Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet."

Transkript

1 Dansk Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet. 14 videoklip 7 oplæsninger 20 interaktive opgaver 10 primærtekster 60 illustrationer 90 opgaver 95 sider Altid Online - 4 år DKK I Altid online skal eleverne på en legende måde arbejde med autentiske tekster, både egenproducerede og tekster fra nettet. Ved at undersøge kommunikationsforhold, modaliteter, sprog og læsning sætter eleverne de digitale kommunikationsformer ind i en danskfaglig sammenhæng, og eleverne lærer at analysere og reflektere over deres egen og andres brug af digitale kommunikationsformer på en mere kritisk måde. Altid online henvender sig til eleverne i klasse og kan med fordel anvendes i enkeltstående forløb om digital kommunikation eller integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet. Altid online har en lærervejledning integreret. At læse Karen Blixen 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Ivan Z. Sørensen, Johan Rosdahl Nytænkende Karen Blixen-antologi og introduktion til litterære metoder i én, spændende pakke DKK Inkl. moms Denne bog indeholder en række centrale og meget forskelligartede tekster af Karen Blixen. Bogen introducerer forskellige litterære teorier og metoder, og den viser konkret, hvordan forskellige læsestrategier giver forskellige analyse- og fortolkningsresultater. Et stort antal ukonventionelt udvalgte illustrationer ledsager tekster og introduktioner. Bogen kan bruges både i danskundervisningen og af litteraturinteresserede læsere. Den er skrevet med stor indsigt og stort overskud: Det skal være fornøjeligt at læse Karen Blixen.

2 At læse Karen Blixen 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Ivan Z. Sørensen, Johan Rosdahl En udgivelse der indeholder en række centrale og meget forskelligartede tekster af Karen Blixen. 15 videoer 75 billeder 15 opgaver 12 primærtekster 100 ordforklaringer 180 fodnoter 240 sider ebog At læse Karen Blixen - 1 år At læse Karen Blixen - 4 år DKK DKK Indeholder en række centrale og meget forskelligartede tekster af Karen Blixen; dertil et udvalg af bearbejdninger af Blixens værker i forskellige medier, bl. a. Emidio Grecos filmatisering af fortællingen Ehrengard. Denne ibog introducerer litterære metoder og teorier og viser konkret, hvordan forskellige læsestrategier giver forskellige analyse- og tolkningsresultater. Et stort antal ukonventionelt udvalgte illustrationer ledsager tekster og introduktioner. Denne ibog kan bruges både i danskundervisningen og af litteraturinteresserede læsere i almindelighed. Den er skrevet med stor indsigt og overskud: Det skal være fornøjeligt at læse Karen Blixen. At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Ina Korneliussen Forlag: Cobolt At læse tegneserier - At lave tegneserier - Ina Korneliussen læser Persepolis er et opgavehæfte til elever i gymnasiet, HF og folkeskolens ældste klasser DKK Inkl. moms At læse tegneserier er en praksisorienteret indføring i tegneseriens virkemidler. Der arbejdes med layout, billeder og ord, sekvens m.m. Gennem en kombination af læsning, praktiske øvelser samt diskussioner af tekster og billeder opnår eleverne en bedre analyseevne. At læse tegneserier tager udgangspunkt i PERSEPOLIS, en graphic novel af Marjane Satrapi. Herudover viser Ina Korneliussen gennem sine egne illustrationer hvordan tegneserier fungerer. Der er øvelser til alle afsnit og eleverne får mulighed for at lave deres egne tegneserier. At læse tegneserier er skrevet af Ina Korneliussen, tegneserietegner og ophavskvinde til blandt andre Små dyr og Fortællingen om dengang jeg fik en bamse. Ina Korneliussen er herudover gymnasielærer i billedkunst og dansk, hvor tegneserier indgår som et centralt punkt i hendes undervisningsforløb.

3 Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde i danskfaget. Begreb om analyse og metode - 4 år DKK ebogen er elevhenvendt og handler om danskfagets metoder, forstået som de måder man arbejder med tekster på i dansk. Grundideen i ebogen er at 'metodisk bevidsthed' helt basalt er evnen til at se at en tekst kan læses, analyseres og forstås på mere end én måde. I ebogen sættes et bevidst skel mellem videnskabsfaget dansk og det gymnasiale undervisningsfag, og fokus er på sidstnævnte. Med en simpel model der illustrerer forskellene i de måder man arbejder med tekster på, giver bogen et bud på hvordan man kan arbejde med tekstanalytisk praksis på gymnasialt niveau. Modellen svarer til den model der optræder i vejledningerne for stx og hf. I ebogens sidste kapitel, der er et appendiks om danskfagets identitet og historie, drages paralleller til videnskabsfaget, således at ebogens metodegreb knyttes an til nogle af de videnskabsfaglige begreber som eleverne kan møde i fx AT, studieområdet eller andre tværfaglige sammenhænge. ebogen er til danskfaget på alle de gymnasiale ungdomsuddannelser. En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag. Begreb om dansk. Litteratur, sprog og medier 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Birgitte Darger, Kasper Lezuik Hansen, Claus Nielsen Er en indføring i danskfagets 3 stofområder. 17 videoklip 25 lydklip 115 opgaver 40 primærtekster 40 illustrationer 300 sider ebog Begreb om dansk. Litteratur, sprog og medier - 1 år Begreb om dansk. Litteratur, sprog og medier - 4 år DKK DKK Hvordan analyserer man en litterær tekst? Hvad skal der til for at en kommunikation lykkes? Hvilke synsvinkler kan man lægge på analyse af en Facebook-tråd? Svarene kan man finde i Begreb om dansk, der er en indføring i danskfagets tre stofområder: litteratur, sprog og medier. Bogen anlægger en anvendelsesorienteret tilgang til faget og gennemgår metodiske greb til arbejdet med at læse, forstå, analysere og fortolke tekster i bred forstand. De faglige grundbegreber defineres og afprøves på en bred vifte af teksttyper, og de følges op af skriftlige opgaver der kan bruges, når tekstanalysen skal påbegyndes, anvendelsen af begreberne skal trænes, og analyserne skal formidles. Denne ibog samler materialet fra de to trykte bøger, Begreb om dansk grundbog ogbegreb om dansk antologi. Den er forsynet med videoer, billeder og oplæsning. Materialet er rettet mod hf, men kan benyttes på alle gymnasiale uddannelser. En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag. Begreb om dansk findes også som trykt bog.

4 Brug litteraturhistorien 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Mads Rangvid, Mimi Sørensen Brug litteraturhistorien giver elever og kursister en klar og didaktisk gennemtænkt fremstilling af litteraturhistorien fra middelalderen til nutiden 16 videoklip 60 interaktive opgaver 140 opgaver 30 Primærtekster 95 illustrationer 200 ordforklaringer 230 sider Brug litteraturhistorien - 1 år Brug litteraturhistorien - 4 år DKK DKK Med Brug litteraturhistorien får elever og kursister en klar og didaktisk gennemtænkt fremstilling af litteraturhistorien fra middelalderen til nutiden. Det didaktiske mål i udgivelsen er at gøre litteraturhistorien konkret og nærværende. Og ikke mindst brugbar! Deraf titlen. Anvendeligheden sikres på mange måder. Først og fremmest er udgivelsen opgavebaseret. Elever og kursister opfordres gennem de meget varierede opgavetyper til at reflektere og diskutere. De skal opbygge deres viden og forståelse ved at analysere tekster og billeder og ved at teste deres viden. Fagets skriftlige dimension er tænkt med, idet udgivelsen indeholder en række skriveøvelser. Endvidere er materialevalget uhyre varieret: billeder, fremstilling, tekster, citater, opgaver - og ofte overraskende sat sammen. På den måde bliver fremstillingen motiverende, og der appelleres til mange læringsstile. Udgivelsen er nem at orientere sig i, fordi strukturen er ensartet. Hvert kapitel indledes med en opgave, der skal vække nysgerrrighed og engagement og det afsluttes med perspektivering og en (selv)test. Brug litteraturhistorien er tematisk vinklet. Eksempelvis skaber temaer som selviscenesættelse og forfængelighed forbindelse mellem barokken og det univers eleven eller kursisten bevæger sig i. Målgruppen er først og fremmest elever og kursister på hf, stx, hhx og htx.

5 Brug litteraturhistorien 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Mimi Sørensen, Mads Rangvid En klar og didaktisk gennemtænkt fremstilling af litteraturhistorien fra middelalderen til nutiden DKK Inkl. moms Det didaktiske mål i udgivelsen er at gøre litteraturhistorien konkret og nærværende. Og ikke mindst brugbar! Deraf titlen. Anvendeligheden sikres på mange måder. Først og fremmest er udgivelsen opgavebaseret. Elever og kursister opfordres gennem de meget varierede opgavetyper til at reflektere og diskutere. De skal opbygge deres viden og forståelse ved at analysere tekster og billeder og ved at teste deres viden. Fagets skriftlige dimension er tænkt med, idet udgivelsen indeholder en række skriveøvelser. Endvidere er materialevalget uhyre varieret: billeder, fremstilling, tekster, citater, opgaver - og ofte overraskende sat sammen. På den måde bliver fremstillingen motiverende, og der appelleres til mange læringsstile. Udgivelsen er nem at orientere sig i, fordi strukturen er ensartet. Hvert kapitel indledes med en opgave, der skal vække nysgerrrighed og engagement og det afsluttes med perspektivering og en (selv)test. Brug litteraturhistorien er tematisk vinklet. Eksempelvis skaber temaer som selviscenesættelse og forfængelighed forbindelse mellem barokken og det univers eleven eller kursisten bevæger sig i. Målgruppen er først og fremmest elever og kursister på hf, stx, hhx og htx. Dansk fra basis til D 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister med indhold i alle niveauer i dansk. 15 videoklip 30 lydfiler 265 aktiviteter 75 interaktive opgaver 120 primærtekster 150 illustrationer 580 ordforklaringer ca. 900 sider ebog Dansk fra basis til D - 1 år Dansk fra basis til D - 4 år DKK DKK Dansk fra basis til D er en ibog tilrettelagt og skrevet specielt til avukursister. Udgivelsen kan også anvendes på KUU. Der er indhold til alle niveauer i dansk på avu, og det hele er med: sprog og kommunikation litteratur medier. Udgivelsens aktiviteter og opgaver tilgodeser alle de faglige mål efter reformen og dertil faglig læsning, brug af it og løbende evaluering. Med dette materiale er du sikker på, at dine kursister kommer godt rundt om alle mål og tilhørende kernestof på alle niveauer. Niveaukapitlerne også købes enkeltvis.

6 Dansk fra basis til D. Basisniveau 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen, Lene Trolle Schütter Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister med indhold i alle niveauer i dansk. 15 videoklip 30 lydfiler 60 aktiviteter 75 interaktive opgaver 120 primærtekster 150 illustrationer 580 ordforklaringer ebog Dansk fra basis til D. Basisniveau - 1 år Dansk fra basis til D. Basisniveau - 4 år DKK DKK Dansk fra basis til D. Basisniveau består af et kapitel med faglige aktiviteter specielt henvendt til kursister på basisniveau, en materialebase med mange former for materialer, en teoribase med danskfagligt stof samt ordforklaringer. Aktiviteter og opgaver tilgodeser alle de faglige mål efter reformen og dertil faglig læsning, brug af it og løbende evaluering med nye, motiverende metoder. Med dette materiale er du sikker på, at dine kursister kommer godt rundt om alle mål og tilhørende kernestof. De fem niveaukapitler og baser kan også købes samlet: Dansk fra basis til D. Dansk fra basis til D. Niveau D 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister med indhold i alle niveauer i dansk. 15 videoklip 30 lydfiler 45 aktiviteter 75 interaktive opgaver 120 primærtekster 150 illustrationer 580 ordforklaringer ebog Dansk fra basis til D. Niveau D - 1 år Dansk fra basis til D. Niveau D - 4 år DKK DKK Dansk fra basis til D. Niveau D består af et kapitel med faglige aktiviteter specielt henvendt til kursister på niveau F, en materialebase med mange former for materialer, en teoribase med danskfagligt stof samt ordforklaringer. Aktiviteter og opgaver tilgodeser alle de faglige mål efter reformen og dertil faglig læsning, brug af it og løbende evaluering med nye, motiverende metoder. Med dette materiale er du sikker på, at dine kursister kommer godt rundt om alle mål og tilhørende kernestof. De fem niveaukapitler og baser kan også købes samlet: Dansk fra basis til D.

7 Dansk fra basis til D. Niveau E 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister med indhold i alle niveauer i dansk. 15 videoklip 30 lydfiler 50 aktiviteter 75 interaktive opgaver 120 primærtekster 150 illustrationer 580 ordforklaringer ebog Dansk fra basis til D. Niveau E - 1 år Dansk fra basis til D. Niveau E - 4 år DKK DKK Dansk fra basis til D. Niveau E består af et kapitel med faglige aktiviteter specielt henvendt til kursister på niveau E, en materialebase med mange former for materialer, en teoribase med danskfagligt stof samt ordforklaringer. Aktiviteter og opgaver tilgodeser alle de faglige mål efter reformen og dertil faglig læsning, brug af it og løbende evaluering med nye, motiverende metoder. Med dette materiale er du sikker på, at dine kursister kommer godt rundt om alle mål og tilhørende kernestof. De fem niveaukapitler og baser kan også købes samlet: Dansk fra basis til D. Dansk fra basis til D. Niveau F 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister med indhold i alle niveauer i dansk. 15 videoklip 30 lydfiler 60 aktiviteter 75 interaktive opgaver 120 primærtekster 150 illustrationer 580 ordforklaringer ebog Dansk fra basis til D. Niveau F - 1 år Dansk fra basis til D. Niveau F - 4 år DKK DKK Dansk fra basis til D. Niveau F består af et kapitel med faglige aktiviteter specielt henvendt til kursister på niveau F, en materialebase med mange former for materialer, en teoribase med danskfagligt stof samt ordforklaringer. Aktiviteter og opgaver tilgodeser alle de faglige mål efter reformen og dertil faglig læsning, brug af it og løbende evaluering med nye, motiverende metoder. Med dette materiale er du sikker på, at dine kursister kommer godt rundt om alle mål og tilhørende kernestof. De fem niveaukapitler og baser kan også købes samlet: Dansk fra basis til D.

8 Dansk fra basis til D. Niveau G 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister med indhold i alle niveauer i dansk. 15 videoklip 30 lydfiler 50 aktiviteter 75 interaktive opgaver 120 primærtekster 150 illustrationer 580 ordforklaringer ebog Dansk fra basis til D. Niveau G - 1 år Dansk fra basis til D. Niveau G - 4 år DKK DKK Dansk fra basis til D. Niveau G består af et kapitel med faglige aktiviteter specielt henvendt til kursister på niveau G, en materialebase med mange former for materialer, en teoribase med danskfagligt stof samt ordforklaringer. Aktiviteter og opgaver tilgodeser alle de faglige mål efter reformen og dertil faglig læsning, brug af it og løbende evaluering med nye, motiverende metoder. Med dette materiale er du sikker på, at dine kursister kommer godt rundt om alle mål og tilhørende kernestof. De fem niveaukapitler og baser kan også købes samlet: Dansk fra basis til D. Dansk historie og litteratur - Fællesfagligt forløb om familie, ægteskab og seksualit 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Knud Ryg Olsen, Ole Ravn, Egon Nyrup Madsen En unik antologi med tematisk integrerede, historiske kildetekster og litterære tekster fra vikingetiden til i dag DKK Inkl. moms Dansk historie og litteratur giver et overblik over danmarkshistorien og dansk litteraturs historie med særligt fokus på familie, ægteskab og seksualitet. Introduktioner, kildetekster og litterære tekster er overskueligt ordnet i fem periodekapitler, der spænder fra vikingetiden og middelalderen til i dag. Bogen er udarbejdet til det obligatoriske samspilsforløb i fagene historie og dansk på stx, men den kan bruges i fagene på alle ungdomsuddannelser og af alle med interesse for historie og litteraturhistorie.

9 Dansk litteratur - Fra runer til graffiti 4. udgave, 1996 ISBN Forfatter(e) Carl- Johan Bryld, Lars Thorup, Johnny Henning Sørensen, Laurits Gregersen, Jørn Ørum Hansen, Bent Windfeld Grundlæggende indføring i litteraturhistorien frem til slutningen af det 21. århundrede DKK Inkl. moms Bogen skildrer den danske litteraturs historie med vægt på to hovedprincipper: anskuelighed og overblik. Gennem et velfunderet eksempelmateriale med centrale tekstuddrag og et bredt billedudvalg, der anskueliggør og konkretiserer de vigtigste udviklingslinjer, placerer bogen litteraturens udvikling i forhold til kulturhistoriske hovedtendenser i Danmark fra ca. år 1000 og frem til Dansk læsebog 4. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Lars Jensen, Steen Lassen I ét bind præsenteres nogle af de mest betydningsfulde forfatterskaber og tekster i dansk litteratur DKK Inkl. moms Denne 4. udgave af litteraturantologien Dansk Læsebog strækker sig fra middelalderens sagatekster ind det nye årtusinde med tekster frem til og med I denne perlerække af tekster er alle forfatterskaberne fra den obligatoriske liste i i Dansk Litteraturs Kanon repræsenteret med mindst én tekst, og antologien giver et bredt nedslag i de væsentligste litterære retninger og epoker. Teksterne bevæger sig fra middelalderen, oplysningstiden, romantikken, biedermeier, det moderne gennembrud, mellemkrigstiden og efterkrigstiden helt op til i dag. Bogens pædagogiske efterskrift omfatter derudover også forslag til periodeindkredsende forløb og til spændende tekstsammenstillinger organiseret efter forskellige temaer. Bogen henvender sig primært til danskundervisningen i grundskolens overbygning og på ungdomsuddannelserne, men den kan med fordel bruges af enhver, der interesserer sig for dansk litteratur. Desuden er bogen anvendelig på videregående uddannelser.

10 Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske regler for dansk sprogbrug DKK Inkl. moms Bogen koncentrerer sig om de basale elementer i det danske sprogs opbygning. Bogen gennemgår det basale stof, som man minimalt bør beherske på dansk for at kunne begå sig sprogligt korrekt. De korte, teoretiske afsnit med meget enkle, let forståelige forklaringer på det aktuelle, sproglige fænomen suppleres af progressive grammatiske øvelser af forskellig art. Ordforrådet er nutidigt og dagligdags, så især de fremmedsprogede elever hurtigt får opbygget et moderne, elementært sprog. Hos de dansksprogede elever vil de mange øvelser kunne understøtte den daglige indlæringen af grammatisk korrekthed. Bogen har et bredt publikum og kan bruges til elever i grundskolens overbygning til fremmedsprogede studerende, der skal lære dansk på både tale- og skriftsprogsniveau til danske studerende i det almene gymnasiums grundforløb i faget almen sprogforståelse og tilsvarende niveauer på de øvrige ungdomsuddannelser som håndsrækning til studerende på de videregående uddannelser Dansk på ny 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Maria Katrine Lindequist, Anette Hauge Nielsen, Julie Baden Korch- Frandsen En motiverende grundbog til arbejdet med dansk efter grundskolen DKK Inkl. moms Dansk på ny henvender sig til eleverne, der med overgangen fra grundskolen til gymnasiet eller en erhvervsuddannelse oplever nye udfordringer i dansk. Med Dansk på ny får eleven opbygget et danskfagligt fundament, der kan bygges videre på i løbet af den fortsatte danskundervisning. Desuden ønsker bogen at bidrage til, at danskfaget opleves som sjovt, interessant og varieret i kraft af en række forskellige opgavetyper og arbejdsformer. Bogen henvender sig mest direkte til stx (de skriftlige eksamensgenrer), men kan bruges på alle gymnasiale ungdomsuddannelser og på eud/eux.

11 Dansk på ny. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Maria Katrine Lindequist, Anette Hauge Nielsen, Julie Baden Korch- Frandsen Henvender sig til eleverne, der med overgangen fra folkeskolen til gymnasiet eller en erhvervsuddannelse oplever nye udfordringer i dansk. 18 videoklip 25 interaktive opgaver 35 illustrationer 40 opgaver 13 primærtekster 215 ordforklaringer 175 sider ebog Dansk på ny - 1 år Dansk på ny - 4 år DKK DKK Dansk på ny henvender sig til eleverne, der med overgangen fra folkeskolen til gymnasiet eller en erhvervsuddannelse oplever nye udfordringer i dansk. Med Dansk på ny får eleven opbygget et danskfagligt fundament, der kan bygges videre på i løbet af den fortsatte danskundervisning. Desuden ønsker denne ibog at bidrage til, at danskfaget opleves som sjovt, interessant og varieret i kraft af en række forskellige opgavetyper og arbejdsformer. Udgivelsen henvender sig de gymnasiale ungdomsuddannelser samt eud/eux. Dansk som andetsprog - pædagogiske og didaktiske perspektiver 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Lars Holm, Helle Pia Laursen Bogen præsenterer en række centrale faglige temaer inden for fagområdet dansk som andetsprog og belyser nogle af de problemstillinger, der knytter sig hertil. Dansk som andetsprog - pædagogiske og didaktiske perspektiver - 4 år DKK Hensigten med bogen er at give en faglig viden, der kan danne grundlag for tilrettelæggelse af en andetsprogspædagogisk praksis og for en kvalificeret deltagelse i den løbende videreudvikling af fagområdet. I bogens første del introduceres og diskuteres en række centrale begreber og teorier, der er knyttet til dansk som andetsprog som et sprogligt vilkår og som et særligt fagområde. I bogens anden del flyttes det primære fokus fra individets andetsprogstilegnelse og sprogbrug til den andetsprogspædagogiske praksis. Heri introduceres en række sprogpædagogiske temaer, der eksemplificeres i forskellige andetsprogspædagogiske kontekster. Heri indgår en række eksempler på forskellige undervisningsaktiviteter. I bogens tredje del rettes opmærksomheden mod forskellige temaer, der relaterer sig til institutioners måder at håndtere den situation, at der i institutionerne er et stigende antal individer, for hvem dansk er et andetsprog. Her sættes fokus på nogle af de udfordringer i forhold til håndtering af sproglige forskellighed, som denne situation stiller institutionerne over for. Dansk som andetsprog. Pædagogiske og didaktiske perspektiver henvender sig til studerende, undervisere, pædagoger og andre interesserede, der arbejder med dansk som andetsprog samt alle andre med en professionel interesse i faget.

12 Dansk stx 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Henrik Poulsen En moderne grundbog til hele det treårige forløb i dansk på stx DKK Inkl. moms Teori om sprog, litteratur og medier. Indføringer i fagets generelle og stofområdespecifikke metoder og væsentligste begreber. Materialer til de obligatoriske forløb om mundtlighed og skriftlighed. Dansk stx pædagogiske indfaldsvinkel er, at eleverne med fordel vekselvis kan arbejde med stofområderne hver for sig og på tværs af dem. Danske forfattere 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Udgivelsen giver et overblik over danske forfattere fra 60'erne frem til nutiden. 400 videoklip 165 interaktive opgaver 90 primærtekster 125 illustrationer 200 ordforklaringer ca. 805 sider Danske forfattere - 1 år Danske forfattere - 4 år DKK DKK Kernestoffet i Danske forfattere er omfattende introduktioner til mere end 60 ældre, nyere og nye forfattere suppleret med en repræsentativ primærtekst pr. forfatter. Forfatterintroduktionerne understøttes af oplæsninger og videointerviews med mere end 30 forfattere. Danske forfattere henvender sig primært til udskolingen samt til elever og kursister på ungdomsuddannelserne. Lærerne kan med dette materiale selv sammensætte såvel fordybelses- og oversigtslæsning som periode- og temaforløb.

13 Danske forfatterskaber Fra barok til romantik 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Ole Ravn, Susan Mose, Peter Nyord Dansk litteraturantologi med tekster fra 1600-tallets barok til 1800-tallets romantik DKK Inkl. moms Denne bog præsenterer udvalgte værker af nogle Danmarks mest fremtrædende forfattere. I dette udvalg er Thomas Kingo, Ludvig Holberg, Hans Adolph Brorson, Johannes Ewald, Adam Oehlenschläger, N.F.S. Grundtvig, B.S. Ingemann, Steen Steensen Blicher, Emil Aarestrup, H.C. Andersen og Søren Kierkegaard at finde. Bogen supplerer antologien med analytiske perspektiver, forfatterportrætter og litteraturhistorie. Danske forfatterskaber er første bog i et opslagsværk i fire bind, der lægger vægt på tværfagligt samarbejde, sproglige indfaldsvinkler, internationalt udblik, medier, litterære begreber, og tekstreception i fortid, nutid og fremtid. Danske forfatterskaber Fra naturalisme til socialrealisme 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Ole Ravn, Susan Mose, Peter Nyord Dansk litteraturantologi med tekster fra naturalismen i slutningen af tallet til socialrealismen i midten af 1900-tallet DKK Inkl. moms Denne bog præsenterer udvalgte værker af nogle Danmarks mest fremtrædende forfattere. I dette udvalg er J.P.Jacobsen, Herman Bang, Henrik Pontoppidan, Sophus Claussen, Johannes V. Jensen, Martin Andersen Nexø, Karen Blixen, Tom Kristensen, Jens August Schade, Hans Kirk, Martin A. Hansen, Hans Scherfig og Tove Ditlevsen at finde. Bogen supplerer antologien med analytiske perspektiver, forfatterportrætter og litteraturhistorie. Danske forfatterskaber er anden bog i et opslagsværk i fire bind, der lægger vægt på tværfagligt samarbejde, sproglige indfaldsvinkler, internationalt udblik, medier, litterære begreber, og tekstreception i fortid, nutid og fremtid

14 Danske forfatterskaber Fra modernisme til postmodernisme 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Ole Ravn, Susan Mose, Peter Nyord Dansk litteraturantologi med tekster fra modernismen i midten af 1900-tallet til postmodernismen i samme århundredes sidste årtier DKK Inkl. moms Denne bog præsenterer udvalgte værker af nogle Danmarks mest fremtrædende forfattere. I dette udvalg er Villy Sørensen, Peter Seeberg, Klaus Rifbjerg, Leif Panduro, Benny Andersen, Per Højholt, Dan Turèll, Ib Michael, Svend Åge Madsen, Inger Christensen, Henrik Nordbrandt, Søren Ulrik Thomsen, Michael Strunge og Pia Tafdrup at finde. Bogen supplerer antologien med analytiske perspektiver, forfatterportrætter og litteraturhistorie. Danske forfatterskaber er tredje bog i et opslagsværk i fire bind, der lægger vægt på tværfagligt samarbejde, sproglige indfaldsvinkler, internationalt udblik, medier, litterære begreber, og tekstreception i fortid, nutid og fremtid. Danske forfatterskaber Mellem tradition og ekspansion 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Ole Ravn, Susan Mose, Peter Nyord Dansk litteraturantologi med tekster fra slutningen af det 20. århundrede, der fokuserer på temaerne tradition og ekspansion DKK Inkl. moms Denne bog præsenterer udvalgte værker af nogle Danmarks mest fremtrædende forfattere. I dette udvalg er Peter Høeg, Camilla Christensen, Pia Juul, Christina Hesselholdt, Naja Marie Aidt, Pablo Henrik Llambias, Morten Søndergaard, Kirsten Hammann, Jan Sonnergaard, Merete Pryds Helle, Helle Helle, Katrine Marie Guldager, Mads Brenøe, Jens Blendstrup, Charlotte Weitze og Ursula Andkjær Olsen at finde. Bogen supplerer antologien med analytiske perspektiver, forfatterportrætter og litteraturhistorie. Danske forfatterskaber er sidste bog i et opslagsværk i 4 bind, der lægger vægt på tværfagligt samarbejde, sproglige indfaldsvinkler, internationalt udblik, medier, litterære begreber, og tekstreception i fortid, nutid og fremtid.

15 De moderne gennembrud udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Jørn Jacobsen, Conni Paldam Et lettilgængeligt værk, der gennemgår udviklingen bag periodens litterære gennembrud DKK Inkl. moms Perioden rummede ikke blot ét, men derimod en lang række moderne gennembrud. De moderne gennembrud , gennemgår perioden og de epokegørende udtryk der blev udviklet: Det naturvidenskabelige og teknologiske gennembrud Det religionskritiske gennembrud Det politiske og sociale gennembrud Det urbane gennembrud Det kønspolitiske gennembrud. Alle disse gennembrud bliver beskrevet og sat i forbindelse med de litterære gennembrud, der kom til at kendetegne perioden i dansk og europæisk litteratur. Disse litterære gennembrud er det moderne gennembrud, det sjælelige gennembrud og det folkelige gennembrud. Tekstmaterialet består af både danske og udenlandske litterære tekster, historiske kildetekster og et omfattende billedmateriale fra såvel dansk som udenlandsk billedkunst. Tekster og billeder taler til hinanden og er alle eksempler på og illustrationer af det tema, der bliver behandlet i bogens enkelte dele. Bogen kan benyttes som periodelæsning i faget dansk inden for alle de gymnasiale uddannelser. De seneste fem års litteratur 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Brian Andreasen, Peter Kennebo, Peter Jensen Aktuel bog der præsenterer den nye danske og nordiske litteratur. 10 videoklip 28 primærtekster 165 arbejdsspørgsmål 280 ordforklaringer ca. 210 sider ebog De seneste fem års litteratur - 1 år De seneste fem års litteratur - 4 år DKK DKK De seneste fem års litteratur præsenterer den nyeste danske og nordiske litteratur. Udgivelsen indeholder tekster i mange forskellige genrer og litterære udtryksformer af både debuterende og etablerede forfattere. I De seneste fem års litteraturs introduktion præsenteres centrale tematikker og interessante stilistiske tendenser i den nyeste litteratur. Introduktionen giver mulighed for at læse antologiens tekster i mange forskellige sammenhænge. Til hver af antologiens tekster er der grundige arbejdsspørgsmål, som lærere og elever kan bruge som inspiration til at dykke ned i teksternes indhold og udtryksform og til at perspektivere til antologiens andre tekster. Antologien henvender sig til alle med interesse for tidens litterære tendenser og er særligt velegnet til undervisning i dansk på alle de gymnasiale ungdomsuddannelser.

16 De(t) gyldne snit 3. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Jesper Frandsen Alle kender begrebet det gyldne snit, men de færreste kan sætte det ind i en større sammenhæng. Det råder denne bog bod på DKK Inkl. moms De(t) gyldne snit er en temabog, der omtaler de fleste af de områder, hvor begrebet optræder: æstetik, billedkunst, arkitektur, litteratur, musik, botanik, zoologi og ikke mindst matematik. Udover gennemgangen af det gyldne snit i kunsten, naturen og matematikken, behandler bogen en lang række temaer beslægtet med det gyldne snit, bl.a. pentagon og pentagram, det gyldne rektangel, proportionssystemer, Platon, geometriske problemer, den gyldne linje, den gyldne kasse, Cheopspyramiden, Wythoffs spil og ikke mindst Fibonnacital. Mens man hidtil næsten kun har konstateret, at det gyldne rektangel indtager en særstilling blandt rektangler, har prof. A. Bejan i en artikel prøvet at forklare, hvorfor det er sådan. I bogen gennemgås dele af artiklen i et helt nyt kapitel. Resten af 3. udgave er identisk med 2. udgave. Bogen kan bruges fra folkeskoler til universiteter i matematik, dansk, billedkunst, musik og i forbindelse med tværfagligt samarbejde, store opgaver og studierejser. Den lille grundgrammatik 1. udgave, 1993 ISBN Forfatter(e) Elsemarie Hauge En praktisk og pædagogisk introduktion til sprogsforståelse, der gennemgår de vigtigste grammatiske regler for såvel dansk som for de øvrige sprogfag DKK Inkl. moms Bogen indeholder en kort gennemgang af emnerne ordklasser, syntaks, tegnsætning og sprogrigtighedsproblemer. Hovedvægten ligger på gennemgangen af ordklasserne, idet sikkerheden netop på dette området har stor betydning for den videre sprogforståelse. Hovedformålet er at præsentere de studerende for et materiale, der på en enkel og overskuelig måde gør det muligt at indlære grammatiske færdigheder. Derfor kombinerer bogen korte lærebogsafsnit og enkle repetitionsøvelser.

17 Det sproglige i dansk 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Peter Heller Lützen En opgavebaseret grundbog til arbejdet i dansk 2 lydfiler 7 videoklip 17 primærtekster 30 opgaver 55 modeller og illustrationer 150 sider ebog Det sproglige i dansk - 1 år Det sproglige i dansk - 4 år DKK DKK Det sproglige i dansk er en opgavebaseret grundbog til arbejdet med alle sproglige dimensioner i danskfaget, fx Kommunikation Skriftlig og mundtlig sprogbrug Betydning Argumentation Sproghistorie Dialekt og sociolekt. Denne ibog er målrettet danskfaget på alle gymnasiale uddannelser. Specielt til brug på hhx indeholder udgivelsen et kapitel om markedskommunikation. Det sproglige i dansk som ibog er en opdateret version af den trykte bog. ibogsversionen indeholder nye øvelser og tekster, og fremstillingen understøttes af modeller og videoer. Diskursanalyse i dansk - Sprog, magt og identitet 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Anne Bornerup Græsborg, Mette Møller Jørgensen En udgivelse der specifikt er rettet mod danskfaget og dets undervisning på ungdomsuddannelserne. 10 videoklip 40 primærtekster 40 illustrationer 10 opgaver 130 sider Diskursanalyse i dansk - Sprog, magt og identitet - 1 år Diskursanalyse i dansk - Sprog, magt og identitet - 4 år DKK DKK Diskursanalyse i dansk - sprog, magt og identitet er rettet mod undervisning i dansk på ungdomsuddannelserne. Det er den første bog af sin art, specifikt til danskfaget. Bogens første to kapitler er indledende teoriafsnit, der indfører eleverne i diskursanalysens begreber. Herefter følger kapitler om, hvornår man kan anvende diskursanalyse i faget dansk og om sprogets magt i en bredere etisk forstand. I de afsluttende temaafsnits tekstsamlinger kan eleverne efter en introduktion til temaet mere selvstændigt gå på opdagelse i samlinger af tekster i flere medier udvalgt efter deres analyserbare brug af forskellige diskurser.

18 Diskursanalyse i dansk - Sprog, magt og identitet 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Anne Bornerup Græsborg, Mette Møller Jørgensen En klar og pædagogisk indføring i diskursanalysens begreber og metoder DKK Inkl. moms Diskursanalyse i dansk - sprog, magt og identitet er rettet mod undervisning i dansk på ungdomsuddannelserne. Det er den første bog af sin art, specifikt til danskfaget. Bogens første to kapitler er indledende teoriafsnit, der indfører eleverne i diskursanalysens begreber. Herefter følger kapitler om, hvornår man kan anvende diskursanalyse i faget dansk og om sprogets magt i en bredere etisk forstand. I de afsluttende temaafsnits tekstsamlinger kan eleverne efter en introduktion til temaet mere selvstændigt gå på opdagelse i samlinger af tekster udvalgt efter deres analyserbare brug af forskellige diskurser. Drama i dansk 1. udgave, 2004 ISBN Forfatter(e) Annette Koldkjær Højlund, Henrik Flygare Teaterhistorisk og -analytisk indføring i dramagenrens intertekstuelle og kulturelle position DKK Inkl. moms Bogen gør det lettere - og forhåbentligt også både sjovere og mere givtigt - at arbejde med dramatik i danskundervisningen. Bogen indeholder en introduktion til dramalæsning, hvor genren bliver defineret, og analysebegreber og -redskaber bliver præsenteret i en teoretisk værktøjskasse. Hoveddelen af bogen består af afsnit om udvalgte litteraturhistoriske perioder. Drama i dansk har et supplerende website, der bl.a. indeholder henvisninger til tekster og dramatikere. Bogen henvender sig primært til grundskolens overbygning, stx, HF og VUC, men kan også bruges på seminarier og andre videregående uddannelser.

19 Eventyr i dansk - fra folkeeventyr til fantasy 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Vibeke Blaksteen, Kirsten Møller En bog, der gør op med forestillingen om eventyret som noget støvet og forældet og giver genren fornyet energi i sin sammenstilling af gamle eventyr og moderne fantasytekster DKK Inkl. moms Formålet med denne bog er at gøre det spændende og lærerigt at arbejde med eventyrtekster, både folkeeventyr fra forskellige lande og moderne tekster med eventyrpræg. Bogens indledning definerer eventyrgenren og giver et historisk rids over udviklingen fra folkeeventyr til fantasy. Derudover introducerer bogen også teoretiske indfaldsvinkler til eventyranalyse - en strukturalistisk, en freudiansk, en jungiansk, en feministisk, en antroposofisk og en terapeutisk læsning. Bogens 16 folkeeventyr er fortrinsvis fra de nordiske lande, men også tyske, franske, russiske og arabiske eventyr er repræsenteret. Bogens 15 moderne tekster strækker sig fra H. C. Andersen over Villy Sørensen til Charlotte Weitze og Kim Blæsbjerg og dækker over så forskelligartede genrer som legende, kunsteventyr, fantastiske fortællinger, digte, fantasy og antieventyr. Eventyr i dansk indeholder en række arbejdsforslag til brug i danskundervisningen. Bogen henvender sig især til lærere og elever i de gymnasiale uddannelser, men kan også anvendes i folkeskolens ældste klassetrin og på seminarierne. Eventyranalyse.dk 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Jørn Ingemann Knudsen Lad dig forføre af eventyrernes forunderlige univers! Her er nøglen til analytisk indsigt i eventyrgenrens særlige evne til at vække hele det menneskelige følelsesregister DKK Inkl. moms Eventyr er fantasifulde løgnehistorier - det er sikkert og vist! Men bag den fantasifulde facade ligger mange sandheder gemt; sandheder om, hvad et menneske egentlig er for en størrelse. Om de konflikter mennesker til alle tider har taget, tager og altiv vil tage livtag med. Og om de drømme mennesker kunne tænke sig at føre ud i livet, hvis de havde magten dertil. Selvom gamle eventyr kan virke støvede og fremmedartede for nutidens moderne læser, kan en analytisk indsigt i denne slags fortællinger åbne op for en læseoplevelse, der både befrier det gode humør og maner til alvorlig eftertænksomhed. At blive en god eventyranalytiker forudsætter en grundlæggende håndværksmæssig kunnen. Eventyranalyse.dk er en præsentation af nogle af de redskaber, der ligger i en analytikers værktøjskasse. Eventyranalyse.dk henvender sig til danskundervisningen i grundskolens overbygning, på ungdomsuddannelserne og på seminarierne.

20 Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere kursisternes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Kursisten får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til kursistøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk kultur- og samfundsfaggruppen den naturvidenskabelige faggruppe matematik fysik Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årskursister, men kan med fordel anvendes i hele uddannelsesforløbet.

21 Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Signe Søndergaard Irminger, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen, Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Bredgaard Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie-Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Jimmy Mangelsen, Annette Bau, Merete Vonsbæ Introduktioner til elevøvelser 70 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer 160 sider Fag og læsning (hf) - 1 år Fag og læsning (hf) - 4 år DKK DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere kursisternes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Kursisten får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til kursistøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk kultur- og samfundsfaggruppen den naturvidenskabelige faggruppe matematik fysik Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årskursister, men kan med fordel anvendes i hele uddannelsesforløbet.

22 Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie-Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Laura Kongskov, Annette Bau, Siw Krasnik, Merete Vonsbæk, Susanne Uhd Pedersen, Mariann Bra 95 elevøvelser 7 videoklip 20 primærtekster 20 illustrationer ca. 205 sider Fag og læsning (hhx) - 1 år Fag og læsning (hhx) - 4 år DKK DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk samtidshistorie samfundsfag matematik økonomifagene: afsætning, international økonomi, virksomhedsøkonomi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

23 Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk samtidshistorie samfundsfag matematik økonomifagene: afsætning, international økonomi, virksomhedsøkonomi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

24 Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen, Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Bredgaard Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie-Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Laura Kongskov, Vivi A Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Fag og læsning (htx) - 1 år Fag og læsning (htx) - 4 år DKK DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk teknologi teknologihistorie kommunikation/it samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

25 Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning DKK Inkl. moms Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk teknologi teknologihistorie kommunikation/it samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

26 Fag og læsning (stx) 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Signe Søndergaard Irminger, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen, Mikkel Stampe Hjorth, Sarah Bredgaard Stampe Hjorth, Lene Nibuhr Andersen, Marie-Louise Bach, Anne Vibeke Vennerstrøm, Laura Kongskov, Annette Bau, Merete Vonsbæk Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer 185 sider Fag og læsning (stx) - 1 år Fag og læsning (stx) - 4 år DKK DKK Udgivelsen karakteriseres bedst som en stor idébank til at arbejde med at optimere elevernes forståelse af det faglige stof og dermed sikre dem et større udbytte af undervisningen. Eleven får strategier til at aktivere sin forhåndsviden, få overblik over tekster og fastholde sin forståelse. Læreren får enkle og præcise redskaber til arbejdet med faglig læsning i alle fag. Fag og læsning er opgave- og praksisbaseret og kan bruges direkte i den daglige undervisning. Hvert kapitel falder i tre afsnit: Hvad kendetegner faget? Hvordan arbejder man? Hvilke faldgruber af sproglig og læsemæssig art er der i faget? Introduktion til elevøvelser Elevøvelser: Her får eleven redskaber til at lære nye fagudtryk og systematisere det nye stof Udgivelsen giver redskaber til faglig læsning i dansk engelsk 2. fremmedsprog: fransk, spansk, tysk historie samfundsfag matematik fysik biologi kemi Fag og læsning er skrevet af læseforskere, erfarne gymnasielærere og læsevejledere. Der er taget udgangspunkt i den nyeste forskning både teoretisk og didaktisk inden for området. Udgivelsen er målrettet 1. årselever, men kan med fordel anvendes i hele gymnasieforløbet.

Vejledning og uddannelse

Vejledning og uddannelse Vejledning og uddannelse Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761668905 Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning.

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761666437 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation,

Læs mere

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 Kommunikation/it Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og dramaturgiske

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Begreb om analyse og metode 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761648891 Forfatter(e) Peter Heller Lützen Kort og anvendelsesorienteret ebog om metoder og metodisk arbejde

Læs mere

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog Dansk som andetsprog Alverdens dansk - dansk som andetsprog. Basis ISBN 13 9788761683861 Forfatter(e) Hanne Milling, Anne Weile Grundbog til dansk som andetsprog på avu - basis 195,00 DKK Inkl. moms Gennem

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i.

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Fysik Exoplaneter 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761658333 Forfatter(e) Torben Arentoft, Hans Kjeldsen Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Interaktive redskaber 20 videoklip 6 planet-cases

Læs mere

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 Kemi Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761606167 Forfatter(e) Kim Bruun, Ole Frost Nielsen, Birgit Lund Henriksen Giver en introduktion til de økologiske aspekter ved vindyrkning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2012- juni 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2011- juni 2012 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2009 Institution Herningsholm Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Dansk A Benedicte Fundrup

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2011 Institution Herningsholm Gymnasium, HHX Herning Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Dansk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2009- juni 2010 Institution Herningsholm Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Dansk A Benedicte

Læs mere

Studieplan for 3. b 2010/2011

Studieplan for 3. b 2010/2011 Studieplan for 3. b 2010/2011 Titel 8 Fokusområde : litteraturhistorisk fokusområde (fokusområde 7) Indhold Romantikken: universalromantik, nationalromantik, Biedermeier, romantisme Adam Oehlenschläger:

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2013 / 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Teknisk Gymnasium, Esbjerg HTX Dansk A Lærer(e)

Læs mere

Hurt igt overblik Alle kender begrebet det gyldne snit, men de færreste kan sætte det ind i en større sammenhæng. Det råder denne bog bod på.

Hurt igt overblik Alle kender begrebet det gyldne snit, men de færreste kan sætte det ind i en større sammenhæng. Det råder denne bog bod på. Matematik De(t) gyldne snit 3. udgave, 2010 ISBN 13 9788761627131 Forfatter(e) Jesper Frandsen Alle kender begrebet det gyldne snit, men de færreste kan sætte det ind i en større sammenhæng. Det råder

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 117 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Erhvervsskolerne Aars hhx Dansk A Allan Brager (alb) 2b16 Forløbsoversigt (4) Forløb 1 Forløb 2 Forløb 3 Forløb

Læs mere

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 Samfundsfag 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645203 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari Bogen giver 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark fra 10 meget

Læs mere

Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006

Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006 Virksomhedsøkonomi Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761613790 Forfatter(e) Jørgen Waarst, Marianne Poulsen, Gitte Størup Engelsk oversættelse af Virksomhedsøkonomi

Læs mere

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik Informationsteknologi (forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761612182 Forfatter(e) Peter Zangenberg, Jens P. Jensen, Finn Dyrbye Mogensen Bogen beskriver primært databehandlingsteknologier

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur og sprog handler om kultur og sprog og om samspillet mellem

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 117 Institution Erhvervsskolerne Aars Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Dansk A Bjarni Jensen (BJJ) 1bg16 Undervisningsforløb: (4) Forløb 1 Forløb 2 Forløb

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 2019 Institution Erhvervsskolerne Aars Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Dansk A Sinan Bahora (siba) 3bde18 Undervisningsforløb: (6) Forløb 1 Forløb 2 Forløb

Læs mere

Uger Udvalgte trinmål Dansk aktiviteter Materialer Evaluering. Grammatik og andre skriftlige opgaver. Diktat hver anden uge

Uger Udvalgte trinmål Dansk aktiviteter Materialer Evaluering. Grammatik og andre skriftlige opgaver. Diktat hver anden uge Uger Udvalgte trinmål Dansk aktiviteter Materialer Evaluering 33-26 Forholde sig til korrekt stavning og formel sproglig korrekthed i egne og andres tekster, samt kende forskellige sætningstyper og sætningsled

Læs mere

Årsplan 9.x. dansk 2011-2012 TG. Uge Indhold Materialer, tekster, mm. FællesMål 33 Grammatik Sådansk 34-35 Forberedelser til skolerejsen 36

Årsplan 9.x. dansk 2011-2012 TG. Uge Indhold Materialer, tekster, mm. FællesMål 33 Grammatik Sådansk 34-35 Forberedelser til skolerejsen 36 Uge Indhold Materialer, tekster, mm. FællesMål 33 Grammatik Sådansk 34-35 Forberedelser til skolerejsen 36 Skolerejse Rom 37-38 Mellemkrigstiden - Tom Kristensen: Henrettelsen - demonstrere et analytisk

Læs mere

Kanon forfattere lige til at bruge i undervisningen

Kanon forfattere lige til at bruge i undervisningen KANON i folkeskolen baggrund og tekstudvalg Kanon forfattere lige til at bruge i undervisningen Undervisningsministeriets kanonudvalg har i 2004 arbejdet med udvælgelsen af væsentlige danske forfatterskaber,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2007-08 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Teknisk Gymnasium Silkeborg Htx Dansk

Læs mere

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab.

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab. Fysik Archimedes 1. udgave, 2016 ISBN 13 9788761683922 Forfatter(e) Peter Føge, Bonnie Hegner, Claus Glunk Om Archimedes, hvor han placeres i sin samtid og i videnskabsteoretisk perspektiv herunder gennemgang

Læs mere

Dansk A - toårigt hf, juni 2010

Dansk A - toårigt hf, juni 2010 Dansk A - toårigt hf, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fagets kerne er dansk sprog, litteratur og kommunikation. I arbejdet med dansk sprog og dansksprogede tekster i en mangfoldighed af

Læs mere

Årsplan 9.x. dansk 2013-2014 TG. Uge Indhold Materialer, tekster, mm. FællesMål 33-34 Forberedelser til skolerejsen 35

Årsplan 9.x. dansk 2013-2014 TG. Uge Indhold Materialer, tekster, mm. FællesMål 33-34 Forberedelser til skolerejsen 35 Uge Indhold Materialer, tekster, mm. FællesMål 33-34 Forberedelser til skolerejsen 35 Skolerejse Barcelona 36-37 Mellemkrigstiden - Tom Kristensen: Henrettelsen - Tove Ditlevsen: Det første møde - demonstrere

Læs mere

Årsplan 9.x. dansk 2014-2015 TG. Skolerejse

Årsplan 9.x. dansk 2014-2015 TG. Skolerejse Uge Indhold Materialer, tekster, mm. 33-34 Mellemkrigstiden - Tom Kristensen: Henrettelsen - Tove Ditlevsen: Det første møde 35-36 Forberedelser til skolerejsen FællesMål - demonstrere et analytisk beredskab

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 juni 2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUC-Vest HTX Dansk A Else K. Simonsen

Læs mere

UVB - Skabelon Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

UVB - Skabelon Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser UVB - Skabelon Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2013 Institution Skive tekniske Gymnasium Uddannelse HTX Fag og niveau Dansk A Lærer(e) Bente Mulbjerg Hold 2 C

Læs mere

STUDIEPLAN Dansk. Rudolf Steiner-Skolen i Århus: 2HF, Timetal for dansk i 2HF: 108 timer EMNE OG OMFANG

STUDIEPLAN Dansk. Rudolf Steiner-Skolen i Århus: 2HF, Timetal for dansk i 2HF: 108 timer EMNE OG OMFANG STUDIEPLAN Dansk Rudolf Steiner-Skolen i Århus: 2HF, 2019-20 Timetal for dansk i 2HF: 108 timer EMNE OG OMFANG Navn: Journalistik Omfang: STEINER HF-PENSUM Formål: I forløbet arbejder vi med journalistik

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2016 Institution HANSENBERG Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold htx Dansk A Charlotte Degn Schubert

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2014 / 2015 Institution Fag og niveau Lærer Esbjerg Tekniske Gymnasium Dansk A Dorthe Søndergaard Hold 2.E

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 14/15 Institution Thy-Mors HF & VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hf Dansk A SLA m2013cl

Læs mere

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt,

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt, Engelsk B 1. Fagets rolle Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med sprog, kultur og samfundsforhold i engelsksprogede områder og i globale sammenhænge. Faget omfatter

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2010-2012 Institution Københavns Tekniske Skole, Vibenhus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Dansk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 08/09 Institution KTS - Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) htx Dansk A Pernille Frøling

Læs mere

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab.

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab. Kemi Archimedes 1. udgave, 2016 ISBN 13 9788761683922 Forfatter(e) Peter Føge, Bonnie Hegner, Claus Glunk Om Archimedes, hvor han placeres i sin samtid og i videnskabsteoretisk perspektiv herunder gennemgang

Læs mere

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Undervisningsmål. Emne Tema Materialer Genreforløb. aktiviteter

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Undervisningsmål. Emne Tema Materialer Genreforløb. aktiviteter Fag:dansk Hold:14 Lærer:th r 33-34 Undervisningsmål 9/10 klasse Lytte aktivt og forholde sig analytisk og vurderende til andres mundtlige fremstilling. Forholde sig selvstændigt, analytisk og reflekteret

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj 2019 EUC Nordvest hhx Fag og niveau Dansk

Læs mere

Dansk A hhx, februar 2014

Dansk A hhx, februar 2014 Bilag 1»Bilag 9 Dansk A hhx, februar 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Faget dansk er et humanistisk fag med berøringsflader til de samfundsvidenskabelige fag. Fagets kerne er tekstanalyse og

Læs mere

Danske forfatterskaber 1-1660-1870 Fra barok til romantik 1. udgave, 2005

Danske forfatterskaber 1-1660-1870 Fra barok til romantik 1. udgave, 2005 FVU Danske forfatterskaber 1-1660-1870 Fra barok til romantik 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761606631 Forfatter(e) Ole Ravn, Susan Mose, Peter Nyord Dansk litteraturantologi med tekster fra 1600-tallets

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2012 - juni 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Københavns Tekniske Gymnasium,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin 2015 /2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Gastro-science, Hotel- og Restaurantskolen København HTX Dansk A Rune Veigert & Nikoline Holm Braüner 1.

Læs mere

Folkeviser i middelalderen. Historisk. Litteraturhistorisk

Folkeviser i middelalderen. Historisk. Litteraturhistorisk Folkeviser i middelalderen Middelalder her danses og synges folkeviserne - nedskrives først i 1500-1700 tallet i poesibøger af adelsdamer Folkeviser Trylleviser Ridderviser Kæmpeviser Historiske viser

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2009 - juni 2010 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Start august 2015, afslut juni 2016 Institution Tønder Handelsskole, Martin Hammerichsvej 3, DK - 6270 Tønder

Læs mere

Undervisningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Undervisningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2013/2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Teknisk Gymnasium, Esbjerg HTX Dansk A Lærer(e) Pernille

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 08-09 Institution Herningsholm Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Dansk A Benedicte

Læs mere

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Innovation Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761637956 Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne. Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008

Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne. Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008 Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne Bilag til evaluering af gymnasiereformen på hhx, htx og stx samt fagområdeevalueringer 2008 Spørgeskemaundersøgelse blandt stxlederne Bilag til evaluering af gymnasiereformen

Læs mere

Dansk 8. klasse årsplan 2018/2019

Dansk 8. klasse årsplan 2018/2019 Måned Uge nr. Forløb Antal lektioner Kompetencemål og færdigheds- og vidensområder August 32 Romantikken 19 33 34 Læringsmål Noter til forløb Opgavesæt Jeg kan sætte tekster i perspektiv til romantikken.

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Voksenuddannelser (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af

Læs mere

Dansk som andetsprog Læreplan og karakterstatistik. Sune Weile, fagkonsulent dansk stx/hf

Dansk som andetsprog Læreplan og karakterstatistik. Sune Weile, fagkonsulent dansk stx/hf Dansk som andetsprog Læreplan og karakterstatistik Sune Weile, fagkonsulent dansk stx/hf Program 11.30-12.00 Ankomst og frokost 12.00-12.30 Velkomst og introduktion til faget Dansk som andetsprog A v.

Læs mere

ENGLEN. Undervisningsforløb til 9.-10. klasse

ENGLEN. Undervisningsforløb til 9.-10. klasse FORLAG Undervisningsforløb til 9.-10. klasse ENGLEN, 10iCampus, Varde Illustration til Englen af Flemming Schmidt Introduktion Englen af Nick Clausen fra Heksens briller, Ordet fanger 2013 Undervisningsforløbet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2018 Rybners

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Skoleår: efterår 2013 - grundforløb Institution: Teknisk Gymnasium Skive Fag og niveau: Dansk A Lærer(e): JPA Hold: 1.c Titel 1: Introduktion til danskfaget Periode: uge 33 Titel

Læs mere

Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18.

Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18. 1 Lærerinformation og undervisningsmateriale i forbindelse med udstillingen Dyredamer på KunstCentret Silkeborg Bad 20. maj 18. september 2011 Generel information i forbindelse med besøg på KunstCentret

Læs mere

Årsplan Dansk 9. kl. 2017/18

Årsplan Dansk 9. kl. 2017/18 Årsplan Dansk 9. kl. 2017/18 Årsplanen sigter på at opfylde af de i Fælles mål beskrevne kompetencemål for grundskolen(folkeskolen). Fagformål Eleverne skal i faget dansk fremme deres oplevelse og forståelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni, 13/14 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Thy-Mors HF & VUC Hf Dansk A Sine Lanng

Læs mere

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012

10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 Samfundsfag 10 bud - på kultur, identitet og værdier i Danmark 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761645203 Forfatter(e) Mehdi Mozaffari Bogen giver 10 bud på kultur, identitet og værdier i Danmark fra 10 meget

Læs mere

UVB - Skabelon Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

UVB - Skabelon Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser UVB - Skabelon Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2013 Institution Skive tekniske Gymnasium Uddannelse HTX Fag og niveau Dansk A Lærer(e) Bente Mulbjerg Hold 1c

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Herning HF og VUC HF Dansk A Tania Lund Nyby Hold 1.V

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

På websitet til Verden efter 1914 vil eleverne blive udfordret, idet de i højere omfang selv skal formulere problemstillingerne.

På websitet til Verden efter 1914 vil eleverne blive udfordret, idet de i højere omfang selv skal formulere problemstillingerne. Carl-Johan Bryld, forfatter AT FINDE DET PERSPEKTIVRIGE Historikeren og underviseren Carl-Johan Bryld er aktuel med Systime-udgivelsen Verden efter 1914 i dansk perspektiv, en lærebog til historie i gymnasiet,

Læs mere

Naturvidenskabeligt grundforløb

Naturvidenskabeligt grundforløb Naturvidenskabeligt grundforløb Global opvarmning Isis - Arbejdsmappe 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761623331 Forfatter(e) Hans Birger Jensen Arbejdsmappe med arbejdsark og laboratorieforsøg til bogen Global

Læs mere

Bilag 7. avu-bekendtgørelsen, august 2009. Dansk, niveau D. 1. Identitet og formål

Bilag 7. avu-bekendtgørelsen, august 2009. Dansk, niveau D. 1. Identitet og formål Bilag 7 avu-bekendtgørelsen, august 2009 Dansk, niveau D 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Fagets kerne er dansk sprog, litteratur og kommunikation. Dansk er på én gang et sprogfag og et fag, der beskæftiger

Læs mere

Engelsk A stx, juni 2010

Engelsk A stx, juni 2010 Engelsk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Faget beskæftiger sig med engelsk sprog, engelsksprogede kulturer og globale forhold.

Læs mere

MØDER MED H.C. ANDERSEN

MØDER MED H.C. ANDERSEN MØDER MED H.C. ANDERSEN DE FØRSTE JÆGERE I DANMARK Et besøg i Krikkebjerghuse, Sagnlandet Lejres husmandssted fra midten af 1800-tallet, stofliggør den ældre litteratur. Flere kanon-forfattere er samtidige

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 26 Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, og de forskellige sider af faget betinger hinanden gensidigt.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 2017 Institution Erhvervsskolerne Aars Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Dansk A Bjarni Jensen (BJJ) og Marie Amalie Rye Olsen (MARO) 2bde17 Undervisningsforløb:

Læs mere

Årsplan for 9. A & B klasse i Dansk for skoleåret 2018/2019

Årsplan for 9. A & B klasse i Dansk for skoleåret 2018/2019 Årsplan for 9. A & B klasse i Dansk for skoleåret 2018/2019 Undervisningen er tilrettelagt således, så den følger retningslinjerne fra Fælles Mål for faget dansk. Vi ønsker, at eleverne skal udvikle et

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2021 Institution Thisted Handelsgymnasium - EUC Nordvest Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Dansk

Læs mere

Årsaktivitetsplan for dansk 6.7. klasse

Årsaktivitetsplan for dansk 6.7. klasse Periode Mål Danskaktiviteter Stof og materialer Evaluering 33-26 Forholde sig til korrekt stavning og formel sproglig korrekthed i egne og andres tekster, samt kende forskellige sætningstyper og sætningsled

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2010 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse HHX Fag og niveau Lærer(e) Hold Oversigt over gennemførte

Læs mere

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau.

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. Erhvervsøkonomi C Erhvervsøkonomi ISBN 13 9788761627032 En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. 176.00 DKK Inkl. moms Lærebogen C Erhvervsøkonomi er en fortsættelse af lærebogen FED Erhvervsøkonomi

Læs mere

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål Bilag 20 Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det

Læs mere

Stk. 3. Undervisningen skal give eleverne adgang til de skandinaviske sprog og det nordiske kulturfællesskab.

Stk. 3. Undervisningen skal give eleverne adgang til de skandinaviske sprog og det nordiske kulturfællesskab. 10.klasse Humanistiske fag : Dansk, engelsk og tysk Dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder

Læs mere

Dansk fra basis til D 1. udgave, 2012

Dansk fra basis til D 1. udgave, 2012 KUU Dansk fra basis til D ISBN 13 9788761643650 Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister

Læs mere

1.1. Danskfagets formål og indhold

1.1. Danskfagets formål og indhold 1.1. Danskfagets formål og indhold Præsentation Denne opgave har til formål at skabe større bevidsthed om, hvorfor man skal have dansk i gymnasiet, og større viden om, hvad man arbejder med i faget dansk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2012- juni 2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen

Læs mere

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog,

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog, Tysk fortsættersprog B 1. Fagets rolle Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget beskæftiger sig med kulturelle,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) 3. semester og 4. semester Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2013 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HHX Dansk A Martin Selmer

Læs mere

aktiviteter Litteraturlæsning Tværfagligt projektsamarbejde med kultur/samfund Gruppearbejde Gruppefremlæggelser Skrivning af moderne ællingetekst.

aktiviteter Litteraturlæsning Tværfagligt projektsamarbejde med kultur/samfund Gruppearbejde Gruppefremlæggelser Skrivning af moderne ællingetekst. Fag:Dansk Hold:15 Lærer:Torben H. Kristensen Overordnede betragtninger, som vil gælde såvel den enkelte time som året som helhed: En stor målsætning for hele undervisningen er, at eleverne med baggrund

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2019 Institution Viborg HF og VUC Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HF Dansk A Tania Lund Nyby vdh6da

Læs mere

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk

TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015. eucnord.dk TEKNISK GYMNASIUM HTXHJØRRING HTX TEKNISK GYMNASIUM HJØRRING 2015 eucnord.dk Velkommen til HTX Hjørring Studieforberedelse og almendannelse Teknisk Gymnasium tilbyder et fællesskab, hvor aktiviteterne

Læs mere

Gymnasiale uddannelser

Gymnasiale uddannelser Gymnasiale uddannelser Giver adgang til videregående uddannelse Stx Alment gymnasium Hf Højere forberedelseseksamen (2 år) Hhx Handelsgymnasium Htx Teknisk gymnasium Eks. 1, stx: Matematik Fysik Kemi Eks.

Læs mere

Italiensk A stx, juni 2010

Italiensk A stx, juni 2010 Italiensk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Italiensk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det italienske sprog som kommunikations- og

Læs mere

Skriftligt dansk. Taksonomiske niveauer og begreber. Redegørelse

Skriftligt dansk. Taksonomiske niveauer og begreber. Redegørelse Skriftligt dansk Taksonomiske niveauer og begreber Redegørelse En redegørelse er en fokuseret og forklarende gengivelse af noget, fx synspunkter i en tekst, fakta om en litteraturhistorisk periode eller

Læs mere

Hurtigt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Hurtigt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet. Dansk Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788779967755 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag Integreres i arbejdet med emner som kommunikation,

Læs mere