Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål."

Transkript

1 HG (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål DKK Inkl. moms Teksterne i bogen tematiserer en bred vifte af forskellige emner fra livets små og store begivenheder. Teksterne lægger op til diskussion og personlig stillingtagen. Bogen kan både bruges som rygrad og som supplerende materiale i et undervisningsforløb. Bogen henvender sig primært til tyskundervisningen på landets ungdomsuddannelser, men kan uden problemer også bruges til voksenundervisning og i grundskolens overbygning. A New Entrance 2. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Eva Rosenvold, Rene Bühlmann Antologi med kortere sagprosatekster samlet i fem temaer - Language, Consumerism, Abroad, Justice og Careers - samt noveller, drama, reportage og poesi DKK Inkl. moms A New Entrance er en antologi til de første semestre på ungdomsuddannelserne. Bogen sætter eleverne i gang med at tale og skrive engelsk, introducerer nye begreber og analysemetoder og indarbejder gode arbejdsvaner. Udgivelsen inspirerer til tekstanalyse og almindelig samtale om vedkommende emner. Bogen er forsynet med et omfattende og varieret spørgsmåls- og opgaveapparat og indeholder mange forslag til ITanvendelse, projektarbejde og nye skriftlige arbejdsformer. A New Entrance giver nye indgange til tilegnelsen af det engelske sprog og tilbyder såvel traditionelle som innovative tekster og opgavetyper. Bogen kan både bruges i grundskolens overbygning og i ungdomsuddannelsernes begynderundervisning. Til bogen findes et website med oplæsning af udvalgte tekster samt supplerende materiale.

2 A new start - Introduktion til engelsk grammatik 1. udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Poul Tornøe En grundlæggende grammatikbog med begrebsforklaringer, der ikke forudsætter et forudgående kendskab til grammatik DKK Inkl. moms Bogen indeholder: Øvelser på tre niveauer, fra begynder til let øvet Øvelser baseret på korte tekstuddrag fra moderne engelsksprogede tekster Systematisk oversigt over den grammatiske terminologi Stikordsregister der gør det let at bruge bogen som opslagsbog. A New Start er beregnet til undervisningen i engelsk grammatik for første år af ungdomsuddannelserne og i grundskolens overbygning. American History 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) David Nye En fængende præsentation af amerikansk historie fra den tidlige kolonisationsperiode. 20 videoer 70 billeder 1010 gloser 120 sider ebog American History - 1 år American History - 4 år DKK DKK I et letforståeligt engelsk giver professor David Nye en fængende præsentation af amerikansk historie fra den tidlige kolonisationsperiode til præsident Obama. David Nye giver et helhedsportræt af perioderne og inkluderer til hver periode en kortfattet præsentation af kultur- og litteraturhistorien. American History supplerer bogens tekst med relevante links om amerikanske samfundsforhold og videointerview med David Nye.

3 American Issues 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Helle Birk Aktuel antologi om USA, det politiske system, præsidentembedet, kulturmøder og indvandrerproblematik, unges livsstil i New York, abort samt 9/ DKK Inkl. moms American Issues behandler emner, der både bliver debatteret i valgkampen, og som har præget den offentlige debat i en årrække. Bogen dækker temaerne gennem skønlitteratur og nonfiktion, og den er forsynet med before, during og after opgaver samt glosetrænings- og oversættelsesøvelser. Du kan finde supplerende materiale til bogen her. Der indgår tekster af bl.a. Candace Bushnell, Alice Walker, Paul Auster, Michael Moore, Don DeLillo og David Nye. Bogen kan oplagt indgå i tværfaglig dialog med især samfundsfag. Anvendt psykologi 5. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Bokforlaget Natur Och Kultur Bogen lægger vægt på en bred orientering i psykologien og skaber dermed overblik over de forskellige psykologiske retninger og deres respektive menneskesyn DKK Inkl. moms Anvendt psykologi - grundbog lægger vægt på en bred orientering i psykologi, de forskellige psykologiske retninger, deres metoder og menneskesyn. Bogen er en oplagt grundbog til psykologi, da den både indeholder kernestof og forslag til supplerende stof. De mange opgaver giver god mulighed for refleksion og samarbejde - og de giver, sammen med omtale af forskellige psykologiske eksperimenter og forsøg, inspiration til elevernes eget arbejde indenfor psykologiområdet. Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser.

4 Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Michael Rantzau-Meyer Et enestående psykologisk opslagsværk, der kaster lys over nogle af psykologiens væsentligste begreber og mest fremtrædende skikkelser. Anvendt psykologisk leksikon - 4 år DKK Bogen indeholder vigtige og interessante opslag om mange af de væsentligste teoretikere inden for områderne psykologi, pædagogik, samfundsfag, sociologi og filosofi. Bogen indeholder også opslag, der tilbyder forklaringer på det væld af fremmedord, der indgår i de bøger, som i dag er på markedet inden for området psykologi. Anvendt Psykologisk Leksikon forklarer også nogle af de mange helt almindelige begreber, som vi dagligt jonglerer med uden måske lige at overveje, hvad den dybere mening kunne være; tillid, anerkendelse, tro, nok, forfra m.m. Bogen indeholder forslag til læsning af anden faglitteratur samt henvisninger til spillefilm og tidligere udsendte tv-programmer, der på glimrende vis belyser de mange psykologiske problemstillinger, der søges belyst i bogen. Anvendt Psykologisk Leksikon henvender sig til alle, der har et ønske om at få uddybet deres baggrundsviden om psykologiske begreber og som samtidig også besidder et ønske om at opnå en øget indsigt i emneområder, der relaterer sig hertil. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Hanne Hylsberg, Michael Rantzau-Meyer Et enestående psykologisk opslagsværk, der kaster lys over nogle af psykologiens væsentligste begreber og mest fremtrædende skikkelser DKK Inkl. moms Bogen indeholder vigtige og interessante opslag om mange af de væsentligste teoretikere inden for områderne psykologi, pædagogik, samfundsfag, sociologi og filosofi. Bogen indeholder også opslag, der tilbyder forklaringer på det væld af fremmedord, der indgår i de bøger, som i dag er på markedet inden for området psykologi. Bogen indeholder forslag til læsning af anden faglitteratur samt henvisninger til spillefilm og tidligere udsendte tv-programmer, der på glimrende vis belyser de mange psykologiske problemstillinger, der søges belyst i bogen. Anvendt Psykologisk Leksikon henvender sig til alle, der har et ønske om at få uddybet deres baggrundsviden om psykologiske begreber og som samtidig også besidder et ønske om at opnå en øget indsigt i emneområder, der relaterer sig hertil.

5 Berliner Leben - Del 1 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Elke Meierjohann 150 interaktive opgaver 35 Lydklip 25 skabeloner 60 Opgaver 30 aktiviteter 40 tekster 120 illustrationer ca ordforklaringer 140 sider ebog Berliner Leben - Del 1-1 år Berliner Leben - Del 1-4 år DKK DKK Berliner Leben præsenterer unges livsstil i Berlin og dækker emner såsom: Ausbildung, Transport und Führerschein, Musik, Freizeit. Teksterne er indtalt af native speakers, rigt gloserede, suppleret med grammatikafsnit og interaktive opgaver til tekstforståelse og grammatik. Til lærerne er der forslag til aktiviteter. Grundbogen indeholder niveauerne FED. Berliner Leben - Del udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Elke Meierjohann Indeholder Berliner Leben 1+2: 340 interaktive opgaver 120 opgaver 65 lydklip 35 skabeloner 40 aktiviteter 80 tekster 210 illustrationer ca ordforklaringer 310 sider Berliner Leben - Del år Berliner Leben - Del år DKK DKK Berliner Leben ibog indeholder: korte, interessante tekster, der er relevante for unge mennesker og bliver oplæst af native tysktalende et grammatikkursus, der forklarer reglerne på en letforståelig måde og giver brugeren mulighed for at øve reglerne gennem mange, interaktive opgaver mange elevaktiverende opgaver i tilknytning til teksterne, der gør indlæringen aktiv og sjov testopgaver i ordforråd, grammatik og Landeskunde. De første tekster er på basisniveau, men sværhedsgraden stiger til niveau G i den første tredjedel af udgivelsen og slutter med tekster på niveau D. Alle teksterne er rigt forsynet med gloser, så de kan læses af alle. Desuden kan de kombineres på tværs af de emner, der er angivet. Næsten alle tekster har en forbindelse til Berlin i form af personlige beretninger, seværdigheder, politikere, unge punkere eller fodbold.

6 Berliner Leben - Del 2 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Elke Meierjohann 190 interaktive opgaver 60 opgaver 30 lydklip 10 skabeloner 10 aktiviteter 40 tekster 90 illustrationer ca ordforklaringer 170 sider ebog Berliner Leben - Del 2-1 år Berliner Leben - Del 2-4 år DKK DKK Teksterne i Berliner Leben Del 2 ibog handler om Berlins og murens historie, en ung handicappet Berliners liv, berømte mennesker med tilknytning til Berlin og et lille indblik i det politiske liv. Emnerne belyses med informative tekster. Der er også tekster om fodbold, hverdagshistorier m.m. Alle teksterne er indtalt af native, tyske speakere. Der er mange interaktive opgaver til test af tekstforståelse og grammatik. Sværhedsgraden ligger gennemsnitligt på niveau E, men der er også en del tekster på niveau D. Teksterne er rigt glosseret, så alle kan læse dem. Til lærerne er der aktivitetsforslag og testopgaver. Billeder på integration 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Margit Anne Petersen, Stine Simonsen Puri Præsenterer nye og spændende metoder til studiet af integration - kulturelt, socialt, politisk og økonomisk DKK Inkl. moms Udgivelsen kombinerer fortællinger, billeder og statistikker for at give et nuanceret billede af, hvad integration er, og hvordan den foregår. Bogen indeholder: Cases, der gør integrationsdebatten konkret og nærværende. Arbejdsopgaver, der giver mulighed for at omsætte den gennemgåede teori i praksis, så elever og studerende er rustet til selv at tage på feltarbejde. En historisk gennemgang af immigrationen i Danmark. Hvert kapitel introducerer til en ny samfundsvidenskabelig metode (deltagerobservation, brug af kamera og video, interviews, spørgeskemaer og statistik) og giver grundige definitioner af faglige begreber. Bogen kan anvendes i alle faglige sammenhænge, hvor integration er på dagsordenen - for ungdomsuddannelsernes vedkommende specielt i samfundsfag, religion, kultursamfundsfaggruppen og AT. Vil desuden kunne anvendes på de videregående uddannelser, fx på pædagog- og socialrådgiveruddannelserne.

7 Billeder på integration 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Margit Anne Petersen, Stine Simonsen Puri Udgivelsen kombinerer fortællinger, billeder og statistikker for at give et nuanceret billede af, hvad integration er, og hvordan den foregår. 130 videoklip 8 cases 80 opgaver 85 illustrationer 65 kernebegreber ca. 250 sider ebog Billeder på integration - 1 år Billeder på integration - 4 år DKK DKK Udgivelsen kombinerer fortællinger, billeder og statistikker for at give et nuanceret billede af, hvad integration er, og hvordan den foregår. Der er bl.a. fokus på de politiske, kulturelle og økonomiske aspekter af integration. Udgivelsen er opgavebaseret og giver grundige definitioner af faglige begreber. Billeder på integration indeholder: cases, der gør integrationsdebatten konkret og nærværende. arbejdsopgaver, der giver mulighed for at omsætte den gennemgåede teori i praksis, så elever, kursister og studerende er rustet til selv at tage på feltarbejde. en historisk gennemgang af immigrationen i Danmark. Udgivelsen giver et globalt perspektiv på temaer som identitet, tilhørsforhold og sted ved at hente eksempler fra bl.a. Syrien, New Delhi, Tranquebar og Tanzania. Hvert kapitel introducerer til en ny samfundsvidenskabelig metode: deltagerobservation brug af kamera og video interviews spørgeskemaer statistik. Udgivelsen introducerer også til feltarbejderens etiske og metodiske dilemmaer. Billeder på integration kan anvendes i alle faglige sammenhænge, hvor integration er på dagsordenen - for ungdomsuddannelsernes vedkommende specielt i samfundsfag, religion, kultur-samfundsfaggruppen og AT. En række af bidragsyderne er forskere, og Billeder på integration vil derfor også naturligt kunne anvendes på de videregående uddannelser, fx på pædagog- og socialrådgiveruddannelserne.

8 C Erhvervsøkonomi 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Marianne Poulsen, Gitte Størup, Birgitte Schou, Henrik Højmark En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau DKK Inkl. moms Lærebogen C Erhvervsøkonomi er en fortsættelse af lærebogen FED Erhvervsøkonomi til niveauerne F, E og D. Materialet henvender sig især til handelsskolernes grunduddannelse, men kan også anvendes på andre uddannelser, hvor der er behov for en indføring i erhvervsøkonomi. I lærebogen møder vi igen Rikke Bæk fra Fashion Shoe, der illustrerer de forskellige teoretiske emner og sikrer det praksisnære. Bogen er formuleret i et letlæseligt sprog og med grafiske elementer, der støtter eleverne og hurtigt giver et overblik over økonomiske grundbegreber og stofområder. I tilslutning til lærebogen er der udarbejdet en opgavesamling, der indeholder et bredt udvalg af opgaver, som dækker lærebogens emner, og som følger lærebogens struktur. ibogen c-eo.systime.dk samler både teoribog og opgavebog, men også videoklip, interaktive opgaver, præsentationer og quizzer. C Erhvervsøkonomi - opgavesamling 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Marianne Poulsen, Gitte Størup, Birgitte Schou, Henrik Højmark En opgavesamling med mange forskellige opgavetyper til erhvervsøkonomi C DKK Inkl. moms Opgavesamlingen til niveau C er en fortsættelse af opgavesamlingen til niveauerne F, E og D. Opgaverne lægger sig op ad materialet i lærebogen C Erhvervsøkonomi. Materialet henvender sig især til handelsskolernes grunduddannelse og kan anvendes i tilknytning til lærebogen. Materialet kan også anvendes på andre uddannelser, hvor der er behov for en grundlæggende indføring i erhvervsøkonomi. I opgavesamlingen følges fire gennemgående virksomheder, som danner fælles referenceramme. Opgaverne er varierede og praksisnære og træner eleverne i begrebsforståelse, argumentation, informationssøgning, præsentationsteknik og brug af relevante it-værktøjer. Opgaverne er formuleret i et letforståeligt sprog og er opbygget med progression. ibogen c-eo.systime.dk samler både teoribog og opgavebog, men også videoklip, interaktive opgaver, præsentationer og quizzer.

9 C Erhvervsøkonomi til hg 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Marianne Poulsen, Gitte Størup, Birgitte Schou, Henrik Højmark Udgivelsen henvender sig til uddannelser, hvor der er behov for en indføring i erhvervsøkonomi. 32 præsentationer 9 videoer 143 interaktive opgaver 10 tjekopgaver 10 repetitionsopgaver 34 selvrettende opgaver 14 caseopgaver 3 informationssøgningsopgaver 2 større gruppeopgaver 280 ordforklaringer værktøjskasse med oversigter og ordforklaringer ebog C Erhvervsøkonomi til hg - 1 år C Erhvervsøkonomi til hg - 4 år DKK DKK Udgivelsen samler såvel teoribog som opgavebog, men også videoklip, interaktive opgaver, præsentationer og quizzer. C Erhvervsøkonomi dækker niveau C og henvender sig især til handelsskolernes grunduddannelse, men kan også anvendes på andre uddannelser, hvor der er behov for en indføring i erhvervsøkonomi. Lærebogen er en fortsættelse af FED Erhvervsøkonomi. Her møder vi igen Rikke Bæk fra Fashion Shoe, der illustrerer de forskellige teoretiske emner og sikrer det praksisnære. Bogen er formuleret i et letlæseligt sprog og med grafiske elementer, der støtter eleverne og hurtigt giver et overblik over økonomiske grundbegreber og stofområder. I tilslutning til lærebogen er der udarbejdet en opgavesamling, der indeholder et bredt udvalg af opgaver, som dækker lærebogens emner, og som følger lærebogens struktur. Opgaverne følger fire gennemgående virksomheder, som danner fælles referenceramme. Opgaverne er varierede og praksisnære og træner eleverne i begrebsforståelse, argumentation, informationssøgning, præsentationsteknik og brug af relevante it-værktøjer. Opgaverne er formuleret i et letforståeligt sprog og er opbygget med progression.

10 C Salg og service til hg 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Nettie Pape, Bruno Sørensen Udgivelsen dækker C-niveauet og gør brug af netmediets mange muligheder. 2 videoklip 50 interaktive opgaver 80 opgaver 8 cases 120 illustrationer 160 ordforklaringer Ca. 150 sider ebog C Salg og service til hg - 1 år C Salg og service til hg - 4 år DKK DKK C Salg og service dækker C-niveauet og gør brug af netmediets mange muligheder. ibogen bygger ovenpå ibogen FED Salg og Service, der åbner faget Salg og Service med niveauerne F-D. Gennemgående figurer i materialet er familien Sund og Starkesen, som man følger både som forbrugere og som ansatte i forskellige virksomheder. Familien bor og arbejder i nærheden af SOS City Center, som rummer en lang række virksomheder. Familien kommer i dagligdagen i berøring med virksomhederne - de træner fx i City Motion, køber ind i City Super og hænger ud i Street Coffee. Datteren Liv har et studiejob i analysebureauet McPhone A/S, sønnen Bo er i lære i supermarkedet City Super, mor Rie er salgsassistent i skobutikken Fashion Shoe, mens Anders er tilknyttet SOS Kontorforsyning. Med familien som hovedpersoner kommer man rundt i SOS City og gennemgår undervejs relevant teori. Samtidig optræder familien og virksomhedernes også i de tilknyttede opgaver. Materialet rummer både 5 hurtige til de små grå efter de enkelte afsnit, uddybende opgaver og quizzer efter hvert kapitel og efter hvert niveau. Materialet er praksisnært og sigter mod caseeksamen og rummer en række eksamenslignende cases. Desuden er der også lavet videoopgaver til materialet. Materialet er tilrettelagt, så der er mange forskellige veje ind i faget for at gøre det lettere at lave differentiering og variation. ibogen rummer bl.a. præsentationsmateriale og interaktive ordforklaringer.

11 C Samf til hg og eud 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Helle Hauge Bülow Et undervisningsmateriale til samfundsfag som eleverne kan forstå. 6 videoklip 160 interaktive opgaver 50 fokusspørgsmål 11 caseopgaver 260 ordforklaringer 230 billeder 300 sider ebog C Samf til hg og eud - 1 år C Samf til hg og eud - 4 år DKK DKK Endelig et undervisningsmateriale til samfundsfag, som eleverne kan forstå. C Samf har været genstand for en grundig sproglig bearbejdelse, blandt andet med bistand fra en læsevejleder og med inddragelse af undervisere fra HG. Hvert kapitel og afsnit i Bogen indledes med fokusspørgmål, der lægger op til diskussion og motiverer til reflektion. Undervejs er der mange aktuelle cases, og alle kapitler afsluttes med et par illustrative temaer. Hvert kapitel har en opsummering af vigtige begreber. Udgivelsen følger fagbilaget nøje og rummer følgende kapitler: Teknologi og samfund Forskellige kulturer Forbrugeradfærd og købemotiver Sociologiske metoder Centrale politiske ideologier Aktuelle politiske problemstillinger Det udvidede økonomiske kredsløb Økonomisk politik Økonomi overfor miljø Det indre marked i EU og WTO C Samf er en fortsættelse af FED Samf og retter sig til samfundsfag på hg på C-niveau.

12 Ce nest pas comme chez vous 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Nanna Dissing Aktuelle interviews med unge fra Burkina Faso og Elfenbenskysten. Ce nest pas comme chez vous - 4 år DKK Bogen tilgodeser behovet for nye tekster fra den fransktalende del af Afrika. De unge i interviewene er i store træk optaget af de samme emner som unge i vesten og stræber efter samme mål. Men det allermest slående er, at de befinder sig i et skæringspunkt mellem tradition og modernitet. Denne bog tematiserer på godt og ondt et andet syn på familie og ægteskab, opdragelse, kønsroller, omskæring, tro og overtro, uddannelse, forholdet mellem unge og ældre, lærer og elev og meget andet, end ungdommen i den vestlige verden er vant til. Bogen indeholder oversættelser, mundtlige og skriftlige opgaver. Derudover kan du her på siden finde supplerende materiale i form af billeder og arbejdsspørgsmål. Bogen kan læses fra midten af andet års obligatoriske niveau og tilsvarende niveauer. Creative Writing 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Domenic Macaulay Bogen gennemgår analyse af forskellige tekstgenrer fiktion og non-fiktion DKK Inkl. moms Præsentationen af den engelskfaglige terminologi suppleres med kreative øvelser. Med inddragelse af tekstanalysen viser bogen gennem eksempler og øvelser, hvordan essayopgaven kan struktureres og skrives. Crime in fiction 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Jørgen Døssing Jepsen, Gitte Vest Barkholt En antologi med syv britiske og amerikanske noveller fra den populære krimigenre, alle af nyere dato DKK Inkl. moms Crime in Fiction er karakteriseret ved, at fortællerne ikke er helt gennemskuelige eller troværdige. Desuden er der arbejdsspørgsmål opdelt i følgende kategorier: Pre-reading tasks Questions Creativity Bogen er velegnet til temalæsning.

13 Danmark i en global verden. Samfundsfag E, D og C 2. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Rikke Willesen En grundbog med fokus på forståelighed i forhold til vanskelige problemstillinger i et internationalt perspektiv - et Danmark, hvor verden er rykket tættere på DKK Inkl. moms Danmark i En Global Verden søger med afdækning af Danmarks internationale forhold at bidrage til en større forståelse af økonomiske, politiske og erhvervsmæssige forhold i Danmark. Bogen vægter forståelighed og grundig forklaring af vanskelige problemstillinger i et sprog som eleverne forstår, ligesom de givne eksempler tager udgangspunkt i elevernes egen hverdag. Bogen har et supplerende website globalverden.systime.dk hvor bogens figurer, tabeller og illustationer kan downloades. På websitet er der yderligere adgang til en række opgaver, hvor eleverne kan teste deres viden om centrale begreber og sammenhænge i de enkelte kapitler. Bogen henvender sig til grundfaget Samfundsfag, niveau E, D og C på HG. Endvidere kan bogen med fordel anvendes i al undervisning, hvor det samfundsfaglige stof bliver behandlet. Bogen egner sig desuden til videregående uddannelser. Danmark i en global verden. Samfundsfag E, D og C 2. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Henrik Kureer, Sverri Hammer, Rikke Willesen, Svend Erik Lundgren En grundbog med fokus på forståelighed i forhold til vanskelige problemstillinger i et internationalt perspektiv - et Danmark, hvor verden er rykket tættere på. Danmark i en global verden. Samfundsfag E, D og C - 4 år DKK Danmark i En Global Verden søger med afdækning af Danmarks internationale forhold at bidrage til en større forståelse af økonomiske, politiske og erhvervsmæssige forhold i Danmark. ebogen vægter forståelighed og grundig forklaring af vanskelige problemstillinger i et sprog som eleverne forstår, ligesom de givne eksempler tager udgangspunkt i elevernes egen hverdag. Til ebogen hører et supplerende website globalverden.systime.dk hvor bogens figurer, tabeller og illustationer kan downloades. På websitet er der yderligere adgang til en række opgaver, hvor eleverne kan teste deres viden om centrale begreber og sammenhænge i de enkelte kapitler. ebogen henvender sig til grundfaget Samfundsfag, niveau E, D og C på hg. Endvidere kan ebogen med fordel anvendes i al undervisning, hvor det samfundsfaglige stof bliver behandlet. ebogen kan også anvendes på videregående uddannelser.

14 Danmark i en global verden. Samfundsfag E, D og C - Arbejdshæfte 2. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Rikke Willesen Arbejdshæfte til Danmark i en global verden, 2. udgave DKK Inkl. moms Hæftet indeholder korte testopgaver samt øvelser, heraf mange baseret på internettet. Herudover kan eleverne selv gå på bogens hjemmeside globalverden.systime.dk og teste vigtige størrelser og sammenhænge i de enkelte kapitler ved hjælp af multiple choice-spørgsmål. Undervisere kan gratis rekvirere vejledende løsninger til arbejdshæftets opgaver ved henvendelse til Systime. Dansk litteratur - Fra runer til graffiti 4. udgave, 1996 ISBN Forfatter(e) Carl- Johan Bryld, Lars Thorup, Johnny Henning Sørensen, Laurits Gregersen, Jørn Ørum Hansen, Bent Windfeld Grundlæggende indføring i litteraturhistorien frem til slutningen af det 21. århundrede DKK Inkl. moms Bogen skildrer den danske litteraturs historie med vægt på to hovedprincipper: anskuelighed og overblik. Gennem et velfunderet eksempelmateriale med centrale tekstuddrag og et bredt billedudvalg, der anskueliggør og konkretiserer de vigtigste udviklingslinjer, placerer bogen litteraturens udvikling i forhold til kulturhistoriske hovedtendenser i Danmark fra ca. år 1000 og frem til 1997.

15 Dansk læsebog 4. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Lars Jensen, Steen Lassen I ét bind præsenteres nogle af de mest betydningsfulde forfatterskaber og tekster i dansk litteratur DKK Inkl. moms Denne 4. udgave af litteraturantologien Dansk Læsebog strækker sig fra middelalderens sagatekster ind det nye årtusinde med tekster frem til og med I denne perlerække af tekster er alle forfatterskaberne fra den obligatoriske liste i i Dansk Litteraturs Kanon repræsenteret med mindst én tekst, og antologien giver et bredt nedslag i de væsentligste litterære retninger og epoker. Teksterne bevæger sig fra middelalderen, oplysningstiden, romantikken, biedermeier, det moderne gennembrud, mellemkrigstiden og efterkrigstiden helt op til i dag. Bogens pædagogiske efterskrift omfatter derudover også forslag til periodeindkredsende forløb og til spændende tekstsammenstillinger organiseret efter forskellige temaer. Bogen henvender sig primært til danskundervisningen i grundskolens overbygning og på ungdomsuddannelserne, men den kan med fordel bruges af enhver, der interesserer sig for dansk litteratur. Desuden er bogen anvendelig på videregående uddannelser. Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske regler for dansk sprogbrug DKK Inkl. moms Bogen koncentrerer sig om de basale elementer i det danske sprogs opbygning. Bogen gennemgår det basale stof, som man minimalt bør beherske på dansk for at kunne begå sig sprogligt korrekt. De korte, teoretiske afsnit med meget enkle, let forståelige forklaringer på det aktuelle, sproglige fænomen suppleres af progressive grammatiske øvelser af forskellig art. Ordforrådet er nutidigt og dagligdags, så især de fremmedsprogede elever hurtigt får opbygget et moderne, elementært sprog. Hos de dansksprogede elever vil de mange øvelser kunne understøtte den daglige indlæringen af grammatisk korrekthed. Bogen har et bredt publikum og kan bruges til elever i grundskolens overbygning til fremmedsprogede studerende, der skal lære dansk på både tale- og skriftsprogsniveau til danske studerende i det almene gymnasiums grundforløb i faget almen sprogforståelse og tilsvarende niveauer på de øvrige ungdomsuddannelser som håndsrækning til studerende på de videregående uddannelser

16 Danske forfatterskaber Fra barok til romantik 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Ole Ravn, Susan Mose, Peter Nyord Dansk litteraturantologi med tekster fra 1600-tallets barok til 1800-tallets romantik DKK Inkl. moms Denne bog præsenterer udvalgte værker af nogle Danmarks mest fremtrædende forfattere. I dette udvalg er Thomas Kingo, Ludvig Holberg, Hans Adolph Brorson, Johannes Ewald, Adam Oehlenschläger, N.F.S. Grundtvig, B.S. Ingemann, Steen Steensen Blicher, Emil Aarestrup, H.C. Andersen og Søren Kierkegaard at finde. Bogen supplerer antologien med analytiske perspektiver, forfatterportrætter og litteraturhistorie. Danske forfatterskaber er første bog i et opslagsværk i fire bind, der lægger vægt på tværfagligt samarbejde, sproglige indfaldsvinkler, internationalt udblik, medier, litterære begreber, og tekstreception i fortid, nutid og fremtid. Danske forfatterskaber Fra naturalisme til socialrealisme 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Ole Ravn, Susan Mose, Peter Nyord Dansk litteraturantologi med tekster fra naturalismen i slutningen af tallet til socialrealismen i midten af 1900-tallet DKK Inkl. moms Denne bog præsenterer udvalgte værker af nogle Danmarks mest fremtrædende forfattere. I dette udvalg er J.P.Jacobsen, Herman Bang, Henrik Pontoppidan, Sophus Claussen, Johannes V. Jensen, Martin Andersen Nexø, Karen Blixen, Tom Kristensen, Jens August Schade, Hans Kirk, Martin A. Hansen, Hans Scherfig og Tove Ditlevsen at finde. Bogen supplerer antologien med analytiske perspektiver, forfatterportrætter og litteraturhistorie. Danske forfatterskaber er anden bog i et opslagsværk i fire bind, der lægger vægt på tværfagligt samarbejde, sproglige indfaldsvinkler, internationalt udblik, medier, litterære begreber, og tekstreception i fortid, nutid og fremtid

17 Danske forfatterskaber Fra modernisme til postmodernisme 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Ole Ravn, Susan Mose, Peter Nyord Dansk litteraturantologi med tekster fra modernismen i midten af 1900-tallet til postmodernismen i samme århundredes sidste årtier DKK Inkl. moms Denne bog præsenterer udvalgte værker af nogle Danmarks mest fremtrædende forfattere. I dette udvalg er Villy Sørensen, Peter Seeberg, Klaus Rifbjerg, Leif Panduro, Benny Andersen, Per Højholt, Dan Turèll, Ib Michael, Svend Åge Madsen, Inger Christensen, Henrik Nordbrandt, Søren Ulrik Thomsen, Michael Strunge og Pia Tafdrup at finde. Bogen supplerer antologien med analytiske perspektiver, forfatterportrætter og litteraturhistorie. Danske forfatterskaber er tredje bog i et opslagsværk i fire bind, der lægger vægt på tværfagligt samarbejde, sproglige indfaldsvinkler, internationalt udblik, medier, litterære begreber, og tekstreception i fortid, nutid og fremtid. Danske forfatterskaber Mellem tradition og ekspansion 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Ole Ravn, Susan Mose, Peter Nyord Dansk litteraturantologi med tekster fra slutningen af det 20. århundrede, der fokuserer på temaerne tradition og ekspansion DKK Inkl. moms Denne bog præsenterer udvalgte værker af nogle Danmarks mest fremtrædende forfattere. I dette udvalg er Peter Høeg, Camilla Christensen, Pia Juul, Christina Hesselholdt, Naja Marie Aidt, Pablo Henrik Llambias, Morten Søndergaard, Kirsten Hammann, Jan Sonnergaard, Merete Pryds Helle, Helle Helle, Katrine Marie Guldager, Mads Brenøe, Jens Blendstrup, Charlotte Weitze og Ursula Andkjær Olsen at finde. Bogen supplerer antologien med analytiske perspektiver, forfatterportrætter og litteraturhistorie. Danske forfatterskaber er sidste bog i et opslagsværk i 4 bind, der lægger vægt på tværfagligt samarbejde, sproglige indfaldsvinkler, internationalt udblik, medier, litterære begreber, og tekstreception i fortid, nutid og fremtid.

18 De franske verber 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Ingrid Høybye Gør det lettere at finde vej gennem de franske verbers labyrint DKK Inkl. moms Verberne er utvivlsomt det sværeste kapitel af den franske grammatik, derfor netop denne bog. Bogen henvender sig til alle, der ønsker hurtigt at opøve eller genopøve læse- og skrivefærdigheden, og har desuden til formål at gøre det lettere at finde vej gennem de franske verbers labyrint. Foruden hjælpeverbernes bøjning og bøjningsmønstre for det regelmæssige verber kan man i denne bog finde alle former af de uregelmæssige verber og hovedformerne af deres vigtigste sammensætninger i alfabetisk rækkefølge. Bogen indeholder desuden en alfabetisk liste over pronominer. De moderne gennembrud udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Jørn Jacobsen, Conni Paldam Et lettilgængeligt værk, der gennemgår udviklingen bag periodens litterære gennembrud DKK Inkl. moms Perioden rummede ikke blot ét, men derimod en lang række moderne gennembrud. De moderne gennembrud , gennemgår perioden og de epokegørende udtryk der blev udviklet: Det naturvidenskabelige og teknologiske gennembrud Det religionskritiske gennembrud Det politiske og sociale gennembrud Det urbane gennembrud Det kønspolitiske gennembrud. Alle disse gennembrud bliver beskrevet og sat i forbindelse med de litterære gennembrud, der kom til at kendetegne perioden i dansk og europæisk litteratur. Disse litterære gennembrud er det moderne gennembrud, det sjælelige gennembrud og det folkelige gennembrud. Tekstmaterialet består af både danske og udenlandske litterære tekster, historiske kildetekster og et omfattende billedmateriale fra såvel dansk som udenlandsk billedkunst. Tekster og billeder taler til hinanden og er alle eksempler på og illustrationer af det tema, der bliver behandlet i bogens enkelte dele. Bogen kan benyttes som periodelæsning i faget dansk inden for alle de gymnasiale uddannelser.

19 Début 1 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Gør din debut i fransk lidt sjovere! Lær at tale og forstå fransk med denne første del af Début-seriens begyndersystem i tre dele DKK Inkl. moms Med et kreativt og aktuelt udvalg af tekst og billeder giver denne bogserie et godt indblik i det moderne Frankrig. Début 1 præsenterer kommunikative hverdagssituationer og opbygger et centralt ordforråd og en elementær samtalekompetence på fransk. Début 1 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Aktuel bog der giver et godt indblik af det moderne Frankrig. 100 lydklip 18 videoklip 110 interaktive opgaver 45 opgaver 90 sider Tilhørende ordbog ebog Début 1-1 år Début 1-4 år DKK DKK Med et kreativt og aktuelt udvalg af tekst og billeder giver denne bogserie et godt indblik i det moderne Frankrig. ibogen samler grundgramamtik, øvelser og oplæsninger på samme platform Début 1 præsenterer kommunikative hverdagssituationer og opbygger et centralt ordforråd og en elementær samtalekompetence på fransk. Med Debut 1 får du: Bogens tekster Opgaver som tidligere var i øvebogen Opgaver som tidligere var på websitet Oplæsninger Début 1 - CD 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Dobbelt cd-audio med oplæsning af teksterne fra Début DKK Inkl. moms Teksterne er indtalt af indfødte franskmænd og giver dermed et meget autentisk lydbillede af det franske sprog.

20 Début 3 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Gør din debut i fransk lidt sjovere! Lær at tale og forstå fransk med denne sidste del af Début-seriens begyndersystem i tre dele DKK Inkl. moms Med et kreativt og aktuelt udvalg af tekst og billeder giver denne bogserie et godt indblik i det moderne Frankrig. Début 3 udbygger ordforrådet og den sproglige kompetence fra de to foregående bøger, og mange af temaerne genoptages og udbygges. Derudover præsenterer bogen også nogle nye temaer herunder kunst, design, musik, poesi, højtider, frankofone områder og Europa. Début grammatik 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Grammatik til Début-bøgerne DKK Inkl. moms Début-serien er et begyndersystem i tre trin, der gør din debut i fransk grammatik lidt sjovere. Bøgerne giver et godt indblik i det moderne Frankrig gennem et kreativt og aktuelt udvalg af tekst og billeder. Denne grammatikbog understøtter det daglige arbejde med Début-seriens tekstbøger, men kan også bruges selvstændigt. Début grammatik 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet En grundgrammatik med en letforståelig og kortfattet gennemgang af ordklasserne, tidernes brug samt en oversigt over verbernes bøjning. Début grammatik - 4 år DKK Début-serien er et begyndersystem i tre trin, der gør din debut i fransk lidt sjovere. Bøgerne giver et godt indblik i det moderne Frankrig gennem et kreativt og aktuelt udvalg af tekst og billeder. Bogen introducerer til ordklasser, tider, og bøjningsformer og beskriver derudover også udtale og intonation. Derudover indeholder bogen forslag til ordbogsbrug og selvretning.

21 Dein Deutschland - tysk fortsættergrundbog 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Rikke Taber, Martin Graverholt En interaktiv antologi med skønlitterære tekster og sagprosa på tysk. 35 videoklip 45 lydklip 30 illustrationer ca ordforklaringer 20 primære tekster 230 interaktive opgaver 570 opgaver 13 opgaver til print til læreren 200 sider ebog Dein Deutschland - tysk fortsættergrundbog - 1 år Dein Deutschland - tysk fortsættergrundbog - 4 år DKK DKK Dein Deutschland - tysk fortsættergrundbog er en interaktiv antologi med skønlitterære tekster og sagprosa. Samtlige tekster suppleres med interaktive opgaver, gloser og oplæsning ved native speaker. Dein Deutschland indeholder desuden videointerviews, reklamer, diverse illustrationer, sproglige gambitter og meget mere. Antologien rummer 4 overordnede emner: Landeskunde Light Die moderne Familie Der Krimi Migrantenliteratur. I arbejdet med emnerne er der lagt vægt på at styrke elevernes redegørelses-, analyse- og fortolkningsevner, samt deres mundtlige sprogfærdighed. Dette sikres gennem læsefokusspørgsmål, tekstnære interaktive opgaver og mundtlige øvelser. Dein Deutschland henvender sig til 1.g og 2.g på ungdomsuddannelserne. Den lille grundgrammatik 1. udgave, 1993 ISBN Forfatter(e) Elsemarie Hauge En praktisk og pædagogisk introduktion til sprogsforståelse, der gennemgår de vigtigste grammatiske regler for såvel dansk som for de øvrige sprogfag DKK Inkl. moms Bogen indeholder en kort gennemgang af emnerne ordklasser, syntaks, tegnsætning og sprogrigtighedsproblemer. Hovedvægten ligger på gennemgangen af ordklasserne, idet sikkerheden netop på dette området har stor betydning for den videre sprogforståelse. Hovedformålet er at præsentere de studerende for et materiale, der på en enkel og overskuelig måde gør det muligt at indlære grammatiske færdigheder. Derfor kombinerer bogen korte lærebogsafsnit og enkle repetitionsøvelser.

22 Departures 1. udgave, ISBN Forfatter(e) Eva Rosenvold, Rene Bühlmann, Per Rene Jensen, Chris Plougheld, Vibeke Margrethe Hansen 155 interaktive opgaver 30 lydklip 110 øvelser 25 illustrationer 45 primærtekster ca ordforklaringer ca. 230 sider ebog Departures - 1 år Departures - 4 år DKK DKK Antologiens tekster omfatter noveller og digte på tværs af tid og lande. Forfatterne er bl.a. Bret E. Ellis, Simon Armitage, Raymond Carver og Anna Lee Walters med flere. Temaerne er: Trapped Clash of Cultures Dreams and Nightmares In the Country Teksterne er oplæst af native speakers fra teksternes landeområder. Drama i dansk 1. udgave, 2004 ISBN Forfatter(e) Annette Koldkjær Højlund, Henrik Flygare Teaterhistorisk og -analytisk indføring i dramagenrens intertekstuelle og kulturelle position DKK Inkl. moms Bogen gør det lettere - og forhåbentligt også både sjovere og mere givtigt - at arbejde med dramatik i danskundervisningen. Bogen indeholder en introduktion til dramalæsning, hvor genren bliver defineret, og analysebegreber og -redskaber bliver præsenteret i en teoretisk værktøjskasse. Hoveddelen af bogen består af afsnit om udvalgte litteraturhistoriske perioder. Drama i dansk har et supplerende website, der bl.a. indeholder henvisninger til tekster og dramatikere. Bogen henvender sig primært til grundskolens overbygning, stx, HF og VUC, men kan også bruges på seminarier og andre videregående uddannelser.

23 Engelsk grundgrammatik. Questions and Answers 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Dorthe Chalotte Hagelskjær En udgivelse der besvarer alle dine basisspørgsmål om engelsk grammatik 425 interaktive opgaver 40 lydfiler 85 tabeller 9 skabeloner 45 øvelser 40 illustrationer 180 gloser 170 sider ebog Engelsk grundgrammatik. Questions and Answers - 1 år Engelsk grundgrammatik. Questions and Answers - 4 år DKK DKK Engelsk grundgrammatik Questions and Answers er opbygget som spørgsmål og svar, baseret på de konkrete spørgsmål, eleverne stiller i engelsk grammatik. Ved at formulere grammatikken som svar på spørgsmål, som eleverne typisk selv stiller i deres arbejde med grammatikken, forsøger Questions & Answers at imødekomme elevernes egen undren overfor engelsk grammatik i stedet for at opstille et regelsæt, der skal læres for sin egen skyld. Hvert kapitel indeholder en række opgaver. Grundgrammatikken er første del af Questions and Answersserien, som bygger på en differentieret tilgang og bliver udbygget med en parallel udgivelse på højere niveau. Engelsk grundgrammatik. Questions and Answers 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Dorthe Chalotte Hagelskjær Giver en grundlæggende, grammatisk platform, der bygger bro mellem forudsætninger fra folkeskolen og de krav, der stilles på gymnasialt niveau DKK Inkl. moms Engelsk grundgrammatik Questions and Answers er opbygget som spørgsmål og svar, baseret på de konkrete spørgsmål, eleverne stiller i engelsk grammatik. Ved at formulere grammatikken som svar på spørgsmål, som eleverne typisk selv stiller i deres arbejde med grammatikken, forsøger Questions & Answers at imødekomme elevernes egen undren overfor engelsk grammatik i stedet for at opstille et regelsæt, der skal læres for sin egen skyld. Kapitlerne indeholder en række opgaver, og der er supplerende opgaver på det tilhørende website. Grundgrammatikken er første del af Questions and Answersserien, som bygger på en differentieret tilgang og bliver udbygget med en parallel udgivelse på højere niveau.

24 Engelsk Multimedie Grammatik 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Frede Salling Pedersen, Ole Bønnerup lydfiler 250 interaktive opgaver 220 sider 80 oversættelser 22 hints ebog Engelsk Multimedie Grammatik - 1 år Engelsk Multimedie Grammatik - 4 år DKK DKK Engelsk Multimedie Grammatik kombinerer bogens regler med oplæsning af de engelske eksempelsætninger og interaktive opgaver til hver paragraf. Desuden er der en synonymordbog, en basisgrammatik og mange oversættelser. Med Engelsk Multimedie Grammatik får du: Bogens tekster Oplæsninger af de engelske eksempelsætninger Interaktive opgaver i tilknytning til hver af bogens paragraffer. Engelsk MultiMedie Grammatik 2. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Frede Salling Pedersen, Ole Bønnerup, Knud Børge Bendtsen En engelsk opslagsgrammatik, der fungerer både som selvstændig grammatik og som basis for øvelser, der kan findes i ibogen DKK Inkl. moms Grammatikken giver et systematisk overblik over de grammatiske begreber og deres anvendelse i konkrete sætningseksempler. Bogen er inddelt med et kapitel til hver ordklasse, hvilket gør den velegnet som opslagsværk. Grammatikken tilbyder en grundig gennemgang af de emner, danskere erfaringsmæssigt har vanskeligst ved, når de læser engelske tekster. Engelsk Multimedie Grammatik er velegnet som opslags- og referencegrammatik i undervisningen. Bogen er udarbejdet til ungdomsuddannelserne men kan med fordel også anvendes på seminarierne.

25 Engelsk startgrammatik 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Jørgen Døssing Jepsen, Helle Bergstein, Heidi Lykke Hesselbjerg Hansen Gennemgang af den grundlæggende engelske grammatik. Engelsk startgrammatik - 4 år DKK Til hvert afsnit er der varierede opgaver til træning af reglerne. Der er brugt latinske termer, så udgivelsen knytter an til terminologien i almen sprogforståelse. Samtidig er reglerne formuleret i et enkelt, klart og præcist sprog, som eleverne kan forstå. Udgivelsen henvender sig til første år på de gymnasiale uddannelser eller folkeskolens ældste klassetrin. Engelsk startgrammatik 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Jørgen Døssing Jepsen, Helle Bergstein, Heidi Lykke Hesselbjerg Hansen Gennemgang af den grundlæggende engelske grammatik DKK Inkl. moms Til hvert afsnit er der varierede opgaver til træning af reglerne. Der er brugt latinske termer, så udgivelsen knytter an til terminologien i almen sprogforståelse. Samtidig er reglerne formuleret i et enkelt, klart og præcist sprog, som eleverne kan forstå. Udgivelsen henvender sig til første år på de gymnasiale uddannelser eller folkeskolens ældste klassetrin. English Grammer Guide - Grundbog i engelsk grammatik med opgaver 1. udgave, 1994 ISBN Forfatter(e) Engelsk grammatikbog, der udbygger og systematiserer elevernes grammatiske viden DKK Inkl. moms Tanken bag English Grammar Guide er at understøtte og videreudvikle den grammatiske viden, som eleverne allerede har fra folkeskolens engelskundervisning. Bogen gennemgår grammatik i en række overskuelige kapitler, som hver især består af et teoriafsnit samt et fyldigt opgaveafsnit. Bogen er opbygget på samme måde som lærebogssystemet Grundbog i Engelsk Grammatik. English Grammar Guide er velegnet til alle ungdomsuddannelser.

26 English in Danish - Sprogiagttagelse og sproglig bevidsthed i engelsk 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Marianne Larsen En grundbog i skriftlig kommunikation på engelsk, der gennemgår de vigtigste sproglige værktøjer i tekstanalyse og tekstproduktion DKK Inkl. moms Grundbogen English in Danish gennemgår Genrebegrebet Kommunikationsmodeller Sproghandlinger Kohærens og kohæsion Desuden præsenterer bogen forskellige stilistiske træk og niveauer, argumentation og udarbejdelse af et abstract. English in Danish indeholder også grammatiske opgaver samt en indføring i ordbogsbrug. Udgivelsen kombinerer gennemgang af teorien med øvelser til de enkelte afsnit og afsluttes med to kapitler med opgaver i tekstanalyse og grammatik. Erhvervsøkonomi HG Niv. E,D og C opgavesamling 2. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Jørgen Waarst, Marianne Poulsen, Gitte Størup Opgavesamling til Erhvervsøkonomi HG Niv. E, D og C DKK Inkl. moms Opgavesamling til Erhvervsøkonomi HG Niv. E, D og C.

27 Erhvervsøkonomi HG Niv. E,D,C - teoribog 2. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Jørgen Waarst, Marianne Poulsen, Gitte Størup En grundlæggende introduktion til de væsentligste omrejningspunkter for arbejdet med erhvervsøkonomi DKK Inkl. moms Bogen er opdelt i tre niveauer: Niveau E giver læseren en grundlæggende beskrivelse af virksomhedsbegrebet, herunder virksomhedstyper, ejerformer, interessegrupper, organisationsprincipper samt idé og mål. Bogen foretager en grundig gennemgang af registreringen af de økonomiske hændelser, der forekommer ved en virksomheds etablering og drift. Med dette som udgangspunkt viser bogen hvordan årsregnskabet udarbejdes i henholdsvis handels- og servicevirksomheder. Derudover giver bogen også et indblik i virksomhedens budgetlægning med hovedvægt på udarbejdelsen af et resultatbudget og et likviditetsbudget. Niveau D viderefører gennemgangen af virksomhedens registreringer samt opstilling af årsregnskabet i en beskrivelse af økonomimodulet i et itbaseret økonomisystem. Derudover gennemgår bogen også virksomhedens miljøforhold samt arbejdsdelingen mellem afdelinger og medarbejdere i en virksomhed. Niveau C behandler registreringer og opstilling af et årsregnskab i en produktionsvirksomhed og viser, hvordan man i et it-baseret økonomisystem kan integrere løsningen af forskellige økonomiopgaver. Virksomhedens indtægter og omkostninger bruges bl.a. som grundlag for en beskrivelse af virksomhedens indtjeningsevne. Efter en gennemgang af kalkulationsbegrebet viser bogen endvidere, hvordan der for det enkelte produkt kan udarbejdes beregninger, som kan anvendes som grundlag for virksomhedens valg af afsætningsalternativ. Derudover omtaler bogen også kort de forskellige lønformer og analysen af virksomhedens udnyttelse af dens personaleressourcer.

28 Eventyr i dansk - fra folkeeventyr til fantasy 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Vibeke Blaksteen, Kirsten Møller En bog, der gør op med forestillingen om eventyret som noget støvet og forældet og giver genren fornyet energi i sin sammenstilling af gamle eventyr og moderne fantasytekster DKK Inkl. moms Formålet med denne bog er at gøre det spændende og lærerigt at arbejde med eventyrtekster, både folkeeventyr fra forskellige lande og moderne tekster med eventyrpræg. Bogens indledning definerer eventyrgenren og giver et historisk rids over udviklingen fra folkeeventyr til fantasy. Derudover introducerer bogen også teoretiske indfaldsvinkler til eventyranalyse - en strukturalistisk, en freudiansk, en jungiansk, en feministisk, en antroposofisk og en terapeutisk læsning. Bogens 16 folkeeventyr er fortrinsvis fra de nordiske lande, men også tyske, franske, russiske og arabiske eventyr er repræsenteret. Bogens 15 moderne tekster strækker sig fra H. C. Andersen over Villy Sørensen til Charlotte Weitze og Kim Blæsbjerg og dækker over så forskelligartede genrer som legende, kunsteventyr, fantastiske fortællinger, digte, fantasy og antieventyr. Eventyr i dansk indeholder en række arbejdsforslag til brug i danskundervisningen. Bogen henvender sig især til lærere og elever i de gymnasiale uddannelser, men kan også anvendes i folkeskolens ældste klassetrin og på seminarierne. Eventyranalyse.dk 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Jørn Ingemann Knudsen Lad dig forføre af eventyrernes forunderlige univers! Her er nøglen til analytisk indsigt i eventyrgenrens særlige evne til at vække hele det menneskelige følelsesregister DKK Inkl. moms Eventyr er fantasifulde løgnehistorier - det er sikkert og vist! Men bag den fantasifulde facade ligger mange sandheder gemt; sandheder om, hvad et menneske egentlig er for en størrelse. Om de konflikter mennesker til alle tider har taget, tager og altiv vil tage livtag med. Og om de drømme mennesker kunne tænke sig at føre ud i livet, hvis de havde magten dertil. Selvom gamle eventyr kan virke støvede og fremmedartede for nutidens moderne læser, kan en analytisk indsigt i denne slags fortællinger åbne op for en læseoplevelse, der både befrier det gode humør og maner til alvorlig eftertænksomhed. At blive en god eventyranalytiker forudsætter en grundlæggende håndværksmæssig kunnen. Eventyranalyse.dk er en præsentation af nogle af de redskaber, der ligger i en analytikers værktøjskasse. Ved køb af bogen medfølger også adgang til et supplerede website på Her er gratis adgang til relevant uddybende materiale om eventyrgenren. Eventyranalyse.dk henvender sig til danskundervisningen i grundskolens overbygning, på ungdomsuddannelserne og på seminarierne.

29 FED engelsk - Task-based Business English - HG Grundbog 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Catherine Brejnholt, Tilde Kongsgaard Valentin, Marianne Klostergaard En opgave-baseret udgivelse, der henvender sig til eleverne på hg. 8 interaktive opgaver 5 cases 13 Word skabeloner til download 200 spørgsmål og opgaver 23 tekster af varierende længde 2 dialoger 80 illustrationer 700 ordforklaringer 9 "How to" modeller 210 sider ebog FED engelsk - Task-based Business English - HG Grundbog - 1 år FED engelsk - Task-based Business English - HG Grundbog - 4 år DKK DKK En opgave-baseret udgivelse, der henvender sig til eleverne på hg. Udgivelsen vil indeholde lettere tekster på engelsk om emnerne: Business Ethics, Sales, the American Dream og Storytelling. Sidstnævnte bl.a. med tekstuddrag fra New Moon af Stephenie Meyer. I tilknytning til teksterne er der elevaktiverende opgaver og cases, som på en motiverende måde overfører problemstillingerne til elevens egen situation. FED engelsk vil indeholde oplæsninger af bogens tekster ved native speakers og interaktive opgaver til træning af sproglige og grammatiske aspekter. Desuden kommer der analysemodeller til film, reklamer og tekster. FED engelsk - Task-based Business English - HG Grundbog 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Catherine Brejnholt, Tilde Kongsgaard Valentin, Marianne Klostergaard Bogen der dækker niveauerne F, E og D til engelsk på hg DKK Inkl. moms Bogen vil indeholde lettere tekster på engelsk om emnerne: Business Ethics Sales The American Dream Storytelling Sidstnævnte bl.a. med tekstuddrag fra New Moon af Stephenie Meyer. I tilknytning til teksterne er der elevaktiverende opgaver og cases, som på en motiverende måde overfører problemstillingerne til elevens egen situation.

30 FED Erhvervsøkonomi 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Marianne Poulsen, Gitte Størup, Birgitte Schou, Henrik Højmark En grundlæggende introduktion til erhvervsøkonomi på F, E og D niveau DKK Inkl. moms Lærebogen dækker niveauerne F, E og D og henvender sig især til handelsskolernes grunduddannelse, men kan også anvendes på andre uddannelser, hvor der er behov for en grundlæggende indføring i erhvervsøkonomi. I lærebogen møder vi Rikke Bæk fra Fashion Shoe, der illustrerer de forskellige teoretiske emner og sikrer det praksisnære. Bogen er formuleret i et letlæseligt sprog og med grafiske elementer, der støtter eleverne og hurtigt giver et overblik over økonomiske grundbegreber og stofområder. I tilslutning til lærebogen er der udarbejdet en opgavesamling, der indeholder et bredt udvalg af opgaver, som dækker lærebogens emner, og som følger lærebogens struktur. ibogen fed-eo.systime.dk samler såvel teoribog som opgavebog, men også videoklip, interaktive opgaver, præsentationer og quizzer. FED Erhvervsøkonomi - opgavesamling 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Marianne Poulsen, Gitte Størup, Birgitte Schou, Henrik Højmark En opgavesamling med en række forskellige opgavetyper til erhvervsøkonomi F, E og D DKK Inkl. moms Opgavesamlingen til niveauerne F, E og D henvender sig især til handelsskolernes grunduddannelse og kan anvendes i tilknytning til lærebogen. Materialet kan også anvendes på andre uddannelser, hvor der er behov for en grundlæggende indføring i erhvervsøkonomi. I opgavesamlingen følges fire gennemgående virksomheder, som danner fælles referenceramme. Opgaverne er varierede og praksisnære og træner eleverne i begrebsforståelse, argumentation, informationssøgning, præsentationsteknik og brug af relevante it-værktøjer. Opgaverne er formuleret i et letforståeligt sprog og er opbygget med progression. ibogen fed-eo.systime.dk samler såvel teoribog som opgavebog, men også videoklip, interaktive opgaver, præsentationer og quizzer.

31 FED Erhvervsøkonomi til hg 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Marianne Poulsen, Gitte Størup, Birgitte Schou, Henrik Højmark 67 præsentationer 14 screencasts med forklarede figurer 20 tjekopgaver 20 repetitionsopgaver (Up to now) 33 selvrettende opgaver 31 caseopgaver 19 informationssøgningsopgaver 5 større gruppeopgaver 20 vendespil Værktøjskasse med oversigter og skabeloner ebog FED Erhvervsøkonomi til hg - 1 år FED Erhvervsøkonomi til hg - 4 år DKK DKK Erhvervsøkonomi ibog henvender sig især til hg-elever og dækker niveauerne F, E og D. Som ibog samler materialet lærebog og opgavesamling, så eleven kan springe mellem teori og opgaver niveau for niveau. Men derudover indeholder FED erhvervsøkonomi en masse ekstra materiale: Videoklip med eksperter og virksomhedsrepræsentanter, der sikrer praksisnærhed Interaktive opgaver Quizzer, hvor eleven leger sig gennem stoffet og får points for besvarelserne Opgaver, der træner eleven i arbejdet med IT-værktøjer Caseopgaver til brug ved eksamenstræning Opgaver til økonomisystemerne Axapta, C5 online og e-conomic Værktøjskasse med oversigter og skabeloner, der støtter eleven under opgaveaveløsningen En overskuelig lærer- og elevvejledning med omfattende forløbsbeskrivelser og adgang til nye opgavetyper (fx blandede bolsjer), hvor du kan hente inspiration til arbejdet med forskellige læringsstile. Udgivelsen giver gode muligheder for at tilrettelægge en varieret og differentieret undervisning.

32 FED Salg og service til hg 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Nettie Pape, Bruno Sørensen 15 videoer 130 interaktive opgaver 110 opgaver 8 cases 150 illustrationer 250 ordforklaringer 150 sider ebog FED Salg og service til hg - 1 år FED Salg og service til hg - 4 år DKK DKK sos.systime.dk åbner faget Salg og service og gør brug af netmediets mange muligheder. Materialet er tilrettelagt, så der er mange forskellige veje ind i faget for at gøre det lettere at lave differentiering og variation. Udgivelsen rummer bl.a. videopræsentationer af fx Maslows behovspyramide og interaktive ordforklaringer. Materialet er opbygget i F-, E- og D-niveau. Gennemgående figurer i materialet er familien Sund og Starkesen, som man følger både som forbrugere og som ansatte i forskellige virksomheder. Familien bor og arbejder i nærheden af SOS City Center, som rummer en lang række virksomheder. Familien kommer i dagligdagen i berøring med virksomhederne - de træner fx i City Motion, køber ind i City Super og hænger ud i Street Coffee. Datteren Liv har et studiejob i analysebureauet McPhone A/S, sønnen Bo er i lære i supermarkedet City Super, og mor Rie er salgsassistent i skobutikken Fashion Shoe. Med familien som hovedpersoner kommer man rundt i SOS City og gennemgår undervejs relevant teori. Samtidig optræder familien og virksomhedernes også i de tilknyttede opgaver. Materialet rummer både 5 hurtige til de små grå efter de enkelte afsnit, uddybende opgaver og quizzer efter hvert kapitel og efter hvert niveau. Materialet er praksisnært sigter mod caseeksamen og rummer en række eksamenslignende cases. Desuden er der også lavet videoopgaver til materialet.

33 FED Samf 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Helle Hauge Bülow Et undervisningsmateriale til samfundsfag, som eleverne kan forstå DKK Inkl. moms Endelig et undervisningsmateriale til samfundsfag, som eleverne kan forstå. ibogen FED Samf har været genstand for en grundig sproglig bearbejdelse, blandt andet med bistand fra en læsevejleder og med inddragelse af undervisere fra hg. Teksten åbnes med spørgsmål som fx Hvorfor er det egentligt, vi skal have demokrati? Er det ikke meget lettere, hvis det bare er én person, der bestemmer og tager beslutningerne? ibogen har også ordforklaringer, der bliver vist, når man holder musen hen over ordet. Hvert afsnit af ibogen indledes med fokusspørgmål, der lægger op til diskussion og motiverer til reflektion. Undervejs er der mange aktuelle cases, og alle kapitler afsluttes med et par illustrative temaer. Hvert kapitel har en opsummering af vigtige begreber. Materialet er opbygget i F-, E- og D-niveau, og niveauet er tydeligt markeret i navigationen. ibogen følger fagbilaget nøje og rummer følgende kapitler: Forskelle i det danske samfund Det danske arbejdsmarked Det demokratiske Danmark Konkurrence på det internationale marked Partierne i folketinget Den danske økonomi Sociale og kulturelle mønstre Dansk politik Økonomisk politik Tema: Danmark og EU

34 FED Samf til hg og eud 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Helle Hauge Bülow 95 interaktive opgaver 390 fokusspørgsmål 20 caseopgaver 55 eksempler 260 ordforklaringer 260 illustrationer ebog FED Samf til hg og eud - 1 år FED Samf til hg og eud - 4 år DKK DKK Endelig et undervisningsmateriale til samfundsfag, som eleverne kan forstå. FED Samf har været genstand for en grundig sproglig bearbejdelse, blandt andet med bistand fra en læsevejleder og med inddragelse af undervisere fra HG. Teksten åbnes med spørgsmål som fx Hvorfor er det egentligt, vi skal have demokrati? Er det ikke meget lettere, hvis det bare er én person, der bestemmer og tager beslutningerne?. Udgivelsen har også ordforklaringer, der bliver vist, når man holder musen hen over ordet. Hvert afsnit af FED Samf indledes med fokusspørgmål, der lægger op til diskussion og motiverer til reflektion. Undervejs er der mange aktuelle cases, og alle kapitler afsluttes med et par illustrative temaer. Hvert kapitel har en opsummering af vigtige begreber. Materialet er opbygget i F-, E- og D-niveau, og niveauet er tydeligt markeret i navigationen. Udgivelsen følger fagbilaget nøje og rummer følgende kapitler: Forskelle i det danske samfund Det danske arbejdsmarked Det demokratiske Danmark Konkurrence på det internationale marked Partierne i folketinget Den danske økonomi Sociale og kulturelle mønstre Dansk politik Økonomisk politik Fem aldre - udvikling fra fødsel til pubertet 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Ole Schultz Larsen En elektronisk psykologibog, med udgangspunkt i udviklingspsykologien, der forsøger at bygge bro mellem den empiriske og den psykoanalytiske tradition. Fem aldre - udvikling fra fødsel til pubertet - 4 år DKK Hensigten med Fem aldre er at præsentere ny forskning og nye teorier om udviklingen i barndommen frem til puberteten. I ebogen lægger forfatter Ole Schultz Larsen især vægt på Bowlbys og Sterns udviklingsteorier, men inddrager også den kognitive psykologi, der bl.a. er repræsenteret af Piagets og Vygotskys teorier. ebogen henvender sig til psykologiundervisningen på alle ungdomsuddannelser samt på videregående uddannelser.

35 Film i dansk 1. udgave, 2004 ISBN Forfatter(e) Hans Oluf Schou, Helga Mikkelsen Grundlæggende tematisering af koblingen mellem litteratur, billeder og film DKK Inkl. moms Bogen præsenterer centrale begreber i filmanalysen med et dertilhørende analyseskema, konkrete analyseeksempler med udgangspunkt i fem udvalgte film og arbejdsspørgsmål til undervisningen. Derudover indeholder bogen en antologi, der kan læses tematisk i forlængelse af arbejdet med de præsenterede film, og en introduktion til billedlæsning, der kan inspirere til det videre arbejde med film, litteratur og billeder i undervisningen. Finansiering 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Henrik Frølich, David Engelbrecht Pedersen, Peter Bang-Sudergaard En grundbog i finansiering om finansielle institutioner, finansielle produkter og finansielle investeringer DKK Inkl. moms Finansiering er en grundbog til faget finansiering på hhx, men bogen kan også bruges ved andre uddannelsesretninger eller kurser, som beskæftiger sig med grundlæggende finansiering. Bogen dækker sammen med den selvstændige udgivelse Privatøkonomi stoffet til finansiering på hhx på C- og B-niveau. Finansiering rummer hele C-niveau og en stor del af B-niveaustoffet. I bogen er B-niveaustoffet fremhævet, så man som C-niveauelev let kan spring det over - og let kan finde frem til det nye stof, hvis man opgradererer til B-niveau. Finansiering navigerer både på et mikro- og et makroøkonomisk niveau. Bogen fokuserer på virksomhedens beslutninger omkring finansiering og finansiel investering under hensyntagen til den samfundsøkonomiske udvikling. Bogen består af tre dele: Finansielle institutioner og produkter Finansielle investeringer Virksomhedens finansiering Til bogen er også udarbejdet en opgavesamling.

36 Finansiering - opgavesamling 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Henrik Frølich, David Engelbrecht Pedersen, Peter Bang-Sudergaard Opgavesamling til finansiering på C- og B-niveau DKK Inkl. moms Dette materiale til finansiering retter sig mod faget finansiering på hhx, men kan også bruges ved andre uddannelsesretninger eller kurser, som beskæftiger sig med grundlæggende finansiering. Opgavesamlingen knytter sig til lærebogen Finansiering, der er beregnet til det gymnasiale valgfag finansiering på niveau B og C. Det samlede undervisningssystem kan også anvendes ved andre uddannelsesretninger eller kurser, som beskæftiger sig med finansiering. Opgavesamlingen følger nøje lærebogens opbygning og indeholder et bredt udvalg af opgaver, der dækker lærebogens emner. Opgaverne er udarbejdet med henblik på den afsluttende mundtlige eksamen og lægger derfor stor vægt på forståelse og argumentation. Anvendelse af it indgår som en naturlig og integreret del af faget. En del opgaver lægger derfor op til, at aktuelle informationer søges via internettet. Opgaverne er tydeligt markeret med niveau B eller niveau C. Finansiering og Privatøkonomi 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Henrik Frølich, David Engelbrecht Pedersen, Peter Bang-Sudergaard 190 opgaver 20 interaktive opgaver 40 opgaveark 100 definitioner 70 eksempler 200 ordforklaringer 170 billeder 500 sider ebog Finansiering og Privatøkonomi - 1 år Finansiering og Privatøkonomi - 4 år DKK DKK Lærebøgerne Finansiering og Privatøkonomi udkommer nu som en samlet ibog. Sammen dækker Privatøkonomi og Finansiering læreplanens krav i faget finansiering på C- og B-niveau. Denne ibog består af i alt 4 dele, hvor de første tre giver en grundig introduktion om finansielle institutioner, produkter og investeringer. Finansiering navigerer både på et mikro- og et makroøkonomisk niveau. Materialet fokuserer på virksomhedens beslutninger omkring finansiering og finansiel investering under hensyntagen til den samfundsøkonomiske udvikling. Del 4 er helliget Privatøkonomi og henvender sig til alle, som har behov for en overskuelig og letlæst introduktion til privatøkonomi. ibogen giver en grundlæggende introduktion til begreber som personlig indkomst, skat, rådighedsbeløb, løbende og faste udgifter, opsparing, livsindkomst og pension. De enkelte emner introduceres kort og illustreres med relevante eksempler. Desuden er der til hvert emne udarbejdet korte opgaver, så man kan arbejde videre med begreberne i praksis.

37 Flux British Literature 1. udgave, 2001 ISBN Forfatter(e) Kirsten Egebjerg, Mogens Frølund, Clara Ehrenreich En antologi med noveller og uddrag fra den nyeste britiske litteraturverden DKK Inkl. moms Flux British Literature er en antologi med tekster i bevægelse. Disse helt nye britiske noveller giver et billede af mennesker i opbrud, på vej ind og ud af psykologiske landskaber, mellem drøm og virkelighed, mellem forskellige tidsplaner. Med barsk humor og overraskende slutninger viser teksterne et univers, hvor faste rolle og kendte pejlepunkter er væk. Teksterne i antologien er suppleret og illustreret med farvesektioner af ny britisk kunst i farver. I antologien indgår kendte forfattere som eksempelvis A.S. Byatt, Ian McEwan, Rose Tremain, Martin Amis, Hanif Kureishi, Philip Hensher og Alisdair Gray. Udover arbejdsopgaver og tværgående spørgsmål i bogen er der et selvstændigt website med bl.a. sproglige opgaver og supplerende materiale. ' Antologien henvender sig især til B-og A-niveau. Fra ord til sætning 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Lone Milling, Heine Norsk, Elisabeth Nedergaard Basisgrammatik både i dansk og fremmedsprogene. 75 interaktive opgaver 75 opgaver ca. 70 sider ebog Fra ord til sætning - 1 år Fra ord til sætning - 4 år DKK DKK Fra ord til sætning er en basisgrammatik, der giver eleverne et fælles grundlag for det videre arbejde, både i dansk og i fremmedsprogene. Denne ibog er inddelt i fire afsnit. De første to afsnit om ordklasser og sætningsled er opsamlingsmoduler, som gennemgår og træner den basale grundgrammatik gennem fælles øvelser. De to moduler om verber og om helsætningsanalyse bygger videre på denne basisviden og indeholder trindelte raketøvelser, hvor eleverne går fra basal grundviden i trin 1 til mere avanceret grammatisk tænkning i trin 3. Fra ord til sætning er både en opsamlingsgrammatik for eleverne og en optimering af deres grammatiske viden. Med ibog Fra ord til sætning får du: Bogens materiale Interaktive opgaver Downloads

38 Fra ord til sætning 1. udgave, 2004 ISBN Forfatter(e) Lone Milling, Heine Norsk, Elisabeth Nedergaard En kortfattet introduktion til almen grammatik med udgangspunkt i danske eksempler DKK Inkl. moms Bogen er tænkt som en basisgrammatik, der giver eleverne på uddannelserne et fælles grundlag for det videre arbejde, både i dansk og i fremmedsprogene. Fra ord til sætning er inddelt i fire afsnit. De første to afsnit om ordklasser og sætningsled er opsamlingsmoduler, hvor den basale grundgrammatik gennemgås og øves gennem fælles øvelser. De to afsluttende afsnit om verber og om helsætningsanalyse bygger videre på denne basisviden, og indeholder trindelte raketøvelser, hvor eleverne går fra basal grundviden i trin 1 til mere avanceret grammatisk tænkning i trin 3. Fra ord til sætning er både tænkt som en opsamlingsgrammatik og som en optimering af elevernes grammatiske viden. Yderligere øvelser findes på bogens tilhørende website, Her er der også en side for underviseren med forslag og ideer til undervisningen samt en facitliste til øvelserne. Fransk NU 2 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Hardy Andersen, Anna Andersen 230 Interaktive opgaver 40 Lydfiler 50 Illustrationer 60 Sider Fransk NU 2-1 år Fransk NU 2-4 år DKK DKK På 4 niveauer giver FranskNu et indblik i fransk sprog, kultur og de forskellige områder af Frankrig. Materialet er overført fra den tidligere cdrom Tour de Perles og indeholder mange interaktive træningsopgaver. De fire niveauer kan købes enkeltvist eller samlet.

39 Franskbogen 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet En opdatering af Fransksbogen (2010) 250 interaktive opgaver 90 lydklip 50 tekster 50 opgaver 30 aktiviteter 180 illustrationer ca ordforklaringer 225 sider ebog Franskbogen - 1 år Franskbogen - 4 år DKK DKK Den seneste udgave af Franskbogen (2010) bliver nu udgivet som ibog. Brugeren får hermed udgivelsens mange fordele og nye muligheder: Oplæsning af bogens tekster anbragt i forhold til teksterne Interaktive opgaver til træning af grammatik Notefunktion Mange billeder Kort sagt: Man har hele undervisningsmaterialet + egne noter samlet et sted. Franskbogen 6. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet En grundlæggende introduktion til den franske sprog og den franske kultur. Bogen indeholder 2 cd-audioer DKK Inkl. moms En nyredigeret udgave af Franskbogen. Det er ikke et helt nyt system, men en gennemgribende og samtidig nænsom ajourføring af den tidligere udgave. Sprog og indhold i teksterne er tilpasset til samfundet i Der er mere fokus på det kommunikative aspekt, som er understøttet af kommunikative og task-baserede opgaver umiddelbart efter de tekstnære spørgsmål til hvert tekststykke. Grundbogen indeholder et bredt udvalg af autentiske franske tekster med dagligdagen som omdrejningspunkt såsom digte, sange, drama, tegneserier m.m. De mange illustrationer indgår som en del af undervisningsmaterialet, idet de er forsynet med gloser og opgaver. Franskbogen - løsningsforslag til 6. udgave 3. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Løsningsforslag til den trykte udgave af Franskbogen øvehæfte 5. udgave. Franskbogen - løsningsforslag til 6. udgave - 4 år DKK Løsningsforslag til den trykte udgave af Franskbogen øvehæfte 5. udgave.

40 Franskbogen - løsningsforslag til øvelserne 2. udgave, 1995 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Løsningsforslag til 3. og 4. udgave af Franskbogen - Øvelser DKK Inkl. moms Løsningsforslag til Franskbogen - Øvelser. Leveres som kopiark. Franskbogen - øvehæfte 5. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Dette øvehæfte knytter sig til Franskbogen 6. udgave og indeholder øvelser til de enkelte kapitler DKK Inkl. moms Øvelserne dækker følgende områder: udtale og intonation oversættelser grammatik klokken ordstilling ordforrådsindlæring tekstforståelse. Øvehæftet indeholder desuden et kapitel med en kortfattet fransk grammatik, en liste over de grammatiske betegnelser på dansk, latin og fransk og en dansk-fransk ordliste. Franskbogen 4. udgave - øvelser 4. udgave, 2001 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Øvelseshæfte til Franskbogen 5. udgave. OBS. passer ikke til 6. udgave DKK Inkl. moms I denne øvebog er der øvelser, der nøje følger strukturen i tekstbogen, og derudover her bogen også et grammatikafsnit på godt 30 sider med en pædagogisk og overskuelig indføring i de væsentligste grammatiske regler samt en gloseliste. Denne 4. udgave af øvelseshæftet kan både bruges til 3., 4. og 5. udgave af Franskbogen.

41 From the New World to a Nation Divided ( ) 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Leif Stubbe Teglbjærg, Fran Hopenwasser Hæfte om den amerikanske litteraturhistorie, der dækker de tre grundsten i amerikansk litteratur og samfund: Indianere, puritanere og afroamerikanere DKK Inkl. moms Den amerikanske drøms tidligste udtryk ses i tekster af bl.a. Tecumseh, Mary Rowlandson, Ann Bradstreet og Cotton Mather. Racismens rødder findes i slavetiden med bl.a. tekster af P. Wheatley, F. Douglass, Benjamin Franklin, W. W. Brown og Harriet B. Stowe. From the New World to a Nation Divided trækker linjer til borgerkrigen og fremkomsten af en "American voice" med tekster af Poe, J. F. Cooper, Emerson, Thoreau, Hawthorne, Melville og Walt Whitman. De korte tekster eller tekstuddrag er suppleret med gloser, opgaver og forslag til tematisk læsning og AT-projekter. From Where You Are - Engelsk grundbog 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Tony Søndergaard Andersen, Morten Petersen 180 interaktive opgaver 140 lydfiler 30 videoer 110 opgaver 16 illustrationer 1500 ordforklaringer 180 sider ebog From Where You Are - Engelsk grundbog - 1 år From Where You Are - Engelsk grundbog - 4 år DKK DKK En engelsk grundbog med sagprosa og skønlitterære tekster. Teksterne suppleres med quizzer, oplæsning af alle tekster ved native speakers og videointerviews med eksperter inden for bogens emneområder. Antologien rummer fem overordnede emner, som alle forholder sig til, hvor de unge er i livet og i deres selvforståelse: Food Football Gaming Drinking Branding Der er pre-reading opgaver, tekstforståelse og post-reading opgaver, der sætter teksterne i perspektiv. De tværfaglige opgaver er med til at sætte emnerne i perspektiv i forhold til samfundsfag. Der er også analysemodeller inden for forskellige genrer. Teksterne, som varierer i sværhedsgrad, kan læses fra 1.g.

42 From Where You Are - Engelsk grundbog 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Tony Søndergaard Andersen, Morten Petersen En engelsk antologi med perspektiverende tekster DKK Inkl. moms Antologien rummer fem overordnede emner, som alle forholder sig til, hvor de unge er i livet og i deres selvforståelse: Food Football Gaming Drinking Branding Der er pre-reading opgaver, tekstforståelse og post-reading opgaver, der sætter teksterne i perspektiv. Bogens tekster og opgaver giver forskellige vinkler på enmerne. De tværfaglige opgaver er med til at sætte emnerne i perspektiv i forhold til samfundsfag. Du bliver også introduceret til analysebegreber og metoder i kortfattede oversigter. Teksterne, som varierer i sværhedsgrad, kan læses fra 1.g. Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk Præsentation. 60 opgaver 50 eksempler 50 videopræsentationer Ordbog med beskrivelse af 25 grafiske begreber ebog Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP - 1 år Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP - 4 år DKK DKK Grafisk præsentation og billedbehandling er et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk præsentation. Samtidig er det en generel introduktion til grafisk arbejde, og hvordan man producerer pæne brochurer, plakater og lignende. Udgivelsen er opdelt i en teori- og øvelsesdel. Teoridelen giver en introduktion til grafisk præsentation efterfulgt af en gennemgang af de vigtigste emner. Undervejs præsenterer udgivelsen relevante grafiske udtryk og begreber. Øvelsesdelen indledes med Publisher. Dernæst følger en del med de grafiske muligheder i de øvrige Office-programmer. Excel er god til at vise tal i diagrammer, og PowerPoint kan fx lave organisationsdiagrammer. Ellers handler øvelsesdelen om billedbehandling i GIMP. GIMP er et gratis men professionelt program til billedbehandling. GIMP er samtidig et gratis alternativ til Adobes Photoshop. Der er video til alle eksemplerne i udgivelsen - sammenlagt mere end en times video. Grafisk præsentation henvender sig til version 2.6.x. af GIMP.

43 Grundlæggende finansiering 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Henrik Frølich, David Engelbrecht Pedersen Grundlæggende beskrivelse af finansieringsproblematikken i et mikroøkonomisk perspektiv DKK Inkl. moms Bogens første del indeholder en beskrivelse af Nationalbankens, pengeinstitutternes og realkreditinstitutternes formål og virke samt de finansielle produkter, de udbyder. Bogen behandler derudover de finansielle markeder som f.eks. aktie- og obligationsmarkedet med fokus på prisdannelsen på de finansielle produkter, der knytter sig hertil. Bogens anden del indeholder en beskrivelse af de informationer, der står til en investors rådighed ved valg af investering i finansielle produkter. I tilknytning hertil beskriver afsnittet de forskellige analyseværktøjer, der kan tages i anvendelse i forbindelse med en virksomhedsanalyse. Endvidere beskriver bogen de beslutningsparametre, som en investor bør inddrage i forbindelse med det endelige investeringsvalg. Bogens tredje del indeholder en beskrivelse af, hvordan man kan gennemføre en vurdering af balancestrukturen i en virksomhed ud fra både soliditetsmæssige, likviditetsmæssige og forrentningsmæssige hensyn. Endvidere gennemgår bogen de muligheder for kapitalanskaffelse i form af såvel egenkapital som fremmedkapital, som står til en virksomheds rådighed. I tilknytning hertil omtaler bogen de forskellige forhold, der bør inddrages ved en virksomheds finansieringsvalg med særlig fokus på de kapitalomkostninger, der knytter sig til de enkelte finansieringsmuligheder. Bogens figurer kan downloades her. Grundlæggende finansiering er primært beregnet til brug for undervisningen i det gymnasiale valgfag Finansiering C. Bogen vil desuden kunne finde anvendelse ved andre uddannelsesretninger eller kurser, som beskæftiger sig med grundlæggende finansieringsvalg. Grundlæggende finansiering - opgavesamling 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Henrik Frølich, David Engelbrecht Pedersen Opgavesamling til bogen Grundlæggende finansiering DKK Inkl. moms Opgavesamlingen indeholder et bredt udvalg af opgaver, som nøje følger lærebogens opbygning. Forfatterne har valgt at udarbejde opgaver i et antal, som man ikke kan nå at løse i løbet af skoleåret for at gøre det muligt for den enkelte faglærer at vælge netop de opgaveområder og de opgaver, som er relevante for det enkelte hold. Her fra siden har du også adgang til bogens tilhørende website, der indeholder supplerende materiale og inspiration til det videre arbejde med finansiering.

44 Grundlæggende organisationsteori 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Niels Gram Bentsen, Kai Hansen En solid og gennemgående introduktion til det organisationsteoretiske felt med øje for organisationens mirko- såvel som markoniveau DKK Inkl. moms Med udgangspunkt i de organisationsteoretiske skoler giver bogen en grundig indføring i organisationsfagets forskellige aspekter. På mikroniveau behandler bogen begreber som individ, team og ledelse med særlig fokus på psykologiske drivkræfter samt kompetence og kompetenceudvikling. På makroniveau giver den en grundig indføring i design af organisationer med hensyn til struktur, processer og kultur. Bogen Grundlæggende organisationsteori kan anvendes som teoretisk baggrund på gymnasialt niveau og dækker kravene til valgfaget Organisation på C-niveau. Bogen er ligeledes anvendlig ved kurser og uddannelser inden for arbejdspsykologi, ledelse, personlig eller organisatorisk udvikling. Desuden kan bogen med fordel anvendes af enhver, der ønsker inspiration til og overblik over organisationsfaget i et nutidigt perspektiv. På bogens tilhørende website ligger bogens figurer samt vejledende løsninger til undervisere. Grundlæggende organisationsteori - opgavesamling 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Niels Gram Bentsen, Kai Hansen Opgavesamling til Grundlæggende organisationsteori, der giver eleven indblik i organisationspraktiske øvelser DKK Inkl. moms Opgavesamling til Grundlæggende organisationsteori. I denne opgavesamling finder eleven forskellige øvelser og opgaver indenfor organisationsteorien. Herved opnår eleven en dybere forståelse for mange af bogens teoretiske vinkler. På bogens tilhørende website, ligger bogens figurer samt vejledende løsninger til undervisere. Opgavesamlingen er anvendlig i organisationsteoretiske fag på alle ungdomsuddannelser samt på videregående uddannelser.

45 Humor i dansk 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Michael Balle Jensen Et underholdende studie af humorens morsomme såvel som alvorlige sider, der præsenterer en række konkrete redskaber, som kvalificerer diskussionen af humor DKK Inkl. moms Bogen introducerer en række filosofiske og sproglige teorier om humor. Med sine forskellige kapitler viser bogen indgangsvinkler til arbejdet med sjove tekster, film og billeder. Indgangsvinklerne spænder fra klassisk stilistik over sproghandlingsteori til kognitiv semantik - redskaber, der kan bruges til at undersøge, hvordan det sjove bliver sjovt. Bogen giver også en række bud på, hvad vi mennesker ser i humor. En væsentlig del af bogen er de mange litterære tekster fra de senere års litteratur. Hver af teksterne giver et afsæt for at beskæftige sig med det sjove på en seriøs måde. Og forhåbentligt vil der også være plads til et godt grin undervejs. Bogens målgruppe er først og fremmest ungdomsuddannelserne, men den kan også bruges på de videregående uddannelser og af andre, der har let til latter. i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Morten Bülow, Rune Valentin Gregersen, Birte Ravn Østergaard, Kirsten Oldenburg Lauta, Julie Skaar Et komplet materiale til faget innovation. 725 sider 80 videoer 250 billeder 80 opgaver 190 interaktive øvelser 140 cases 20 undervisningsforløb 40 konkrete metoder i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab - 1 år i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab - 4 år DKK DKK Et komplet materiale til faget innovation skrevet af forfattere fra alle skoleretninger og fagets forskellige niveauer. Udgivelsen er opbygget som en meget struktureret anvisning af kernestof, eksempler, forløb, quizzer og casemateriale. En interaktiv og visuelt stimulerende forside giver adgang til materialet på en måde, der tilgodeser de enkelte skoleformer og niveauer af faget. Der er forløb og kernestof, der dækker behov og bekendtgørelser på stx, htx, hhx, eud og ea.

46 idansk 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Conni Paldam, René Tolderlund Jakobsen, Annette Møller, Ruth Sillemann, Pia Jakobsen, Anne-Stine Larsen, Tove Jensen 40 videoklip 60 interaktive opgaver 240 opgaver 40 primærtekster 180 illustrationer 270 ordforklaringer ca. 520 sider idansk - 1 år idansk - 4 år DKK DKK idansk ibog giver eleven en hurtig og nem tilgang til overskuelige teoretiske afsnit med visuelle elementer, videoer, interaktive opgaver og eksempler på fx kommunikations- og analysemodeller. Faget har en central placering i grundforløb 1 og i erhvervsuddannelserne generelt. idansk ibog rummer både det almene og det erhvervsfaglige aspekt og sætter kompetencerne i spil: At tale At samtale At præsentere At lytte At læse At skrive At se Centralt i materialet står de tværfaglige temaforløb, der er tilpasset de forskellige indgange og inddrager erhvervsfagene: Identitet Iværksætteri med virksomhedstekster Film og bio Sundhed Eventkoordinator.

47 Informationsteknologi 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Jens Studsgaard Sørensen, Peder Meyhoff, Martin Damhus, Elisabeth Husum, Henrik Olsen, Mette Bahn Bertram Informationsteknologi er Systimes grundbog til forsøgsfaget. 90 interaktive opgaver 200 opgaver 270 illustrationer 250 ordforklaringer ca. 620 sider ebog Informationsteknologi - 1 år Informationsteknologi - 4 år DKK DKK Informationsteknologi er Systimes grundbog til forsøgsfaget med samme navn. Vi tilbyder her en kerne af solid og grundig teorigennemgang med foreløbig disse emner: Computeren Processor og maskinsprog Operativsystem og kerne Internettet Netværk Programmering Databaser Digitale multimedier It-sikkerhed Projektarbejde It-historie Kommunikation Målgrupper og segmentering Etik, love og regler Teorien bliver koblet med en lang række opgaver og interaktive quizzer.

48 Innovation 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Klaus Marthinus Christensen, Nina Knudsbo Lærebog om innovative processer i virksomheder og samfundet. 11 videoer 11 cases 15 tabeller 44 opgaver 144 illustrationer 51 ordforklaringer 230 sider ebog Innovation - 1 år Innovation - 4 år DKK DKK Lærebog om innovative processer i virksomheder og samfundet. Med Innovation får du: Kernestof, der følger læreplanen tæt Arbejdsspørgsmål til kernestof Interaktive opgaver Supplerende videomateriale Erhvervsleksikon Innovation 3. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Klaus Marthinus Christensen, Nina Knudsbo Lærebog om innovative processer i virksomheder og samfundet. Bogen indeholder bl.a. en systematisk præsentation af fagets modeller, samt flere cases og eksempler DKK Inkl. moms Innovation C er en lærebog om innovative processer i virksomheder og i samfundet. Bogen indeholder metoder til udvikling af nye idéer til produkter og processer, samt en systematisk præsentation af fagets modeller. Fagtemaerne bliver illustreret med flere cases og eksempler. 3. udgaven er ændret på flere afgørende punkter: Bogens kapitler er blevet mere koncentrerede og samtidig tilføjet nye opdaterede afsnit som fx om innovative kompetencer og nye metoder til ideudvikling. Bogen indeholder afsnit om, hvordan de gode idéer kan transformeres til produkter og senere blive til forretningsplaner og nye virksomheder, samt om anvendelse af produktudviklingsmetoder, om produkters faktiske værdier, om innovation i krydsfeltet mellem markedet og ny teknologi, om patentering og samarbejder med de rigtige leverandører og rådgivere. Andre nøgleområder er beskyttelse af rettigheder til viden om produktet, kundens rolle i produktudviklinger, innovation som strategi, ledelse af innovationsprojekter samt mange andre emner, der udfordrer dig, der har lyst til innovation. Bogen kan anvendes som grundbog i faget Innovation C på de gymnasiale uddannelser stx, hhx og htx. Desuden er bogen anvendelig på videregående uddannelser.

49 Innovationsantologi 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Peter Lustrup, Dorthe Junge En antologi der samler aktuel viden om innovation fra forfattere i erhvervslivet og danske forskningsmiljøer DKK Inkl. moms Innovationsantologi samler i 12 kapitler bidrag fra tidens mest innovative erhvervsfolk og forskere skrevet direkte ud fra den nye læreplan til Innovation på B-niveau. Udgivelsens emner er udvalgt således, at behovet for casemateriale til det nye fag Innovation B tilgodeses direkte. De cases bogen indeholder, dækker det nye kernestof i innovationsfaget, og er så repræsentative, at de kan bruges direkte i undervisningen. Innovationsantologien udgives i samarbejde med InnovationLab. Innovationsantologi 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Jan Halberg Madsen, Anders Gisselmann, Peter Lustrup, Dorthe Junge 6 videoer 12 Cases 30 opgaver 100 illustrationer 190 sider ebog Innovationsantologi - 1 år Innovationsantologi - 4 år DKK DKK Innovationsantologi samler i 12 kapitler bidrag fra tidens mest innovative erhvervsfolk og forskere skrevet direkte ud fra den nye læreplan til Innovation på B-niveau. Emnerne er udvalgt, så behovet for casemateriale til det nye fag Innovation B tilgodeses direkte. Et stort udvalg af øvelser og opgaver fornys løbende i ibogen. Med Innovationsantologi får du: Erhvervsfolk, der skriver direkte til undervisningsbrug Kernestof, der følger læreplanen Arbejdsspørgsmål til kernestof Nye innovationsartikler hvert år Innovationsantologien er forfattet af en række kendte danske erhvervsfolk: Mads Thimmer, InnovationLab, Torben Bager, Idea Danmark, Gitte Just, Danish Design Association m.fl.

50 It til hg 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Christina Højlund, Mathijs Broersma, Mai Ly Nguyen 190 bogsider 50 opgaver 1 videoklip (flere på vej) 92 interaktive opgaver ca. 165 billeder og figurer. It til hg - 1 år It til hg - 4 år DKK DKK It til hg ibog er opdelt i en teori- og øvelsesdel. Materialet lægger op til at arbejde praksisnært med it. Materialet lægger op til tværfaglighed, og til at merkantile problemstillinger kommer i spil. Udgivelsen indeholder: tydeligt markerede målpinde med kompetencer fra bekendtgørelsen reflektionsspørgsmål, der åbner emnerne, afdækker elevernes forudsætninger og bringer elevernes motivation i spil grafiske elementer, der understøtter forståelsen ordforklaringer af tekniske fagudtryk eksempler fra elevernes egen verden videoer et væld af interaktive opgaver - herunder vendespil, der kan bruges til differentiering større gruppedynamiske øvelser, der giver ejerskab, hvor eleverne træner løsning af praksisnære arbejdsopgaver. Jakob Ejersbos univers - Introduktion til et forfatterskab 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Vibeke Blaksteen, Kirsten Møller En omfattende antologi med tekster fra det nyklassiske forfatterskab. 4 videointerviews 30 opgaver 30 primærtekster 15 billeder 110 sider ebog Jakob Ejersbos univers - Introduktion til et forfatterskab - 1 år DKK Jakob Ejersbos univers - Introduktion til et forfatterskab - 4 år DKK Jakob Ejersbos univers er en omfattende antologi med tekster fra det nyklassiske forfatterskab: romanuddrag, både fra Nordkraft og fra Afrikatrilogien, og hele noveller. Jakob Ejersbos univers indeholder grundige introduktioner til forfatterskabet, dets kontekst, tid, udvikling og modtagelse og dertil opgaver og arbejdsspørgsmål. Denne ibog perspektiverer forfatterskabet til kulturteorier og ny realisme, og den giver forslag til projektarbejder om bl.a. kvindeliv Tanzania.

51 Jakob Ejersbos univers - Introduktion til et forfatterskab 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Vibeke Blaksteen, Kirsten Møller En omfattende antologi med tekster fra det nyklassiske forfatterskab med romanuddrag fra Nordkraft, Afrikatrilogien og hele noveller DKK Inkl. moms Jakob Ejersbos univers giver grundige introduktioner til forfatterskabet, dets kontekst, tid, udvikling og modtagelse og med dertilhørende opgaver og arbejdsspørgsmål. Udgivelsen perspektiverer forfatterskabet til kulturteorier, og den giver forslag til projektarbejder om bl.a. kvindeliv i Tanzania. Kort og godt om - at argumentere for en holdning 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Ellen Holmboe Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Kort og overskuelig bog om argumentation, specielt i reklamer og holdningskampagner. Kort og godt om - at argumentere for en holdning - 4 år DKK Kort og godt om at argumentere for en holdning handler om argumentation, specielt i reklamer og holdningskampagner. ebogen præsenterer en række traditionelle retoriske tilgange som kombineres med nyere kommunikativ teori og metode. Den giver en række danskfaglige tilgange til sprog, virkemidler, målgrupper, kommunikative strategier i holdningskampagner og anden kommunikation. ebogen giver en afrundet introduktion til holdningskommunikation. Den sluttes af med en længere øvelse hvori klassen selv udarbejder tekster til en holdningskampagne. ebogen dækker kernestof inden for det sproglige og det mediemæssige stofområde. En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag. Kort og godt om at argumentere for en holdning indgår i serien Kort og godt om. Kort og godt om - at skrive til nettet 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Ellen Holmboe Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Kort og overskuelig ebog om nettekster og om hvordan man får dem til at virke. Kort og godt om - at skrive til nettet - 4 år DKK Kort og godt om at skrive til nettet tager internettets kommunikative muligheder op og viser hvordan man med brug af danskfaglige tilgange kan lære at skrive bedre i nettets forskellige genrer. ebogen giver en række håndgribelige, sproglige værktøjer og kommunikative fif. Den giver gennem skriveøvelser og analyseeksempler i en naturlig progression en afrundet introduktion til netskrivning. ebogen dækker kernestof inden for det sproglige og det mediemæssige stofområde. En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag. Kort og godt om at skrive til nettet indgår i serien Kort og godt om.

52 Kroppen i tykt og tyndt - emneforløb til almen studieforberedelse 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Evald Bundgård Iversen, Mette Hansen, Dorthe Junge Vinsten Madsen, Andreas Kimergård, Christina Spanggaard Med kroppen som omdrejningspunkt er her kogebogen til faget Almen studieforberedelse DKK Inkl. moms Kroppen i tykt og tyndt er et bud på et konkret forløb til Almen studieforberedelse, der forklarer hvad faget i det hele taget går ud på. Bogen følger kroppen fra forskellige videnskabelige vinkler; naturvidenskabelig, humanistisk og samfundsvidenskabelig og anskuer menneskekroppen som fænomen ud fra biologi, idræt, historie, samfundsfag og billedkunst. Bogen rummer desuden opgaver til forskellige niveauer og giver en vejledning i, hvordan man kan udfærdige en synopsis i tilknytning til emnet. Kroppen i tykt og tyndt kan bruges tidligt i AT-forløbet i 1.g, men andre kan også få glæde af bogen. Desuden kan bogen anvendes på videregående uddannelser. Kroppen i tykt og tyndt - en flerfaglig tilgang til kroppen 2. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Evald Bundgård Iversen, Mette Hansen, Dorthe Junge Vinsten Madsen, Christina Spanggaard, Ulrik Büchert Kroppen i tykt og tyndt er oplagt at bruge i forbindelse med et forløb om kroppen i almen studieforberedelse DKK Inkl. moms Bogen følger kroppen fra forskellige videnskabelige vinkler: en naturvidenskabelig, en humanistisk og en samfundsvidenskabelig. Forfatterne anskuer menneskekroppen som fænomen i fagene biologi, idræt, historie, samfundsfag og billedkunst. I materialet er kroppen integreret som en rød tråd i en introduktion til de tre fakulteter og deres metoder. I fht første udgave er bogen udvidet med gennemgående sager om fx motionsdoping, og hvorfor der kan opstå utilfredshed med egen krop. Kapitlet om opgaveskrivning er også udvidet markant. Bogen rummer desuden opgaver til forskellige niveauer og giver en vejledning i, hvordan man kan udfærdige en synopsis i tilknytning til emnet. Kroppen i tykt og tyndt kan bruges tidligt i AT-forløbet i 1.g og i andre flerfaglige forløb og opgaver på stx, men også andre ungdomsuddannelser kan også have glæde af bogen. Desuden kan bogen anvendes på videregående uddannelser.

53 Kroppen i tykt og tyndt - en flerfaglig tilgang til kroppen 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Evald Bundgård Iversen, Mette Hansen, Dorthe Junge Vinsten Madsen, Christina Spanggaard, Ulrik Büchert Kroppen i tykt og tyndt er oplagt at bruge i forbindelse med et forløb om kroppen i almen studieforberedelse. 50 illustrationer 75 opgaver 12 cases ca. 140 sider Kroppen i tykt og tyndt - en flerfaglig tilgang til kroppen - 1 år DKK Kroppen i tykt og tyndt - en flerfaglig tilgang til kroppen - 4 år DKK Kroppen i tykt og tyndt er oplagt at bruge i forbindelse med et forløb om kroppen i almen studieforberedelse Udgivelsen følger kroppen fra forskellige videnskabelige vinkler: en naturvidenskabelig, en humanistisk og en samfundsvidenskabelig. Forfatterne anskuer menneskekroppen som fænomen i fagene biologi, idræt, historie, samfundsfag og billedkunst. I materialet er kroppen integreret som en rød tråd i en introduktion til de tre fakulteter og deres metoder. I fht førsteudgaven er Kroppen i tykt og tyndt udvidet med gennemgående sager om fx motionsdoping og utilfredshed med egen krop. Kapitlet om opgaveskrivning er også udvidet markant. ibogen rummer desuden opgaver til forskellige niveauer og giver en vejledning i, hvordan man kan udfærdige en synopsis i tilknytning til emnet. Kroppen i tykt og tyndt kan bruges tidligt i AT-forløbet i 1.g og i andre flerfaglige forløb og opgaver på stx, men også andre ungdomsuddannelser kan også have glæde af bogen. Desuden kan bogen anvendes på videregående uddannelser.

54 Kultur på arbejde - kulturforståelse og merkantil kultur 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Kasper Asklund Behandler krydsfeltet mellem kulturforståelse og forretningsverdenen. Et felt, som traditionelt har været en del af undervisningen i kulturforståelse på hhx, og som en del elever arbejder videre med i forbindelse med SRP DKK Inkl. moms Kultur på arbejde behandler krydsfeltet mellem kulturforståelse og forretningsverdenen. Det er et felt, som traditionelt har været en del af undervisningen i kulturforståelse på hhx, og som en del elever arbejder videre med i forbindelse med SRP. Kultur på arbejde præsenterer en bred og samtidig kritisk tilgang til kulturforståelse og merkantilkultur. På den ene side inddrages gængse teoretikere og deres analysemodeller, og samtidig bliver eleverne udfordret med et bredere spektrum af perspektiver og teorier omkring kultur, identitet og forretningsførelse. Bogen indeholder blandt andet: En introduktion til grundlæggende kulturteori og metodiske tilgange til at undersøge og analysere kultur. Grundige, brugerorienterede og kritiske gennemgange af populære og hyppigt anvendte modeller og begrebsapparater til analyse af interkulturel kommunikation og forretningsførelse. Gennemgang af en række andre merkantilkulturelle emneområder, med fokus på grundlæggende problematikker og begreber, samt på analysemodeller og metoder, og læseren kan foretage sine egne kulturundersøgelser Alle kapitler er udstyret med arbejdsspørgsmål og opgaver. Bogen rummer desuden en række cases baseret på interviews med forretningsfolk, som beskæftiger sig med merkantil kultur på forskellige måder i deres hverdag. Læseren får dermed mulighed for at relatere kapitlerne til konkrete problemstillinger fra den virkelige verden.

55 Kultur på arbejde - kulturforståelse og merkantil kultur. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Kasper Asklund Kultur på arbejde ibog behandler krydsfeltet mellem kulturforståelse og forretningsverdenen. 6 cases 18 opgaver Arbejdsspørgsmål til 9 kapitler 80 illustrationer ca. 220 sider ebog Kultur på arbejde - kulturforståelse og merkantil kultur - 1 år DKK Kultur på arbejde - kulturforståelse og merkantil kultur - 4 år DKK Kultur på arbejde ibog behandler krydsfeltet mellem kulturforståelse og forretningsverdenen. Det er et felt, som traditionelt har været en del af undervisningen i kulturforståelse på hhx, og som en del elever arbejder videre med i forbindelse med SRP. Kultur på arbejde præsenterer en bred og samtidig kritisk tilgang til kulturforståelse og merkantilkultur. Gængse teoretikere og deres analysemodeller inddrages, og samtidig bliver eleverne udfordret med et bredere spektrum af perspektiver og teorier omkring kultur, identitet og forretningsførelse. Udgivelsen som ibog indeholder bl.a.: En introduktion til grundlæggende kulturteori og metodiske tilgange til at undersøge og analysere kultur. Grundige, brugerorienterede og kritiske gennemgange af populære og hyppigt anvendte modeller og begrebsapparater til analyse af interkulturel kommunikation og forretningsførelse. Gennemgang af en række andre merkantilkulturelle emneområder, med fokus på grundlæggende problematikker og begreber, samt på analysemodeller og metoder, og læseren kan foretage sine egne kulturundersøgelser. Alle kapitler er udstyret med arbejdsspørgsmål og opgaver. Kultur på arbejde ibog rummer desuden en række cases baseret på interviews med forretningsfolk, som i deres hverdag beskæftiger sig med merkantil kultur på forskellige måder. Læseren får dermed mulighed for at relatere kapitlerne til konkrete problemstillinger fra den virkelige verden. Ledelse - begreber, udfordringer, erfaringer 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Steen Hildebrandt En gennemgang af centrale ledelsesbegreber og fænomener. Indeholder interviews med danske erhvervsledere. Ledelse - begreber, udfordringer, erfaringer - 4 år DKK Med Ledelse giver forfatterne deres bud på, hvad unge skal vide om ledelse for at tage del i fremtidens samfund hvad enten de selv skal være ledere eller blive ledet af andre. Bogen præsenterer en række centrale ledelsesbegreber og fænomener, og en række interviews med danske ledere udfordrer læseren til at reflektere over ledelse som job, som udfordring og som personlig drivkraft.

56 Litteraturens huse 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Gerd B Lütken, Johannes Fibiger, Sine Dalsgaard Kristensen En omfattende, men overskuelig litteraturantologi med danske, nordiske og internationale tekster fra den norrøne tid til i dag. 30 videoer 50 interaktive opgaver 25 arbejdsmønstre 60 opgaver 150 illustrationer 1232 bogsider ebog Litteraturens huse - 1 år Litteraturens huse - 4 år DKK DKK En omfattende, men overskuelig litteraturantologi med danske, nordiske og internationale tekster fra den norrøne tid til i dag. De korte introduktioner til de enkelte tekster og anskuelige oversigter over perioder, genrer og motivlinjer giver eleverne et godt fundament for at orientere sig i det lange, litteraturhistoriske træk - ikke mindst i forbindelse med opgaveskrivning og eksamen. Denne ibog rummer den samlede mængde tekster, billeder og stof i øvrigt fra den trykte bog Litteraturens Huse og fra websitet Litteraturens Huse. I denne ibog finder du bl.a.: Kommenterede litterære tekster fra Danmark og verdenslitteraturen fra vikingetiden til i dag Introduktioner til litterære perioder og genrer og hyppigt benyttede motivlinjer Forslag til konkrete undervisningsforløb og -aktiviteter Kommenterede kunstbilleder Interaktive opgaver Opgaver.

57 Litteraturens huse 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Gerd B Lütken, Johannes Fibiger, Sine Dalsgaard Kristensen En uundværlig etbindsantologi med tekster udvalgt blandt de ypperste værker i dansk og udenlandsk litteratur DKK Inkl. moms Bogen indeholder kommenterede litterære tekster fra alle perioderne i den danske litteraturskat - med indspark fra verdenslitteraturen - lige fra den norrøne digtning over bl.a. oplysningstiden, romantikken, mellemkrigstiden og modernismen frem til teksterne fra det nye årtusinde. Litteraturens huse præsenterer tekster af alle kanonforfattere, og bogen indeholder de fleste litterære genrer med nogle af de ypperste udøvere. Teksterne er i de enkelte periodekapitler delt op i fokustekster, dybdetekster og relieftekster. Fokusteksterner anslår periodens tankemæssige sokkel, dybdeteksterne udgør de bærende konstruktioner og reliefteksterne fungerer som vinduer til verden udenfor. Bogen henvender sig først og fremmest til danskundervisningen i grundskolens overbygning og på ungdomsuddannelserne, men er i øvrigt en enestående tekstsamling for enhver, der interesserer sig for litteratur. Bogen er også anvendelig på de videregående uddannelser. Litteraturhistorien - på langs og på tværs 2. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Tinne Serup Bertelsen, Barbara Kjær-Hansen En let tilgængelig og overskuelig litteraturhistorie i to dele: på langs i det historiske forløb og på tværs af genrer. Nu i opdateret og udvidet 2. udgave DKK Inkl. moms Litteraturhistorien - på langs og på tværs er en litteraturhistorie i to dele. Første del går på langs igennem litteraturhistoriens perioder fra middelalderen til det 21. århundrede, mens anden del gennemgår genrer på tværs af den af den traditionelle periodeinddeling. Længdesnittet lægger vægt på en præsentation af de væsentligste forfattere og temaer fra de enkelte perioder med særligt fokus på sproglige og stilistiske kendetegn. Bogen trækker tråde fra de litteraturhistoriske perioder op til nutiden, så stoffets relevans for eleverne bliver gjort tydelig. Litteraturhistorien - på langs og på tværs indeholder teksteksempler, illustrationer og arbejdsspørgsmål. Det litteraturhistoriske stof formidles i et enkelt og nutidigt sprog i korte afsnit. Kapitlerne kan læses i deres helhed, men de enkelte afsnit kan også læses i spredt orden, dikteret af hvordan der arbejdes i den enkelte klasse. Bogen henvender sig primært til elever i stx, hf, hhx og htx.

58 Litteraturhistorien - på langs og på tværs 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Tinne Serup Bertelsen, Barbara Kjær-Hansen Litteraturhistorien - på langs og på tværs er en litteraturhistorie i to dele. 300 repetitionsspørgsmål 90 billeder 12 lydfiler 260 sider 8 videointroduktioner ebog Litteraturhistorien - på langs og på tværs - 1 år Litteraturhistorien - på langs og på tværs - 4 år DKK DKK Litteraturhistorien - på langs og på tværs er en litteraturhistorie i to dele. Første del går på langs igennem litteraturhistoriens perioder fra middelalderen til det 20. århundrede, mens anden del gennemgår genrer på tværs af den af den traditionelle periodeinddeling. Længdesnittet lægger vægt på en præsentation af de væsentligste forfattere og temaer fra de enkelte perioder med særligt fokus på sproglige og stilistiske kendetegn. Udgivelsen trækker tråde fra de litteraturhistoriske perioder op til nutiden, så stoffet bliver relevant for eleverne. Litteraturhistorien - på langs og på tværs indeholder teksteksempler og illustrationer og det litteraturhistoriske stof formidles i et enkelt og nutidigt sprog i korte afsnit. Kapitlerne kan læses i deres helhed, men de enkelte afsnit kan også læses som selvstændige enheder. Denne ibog rummer oplæsninger af en række af de citerede tekster samt arbejdsspørgsmål til alle kapitler, der f.eks. kan bruges ved repetition. Henvender sig først og fremmest til elever og kursister i stx, hf, hhx og htx. Litterære ismer - fra romantik til postmodernisme 1. udgave, 1996 ISBN Forfatter(e) Niels Martinov En kort og overskuelig gennemgang af de vigtigste litterære ismer fra romantikken til postmodernismen og den magiske realisme DKK Inkl. moms Bogen er anvendelig som et opslagsværk, der giver en kort og præcis præsentation af centrale begreber i danskundervisningen. Den er tænkt som et supplement til de litteraturhistoriske værker, der ellers anvendes i undervisningen. Bogen er illustreret med billeder af blandt andre P.S. Krøyer, Wilhelm Freddie og Carl-Henning Pedersen og er desuden forsynet med stikordsregister og en kronologisk oversigt over de litterære hovedstrømninger. London - Migrant City 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Sten Pultz Moslund Beskrivelse er på vej DKK Inkl. moms Beskrivelse er på vej.

59 Looking for America 1. udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Bjørn Christensen En antologi indeholdende velkendte temaer som generationsproblematikken og det etniske Amerika DKK Inkl. moms Antologien Looking for America indeholder en lang række af kendte amerikanske tekster fra de seneste to årtier skrevet af bl.a. Carver, Dubus og Soto. Bogen dækker genrerne short-short story, short story, poetry, drama og nonfiction. Antologien gennemgår såvel alternative som velkendte former temalæsningen. F.eks. berører antologien sammenlignende analyser af generationsproblematikken og det etniske Amerika. I forlængelse af teksterne er der varierede arbejdsopgaver omhandlende fortælleteknik, personkarakteristika, billedsprog, perspektiverende spørgsmål m.m. Matematikfilosofi 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Ole Skovsmose, Ole Ravn Præsentere nogle af de vigtigste positioner inden for matematikkens filosofi DKK Inkl. moms Matematikfilosofi behandler spørgsmålene "Hvor er matematikken? Hvor sikker er matematikken? Hvor social er matematikken? og hvor god er matematikken". Spørgsmålene fører læseren gennem en lang række emner fra Platons idéverden til matematikkens betydning for samfundet og vores handlinger i det hele taget. Bogen søger at give matematikfilosofien nye dimensioner.

60 Matematisk bevissamling 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Klaus Marthinus Christensen, John Schødt Pedersen Matematisk bevissamling er en komplet samling af matematiske beviser, der dækker kernestof på alle niveauer til stx, hhx, hf og htx. 160 beviser 100 illustrationer 3 interaktive øvelser ebog Matematisk bevissamling - 1 år Matematisk bevissamling - 4 år DKK DKK Matematisk bevissamling er en komplet samling af matematiske beviser, der dækker kernestof på alle niveauer til stx, hhx, hf og htx. Ugivelsen samler matematiske beviser til Mat A og B med flere bevistyper og alternative bevisformer. Matematisk bevissamling: samler elevernes noter til mundtligt eksamen og er dermed et konkret forberedelsesværktøj. indeholder det obligatoriske kernestof og meget mere, da den skal dække mulige valgfrie emner. fungerer som supplement til alle eksisterende bogsæt, da ingen af disse indeholder alle beviser. fungerer som en naturlig bruttoliste for lærere og elever til eksamen, hvor læreren kan bruge den til at fremhæve de beviser, der medtages som pensum. Samlingen kan bruges til eksamensforberedelse og til gennemgang af kernestof via projektor og som individuel studie.

61 Matsamf 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Morten Damsgaard-Madsen, Thomas Schausen Bogen lægger op til samarbejde mellem matematik og samfundsfag på de gymnasiale uddannelser. Matsamf er velegnet til samarbejde om studieretningstoning, AT, flerfaglige projekter og større opgaver DKK Inkl. moms Matsamf behandler en række emner, som står centralt i læreplanerne for de to fag, og som egner sig specielt godt til samarbejdet mellem de to fag. Det centrale omdrejningspunkt i det faglige samarbejde er modelleringer, der har et ben i hvert fag, hvor samfundsfag verbaliserer og begrebsliggør udvalgte dele af virkeligheden, så det er muligt at bygge matematiske modeller. Modellerne er så enkle, at de kan forstås af gymnasieelever. Bogen inddrager følgende emner: Matematisk modellering, som ser på, hvordan matematisk modellering kan bidrage til øget forståelse af samfundet. Økonomisk ulighed, som beskrives ved hjælp af Lorenzkurven og Ginikoefficienten. Chi-i-anden test med inddragelse af metodiske begreber som hypotese, kausalitet, udregning af p-værdi samt opstilling og fortolkning af en Q-tabel. Nationalregnskabsligningen og multiplikatoren, som i tre kapitler gennemgår algebraisk udledning, simulering i regnearksmodel og udledning ved hjælp af kvotientrækker. Matvideo 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Simon Nitschky Schmidt En unik samling af videoklip, der gennemgår matematiske emner til C-, B- og A-niveau. Matvideo - 1 år Matvideo - 4 år DKK DKK Forfatter Simon Nitschky Schmidt gør dette i 77 videoer af ca. 10 minutters varighed.typisk med en indledning der gennemgår teori med animation og speak. Derefter følger optagelse af Simon Nitschky Schmidt ved tavlen, hvor han gennemgår et tilhørende eksempel. Alt produceret i professionel kvalitet og oplagt til de mange elever, der kan have gavn af denne type formidling. Fx læsesvage studerende, som har været fraværende eller i forbindelse med repetition. Denne ibog indeholder ikke en ebog.

62 Mini-kanon - Korte tekster af de 14 kanonforfattere 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Hanne Thygesen, Mette Bentzen Tekstantologi med korte kanon-tekster, kunstbilleder og sproglige arbejdsspørgsmål DKK Inkl. moms Mini-kanon er beregnet til danskundervisningen og består af korte, repræsentative tekster af de 14 kanon-forfattere. Teksterne giver et kronologisk overblik over litteraturens udvikling i de forskellige litteraturhistoriske perioder. Til hver tekst hører sproglige arbejdsopgaver, der trinvist fører læseren igennem en analyse af teksten og frem til fortolkning og perspektivering og til en praktisk opgave, der ofte vil være formuleret som en skriveøvelse. Der er gloser til teksterne, og sidst i bogen findes et mini-leksikon med definitioner af de anvendte faglige begreber. Mini-kanon inviterer også til tematisk læsning med fokus på temaer som f.eks.: De fattige klassers forhold Oprør - eller mangel på samme Udefra kommende kræfters styring af mennesket Kvindernes forhold. Mini-kanon - Korte tekster af de 14 kanonforfattere 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Hanne Thygesen, Mette Bentzen Tekstantologi med korte kanon-tekster, kunstbilleder og sproglige arbejdsspørgsmål. Mini-kanon - Korte tekster af de 14 kanonforfattere - 4 år DKK Mini-kanon er beregnet til danskundervisningen og består af korte, repræsentative tekster af de 14 kanon-forfattere. Teksterne giver et kronologisk overblik over litteraturens udvikling i de forskellige litteraturhistoriske perioder. Til hver tekst hører sproglige arbejdsopgaver, der trinvist fører læseren igennem en analyse af teksten og frem til fortolkning og perspektivering og til en praktisk opgave, der ofte vil være formuleret som en skriveøvelse. Der er gloser til teksterne, og sidst i bogen findes et mini-leksikon med definitioner af de anvendte faglige begreber. Mini-kanon inviterer også til tematisk læsning med fokus på temaer som f.eks.: De fattige klassers forhold Oprør - eller mangel på samme Udefra kommende kræfters styring af mennesket Kvindernes forhold.

63 New American Frontiers 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Thomas Secher Lund En temabaseret grundbog der berører samtidige brudflader i det moderne USA. 17 originaltekster 17 quizzer 36 opgaver 3 lydfiler New American Frontiers - 1 år New American Frontiers - 4 år DKK DKK New American Frontiers er en temabaseret grundbog, der arbejder med emner, der berører samtidige brudflader i det moderne USA, som enten betyder, eller kommer til at betyde, markante forandringer for individ og samfund i årene fremover, og som sætter 'The American Dream' i et nyt lys. Bogen er inddelt i tre kapitler, der belyser hhv. den amerikanske drøm, identitet og samfundsopbygning gennem forskellige problemstillinger. Kapitel 1 A Nation United, or a Nation Divided? belyser polarisering i det amerikanske samfund. Den amerikanske folkesjæl er ikke en entydig størrelse. kapitlet 2 Postindustrial USA The Demise of the American Dream? ser på overgangen fra industri- til videnssamfund, med dertilhørende udfordringer i forhold til ufaglærtes plads i samfundet. Kapitel 3 ser på grænseproblematikken. Til trods for landets økonomiske og sociale udfordringer har USA stadig en enorm tiltrækningskraft for mange af nationens sydlige naboer. Formålet med denne bog er at præsentere eleverne for samfundsrelevante problemstillinger belyst gennem såvel aktuel sagprosa som nyere skønlitterære tekster. Engelskfagets metoder vil blive eksemplificeret gennem relevante opgaver og gennem bevidstgørelse om, hvordan faget kan bidrage til at belyse en sag. Hvert kapitel afsluttes med forslag til tværfagligt samarbejde med elevaktiverende arbejdsformer Hver tekst indledes med en 'pre-reading' øvelse, der sigter mod en forståelsesmæssig åbning af teksten og emnet for eleverne. Til hver tekst er der endvidere knyttet interaktive opgaver, ofte med fokus på ordforrådstræning eller grammatik.

64 New York City - The Making of the Urban Individual 1. udgave, 1993 ISBN Forfatter(e) Rene Bühlmann Samling af tekster fra mere end et århundrede om storbyen New York byen, som aldrig sover DKK Inkl. moms New York the big apple er indbegrebet af storbyen. Uden at have været der, har de fleste mennesker dannet sig forestillinger om livet i gaderne og bydele som Broadway, Wall Street, Harlem og Chinatown. Denne antologi af digte, noveller og uddrag fra mere end et århundrede giver et indblik i menneskers reaktion på storbylivet og følger udviklingen af storbymentaliteten. Antologien New York City - The Making of the Urban Individual er arrangeret kronologisk, så det er muligt at forstå teksterne i en historisk og samfundsmæssig sammenhæng. Desuden indeholder bogen gloser, illustrationer, leksikon, arbejdsopgaver, tidstavle samt temaopdeling. Her på siden kan du også finde supplerende materiale til bogen i form af en linksamling, der kan bruges til det videre arbejde med bogen i undervisningen. New York City - The Making of the Urban Individual henvender sig til alle på ungdomsuddannelserne. Now & Zen - Post-Modern Stories from London 1. udgave, 1995 ISBN Forfatter(e) Rene Bühlmann En antologi med eksempler på den nye britiske litteratur, der tager udgangspunkt i Londons byliv DKK Inkl. moms Gennem seks noveller tegner udgivelsen et postmoderne billede af litteraturen og livet i det 20.århundredes sidste to årtier. Hovedscenen for dem alle er London - en by, der er ved at klæde sig på til et nyt årtusind. Bogen er illustreret med eksempler på den arkitektoniske omklædning. Antologiens noveller har vekslende sværhedsgrad og kan derfor anvendes på alle niveauer i den gymnasielle og den voksne undervisning. Her på siden kan du også finde supplerende materiale i form af rettelser til bogen.

65 Now You are talking 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Torben Lindy Christensen Lær at tale engelsk! Udgivelsen består af tekster, der henvender sig til den studerende, som har få forudsætninger for at kommunikere på engelsk DKK Inkl. moms Now You Are Talking en engelsksproget bog, der lærer eleverne at tale engelsk. Bogen er opdelt i 10 korte og simple kapitler, som handler om den engelske familie Wilson. Teksterne er forsynet med gloser og mange pædagogisk tilrettelagte øvelser - f.eks. krydsordsøvelser. Now you are talking 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Torben Lindy Christensen Henvender sig til engelsk på begynderniveau. 15 tekstoplæsninger 630 gloser 20 quiz-spørgsmål 10 oversættelser 35 opgaver 50 billeder 80 sider ebog Now you are talking - 1 år Now you are talking - 4 år DKK DKK Materialet henvender sig til engelsk på begynderniveau - fordelt på 10 kapitler, der handler om den engelske familie Wilson. Now you are talking ibog indeholder, ud over bogens tekster, oplæsninger ved native speaker og interaktive opgaver til træning af grammatik og tekstforståelse. Once upon a Time 1. udgave, 2004 ISBN Forfatter(e) Jeremy Watts Bogen åbner eventyrets verden op på ny for læseren igennem forskellige engelsksprogede eventyr DKK Inkl. moms Once upon a Time er en bog, der bygger videre på læserens forkundskaber til eventyrets verden. Desuden har bogen til hensigt at præsentere læseren for mange forskellige og mindre kendte engelsksprogede eventyr. Bogen indeholder genrertyper som folkeeventyr, kunsteventyr, legender, fabler, moderne vandrehistorier og romanuddrag. Forfatterne omfatter bl. a. Oscar Wilde, Somerset Maugham, James Thurber, Angela Carter, Suniti Namjoshi og Salman Rushdie. Undervisere kan ud fra bogen gennemgå lettilgængelige analysemodeller, baggrundsviden og forskellige artikler i undervisningen.

66 Online videoer - på sociale medie- platforme. Nr udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Thomas Mosebo Simonsen, Steen Christiansen, Iben Bredahl Jessen, Jørgen Riber Christensen Online videoer eller p2p-videoer på sociale medieplatforme handler om, hvordan videoer distribueres og deles på internettet DKK Inkl. moms Med de sociale medieplatformes venne-netværk skabes opmærksomhed omkring audiovisuelle formater som: Viraler, Haul Vlogs, Remix og Mash Ups. Det er en kommunikation i nye formater, der overskrider den traditionelle broadcasting og skaber brugernes muligheder for at kommunikere med levende billeder uden de store medieagenturer eller statens indblanding. Den nye og frie kommunikation synes helt uden kontrol, men undgår man den markedsindflydelse, som i mange år har været den kontrollerende faktor? Og skabes der nye former for kommunikation, eller er de blot afledte af traditionelle og kendte kommunikationsformer med levende billeder? Online videoer på sociale medieplatforme sætter gennem en række artikler fokus på brugen og betydningen såvel som den æstetiske udformning af den audiovisuelle kommunikation til og fra brugere på internettet. Bogen er den anden i serien MÆRKK Æstetik og Kommunikation. Opgaver og projekter i matematik 1. udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Uwe Timm, Kim Iversen Bogen indeholder opgaver og projekter der udfordrer løserens nysgerrighed og træner kreativ tænkning DKK Inkl. moms Bogen henvender sig til alle med interesse for at arbejde med matematik - både abstrakt og anvendt. Indholdet er både for undervisere og studerende. Bogens første del indeholder opgaver der udfordrer løserens nysgerrighed og træner i at tænke kreativt inden for matematik. Bogens anden del indeholder en mængde små projekter der indeholder anvendelser med didaktiske overvejelser og løses i grupper. Projekterne har hver et omfang af cirka en lektions længde. Bogen indeholder udførlige løsninger til alle opgaver. Opgaverne er af meget varierende sværhedsgrad og kan derfor bruges på alle gymnasiets niveauer.

67 Ordbøger - styrker og begrænsninger 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Marianne Larsen Giver et indblik i optimal anvendelse af ordbøger, og skærper brugerens evne til at afkode ordbøgernes informationer DKK Inkl. moms Ordbøger styrker og begrænsninger er bygget op i 3 kapitler. Første kapitel gør rede for optimal brug af ordbøger ved problematiske områder som fx. ordklasser, verbalmønstre, fraseverber og kollokationer. Disse emner behandler bogen med udgangspunkt i opslag i ordbøger, samt forskelle mellem amerikansk og britisk engelsk. Andet kapitel behandler ord og vendinger, som ikke nødvendigvis kan slås op i gængse ordbøger. Hovedvægten er på idiomatiske udtryk, som er grupperet tematisk. Tredje kapitel giver eksempler på neologismer (nye ord i det engelske sprog) fra de seneste år. Et mål er at bevidstgøre brugeren om de mange forskellige måder, hvorpå neologismer kan dannes, samt at gøre brugeren opmærksom på, at det engelske sprog er i konstant udvikling, hvorfor gængse ordbøger ikke er nogen hjælp. Kapitlerne er forsynet med mange øvelser, og der er en rettenøgle til øvelserne.

68 Perleporten - introduktion til grammatik 2. udgave, 2003 ISBN Forfatter(e) Jørgen Wildt Hansen, Anne Marie Heltoft, Helle Banke Thoregaard Perleporten giver eleverne en indføring i almen og tværsproglig grammatik. Den er derfor velegnet som basisbog ved kursus i almen sprogforståelse DKK Inkl. moms Denne bogen griber eleverne der, hvor de er; mange helt uden grammatiske forudsætninger, andre med et vist kendskab til traditionel x og o grammatik. Ambitionen er at løfte eleverne ud over mekanisk udenadslære til fornøjelig indsigt i sprogets sammenhænge. Bogen skelner mellem sproglig funktion og sprogligt materiale. Derfor tager bogen udgangspunkt i ledanalysen, mens gennemgangen af ordklasserne og kombinationen af ordklasserne anskues som det materiale, leddene konstrueres af. De grammatiske kategorier præsenteres i danske eksempler, men udfoldes også i øvelsessætninger på engelsk, tysk, fransk, spansk og italiensk. Dermed inviterer Perleporten til tværsprogligt samarbejde. Bogen fokuserer på overordnet grammatisk forståelse, og tværgående grammatiske emner som f.eks. valens og kongruens behandles i selvstændige appendikser. Bogens fremstillingen og den pædagogiske tilrettelæggelse henter inspiration i nyere grammatiske retninger - funktionel grammatik, valensgrammatik, kontrastiv lingvistik og transformationsgrammatik. Perleporten forbereder eleverne på tænkemåder, som de senere vil møde som studerende ved højere læreanstalter. Samtidig fungerer den godt sammen med det interaktive grammatiske træningsprogram VISL, som er gratis tilgængeligt via Syddansk Universitets hjemmeside. Her på siden kan du også finde supplerende materiale til bogen i form af tests, overheadsider og rettenøgle. Bogen er først og fremmest anvendelig på ungdomsuddannelserne, men også videregående uddannelserne kan have gavn af den. Poesi dér Danske Raptekster udgave, 2004 ISBN Forfatter(e) Lars Bukdahl Den første antologi af danske raptekster i verdenshistoiren. Alle de væsentligste stemmer i den danske raps 14 år unge historie er repæsenteret med nogle af deres bedste og mest klassiske tekster DKK Inkl. moms Bogen præsenterer et bredt udvalg af danske raptekster, som litteraturkritikeren Lars Bukdahl har stået for udvælgelsen af. Han afrunder selv bogen med en grundig indføring i rappen og alle dens formaliteter, koder, formater og rollespil. Den danske rap har alt for længe levet en litterær spøgelsestilværelse. Nu kan man i lænestole og klasseværelser landet over omsider få syn for sagn. Og tag ikke fejl - dette ærkepoetiske, vildt gammeldags og absolut moderne fænomen er kommet for at blive! Poesien er lige her, dér!

69 Politics in a Global World 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Birgitte Prytz Clausen En grundig værktøjskasse beregnet til analyse af sagprosa og med øvelser i skriftlighed gør bogen nyttig til brug i skriftlige opgaver DKK Inkl. moms Denne bog rejser mange af de spørgsmål, der ligger til grund for den globale politiske dagsorden: Multikulturalisme eller civilisationernes sammenstød? Kan man skabe demokrati ved at føre krig i Irak? Hvordan bruger politikerne medierne? Hvem kan klare sig i konkurrencen om markeder og arbejdspladser i den globaliserede verden? Hvad skete der med englændernes 'stiff upper lip'? Hvad betyder cricket og pæne manerer for indbyggerne i England? Politics in a Global World er et udvalg af non-fiction tekster som beskæftiger sig med nogle af disse spørgsmål. Antologien indeholder også en omfangsrig og grundig værktøjskasse med anvisning af metoder og redskaber til analyse af sagprosa. Bogen er udarbejdet til ungdomsuddannelserne men kan med fordel også anvendes på seminarierne. Privatøkonomi 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Henrik Frølich, Peter Bang-Sudergaard Grundbog i privatøkonomi med eksempler og opgaver DKK Inkl. moms Privatøkonomi er en letlæst introdution, som skal klæde læserne på til at overskue og styre deres private økonomi. Bogen sigter efter at give en helhedsforståelse for privatøkonomi og introducerer vigtige begreber som indkomst, skat og rådighedsbeløb. Bogen gennemgår følgende emner: Indkomst og skat Investering Forsikringer og A-kasse Variabelt forbrug og opsparing Budgetlægning og budgetkonto Livscyklus og pension Undervejs er der eksempler og opgaver. Privatøkonomi indgår som en del af faget finansiering på B-niveau.

70 Psykologiens veje 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Ole Schultz Larsen Giver et enestående indblik i menneskets psyke og adfærd og undersøger, hvorfor mennesker oplever, føler, tænker og handler, som de gør DKK Inkl. moms Psykologiens veje præsenterer forskellige retninger inden for psykologien: Psykoanalyse Behaviorisme Evolutionær psykologi Eksistentiel og humanistisk psykologi Kognitiv psykologi Socialpsykologi Bogen beskæftiger sig også med flere af de vigtigste psykologiske discipliner samt en række temaer med stor relevans for nutidens samfund; udviklingspsykologi, familieliv, kønsroller, omsorgssvigt og opdragelse for at nævne nogle få. På denne baggrund formår bogen at kaste lys over en række specifikke psykologiske problemstillinger - herunder stress, intelligens, kriser, kønsroller og læring. Bogen er bygget op, så hvert kapitel udgør en afsluttet helhed, som man kan arbejde med uafhængigt af andre kapitler.

71 Psykologiens veje 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Ole Schultz Larsen Denne ibog følger den græske Prometheus-myte op gennem kulturhistorien fra antikken til i dag. 300 interaktive opgaver 500 arbejdsspørgsmål 80 videoklip 20 cases 500 ordforklaringer 200 illustrationer 200 supp. tekster ebog Psykologiens veje - 1 år Psykologiens veje - 4 år DKK DKK Psykologiens veje ibog giver et unikt indblik i menneskets psyke og adfærd og undersøger, hvorfor mennesker oplever, føler, tænker og handler, som de gør. Som ibog kombinerer materialet den trykte bogs indhold med al materialet fra det tilhørende website samt helt nyt materiale. Den indeholder derfor supplerende tekster, opgaver, videoklip, øvelser og quizzer, der er velegnede til projektarbejde. Psykologiens veje præsenterer forskellige retninger inden for psykologien: Psykoanalyse Behaviorisme Evolutionær psykologi Eksistentiel og humanistisk psykologi Kognitiv psykologi Socialpsykologi Derudover beskæftiger denne ibog sig med flere af de vigtigste psykologiske discipliner samt en række temaer og specifikke psykologiske problemstillinger - herunder stress, intelligens, kriser, kønsroller og læring. Psykologiske feltundersøgelser. Psykologi B 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Ole Schultz Larsen Håndbog til arbejdet med feltundersøgelser i psykologi på B-niveau DKK Inkl. moms I forbindelse med undervisningen i psykologi på B-niveau skal eleverne selv designe og gennemføre mindre former for feltundersøgelser og være i stand til at præsentere undersøgelsen med brug af et metodisk begrebsapparat. Bogen Psykologiske feltundersøgelser er netop lavet med henblik på at indløse dette faglige mål. Bogen er lavet som en lille brugsbog, eleverne kan have i hånden, når de designer deres undersøgelse, udfører den og efterfølgende behandler deres data og rapporterer om undersøgelsen.

72 Reklame - eller hvordan sætter man sving i bevidstheden? Nr udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Jørgen Riber Christensen, Iben Bredahl Jessen, Nicolai Jørgensgaard Graakjær, Ole Ertløv Hansen, Lars Pynt Andersen, Anders Bonde, Lennard Højbjerg I en række artikler ser forskere fra MÆRKK ved Aalborg Universitet ind på forskellige virkemidler i reklamernes univers DKK Inkl. moms Reklame - eller hvordan sætter man sving i bevidstheden? Hvorfor fanger nogle reklamer opmærksomheden, mens langt de fleste bliver ignoreret? I en række artikler ser forskere fra MÆRKK ved Aalborg Universitet ind på forskellige virkemidler i reklamernes univers. Alt det, der gør at reklamerne får fat i vores bevidsthed: Humor, metaforer og musik er nogle af de emner, der tages op. Antologien fokusere også på digitale medier - og hvordan de spiller sammen med mere traditionelle medier og deres udtryk. Reklame - eller hvordan sætter man sving i bevidstheden? indeholder et antal artikler, som med hver deres undgangspunkt er fælles om at sætte fokus på, hvad der skal til for at aktivere opmærksomhed, bevidsthed og adfærd i kraft af medieformidlede reklameproduktioners æstetik. Bogens kapitler omhandler: Sving i bevidstheden, sammenføjningens kunst og bogens artikler Reklame og rammer for dannelse af spillerum Reklamer med sjæl Udviklinger i morskaben i dansk tv-reklame Musik og levende billeder i reklameformatet. En empirisk undersøgelse af relationen Fra tv til net. Reklamer i et tværmedialt og æstetisk perspektiv Reklamefilmens digitale æstetik Virale reklamevideoer. Transgression, markedsføring og sociale medier. Jørgen Stigel er redaktør på Reklame - eller hvordan sætter man sving i bevidstheden? Reklame er første udgivelse i skriftserien MÆRKK - Æstetik og kommunikation

73 Reklamepsykologi - mellem biologi og kultur 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Morten Haase, Conni Paldam, Uffe Schjødt Paldam Udgivelsen giver et bud på, hvad der gør, at reklamer virker og ikke virker DKK Inkl. moms Mennesket agerer og kommunikerer i krydsfeltet mellem biologi og kultur og det gælder også reklamer. Når du ser chokoladereklamer, reagerer din krop helt konkret. Men mundvandet er blot en af mange biologiske mekanismer, som reklamebranchen udnytter. Kulturen er også med til at bestemme, hvad du opfatter som attraktivt og gerne vil efterligne som forbruger. I Reklamepsykologi giver tre eksperter i kultur, markedsføring og hjerneforskning et samlet bud på, hvad der gør, at reklamer virker og ikke virker. Relations 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Lisbeth Jacobsen Relations ibog er en tekst- og opgavebaseret udgivelse, som henvender sig til unge og voksne på niveauerne F, E og D. 190 lydklip 180 interaktive opgaver 270 opgaver 16 vendespil 50 primærtekster 120 dokumenter til download 120 illustrationer 1200 ordforklaringer ca. 360 sider ebog Relations - 4 år DKK Relations ibog er en tekst- og opgavebaseret udgivelse, som henvender sig til unge og voksne på niveauerne F, E og D - dvs. avu, hg og grundskolens overbygning. Relations ibog indeholder mange forskellige tekstgenrer, oplæsning ved native speakers, indføring i kognitive læse- og kommunikationsstrategier, interaktive opgaver til træning af bl.a. grammatik, tekstforståelse, ordforråd, stavning og meget mere. Det er et varieret og omfangsrigt materiale med mange anvendelsesmuligheder. Teksterne indeholder emnerne: Manners and respect Children and parents Friends and bullies Singles and couples

74 Ret og rimelighed - retssystem, retfærdighed og kriminalitet 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Ret og rimelighed er en fuldt udfoldet ibog. 15 interaktive opgaver 29 videoer 67 billeder 21 filer 114 opgavespørgsmål 144 sider ebog Ret og rimelighed - retssystem, retfærdighed og kriminalitet - 1 år Ret og rimelighed - retssystem, retfærdighed og kriminalitet - 4 år DKK DKK Ret og rimelighed er en fuldt udfoldet ibog. Kapitlerne indeholder tekst, interaktivitet og video - fx interview med forsvarsadvokat Sysette Vinding Kruse og professor Flemming Balvig. I alle kapitler er der opgavemateriale i form af læsefokusopgaver, øvelsesopgaver, diskussionsopgaver samt interaktive opgaver. I lærervejledning findes vejledende løsninger til læsefokusspørgsmål og vejledninger til øvelses- og diskussionsopgaverne. De retlige problemstillinger er skrevet, så de henvender sig til elever på ungdomsuddannelserne. Lise Ravnkilde fra Advokatsamfundet er lykkedes med at udvikle nye, spændende forløb og øvelser. Et eksempel er øvelsesopgaven Hvad bør straffen være?, hvor vi følger retssagen mod Janus, som har solgt kokain på et diskotek. Eleverne skal komme med bud på en dom. I lærervejledningen til opgaven er der links til yderligere litteratur og facit til øvelsen. Ret og rimelighed er udgivet i samarbejde med Advokatsamfundet med støtte fra Dreyers Fond. Materialet henvender sig til samfundsfag på C-, B og A-niveau. Ved skolekøb kan i få refunderet købet hos Advokatsamfundet. Retskrivningsordbogen + 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Dansk Sprognævn Forlag: Dansk Sprognævn En avanceret digital udgave af Retskrivningsordbogen, der kan bruges både online, offline og på mange forskellige mobile enheder opslagsord 62 paragraffer med retskrivningsregler Retskrivningsordbogen Plus, RO+, er den mest avancerede elektroniske udgave af Retskrivningsordbogen - den officielle danske retskrivningsordbog, som redigeres og udgives af Dansk Sprognævn. Ordbogen indeholder opslagsord, og i Retskrivningsreglerne findes de gældende regler for bl.a. stavning, orddeling og tegnsætning. Næsten 40 % af opslagsordene er forsynet med betydningsforklaringer. Det drejer sig om ord hvor der kan være tvivl om betydningen. Søgemulighederne er meget avancerede. Ord kan findes både ved forlæns og baglæns søgning, man kan indskrænke søgningen til bestemte ordklasser, og man kan søge på mønstre af vokaler og konsonanter osv. Få et overblik over RO+. Læs om cookies m.m. og privatlivspolitik.

75 Rettenøgle til Ordbøger - styrker og begrænsninger 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Rettenøglen til øvelserne i Ordbøger - styrker og begrænsninger Rettenøgle til Ordbøger - styrker og begrænsninger - 4 år DKK ebogen, Rettenøgle til Ordbøger - styrker og begrænsninger, giver svar på øvelserne: Ved oversættelsesopgaverne er der forslag til oversættelser og desuden relevante, korte forklaringer i forhold til problemområderne i oversættelserne. Rod i sproget 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Ulla Naumann, Birgit Bruun Denne ibog er en introduktion til grammatikken i alle dens afskygninger. Mere end 1200 interaktive opgaver 50 lydfiler 760 opgaver 150 eksempler ebog Rod i sproget - 1 år Rod i sproget - 4 år DKK DKK Denne ibog er en introduktion til grammatikken i alle dens afskygninger - lavet i begejstring for sprogets mangfoldige muligheder. Rod i Sproget har til formål at øge sprogforståelsen giver gennem forklaringer, eksempler og mange, mange interaktive opgaver elever og kursister færdigheder i at anvende sproget korrekt. I kapitlet Rod i litteraturen bruges sprogiagttagelser som indfaldsvinkel til litterær tekstanalyse. Gennemgang af ordklasser som verber, substantiver, adjektiver etc. Gennemgang af metoder til sætningsanalyse og regler for tegnsætning Mange hundrede interaktive øvelser Illustrative tekstuddrag fra litteratur og sagprosa med oplæsninger og interaktive opgaver. Interaktive opgaver med stor variation Fejlstøvsugere: forklaringer og øvelser, der målrettet hjælper kursister og elever af med hyppigt forekommende fejltyper i skriftlig fremstilling.

76 Samfundsfag C 3. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Henrik Kureer, Claus Lasse Frederiksen En letforståelig introduktion til samfundsfag DKK Inkl. moms Samfundsfag C er en velskrevet og letforståelig introduktion til samfundsfag. I forhold til tidligere udgaver er alle kapitler revideret og opdateret af baggrund af kommentarer fra de undervisere, der har brugt 2. udgave. Bogen rummer blandt andet et nyt og mere omfattende kapitel om international politik og økonomisk samarbejde med fokus på: Teorier om international politik (idealisme og realisme) og andre konfliktflader i ny verdensorden Stater og andre aktører; deres mål, interesser og handlerum i det internationale system Menneskerettigheder og demokratiseringstendenser Udviklingen i Danmarks udenrigspolitik Sociologi-delen er udbygget med: Nyt afsnit om kulturel identitet herunder om ungdomskultur Nyt afsnit om de klassiske sociologer Økonomi-delen er udbygget med et kapitel om finanskrisen og eurokrisen Desuden er der tilføjet et helt nyt kapitel om samfundsfaglig metode. Samfundsfag C henvender sig især til samfundsfag på ungdomsuddannelserne, men kan læses af alle, der ønsker et bredt kendskab til det danske samfund.

77 Samfundsfag C 2. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Henrik Kureer, Sverri Hammer, Svend Erik Lundgren, Claus Lasse Frederiksen En grundbog, der i et elevvenligt sprog grundigt beskriver centrale områder i det danske samfund DKK Inkl. moms Samfundsfag C beskriver dybtgående centrale områder i det danske samfund. Det politiske system gennemgås, såvel de politiske ideologier som de politiske partier herunder vælgeradfærd, livsstilsanalyse og politisk deltagelse. Desuden beskrives Grundloven, Folketinget, domstolene mv. Mediernes og interesseorganisationernes rolle i samfundet belyses med aktuelle eksempler. Politiske styreformer gennemgås med særlig fokus på demokratiformer (deltagelsesdemokrati, konkurrencedemokrati mv.). Udviklingen af det danske samfund fra industrisamfund til informations-samfund behandles indgående. Begreber som socialgrupper og livsformer inddrages her. Dansk økonomi beskrives, bl.a. det økonomiske kredsløb og de økonomiske sektorer herunder arbejdsmarkedet, overenskomster mv. Den offentlige sektor, velfærdsmodeller og økonomisk politik gennemgås. Endelig behandles vigtige problemstillinger i den globale økonomi, såsom handel, globalisering, kulturforståelse, internationale organisationer samt miljøforhold. EU har her fået en central placering, idet EU s historie, institutionerne, traktatgrundlaget, EU s politikker, Det Indre Marked samt eurosystemet beskrives grundigt. I grundbogen Samfundsfag C er der lagt vægt på at præsentere emnerne i et elevvenligt sprog. Det har haft høj prioritet, at hvert emne gennemgås og forklares grundigt, så eleverne får en dybere indsigt i de enkelte områder. Bogen egner sig til projekt- og temaundervisning, hvor eleverne selv skal sætte sig ind i givne stofområder. Her fra siden er der også adgang til bogens tilhørende website på der indeholder supplerende materiale til den daglige undervisning i samfundsfag på c-niveau. Samfundsfag C er en lærebog, der retter sig mod faget samfundsfag C på ungdomsuddannelserne, men kan i øvrigt anvendes af alle, der ønsker indsigt i det danske samfund. Desuden er bogen også anvendelig på videregående uddannelser.

78 Samfundsfag C 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Henrik Kureer, Claus Lasse Frederiksen Samfundsfag C er en grundbog i samfundsfag til ungdomsuddannelserne. 310 interaktive opgaver 600 billeder 255 opgaver 100 primær tekster 100 tabeller 650 ordforklaringer 400 sider ebog Samfundsfag C - 1 år Samfundsfag C - 4 år DKK DKK Samfundsfag C er en velskrevet og letforståelig introduktion til samfundsfag. Alle kapitler er revideret og opdateret på baggrund af kommentarer fra de undervisere, der har brugt 2. udgave af den trykte bog. ibogen er ift 2. udgave af den trykte bog opdateret med: Teorier om international politik (idealisme og realisme) og andre konfliktflader i ny verdensorden Stater og andre aktører; deres mål, interesser og handlerum i det internationale system Menneskerettigheder og demokratiseringstendenser Udviklingen i Danmarks udenrigspolitik De klassiske sociologer Kulturel identitet, herunder ungdomskultur Finanskrisen og eurokrisen Samfundsfaglig metode. Samfundsfag C henvender sig især til samfundsfag på ungdomsuddannelserne, men kan læses af alle, der ønsker et bredt kendskab til det danske samfund. Samfundsfag C - arbejdshæfte 3. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Henrik Kureer, Claus Lasse Frederiksen Arbejdshæfte til teoribogen Samfundsfag C 3. udgave DKK Inkl. moms Arbejdshæfte til Samfundsfag C, 3. udgave er nu i butikken. Arbejdshæftet er udarbejdet i tilknytning til grundbogen Samfundsfag C, 3. udgave af Henrik Kureer og Claus L. Frederiksen. Opgaverne følger grundbogens kapitler og er inddelt i tre kategorier. TestopgaverØvelsesopgaverRepetitionsspørgsmål. i Forhold til 2. udgaven af arbejdshæftet er stort set alle øvelsesopgaver udskiftet med nye, helt aktuelle problemstillinger.

79 Samfundsfag C - Arbejdshæfte 2. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Henrik Kureer, Claus Lasse Frederiksen Arbejdshæfte til Samfundsfag C, 2. udgave DKK Inkl. moms Hæftet indeholder korte testopgaver samt øvelser, heraf mange baseret på internettet. Herudover kan eleverne selv gå ind på bogens website på og teste vigtige størrelser og sammenhænge i de enkelte kapitler ved hjælp af multiple choicespørgsmål. Undervisere kan gratis rekvirere vejledende løsninger til arbejdshæftets opgaver ved henvendelse til Systime. Spoken English: Communication Strategies 1. udgave, ISBN Forfatter(e) Susanne Jørgensen En engelskbog, som beskæftiger sig med det, der karakteriserer kommunikation, sprog og retorik DKK Inkl. moms Bogen giver anvisninger på, hvordan man forbereder og fremfører en tale under hensyntagen til dens forskellige målsætninger: at underholdeat informereat overtale med brug af appelformerne ethos, logos og pathos. Opgaverne til teksterne har fokus på talens retoriske og stilistiske virkemidler Sprog og kultur 1. udgave, 2000 ISBN Forfatter(e) Laila Thim En grundlæggende introduktion til samspillet mellem to af grundpillerne i ethvert samfund, nemlig sprog og kultur DKK Inkl. moms Bogen gennemgår de grundlæggende elementer indenfor kulturbeskrivelse og fremmer elevernes forståelse for kulturforskellenes betydning for handel. Sproget er enkelt, og alle nye begreber er forklaret. Bogen indeholder opgaver i tilknytning til hvert kapitel samt tværgående opgaver, der tager udgangspunkt i virkeligheden. Du finder desuden et bredt udpluk af gode web-steder, som kan bruges i forbindelse med opgaveløsning eller projektarbejde. Sprog og kultur er en gennemillustreret lærebog på dansk til HGuddannelsens valgfrie fagområder af samme navn og lignende niveauer.

80 Sprog og tale - mundtlighed i dansk 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Jimmy Zander Hagen Hvordan bliver man bedre til at formidle hensigtsmæssigt over for en forsamling - og til at turde gøre det? Denne bog ser det som sin opgave at besvare disse to spørgsmål. Sprog og tale - mundtlighed i dansk - 4 år DKK Bogens fokus er lagt på den retoriske dimension i den mundtlige formidling med det hovedformål er at styrke eleverne som både afsendere og modtagere af det talte sprog. Derfor lægger bogen op til at give eleverne mulighed for at arbejde med deres mundtlige fremstilling i områder som talegenrer, disposition, sprogbrug, sproglige virkemidler, kropssprog, argumentation og talesituation. Elevernes afprøvninger af forskellige talesituationer vil samtidig styrke deres evne til at vurdere andres mundtlige formidling. Her fra siden er der også adgang til bogens tilhørende website, der indeholder supplerende materiale til den daglige undervisning i mundtlig sprogfærdighed. Bogen er primært henvendt til danskundervisningen på landets ungdomsuddannelser, men kan også anvendes i samarbejde med andre fag, hvor bedømmelsen af elevens mundtlige præstation og formidlingsevne er en del af eksamen, som det er gældende for eksempelvis Almen Studieforberedelse. Derudover kan bogen med fordel også anvendes i grundskolens overbygning og på videregående uddannelser. Sprog og tale - mundtlighed i dansk 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Jimmy Zander Hagen Hvordan bliver man bedre til at formidle hensigtsmæssigt over for en forsamling - og til at turde gøre det? Denne bog ser det som sin opgave at besvare disse to spørgsmål DKK Inkl. moms Bogens fokus er lagt på den retoriske dimension i den mundtlige formidling med det hovedformål er at styrke eleverne som både afsendere og modtagere af det talte sprog. Derfor lægger bogen op til at give eleverne mulighed for at arbejde med deres mundtlige fremstilling i områder som talegenrer, disposition, sprogbrug, sproglige virkemidler, kropssprog, argumentation og talesituation. Elevernes afprøvninger af forskellige talesituationer vil samtidig styrke deres evne til at vurdere andres mundtlige formidling. Her fra siden er der også adgang til bogens tilhørende website, der indeholder supplerende materiale til den daglige undervisning i mundtlig sprogfærdighed. Bogen er primært henvendt til danskundervisningen på landets ungdomsuddannelser, men kan også anvendes i samarbejde med andre fag, hvor bedømmelsen af elevens mundtlige præstation og formidlingsevne er en del af eksamen, som det er gældende for eksempelvis Almen Studieforberedelse. Derudover kan bogen med fordel også anvendes i grundskolens overbygning og på videregående uddannelser.

81 Starters 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Rene Bühlmann, Dick Webb Starters indeholder bogens materiale suppleret med oplæsninger af bogens dialoger og en meget stor mængde interaktive træningsopgaver. 50 lydfiler 1000 interaktive opgaver 210 opgaver 80 illustrationer ebog Starters - 1 år Starters - 4 år DKK DKK Starters indeholder bogens materiale suppleret med oplæsninger af bogens dialoger og en meget stor mængde interaktive træningsopgaver. Med Starters får du: Bogens materiale Oplæsning af bogens teksteksempler Interaktive opgaver til træning af grammatiske problemstillinger, herunder helt grundlæggende kendskab til ordklasser Starters 1. udgave, 2003 ISBN Forfatter(e) Rene Bühlmann, Dick Webb En bog, der stimulerer og øger elevens læreevne gennem opgaver, øvelser og oversættelser DKK Inkl. moms Starters er en bog, der fokuserer på den enkelte elevs læreevne gennem aktiverende opgaver, oplæg til selvstændig formulering af sprogregler, øvelser, oversættelser samt korte grammatiske regler, der kan være en ekstra hjælp for eleven. Starters skal bruges til at øge elevernes sprogbevidsthed ved at udnytte den sprogfærdighed og sprogfornemmelse eleverne allerede har ved indgangen til ungdomsuddannelserne. Bogen indeholder 50 opslag med faste elementer: en sproglig brugssituation, aktiverende opgaver, oplæg til selvstændig formulering af sprogregler, øvelser der fæstner de sproglige mønstre, oversættelser samt korte grammatiske regler som ekstra hjælp. Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser.

82 Talking Grammar 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Lisbeth Jacobsen Talking Grammar ibog præsenterer engelsk grammatik på en enkel og funktionel måde. 10 grammatiske oversigter 51 quizzer med i alt 175 interaktive opgaver 10 ordlister med i alt 1700 ord 35 ordforklaringer 84 billeder tilvisuel formidling 25 forklarende videoer 22 henvisninger til yderligere oplysninger. Talking Grammar - 1 år Talking Grammar - 4 år DKK DKK Talking Grammar ibog præsenterer engelsk grammatik på en enkel og funktionel måde. Talking Grammar gennemgår ordklasser, ordstilling, kommatering og staveregler. Reglerne kan efterprøves og trænes grundigt igennem i de mange niveaudelte, interaktive opgaver. En del af de grammatiske regler præsenteres desuden i flere korte, pædagogiske videoer, som brugerne kan se og høre så ofte, de har behov for. Præsentationerne tager udgangspunkt i oversigtsplancher med farveopdelte ordklasser og illustrerede eksempler. IBogsmediet gør det nemt for læreren at variere, differentiere og evt. flippe undervisningen, fordi eleverne kan arbejde med netop de grammatiske problemer, som de har mest brug for, såvel individuelt som sammen med andre. Dette kan de gøre uanset hvornår, hvor og hvor tit, de har brug for det altså teaching just in time. Det er muligt, fordi de ud over de allerede nævnte tavlecasts bliver stilladseret og støttet på forskellig vis via fx: feedback ved interaktive opgaver overskuelige illustrationer masser af tavlecasts. Udgivelsen henvender sig til niveauerne G, F, E og D på avu, udskolingen i folkeskolen og hg. Talking Grammar 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Lisbeth Jacobsen Beskrivelse er på vej DKK Inkl. moms Beskrivelse er på vej.

83 Text Tools 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Birgitte Prytz Clausen Text Tools præsenterer redskaber til analyse af fiktions- og non-fiction tekster i engelsk DKK Inkl. moms Text Tools er redskaber, som gør eleven i stand til at arbejde selvstændigt med analyse af både fiktions- og non-fiction tekster i engelsk. Først beskrives skriveteknikker, der giver ideer til at få hul på tekster. Dernæst zoomes der ind på tekstuddrag. En lang række tekstværktøjer anvendes til at nærlæse, så man fx kan finde frem til teksters tema, budskab eller kommunikationssituation. Gennem hele Text Tools er der tips, eksempler og forslag til hypoteser der hjælper til at konkretisere, hvad man kan gøre med tekster, når man analyserer. Sidst i bogen samles tekstlæsningspuslespillet. Her får eleven råd om, hvordan man zoomer ud, strukturerer sin tekstanalyse og perspektiverer. Textanalyse 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Kernestoffet i Textanalyse er vejledninger i, hvordan man kan analysere forskellige teksttyper og genrer. Masser af teori 50 eksempler der understøtter teorien 25 vejledende spørgsmål 61 litterære tekster 6 sagtekster 22 visuelle medietekster ebog Textanalyse - 1 år Textanalyse - 4 år DKK DKK Kernestoffet i Textanalyse er vejledninger i, hvordan man kan analysere forskellige teksttyper og genrer, bl.a. romaner og noveller, digte, artikler, reklamebilleder, reklamefilm, fiktionsfilm, kunstbilleder og eventyr. Vejledningerne og introduktionerne til de analytiske begrebsapparater suppleres af eksempeltekster, -billeder, -film osv., som metoderne kan afprøves på.

84 Textanalyse.dk 2. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Jørn Ingemann Knudsen En vejledning i, hvordan man kan blive en habil tekstlæser, som magter kunsten af analysere en roman, en novelle, et digt eller en sagprosatekst DKK Inkl. moms Skal man forstå en tekst og få en ekstra stor læseoplevelse ud af den, har man brug for et grundlæggende kendskab til, hvilke værktøjer der egner sig til at åbne, opleve og forstå teksten med. Textanalyse.dk præsenterer de vigtigste redskaber i tekstanalytikerens værktøjskasse. Bogen indeholder bl.a. afsnit om genreforhold, afsenderportrættering, person- eller sagkarakteristik, tematik samt fortælletekniske og sproglige virkemidler. Bogen giver også gode råd om, hvordan analytikeren kan vurdere og perspektivere en tekst. Tekstanalyse.dk er først og fremmest tænkt til brug i danskundervisningen på ungdomsuddannelserne, men er også velegnet som håndbog i tekstanalyse for lærere i folkeskoler og studerende på videregående uddannelser, fx læreruddannelsen. Texting - 1st year fiction 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Kirsten Egebjerg, Mogens Frølund, Clara Ehrenreich Begynderantologi med mange kortere tekster, igangsættende billedmateriale og målrettede sproglige og litterære arbejdsopgaver DKK Inkl. moms Texting - 1st year fiction introducerer en ny måde at arbejde med litterære tekster på. Der er fokus på det systematiske tekstarbejde og opgaver, der aktiverer. Bogen indeholder en kort indføring i de tekstanalytiske begreber, som skridt for skridt anvendes i arbejdet med novellerne. Den er målrettet de første semestre i engelsk på ungdomsuddannelserne Bogen rummer i alt 16 fiktionstekster og et billedmateriale, der provokerer og inspirerer. Her på siden kan du også finde supplerende materiale til bogen i form af glosetræningsøvelser, der ligger i naturlig forlængelse af bogens tekster. Bogen henvender sig primært til begynderundervisningen på ungdomsuddannelserne, men kan også med fordel bruges allerede i grundskolens overbygning.

85 The Big Picture 2. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Lene Lundsgaard, Svend Madsen En antologi, der repræsenterer store dele af den engelsksprogede verden - Australien, England, Irland, Nordirland, Skotland, Sydafrika og USA DKK Inkl. moms Denne bog omfatter et bredt udvalg af genrer som fx short story, fairytale, fantasy, new journalism, letter og biography, som udover tematiske læsninger også gør bogens tekster meget relevante til indføring i de forskellige genrer og den tekstanalytiske disciplin. Materialet i denne bog, der har en naturlig progression fra lette til mere avancerede tekster, dækker store dele af den engelsksprogede verden - Australien, England, Irland, Nordirland, Skotland, Sydafrika og USA. Alle tekster ledsages af gloser såvel som arbejdsspørgsmål, der både kan bruge til diskussion og som grundlag for skriftlige opgaver. The Big Picture. udgave, ISBN Forfatter(e) Lene Lundsgaard, Svend Madsen En antologi, der repræsenterer store dele af den engelsksprogede verden - Australien, England, Irland, Nordirland, Skotland, Sydafrika og USA. The Big Picture - 1 år The Big Picture - 4 år DKK DKK Udgivelsens litterære tekster er opdelt i temaerne: Conflicting generations The vulnerability of human life Human strength and survival Alienation in modern society Problems of identity Forfatterne er bl.a. Nadine Gordimer, Penelope Fitzgerald, Peter Carey m. flere. Opgaver og interaktive opgaver giver mulighed for mange tilgange i arbejdet med teksterne. Der er opgaver med fokus på: Tekstanalyse Sprogbrug Genre Udgivelsen henvender sig 2. og 3. g

86 The Diversification of the American Voice Literary Visions of America, Vol udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Beskrivelse er på vej DKK Inkl. moms Beskrivelse er på vej. The Empowerment of the American Voice udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Leif Stubbe Teglbjærg, Fran Hopenwasser The Empowerment of the American Voice er andet bind i serien Literary Visions of America DKK Inkl. moms The Empowerment of the American Voice er andet bind i serien Literary Visions of America. Første bind præsenterede amerikansk litteratur fra indvandrere op til borgerkrigen, hvor andet bind starter og dækker følgende emner: I. The Civil War, The Frontier and the Wild West (Ambrose Bierce, Mark Twain, Zane Grey) II. The Female Voice (Emily Dickinson, Kate Chopin) III. Race Relations (Langston Hughes, Richard Wright, William Faulkner) Iv. Modernism and the Lost Generation (Ezra Pound, E.E. Cummings, Ernest Hemingway) v. Town and City, Rich and Poor (Sherwood Anderson, Abraham Cahan, John Steinbeck). Alle kapitler er forsynet med fyldige historiske og litterære indledninger, glosering, arbejdsspørgsmål, og til sidst forslag til supplerende læsning og film. Bogen er egnet til brug på A-niveau, til SRP-fordybelse, til Almen Studieforberedelse og i forbindelse med samfundsfag og historie.

87 The Island of Ireland 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Rosanne McCollum The Island of Ireland ibog giver et billede af øens udvikling fra slutningen af 1990erne og frem til i dag. 60 interaktive opgaver 22 videoklip 8 lydfiler 11 webquests 60 opgaver 13 engelsksprogede tekster 50 illustrationer ca ordforklaringer 200 sider ebog The Island of Ireland - 1 år The Island of Ireland - 4 år DKK DKK The Island of Ireland ibog giver et billede af øens udvikling fra slutningen af 1990erne og frem til i dag. Teksterne omhandler centrale samfundsmæssige emner som fx langfredagsaftalen, den keltiske tiger og finanskrisen. Der er korte dokumentarer og video interview, der viser irernes personlige oplevelse af de samfundsmæssige udviklinger, og den indflydelse disse har på deres liv og hverdag. Arbejdsopgaverne har fokus på taksonomi. Der er interaktive opgaver bl.a. til træning af ordforråd. Tour de Economy - light 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Marianne Poulsen, Gitte Størup Tour de Economy Light - en blød start på Tour de Economy. 1, DKK Inkl. moms Tour de Economy Light er et supplement til spillet Tour de Economy. Light-udgaven er mindre kompliceret, idet eleverne bliver styret mere gennem spillet. Light-udgaven kan afvikles på ca. 6 timer og er velegnet til fx brobygning og hg. Desuden er det en god introduktion til at spille Tour de Economy i fuld udstrækning. Light-udgaven indeholder kun instruktørvejledning, spilleregler, blanketter samt købs- og salgskort og kræver derfor, at man har spilleplader mv. fra Tour de Economy.

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau.

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. Erhvervsøkonomi C Erhvervsøkonomi ISBN 13 9788761627032 En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. 176.00 DKK Inkl. moms Lærebogen C Erhvervsøkonomi er en fortsættelse af lærebogen FED Erhvervsøkonomi

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009 Psykologi Anvendt psykologi 5. udgave, 2007 ISBN 13 9788761619785 Forfatter(e) Bokforlaget Natur Och Kultur Bogen lægger vægt på en bred orientering i psykologien og skaber dermed overblik over de forskellige

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2011 Institution Herningsholm Gymnasium, HHX Herning Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Dansk

Læs mere

Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog Dansk som andetsprog Alverdens dansk - dansk som andetsprog. Basis ISBN 13 9788761683861 Forfatter(e) Hanne Milling, Anne Weile Grundbog til dansk som andetsprog på avu - basis 195,00 DKK Inkl. moms Gennem

Læs mere

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009

Bogen henvender sig til alle ungdomsuddannelser samt de videregående uddannelser. Anvendt psykologisk leksikon 1. udgave, 2009 Psykologi Anvendt psykologi 5. udgave, 2007 ISBN 13 9788761619785 Forfatter(e) Bokforlaget Natur Och Kultur Bogen lægger vægt på en bred orientering i psykologien og skaber dermed overblik over de forskellige

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Innovation Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761637956 Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2013 / 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Teknisk Gymnasium, Esbjerg HTX Dansk A Lærer(e)

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag.

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. TYSK Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. Formål: Det er formålet med undervisning i tysk, at eleverne tilegner sig færdigheder og kundskaber, der gør det muligt for dem

Læs mere

Studieplan for 3. b 2010/2011

Studieplan for 3. b 2010/2011 Studieplan for 3. b 2010/2011 Titel 8 Fokusområde : litteraturhistorisk fokusområde (fokusområde 7) Indhold Romantikken: universalromantik, nationalromantik, Biedermeier, romantisme Adam Oehlenschläger:

Læs mere

Guide til lektielæsning

Guide til lektielæsning Guide til lektielæsning Gefions lærere har udarbejdet denne guide om lektielæsning. Den henvender sig til alle Gefions elever og er relevant for alle fag. Faglig læsning (=lektielæsning) 5- trinsmodellen

Læs mere

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål Bilag 20 Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det

Læs mere

Italiensk A stx, juni 2010

Italiensk A stx, juni 2010 Italiensk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Italiensk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det italienske sprog som kommunikations- og

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Voksenuddannelser (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af

Læs mere

Spansk A stx, juni 2010

Spansk A stx, juni 2010 Spansk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale arbejdsområde

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2009 Institution Herningsholm Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Dansk A Benedicte Fundrup

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2009- juni 2010 Institution Herningsholm Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Dansk A Benedicte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2011- juni 2012 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen

Læs mere

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt,

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt, Engelsk B 1. Fagets rolle Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med sprog, kultur og samfundsforhold i engelsksprogede områder og i globale sammenhænge. Faget omfatter

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 Bilag 46 Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et videns- og kundskabsfag, et færdighedsfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige, betinger

Læs mere

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog,

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog, Tysk fortsættersprog B 1. Fagets rolle Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget beskæftiger sig med kulturelle,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2012- juni 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen

Læs mere

Dansk A - toårigt hf, juni 2010

Dansk A - toårigt hf, juni 2010 Dansk A - toårigt hf, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fagets kerne er dansk sprog, litteratur og kommunikation. I arbejdet med dansk sprog og dansksprogede tekster i en mangfoldighed af

Læs mere

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer.

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer. Kulturforståelse Det kulturelle møde 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761611178 Forfatter(e) Georg Bank-Mikkelsen, Anne Skaarup Rasmussen En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige

Læs mere

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med grønlandsk sprog og kultur.

Læs mere

Hurt igt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no?

Hurt igt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? Cd A que no? - CD ISBN 13 9788761617682 Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? 200.00 DKK Inkl. moms CD'en

Læs mere

Stk. 3. Undervisningen skal give eleverne adgang til de skandinaviske sprog og det nordiske kulturfællesskab.

Stk. 3. Undervisningen skal give eleverne adgang til de skandinaviske sprog og det nordiske kulturfællesskab. 10.klasse Humanistiske fag : Dansk, engelsk og tysk Dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 juni 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUC-Vest HTX Dansk A Else K. Simonsen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2015-2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUC Vest HTX Engelsk A Johnny Reyes

Læs mere

Tysk begyndersprog B. 1. Fagets rolle

Tysk begyndersprog B. 1. Fagets rolle Tysk begyndersprog B 1. Fagets rolle Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget beskæftiger sig med kulturelle,

Læs mere

Engelsk A stx, juni 2010

Engelsk A stx, juni 2010 Engelsk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Faget beskæftiger sig med engelsk sprog, engelsksprogede kulturer og globale forhold.

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Læseplan faget engelsk. 1. 9. klassetrin

Læseplan faget engelsk. 1. 9. klassetrin Læseplan faget engelsk 1. 9. klassetrin Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan udtrykke sig

Læs mere

Engelsk: Slutmål efter 9. klassetrin

Engelsk: Slutmål efter 9. klassetrin Engelsk: Formål Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2010 Institution Grenaa tekniske skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Samfundsfag B Christina

Læs mere

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010

Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 Tysk fortsættersprog A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget

Læs mere

Årsplan 9.x. dansk 2011-2012 TG. Uge Indhold Materialer, tekster, mm. FællesMål 33 Grammatik Sådansk 34-35 Forberedelser til skolerejsen 36

Årsplan 9.x. dansk 2011-2012 TG. Uge Indhold Materialer, tekster, mm. FællesMål 33 Grammatik Sådansk 34-35 Forberedelser til skolerejsen 36 Uge Indhold Materialer, tekster, mm. FællesMål 33 Grammatik Sådansk 34-35 Forberedelser til skolerejsen 36 Skolerejse Rom 37-38 Mellemkrigstiden - Tom Kristensen: Henrettelsen - demonstrere et analytisk

Læs mere

Dansk A hhx, februar 2014

Dansk A hhx, februar 2014 Bilag 1»Bilag 9 Dansk A hhx, februar 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Faget dansk er et humanistisk fag med berøringsflader til de samfundsvidenskabelige fag. Fagets kerne er tekstanalyse og

Læs mere

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. EUD (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Kanon forfattere lige til at bruge i undervisningen

Kanon forfattere lige til at bruge i undervisningen KANON i folkeskolen baggrund og tekstudvalg Kanon forfattere lige til at bruge i undervisningen Undervisningsministeriets kanonudvalg har i 2004 arbejdet med udvælgelsen af væsentlige danske forfatterskaber,

Læs mere

Uger Udvalgte trinmål Dansk aktiviteter Materialer Evaluering. Grammatik og andre skriftlige opgaver. Diktat hver anden uge

Uger Udvalgte trinmål Dansk aktiviteter Materialer Evaluering. Grammatik og andre skriftlige opgaver. Diktat hver anden uge Uger Udvalgte trinmål Dansk aktiviteter Materialer Evaluering 33-26 Forholde sig til korrekt stavning og formel sproglig korrekthed i egne og andres tekster, samt kende forskellige sætningstyper og sætningsled

Læs mere

Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet. Dansk Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761666437 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2014/15 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUC Vest HTX Engelsk B Jeanette Sønderby

Læs mere

Hanne Wacher og Kim Kjærgaard. Stifinderen. - En differentieret engelsk grammatik. Forlaget Andrico

Hanne Wacher og Kim Kjærgaard. Stifinderen. - En differentieret engelsk grammatik. Forlaget Andrico Hanne Wacher og Kim Kjærgaard Stifinderen - En differentieret engelsk grammatik Forlaget Andrico Stifinderen - En differentieret engelsk grammatik 3. udgave, 3. oplag, 2012 Forlaget Andrico og forfatterne

Læs mere

Kinesisk A valgfag, juni 2010

Kinesisk A valgfag, juni 2010 Bilag 23 Kinesisk A valgfag, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Kinesisk er et færdigheds-, videns- og kulturfag. Dets genstandsområde er det kinesiske standardsprog (putonghua), som det tales

Læs mere

Formål for faget engelsk. Slutmål for faget engelsk efter 9. klassetrin. Kommunikative færdigheder. Sprog og sprogbrug

Formål for faget engelsk. Slutmål for faget engelsk efter 9. klassetrin. Kommunikative færdigheder. Sprog og sprogbrug Formål for faget engelsk Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan anvende engelsk som kulturteknik i forskellige

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj juni 2014/15 Institution Viden Djurs Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Dansk A Gitte Bjørn H1C

Læs mere

Årsplan 9.x. dansk 2013-2014 TG. Uge Indhold Materialer, tekster, mm. FællesMål 33-34 Forberedelser til skolerejsen 35

Årsplan 9.x. dansk 2013-2014 TG. Uge Indhold Materialer, tekster, mm. FællesMål 33-34 Forberedelser til skolerejsen 35 Uge Indhold Materialer, tekster, mm. FællesMål 33-34 Forberedelser til skolerejsen 35 Skolerejse Barcelona 36-37 Mellemkrigstiden - Tom Kristensen: Henrettelsen - Tove Ditlevsen: Det første møde - demonstrere

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2010-2012 Institution Københavns Tekniske Skole, Vibenhus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Dansk

Læs mere

Årsplan 9.x. dansk 2014-2015 TG. Skolerejse

Årsplan 9.x. dansk 2014-2015 TG. Skolerejse Uge Indhold Materialer, tekster, mm. 33-34 Mellemkrigstiden - Tom Kristensen: Henrettelsen - Tove Ditlevsen: Det første møde 35-36 Forberedelser til skolerejsen FællesMål - demonstrere et analytisk beredskab

Læs mere

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 13 Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det franske sprog, dels som

Læs mere

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Undervisningsmål. Emne Tema Materialer Genreforløb. aktiviteter

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Undervisningsmål. Emne Tema Materialer Genreforløb. aktiviteter Fag:dansk Hold:14 Lærer:th r 33-34 Undervisningsmål 9/10 klasse Lytte aktivt og forholde sig analytisk og vurderende til andres mundtlige fremstilling. Forholde sig selvstændigt, analytisk og reflekteret

Læs mere

Når vi forbereder et nyt emne eller område vælger vi de metoder, materialer og evalueringsformer, der egner sig bedst til forløbet.

Når vi forbereder et nyt emne eller område vælger vi de metoder, materialer og evalueringsformer, der egner sig bedst til forløbet. ENGELSK Delmål for fagene generelt. Al vores undervisning hviler på de i Principper for skole & undervisning beskrevne områder (- metoder, materialevalg, evaluering og elevens personlige alsidige udvikling),

Læs mere

Engelsk, basis. a) forstå hovedindhold og specifik information af talt engelsk om centrale emner fra dagligdagen

Engelsk, basis. a) forstå hovedindhold og specifik information af talt engelsk om centrale emner fra dagligdagen avu-bekendtgørelsen, august 2009 Engelsk Basis, G-FED Engelsk, basis 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Faget beskæftiger sig med engelsk sprog,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Start august 2015, afslut juni 2016 Institution Tønder Handelsskole, Martin Hammerichsvej 3, DK - 6270 Tønder

Læs mere

Studieretning NGG Studieretning 2006-2008 Studieretning 1.gz: Eng Mat - Samf: Engelsk (A) Matematik (B) Samfundsfag (B)

Studieretning NGG Studieretning 2006-2008 Studieretning 1.gz: Eng Mat - Samf: Engelsk (A) Matematik (B) Samfundsfag (B) Studieretning NGG Studieretning 2006-2008 Studieretning 1.gz: Eng Mat - Samf: Engelsk (A) Matematik (B) Samfundsfag (B) Hvilke fag og niveauer tilbydes på studieretningen? Det overordnede skema for 1.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 13/14 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Viden

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni, 13/14 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Thy-Mors HF & VUC Hf Dansk A Sine Lanng

Læs mere

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Tysk

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Tysk Fagplan for Tysk Formål Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2013 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HHX Dansk A Martin Selmer

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni 2015 Institution Marie Kruses Skole.

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Juni 2015 Institution Marie Kruses Skole. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2015 Institution Marie Kruses Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) STX Dansk A Peter Balmer Hold 1.i

Læs mere

Fælles mål for engelsk, Bøvling Friskole

Fælles mål for engelsk, Bøvling Friskole Fælles mål for engelsk, Bøvling Friskole Formål Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk og kan udtrykke

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 26 Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, og de forskellige sider af faget betinger hinanden gensidigt.

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. HHX (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Undervisningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Undervisningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2013/2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Teknisk Gymnasium, Esbjerg HTX Dansk A Lærer(e) Pernille

Læs mere

Dansk som andetsprog Læreplan og karakterstatistik. Sune Weile, fagkonsulent dansk stx/hf

Dansk som andetsprog Læreplan og karakterstatistik. Sune Weile, fagkonsulent dansk stx/hf Dansk som andetsprog Læreplan og karakterstatistik Sune Weile, fagkonsulent dansk stx/hf Program 11.30-12.00 Ankomst og frokost 12.00-12.30 Velkomst og introduktion til faget Dansk som andetsprog A v.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2014 Institution Teknisk Gymnasium Skive Tekniske Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX Samfundsfag

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2010 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse HHX Fag og niveau Lærer(e) Hold Oversigt over gennemførte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2013 Institution Teknisk Gymnasium Skive Tekniske Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX Samfundsfag

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Grundskolen (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere

Læs mere

Religion C. 1. Fagets rolle

Religion C. 1. Fagets rolle Religion C 1. Fagets rolle Faget religion beskæftiger sig hovedsageligt med eskimoisk religion og verdensreligionerne, og af disse er kristendom, herunder det eskimoisk-kristne tros- og kulturmøde, obligatorisk.

Læs mere

Danske forfatterskaber 1-1660-1870 Fra barok til romantik 1. udgave, 2005

Danske forfatterskaber 1-1660-1870 Fra barok til romantik 1. udgave, 2005 FVU Danske forfatterskaber 1-1660-1870 Fra barok til romantik 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761606631 Forfatter(e) Ole Ravn, Susan Mose, Peter Nyord Dansk litteraturantologi med tekster fra 1600-tallets

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2007-08 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Teknisk Gymnasium Silkeborg Htx Dansk

Læs mere

UVB - Skabelon Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

UVB - Skabelon Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser UVB - Skabelon Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2013 Institution Skive tekniske Gymnasium Uddannelse HTX Fag og niveau Dansk A Lærer(e) Bente Mulbjerg Hold 2 C

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2013 Institution Københavns Tekniske Gymnasium HTX Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX

Læs mere

12 Engelsk C. Kurset svarer til det gymnasiale niveau C

12 Engelsk C. Kurset svarer til det gymnasiale niveau C 12 Engelsk C Kurset svarer til det gymnasiale niveau C 9.1.1 Identitet og formål 9.1.1.1 Identitet Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med engelsk sprog, engelsksprogede

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Maj-juni, fx 11/12 ZBC-Vordingborg HHX Dansk A Peter Rosenlund

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2014 Vestegnens

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 14/15 Institution Thy-Mors HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Dansk A SLA m2013cl

Læs mere

UVB - Skabelon Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

UVB - Skabelon Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser UVB - Skabelon Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2013 Institution Skive tekniske Gymnasium Uddannelse HTX Fag og niveau Dansk A Lærer(e) Bente Mulbjerg Hold 1c

Læs mere

Vi arbejder med de områder indenfor udtale, rytme, intonation, ordforråd, grammatik og stavning, der er nødvendige for elevernes udtryksfærdighed.

Vi arbejder med de områder indenfor udtale, rytme, intonation, ordforråd, grammatik og stavning, der er nødvendige for elevernes udtryksfærdighed. Fag Formål Indhold Undervisningsmeto der Engelsk 3. 8. klasse Faget er skemalagt på alle nævnte klassetrin, men indgår også i fagdag. Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. EUX (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

1.1. Danskfagets formål og indhold

1.1. Danskfagets formål og indhold 1.1. Danskfagets formål og indhold Præsentation Denne opgave har til formål at skabe større bevidsthed om, hvorfor man skal have dansk i gymnasiet, og større viden om, hvad man arbejder med i faget dansk

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN Del- Og slutmål Engelsk 1. 9. klasse

UNDERVISNINGSPLAN Del- Og slutmål Engelsk 1. 9. klasse UNDERVISNINGSPLAN Del- Og slutmål Engelsk 1. 9. klasse Formål Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet engelsk

Læs mere

A New Entrance TILBUDSPRIS frem til 1/2-2016 2. udgave, 2007

A New Entrance TILBUDSPRIS frem til 1/2-2016 2. udgave, 2007 HTX A New Entrance TILBUDSPRIS frem til 1/2-2016 2. udgave, 2007 ISBN 13 9788761621368 Forfatter(e) Eva Rosenvold, Rene Bühlmann Antologi med kortere sagprosatekster samlet i fem temaer - Language, Consumerism,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommeren 2010 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Uddannelsescenter Holstebro HHX International

Læs mere

Årsplan for 5.klasse skoleåret 2011/2012

Årsplan for 5.klasse skoleåret 2011/2012 Årsplan for 5.klasse skoleåret 2011/2012 I 5. klasse bliver eleverne undervist og opdraget til at leve i et demokratisk samfund. Undervisningen vil derfor være præget af en demokratisk tankegang, ved at

Læs mere

Side 1 af 5. Studieplan. Stamoplysninger. Periode August 2015 juni 2016. Vejen Business College. Institution. Hhx. Uddannelse. Fag og niveau.

Side 1 af 5. Studieplan. Stamoplysninger. Periode August 2015 juni 2016. Vejen Business College. Institution. Hhx. Uddannelse. Fag og niveau. Studieplan Stamoplysninger Periode August 2015 juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Vejen Business College Hhx Dansk-A Karina Rud STU-DanskAhh1313-F16-VØ Oversigt over planlagte

Læs mere

øger bevidsthed om indlæringsprocessen

øger bevidsthed om indlæringsprocessen Ditte Gadegaard og Lucas Ruiz, forfattere IT øger bevidsthed om indlæringsprocessen Ægteparret Ditte Gadegaard og Lucas Ruiz er forfattere på de spanske Systime-udgivelser Espacios og La Lengua de las

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2014-2015 Institution HTX Vibenhus (Københavns Tekniske Gymnasium) Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling.

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling. International økonomi A 1. Fagets rolle International økonomi omhandler den samfundsøkonomiske udvikling set i et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Faget giver således viden om og forståelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2009 maj 2010 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Grenaa Tekniske Skole htx Dansk A

Læs mere

Folkeviser i middelalderen. Historisk. Litteraturhistorisk

Folkeviser i middelalderen. Historisk. Litteraturhistorisk Folkeviser i middelalderen Middelalder her danses og synges folkeviserne - nedskrives først i 1500-1700 tallet i poesibøger af adelsdamer Folkeviser Trylleviser Ridderviser Kæmpeviser Historiske viser

Læs mere

Spansk A hhx, juni 2013

Spansk A hhx, juni 2013 Bilag 25 Spansk A hhx, juni 2013 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale

Læs mere

Den Merkantile erhvervsuddannelse

Den Merkantile erhvervsuddannelse erhvervsuddannelse Kontor, handel og forretningsservice Hans Henning Nielsen Folkeskole Odense HF fra Odense Katedralskole Lagerarbejder på Gasa Odense Rengøringsarbejde Jysk Rengøring Fabriksarbejder

Læs mere