Udviklingsplan Faaborg Fritidscenter 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udviklingsplan Faaborg Fritidscenter 2011"

Transkript

1 Udviklingsplan

2 Udviklingsplan Faaborg Fritidscenter 2011 Denne udviklingsplan for Faaborg Fritidscenter tager udgangspunkt i dialog forløb i bestyrelsen i Centerets udvikling er baseret på en sammenkobling af de to enheder Faaborg Hallerne og Svømmehallen. Udviklingsplanen er et redskab til at holde den røde tråd frem mod 2013 hvor et nyt center forventes færdigt. Udviklingsplanen er udarbejdet af bestyrelsen for centeret. Bestyrelsesformand Per Tørslev Næstformand Niels Knudsen Erik Moretto Claus Skov Jess Gregersen Hanne Lundsgaard Leo Nielsen Udviklingsplanen er gældende frem mod Målet er at skabe et moderne anlæg for idræt, sundhed og fællesskab der matcher det aktuelle billede af organiserede og selvorganiserede motions og fritidsaktiviteter. Disse må gerne yderligere styrkes af den centrale beliggenhed ved sundskolen og Sundsøen. Det er ideen, at de eksisterende faciliteter skal styrkes, og det nye center skal organiseres omkring et nyt indendørs torv med cafe, der fungerer som det samlende element, der binder hallerne og svømmehallen sammen med nye faciliteter til bl.a. fitness- og sundhedscenter. Hostel med konferencefaciliteter er en central del af denne helhed. Byggeri af centeret skal være igangsat i 2012 og tages i brug i 2013.

3 Navn Netop nu bruger vi navnet Faaborg FritidsCenter. Der er enighed om at navnet skal ændres når der sker nybyggeri. Organisation Faaborghallerne er en erhvervsdrivende fond. Til at drive centeret er stiftet Faaborg FritidsCenter ApS hvor personale og aktiviteter foregår. I dag er svømmehallen kommunalt ejet og driftes af centeret. Strukturen for et kommende byggeri kan give anledning til at tænke en ny struktur fx med overtagelse af svømmehallen. I Faaborg Fritidscenter er ansat en centerchef. Ansættelsen er som direktør. I 2011 omfatter aktiviteterne i centeret hovedsageligt: Cafe drift Foreningsaktiviteter Arrangementer for virksomheder Mødeafvikling/lokale udlejning Genoptræning Svømmeundervisning Vision Et dynamisk moderne midtpunkt for den organiserede og selvorganiserende idræt på Sydfyn. Status Faaborg Fritidscenter er i dag center for den organiserede idræt i Faaborg. Koblingen af de to enheder startede i april 2010 med sigte på at skabe et moderne center. Bestyrelsen blev i april sammensat af kompetencer og med en tilkendegivelse fra kommunen om at den ønskede at skabe et center ud af de to enheder. Der blev afsat 2 x 7,5 millioner til mursten og diverse midler til udvikling og istandsættelse. Kort efter etableringen af centeret neddroslede kommunen desværre ambitionsniveauet og beskar de tidligere tilbudte tilskud og istandsættelser. Økonomi Forud for centerdannelsen blev der udviklet budgetter for centeret og disse har vist sig ikke at være holdbare. Bestyrelsens vurdering er at der er budgetteret vejledende kr. forkert. Dette gør at der i dag er en dårlig økonomi og personalesituationen er kritisk da vi har måttet afskedige diverse medarbejdere pga. den økonomiske situation. Centerets økonomiske stabilitet er derfor meget sårbart og det er svært at se en fremtid uden en kobling af de to enheder. Personale Servicen til brugere er endnu ikke på det niveau den skal være hvilket skyldes delvist dårlig ledelse, manglede ressourcer og en indkøringsfase som har været mere omfattende end forventet. Således er koblingen af de to personale enheder endnu ikke lykkes. Som bestyrelse oplever vi således i dag, at vi har et center med kompetencer men hvor samspillet mellem de enkelte enheder ikke er intakt.

4 Sundcafe Centeret har indført Sundcafe hvilket har været en omfattende proces. Konceptet ønsker vi at fortsætte med dog er det en lang proces og det må forventes at Cafe en i flere år vil blive en underskudsforretning. Derfor kan en lukning af Cafe en blive en nødvendighed hvis ikke vores økonomiske situation forbedres betragteligt i de kommende år. Brugere Koblingen af de to enheder har indtil videre ikke skabt nogen ekstra værdi for brugerne. De oplever ikke centeret som en enhed. Det mærkes tydeligt at foreningerne er pressede og at der ikke er ressourcer til de store tanker. Foreningslivet i Faaborg får i de kommende år trange kår og vi har ikke de ressourcer vi ønsker til at støtte op om den proces de alle arbejder med. Svømmehallen Der er stadig et ubrugt potentiale i svømmehallen af timer. Denne del bør kunne udnyttes på sigt. Ligeledes er svømmehallen ikke blevet integreret tilstrækkeligt i helheden. Teknik og energi Der er ingen tvivl om at der på sigt kan gøres besparelser på energisiden specielt i hallerne. Dette skal i fokus når nyt byggeri opstartes. Større dele af den tekniske del ønskes driftet af eksterne leverandører. Centeret er netop nu ikke stort nok til at løfte en fuldtids teknikker. Administration Centeret lider under at der aldrig har eksisteret en administration i hverken hallerne eller svømmehallen. Tidligere har denne del været løftet af henholdsvis kommune og bestyrelse. Dette faktum har gjort fusionen ekstrem svær og gør at alt som gennemføres i dag går alt for langsomt. Hver gang der skal igangsættes en proces internt løftes den på den enkeltes vurderinger og ikke en center kulturs forventninger. Fremtid Fremtiden tager udgangspunkt i en sammenkobling af to enheder som bygger på hver deres kultur. Hallerne som har været drevet af halbestyrer siden sin oprindelse i 1965 og altid har været præget af her og nu beslutninger og handlinger. Et foreningsdomineret hus. Svømmehallen med en offentlig kultur på godt og ondt. En sikker struktur, få forandringer og præget af en personalekultur som har været til stede i mange år. Et dynamisk og inspirerende center Med de kommende udviklingsplaner ønsker vi at skabe et forretningsorienteret center som vil styrke og understøtte såvel den organiserede og selvorganiserede motions og fritidsidræt på Sydfyn. Inspireret af Vejen modellen vil vi tilbyde brugerne nye muligheder. Selvorganiseret motion og fritidsidræt Med det kommende center ønsker vi at styrke mulighederne for at dyrke idræt i et nyt perspektiv. Den enkelte bruger kan købe adgangskort til centeret og anvende centerets faciliteter i det omfang det ønskes og på de tidspunkter der er behov for. Et kort giver adgang til de fleste faciliteter og via Online booking vil der kunne bestilles ydelser hjemme fra og med kort varsel.

5 Denne tanke, som er inspireret af Vejen idrætscenter tror vi på vil give nye brugere og nye muligheder. Denne tanke koblet med et nyt moderne Sundhedscenter, Hostel og en unik beliggenhed tror vi på vil gøre en forskel i de kommende år. Nye brugere vil blive tiltrukket og ude mulighederne vil også blive en værdifuld del af centerets aktiviteter. Organiseret idræt Foreningslivet skal fortsat blomstre lokalt i Faaborg. Nye foreninger skal tiltrækkes og der skal iværksættes et samarbejde med disse foreninger således at centeret kan understøtte deres aktiviteter. Dette kræver forandringsvillighed og mod på at se foreningslivet med nye øjne. Foreningslivet består i dag hovedsageligt af bold og svømmeaktiviteter. Således er Håndbold, fodbold, badminton, basket og bordtennis sammen med Gymnastik de eksisterende brugere i hallerne. Svømmehallen har tre svømmeforeninger tilknyttet og der er mange timer afsat til den offentlige svømning. Ligeledes er forskellige grupper tilknyttet svømmehallen, hvor der er fokus på genoptræning m.m. Med udvidelse af centeret og nye strukturformer vil vi kunne tiltrække nye foreningstyper fx kampsport, dans, fitness, løbeklubber, Mountainbike, Squash og meget mere. Hostel Med bygningen af et Hostel tilknyttet centeret, så vil Faaborg Fritidscenter skabe en unik profil som ikke findes magen i Danmarks Centeret skal huse 30 værelser og konferencefaciliteter til 500 personer besøgende om året er målet mod i det nuværende Vandrehjem i Faaborg. Et Hostel giver det løft til turismen som har været efterlyst i byen i årtier og samtidig et løft til konferenceområdet hvor vi får en ny moderne udbyder på banen. Fitness Et stort moderne fitness center bliver en af dynamoerne i et kommende center. Med smuk udsigt til Sundsøen og let adgang til øvrige faciliteter, vil den del blive et populært tiltag, som også vil understøtte foreningernes behov. Med medlemmer ønsker vi at skabe områdets største fitness center. Sundhedscenter Medansættelse eller outsourcing af sundhedscenter ønsker vi at skabe et nyt og aktivt tilbud til Sydfyn. Med Fysioterapeuter, kiropraktor m.m. vil centeret åbne op for faciliteter som understøtter de eksisterede aktiviteter her tænkes specielt på svømmehal og fitness. Sundhed, kost og ernæring skal være gennemgående i hele centerets tanke gang. Dette vil understøtte aktiviteterne og vil sikre at fx Hostel får en unik profil i forhold til andre i Danmark. Med inddragelse af alle lokale kræfter på området, ønsker vi at tiltrække ekspertise som kan løfte denne del proaktivt. Centeret skal være en markant faktor på Fyn når der tales sundhed.

6 Byggeri igangsat i 2012 Målet er i 2012 at igangsætte et byggeri som kan koble de to enheder og skabe et nyt moderne center. Centeret skal give inspiration til motions og fritidslivet og gøre Faaborg-Midtfyn til en handlingsorienteret Fritidskommune. Tidsplanen for projektet bygger på flg. parametre; Tegninger klar i forår 2011 Præsentation for interessenter maj/juni 2011 Godkendelse på budgetforhandlinger efterår 2011 i kommunen Finde økonomiskopbakning til projektet i banker, fonde m.m. fra efterår Udarbejdelse af endeligt projekt frem til sommer 2012 Byggeri start efterår 2012 Forretning Centeret skal udvikles således at kommende aktiviteter skal kunne hvile i sig selv eller tilføre centeret værdi. Kommunale tilskud skal således ikke løfte driften tværtimod. Centeret skal efter få år kunne eksistere med de nuværende driftstilskud. Dog må der i en overgangs fase forventes at der kan være behov for ekstra tilskud. Omfanget af dette er ikke muligt at fastsætte nu. Kommunens økonomiske engagement i byggeriet er afgørende. Deres økonomiske opbakning og interesse for handlekraft er nøglen til at få skabt et moderne center. Personale, ledelse og organisation Centeret vil forandre sig i struktur og organisation ved nybyggeri. Således forventes en markant forøgelse af medarbejderstaben fra vejledende 5 fastansatte til stk. Centeret vil ligeledes have ansat freelance medarbejdere. Dette i sig selv gør projektet interessant. Hertil kommer arbejdspladser tilknyttet understøttende aktiviteter som fx sundhedscenter. Afslutning Udviklingsplanen vil hvert kvartal være til dialog i bestyrelsen. Ændringer tilføjes. På bestyrelsens vegne Bestyrelsesformand Per Tørslev Jensen

Kraftig befolkningsudvikling. Mange nye borgere. Dialogoplæg til fremtidens kultur og idrætsfaciliteter. i Hørning

Kraftig befolkningsudvikling. Mange nye borgere. Dialogoplæg til fremtidens kultur og idrætsfaciliteter. i Hørning Dialogoplæg til fremtidens kultur og idræts i Hørning. Kultur-, Sundheds-og Beskæftigelsesudvalget, Skanderborg Kommune 3. april 2019 1 Skanderborg Kommune er bosætningskommune Kraftig befolkningsudvikling

Læs mere

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Foto: BOGO Projektbeskrivelse I Hovedgård ønsker vi at udvikle Hovedgård Hallen til et aktivt og imødekommende samlingssted for alle byens borgere

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Vision. Vision for Kildegården

Vision. Vision for Kildegården Januar 2016 Formål og baggrund Denne handlingsplan skal ses i lyset af, at projekt Kildegården stadig er i udviklingsfasen, hvor der arbejdes på at omsætte projektets vision og rammer til konkrete handlinger

Læs mere

NÅR FORENINGER OG KOMMUNE MØDES TIL KAFFE A Q U A I N S P I R A T I O N

NÅR FORENINGER OG KOMMUNE MØDES TIL KAFFE A Q U A I N S P I R A T I O N NÅR FORENINGER OG KOMMUNE MØDES TIL KAFFE A Q U A I N S P I R A T I O N 2 0 1 8 LENE KIRSTINE HOUGAARD Foreningskonsulent i Mariagerfjord Kommune/ Kommunekonsulent i DGI Nordjylland Projektleder: AKTIV

Læs mere

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Kommunale faciliteter i fremtiden Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Hvordan udvikler vi de kommunale faciliteter, så de stadig passer til behovene om 5-10-15 år? I dag Idrætsfaciliteter har stor betydning

Læs mere

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur Sagsfremstilling til mødet den 17 12 2008 Sag: 04.04.00-P20-7-08 Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur 05-12-2008 Indledning Der har siden medio 2007 været arbejdet på at skabe rammer for etablering

Læs mere

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Randers Kommune er visionskommune for Bevæg dig for livet, som er et landsdækkende samarbejde

Læs mere

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Især inden for idræt og foreningsliv har Globus1 givet Århus Kommune et løft, og aktivitetscenteret er en af hovedhjørnestenene i kommunens integrationspolitik.

Læs mere

Fra Idrætslegeplads til Tuse Idræts- og kultur center

Fra Idrætslegeplads til Tuse Idræts- og kultur center Udbygningsplan for Idrætsfaciliteterne i Tuse-området. Fra Idrætslegeplads til Tuse Idræts- og kultur center Planens fokus: Denne plan ønsker primært at sætte fokus på at etablere nogle motions- og bevægelsesspor

Læs mere

HOLBÆK SPORTSBY VEJEN IDRÆTSCENTER DEN APRIL 2018 KULTUR, FRITID & BORGERSERVICE

HOLBÆK SPORTSBY VEJEN IDRÆTSCENTER DEN APRIL 2018 KULTUR, FRITID & BORGERSERVICE HOLBÆK SPORTSBY VEJEN IDRÆTSCENTER DEN 10-11. APRIL 2018 Kan man designe et inkluderende og bredt favnede idrætsmiljø helt fra bunden og samle hele byens idrætsliv om ideen? Visioner og udfordringer for

Læs mere

IDRÆTSVANER I FIRE KOMMUNER

IDRÆTSVANER I FIRE KOMMUNER Peter Forsberg Analytiker Idrættens Analyseinstitut Jens Høyer-Kruse Postdoc. Syddansk Universitet Åbningsseminar 'Fremtidens Idrætsfaciliteter' IDRÆTSVANER I FIRE KOMMUNER Resultater, forskelle og ligheder

Læs mere

Aabenraa Svømme- og idrætscenter som DGI-hus

Aabenraa Svømme- og idrætscenter som DGI-hus Aabenraa Svømme- og idrætscenter som DGI-hus Indledning Aabenraa Kommune har igangsat en proces i forhold til udvikling af Aabenraa Svømme- og Idrætscenter. En udvikling, der skal munde ud i et nybyggeri

Læs mere

Fritids- og friluftsstrategi Overordnede rammer for arbejdet og bud på hovedemner. Version 7 29. august 2015

Fritids- og friluftsstrategi Overordnede rammer for arbejdet og bud på hovedemner. Version 7 29. august 2015 Fritids- og friluftsstrategi Overordnede rammer for arbejdet og bud på hovedemner Version 7 29. august 2015 Hvorfor ny strategi for fritids- og friluftsliv Behov for nye strategier fordi: De eksisterende

Læs mere

Idrætsstrategi

Idrætsstrategi Idrætsstrategi 2016-2018 Kultur- og Idrætsudvalget i Valby Lokaludvalg har vedtaget at udarbejde en idrætsstrategi for Valby, for at afdække, hvordan vi bedst kan støtte udviklingen af idrætslivet. Udvalget

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i

Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i 7080 10.09.2018 Idræt og fritid Hvad synes du er fedt at lave i din fritid? Være sammen med vennerne Hvor er de fede steder i byen? Hvorfor er det

Læs mere

Midlertidighed på Nørrebro på godt og ondt.

Midlertidighed på Nørrebro på godt og ondt. Midlertidighed på Nørrebro på godt og ondt. Lars Kruse Danmarks Idræts-Forbund 61 Special Forbund ca. 11.000 foreninger Har arbejdet med idræt og integration gennem flere år også på Nørrebro Midlertidighed

Læs mere

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur Folkeoplysningspolitik 2012-2016 Center for Børn & Kultur 1 Indhold Formål...3 Borgernes deltagelse i foreningsaktiviteter...4 Rammer for foreningsarbejdet...6 Samspil mellem foreninger og selvorganiserede

Læs mere

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013

Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslag til revision af Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune 2013 Forslaget er udarbejdet af Bornholms Idrætsråd 20-01-2013 1 Idrætspolitik for Bornholms Regionskommune Det er Bornholms Regionskommunes

Læs mere

33l. Folkeoplysningspolitik

33l. Folkeoplysningspolitik 33l Folkeoplysningspolitik Godkendt af Byrådet den 1. oktober 2012 1 Forord Med den seneste ændring af folkeoplysningsloven er rammerne lagt for en ny folkeoplysningspolitik, der både favner de frivillige

Læs mere

Fremtiden for idrætten på Bornholm Temaaften 3. oktober. Partnerskab Partnerskaber..? hvem hvad -hvor

Fremtiden for idrætten på Bornholm Temaaften 3. oktober. Partnerskab Partnerskaber..? hvem hvad -hvor Fremtiden for idrætten på Bornholm Temaaften 3. oktober. Partnerskab Partnerskaber..? hvem hvad -hvor Hvad er et partnerskab? Hvad er et partnerskab? Et partnerskab er et ligeværdigt, forpligtende og tillidsbaseret

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 1 Demokratiforståelse og aktivt medborgerskab Folkeoplysningsloven af 2011 forpligter alle kommuner til at udfærdige en politik for Folkeoplysningsområdet gældende fra 1. januar

Læs mere

Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng.

Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng. Udkast, 14. august 2014 Helhedsplan Plan for bibliotek/borgerservice i Højbjerg samt sporten og de grønne områder i Lyseng. - Fordi der er mange ønsker - Fordi de første skridt skal ses langsigtet - Fordi

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE FRITIDSPOLITIK

ALLERØD KOMMUNE FRITIDSPOLITIK LLERØD KOMMUNE FRITIDSPOLITIK LLERØD KOMMUNE 2012 Indhold Indhold... 2 Forord... 3 kens indhold... 4 Visioner... 5 Strategi... 5 Indsatsområder, mål og handlinger... 7 Revision og evaluering... 11 2 Forord

Læs mere

Fællesskab. Aalborg Kommune vil med sin fritidspolitik understøtte forpligtende fællesskaber

Fællesskab. Aalborg Kommune vil med sin fritidspolitik understøtte forpligtende fællesskaber #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Folkeoplysningsudvalget Kopi til Indtast Kopi til Fra Inge Brusgaard Sagsnr./Dok.nr. 2014-39974 / 2014-39974-40 Fritidsområdet Sundheds-

Læs mere

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik

Fredericia Kommune - Idrætspolitik godkendt af Fredericia Byråd den 8. maj 2006. Fredericia Kommunes Idrætspolitik Fredericia Kommunes Idrætspolitik 1 Indledning Fredericia Kommunes Idrætspolitik tager udgangspunkt i Fredericia Kommunes vision 2012, idrættens fire livskvaliteter og den dialog der har fundet sted med

Læs mere

HOLBÆK SPORTSBY STORMØDE, FREDERIKSHAVN, KULTUR, FRITID & BORGERSERVICE

HOLBÆK SPORTSBY STORMØDE, FREDERIKSHAVN, KULTUR, FRITID & BORGERSERVICE HOLBÆK SPORTSBY STORMØDE, FREDERIKSHAVN, 30.8.2018 Oplæg 1. Hvor kom vi fra? 2. Visionen for Holbæk Sportsby samling af hele byens idrætsliv 3. De nye rammer hvad får vi? 4. Organisatoriske rammer 5. Opsamling

Læs mere

Idræt i forandring faciliteter for fremtiden

Idræt i forandring faciliteter for fremtiden Idræt i forandring faciliteter for fremtiden Forandringsproces i Vejen Kommune Indhold 1. Baggrund 2. Krav om forandringer 3. Tilrettelæggelse af en involverende proces 4. Potentialer og idekataloger 5.

Læs mere

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune 2016 Indhold Indledning - Den folkeoplysende virksomhed i Skanderborg Kommune.. 3 Vision. 4 Mål.. 4 Folkeoplysningsudvalget. 6 Rammer for den folkeoplysende virksomhed..

Læs mere

Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet

Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet Forslag til vedtægter for den selvejende institution Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet 1 Navn og hjemsted 1.1 Den selvejende institutions navn er Frivilligheds- og Ildsjæleakademiet. 1.2 Hjemstedet er

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

RAPPORT. vedrørende. Spørgeskemaundersøgelse om Multihuset i Hjortshøj

RAPPORT. vedrørende. Spørgeskemaundersøgelse om Multihuset i Hjortshøj RAPPORT vedrørende Spørgeskemaundersøgelse om Multihuset i Hjortshøj Version: 1.0 Dato: 2-6-2014 Udfærdiget af: Peter Kiilerich, Arbejdsgruppen omkring Multihuset i Hjortshøj Resumé Arbejdsgruppen omkring

Læs mere

[Skriv tekst] Ny idrætshal i Karise. - et idéoplæg fra Karise Idræts Klub

[Skriv tekst] Ny idrætshal i Karise. - et idéoplæg fra Karise Idræts Klub [Skriv tekst] Ny idrætshal i Karise - et idéoplæg fra Karise Idræts Klub Idéoplæg til projektering af ny idrætshal i Karise Hermed fremsendes et oplæg af Karise Idræts Klub (KIK) om opførelse af en ny

Læs mere

Fitness i det Fri. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Fitness i det Fri. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Fitness i det Fri Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 33 Indhold 1. Introduktion....... 34 2. Projektets aktiviteter......... 35 3. Projektets resultater..... 35 4. Projektets virkning......... 36

Læs mere

Indsendelse #2821 Roskilde Kommune

Indsendelse #2821 Roskilde Kommune Indsendelse #2821 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/2413/submission/2821 Side 1 af 1 20-01-2015 Forening Jyllinge FC Foreningens CVR nummer 27462510 Hvad søger du til? Midler til Multibane og udendørs

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

Fritids- og kulturcenter i Ryomgård

Fritids- og kulturcenter i Ryomgård Fritids- og kulturcenter i Ryomgård Et fritids- og kulturcenter med tilhørende fitnesscenter, cafe og muligheder for at dyrke idræt og aktiviteter på nye og fleksible måder vil skabe et nyt fælles mødested

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Submission #71 Roskilde Kommune

Submission #71 Roskilde Kommune Submission #71 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/2413/submission/9029 Side 1 af 1 02-08-2016 Formandens navn Helle Eriksen Telefon 24453943/30459829 Email eriksen.faaborg@os.dk Forening Gadstrup

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

STRATEGIPLAN. Dalum IF

STRATEGIPLAN. Dalum IF STRATEGIPLAN Dalum IF Revideret Februar 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 2. Præsentation af Dalum IF 3. Bærende principper i Dalum IF 4. Strategier i Dalum IF 5. Mål og Handlingsplaner i Dalum IF

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

Beskrivelse af projektet Foreninger i forandring

Beskrivelse af projektet Foreninger i forandring Beskrivelse af projektet Foreninger i forandring Formålet med projektet er at klæde foreninger bedst muligt på, til at imødegå og blive tunet ind på de udfordringer, som de står overfor. Udfordringerne,

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 2016-2019 Folkeoplysningspolitik 2016-2019 1 Indhold Folkeoplysningspolitik...3 Folkeoplysningsudvalget...3 Indsatsområder 2016-2019...4 Årlige handleplaner...4 Frivillighed og aktivt

Læs mere

I inviteres hermed til repræsentantskabsmøde torsdag den 15. november 2018 kl. 19,00 i DGI huset

I inviteres hermed til repræsentantskabsmøde torsdag den 15. november 2018 kl. 19,00 i DGI huset Til brugere af DGI Huset Aabybro 12. oktober 2018 I inviteres hermed til repræsentantskabsmøde torsdag den 15. november 2018 kl. 19,00 i DGI huset Dagsorden: 1. Velkomst /IMN - præsentation af deltagerne

Læs mere

Svar Korinthhallen Svar Ryslingehallerne

Svar Korinthhallen Svar Ryslingehallerne Plan Kultur 20. marts 2011 Version 1.0 Spørgsmål Svar Svanninge Svar Broby Fritidscenter, Allested-Vejle Hallen Brobyværkhallen Hvorfor vil I gerne lave en udviklingsplan? Hallen står overfor en større

Læs mere

Analyse af idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune. Resultat af borgerworkshop

Analyse af idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune. Resultat af borgerworkshop Analyse af idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune Resultat af borgerworkshop 24.08.2015 Borgerworkshop d. 24. aug. 2015 Den 24. August afholdt Aabenraa Kommune en åben workshop om ønsker til fremtidens idrætsfaciliteter

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Idræts- og fritidspolitik

Idræts- og fritidspolitik T S A K D U Idræts- og fritidspolitik INDHOLD FORORD... 5 INDLEDNING... 6 INDSATSOMRÅDER... 8 Udvikling af idræts- og fritidslivet så alle har mulighed for at deltage i aktiviteter, foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

1 of 7 NYT LYS I MØRKE

1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 of 7 NYT LYS I MØRKE 1 2 of 7 BAGGRUNDEN FOR PROJEKTET Langs det grønne bånd, der snor sig langs med jernbanen ind i det indre af Syddjurs Kommune, finder man fire jernbanebyer bundet sammen af Grenaabanen

Læs mere

Ventetid med drøn på Ansøgning til Skole+, 05.09.2014

Ventetid med drøn på Ansøgning til Skole+, 05.09.2014 Ventetid med drøn på Ansøgning til Skole+, 05.09.2014 1. Visionen Virring Skoles udfordringer Virring Skole er bygget i perioden 1963 til 1978 og store dele af bygningsmassen er uforandret. Indgangspartiet

Læs mere

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER!

FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! FREDERIKSBERG HOSPITAL - HELE BYENS NYE KVARTER! VISION På hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige fremtidsløsninger

Læs mere

Fritidspolitik 2010. Folkeoplysningsudvalget

Fritidspolitik 2010. Folkeoplysningsudvalget Fritidspolitik 2010 Folkeoplysningsudvalget Gode fritidstilbud kommer ikke af sig selv. De skal planlægges og organiseres, ofte af frivillige, der bruger deres fritid, energi og engagement på det. Fritiden

Læs mere

Kommunal forebyggelse og sundhedsfremme ved øget brug af kommunale haller, motionsstier osv.

Kommunal forebyggelse og sundhedsfremme ved øget brug af kommunale haller, motionsstier osv. PROJEKTBESKRIVELSE Kommunal forebyggelse og sundhedsfremme ved øget brug af kommunale haller, motionsstier osv. Baggrund for projektet Sundhed er på dagsordenen i kommunerne. Med start i strukturreformen

Læs mere

Referat fra Solrød Idræts Union s formandssmøde debatmøde med politikerne. Tirsdag den 16. september 2008, afholdt i SFC klublokaler ved SIC.

Referat fra Solrød Idræts Union s formandssmøde debatmøde med politikerne. Tirsdag den 16. september 2008, afholdt i SFC klublokaler ved SIC. Referat fra Solrød Idræts Union s formandssmøde debatmøde med politikerne. Tirsdag den 16. september 2008, afholdt i SFC klublokaler ved SIC. Fremmødte politikere: Ellen Thomsen, Hans Nydam Buch, John

Læs mere

Frederikssund Kommune Lederakademi Januar juni 2013

Frederikssund Kommune Lederakademi Januar juni 2013 Frederikssund Kommune Lederakademi Januar juni 2013 Tag det første skridt til at blive en endnu bedre leder! Et personligt uddannelsesforløb for ledere i klubber og foreninger i fritids- og idrætslivet

Læs mere

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Center for Plan, Kultur og Erhverv (CPK) har en bred faglig profil, Vi samarbejder med erhvervslivet, borgerne og diverse organisationer

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg

Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg Oversigt: Aktivitetsniveau Tal og statistik Kommunerne Pressen DGI Nordvest Væsentlige begivenheder Satsningsområder Idrætspolitik

Læs mere

Fritids- og Friluftspolitik Frem mod 2020 Syddjurs som fritids- og friluftskommune

Fritids- og Friluftspolitik Frem mod 2020 Syddjurs som fritids- og friluftskommune 1 of 12 Fritids- og Friluftspolitik Frem mod 2020 Syddjurs som fritids- og friluftskommune Version 1 - marts 2016 Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune 2016. 2 of 12 INDHOLD Forord... 3 Fritid- og friluftliv

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

FREMTIDENS IDRÆTSANLÆG I GRØNLAND

FREMTIDENS IDRÆTSANLÆG I GRØNLAND FREMTIDENS IDRÆTSANLÆG I GRØNLAND Potentialer - mellem drømme og virkelighed Jakob Færch Udviklingskonsulent Lokale og Anlægsfonden Oversigt Lokale og Anlægsfondens STØTTEområde Grønlandske DRØMME og ønsker

Læs mere

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 Program 19:00 Intro ved Emrah Tuncer og Svend Due Mikkelsen 19:15 Intro til fortællingerne ved Emrah Tuncer 19:30 Basar 2x20 minutter ved 2 selvvalgte stande +20

Læs mere

Ny fritidspolitik? Identitet! Mennesker og mening! Hele mennesker, hele livet!

Ny fritidspolitik? Identitet! Mennesker og mening! Hele mennesker, hele livet! Ny fritidspolitik? Identitet! Mennesker og mening! Hele mennesker, hele livet! Ny fritidspolitik? Bruger- og borgerdialog i centrum. Processen og kommunikationen om initiativer er vigtigere end papiret.

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C.

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. Ansøger (forening/navn) Ubberud Hallen i samarbejde med Ubberud Idrætsforening Cvr. nr. 26157705

Læs mere

FÆLLESSKABEREN - Byens Hus i Skibby

FÆLLESSKABEREN - Byens Hus i Skibby FÆLLESSKABEREN - Byens Hus i Skibby 2018 BYENS HUS SKIBBY Juni 2018 Opdragsgiver: Styregruppen for helhedsplan i Skibby Udarbejdet af: INDHOLD Intro 04 Helhedsplanen 04 Det fjerede scenarie 05 Brugerne

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

Socialpædagogernes tale om anbringelser og anbragte børn i plejefamilier

Socialpædagogernes tale om anbringelser og anbragte børn i plejefamilier Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del Bilag 215 Offentligt Socialpædagogernes tale om anbringelser og anbragte børn i plejefamilier Af Verne Pedersen, næstformand i Socialpædagogerne

Læs mere

Faxe Kommune Oplæg den 25. september 2014

Faxe Kommune Oplæg den 25. september 2014 Faxe Kommune Oplæg den 25. september 2014 Simon Rømer Roslyng Agenda 1. DGI og udvikling af idrætsfaciliteter 2. Aktuelle udfordringer/muligheder for idrætsfaciliteter og foreninger 3. Hvordan skaber vi

Læs mere

Løkken er Motion og Bevægelse

Løkken er Motion og Bevægelse Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Løkken d. 12/5-2015 Løkken er Motion og Bevægelse Formål Inddragelse og aktivt samlingspunkt for hele byen Multibanen i Løkken bliver byens nye samlingssted

Læs mere

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden

Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden Bilag 1: Kultur- og Fritidsforvaltningens idékatalog til Smarte investeringer i kernevelfærden IDÉBESKRIVELSE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Fremstillende forvaltning: Projektejer

Læs mere

Modtagelse af midler fra Nordea-Fonden til projektet Smag på Aarhus.

Modtagelse af midler fra Nordea-Fonden til projektet Smag på Aarhus. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 2. september 2015 Finansiering af projektet Smag på Aarhus Modtagelse af midler fra Nordea-Fonden til projektet Smag på Aarhus. 1.

Læs mere

Fremtidens idræts- og foreningsliv + faciliteter?

Fremtidens idræts- og foreningsliv + faciliteter? Fremtidens idræts- og foreningsliv + faciliteter? Jens Høyer-Kruse Institut for Idræt og Biomekanik Syddansk Universitet 2014 Odsherred Kommune (62 ud af 93 ifølge DIF-rapport) Ros til DIF for at forsøge

Læs mere

Idræt og motion i Faaborg-Midtfyn - udfordringer og muligheder i en landkommune

Idræt og motion i Faaborg-Midtfyn - udfordringer og muligheder i en landkommune Idræt og motion i Faaborg-Midtfyn - udfordringer og muligheder i en landkommune Lene Høsthaab (V), Kultur- og lokalsamfundsudvalget KL Kultur- og fritidskonference, Århus, 9. maj 2017 Faaborg-Midtfyn fakta

Læs mere

Fritidspolitik - udkast til høring

Fritidspolitik - udkast til høring Fritidspolitik - udkast til høring 1 2 Gode fritidstilbud kommer ikke af sig selv. De skal planlægges og organiseres, ofte af frivillige, der bruger deres fritid, energi og engagement på det. Fritiden

Læs mere

Multihus Hjortshøj. Informationsmøde den 25. april 2016

Multihus Hjortshøj. Informationsmøde den 25. april 2016 Multihus Hjortshøj Informationsmøde den 25. april 2016 Dagsorden Velkomst v. Bjarne Bendtsen, fmd. Støtteforeningen Multihusprojektets historie Hvorfor et multihus i Hjortshøj? Placering og arkitektur

Læs mere

Årets idrætsforening i Viborg kommune

Årets idrætsforening i Viborg kommune Årets idrætsforening i Viborg kommune Rødkærsbro Idrætsforening er en flerstrenget idrætsforening med 1270 aktivitetsmedlemmer. Vi har 9 afdelinger under RIF: håndbold, fodbold, gymnastik, badminton, motionscenter,

Læs mere

Forvandlet idrætshal i Vissenbjerg

Forvandlet idrætshal i Vissenbjerg Forvandlet idrætshal i Vissenbjerg 6 Nytænkning I En ny tilbygning og ny facade med store vinduespartier og stor indre gennemsigtighed har forvandlet Vissenbjerg Hallerne fra et mørkt og tillukket sted

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Fokusgruppe om idrætsfaciliteter

Fokusgruppe om idrætsfaciliteter "Klik her og indsæt billede eller slet teksten" Fokusgruppe om idrætsfaciliteter En ny Sundhedspolitik I forbindelse med at Egedal Kommune er i gang med at udarbejde en ny Sundhedspolitik i tæt dialog

Læs mere

Planstrategi som ny vækstskaber NIELS ÅGESEN

Planstrategi som ny vækstskaber NIELS ÅGESEN Planstrategi som ny vækstskaber NIELS ÅGESEN 02.04.2014 Men hvad skaber vækst? Men hvad skaber vækst? Hvordan bruger vi vores planstrategi? Men hvad skaber vækst? Hvordan bruger vi vores planstrategi?..så

Læs mere

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse

Nye tider Nye haller. Invitation til deltagelse Nye tider Nye haller Invitation til deltagelse Invitation til deltagelse i Nye tider Nye haller... side 3 Nye tider stiller nye krav til nye idrætshaller... side 3 Hvordan gør vi?... side 4 Den overordnede

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen

Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker i forlængelse af deres Fritidsstrategi at skabe ny inspiration til hallernes og foreningernes idrætstilbud. På den baggrund har

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst i arbejdspladser, service,

Læs mere

FRITIDSAFTALE NORDJYLLAND MOD

FRITIDSAFTALE NORDJYLLAND MOD Fritidsaftale Nordjylland Mod 2013-2014 Indholdsoversigt Indholdsoversigt... 2 Indledning... 2 Kapitel 1: Den brændende platform... 2 Kapitel 2: Visionsmøder 2013 og 2014... 4 Kapitel 3: Dialog med Kulturministeriet

Læs mere

LEDERAKADEMIET 2013-2014. Et personligt uddannelsesforløb for kommende, nye og nuværende foreningsaktive frivillige i Egedal Kommune.

LEDERAKADEMIET 2013-2014. Et personligt uddannelsesforløb for kommende, nye og nuværende foreningsaktive frivillige i Egedal Kommune. LEDERAKADEMIET 2013-2014 Et personligt uddannelsesforløb for kommende, nye og nuværende foreningsaktive frivillige i Egedal Kommune. Lederakademiets deltagere vil efter akademiets afslutning modtage et

Læs mere

AKTIV HELE DAGEN. Mariagerfjord Kommune

AKTIV HELE DAGEN. Mariagerfjord Kommune AKTIV HELE DAGEN Mariagerfjord Kommune Rapport om undersøgelse af børn og unges tilknytning til forenings- og fritidslivet i Mariagerfjord Kommune 217 INDHOLD Indhold... 2 Introduktion... 3 Konklusioner...

Læs mere

Fremtidens idrætsfaciliteter

Fremtidens idrætsfaciliteter Fremtidens idrætsfaciliteter..og potentialet i bedre idrætsledelse Vejen, den 30. maj 2012 Indhold 1. Idrætsfaciliteterne i Danmark 2. Krav til organisatoriske forandringer 3. Grundlaget for at skabe forandringer

Læs mere

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune

Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune » Idrætsstrategi for Bornholms Regionskommune Baggrund Kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune godkendte den 19. december 2013 en revideret idrætspolitik. Idrætspolitikken præciserer hvilke fokusområder

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Viborg Nordbyen Ansøger Viborg Nørremarkens initiativgruppe Nordbyen i bevægelse Kontaktperson: Erik Ejlersen Adresse: Hermodsvej 23 Telefon: 21778811 Mail: erik.ejlersen@mail.dk

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

SPORT OG SUNDHED FORENINGER - KLUBBER - BORGERE - HOLBÆK BY - HOLBÆK KOMMUNE

SPORT OG SUNDHED FORENINGER - KLUBBER - BORGERE - HOLBÆK BY - HOLBÆK KOMMUNE Holbæk Arena SPORT OG SUNDHED FORENINGER - KLUBBER - BORGERE - HOLBÆK BY - HOLBÆK KOMMUNE Hvad er baggrunden? Ideen til Holbæk Arena kommer fra en række foreninger i Holbæk. En stor del af de nuværende

Læs mere

Jumpfooddesign guideline

Jumpfooddesign guideline design guide Jumpfooddesign guideline Som enhver anden mærkevare ønsker vi at beskytte brandets identitet. En identitet der er skabt i et samspil mellem mange forskellige elementer: kernefortælling, maden,

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Foreløbig redegørelse for Beslutning om kommunalt tilskud til at styrke udviklingen i Jyderup. Fremdrift fra projekt start den

Foreløbig redegørelse for Beslutning om kommunalt tilskud til at styrke udviklingen i Jyderup. Fremdrift fra projekt start den Foreløbig redegørelse for Beslutning om kommunalt tilskud til at styrke udviklingen i Jyderup Fremdrift fra projekt start den 01.11.2017 31. 03.2018 i alt 5 mdr. Pr. 02 April 2018 Overblik... 3 Praktik...

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere