Om Aftenen var vi og H Hansens kørende til Brøndstrup til Lars Christensens til Ungdomsbal Vi kom hjem Kl 4 ½ Morgen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "01.01.1904 Om Aftenen var vi og H Hansens kørende til Brøndstrup til Lars Christensens til Ungdomsbal Vi kom hjem Kl 4 ½ Morgen"

Transkript

1 Om Aftenen var vi og H Hansens kørende til Brøndstrup til Lars Christensens til Ungdomsbal Vi kom hjem Kl 4 ½ Morgen Baaren Halm fra Hæs og ind i Laden. Muet under Svin o.a.m. Om Aftenen var Jens Peter og Marie oppe hos Anders Knudsen til Ungdomsbal. Vi havde en So(den unge) der lagde Grise om Aftenen hun fik Grudtet til Køer og Svin samt skaaren Hakkelse m.m. Christian Væver var hernede hele Dagen og arbejde sammen med Fader med Ejendomsskjeden Skaaren 120 Neg Havre med Tilbehør til Hakkelse. Grudtet til Svinene. Flyt nogle Gulerødder m.m. Fader var nede i Margaards Skov til Auktion, han købte 7 Nummere beregnet til en Hjelm Brækket Kager. Renset Laden. Kastet Rug paa. Stillet Langhalmsmaskinen op.marie Lavrine og Martin er i Skamby til Juletræ. Væver Chr. Rasmussen har været hernede og arbejdet sammen med Fader med Ejendomskyldskunderne Taget Langhalm af paa Maskine hele Dage. Vi tog 5 Traver og 12 Kure. Peder Jensen 1 Dag (betalt) Om formiddagen arbejdede vi den meste Tid med Koen Johanne, som vi havde Dyrlæge til hun havde Mælkefeber. Resten af Dagen tog vi 4 ½ Trave Langhalm af. Det har nu været Frostvejr en lang Tid. N.Jensen 1 Dagen. Peter drev Hesten Taget 3 Traver Langhalm af samt tærsket Spiehalmen og kynet Rugen. Snevejr med Tø. Vi har i disse Dage faaet 123 Knipper Halm.N.Jensen 1 Dag. S.Jensens Aksel drev Kørte vi 10 Læs Is til Skamby Andelsmejeri; vi tog det som sædvanlig oppe i Jens Madsens fine Mergelgrav tæt ved Mejeriet Da vi kom Hjem brækkede vi lidt Kager og skrabede Roer af Renset Rug 1-ste Gang og lidt 2 Gang. I Skamby hos Bageren med 5 Tdr. Rug, vi skyldte for et Par Tdr Baaren 17 Tdr. Rug paa Loftet 5 fra igaar -i alt 22 Tdr. Grudtet til Køer og Svin samt malet Malt.-Skaaren 60 Neg Havre. 12 Neg af Rug, Hvede og Bland Korn. Marie var i Odense. Bageren fik 5 Tdr. og 15 Kr i Bagerpenge Muet under Kvier og Kalve de ¾ Dag. Den sidste Kvart kastet paa til at tærske imorgen Tærsket 125 Knipper Bland Korn Tærsket 56 Knipper Blandkorn. Derefter Avnekastet det meste af Kornet. Muet under Kvier og Svin. I Aften skal vi hen hos Sadelmagerens til Roegilde Blev den unge blissede skoet. Kørt et Læs Sten for Hans Jensin Baksgaard Glavendrup. Hent 2000 Kager i Foderstofhuset. Og skaaret 100 Neg Havre med Tilbehør. Frost Om formiddagen skoede vi den gamle Sorte. Om eftermiddagen i Margaards Skov efter 2 Læs Træ til en Hjelm.

2 Frost. I Margaards Skov efter 2 Læs Træ til en Hjælm I Margaards Skov efter 2 Læs Graner til en Hjælm. Kastet Blandkorn samt baaren 20 Tdr. paa loftet. Grudtet til Svinene.Frost Kørt 12 Tdr Ajle ud. Baaren 15 Tdr Blandkorn paa Loftet. I alt 35 Tdr. Skaaren 120 Neg Havre med Tilbehør til Hakkelse. Hent 1 Læs Brænde til Bødkeren i Margaards Skov Martin og Kristine er til Delittant Tærsket 69 Knipper Blandkorn og 52 Knipper Rughalm Muet under Kvier og Svin. Peter Post var herude en lille Omgang. Fader og Martin var i Skamby og saa Delittantkomedie. Tø Var mig, Jens Peter, og Marie i Skamby Forsamlingshus. Til Komedie og Bal. Der spilledes Den Tredje Kusine Lotte og Fastelavnsgildet Bifaldet var meget godt. Tø Kastet og baaren 10 Tdr 3 Skp.Blandkorn og 4 Tdr.2 Skp Rug Grudtet lidt til Svin og Køer Maskinen gik dermed itu der gik 2 Knakker af det lille Hjul - inde i Hestegangen Var Fader i Odense for at købe et nyt Hjul til Hestegangen. Vi andre ryddede Roehus Hestegang. I Badstrup med Plovene m.m. Frost Tærsket den sidste Havre godt 5 Tdr. Skaaren Hakkelse-Grudtet. Frost Tærsket Blandkorn Tærsket Blandkorn vi har i alt tærsket 193 Klapninger Kl 3 skulde vi møde til Fastelavnsgilde hos Hans Hansen Til Fastelavnsgilde igen Kl 3. Vi drak i alt 8 Knd.Ekstrakt Den gamle So lægge Grise Betalt Gilde Prisen blev 190. Pr. person af voksne Herrer Kastet Blandkorn samt grudtet 2 Tdr.Blandkorn Paa Skamby Station med 3 Svin Grudtet en del til Svinene. Den gamle So lagde Grise hun fik 14. Fader var i Otterup om Eftermiddagen til Hesteavlsmøde Taget Langhalm af 5 Traver. Skaaren Hakkelse til Kl den var Tærsket Rug Om aftenen Herreselskab L. Christensen Jens Madsen Kalle Maiersten og Poulsen Taget 61/2 Trave Langhalm af P. Jensen 1 Dag betalt. Vi har i alt faaer 250 Knipper Halm med Baand. Om aftenen var vi til Pigegilde. Arbejdet skal.. med Fredag Var H. Hansen og Bødkeren hernede. Betalt Pigegilde med 164 pro Persona Skaaren Hakkelse og Grudtet m.m Kastet og baaren 22 Tdr. Rug på Loftet Niels Jensen 150 S Korn jeg skylder ham for 7 Daglej Grudtet til Køer og Svin m.m. Fader var til Skovauktion i Søndersø Skov, men købte ikke noget Om formiddagen Et og Andet Om Eftermd nede i Jydegaarden og rydde Graner. Vi ryddede de sidste 10 Stk. som var tilbage de andre 10 havde Hans ryddet for en Tid siden. Og vi havde et Faar der fik to Lam.

3 Var Fader til Skovauktion i Rue Hed Skov, og købte to Læs Graner til Hjælmen. Vi var i Jydegdn og snøgede Graner af. Om Aftenen var vi til Torskegilde. Den unge so lov Orne Regnvejr. Bundet lidt Halm. Muet under Kvier og Svin.Taget Kartofler ind. Malet Grudt til de små Grise Var vi i Odense mig Jens P. og Marie. Det ene Faar fik 2 Lam Skoet den brune 4 aarig Plag. Grudtet til Køer og Svin. I Skamby efter et Læs Sand ½ til Niels Jensens og ½ til Hjulmandens Skaaren Hakkelse. Pløjet Leer i Jydegaardens marker om Eftermid med 2 Plove. Fader var nede hos Præstens i Uggerslev og betalte Pundepenge. Det blev Snevejr Sjap hen under Aften Om Formiddagen muet under Kalvene Om Eftermiddagen kørt 8 Tdr Ajle. Nogle Læs Jord samt hentet 1 Læs Favnebrænde ved skamby Station I Jydegaardene og arbejde med Granerne. Kørt 6 Tdr. Ajle ud. Paa Skamby Station efter 2 Læs Favnebrænde.- N. Jensen har faaet en Favn og vi selv 1. Ude hos Bødker Anders til Pølseg. Frost Skaaren Hakkelse. Grudtet til Køer og Svin. Fejet Gaarden. Rydt en gammel Avle herude i Haven. Regnvejr det meste af dagen I Skamby Forsamlingshus for at se Maskerade Kom Hjem KL 2 ½ Nat. Tø Grudtet til Fedekøerne og Grisene. (Fedekalvene er Gisleven og Jaivle II) som begge to giver for lidt i Spanden. Det er Faders Fødselsdag i Dag.Marie. Til mig, som jo er godt at se Stivet Pil i Jydegaardsmarken, samt kørt 2 Læs Pop hjem. Fader var nede paa Dallund for at betale P..penge han var kørende med Hans Hansen. Vi unge skal ud til Bødkerens I Kronborg til en lille Visit Om Formiddagen oppe paa Stationen med 3 Svin samt Et og Andet Om Eftermid hentet 2 Læs Top Brænde til Niels Jensen, nede i Folehaven. Fader ude angaaende Ejendomsskylden. Frost I Rueheds Skov efter 2 Læs Graner til Hjælmen. Hans var i Brænden Hentet Kager paa Stationen. Oppe hos Maltgøreren med 10 Tdr Byg, de 5 Tdr har vi solgt ham Pris 560 pr.100. Købt 2 Læs Graner hjem fra Jydegaarden af, samt 1 Læs Brænde. Frost og lidt Sne Stivet Pile nede ved Højrenden. Fader læskede 2 Td Kalk. Muet under Svin, brækket Kager. Vi havde et Faar der fik 2 Lam. Om Aftenen var vi ude hos N. Jensens til Skovgilde. Snevejr og Frost Var vi ifølge med Hans Lavrits i Særslev, og saa Delittantkomedie, der spilledes : Store Bededagsaften, Saa Kastelvolden samt En Nat i Roskilde. Frost Blandet Korn paa Loftet til Heste 5 Sække Havre 12 Skp. Rug. Grudtet til Svinene. Arbejdet i Brænden. Frost Skaaren Hakkelse 45 Klapninger, samt arbejdet i Brænden. Fader var til Skovauktion i Margaards Skov, han købte en 4 Læs Graner til Hjelmen. Frost.

4 Var Fader i Odense til Generalforsamling i Slagteriet. Overskudet var denne gang 6,11 Kr.pro Svin (Gjennemsnitlig) Martin var også i Odense. Mig og Jens Peter passede Køerne og hentede Brænde Hjem fra Marken. Frost Begyndt at skære Brænde paa Savemaskinen. Frost Savet Brænde paa Maskine samt kløvet og stablet. Savet en Del Brænde for Anders Bødker Savet Brænde for Bødkeren til Middag. For os selv næste Kvart. Den sidste Kvart var jeg ovre i Rodstrup hos Hans Nielsen med et Læs Granstubbe fra Jydegaarden. Jens Peter var i Odense. Frost Havde Marie Fremmede Bødkerens Døtre. Jens Iversen Lavrits og Chr. Christiansens Marie nede i Stenhøj. Hans Hansens Sønner var ogsaa hernede. Jeg kørte for Damerne hjem. Frost. Den gamle.orne. Grisene kom fra hende 11 stk Hentet 2 Læs Grantræ til Hjælmen nede i Margaards Skov. I alt 13 Stk. Grudtet til Køerne. Frost Grudtet til Køer og Svin. Savet Brænde paa Savemaskinen. Frost og lidt Snevejr Paa Stationen med 4 Svin. Savet Brænde med Maskinen Skaaren Hakkelse Grudtet 115 Td. Malt til Gemmeøl. Tø Kørt 17 Læs Gødning i Mosen til Roer. Niels Jensen 1 Dag. Tø Kørt 9 Læs Gødning i Mosen og 22 Læs paa Højagrene. Niels Jensen 1 Dag Kørt 13 Læs Gødning ned paa Højagrene til Roer 2 Læs i Enghaven. 2 Læs i Haven. 1 Læs i Mosen - Ons. Formiddag. Om Eftermd. Strøet Gødning Muet under Svin, Kløvet Brænde. Niels Jensen 1 Dag. P. Jensen 1 Dag. Betalt Var mig og Fader til Marked. Vi afleverede Korn.. som vi solgte til Hassing igaar for 200 Kr. Vi købte en 2 aars Kvie som skal kælve midt i April for 180 Kr Skaaren Hakkelse og grudtet til Svinene. Savet en stor Pil om heruden for Porten samt parteret den en Del. Hugget Blommetræerne ved siden af Kæret Baaren Halm ind i Laden. Dyrlæge til Koen Sofie som bliver 3 Pattet for Eftertiden. Niels Jensen 1 Dag Blandet Korn til Hestene. 108 Skuffer Havre.20 Skuf for Hvede 20 Skuffer Rug. Malet Malt og Hvedegrudt. I Skamby hos Jens Maler og hente den gamle Stadsvogn, som er malet om, det kostede 25 Kr. Stablet og savet Brænde Arbejdet i Brænden. Landinspektør Macheprang fra Odense var her ude angaaende Ejendomsskylden. Det har nu nogle Dage været et meget godt Vejr. Tø om Dagen og Frost om Natten Arbejdet i Brænden, færdig med at save til Middag. Om Eftermd. Køvet og stablet, men vi har endnu til ½ Dags Tid. Skaaren 20 Knipper Halm til Hakkelse. Muet under Svin. Fader var i Skamby efter 5 Td. Malt Var Rasmus Hansens Jørg. Peter og Hans Jørgen hernede om Eftermd. Martin var i Skamby for at se Husflidsudstillingen. Om Aftenen Dans.

5 Om Formiddagen pløjet Læer til Brak i Jydegaardsmarken - det halve Læg er nu pløjet. Om Eftermd. Fældet i Mosen vi har jo en halvtredie Læg at pløje derude. Hele Dagen pløjet med 3 Spand Pløjet i Mosen hele Dagen. Jeg lavede Svinebur uden for Svinestien i Haven. N. Jensen 1 Dag Om Formiddagen pløjet færdig i Mosen, hermed at man saa at sige først færdige at fælde for sidste Aar. Om Eftermd.begyndt at pløje Haarestule paa Højager (Brakjord) vi mærker med det samme Stenene som skal brækkes op Pløjet Brakjord med 3 Plove 3 Heste for denene. Den brune 2 aars blev nemlig vant til at gaa itøj igaar. Vi havde 3 Mand til at brække Sten op. Hans Nielsen, N. Jensen og Jørg Hansen Pløjet Brakjord med 3 Spand Tre Mand brækker Sten op. N. Jensen J Hansen 1 Dag Om Aftenen var mig og Jørgen Peder Hansen oppe at besøge Sofus Om Formiddagen muet under Kalve, stablet Brenden færdig, Muet under Svin. Pløjet Gjødning ned paa Roejorden. Om Eftermd. Kørt Roer fra Holen og ind i Laden 13 Læs. Jævnet Oppløjninger. N.Jensen 1 Dag Den 1 ste Kvart malet skaaren Hakkelse. Resten af Gagen kørt Ajle 28 Td. Fader jævnede Oppløjninger og pløjede slæbed Haven her uden for. N.Jensen 1 Dag Kørt 18 Tdr.Ajle ud hermed er kommen..i alt 46 Tdr. Slagtet en Gris paa en halvtredie Hundrede Pund. Solgt Koen til Hessing for 200 Kr. samt en Tyrekalv for 50 Kr.. Niels Jensen 1 Dag. I alt 16 Dage Paa Stationen med 4 Svin Grudtet til Svinene. Skaaren Hakkelse. Kørt Risknipper Hjem. Muet under Svin. Rivet Haven. Fejet Gaardet. Brækket Kager Skærtorsdag. Var Jens Peter nede i Kjelleby for at besøge Jens Sørensen Langfredag. Begyndte Niels Jensens Kone at malke her 2 Gange om Dagen, Morgen og Aften Var Fader til Skovs for Lars Jeppesen i Ilvedgaards-Skov. Vi andre kørte 15 Læs Roer ind fra Roeholen. I Skamby efter et Læs Kager 2000 td, samt 3 sække Majs. Niels Jensen 1 Dag Paaskedag Mig og Marie var i Kirke. Om Eftermd. Var vi oppe hos Hans Hansens (unge) R.Hansens Sønner -Bødkerens Piger. Manufaktur.. og Nielsens Viggo var ogsaa med Paaskedag Var vi i Skamby Forsamlingshus for at se Gymnastikpræsentation. Om Aftenen Dans. Martin præsenterede sig i Gymnastik for 1 ste Gang Grudtet til Køer og Svin. Skaaren Hakkelse 20 Knipper Ranseret Korn paa Loftet. Hassing var her og hentede en Tyrekalv. Pris 50 Kr. Det har i Paaskedagene og er endnu et meget ustabilt Vejr med Regn og Blæst Skaaren 20 Knipper til Hakkelse I Stenene det meste af Dagen. Muet under Kalve i Regnvejr. Niels Jensen ½ Dag Brudt Sten op, samt kløvet og gravet fra hele Dagen. Niels Jensen 1 Dag. J Hansen 1 Dag Var Fader, Moder og Kristine i Odense, de var ude for at købe et Tornyster til Kristine som skal til at gaa i Skole inden ret mange Dage.Vi andre pløjede om Formiddagen. Om Eftermd i Margaards efter et Læs Træ til Hjelmen. Jørg, Hansen ¼ Dag.

6 Var mig og Jens Peter omme hos R. Hansen til Herreselskab. De gamle var omme hos Mads Knud Rasmussens til Visit. Regnvejr Havde vi Dyrlæge til Koen Julie som har haft Lungebetændelse. Beskaaren Træer ude i Haven I Glavendrup hos Smeden med 2 Spande. Oppe hos døve Lars efter Flæsk, som er røget deroppe Begyndte vi at harve Faldet er nu godt at harve. Harver med 2 Radrækker slæber med 1 sæt. Niels Jensen 1 Dag Harvet med 2 Spand og slæbet Fjæl med 1 Spand, Det er udmærket at harve nu. Niels Jensen 1 Dag Arbejdet i Jorden her i Thorup marken med 3 Spand Heste hele Dagen Om Formd. Grudtet til Svinene samt slæbet med Fjæl og harvet lidt paa Læget her uden for Gaarden- hermed færdig med at harve Fald her i Thorupmarken. Om eftermd harvet Læget nede bag ved Jydegaarden samt slæbet omtrent det halve 3 Spand Harvet nede i Jydegaarden med 2 Spand. Slæbet Fjæl med 1. Det har i Dag været et ualmindeligt fint Vejr med Solskin og Varme Sidste Nat var det et rædsomt Tordenvejr. Fader, Moder og Kristine var oppe hos Hans Hansens til Pølsegilde tilligemed Thoderuperne og Gravergaardene. Martin var i Særslev til Gymnastikkonkurrense Færdige med at harve Fald i Jydegaardsmarken, samt harvet Jørgen Hansens. Begyndt at harve Læerne der skal Havre i paa langs med den store Svenskharve; der er harvet med Radrækker overtvers 1 Gang, og faar nok 1 Gang Flyttedag. Begyndte vi at saa Byg paa Højagrene. Vi saar med Radsaamaskinen med Saaaksel D.22 og Forlagshjul D. 16. Det er godt at saa da Jorden er tør og bekvem. Harvet Læer, En Skp Byg vejer 24 p. N. Jensen 1 Dag Saaet Byggen færdig paa Højagrene i alt 6 ½ Td., men saa ligger der endnu lidt, som der skal Staldfoder i. Begyndt at saa (Læehavre) med saaaksel B 18 og Forlajehjul B. 20. En Skæppe Havre vejer 19 p. N. Jensen 1 Dag Saaet Læehavren færdig vi saaede godt 8 Tdr. i Læget. Tromlet med 1 Spand. Harvet Fald i Mosen med Saaet Havre nede bag Jydegaarden Saaet 150 p rene Ærter nede i Roelæget paa Højagrene de er saaet med 10 rækker i Radsaamaskinen. Saaet rene Vikker. Saaet lidt Staldfoder. (Vikkerhavre). Harvet og tromlet Kom Kristine i Skole for første Gang. Fader fulgte hende derop. Færdig med at saa Havre nede bag Jydegaarden, saaet 6 ½ Td. Med Hjulet 19. En Skp vejede af den blev vejet. Vi fik 2 Td. Havre hos Mads Rasmussen, som er saaet fra Læerne op til den 16 Pil i Grøften fra Nord til Syd. Harvet og tromlet Havde Marie et par fremmede Damer, Maren Petrine og Line Jensen. Oppe at gratulere Hans Laurids om Aftenen mig og Jens Peter, i Anledning af hans 25 aarige Fødselsdag Skaaren 20 Knipper Halm til Hakkelse. Dyrlæge til Kamilla I som havde Mælkefeber. Om Eftermiddagen begyndt at saa Byg i Jydemark.Tromlet.

7 Saaet Byggen i Jydemarken færdig i alt ved 5 Tdr. Vi har saaet Byggen med Vekselhjul Forlaghj. D.16. Saaaksel D. 22. Begyndt at saa Blandkorn her uden for Gaarden 5 Skp. Havre og 3 Skp. Byg med Hjul A 19. Havret og Tromlet Saaet Blandkornet her udenfor for Gaarden færdig i alt c en 61/2 Td. Om Eftermd. Saaet Læg i Mosen et med Blandkorn og et med Byg, hermed er vi færdige med Kornsaaningen for i Aar. Det har været et meget godt Saavejr hele Tiden i Aar Den blissede Hoppe folede i Aftes og fik et brunt Hingstføl med bredt Blis. Føllet er efter Ole Andersens Hingst paa Fremmelev Mark, Fremmelev Munkedal som er efter Beiur Munkedal. Muet under Kalve. Kørt Askemøg. Lagt Urter. Bunden Halm. Regnvejr om Morgenen. Grudtet Bededag. Niels Jensen har arbejdet i alt 211/2 Dag, skylder ham i alt 20 Kr.. Saaede- Rad- Jens Peter for Sadelmageren. Om Eftermd fik vi Saagildet Om Aftenen var Jens Peter og Marie paa Theater i Odense Mig og Hans var nede hos Jørg. Hansen og kørte 9 Læs Gødning ud om Formd. Om Eftermd saaede jeg for Sadelmageren den ene Kvart. De andre rensede Gyden, og grusede den. Fader var i Otterup til Møde. Niels Jensen ½ Dag. Grudtet til Svin Plage paa Græs godt Græs Nede at saa for Jørg. Hansen til Kl. 10 saa blev det Regnvejr. Om Eftermiddagen var der Saagilde dernede. Muet under Svin. Lavet Kalvefæle istand. I Glavndrup efter en Spand hos Smeden Køerne kom ud for 1 ste Gang godt Græs Ukrudtsharvet Byggen paa Højagrene lidt; men vejret var uheldigt. Nede og Harvet for Jørg.Hansen. Radsaaet lidt for Birkholm. Regn og Blæst Lagt to Høns en Hvid og en under Maskinhjulet. Købte Jens Peter 5 Grise oppe paa Skamby Grisemarked for 19 Kr. pr Par af Griseprangeren fra Veflinge. Ukrudtharvet. Tromlet, lavet Kalvefæle. Saaet Græsfrø Tromlet to Læg i Mosen, som er saaet. Saaet Græsudlægsmarken nede bag Jydegaarden færdig pr Td. Land. Ukrudtsharvet, Glattromlet Læehaven som er Ukrudtharvet. Sanket og kørt 3 Læs Sten af Marken. Niels Jensen 1 Dag. Koldt Vejr. Dog Solskind Kørt 2 Læs Sankesten af Marken Harvet Jorden op til at saa Roer. Slæbt Sten af Braklæget. Niels Jensen 1 Dag Slæbt Sten paa Højager væk med Fader og 3 Husmænd. Begyndt at saa Roer. N. Jensen ¾ Dag Jørg. Hansen ¾ Dag. Den sidste Kvart Regnvejr Harvet og pløjet i Kalvefælen om Formiddagen. Om Eftermiddagen saaede mig og Fader Chili = Salpeter. Jens Peter var i Odense Tømrere. Saaet Roerne færdig paa Højager. Harvet Lægen til Roer i Mosen. Saaet Rajgræs i Mosen men det er ikke harvet ned endnu. N. Jensen ¼ Dag Saaet 2 Læg Roer i Mosen med Radsaamaskinen. Saaet Frø i Læget herudenfor Gaarden samt Ukrudsharvet det 2 Gange. Tromlet. Idag blev vi saa færdige med at saa med Undtagelse af lidt Halmfoder. 2 Tømrere. N. Jensen 1 Dag Jørg. Hansen 1 Dag Var mig og Marie i Kirke. Kr. Himmelfart. Om Eftermiddagen var mig og Martin i Odense paa Theater, der spiller Gurli og I Blinde Den blissede Hoppe tog Hest igen.

8 Slebet Sten af Brakjorden vi blev færdige med alle de der var brudt op. Tromlet med Glattromlen Blandkornslæget og Roerne. Harvet Kaalhaven. Niels Jensen 1 Dag. Jørg Hansen ½ Dag. 2 Tømrere Slæbet en Del tilkløvede til Hjælmen beregnede Sten af Braklæget hermed er Læget renset,med Undtagelse af nogle store som skal skydes og druknes. Svenskharvet paa Brakjorden. Stærkt Tordenvejr den sidste Kvarte. Skaaren 10 Knipper Hakkelse. 2 Tømrere Opgjort med Salt. N. Jensen Jeg var nede hos Jørg. Hansen og pløjede og saaede hans Læer med Vikkelharve. De andre kammede op til Gulerødder, samt saaede dem Harvet Brakjord med Poulsens Fjederstandsharve, med 4 Heste for. Lagt Kartofterne m. m. Sat 6 Kvier paa Græs Om Formiddagen harvet Brakjorden færdig og harvet Kalvefælen med Poulsens Fjederstandsharve. Ringtromlet paa Brakjorden. Om Eftermiddagen sat Stene paa Radsaaeren Sæddækket Fælen 1 Gang; begyndt at pløje dem om Om Formiddagen pløjet i Kalvefælen og saa Chili=Salpeter nede bag Jydegaarden. Om Eftermiddagen Skaaren Hakkelse og blandet korn til Hestene Vi har godt med Korn i Aar. 1 Murer. Per i Stensby til at pusse den Bindingsværks Side af paa sønden Lade Saaet Staldfoder (Vikkelharve) i Kalvefælen. 2 Tdr. Lagt Kartofter i Haven. Lidt i Haven for at rengøre den til Pinsen Harvet og tromlet Jydegaardsbrakjorden. Gjort Haven i Stand. Tømrer ½ Dag til at hænge en Havelåge Pinsedag Var Jens Peter og Marie i Kirke. Kristine i Jydegaarden har faaet 100 Hvede Pinsedag. Om Aftenen var Jens Peter og Marie samt Martin i Lunde til Fest Ukrudtharvet og begyndt at ringtromle Roerne. Vi harvede dem fordi at Jorden var bleven saa borket, grundet af den store Tordenregn forleden, saa vi var bange for at de ikke kunde bryde igennem. Skoet den gamle Sorte og den brune 3 Aars med hver 4 nye Sko Skrabet Graner til Hjælmen. Ringtromlet Roerne. Jørg. Hansen 1 Dag Kørt 20 Læs Gødning i Mosen strøet det med det samme Generalforsamling over Mejeriet Kl.3. Pløjet i Mosen. Hjulpen H. Hansens at skære.. Begyndt at grave og sat lidt Kaal. Paa Stationen efter 8 Tdr.Kul. Lille Hans til at skyde Sten ½ Dag Om Formd gravet til Kaal samt pløjet færdig i Mosen. Om Eftermd kørt 20 Tdr.Ajle ned paa Staldfoderet i Kalvefælen. Vi havde lille Hans C. Knudsen i Stenene saa at sige hele Dagen Niels Jensen har faaet 20 Kr. 16 Kr. for at slaae en Favn Steen skylder nu 4 kr Hvede Harvet Brakjorden paa Højagrene, den er meget besat af Kvik. I Skamby med 2 Par Rug til Bageren, og Hvede til Købmand Andersen. Lille Hans var her og skød Stenene færdig om Formd- betalt med 4 Kr Pløjet Læerne færdig i Jydegaardsmarken med 2 Plove- de er bleven noget haarde allerede. Fader var i Skamby om Eftermiddagen til Generalforsamling i Foderstofsforeningen.

9 Pløjet Læerne færdig nede i Jydegaardsmarken, samt harvet og tromlet dem. Skoet den unge Sorte og den 5 Aars med hver 4 nye sko. I Skamby efter 1 Læs Sand. Harvet Brakmarksjorden for Jørg Hansen Kørt Gødning hele Dagen paa Thorupbrakjorden i alt 40 Læs Om Eftermd kørte vi med 3 Spand Heste. Hans og Niels Jensens Anton slog Gødningen paa. Klippet Faar Soen lægge Grise. Strøet Gødningen fra igaar samt pløjet med 2 Spand ¾ Dag Grudtet lidt til Svinene - arbejdet med Stenene. Niels Jensen 1 Dag Jørg Hansen ¼ Dag Pløjet og tromlet det færdig, som vi gødte den anden Dag. Peder Murer i Skamby var her og lagde Fliser ude i Gangen Samt lagt Cement i Bunden paa Hestekrybbene. Niels Jensen 1 Dag Grundlovsdag. Var mig, Jens Peter og Marie i Langesø til Grundlovsfest Gødet og pløjet Brakjord for Jørg Hansen. Fader, Moder, og Kristine var i Odense kørende med begge de sorte for. Den unge So lagde Grise. Hun fik Sat en Stenmur mellem Porten og Kæret mig og Jørg Hansen. Skuffet lidt Roer. Tømrer Jørg Hansen 1 Dag Luget Gaardet. I Skamby efter et Læs Forskalningsbredder. Fader kalkede hele Dagen. Tømrer ½ Dag Kørt Gødning om Formiddagen. Om Eftermd skuffet Roer og Gulerødder, samt strøet Gødning. Dyrlæge til den unge So som lagde Grise den anden Dag, hun havde vist Mælkefeber. Anton Jensen 1 Dag betalt. Jens Maler var her og grundede 4 Laager Skuffet Roerne paa Højagrene færdig. Pløjet den Ager vi gødede igaar i Haven. Niels Jensen ¾ Dag Om Formd renset op forskellige Steder. Om Eftermd havde vi Visit - de Gamle i Familien, Skolelærern Købmanden og Bødkerens. Niels Jensen ½ Dag Konen ½ Dag Opgjort med Jørg Hansen indtil Dato. Om Eftermiddagen Ungdomsselskab I Roerne hele dagen, Skudt ud. Jørgen Hansen 1 Dag Kristine 1 Dag Niels Jensens Kone 1 Dag Hansen har i Dag gjort den 1 ste Dag henregnet til Høstdagene I Roerne hele Dagen. Fader harvede Brakjorden om Formiddagen om Eftermd hentede han Fjæle ovre paa Uggerslevmøllen. Jørg Hansen 1 Dag Kristine 1 Dag Niels Jensens Kone 1 Dag Skuffet Roer i Mosen. Renset Roer paa Højagrene. Om Formd var Fader, Marie og Martin i Skamby til Bispevisitats I Roerne og tyndet ud. Jørg Hansen 1 Dag Kristine 1 Dag Stine Røgters ¾ Dag Tyndet Roer ud, færdig til Aften. Jørg Hansen 1 Dag Kristine 1 Dag. Niels Jensens Kone 1 Dag Betalt Lagt Bortfelterfrø imellem Roerne oppe paa Banken, da der er ikke saa lidt Spring. Fader var i Odense. Der kom endelig i Dag en lille Byge som vi har trængt til længe Var der Skyttefest i Bogense.

10 Lagt Bortfelterfrø imellem Roerne ¾ Dag. Den 1 ste Kvart malet Malt og Grudt til Svinene Kørt Gødning ¾ Dag, den sidste Kv. pløjet. Opgjort med Nils Jensen Dagene og 4 Kroner og Konen faar 30.. Hvedemel. Viggo Nielsen og H Hansens Folk var herude om Aftenen Pløjet Brakjord- Skuffet Roer -lidt- Ledt Køerne ned bag Jydegaarden her fra Thorupmk. Renset Tyren Aleksander Thorup til Dyrskuet nede i Otterup i Morgen Var vi nede i Otterup til Dyrskue med Tyren Aleksander Thorup, hvor han erholdt 1 Klasses Huldepenge N: 1 20 Kroner St. Hans Gjort vores Hø op i alt en Snes Stakke. Efter Melmadstid om Eftermd, var mig og Jørg Peter i Odense og fik nogle Indmeldelsesblanket til Fællesskuet Den 1 ste Kvart kørte vi 7 Læs Gødning ned paa Brakjorden. Saa blev det saadant et udmærket Regnvejr en ½ Dag ; det har blødt godt en rigtig bundblødning, som vi ogsaa trængte haardt til. Skaaren Hakkelse, grudtet, muet under Svin, m.m Soen lægge Grise Kørt 7 Læs Gødning ned paa Højagren hermed færdig med at gøde Læget her i Thorupmarken. Pløjet og harvet Pløjet og harvet. Brakjord, Lagt Bortfelterfrø imellem Roerne. Jørgen Hansen 1 Dag Lagt Bortfælderfrø imellem Roerne i Mosen. Skuffet derude, Skuffet lidt Roer paa Højagrene. Harvet og tromlet paa Højagren Kørt Gødning til Jydegaardene hele Dagen. 32 Læs Gødet det halve Læg. Hermed er Møddingen renset. Niels Jensen 1 Dag Strøet Gødningen fra igaar. Pløjet. Baaren Halm ind i Laden. Niels Jensen har faaet 25 Grudt. Kristine 1 Dag, tyndet Gulerødder ud Pløjet nede i Jydegaardsmarken færdig med at pløje Gødningen ned til Aften. Fader, Moder og Kristine var nede i Bogense paa Udflugt med Skamby Skole. Kristine fik 100 Hvede og 200 Havre Skuffet Roer samt harvet Brakjord i Mosen. Regnvejr, den ene Kvart. Grudtet til Svinene Skuffede jeg Roer paa Højagren med Enkeltploven - grudtet paa Bortfelterne. De andre harvede og tromlede Arbejdet i Roerne (hakket) og skuffet. Skaaren 10 Knipper til Hakkelse. Paa Stationen med Svin. Hente Tørv i Uggerslev St. til N. Jensen. Jørgen Hansen 1 Dag, Kristine 1 Dag Kørt vores Hø 5 Læs ind. Skuffet Roer. Om Eftermd høstet Rajgræs i Mosen med 2 Hjern Arbejdet i Roerne hele Dagen. Fader og Jens Peter var omme og hjælp Mads Knud Rasmussens med at rejse en Hjælm. Jørgen Hansen 1 Dag, Niels Jensens Kone 1 Dag, Kristine 3/4 Dag Om Formd harvet Brakjord i jydegaardsmk og renset Hæ..plads. Om Eftermd høstet. Rajgræsset i Mosen færdig - Skuffet lidt i Roer i Mosen - samt revet Rajgræsstubben. Hørt 4 Stakke Grøftehø ind for Jørg Hansen.

11 Var mig, Fader og Jens Peter i Odense til Skt.Knuds Marked med en mørk 2 Aars Plag, som vi solgte til en Forpg. Larsen Lundegaard pr. Aarslev til en Pris af 450 Kr. Plagen var lidt klejn og sænkelrygget skuffet Roer i Mosen Harvet Brakjord Skaaren Hakkelse Harvet og tromlet Brakjord Samt i Roerne med 3-4 Mand hele Dagen. Kristine 1 Dag Færdig med Roerne nede i Marken 3 die Gang. Skuffet Roer i Mosen færdig om Eftermd. Kørt 3 Læs Langhalm ned til Jydegaardene til at tække i morgen. Brækket Tag af. 3 Tømrere hele Dagen. Kristine ½ Dag Planeret Jorden hvor Hjælmen den skal være.3 Tømrere og 2 Tækkemænd dog kuns ½ Dag alle andre hele Dagen Tømrer og 2 Tækkemænd hele Dagen. Om Aftenen havde vi Fremmede i Anledning af Jens Peters Fødselsdag Var Jens Peter, Marie, Hans Hansens Sønner og Bødke- Døtrene nede i Højrup for at besøge Manufakturhandler Søren Most. De cyklede til Odense. Resten af Vejen pr.bane Tømrere ½ Dag 2 - en hel Dag, 2 Tækkemænd hele Dagen, de blev færdige til Aften betalt med 9 Kr. 65. Sat Sten til Hjælmen. Jørg Hansen 1 Dag Kørt Rajgræsset 3 Læs ind fra Mosen. Muet under Svin. 3 Tømrere hele Dagen. Jørgen Hansen 1 Dag Rejste vi Hjælmen - 11 Mand stærke. Om Aftenen Rejsegilde. Jørgen Hansen 1 Dag Kom Køerne ind paa Staldfoder. Tærsket Rajgræs. m.m Var Fader, Jens Peter og Hans Nielsen til Dyrskue i Odense med Tyren Aleksander Thorup Fællesskue. Jeg hentede 3 Læs Staldfoder ind, grudtede til Svinene m.m. O.C.Olsen Var vi til Dyrskue i Odense næsten alle sammen. Aleksander Thorup fik 3 die Klasses Holdepenge 22 Poing, 12 Kroner Pløjet 3 die Gang med 3 Spand. Tyndet Bortfelter ud imellem Roerne. Kristine 1 Dag. N. Jensens kone 1 Dag. Jørg. Hansen ½ Dag Pløjet Brakjord paa Højagrene med 3 Spand det meste af Dagen Pløjet 3 die Gang det meste af Dagen med 3 Spand. Paa Stationen med 3 Svin Pløjet færdig samt tromlet færdig paa Højagrene om Fmd. Om Eftermd. Pløjet Brakjorden i Mosen. 3 Spand N. Jensens Kone 1 Dag. Opgjort med Kristine for Roer og det Korn og Tørv hun har faaet Begyndt at pløje Brakjord i Jydegaardsmarken. Skaaren Hakkelse. Muet under Svin. Trillet Brænde ind Høsten begyndt. Lørdag. Rughøsten begyndte i Dag. Høstet med 3 J. Opgjort med Niels Jensen indtil Dato N. Jensen 1 Dag Konen 1 Dag altsaa de først Høstdage for dem. Stine Røgter 1 Dag Opgjort med Niels Jensens Kone baade for Daglej og Mælkepenge for hele Maaned samt 30 Mere.

12 Pløjet Brakjord. Niels Jensen høstede Rugen færdig samt høstede nogen Vikkehavre som blev bunden til Hestene. N. Jensen 1 Dag Tømrere til at tække Hjælm de blev helt færdige med at lægge Fjælene paa til Aften. I Skamby hos Knud Andersen efter 2 Læs Fjæle. N. Jensen 1 Dag Var mig, Jens Peter, Marie, og Kristine, Patienter Om Formd rivet Rugstubben, lavet Vogne til at køre Rug m.m. Om Eftermd kørt 12 Læs Rug ind der bliver et Læs. Og et Læs Rivning til; men der er jo heller kuns 2/3 dele af Læget saaet med Rug. N. Jensen ½ Dag. Jørgen Hansen ½ Dag Om Formd. Renset Rajgræs i alt 11 Sække, Tærsket et Læs Rivning Pløjet Brakjord i Jydegaardsmarken Hugget Hul paa Hvede og Byg om Formd. Om Eftermd begyndt at høste Hvede med Maskinen. Niels Jensen 1 Dag, Jørg Hansen 1 Dag N. Jensens Kone 1 Dag Jeg var nede at pløje J. Hansens Brakjord om Formd Høstet og bunden Hvede og Byg. Niels Jensen 1 Dag Konen 1 Dag J. Hansen 1 Dag Kristine 1 Dag Høstet det meste af Havren i Jydegaardsmarken. N. Jensen 1 Dag, Konen 1 Dag Jørg. Hansen 1 Dag, Kristine 1 Dag Betalt Om Formd lidt Regnvejr. Lagt nogle Ærter af. Om Eftermd høstet og bunden op. Jørg. Hansen 1 Dag Niels Jensen 1 Dag Konen ½ Dag Kristine ½ Dag Høstet og bunden op. Niels Jensen 1 Dag Konen 1 Dag Jørg Hansen 1 Dag Kristine 1 Dag Regnvejr om Morgenen, Tærsket 1 Læs Rug, samt renset i alt 4 Tdr. Muet under Svin. Om Eftermd begyndt at høste Havre nede bag Jydegd. Niels Jensen ½ Dag Konen ½ Dag J. Hansen ½ Kristine ½ og Smed Jensen ½ Dag Færdig med at høste Havren nede bag Jydegaarden, om Eftermd høstet Byg i Jydegdrsmark. Niels Jensen 1 Dag Konen 1 Dag Kristine 1 Dag Jørgen Hansen ½ Dag Niels Jensen,1 Dag Færdig med at høste med Undtagelse af Mosen. Bunden op med 5 Mand hele Dagen. N Jensen 1 Dag Konen 1 Dag Jørgen Hansen 1 Dag Kristine 1 Dag. Jeg holdt Fødselsbal om Aftenen. Der var 5 fremmede Herrer og Bødkerens 2 Døtre Regnvejr i Aftes derfor ikke Høstvejr om Fmd. Der tærskede vi 6 Traver Rug(Sæderug) Om Eftermd. høstet færdig med alt Kornet. N. Jensen ½ Dag Jørgen Hansen ¾ Dag Kørt 25 Læs Hvede ind i Hjelmen. Hentet 1 Læs Havre i Jydemk. Til at skære. Bunden op. Jørgen Hansen 1 Dag N. Jensen 1 Dag Konen 1 Dag Kristine 1 Dag Smed Jensen 1 Dag vaadt om Morgenen. Den 1:ste Kvartskaaren Hakkelse. Derefter Hesterivet og aanet til Middag. Om Eftermd bunden op og sat Kornet op ude i Mosen. Niels Jensen ½ Dag Konen ½ Dag Kristine ½ Dag Kørt resten af Hveden 7 Læs ind, samt 16 Læs Byg. Jørg Hansen 1 Dag Kristine 1 Dag Niels Jensen ¼.

13 Bygevejr det meste af Dagen. Kørt 7 Læs Byg. Ærterne 4 Læs samt Vikkerne 1 Læs ind. Der blev 21 Læs Byg paa Højagrene. Jørg Hansen ½ Dag Kristine ¾ Dag Kørt 7 Læs Byg - 3 Læs Harve og 6 Læs Blandkorn ind. Vi maatte holde op til Melmadstid om Eftermd da blev det Regnvejr. Niels Jensen ¾ Dag Kristine 1 Dag Jørgen Hansen ½ Dag Kørt 18 Læs Blandkorn og 8 Læs Havre ind. Godt Vejr hele Dagen. Niels Jensen 1 Dag, Jørgen Hansen ¾ Kristine 1 Dag. Kørt J. Hansens Korn ind om sidste Kvart Kørt 15 Læs Havre 7 Læs Byg og 1 Læs Blandkorn ind. Godt vejr hele Dagen. Niels Jensen 1 Dag Konen 1 Dag Jørg Hansen 1 Dag Kristine 1 Dag Kørt 11 Læs Havre og 8 Læs Blandkorn ind i Laden. Niels Jensen 1 Dag Jørg Hansen 1 Dag Kristine 1 Dag Anders Bødker og Hesten hver ½ Dag Kørt 6 Læs Byg 7 Læs Blandkorn og 3 Læs Havre ind. Til Dato 29 Dage med Niels Jensen og Konen. Hermed færdig med Kærene. Niels Jensen 1 Dag Jørg Hansen 1 Dag, Kristine 1 Dag Kørt den sidste 3 Læs Rivning ind. Hermed indavlet for i Aar. Renset Sæderug. 4 Tdr Om Fmd. tærsket et Læs Blandkorn og 1 Læs Rivning. Om Eftermd. var vi unge, tilligemed H. L. og J. Hansen og Bødkerens Døtre i Odense, for at se Kong Christian den Niende samt Kronprinsen, Kronprinsessen, Prins Carl, Prinsesserne Thyra og Ingeborg, som kommer sejlende i Dannebrog i Dag. Der var en gruelig Masse Mennesker dernede Harvet Brakjord. Renset 61/2 Td. Blandkorn. Malet Malt. Skaaren lidt Hakkelse. I Skamby efter Foderstoffer Harvet Brakjord. Skrællepløjet i Kalvefælen. Paa Stationen efter 1500 Rapskager. Skoet den unge Sorte om. Lagt to Sko om under den store 5 Aars Færdig med at Skrællepløje Kalvefælen. Harvet Brakjord, Ringtromlet; begyndt at skrællepløje et Læg ude i Mosen. Paa Stationen med 3 Svin. Grudtet til Svinene Tromlet Brakjord Skrællepløjet. Kørt al Risbrænden i Hus i alt 298 Knipper. Skoet det blisset Føl om med 4 nye Sko Kørt Gødning til Jydegaardsmarken 22 Læs Kørt 14 Læs Gødning til Jydegaardsbrekjorden. Det er strået alt sammen efter Haanden. I Skamby paa Stationen efter 8 Tdr. Kul (H. Nielsen). Muet under Svin. Skaaren Hakkelse, Sat Maskinerne ind i Jydegd. Hentet en tyrekalv ude hos Bødkerens Pløjet til Rug nede i Jydegdmk. Med 2 Plove. Fader var i Thorup hos Jacob P. Jacobsen om Eftermd og hentede en Gris beregnet til L.Alle tre Slagstrupgaarde brændte om Eftermiddagen. Ilden opstod Kl. 1. Ilden formodes opstaaet fra en Skorsten Pløjet til Vintersæd hele Dagen med 2 enkelt P, samt Dobbeltploven. Vi havde Anders Bødkers Hest at laane. Vi pløjede med 7 Hesters kraft Pløjet til Vintersæd med 3 Spand 4 Plove Pløjet til Vintersæd. Jørg. Hansen 1 Dag klippet Havehæk.

14 Pløjet færdig til Vintersæd. Tærsket paa Dampmaskine omme hos Mads K. Rasmussen. Mig og Hans Nielsen var omme og hjalp til Tærsket omme hos Mads K. Rasmussen. m.m Flyttede vi Damptærskeren herned til os. Samt stillede den op - til at begynde i morgen tidlig Jens Peter og Ole Christian rejst paa Manøv. Damptærsket under meget smukt Vejr. Til Klokken 2 tærsket 105 Tdr Havre a 200. Til Aften i alt 186 Td. A Tærsket med Damptærskeværket. Der er tærsket 94 Td Blandkorn a 200 og 160 Td. Byg ligeledes 200 det er omtrent 200 igaar 186 Td Vejret som igaar meget smukt Færdig med at Damptærske til Middag 84 Td. Hvede tærskede vi. Vi tærskede i alt 2 1/2 Dag ingen Forhindringer godt Vejr. I alt 456 Td. A 200. Værket blev kørt op til Jens Jensen om Efterm Renset op i Hjelm og Lade, samt skaaret Haggelse læsket Hvede. Vi læskede 1400 Pund Begyndt at saa Hvede om Eftm. Vi saaede Hveden med Versalhjulene. Saaaxel B 20. Forlagshjul B 18. Den ulæskede! Saaaxel 623. Forlagstøj E Færdig med at saae Hvede, til Middag i Mark samt i Mose. Vi saaede i alt 1700 Pund. Hveden som blev saaet i Mosen var ulæsket Ole Christian hjemme med sin nye Uniform Jeg og Moer i Kirke Jakob i Thoderup var her Grisen blev betalt med 53 Kr Begyndt at saae Rug om Eftm. Den første vi saaede fra Stupjorden af var Mads Knuds, den blev saaet med D 22 Forlags D. 16, det blev vel tykt, saa tog vi E 23 Forlagsl. E Færdig med at saae Rug til Middag. Der blev saaet ved en 95 Tdr. Om Efterm. Skaaren Haggelse til Mellemmadstid, Ringtromlet til Aften. Niels Jensen hjalp til 1 Dag Martin paa Jagt skudt en Agerhøne, og jeg færdig med at Tromle til Middag i Jydegaarden, alt Vintersæden er Tromlet. Gustavkoen kælvet faaet en Kviekalv. Martin skudt en Hare Jeg og Mooer i Odense Nede at saae for Jørgen Hansen og blev færdig i ordentlig Tid Renset op og skaaret Hakkelse. Niels Jensen hjalp til ¼ om Efterm Niels Jensens Kone har faaet 25 Pund Hvede Skrevet Til Vedkommende angående Vurderingen Færdig med at tage Kartofler op. Der blev i alt 5 Kuler. Jorden meget tør Vurderingsforretning hos Gmd N C Steenberg, Gyrup Form. Kl Mig og Marie i Skovshøjrup vi kørte med H Hansens Karl. M. Olsen Vurderingsforretning hos Gmd. Knud Larsen Ullerup Fmd Kl 10. Hans ude at tærske for Anders Bødker.

15 Hans er ogsaa i Dag ude at tærske med Haandtærskemaskine for Anders Bødker Ole Christian og Jens Peter kom Hjem med 3½ Toget til Uggerslev i Efterm. De befandt dem begge vel oven paa Manøvren. I Aften Høstgilde hos os Kørt 1 Favn Slaasten paa Vejen. Kørt 10 Læs Gødning til Jydegd. Marken paa de svageste Steder paa Rug og Bygstubben Vurderingsforretning i Marbæk Kl 12 Pløjet med 3 Plove i Jydegdmarken (Rugstub) hele Dagen. Om Aftenen nede hos Jørg Hansen til Saagilde Fældet i Jydegaardsmarken med 3 Plove det meste af Dagen. Paa Stationen med 3 Stk Svin. 1 Tømrer til at reparere et Gulv nede i Laden med en ny Fod m.m Fældet i Jydegaadsmarken med 3 Plove Begyndt paa Roerne, vi trak de 70 Rader op i Mosen som Kristine har passet i Sommer, samt Skaaren det meste af dem. 3 trak op 4 af. Fader, Jens Peter og N Jensen var i Jersore efter 2 Læs Tang. Jørg Hansen 1 Dag Kristine 1 Dag Niels Jensen og Konen hver 1 Dag, Anton 1 Dag I Roerne; begyndt paa Højagrene. Kristine 1 Dag. N Jensens Kone ½ Dag Anton Jensen ½ Dag betalt Havde vi Dyrlæge Rath i Søndersø til Koen Thoderupen som havde faaet Mælkefeber. Efter er Par Timers Forløb var hun helt rask igen. Hun var ellers meget angreben. De gamle og Kristine var henne hos Sadelmagerens til Visit Kørt 15 Læs Roer hjem fra Mosen, den sidste Kvart blev det Regnvejr. Kristine ¾ Dag N Jensens Kone ¾. Om Aftenen var vi oppe hos Hans Hansens, for at gratulere Marie Kirstine og Lavrits Larsen Kørt 19 Læs Roer hjem fra Mosen. Udmærket fint Vejr hele Dagen. Kristine 1 Dag N Jensens Kone 1 Dag kørt 10 Læs Roer ind nede fra Marken om Fmd. Om Eftermd. 9 Læs fra Mosen. I alt 19 Læs idag. Det er godt Vejr hverdag. Kristine 1 Dag Kørt 17 Læs Roer ind. Resten fra Mosen 4 Læs og 13 Læs fra Marken. Der blev i alt 47 Læs fra Mosen. (Store Læs.) Niels Jensen 1 Dag. Konen 1 Dag. Anton Jensen 1 Dag, Betalt Kørt 23 Læs Roer ind, Vi har sat 40 Læs Roer ind i Hjelmen. Niels Jensen 1 Dag Konen 1 Dag Karen Kirstine 1 betalt. Kristine 1 Dag Ant. Jensen 1 betalt Kørt 19 Læs Roer ind. Det har hidtil været et udmærket Roevejr. Jørg Jensen 1 Dag Niels Jensen 1 Dag Konen 1 Dag, Kristine 1 Dag Stine Røgters 1 Dag, Ant Jensen 1 Dag Betalt Var der stor Præmieskydning om Aftenen. Bal i Forsamlingshuset. Jens Peter, Marie og Martin var med. Jens P. fik 3 og Martin 2 Præmie i hver sit Hald Regnvejr saa at sige hele Dagen. Oppe hos Maltgøren med 10 Tdr. Byg de 5 skal maltes til os selv og de 5 har han købt. Paa Stationen efter 1 Læs Foderstoffer 2000 Pund 800 Pund Solsikker 800 Rapskager 400 Pund Jordnødkager Oppe hos Købmand Andersen med vores Rajgræs det betaltes med 10 Øre Pundet. Skaaren Hakkelse. Om Eftmd. arbejdet i Roerne.

16 Skaaren Roer af om Fmd. om Eftermd. kørt 12 Læs Roer ind. Kristinr 1 Dag. Gjort Dagen op med hende Var Niels Peter Tækkemand her og rygnede. Staldladen og Tærskeladen. Mig, Jens Peter og Hans hjalp ham. Fader og Martin fældede Om Fmd kørt 3 Læs Kalvemøg ud, strøet det, samt trukken Gulerødder op. Og fældet med 2 Plove. Om Eftermd kørt 11 Læs Roer ind, hermed er vi færdig med at køre Roer ind for i Aar. I alt 133 Læs Fældet med 2 Plove om Fmd og 1 om Efrmd- Skaaren Hakkelse. Brækket Kager. Om Eftmd kørte mig og Jens Peter Roer for Sadelmageren. Han fik 20 Læs Roer i den store Mark. Kraften var 4 Spand Heste og 5 Vogne Mig og Martin var nede ved Jørgen Hansen for at Fælde. Fader og Ole Kr. passede Køer og malede Korn til Køerne Mig og Martin nede ved Jørgen, blev færdig med at fælde Kl. 3 pløjet 4 Læg. Fader var i Odense med Maries Tøj. Marie rejste ind til Odense. Ole passede Køer Fældet med 3 Plove i Mosen hele Dagen Ole Kristian passede Køer Pløjer med 3 Plove i Mosen om formiddagen, om Eftmd. Kørt Gulerødder hjem og kørt Ler væk her over ved Brønden. Ole Kr. rejste paa Dalum Landbrugsskole Pløjet med 3 Plove hele Dagen jeg begyndte paa Læerne her over om Eftermiddagen. Fader og Hans pløjede færdig i Mosen Pløjet med 2 Plove hele Dagen, tre Heste for hver Plov. Fader pløjede Hvedestub og jeg pløjede Læjer. Hans bestilte et og andet Fader og Moder til Alters. Jeg var i Odense om Eftermiddagen, nærmest for at komme til Aftenunderholdning i Fyns Forsamlingshus. Marie og Ole Kr. var ogsaa med til Aftenunderholdningen Pløjet med to Plove hele Dagen 3 Heste for hver Fader inde paa Søndersø Mark for at taksere en Gaard. Jeg pløjede der meste af Dagen, temmelig slemt Bygevejr Pløjet med 2 Plove det meste af Dagen. Det smaaregnede det meste af Dagen Pløjet med 2 Plove hele Dagen. Fader var om Eftermiddagen nede ved Lars Kristian for at betale Statskat betalte 44 Kr Stærk Frost sidste Nat. Om Formiddagen baaret Halm paa Roerne. Om Eftm. Pløjet med 3 Spand. Den unge sorte 4 nye sko Ole Christian var hjemme Hans Hansens Sønner var nede og fik en Lombre Pløjet med 2 Plove. Meget godt Vejr Pløjet med 2 Plove det meste af Dagen, jeg kørte 3 Tønder Alje ud hen under Aften Pløjet med 2 Plove Færdig med Læerne og Hvedestubben. Jeg var oppe paa Stationen med 2 Grise og fik nogen Malt med Hjem.

17 Kørt 33 Læs Gødning ned til Roer. Strøet det med det samme godt Vejr. Niels Jensen ½ dag Peer Jensen 1 Dag ---Betalt Kørt 33 Læs Gødning ud til Roer. Strøet med det samme. Godt Vejr. Niels Jensen 1 Dag, Peter Jensen 1 Dag. Betalt Kørt 9 Læs Gødning ud, der mangler 1 Læs endnu. I Skamby efter Kager 1000 pund Rapskager 1000 pund Solsikker 600 pund Jordnødkager. Muet under Svin kørt 5 Tønder Alje ud, grudtet lidt til Svinene. Peter Jensen ½ Dag Betalt Pløjet med 2 Plove hele Dagen paa Lægen som der skal Roer i. Niels Jensen ½ Dag Pløjet med 2 Plove hele Dagen. Oppe hos Hans Hansen til J. Hansens Fødselsdag. Niels Jensen 1 Dag Jeg pløjede det meste af Dagen. Fader var Patient. Skaaret 60 Neg Havre med Tilbehør. Pløjet med to Plove om Formiddagen. Om Eftermiddagen Pløjede jeg ene. Fader og Moder var i Rue paa Besøg. Lavet forskelligt Kørt 4 Læs Aske ud i Køkkenhaven. Slemt Snesjap hele Dagen. Skaaret 60 Neg Havre. Malet cirka 12 Skp Byg 4 Skp til Fedekøerne. Niels Jensen ½ Dag Slemt Snesjap hele Dagen. Jeg var i Odense, tog med 10 Toget derud og 2 Toget hjem. Om Aftenen var mig og Marie i Kosterlev og H. Hansens sønner. Fader og Hans forskelligt Fader og H. Hansen henne at besøge P. Christensen Lunde Mark. Ole Chr. Var hjemme Fader, Moder, og Kristine i Odense, Martin og mig passede Køer, pløjede lidt, vaskede den nye Vogn m.m Pløjet med 2 Plove om Formiddagen om Eftermiddagen pløjede jeg ene. Fader var i Skamby til Generalforsamling angaaende Mejeriet Pløjet færdig paa Højagrene og Haven her uden for. Nu er vi i Grunden færdig med pløjningen for i Aar, naar vi indtager Kalvefælen og saa det der skal være Brak Forskelligt arbejde. For mit og Hans Nielsens vedkommende; Fader begyndte at pløje Havrestub i Jydegaardsmarken Fader pløjet i Jydegaardene, mig og Hans kørt 24 Td. Alje ud Hans gravede i Haven. Jeg vaskede Vogne skar lidt Hakkelse. Fader i Odense for at sælge Ænder. 5 Stk, han solgte dem til en pris af 275 Øre Stk. Om Aftenen henne hos Sadelmagerens til Roegilde. Ole Chr. Martin og mig I Skamby til Andespil. Martin og mig; men vi vandt ingen Ting. Der kom en gaas til Thorup som vandtes af Jørgen Peter og Marie Kirstine. Ole Chr. Og Marie hjemme Regnvejr hele Dagen skaaret Hakkelse og grudtet til Køer og Svin Fader pløjede Havrestub hele Dagen. Jeg kørte Brænde ind, begge Pigerne hjalp til.

18 Fader pløjede hele Dagen, jeg hjalp til om Formiddagen. Om Eftermiddagen øste jeg Vand af, ryddede under Høns, kørte lidt Jord ud af Roehuset Om Formiddagen kastet Grus op, om Eftermiddagen i Jydegaarden for at jævne nogle huller. Fader pløjede Havrestubben færdig, pløjede lidt nede i Haven i Jydegaarden Om Formiddagen kørt lidt Grus omkring paa forskellige Steder. Om Eftermiddagen var Fader, Hans og Martin i Jydegaarden for at jævne, jeg passede saa Køerne, hen under Aften baaret lidt gammel Halm ind i Laden Baaret noget gammelt Halm ind. Skaaret Hakkelse ryddet Kalvehuset omme bag ved, Peter Nielsen og Hustru, Verninge var her ude; der kom 6 Læs Gødning ned Fælen Fader i Odense. Jeg grudtede lidt til Køer og Svin, var i Skamby med 100 Pund Hvede fik 200 Pund Mel med Hjem. Fik opgjordt med Hvede og Mel Kørt 21 Læs Gødning ned i Fælen. Niels Jensen 1 Dag Soen skal lægge Grise. Paa Stationen med 4 Grise. Fader pløjede ude i Fælen om Eftermiddagen, jeg malede Malt og lidt Grudt. De 3 af grisene kom i 1 Klassen 1 i 3 die Klasse. Soen lægge grise Hentet 1000 pund Solsikker 800 pund Rapskager 600 Jordnøddekager 500 pund Bomuldsfrøkager i alt 2900 pund. Købt 5 Grise af Povlsen, Mariendal Pris 8 KR. per Kilo. Hans vaskede Vogne, strøede Gødning Til Begravelse henne ved Trine. Fader kørte for. Hans Jørgen og mig var skaffer Brøndgraverne var her for at rydde Brønden, Hans pløjede ude i Fælen og strøede det sidste Gødning, Jeg skar Hakkelse grudtede ryddede under Svinene m.m Soen lagde Grise sidste Nat fik 12 Stk. Jeg var i Odense om Eftermiddagen. Ole Chr., Marie og mig var paa Theater, der var Afskedsforestilling. De spillede meget godt Levere Almisse Kl pund Rugmel 22,2 pund Mad 5½ pund Bygmel 2 ¾ Flæsk 2 ¾ Smør fader kørte Almissen op til Skamby. Leveret 300 pund Hvede til Købmand Andersen, Skamby. Pris 6.40 pr 100 pund Kontant Fader pløjede færdig ude i Fælen, det sidste for i aar. Om Aftenen var han oppe ved Dyr læge Rath. Martin og Kristine i Odense for at se Julestads. Jeg passede Køer. En gris af Bødker var en Løv Orne Leveret 3000 pund Hvede til Købmand Andersen. Betalt 192 Kr. Anders Tækkemand her og udbedrede Taget Skaaret Hakkelse 100 Neg Havre med Tilbehør. Vaskede Vogne Hans gravede ude i Haven Baget til Jul. Ole Chr. Kom hjem; Smed Nielsens Viggo kom herud for at holde Juleferie. Flyttet Langhalm 15 ½ Traver Fejet Gaard, muet under Kalve og Svin og forskellige smaaarbejder hele Dagen. Ole Chr., Martin, Viggo, Kristian og Hanne i Kirke. Jeg og Hans har Friseret hinanden. P. Olsen Juledag Herrefremmede, Martin i Bolmerud, Iver, Peter i Fremmelev Viggo, Rasmus Hansens Sønner Jens Hansen og Ole Chr, Olof fra Bederslev samt Lars Knudsen Glavendrup, Marie var hjemme;

19 Forskellige smaadele hele Dagen Skaaret Hakkelse, grudtet til Svinene, kaster paa til at tærske Tærsket 92 Knipper Havrehalm, som blev sat op paa Slyden over det 3 Hus. Om Aftenen i Rue til Selskab. Ole Chr. Jens Hansen og mig Jens Peter Renset Havre samt baaret den paa Løftet 23 Td. Kastet Korn paa til at tærske Opgjordt med Niels Jensen for hele Aaret. Peter Olsen. Tæsket 130 Knipper Blankorn 65 Knipper op paa Havreslyden. Den 14 Februar skrev jeg paa Skemaet til Selvangivelse. Indkomsten blev ansat til 2600 Kr. Renter 200 Kr. i alt 2800 Kr. Fradrag med 50 Kr. 600 Kr. for egen Person 70 Kr for Bøn (børn?) Formuen til Kr. paa Skemaet til Sogneraadet Ejendommen med Besætning og Inventar Kr. Stats Indkomst 2800 Kr. den faste Ejendom Kr Aftægtsydelse 400 Kr. Skovauktion i Morudsskov Tirsdagen den 9. Februar Mødested Kl. 10, ved Skovfogedhus. Skovauktion i Bruhed Fredag den 12 te Februar Mødested Grusgraven Kl.10 ½. Skovauktion i Søndersø Skov Onsdagen den 10 Februar. Mødested Skovfogedhuset Kl.10. Skovauktion i Margaard Tirsdagen den 10 Januar 1905 Kl.10½ Mødested Indkørselen til Tværskov. Selv om gode Jorder faar 20 Læs Staldgødning pr. Tønde Land kan der med Fordel saaes 300 pund 18 Procent Superfosfat 150 Pund Kali og 250 pund saltpeter pr Td. Land. Efter Førsøg gjort af Konsulent Madsen Mygdal. Fra Gulvet til overkanten af Akslen er 15 Tømmer. Maskinen er lige ved 17 Tøm. ved indvendig Maal Fra Akslen og til Væggen er godt 11 Alen. Indtægt Udgift Mejeriet Kr. 73 Skatter og afgifter 700 Kr Slagteriet Kr.00 Renter. 130 Kr Æg 208 Kr.00 Foderstoffer Kr Husdyr 725 Kr.00 Indkøb af træ 200 Kr. Fra Skov. 35 Kr. 00 Indkøb Kreaturer 230 Kr Kapitalindtægt 320 Kr. 00 Fornyelse Kr. Bolig og Have 250 Kr. 00 Forskelligt 30 Kr. Husholdning 725 Kr. 00 Folkenes Løn Kr. Kjøretøj 100 Kr. 00 Folkenes kost Kr. I alt 8,931 Kr I alt Kr.

03.01.1910. Pløjet Havrestub Peter Jensen og brækkede Stenbro op.

03.01.1910. Pløjet Havrestub Peter Jensen og brækkede Stenbro op. O. Chr. Olsen. Kristiansminde, Uggerslev. Uddrag af hans dagbog for 1910. 03.01.1910. Pløjet Havrestub Peter Jensen og brækkede Stenbro op. 04.01.1910. Pløjet Havrestub Peter Jensen Thorup var og brækkede

Læs mere

02.01.1903. Om Aftenen var Jens Peter oppe i Glavendrup ved Anders Knudsens.

02.01.1903. Om Aftenen var Jens Peter oppe i Glavendrup ved Anders Knudsens. 1903 Ole Christian Olsen, Christiansminde/Jydegaarden, Uggerslev. Uddrag af hans dagbog for 1903. Kontrabog No. 48,2,48. Kristian Jakobsen Kontrolassistent. 01.1 1903. Havde vi Ungherreselskab her. Jens

Læs mere

Dagbog for Grauballe Fattiggård 1880 til 1907 og Svostrup Asyl 1907 til 1921

Dagbog for Grauballe Fattiggård 1880 til 1907 og Svostrup Asyl 1907 til 1921 Side 1 Apr 1880 1. Mødte Bestyren (red.: Frands Christian Laursen) og Overtog Gaarden. Karlen og Pigen ligeldes var mødte og forrettede det daglige 2. Mødte Anders Gregersen, Martinus Christensen og passede

Læs mere

Tærskede vi Havre Var vi i Skamby og besøge Jens Peters

Tærskede vi Havre Var vi i Skamby og besøge Jens Peters 1909 Noterings - Kalender for Aaret 1909. O.Chr.Olsen, Jydegaarden den 19.Januar 1909. O. Chr. Olsen, Kristiansminde. Dette Navn er Gaarden bleven kaldet i dette Aar. Dette står skrevet paa Omslaget inde

Læs mere

Min første plads Oustrupgaard 1914

Min første plads Oustrupgaard 1914 Min første plads Oustrupgaard 1914 Niels Østergaard, Rørbæk, fortæller Min første plads Niels Østergaard, Rørbæk, fortæller. Den første plads, jeg havde som tjenestekarl eller dreng, var på Oustrup Møllegaard.

Læs mere

Side 1 af 5 Gårdejer Rasmus Knudsens optegnelser (Høje, Lunde sogn) i afskrift v. Alfred Abrahamsen, Lunde. Originalen i privat eje? Aar 1670. Kørtes der med Slæde fra Nyborg til Korsør i 12 Uger. 1709

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

08.01.1940. Om Eftmd var Holger ude og sælge Medlemskort til Venstrevælgerforeningen i Jydegaardene, Marbæk og Uggerslev Mølle.

08.01.1940. Om Eftmd var Holger ude og sælge Medlemskort til Venstrevælgerforeningen i Jydegaardene, Marbæk og Uggerslev Mølle. Ole Chr Olsen, Kristiansminde/Jydegaarden, Uggerslev. Uddrag af hans dagbog for 1940 08.01.1940. Om Eftmd var Holger ude og sælge Medlemskort til Venstrevælgerforeningen i Jydegaardene, Marbæk og Uggerslev

Læs mere

En gang for længe siden. Børneliv på landet for 100 år siden

En gang for længe siden. Børneliv på landet for 100 år siden En gang for længe siden Børneliv på landet for 100 år siden Hvad ved du om landbruget for 100 år siden? Lav et mind map. Landbruget for 100 år siden 1 Spørgsmål til Ida Marie og Axel Hvad vil du spørge

Læs mere

Det Sønderjyske Fællesskue Aabenraa. Opgave ark

Det Sønderjyske Fællesskue Aabenraa. Opgave ark Det Sønderjyske Fællesskue Aabenraa Den 28. og 29. maj 2010 Indledning: Opgave ark En gang, langt tilbage i tiden, var hele den danske befolkning bønder. I dag arbejder mindre end 1.5 procent af den danske

Læs mere

Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914

Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914 Se kopi af original købekontrakt og skøde 1907 Se kopi af Karen Sofie Hansdatters dødsattest 1914 Nærværende Stykke Stempelpapir til I alt 24 Kroner med paaklæbede Stempelmærker til Taxt 29 Kr. 55 Øre

Læs mere

Astrid og S.P. Jensen

Astrid og S.P. Jensen Astrid og S.P. Jensen Vore erindringer Redigeret af John Lykkegaard Astrid og S.P. Jensen Vore erindringer udgivet 2006 udgivet som e-bog 2011 S. P. Jensen og Forlaget Mine Erindringer Redigeret af John

Læs mere

Generation X Ane nr. 1528/1529

Generation X Ane nr. 1528/1529 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Jens Laursen Skou og -datter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Laurs Hansen Skou & Bodil -datter Ane nr. 3056/3057 Jens Laursen Skou

Læs mere

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Anders blev født 3 jan 1884 på Langemark i Sæby sogn, Holbæk amt, søn af landarbejder og skomager Hans Sørensen og hustru Karen Marie Jørgensen.

Læs mere

St. Sjørup om ejendomme, folk og historie. Adresse, matr.nr. mv.:

St. Sjørup om ejendomme, folk og historie. Adresse, matr.nr. mv.: St. Sjørup om ejendomme, folk og historie. Adresse, matr.nr. mv.: Søstien 4, St Sjørup, 8950 Ørsted Egevang Fritliggende enfamilieshus (parcelhus) Matrikelnr.: 9a Ejerlav: ST. SJØRUP BY, ESTRUPLUND samt

Læs mere

Aage Rudolf Poulsen. KB Kærum 1748-1814, 1791 nr 1 (opslag 305) Hans Michelsen begravet 30/1 (født ca 1735)

Aage Rudolf Poulsen. KB Kærum 1748-1814, 1791 nr 1 (opslag 305) Hans Michelsen begravet 30/1 (født ca 1735) JP 58 1735 Hans Michelsen, Torø Huse MULIGHED: KB Kærum 1722-1814, 1734 (opslag 103) Hans Michelsen døbt 2/2 Michel Hansen af Norbÿe 1 Barn døbt Fest: Purificat: Mar: nom: Hans fad: som bar Det Helvig

Læs mere

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt

Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Matrikel 7 i Babberup by Dalby sogn Præstø amt Ifølge matriklen i 1664 hørte gården til Jomfruens Egede, fæsteren var Niels Pedersen, gårdens hartkorn angives til 4 td 5 sk. Ifølge Matriklen i 1680 hørte

Læs mere

Kvostedgårdens Historie

Kvostedgårdens Historie Kvostedgårdens Historie Tillæg: Om at bygge et hus Kvostedgårdens historie Kvostedgården som den ser ud på Hjerl Hede er næsten 200 år gammel. Den har navn efter den lille by Kvosted mellem Skive og Viborg,

Læs mere

Generation X Ane nr. 1386/1387

Generation X Ane nr. 1386/1387 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Lauridts Lauridtsen og -datter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Laurits Uthersen & Anna Nielsdatter Ane nr. 2772/2773 Lauridts Lauridtsen

Læs mere

Den 8. 10. juni 2007. Opgaveark

Den 8. 10. juni 2007. Opgaveark Roskilde Dyrskue Den 8. 10. juni 2007 Opgaveark Indledning: En gang, langt tilbage i tiden, var hele den danske befolkning bønder. I dag arbejder mindre end 1.5 procent af den danske befolkning i landbruget.

Læs mere

Side 1. Transskriberet af Edla Lund Hansen Side 1. Ark 1

Side 1. Transskriberet af Edla Lund Hansen Side 1. Ark 1 Side 1 Ark 1 ORTEGNELSE over de Mænd og Kvinder som ere fødte i Tidsrummet fra 15de ebruar 1883 til 15de ebruar 1885 ødsels=dat o orældrenes eller Værgens Aar 1 Mads Jensen Knudsen Søren Chr. Knudsen 16/1

Læs mere

Prædiken over Den fortabte Søn

Prædiken over Den fortabte Søn En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Spørgsmål til Karen Blixen

Spørgsmål til Karen Blixen Spørgsmål til Karen Blixen Af Dorte Nielsen Karen Blixen afsnit 1 1. Hvor ligger Rungstedlund? 2. Hvornår blev Karen Blixen født? 3. Hvor mange år var hun i Afrika? 4. Hvornår udkom hendes første bog?

Læs mere

Studehavegård Studehavevej Nr.9. Errindlev Matr.13 a

Studehavegård Studehavevej Nr.9. Errindlev Matr.13 a Studehavegård Studehavevej Nr.9. Errindlev Matr.13 a (E-K) (E-KA) 1785 den 20 Februar DORTHE døbt, Christen Dues datter af Errindlev båren af Peder Dalls Hustru i Bjernæs. Fadderne: Mads Ottesen, Rasmus

Læs mere

Stenalderen. Jægerstenalderen

Stenalderen. Jægerstenalderen Stenalderen Helt tilbage til år 12.000 f. kr. var der istid i Danmark. Hele landet var dækket af is med over en kilometer i tykkelse, så der var ikke meget liv. Langsomt begyndte isen at smelte, og istiden

Læs mere

Enghavegaard, Borup, matrikel 7

Enghavegaard, Borup, matrikel 7 https://www.slaegtogdata.dk/kilder/afskrevne-kilder/praestoeamt/enghavegaard-borup-matr-7 Enghavegaard, Borup, matrikel 7 Præstø amt, Fakse herred, Sønder Dalby sogn - kildeafskrift doneret af Arne Hansen,

Læs mere

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre.

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen 1869-1943 Maren Kirstine Lumbye 1873-1903 Jens Chr. Nielsen blev født d. 16. august 1869, som søn af husmand Gabriel

Læs mere

Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166. 15 Marts 1795

Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166. 15 Marts 1795 Gislev Kirke 1753-1798, opslag 166 15 Marts 1795 Eodem Die blev Hans Christensens og Giertrud Jens Datters Sön i Giislef forhen hiemmedöbt 19 Febr. og kaldet Xsten (=Christen) i Kirken fremstillet, baaren

Læs mere

Kongevejen 118A Højelsgård, oprindeligt Høeltsgård. arvefæstegård

Kongevejen 118A Højelsgård, oprindeligt Høeltsgård. arvefæstegård Kongevejen 118A Højelsgård, oprindeligt Høeltsgård. arvefæstegård Matrikelnumre: Matrikel nr. 10 Lønholt by, Grønholt sogn, Nu 10a Lønholt By, Grønholt sogn, Det oprindelige nummer: 13. Matr.nr. 10a er

Læs mere

Gabriel Nielsen, min tipoldefar.

Gabriel Nielsen, min tipoldefar. Gabriel Nielsen, min tipoldefar. Gabriel Nielsen er født d. 15. februar 1833 i Slippehuset i Næsbyhoved-Broby sogn på Fyn. Forældrene var: Husmand, træskomand og daglejer Niels Gabrielsen 36 år og hustru

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

FAGBOG til klas MAD FRA LANDET

FAGBOG til klas MAD FRA LANDET FAG BO til 1.-3. kla G sse MAD FRA LANDET MAD FRA LANDET af Kristina Froulund Ladekarl Skole, Landbrug & Fødevarer 2016 Design og grafisk tilrettelæggelse: Trine Lomholt Bruun Redaktør: Peter Bejder Produktionsledelse:

Læs mere

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t

År 1700 f.v.t. 500 f.v.t År 1700 f.v.t. 500 f.v.t 1 Bronzealderen Bronzealderen er tiden lige efter bondestenalderen. Den varede fra 1700 f.v.t. til 500 f.v.t og hedder Bronzealderen på grund af det nye metal bronze. Da bronze

Læs mere

Jørgen Moe. I Brønden og i. bokselskap.no 2011

Jørgen Moe. I Brønden og i. bokselskap.no 2011 Jørgen Moe I Brønden og i Tjernet bokselskap.no 2011 ISBN: 978-82-8319-099-1 (digital, bokselskap.no), 978-82-8319-100-4 (epub), 978-82-8319-101-1 (mobi) Dukken under Tjørnerosen. Der var en liden Pige,

Læs mere

Generation X Ane nr. 1510/1511

Generation X Ane nr. 1510/1511 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Anders Hansen Tuesen og Mette Andersdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Hans Tuesen & Maren -datter Anders Madsen & Anna Christensdatter

Læs mere

Grønholtvej 21. Kollerisgård. Matrikelnummer

Grønholtvej 21. Kollerisgård. Matrikelnummer Grønholtvej 21 Kollerisgård Matrikelnummer Matr. Nr. 5a, og 31 Grønholt by, Grønholt sogn. Gården var oprindelig gård nr. 9. Matr.nr. 5 a er på 273.316 m2. Fotos af ejendommen Ejere af ejendommen 1. Skøde

Læs mere

Blade af Niels Joseph Andreassens dagbog

Blade af Niels Joseph Andreassens dagbog Blade af Niels Joseph Andreassens dagbog Dagbogen begynder d. 5. februar 1907 og er en fortsættelse. Det forudgående er vel tilintetgjort sammen med en del små hæfter, som hed arbejdsbøger og var skrevet

Læs mere

Følgende står at læse på etiketten DA MIN GAMLE BEDSTEMOR VAR DØD, LÅ DER I SKUFFEN SÅDAN ET HÆFTE TIL HVERT AF BØRNENE.

Følgende står at læse på etiketten DA MIN GAMLE BEDSTEMOR VAR DØD, LÅ DER I SKUFFEN SÅDAN ET HÆFTE TIL HVERT AF BØRNENE. 1 Følgende står at læse på etiketten på heftets forside: DA MIN GAMLE BEDSTEMOR VAR DØD, LÅ DER I SKUFFEN SÅDAN ET HÆFTE TIL HVERT AF BØRNENE Ebbe og Dagmar HUN VAR JO STEDMOR TIL DE FIRE FØRSTE BØRN OG

Læs mere

Juleharen. Et stykke journalistik af. Kaj Munk

Juleharen. Et stykke journalistik af. Kaj Munk Et stykke journalistik af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg

Læs mere

Generation X Ane nr. 1496/1497

Generation X Ane nr. 1496/1497 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Jeppe Jespersen og Karen -datter Bruun 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Jesper Nielsen & Anna -datter Ane nr. 2992/2993 Jeppe Jespersen

Læs mere

Møller Christen Andersen

Møller Christen Andersen Møller Christen Andersen 1 Espe-Vantinge Kirkebog 1744-1804, opslag 25 Samme Dag* (18. Februar 1759) døbt Niels Andersens Datt. Johane, baaren af And. Knudsens Pige Maren, Test. Niels Nielsen, Peder Jensen,

Læs mere

Jerslev 11-60. Klæstrup 61-110. Svennum 111-128. Klæstrup 129-130

Jerslev 11-60. Klæstrup 61-110. Svennum 111-128. Klæstrup 129-130 Ejerlav. Side. Jerslev 11-60 Klæstrup 61-110 Svennum 111-128 Klæstrup 129-130 Ejerlav Svennum Folio nr. 111 Løbenr. 84 "Bundgaard" Matr. nr. 1. Lars Mikkelsen, skøde fra Mikkel Christensens enke Karen

Læs mere

Jensine Cathrine Christensen, - Levnedbeskrivelse

Jensine Cathrine Christensen, - Levnedbeskrivelse Jensine Cathrine Christensen, - Levnedbeskrivelse Jensine Cathrine Hansen (født Christensen) bliver født i Ommel ved Marstal på Ærø den 9. januar 1843. Hendes forældre er Matros Jens Christensen af Ommel

Læs mere

Opgaver til Bliver der krig?

Opgaver til Bliver der krig? Opgaver til Bliver der krig? 1. Dannevirke På billedet side 5 kan du se noget af Dannevirke-volden. Hvilken del var mon lettest at forsvare den gamle del som du ser i forgrunden, eller den nye del? Hvorfor?

Læs mere

Sjælstoftevej Nr. 25. Matr.9 a. (S-I) Billeder (S-I)

Sjælstoftevej Nr. 25. Matr.9 a. (S-I) Billeder (S-I) Mosegård Sjælstoftevej Nr. 25. Matr.9 a. (S-I) Billeder (S-I) 1765 Dom: 20 a` Trinitatis = Søndag den 20 Oktober MAREN døbt, Rasmus Johansens liden Datter af Sjælstofte, som blev båret til Dåben af Hans

Læs mere

Hans Anders Harald Sørensen

Hans Anders Harald Sørensen ca. 1722-1771 Jeppe Hansen født ca. 1722 Jep Hansen Loserup grd - Soren Larsen dod 20/1 1749 Jeppe Hansen Løsserup gaard 14/7 1761 1 185 KB Udby 1737-1814, 1771 opslag 103 Jep Hansen begravet 5/8 D: 5

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Landbrug i gamle dage på markarbejde

Landbrug i gamle dage på markarbejde Landbrug i gamle dage på markarbejde Blandt Lokalhistorisk Arkivs over 10.000 billeder fra den tidligere Støvring Kommune er en hel del, der fortæller om arbejdet i landbruget før i tiden. En del af billederne

Læs mere

På Vær-lø-se-gård sker der mær-ke-li-ge ting. Det spø-ger. Der er gen-færd.

På Vær-lø-se-gård sker der mær-ke-li-ge ting. Det spø-ger. Der er gen-færd. 1 På Vær-lø-se-gård sker der mær-ke-li-ge ting. Det spø-ger. Der er gen-færd. På går-den bor Al-ma, Ha-rald og Eb-ba. Al-ma tror ik-ke på gen-færd, men det gør Ha-rald og Eb-ba. Så en dag sker der no-get,

Læs mere

Den værkbrudne. En prædiken af. Kaj Munk

Den værkbrudne. En prædiken af. Kaj Munk En prædiken af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet,

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Liste over bestyrelsesmedlemmer Alslev Forsamlingshus

Liste over bestyrelsesmedlemmer Alslev Forsamlingshus Hansen Hans Peder 1908 Formand 1908-01-29 Jepsen Jeppe H 1908 Kasserer Toftnæs Gregersen Karl 1908 Alslev Andersen Thue 1908 Alslev Hansen Lauridsen 1908 Toftnæs Hansen Hans Peder 1908 Formand 1909-02-19

Læs mere

Transskriberet af Lene Fabritius

Transskriberet af Lene Fabritius Fra 15 de Februar 1886 til 15 de Februar 1887 Lab 1 Zacharias Petersen 04/04 1886 Fisker Janus Petersen F 2 Carl Marinus Trolle 04/04 1886 Fisker August Trolle F 3 Niels Christian Lønstrup 30/04 1886 Fisker

Læs mere

Familien tog toget fra Frederikshavn kl. 9.40. De skal ankomme til Århus kl. 12.20. Hvor lang tid tager familiens togtur?

Familien tog toget fra Frederikshavn kl. 9.40. De skal ankomme til Århus kl. 12.20. Hvor lang tid tager familiens togtur? Maria og hendes familie vil en tur til København. De skal køre over Storebæltsbroen. Først tænker de på at køre frem og tilbage lørdag. En lørdagsbillet over Storebælt koster 330 kr. Men de beslutter,

Læs mere

Modul 1. 1. a Hvad er økologi?

Modul 1. 1. a Hvad er økologi? Modul 1. 1. a Hvad er økologi? Se på øko-mærket herunder. Det henviser til økologisk mad fra økologisk dyrkning af jorden. Men økologisk betyder andet end det. Økologisk landbrug har lånt ordet økologisk

Læs mere

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden

den tilfrosne å. Far kan nu godt se, at jeg keder mig, og gir mig til sidst lov til at gå om til de andre, som kælker på den store bakke i den anden På kælkebakken I morgen er det juleaften. Det bliver en rigtig hvid jul med sne, klar himmel og frostvejr. Lissom et billede jeg har set på forsiden af et af mors juleblade. Jeg er ude at kælke på den

Læs mere

Lindknud sogn diverse 1698 til d. 15 mar. Blev Jørgen Pedersens hustru af Lindknud introduceret.

Lindknud sogn diverse 1698 til d. 15 mar. Blev Jørgen Pedersens hustru af Lindknud introduceret. 1778 d. 15 mar. Blev Jørgen Pedersens hustru af Lindknud introduceret. 1778 d. 22 mar. Blev Søren Christensens hustru af Gilbjerg introduceret. 1778 d. 25 mar. Blev Jens Hansens hustru af Klelund introduceret.

Læs mere

J~ l, I. j G' Kend din by Sørvad. Fortællesti på 4,5 km. Udarbejdet af: Emma Ahle, Elias Lorentzen, Mathias Christiansen og Emma Sloth. ~('i...

J~ l, I. j G' Kend din by Sørvad. Fortællesti på 4,5 km. Udarbejdet af: Emma Ahle, Elias Lorentzen, Mathias Christiansen og Emma Sloth. ~('i... :, Kend din by Sørvad. Fortællesti på 4,5 km > ri" / >< ~('i..... a:..møllevange~o=s;."../ '.' '. J~ l, I.~ j ~' 1.', G' Udarbejdet af: Emma Ahle, Elias Lorentzen, Mathias Christiansen og Emma Sloth. '~

Læs mere

Assenbøllevej Nr.2 Assenbølle Matr.Nr.2. Kærlundgård. Billeder (A-A) Kærlundgård JPG

Assenbøllevej Nr.2 Assenbølle Matr.Nr.2. Kærlundgård. Billeder (A-A) Kærlundgård JPG Assenbøllevej Nr.2 Assenbølle Matr.Nr.2. Kærlundgård. Billeder (A-A) Kærlundgård JPG (A-A). Gård Nr.2 i Assenbølle fæstet af Rasmus Pedersen 1787.... (A-AA) 1787. Rasmus Pedersen husbond 41 år 1. ægteskab

Læs mere

KJØBENHAVN. TRYKT HOS J. D. QVIIST & KOMP. 1884.

KJØBENHAVN. TRYKT HOS J. D. QVIIST & KOMP. 1884. KJØBENHAVN. TRYKT HOS J. D. QVIIST & KOMP. 1884. I N D H O L D. Side Lykkehans I De tre smaa Skovnisser 7 Snehvide I 4 Stadsmusikanterne i Bremen 24 Hunden og Spurven 28 De tre Spindersker 3 2 Lille Rumleskaft

Læs mere

Matr.nr. 25 - Vest for smedjen

Matr.nr. 25 - Vest for smedjen Matr.nr. 25 - Vest for smedjen Matr.nr. (1808) Status (1808) Jordareal Bygninger (1859) Beliggenhed 25, Vester Egede by og sogn Fæstehus Ejer: Gisselfeld Kloster 1.880 kvadratalen = 733 m2 + jordlod syd

Læs mere

Mosegårdsvej 4 Pilehøj

Mosegårdsvej 4 Pilehøj Mosegårdsvej 4 Pilehøj Matrikelnummer Matr.nr. 16 Grønholt by, Grønholt sogn, huslod, ved udskiftningen nr 4, 4 skp. Bevokset med underskov, Matr.rn.12 Grønholt by, Grønholt sogn er på 3.9642m2 Matr.nr.

Læs mere

lave. Men i dag har jeg ikke rigtig lyst til noget som helst. Sådan har jeg det sommetider, men som regel varer det ikke så længe.

lave. Men i dag har jeg ikke rigtig lyst til noget som helst. Sådan har jeg det sommetider, men som regel varer det ikke så længe. Vi kører blade Jeg er lige kommet hjem fra skole, har klædt om, og ved ikke rigtig hvad jeg skal lave. Jeg går op på mit værelse og tager kassen med mit legetøj. I kassen ligger alt mit Tekno ingeniørsæt,

Læs mere

Hjørnegården gennem 100 år.

Hjørnegården gennem 100 år. Hjørnegården gennem 100 år. I 1894 købte Jacob Rasmussen, husmandssøn fra Munkebo, Hjørnegården for penge tjent som kreaturhandler. Hans hustru var Gertrud Marie Andersen, gårdmandsdatter fra Martofte.

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Aner til Agathe Line Hansen

Aner til Agathe Line Hansen 1. generation 1. Agathe Line Hansen, datter af Daglejer Jørgen Hansen og Karen Dorthe Larsen, blev født den 21 Okt. 1870 i Ejby Sogn, Vends Herred, 1 blev døbt den 14 Dec. 1870 i Hjemmet, døde den 17 Sep.

Læs mere

Folketællinger. Fæster i tiden. Ejer i tiden. Navn. Hans Christophersen & Lucia Andersdatter. 11. okt. 1830-1845. Hans Hansen & Johanne Hansdatter

Folketællinger. Fæster i tiden. Ejer i tiden. Navn. Hans Christophersen & Lucia Andersdatter. 11. okt. 1830-1845. Hans Hansen & Johanne Hansdatter Matrikel 5a, Stenagergaard. ***** Matrikelkort 1798: ejer/fæster Hans Christoffersen areal: 494030 /al 42 1/14 tdr. Tidligere hed gården Wingeberggaard og havde matrikelnummer: 2 [Forside] [Skafterup]

Læs mere

Løvelbro Kro. Nedenstående optegnelser er lavet af. KNUD V. SØRENSEN Havrevænget 17 Bøstrup 8870 Langå 86 96 4149-40 58 41 40

Løvelbro Kro. Nedenstående optegnelser er lavet af. KNUD V. SØRENSEN Havrevænget 17 Bøstrup 8870 Langå 86 96 4149-40 58 41 40 Løvelbro Kro. Nedenstående optegnelser er lavet af KNUD V. SØRENSEN Havrevænget 17 Bøstrup 8870 Langå 86 96 4149-40 58 41 40 Løvelbro er en gammel stedsbetegnelse for overgangen af Skals å, i tidernes

Læs mere

Regn Den Fynske Landsby ud - Et praktisk matematikforløb i Den Fynske Landsby

Regn Den Fynske Landsby ud - Et praktisk matematikforløb i Den Fynske Landsby Regn Den Fynske Landsby ud - Et praktisk matematikforløb i Den Fynske Landsby Opgavesæt til Gruppe 2: Jens Rasmussen, den gamle træskomager, er netop afgået ved døden efter et langt godt liv som træskomager.

Læs mere

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen

Tryllefrugterne. fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Tryllefrugterne fortalt af Birgitte Østergård Sørensen Der var engang en mand og en kone; de havde en søn, der hed Hans. Manden passede en hel købstads kreaturer, og det hjalp Hans ham med. Så kom han

Læs mere

Generation XI Ane nr. 3020/3021

Generation XI Ane nr. 3020/3021 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Hans Tuesen og Maren -datter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Thue Hansen &? -datter Ane nr. 6040/6041 Hans Tuesen og Maren -datter

Læs mere

Jensine Cathrine Christensen

Jensine Cathrine Christensen Jensine Cathrine Christensen Jensine Cathrine Christensen bliver født i Ommel ved Marstal på Ærø den 9. januar 1843. Hendes forældre er Matros Jens Christensen af Ommel og Hustru Maren Larsen. Jensine

Læs mere

Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup. lørdag d. 29. juli 2006

Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup. lørdag d. 29. juli 2006 Krogshave/Krushave slægtsfest i Hjallerup lørdag d. 29. juli 2006 Mit navn er Leif Bruhn Andersen. Jeg er barnebarn af Ane Marie s storebror, bedst kendt som Snedker Peter Andersen Postadresse: Krogshave

Læs mere

Aner til Karen Jensen

Aner til Karen Jensen 1. generation 1. Karen Jensen, datter af Husmand Jens Jensen og Kirsten Olesen, blev født den 20 Nov. 1885 i Ø. Tørslev sogn, Gjerlev Herred, 1 blev døbt den 2 Dec. 1885 i Hjemmet, og døde efter 1930.

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro.

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Damgade 14. Boel Nr.44 (Gl. 21 ). Nr. 27 På præstekort hus 41 Viet den 22. okt. 1831 Johan Henrik Schmidt * 28. aug 1797, søn

Læs mere

Helga Poulsens aner. BK 72 og BK 76-1694 Andreas Jensen, Ølstykke

Helga Poulsens aner. BK 72 og BK 76-1694 Andreas Jensen, Ølstykke BK 72 og BK 76-1694 Andreas Jensen, Ølstykke kilde "Frederiksborg": 272. Andreas Jensen f. 1694, Udlejre, Døbt 11/02 1694, Ølstykke, Adresse Ølstykke, Stilling Gmd. Egebjerggaard, g. (1) 31/03 1723, i

Læs mere

Aner til Arbejdsmand, skorstensfejer Knud Hansen

Aner til Arbejdsmand, skorstensfejer Knud Hansen 1. generation 1. Arbejdsmand, skorstensfejer Knud, søn af Husmand, Væver Hans Ejler Rasmussen og Karen Rasmussen, blev født den 16 Sep. 1867 i Brenderup Sogn, Vends Herred, 1 blev døbt den 1 Nov. 1867

Læs mere

Generation IX Ane nr. 736/737. Indholdsfortegnelse

Generation IX Ane nr. 736/737. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Hans Andersen Nordbo og Marie Hansdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Anders Andersen Nordbo & Dorte Pedersdatter Ane nr. 1472/1473

Læs mere

Uddrag af 'Dagjournaler' for Vester Egede Skole

Uddrag af 'Dagjournaler' for Vester Egede Skole Uddrag af 'Dagjournaler' for Vester Egede Skole 1851-1878 Kilde: Dagjournaler for Vesteregede Skole (hos Landsarkivet for Sjælland) I skolen dagjournaler er indført forskellige oplysninger om skolens elever

Læs mere

Generation XI Ane nr. 2996/2997

Generation XI Ane nr. 2996/2997 Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Jeppe Pedersen Hald og Anna -datter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Jeppe Pedersen Hald og Anna -datter Mandemarke Ane nr. 2996/2997

Læs mere

FÓLKASKÚLIN DANSKT 9. FLOKKUR MARS 2014. spurningar til tekstatilfarið. Skúlin ásetir sjálvur dag og tíð fyri royndarpróvtøkuna

FÓLKASKÚLIN DANSKT 9. FLOKKUR MARS 2014. spurningar til tekstatilfarið. Skúlin ásetir sjálvur dag og tíð fyri royndarpróvtøkuna Navn: Flokkur: M E N T A M Á L A R Á Ð I Ð FÓLKASKÚLIN DANSKT 9. FLOKKUR MARS 2014 lesifatan spurningar til tekstatilfarið Skúlin ásetir sjálvur dag og tíð fyri royndarpróvtøkuna Samlað tíð til máluppgávuna,

Læs mere

Lidt om Bjergby Lokalforening.

Lidt om Bjergby Lokalforening. Lidt om Bjergby Lokalforening. Billeder og tekst af Erik Skjoldager Pr. 1. maj 1962 blev jeg ansat som foderstofuddeler i Bjergby Lokal-forening og Hovbak Gødningsforetning, der indtil da havde været en

Læs mere

Hans Pedersen * Farsbølle Peder Møller Farsbølle Hårslev 24-4- 1762

Hans Pedersen * Farsbølle Peder Møller Farsbølle Hårslev 24-4- 1762 Elvedgård fæsteregister 1701882, Veflinge sogn, Skovby herred, Odense amt Det originale fæsteregister findes på www. Ny fæster, fornavn Ny fæster, efternavn Ny fæster, født/fra Gl. fæster, fornavn Gl.

Læs mere

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse

Materialer. Vis, hvad du kan. Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse Materialer Vis, hvad du kan Sprogscreening af skoleskiftere 3. 10. klasse INDHOLD Aktivitet 1, 2 og 3 Samtalebillede: Idrætslektion Aktivitet 4. Skønlitterær tekst 3.-4. klasse: Fablen Løven og musen (version

Læs mere

Egelundvej 22. Errindlev. Matr.15. nu 6e.

Egelundvej 22. Errindlev. Matr.15. nu 6e. Egelundvej 22. Errindlev. Matr.15. nu 6e. (E-M) 1767 Søndag den 6 September ELSE døbt, Hans Møllers liden Datter i Errindlev, som blev båret til Dåben af Forvalter Holst på Højbygård, hans Kæreste. Faddere:

Læs mere

Skøde 1942 til Christian Carl Christiansen. Købers Bopæl: Ulse Olstrup Pr. Rønnede. Stemplet d. 11/2 1942 med i alt 153 Kr.

Skøde 1942 til Christian Carl Christiansen. Købers Bopæl: Ulse Olstrup Pr. Rønnede. Stemplet d. 11/2 1942 med i alt 153 Kr. Matr.nr. 2b m.fl. Frenderup By Dalby Sogn Købers Bopæl: Ulse Olstrup Pr. Rønnede Stemplet d. 11/2 1942 med i alt 153 og 60 Øre Anmelder: Poul Opstrup Landsretssagfører Haslev Undertegnede Se kopi af originalt

Læs mere

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført

Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført Sterup Andelsmejeri Sterup Andelsmejeri stiftet d. 3. marts 1897. Grunden købt af Peter Eriksen for 150 kr. Det gamle mejeri fra starten, blev opført for 16.000 kr. Nuværende bygninger opført i 1929 for

Læs mere

Kathe Ahlgren

Kathe Ahlgren Navn og anenummer: Niels Sørensen [52] side - 1 1816 09 18 Fødsel Stenderup Sogn Stenderup Kirke Forældre: Søren Jensen *13/7-1790 [104], Botillamarie Nielses *1797 [105a] 1816 09 20 Dåb Stenderup Kirke

Læs mere

Opgaver til fiskerdrengen Laurits fortælling

Opgaver til fiskerdrengen Laurits fortælling ? Opgaver til fiskerdrengen Laurits fortælling Laurits hus 1. Hvor sover Laurits? A. På gulvet ved ildstedet B. På bordet, der kan klappes sammen. C. På en bænk langs væggen 2. Sover Gertrud i en seng?

Læs mere

Gudbjerg Kirkebog 1813-1824 1

Gudbjerg Kirkebog 1813-1824 1 Kirkebog 1813-1 1. Rasmus Kristensen, 40 Aar, Tjenestekarl i. Johanne Kirstine Kristensdatter, 32 Aar, hos sin Moder, Enken Maren Kristens paa Skov. 2. Hans Rasmussen, 50 Aar, Hmd. og Hjulmand i Lakkendrup

Læs mere

#2071s [Ny] søn KB: C273B (Dalbyover)-12 (1/6) (1814) S.6-7 Nr.3 AO opslag 6 Bil:5230-32 F: Ægte 22. Mai 1814. Side 2 af 5

#2071s [Ny] søn KB: C273B (Dalbyover)-12 (1/6) (1814) S.6-7 Nr.3 AO opslag 6 Bil:5230-32 F: Ægte 22. Mai 1814. Side 2 af 5 9. marts 2006: Vores 3. dag ud af 4 på Landsarkivet i Viborg. Efter mere end en uge på familie/slægts interview fra tønder i syd til Støvring i nord. Torsdag morgen 9. Marts 2006 klokken er lidt i 9:00.

Læs mere

Andejagten. Et stykke journalistik af. Kaj Munk

Andejagten. Et stykke journalistik af. Kaj Munk Et stykke journalistik af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg

Læs mere

Teestrup Kirkebog 1796-1814. Start [1]

Teestrup Kirkebog 1796-1814. Start [1] Start [1] Testrup Kirkebog. 1796-1814. Vielse kun for 1796-1813. Begravelse - 1814. [2] Thestrup Sogns Kirkebog hvor udi indføres Fødte Fol: 2 Døde 49 og Ægteviede Fol: 40 Fra Aar 1797 til 1813 inclus:

Læs mere

K Y N D B Y P O S T E N

K Y N D B Y P O S T E N K Y N D B Y P O S T E N Skt. Hans på Klokkerbakken Bylauget har igen i år indhentet tilladelse af Flemming Andersen til, at afholde Sankt Hans bål på Klokkerbakken. Vi forsøger at gentage successen fra

Læs mere

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september

Grisejagt i Sverige. 19. 22. september 2012. Onsdag den 19. september Grisejagt i Sverige 19. 22. september 2012 Onsdag den 19. september For cirka en måned siden blev jeg af et par gode jagtkammerater, Anette og Kim, spurgt om jeg ville med dem til Sverige på jagt. Det

Læs mere

Ajkevej Aikevej 5 6d 10c 10e Aikevej 7 3d 1868

Ajkevej Aikevej 5 6d 10c 10e Aikevej 7 3d 1868 Ajkevej Aikevej 5 6d 10c 10e 1946 1946 Magnus Kristensen, husmand 1967 Henning Kristensen, maskinarbejder Asta M. Kristensen 1981 Henning Kristensen (2009) Denne ejendom blev oprettet i 1946, da Magnus

Læs mere

Ane F2 og F3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen

Ane F2 og F3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Ane F2 og F3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Anders blev født 3 jan 1884 på Langemark i Sæby sogn, Holbæk amt, søn af landarbejder og skomager Hans Sørensen(1859-1917) og hustru Karen Marie

Læs mere

Efterkommere af Karen Marie Jørgensen og Hans Sørensen Afsnit 1. Afsnit 1. Marie, Anton og Hans

Efterkommere af Karen Marie Jørgensen og Hans Sørensen Afsnit 1. Afsnit 1. Marie, Anton og Hans Afsnit 1 Afsnit 1 Marie, Anton og Hans 9 Afsnit 1 10 Karen Marie Jørgensen, født 11. maj 1858 på Tindinge banke i Tjørnelunde, Holbæk amt, datter af husmand Jørgen Madsen (1825-1891) og hustru Juliane

Læs mere