EnergiCenter Voldparken

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EnergiCenter Voldparken"

Transkript

1 Dynamisk Kraftcenter for bevægelse og sundhed - ny anvendelse af Voldparken Skole

2 02 baggrund indhold er baseret på intentionerne fra Husum Hallerne, som IF Stadion gennem en årrække har arbejdet for. I november 2008 fik IF Stadion og AAB afdeling 38 fuld økonomisk støtte fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg til at konkretisere visionerne fra Future City Games og Husum Hallerne. En stor tak skal rettes til Brønshøj-Husum Lokaludvalg, som gjorde det muligt at igangsætte dette projekt. har således allerede en god lokal forankring. Denne præsentation af EnergiCenter Voldparken kan ses og kommenteres på 3 ide & vision 4-5 bevægelse og sundhed 6-7 hvorfor i Voldparken? 8-9 Voldparken Skole markant vartegn ny hal partnerskab med idræt - bowling ny hal - perspektiv, snit og facade nyindretning eksisterende bygninger idræts- og ernæringshøjskole elevboliger studiecenter, lærerværelse og -bolig kantine & køkken foreningsfitness sundhedshus dagskole og lokalaktiviteter gymnastiksalene restaurant og madhus udendørs aktiviteter placering forpligter har vi valgt rigtigt?

3 03 ide & vision vil med synliggørelsen og mangfoldigheden af muligheder for bevægelse og sundhed skabe rammerne for et mylder af liv. Stor mangfoldighed på tværs af alder, køn og etnisk oprindelse vil skabe gensidige inspiration og forståelse. Den oplagte vej til vellykket integration skaber rammer og ressourcer for en bred vifte af frivillige, kommunale og private aktiviteter. EnergiCenter Voldparken skal drives i et fælles partnerskab, så det sikres, at visionen fastholdes. I kraft af åbenhed og mangfoldighed skaber synergieffekter, som giver aktiviteterne for bevægelse og sundhed så stor kvalitet, at borgerne fra hele Brønshøj, Husum og Tingbjerg vil benytte. vil derfor være meget identitetsskabende for beboerne i de nærmeste boligområder. Dette vil give en stærk lokal forankring, som skal understøttes til at være et bærnde element i driften af. bevægelse lokal forankring EnergiCenter Voldparken integration sundhed

4 04 bevægelse og sundhed inspiration og personlig udvikling bevægelse Der skal være en bred vifte af muligheder for bevægelse, hvor alle på tværs af alder, køn og etnisk oprindelse finder det naturligt at bruge Energicenter Voldparken. Ud over faciliteter til den organiserede idræt er et grundlæggende element gode rammer for den frie og uorganiserede idræt. Det vil give inaktive borgere en lettere adgang til fysisk aktivitet og fællesskaber, når der er variation af krav om egenbetaling, tilmelding og organisation. Bevægelsesaktiviteterne er sammensat således: - gratis sport : gratis og uden tilmelding - fri sport : betaling og uden tilmelding - uorganiseret idræt - organiseret idræt for bredde og elite - kommerciel sport For løbere, stavgængere og fra den uorganiserede idræt omkring Utterslev Mose vil EnergiCenter Voldparken være et naturligt samlingspunkt med café, omklædningsfaciliteter mv. sundhed har en tydelig profil om sund kost og ernæring. De bærende elementer vil være : - køkken og undervisning på idræts- og ernæringshøjskolen - bastionernes restaurant og take away - cafeen i foyeren til hallen - køkken og undervisning på dagskolen Der er således en god blanding af kommunale, private og institutionelle udbydere af sund kost i EnergiCenter Voldparken. Det vil give en god dynamik og gensidig inspiration, som vil sikre en fortløbende udvikling af sundhedsprofilen. vil blive besøgt af vidt forskellige brugere, som alle vil kunne få et godt tilbud om sund mad. Dette udvalg og variation vil tiltrække nye brugere, og dermed styrke s succes.

5 05 dynamo for mangfoldighed fri sport uorganiseret idræt bevægelse gratis sport ernæring kost helse og livskvalitet sundhed kommerciel sport organiseret idræt forebyggelse undervisning

6 06 hvorfor i Voldparken? bevægelse, sundhed og integration For at afklare de lokale ønsker og behov til byudvikling gennemførte Københavns Kommune i oktober 2008 Future City Games. Resultatet her var meget entydigt et ønske om, at den nedlagte Voldparken Skole skulle ombygges med faciliteter, som kunne tilføre lokalområdet kvalitet og livsglæde. Beboere, foreninger, skoler og daginstitutioner vil kunne gøre brug af faciliteterne og de nye muligheder, som tilfører lokalområdet. Københavns Kommune er i den indledende fase med et områdeløft af Husum. Hvis etableres tidligt, vil det kunne kickstarte dette områdeløft. Bevægelse og sundhed vil være bærende elementer for områdeløftet af Husum. vil kunne være mønsterbrydende i en indledende fase, og dermed understøtte et succesfyldt områdeløft. Placeringen direkte ud til Utterslev Mose giver ekstraordinære muligheder for at inddrage rekreative områder og naturoplevelser i et omfang, som ikke tidligere har været udnyttet.

7 energicenter lige i midten strategisk placering 07

8 08 Voldparken Skole Kay Fisker Voldparken Skole er opført i årene 1952 til 1957 som følge af det voksende fødselstal i efterkrigsårene. Som arkitekt blev valgt professor ved Kunstakademiets Arkitektskole Kay Fisker, som allerede da var kendt for markante modernistiske byggerier herunder Studiebyen i Gentofte og store dele af Bispebjergs almennyttige boligbyggeri. Skolen blev placeret i skæringen mellem Utterslev Mose og Vestvolden og kom således til at ligge mellem Voldparkens nyopførte beboelsesblokke og Utterslev Mose. Som færdigbygget bestod Voldparken Skole af 4 dele omkransende en skolegård. Den første del består af 4 små sammenbyggede bygninger, som husede småbørnsskolen, Næste del består af 2 små gymnastiksale. Den tredje del består af en lidt større gymnastiksal, og den sidste del består af 2 forskudte fløje, som indeholder faglokaler og klasselokaler. På sit højeste indeholdt skolen 3 spor og ca. 800 elever. Skolen blev nedlagt i 2008 som følge af det manglende elevgrundlag i området.

9 09 N Vestvolden Åkandevej Utterslev Mose eksisterende forhold

10 10 ny anvendelse af Voldparken Skole For at skabe synlighed og tilgængelighed af etableres en pladsdannelse henover Åkandevej og et stykke ned mod Utterslev Mose. Her skal der være et mylder af udendørsaktiviteter, så forbipasserende bliver nysgerrige og fascineret af. Fra Åkandevej åbnes for indblik til gårdrummet nord og syd for de fire små sammenbyggede bygninger (bastionerne). Den fysiske udformning af Voldparken skole har tidligere været distancerede i forhold til at anvende dette rekreative område. For at trafikaflaste boligområdet i Kobbelvænget etableres ny indkørsel til parkering fra Åkandevej, ligesom eksisterende indkørsel fra Kobbelvænget forbeholdes gående og servicetrafik.

11 11 P P N Vestvolden Åkandevej Utterslev Mose fremtidige forhold

12 12 markant vartegn åbenhed og inspiration Den eksisterende gymnastiksal mod syd rives ned for at give plads til en hal med 2 baner på 40x20 meter. Hallen kan endvidere rumme 1440 tilskuere til et idræts- og kulturarrangement. Hallen fremstår som et vartegn for. Med sin åbne og transparante struktur vil hallen helt åbenbart vække nysgerrighed og skabe interesse hos de forbipasserende. Den gymnastiksal, som fjernes, har en så begrænset størrelse, at der f.eks. ikke er plads til en håndboldbane.

13 hal set fra Åkandevej 13

14 14 perspektiv fra hallen

15 15 nedgang til omklædning ankomst ankomst N nybygning ankomst plan af anlæg efter ombygning

16 16 partnerskab med idræt bowling appelerer bredt drives med flere partnerskaber for gennem en større variation af aktiviteter at opnå synergieffekter, som sikrer en bred forankring og et stærkt tilhørsforhold hos alle borgere i Brønshøj, Husum og Tingbjerg. Bowling vil være et oplagt bevægelsestilbud for en stor gruppe af de borgere, som har et lavt fysisk aktivitetsniveau. Bowling i EnergiCenter Voldparken vil også skabe inspiration til andre fysiske aktiviteter. Bowlingbanerne vil sammen med restauranten i bastionerne være et kommercielt aktiv, som bidrager til en god driftsøkonomi for Energi- Center Voldparken.

17 17 omklædning til hallen kælderetage med bowling

18 18 perspektiv af fremtidige forhold

19 19 øst facade syd facade snit facader og snit

20 20 eksisterende bygninger nyindretning Eksisterende faglokaler i bygningsfløjen mod Voldparken indrettes med idræts- og ernæringshøjskole. Eksisterende klasselokaler i bygningsfløjen mod Utterslev Mose indrettes med fitnessfaciliteter, lægeog sundhedsfaciliteter samt formål til lokale tiltag, herunder undervisningsmuligheder i forbindelse med dagskole. Eksisterende småbørnskole i bastionerne mod Åkandevej indrettes til brug for catering, festlokaler, restaurant og mødefaciliteter. Eksisterende gymnastiksale indrettes til kampsport og til andre aktiviteter uden behov for fast indretning.

21 indgang og foyer fra Kobbelvænget 21

22 22 idræts- og ernæringshøjskole konceptbeskrivelse En idræts- og ernæringshøjskole vil være et tilbud til unge mennesker, som gennem et skoleophold ønsker at fokusere på sundhed og herigennem udvikle deres kompetencer. Idræts- og ernæringshøjskolen vil være et ekstraordinært undervisningstilbud, hvor unge mennesker fra hele landet i et længere forløb vil bo og udvikle sig i et undervisningsmiljø ud over det sædvanlige. Nærheden til Utterslev Mose og Vestvolden vil give umiddelbare muligheder for fysisk aktiviteter i naturskønne omgivelser. EnergiCenter Voldparken bidrager således til en positiv profilering af København. Tilstedeværelsen af en idræts- og ernæringshøjskole i EnergiCenter Voldparken med overnattende elever og lærere tilfører bygningen et væsentlig præg af permanent liv og aktivitet. Bygningen vil hermed være en levende bidragsyder til hele boligområdet, der således aldrig fremstår tomt og hærværkstruet.

23 undervisningslokale 23

24 24 elevboliger 2. sal indrettes til 9 lejligheder til brug for skolens 36 elever. Hver lejlighed har plads til 4 elever og indeholder bad, thekøkken, soveplads, spiseplads, 2 arbejdspladser samt en siddegruppe til 4 personer. På hems over køkken og bad indrettes madrasrum til brug for afslapning og læsning.

25 elevbolig 25

26 26 funktioner 1. sal indrettes med idræts- og ernæringshøjskolens funktionsrum: - 2 klasselokaler - Studiecenter med skolebibliotek - Administrationskontorer - Lærerværelse med toilet og thekøkken. Herudover indeholder etagen 2 lærerboliger til overnattende tilsynshavende lærere. studiecenter

27 lærerværelse og lærerbolig 27

28 28 kantine & køkken Stueetagen indrettes med idræts- og ernæringshøjskolens kantine med tilhørende køkken. Ved indretning af køkkenet er der taget hensyn til elvernes integrerede medvirken ved fremstilling af dagens måltider. Kantinelokalet er desuden indrettet med tilstrækkelig størrelse til, at samtlige elever og medarbejdere kan samles under et. Ud over de til skolen viste lokaler indeholder etagen endvidere klubfaciliteter til foreninger tilknyttet.

29 kantine 29

30 30 foreningsfitness konceptbeskrivelse Et fitnesscenter indgår naturligt i s profil med bevægelse og sundhed. Fitnesscentrene bidrager med væsentlige tilbud om uorganiseret idræt, som går på tværs af alder, køn og etnisk oprindelse. Et fitnesscenter i Energicenter Voldparken kan således blive en øjenåbner til yderligere fysisk aktivitet for bl.a.: - overvægtige børn - børn, som ikke er boldsikre - muslimske piger og kvinder - forældre med begrænset egen tid - alle med genoptræningsbehov Danmarks Idrætsforening har de seneste par år udviklet en koncept, hvor fitnesscentre etableres som en del af en frivillig forening. Dette alternativ til de traditionelle kommercielle fitnesscentre er en oplagt model for EnergiCenter Voldparken. Foreningslivet, som udspringer af fitnesscentret, vil styrke tilhørsforholdet og tilknytningen til samt identitetsfølelsen for hele boligområdet. Fitnesscentret kan drives af en eksisterende forening eller en paraplyorganisation, som samler alle foreninger med aktiviteter i.

31 31 Etagen indrettes med omklædning til kvinder og mænd. Som supplement etableres selvstændige kabiner. Herudover indrettes etagen med modtagelse og reception, fitnessrum med faciliteter til styrke- og konditionstræning samt spinningrum. træningsrum og spinning

32 32 sundhedshus diagnose og behandling Sundhedshuset består af en række lejemål til praktiserende læger og andre behandlere således, at der kan skabes et fagligt udviklende miljø mellem behandlerne i Sundhedshuset. Det vil være oplagt for bl.a.: - praktiserende læger - speciallæger - fysioterapeuter - kiropraktorer - massører - alternative behandlere at blive en del af Sundhedshuset i Energicenter Voldparken. Etagen indrettes til brug for forskellige former for behandlingsklinikker. Forslaget indeholder reception og konferencerum, 3 klinikrum samt rum med 4 massagekabiner med tilhørende depot. Herudover forefindes laboratorium og røntgenrum.

33 venteværelse og laboratoriefaciliteter 33

34 34 dagskole og lokalaktiviteter må ikke få karakter af et menneskefjernt aktivitetshus. Det er derfor vigtigt, at får en kultur og positiv samværsform, som præges af beboerne fra de nærmeste boligområder. Der etableres derfor en dagskole med fokus på sundhed og ernæring, som målrettes til beboerne fra nærområdene. Undervisningsemnerne vil være indenfor: - praktisk madkundskab - helse og livskvalitet - ernæring og kost - forebyggelse og hygiejne. Undervisningsforløbene kan have varierende længde afhængig af kursisterne, men det kan bl.a. være: - cateringuddannelse for indvandrerpiger - boligblokken præsenterer mad fra hele verden - sund og økonomisk mad for enlige. I tilknytning til dagskole er en række lokaler, hvor beboerne fra nærområderne i fællesskab kan dyrke forskellige aktiviteter. Disse lokaler er placeret nær dagskolen, da dagskolens faciliteter så som køkken og undervisningslokale uden for undervisningstiden skal kunne benyttes af beboerne. har også udnyttet skolens oprindelige værksteder til træ- og metalsløjd, og indrettet faciliteter, hvor man under kyndig vejledning ikke alene kan reparere cykler og knallerter, men også bygge sin egen Go Kart. Disse faciliteter er specielt øremærket til områdets unge, og tænkt udnyttet i et samarbejde med Satellit 10 A projektet, som allerede er etableret i et samarbejde mellem områdets boligforeninger, Københavns Kommune og Landsbyggefonden.

35 35

36 36 gymnastiksalene kampsport og udearaler Eksisterenede gymnastiksale tænkes fortsat anvendt til lokale brugeres formål. Herudover udstyres salene med løst udstyr til anvendelse for en øget anvendelse til kampsport. Samtidig tænkes omklædningsfaciliteterne tilbudt udøvere af aktiviteter på områdets arealer, Utterslev Mose og Vestvolden.

37 37

38 38 restaurant og madhus selskabslokaler Med udsigten til Utterslev Mose og det aktive by- og fritidsliv på pladsdannelsen mellem Åkandevej og mosen har restauranten i bastionerne en unik placering. Køkkenkapaciteten er så stor, at det samtidigt vil være muligt at betjene selskabslokalerne samt have mad-ud-af-huset på flere forskellige niveauer. s mange brugere og den store betydning for lokalområdet vil give restauranten med de tilhørende selskabslokaler optimale forudsætninger for at blive en veldrevet forretning. Endnu flere kunder vil tiltrækkes, da restauratøren endvidere kan drive bowlingbanerne i kælderen under den nybyggede hal. Restauranten vil ydermere give et vigtigt bidrag til driftsøkonomien af. De unikke faciliteter som EnergiCenter Voldparken tilbyder restaurantens gæster sikrer, at restauratøren bidrager aktivt til livet og dynamikken i centret og ikke blot bliver en økonomisk bidragsyder.

39 39 caté terassemiljø terrassemiljø

40 40 udendørs aktiviteter Synliggørelse, tilgængelighed og mangfoldighed er vigtige elementer i visionen for. Derfor er det af afgørende betydning, at de omkringliggende faciliteter skaber mulighed for wumiddelbare aktiviteter. Der skal derfor være mulighed for bl.a. at dyrke gratis og fri sport, hvor tilmelding ikke er nødvendigt f.eks. : - petanque - bordtennis på terrazzoborde - skaterbaner - klatrevæg - parkour (forhindringsbane) Et højt udendørs aktivitetsniveau vil være meget stemningsskabende og give en synlig identitet som et urbant samlingspunkt. Det vil være helt naturligt for de mange brugere af udendørsfaciliteterne, at de fra tid til anden også benytter de indendørs muligheder, som Energicenter Voldparken har. I begyndelsen nok primært det, som ikke kræver tilmelding, men efterhånden vil de også blive faste brugere af.

41 aktiviteter udendørs skaber liv 41

42 42 direkte til Utterslev Mose placering forpligter Voldparken Skole har en unik placering direkte til Utterslev Mose, som er et fantastisk rekreativt område. Ved den fremtidige anvendelse ønskes tilført større sammenhæng mellem by og natur. Efter ombygningen bliver bygningen og beplantningen ændret til at være mere åben og mindre tillukket, hvilket suppleres med flere adgangsveje fra til Utterslev Mose. Pladsdannelsen langs Åkandevej vil blive et naturligt bindeled mellem og Utterslev Mose. vil således på en naturlig måde åbne sig over for motionister, stavgængere og andre brugere af Utterslev Mose. Et naturcenter kan præsentere almen viden om flora og fauna i Utterslev Mose, hvilket ville være et oplagt udflugtsmål for bl.a. de lokale folkeskoler.

43 43 N P P naturcenter

44 44 har vi valgt rigtigt? beboer- og brugerindvolvering De foregående 43 sider er vores udlægning af konklusionen fra Future City Games, som Københavns Kommune afholdt med deltagelse af bl.a. Voldparkens boligforeninger og IF Stadion. Vi spørger derfor, om vi i denne pakke af mangfoldige tilbud og aktiviteter også har tilgodeset dine interesser? Hvis ja eller nej beder vi dig gå ind på vores blog : og give dine ideer og meninger til kende. På bloggen vil det også være muligt at kommentere de valg og fravalg, som er truffet for at skabe profilen om bevægelse og sundhed i Energi- Center Voldparken. I begyndelsen af 2009 gennemføres en workshop for at opsamle flere konkrete ideer og ønsker fra lokale beboere, foreninger, institutioner m.v.

45 45

46 EnergiCenter Voldparken arkitek Klaus Å Hansen - arkitekt Nicolaj Hvid

EnergiCenter Voldparken

EnergiCenter Voldparken Visionen fra 2008 er kommet videre EnergiCenter Voldparken Voldparken Skole bliver til dynamisk kraftcenter 1. december 2010 Vision: Visionen for Energi Center Voldparken indebærer, at aktiviteterne skal

Læs mere

Nyt kulturhus i Tingbjerg

Nyt kulturhus i Tingbjerg Nyt kulturhus i Tingbjerg Tingbjerg og Utterlevshuse skal have et nyt kulturhus og bibliotek. Huset er for alle beboere i Tingbjerg og Utterslevhuse. Her kan du læse mere om, hvordan huset kommer til at

Læs mere

HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter

HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter - Samlingssted i lokalområdet - Motion og sundhed for alle aldre - Fleksibilitet, åbenhed og inspiration - Identitet og fælleskab Adresse: Ny sportshal

Læs mere

I 1980 blev opført tilbygning i to etager ved den vestlige gymnastiksal indeholdende to børnehaveklasselokaler.

I 1980 blev opført tilbygning i to etager ved den vestlige gymnastiksal indeholdende to børnehaveklasselokaler. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 NYVANGSSKOLEN 17. NYVANGSSKOLEN Rindsvej 2, 8900 Randers Nyvangsskolen er beliggende i den nordlige del af Randers midtby. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

FORORD. Af Erik Fisker

FORORD. Af Erik Fisker UTTERSLEV MOSE FORORD Af Erik Fisker EN PLAN FOR MOSEN En helhedsplan for utterslev mose skal give naturområdet et tiltrængt løft. Kommunen har sat 2 millioner kroner af til at skyde planerne i gang. To

Læs mere

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Især inden for idræt og foreningsliv har Globus1 givet Århus Kommune et løft, og aktivitetscenteret er en af hovedhjørnestenene i kommunens integrationspolitik.

Læs mere

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER NYT INDGANGSPARTI BESKRIVELSE / PLAN 1:350 Baggrund for udvidelsen Eksisterende hal 1194,3 m² Eksisterende omklædning Sdr. Omme Idrætscenter er efterhånden blevet 40 år gammelt. Der er sket to mindre tilbygninger

Læs mere

12. HORNBÆK SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. H. C. Andersensvej 1, 8900 Randers

12. HORNBÆK SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. H. C. Andersensvej 1, 8900 Randers Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 12. HORNBÆK SKOLE HORNBÆK SKOLE H. C. Andersensvej 1, 8900 Randers Hornbæk Skole er beliggende i den vestlige del af Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark

Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark Fælles klubhus som nabo til BK Frems gamle klubhus Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark Vi søger om tilskud til projektarbejde. Vi er syv klubber med fælles interesse

Læs mere

nord for disse fløje fløj ligger tre klassefløje, alle med klasselokalerne orienteret omkring et større fællesrum.

nord for disse fløje fløj ligger tre klassefløje, alle med klasselokalerne orienteret omkring et større fællesrum. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 MUNKHOLMSKOLEN 16. MUNKHOLMSKOLEN Bymarksvej 16, Stevnstrup, 8870 Langå Munkholmskolen er beliggende i Stevnstrup sydvest for Randers by. Skolen har i

Læs mere

15. LANGÅ SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Gydevej 3, 8870 Langå

15. LANGÅ SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Gydevej 3, 8870 Langå Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 15. LANGÅ SKOLE LANGÅ SKOLE Gydevej 3, 8870 Langå Langå Skole er beliggende i Langå sydvest for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13627 elever fordelt

Læs mere

HAVERSLEV SPORT & KULTUR, STRANDVEJEN, HAVERSLEV HAVERSLEVHALLEN MAJ 2017 PROJEKTKONKURRENCE MAJ 2017

HAVERSLEV SPORT & KULTUR, STRANDVEJEN, HAVERSLEV HAVERSLEVHALLEN MAJ 2017 PROJEKTKONKURRENCE MAJ 2017 , STRANDVEJEN, HAVERSLEV HAVERSLEVHALLEN MAJ 2017 PROJEKTKONKURRENCE MAJ 2017 INDHOLD 03 SITUATIONSPLAN 1:500 04 FUGLEPERSPEKTIV SET FRA NORDØST 05 IDÉ GRUNDLAG 06 AULA & CAFEMILJØ #1 07 AULA & CAFEMILJØ

Læs mere

5. FÅRUP SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skolebakken 5, 8990 Fårup

5. FÅRUP SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skolebakken 5, 8990 Fårup Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 FÅRUP SKOLE 5. FÅRUP SKOLE Skolebakken 5, 8990 Fårup Fårup Skole er beliggende i Fårup nordvest for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13 270 elever

Læs mere

Lejre Bevægelsesanlæg. Projektoplæg til styrkelse af idrætsfaciliteter i Lejre. Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc.

Lejre Bevægelsesanlæg. Projektoplæg til styrkelse af idrætsfaciliteter i Lejre. Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc. Lejre Bevægelsesanlæg Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc. Inde- og udendørs Cafe Styrketræning/ spinning Fitness Motorikbane/Crossfit Ankomstplads Projektoplæg til styrkelse

Læs mere

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN 1 Det Maritime Museum AQUARIUS Tungevågen INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4. ARKITEKTONISK, URBANT OG LANDSKABELIGT KONCEPT 5-7. CONCEPTUELLE DIAGRAMMER 8. MASTERPLAN OG TVÆRSNIT 9. PLAN -1, +1 10. ARKITEKTUR OG

Læs mere

Hvad er EnergiCenter Voldparken? EnergiCenter Voldparken er rigtig mange ting. EnergiCenter Voldparken er: visionen

Hvad er EnergiCenter Voldparken? EnergiCenter Voldparken er rigtig mange ting. EnergiCenter Voldparken er: visionen Hvad er EnergiCenter Voldparken? EnergiCenter Voldparken er rigtig mange ting. EnergiCenter Voldparken er: visionen organisationen aktiviteterne faciliteterne som tog sin begyndelse i 2008, hvor det blev

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

Disse aktiviteter kunne omfatte: Opholdsareal Bordfodbold Klatrevæg 4 mands fodbold i glas boks Uofficielt møderum

Disse aktiviteter kunne omfatte: Opholdsareal Bordfodbold Klatrevæg 4 mands fodbold i glas boks Uofficielt møderum IFV har i gennem en lang årrække forsøgt, at afdække behov og muligheder for en mulig udbygning af Varde Fritidscenter. Der har været lagt stor vægt på ansvarlighed omkring den juridiske situation og selve

Læs mere

Esbjerg Kommunes. Idrætsstrategi

Esbjerg Kommunes. Idrætsstrategi Esbjerg Kommunes Idrætsstrategi Forord August 2015 Idrætsstrategi 2015 2018 tager sit udgangspunkt i Esbjerg Kommunes Vision 2020, som sætter fokus på at støtte kommunens rige foreningsliv og styrke idrætten

Læs mere

Idekatalog til området ved Hedeboskolen i Skagen

Idekatalog til området ved Hedeboskolen i Skagen Idekatalog til området ved Hedeboskolen i Skagen RKITEKTFIRMET KJER & RICHTER 2 Indhold Hedeboskolen - Eksist. forhold forslag 1a forslag 1b forslag 1c forslag 2 forslag 3 Oplevelses/aktivitetscenter Udnyttelse

Læs mere

Helhedsplan. Vision. Ringsted Sportcenter

Helhedsplan. Vision. Ringsted Sportcenter , som et centralt punkt for organiserede- og uorganiserede idrætsgrene Fokusområde som foreslået i Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Ringsted Kommune 2009 Vision At fremstår som Danmarks bedst drevne

Læs mere

DGI Faciliteter & Lokaludvikling. Tirstruphallen. tilbygning og ombygning. Marts 2015

DGI Faciliteter & Lokaludvikling. Tirstruphallen. tilbygning og ombygning. Marts 2015 DGI Faciliteter & Lokaludvikling Tirstruphallen tilbygning og ombygning Marts 2015 DGI Faciliteter og Lokaludvikling Indledning DGI Faciliteter & Lokaludvikling er en afdeling i DGI, som har en fælles

Læs mere

Hald Ege Hal. Helhedsplan, revideret forslag til Hald Ege Hallen,

Hald Ege Hal. Helhedsplan, revideret forslag til Hald Ege Hallen, Hal Ege Hallen Helhedsplan, revideret forslag til Hald Ege Hallen, 15.03.05 I forbindelse med udarbejdelsen af den samlede helhedsplan for Hald Ege Hal og Hald Ege Skole tager dette delprojekt for udvidelsen

Læs mere

Wismann Property Consult A/S CVR: 28 31 27 17, Åboulevard 1, st., 1635 København V, www.wismann-as.dk mobil.: 4088 1998, e-mail: lw@wismann-as.

Wismann Property Consult A/S CVR: 28 31 27 17, Åboulevard 1, st., 1635 København V, www.wismann-as.dk mobil.: 4088 1998, e-mail: lw@wismann-as. United-hjørnet midt i Frederikssund! 50 meter overfor Sillebroen samt S-Tog. Enestående chance central synlig beliggenhed Opført i 1991, 447 m 2 fordelt med 332 m 2 primære arealer og 115 m 2 kælder. Oplagt

Læs mere

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT KLUBBER Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter VIRKSOM- HEDER Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller BORGERE INSTITU- TIONER 22-01-2013

Læs mere

Fra Idrætslegeplads til Tuse Idræts- og kultur center

Fra Idrætslegeplads til Tuse Idræts- og kultur center Udbygningsplan for Idrætsfaciliteterne i Tuse-området. Fra Idrætslegeplads til Tuse Idræts- og kultur center Planens fokus: Denne plan ønsker primært at sætte fokus på at etablere nogle motions- og bevægelsesspor

Læs mere

Fritids- og idrætspolitik 2008

Fritids- og idrætspolitik 2008 Fritids- og idrætspolitik 2008 Forslag Indledning Fritids- og idrætslivet er under forandring i disse år. Tilslutningen til foreningslivet er stagnerende og befolkningen vælger i stigende grad aktiviteter

Læs mere

Forslag til Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2012. Høringsmateriale

Forslag til Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2012. Høringsmateriale Forslag til Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2012 Høringsmateriale Indledning Idræts- og fritidspolitikken bygger på tematiserede dialogmøder og drøftelser med Børne- og Ungdomskorpsenes Samråd,

Læs mere

Nebbegård Visionen for området

Nebbegård Visionen for området Nebbegård Visionen for området Nebbegård, Hørsholm Fra herregård til ny bydel Nebbegård tilhørte oprindeligt en bonde, men blev i 1740 overtaget af etatsråd Johannes Valeur. Han lod hele gården ombygge,

Læs mere

LANDSBYHUSET - 04.11.2008 CEBRA a/s, arkitekter MAA - Vesterbro Torv 1-3, 2. sal - 8000 Århus C - Tlf.: 8730 3439 - Fax: 8730 3429 - Email:

LANDSBYHUSET - 04.11.2008 CEBRA a/s, arkitekter MAA - Vesterbro Torv 1-3, 2. sal - 8000 Århus C - Tlf.: 8730 3439 - Fax: 8730 3429 - Email: LANDSBYHUSET - 04.11.2008 Landsbyhuset i Gyrstinge Landsbyhuset i Gyrstinge kan betragtes som en attraktor i lokalsamfundet - en magnet for samvær og social aktivitet. Da det er hele landsbyens hus, er

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

Notat. Forord. Kultur & Fritidscenter. 22. november Idrætspolitik - høringsudgave

Notat. Forord. Kultur & Fritidscenter. 22. november Idrætspolitik - høringsudgave Kultur & Fritidscenter Notat 22. november 2011 Sagsbehandler: Klaus Helsøe Telefon: 43 57 71 16 Email: klj@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: 201100655 Idrætspolitik dec 11 høringsudgave - klj Idrætspolitik

Læs mere

4. BLICHERSKOLEN. Randers Kommune Folkeskolernes Fysiske rammer Haldvej 6, 8981 Spentrup

4. BLICHERSKOLEN. Randers Kommune Folkeskolernes Fysiske rammer Haldvej 6, 8981 Spentrup Randers Kommune Folkeskolernes Fysiske rammer 2012 BLICHERSKOLEN 4. BLICHERSKOLEN Haldvej 6, 8981 Spentrup Blicherskolen er beliggende i Spentrup nord for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13 497 elever

Læs mere

Vision. Vision for Kildegården

Vision. Vision for Kildegården Januar 2016 Formål og baggrund Denne handlingsplan skal ses i lyset af, at projekt Kildegården stadig er i udviklingsfasen, hvor der arbejdes på at omsætte projektets vision og rammer til konkrete handlinger

Læs mere

Kontor/idræt m². OLAV de LINDE. Velegnet til kontor-, idræt ell. undervisning. - til leje... Pakhusgården Odense C

Kontor/idræt m². OLAV de LINDE. Velegnet til kontor-, idræt ell. undervisning. - til leje... Pakhusgården Odense C - til leje... Kontor/idræt 1.170 m² Pakhusgården 56 5000 Odense C Velegnet til kontor-, idræt ell. undervisning Ejendommen er beliggende i velfungerende og dynamisk erhvervspark Mulighed for opdeling i

Læs mere

VISION VEJEN. Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG

VISION VEJEN. Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG VISION VEJEN Fra visioner til handling HANDLINGSKATALOG Forord Missionen, visionen og indsatsområderne er rammen for det videre arbejde. Handlingskataloget konkretiserer det kommende arbejde og vil i foråret

Læs mere

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011

Høiriisgård bakker. - en ny grøn bydel. Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Høiriisgård bakker - en ny grøn bydel Volumenanalyse af d. 16.08.2011 Parcelhuskvarter Motorvej Jernbane Byggegrund Århus Midtby Indfaldsvej Rekreativt naturområde Situation Byggegrunden er karakteriseret

Læs mere

Frivillighed, foreningsliv og folkeoplysning Frivillighed og foreningsliv er et fundament og en af grundpillerne i dansk kultur- og idrætsliv.

Frivillighed, foreningsliv og folkeoplysning Frivillighed og foreningsliv er et fundament og en af grundpillerne i dansk kultur- og idrætsliv. Aarhus d. 10. oktober 2017 Sport & Fritid Fjordsgade 2 8000 Aarhus C. Høringssvar Idrætssamvirket Aarhus Idrættens Hus Vest Stadion Allé 70 8000 Aarhus C Tlf.: 8614 5252 E-Mail: info@isaarhus.dk www.isaarhus.dk

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

3. BJERREGRAV SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer Over Fussingvej 7, 8900 Randers

3. BJERREGRAV SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer Over Fussingvej 7, 8900 Randers Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 BJERREGRAV SKOLE 3. BJERREGRAV SKOLE Over Fussingvej 7, 8900 Randers Bjerregrav Skole er beliggende i Øster Bjerregrav ca. 8 km vest for Randers by. Skolen

Læs mere

13. KORSHØJSKOLEN. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer Skolevænget 1, Harridslev 8900 Randers

13. KORSHØJSKOLEN. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer Skolevænget 1, Harridslev 8900 Randers Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 13. KORSHØJSKOLEN KORSHØJSKOLEN Skolevænget 1, Harridslev 8900 Randers Korshøjskolen er beliggende i Harridslev ca. 5 km nordøst for Randers by. Skolen

Læs mere

VINKELGAARDEN. Frederikshavn Boligforening. OPLÆG TIL RENOVERINGSSTRATEGI April 2013

VINKELGAARDEN. Frederikshavn Boligforening. OPLÆG TIL RENOVERINGSSTRATEGI April 2013 VINKELGAARDEN Frederikshavn Boligforening OPLÆG TIL RENOVERINGSSTRATEGI April 2013 IND HOLD: OVERSIGTSBILLED...1 SITUATIONSPLAN...2 LEJLIGHED A & B...3 LEJLIGHED B.b...4 LEJLIGHED C & D...5 TAGLEJLIGHED...6

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

Valby Lokaludvalgs idrætsstrategi forholder sig til følgende overordnede temaer Faciliteter Byudvikling Den uorganiserede idræt Valby Idræts Park

Valby Lokaludvalgs idrætsstrategi forholder sig til følgende overordnede temaer Faciliteter Byudvikling Den uorganiserede idræt Valby Idræts Park Idrætsbyen Valby Valby Lokaludvalgs Idrætsstrategi 2011-2013. Vision Valby skal være en bydel med et aktivt og attraktivt idrætsliv, der både skaber plads til bredden og rummer mulighed for, at talenter

Læs mere

Sønderhaldskolen, i dag kaldet BC-skolen, består af tre parallelle klassefløje i en etage, der bindes sammen af lave tværbygninger indeholdende

Sønderhaldskolen, i dag kaldet BC-skolen, består af tre parallelle klassefløje i en etage, der bindes sammen af lave tværbygninger indeholdende Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 ASSENTOFT SKOLE 2. ASSENTOFTSKOLEN Skolevej 14, Assentoft, 8900 Randers Assentoftskolen er beliggende i udkanten af Assentoft øst for Randers by. Skolen

Læs mere

Mod vest afgrænses skolen af idrætshal, svømmehal og gymnastiksal. To af skolens specialklasser er placeret i to ældre fritliggende pavilloner.

Mod vest afgrænses skolen af idrætshal, svømmehal og gymnastiksal. To af skolens specialklasser er placeret i to ældre fritliggende pavilloner. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 TIRSDALENS SKOLE 22. TIRSDALENS SKOLE R. Hougårds Vej 50, 8900 Randers Tirsdalens Skole er beliggende i den sydlige del af Randers. Skolen har i skoleåret

Læs mere

Udviklingsplan Faaborg Fritidscenter 2011

Udviklingsplan Faaborg Fritidscenter 2011 Udviklingsplan 2010-2013 Udviklingsplan Faaborg Fritidscenter 2011 Denne udviklingsplan for Faaborg Fritidscenter tager udgangspunkt i dialog forløb i bestyrelsen i 2010. Centerets udvikling er baseret

Læs mere

ALBÆK STADION FORSLAG TIL NYT KLUBHUS MED OMKLÆDNINGSFACALITETER. Dato_

ALBÆK STADION FORSLAG TIL NYT KLUBHUS MED OMKLÆDNINGSFACALITETER. Dato_ ALBÆK STADION FORSLAG TIL NYT KLUBHUS MED OMKLÆDNINGSFACALITETER Dato_26.09.2017 ALBÆK STADION EN DEL AF KORSHØJ OMRÅDET 1 INTRO FORHOLD TIL LANDSBYKLYNGEN...Med nye faciliteter ved Albæk Stadion, så vil

Læs mere

Dispositionsforslag til fremtidens Sport & Fritid i Tarp. Forslaget er udarbejdet i samarbejde med Bryndum Sogn Lokalråd og de tilknyttede foreninger

Dispositionsforslag til fremtidens Sport & Fritid i Tarp. Forslaget er udarbejdet i samarbejde med Bryndum Sogn Lokalråd og de tilknyttede foreninger Dispositionsforslag til fremtidens Sport & Fritid i Tarp Forslaget er udarbejdet i samarbejde med Bryndum Sogn Lokalråd og de tilknyttede foreninger REV. 08.05.2015 Indholdsfortegnelse DISPOSITIONSFORSLAG

Læs mere

Selvstyre i Hinnerup hallerne Udkast til visionsnotat

Selvstyre i Hinnerup hallerne Udkast til visionsnotat Selvstyre i Hinnerup hallerne Udkast til visionsnotat Indhold 1. Indledning... 1 1.1. Læsevejledning... 1 1.2. Det videre arbejde... 1 1. Vision... 3 2. Selvstyrets opgave... 4 3. Fysiske rammer (bygninger,

Læs mere

Ishøj Kommune Idrætspolitik

Ishøj Kommune Idrætspolitik Ishøj Kommune Idrætspolitik Ishøj Kommune Forord Der har igennem flere år været et ønske om at få udarbejdet en idrætspolitik for Ishøj Kommune, der kan fungere som et effektivt styringsredskab, der kan

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Idræt for alle Idræt og bevægelse er glæde, udfordring og fællesskab. Vi ønsker i Høje-Taastrup Kommune at skabe de bedst mulige rammer for et

Læs mere

33l. Folkeoplysningspolitik

33l. Folkeoplysningspolitik 33l Folkeoplysningspolitik Godkendt af Byrådet den 1. oktober 2012 1 Forord Med den seneste ændring af folkeoplysningsloven er rammerne lagt for en ny folkeoplysningspolitik, der både favner de frivillige

Læs mere

14. KRISTRUP SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skolegade 4, 8900 Randers

14. KRISTRUP SKOLE. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012. Skolegade 4, 8900 Randers Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 14. KRISTRUP SKOLE KRISTRUP SKOLE Skolegade 4, 8900 Randers Kristrup Skole er beliggende i den sydlige del af Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

RØDOVRE KOMMUNE. Rødovre Skole Revideret helhedsplan August Udarbejdet af: Bygningsafdelingen og Park- & Naturafdelingen Teknisk Forvaltning

RØDOVRE KOMMUNE. Rødovre Skole Revideret helhedsplan August Udarbejdet af: Bygningsafdelingen og Park- & Naturafdelingen Teknisk Forvaltning RØDOVRE KOMMUNE Rødovre Skole Revideret helhedsplan August 2014 Udarbejdet af: Bygningsafdelingen og Park- & Naturafdelingen Teknisk Forvaltning Bygninger A B C D E F G H I J T Østfløjen (Portbygningen)

Læs mere

EN GOD SKOLESTART TINGBJERG SKOLE FAGLIGHED OG TRIVSEL LEG OG LÆRING FØLGES AD

EN GOD SKOLESTART TINGBJERG SKOLE FAGLIGHED OG TRIVSEL LEG OG LÆRING FØLGES AD EN GOD SKOLESTART TINGBJERG SKOLE GODE FACILITETER FAGLIGHED OG TRIVSEL SKOLENS VISION Skolen hvor hvert barn, gennem læring og trivsel, udvikler sig i et trygt og mangfoldigt fællesskab. Her danner barnet

Læs mere

Hvad er din alder? Respondenter. Hvad er dit køn? Respondenter

Hvad er din alder? Respondenter. Hvad er dit køn? Respondenter Hvad er din alder? 0-16 2 16-19 17 20-39 4 2.372 40-59 3 2.241 60-100 1.359 25% 5 75% 10 Hvad er dit køn? Kvinde 56% 3.327 Mand 2.657 Angiv venligst din seneste afsluttede uddannelse: 25% 5 75% 10 Grundskoleuddannelse

Læs mere

Grønhøjskolen er beliggende i Øster Tørslev nordøst for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/ elever fordelt på 15 normalklasser og

Grønhøjskolen er beliggende i Øster Tørslev nordøst for Randers. Skolen har i skoleåret 2012/ elever fordelt på 15 normalklasser og Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 GRØNHØJSKOLEN 7. GRØNHØJSKOLEN Nørreled 3, Øster Tørslev, 8983 Gjerlev J Grønhøjskolen er beliggende i Øster Tørslev nordøst for Randers. Skolen har i

Læs mere

DET FLYDENDE FORENINGSHUS GEISLER & NØRGAARD

DET FLYDENDE FORENINGSHUS GEISLER & NØRGAARD DET FLYDENDE FORENINGSHUS FORENINGSHUSET AK KLUBBEN RUMLIG PLANDISPONERING SKABER ÅBENHED & PRIVATHED BÅDE MOD VAND OG FLADEN FORBINDER FUNKTIONERNE TIL ET LOKALT FÆLLESAREAL BEVÆGELSE SKER PÅ RAMPER OG

Læs mere

Keinicke & Overgaard Arkitekter DISPOSITIONSFORSLAG 22.10.2009. VISSENBJERGHALLERNE - - - - - - - - - - - - - - - Oplevelser og mangfoldighed

Keinicke & Overgaard Arkitekter DISPOSITIONSFORSLAG 22.10.2009. VISSENBJERGHALLERNE - - - - - - - - - - - - - - - Oplevelser og mangfoldighed Keinicke & Overgaard Arkitekter DISPOSITIONSFORSLAG 22.10.2009 VISSENBJERGHALLERNE - - - - - - - - - - - - - - - Oplevelser og mangfoldighed OMRÅDET UNIKKE LANDSKABELIGE MULIGHEDER Vissenbjerghallerne

Læs mere

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik Fredericia Kommunes Idrætspolitik 1 Indledning Fredericia Kommunes Idrætspolitik tager udgangspunkt i Fredericia Kommunes vision 2012, idrættens fire livskvaliteter og den dialog der har fundet sted med

Læs mere

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE VELKOMMEN TIL WORLD TRADE Velkommen til World Trade Center Ballerup Washington og Beijing har deres - nu har også Danmark fået sit første World Trade Center. Som lejer i World Trade Center Ballerup bliver

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Man er hvad man vil. Vores vision for en fælles f overbygningsskole i Roslev

Man er hvad man vil. Vores vision for en fælles f overbygningsskole i Roslev Man er hvad man vil Vores vision for en fælles f overbygningsskole i Roslev De fantastiske 4 1. Skolens placering 2. Mål l med faglighed 3. Stærkt samarbejde med idræts ts- og fritidsliv 4. Et billigt

Læs mere

Idræts- og fritidspolitik

Idræts- og fritidspolitik T S A K D U Idræts- og fritidspolitik INDHOLD FORORD... 5 INDLEDNING... 6 INDSATSOMRÅDER... 8 Udvikling af idræts- og fritidslivet så alle har mulighed for at deltage i aktiviteter, foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

18. NØRREVANGSSKOLEN. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer Glentevej 15, 8900 Randers

18. NØRREVANGSSKOLEN. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer Glentevej 15, 8900 Randers Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 18. NØRREVANGSSKOLEN NØRREVANGSSKOLEN Glentevej 15, 8900 Randers Nørrevangsskolen er beliggende i den nordlige del af Randers midtby. Skolen har i skoleåret

Læs mere

VINKELGAARDEN. Frederikshavn Boligforening. OPLÆG TIL RENOVERINGSSTRATEGI Maj 2013

VINKELGAARDEN. Frederikshavn Boligforening. OPLÆG TIL RENOVERINGSSTRATEGI Maj 2013 VINKELGAARDEN Frederikshavn Boligforening OPLÆG TIL RENOVERINGSSTRATEGI Maj 2013 IND HOLD: OVERSIGTSBILLED...1 SITUATIONSPLAN...2 LEJLIGHED A & B...3 LEJLIGHED C & D...4 TAGLEJLIGHED...5 FACADE...6 FACADE...7

Læs mere

Tak for jeres henvendelse om fredeliggørelse af Gadelandet og fremrykning af cykelsti i cykelprioriteringsplanen.

Tak for jeres henvendelse om fredeliggørelse af Gadelandet og fremrykning af cykelsti i cykelprioriteringsplanen. From: Borgmesteren TMF Sent: 8. februar 2019 11:40 To: Fællespostkasse Brønshøj-Husum Lokaludvalg; lla@aab.dk Subject: 2019-0017183-1 - Fælles henvendelse fra boligselskabet AAB og Brønshøj-Husum Lokaludvalg

Læs mere

Bibliotekspolitik. for Nyborg Kommune

Bibliotekspolitik. for Nyborg Kommune Bibliotekspolitik for Nyborg Kommune Bibliotekets mission Nyborg Bibliotek er en dynamisk og sprudlende kulturinstitution, der spiller en afgørende rolle i forhold til at gøre kommunen mentalt, kulturelt

Læs mere

Vision Målsætninger Værdier 2010-2012

Vision Målsætninger Værdier 2010-2012 Vision Målsætninger Værdier 2010-2012 S i d e 2 Indhold Indledning... 3 Vision... 4 Målsætninger... 4 Politik... 4 Service... 4 Udvikling... 4 Interessenter... 5 Værdikæde... 6 Idrætsrådet Silkeborg Kommunes

Læs mere

Pilot workshop 21. maj 2013 Summarisk opsamling

Pilot workshop 21. maj 2013 Summarisk opsamling Pilot workshop 21. maj 2013 Summarisk opsamling FOKUSOMRÅDER Ejerskab Tryghed mørke, kriminalitet, trafik/scootere Bæredygtighed/ miljøvenlighed Integration ikke kun ift danske værdier men også på tværs

Læs mere

På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne

På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne Ingen har det hele tilsammen har vi alt - som centrale aktører på Mols ønsker vi at skabe et tæt samarbejde mellem skole, børnehave, hal og foreningsliv

Læs mere

HAVEJE-ATELLIERNE 27681

HAVEJE-ATELLIERNE 27681 HAVEJE-ATELLIERNE 27681 BESKRIVELSE HAVEJE-ATELLIERNE INTENTION En spændende udviklings proces er i gang( ) Variation, kreativitet og liv på gaden. Et sted der er rart at være for dem der bor der, og tiltrækker

Læs mere

NÆSTVED KOMMUNE. Hyllinge Skole. Arkitektfirmaet Gorm Nielsen arkitekt m.a.a Ydunsvej Åbyhøj

NÆSTVED KOMMUNE. Hyllinge Skole. Arkitektfirmaet Gorm Nielsen arkitekt m.a.a Ydunsvej Åbyhøj NÆSTVED KOMMUNE S K O L E U D B Y G N I N G S P L A N 2 0 1 1 Hyllinge Skole Arkitektfirmaet Gorm Nielsen arkitekt m.a.a Ydunsvej 14 8230 Åbyhøj SKOLEUDBYGNINGSPLAN NÆSTVED KOMMUNE 2011 Hyllinge Skole

Læs mere

FREMTIDENS FYSISKE RAMMER FOR AKTIVITETSCENTRET PÅ SYDVESTVEJ 10 Analyse af mulige scenarier Marts 2015 udarbejdet af Glostrup Ejendomme

FREMTIDENS FYSISKE RAMMER FOR AKTIVITETSCENTRET PÅ SYDVESTVEJ 10 Analyse af mulige scenarier Marts 2015 udarbejdet af Glostrup Ejendomme FREMTIDENS FYSISKE RAMMER FOR AKTIVITETSCENTRET PÅ SYDVESTVEJ 10 Analyse af mulige scenarier Marts 2015 udarbejdet af Glostrup Ejendomme 2 NUVÆRENDE INDRETNING AF SYDVESTVEJ 10 Sydvestvej Aktivitetscenter

Læs mere

= citybeliggenhed og. attraktive faciliteter. Adelgade København K

= citybeliggenhed og. attraktive faciliteter. Adelgade København K = citybeliggenhed og attraktive faciliteter 1304 København K 1 Turbinehuset tilbyder moderne faciliteter i det centrale København Turbinehuset er et nyopført og bæredygtigt kontorhus med gennemtænkt arkitektur

Læs mere

Den Blå Foreningsby på Amager Strand

Den Blå Foreningsby på Amager Strand Den Blå Foreningsby på Amager Strand Januar 2013 Den Blå Foreningsby Øresund bådebro Jollerampe Fremtidig byggemulighed Til Helgoland Øresundsstien Udarbejdet af JJW arkitekter med støtte fra Amager Øst

Læs mere

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Kommunale faciliteter i fremtiden Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Hvordan udvikler vi de kommunale faciliteter, så de stadig passer til behovene om 5-10-15 år? I dag Idrætsfaciliteter har stor betydning

Læs mere

Skolen har en gymnastiksal samt en gymnastik/forsamlingssal, der er placeret i en fritliggende bygning mod vest, ved skolens udearealer.

Skolen har en gymnastiksal samt en gymnastik/forsamlingssal, der er placeret i en fritliggende bygning mod vest, ved skolens udearealer. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 VORUP SKOLE 24. VORUP SKOLE Vorup Boulevard 33, 8900 Randers Vorup Skole er beliggende i den sydvestlige del af Randers. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

Stueplan side 4. Loftsplan side 6

Stueplan side 4. Loftsplan side 6 HOSPICE Brædstrup - Dispositionsforlag - 17.12.2012 1 Indholdsfortegnelse side 1 Nyt HOSPICE Brædstrup Omdannelsen af Brædstrup Sygehus til nyt hospice er en opgave som Danske Diakonhjem ser frem til med

Læs mere

Fasanparken. Lækre familieboliger i Ishøj. Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012 1310

Fasanparken. Lækre familieboliger i Ishøj. Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon 7012 1310 Fasanparken Lækre familieboliger i Ishøj 62 boliger med gode udearealer, parkeringsmuligheder og fælleshus Afdeling 950-0 Lejerbo Køge Bugt Udlejningsteam Syd Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Telefon

Læs mere

VIG HALLEN. Skitseforslag 31.07.2013

VIG HALLEN. Skitseforslag 31.07.2013 VIG HALLEN Skitseforslag 31.07.2013 1 genopførelse af vig hallen Sag 13071 31.07.2013 Arkitekt: White arkitekter A/S Vestre Kaj 2, 1.sal DK-4700 Næstved Tlf.: +45 55 70 10 10 Kontaktperson: Gert Lindenskov

Læs mere

Bogdepot skal flyttes tættere på elevator i kælderen. Det skal være min. 200 m 2 bogdepot.

Bogdepot skal flyttes tættere på elevator i kælderen. Det skal være min. 200 m 2 bogdepot. Campusbyggeriet Nedenstående liste er en oversigt over de beslutninger, som er taget af projektgruppen efter modtagelse af dispositionsforslag (beslutninger pr. 10. april). Derefter følger en oversigt

Læs mere

Restejendomme på Augustenborg

Restejendomme på Augustenborg Restejendomme på Augustenborg Skitseforslag til: Hotel Vandrehjem Kontor Bolig JUNI 2018 Side 2 Side 3 Indholdsfortegnelse Oversigtskort.... 5 Lokalplan 2.1-6 Augustenborg Slot... 6 Ny situationsplan....

Læs mere

VISIONSKATALOG. Ris Tebstrup Idrætsforening. 18. 18. Oktober 2012

VISIONSKATALOG. Ris Tebstrup Idrætsforening. 18. 18. Oktober 2012 VISIONSKATALOG Ris Tebstrup Idrætsforening 18. 1 Luftfoto af eksisterende forhold 2 IDÈ Hallen ønskes gjort væsentlig mere fleksibel og multianvendelig. Det sker ved at forlænge hal og bane ca. 15. mod

Læs mere

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund Frydenslund Grønnegade 10 - Silkeborg 1 Frydenslund Nyt og spændende bo- og aktivitetstilbud åbner i efteråret 2013 Nu får du, som er borger med varig funktionsnedsættelse, mulighed for at bo i en top-moderne

Læs mere

Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l

Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l Fredericia: Danmarks navle på landkortet Haller, idrætslokaler og gymnastiksale Boldbaner Svømmehaller Øvrige idrætsfaciliteter Fredericia: Danmarks navle på landkortet Lidt research: Kurbadet lukker forår

Læs mere

Oversigt over forvaltningernes indsatser i Københavns Kommunes sundhedspolitik Længe Leve København

Oversigt over forvaltningernes indsatser i Københavns Kommunes sundhedspolitik Længe Leve København Oversigt over forvaltningernes indsatser i Københavns Kommunes sundhedspolitik 2011-14 Længe Leve København Teknik- og Miljøforvaltningen: Fortsætte udbyggelsen af et sammenhængende netværk af gåruter,

Læs mere

6. GJERLEV-ENSLEV SKOLE

6. GJERLEV-ENSLEV SKOLE Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 GJERLEV-ENSLEV SKOLE 6. GJERLEV-ENSLEV SKOLE Tønagervej 11, 8983 Gjerlev J Gjerlev-Enslev Skole er beliggende i udkanten af Gjerlev nord for Randers.

Læs mere

2. I hvilken grad anvender du Fælles Mål for idræt (2014) -...når du laver årsplaner til idrætstimerne?

2. I hvilken grad anvender du Fælles Mål for idræt (2014) -...når du laver årsplaner til idrætstimerne? 1. Bidrager Fælles Mål (2014) positivt til dine idrætstimer? Ja, i høj grad 60 12,4% Ja, i nogen grad 198 40,8% Ja, lidt 163 33,6% Nej, mine timer påvirkes ikke af Fælles Mål 50 10,3% Nej, mine idrætstimer

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 1 Demokratiforståelse og aktivt medborgerskab Folkeoplysningsloven af 2011 forpligter alle kommuner til at udfærdige en politik for Folkeoplysningsområdet gældende fra 1. januar

Læs mere

med andre, er man på 1. sal, kan man være privat.

med andre, er man på 1. sal, kan man være privat. 02 Generelt Velkommen til et nyt og innovativt boligprojekt, hvor begreberne tid, rum og sjæl er gennemgående. Vi opholder os alle meget i vores bolig, derfor er der i City grund projektet lagt stor vægt

Læs mere

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013

ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup. Januar 2013 ATLAS Boliger Bebyggelsesplan Baltorpvej Ballerup Januar 2013 Atlas Grantoftegård Atlas grunden er placeret i kanten af erhvervområdet ved Baltorpvej mellem Råmosen og jernbanen mod nord. Atlas grunden

Læs mere

Analyse af idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune. Resultat af borgerworkshop

Analyse af idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune. Resultat af borgerworkshop Analyse af idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune Resultat af borgerworkshop 24.08.2015 Borgerworkshop d. 24. aug. 2015 Den 24. August afholdt Aabenraa Kommune en åben workshop om ønsker til fremtidens idrætsfaciliteter

Læs mere

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE II

KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE II KONTORLEJEMÅL I ZENIT COMPANY HOUSE II Sommervej 31E og F, 8210 Aarhus V Sag 16370 Udlejes i samarbejde med: BELIGGENHED OG OMRÅDET Ejendommen er beliggende med synlig facade på et af de mest trafikerede

Læs mere

Multibrugerhus. med mange fællesfaciliteter. Islands Brygge København S

Multibrugerhus. med mange fællesfaciliteter. Islands Brygge København S Multibrugerhus med mange fællesfaciliteter Islands Brygge 39-43 2300 København S Velbeliggende multibrugerhus direkte til havneløbet med fælles mødefaciliteter, reception, loungeområde, indbydende kantine

Læs mere

Idræt i bevægelse. Idrætspolitik for Horsens Kommune KULTURAFDELINGEN

Idræt i bevægelse. Idrætspolitik for Horsens Kommune KULTURAFDELINGEN Idræt i bevægelse Idrætspolitik for Horsens Kommune KULTURAFDELINGEN Idræt i bevægelse Idrætspolitik for Horsens Kommune Vedtaget af Horsens Byråd d. 23.10.2012 Indhold Forord... 4 Idræt i bevægelse...

Læs mere

MENATEKET ØSTER HORNUM

MENATEKET ØSTER HORNUM MENATEKET ØSTER HORNUM UDVIKLINGSFORSLAG VED IDRÆTSHALLEN MAJ 2017 SIDE 2 kirken idrætshallen ældrecenter børneuniverset skole,sfo & børnehave Indledning Forslaget beskriver en udvidelse af den eksisterende

Læs mere

- Revideret

- Revideret ...Parterne er samtidig enige om at prioritere opførelse af idrætshal på Lundehusskolen næste gang der i overførelsessag eller budgetforhandlingere findes penge til idrætsfaciliteter Indledning Den kommende

Læs mere