Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative. Folkeparti og Det Radikale Venstre om styrket tilsyn med de frie grundskoler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative. Folkeparti og Det Radikale Venstre om styrket tilsyn med de frie grundskoler"

Transkript

1 Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Radikale Venstre om styrket tilsyn med de frie grundskoler 7. november 2017 Aftalepartierne bakker op om den frie skoletradition som en central mulighed i det danske uddannelsessystem og anerkender, at størstedelen af de frie grundskoler gør et godt stykke arbejde. Aftalepartierne ønsker med en ny godkendelsesprocedure at sikre, at nyoprettede frie grundskoler fra første dag kan forventes at leve op til friskolelovens krav om, at skolerne skal forberede eleverne til at leve i et samfund som det danske med frihed og folkestyre samt friskolelovens krav om skolernes uafhængighed. Herudover ønsker aftalepartierne at styrke tilsynets mulighed for at kontrollere, at de frie grundskoler driver skole på et fuldt demokratisk grundlag. Regeringen har den 7. november 2017 indgået aftale med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Radikale Venstre om styrket tilsyn med de frie grundskoler, der overordnet set består af en skærpet procedure for oprettelse af nye skoler, samt en række initiativer, der skærper tilsynet med alle de frie grundskoler, jf. tabel 1. Tabel 1 Initiativer i aftale om styrket tilsyn med de frie grundskoler Skærpede krav til dokumentation ved oprettelse af nye frie grundskoler 1. Ny godkendelsesprocedure for nyoprettede frie grundskoler, herunder vurdering af personkreds og lokaler Styrkelse af tilsynet med nye redskaber og sanktioner 2. Mulighed for afgørelse om, at skolen ikke længere kan være en fri grundskole, uden at skolen har været placeret under skærpet tilsyn 3. Generel styrkelse af tilsynet med kravet om uafhængighed 4. Styrkelse af tilsynet med skolers leje af bygninger 5. Forbud mod anonyme donationer til frie grundskoler 6. Undersøgelse af mulighed for udelukkelse af visse personer fra at virke på en fri grundskole i en tidsbegrænset periode 7. Større gennemsigtighed med skolekredsen 8. Whistleblower-ordning 9. Flere uanmeldte tilsynsbesøg 10. Undersøgelse af censorordningen og ordningen for tilsynsførende Skærpede krav til dokumentation ved oprettelse af nye frie grundskoler 1. Godkendelsesprocedure for nyoprettede frie grundskoler Der indføres en godkendelsesordning, som skal sikre, at de opstillede betingelser for oprettelse af en ny fri grundskole er opfyldt. Ordningen ændrer ikke ved den fri etableringsret for frie grundskoler inden for lovgivningens rammer, dvs. at der ikke skal foretages en hensigtsmæssigheds- eller behovsvurdering af den nye skole, men alene påses, at de opstillede krav til skolens virksomhed er opfyldt.

2 Side 2 af 6 Med godkendelsesordningen påses, at en nyoprettet fri grundskole kan forventes at tilrettelægge sin virksomhed, så den lever op til friskolelovens krav om, at nye skoler i hele deres virke forbereder elever til at leve i et samfund som det danske med frihed og folkestyre samt udvikler og styrker elevernes demokratiske dannelse og deres kendskab til og respekt for grundlæggende friheds- og menneskerettigheder, herunder ligestilling mellem kønnene, jf. den gældende 1, stk. 2, 2. pkt., i lov om friskoler og private grundskoler m.v. Endvidere påses det, at en ny skole vil kunne opfylde uafhængighedskravet i friskolelovens 5, stk. 2. I forbindelse med behandlingen af ansøgninger om godkendelse af oprettelse af nye frie grundskoler vil i så fald tillige skulle foretages en konkret vurdering af personkredsen omkring skoleinitiativet. Både i forhold til, om de har været en del af en tidligere lukket skole (jf. også initiativ nr. 6), men også bredere i forhold til, om en eller flere i kredsen ved ytringer eller på anden måde har vist, at de har holdninger, sympatier eller lignende, som er uforenelige med kravet om frihed og folkestyre, herunder demokratisk dannelse. Endvidere kan der i godkendelsesordningen indgå en konkret vurdering af, om det kan have betydning for den nye frie grundskoles uafhængighed, at skolen påtænker at leje lokaler fra en udlejer, der tidligere har udlejet lokaler til en fri grundskole, der er blevet lukket på baggrund af manglende overholdelse af uafhængighedskravet pga. forholdet til udlejer. Hvis det konkret vurderes at være af betydning, vil det kunne afvises at godkende den nye skole. Godkendelsesordningen vil omfatte nye frie grundskoler, der anmeldes med henblik på at starte undervisningen i perioden 1. august juli Der nedsættes en ekstern arbejdsgruppe med henblik på at give input og rådgivning til, hvilke grundlovssikrede rettigheders overholdelse en ny skole skal forholde sig til i forbindelse med dens oprettelse. Arbejdsgruppens input vil efterfølgende blive forelagt aftalepartierne. Styrkelse af tilsynet med nye redskaber og sanktioner 2. Mulighed for afgørelse om, at skolen ikke længere kan være en fri grundskole, uden at skolen har været placeret under skærpet tilsyn Der skal i sager om frihed og folkestyre-kravet være mulighed for at træffe afgørelse om, at skolen ikke længere kan være en fri grundskole efter friskoleloven og dermed også om fratagelse af statstilskud, uden at skolen har været placeret under skærpet tilsyn. Det skal understreges, at de almindelige forvaltningsretlige krav om sagsoplysning, partshøring osv. stadig skal iagttages før sådan en afgørelse. Ændringen skal sikre en hurtigere sagsbehandling i de sager, hvor der er helt åbenlyse og tungtvejende grunde til at konkludere, at der ikke er tilstrækkelig sikkerhed for, at en skole opfylder kravet om frihed og folkestyre. Sådanne klare og tungtvejende grunde kan eksempelvis være:

3 Side 3 af 6 at en eller flere af skolens bestyrelsesmedlemmer, ledere og lærere har ytret støtte til fx terror eller lignende forhold, som efter dekorumkravet åbenbart og i alvorlig grad er uforeneligt med frihed og folkestyre-kravet i tilfælde, hvor økonomisk støtte (donationer) til skolen fra fx fremmed magt og/eller organisationer ligeledes er udtryk for en påvirkning, der er åbenbart og alvorligt uforeneligt med frihed og folkestyre-kravet at skolen på trods af et påbud fra tilsynet indgår salgs- og lejeaftaler i forbindelse med flytning af skolen til lejede lokaler, hvor aftalerne rummer vilkår, hvorefter der ikke er tilstrækkelig sikkerhed for, at skolen overholder friskolelovens frihed og folkestyrekrav. Det samme vil kunne gøre sig gældende med hensyn til indholdet af skolens undervisningsmateriale m.v. eller dele heraf. 3. Generel styrkelse af tilsynet med kravet om uafhængighed Efter de gældende regler kan en fri grundskole, der modtager statstilskud, sættes under tilsyn på baggrund af tvivl om skolens overholdelse af uafhængighedskravet. Der er ved tilsyn med uafhængighedskravets overholdelse ikke mulighed for anvendelse af de samme redskaber som et skærpet tilsyn iværksat på baggrund af tvivl om skolens overholdelse af frihed- og folkestyrekravet med indsættelse af en observatør for tilsynet i bestyrelsen ved skærpet tilsyn. Forslaget medfører, at tilsynet med skolernes overholdelse af lovens krav om uafhængighed skal have de samme værktøjer, som er indført med virkning fra 1. januar 2017 med tilsynet med overholdelsen af lovens frihed og folkestyrekrav. Det vil fremgå af bemærkningerne til lovforslaget, at der som led i tilsynet vil kunne indgå samtaler med forældrene og eleverne, herunder også uden tilstedeværelse af skoleleder eller lærere. Endvidere vil det fremgå af bemærkningerne, at tilsynet kan foretage undersøgelse af skole-hjem-samarbejdet ved gennemgang af evt. dagsordener og referater fra forældremøder mhp. at vurdere om uafhængighedskravet bliver overholdt. En udstrækning af de tilsynsværktøjer, som blev indsat i loven med virkning fra 2017, til også at gælde tilsynet med overholdelsen af lovens uafhængighedskrav, vil derfor give tilsynet bedre muligheder for at kunne gribe ind tidligere. Ved forslaget lovfæstes det økonomisk-administrative tilsyn med de frie grundskoler, så det fremgår af loven. Denne ændring er ikke omfattet af solnedgangsklausulen, jf. punkt Styrkelse af tilsynet med skolers leje af bygninger Frie grundskoler er i modsætning til efterskoler og frie fagskoler (hvis vedtægt er indsendt efter den 7. maj 1996) ikke omfattet af krav om, at de skal eje deres bygninger. En fri grundskole kan derfor i det hele benytte bygninger, som den lejer. Der kan være en vis risiko for, at en fri grundskole kommer i et uhensigtsmæssigt afhængighedsforhold til udlejeren ved fx en svag økonomi.

4 Side 4 af 6 Der indføres krav om, at en fri grundskole, som modtager statstilskud og vil flytte hovedparten af sin skole- og undervisningsvirksomhed fra bygninger eller lokaler, som skolen ejer, til lejede bygninger eller lokaler, skriftligt skal informere Styrelsen for Undervisning og Kvalitet herom senest 4 uger før skolen indgår endelig salgsog lejeaftaler. Tilsynet kan udstede påbud til skolen om ikke at indgå aftalerne, hvis de ikke er indgået på vilkår, der er ringere for skolen end sædvanlige markedsvilkår eller hvis de rummer vilkår, hvor der enten ikke er tilstrækkelig sikkerhed for, at skolen opfylder friskolelovens uafhængighedskrav eller, at skolen ikke overholder friskolelovens frihed og folkestyrekrav. Ordningen vil omfatte alle frie grundskoler, der modtager statstilskud, herunder frie grundskoler, der ikke er under økonomisk tilsyn. 5. Forbud mod anonyme donationer til frie grundskoler Reglerne for donationer strammes, så frie grundskoler ikke længere kan modtage anonyme donationer over kr. ekskl. moms fra en donator. Ordningen vil være tilsvarende den for politiske partier, der ikke må modtage anonyme tilskud på over kr. fra en tilskudsyder. Ligesom efter ordningen for politiske partier vil frie grundskoler, der modtager anonyme donationer over kr. ekskl. moms, inden 30 dage fra modtagelsen skulle overføre midlerne til en konto hos Undervisningsministeriet, hvor donator mod behørig dokumentation indtil 6 måneder efter beløbet er overført, kan kræve det tilbagebetalt. Donationer, der ikke er krævet tilbagebetalt inden for fristen, tilfalder statskassen. Aftalepartierne vil drøfte spørgsmålet om udenlandske donationer yderligere, når der foreligger en rapport fra den tværministerielle Arbejdsgruppe om større gennemsigtighed med udenlandske donationer til trossamfund mv. Desuden drøftes muligheden for at stille krav om fuld gennemsigtighed med udenlandske donationer. 6. Undersøgelse af mulighed for udelukkelse af visse personer fra at virke på en fri grundskole i en tidsbegrænset periode Det skal undersøges, om tilsynet med de frie grundskoler kan strammes, så det bliver muligt at udelukke en eller flere personer - for eksempel medlemmer af skolebestyrelsen, leder og eventuelt lærere - fra at virke på en fri grundskole i en årrække (fx 5-10 år), hvis de har været en del af en skole, der bliver lukket, fordi den ikke har levet op til frihed og folkestyre-kravet, og hvis de har været (med)ansvarlige for forhold, som har været medvirkende til, at tilsynet har lukket skolen, jf. nedenfor. Muligheden for udelukkelse skal i givet fald gælde både i forbindelse med at virke ved allerede etablerede skoler og ved oprettelse af nye frie grundskoler. Det kunne eksempelvis være i tilfælde, hvor en eller flere af de pågældende bestyrelsesmedlemmer, ledere og evt. lærere under deres virke på en tidligere lukket skole har ytret støtte til fx terror eller lignende forhold, som efter dekorumkrav

5 Side 5 af 6 åbenbart og i alvorlig grad er uforeneligt med frihed og folkestyre-kravet, eller i tilfælde hvor den pågældende under sit virke på den tidligere lukkede skole har medvirket til (f.eks. ved at formidle eller (stiltiende) accepteret vilkår), at den har fået økonomisk støtte (donationer) fra fx fremmed magt og/eller organisationer på vilkår, der ligeledes er åbenbart og alvorligt uforenelige med uafhængighedskravet, eller den pågældende har medvirket til (f.eks. ved at bruge det i undervisning eller som bestyrelsesmedlem/lederen har godkendt eller stiltiende accepteret det), at den lukkede skole har brugt undervisningsmidler, hvis indhold var uforeneligt med frihed og folkestyre-kravet. 7. Større gennemsigtighed med skolekredsen En fri grundskole skal i forbindelse med godkendelsesproceduren kunne redegøre for sammensætningen af en eventuel skolekreds. En skolekreds er en kreds af personer, der støtter op omkring skolen, fx tidligere elever, samarbejdspartnere, forældre mv. Fuld åbenhed om skolekredsens medlemmer vil give forældrene til evt. kommende elever bedre mulighed for indsigt i, hvilke personer der som medlemmer af skolekredsen står bag skolen. En sådan indsigt vil samtidig kunne være hensigtsmæssig for tilsynet med skolen. 8. Whistleblower-ordning Enhver, herunder ansatte på frie grundskoler, forældre til elever på skolen og andre, skal have mulighed for at rette henvendelse til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, hvis de har kendskab til, at der foregår mulige lovovertrædelser eller bekymrende forhold på skolen, og have sikret deres anonymitet over for andre end styrelsen. En sådan whistleblower-ordning kan tilskynde nogle til at rette henvendelse, som ellers ville have undladt det pga. frygt for deres ansættelse, medieomtale mv. Samtidig vil ordningen kunne give styrelsen et bredere og bedre grundlag for tilsynet. Personer, der henvender sig til styrelsen, vil med en whistleblower-ordning kunne vælge at få sikret anonymitet over for andre end styrelsen, uanset at deres identitet er kendt af styrelsen. Styrelsen må i sådanne tilfælde ikke oplyse over for skoler eller andre, at den har modtaget en sådan henvendelse. Det betyder, at den person, der henvender sig, er sikret anonymitet, og at det ikke er tilladt for styrelsen at give oplysninger om henvendelsen videre, herunder i forbindelse med partsaktindsigt eller aktindsigt efter offentlighedsloven. Når styrelsen modtager en henvendelse om mulige lovovertrædelser eller bekymrende forhold på en fri grundskole, skal styrelsen tage stilling til, hvilken reaktion henvendelsen giver anledning til. Åbenlyst grundløse henvendelser vil skulle henlægges, mens styrelsen i forbindelse med andre henvendelser igangsætter de tilsynsmæssige undersøgelser, som sådanne henvendelser giver anledning til.

6 Side 6 af 6 9. Flere uanmeldte tilsynsbesøg Antallet af uanmeldte tilsynsbesøg, som Styrelsen for Undervisning og Kvalitet foretager som led i et skærpet tilsyn med overholdelse af frihed- og folkestyrekravet, skal forøges for dermed at bidrage til yderligere afdækning af eventuelle uregelmæssigheder på de udtagne skoler. 10. Undersøgelse af censorordningen og ordningen for tilsynsførende Undervisningsministeriet igangsætter en undersøgelse af censorordningen og ordningen for tilsynsførende på de frie grundskoler. Aftalepartierne vil efterfølgende få forelagt resultatet af undersøgelsen med henblik på drøftelse af eventuelle tiltag. 11. Økonomi Der afsættes 5 mio. kr. årligt fra 2018 og frem til løsning af de nye og mere omfattende tilsynsopgaver, herunder 2 mio. kr. til flere uanmeldte tilsynsbesøg. 12. Proces Aftalepartierne er enige om, at initiativerne virkeliggøres i lovgivning med forventet fremsættelse i Jan II i indeværende samling og med ikrafttræden hurtigst muligt. Aftalepartierne får forelagt udkast til lovforslag forinden den offentlige høring. Endvidere forelægges den konkrete udmøntning af indholdet i godkendelsesordningen, jf. pkt. 1, for aftalepartierne, når den eksterne arbejdsgruppe har afleveret sit input til Undervisningsministeriet. Det bemærkes, at initiativerne er omfattet af en såkaldt solnedgangsklausul, hvorfor initiativerne bortfalder pr. 1. august 2029, medmindre Folketinger vurderer, at loven skal opretholdes og inden da vedtager dette ved lov.

Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Bedre rammer for tilsyn med frie grundskoler m.v.)

Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Bedre rammer for tilsyn med frie grundskoler m.v.) Undervisningsministeriet November 2017 UDKAST Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Bedre rammer for tilsyn med frie grundskoler m.v.) 1 I lov om friskoler og private grundskoler

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. Lovforslag nr. L 178 Folketinget 2017-18 Fremsat den 1. marts 2018 af undervisningsministeren (Merete Riisager) Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Bedre rammer

Læs mere

Forslag. Til lovforslag nr. L 218 Folketinget Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 30. april til

Forslag. Til lovforslag nr. L 218 Folketinget Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 30. april til Til lovforslag nr. L 218 Folketinget 2018-19 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 30. april 2019 Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v., lov om efterskoler

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af frie grundskoler uden statstilskud

Bekendtgørelse om godkendelse af frie grundskoler uden statstilskud Bekendtgørelse om godkendelse af frie grundskoler uden statstilskud I medfør af 7 a, stk. 3, i lov om friskoler og private grundskoler m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 30 af 12. januar 2018, som ændret

Læs mere

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Danmark

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Danmark Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Danmark AUDGRUND@uvm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 M O B I L 9 1 3 2 5 6 7 3 M A BR@HUM

Læs mere

LOV nr 563 af 07/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2019

LOV nr 563 af 07/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2019 LOV nr 563 af 07/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 19/01806 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om ændring

Læs mere

Undervisningsudvalget L 178 Bilag 1 Offentligt

Undervisningsudvalget L 178 Bilag 1 Offentligt Undervisningsudvalget 2017-18 L 178 Bilag 1 Offentligt Sags nr.: 18/00200 Undervisningsministeriet Januar 2018 Høringsnotat om Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v.

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 628 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 628 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 628 Offentligt Folketingets Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalg lov@ft.dk Dan.Jorgensen@ft.dk Udlændinge-,

Læs mere

Bestyrelsesoplæg Thy Privatskole 30. maj 2017

Bestyrelsesoplæg Thy Privatskole 30. maj 2017 Bestyrelsesoplæg Thy Privatskole 30. maj 2017 Program: Aktuelt fra skoleområdet Udkast til ny ferielov Økonomi hvad er en koblingsprocent, tilskudsudvikling, nye nye donationsregler og overenskomster 2018

Læs mere

UDKAST. (Øgede frihedsgrader, rammer for donationer og styrket tilsyn med de frie skoler m.v.)

UDKAST. (Øgede frihedsgrader, rammer for donationer og styrket tilsyn med de frie skoler m.v.) UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v., lov om efterskoler og frie fagskoler og lov om private institutioner for gymnasiale uddannelser (Øgede frihedsgrader,

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 218 Folketinget Fremsat den 28. marts 2019 af undervisningsministeren (Merete Riisager) til

Forslag. Lovforslag nr. L 218 Folketinget Fremsat den 28. marts 2019 af undervisningsministeren (Merete Riisager) til Lovforslag nr. L 218 Folketinget 2018-19 Fremsat den 28. marts 2019 af undervisningsministeren (Merete Riisager) Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v., lov om efterskoler

Læs mere

Bekendtgørelse om Styrelsen for Undervisning og Kvalitets skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole

Bekendtgørelse om Styrelsen for Undervisning og Kvalitets skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole BEK nr 6 af 03/01/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 28. februar 2017 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j.nr. 16/12556 Senere ændringer

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Tømmerup Fri- og Efterskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Tømmerup Fri- og Efterskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Tømmerup Fri- og Efterskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 323010 Skolens navn: Tømmerup Fri- og Efterskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. og lov om efterskoler og frie fagskoler

Forslag. Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. og lov om efterskoler og frie fagskoler Lovforslag nr. L 36 Folketinget 2016-17 Fremsat den 6. oktober 2016 af ministeren for børn, undervisning og ligestilling (Ellen Trane Nørby) Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. og lov om efterskoler og frie fagskoler

Forslag. til. Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. og lov om efterskoler og frie fagskoler Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Den 27.06.2016 Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. og lov om efterskoler og frie fagskoler (Styrkelse af kvaliteten

Læs mere

2016/1 LSF 36 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli Forslag. til. (Styrkelse af kvaliteten på de frie grundskoler m.v.)

2016/1 LSF 36 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli Forslag. til. (Styrkelse af kvaliteten på de frie grundskoler m.v.) 2016/1 LSF 36 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli 2019 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, j.nr. 16/08378 Fremsat

Læs mere

Nedenfor beskrives hovedelementerne i aftalen, idet der henvises til de vedlagte bilag for en nærmere beskrivelse af de enkelte tiltag.

Nedenfor beskrives hovedelementerne i aftalen, idet der henvises til de vedlagte bilag for en nærmere beskrivelse af de enkelte tiltag. Aftale mellem regeringen og Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om initiativer rettet mod religiøse forkyndere, som søger at undergrave danske love og værdier og understøtte

Læs mere

Undervisningsudvalget B 68 Bilag 1 Offentligt

Undervisningsudvalget B 68 Bilag 1 Offentligt Undervisningsudvalget 2017-18 B 68 Bilag 1 Offentligt Undervisningsudvalget Christiansborg Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044

Læs mere

Proces og sanktioner i tilsynet med de frie grundskoler, særligt med frihed og folkestyre -kravet og kravet om skolernes uafhængighed

Proces og sanktioner i tilsynet med de frie grundskoler, særligt med frihed og folkestyre -kravet og kravet om skolernes uafhængighed Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Grundskolen Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr.: 29634750 Proces og sanktioner

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 99 Folketinget 2013-14. Fremsat den 12. december 2013 af undervisningsministeren (Christine Antorini) til

Forslag. Lovforslag nr. L 99 Folketinget 2013-14. Fremsat den 12. december 2013 af undervisningsministeren (Christine Antorini) til Lovforslag nr. L 99 Folketinget 2013-14 Fremsat den 12. december 2013 af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. og lov om

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ejsing Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ejsing Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ejsing Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280398 Skolens navn: Ejsing Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer

Læs mere

Tilsynsplan Ørestad Friskole

Tilsynsplan Ørestad Friskole Tilsynsplan Ørestad Friskole Hvert år: Danskundervisning alle trin Matematikundervisning alle trin Engelskundervisning mellemtrin og udskoling Det samlede timetal og fagrækken oversigt over fag og timetal

Læs mere

Tilsynsplan for 2013 for tilsynet med undervisningens indhold og kvalitet på de frie grundskoler

Tilsynsplan for 2013 for tilsynet med undervisningens indhold og kvalitet på de frie grundskoler Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Tilsynsplan for 2013 for tilsynet med undervisningens

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Humlebæk Lille Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Humlebæk Lille Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Humlebæk Lille Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 208005 Skolens navn: Humlebæk Lille Skole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Malene

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hover/Thorsted Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hover/Thorsted Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hover/Thorsted Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 667021 Skolens navn: Hover/Thorsted Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2.

Læs mere

Høringssvar lovforslag om styrkelse af kvaliteten på de frie grundskoler m.v.

Høringssvar lovforslag om styrkelse af kvaliteten på de frie grundskoler m.v. Ministeriet for børn, undervisning og ligestilling Frederiksholms Kanal 21 1220 København K AUDGRUND@uvm.dk Friskolernes Hus Middelfartvej 77 5466 Asperup Telefon 62 61 30 13 df@friskoler.dk www.friskoler.dk

Læs mere

Sekretariatsbetjening: Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Sekretariatsbetjening: Styrelsen for Undervisning og Kvalitet RAPPORT AF 8. MAJ 2018 indeholdende ANBEFALINGER FRA ARBEJDSGRUPPEN OM GODKEN- DELSE AF FRIE GRUNDSKOLER Sekretariatsbetjening: Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Anbefalinger fra arbejdsgruppen om

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nyborg Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nyborg Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nyborg Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 449009 Skolens navn: Nyborg Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bjerregrav Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bjerregrav Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bjerregrav Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 791028 Skolens navn: Bjerregrav Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Erling Østergaard

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Romalt Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Romalt Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Romalt Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280405 Skolens navn: Romalt Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Jens Chr. Pedersen

Læs mere

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Ministeriets sagsnr. 16/11123, FN s børnekonvention og privatskolerne

Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal København K Ministeriets sagsnr. 16/11123, FN s børnekonvention og privatskolerne Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

Overskrift: Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Bylderup-Bov Friskole

Overskrift: Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Bylderup-Bov Friskole Bilag Udkast til digital tilsynserklæring Overskrift: Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Bylderup-Bov Friskole 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 539 014 Skolens navn: Bylderup-Bov Friskole

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rødding Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rødding Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rødding Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 527008 Skolens navn: Rødding Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Tage Krogh Nielsen

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Viby Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Viby Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Viby Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 263003 Skolens navn: Viby Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Stige Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Stige Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Stige Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 461046 Skolens navn: Stige Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Hejin Andreasen 2.

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Spjellerup Friskole: 1. Skolens navn og skolekode. 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Spjellerup Friskole: 1. Skolens navn og skolekode. 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Spjellerup Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280038 Skolens navn: Spjellerup Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af

Læs mere

Bekendtgørelse om Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole

Bekendtgørelse om Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole Side 1 af 7 BEK nr 1172 af 12/12/2011 Gældende Offentliggørelsesdato: 15-12-2011 Ministeriet for Børn og Undervisning Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Bilag 1 Bilag

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Feldborg Frie Børneunivers: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Feldborg Frie Børneunivers: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Feldborg Frie Børneunivers: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280654 Skolens navn: Feldborg Frie Børneunivers 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Jakobskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Jakobskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for kobskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 147033 Skolens navn: kobskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Svend Aage Kronborg 2. Angivelse

Læs mere

Notat. BØRN OG UNGE Pædagogisk Afdeling Aarhus Kommune. Tilsyn med enhederne i Børn og Unge. Børn og Unge-udvalget Orientering Kopi til

Notat. BØRN OG UNGE Pædagogisk Afdeling Aarhus Kommune. Tilsyn med enhederne i Børn og Unge. Børn og Unge-udvalget Orientering Kopi til Notat Side 1 af 5 Til Børn og Unge-udvalget Til Orientering Kopi til Tilsyn med enhederne i Børn og Unge BØRN OG UNGE Pædagogisk Afdeling Aarhus Kommune Baggrund På byrådsmødet den 30. marts 2016 (sag

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rudolf Steiner Skolen, Skanderborgskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rudolf Steiner Skolen, Skanderborgskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Rudolf Steiner Skolen, Skanderborgskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 745008 Skolens navn: Rudolf Steiner Skolen, Skanderborg 1.1 Navn på den eller

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Glamsbjerg Fri-og Efterskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Glamsbjerg Fri-og Efterskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Glamsbjerg Fri-og Efterskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 433005 Skolens navn: Glamsbjerg Fri-og Efterskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hoven Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hoven Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hoven Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 760004 Skolens navn: Hoven Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Sæby-Hallenslev Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Sæby-Hallenslev Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Sæby-Hallenslev Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 319010 Skolens navn: Sæby-Hallenslev Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hvidovre Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hvidovre Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hvidovre Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280643 Skolens navn: Hvidovre Privatskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Marie Jørgensens Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Marie Jørgensens Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Marie Jørgensens Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 461043 Skolens navn: Marie Jørgensens Skole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Michael

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Atheneskolen: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Atheneskolen: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Atheneskolen: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 159040 Skolens navn: Atheneskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer for tilsynsbesøg

Læs mere

Fremsat [dato] af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag. til. (Elevråd o.l. og tilbud til børn i alderen 0-2½ år m.v.

Fremsat [dato] af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag. til. (Elevråd o.l. og tilbud til børn i alderen 0-2½ år m.v. Fremsat [dato] af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. og lov om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bakkelandets Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bakkelandets Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Bakkelandets Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 601009 Skolens navn: Bakkelandets Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Henriette

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Elise Smiths Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Elise Smiths Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Elise Smiths Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 751058 Skolens navn: Elise Smiths Skole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Amager's International School:

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Amager's International School: Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Amager's International School: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 101163 Skolens navn: Amager's International School 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Folkehøjskoler. Kursus for nye forstandere November 2018

Folkehøjskoler. Kursus for nye forstandere November 2018 Folkehøjskoler Kursus for nye forstandere November 2018 Højskoleforstander Hvorfor. Hvorfor valgte jeg at blive højskoleforstander må gerne perspektiveres i forhold til: Hvad har du lavet før du kom til

Læs mere

Ændring af lov om social service (SEL)

Ændring af lov om social service (SEL) Ændring af lov om social service (SEL) Ikrafttrædelse 1. januar 2018. Baggrund Forslaget om ændring af SEL fremsættes som led i udmøntningen af aftale (Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal

Læs mere

I perioden fra 29. juni til 28. august 2018 har følgende bekendtgørelsesudkast været i høring hos 28 eksterne høringsparter.

I perioden fra 29. juni til 28. august 2018 har følgende bekendtgørelsesudkast været i høring hos 28 eksterne høringsparter. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 Høringsnotat om bekendtgørelse om godkendelse

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Thomasskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Thomasskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Thomasskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 151021 Skolens navn: Thomasskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Charles Dalton 2. Angivelse

Læs mere

Undervisernoter: Tilsyn

Undervisernoter: Tilsyn Undervisernoter: Tilsyn Plejefamilier, herunder kommunale plejefamilier Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner Undervisernoterne består af to dele: 1. del: Baggrundsviden til underviseren 2.

Læs mere

Bekendtgørelse om Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole

Bekendtgørelse om Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens skærpede tilsyn med undervisningen på en fri grundskole BEK nr 1172 af 12/12/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 28. juni 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Børn og Undervisning, Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, j.nr. 058.24J.271

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Tømmerup Fri- og Efterskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Tømmerup Fri- og Efterskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Tømmerup Fri- og Efterskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 323010 Skolens navn: Tømmerup Fri- og Efterskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning

Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning Hovedpunkterne i lovforslaget om Politiets Efterretningstjeneste og lovforslaget om ændring af den parlamentariske kontrolordning 1. Indledning Justitsministeren vil som led i udmøntningen af den politiske

Læs mere

ændringsforslag til L 118 i relation til grundlovens 41, stk. 2

ændringsforslag til L 118 i relation til grundlovens 41, stk. 2 Uddannelsesudvalget L 118 - Bilag 9 Offentlig Parlamentarisk Afdeling Lovsekretariatet 10. december 2004 Notat om ændringsforslag til L 118 i relation til grundlovens 41, stk. 2 Sammenfatning: Notatet

Læs mere

Landstingslov nr. 10 af 15. april 2003 om frie grundskoler og undervisning i hjemmet m.v. Kapitel 1. Undervisning m.v.

Landstingslov nr. 10 af 15. april 2003 om frie grundskoler og undervisning i hjemmet m.v. Kapitel 1. Undervisning m.v. Landstingslov nr. 10 af 15. april 2003 om frie grundskoler og undervisning i hjemmet m.v. Kapitel 1. Undervisning m.v. 1. Frie grundskoler giver undervisning inden for 1. 10. klassetrin, som står mål med,

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Billesborgskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Billesborgskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Billesborgskolenskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 259021 Skolens navn: Billesborgskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af

Læs mere

Betænkning afgivet af Børne- og Undervisningsudvalget den 12. januar 2016. Betænkning. over

Betænkning afgivet af Børne- og Undervisningsudvalget den 12. januar 2016. Betænkning. over Til lovforslag nr. L 63 Folketinget 2015-16 Betænkning afgivet af Børne- og Undervisningsudvalget den 12. januar 2016 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler

Læs mere

Høring over Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Justering af regler om tilskud til tandpleje m.v.)

Høring over Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Justering af regler om tilskud til tandpleje m.v.) Fremsat den xx. marts 2015 af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (Manu Sareen) Høring over Forslag Til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Justering af regler om

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Magleby Fri- og Efterskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Magleby Fri- og Efterskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Magleby Fri- og Efterskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 482001 Skolens navn: Magleby Fri- og Efterskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om efterskoler og frie fagskoler

Forslag. Lov om ændring af lov om efterskoler og frie fagskoler Lovforslag nr. L 88 Folketinget 2016-17 Fremsat den 18. november 2016 af ministeren for børn, undervisning og ligestilling (Ellen Trane Nørby) Forslag til Lov om ændring af lov om efterskoler og frie fagskoler

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hjørring Ny Steinerskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hjørring Ny Steinerskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Hjørring Ny Steinerskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 821016 Skolens navn: Hjørring Ny Steinerskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringsted Ny Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringsted Ny Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringsted Ny Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 329022 Skolens navn: Ringsted Ny Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende n Broholm

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Høje Taastrup Privatskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Høje Taastrup Privatskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Høje Taastrup Privatskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280471 Skolens navn: Høje Taastrup Privatskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2.

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Esbjerg International Schoolskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Esbjerg International Schoolskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Esbjerg International Schoolskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280205 Skolens navn: Esbjerg International School 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Osted Fri og Efterskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Osted Fri og Efterskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Osted Fri og Efterskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 261005 Skolens navn: Osted Fri og Efterskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Friskolen i Lemming: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Friskolen i Lemming: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Friskolen i Lemming: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 743031 Skolens navn: Friskolen i Lemming 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Bente Bjørnkjær

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Lødderup Friskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Lødderup Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Lødderup Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 773032 Skolens navn: Lødderup Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Vejlernes NaturFriskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Vejlernes NaturFriskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Vejlernes NaturFriskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280220 Skolens navn: Vejlernes NaturFriskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2.

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Trelleborg Friskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Trelleborg Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Trelleborg Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 333023 Skolens navn: Trelleborg Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Peterskolen, Rønne Kristne Friskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Peterskolen, Rønne Kristne Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Peterskolen, Rønne Kristne Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 400024 Skolens navn: Peterskolen, Rønne Kristne Friskole 1.1 Navn på den eller

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Kundby Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Kundby Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Kundby Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280674 Skolens navn: Kundby Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Aksel Goth 2. Angivelse

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Andreasskolen: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Andreasskolen: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Andreasskolen: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 315013 Skolens navn: Andreasskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Carsten Overbeck 2. Angivelse

Læs mere

Betænkning. Til lovforslag nr. L 218 Folketinget Betænkning afgivet af Undervisningsudvalget den 23. april over

Betænkning. Til lovforslag nr. L 218 Folketinget Betænkning afgivet af Undervisningsudvalget den 23. april over Til lovforslag nr. L 218 Folketinget 2018-19 Betænkning afgivet af Undervisningsudvalget den 23. april 2019 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v., lov

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION THY PRIVATSKOLE. Cvr.nr Vedtægtsbilag vedr. Børnehaven/Vuggestuen

DEN SELVEJENDE INSTITUTION THY PRIVATSKOLE. Cvr.nr Vedtægtsbilag vedr. Børnehaven/Vuggestuen j.nr. 48.719/JS/LM DEN SELVEJENDE INSTITUTION THY PRIVATSKOLE Cvr.nr. 37 36 23 87 Vedtægtsbilag vedr. Børnehaven/Vuggestuen 1.0 Etablering af børnehave og vuggestue 1.1 I henhold til pkt. 3 i Thy Privatskoles

Læs mere

Dansk Friskoleforening vil gerne takke for muligheden for at udtale sig om det foreliggende udkast.

Dansk Friskoleforening vil gerne takke for muligheden for at udtale sig om det foreliggende udkast. Til Undervisningsministeriet Dansk Friskoleforening Middelfartvej 77 5466 Asperup 62 61 30 13 df@friskoler.dk www.friskoler.dk 19. februar 2019 Høringssvar vedr. udkast til forslag til Lov om ændring af

Læs mere

Strandmølleskolen Att: Bestyrelsesformand Thomas Hald Damgade 34, Postboks 128, 5610 Assens. Tilsyn med Strandmølleskolen

Strandmølleskolen Att: Bestyrelsesformand Thomas Hald Damgade 34, Postboks 128, 5610 Assens. Tilsyn med Strandmølleskolen Strandmølleskolen Att: Bestyrelsesformand Thomas Hald Damgade 34, Postboks 128, 5610 Assens Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail:

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Viby Friskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Viby Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Viby Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 263003 Skolens navn: Viby Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer for

Læs mere

Lovgrundlag. Lovgrundlag:

Lovgrundlag. Lovgrundlag: Lovgrundlag: Lovgrundlag. Tilsynet har sit grundlag i Lov om friskoler og private grundskoler mv.. Tilsynets indhold og krav er beskrevet i lovens kap. 3. 1. Formålet med tilsynet. Tilsynets formål er

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Lilleskolen Odenseskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Lilleskolen Odenseskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Lilleskolen Odenseskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 461068 Skolens navn: Lilleskolen Odense 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Calle Nørvig

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Christianshavns Døttreskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Christianshavns Døttreskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Christianshavns Døttreskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 101079 Skolens navn: Christianshavns Døttreskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Kristofferskolen. 1. Skolens navn og skolekode. Tilsynserklæring. Skolekode:

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Kristofferskolen. 1. Skolens navn og skolekode. Tilsynserklæring. Skolekode: Tilsynserklæring Tilsynserklæring for skoleåret 2017/18 for Kristofferskolen 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 265030 Skolens navn: Kristofferskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Susanne

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Friskolen for Hundelev og Omegnskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Friskolen for Hundelev og Omegnskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Friskolen for Hundelev og Omegnskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280655 Skolens navn: Friskolen for Hundelev og Omegn 1.1 Navn på den eller de

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Sofiehøj Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Sofiehøj Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Sofiehøj Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280379 Skolens navn: Sofiehøj Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Permanent tilskudsmodel for inklusion på frie grundskoler)

Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Permanent tilskudsmodel for inklusion på frie grundskoler) Undervisningsministeriet December 2017 UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om friskoler og private grundskoler m.v. (Permanent tilskudsmodel for inklusion på frie grundskoler) 1 I lov om friskoler

Læs mere

Ministeriets tilsyn med skolerne i 2018 og 2019

Ministeriets tilsyn med skolerne i 2018 og 2019 Ministeriets tilsyn med skolerne i 2018 og 2019 STUK fører et omfattende tilsyn med institutionerne på ministeriets område, herunder de frie grundskoler, hvor det står godt til, men der er plads til forbedring.

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution BAGSVÆRD FRISKOLE (HANNA SKOLEN) Hjemsted

Vedtægter for den selvejende institution BAGSVÆRD FRISKOLE (HANNA SKOLEN) Hjemsted 1 Vedtægter for den selvejende institution BAGSVÆRD FRISKOLE (HANNA SKOLEN) Hjemsted Bagsværd Friskole (Hanna Skolen) er en selvejende institution med hjemsted i Gladsaxe Kommune. Skolen har påbegyndt

Læs mere

VEDTÆGT FOR TÅRNBY KOMMUNES BORGERRÅDGIVER

VEDTÆGT FOR TÅRNBY KOMMUNES BORGERRÅDGIVER VEDTÆGT FOR S BORGERRÅDGIVER Kapitel I Generelt om borgerrådgiverfunktionen i Tårnby Kommune 1. Tårnby Kommunes borgerrådgiverfunktion er etableret med hjemmel i Lov om kommunernes styrelse 65 e. Stk.

Læs mere

Orientering om ændringer af partiregnskabsloven og partistøtteloven pr. 1. juli 2017

Orientering om ændringer af partiregnskabsloven og partistøtteloven pr. 1. juli 2017 Til samtlige kommuner, regioner, opstillingsberettigede partier til folketingsvalg og Europa-Parlamentsvalg og partistøtteberettigede partier og kandidatlister (v/lokallisterne i Danmark) Slotsholmsgade

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Odder Lille Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Odder Lille Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Odder Lille Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 727013 Skolens navn: Odder Lille Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Kjeld Læssøe

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nyborg Private Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nyborg Private Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Nyborg Private Realskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 449008 Skolens navn: Nyborg Private Realskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Fussingø-egnens Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Fussingø-egnens Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Fussingø-egnens Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 729006 Skolens navn: Fussingø-egnens Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringsted Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringsted Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Ringsted Privatskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 329018 Skolens navn: Ringsted Privatskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende n Broholm

Læs mere

Aftalepartierne er enige om, at det gøres obligatorisk for alle elever at vælge mindst et toårigt praktisk/musisk valgfag i 7.-8.

Aftalepartierne er enige om, at det gøres obligatorisk for alle elever at vælge mindst et toårigt praktisk/musisk valgfag i 7.-8. Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om styrket praksisfaglighed i folkeskolen

Læs mere

1. Indledning Tilsynsplanen beskriver Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens tilsyn med undervisningen på de frie grundskoler for 2014.

1. Indledning Tilsynsplanen beskriver Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens tilsyn med undervisningen på de frie grundskoler for 2014. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Tilsynsplan for de frie grundskoler 2014 1. Indledning

Læs mere