Artikel om istandsættelsen til Luksus tursejlbåd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Artikel om istandsættelsen til Luksus tursejlbåd"

Transkript

1 L23 Lilleput D217 købt i sommeren 2012 som afhentningstilbud for kr Artikel om istandsættelsen til Luksus tursejlbåd Her følger en artikel om mit seneste projekt. Jeg er 57 år, og har haft båd siden jeg var 13 år. Jeg startede med en 13 fods lærketræsjolle, med årer. Senere blev det glasfiberjoller med påhængsmotor, og som ung en 15 tons fiskekutter fra 1902 med glødehovedmotor, sammen med 2 andre familier. Her fik jeg min sag for, og vi brugte 7 år på at sætte den i stand, og føre den delvis tilbage til 2-mastet galease. Vi sejlede i den i 2 år, og solgte den så heldigvis. Jeg fik søfartsbog, og sejlede lidt på et par coastere og en stenfisker, som koksmat. (Læs: Matros som fungerer som uuddannet kok på en båd med kun 4-5 personer). Måske var det ikke så idyllisk endda, så jeg gik i land, og holdt mig herefter til lystbåde. Jeg har haft flere motorbåde, og altid været lidt utilfreds over at der ikke var nogen der lærte mig at sejle for sejl som ung. Jeg gik så over til motorsejlere, og har haft flere LM ere i forskellige størrelser. En klassisk, solid og charmerende båd, der sejler mindre godt for sejl. Jeg fik dog lært lidt om denne skønne form for fremdrift, alligevel. Og for 12 år siden startede jeg så som gast til kapsejlads, i den lokale sejlklub. Efter nogle år begyndte jeg at forstå lidt af det, og er bare blevet mere og mere bidt af det siden. Nu sejler jeg som gast på en Luffe 37 Her ses et udpluk af mine forskellige både

2 Min største båd har været en MAXI 33, som jeg var meget glad for. Den var ikke overrigget, men den sejlede godt. Min hustru og vores tilsammen 4 døtre, har været på rigtig mange sejlerferier. Skønne år med både godt og dårligt vejr. Nu er børnene voksne, og vi har også fået behov for andre typer ferie. Jeg sejler mest alene, og har ikke råd til at have ½ million stående i en stor båd længere. Jeg ville derfor finde mig en mindre båd til , så den var betalt med det samme, og så den og jeg kunne blive gamle sammen uden at skulle tænke på økonomien. En af mine sejlervenner i en Larsen 28, har haft L23 som ung og han savner den. Jeg har gjort ham opmærksom på, at det nok snarere er hans ungdom han savner. Han holdt stædigt fast på at jeg ikke måtte gå tilbage til motorsejler, men skulle købe en L23. Det er den smukkeste båd der findes til den pris. Den sejler fantastisk, og kan opfylde alle behov, både som kapsejler og som turbåd. Samtidig er det en stor fordel at der findes en meget aktiv klub, hvor man kan få hjælp og vejledning med næsten alt. Det tog ham flere måneder at overtale mig, men han er meget stædig, og blev bare ved. Derfor er jeg den lykkelige ejer af en L23 i dag, og jeg skylder ham en stor tak. Han havde ret. Smukkere og bedre båd findes ikke. Kapsejlads Tursejlads VS Der vil sikkert være nogle kapsejlere, der synes at det er synd at lave en L23 til turbåd. Tiden og udviklingen har gjort at alt skal være større og større, også bådene. Det er nok en af grundene til, at L23 ofte bliver brugt udelukkende som kapsejler. Men en klog havnefoged har sagt til mig, at jo større båd folk får jo mindre sejler de. Og da L23 blev konstrueret af Lars Olsen, var det en meget fin og tidssvarende lille tursejler. Endda en hurtig en af slagsen. Så jeg tillader mig at rigge den til tursejlads, og håber at kapsejlerne stadig vil hilse på mig. Det kunne jo også være at der var nogle tursejlere der følger med i klubben, og jeg skulle måske lige nævne at jeg selv brænder for kapsejlads. For mig er kapsejlads dog sjovest sammen med ligesindede, og her i området kan det godt være svære at finde stabile og gode gaster. Jeg vil derfor hellere selv være en stabil og efterspurgt gast, end en skipper der skal ud og skaffe 2 af slagsen. Jeg deltog også som midtergast på D199 Miss Sophie, ved DM i Køge Dette var en meget lærerig og fin oplevelse, og jeg har stor respekt for de mange frivillige der gjorde dette til et flot arrangement. Den skipper jeg sejlede med ønsker en større båd, men det kunne jo være at der var andre der havde behov for en midtergast ved et DM. Ellers kommer jeg nok forbi alligevel.

3 L23 Lilleput Budget på kr Med et fast budget på , var det mest fornuftigt for mig at købe en billigere båd, så der også var noget at sætte i stand for. Jeg købte derfor en forsømt båd for , men hvor alt det grundlæggende var i orden. Det tog mig 5 måneder at finde den rigtige, selvom der er en del til salg. Som det ses, var der vandskader overalt. Jeg har tætnet det hele, med Kaptajn Tolley s tætningsvæske! Alle sejl, hynder og udstyr lå brokket ned i båden, og havde ligget der hele vinteren. Alt træ i cockpittet var også ødelagt, og båden var temmelig utæt ovenfra, så det hele afskrækkende ud. Der var mange arbejdstimer i dette projekt, og det var lige det jeg ønskede. Jeg havde heldigvis erfaringen til at vurdere de grundlæggende ting i båden, så den forrige ejer måtte bøde for at misligholde båden. Og så var det bare i gang med at tømme alt ud af båden, få det tørret, og gemme det der kunne bruges. Herefter en masse rengøring, sandpapir, slibemiddel og rigelige mængder knofedt. Den skulle hurtigt i vandet, så jeg kunne have lidt glæde af den allerede denne sommer, og så måtte de større projekter vente til efterår og vinter. men det lykkedes at få den sejlklar for kr., så nu havde jeg brugt og rigtig mange timer Efter knofedt: Der var nok at tage fat på, Jeg er ikke vild med hvidmalet aptering, så her er træværket slebet nogenlunde ned, og behandlet med teakolie. Puderne er købt for 99 kr., men hynder tæpper og gardiner var næsten nye, og kunne sagtens reddes. Det kemiske toilet er også nyt, og fulgte med.

4 Den er lidt anderledes indrettet end gennemsnittet, så der er gode dybe skuffer ved nedgangen. Dette gør pantryet meget rummeligt, i forhold til bådens størrelse. Dette er vigtigt for mig, da jeg godt kan lide at lave mad. Jeg har derfor også planer om en rigtig køleboks. Der er 2 stel sejl og 2 spilere til båden, og det nyeste storsejl og kevlargenua er fra Dette er selvfølgelig ikke nye sejl, men det er brugbart til tursejlads. Der er også helt ny sprayhood med bøjler og ny bompresenning til kr. fra Der var en ældre 5 hk. Yamaha 2 takts motor med, som jeg ikke var tilfreds med. Derfor solgte jeg den i løbet af sommeren for kr. Dermed havde jeg sejlklar båd (u. motor) for Da jeg ikke har haft travlt, hverken ved køb af båd eller udstyr, har jeg været i en temmelig god forhandlingsposition. Jeg har derfor også fået rigtig meget udstyr for de resterende , som jeg har brugt her i løbet af efteråret og vinteren. Jeg vender senere tilbage til alt dette, men kan da godt afsløre at der er blevet til både ny Suzuki 4 takts motor, 2 stk. Andersen str. 12 selftailing genuaspil, nyt teaktræ til cockpittet, Garmin 100 VHF radio med DSC, samt Raymarine ST1000 selvstyrer. Desuden et par nye fald, diverse blokke, slanger, spændebånd, skruer, lak, gelcoat m.m. Jeg har også været heldig at få udbetalt noget overarbejde, så der er blevet til en Garmin 720 kortplotter og en Waeco kølekompressor, men dette er ud over budgettet. Jeg har derfor alt hvad jeg behøver, til en spændende og aktiv vinter. Resten af denne lille historie handler derfor ikke mere om økonomi, men om den fortsatte istandsættelse. I starten af vinteren var det også ganske mildt, så derfor har jeg allerede nået nogle glasfiber og gelcoat reparationer der jo kræver lidt varme i luften.

5 Båden måtte hjem og stå i haven, så jeg har nemt ved at gå ud og arbejde på den. Jeg har slebet det gamle bådstativ, og givet det koldgalvanisering. Så har jeg købt 4 kraftige gevindstænger i Biltema, og min gode ven Børge som er smed, har lavet justerbare beslag til mig. Jeg har desuden lavet presenning jeg havde. og derfor er de højere Den ens længde på binde hele kanten af et skelet til en 4 m. bred Alle buerne er 4 meter lange, agter, hvor båden spidser til. buerne, gør at det er muligt at presenningen til rælingslisten. En tidligere ejer har monteret 8 blokke i cockpittet, og skåret 4 af dem ind i båden. Så kunne han føre liner fra løjgangen, og ned til rorpinden. Da det er den mindste båd jeg har haft heraf også navnet Lilleput kan jeg sagtens nå løjgang og rorpind samtidig. Og jeg ønskede heller ikke vand og slagregn ind i pantry og det lille klædeskab. Derfor måtte jeg i gang med lidt glasfiberarbejde. Efter afslibning, hæftes en måtte på bagsiden af hullet. Denne skal så tørre før der kan lægges lag på, som kan udfylde hullet. Den lille åbning i bunden af billedet, er dræn fra cockpitbænken så der ikke samler sig regnvand Drænene løber sammen med afløb fra handskerum og fra vasken i pantryet, og samles i afløb til selvlæns.

6 Tørrings og hærdningsprocessen kan med fordel hjælpes lidt med en hårtørrer. Her er der lagt flere lag måtte i hullet, som så igen skal tørre, før der fyldes videre. Her er der så kommet lag glasfiber måtte i hullet, så nu er det tid til at begynde med gelcoat, så overfladen kommer til at ligne resten af cockpittet. Og her er det et af hullerne nedenfor rorpinden. Her er det første lag gelcoat påført. Det synker gerne lidt ind i hullet, og der kan også være ridser der skal dækkes. Derfor skal der et lag mere på, når dette er tørt. Det kan som her, godt se helt forfærdeligt ud, før det bliver slebet. Man kan tage de grove ujævnheder med en siklinge eller skraber. Herefter slibes med groft sandpapir eller vandslibepapir, og til slut med finkornet, så det bliver mest muligt jævnt, og falder i et med omgivelserne.

7 Her har grovslibningen gjort, at det trods alt begynder at ligne lidt. Efter finslibningen, skal det så poleres. Men så langt er jeg ikke nået endnu. Jeg skulle også lige nå at skifte rorlejer, inden frosten gik i jorden. Så jeg gravede lige et hul i græsplænen, og fik det klaret på en dag. Hullet blev dækket, og alle spor slettet inden aften, så min kone har slet ikke opdaget noget Her er det en udvendig gelcoatreparation, samt beslag til påhængsmotor som er pillet af. Som det ses nedenfor, er de 2 trælister til glidebeslaget, fuldstændig slidt op. Jeg har derfor fået min gode ven Bent, som har god forstand på træ, til at fræse mig 2 nye i egetræ. De nye lister er så monteret med en tynd streg silikone, nye bolte, og store karosseriskiver på indersiden af agterspejlet. Således er det nye glidebeslag mere stift end det gamle, og med til at forstærke agterspejlet.

8 Nu kan det holde resten af mit liv, og det kan også holde til en lidt bedre motor, end der normalt sidder på en L23 Næste lille opgave var forbedring af spillene. Jeg var ikke tilfreds med de små str. 8 faldspil på ruftaget, og som det ses her på billedet, er standardmonteringen med 3 bolte og almindelige skiver ikke god nok. Når det er hårdt vejr, og man har brug for at totte forliget på sejlene, trækkes skiverne med tiden ind i gennem beklædningen på indersiden af ruftaget. Jeg besluttede derfor at flytte 2 str. 10 Andersen spil fra cockpitkarmen, og op på ruftaget som skødespil. Herefter vil jeg så montere de nyindkøbte str. 12 Andersen selftailing spil til genua, på cockpitkarmen. Teakklodsen på ruftaget slibes Der bores nye huller, Det rensede og ny indfedtede str. så den bliver flad igen. da der skal nu bruges spil prøvemonteres. Smeden Børge har igen været på spil, og lavet en stor skive til mig i rustfrit stål. Nu er de gamle huller fyldt ud og dækket, så det er pænt. Samtidig er anlægsfladen stor, så nu holder det også i hårdt vejr!

9 Og sådan kom det til at se ud, udvendigt fra. Cockpitkarmen ser til gengæld ud til at trænge til en kærlig hånd, inden de nye spil monteres. De gamle spil har været sat på med alt for meget silikone, så regnvandet har ikke kunnet løbe ud af den lille drænrille under spillet. Ved pilene ses det, at drænrillerne har været helt fyldt ud med silikone. Når det bliver lidt varmere i vejret, glæder jeg mig til at rense det af, og montere de nye spil. De er str. 12, og sidder med 6 bolte i stedet for 4. Så der bliver lidt sjov med dette også. Den sidste ting jeg har nået at lave inden jul, er udskiftning af drænslanger og alle spændebånd. Her hænger noget af det gamle rustne og sprukne. Og herunder ses resultatet efter udskiftning. Der skal dobbelt spændebånd på under vandlinjen, det kræver forsikringen. Jeg har brugt slange som er godkendt til brændstof, i stedet for det vandslange der sad i forvejen. Det har større brudstyrke, tåler kemikalier, og holder længere.

10 Dræn fra handskerum i cockpittet. Agterspejl indefra. Bemærk de store karosseriskiver der holder beslagene til påhængsmotor. Slæden til at køre påhængsmotoren op og ned, har også fået en tur. Min smed har svejset forstærkning på tværs, og et halvt øje i toppen i begge sider. Øjerne skal bruges til et taljesystem jeg har lavet, så jeg ikke skal hænge ud over kanten for at trække motoren op og ned. Den nye 3 lags krydsfiner klods, er limet med vandfast lim, og er kun prøvemonteret. Den skal have 7 8 lag lak, før den monteres endeligt. Her står så de nye str. 12 Andersen selftailing spil, i vindueskarmen i soveværelset. De venter på montering når forårsvarmen igen kommer. Hver aften når jeg går i seng, drejer jeg et par gange på dem. Den herlige kliklyd giver mig de skønneste tanker om sommerens livgivende ture på vandet, inden jeg lægger hovedet på puden. Fortsættelse følger i foråret Mange sejlerhilsner Johnny Weinreich D217 - Lilleput

Renovering af agterkahyt på Speedy.

Renovering af agterkahyt på Speedy. Renovering af agterkahyt på Speedy. Efter at forkahytten sidste år blev renoveret er turen nu kommet til agterkahytten, da denne også i høj grad trængte til en kærlig hånd. Jeg startede på projektet lige

Læs mere

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse!

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Da jeg modtog plastkassen med lodder, ur, nøgle og pendul så jeg at skiven ikke havde det godt! Malingen

Læs mere

Rorstammen brækkede 1 cm. nede i roret. Det er set før, men jeg troede, jeg havde sikret mig ved at reparere roret som foreskrevet af værftet.

Rorstammen brækkede 1 cm. nede i roret. Det er set før, men jeg troede, jeg havde sikret mig ved at reparere roret som foreskrevet af værftet. Fremstilling af ny form og ror til Contrast 33 I august 2009 brækkede rorstammen på vores Contrast 33. Det var under en kapsejlads, men heldigvis så langt væk fra andre, at vi ikke sejlede ind i nogen,

Læs mere

Vinterens opfindelse - Badeknasten!!

Vinterens opfindelse - Badeknasten!! Vinterens opfindelse - Badeknasten!! Freja er jo en rigtig selvbygger, der er altid projekter i gang, og hun bliver nok aldrig helt færdig. Forrige projekt var sprydet, det var jo en kæmpe succes, så nu

Læs mere

Fokus på tursejlads artikel nr. 11

Fokus på tursejlads artikel nr. 11 Fokus på tursejlads artikel nr. 11 En sommer går på hæld og mange af os har sejlet i vores dejlige både på tur- og kapsejlads. Dette år er et særligt år med fejringen af vores gamle Folkebåd. 75 år er

Læs mere

Fortsat artikel om istandsættelsen til Luksus tursejlbåd. L23 Lilleput D217 her fotograferet sommeren 2013

Fortsat artikel om istandsættelsen til Luksus tursejlbåd. L23 Lilleput D217 her fotograferet sommeren 2013 Fortsat artikel om istandsættelsen til Luksus tursejlbåd L23 Lilleput D217 her fotograferet sommeren 2013 (Det ligner næsten en 30 fods båd, men det ér min L23 - med landgang til vores store hanschæfer)

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Hvis dokumentet SOFbyg skin1 er fulgt, har vi nu en kajak beklædt med stof og imprægneret med epoxy, slebet og klar til forstærkningen med

Læs mere

Teakarbejde! et godt eksempel på at du kan gøre en masse selv og få gode resultater.

Teakarbejde! et godt eksempel på at du kan gøre en masse selv og få gode resultater. Teakarbejde! et godt eksempel på at du kan gøre en masse selv og få gode resultater. Af Jan Hovald Petersen Et medlem af sejlklubben, Ole Steen Nielsen, har repareret sine kistebænke med ny teak aptering

Læs mere

Meld dig ind i Dansk Balladklub det er fordelagtigt

Meld dig ind i Dansk Balladklub det er fordelagtigt Meld dig ind i Dansk Balladklub det er fordelagtigt. Klubben kan kontaktes på: dansk.balladklub@gmail.com Ballad klassen flotte stander er ikke hejst under bagbord salings horn på din båd. Det er måske

Læs mere

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer.

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer. OBS! Vær opmærksom på, at en ændring af masten med slæder og skinner på masten ikke er i overensstemmelse med klassereglerne. Båden er således ikke en klassebåd. Folkebåd til en singlehand hygge-sejler

Læs mere

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller

Mange USB-stiks er udstyret med en lille datadiode, som lyser når der hentes eller USB-stiks bliver stadig brugt rigtig meget, og da man nu engang imellem kan få et 64gb USB stik til 249 kr i f.eks. Aldi, så er USB-stikket stadig det oplagte transportable medie, da det er lille og modsat

Læs mere

NAJAD 390 årgang 1986 kr

NAJAD 390 årgang 1986 kr NAJAD 390 årgang 1986 kr. 1.295.000 Med Najad 390 har væftet konstrueret en båd til langturssejlads. Båden er stiv og hurtig. Det er en meget rummelig og populær model, og selv om den er 39 fod, er den

Læs mere

Projekt vinduer og pantry siden af kahytten

Projekt vinduer og pantry siden af kahytten Projekt vinduer og pantry siden af kahytten Vinduerne var fra starten af forsynet med en PVC profil, den var imidlertid ødelagt af 40 år sollys og var derfor væk på de fleste vinduer. Derudover havde der

Læs mere

BygSelv; Byg subwooferen på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Part 2

BygSelv; Byg subwooferen på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Part 2 BygSelv; Byg subwooferen på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Part 2 Fredag fyraften: Smut forbi byggemarkedet og få skåret pladerne groft til på mål. Til eksemplet her, PCA

Læs mere

Nr. 12. Fokus på tursejlads

Nr. 12. Fokus på tursejlads Nr. 12. Fokus på tursejlads En ny sejlersæson lokker forude, og mange af jer har måske klargjort båden og bestilt vognmand. Det er altid dejligt at se båden glide ned i sit rette element og høre den velkendte

Læs mere

5 gode DIY ideer til dig og din bolig. Af Henriette Villebro Riisom

5 gode DIY ideer til dig og din bolig. Af Henriette Villebro Riisom 5 gode DIY ideer til dig og din bolig Af Henriette Villebro Riisom Indholdsfortegnelse Fra gamle stole til smukke lysestager... 3 Blomsterskjuler af fiberbetonplade... 5 Nye møbler af dem du har i forvejen...

Læs mere

Selvbyg; Kom godt fra start part 2

Selvbyg; Kom godt fra start part 2 Selvbyg; Kom godt fra start part 2 Subwooferen, byg den på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Fredag fyraften: Smut forbi byggemarkedet og få skåret pladerne groft til på mål.

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Lisbeth:. Rustfrie bagplader monteret (limet) under dæk som fæste for flag bøsning ( turflag) og stander bøsning.

Lisbeth:. Rustfrie bagplader monteret (limet) under dæk som fæste for flag bøsning ( turflag) og stander bøsning. Dagbog fra reparationsholdet, Tolo Roklub, marts 2019 Lørdag 16-3-2019 Temperatur 14 C Køreskinner og træafmonteret. Nye træ kiler lakkeret førstegang. Sæder afmonteret gammel kørevogn.. Rustfrie bagplader

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder praktisk

Læs mere

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens

Læs mere

Tilbud Vildmandsbad ø200cm

Tilbud Vildmandsbad ø200cm 2016 Tilbud Vildmandsbad ø200cm Beskrivelse: 1) Luksus model - trækar med ovn af aluminium Rendyrket luksus til hele familien. Et vildmarksbad er den perfekte måde at skabe et attraktivt udemiljø hjemme

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Købes: Sælges: Side 1 af 6 *****************************************************************************************

Købes: Sælges: Side 1 af 6 ***************************************************************************************** Side 1 af 6 Købes: Sælges: Flot DN Isbåd sælges NY PRIS Komplet isbåd incl. Carlsen sejl. 2 sæt skøjter medfølger. Det ene sæt er rustfri. Alle beslag i alu eller rustfri. Overtræk til sejl og skrog medfølger.

Læs mere

De mange fine billeder er fra FACEBOOK Nok flest af Olle Thorup og Nicolas Kjerulf

De mange fine billeder er fra FACEBOOK Nok flest af Olle Thorup og Nicolas Kjerulf Jeg har mødt en del Ballad er denne sommer - har stadig nogle fans, der læser her på nettet. Der var nogle nye ejere mellem dem, og alle var godt tilfreds med deres køb. Dem, som købte billigt, havde nogle

Læs mere

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang Sy en falkehætte Falkonerer over hele kloden bruger hætter til en del af deres rovfugle. Her i Norden har falkonerer også brugt hætter siden middelalderen. Hætten gør at fuglen ikke kan se noget. Det får

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

DANSK VINDØ KLUB. NR. 8 Januar 2004. Vindøtræf i Fåborg

DANSK VINDØ KLUB. NR. 8 Januar 2004. Vindøtræf i Fåborg DANSK VINDØ KLUB NR. 8 Januar 2004 Vindøtræf i Fåborg DANSK VINDØ KLUB NR. 7 December 2002 rigtig mange kom sejlende til. Vi FORMANDEN HAR havde vejret med os, hvilket gav os en pragtfuld grillaften ned

Læs mere

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007

Victor Stoltze og Lars Thomsen Roskilde HTX 10-12-2007 1 Indholdsfortegnelse Problemformulering...side 3 Problemfase...side 3 Analysefase.side 4 Løsningsfase side 4 Produktionsfase.side 5 Konklusionsfase...side 7 Logbog..side 8 Onsdag 24. oktober.side 8 Onsdag

Læs mere

Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1

Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1 Bygning af hul pagaj i fyrretræ. (vægt 850 til 950g). Pagajbyg - 1 Grøndlandspagajer laves normalt i cedertræ fordi det er en let træsort. En pagaj lavet i cedertræ kan normalt laves i en færdig vægt lidt

Læs mere

Reparation af glasfiberkajakker

Reparation af glasfiberkajakker Reparation af glasfiberkajakker Denne beskrivelse er fremstillet som en opsummering af et kursus i reparation af glasfiberkajakker af Leif Romsø i Kerteminde Kajakklub Oktober 2008. Glasfiberkajakker er

Læs mere

Alaska september 2012

Alaska september 2012 Alaska september 2012 Indianer slik (tørret og røget laks i strimler med skind på bagsiden) serveret med æble både og appelsinstykker møjsommeligt pillet af Joe. Man gnaver laksen af skindet, mens man

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan den

Læs mere

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner.

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner. RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING altaner.dk 1 Tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens mange oplevelses rige timer. Vi har i denne vedligeholdelses

Læs mere

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde

NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG. Broarbejde ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.11 DECEMBER 2011 24. ÅRGANG Broarbejde Det store projekt skrider godt frem og de nye flydebroer ligger allerede og flyder i havnen. Ikke på den rigtige plads men vi kan da se

Læs mere

Let vind Mellem vind Hård vind

Let vind Mellem vind Hård vind Forsejl Fok Som udgangspunkt skal skødepunktet S være i et punkt på skødeskinnen, hvor en tænkt linje fra midten M af forliget skærer gennem skødebarmen. På en gennemsnitsbåd i mellem luft, skal dybden

Læs mere

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade.

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade. Jeg har altid bøjet en del i akryl, og altid brugt en varmluftblæser til formålet. Det var hvad jeg havde til rådighed og fungerede fint når man først har fået lidt erfaring med det. Man kan så købe en

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 2014: Tilfredshed

Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 2014: Tilfredshed Spørgeskemaundersøgelse mini-rol 04: Tilfredshed Vi har lavet undersøgelser: En som henvender sig til spillerne, og en som henvender sig til forældrene (se side 7). Samarbejdet med begge parter er vigtigt

Læs mere

På opfordring skriver jeg her et par ord om vinterens 2004 / 2005 bundbehandling af Sytten, DEN17, hjemhørende i Svanemøllehavnen i København.

På opfordring skriver jeg her et par ord om vinterens 2004 / 2005 bundbehandling af Sytten, DEN17, hjemhørende i Svanemøllehavnen i København. Bunden er nået for Sytten! På opfordring skriver jeg her et par ord om vinterens 2004 / 2005 bundbehandling af Sytten, DEN17, hjemhørende i Svanemøllehavnen i København. Baggrund Min kære hustru og jeg

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Side 1 af 7 da_elg@hotmail.com Fra: "Martin Lindholm Wittrock" Dato: 25. juli 2011 03:28 Til: "pmc" Emne: pmc: Placeringen af nyt værktøj (HTML) Hej Pimser

Læs mere

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620.

Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Sommerferie 2012. Jeg vil gerne fortælle om vores sommerferie. Det var spændende i år, fordi vi skulle på ferie i vores nye Cabby 620. Vi fik den midt i maj måned, og kunne lige nå en enkelt week-end på

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Poca IV 1978 sælges med eller uden Rig 115.000 Kr.

Poca IV 1978 sælges med eller uden Rig 115.000 Kr. Poca IV 1978 sælges med eller uden Rig 115.000 Kr. L.O.A.7,27 m. L.VL. 6,45 m. Bredde 2,50 m. Dybgang.1,05 m. Kølvægt..1 ton Deplacement...2,6 ton Køjepladser.4-5 Storsejl 12 m2 Fok..10 m2 Genua..15 m2

Læs mere

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe

Forhistorie. Forbillede for mit projekt. HSB personvogne med 8 vinduer. 1 Die Fahrzeuge der Harzer Schmalspurbahnen in Farbe Forhistorie Jeg har altid haft en kærlighed for de store tog, dem man kan tage og føle på, og som ikke bliver væk imellem fingrene på en. Jeg har haft med spor G at gøre siden 1988, og har altid gået og

Læs mere

Grundopskrift på. - strikket oppefra og ned og nedfældet af Liselotte Weller på to kopper kaffe og en lækker, hjemmebagt bolle.

Grundopskrift på. - strikket oppefra og ned og nedfældet af Liselotte Weller på to kopper kaffe og en lækker, hjemmebagt bolle. Disclaimer: Opskriften er til fri afbenyttelse i nonkommercielle sammenhænge. Det betyder, at du ikke må videresælge opskriften hverken som din egen eller som min. Du må heller ikke regne med nogen former

Læs mere

Reparation og maling af vinduer og døre

Reparation og maling af vinduer og døre Reparation og maling af vinduer og døre Man starter med at undersøge vinduets tilstand - er tale om let rådangreb kan man bare lukke revnerne med tjærekit eller harpiksmasse. Er der derimod tale om kraftige

Læs mere

Længde 8,05. Dybgang 1,55. Årgang Vægt ,77

Længde 8,05. Dybgang 1,55. Årgang Vægt ,77 Accent 26 VERONA Årgang 1979 Længde 8,05 Dkk. 69.000,Bredde 2,77 Dybgang 1,55 Vægt 2500 Accent 26 VERONA DEN 532 er til salg med hjemhavn i Helsingør. Accentens historie. Accenten blev tegnet i 1974 af

Læs mere

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser Dækker din Veteran-forsikring, skulle uheldet være ude?? Min gjorde ikke, i stedet blev den opsagt!!! En fortælling, blandet med synspunkter o.a., om en forsikrings-erklæret bastard-bil At ens bil, af

Læs mere

Nr. 94 december 2007. Tre piger p togt 6 rs fors g med linolieprimer Sommerst vne i Assens 2008

Nr. 94 december 2007. Tre piger p togt 6 rs fors g med linolieprimer Sommerst vne i Assens 2008 Nr. 94 december 2007 Tre piger p togt 6 rs fors g med linolieprimer Sommerst vne i Assens 2008 De dejlige Mƒlarb de Tekst: Simon Hansen Det ser dejligt ud, her hvor Anna, en Mˆlar 25, ejet af Per Carstens

Læs mere

AUGUST 2014. Ateljé Margaretha - Postboks 252-6330 Padborg Tel. 70 20 22 50 www.margaretha.dk E-mail: kundeservice@margaretha.dk

AUGUST 2014. Ateljé Margaretha - Postboks 252-6330 Padborg Tel. 70 20 22 50 www.margaretha.dk E-mail: kundeservice@margaretha.dk AUGUST 2014 Ateljé Margaretha - Postboks 252-6330 Padborg Tel. 70 20 22 50 www.margaretha.dk E-mail: kundeservice@margaretha.dk Kære Klubmedlem! Her kommer endnu en folder med herlige broderier og brugbart

Læs mere

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT

VED KØB AF SKUR TIL CARPORT TILLÆG TIL MONTAGE VEJLEDNING. VED KØB AF SKUR TIL CARPORT Det er kun nødvendigt at læse denne vejledning, hvis du også har valgt skur på din carport. Du SKAL dog også læse vejledning fra carporten, da

Læs mere

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag.

Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Opsætningsvejledning. Galvaniseret Carport m/ Polycarbonate tag. Før du går i gang. Har du undersøgt grunden for nedgravet ledning og rør? Har du det fornødne værktøj? Du skal bruge: En impact akkudrill,

Læs mere

THURØ 33: KLENODIE MED PATINA 28 BÅDMAGASINET SEJL

THURØ 33: KLENODIE MED PATINA 28 BÅDMAGASINET SEJL THURØ 33: KLENODIE MED PATINA 2 1 28 BÅDMAGASINET SEJL 4 1 Thurø 33 skulle være en smuk båd og en hurtig båd. Nyd selv linjerne. 2 Tidløs, enkel design, som stadig fungerer i 2009. Læg mærke til det tilbagetrukne,

Læs mere

"Det er en ice-breaker at have sådan et bord stående"

Det er en ice-breaker at have sådan et bord stående "Det er en ice-breaker at have sådan et bord stående" Historien er omdrejningspunktet, når Rasmus Greve skaber møbler. Af det gamle gulv fra Børssalen i København har han videreført fortællingen om dansk

Læs mere

Julen 2014. Kære alle sammen.

Julen 2014. Kære alle sammen. Julen 2014 Kære alle sammen. I skrivende stund er det 1. søndag i advent. Her dufter af julens første omgang nybagte småkager, og nisserne er kommet ned fra loftet og giver en dejlig hygge i stearinlysenes

Læs mere

Klassisk. Kom og mød de andre hurtige i Helsingør. 120 år Anakonda sejler endnu. Nr. 124 Maj 2015

Klassisk. Kom og mød de andre hurtige i Helsingør. 120 år Anakonda sejler endnu. Nr. 124 Maj 2015 Klassisk Nr. 124 Maj 2015 120 år Anakonda sejler endnu Kom og mød de andre hurtige i Helsingør 1 Gaffelriggeren Anakonda I sidste nummer sendte bestyrelsen en jubilæumshilsen til alle jubilerende medlemsbåde

Læs mere

Fremstilling af blæsebælge (Nyrebælge)

Fremstilling af blæsebælge (Nyrebælge) Jeg skulle bruge en blæsebælg til mit støbehåndværk på vikingemarkederne, min plan var at lave et sæt Nyrebælge, lidt i stil med de bælge der er vist på Sigrudsristningen, jeg tænkte meget over hvordan

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Riva Aquarama 1965 Skala 1/6

Riva Aquarama 1965 Skala 1/6 Riva Aquarama kom på markedet i 1963 som en viderudvikling af den dobbelt-motorede Tritone. Riva en er den seneste udgave af en lang og traditionsfyldt række mahogny speedbåde. Riva Aquarama 1965 Skala

Læs mere

Diverse småting til Pipaluk

Diverse småting til Pipaluk Diverse småting til Pipaluk Pipaluk var fra starten af forsynet med de originale Lewmar 40 i forkromet bronze de var trætte og vi ville gerne have selftaling så dukkede der 2 spil op på DBA: De havde fået

Læs mere

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben.

Nyhedsbrevnr for. Ylva-klubben. 1 Marts 2014 Nyhedsbrevnr. 1-2014 for Ylva-klubben. Trofaste Ylva-sejlere!... mens der blev slagtet endnu en giraf og russerne står på kanten til at sikre sig en bid af Ukraine, så er der heldigvis mere

Læs mere

Isiteek er et gør-det-selv produkt primært rettet mod skibsmarkedet, og er hovedsageligt udviklet til at lave mindre paneler.

Isiteek er et gør-det-selv produkt primært rettet mod skibsmarkedet, og er hovedsageligt udviklet til at lave mindre paneler. Isiteek er et gør-det-selv produkt primært rettet mod skibsmarkedet, og er hovedsageligt udviklet til at lave mindre paneler. Du skal bruge følgende værktøjer: En arbejdsbænk med en lige kant Nogle vægte

Læs mere

Reparation af småskader på både.

Reparation af småskader på både. Reparation af småskader på både. Det kan ofte hænde at man får småskader på sin båd, isætning og optagning ved slæbesteder, uheld ved anløb til bådebroer og den slags. Vi ærgrer os over det alle sammen,

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Reparation af Fiat Punto med defekt toppakning

Reparation af Fiat Punto med defekt toppakning Reparation af Fiat Punto med defekt toppakning Benyttede Haynes ISBN: 1 85960 561 3 som udgangspunkt. Symptomer: Efter påfyldning af kølervæske samt udluftning af kølersystemet (2 steder), så kørte den

Læs mere

Prisliste 2012 gyldig fra 1. januar

Prisliste 2012 gyldig fra 1. januar liste 2012 gyldig fra 1. januar Alle priser er inkl. moms Bådpladser Vinteropbevaring Ophaling Søsætning Bådpladser (Se bagsiden vedr. oversigt over bådpladserne) Pladsnr. Pladsstørrelse 1 års kontr. 2

Læs mere

Eventyret om det skæve slot

Eventyret om det skæve slot 24 Eventyret om det skæve slot Tema I Børnekulturhus Ama r er et eventyr om, hvordan det lykkedes at bygge landets første børnekulturhus opført fra grunden på baggrund af hårdt arbejde fra en ildsjæl og

Læs mere

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Et liv med dit barn og mit barn er langtfra uden konflikter. Og tabuerne er svære at bryde Af Susanne Johansson, 30. september 2012 03 Bonusmor med skyld på 06

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN NEM HULE Byg EN NEM HULE Varighed: Langt forløb Denne hule kan du bygge derhjemme, evt. sammen med en voksen. Husk at få hjælp af en voksen, når der skal bruges stiksav og

Læs mere

Fisk til alle tider! Fiskerliv i Skagen omkring 1850. Skagen By-og Egnsmuseum

Fisk til alle tider! Fiskerliv i Skagen omkring 1850. Skagen By-og Egnsmuseum Fisk til alle tider! Fiskerliv i Skagen omkring 1850 Skagen By-og Egnsmuseum 1 Skagen omkring 1850. Kender du Skagen? Du har sikkert hørt om Skagens gule murstenshuse. Går vi 150 år tilbage i tiden, så

Læs mere

Guide skrevet af Nicolai Hiorth

Guide skrevet af Nicolai Hiorth Forfatter Gnomen Dato Man Okt 10, 2005 3:15 pm Læst 4472 Beskrivelse Nåh? ok nu vil du være ridder (Pladerustnings fordel) Kategori Rustninger Type Udstyrs Guide Guide skrevet af Nicolai Hiorth Pladerustning,

Læs mere

attraktiv brugtværdi Vellykket familiecruiser med

attraktiv brugtværdi Vellykket familiecruiser med Vellykket familiecruiser med attraktiv brugtværdi Nye vinduer Luger og vinduer er ofte slidte i over 20 år gamle både, men f.eks. danske Plexifi x har skabeloner parat til at skære nye vinduer til. var

Læs mere

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have Min haves muld Hendes dejlige stemme guider mig ind i mig Ligger på sofaen alene hjemme trygt og rart Med tæppet over mig Min egen fred og ro Kun for mig indeni mig Hun fortæller mig at jeg har en smuk

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus

1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus profil for ægtemænd 1. Min kones små sedler med kærlighedsytringer giver mig en rar fornemmelse Jeg elsker, når min kone giver mig et knus 2. Jeg kan godt lide at være alene med min kone Jeg føler mig

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Først sættes spanterne helt vinkelret på kølen. Dette gøres nemmest på en byggebedding.

Først sættes spanterne helt vinkelret på kølen. Dette gøres nemmest på en byggebedding. Byggetips Træskrog Først sættes spanterne helt vinkelret på kølen. Dette gøres nemmest på en byggebedding. (Fig. 1). Derefter monteres dæk og evt. skot. Når dette er tørt, slibes spanterne i smig (fig.

Læs mere

Smedejern og essesmedning

Smedejern og essesmedning Smedejern og essesmedning Søren Vadstrup Center for Bygningsbevaring RAADVAD Skadetyper og deres årsager

Læs mere

En n klassiker. i topkvalitet. Her er den så. Den magelige, TRÆ I HAVEN TRÆ I HAVEN

En n klassiker. i topkvalitet. Her er den så. Den magelige, TRÆ I HAVEN TRÆ I HAVEN E En n klassiker i topkvalitet En let duven i en traditionel hængesofa af jern burde give ro i sjælen, men den forstyrres ofte af»slinger i valsen«og metalliske mislyde. Her får du imidlertid anvisningerne

Læs mere

Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenudstyret hver dag. FAVORIT køkkenudstyr er testet i henhold til de højeste standarder for kvalitet og

Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenudstyret hver dag. FAVORIT køkkenudstyr er testet i henhold til de højeste standarder for kvalitet og FAVORIT 26_012 Livet i hjemmet stiller store krav til køkkenudstyret hver dag. FAVORIT køkkenudstyr er testet i henhold til de højeste standarder for kvalitet og holdbarhed og er designet, så det opfylder

Læs mere

Jeg er vejen, sandheden og livet

Jeg er vejen, sandheden og livet Jeg er vejen, sandheden og livet Sang PULS nr. 170 Læs Johannesevangeliet 14,1-11 Jeg er vejen, sandheden og livet. Sådan siger Jesus i Johannes-evangeliet. Men hvad betyder det egentlig? Hvad mener han?

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

18 år gammel købte jeg så min første båd en sejlbåd. Sejlbåd har så lige siden hængt ved mig og min famile.

18 år gammel købte jeg så min første båd en sejlbåd. Sejlbåd har så lige siden hængt ved mig og min famile. LM Lunderskov Møbelfabrik blev grundlagt i 1940 af ejeren Ejner Lorentzen. Det lille værksted beskæftigede sig med fremstilling af børnemøbler i træ. Forretningen gik godt og Ejner Lorentzen ansatte snart

Læs mere

Fokus på tursejlads. Artikel nr. 6

Fokus på tursejlads. Artikel nr. 6 Fokus på tursejlads Artikel nr. 6 Jeg går og glæder mig til den kommende sejlersæson og tænker på de mange muligheder, der ligger i kombinationen: En folkebåd og en hel sommer forude, det er en dejlig

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 1. SOFbyg skin1 Når skellettet er klar til beklædning, dvs. skelettet er høvlet så der ikke er nogle skarpe kanterskelettet er lakeret med fortyndet lak

Læs mere

Nauticat 38 1983 byggenummer 158. Den nye type, med højere master, dybere køl, vinduer i agterspejl. (Kendes også på fri propelaksel med støtteleje)

Nauticat 38 1983 byggenummer 158. Den nye type, med højere master, dybere køl, vinduer i agterspejl. (Kendes også på fri propelaksel med støtteleje) Nauticat 38 1983 byggenummer 158 Den nye type, med højere master, dybere køl, vinduer i agterspejl. (Kendes også på fri propelaksel med støtteleje) bovspryd, med indfæld bar stige. Længe fra bov spryd

Læs mere

Udstyrsliste Bavaria 32 "TALIS"

Udstyrsliste Bavaria 32 TALIS Udstyrsliste Bavaria 32 "TALIS" I forhold til f.eks Bavaria 31, 32, 36 er Bavaria 32 Holiday helt anderledes bygget. Skroget er i meget kraftig håndoplagt enkeltlaminat med forstærkning i kevlar fortil

Læs mere

3. december Jeg skal i skole

3. december Jeg skal i skole 3. december Jeg skal i skole 3. DECEMBER Her er Sallinge Brugs, hvor min bedste kammerat, Per boede. - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere