup med 1 Læs Roer til Karl Guldager det kostede 20 Kr leveret Solgt en Bilfuld Roer til Laurits Hansen Stormosen for 40 Kr. - Saaet Superfosfat og Kali fra Vogn Arbejdet med Brænden. Vi har indtil Dato faaet 190 Risknipper, men vi faar en Del endnu oppe fra Hullet Saaet det sidste Superfosfat og Kali den første Kvart. Resten af Dagen kørt 18 Læs Siø Roer ind fra Roekulen og ind i Laden Var mig og Holger og Mary nede hos Anna Hansen i Thorup til Konfirmationsbal. Hendes Broder Lars Jørgens Datter Nanna blev konfirmeret i Dag i Odense, hvor hendes Forældre jo bor. Deres Familie samt Byen fra Thorup var med. Det var et godt Gilde med Drikkevarer og god Mad og Dans Blev flere Byer her i Landet besat med tyske Soldater ogsaa i Norge er der kommen tyske Soldater. Tyskerne siger at de vil beskytte os mod Englændernes Angreb. Det er nu en meget alvorlig Tid vi gaar imøde. Skamby Brugsforening fejrer i Dag 25 Aars Jubilæum. Men det blev ikke til ret meget paa Grund af Tidens Alvor Der er atter i Dag igen flyvet en Del tyske Militærflyvemaskiner over. De flyver vistnok til Jylland og Norge Der flyver igen i Dag mange tyske Flyvemaskiner herover. I Tirsdags Morges faldt der 12 danske Soldater og saaredes 29, ved de tyske Soldaters Indrykning i Sønderjylland Havde vi Maleren i Uggerslev til at reparere Malingen i Køkenet, samt male Gangen om. Knap saa mange tyske Flyvemaskiner i Dag Færdig med snøge og binde Brænde sammen oppe i Hullet, imellem os og Lars Chr. Rasmussens Thorup. Mange tyske Militærflyvemaskiner fløj herover I Dag har vi næsten ingen Flyvere set. Alle Privatbiler maa fra i Dag af, ikke køre mere foreløbig. Og der er i Dag kommen Rationering paa Margarine Otto var kørende til Otterup om Eftmd og hentede nogle Cementtagsten og Mursten ved Jeppe Eriksen Tagstensfabrik Kørt Gødning ud til Roer paa Læget ovre ver R.N.Rasmussens - nogle og tredive Læs.

4 Min Broder Jens Peter i Skamby var her med 125 Kyllinger til os, det er hvide Italienere (35 Øre) De er købt af hans Søn Thorkild. Der flyver hver Dag mange tyske Flyvemaskiner her over til Norge Fik vi en ny 3 aarig brun Belgier Hoppe købt af Jens Hansen Roerslev for 1235 Kr, den er købt i Stedet en 3 aarig rød Hest, som vi solgte forleden Dag til Poul Frederiksen Kappendrup for 385 Kr Den var for stor 11 Kvarter 4-5 Tm Hentet 2 Læs brugte Mursten ovre hos Tømrer Valfred Eriksen. Holger var cyklende til Odense for at tegne Sukkerroer. Der er hver Dag mange Flyvemaskiner her over Holger malede Havemøbler Vi har i Dag faaet en helt ny Radrenser (Taarup) igennem Smed P. Pedersen Thorup, som har taget den gamle i Bytte Mig og Holger var nede hos Rasmus Nielsen Rasmussen og gratulerede ham i Anledning af hans 75 aarige Fødselsdag. Vi gav ham en halv Kasse Cigarer. Vi fik Frokost m Flere Rasmus Bendtsen Ørritslev var cyklende herud om Eftmd for at se den nye Hest (Hoppe) 3 aarig. Solgt 2 Læs Roer til Christian Bullerup, Uggerslev Holger var til Generalforsamling i Mejeriet om Eftmd. Der udbetaltes 1 Kr 40 Øre pr 100 Pund Mælk i Overskud, vi fik lige ved 700 Kr i Overskud Der flyver endnu hver Dag tyske Flyvemaskiner her over til Norge til Krigsskuepladsen mod England og Frankrig og Norge Om Eftmd var Dyrlæge Hansen Uggerslev her, og kastrerede den blaaskimlede Aarsplag Rev vi det vintergrønne ned omkring Havedøren og Verandaen, da det var blevet helt brunt af den strænge Vinter, saa det var vistnok gaaet ud. Kom Køerne paa Græs for 1ste Gang iaar Holger og Christian som er arbejdsløs paa Skibsværftet for Tiden pudsede Verandaen og arbejdet i Haven. Slagtet en Gris paa godt 300 Pund hen under Aften Christian kalkede Veranda. Tyskerne er i Dag begyndt at krige med Holland og Belgien og Luksenburg Pinsedag. Havde vi Pølsegilde. Mine Søskende med Familie, samt Hans P. Hansens - Stenagergaard, Anna Hansen Thorup og Holgers Forældre fra Ørritslev. Paa Tiden er der ingen Privatbiler der maa køre paa Grund af Bensinmangel.- Saa de maatte gaa, eller cykle, eller leje Bil.

5 Om Eftmd havde vi lidt Fremmede. - Holgers Søstre og Svogre fra Ørritslev og Næsby, samt Thorkild Olsen fra Skamby.-til 2Dags Pølsegilde. Klokken er fra i Dag sat 1 Time frem over hele Landet i 3 Mnd Jeg var til Bryllup hos Jacob P. Jacobsen i Thoderup. Hans Husbestyrerinde Johanne Larsen og Jens Hansens Kaj havde Bryllup, de blev viet i Særslev Kirke. Jeg kørte i Bil sam. med Laurits Andersens i Thorup Der er i denne Tid en vældig Krig, imellem Tyskland paa den ene Side, og England og Frankrig paa den anden. Tyskland er gaaet igennem Holland og Belgien, men mødte Modstand, men slog den ned Jeg var i Kirke om Eftmd. Derfra cyklede jeg en lille Tur ad Holemarken, Bederslev, Vellinge, Norup, Otterup, Nislev og Bladstrup Savet Brænde saa at sige hele Dagen, med Smed Peder Pedersens Rundsav som er lovbeskyttet - vi maa ikke save med vores eget mere Kløvet Brænde hele Dagen. Købt 3 Pattegrise af Martin Mortensen, Otterup for 68 Kr. De vejer henved 50 Pund Stykket Tyskerne har stadig Fremgang i Frankrig. Belgien har i Dag opgivet Holger var i Odense om Fmd og købte Grisekort til 36 Kr. Stykket. Han købte Om Eftmd var Holger og Otto i Bogense i Voldgift, med den brune 3aarige Hoppe, den er Tungerækker, ingen rigtig Afgørelse endnu Krigen den raser ustandseligt nede i Frankrig - Tyskerne har Fremgang hele Tiden. Holland og Belgien er færdig Italien er nu ogsaa gaaet med i den store Krig paa Tysklands Side. Tyskerne har stadig Fremgang i Frankrig Kom vi af med 2 Tyrekalve cirka 7 Maaneder gamle, de skal til Jylland. De kostede 400 Kr tilsammen, leveret i Odense Brygget. Tyskerne har i Dag indtaget Paris. Blev Kreaturhandler Poul Frederiksen, Kappendrup, begravet paa Hjadstrup Kirkegaard 50 Aar gammel Var jeg cyklende til Odense og betalte Rentepenge for os selv, og Elektrecitetsforeningen her i Jydemarken Klara vaskede Der er indtil Dato (efter Avisen) ikke faldet en Draabe Regn i denne Maaned paa Fyn. Hvad der ikke er sket i de sidste 25 Aar Holger var i Odense og fik Tantiemen for Sukkerroerne 30 Øre pr 100 kg.

6 Meget tørt. Vi har ikke mere Græs nu. I Dag er det 5 Uger Siden det regnede sidst Klippet Hækken nede ved den gamle Have. Kalken Kælderen, samt begyndt at kalke Staldene Kalket i Kostalden og Svinestien Mary fik en Søn om Eftmd. De er begge 2 raske. Jordemoder Fru Steendorf, Skamby var her Drengen vejer lige ved 7½ Pund Kalket i Staldene (mørkt forneden) Var mine fire søskende med Ægtefæller, samt Anna Hansen Thorup, og Rasmus Bendtsen Ørritslev her med Barselmad. Holgers Moder har nu været her i 6 Dage og hjulpen til. Hun tog hjem iaften. I morgen kommer Holgers Søster Jenny I Dag har her ingen været med Barselmad Var de unge fra Ørritslev samt H.P.Hansen og Konen Stenagergaard Stensby her med Barselmad. Ørritsleverne gav Tøj og H.P.Hansens 10 Kr Mig og Holger var i Skamby hos Jens P. Olsens til Selskab i Anledning af hans 60aarige Fødselsdag. Vi hans Søskende gav ham en Regnmaaler i Gave Var Gunner Schmidt og Konen og Datteren her, Gunner har malet Udhæng paa Laderne, og Stuehuset. Han blev færdig i Dag Hakket Græs af paa Gaardspladsen med Roejærn. Var Bodil Steffensen fra Særslev her om Eftmd. Hun gav vores nye Dreng et Sæt Tøj Otto kalkede Hønsehuset udvendig og indvendig. Om Aftenen var jeg til Generalforsamling i Elektrecitetsforeningen ude paa Teglværket Strømprisen sattes op til 4 for Kraft og 6 for Lys - mod 2 og Høstet Byg. Vi høstede ogsaa et Læg Byg for Hmd. Hans Peder Hansen (kaldet 83) Vi skal høste hans Korn, og saa skal han hjælpe os i Stedet for, nu i Høsten Hesterivet Bygstubbene paa det høstede Læg, samt rumpet den sammen om Fmd Begyndt at stille Elektrisk Hegn op omkring Læerne Det er i Dag min 62aarige Fødselsdag, der er ingen budt til i Dag - men til paa Søndag Men R.N.Rasmussen, Rs. Madsen Thea Hofsted var her om Fmd. Om Eftmd var Rs. Bendtsen og Konen fra Ørritslev her samt Christian og Katrine og Mogens Lempet til Fremmede (Barselgilde) i morgen.

7 Havde vi Barselgilde Drengen var i Kirke, og fik navnet Bendt Ole Bendtsen. Hele Familien var med Mig og Christian (min Søn) og Holger stod Fadder. De Fremmede skulle hjem inden Mørklægningen Kl. 21 ny Tid 32 til Bords Om Aftenen havde vi 3 Sæt Naboer til Kaffe, og et par Glas Vin. Spillet Kort Om Aftenen havde vi 5 Sæt til Kaffe og et par Glas Vin. Spillet Kort I Kappendrup ved Fyns Andel med et Læs Hvede med 19 Tønder paa Om Eftm. Paa Fyns Andel med 17 Td Hvede og 3 Td Byg. Vi har nu i alt leveret 54 Td Hvede og 3 Td Byg. Men vi skal levere i alt 87 Td iaar til Statens Lager. Hveden koster 28 Kr og Foraarskornet 25 Kr pr 100 kg Var vi i Melby hos Ester og Johannes Hansen til Barselgilde. Deres tredje Barn en Pige, der fik Navnet Ane Birgit Hansen, var i Kirke. Der var nogle og halvtreds til Bords. Suppe, Steg Kage og Vin. Hjemme igen Kl. 9 ny Tid, paa Grund af Mørklægningen Holger og Mary var i Søndersø paa Birkelund til Bryllup. Datteren der i Gaarden blev gift i Dag Holger laver Mørklægning for Vinduerne i disse Dage. Hele Landet skal jo være mørklagt, paa af Krigen. Paa Tiden Kl 20, Holger laver Mørklægning i Staldene i Dag Begyndt at pløje til Hvede med 3 Heste for den største Plov Mørkelagt i Staldene En Salpetersæk for hvert Vindue. Hængende paa Staaltraad Var Holger og Otto til Egeskov Marked. De var sammen med flere kørende med Købmend Toppel i Bladstrup i hans Lastbil. Laurits Banggaard Stensby var ogsaa med, han købte et Føl for 350 Kr (Hingstføl) Holger og Mary var nede i Uggerslev Forsamlingshus om Eftmd og Aftenen til Høstfest for Aktionærerne i Forsamlingshuset Jeg ar i Otterup hen under Aften og købte en Sølvmølle ved Guldsmeden (Faddergave) til Bendt Var jeg ovre i Bladstrup og spiste Frokost til Simon Christensens 85aarige Fødselsdag. Gildet stod hod Anders Peder Simonsens. Der var en 40 Mennesker, til at spise Kørt 3-4 Læs Cement og Stenskaaller nede fra den gamle Have og op bag Tærskeladen til Vejfyld (Det er Grunden af et gammelt Hønsehus) Repareret uden for Gadeporten (Pusningen) Om Eftmd havde vi Fremmede.. Det er i Dags Kongens 70aarige Fødselsdag. Og der er stor Stads over hele Landet.

8 Den nye Præst Vilhelm Reiss var her og besøgte os. Han var her med en Daabsattest Plukket Pederstrup Æblerne ned, og lagt dem ind i Vognporten, foreløbig Taget Kartoflerne op om Fmd. samt sat dem i Kule om Eftmd Jeg var med Toget fra Kappendrup til Odense, ude for Elektrecitetsforeningen. Om Aftenen var vi til Pølsegilde nede hos Laurits Andersens i Thorup Om Aftenen var vi ovre hos Rasmus Madsens til Kaffeselskab i Anledning af hans Moders 80aarige Fødselsdag. Alle Naboerne var med Fik vi 2 Plage og et Føl kuperet, af en Mand fra Odense Kvindfolkene vaskede Storvask Holger og Mary var i Ørritslev til 3 Dags Bryllup, hos Gunner Larsen. Stine Maries Søn, der er bleven gift Nede hos R.N. Rasmussens om Aftenen og fik Kaffen og et Slag Kort (ligeud) Trukket Roer op om Eftmd Roehuset er nu fyldt og mange Læs i Kule Vi har endnu ingen Roer brugt, da vi jo fodrer med Sukkerroetop hver Dag Kørt 11 Læs almindelig Roetop hjem i Affaldsholen til Insilasie Pløjet en Flaade Hundsballe Sukkerroer løse, samt taget dem op Ikke skiftet Folk. Klara begyndt nu paa 5te Aar i Pladsen her Kom vi af med Pederstrupæblerne, samt nogle Nedfaldsæbler til Salgsforeningen i Uggerslev ved H.P. Hansen Slagtede vi 2 Grise, en paa ca 500 Pund til os selv, og en paa 300 Pund til Holgers Svoger Gunner Schmidt i Næsby Vi arbejdede med Grisen, som vi slagtede igaar. Den var meget god med Flæsk og Fedt Var jeg med Rutebilen til Odense for Elektrecitetsforeningen Hen under Aften smykket Æresport for Jens Hansens Karen, som skal giftes i morgen, med en Karl som hedder Christian, og tjener for Tiden i Glauendrup.

9 Dyrlæge om Aftenen til Nr.7, da hun er meget syg af Roeforgiftning Nr 7 Koen er nu helt kommen sig Var Holger og Mary ovre hos Købmand Toppels i Bladstrup til Barselgilde Hans andet Barn er en Datter var i Kirke i Dag. Hele Bladstrup By og mange flere var med Om Eftmd Kl 4 kom Marius Rasmussen, Badstrup og vores Nabo Rasmus Madsen og reviderede Regnskabet i Elektrecitetsforeningen Holger var i Nr. Næraa om Fmd og købte et rødskimlet Hingsføl igennem Jens Hansen Roerslev Om Aftenen var der generalforsamling i Elektrecitetsforeningen i Uggerslev Forsamlingshus. Jeg blev igen Kasserer for 14 Aar. Løn 125 Kr Otto pløjede Læer Jeg var nede og gratulerede Jørgen Hofsted paa hans 85 aarige Fødselsdag. Alle Naboerne med flere var der ogsaa. Han er helt rask endnu Holger var i Skamby til Landbrugsmøde. Forstander Rosenstand Korint Landbrugsskole holdt 2 Foredrag Ikke ad By, og ingen Fremmede. (søndag) Om Aftenen var Holger og Mary i Uggerslev Forsamlingshus til Foredrag (Forstander Skovrup Kerteminde Højskole talte) H.P. Hansen Stenagergaard Stensby var her og bedte os til Pølsegilde paa søndag 8 Dage Om Eftmd var Holger og Mary i Odense paa Theater sammen med Venstrevælgerforeningen i Otterupkredsen Hentet 2 Læs Grus oppe ved Frits Haugaard til Gaardspladsen og uden for Gaarden. Solgt en so til So Madsen Odense, for 315 Kr. Ikke fed Holger og Mary var i Kirke. Fyns Biskop - Biskop Øllgaard Odense var i Kirken paa Visitats. Han prædikede ogsaa efter Pastor Reiss Der er sidste Nat faldet et godt Spor Sne.

10 Kørt 5½ Læs Sne ud af Gaardspladsen om Eftmd. Vasket Køerne og Kvierne om Fmd Striglet Køer efter Vaskningen igaar I Horsebæk hos Maltgøreren med 300 kg Byg til Malt. Gravet Affaldskulen længere De fra Ørritslev var her om Eftmd og Aften, kørende i Jumben alle Jeg var Uggerslev Forsamlingshus om Eftmd til Juletræ for dem over 60 Aar her i Sognet. Vi fik Kaffe, Konfekt og Cigarer. Oplæsning af Pastor Reis, og Sang af Skolebørnene Om Aftenen var vi nede hos Sogneraadsformand Rasmus Nielsen Rasmussens og fik et Slag Kort Ligeud allesammen Bendt var ogsaa med i Barnevognen, Han er jo nu snart ½ Aar. Klara var hjemme hos sine Forældre i Marbæk. Krigen raser jo desværre endnu. Det lader ikke til at Tyskland har saa nemt ved at slaa England med sine Bomber. De kan jo ikke komme derover med selve Hæren, og Italien har jo nok med Grækenland og Engelskmændene i Nordafrika. Bag i bogen staar: Først i November fik Mary 2 Kr. til Julens Glæde og lånte 5 Kr i alt 7 Kr, men saa skal jeg betale 4 Kr 50 Øre for Pasning af Ligstedet paa Kirkegaarden saa jeg kan nu kuns 2 Kr 50 Øre tilgode, men hun fik igen 2 Kr den 23 Novb saa mit Tilgodehavende er nu 4 Kr 50 Øre At Jorden til Anlæggelse ved den nye Vej betales mig efter en Værdi af mindst 1600 Kr pr Td Land At Kommunen overtager Vedligeholdelsen af Vejstykket fra Landevejen og hen forbi min Gaards Tærskelade og belægges med Tjære At Telefonmasterne og de Elektriske Master ved den mig overtagne nedlagte gamle Kommunevej bliver fjærnet Og at garantere for at Mælkevognen fra Kappendrup Mejeri kører hen til min Port og henter og bringer Mælken

03.01.1910. Pløjet Havrestub Peter Jensen og brækkede Stenbro op.

03.01.1910. Pløjet Havrestub Peter Jensen og brækkede Stenbro op. O. Chr. Olsen. Kristiansminde, Uggerslev. Uddrag af hans dagbog for 1910. 03.01.1910. Pløjet Havrestub Peter Jensen og brækkede Stenbro op. 04.01.1910. Pløjet Havrestub Peter Jensen Thorup var og brækkede

Læs mere

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre.

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen 1869-1943 Maren Kirstine Lumbye 1873-1903 Jens Chr. Nielsen blev født d. 16. august 1869, som søn af husmand Gabriel

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Dagbog for Grauballe Fattiggård 1880 til 1907 og Svostrup Asyl 1907 til 1921

Dagbog for Grauballe Fattiggård 1880 til 1907 og Svostrup Asyl 1907 til 1921 Side 1 Apr 1880 1. Mødte Bestyren (red.: Frands Christian Laursen) og Overtog Gaarden. Karlen og Pigen ligeldes var mødte og forrettede det daglige 2. Mødte Anders Gregersen, Martinus Christensen og passede

Læs mere

Spørgsmål til Karen Blixen

Spørgsmål til Karen Blixen Spørgsmål til Karen Blixen Af Dorte Nielsen Karen Blixen afsnit 1 1. Hvor ligger Rungstedlund? 2. Hvornår blev Karen Blixen født? 3. Hvor mange år var hun i Afrika? 4. Hvornår udkom hendes første bog?

Læs mere

Min første plads Oustrupgaard 1914

Min første plads Oustrupgaard 1914 Min første plads Oustrupgaard 1914 Niels Østergaard, Rørbæk, fortæller Min første plads Niels Østergaard, Rørbæk, fortæller. Den første plads, jeg havde som tjenestekarl eller dreng, var på Oustrup Møllegaard.

Læs mere

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Anders blev født 3 jan 1884 på Langemark i Sæby sogn, Holbæk amt, søn af landarbejder og skomager Hans Sørensen og hustru Karen Marie Jørgensen.

Læs mere

01.01.1904 Om Aftenen var vi og H Hansens kørende til Brøndstrup til Lars Christensens til Ungdomsbal Vi kom hjem Kl 4 ½ Morgen

01.01.1904 Om Aftenen var vi og H Hansens kørende til Brøndstrup til Lars Christensens til Ungdomsbal Vi kom hjem Kl 4 ½ Morgen 1904 01.01.1904 Om Aftenen var vi og H Hansens kørende til Brøndstrup til Lars Christensens til Ungdomsbal Vi kom hjem Kl 4 ½ Morgen 02.01.1904 Baaren Halm fra Hæs og ind i Laden. Muet under Svin o.a.m.

Læs mere

Han er hjemmedøbt d. 27 maj og fremstillet i Bågø kirke d. 30 juni 1867.

Han er hjemmedøbt d. 27 maj og fremstillet i Bågø kirke d. 30 juni 1867. Ane 10. Hans Chr. Johansen Skrædder. Født 26. maj 1867 Død 1. januar 1930, 62 år gammel Ane 11. Abeline Dorthea Andersen Jordemoder Født 19. okt. 1864 Død 12. maj 1946, 81 år gammel Hans Chr. Johansen

Læs mere

Side 1 af 5 Gårdejer Rasmus Knudsens optegnelser (Høje, Lunde sogn) i afskrift v. Alfred Abrahamsen, Lunde. Originalen i privat eje? Aar 1670. Kørtes der med Slæde fra Nyborg til Korsør i 12 Uger. 1709

Læs mere

Aner til Karen Jensen

Aner til Karen Jensen 1. generation 1. Karen Jensen, datter af Husmand Jens Jensen og Kirsten Olesen, blev født den 20 Nov. 1885 i Ø. Tørslev sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt den 2 Dec. 1885 i Hjemmet, og døde efter 1930.

Læs mere

90. Jens Rasmusen. Bryllup

90. Jens Rasmusen. Bryllup 90. Jens Rasmusen Blev født i 1759 i Espe sogn. Hans forældre var Rasmus Nielsen og Birthe Rasmusdatter. Han blev døbt Dom. past nativit X di (Søndag efter kristi fødsel = 30. december) 1759. Baaren af

Læs mere

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden:

Gyldendals Åbne Encyklopædi fortæller følgende om bedemandens opgaver gennem tiden: Den sidste rejse. af Hans Høilund-Carlsen Når en nær slægtning dør, henvender vi os i dag til en bedemand, der mod betaling hjælper de efterladte med at få løst de mange opgaver, der er knyttet til den

Læs mere

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Ifølge matriklen i 1664 hørte gården til Jomfruens Egede, fæsteren var Niels Pedersen, gårdens hartkorn angives til 4 td 5 sk. Ifølge Matriklen i 1680 hørte

Læs mere

Bjerget Havnevej 15. Errindlev Matr.19a.

Bjerget Havnevej 15. Errindlev Matr.19a. Bjerget Havnevej 15. Errindlev Matr.19a. (E-R) 1779 Søndag den 18 Juli KNUD døbt, Mads Ottesens liden Søn i Errindlev, båren af Mads Dues Hustru ibid: Faddere: Rasmus Marqvorsen i Errindlev, Hans Krog

Læs mere

Følgende står at læse på etiketten DA MIN GAMLE BEDSTEMOR VAR DØD, LÅ DER I SKUFFEN SÅDAN ET HÆFTE TIL HVERT AF BØRNENE.

Følgende står at læse på etiketten DA MIN GAMLE BEDSTEMOR VAR DØD, LÅ DER I SKUFFEN SÅDAN ET HÆFTE TIL HVERT AF BØRNENE. 1 Følgende står at læse på etiketten på heftets forside: DA MIN GAMLE BEDSTEMOR VAR DØD, LÅ DER I SKUFFEN SÅDAN ET HÆFTE TIL HVERT AF BØRNENE Ebbe og Dagmar HUN VAR JO STEDMOR TIL DE FIRE FØRSTE BØRN OG

Læs mere

Historie vedr. Anker Wolfgang Duelund slægten

Historie vedr. Anker Wolfgang Duelund slægten Historie vedr. Anker Wolfgang Duelund slægten Forord Dette dokument er udarbejdet af Georg Brandt Christensen, Ørnebakken 47, 2840 Holte. Hjemmeside: www.igbc.dk. På denne web kan man også se en stamtavle

Læs mere

Gabriel Nielsen, min tipoldefar.

Gabriel Nielsen, min tipoldefar. Gabriel Nielsen, min tipoldefar. Gabriel Nielsen er født d. 15. februar 1833 i Slippehuset i Næsbyhoved-Broby sogn på Fyn. Forældrene var: Husmand, træskomand og daglejer Niels Gabrielsen 36 år og hustru

Læs mere

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp.

Side 1. Gæs i skuret. historien om morten bisp. Side 1 Gæs i skuret historien om morten bisp Side 2 Personer: Martin Side 3 Gæs i skuret historien om morten bisp 1 Soldat 4 2 Den hvide hest 6 3 En tigger 8 4 Den røde kappe 10 5 En drøm 12 6 En syg mand

Læs mere

Grønholtvej 12 Skovfogeden hus

Grønholtvej 12 Skovfogeden hus Grønholtvej 12 Skovfogeden hus Matrikelnummer Matr.nr. 10 a, tidligere hus no 1, nr. 21, se Stendalhus, arvefæste. Ejendommen er på 11910m2. Fotos af ejendommen Ejere af ejendommen 1. Skøde lyst den 30.8.1983

Læs mere

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført for 16.000 kr. Nuværende bygninger opført i 1929 for

Læs mere

Kathe Ahlgren

Kathe Ahlgren Navn og anenummer: Niels Sørensen [52] side - 1 1816 09 18 Fødsel Stenderup Sogn Stenderup Kirke Forældre: Søren Jensen *13/7-1790 [104], Botillamarie Nielses *1797 [105a] 1816 09 20 Dåb Stenderup Kirke

Læs mere

Johanne og Claus Clausen

Johanne og Claus Clausen Johanne og Claus Clausen 9. maj 2013 Denne historie handler om min kone Inger Clausens forældre Johanne og Claus Clausen. Johannes fødsel Johanne blev født den 30. januar 1917 i Skive. Hendes forældre

Læs mere

?. Laugv: Afdødes bror, Morten P. Pedersen. 1 dat.

?. Laugv: Afdødes bror, Morten P. Pedersen. 1 dat. SKIFTEUDDRAG BORNHOLMS AMT CHRISTIANSØ FÆSTNINGEN KOMMANDANTENS ARKIV SKIFTEPROTOKOL BOG 4 23. dec. 1812 20. okt. 1814. Nr. 1. Side 1. 1812. 23. Dec. Margrethe?, enke, Christiansø. Afg. Claus Hansen. 2

Læs mere

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro.

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Damgade 14. Boel Nr.44 (Gl. 21 ). Nr. 27 På præstekort hus 41 Viet den 22. okt. 1831 Johan Henrik Schmidt * 28. aug 1797, søn

Læs mere

02.01.1903. Om Aftenen var Jens Peter oppe i Glavendrup ved Anders Knudsens.

02.01.1903. Om Aftenen var Jens Peter oppe i Glavendrup ved Anders Knudsens. 1903 Ole Christian Olsen, Christiansminde/Jydegaarden, Uggerslev. Uddrag af hans dagbog for 1903. Kontrabog No. 48,2,48. Kristian Jakobsen Kontrolassistent. 01.1 1903. Havde vi Ungherreselskab her. Jens

Læs mere

Errindlevgård Egelundvej Nr.11. Errindlev Matr.10.

Errindlevgård Egelundvej Nr.11. Errindlev Matr.10. Errindlevgård Egelundvej Nr.11. Errindlev Matr.10. (E-H) (E-HA) 1772 Fredagen den 18 December Trol: Ungkarl, Peder Hansen og Kirsten Ottesdatter, Errindlev Sponsorer: Lars Pedersen ibid: og Hans Kruse

Læs mere

1543 Står Jes Mau i Holm som skatteyder med en ydelse af 6, mark. hans karl til 1. mark og 8. sk. og hans pige til 12. sk.

1543 Står Jes Mau i Holm som skatteyder med en ydelse af 6, mark. hans karl til 1. mark og 8. sk. og hans pige til 12. sk. Møllegade 82 boel 58 1543 Står Jes Mau i Holm som skatteyder med en ydelse af 6, mark. hans karl til 1. mark og 8. sk. og hans pige til 12. sk. 1590 Står der i opgørelse over Nordborg præstegårds jorde

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

No. 13 Mette Kirstine Pedersen

No. 13 Mette Kirstine Pedersen Mette Kirstine Pedersen Forældre: nr. 26 Søren Dahl Knudsen og nr. 27 Else Dahl Knudsen Børn: Else Pedersen, Niels Dahl Pedersen, nr. 6 Ove Pedersen, Aksel Pedersen og Ejnar Pedersen Navn Født Døbt Faddere

Læs mere

Aage Rudolf Poulsen. KB Kærum 1748-1814, 1791 nr 1 (opslag 305) Hans Michelsen begravet 30/1 (født ca 1735)

Aage Rudolf Poulsen. KB Kærum 1748-1814, 1791 nr 1 (opslag 305) Hans Michelsen begravet 30/1 (født ca 1735) JP 58 1735 Hans Michelsen, Torø Huse MULIGHED: KB Kærum 1722-1814, 1734 (opslag 103) Hans Michelsen døbt 2/2 Michel Hansen af Norbÿe 1 Barn døbt Fest: Purificat: Mar: nom: Hans fad: som bar Det Helvig

Læs mere

Grønholtvej 23 hus med grund og haveplads - høkerbutik

Grønholtvej 23 hus med grund og haveplads - høkerbutik Grønholtvej 23 hus med grund og haveplads - høkerbutik Matrikelnummer Matr.nr. 43 Grønholt by, Grønholt sogn, som er på 808 m2. Bygget nyt hus, som ligner et gammelt hus med stråtag. I 1930 var der købmandsforretning

Læs mere

Sjælstoftevej Nr. 25. Matr.9 a. (S-I) Billeder (S-I)

Sjælstoftevej Nr. 25. Matr.9 a. (S-I) Billeder (S-I) Mosegård Sjælstoftevej Nr. 25. Matr.9 a. (S-I) Billeder (S-I) 1765 Dom: 20 a` Trinitatis = Søndag den 20 Oktober MAREN døbt, Rasmus Johansens liden Datter af Sjælstofte, som blev båret til Dåben af Hans

Læs mere

Aage Rudolf Poulsen. Fest: 2 Pent: Christent een Søn Hans for Madtz Hansen af Lumbÿ, Lauritz Smids Kone bar det.

Aage Rudolf Poulsen. Fest: 2 Pent: Christent een Søn Hans for Madtz Hansen af Lumbÿ, Lauritz Smids Kone bar det. JP 90-1720 Hans Madsen, Lumby KB Lumby (Lunde/Odense) 1720 op 38 Hans Madsen døbt 20/5 Fest: 2 Pent: Christent een Søn Hans for Madtz Hansen af Lumbÿ, Lauritz Smids Kone bar det. KB Lumby (Lunde/Odense)

Læs mere

For gården matrikel nr. 8a Tobøl, Hjerting sogn, Ribe Amt. Guldagervej 61, 6710 Esbjerg V.

For gården matrikel nr. 8a Tobøl, Hjerting sogn, Ribe Amt. Guldagervej 61, 6710 Esbjerg V. For gården matrikel nr. 8a Tobøl, Hjerting sogn, Ribe Amt. Guldagervej 61, 6710 Esbjerg V. Den 20. juni 2005 var vi to fra arkivet, der var på besøg hos brødrene Henry og Gunnar Olesen. Vi blev vist rundt

Læs mere

FLINTHOLM GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL

FLINTHOLM GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL FLINTHOLM GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL 1733-1738 Karen Rasmusdatter, Hundstrup, 08.10.1733, I-1 ~ Hans Rasmussen Arving er hendes Søster Mette Rasmusdatter ~ Niels Marqvardsen i Hundstrup Maren

Læs mere

Pileagergård ligger på matr. 5 i den sydvestlige del af Årslev, og Stabjerggård i den østlige del af Årslev (Kort fra 1879) Se matrikelkort side 42.

Pileagergård ligger på matr. 5 i den sydvestlige del af Årslev, og Stabjerggård i den østlige del af Årslev (Kort fra 1879) Se matrikelkort side 42. Ane 4 og 5 Niels Hansen og Johanne Elisabeth Pedersen Niels Hansen var født 12 feb 1849 på Pileagergård i Årslev, Sorø amt, som ældst i en søskendeflok på 6, han var søn af gårdmand Hans Hansen (1819-1896)

Læs mere

Grammatik Pronominer (fortsat) og præpositioner

Grammatik Pronominer (fortsat) og præpositioner Grammatik Pronominer (fortsat) og præpositioner Laila Kjærbæk FIO2009 Tirsdag den 9. juni 2009 Pronominer Personlige Fx jeg, du (De), han, hun, den (det), vi, I (De), de; mig, dig (Dem), ham, hende, os,

Læs mere

Aage Rudolf Poulsen. Niels Stephansen født ca 1688 (der mangler muligvis side 9 i KB Hjadstrup)

Aage Rudolf Poulsen. Niels Stephansen født ca 1688 (der mangler muligvis side 9 i KB Hjadstrup) JP 32-1688 Niels Stephansen, Hjadstrup Niels Stephansen født ca 1688 (der mangler muligvis side 9 i KB Hjadstrup) KB Hjadstrup (Lunde/ Odense) 1764 op 125 nr 3 Niels Stephansen begravet 20/4 Lang Fredag

Læs mere

Aage Rudolf Poulsen. Vi har ikke med sikkerhed kunnet eftervise Rasmus Pedersen, men her er en mulighed

Aage Rudolf Poulsen. Vi har ikke med sikkerhed kunnet eftervise Rasmus Pedersen, men her er en mulighed JP 154-0008 Rasmus Pedersen, Bederslev Vi har ikke med sikkerhed kunnet eftervise Rasmus Pedersen, men her er en mulighed Født:????? Død: før 20-4-1749 KB Bederslev er mangelfuld i perioden 1740-1749:

Læs mere

Løjtved skifteprotokol 1744-1753

Løjtved skifteprotokol 1744-1753 1 Løjtved skifteprotokol 1744-1753 Anders Nielsen Møller, Stenstrup, 2, 31-08-1744 ~ Dorthe Jørgensdatter, lavværge broder Jens Jørgensen, Rødme Arvingerne er hans moder og søskende: Johanne Hansdatter

Læs mere

Grønholtvangen 27 Gammel Torp

Grønholtvangen 27 Gammel Torp Grønholtvangen 27 Gammel Torp Matrikelnummer Matr.nr. 6c og 6m Grønholt by, Grønholt sogn, arvefæste, parcel fra Vennekilde. Matr.nr. 6c er på 4.0407 m2 Matr.nr. 6m er på 4628m2 Ejendommen er vistnok nedbrændt

Læs mere

Lærereksemplar. kun til lærerbrug. Mit navn: Min klasse: Min skole: Jeg har fødselsdag måned og dato. Så mange år er jeg: år 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Lærereksemplar. kun til lærerbrug. Mit navn: Min klasse: Min skole: Jeg har fødselsdag måned og dato. Så mange år er jeg: år 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Mit navn: Så mange år er jeg: år 0 9 8 7 6 5 Min klasse: Min skole: Jeg har fødselsdag måned og dato Datoen for børnenes fødselsdag skrives ind i månedsfeltet. Tegn dig selv. Tegn mønstrene færdige og

Læs mere

Prædiken over Den fortabte Søn

Prædiken over Den fortabte Søn En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Hip, hip,hip. Hurra!! Denne folder er en hyldest til vor far. Margrethe, Børge og Morten Tage Eskild Jensen Født den 15. Sept. 1918 I Vester Linderum

Hip, hip,hip. Hurra!! Denne folder er en hyldest til vor far. Margrethe, Børge og Morten Tage Eskild Jensen Født den 15. Sept. 1918 I Vester Linderum Hip, hip,hip Hurra!! Denne folder er en hyldest til vor far.. Margrethe, Børge og Morten Tage Eskild Jensen Født den 15. Sept. 1918 I Vester Linderum Notater: 2 11 For 3 år siden kom far på sygehus med

Læs mere

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Gislingegården, som vi skal besøge, her fotograferet i 1905. På trappen står ejeren Johannes Johannesen med hustruen Karen Margrethe,

Læs mere

Studehavegård Studehavevej Nr.9. Errindlev Matr.13 a

Studehavegård Studehavevej Nr.9. Errindlev Matr.13 a Studehavegård Studehavevej Nr.9. Errindlev Matr.13 a (E-K) (E-KA) 1785 den 20 Februar DORTHE døbt, Christen Dues datter af Errindlev båren af Peder Dalls Hustru i Bjernæs. Fadderne: Mads Ottesen, Rasmus

Læs mere

Breve fra Knud Nielsen

Breve fra Knud Nielsen I august 1914 brød Første Verdenskrig ud. I godt fire år kom Europa til at stå i flammer. 30.000 unge mænd fra Nordslesvig, der dengang var en del af Tyskland, blev indkaldt som soldat. Af dem faldt ca.

Læs mere

Hjørnegården gennem 100 år.

Hjørnegården gennem 100 år. Hjørnegården gennem 100 år. I 1894 købte Jacob Rasmussen, husmandssøn fra Munkebo, Hjørnegården for penge tjent som kreaturhandler. Hans hustru var Gertrud Marie Andersen, gårdmandsdatter fra Martofte.

Læs mere

Generation VIII Ane nr. 382/383. Indholdsfortegnelse

Generation VIII Ane nr. 382/383. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Niels Pedersen Skou og Bodild Nielsdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Peder Jensen Skouf & Maren Lauridsdatter Niels Pedersen

Læs mere

Nørre Højrup sogns befolkning

Nørre Højrup sogns befolkning 2 Steen Rasmussen Nørre Højrup sogns befolkning Nørre Højrup sogn, Skam herred, Odense amt 1.7.1787 1.2.1845 Trykt som manuskript Odense 2014 3 Steen Rasmussen enhver form for kopiering er tilladt Har

Læs mere

Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup. lørdag d. 29. juli 2006

Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup. lørdag d. 29. juli 2006 Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup lørdag d. 29. juli 2006 Mit navn er Leif Bruhn Andersen. Jeg er barnebarn af Ane Marie s storebror, bedst kendt som Snedker Peter Andersen Postadresse: Krogshave

Læs mere

Kære elever. Mange venlige hilsner Karen Marie Sørensen

Kære elever. Mange venlige hilsner Karen Marie Sørensen Mit navn er Karen Marie Sørensen, og jeg er 40 år gammel. Jeg har skænket min mand Peter Martin 8 raske børn: to sønner og seks døtre. Jeg er opvokset på landet, men efter vores bryllup besluttede Peter

Læs mere

Grønholtvej 49, Vågemosegård

Grønholtvej 49, Vågemosegård Grønholtvej 49, Vågemosegård Matrikelnumre: Matr.nr. 6, nu 6 a og 8 Lønholt by, Grønholt sogn, som er på 19.6222 m2. Der er tale om en firlænget gård, hvor dele af bygningerne til landbrugsproduktion er

Læs mere

Generation VII Ane nr. 170/171. Indholdsfortegnelse

Generation VII Ane nr. 170/171. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Hans Pedersen og Maria Stephansddatter 4 Hans Pedersen og Maren Jensdatter 5 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Peder Nielsen & Maren

Læs mere

Hellesøvej 43. Hellesøhus. Nr. 071. Nuværende stuehus bygget 1888,om/tilbygning 1977. På præstekort 109

Hellesøvej 43. Hellesøhus. Nr. 071. Nuværende stuehus bygget 1888,om/tilbygning 1977. På præstekort 109 Hellesøvej 43. Hellesøhus. Nr. 071. Nuværende stuehus bygget 1888,om/tilbygning 1977. På præstekort 109 Ny ejer af Hellesøhus 1859 Peter Jessen Kolmos Vi underskrivende, jeg halvbolsmand Peter Jessen Kolmos,

Læs mere

Aner til Agathe Line Hansen

Aner til Agathe Line Hansen 1. generation 1. Agathe Line Hansen, datter af Daglejer Jørgen Hansen og Karen Dorthe Larsen, blev født den 21 Okt. 1870 i Ejby Sogn, Vends Herred, 1 blev døbt den 14 Dec. 1870 i Hjemmet, døde den 17 Sep.

Læs mere

Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166. 15 Marts 1795

Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166. 15 Marts 1795 Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166 15 Marts 1795 Eodem Die blev Hans Christensens og Giertrud Jens Datters Sön i Giislef forhen hiemmedöbt 19 Febr. og kaldet Xsten (=Christen) i Kirken fremstillet, baaren

Læs mere

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1879. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført for 16.000 kr. Nuværende bygninger opført i 1929 for

Læs mere

Døde Mandkjøn. S Mikrokort 4, 5/9. N. Dødsdagen Begravelsesdagen.

Døde Mandkjøn. S Mikrokort 4, 5/9. N. Dødsdagen Begravelsesdagen. Døde Mandkjøn. S. 162. Mikrokort 4, 5/9. N. Dødsdagen Begravelsesdagen. Den Dødes For- og Tilnavne. Stand, Haandtering og Opholdssted. Alder. Hvor anført i det almindelige Jevn- førelses- Register Anmærkninger.

Læs mere

Generation X Ane nr. 1386/1387

Generation X Ane nr. 1386/1387 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Lauridts Lauridtsen og -datter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Laurits Uthersen & Anna Nielsdatter Ane nr. 2772/2773 Lauridts Lauridtsen

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Aner til Maren Madsen

Aner til Maren Madsen 1. generation 1. Maren Madsen, datter af Gårdmand Mads Christensen og Mette Christensdatter, blev født den 1 Mar. 1851 i Dalbyover Sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt den 13 Mar. 1851 i Hjemmet, døde den

Læs mere

Lønsømadevej 15 Greisbjerg boel nr. 64

Lønsømadevej 15 Greisbjerg boel nr. 64 Lønsømadevej 15 Greisbjerg boel nr. 64 Viet den 2. aug. 1754. Christen Petersen * 1725, søn af Peter Hansen og Anna Christensdatter Margrethe Hansdatter. 1. Jørgen Christensen * dec. 1754, død nov. 1755.

Læs mere

Egelundvej 22. Errindlev. Matr.15. nu 6e.

Egelundvej 22. Errindlev. Matr.15. nu 6e. Egelundvej 22. Errindlev. Matr.15. nu 6e. (E-M) 1767 Søndag den 6 September ELSE døbt, Hans Møllers liden Datter i Errindlev, som blev båret til Dåben af Forvalter Holst på Højbygård, hans Kæreste. Faddere:

Læs mere

Jørgen Henrik Rich og Anna Cathrine Larsen

Jørgen Henrik Rich og Anna Cathrine Larsen Jørgen Henrik Rich og Anna Cathrine Larsen Jørgen Henrik Rich og Anna Cathrine Larsen mødte hinanden i Ringkøbing i 1912/13. I 1909 var Jørgen Henrik var vendt hjem fra Hamborg og naverrejser i Tyskland

Læs mere

Peter Christensen, Nøragervej 5 Jerslev

Peter Christensen, Nøragervej 5 Jerslev Peter Christensen, Nøragervej 5 Jerslev Peter Christensen,Jerslev Spillemandsmusik FMFN efterår 1989/3 Den ældste af de tre spillemænd vi vil omtale er Peter Christensen, født i Krattet, Jerslev sogn.

Læs mere

Assenbøllevej Nr.2 Assenbølle Matr.Nr.2. Kærlundgård. Billeder (A-A) Kærlundgård JPG

Assenbøllevej Nr.2 Assenbølle Matr.Nr.2. Kærlundgård. Billeder (A-A) Kærlundgård JPG Assenbøllevej Nr.2 Assenbølle Matr.Nr.2. Kærlundgård. Billeder (A-A) Kærlundgård JPG (A-A). Gård Nr.2 i Assenbølle fæstet af Rasmus Pedersen 1787.... (A-AA) 1787. Rasmus Pedersen husbond 41 år 1. ægteskab

Læs mere

Jeppe Aakjær 1866-1930 Nanna Aakjær 1874-1962 Solvejg (datter) 1908-2001 Esben (søn) 1911-1958

Jeppe Aakjær 1866-1930 Nanna Aakjær 1874-1962 Solvejg (datter) 1908-2001 Esben (søn) 1911-1958 1 TEMA: REJSER Jeppe Aakjær 1866-1930 Nanna Aakjær 1874-1962 Solvejg (datter) 1908-2001 Esben (søn) 1911-1958 Familien Aakjær rejser meget. I dette hæfte vil du få et lille indblik i hvordan først Jeppe

Læs mere

Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914

Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914 Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914 Nærværende Stykke Stempelpapir til I alt 24 Kroner med paaklæbede Stempelmærker til Taxt 29 Kr. 55 Øre

Læs mere

Helga Poulsens aner. HP Torben Andersen, Badstrup

Helga Poulsens aner. HP Torben Andersen, Badstrup HP 156-0004 Torben Andersen, Badstrup Født: FamilySearch - Torben Andersen Birth: About 1651 Of Badstrup. Uggelose Torben Andersen kan ikke eftervises som født i KB Uggeløse, derfor en mulighed Anders

Læs mere

Ruths Bog. Et stykke journalistik af. Kaj Munk

Ruths Bog. Et stykke journalistik af. Kaj Munk Et stykke journalistik af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg

Læs mere

Folketællinger. Fæster i tiden. Ejer i tiden. Navn. Hans Christophersen & Lucia Andersdatter. 11. okt. 1830-1845. Hans Hansen & Johanne Hansdatter

Folketællinger. Fæster i tiden. Ejer i tiden. Navn. Hans Christophersen & Lucia Andersdatter. 11. okt. 1830-1845. Hans Hansen & Johanne Hansdatter Matrikel 5a, Stenagergaard. ***** Matrikelkort 1798: ejer/fæster Hans Christoffersen areal: 494030 /al 42 1/14 tdr. Tidligere hed gården Wingeberggaard og havde matrikelnummer: 2 [Forside] [Skafterup]

Læs mere

Ane F2 og F3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen

Ane F2 og F3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Ane F2 og F3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Anders blev født 3 jan 1884 på Langemark i Sæby sogn, Holbæk amt, søn af landarbejder og skomager Hans Sørensen(1859-1917) og hustru Karen Marie

Læs mere

Kærvej Nr.11. Errindlev. Matr.Nr.7a.

Kærvej Nr.11. Errindlev. Matr.Nr.7a. Kærvej Nr.11. Errindlev. Matr.Nr.7a. (E-E) Jens Jørgensen født 1750 og hustru Bodil Marcusdatter født 1752. 1783 Mandagen den 15 September Trol: By Smed i Errindlev, Jens Jørgensen til Pigen, Bodil Marcus

Læs mere

1.4. Maren Olesdatter. Aner Maren Nielsdatter - Maren Olesdatter. Eva Kristensen Marts udgave MAREN OLESDATTER "1

1.4. Maren Olesdatter. Aner Maren Nielsdatter - Maren Olesdatter. Eva Kristensen Marts udgave MAREN OLESDATTER 1 Maren Olesdatter Aner Maren Nielsdatter - Maren Olesdatter Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave MAREN OLESDATTER "1 Maren Olesdatter *1789-1853 Maren Olesdatter blev født den 1. november 1789 i Lydum. Hun

Læs mere

Farfar s jul. Kasper, Christian, Christina, Katrine, Kamilla og Martin. Farfar s jul dengang han var barn. Jul i årene Af John Rasmussen.

Farfar s jul. Kasper, Christian, Christina, Katrine, Kamilla og Martin. Farfar s jul dengang han var barn. Jul i årene Af John Rasmussen. Farfar s jul. Kasper, Christian, Christina, Katrine, Kamilla og Martin. Farfar s jul dengang han var barn. Jul i årene 1939 1950 Af John Rasmussen. Kasper fik en seddel med hjem fra skolen her i november

Læs mere

Efterslægt Jeppe Christensen Storgaard

Efterslægt Jeppe Christensen Storgaard Efterslægt Jeppe Christensen Storgaard Indholdsfortegnelse 1. generation 2. generation 3. generation 4. generation 5. generation Navneindeks 1 1 2 3 4 5 6 Udskrift fra Legacy 1. generation 1. Jeppe Christensen

Læs mere

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde

Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde MOGENS BILLE Skolen 1914 - fortalt af Edith fra Schwenckestræde Pædagogisk Center Ballerup Kommune 2014 1 2 Skolen i 1914 fortalt af Edith fra Schwenckestræde. Edith fra Schwenckestræde 6 boede i et lille

Læs mere

1.1.1.9 CLAUS JENSEN. Aner. Maren Nielsdatter - Jens Peder Rasmussen - Rasmus Jensen. Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave CLAUS JENSEN "1

1.1.1.9 CLAUS JENSEN. Aner. Maren Nielsdatter - Jens Peder Rasmussen - Rasmus Jensen. Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave CLAUS JENSEN 1 CLAUS JENSEN Aner Maren Nielsdatter - Jens Peder Rasmussen - Rasmus Jensen Eva Kristensen Marts 2016-1. udgave CLAUS JENSEN "1 1.1.1.9 Claus Jensen 3 1.1.1.9.1 Rasmus Jensen 7 1.1.1.9.1.1 Klaus August

Læs mere

Saa blæser det op igen

Saa blæser det op igen Et stykke journalistik af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg

Læs mere

Nymark-familien. 1: Bolig på Fruergården 2: Teglværket 3: Bolig fra 1899

Nymark-familien. 1: Bolig på Fruergården 2: Teglværket 3: Bolig fra 1899 Nymark-familien. Stamfaderen til Nymarks-familien var Thomas Jensen, som blev født d.12.12.1844 i Testrup. Hans far var Jens Thomsen, ejede af stor gård i Testrup og Testrup Teglværk. Han var en fremskridtsmand

Læs mere

Jens Peter Hansen. Jens Peter Hansen blev født i Råby den 27. juli 1889.

Jens Peter Hansen. Jens Peter Hansen blev født i Råby den 27. juli 1889. Jens Peter Hansen Jens Peter Hansen blev født i Råby den 27. juli 1889. Hans forældre var Hans Peter Hansen født den 16. maj 1864 og Sidse Kirstine Hansen født den 14. november 1854. De flyttede lidt rundt

Læs mere

Aner til Anders Peter Andersen

Aner til Anders Peter Andersen 1. generation 1. Anders Peter Andersen, søn af Arbejdsmand Karl Peter Andersson og Karen Marie Larsen, blev født den 29 Jul. 1876 i Gjerning sogn, Houlberg Herred, 1 blev døbt den 30 Jul. 1876 i Hjemmet,

Læs mere

Gravjagt. Et stykke journalistik af. Kaj Munk

Gravjagt. Et stykke journalistik af. Kaj Munk Et stykke journalistik af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg

Læs mere

Den værkbrudne. En prædiken af. Kaj Munk

Den værkbrudne. En prædiken af. Kaj Munk En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Lykke Mathilde Hansen

Lykke Mathilde Hansen Niels Mathiasen født ca. 1791, formentlig i Tullebølle men ingen KB før 1813 KB Tullebølle (Svendborg) 1843 op 162 nr 2 Niels Mathiasen død 27/5 Død: 27. Maj, begravet: 2. Juni, Niels Mathiasen, Hmd af

Læs mere

Enghavegaard, Borup, matrikel 7

Enghavegaard, Borup, matrikel 7 https://www.slaegtogdata.dk/kilder/afskrevne-kilder/praestoeamt/enghavegaard-borup-matr-7 Enghavegaard, Borup, matrikel 7 Præstø amt, Fakse herred, Sønder Dalby sogn - kildeafskrift doneret af Arne Hansen,

Læs mere

Aner til Boelsmand Peder Kristian Pedersen

Aner til Boelsmand Peder Kristian Pedersen 1. generation 1. Boelsmand Peder Kristian Pedersen, søn af Indsidder Peder Pedersen og Mariane Michelsen, blev født den 5 Jun. 1883 i Gjerlev sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt den 10 Jun. 1883 i Hjemmet,

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

4. klasse Utter. Regnehistorier. matematikopgaver lavet af 4. klasse til 4. klasse. Farv fåreflokken. navn og klasse. Side 12.

4. klasse Utter. Regnehistorier. matematikopgaver lavet af 4. klasse til 4. klasse. Farv fåreflokken. navn og klasse. Side 12. Regnehistorier 2 matematikopgaver lavet af 4. klasse til 4. klasse Farv fåreflokken navn og klasse Side 12 Side 1 Jeg skulle købe ind for min mor for hun var syg. Jeg skulle købe 3 æg til 2 kroner og to

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Personrapport for Ane Marie Jørgensen 1 Navn: Ane Marie Jørgensen [23] Også kendt som:

Personrapport for Ane Marie Jørgensen 1 Navn: Ane Marie Jørgensen [23] Også kendt som: Personrapport for Ane Marie Jørgensen 1 Navn: Ane Marie Jørgensen [23] Køn: K Også kendt som: Født dato: Dåbsdato: 13. juni 1865 Sted: Roerslev Mark, Roerslev Sogn, Odense Amt 23. juli 1865 Sted: Roerslev

Læs mere

Hvem var disse mennesker og hvilken forbindelse har de med Langå købmandsgård?

Hvem var disse mennesker og hvilken forbindelse har de med Langå købmandsgård? Langå Købmandsgård Lidt slægtshistorie om livet i den gamle stråtækte skole, der lå på pladsen inden kirkegårdspladsen, fra tiden sidst i 1700 tallet til livet i købmandsgården med landbrug og korn og

Læs mere

Hans Anders Harald Sørensen

Hans Anders Harald Sørensen 1801-1851 KB Hagested (Holbæk) 1801 op 207 Jens Nielsen døbt 4/10 18. Sønd: efter Trin: den 4. Octobr havde huusmand i Gurede Niels Pedersen en Søn, som blev kaldet Jens, til Daaben i Hagested Kirke. Faderens

Læs mere

STENSGAARD GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL

STENSGAARD GODSARKIV REGISTER TIL SKIFTEPROTOKOL Peder Nielsen, Gaardmand, Drejø, 16.12.1763, 984 ~ Maren Hansdatter, Laugværge Fæstemand Henning Ibsen Niels Pedersen 6 Aar, Værge Morbroder Christopher Hansen Johanne Margrethe Pedersdatter 9 Aar, Værge

Læs mere

Grønholtvej 14. Bakkegård, tidligere Orendrupgård? Matrikelnummer

Grønholtvej 14. Bakkegård, tidligere Orendrupgård? Matrikelnummer Grønholtvej 14 Bakkegård, tidligere Orendrupgård? Matrikelnummer Matr. Nr. 3a, 3m og 3n Grønholt by, Grønholt sogn. Ejendommen hed oprindelig Orendrupgård og det gamle nummer var gård nr. 7, men hedder

Læs mere

Jensine Cathrine Christensen, - Levnedbeskrivelse

Jensine Cathrine Christensen, - Levnedbeskrivelse Jensine Cathrine Christensen, - Levnedbeskrivelse Jensine Cathrine Hansen (født Christensen) bliver født i Ommel ved Marstal på Ærø den 9. januar 1843. Hendes forældre er Matros Jens Christensen af Ommel

Læs mere