ENGHOLMENE KÆRHOLM KØBENHAVNS NYE KANALBY MED HAVNEFRONT KÆRHOLM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ENGHOLMENE KÆRHOLM KØBENHAVNS NYE KANALBY MED HAVNEFRONT KÆRHOLM"

Transkript

1 ENGHOLMENE KÆRHOLM KØBENHAVNS NYE KANALBY MED HAVNEFRONT KÆRHOLM

2 HOVEDSTADENS NYE HYGGELIGE HAVNEKVARTER FULDENDER KØBENHAVNS HAVN Side 3 Københavns Havn er den livsnerve, som er fælles for nogle af byens mest eventyrlige historiske boligområder med Nyhavn, Holmen, Christianshavn og Langelinie som gode eksempler. Nu bebygges den sidste del af den citynære inderhavn og Hovedstaden får en ny kanalby, som fuldender eventyret langs vandet. Enghave Brygge er navnet på det nye intime havnekvarter i City. Men Enghave Brygge er mere end blot en ny bydel ved vandet. Det er et komplet maritimt miljø med hyggelige og eksklusive boliger med vand til alle sider. Næsten som et lille ørige midt i byen.

3 OPFYLD DRØMMENE OM STORBY, VAND OG UDSIGT

4 Side 6 Side 7 KÆRHOLM Etape 1-93 ejerlejligheder ENGHOLMENE 193 ejerlejligheder Visualiseringer fra lokalplanen - forbehold for fejl og ændringer Enghave Brygge ligger i direkte forlængelse af indre by med Islands Brygge overfor på Amager-siden af havnen. Området udgøres af ti individuelle boligøer, som anlægges i havneløbet og omkranses af brede kanaler med rent havvand. Engholmene er de tre øer, der har den absolut bedste placering på Enghave Brygge: Tættest på centrum og i første række til vandet. Her opfyldes alle drømme om storby, vand, hyggeligt kanalmiljø og fantastisk udsigt. Alt sammen forenet i én beliggenhed. På Engholmene er man en del af København V med K som nærmeste nabo. Alt hvad man har lyst til og brug for er indenfor gåafstand. Vesterbro er byens mekka for kulturliv toppet op med spændende restaurations- og cafémiljøer med Halmtorvet og Kødbyen som de kendteste. Men Vesterbro byder også på masser af andre aktiviteter lige fra shopping til alverdens former for motion i DGI-byen. Centrum ligger lige henne ad Kalvebod Brygge, og man kan hurtigt spadsere til Tivoli, Rådhuspladsen eller Strøget, som forener hyggeligt gågademiljø med ultimativ shopping. Der er imidlertid også gode indkøbsmuligheder lige om hjørnet i det nærliggende Fisketorvet, der med sine 100 butikker byder på både varierede indkøbsmuligheder, nogle af byens bedste biografer samt et stort udbud af hyggelige restauranter.

5 Side 8 Engholmene repræsenterer den ultimative kombination af vandets herligheder og storbyens attraktioner. Side 9

6 Side 10 Side 11 SIDSTE KAPITEL I HAVNENS SUCCESHISTORIE Københavns Havn forbindes i dag mest med en række attraktive boligområder, hvor vandet er omdrejningspunktet. I flæng kan nævnes Holmen og Islands Brygge, som begge har undergået en fantastisk forvandling fra ubenyttede havnearealer til attraktive boligkvarterer med hver sit unikke maritime miljø. Men Københavns Havn var engang Danmarks største arbejdsplads, hvor over mennesker arbejdede hver dag. I 1970 erne begyndte en udvikling med dalende skibsfart og udflytning af havnens dengang mange industrivirksomheder. Med udviklingen forsvandt mange af havnens arbejdspladser gradvist, og stadig større arealer af den tidligere flåde- og industrihavn blev ladt øde. Her stod byen så med enorme ubenyttede arealer med netop den vandbeliggenhed, de fleste drømmer om oven i købet centralt i Hovedstaden. Mulighederne var mange, men heldigvis blev det besluttet, at førsteprioriteten var skabelsen af nye attraktive boligområder. Enghave Brygge er sidste fase i havnens meget lange udviklingsforløb, der samtidig sætter et storslået punktum for større helstøbte og gennemførte kvarterdannelser med beliggenhed i selve havnen i City hjertet af byen. Ligesom Islands Brygge har Enghave Brygge en fortid som industrihavn, der også husede en række virksomheder. De fleste er væk for længst, men nogle få af de originale bygninger er bevaringsværdige. Dette gælder blandt andre områdets centrale bygning fra 1920, som er opført i bindingsværk og kampesten. Den smukke markante ejendom bidrager med autentisk havneidyl, og får samtidig nye rekreative funktioner og herunder cafe- og restaurationsmiljø med udendørsservering på kajen.

7 MARITIMT MILJØ MED NÆRKONTAKT TIL VANDET Side 12 Beliggenheden i hjertet af byen gør i sig selv Enghave Brygge til et attraktivt sted at bo. Men det er vandet, der gør den nye kanalby ekstraordinær. Alle boliger har udsigt til vand med alle havnens rekreative muligheder lige udenfor døren. Side 13 Havnens blå flade er den store naturlige fællesnævner, som karakteriserer hele områdets maritime miljø med de mange flot anlagte kanaler og promenader, der hyggeligt omslutter kvarterets mange boligøer. Rygraden i kanalsystemet er den stort anlagte hovedkanal, hvis proportionering og forløb er inspireret af bl.a. Christianshavns og Frederiksholms kanaler og de tilstødende attraktive boligkvarterers unikke kvaliteter. Også Europas andre maritime storbyer har været en inspirationskilde ved udformningen af Enghave Brygge, der således er funderet på mange generationers erfaringer med udvikling af kanalbyer og på sin vis repræsenterer state-of-the-art indenfor havneudvikling, hvor vandet integreres i og skaber unikke maritime byrum og miljøer, hvis kvaliteter ikke findes lige. Havnen og kanalernes blå flader spejler på forunderlig vis promenadernes komplementære grønne islæt. Kajpromenaderne beplantes alle med store træer, og grønne torve agerer legepladser og opholdssteder for områdets beboere. Der anlægges desuden en stor frodig park, der vil fungere som en glidende overgang til arealerne over mod H.C. Ørstedsværket, der på sigt nedlægges og omdannes til Københavns nye vibrerende kulturcentrum, hvis udbud af lokale og internationale kulturtilbud alene begrænses af fantasien.

8 EN NY VERDEN AF MARITIME MULIGHEDER Side 14 Livet i den nye bydel præges af den nærkontakt, som alle har til vandet. Man kan spadsere langs havnepromenaderne, hyggefiske fra en af de mange broer eller blot sidde på kajen og nyde solnedgangen. Side 15 Vandet virker afstressende, men indbyder samtidigt til et væld af aktiviteter, hvad enten det er sejlads eller roning eller en svømmetur i det rene havvand fra en af områdets badesteder, som alle skilter med blåt flag. Området huser i forvejen en lille lystbådehavn, Københavns Roklub fra 1917, samt flere kajakklubber. Disse får selskab af en ny stor lystbådehavn mod nord, medens der langs kajerne etableres anløbsbroer for mindre både samt kanoer og kajakker. Havnens høje vandkvalitet har foreløbig resulteret i tre ekstremt populære havnebade i city. Og Enghave Brygge er et oplagt sted at åbne byens næste havnebad. Havnens mange aktiviteter giver liv i området, medens de nye bebyggelser bidrager med en helt særlig identitet. Områdets arkitektur inspireres af de gamle klassiske københavnerkarréer, som en sammenstilling af enkeltejendomme med hver sin identitet, men dog med et vist arkitektonisk og materialemæssigt slægtskab. Karréerne åbner sig mod havneløbet, hvilket giver plads til både udsigt over og lysindfald fra havnen. De åbne karréforløb indbyder til samspil med de mange nye og historiske bygninger på Islands Brygges modstående havnefront.

9 KÆRHOLM FØRSTE BOLIGØ MED 360 GRADERS HAVNEUDSIGT Side 16 Kærholm er den første ø, der dukker op af havnen ved Enghave Brygge. Øen er placeret i selve havneløbet ca. 70 meter ude i forhold til det nuværende fastland. Nærheden til vandet er dermed helt håndgribelig. Side 17 På Kærholm bygges i alt 193 lækre lejligheder, der spænder fra penthouses over varierende familieboliger til mindre, men eksklusive egoistlejligheder. Uanset hvad man vælger, er havneudsigten i fokus. Det trelængede byggeri er formet som et U, som åbner sig ud mod havneløbet, der udgør hele øens østlige kystinje. Det betyder, at intet står i vejen mellem vandet og boligerne, der hver især har udsigt fra første række. Variation og visuelle oplevelser er en vigtig del af områdets vision. Dette afspejler sig i Kærholms arkitektur. Byggeriet opdeles i 8 forskellige huse med hver sit arkitektoniske udtryk. Både hvad angår materialer og form. Højder og bredder varierer fra henholdsvis 6-9 etager og 1-3 opgange pr. hus. Facaderne udføres i tegl som det gennemgående designelement, mens farverne danner en visuel identitet, som bliver karakteristisk for det enkelte hus. Farvepaletten er lånt fra havet, og nuancerne veksler fra helt lys sand over dæmpet blå til sort skiffer. Visualiseringer fra lokalplanen - forbehold for fejl og ændringer

10 Side 18 Side 19 Visualiseringer fra lokalplanen - forbehold for fejl og ændringer

11 KÆRHOLM-BOLIGER BOLIGER MED VÆGT PÅ UDELIV OGSÅ DERHJEMME Side 20 Kærholms tre længer favner et stort parkrum, der i sin helhed fremstår som en frodig oase med masser af træer og skønne befæstede eller grønne arealer. Side 21 Den fælles gård er smukt anlagt, men er samtidig til for at blive brugt af beboerne, hvorfor også funktionaliteten er i højsædet. Gårdrummet deles i to zoner, hvor den ene er en opholdshave med plads til borde, bænke og grillplads for hele familien, medens den anden udgør et rigtigt børnelandskab med bjergbestigerbakker, sandkasse og spændende legeredskaber. Gårdrummet er åbent ud til havneløbet, og for at optimere udsigten er det hævet en halv etage over terrænniveau. Det ophøjede gårdrum markerer samtidigt en tydelig grænse mellem den private gård og kajpromenadens offentlige rum. Ved udformningen af Kærholmbebyggelsen er der lagt vægt på muligheden for at leve udelivet også i selve boligen. Størstedelen af lejlighederne har hele to store opholdsaltaner placeret til hver sin side i boligen. I stueplan har beboerne egne terrasser til gården, som afskærmes med plantekasser og buske samt en privat opholdszone mod promenaden. Penthouselejlighederne er et kapitel for sig hvor størstedelen har store private tagterrasser med en betagende udsigt over havneløbet både mod Operaen i nord og Metropolis i syd. Under gården ligger parkeringskælderen, hvor der også er parkering til cykler. Kælderen betjenes naturligvis af alle ejendommens elevatorer, som ligeledes betjener samtlige ejendommens etager inklusive øverste penthouseetage. Visualiseringer fra Lokalplanen - forbehold for ændringer

12 KÆRHOLM INDIVIDUELLE BOLIGER TIL INDIVIDUALISTER MED PERSONLIGE KRAV Side 22 Kærholms kommende beboere kan ikke skæres over en kam, og byggeriet er derfor skabt med maksimale muligheder for at imødekomme de kommende beboeres personlige og individuelle ønsker og behov. Der er mulighed for i udgangspunktet at opfylde de fleste ønsker til rum og arealer, og boligernes indbyggede fleksibilitet gør, at skillevægge kan etableres afhængig af aktuelle og skiftende behov. Side 23 Kærholms boliger er fra 1 til 6 værelser, som er fordelt på 12 hovedtyper med hver deres karakteristika, som spænder fra de store gavllejligheder over stuelejlighederne med forhave til ikke mindst penthouselejlighederne i to plan. Uanset hvilken boligtype man vælger, vil den være lys og rummelig med en loftshøjde på op til ca. 270 cm. Udsigten er så enestående, at det vil være en skam ikke at udnytte den helt. Derfor er der store glaspartier fra gulv til loft, så udsigten til vandet kan nydes selv siddende i sofaen eller sågar liggende i sengen. De maritime kig er desuden sikret med udsigtskarnapper og vinklinger i facaden, der tilføjer den i forvejen unikke udsigt en ekstra dimension. Kærholm er et energivenligt og fremtidssikret byggeri med 3-lags energiruder, højisoleret klimaskærm og solceller på taget. Resultatet er lave energiudgifter. Hver bolig opvarmes med gulvvarme, som styres individuelt i hvert rum.

13 Side 24 Side 25

14 Side 26 Side 27

15 Side 28 Side 29

16 Side 30 Side 31

17 Side 32 Side 33

18 Side 34 Side 35

19 Side 36 Side 37

20 Side 38 Side 39

21 Side 40 Side 41

22 Side 42 Side 43

23 Side 44 Side 45

24 Side 46 Side 47

25 Side 48 Side 49

26 DORNBRACHT Side 50 Ud fra følelsen af ægte velvære og æstetik i badeværelset, har Dornbracht igennem tiderne været dét firma, der tænker mest på den særlige fornemmelse af naturligt vand, der falder blidt på kroppen. En følelse, der forstærkes af det ypperste design og højeste kvalitet, som resulterer i unikke armaturer til dit badeværelse. Side 51 I mere end 60 år har Dornbracht stået for førsteklasses, avanceret produktion og banebrydende former. Virksomheden er i dag en førende producent af design-armaturer, håndvaskog bruseløsninger samt luksustilbehør til badeværelset. Med sine eksklusive produkter udgør Dornbracht en sand drivkraft bag trends og udvikling for en hel branche. Og dette kan kun lade sig gøre, når det hele bygger på kvalitet. Dornbracht stiller ekstremt høje krav til materialer, overfladebehandling og ikke mindst design. Det sidste giver sig blandt andet udslag i alle de internationale designpriser, som Dornbracht modtager. Dornbracht Nordic, som er datterselskab af Dornbracht i Tyskland, gør sit yderste for at give dig den bedste inspiration og mulighed for at vælge personlige produkter til dit nye leverum; badeværelset.

27 TREND Trend er en lille idyllisk by ved Limfjorden, der siden 1970 har været hjem for Trend Køkken/Snedkeri. Virksomhedens stifter, Hardy Mortensen, havde en drøm om at skabe æstetisk og individuel arkitektur til danskernes hverdag. En drøm, der nu har været en realitet i over fire årtier. Side 52 Hos Trend er et tæt samarbejde mellem køkkendesignerne og møbelsnedkerne en forudsætning for det ultimative snedkerikøkken. Siden det første Trend køkken blev leveret, er netop den håndværksmæssige finesse blevet et særkende. Side 53 Det er helt naturligt, at det er erfarne arkitekter, der står bag designet. Deres kreativitet og viden om livet i køkkenet er med til at skabe den individualitet, der altid kendetegner et køkken fra Trend. Trend står for vedvarende kvalitet og skal ikke oversættes med forbipasserende tendens. Med et snedkerikøkken fra Trend kan man være sikker på, at både stil, funktionalitet og materialer holder i mange år. Uden at gå af mode.

28 ALAPE Alape er tysk design og kvalitet til badeværelset, når det er bedst. Alape er samtidig et datterselskab til Dornbracht, og slægtskabet er tydeligt i både stil og egenskaber. Alape startede for mere end 100 år siden med at producere mælkejunger i den tyske by Goslar. Her ligger fabrikken stadig, men i dag er det den mest moderne produktionsvirksomhed inden for både håndvaske og badeværelsesmøbler. Side 54 De rene nordiske linjer og minimalistiske enkeltheder gør, at Alape er noget helt særligt og man bliver draget af produkterne på både den visuelle og mærkbare måde. Side 55 Som en kvalitetsproducent af baderumsmøbler udbreder Alape en filosofi om følelsesmæssig enkelhed. En særlig æstetik og et rent design med mange kombinationsmuligheder giver hvert møbel et udtryk af noget unikt og personligt. Møblet danner midtpunkt for det daglige morgen- og aftenritual på badeværelset, og derfor er det afgørende, at det afspejler den livsstil, man har i hjemmet. Glaseret stål er det enestående materiale, som danner grundlag for det karakteristiske Alape-design. Og når materialet forenes med f.eks. natursten, satineret glas eller ædeltræfinér, opnår man maksimal frihed og kreativitet i badeværelsets møblering. Alape handler om formskønhed og smukke materialer, der samtidig er robuste, lette at rengøre og venlige overfor miljøet.

29 TRYGT OG SIKKERT BOLIGKØB PÅ ENGHOLMENE Et besøg i boligshoppen vil i mange tilfælde være første skridt mod drømmeboligen på Engholmene. Her står ejendomsmæglerne fra home klar til at præsentere projektet og hjælpe med at finde frem til den helt rigtige bolig for dig. Vi glæder os til at byde velkommen i boligshoppen på Fiskerihavnsgade 6, 2450 København. Gratis reservation Når du har udvalgt din nye bolig, har du mulighed for at reservere den uden omkostninger. Så kan du være sikker på, at andre ikke slår til før dig. Reservationen gælder normalt i 5 dage, og i den periode kan du gennemgå projektmateriale, købsaftale og bilag samt om fornødent også involvere din bank og advokat. Side 56 Selve købet Når beslutningen er truffet, og du er klar til at købe, så aftales et møde med home med henblik på gennemgang og underskrivelse af købsaftalen. Denne kan i øvrigt underskrives med et forbehold for bank- og advokatgodkendelse, og du har altid 6 hverdages fortrydelsesret. NPV underskriver købsaftalen som sælger senest 3 dage efter din underskrift. Side 57 Personligt præg Som boligkøber på Engholmene kan du vælge imellem flere forskellige materialer og designs, når det gælder interiør. I den forbindelse inviteres du til et personligt tilvalgsmøde, hvor der er repræsentanter fra leverandørsiden tilstede. Her gennemgås alle mulighederne - og sammensætningen af din individuelle materiale- og tilvalgspakke lægges fast. Dette giver dig fuldt overblik over dine beslutninger i henseende til såvel materiale- og tilvalg som økonomi. 5 års kvalitetssikring Samtidig med, at du får overdraget nøglerne, vil vi gennemgå boligen sammen med dig. Dette for at sikre, at du får den aftalte kvalitet, således at du trygt kan flytte ind. Efter 1 år vil vi kontakte dig igen for en fornyet gennemgang af, at alt er som det skal være. Efter yderligere 4 år foretages nok en gennemgang for opsamling på og afhjælpning af fejl og mangler, som måtte være opstået i den mellemliggende periode. Du opdateres løbende Under hele processen vil du løbende blive informeret om byggeriets stade og udvikling herunder i henseende til overholdelse af tidsplanen. Du bliver ligeledes løbende med passende varsel orienteret om, når det er tid til valg af materialer og tilvalg. Endelig bliver du naturligvis ligeledes med aftalt varsel grundigt orienteret om tidspunkt og procedure i forbindelse med indflytning. Da Engholmene endnu ikke er færdigbygget, er brochurens billeder af bygningen og interiør ikke rigtige fotos, men såkaldte arkitekt 3D visualiseringer. Nogle af 3D visualiseringerne viser eksempler på materialer og løsninger, som kan vælges mod en merpris. Beskrivelsen af de materialer, der leveres med lejligheden findes i materialebeskrivelsen. De anvendte baggrunde samt placering og størrelse af træer, biler mv. er efter skøn og kan afvige fra virkelige forhold. Der tages forbehold for evt. trykfejl og ændringer i tekst, visualiseringer og plantegninger i denne brochure. 2. udgave, 10. november 2014

30 TEAMET BAG ENGHOLMENE Ejendomsudvikler Engholmene er udviklet af NPV A/S, der er et danskejet selskab med en kompetent organisation med meget betydelig erfaring gennem opførsel af adskillige tusinde kvadratmeter kvalitetsboliger over de seneste 15 år. NPV A/S udvikler bolig- og erhvervsejendomme med særligt fokus på Storkøbenhavn og de større byer i Danmark. NPV A/S har blandt andet i samarbejde med ELF Development A/S, udviklet nye eksklusive boliger ved Amager Strandpark (www.amagerstrandpark.dk). Uanset om der er tale om erhvervs- eller boligbyggeri, lægger NPV afgørende vægt på at levere løsninger, som imødekommer brugernes ønsker og behov med hensyn til funktion, æstetik og innovation. Resultatet er byggerier, som altid formår at forene de nyeste teknologiske landvindinger med det bedste fra dansk og nordisk byggetradition. NPV skaber boligsuccesser gennem stor indsigt i menneskers krav til moderne boliger, en tæt styring af udviklingsprocessen, grundighed i finansieringsforhold samt ved at levere byggeri af høj kvalitet, til tiden og til den rigtige pris. Side 58 Bygherre Side 59 Bygherre på Engholmene indgår i en internationale koncern med hovedsæde i Dubai. Koncernen arbejder globalt og har aktiviteter inden en lang række forretningsområder. Ejendomsudvikling og byggeri, der er det mest betydende forretningsområde, varetages i det associerede selskab Drake & Scull, der er noteret på børsen i Dubai. Drake & Scull s aktiviteter omfatter bl.a. byggeri af boliger, hospitaler, universiteter, fjernvarme/køleværker, hoteller samt infrastruktur herunder lufthavne og jernbaner. Selskabet blev oprindelig stiftet i 1964 i Bristol i England, men åbnede senere afdelinger i Abu Dhabi og Dubai, som i dag huser selskabets hovedsæde. Ejendomsmægler Salget er i gode hænder hos home Lone Bøegh Henriksen A/S, som er en af de største mæglervirksomheder under home kæden. home Lone Bøegh Henriksen A/S har i alt 10 home forretninger, heraf to projektforretninger i København samt Servicecenter København Nord A/S. Virksomheden, der beskæftiger mere end 80 medarbejdere, har stor erfaring med projektsalg til private købere og har især København og Nordsjælland som kerneområde. I Boligshoppen på Engholmene vil køberne kunne møde partner Per Mørkenborg samt ejendomsmæglerne Christopher Christiansen, Thomas Mogensen, Sandra Weichardt, Louise Schaldemose, Dine Sørensen og Dennis Ates. NPV A/S Masnedøgade København Ø Tlf npv.as home København City Højbro Plads København K Tlf home.dk home Projektsalg Teglholmsgade 66A 2450 København SV Tlf dbyk.dk

31 engholmene.dk

Bølgen. 115 enestående boliger ved Vejle Fjord

Bølgen. 115 enestående boliger ved Vejle Fjord Bølgen 115 enestående boliger ved Vejle Fjord Bølgen Indhold side 1 Bølgen side 4 Arkitektur side 6 Bølgen & byggeboomet side 8 Vejle side 10 Interiør side 12 Penthouse side 18 Plantegninger side 24 Kontakt

Læs mere

huse i Herning 2015 44 sider Nyhed! Byggeudstilling 8 familievenlige i Herning fra de førende byggefirmaer med inspiration til nybyggere

huse i Herning 2015 44 sider Nyhed! Byggeudstilling 8 familievenlige i Herning fra de førende byggefirmaer med inspiration til nybyggere 44 sider med inspiration til nybyggere + Artikler fra Nordea Værd at vide før du køber grund Vi elsker vores bolig HusCompagniet eurodan-huse Gamborg Byg ide-huse Danhaus MesterByg K2Huset Klima Huse Nyhed!

Læs mere

Den Grønne Smaragd C A S A F U T U R A

Den Grønne Smaragd C A S A F U T U R A C A S A F U T U R A Den Grønne Smaragd Introduktion 3 CASA FUTURA konceptet, referencer 4 Antal boliger 5 Friis & Moltke 6 Anderkendelse af byggeriet 7 Vejle 8 Vejle Ådal 10 Bebyggelsens placering 12 Bebyggelsens

Læs mere

KIRKEBJERG. en levende bydel. Helhedsplan for omdannelsen af Kirkebjerg Erhvervsområde

KIRKEBJERG. en levende bydel. Helhedsplan for omdannelsen af Kirkebjerg Erhvervsområde KIRKEBJERG en levende bydel Helhedsplan for omdannelsen af Kirkebjerg Erhvervsområde Mindretalsudtalelse Ved Glostrup Kommunalbestyrelses behandling af den endelige vedtagelse af helhedsplanen for Kirkebjerg

Læs mere

GODT BEGynDT ET TILBAGEBLIK OVER ørestads UDVIKLInG

GODT BEGynDT ET TILBAGEBLIK OVER ørestads UDVIKLInG Godt begyndt Et tilbageblik OVER ørestads UDVIKLING INDHOLD 4 6 26 2 1989-2012 ØRESTAD OVER TID s. 4 Vendepunkt for københavn s. 6 behov for en ny bydel s. 8 Helhedsplanen s. 14 infrastrukturen s. 20 byens

Læs mere

ET VÆRELSE MED UDSIGT. ANDELSBOLIGFOLKET EN STAMME FOR SIG SELV Lån & Spar Bank analyse. ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTER BENDT BENDTSEN om andelsboliger

ET VÆRELSE MED UDSIGT. ANDELSBOLIGFOLKET EN STAMME FOR SIG SELV Lån & Spar Bank analyse. ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTER BENDT BENDTSEN om andelsboliger NR.10 EFTERÅR 2006 4 8 14 TEMA: Andelsboliger ET VÆRELSE MED UDSIGT Fra tørreloft til moderne taglejlighed ANDELSBOLIGFOLKET EN STAMME FOR SIG SELV Lån & Spar Bank analyse ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTER

Læs mere

MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER

MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER MELLEMRUM SOM BYRUM EN LILLE BOG OM FORNYELSE AF BYRUM OMKRING BOLIGOMRÅDER, INDKØBSCENTRE OG STATIONER Hvordan bliver mellemrum til byrum? Kender du historien om dit byrum? Vi tænker sjældent over, at

Læs mere

mellem husene Opfordring til investorer og udviklere: Case: 100 procents finansiering på plads med ejendomsobligationer

mellem husene Opfordring til investorer og udviklere: Case: 100 procents finansiering på plads med ejendomsobligationer ESTATE MAGASIN ESTATE MAGASIN Nr. 06 Professionel erhvervsudlejning 2013 6. årgang Søger din virksomhed nye lokaler? - Find dem på www.dal.dk Case: 100 procents finansiering på plads med ejendomsobligationer

Læs mere

Vidensværktøj for interessenter i flydende boliger

Vidensværktøj for interessenter i flydende boliger Vidensværktøj for interessenter i flydende boliger - Et oplæg til debat om husbåde En inspiration og et praktisk værktøj for alle husbådsinteressenter København 2004 FORORD...6 INDLEDNING...7 Baggrund...

Læs mere

Blev de billige boliger bedre? Samlet værk CINARKOVERBLIK. Af Anne Beim, Hans Kristensen, Claus Bech-Danielsen, Søren Peter Bjarløv, Bella Marckmann

Blev de billige boliger bedre? Samlet værk CINARKOVERBLIK. Af Anne Beim, Hans Kristensen, Claus Bech-Danielsen, Søren Peter Bjarløv, Bella Marckmann Blev de billige boliger bedre? Samlet værk Af Anne Beim, Hans Kristensen, Claus Bech-Danielsen, Søren Peter Bjarløv, Bella Marckmann CINARKOVERBLIK CINARKOVERBLIK Blev de billige boliger bedre? Samlet

Læs mere

Evaluering af beboertilfredshed

Evaluering af beboertilfredshed Blev de billige boliger bedre? Evaluering af beboertilfredshed Af Bella Marckmann CINARKOVERBLIK CINARKOVERBLIK Blev de billige boliger bedre? Evaluering af beboertilfredshed Forfatter: Bella Marckmann,

Læs mere

KØBENHAVN en levende erhvervsby

KØBENHAVN en levende erhvervsby KØBENHAVN en levende erhvervsby Vild med København Chris MacDonald har aldrig haft en business-plan, alligevel står han bag sit eget succesrige firma "Grace Health", der naturligt nok sælger Energy management.

Læs mere

4 Hovedstadsområdet nær druknet

4 Hovedstadsområdet nær druknet 23 OKTOBER 2011 3 Hver sjette lejer uden indboforsikring Ved du, hvilken kæmperegning du kan risikere at stå med, hvis du ikke er forsikret? 4 Hovedstadsområdet nær druknet I juli i år blev hovedstadsområdet

Læs mere

Kollegierne i Universitetsparken i Aarhus. Forslag til fornyelse og ombygning

Kollegierne i Universitetsparken i Aarhus. Forslag til fornyelse og ombygning Kollegierne i Universitetsparken i Aarhus Forslag til fornyelse og ombygning 1 2 Kig gennem universitetsparkens morænekløft, mod kollegium 1. Tradition Via en dybere forståelse for Aarhus Universitets

Læs mere

Kvalitet. Nytænkning. Design. Siedle Nordic

Kvalitet. Nytænkning. Design. Siedle Nordic Kvalitet. Nytænkning. Design. Siedle Nordic Siedle Nordic Indhold 3 25 år Siedle Danmark Indhold 01. Kvalitet. Nytænkning. Design. S. 4 En samtale med Birthe Møller og Per Thomsen. 02. Referencer S. 8

Læs mere

DOMMERBETÆNKNING VINGE OG NY BYDEL

DOMMERBETÆNKNING VINGE OG NY BYDEL DOMMERBETÆNKNING VINGE S-togsSTATION OG NY BYDEL Indbudt projektkonkurrence Dommerbetænkning Oktober 2014 1 FORORD Frederikssund Det er med stor glæde, at Frederikssund Kommune nu kan præsentere resultatet

Læs mere

1 3b s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr. 1 - juli 2008

1 3b s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr. 1 - juli 2008 Der er fremtid i Brohuset: Charlotte Michaelsen er glad for at bo i Brohuset. Hun og hendes familie var blandt de første, der flyttede ind, da det stod færdigt. Læs hele historien på side 4-6 10 14 16

Læs mere

INSPIRATION TIL PRÆFABRIKERET BOLIGBYGGERI MED KVALITET

INSPIRATION TIL PRÆFABRIKERET BOLIGBYGGERI MED KVALITET INSPIRATION TIL PRÆFABRIKERET BOLIGBYGGERI MED KVALITET RUMSTORE MODULER FLADE- ELEMENTER CONTAINER- MODULER DIGITAL FABRIKATION 2 INDLEDNING & INDHOLD TIL INSPIRATION OG DIALOG I de senere år har man

Læs mere

FRA DRØM TIL VIRKELIGHED...

FRA DRØM TIL VIRKELIGHED... FRA DRØM TIL VIRKELIGHED... Huse med ensidige taghældninger Vinkelhus med udhæng 2 Funkishus Forskudte tage Indholdsfortegnelse Gamborg Byg indfrier dine husdrømme 4-5 Kun det bedste er godt nok 66-69

Læs mere

Prisudvikling på det lokale boligmarked

Prisudvikling på det lokale boligmarked Prisudvikling på det lokale boligmarked Afgangsprojekt på ejendomsmægleruddannelsen Udarbejdet af: Hold: Vejleder: Jørgen Nielsen Afleveret i Nørresundby d. 16.12.2013 ---------------------------------

Læs mere

Del 9: Kvalitativ bosætningsanalyse

Del 9: Kvalitativ bosætningsanalyse BOSÆTNING 2014 Bosætningsmønstre og boligpræferencer i Aalborg Kommune Del 9: Kvalitativ bosætningsanalyse - Fokusgruppeinterviews Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Opsummering... 2 Gruppe 1: Seniorboligen...

Læs mere

KAPITEL 4. BOLIGEN OG HJEMMET

KAPITEL 4. BOLIGEN OG HJEMMET KAPITEL 4. BOLIGEN OG HJEMMET Mit hjem er min borg hed det før i tiden og sådan er det fortsat. Internationale undersøgelser viser, at man i Danmark lægger mere vægt på boligen end i noget andet land i

Læs mere

Seniorhuse i Danmark. til fællesskab og glæde

Seniorhuse i Danmark. til fællesskab og glæde Seniorhuse i Danmark til fællesskab og glæde Indhold Hovedpunkter 1 Vision og sammenfatning 1 Hvad gør et Seniorhus anderledes? 5 Forbilleder 7 Organisation 10 Boliger og tilbud 11 Arkitektur, byggeri

Læs mere

Etape 2. Da Vinci Parken et liv med perspektiv. 78 lejeboliger i Aalborgs nye grønne bydel med smuk beliggenhed og attraktiv husleje

Etape 2. Da Vinci Parken et liv med perspektiv. 78 lejeboliger i Aalborgs nye grønne bydel med smuk beliggenhed og attraktiv husleje Etape 2 Da Vinci Parken et liv med perspektiv 78 lejeboliger i Aalborgs nye grønne bydel med smuk beliggenhed og attraktiv husleje Da Vinci Parken og den nye bydel Fuldt udbygget omfatter Da Vinci Parken

Læs mere

2.969 i. Unge sikrer fremtiden de klarer selv pensionen. Ja, pengenyt. IndskydergarantIen er blevet fordoblet se om det betyder noget for dig

2.969 i. Unge sikrer fremtiden de klarer selv pensionen. Ja, pengenyt. IndskydergarantIen er blevet fordoblet se om det betyder noget for dig 3 pengenyt 2010 Ja, din pension er kedelig lige til du får brug for den! Unge sikrer fremtiden de klarer selv pensionen konvertere eller ej? 2.969 i så er det lån vist betalt ÅoP Nye kort Nye muligheder

Læs mere

MULIGHEDER MED KVALITET

MULIGHEDER MED KVALITET MULIGHEDER MED KVALITET - en arkitekturpolitik for Randers Kommune RANDERS BYKERNE BYRÅDETS ARKITEKTURPOLITIK Randers Kommune skal kendes som en attraktiv kommune og et godt sted at bo. Kommunens smukke

Læs mere

JUNI 2009. Hjarnø. Snaptun. Glud EN FÆLLES FREMTID UDVIKLINGSPLAN FOR GLUD, SNAPTUN OG HJARNØ

JUNI 2009. Hjarnø. Snaptun. Glud EN FÆLLES FREMTID UDVIKLINGSPLAN FOR GLUD, SNAPTUN OG HJARNØ JUNI 2009 Hjarnø Snaptun Glud EN FÆLLES FREMTID EN UDVIKLINGSPLAN FOR GLUD, SNAPTUN OG HJARNØ OBS Udviklingsplanen er et resultat af et fælles ideudviklingsprojekt for de tre lokalråd Glud, Snaptun og

Læs mere

Personlighed starter med at tænke anderledes. Betal først ved indflytning

Personlighed starter med at tænke anderledes. Betal først ved indflytning luna Personlighed starter med at tænke anderledes Betal først ved indflytning Indhold 4 LUNA Et personligt drømmehus skabt på nye ideer 6 Bliv medskaber af dit eget drømmehus 9 LUNA 108 med asymmetrisk

Læs mere

Cepheus Ejendomme. Vores værdier / Historien om Cepheus / Istandsættelse med omtanke / Ordensregler

Cepheus Ejendomme. Vores værdier / Historien om Cepheus / Istandsættelse med omtanke / Ordensregler Cepheus Ejendomme Vores værdier / Historien om Cepheus / Istandsættelse med omtanke / Ordensregler Cepheus Ejendomme en veldrevet og solid virksomhed Som formand for bestyrelsen er det en fornøjelse for

Læs mere

Mange singler forventer at bo alene

Mange singler forventer at bo alene Mange singler forventer at bo alene Hver 3. single i 30 erne og 40 erne forventer at bo alene resten af livet, viser en ny undersøgelse, YouGov har foretaget for BEDRE HJEM. Det vil betyde fortsat pres

Læs mere