Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål."

Transkript

1 EUD (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål DKK Inkl. moms Teksterne i bogen tematiserer en bred vifte af forskellige emner fra livets små og store begivenheder. Teksterne lægger op til diskussion og personlig stillingtagen. Bogen kan både bruges som rygrad og som supplerende materiale i et undervisningsforløb. Bogen henvender sig primært til tyskundervisningen på landets ungdomsuddannelser, men kan uden problemer også bruges til voksenundervisning og i grundskolens overbygning. Active Business Communication 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Michael Pierce En uundværlig håndbog for enhver, der ønsker at lære nutidig erhvervsengelsk DKK Inkl. moms Active Business Communication undersøger, hvordan de elektroniske medier har påvirket virksomhedskommunikation på engelsk og giver praktiske bud på en succesfuld anvendelse. Bogen begynder med en opdatering af konventioner inden for engelsk virksomhedskommunikation. Computerteknologien med dens mulighed for hurtig og geografisk fleksibel kommunikation kombineret med nutidens mere afslappede omgangsformer betyder ændringer i kommunikationsformer og anvendte medier inden for erhvervslivet. Active Business Communication undersøger flere elektroniske mediers anvendelse i den nutidige virksomhedskommunikationen som fx: SMS blogs instant messaging elektroniske nyhedsbreve Bogen ser på fordele og ulemper ved brug af disse medier og giver forslag til deres brug som effektive kommunikationssystemer både nationalt og internationalt. Hvert emne indeholder en præsentation efterfulgt af elevaktiverende opgaver, så teorien kan blive omsat til erfaring. Her på siden kan du også finde supplerende materiale til udgivelsen i form af bl.a. en video med forfatteren og en facitliste.

2 Afsætning til eud 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Nettie Pape, Bruno Sørensen, Thomas Bach, André Krogh Udgivelsen afsc.systime.dk åbner faget Afsætning C og gør brug af netmediets mange muligheder. 15 videoer 130 interaktive opgaver 110 opgaver 8 cases 150 illustrationer 160 ordforklaringer ca.150 sider Afsætning til eud - 1 år Afsætning til eud - 4 år DKK DKK Udgivelsen afsc.systime.dk åbner faget Afsætning C og gør brug af netmediets mange muligheder. Materialet er tilrettelagt, så der er mange forskellige veje ind i faget for at gøre det lettere at lave differentiering og variation. Materialet er opbygget i F-, E- og et D og C-niveau, så det kan benyttes bredt på Erhvervsuddannelserne. Gennemgående figurer i materialet er familien Sund og Starkesen, som du følger både som forbrugere og som ansatte i forskellige virksomheder. Familien bor i nærheden af City Center, som rummer en lang række virksomheder. Familien kommer i dagligdagen i berøring med virksomhederne. De træner fx i City Motion, køber ind i City Super og hænger ud i Street Coffee. Datteren Liv har et studiejob i analysebureauet McPhone A/S, sønnen Bo er i lære i supermarkedet City Super, og mor Rie er salgsassistent i skobutikken Fashion Shoe. Med familien som hovedpersoner og City Center som baggrund gennemgås den relevante teori i en naturlig progression, som matcher bekendtgørelsen. I krydsfeltet mellem familien og virksomhederne opstår der opgaver, som eleverne kan arbejde med helhedsorienteret ved at følge én eller flere virksomheder. Alternativet kan der arbejdes mere emneorienteret. Virksomhederne i lokalområdet og City Center er omdrejningspunktet og referencerammen, og eleverne kan arbejde innovativt ved at inddrage det tomme butikslokale, der også findes i centret. Materialet rummer varierede opgavetyper, fx 5 hurtige til de små grå, fotoog researchopgaver, gruppebaserede opgaver, quizzer, vendespil, krydsord og andre interaktive opgaver. Materialet er tænkt praksisnært og er casebaseret. Desuden er der udarbejdet præsentationer og videoopgaver til materialet.

3 Barndom og sundhed Grundbog til Grundforløb 2 til de uddannelsesspcifikke fag med PA-retning 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Frank Bornakke, Cecilie Bornakke Dækker det uddannelsesspecifikke fag på den nye GF2 med retning mod pædagogisk assist. Over 200 opgaver 10 quizzer 6 projekter Værktøjskasse med case, lege og cafédebat 337 sider Barndom og sundhed Grundbog til Grundforløb 2 til de uddannelsesspcifikke fag med PA-retning - 1 år Barndom og sundhed Grundbog til Grundforløb 2 til de uddannelsesspcifikke fag med PA-retning - 4 år DKK DKK Barndom og sundhed dækker det uddannelsesspecifikke fag på den nye GF2 med retning mod pædagogisk assistent. Sproget er enkelt og letforståeligt. Udgivelsen er bygget op af korte kapitler, der slutter af med varierede opgaver, cases og forslag til projekter. Barndom og sundhed indeholder et hav af nytænkende opgaver, der kobler til praksis og gør eleverne aktive. Tekster og opgaver fokuserer på elevernes egen personlige udvikling, f.eks. ved at sammenkæde deres egen sundhed med deres muligheder for at blive positive rollemodeller for børn. Ligesom Systimes andre ibøger er der mulighed for at læse teksten på skærmen og ordblinde og svage læsere få den læst højt. Det er også muligt at udskrive hele bogen, så eleverne får deres eget udskrift, hvor de kan markere og skrive noter til. Udgivelsen er skrevet af Frank Bornakke og Cecilie Bornakke. Frank Bornakke er grundforløbsunderviser på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg. Desuden har han skrevet mere end 25 bøger fortrinsvis bøger til undervisning. Cecilie Bornakke er kandidat i folkesundhedsvidenskab.

4 Begreb om dansk. Litteratur, sprog og medier 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Birgitte Darger, Kasper Lezuik Hansen, Claus Nielsen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Er en indføring i danskfagets 3 stofområder. 17 videoklip 25 lydklip 115 opgaver 40 primærtekster 40 illustrationer 300 sider ebog Begreb om dansk. Litteratur, sprog og medier - 1 år Begreb om dansk. Litteratur, sprog og medier - 4 år DKK DKK Hvordan analyserer man en litterær tekst? Hvad skal der til for at en kommunikation lykkes? Hvilke synsvinkler kan man lægge på analyse af en Facebook-tråd? Svarene kan man finde i Begreb om dansk, der er en indføring i danskfagets tre stofområder: litteratur, sprog og medier. Bogen anlægger en anvendelsesorienteret tilgang til faget og gennemgår metodiske greb til arbejdet med at læse, forstå, analysere og fortolke tekster i bred forstand. De faglige grundbegreber defineres og afprøves på en bred vifte af teksttyper, og de følges op af skriftlige opgaver der kan bruges, når tekstanalysen skal påbegyndes, anvendelsen af begreberne skal trænes, og analyserne skal formidles. Denne ibog samler materialet fra de to trykte bøger, Begreb om dansk grundbog ogbegreb om dansk antologi. Den er forsynet med videoer, billeder og oplæsning. Materialet er rettet mod hf, men kan benyttes på alle gymnasiale uddannelser. En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag. Begreb om dansk findes også som trykt bog.

5 Berliner Leben - Del udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Elke Meierjohann Indeholder Berliner Leben 1+2: 340 interaktive opgaver 120 opgaver 65 lydklip 35 skabeloner 40 aktiviteter 80 tekster 210 illustrationer ca ordforklaringer 310 sider Berliner Leben - Del år Berliner Leben - Del år DKK DKK Berliner Leben ibog indeholder: korte, interessante tekster, der er relevante for unge mennesker og bliver oplæst af native tysktalende et grammatikkursus, der forklarer reglerne på en letforståelig måde og giver brugeren mulighed for at øve reglerne gennem mange, interaktive opgaver mange elevaktiverende opgaver i tilknytning til teksterne, der gør indlæringen aktiv og sjov testopgaver i ordforråd, grammatik og Landeskunde. De første tekster er på basisniveau, men sværhedsgraden stiger til niveau G i den første tredjedel af udgivelsen og slutter med tekster på niveau D. Alle teksterne er rigt forsynet med gloser, så de kan læses af alle. Desuden kan de kombineres på tværs af de emner, der er angivet. Næsten alle tekster har en forbindelse til Berlin i form af personlige beretninger, seværdigheder, politikere, unge punkere eller fodbold. Brug litteraturhistorien 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Mimi Sørensen, Mads Rangvid Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En klar og didaktisk gennemtænkt fremstilling af litteraturhistorien fra middelalderen til nutiden DKK Inkl. moms Det didaktiske mål i udgivelsen er at gøre litteraturhistorien konkret og nærværende. Og ikke mindst brugbar! Deraf titlen. Anvendeligheden sikres på mange måder. Først og fremmest er udgivelsen opgavebaseret. Elever og kursister opfordres gennem de meget varierede opgavetyper til at reflektere og diskutere. De skal opbygge deres viden og forståelse ved at analysere tekster og billeder og ved at teste deres viden. Fagets skriftlige dimension er tænkt med, idet udgivelsen indeholder en række skriveøvelser. Endvidere er materialevalget uhyre varieret: billeder, fremstilling, tekster, citater, opgaver - og ofte overraskende sat sammen. På den måde bliver fremstillingen motiverende, og der appelleres til mange læringsstile. Udgivelsen er nem at orientere sig i, fordi strukturen er ensartet. Hvert kapitel indledes med en opgave, der skal vække nysgerrrighed og engagement og det afsluttes med perspektivering og en (selv)test. Brug litteraturhistorien er tematisk vinklet. Eksempelvis skaber temaer som selviscenesættelse og forfængelighed forbindelse mellem barokken og det univers eleven eller kursisten bevæger sig i. Målgruppen er først og fremmest elever og kursister på hf, stx, hhx og htx.

6 Brug litteraturhistorien 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Mads Rangvid, Mimi Sørensen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Brug litteraturhistorien giver elever og kursister en klar og didaktisk gennemtænkt fremstilling af litteraturhistorien fra middelalderen til nutiden 16 videoklip 60 interaktive opgaver 140 opgaver 30 Primærtekster 95 illustrationer 200 ordforklaringer 230 sider Brug litteraturhistorien - 1 år Brug litteraturhistorien - 4 år DKK DKK Med Brug litteraturhistorien får elever og kursister en klar og didaktisk gennemtænkt fremstilling af litteraturhistorien fra middelalderen til nutiden. Det didaktiske mål i udgivelsen er at gøre litteraturhistorien konkret og nærværende. Og ikke mindst brugbar! Deraf titlen. Anvendeligheden sikres på mange måder. Først og fremmest er udgivelsen opgavebaseret. Elever og kursister opfordres gennem de meget varierede opgavetyper til at reflektere og diskutere. De skal opbygge deres viden og forståelse ved at analysere tekster og billeder og ved at teste deres viden. Fagets skriftlige dimension er tænkt med, idet udgivelsen indeholder en række skriveøvelser. Endvidere er materialevalget uhyre varieret: billeder, fremstilling, tekster, citater, opgaver - og ofte overraskende sat sammen. På den måde bliver fremstillingen motiverende, og der appelleres til mange læringsstile. Udgivelsen er nem at orientere sig i, fordi strukturen er ensartet. Hvert kapitel indledes med en opgave, der skal vække nysgerrrighed og engagement og det afsluttes med perspektivering og en (selv)test. Brug litteraturhistorien er tematisk vinklet. Eksempelvis skaber temaer som selviscenesættelse og forfængelighed forbindelse mellem barokken og det univers eleven eller kursisten bevæger sig i. Målgruppen er først og fremmest elever og kursister på hf, stx, hhx og htx.

7 C Samf 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Helle Hauge Bülow Et undervisningsmateriale til samfundsfag som eleverne kan forstå. 6 videoklip 160 interaktive opgaver 50 fokusspørgsmål 11 caseopgaver 260 ordforklaringer 230 billeder 300 sider ebog C Samf - 1 år C Samf - 4 år DKK DKK Endelig et undervisningsmateriale til samfundsfag, som eleverne kan forstå. C Samf har været genstand for en grundig sproglig bearbejdelse, blandt andet med bistand fra en læsevejleder og med inddragelse af undervisere fra HG. Hvert kapitel og afsnit i Bogen indledes med fokusspørgmål, der lægger op til diskussion og motiverer til reflektion. Undervejs er der mange aktuelle cases, og alle kapitler afsluttes med et par illustrative temaer. Hvert kapitel har en opsummering af vigtige begreber. Udgivelsen følger fagbilaget nøje og rummer følgende kapitler: Teknologi og samfund Forskellige kulturer Forbrugeradfærd og købemotiver Sociologiske metoder Centrale politiske ideologier Aktuelle politiske problemstillinger Det udvidede økonomiske kredsløb Økonomisk politik Økonomi overfor miljø Det indre marked i EU og WTO C Samf er en fortsættelse af FED Samf og retter sig til samfundsfag på hg på C-niveau.

8 Dansk på ny. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Maria Katrine Lindequist, Anette Hauge Nielsen, Julie Baden Korch- Frandsen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Henvender sig til eleverne, der med overgangen fra folkeskolen til gymnasiet eller en erhvervsuddannelse oplever nye udfordringer i dansk. 18 videoklip 25 interaktive opgaver 40 illustrationer 45 opgaver 13 primærtekster 215 ordforklaringer ca. 260 sider ebog Dansk på ny - 1 år Dansk på ny - 4 år DKK DKK Dansk på ny henvender sig til eleverne, der med overgangen fra folkeskolen til gymnasiet eller en erhvervsuddannelse oplever nye udfordringer i dansk. Med Dansk på ny får eleven opbygget et danskfagligt fundament, der kan bygges videre på i løbet af den fortsatte danskundervisning. Desuden ønsker denne ibog at bidrage til, at danskfaget opleves som sjovt, interessant og varieret i kraft af en række forskellige opgavetyper og arbejdsformer. Udgivelsen henvender sig de gymnasiale ungdomsuddannelser samt eud/eux. Dansk på ny 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Maria Katrine Lindequist, Anette Hauge Nielsen, Julie Baden Korch- Frandsen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En motiverende grundbog til arbejdet med dansk efter grundskolen DKK Inkl. moms Dansk på ny henvender sig til eleverne, der med overgangen fra grundskolen til gymnasiet eller en erhvervsuddannelse oplever nye udfordringer i dansk. Med Dansk på ny får eleven opbygget et danskfagligt fundament, der kan bygges videre på i løbet af den fortsatte danskundervisning. Desuden ønsker bogen at bidrage til, at danskfaget opleves som sjovt, interessant og varieret i kraft af en række forskellige opgavetyper og arbejdsformer. Bogen henvender sig mest direkte til stx (de skriftlige eksamensgenrer), men kan bruges på alle gymnasiale ungdomsuddannelser og på eud/eux.

9 Danske forfattere 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Udgivelsen giver et overblik over danske forfattere fra 60'erne frem til nutiden. 400 videoklip 165 interaktive opgaver 90 primærtekster 125 illustrationer 200 ordforklaringer ca. 805 sider Danske forfattere - 1 år Danske forfattere - 4 år DKK DKK Kernestoffet i Danske forfattere er omfattende introduktioner til mere end 60 ældre, nyere og nye forfattere suppleret med en repræsentativ primærtekst pr. forfatter. Forfatterintroduktionerne understøttes af oplæsninger og videointerviews med mere end 30 forfattere. Danske forfattere henvender sig primært til udskolingen samt til elever og kursister på ungdomsuddannelserne. Lærerne kan med dette materiale selv sammensætte såvel fordybelses- og oversigtslæsning som periode- og temaforløb. Début 1 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Aktuel bog der giver et godt indblik af det moderne Frankrig. 100 lydklip 18 videoklip 110 interaktive opgaver 45 opgaver 90 sider Tilhørende ordbog ebog Début 1-1 år Début 1-4 år DKK DKK Med et kreativt og aktuelt udvalg af tekst og billeder giver denne bogserie et godt indblik i det moderne Frankrig. ibogen samler grundgramamtik, øvelser og oplæsninger på samme platform Début 1 præsenterer kommunikative hverdagssituationer og opbygger et centralt ordforråd og en elementær samtalekompetence på fransk. Med Debut 1 får du: Bogens tekster Opgaver som tidligere var i øvebogen Opgaver som tidligere var på websitet Oplæsninger

10 Début 3 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Gør din debut i fransk lidt sjovere! Lær at tale og forstå fransk med denne sidste del af Début-seriens begyndersystem i tre dele DKK Inkl. moms Med et kreativt og aktuelt udvalg af tekst og billeder giver denne bogserie et godt indblik i det moderne Frankrig. Début 3 udbygger ordforrådet og den sproglige kompetence fra de to foregående bøger, og mange af temaerne genoptages og udbygges. Derudover præsenterer bogen også nogle nye temaer herunder kunst, design, musik, poesi, højtider, frankofone områder og Europa. Début 3 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Début 3 tager udgangspunkt i autentiske tekster om emner, der vedrører de unges liv i nutidens Frankrig. Aktiviteter har fokus på træning af ordforråd og kommunikativ kompetence. Début 3-1 år Début 3-4 år DKK DKK Début 3 udbygger ordforråd og sproglige emner fra Début 1 og Début 2. Début 3 indeholder autentiske tekster, der lægger op til debat om forskellige problemstillinger i det franske samfund så som: at flytte hjemmefra for at studere at være studerende i udlandet at have studiejob. Der er tekster om forskellige marginaliserede: prostituerede, hjemløse, Romaer og illegale indvandrere. Sidste afsnit beskæftiger sig med unges drømme om berømmelse og den perfekte krop.

11 Departures 1. udgave, ISBN Forfatter(e) Eva Rosenvold, Rene Bühlmann, Per Rene Jensen, Chris Plougheld, Vibeke Margrethe Hansen 155 interaktive opgaver 30 lydklip 110 øvelser 25 illustrationer 45 primærtekster ca ordforklaringer ca. 230 sider ebog Departures - 1 år Departures - 4 år DKK DKK Antologiens tekster omfatter noveller og digte på tværs af tid og lande. Forfatterne er bl.a. Bret E. Ellis, Simon Armitage, Raymond Carver og Anna Lee Walters med flere. Temaerne er: Trapped Clash of Cultures Dreams and Nightmares In the Country Teksterne er oplæst af native speakers fra teksternes landeområder. Det sproglige i dansk 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Peter Heller Lützen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En opgavebaseret grundbog til arbejdet i dansk 2 lydfiler 7 videoklip 17 primærtekster 30 opgaver 55 modeller og illustrationer 150 sider ebog Det sproglige i dansk - 1 år Det sproglige i dansk - 4 år DKK DKK Det sproglige i dansk er en opgavebaseret grundbog til arbejdet med alle sproglige dimensioner i danskfaget, fx Kommunikation Skriftlig og mundtlig sprogbrug Betydning Argumentation Sproghistorie Dialekt og sociolekt. Denne ibog er målrettet danskfaget på alle gymnasiale uddannelser. Specielt til brug på hhx indeholder udgivelsen et kapitel om markedskommunikation. Det sproglige i dansk som ibog er en opdateret version af den trykte bog. ibogsversionen indeholder nye øvelser og tekster, og fremstillingen understøttes af modeller og videoer.

12 El Sur 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e), Marcelo Cea, Fernando López Serrano, Lilia Margrethe Cleves Kristensen En lærerig spanskbog der bl.a tilbyder lydklip og oplæsning af tekster af native speakers. 120 lydfiler - heraf 50 dialoger 140 interaktive quizspørgsmål 60 billeder 145 øvelser 1340 gloser ebog El Sur - 1 år El Sur - 4 år DKK DKK El Sur er et nyt bud på et begyndersystem til spansk. Teksterne er læst op ved native speakers, og lydklippene er sat ind i forhold til teksterne, så eleverne kan læse og lytte samtidigt. I tilknytning til teksterne er der en kortfattet grammatikpræsentation og interaktive opgaver til træning af reglerne. Med udgangspunkt i fantasifulde situationer er der mange kreative og elevaktiverende opgaver til træning af den kommunikative kompetence. Tekster og opgaver tager udgangspunkt i unges livsstil og problemstillinger. Engelsk grundgrammatik. Questions and Answers 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Dorthe Chalotte Hagelskjær Giver en grundlæggende, grammatisk platform, der bygger bro mellem forudsætninger fra folkeskolen og de krav, der stilles på gymnasialt niveau DKK Inkl. moms Engelsk grundgrammatik Questions and Answers er opbygget som spørgsmål og svar, baseret på de konkrete spørgsmål, eleverne stiller i engelsk grammatik. Ved at formulere grammatikken som svar på spørgsmål, som eleverne typisk selv stiller i deres arbejde med grammatikken, forsøger Questions & Answers at imødekomme elevernes egen undren overfor engelsk grammatik i stedet for at opstille et regelsæt, der skal læres for sin egen skyld. Kapitlerne indeholder en række opgaver, og der er supplerende opgaver på det tilhørende website. Grundgrammatikken er første del af Questions and Answersserien, som bygger på en differentieret tilgang og bliver udbygget med en parallel udgivelse på højere niveau.

13 Engelsk grundgrammatik. Questions and Answers 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Dorthe Chalotte Hagelskjær En udgivelse der besvarer alle dine basisspørgsmål om engelsk grammatik 425 interaktive opgaver 40 lydfiler 85 tabeller 9 skabeloner 45 øvelser 40 illustrationer 180 gloser 170 sider ebog Engelsk grundgrammatik. Questions and Answers - 1 år Engelsk grundgrammatik. Questions and Answers - 4 år DKK DKK Engelsk grundgrammatik Questions and Answers er opbygget som spørgsmål og svar, baseret på de konkrete spørgsmål, eleverne stiller i engelsk grammatik. Ved at formulere grammatikken som svar på spørgsmål, som eleverne typisk selv stiller i deres arbejde med grammatikken, forsøger Questions & Answers at imødekomme elevernes egen undren overfor engelsk grammatik i stedet for at opstille et regelsæt, der skal læres for sin egen skyld. Hvert kapitel indeholder en række opgaver. Grundgrammatikken er første del af Questions and Answersserien, som bygger på en differentieret tilgang og bliver udbygget med en parallel udgivelse på højere niveau. Engelsk Multimedie Grammatik 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Frede Salling Pedersen, Ole Bønnerup lydfiler 250 interaktive opgaver 220 sider 80 oversættelser 22 hints ebog Engelsk Multimedie Grammatik - 1 år Engelsk Multimedie Grammatik - 4 år DKK DKK Engelsk Multimedie Grammatik kombinerer bogens regler med oplæsning af de engelske eksempelsætninger og interaktive opgaver til hver paragraf. Desuden er der en synonymordbog, en basisgrammatik og mange oversættelser. Med Engelsk Multimedie Grammatik får du: Bogens tekster Oplæsninger af de engelske eksempelsætninger Interaktive opgaver i tilknytning til hver af bogens paragraffer.

14 Engelsk MultiMedie Grammatik 2. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Frede Salling Pedersen, Ole Bønnerup, Knud Børge Bendtsen En engelsk opslagsgrammatik, der fungerer både som selvstændig grammatik og som basis for øvelser, der kan findes i ibogen DKK Inkl. moms Grammatikken giver et systematisk overblik over de grammatiske begreber og deres anvendelse i konkrete sætningseksempler. Bogen er inddelt med et kapitel til hver ordklasse, hvilket gør den velegnet som opslagsværk. Grammatikken tilbyder en grundig gennemgang af de emner, danskere erfaringsmæssigt har vanskeligst ved, når de læser engelske tekster. Engelsk Multimedie Grammatik er velegnet som opslags- og referencegrammatik i undervisningen. Bogen er udarbejdet til ungdomsuddannelserne men kan med fordel også anvendes på seminarierne.

15 Engelsk til eud 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Benedikte Herold Jensen En tekst- og opgavebaseret udgivelse, der henvender sig til EUDmålgruppen 50 opgaver 11 øvelser 6 lydeksempler 20 originaltekster 40 interaktive opgaver Engelsk til eud - 1 år Engelsk til eud - 4 år DKK DKK Engelsk til EUD ibog rummer lettilgængelige tekster på engelsk om emner, der har udgangspunkt i elevernes egen erfaringsverden, og som derfor umiddelbart appellerer til eleverne. Samtidig dækker udgivelsen de tre obligatoriske emneområder i EUD-bekendtgørelsen for fremmedsprog: Personlige forhold, samfundsmæssige og kulturelle forhold samt uddannelses- og erhvervsmæssige forhold. Udgivelsen er bygget op om følgende emner: Health and Habits Across cultures Work and Leisure London American themes Tekster og opgaver er markeret med forskellige sværhedsgrader, der dækker behovet for undervisningsdifferentiering. Udgivelsen kan med fordel anvendes på niveau E, D og C. Engelsk til EUD ibog udnytter netmediets multimodale muligheder og indeholder oplæsninger af teksterne ved native speakers. I tilknytning til teksterne findes opgaver i forskellige sværhedsgrader, der lægger op til såvel individuelt arbejde som til par- eller gruppearbejde. Blandt opgavetyperne finder man blandt andet prereading og opgaver, der fokuserer på kommunikative kompetencer. En række interaktive opgaver, hvor eleven får direkte feedback, motiverer eleven og træner ordforråd og forståelse på en varieret måde. Materialet rummer en lærervejledning, der giver tips og idéer til brug af udgivelsen på hold med flere forskellige niveauer. Der vil være vejledning til brug af de forskellige opgavetyper og desuden forslag til, hvordan udgivelsens emner kan bruges i sammenhæng med andre fag, herunder erhvervsfag. Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship i EUD regi - 1 år Entreprenørship i EUD regi - 4 år DKK DKK Grundbog til EUD om innovation og iværksætteri, som tager udgangspunkt i UVM's målpinde. Indholdet giver indblik i begrebet innovation, at starte virksomhed og de finansielle udfordringer.

16 Erhvervsfag 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) René Tolderlund Jakobsen, Annette Møller, Jesper Navne, Finn Møller Kristensen, Frank Bornakke Et fleksibelt undervisningsmateriale, der understøtter undervisningen i erhvervsfag. Værktøjer og metoder Over 250 opgaver - herunder interaktive og videobaserede 70 videoer 8 projektforløb Rigt illustreret med modeller og billeder 490 sider Erhvervsfag - 1 år Erhvervsfag - 4 år DKK DKK Erhvervsfag ibog er et fleksibelt undervisningsmateriale, der understøtter undervisningen i erhvervsfag 1,2 og 3 og introducerer eleven til erhvervsfaglige uddannelser og arbejdsprocesser og danner basis for afklaring. Erhvervsfag retter sig især mod grundforløb 1 og byder på værktøjer og metoder til at forstå, tage del i og forholde sig til erhvervsfaglige processer i en virksomhed. Materialet tilgodeser undervisningsdifferentiering alt efter elevernes forudsætninger, baggrund, indgang og fagretning. Erhvervsfag er bygget op omkring overskuelige og letlæselige afsnit med overskrifterne: Erhvervsfag 1 - et introducerende erhvervsfag, der skal styrke valgkompetencen Erhvervsintroduktion Erhvervsfag 2 - hvor eleverne opnår generelle kompetencer Arbejdspladskultur Praktikpladssøgning Samfund og sundhed. Erhvervsfag 3 - erhvervsfaglige videns-, proces- og metodefag. Arbejdsplanlægning og samarbejde Faglig dokumentation Faglig kommunikation Innovation Metodelære Materialet guider eleverne gennem fagene med definitioner, refleksionsspørgsmål, interaktive opgaver, vedkommende eksempler samt praksisnære cases, som tager elevernes afsæt. Omdrejningspunktet er temaforløb og projekter, der er tværfaglige og inddrager såvel erhvervs- som grundfag, og samtidig er helhedsorienterede og praksisbaserede. Forløbene knytter an til skolernes fagretninger og lægger op til kollaborativ læring, bevægelse og innovative metoder: Cafeprojekt - byg din egen sandwich IKEA Den gode børnehave Camping Start af virksomhed Rejseguide Event-koordinator Magasin for unge Projekterne trækker på teorimateriale fra de enkelte erhvervsfag. Nogle af projekterne er generelle, mens andre er tonet til konkrete indgange og fagretninger. Udgivelsen giver samtidig bud på evaluering og bedømmelse Klar til skolestart 2015

17 Klar til skolestart 2015 Erhvervsøkonomi til EUD Følg 1. udgave, udviklingen 2015 på erhvervsfag.systime.dk. ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Marianne Poulsen, Gitte Størup, Birgitte Schou, Henrik Højmark Erhvervsøkonomi til EUD samler såvel teori som opgaver, men også videoklip, interaktive opgaver, selvrettende opgaver, præsentationer og quizzer. Erhvervsøkonomi til EUD - 1 år Erhvervsøkonomi til EUD - 4 år DKK DKK Erhvervsøkonomi til EUD samler såvel teori som opgaver, men også videoklip, interaktive opgaver, selvrettende opgaver, præsentationer og quizzer. Udgivelsen dækker niveauerne F-C og henvender sig især til den merkantile indgang på EUD: Kontor, handel og forretningsservice. Vi møder Rikke Bæk fra Fashion Shoe, der illustrerer de forskellige teoretiske emner og sikrer det praksisnære. Udgivelsen er formuleret i et letlæseligt sprog og med grafiske elementer, der støtter eleverne og hurtigt giver et overblik over økonomiske grundbegreber og stofområder. Denne udgivelse er bygget op omkring 10 kapitler og følger fagbilagets opbygning. Den indeholder et bredt udvalg af opgaver formuleret i et letforståeligt sprog med indbygget progression. Opgaverne følger fire gennemgående virksomheder, som danner fælles referenceramme. Opgaverne er varierede og praksisnære og træner eleverne i begrebsforståelse, argumentation, informationssøgning, præsentationsteknik og brug af relevante it-værktøjer. Erhvervsøkonomi til eud - opgavesamling 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Marianne Poulsen, Gitte Størup, Birgitte Schou, Henrik Højmark En samling af udvalgte opgaver fra Erhvervsøkonomi til EUD ibog, der kan anvendes i tilknytning til denne DKK Inkl. moms Erhvervsøkonomi til EUD - opgavesamling henvender sig især til den merkantile indgang på EUD/EUX: kontor, handel og forretningsservice og dækker niveauerne F-C. Udgivelsen er bygget op omkring 10 kapitler og følger fagbilagets opbygning. Den rummer et bredt udvalg af opgaver formuleret i et letforståeligt sprog med indbygget progression. Opgaverne følger fire gennemgående virksomheder, der danner fælles referenceramme. Opgaverne er varierede og praksisnære og træner eleverne i begrebsforståelse, argumentation, informationssøgning, præsentationsteknik og brug af relevante it-værktøjer, herunder økonomisystem. Materialet kan gennemgås lineært med fokus på opgaverne til C-niveau, hvor opgaveløsning på underliggende F, E og D-niveauer løbende kan inddrages for at sikre elevernes forforståelse. Materialet kan også gribes an ved fx at starte med kapitel 3 om Handelsregning, der hvor det giver mening. Desuden kan opgaverne anvendes på tværs af de enkelte kapitler som afrundede kursusforløb, fx i Budgettering.

18 FED engelsk - Task-based Business English - HG Grundbog 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Catherine Brejnholt, Tilde Kongsgaard Valentin, Marianne Klostergaard En opgave-baseret udgivelse, der henvender sig til eleverne på hg. 8 interaktive opgaver 5 cases 13 Word skabeloner til download 200 spørgsmål og opgaver 23 tekster af varierende længde 2 dialoger 80 illustrationer 700 ordforklaringer 9 "How to" modeller 210 sider ebog FED engelsk - Task-based Business English - HG Grundbog - 1 år FED engelsk - Task-based Business English - HG Grundbog - 4 år DKK DKK En opgave-baseret udgivelse, der henvender sig til eleverne på hg. Udgivelsen vil indeholde lettere tekster på engelsk om emnerne: Business Ethics, Sales, the American Dream og Storytelling. Sidstnævnte bl.a. med tekstuddrag fra New Moon af Stephenie Meyer. I tilknytning til teksterne er der elevaktiverende opgaver og cases, som på en motiverende måde overfører problemstillingerne til elevens egen situation. FED engelsk vil indeholde oplæsninger af bogens tekster ved native speakers og interaktive opgaver til træning af sproglige og grammatiske aspekter. Desuden kommer der analysemodeller til film, reklamer og tekster. FED engelsk - Task-based Business English - HG Grundbog 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Catherine Brejnholt, Tilde Kongsgaard Valentin, Marianne Klostergaard Bogen der dækker niveauerne F, E og D til engelsk på hg DKK Inkl. moms Bogen vil indeholde lettere tekster på engelsk om emnerne: Business Ethics Sales The American Dream Storytelling Sidstnævnte bl.a. med tekstuddrag fra New Moon af Stephenie Meyer. I tilknytning til teksterne er der elevaktiverende opgaver og cases, som på en motiverende måde overfører problemstillingerne til elevens egen situation.

19 FED Samf 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Helle Hauge Bülow 95 interaktive opgaver 390 fokusspørgsmål 20 caseopgaver 55 eksempler 260 ordforklaringer 260 illustrationer ebog FED Samf - 1 år FED Samf - 4 år DKK DKK Endelig et undervisningsmateriale til samfundsfag, som eleverne kan forstå. FED Samf har været genstand for en grundig sproglig bearbejdelse, blandt andet med bistand fra en læsevejleder og med inddragelse af undervisere fra HG. Teksten åbnes med spørgsmål som fx Hvorfor er det egentligt, vi skal have demokrati? Er det ikke meget lettere, hvis det bare er én person, der bestemmer og tager beslutningerne?. Udgivelsen har også ordforklaringer, der bliver vist, når man holder musen hen over ordet. Hvert afsnit af FED Samf indledes med fokusspørgmål, der lægger op til diskussion og motiverer til reflektion. Undervejs er der mange aktuelle cases, og alle kapitler afsluttes med et par illustrative temaer. Hvert kapitel har en opsummering af vigtige begreber. Materialet er opbygget i F-, E- og D-niveau, og niveauet er tydeligt markeret i navigationen. Udgivelsen følger fagbilaget nøje og rummer følgende kapitler: Forskelle i det danske samfund Det danske arbejdsmarked Det demokratiske Danmark Konkurrence på det internationale marked Partierne i folketinget Den danske økonomi Sociale og kulturelle mønstre Dansk politik Økonomisk politik

20 Finansiering og Privatøkonomi 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Henrik Frølich, David Engelbrecht Pedersen, Peter Bang-Sudergaard 190 opgaver 20 interaktive opgaver 40 opgaveark 100 definitioner 70 eksempler 200 ordforklaringer 170 billeder 500 sider ebog Finansiering og Privatøkonomi - 1 år Finansiering og Privatøkonomi - 4 år DKK DKK Lærebøgerne Finansiering og Privatøkonomi udkommer nu som en samlet ibog. Sammen dækker Privatøkonomi og Finansiering læreplanens krav i faget finansiering på C- og B-niveau. Denne ibog består af i alt 4 dele, hvor de første tre giver en grundig introduktion om finansielle institutioner, produkter og investeringer. Finansiering navigerer både på et mikro- og et makroøkonomisk niveau. Materialet fokuserer på virksomhedens beslutninger omkring finansiering og finansiel investering under hensyntagen til den samfundsøkonomiske udvikling. Del 4 er helliget Privatøkonomi og henvender sig til alle, som har behov for en overskuelig og letlæst introduktion til privatøkonomi. ibogen giver en grundlæggende introduktion til begreber som personlig indkomst, skat, rådighedsbeløb, løbende og faste udgifter, opsparing, livsindkomst og pension. De enkelte emner introduceres kort og illustreres med relevante eksempler. Desuden er der til hvert emne udarbejdet korte opgaver, så man kan arbejde videre med begreberne i praksis. Fransk NU udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Hardy Andersen, Anna Andersen En samling af bøger med fokus på fransk sprog, kultur og et indblik i de forskellige områder i Franrkig. 895 interaktive opgaver 165 lydfiler 150 billeder 45 tabeller 260 sider Ordbog med mere end 2300 ord Fransk NU år Fransk NU år DKK DKK På 4 niveauer giver FranskNu et indblik i fransk sprog, kultur og de forskellige områder af Frankrig. Materialet er overført fra den tidligere cdrom Tour de Perles og indeholder mange interaktive træningsopgaver. De fire niveauer kan købes enkeltvist eller samlet.

21 Franskbogen 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet En opdatering af Fransksbogen (2010) 250 interaktive opgaver 90 lydklip 50 tekster 50 opgaver 30 aktiviteter 180 illustrationer ca ordforklaringer 225 sider ebog Franskbogen - 1 år Franskbogen - 4 år DKK DKK Den seneste udgave af Franskbogen (2010) bliver nu udgivet som ibog. Brugeren får hermed udgivelsens mange fordele og nye muligheder: Oplæsning af bogens tekster anbragt i forhold til teksterne Interaktive opgaver til træning af grammatik Notefunktion Mange billeder Kort sagt: Man har hele undervisningsmaterialet + egne noter samlet et sted. From Where You Are - Engelsk grundbog 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Tony Søndergaard Andersen, Morten Petersen En engelsk antologi med perspektiverende tekster DKK Inkl. moms Antologien rummer fem overordnede emner, som alle forholder sig til, hvor de unge er i livet og i deres selvforståelse: Food Football Gaming Drinking Branding Der er pre-reading opgaver, tekstforståelse og post-reading opgaver, der sætter teksterne i perspektiv. Bogens tekster og opgaver giver forskellige vinkler på enmerne. De tværfaglige opgaver er med til at sætte emnerne i perspektiv i forhold til samfundsfag. Du bliver også introduceret til analysebegreber og metoder i kortfattede oversigter. Teksterne, som varierer i sværhedsgrad, kan læses fra 1.g.

22 From Where You Are - Engelsk grundbog 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Tony Søndergaard Andersen, Morten Petersen 180 interaktive opgaver 140 lydfiler 30 videoer 110 opgaver 16 illustrationer 1500 ordforklaringer 180 sider ebog From Where You Are - Engelsk grundbog - 1 år From Where You Are - Engelsk grundbog - 4 år DKK DKK En engelsk grundbog med sagprosa og skønlitterære tekster. Teksterne suppleres med quizzer, oplæsning af alle tekster ved native speakers og videointerviews med eksperter inden for bogens emneområder. Antologien rummer fem overordnede emner, som alle forholder sig til, hvor de unge er i livet og i deres selvforståelse: Food Football Gaming Drinking Branding Der er pre-reading opgaver, tekstforståelse og post-reading opgaver, der sætter teksterne i perspektiv. De tværfaglige opgaver er med til at sætte emnerne i perspektiv i forhold til samfundsfag. Der er også analysemodeller inden for forskellige genrer. Teksterne, som varierer i sværhedsgrad, kan læses fra 1.g. FysikABbogen 2 3. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Torben Benoni 2. del af fysiksystem til A- og B-niveau i fysik på stx DKK Inkl. moms FysikABbogen 2 dækker sammen med FysikABbogen 1 kernestof og supplerende stof til både A- og B-niveau. Bøgerne er opbygget med korte og klare introduktioner til hvert emne, og indeholder beregningsopgaver, "tænke"-opgaver og forslag til både traditionelle og induktive eksperimenter.

23 Gramatica basica 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Lucas Ruiz 1050 lydafspilninger 50 interaktive opgaver 55 uddybende forklaringer 2 eksempler 45 ordforklaringer 4 definitioner 120 sider ebog Gramatica basica - 1 år Gramatica basica - 4 år DKK DKK Gramática Básica er en nyskrevet minigrammatik. Den er didaktisk opbygget og tilbyder eleverne mange enkle og klare forklaringer, eksempler, opsamlende skemaer og huskeregler. Gramática Básica ibog kombinerer teori med mange interaktive træningsopgaver, som har en målrettet og velfunderet feedback. Håndbog til dansk - litteratur, sprog, medier 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Ole Schultz Larsen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Håndbog til dansk - litteratur, sprog, medier giver elever og kursister en klar og velstruktureret indføring i fagets genrer, metoder og begreber. 2 videoklip 100 illustrationer 60 opgaver 50 tekstuddrag ca. 310 sider Håndbog til dansk - litteratur, sprog, medier - 1 år Håndbog til dansk - litteratur, sprog, medier - 4 år DKK DKK Håndbog til dansk - litteratur, sprog, medier giver elever og kursister en klar og velstruktureret indføring i fagets genrer, metoder og begreber. Håndbog til dansk udgør en platform for undervisningen, som lærere og elever sammen kan tage afsæt i og kombinere med yderligere stof. Bogen består af fem kapitler og to oversigter: De to første kapitler introducerer til fagets grundbegreber De tre centrale kapitler gennemgår fagets tre stofområder, litteratur, sprog og medier Herefter følger en lang række analysevejledninger samt oversigter til henholdsvis film- og billedforståelse Alle grundbegreber defineres grundigt vha. eksempler, modeller og oversigter. Desuden indeholder Håndbog til dansk - litteratur, sprog, medier en mængde aktiverende opgaver til både individuelt arbejde og gruppearbejde. Materialet er velafprøvet på de forskellige gymnasiale uddannelser og niveauer.

24 i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Morten Bülow, Rune Valentin Gregersen, Birte Ravn Østergaard, Kirsten Oldenburg Lauta, Julie Skaar Et komplet materiale til faget innovation. 725 sider 80 videoer 250 billeder 80 opgaver 190 interaktive øvelser 140 cases 20 undervisningsforløb 40 konkrete metoder i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab - 1 år i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab - 4 år DKK DKK Et komplet materiale til faget innovation skrevet af forfattere fra alle skoleretninger og fagets forskellige niveauer. Udgivelsen er opbygget som en meget struktureret anvisning af kernestof, eksempler, forløb, quizzer og casemateriale. En interaktiv og visuelt stimulerende forside giver adgang til materialet på en måde, der tilgodeser de enkelte skoleformer og niveauer af faget. Der er forløb og kernestof, der dækker behov og bekendtgørelser på stx, htx, hhx, eud og ea.

25 idansk 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Conni Paldam, René Tolderlund Jakobsen, Annette Møller, Ruth Sillemann, Pia Jakobsen, Anne-Stine Larsen, Tove Jensen 40 videoklip 60 interaktive opgaver 240 opgaver 40 primærtekster 180 illustrationer 270 ordforklaringer ca. 520 sider idansk - 1 år idansk - 4 år DKK DKK idansk ibog giver eleven en hurtig og nem tilgang til overskuelige teoretiske afsnit med visuelle elementer, videoer, interaktive opgaver og eksempler på fx kommunikations- og analysemodeller. Faget har en central placering i grundforløb 1 og i erhvervsuddannelserne generelt. idansk ibog rummer både det almene og det erhvervsfaglige aspekt og sætter kompetencerne i spil: At tale At samtale At præsentere At lytte At læse At skrive At se Centralt i materialet står de tværfaglige temaforløb, der er tilpasset de forskellige indgange og inddrager erhvervsfagene: Identitet Iværksætteri med virksomhedstekster Film og bio Sundhed Eventkoordinator.

26 Informationsteknologi 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Jens Studsgaard Sørensen, Peder Meyhoff, Martin Damhus, Elisabeth Husum, Henrik Olsen, Mette Bahn Bertram Informationsteknologi er Systimes grundbog til forsøgsfaget. 90 interaktive opgaver 200 opgaver 270 illustrationer 250 ordforklaringer ca. 620 sider ebog Informationsteknologi - 1 år Informationsteknologi - 4 år DKK DKK Informationsteknologi er Systimes grundbog til forsøgsfaget med samme navn. Vi tilbyder her en kerne af solid og grundig teorigennemgang med foreløbig disse emner: Computeren Processor og maskinsprog Operativsystem og kerne Internettet Netværk Programmering Databaser Digitale multimedier It-sikkerhed Projektarbejde It-historie Kommunikation Målgrupper og segmentering Etik, love og regler Teorien bliver koblet med en lang række opgaver og interaktive quizzer.

27 Innovation 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Klaus Marthinus Christensen, Nina Knudsbo Lærebog om innovative processer i virksomheder og samfundet. 11 videoer 11 cases 15 tabeller 44 opgaver 144 illustrationer 51 ordforklaringer 230 sider ebog Innovation - 1 år Innovation - 4 år DKK DKK Lærebog om innovative processer i virksomheder og samfundet. Med Innovation får du: Kernestof, der følger læreplanen tæt Arbejdsspørgsmål til kernestof Interaktive opgaver Supplerende videomateriale Erhvervsleksikon Innovation 3. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Klaus Marthinus Christensen, Nina Knudsbo Lærebog om innovative processer i virksomheder og samfundet. Bogen indeholder bl.a. en systematisk præsentation af fagets modeller, samt flere cases og eksempler DKK Inkl. moms Innovation C er en lærebog om innovative processer i virksomheder og i samfundet. Bogen indeholder metoder til udvikling af nye idéer til produkter og processer, samt en systematisk præsentation af fagets modeller. Fagtemaerne bliver illustreret med flere cases og eksempler. 3. udgaven er ændret på flere afgørende punkter: Bogens kapitler er blevet mere koncentrerede og samtidig tilføjet nye opdaterede afsnit som fx om innovative kompetencer og nye metoder til ideudvikling. Bogen indeholder afsnit om, hvordan de gode idéer kan transformeres til produkter og senere blive til forretningsplaner og nye virksomheder, samt om anvendelse af produktudviklingsmetoder, om produkters faktiske værdier, om innovation i krydsfeltet mellem markedet og ny teknologi, om patentering og samarbejder med de rigtige leverandører og rådgivere. Andre nøgleområder er beskyttelse af rettigheder til viden om produktet, kundens rolle i produktudviklinger, innovation som strategi, ledelse af innovationsprojekter samt mange andre emner, der udfordrer dig, der har lyst til innovation. Bogen kan anvendes som grundbog i faget Innovation C på de gymnasiale uddannelser stx, hhx og htx. Desuden er bogen anvendelig på videregående uddannelser.

28 Innovationsantologi 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Jan Halberg Madsen, Anders Gisselmann, Peter Lustrup, Dorthe Junge 6 videoer 12 Cases 30 opgaver 100 illustrationer 190 sider ebog Innovationsantologi - 1 år Innovationsantologi - 4 år DKK DKK Innovationsantologi samler i 12 kapitler bidrag fra tidens mest innovative erhvervsfolk og forskere skrevet direkte ud fra den nye læreplan til Innovation på B-niveau. Emnerne er udvalgt, så behovet for casemateriale til det nye fag Innovation B tilgodeses direkte. Et stort udvalg af øvelser og opgaver fornys løbende i ibogen. Med Innovationsantologi får du: Erhvervsfolk, der skriver direkte til undervisningsbrug Kernestof, der følger læreplanen Arbejdsspørgsmål til kernestof Nye innovationsartikler hvert år Innovationsantologien er forfattet af en række kendte danske erhvervsfolk: Mads Thimmer, InnovationLab, Torben Bager, Idea Danmark, Gitte Just, Danish Design Association m.fl. Innovationsantologi 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Peter Lustrup, Dorthe Junge En antologi der samler aktuel viden om innovation fra forfattere i erhvervslivet og danske forskningsmiljøer DKK Inkl. moms Innovationsantologi samler i 12 kapitler bidrag fra tidens mest innovative erhvervsfolk og forskere skrevet direkte ud fra den nye læreplan til Innovation på B-niveau. Udgivelsens emner er udvalgt således, at behovet for casemateriale til det nye fag Innovation B tilgodeses direkte. De cases bogen indeholder, dækker det nye kernestof i innovationsfaget, og er så repræsentative, at de kan bruges direkte i undervisningen. Innovationsantologien udgives i samarbejde med InnovationLab.

29 Into Business 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Karsten Sielemann, Morten Bjerre Bach Udgivelsen introducerer eleverne for retailing, company profiles, entrepreneurs og fashion i Storbritannien. 16 tekster 90 interaktive opgaver 4 lydfiler 2 skabeloner 58 øvelser 18 illustrationer 90 sider ebog Into Business - 1 år Into Business - 4 år DKK DKK Udgivelsen introducerer eleverne for retailing, company profiles, entrepreneurs og fashion i Storbritannien. Teksterne er autentiske, aktuelle og målrettet 1.g. på hhx, men kan også bruges senere i forløbet. Opgaverne er varierede med fokus på kommunikativ, analytisk og sproglig kompetence. Der vil være varierede interaktive opgaver inden for grammatik, ordforråd og tekstforståelse. Udgivelsen vil indeholde oplæsninger af et udvalg af teksterne.

30 Isis kemi B 2. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Hans Birger Jensen, Kim Bruun En solid gennemgang af kemiens principper, væsen og bestanddele på B- niveau DKK Inkl. moms Isis er navnet på en egyptisk gudinde. Myten om Isis fortæller, at liget af hendes elskede blev skåret i stykker og spredt ud over hele Egypten. Isis samlede imidlertid alle delene og gemte ham. Myten kan opfattes som et billede på kemiens væsen; helheder, der deles og samles. Hovedteksten i denne bog er organiseret i 97 opslag. I mange tilfælde vil et opslag svare til den stofmængde, der gennemgås på en normal lektion, men det er naturligvis også muligt at opdele teksten frit. Opslagene er samlet i 9 emnemæssigt afgrænsede dele: Alkohol og det der ligner Kemiens ligevægt Organiske syrer og baser Syrer og baser Den lille forskel Industriel kemi Lys og stof Metaller Stofkredsløb Efter hver del findes en række opgaver af forskellig sværhedsgrad. Endelig er der opslag med formler og tabeller. Bogen henvender sig primært til ungdomsuddannelsernes undervisning i kemi på B-niveau. Desuden er bogen anvendelig på videregående uddannelser. Du kan også købe adgang til bogens tilhørende website med arbejdsopgaver, supplerende tekster, videooptagelser af kemiforsøg, links til relevante internet-sider m.v.

31 Isis Kemi B 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Hans Birger Jensen, Kim Bruun En del af Isis Kemi serien der tilbyder både teoretisk og praktisk kemi. 45 videoer 30 arbejdsark 55 laboratorieforsøg 490 opgavespørgsmål 640 billeder ca. 820 sider ebog Isis Kemi B - 1 år Isis Kemi B - 4 år DKK DKK Denne ibog fortsætter, hvor Isis Kemi C slipper. Her får du en grundig gennemgang af kemi på B-niveau til både stx og htx. I ibog Isis Kemi B får du hele indholdet fra papirbogen Isis Kemi B og meget mere. Hovedteksten er organiseret i 9 emnemæssigt afgrænsede dele: Alkohol og det der ligner, Kemisk ligevægt, Organiske syrer og baser, Syrer og baser, Den lille forskel, Industriel kemi, Lys og stof, Metaller og Stofkredsløb. Udgivelsen er udstyret med et online CAS-værktøj, der både kan udføre alle nødvendige matematiske beregninger og bruges som værktøj til aflevering af opgaver og øvelser. Eleven gemmer sine dokumenter lokalt, på Google drev og som pdf. Isis Kemi B - Arbejdsmappe 2. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Hans Birger Jensen, Kim Bruun Arbejdsmappe med øvelsesvejledninger og arbejdsark til Isis Kemi B DKK Inkl. moms Som en ekstra service tilbyder grundbogssystemet Isis Kemi B nu øvelsesvejledninger og arbejdsark samlet i én mappe.

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Innovation Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761637956 Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship

Læs mere

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau.

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. Erhvervsøkonomi C Erhvervsøkonomi ISBN 13 9788761627032 En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. 176.00 DKK Inkl. moms Lærebogen C Erhvervsøkonomi er en fortsættelse af lærebogen FED Erhvervsøkonomi

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. EUX (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik Informationsteknologi (forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761612182 Forfatter(e) Peter Zangenberg, Jens P. Jensen, Finn Dyrbye Mogensen Bogen beskriver primært databehandlingsteknologier

Læs mere

Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog Dansk som andetsprog Alverdens dansk - dansk som andetsprog. Basis ISBN 13 9788761683861 Forfatter(e) Hanne Milling, Anne Weile Grundbog til dansk som andetsprog på avu - basis 195,00 DKK Inkl. moms Gennem

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og

Læs mere

Naturvidenskabeligt grundforløb

Naturvidenskabeligt grundforløb Naturvidenskabeligt grundforløb Global opvarmning Isis - Arbejdsmappe 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761623331 Forfatter(e) Hans Birger Jensen Arbejdsmappe med arbejdsark og laboratorieforsøg til bogen Global

Læs mere

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 Kommunikation/it Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og dramaturgiske

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur og sprog handler om kultur og sprog og om samspillet mellem

Læs mere

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002

Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 Kemi Bacchus - en temabog om vin 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761606167 Forfatter(e) Kim Bruun, Ole Frost Nielsen, Birgit Lund Henriksen Giver en introduktion til de økologiske aspekter ved vindyrkning

Læs mere

Tysk begyndersprog B. 1. Fagets rolle

Tysk begyndersprog B. 1. Fagets rolle Tysk begyndersprog B 1. Fagets rolle Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget beskæftiger sig med kulturelle,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 december 2016 Institution Det Naturvidenskabelige Gymnasium på Hotel- og Restaurantskolen Uddannelse

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Voksenuddannelser (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af

Læs mere

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog,

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog, Tysk fortsættersprog B 1. Fagets rolle Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget beskæftiger sig med kulturelle,

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. EUD (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 26 Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, og de forskellige sider af faget betinger hinanden gensidigt.

Læs mere

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med grønlandsk sprog og kultur.

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Erhvervsintro: Undervisningens mål er at eleven på et grundlæggende niveau kan:

Erhvervsintro: Undervisningens mål er at eleven på et grundlæggende niveau kan: LUP - lokal undervisningsplan for GF1 Business (EUD og EUX - detail, handel og kontor) Erhvervsfag 1-3: Beskrivelse af opbygning og læringsmål i forhold til de enkelte projekter jf. bekendtgørelse om grundfag,

Læs mere

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan Regeringens mål Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de

Læs mere

De nye grundforløb. - Intention, indhold & struktur. Sandra Hansen Karner Pædagogisk konsulent Undervisningsministeriet. Side 1.

De nye grundforløb. - Intention, indhold & struktur. Sandra Hansen Karner Pædagogisk konsulent Undervisningsministeriet. Side 1. De nye grundforløb - Intention, indhold & struktur Sandra Hansen Karner Pædagogisk konsulent Undervisningsministeriet Side 1 Side 2 Grundforløbets 1. del 20 uger Skal udvikle elevens almene og brede erhvervsfaglige

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer.

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer. Kulturforståelse Det kulturelle møde 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761611178 Forfatter(e) Georg Bank-Mikkelsen, Anne Skaarup Rasmussen En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige

Læs mere

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt,

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt, Engelsk B 1. Fagets rolle Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med sprog, kultur og samfundsforhold i engelsksprogede områder og i globale sammenhænge. Faget omfatter

Læs mere

De nye grundforløb. Side 1. Side 2

De nye grundforløb. Side 1. Side 2 De nye grundforløb Side 1 Side 2 Undervisningens tilrettelæggelse Fokus på elevernes eksperimenterende og reflekterende praksis bl.a. for at understøtte elevens faglige nysgerrighed og motivation for læring

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 Bilag 46 Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et videns- og kundskabsfag, et færdighedsfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige, betinger

Læs mere

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A Grønlandsk som begynder- og andetsprog A - 2018 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A er et færdighedsfag, et vidensfag og et litteraturfag, der beskæftiger sig med grønlandsk sprog

Læs mere

Reformkonference 2015 Elevplan og de nye grundforløb. Faglærer Kenn Rydiander Baes, Områdeleder Klaus Helstrand

Reformkonference 2015 Elevplan og de nye grundforløb. Faglærer Kenn Rydiander Baes, Områdeleder Klaus Helstrand Reformkonference 2015 Elevplan og de nye grundforløb Faglærer Kenn Rydiander Baes, Områdeleder Klaus Helstrand 29. august 2014 Workshop: Elevplan og de nye grundforløb Oplægget viser hvordan ZBC, har organiseret

Læs mere

De faglige mål er inddelt i fire overordnede kompetenceområder: Kommunikation, læsning, fortolkning og fremstilling.

De faglige mål er inddelt i fire overordnede kompetenceområder: Kommunikation, læsning, fortolkning og fremstilling. Læringsaktiviteter Læringsaktivitet: Dansk (EUD) Elevrettet beskrivelse: EUD grundforløb 1: Under læringsaktiviteten Dansk vil du arbejde med at styrke dine forudsætninger for at benytte det danske sprog

Læs mere

Vejledning og uddannelse

Vejledning og uddannelse Vejledning og uddannelse Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761668905 Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning.

Læs mere

Guide til lektielæsning

Guide til lektielæsning Guide til lektielæsning Gefions lærere har udarbejdet denne guide om lektielæsning. Den henvender sig til alle Gefions elever og er relevant for alle fag. Faglig læsning (=lektielæsning) 5- trinsmodellen

Læs mere

Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017

Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017 Bilag 49 Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Virksomhedsøkonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omfatter viden og kundskaber om virksomhedens økonomiske forhold

Læs mere

Grundforløbet på HHX

Grundforløbet på HHX Grundforløbet på HHX 3 måneders afklaringsforløb Grundforløbet skal danne grundlag for elevernes valg og gennemførelse af studieretning og give eleverne faglig indsigt og forståelse og en indføring i gymnasiets

Læs mere

Faglig udvikling i praksis i forløbet Almen Sprogforståelse Marts 2017 Lars Holst Madsen & Claus Zedlitz

Faglig udvikling i praksis i forløbet Almen Sprogforståelse Marts 2017 Lars Holst Madsen & Claus Zedlitz Faglig udvikling i praksis i forløbet Almen Sprogforståelse Marts 2017 Lars Holst Madsen & Claus Zedlitz FIP i AP på hhx, marts 2017 Side 1 Dagens program Den politiske proces og det videre forløb Grundforløbet

Læs mere

Engelsk, basis. a) forstå hovedindhold og specifik information af talt engelsk om centrale emner fra dagligdagen

Engelsk, basis. a) forstå hovedindhold og specifik information af talt engelsk om centrale emner fra dagligdagen avu-bekendtgørelsen, august 2009 Engelsk Basis, G-FED Engelsk, basis 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Faget beskæftiger sig med engelsk sprog,

Læs mere

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i.

Hurt igt overblik Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Fysik Exoplaneter 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761658333 Forfatter(e) Torben Arentoft, Hans Kjeldsen Denne ibog informerer om andre solsystemer end dét vi lever i. Interaktive redskaber 20 videoklip 6 planet-cases

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2010 (fortsætter

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. AVU (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Trojka-katalog AFSÆTNING VIRKSOMHEDS ØKONOMI SAMFUNDSFAG. Gads Forlag NIVEAU C 1. UDGAVE NIVEAU A 3. UDGAVE BIND 2 NIVEAU B 3.

Trojka-katalog AFSÆTNING VIRKSOMHEDS ØKONOMI SAMFUNDSFAG. Gads Forlag NIVEAU C 1. UDGAVE NIVEAU A 3. UDGAVE BIND 2 NIVEAU B 3. Hans Henrik Jakobsen Jørgen Sauer SAMFUNDSFAG BIND 2 NIVEAU B Trojka-katalog 2015 Helle Borup Jakobsen Mette Bregendahl Kristensen Peter Manniche Riber ERHVERVS 1 Gads Forlag Nye udgivelser fra Trojka

Læs mere

Internationale linie, august 2009 til december 2009, grundforløb HH1E

Internationale linie, august 2009 til december 2009, grundforløb HH1E Linie Internationale linie, august 2009 til december 2009, grundforløb HH1E Studieretning Generel introduktion Mål for lærerteamet Afsætning A, Spansk A og Kulturforståelse C Grundforløbet skal gøre eleverne

Læs mere

EUD-reformen konsekvenser for undervisning og vejledning Temadag den 29. april 2015. Side 1

EUD-reformen konsekvenser for undervisning og vejledning Temadag den 29. april 2015. Side 1 EUD-reformen konsekvenser for undervisning og vejledning Temadag den 29. april 2015 Side 1 Dagens indhold Reformens overordnede mål Reformens pædagogiske intentioner Målgrupper adgangskrav og optagelse

Læs mere

Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006

Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006 Virksomhedsøkonomi Business Economics - Higher Commercial level B 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761613790 Forfatter(e) Jørgen Waarst, Marianne Poulsen, Gitte Størup Engelsk oversættelse af Virksomhedsøkonomi

Læs mere

Den Merkantile erhvervsuddannelse

Den Merkantile erhvervsuddannelse erhvervsuddannelse Kontor, handel og forretningsservice Hans Henning Nielsen Folkeskole Odense HF fra Odense Katedralskole Lagerarbejder på Gasa Odense Rengøringsarbejde Jysk Rengøring Fabriksarbejder

Læs mere

a) anvende og kombinere viden fra fagets discipliner til at undersøge aktuelle samfundsmæssige problemstillinger og løsninger herpå,

a) anvende og kombinere viden fra fagets discipliner til at undersøge aktuelle samfundsmæssige problemstillinger og løsninger herpå, Samfundsfag B 1. Fagets rolle Samfundsfag omhandler grønlandske, danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk og teoretisk grundlag viden om de dynamiske og komplekse kræfter der

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Dec-jan. 16/17 Institution Frederikshavn Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX Bek. Nr.

Læs mere

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling.

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling. International økonomi A 1. Fagets rolle International økonomi omhandler den samfundsøkonomiske udvikling set i et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Faget giver således viden om og forståelse

Læs mere

Definition af pædagogiske begreber. Indhold. Praksisbaseret, praksisnær og praksisrelateret undervisning. Pædagogiske begreber, oktober 2014

Definition af pædagogiske begreber. Indhold. Praksisbaseret, praksisnær og praksisrelateret undervisning. Pædagogiske begreber, oktober 2014 Definition af pædagogiske begreber I tekster om reformen af erhvervsuddannelserne anvendes en række pædagogiske begreber. Undervisningsministeriet beskriver i dette notat, hvordan ministeriet forstår og

Læs mere

Seksualitets- og sundhedsundervisning på erhvervsuddannelser (EUD/EUX)

Seksualitets- og sundhedsundervisning på erhvervsuddannelser (EUD/EUX) Seksualitets- og sundhedsundervisning på erhvervsuddannelser (EUD/EUX) Workshop på National konference om Seksuel Sundhed i Danmark Nyborg Strand, 4. november 2015 Morten Emmerik Wøldike, projektleder,

Læs mere

Lægemiddelkemi 1. udgave, 1992

Lægemiddelkemi 1. udgave, 1992 Kemi Lægemiddelkemi 1. udgave, 1992 ISBN 13 9788777830204 Forfatter(e) Inger Spangsbjerg Jensen, Bo Paulsen, Jørgen Mogensen, Hans Birger Jensen En grundlæggende introduktion til det kemiske område af

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af undervisningsforløb GF1: Projekt 1. Titel Kort dækkende titel Arbejdsmarkedet og CSR - social ansvarlighed i virksomheder.

Skabelon til beskrivelse af undervisningsforløb GF1: Projekt 1. Titel Kort dækkende titel Arbejdsmarkedet og CSR - social ansvarlighed i virksomheder. Skabelon til beskrivelse af undervisningsforløb GF1: Projekt 1 LUP niveau 3 Titel Kort dækkende titel Arbejdsmarkedet og CSR - social ansvarlighed i virksomheder. Deltagere EUX GF 1 Præsentation af forløbet

Læs mere

Læreplan Identitet og medborgerskab

Læreplan Identitet og medborgerskab Læreplan Identitet og medborgerskab 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Identitet og medborgerskab er et dannelsesfag. Faget giver eleverne kompetencer til selvstændigt, at kunne medvirke som aktive medborgere

Læs mere

Skabelon for læreplan

Skabelon for læreplan Kompetencer Færdigheder Viden Skabelon for læreplan 1. Identitet og formål 1.1 Identitet 1.2 Formål 2. Faglige mål og fagligt indhold 2.1 Faglige mål Undervisningen på introducerende niveau tilrettelægges

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. HG (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Engelsk Valgfag på Social- og Sundhedshjælperuddannelsen

Engelsk Valgfag på Social- og Sundhedshjælperuddannelsen Engelsk Valgfag på Social- og Sundhedshjælperuddannelsen Niveauer og vejledende varighed Niveau F: 2,0 uger Niveau E: 2,0 uger Niveau D: 2,0 uger Niveau C: 2,0 uger 1. Identitet og formål 1.1. Identitet

Læs mere

Afsætning A hhx, august 2017

Afsætning A hhx, august 2017 Bilag 22 Afsætning A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Afsætning er et samfundsvidenskabeligt fag, der omfatter viden, kundskaber og kompetencer inden for økonomi, sociologi og psykologi.

Læs mere

Eleverne skal kunne arbejde i team med at udvikle viden om innovative processer på virkelighedsnære problemstillinger.

Eleverne skal kunne arbejde i team med at udvikle viden om innovative processer på virkelighedsnære problemstillinger. Innovation C 1. Fagets rolle Innovation C omfatter viden inden for invention, innovation og diffusion. Innovation beskæftiger sig med innovative processer, projektstyring, projektforløb og forretningsplaner.

Læs mere

En la pandilla somos familia 6. Por Dios 7. En Vivo-serien 8. A que sí? og A que no? 9. El deporte rey 10. Spontant spansk 11. Gramática Básica 12

En la pandilla somos familia 6. Por Dios 7. En Vivo-serien 8. A que sí? og A que no? 9. El deporte rey 10. Spontant spansk 11. Gramática Básica 12 SPANSK 2017/2018 Indhold En la pandilla somos familia 6 Por Dios 7 En Vivo-serien 8 A que sí? og A que no? 9 El deporte rey 10 Spontant spansk 11 Gramática Básica 12 El sur 13 Nyt begyndersystem til spansk

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Kontoruddannelse med specialer Uddannelsestid Merkantile uddannelser: 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler

Læs mere

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til:

Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Vejledende uddannelsestid 5 uger. 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Eventkoordinator Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence til at vælge

Læs mere

24 FAGPAKKER med webbøger, ipraxisforløb og mobilmissioner. KOM GODT I GANG via kurser, webinars og vores online helpdesk NYT LÆRINGSKONCEPT

24 FAGPAKKER med webbøger, ipraxisforløb og mobilmissioner. KOM GODT I GANG via kurser, webinars og vores online helpdesk NYT LÆRINGSKONCEPT NYT LÆRINGSKONCEPT NY EUD 2015 24 FAGPAKKER med webbøger, ipraxisforløb og mobilmissioner KOM GODT I GANG via kurser, webinars og vores online helpdesk praxisonline er elevens digitale boghylde. Herfra

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August-januar 09/10 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Studieområdet

Læs mere

Salg, sundhed og stil

Salg, sundhed og stil Salg, sundhed og Stil side 1 Forside Lokal undervisningsplan 2018 for fagretningen Salg, sundhed og stil På Herningsholm Erhvervsskole Projektoversigt Skabelon 8. februar 2017 08:43 Projektoversigt skabelon

Læs mere

Gennem tre undervisningsfilm på hver 15 min åbnes der op for historien om bæredygtig vandhåndtering og infrastruktur.

Gennem tre undervisningsfilm på hver 15 min åbnes der op for historien om bæredygtig vandhåndtering og infrastruktur. Lærervejledning 0 Overblik Livets Vand er en visuel undervisningsportal, der med afsæt i vandknaphed retter fokus mod nye vandteknologier og ideer i forbindelse med bæredygtig vandhåndtering. Det overordnede

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2010 Institution Grenaa tekniske skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Samfundsfag B Christina

Læs mere

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 15 Juni 16. Institution. Vejen Business College.

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 15 Juni 16. Institution. Vejen Business College. Studieplan Stamoplysninger Periode August 15 Juni 16 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Vejen Business College HHX Samfundsfag C Helle Strøm STU-SamfundsfagChh1315-E15-VØ Oversigt over

Læs mere

Dansk fra basis til D 1. udgave, 2012

Dansk fra basis til D 1. udgave, 2012 KUU Dansk fra basis til D ISBN 13 9788761643650 Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt specielt til kursister

Læs mere

Dansklærerforeningens Forlag/Systime

Dansklærerforeningens Forlag/Systime Dansklærerforeningens Forlag/Systime Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761666437 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation,

Læs mere

A Trip Around the USA

A Trip Around the USA A Trip Around the USA Niveau 6 klasse Varighed 8-12 lektioner Om forløbet Forløbet A Trip Around the USA tager eleverne med på en rejse rundt i USA, hvor de får et indblik i landets opbygning, geografien

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2015-2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUC Vest HTX Engelsk A Johnny Reyes

Læs mere

Læreplan Naturfag. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019

Læreplan Naturfag. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019 Læreplan Naturfag 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Naturfag indeholder elementer fra fysik, kemi, biologi, naturgeografi og matematik. Der arbejdes både teoretisk og praktisk med teknologi, sundhed,

Læs mere

Samfundsfag B - stx, juni 2008

Samfundsfag B - stx, juni 2008 Bilag 50 samfundsfag B Samfundsfag B - stx, juni 2008 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Samfundsfag omhandler danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk og teoretisk grundlag

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 05/06 Selandia-CEU,

Læs mere

Italiensk A stx, juni 2010

Italiensk A stx, juni 2010 Italiensk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Italiensk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det italienske sprog som kommunikations- og

Læs mere

Elevernes skal have redskaber og kompetencer, så de med et fagligt perspektiv kan indgå i drøftelser om markedskommunikation i sociale sammenhænge.

Elevernes skal have redskaber og kompetencer, så de med et fagligt perspektiv kan indgå i drøftelser om markedskommunikation i sociale sammenhænge. Markedskommunikation C 1. Fagets rolle Markedskommunikation omfatter viden inden for sociologi, forbrugeradfærd, målgruppevalg, kommunikation samt markedsføringsstrategi og -planlægning. Faget beskæftiger

Læs mere

Handelsskolernes Lærerforenings repræsentantskabsmøde 25. april 2015

Handelsskolernes Lærerforenings repræsentantskabsmøde 25. april 2015 Handelsskolernes Lærerforenings repræsentantskabsmøde 25. april 2015 Læringskonsulenter Erhvervsuddannelserne STUK, Styrelsen for undervisning og kvalitet Undervisningsministeriet /v. Lone Kirk og Lisbeth

Læs mere

Eventkoordinatoruddannelse med specialer

Eventkoordinatoruddannelse med specialer Uddannelsesspecifikt fag i uddannelsen til: Eventkoordinatoruddannelse med specialer Uddannelsestid 5 uger 1. Fagets formål og profil 1.1 Fagets formål Formålet med faget er, at eleven udvikler kompetence

Læs mere

Studieplan HHX1.Cg/ Grundforløb. Markedsorienteret studieretning. Business.

Studieplan HHX1.Cg/ Grundforløb. Markedsorienteret studieretning. Business. Studieplan HHX1.Cg/ 2013 16. Grundforløbet. Markedsorienteret studieretning. Business. Markedsorienteret Mål Grundforløb Fagligt og pædagogisk arbejdes der med at etablere og udvikle kompetencer i de enkelte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for: 1e Sa

Undervisningsbeskrivelse for: 1e Sa Undervisningsbeskrivelse for: 1e Sa Fag: Samfundsfag B, STX Niveau: B Institution: Marie Kruses Skole (207004) Hold: 1e Termin: Juni 2016 Uddannelse: STX Lærer(e): Anders Lytzen Lassen (AL) Forløbsoversigt

Læs mere

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål Bilag 20 Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det

Læs mere

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002

Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 Idræt Basketball ABC - teknik og taktik 1. udgave, 2002 ISBN 13 9788761602206 Forfatter(e) Ole Nedergaard, Rob Friedrich, Jesper Hauge En grundbog, der udvikler spillernes basketball-færdigheder og glæden

Læs mere

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab.

1. Belejringen af Syrakus Fysik, græsk, historie, latin og oldtidskundskab. Kemi Archimedes 1. udgave, 2016 ISBN 13 9788761683922 Forfatter(e) Peter Føge, Bonnie Hegner, Claus Glunk Om Archimedes, hvor han placeres i sin samtid og i videnskabsteoretisk perspektiv herunder gennemgang

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2013 Institution Teknisk Gymnasium Skive Tekniske Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX Samfundsfag

Læs mere

EUD EUX. Systimes ibøger til. Ligger der en forfatter gemt i dig?

EUD EUX. Systimes ibøger til. Ligger der en forfatter gemt i dig? Systimes ibøger til Ligger der en forfatter gemt i dig? Hos Systime er vi altid på udkig efter nye og kreative forfattere, som vil være med til at udvikle undervisnings materiale af høj kvalitet. Ring

Læs mere

International økonomi A hhx, juni 2010

International økonomi A hhx, juni 2010 Bilag 16 International økonomi A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet International økonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omhandler den samfundsøkonomiske udvikling set i et nationalt,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj 2019 EUC Nordvest hhx Fag og niveau Dansk

Læs mere

FIP-kursus samfundsfag hhx Sukkertoppen, Aarhus handelsgymnasium marts 2017 Workshop: Hvordan kan det særlige ved hhxlæreplanen.

FIP-kursus samfundsfag hhx Sukkertoppen, Aarhus handelsgymnasium marts 2017 Workshop: Hvordan kan det særlige ved hhxlæreplanen. FIP-kursus samfundsfag hhx Sukkertoppen, Aarhus handelsgymnasium 15. 16. marts 2017 Workshop: Hvordan kan det særlige ved hhxlæreplanen udfoldes? 1 Jan Thykær Baggrund - Jan Thykær Statskundskab AU 1991

Læs mere

Læreplan Dansk. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019

Læreplan Dansk. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019 Læreplan Dansk 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Danskfagets kerne er arbejdet med det danske sprog samt udviklingen af alment dannende og kommunikative kompetencer: at tale, at samtale, at præsentere,

Læs mere

Dansk fra basis til D. Niveau G 1. udgave, 2012

Dansk fra basis til D. Niveau G 1. udgave, 2012 KUU Dansk fra basis til D. Niveau G 1. udgave, 2012 ISBN 13 9788761649935 Forfatter(e) Susanne Djurhuus, Anne Damholt Bøndergaard, Annamette Kjærsgaard Andersen Udgivelsen er en ibog skrevet og tilrettelagt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2012-2014 Institution HTX Vibenhus (Københavns Tekniske Gymnasium) Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 13 Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det franske sprog, dels som

Læs mere

Spansk A stx, juni 2010

Spansk A stx, juni 2010 Spansk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale arbejdsområde

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 14 HTX

Læs mere

Samfundsfag, niveau G

Samfundsfag, niveau G avu-bekendtgørelsen, august 2009 Samfundsfag G + D Samfundsfag, niveau G 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Samfundsfag handler om danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk

Læs mere