Forberedelse. Lægge- og monteringsvejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forberedelse. Lægge- og monteringsvejledning"

Transkript

1 1 Forberedelse Pergo gulvmaterialer bliver leveret med monteringsvejledning i form af illustrationer. Nedenstående tekst giver forklaring til illustrationerne, og er delt ind i tre områder: Forberedelser, og Rengøring. Vi anbefaler kraftig, at du læser disse oplysninger grundigt igennem og studerer illustrationerne før du går i gang med lægningen. 2 Pergo gulve kan købes i forskellige kvaliteter afhængig af brug og forventet slitage. Det er vigtigt at din forhandler har informeret dig om hvilket gulv, der egner sig til dit formål. På gulvpakkerne vil du finde forskellige symboler som beskriver gulvets egenskaber samt de medfølgende vejledninger. Yderligere informationer om disse symboler finder du også på vores hjemmeside samt i vores kataloger. Før lægningen må du kontrollere, at du har fået det gulv, som du har bestilt. Det er altid en god ide at gemme en af mærkaterne fra gulvpakkens ende sammen med din kvittering (faktura/bon) 3 Når du har fået leveret gulvet skal gulvpakkerne akklimatiseres før lægningen. Du opbevarer pakkerne uåbnet i normal rumtemperatur (minimum 15 C) og en relativ luftfugtighed mellem % i mindst 48 timer før montering. 4 Pergo gulv findes i flere forskellige formater. Illustrationerne i denne anvisning kan være i et andet format end det som du skal lægge, men princippet for forberedelserne, selve lægningen og rengøringen er det samme uanset format.

2 5 Forberedelse Et Pergo gulv må kun lægges på et solidt selvbærende undergulv. Det kan lægges direkte på eksisterende trægulv eller gulv med gammel belægning som vinyl eller linoleum med tætte, svejsede samlinger. Gamle tæpper skal altid fjernes sammen med underlaget til disse. Har du et undergulv af keramiske fliser må du eventuelt afrette gulvet samt udlægge en 0,20mm dampspærre. 6 Hele undergulvet skal kontrolleres for ujævnheder. Hvis du bruger en 1-meters retholt til kontrollen skal du kontrollere at der ikke er fordybninger, der er lavere end 3mm. Der må heller ikke være forhøjninger eller trin der er højere end 1,2mm inden for en radius på 250mm. Slib eventuelle forhøjninger ned og brug selvnivellerende spartelmasser for at opnå et helt ret og perfekt undergulv. Spørg din forhandler om råd. 7 Når du har kontrolleret og eventuelt udbedret ujævnheder skal du støvsuge undergulvet omhyggeligt. For at undgå irriterende knirk i undergulv fra træ, spånplader, krydsfiner eller lignende skal du eventuelt skrue disse ned til det bærende bjælkelag. 8 De fleste Pergo gulve leveres med vor patenterede fastmonteret trinlydsdæmpende underlag, SoundBloc. Hvis du kan se at Pergo logoet er trykt på bagsiden af planken, så har den SoundBloc. Dette betyder, at du kan lægge gulvet direkte på eksisterende træbaseret undergulv eller på gulve med andre træbaserede undergulve uden først at lægge et underlag. Dette gør monteringen hurtigere og lettere. Hvis du vil lægge et ekstra underlag (> 30 kg/m3, 3 mm, CS (Compression strength) > 25kPa) for at opnå ekstra lydreduktion eller gøre det mere behageligt at gå på kan du vælge mellem Pergo Foam, Pergo Smart Underlay, Pergo Akustikmåtte eller Pergo Whisperwalk (Comfortplade). Hvis du skal lægge Pergo på undergulv af keramiske fliser, vinylfliser på beton eller er der gulvvarme skal du altid udlægge en 0,20mm dampspærre som et minimum. Dampspærren lægges med et overlæg på minimum 20cm.

3 9 Forberedelse Gulvet må ikke lægges i vådrum eller i rum med afløb. 10 Et Pergo gulv er udviklet til at blive monteret som et flydende gulv, og det giver mulighed for at gulvet naturlig kan udvide og trække sig sammen i takt med svingninger i temperatur og luftfugtighed. Derfor må gulvet heller aldrig låses fast til undergulvet med skruer, søm eller lim og fugemasser så disse naturlige bevægelser forhindres. Et Pergo gulv kan heller ikke lægges direkte på bjælkelag. 11 Meget tunge møbler og indretninger kan forhindre det færdige gulv i at bevæge sig i takt med temperatur og fugtighedsændringer. Tunge møbeldele så som køkkenelementer med keramiske eller marmorplader, tunge opbevaringsreoler eller lignende skal derfor ikke placeres direkte på gulvet. 12 Der skal altid lægges en dæmpspærre, når du lægger Pergo på undergulve af beton/cementbaseret materialer, spartelmasse og lignende. Brug altid en 0,20mm PE-folie som minimum på alle typer af uorganiske undergulve, eller hvis du har gulvvarme uanset om gulvet ligger i etageadskillelse eller om undergulvet er gammelt. Pergo s 2.5 mm Moisturbloc Extreme skal anvendes, der hvor fugtigheden er over, eller kan forventes at overstige 75 % RH. (4,5%CM i beton og 0,5% i anhydrit)

4 13 14 Forberedelse Pergo gulv er velegnet til at lægges på undergulv med elektrisk eller vandbåren opvarmning. Der findes et utal af gulvvarmesystemer på markedet, så afklar muligheder og begrænsninger for dit system med din lokale leverandør. Hvis du lægger Pergos eget gulvvarmesystem, Pergo Quickheat, skal du læse instruktionen som følger varmemåtterne. Uanset hvilket system, der anvendes anbefaler vi altid at der udlægges en 0,2 mm PE-folie før du monterer Pergo laminatgulv eller Pergo Vinyl. Varmesystemet skal være jævnt fordelt over hele gulvfladen. Elektriske systemer der ikke er selvregulerende skal have en sensor til termostat for at holde overfladetemperaturen på Pergo gulvet under 28 C. Undgå tildækning af den opvarmede flade med tunge tæpper, madrasser, puder eller andet isolerende materiale som kan føre til at overfladetemperaturen overstiger de tilladte 28 C. Dette kan føre til skader på gulvet som ikke omfattes af garantien. Da et Pergo gulv består af organiske materialer vil gulvet helt naturlig krympe og udvide sig i takt med svingninger i temperatur og luftfugtighed. Det ideelle indeklima er RH. Holdes klimaet indenfor dette, medfører næsten ingen bevægelse. Et Pergo gulv kendetegnes ved, at det fungerer godt indenfor området mellem % RH forudsat at nogle vigtige regler følges ved selve lægningen. Hvis gulvet lægges i tørre omgivelser holder du en afstand på 3mm mellem gulvmaterialet og væggen, dørtrin, rør-gennemføringer og andet fast inventar. Hvis gulvet lægges i fugtige omgivelser så holder du en afstand på 8mm. Afstanden skal sikre, at gulvet kan bevæge sig i takt med skiftende årstider og må ikke fuges med for eksempel silikone, fugemasse eller lim. Fastgør aldrig gulvet med skruer, søm, lim eller andre materialer.

5 15 16 Forberedelse Da et Pergo gulv er bygget op af organiske materialer vil gulvfladen helt naturlig krympe og udvide sig. Bevægelsen i et færdigt lagt gulv vil være det samme i både længde og bredde. Den anbefalede maksimale gulvstørrelse er 10x10 meter i et rektangulært rum før det er nødvendigt med ekspansionslister. Det er alligevel således, at hvis fugtigheden holdes konstant mellem % i normal rumtemperatur så kan du øge gulvstørrelsen til 15x15 meter. Ekspansionslister (T-lister) er påkrævet i døråbninger, i typiske korridorvinkler, når der er søjler og lignende. Et Pergo gulv kan også lægges i større flader ved brug af SafeSeal i samlingerne på gulvets langsider. Hvis gulvet som skal lægges er større end de anbefalet 10x10 meter, eller hvis rummet har vinkler eller lignende, skal der lægges en ekspansionsliste (T-lister). Vores 4-i-1 Universalliste er perfekt til disse situationer, og kan for eksempel også benyttes som afslutninger mod trin, skydedøre og fliser samt overgange til andre gulvbelægninger og lignende. Det er vigtig at afsætte korrekt afstand mellem metalskinne og gulvets yderkant. En afstand på 3mm på hver side af metalskinnen anbefales ved tørt klima, og 8mm ved et fugtigt klima. Lim aldrig selve profilen til Pergo gulvet. Der medfølger en detaljeret monteringsanvisning med i pakken af 4-i-1 Universallisten.

6 17 Pergo gulv er nemt at lægge, og du behøver ikke kostbart specialværktøj. Ud over det almindelige værktøj som du har hjemme (tommestok, blyant, hammer, håndsav eller stiksav, en vinkel og måske en boremaskine), behøver du kun et Pergo ssæt som indeholder slagklods, slagjern og afstandsklodser. Sørg for at have alt værktøj tilgængelig før du starter monteringen. 18 Et Pergo gulv har en overflade som er meget slidstærk og er dermed ekstra sløvende på alt skærende og borende værktøj. For at undgå afskalling, hav plankens dekorside op, når du tilskærer med en håndsav, og vend den nedad når du bruger en elektrisk stiksav som vist på illustrationen 19 Alle Pergo planker kontrolleres metodisk for enhver ufuldkommenhed både ved brug af automatisk high-tech videosystemer og visuelle kontroller før pakning. Alligevel kan plankerne blive skadet under transport, flytning og ved åbning af pakken. For at undgå, at du lægger en planke med skader i overfladen, på kanten eller i samlingen skal du selv nøje kontrollere hver planke før lægning.

7 20 Inden du starter, skal du måle længde og bredde på rummet således at du planlægger en god tilpasning af rummets format og for at undgå, at du ender med, at den sidste række bliver for smal. Dette er især vigtigt ved montering af fliseformaterne, men også ved planke gulve. Start lægningen mod den væg som har flest døråbninger. Det er altid nemmest at slutte mod en væg uden døre. Generelt måler du først bredden på rummet og dividerer med plankens synlige mål. Hvis den sidste række bliver smallere end 40mm vil lægningen blive lettere hvis du i stedet for halverer bredden på den første række. På samme måde, del længden af rummet med længden af plankens synlige mål. Hvis det sidste plankestykke i rækken bliver meget kort anbefaler vi at kappe den første planke i rækken for at lette lægningen. Sørg også for at du har et forbandt mellem endesamlingerne på en 1/2 eller 1/3 plankelængde. Minimum forbandt er 300mm mellem endesamlingerne. 21 Hvis dit projekt kræver, at der skal lægges et underlag eller fugtspærre skal det lægges nu. Når dette er gjort starter du monteringen af Pergo gulvet fra venstre mod højre mod den væg, som du har valgt som startvæg. Læg startplanken ned på undergulvet således at feren peger mod startvæggen og enden med den fleksible plastik fer er til højre. Vi anbefaler at bortskære feren på langsiden af planken i den første række. Hvis der er ujævnheder i væggen må du tegne disse på planken og skære den første række til, eller for at undgå at den sidste række bliver for smal, så sørg for at skære med dekorsiden op når du bruger håndsav, og med dekorsiden ned ved brug af elektrisk stiksav.

8 22 Takket være vores patenterede PerfectFold låsesystem er sammenkoblingen af plankerne meget enkel. Brug lidt ekstra tid på at få de 2-3 første rækker lige og tætte. Dette er helt afgørende for at opnå et godt slutresultat. Efter at have gjort forberedelserne for den første planke (se illustrationen 20 21) lægger du den fladt ned på gulvet med den tilskåret langsiden mod startvæggen og noten ud i rummet Brug afstandsstykkerne, der følger med i monterings-sættet (illustration 17) for at sikre korrekt afstand til væggen både på kort- og langside (illustration 14) Klik den næste planke sammen ved at presse den ned i endesamlingen som vist. Sørg for at plankerne flugter hinanden 100% og brug afstandsklodserne mod væggen før du lægger den næste planke. 23 Forsæt med at lægge gulvet dog ret op på alle plankerne i den første række. Den sidste planke i rækken skal normalt tilskæres. Sørg for at du opretholder korrekt afstand til væggen også for enden af plankerækken. Den afskårne halvdel fra sidste planke i den første række kan normalt bruges som startplanke i den anden række. Husk afstandsstykket mod væggen.

9 24 Start lægningen af den anden række med resten fra første række. Sørg for at afstanden mellem endesamlingerne er minimum 300 mm. Vi anbefaler et forbandt på enten 1/3 eller 1/2 af plankelængden afhængig af formatet. Normalt kan du bruge resten fra første række(løbende forbandt). Hvis dette giver et for kort forbandt kan du enten kappe den tilpassende længde, eller du kan gemme den til startplanke i en senere række og i stedet skære en ny planke. 25 Hvis du af en eller anden grund må demontere en endesamling må du aldrig løfte den op i endesamlingen! Et løft op vil ødelægge klik mekanismen. Den eneste og sikreste måden at demontere en endesamling er at parallel forskyde samlingen, som vist. 26 Den letteste måde at koble plankerne sammen på langsiden er ved at lægge den løse planken fladt ned på gulvet og så skyde den mod den forrige rækkes fer til den stikker ind i noten. Løft så planken op i en vinkel på ca.30 og skyd feren helt ind i noten. Vip planken lidt let op og ned mens du presser let ind mod forrige række og ned mod undergulvet. Du vil ofte høre et lille klik. Kontroller at samlingen er tæt, og om nødvendig bruger du slagklodsen fra monteringssættet med et let slag med hammeren for at sikre samlingen er helt tæt.

10 27 Hvis du af en eller anden grund skal have en planke op igen skal du først løfte og frigøre hele plankerækken (som et helt stykke) på langsiden. Så kan du skyde hver endesamling fra hinanden som vist. Løft aldrig op i endesamlingen, da dette vil ødelægge kliksystemet. 28 Det er meget let at montere endesamlingerne takket være vort Perfect- Fold system. Placer blot den næste planke fladt ned på undergulvet, skyd planken ind mod forrige række således at feren kommer ind i noten. Løft planken op i en vinkel på ca.30 fra undergulvet og skyd den så forsigtig mod venstre således at den rammer enden på den forrige planke i rækken. Vip så planken let op og ned mens du presser let ind mod forrige række og ned mod undergulvet. Du vil ofte høre et klik som indikerer at feren er låst korrekt sammen med noten. Endesamlingen låses automatisk, men du skal altid kontrollere at samlingen er tæt og går jævnt fra planke til planke. Eventuelle højdeforskelle justeres ved at presse endesamlingen ned på den sidste planke med tommelfingeren. Er der en lille åbning i endesamlingen bruger du slagklods og et forsigtigt slag med hammeren for at slå den sammen. Er samlingen stadig ikke perfekt check den for snavs eller lign. Når de 2 3 første rækker er lagt på plads har du et godt indtryk af hvordan det færdige gulv vil se ud. Ved at fortsætte lægningen nu, har du accepteret udseendet på det færdige gulv. 29 For at opnå en pæn afslutning ved døre og trin anbefaler vi at underskære dørkarmen (gerigter). For at gøre dette korrekt tager du en Pergo planke omvendt og lægger den ned på undergulvet mod dørkarmen (gerigten). Hold så håndsaven fladt ned mod planken og skær dørlisten. Fjern de løse stumper og savsmuld, og på denne måde kan du skyde Pergo planken under listen, når du lægger gulvet. Normalt lægges gulvplankerne parallelt med rummets længderetning. Hvis en af disse vægge har døre, vil det gøre jobbet lettere at starte langs denne væg.

11 30 Når du lægger den sidste række tilskæres den på bredden. Husk at tage hensyn til placering af afstandsklodser og eventuel afmærkning for konturskæring af plankerne mod væggen. Hvis du har en døråbning med dørtrin skyder du planken under dørkarmen (gerigten) først, og så mod den forrige plankens ende. Pres endesamlingen ned så der er åben på langsiden. Langsiden låses ved at bruge slagjernet fra monteringssættet. Placer jernet mellem væggen og plankekanten ca 10 cm fra den ende som ikke er sammenkoblet. Slå så forsigtig på slagjernet som vist samtidig med, at du flytter jernet langs plankekanten mod den sammenkoblede endesamling. Kontroller. 31 Ved lægning af Pergo omkring rør skal du først måle op og afmærke det helt nøjagtige centrum for hvert af rørene på planken. Bor et hul for hvert af rørene som er 10mm større end rørets diameter ved tørt klima, og 16mm stort ved fugtigt klima. Hvis hullerne er på plankens langside skærer du et snit på 45 fra hvert hul til plankens yderkant, og så mellem hullerne som vist. Hvis hullerne er på plankens ende saver du lige på tværs af planken således at snittet rammer centrum af hullerne. Læg planken ned. Den løse stump limes på plads med almindelig trælim. Sørg for at der ikke kommer lim ned på undergulvet som kan låse gulvet fast. Brug afstandsklods mod væggen for at holde limsamlingen tæt. Afstand mellem rør og gulv er for at give gulvet bevægelsesmulighed ved forskellige årstider. Denne åbning skal derfor ikke fyldes med akryl, silikone, lim eller lignende. Brug en rørroset for at skjule åbningen mellem rør og gulv.

12 32 Kontroller overfladen af det færdigt monteret gulvet, fjern afstandsstykkerne og monter Pergo dekormatchende væglister som det er beskrevet på instruktionen som følger gulvlistepakken.

13 Rengøringsvejledninger Normal rengøring (og efter montering) Støvsug gulvet godt først med børstemundstykke. Tørmop eller fej for at fjerne snavs og støv. Lige efter lægning er det som regel nødvendig at rengøre gulvet. Hav da ca. 7 liter varmt vand i en spand, og tilsæt 2 teskeer Pergo Floor Cleaner i vandet. Det er meget vigtig ikke at overdosere. Vrid en Pergo mikrofibermoppe op i vandet og vask overfladen ren. Tør efter. Maskinvask moppekluden efter hver rengøring ved 60 C uden sæbe og skyllemiddel. Se etiket Kontorstole skal have monteret hjul beregnet til hårde overflader for at undgå ekstraordinær slitage på gulvet. Vi anbefaler også Pergo filtdupper på alle møbelben for at undgå at ridse overfladen. Gode dørmåtter er også vigtig sammen med normalt god rengøring for at holde gulvene flotte i mange, mange år.

domestic Elegance Forberedelse INSTALLATION INFORMATION

domestic Elegance Forberedelse INSTALLATION INFORMATION Forberedelse 1 Pergo Domestic Elegance leveres med vejledninger i form af illustrationer. Nedenstående tekst giver forklaringer på illustrationerne og er inddelt i tre områder: Klargørings-, monterings-

Læs mere

Læggeanvisning for Everfloor Marinegulve 14 mm side 1 Læs hele læggeanvisningen inden montering påbegyndes Bryd ikke emballagen før gulvet lægges. Pakken opbevares i rummet 48 timer før lægning. Egnede

Læs mere

KLARGØRING. INSTALLATION INFORMATION premium click optimum click. Følg nøje alle anvisninger for at opnå et godt resultat.

KLARGØRING. INSTALLATION INFORMATION premium click optimum click. Følg nøje alle anvisninger for at opnå et godt resultat. 1 Følg nøje alle anvisninger for at opnå et godt resultat. KLARGØRING Vi anbefaler, at alle planker til samme gulvprojekt bestilles på samme tid. 2 Sørg altid for at opbevare Pergo-vinyl omhyggeligt for

Læs mere

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013

Starfloor. Lægningsvejledning. 17.september 2013 Starfloor Lægningsvejledning 17.september 2013 Lægningsvejledning Brugsklasse Anvendelsesområder STARFLOOR CLICK er et gulv udviklet til bolig segmentet. * *følg lægningsvejledningen nøje Akklimatisering

Læs mere

premium Klargøring 1 INSTALLATION INFORMATION

premium Klargøring 1 INSTALLATION INFORMATION Klargøring 1 Pergo Premium klikgulv-materialer leveres med vejledninger i form af illustrationer. Teksterne herunder forklarer illustrationerne og er inddelt i tre forskellige afsnit: Klargørings-, monteringsog

Læs mere

MONTERINGS INSTRUKTIONER

MONTERINGS INSTRUKTIONER R MONTERINGS INSTRUKTIONER Pergo Original Collection, Pergo Naturaltouch Collection, Pergo Vintage Collection, Pergo Exotic Collection, Pergo Classic Plus 1. Forberedelser Se illustration 1 til 2 samt

Læs mere

optimum Klargøring 1 INSTALLATION INFORMATION

optimum Klargøring 1 INSTALLATION INFORMATION Klargøring 1 Pergo Optimum gulvmaterialer til fastlimning leveres med vejledninger i form af illustrationer. Teksterne herunder forklarer illustrationerne og er inddelt i tre afsnit: Klargørings-, monteringsog

Læs mere

EG Slotsplanke. Planker til fastmontering på strøer, svømmende samt fuldklæbning.

EG Slotsplanke. Planker til fastmontering på strøer, svømmende samt fuldklæbning. Planker til fastmontering på strøer, svømmende samt fuldklæbning. 1 Dimensioner Tykkelse: Bredde: Længde: 21 mm 260 mm 1200 + 2400 mm Opbygning Hørning Slotsplanke leveres lamineret af 6 mm europæisk eg,

Læs mere

Læggevejledning Plus-Mad Douglas gulv planker hele og faldende længder. Januar 2011. Generelt Side 2. Lægning på strøer og bjælkelag Side 3

Læggevejledning Plus-Mad Douglas gulv planker hele og faldende længder. Januar 2011. Generelt Side 2. Lægning på strøer og bjælkelag Side 3 Plus-Mad Læggevejledning Plus-Mad Douglas gulv planker hele og faldende længder. Januar 2011 Indhold Generelt Side 2 Lægning på strøer og bjælkelag Side 3 Lægning på Beton Side 4 Fuldlimning Side 5 Gulvvarme

Læs mere

optimum-lim Klargøring OPLYSNINGER TIL GULVLÆGNING Vi anbefaler, at alle planker til samme kommercielle gulvprojekt bestilles på samme tid.

optimum-lim Klargøring OPLYSNINGER TIL GULVLÆGNING Vi anbefaler, at alle planker til samme kommercielle gulvprojekt bestilles på samme tid. Klargøring Vi anbefaler, at alle planker til samme kommercielle gulvprojekt bestilles på samme tid. Sørg altid for transportere vinylgulvet forsigtigt og opbevare det omhyggeligt for at undgå, at det vrider

Læs mere

Vi har 2 typer laminatgulv. Begge samles på samme måde på den lange side, men har forskellige kliksystemer for enden af laminatpladerne:

Vi har 2 typer laminatgulv. Begge samles på samme måde på den lange side, men har forskellige kliksystemer for enden af laminatpladerne: Produktguide LAMINATGULV 50_018 GODT AT VIDE Vores laminatgulv kan lægges på det eksisterende gulv, undtagen på tykke væg-til-væg-tæpper. Vi har det tilbehør du kan få brug for, som forskellige underlag,

Læs mere

Paris sildebens laminat

Paris sildebens laminat Paris sildebens laminat Læggevejledning: Generelt Træ er et hygroskopisk materiale; det, man i daglig tale kalder et levende materiale. Afhængigt af den omgivende luftfugtighed og temperatur enten afgiver

Læs mere

Læg dit gulv ved en temperatur mellem 18 og 30 C. Brug et særligt underlag ved en temperatur over 45 C.

Læg dit gulv ved en temperatur mellem 18 og 30 C. Brug et særligt underlag ved en temperatur over 45 C. 5 gyldne regler Læg dit gulv ved en temperatur mellem 18 og 30 C. 48h Pergo-Vinyl skal akklimatiseres der, hvor det skal lægges, ved en temperatur på 18-30 i mindst 48 timer, før arbejdet skal udføres.

Læs mere

LÆGNINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING LÆGNING AF B O L I G V I N Y L G Ø R - D E T- S E LV - S Å DA N!

LÆGNINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING LÆGNING AF B O L I G V I N Y L G Ø R - D E T- S E LV - S Å DA N! LÆGNINGS- & MONTERINGSVEJLEDNING LÆGNING AF B O L I G V I N Y L G Ø R - D E T- S E LV - S Å DA N! LÆGNING AF B O L Et vinylgulv skal lægges næsten som et væg-til-væg tæppe, og er du vant til at foretage

Læs mere

At fremstille et fyrretræsgulv tager mere end 100 år. Til gengæld tager det

At fremstille et fyrretræsgulv tager mere end 100 år. Til gengæld tager det Praktiske råd Proffens tips Monteringsvejledning At fremstille et fyrretræsgulv tager mere end 100 år. Til gengæld tager det endnu længere tid at slide det op. Massive fyrretræsgulve er levende gulve.

Læs mere

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER

MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER MONTERING AF DINE QUICKSTEP-FLISER 1) GENERELT QUICKSTEP UNICLIC er et revolutionerende system til lægning af laminatgulve uden brug af lim. Det praktiske not-/ferdesign betyder, at fliserne klikkes sammen.

Læs mere

Klargøring. OPLYSNINGER TIL GULVLÆGNING premium click optimum click

Klargøring. OPLYSNINGER TIL GULVLÆGNING premium click optimum click Følg nøje alle anvisninger for at opnå et godt resultat. www.pergo.com Klargøring Vi anbefaler, at alle planker til et kommercielt gulvprojekt bestilles på samme tid for at undgå mindre variationer i farve

Læs mere

Hold en indendørstemperatur på over 0 C.

Hold en indendørstemperatur på over 0 C. GYLDNE REGLER 8-0 C Læg dit gulv ved en temperatur mellem 8 og 0 C. Materialerne til et Quick-Step Livyn-gulv skal akklimatiseres der, hvor det skal lægges, ved en temperatur på 8-0 C i mindst 8 timer,

Læs mere

VEJLEDNING I LÆGNING AF QUICK-STEP LAMINATE MED HYDROSEAL-TEKNOLOGI.

VEJLEDNING I LÆGNING AF QUICK-STEP LAMINATE MED HYDROSEAL-TEKNOLOGI. . KLARGØRING. LÆGNING AF. FÆRDIGGØRELSE. VEDLIGEHOLDELSE VEJLEDNING I LÆGNING AF QUICK-STEP LAMINATE MED HYDROSEAL-TEKNOLOGI. FØLG NØJE ALLE ANVISNINGER FOR AT OPNÅ ET GODT RESULTAT. - 0-% RH 8h i www.quick-step.com

Læs mere

5 gyldne regler. OPLYSNINGER TIL GULVLÆGNING premium click optimum click. Installer dit gulv ved en rum- og gulvtemperatur på mellem 18 og 30 C.

5 gyldne regler. OPLYSNINGER TIL GULVLÆGNING premium click optimum click. Installer dit gulv ved en rum- og gulvtemperatur på mellem 18 og 30 C. C C OPLYSNINGER TIL GULVLÆGNING 5 gyldne regler Installer dit gulv ved en rum- og gulvtemperatur på mellem 18 og 30 C. 48h Pergo-Vinyl skal akklimatiseres der, hvor det skal lægges, ved en temperatur på

Læs mere

Monteringsvejledning. click

Monteringsvejledning. click click Monteringsvejledning Fremstilling af Marmoleum click Marmoleum click har et toplag af linoleum, som er fremstillet af naturlige rå-materialer i en miljøvenlig produktionsproces. Hovedbestanddelen

Læs mere

Læggevejledning. 21mm SLOTSPLANKER. 2 2 mm LAMELGULVE

Læggevejledning. 21mm SLOTSPLANKER. 2 2 mm LAMELGULVE Læggevejledning 21mm SLOTSPLANKER samt 2 2 mm LAMELGULVE For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. Beskrivelser og billeder er vejledende. MARTS 2012 Hørning Parket A/S Skellerupvej

Læs mere

Inden gulvet leveres skal huset være lukket, tørt og varmt, og indeklimaet være under kontrol (Stabil temperatur og RF %).

Inden gulvet leveres skal huset være lukket, tørt og varmt, og indeklimaet være under kontrol (Stabil temperatur og RF %). Læggevejledning 1 Indhold: Introduktion... 3 Huskeliste... 3 Modtagelse... 4 Luftfugtighed og temperatur... 4 Strøafstand... 5 Montering på eksisterende gulve eller spån/krydsfinerplader... 5 Montering

Læs mere

For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser er vejledende.

For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser er vejledende. Læggevejledning HØRNING Origin massive plankegulve For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser er vejledende. Hørning

Læs mere

Læggevejledning fer & not

Læggevejledning fer & not Læggevejledning fer & not Monteringsvejledning Huskeliste 1. Plankerne leveres pakket i plastik. Dette er for at beskytte dem under transporten. 2. Inden gulvet leveres, skal bygningen være lukket, tør

Læs mere

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C.

LÆGNINGSVEJLEDNING. LÆGNINGSTEMPERATUR Den ideelle lægningstemperatur er 20 og skal være inden for et interval fra 15 C til 28 C. Vi anbefaler at læse følgende lægningsvejledning for ikke at glemme noget og for at drage fuld nytte af dit gulv i mange år. ANVENDELSE LÆGNINGSVEJLEDNING BRUG Gulvbelægning som udelukkende er beregnet

Læs mere

Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum

Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum Læggeanvisning Teak Marine Skibsplank - 9 mm lagt i vådrum Denne anvisning gælder Gulvexperten Teak Marine Skibsplank i 9 mm tykkelse lagt fuldklæbet til vandtæt underlag, fuget med gummifugemasse. Anvendelse

Læs mere

Vi har 2 typer laminatgulv. Begge samles på samme måde på den lange side, men har forskellige kliksystemer for enden af laminatpladerne:

Vi har 2 typer laminatgulv. Begge samles på samme måde på den lange side, men har forskellige kliksystemer for enden af laminatpladerne: Produktguide LAMINATGULV 23_017 GODT AT VIDE Vores laminatgulv kan lægges på det eksisterende gulv, undtagen på tykke væg-til-væg-tæpper. Når du lægger gulv, skal du altid bruge NIVÅ gulvunderlag (sælges

Læs mere

MASSIVE TRÆGULVE OG BØJLELÆGNING

MASSIVE TRÆGULVE OG BØJLELÆGNING TIPS OG VEJLEDNING MASSIVE TRÆGULVE OG BØJLELÆGNING WINNING SPORTS FLOOR SOLUTIONS FØR DU GÅR I GANG..! Byggeriet skal være tørt og lukket. Varmeanlægget skal være installeret og afprøvet, og i fyringssæsonen

Læs mere

Læggevejledning P A R K E T

Læggevejledning P A R K E T Læggevejledning P A R K E T For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser og billeder er vejledende. P A R K E T - O G

Læs mere

5-I-1 LISTE. Ordrekode Foto Dimensioner Pakkemængder

5-I-1 LISTE. Ordrekode Foto Dimensioner Pakkemængder Ordrekode Foto Dimensioner Pakkemængder PGINCP(-)MD215 2150 x 13 mm x 48 mm 1 (inklusive kniv + skinne) Produktbeskrivelse Listen med Incizo teknologi er en enkel løsning til at skabe et perfekt finish

Læs mere

ProDeck Komposit. ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt produkt, som er fremstillet af HDPE og træfibre.

ProDeck Komposit. ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt produkt, som er fremstillet af HDPE og træfibre. ProDeck KOMPOSIT 2 ProDeck Komposit ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt produkt, som er fremstillet af HDPE og træfibre. ProDeck Komposit har i kraft af materialesammensætningen en flot og hård

Læs mere

Læggevejledning 20-22 mm

Læggevejledning 20-22 mm Læggevejledning 20-22 mm Massivt plankegulv, lamelparket/-plank i 20-22 mm med eller uden gummifuge (gummifuge kun til massiv, gummiliste kun til lamel). Planker med fejl frasorteres inden lægning. Husk:

Læs mere

Læggevejledning FEB. 2004

Læggevejledning FEB. 2004 Læggevejledning P L A N K E R For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser og billeder er vejledende. P A R K E T - O

Læs mere

Læggevejledning PLANKER

Læggevejledning PLANKER Læggevejledning PLANKER For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser og billeder er vejledende. P A R K E T - O G P L

Læs mere

Montagevejledning. Massive gulve. Tronholmen 10 8960 Randers SØ Tel: 46 92 75 70 www.alpogroup.dk

Montagevejledning. Massive gulve. Tronholmen 10 8960 Randers SØ Tel: 46 92 75 70 www.alpogroup.dk Montagevejledning Massive gulve Tronholmen 10 8960 Randers SØ Tel: 46 92 75 70 www.alpogroup.dk Montagevejledning Massive gulve Inden du går i gang med at lægge dit nye gulv er det vigtigt at forberede

Læs mere

01 DK. Læggevejledning. Douglas hele længder

01 DK. Læggevejledning. Douglas hele længder 01 DK Læggevejledning Douglas hele længder Dinesen læggevejledning for Douglas gulve i hele længder Februar 2011 Gulve med løs fer og gulve med fast fer Indhold Generelt 4 Lægning af Dinesen gulve med

Læs mere

norament formtrapper monteringsvejledning

norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper monteringsvejledning norament formtrapper er egnet til ligeløbstrapper norament formtrapper er en færdig profil, hvor forkant, trin og stødtrin er i ét stykke. De er egnet til indendørs

Læs mere

Lægningsvejledning. Safetred Universal og Safetred Spectrum. Läggningsanvisning. December 2012 PLASTGOLV

Lægningsvejledning. Safetred Universal og Safetred Spectrum. Läggningsanvisning. December 2012 PLASTGOLV Lægningsvejledning Läggningsanvisning Safetred Universal og Safetred Spectrum December 2012 PLASTGOLV 1. Forudsætninger 1.1 Underlaget skal være rent, tørt og jævnt samt fri for revner. Evt.pletter efter

Læs mere

armerings- og afretningsplader

armerings- og afretningsplader Monteringsvejledning MAX 4 FS09 armerings- og afretningsplader Indhold side MAX 4 FS09 2 Tekniske specifikationer 2 Sikkerhed 3 Forberedelse 3 Vådrum 3 Tilskæring 3 Kantprofiler 3 Udlægning 4 Dilatationsfuger

Læs mere

Trægulve. Lægningsanvisning. Elegance. 04 november 2014

Trægulve. Lægningsanvisning. Elegance. 04 november 2014 Lægningsanvisning Trægulve Elegance 04 november 2014 BETINGELSER Før lægning Undergulvet skal være rent, tørt, fast og plant. Den relative luftfugtighed skal ligge mellem 30-60 % før, under og efter installation

Læs mere

Pindstrup 8550 Ryomgård Danmark T. 8974 7474 F. 8974 7497 www.novopan.dk novopan@novopan.dk

Pindstrup 8550 Ryomgård Danmark T. 8974 7474 F. 8974 7497 www.novopan.dk novopan@novopan.dk Pindstrup 8550 Ryomgård Danmark T. 8974 7474 F. 8974 7497 www.novopan.dk novopan@novopan.dk Novopan Klimagulv - ligger lunt under Nem gulvvarmeløsning med novopan klimagulv NOVOPAN TRÆINDUSTRI A-S gør

Læs mere

Pindstrup 8550 Ryomgård Danmark T. 8974 7400 F. 8974 7497 www.novopan.dk salg@novopan.dk

Pindstrup 8550 Ryomgård Danmark T. 8974 7400 F. 8974 7497 www.novopan.dk salg@novopan.dk Pindstrup 8550 Ryomgård Danmark T. 8974 7400 F. 8974 7497 www.novopan.dk salg@novopan.dk Novopan Klimagulv - ligger lunt under Nem gulvvarmeløsning med novopan klimagulv NOVOPAN TRÆINDUSTRI A-S gør det

Læs mere

noraplan - monteringsvejledning

noraplan - monteringsvejledning noraplan - monteringsvejledning Iht. DIN EN 1817 "Elastiske gulvbelægninger Til limning af noraplan gummigulve skal der bruges en dispersionslim. Nogle limtyper suger mindre end andre. Dette skal der tages

Læs mere

SILJAN TRÆGULVE MONTERINGSVEJLEDNING FØR MONTERING

SILJAN TRÆGULVE MONTERINGSVEJLEDNING FØR MONTERING SILJAN TRÆGULVE MONTERINGSVEJLEDNING FØR MONTERING 1. Rummet, hvor gulvet skal monteres, skal være fugt- og varmeisoleret, og varmeanlægget skal være i drift. Rumtemperaturen skal være min. 17 gr. C. og

Læs mere

Lægningsvejledning til Meister trægulveæ

Lægningsvejledning til Meister trægulveæ Lægningsvejledning til Meister trægulveæ Generelt Træ er et hygroskopisk materiale; det, man i daglig tale kalder et levende materiale. Afhængigt af den omgivende luftfugtighed og temperatur enten afgiver

Læs mere

3. Ved levering skal plankerne straks bæres indenfor og akklimatiseres. De må under ingen omstændigheder opbevares udenfor!

3. Ved levering skal plankerne straks bæres indenfor og akklimatiseres. De må under ingen omstændigheder opbevares udenfor! LÆGGEVEJLEDNING Monteringsvejledning Huskeliste 1. Plankerne leveres pakket i plastik. Dette er for at beskytte dem under transporten. 2. Inden gulvet leveres skal bygningen være lukket, tør og varm, og

Læs mere

FØR OG UNDER LÆGNING AF GULVET

FØR OG UNDER LÆGNING AF GULVET JUNCKERS LEVEL 78+ STRØSYSTEM Erhverv / Bolig JUNCKERS LEVEL 78+ STRØSYSTEM FØR OG UNDER LÆGNING AF GULVET C 1.0 C 1.2 C 1.2.3 Generel information Strøsystem information Projekteringsvejledning Byggeriet

Læs mere

Granit Safe.T, Granit Multisafe og Primo Safe.T. Lægningsvejledning. Läggningsanvisning. April 2014 PLASTGOLV

Granit Safe.T, Granit Multisafe og Primo Safe.T. Lægningsvejledning. Läggningsanvisning. April 2014 PLASTGOLV Lægningsvejledning Granit Safe.T, Granit Multisafe og Primo Safe.T Läggningsanvisning April 2014 PLASTGOLV 1. Forudsætninger 1.1 Underlaget skal være rent, tørt og jævnt samt fri for revner. Evt.pletter

Læs mere

PURE INSTALLATIONSVEJLEDNING

PURE INSTALLATIONSVEJLEDNING INSTALLATIONSVEJLEDNING 1 Pure Click 40 er et LVT gulv beregnet til anvendelse i beboelsesrum. Pure Click 55 er både egnet til beboelsesrum, samt til erhvervsrum som f.eks. butikker, hotelværelser, Vi

Læs mere

nora tilbehør monterings anbefalinger

nora tilbehør monterings anbefalinger nora tilbehør monterings anbefalinger Generelt nora profiler er lavet af gummi. Fastgørelse Kontakt-/eller dispersionslim eller nora Profix kan bruges til fastgørelse af nora profiler. (efter samråd med

Læs mere

ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt produkt, som er fremstillet af HDPE og træfibre

ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt produkt, som er fremstillet af HDPE og træfibre ProDeck KOMPOSIT ,2 ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt produkt, som er fremstillet af HDPE og træfibre 3 ProDeck Komposit ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt produkt, som er fremstillet

Læs mere

Udnyt pladsen rør ingen hindringer

Udnyt pladsen rør ingen hindringer Udnyt pladsen rør ingen hindringer [før] Masser af rør, der samler støv og tager plads op. Nu skal der sættes et bord og nogle skabe op, så man kan bruge rummet til noget. Det har vi brugt Materialer Køkkenelementer

Læs mere

MK-GOdkendt MK 5.33/1804. Pindstrup 8550 Ryomgård Danmark T. 8974 7400 F. 8974 7497 www.novopan.dk salg@novopan.dk

MK-GOdkendt MK 5.33/1804. Pindstrup 8550 Ryomgård Danmark T. 8974 7400 F. 8974 7497 www.novopan.dk salg@novopan.dk MK-GOdkendt MK 5.33/1804 Pindstrup 8550 Ryomgård Danmark T. 8974 7400 F. 8974 7497 salg@novopan.dk Novopan Klimagulv - ligger lunt under gulvet i alle rum Nem gulvvarmeløsning med novopan klimagulv NOVOPAN

Læs mere

Lægningsvejledning - vinyl

Lægningsvejledning - vinyl Lægningsvejledning - vinyl SMARAGD AQUA, SMARAGD RELIEF, SMARAGD PLUS OG SMARAGD MARIN 1. Forudsætninger 1.1 Underlaget skal være rent, tørt, jævnt og fri for sprækker. Pletter fra farve, olie o. lign.

Læs mere

ProDeck KOMPOSIT. ProDeck Komposit gør livet smukkere 侻便們佪丮穴立篪篰竹

ProDeck KOMPOSIT. ProDeck Komposit gør livet smukkere 侻便們佪丮穴立篪篰竹 ProDeck KOMPOSIT ProDeck Komposit gør livet smukkere 侻便們佪丮穴立篪篰竹 , 2 ProDeck Komposit er et grønt miljøvenligt og økologisk produkt, som er fremstillet af HDPE og plantefibre (bambus pulver) 3 ProDeck Komposit

Læs mere

Monteringsvejledning 1

Monteringsvejledning 1 Monteringsvejledning 1 Indhold: Introduktion... Huskeliste... Modtagelse og opbevaring... Inden lægning af gulvet... Luftfugtighed og temperatur... Generelt... Opslagstabeller...... 7 Montering på bjælkelag/strøer...

Læs mere

Læggevejledning. m a ssiv e

Læggevejledning. m a ssiv e Læggevejledning m a ssiv e PLANKER For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser og billeder er vejledende. MARTS 2012

Læs mere

Lægningsanvisning SVØMMENDE 13 OG 14 MM TRÆGULV

Lægningsanvisning SVØMMENDE 13 OG 14 MM TRÆGULV Lægningsanvisning SVØMMENDE 13 OG 14 MM TRÆGULV April 2007 BETINGELSER Ved montering af svømmende gulv bliver trægulvet ikke fastgjort (fx. med søm og lim) til undergulvet. Undergulvet skal være fast,

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN NEM HULE Byg EN NEM HULE Varighed: Langt forløb Denne hule kan du bygge derhjemme, evt. sammen med en voksen. Husk at få hjælp af en voksen, når der skal bruges stiksav og

Læs mere

Omnisports Excel, Reference, Training, Speed & Compact

Omnisports Excel, Reference, Training, Speed & Compact Enhver brug af produktet til andre formål end dem der er fastsat i betingelserne for brug, skal indsendes til Tarkett til godkendelse. Omnisports belægningen kan monteres på forskellige underlag alt efter

Læs mere

Læggevejledning 20 mm Renaissance

Læggevejledning 20 mm Renaissance Læggevejledning 20 mm Renaissance Monteringsvejledning Huskeliste 1. Plankerne leveres pakket i plastik. Dette er for at beskytte dem under transporten. 2. Inden gulvet leveres, skal bygningen være lukket,

Læs mere

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12

Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Monteringsvejledning Surestep PUR, Safestep, Safestep Grip og Safestep R12 Forudsætninger Underlaget skal være jævnt og tørt, uden revner og have en tilstrækkelig styrke. Ved lægning uden fugtisolering

Læs mere

Lægningsanbefalinger til noraplan gulve

Lægningsanbefalinger til noraplan gulve Lægningsanbefalinger til noraplan gulve Undergulvet skal følge anbefalingerne fra Gulvbrancen i DK (se gulvfakta). norament gulve skal før nedlimningen være klimatiseret, dvs. temperaturen på noraplan

Læs mere

Lægningsanbefalinger norament gulve

Lægningsanbefalinger norament gulve Lægningsanbefalinger norament gulve Undergulvet skal følge anbefalingerne fra Gulvbrancen i DK (se gulvfakta) norament fliser skal før nedlimningen være klimatiseret, dvs. temperaturen på norament gulvet

Læs mere

Isola To-lags Dækning

Isola To-lags Dækning Isola To-lags Dækning Isola Kraftunderlag Light Isola Kraftunderlag SBS Isola Svejseoverlag Light Isola Svejseoverlag SBS Tørre og sunde huse! Mekanisk fastgørelse Generelt Tagbelægningerne består af kraftige

Læs mere

Forberedelse INSTALLATION INFORMATION

Forberedelse INSTALLATION INFORMATION Forberedelse 1 Pergo lamnatgulvmateraler leveres med vejlednnger form af llustratoner. Nedenstående tekst gver forklarnger på llustratonerne og er nddelt tre områder: Klargørngs-, monterngs- og rengørngsvejlednnger.

Læs mere

Har du behov for yderligere råd eller vejledning om Dinesen gulve, er du meget velkommen til at kontakte os.

Har du behov for yderligere råd eller vejledning om Dinesen gulve, er du meget velkommen til at kontakte os. Vejledning Lægning April 2014 Et Dinesen gulv er et unikt stykke af naturen. Det er et levende materiale, som skal behandles med omhu. Vores vejledninger fortæller i detaljer, hvordan man får det bedste

Læs mere

Monterings anbefalinger nora trappeløsninger

Monterings anbefalinger nora trappeløsninger Monterings anbefalinger nora trappeløsninger Egnede undergulve er trapper af træ, sten, cement (priemet), metal og andre hårde, faste underlag. Underlaget skal være i henhold til VOB, DIN 18 365. Trappetrinnets

Læs mere

Jackon vådrum. Monteringsanvisning. Fugtsikring Vægge og gulv Indretninger og renoveringer Isolering V Å D R U M. www.jackon.dk

Jackon vådrum. Monteringsanvisning. Fugtsikring Vægge og gulv Indretninger og renoveringer Isolering V Å D R U M. www.jackon.dk Monteringsanvisning Jackon vådrum V Å D R U M Fugtsikring Vægge og gulv Indretninger og renoveringer Isolering 10-2013 erstatter 02-2012 Jackon vådrum Produktbeskrivelse Væg Gulv Godkendelse MK 7.32/1651

Læs mere

DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning

DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning VIGTIG INFORMATION: Læs monteringsanvisningen grundigt igennem inden montering. Følg anvisningerne i manualen og opbevar den til senere brug ADVARSEL VEDRØRENDE

Læs mere

Eurothane G Indvendig isolering

Eurothane G Indvendig isolering Indholdsfortegnelse 1. Generelt 2. Savning og skæring af Eurothane G plader 3. Placering af Eurothane G plader 3,1 Generelt 3,2 Montering på træstruktur 3,3 Montering med klæber 3,4 Montering imod inderside

Læs mere

Læggevejledning P A R K E T

Læggevejledning P A R K E T Læggevejledning P A R K E T For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser og billeder er vejledende. P A R K E T - O G

Læs mere

Varmeelement til udlægning DTIR-10

Varmeelement til udlægning DTIR-10 DK Installationsbeskrivelse Varmeelement til udlægning DTIR-10 Bemærk! Ved montering af to elementer til samme termostat, skal side 6 læses før installationen påbegyndes. Produktfakta 2-lederkabel med

Læs mere

EKO TRÆGULVE 22MM MONTERINGSVEJLEDNING FØR MONTERING

EKO TRÆGULVE 22MM MONTERINGSVEJLEDNING FØR MONTERING EKO TRÆGULVE 22MM MONTERINGSVEJLEDNING FØR MONTERING 1. Rummet, hvor gulvet skal monteres, skal være fugt- og varmeisoleret, og varmeanlægget skal være i drift. Rumtemperaturen skal være min. 17 gr. C.

Læs mere

Samlevejledning Kjellerup mini legehus m/terrasse

Samlevejledning Kjellerup mini legehus m/terrasse Samlevejledning Kjellerup mini legehus m/terrasse Kære Kunde De materialer vi anvender er 100% naturligt massiv træ, der altid påvirkes af vejrforholdene i omgivelserne også selvom det er ovntørret. Derfor

Læs mere

Monteringsvejledning for Fletco Carpets

Monteringsvejledning for Fletco Carpets Indholdsfortegnelse Bagsiden er en vigtigt del af et gulvtæppe, både i forbindelse med montering og i det daglige brug, derfor tager denne monteringsvejledning udgangspunkt i de forskellige bagsidetyper

Læs mere

Montering. Kvik køkken

Montering. Kvik køkken Montering. Kvik køkken Tillykke med dit nye Kvik køkken! Inden du kan tilberede første måltid står du nu overfor monteringen. Med denne guide vil vi forberede dig på monteringen, sikre dig en god proces

Læs mere

Varmeelement til udlægning NPLC-10

Varmeelement til udlægning NPLC-10 DK Installationsbeskrivelse Varmeelement til udlægning NPLC-10 Bemærk! Ved montering af to elementer til samme termostat, skal side 6 læses før installationen påbegyndes. Produktfakta 2-lederkabel med

Læs mere

HEDEX TRÆGULVE 14MM MONTERINGSVEJLEDNING FØR MONTERING

HEDEX TRÆGULVE 14MM MONTERINGSVEJLEDNING FØR MONTERING HEDEX TRÆGULVE 14MM MONTERINGSVEJLEDNING (5G KLIKSYSTEM, SVØMMENDE MONTERING) FØR MONTERING 1. Rummet, hvor gulvet skal monteres, skal være fugt- og varmeisoleret, og varmeanlægget skal være i drift. Rumtemperaturen

Læs mere

Monteringsvejledning Inline Har De øvrige spørgsmål - kontakt Deres forhandler eller Hørning Parket A/S Tlf

Monteringsvejledning Inline Har De øvrige spørgsmål - kontakt Deres forhandler eller Hørning Parket A/S Tlf Monteringsvejledning Inline Har De øvrige spørgsmål - kontakt Deres forhandler eller Hørning Parket A/S Tlf. 70 27 66 00 2 Inline Inline, format 10 x 228 x 625 mm, består smalle stave samlet i rækker a

Læs mere

Uponor HEP 20 i trægulv/forskalling. Uponor gulvvarme i trægulv er enkelt at installere

Uponor HEP 20 i trægulv/forskalling. Uponor gulvvarme i trægulv er enkelt at installere Uponor HEP 20 i trægulv/forskalling Uponor gulvvarme i trægulv er enkelt at installere Uponor HEP 20 i trægulv/forskalling Uponor gulvvarme i trægulv er enkelt at installere Tværs over strøerne, hvis indbyrdes

Læs mere

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset...

Til 50mm hytter. Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning Til 50mm hytter Bjælkehytter Bjælkehuse Træhuse Sommerhuse Fritidshuse Kolonihavehuse Jagthytter Anneks Campinghytter Redskabsrum Lysthuse Har du grunden, så har vi huset... Montagevejledning

Læs mere

SPAANDEX VÆG/GULV. Spånplader til gulve og vægge! MONTERINGSANVISNING

SPAANDEX VÆG/GULV. Spånplader til gulve og vægge! MONTERINGSANVISNING Spånplader til gulve og vægge! SPAANDEX VÆG/GULV MONTERINGSANVISNING 1 Pindstrup 8550 Ryomgård Danmark T. 8974 7400 F. 8974 7497 www.novopan.dk salg@novopan.dk TYPE BLAD 2 FAS Monteringsanvisning - NOVOPAN

Læs mere

HEDEX TRÆGULVE 22MM MONTERINGSVEJLEDNING FØR MONTERING

HEDEX TRÆGULVE 22MM MONTERINGSVEJLEDNING FØR MONTERING HEDEX TRÆGULVE 22MM MONTERINGSVEJLEDNING FØR MONTERING 1. Rummet, hvor gulvet skal monteres, skal være fugt- og varmeisoleret, og varmeanlægget skal være i drift. Rumtemperaturen skal være min. 17 gr.

Læs mere

EKO TRÆGULVE 14MM MONTERINGSVEJLEDNING FØR MONTERING

EKO TRÆGULVE 14MM MONTERINGSVEJLEDNING FØR MONTERING EKO TRÆGULVE 14MM MONTERINGSVEJLEDNING (KLIKSYSTEM, SVØMMENDE MONTERING) FØR MONTERING 1. Rummet, hvor gulvet skal monteres, skal være fugt- og varmeisoleret, og varmeanlægget skal være i drift. Rumtemperaturen

Læs mere

Monteringsvejledning til Massivtræs plankegulve. Huskeliste 1. Plankerne leveres pakket i plastik. Dette er for at beskytte dem under transporten.

Monteringsvejledning til Massivtræs plankegulve. Huskeliste 1. Plankerne leveres pakket i plastik. Dette er for at beskytte dem under transporten. Monteringsvejledning til Massivtræs plankegulve. Huskeliste 1. Plankerne leveres pakket i plastik. Dette er for at beskytte dem under transporten. 2. Inden massiv gulvet leveres skal bygningen være lukket,

Læs mere

Lægningsvejledning til Meister laminat Catara - Designgulve

Lægningsvejledning til Meister laminat Catara - Designgulve Lægningsvejledning til Meister laminat Catara - Designgulve Generelt Trækernematerialet er et hygroskopisk materiale; det, man i daglig tale kalder et levende materiale. Afhængigt af den omgivende luftfugtighed

Læs mere

Monteringsvejledning. FS10 Therm. Armerings-, afretningsog varmefordelingsplader

Monteringsvejledning. FS10 Therm. Armerings-, afretningsog varmefordelingsplader FS10 Therm Monteringsvejledning MAX 4 FS10 Therm Armerings-, afretningsog varmefordelingsplader Indhold side MAX 4 FS10 Therm 2 Tekniske specifikationer 2 Konstruktionsopbygning 2 Sikkerhed 3 Forberedelse

Læs mere

Vordingborg Bad. plejeanvisninger

Vordingborg Bad. plejeanvisninger Vordingborg Bad Montage og plejeanvisninger Montagevejledning af dit bad arrangement. Før du påbegynder montage af dine bad skabe, så pak dem ud og gå for synlige skader. Skader på allerede monterede skabe

Læs mere

Tillægsvejledning. Fuldlimning

Tillægsvejledning. Fuldlimning Tillægsvejledning Fuldlimning 1 Fuldlimning med Stauf produkter Douglas, Fyr, Eg For at få et vellykket resultat er det vigtigt, at gulvet lægges korrekt, og at de beskrevne produkter anvendes efter anvisningerne.

Læs mere

ProDeck KOMPOSIT. ProDeck Komposit gør livet smukkere

ProDeck KOMPOSIT. ProDeck Komposit gør livet smukkere ProDeck KOMPOSIT ProDeck Komposit gør livet smukkere , 2 ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt produkt, som er fremstillet af HDPE og træfibre 3 ProDeck Komposit ProDeck Komposit er et grønt, miljøvenligt

Læs mere

B LOFT - INSPIRATION. Promoting sustainable forest management- For more info - "

B LOFT - INSPIRATION. Promoting sustainable forest management- For more info - B135-03.19 LOFT - INSPIRATION Promoting sustainable forest management- For more info - "www.pefc.org" www.rindom.dk Forestia Inspiration En spændende løsning der holder Hvad enten du bygger nyt eller renoverer,

Læs mere

Stærk. tømrerløsning. Nye flotte tagrender på en weekend. Gør det selv og spar over 8000,-

Stærk. tømrerløsning. Nye flotte tagrender på en weekend. Gør det selv og spar over 8000,- Gør det selv og spar over 8000,- LET SVÆRT SVÆRHEDSGRAD: Ved du, hvordan du betjener din overfræser, er der ingen problemer i jobbet her. Øv dig evt. på en stump plade i forvejen. TIDSFORBRUG: Du skulle

Læs mere

Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende

Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Santex Udestue 80-86 med Santex Fast tag og med Synlig tagrende Læs hele monteringsvejledningen igennem, inden du begynder at montere. Dette er en generel monteringsvejledning for Santex Udestue 80-86,

Læs mere

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning

Indvendige paneler. Interiør. Indeholder monteringsvejledning Indvendige paneler Interiør Indeholder monteringsvejledning Moelven indvendige paneler I denne brochure præsenterer vi Moelvens nye program i indvendige paneler. Samtidig kan du finde oplysninger om anvendelse,

Læs mere

Fjorden Arkitekter, Aalborg Universitet, Danmark, Tectopanel, Quadril

Fjorden Arkitekter, Aalborg Universitet, Danmark, Tectopanel, Quadril Fjorden Arkitekter, Aalborg Universitet, Danmark, Tectopanel, Quadril VIDSTE DU, AT perforerede gipsplader i tilfælde af brand fungerer som et naturligt brandslukningsapparat i bygningen? TECTOPANEL FASTMONTERET

Læs mere

SCHÖNOX MAX FORMAT. System MAX FORMAT. www.schonox.dk

SCHÖNOX MAX FORMAT. System MAX FORMAT. www.schonox.dk SCHÖNOX MAX FORMAT Foto: RAK Ceramics GmbH SCHÖNOX MAX FORMAT System MAX FORMAT Et program med optimalt tilpassede produkter til montering af meget store fliser samt meget tynde fliser Sikkert og effektivt

Læs mere

Monteringsvejledning. Klodsegulve. Har De øvrige spørgsmål - kontakt Deres forhandler. eller. Hørning Parket A/S Tlf. 70 27 66 00

Monteringsvejledning. Klodsegulve. Har De øvrige spørgsmål - kontakt Deres forhandler. eller. Hørning Parket A/S Tlf. 70 27 66 00 Monteringsvejledning Klodsegulve Har De øvrige spørgsmål - kontakt Deres forhandler eller Hørning Parket A/S Tlf. 70 27 66 00 2 HØRNING klodsegulve er massive firkantede klodser, hvor træets årringe ses

Læs mere

DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning

DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning DANSTRUP Skydedøre Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse: Vigtig information: Inden du går igang: Montering af inderetninger: Montering af udvendig gavl: Montering af anslag: Montering af topskinne:

Læs mere