Korpsnyt nr. 5 den 21. marts 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Korpsnyt nr. 5 den 21. marts 2014"

Transkript

1 Korpsnyt nr. 5 den 21. marts 2014 Baptistspejderne udvikles og udfordres gennem åbne, attraktive og sunde fællesskaber Det vælter ind med gode tilbud om mangeartede oplevelser og opgaver. I dette Korpsnyt kan du gå på opdagelse i disse tilbud, og måske finder du noget, som lige passer til dig. Førerstævnet i Rebild er på trapperne. Det bliver dejligt igen at mødes med gamle og nye venner. Har du tilmeldt dig? Ellers er det sidste frist I DAG til den billige pris, så skynd dig til tasterne, før prisen stiger fra 375 kr. til 475 kr.! Tilmeldingen til Brownsea lukkede i sidste uge, og igen i år sender vi i næste weekend en god flok unge spejdere til Øksedal, hvor de bliver mødt at en flok topmotiverede og inspirerende trænere, der vil tage dem med ud på udfordrende, spændende, sjove og udviklende aktiviteter man kunne nemt komme til at sidde her og ønske, at man var 13 år igen. Heldigvis bliver man aldrig for gammel til at blive udfordret og udvikle sig, så er du i en lidt eller meget ældre aldersgruppe end de førnævnte Brownseaspejdere og har mod på at uddanne dig yderligere, så er Gilwelltræningen måske lige noget for dig. Og du kan nå det endnu, for tilmeldingen lukker først den 1. april. Velkommen til et Korpsnyt med følgende overskrifter: Førerstævne 2014 i Rebild Vil du med til Riga sammen med BBU og BiD? Kom med til Myanmar og bliv en del af Spejderhjælpens Fortællekaravane 2014 Studentermedhjælp med flair for koordinering og interesse for internationalt spejderarbejde søges Til lands, til vands og i luften Hvordan er man spejder i Danmark? Skal du og dine spejderkammerater også med på GPS-løb i indre by? Inspiration til dit spejderarbejde Sæt X i din kalender! Links til kredshjemmesider i DBS samt Landsgildet

2 Førerstævne 2014 i Rebild Tilmeldingsfrist, valg og kors og bånd og stjerner på Som skrevet i indledningen, så er sidste tilmeldingsfrist til Førerstævnet i Rebild i dag, så har du ikke fået meldt dig til endnu, så er det i dag, du skal ringe til din kredsfører og tilmelde dig. Skulle din kredsfører allerede have sendt tilmeldingen for dine førerkammerater, så er det også muligt, at du selv tilmelder dig, og det kan du gøre her: Det er i år, der er valg til Korpsrådet, og det er dejligt at se, at der allerede nu er 2 kandidater, der har valgt at stille op, men der er plads til flere, der har lyst til at være med til at lede vores korps. Er det dig, der også skal stille op til Korpsrådet i år? Eller kender du en førerkammerat, der kunne have lyst til at tage udfordringen op og engagere sig i korpsets ledelse? Det er både sjovt, spændende, udfordrende og udviklende at sidde i Korpsrådet endnu et sted i vores korps, der lever op til vores vision. Har du lyst, eller er du bare lidt nysgerrig på at vide mere, så er du velkommen til at kontakte korpsrådsmedlemmerne. Du finder deres kontaktinformationer her: Korpsrådet. Har du været rundt og tælle stjerner på dine medføreres uniformer, og skulle der mon være en eller flere, der efterhånden har samlet sig så mange stjerne/spejderår på bagen, at de skal have en 25 eller 50 års stjerne? Så skal I huske at meddele det til Korpskontoret dbs@dbs.dk inden Førerstævnet, og så vil Spejdercheferne overrække stjernen på stævnet. Husk at meddele fulde navn, kredsnavn samt antal år, føreren har været spejder. Vil du med til Riga sammen med BBU og BiD? I oktober afholdes en nordisk-baltisk lederkonference i Riga, som Baptistkirken har givet mulighed for, at BBU og DBS kan sende i alt 5 unge afsted til. Der vil komme unge ledere fra Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen. Konferencen har fokus på åndelig udrustning af unge ledere, og du har nu muligheden for at søge om at deltage. Du skal være mellem år og aktiv leder i DBS. Og du skal naturligvis kunne deltage på konferencen den oktober Rejse og ophold under konferencen bliver betalt. Send en kort ansøgning om, hvorfor netop du skal med, til fu@dbs.dk senest mandag den 7. april. Den endelige sammensætning af holdet, der skal af sted, foretages af Baptistkirken efter indstilling fra BBU og DBS.

3 Spørgsmål kan stilles til Niels Dam Vi ser frem til at modtage din ansøgning! Kom med til Myanmar og bliv en del af Spejderhjælpens Fortællekaravane 2014 Den første uge i juli 2014 inviterer Spejderhjælpen fem spejdere mellem 15 og 20 år med på en rejse til Thailand og Myanmar. På rejsen skal vi besøge nogle af de børn og lærere, der har fået gavn af Spejderhjælpens skoleprojekt i Karenstaten i den østlige del af Myanmar. Skal du med? På turen skal vi besøge børn og lærere i Karenstaten, Folkekirkens Nødhjælpskontor i Thailand og den lokale organisation, der står for at fordele undervisningsmaterialer og skolepakker. Det bliver i det hele taget en rejse, hvor du kommer helt tæt på de mennesker, som Spejderhjælpsugen handler om. I år har vi særligt fokus på landminer, fordi Karenstaten er et af de mest minerede områder i verden. Hvad det betyder for de mennesker, der bor og lever i området, får vi indblik i på turen. Formålet med rejsen er at give en spejder fra hvert af de fem korps mulighed for at opleve Spejderhjælpens skoleprojekt helt tæt på. Samtidig får du mulighed for bagefter at blive en del af Fortællekaravanen Vores forventninger til dig - Du er mellem 15 og 20 år. - Du synes, at det kunne være sjovt at møde børn og unge fra et af de mest afsidesliggende områder i Myanmar. - Du har mod på at skrive 1-2 artikler om dine oplevelser, når du kommer hjem. - Du brænder for at fortælle om din tur, når du kommer hjem. - Du kan tage ud med Fortællekaravanen i august/september 2014, særligt de to uger op til Spejderhjælpsugen. - Du kan deltage i forberedelsesweekend lørdag den 31. maj søndag 1. juni Du kan rejse i den første uge af sommerferien. - Det er et plus, hvis du er god til at tage billeder og/eller har erfaring med at lave video.

4 Som en del af Spejderhjælpens Fortællekaravane får du - En skræddersyet rejse til Thailand og Myanmar, hvor du får mulighed for at komme helt tæt på børn og unge, som lever et helt andet liv end det, du kender. - Erfaring med at holde foredrag og fortælle om dine oplevelser til danske spejdere. - Mulighed for at møde engagerede unge fra de andre spejderkorps. - Minikursus i at skrive artikler, lave interviews, tage billeder og optage video. - Sparring fra en journalist på de artikler, du skriver, når du kommer hjem. Praktisk om rejsen Rejsedato: Uge 27 (de endelige datoer fastlægges, når vi har deltagerne på plads) Varighed: 8-10 dage Program: Vi skal besøge Folkekirkens Nødhjælps kontor i Chiang Mai (det nordlige Thailand), den lokale partner i Mae Sariang (ca. 4 timers kørsel fra Chiang Mai) og tilbringe 2-3 dage i Karenstaten. Det endelige program fastlægges i løbet af foråret. Økonomi: Spejderhjælpen afholder alle udgifter i forbindelse med rejsen inkl. forplejning, vaccinationer og evt. malariaprofylakse. Du skal blot have et gyldigt pas og lommepenge til turen. Rejseledere: Din rejseleder vil være Suzette Frovin, der kender Myanmar og flere gange har rejst i grænseområdet mellem Thailand og Myanmar, hvor Karenstaten ligger. Suzette er selvstændig journalist og medlem af Spejderhjælpens bestyrelse for De grønne pigespejdere. Suzette har været rejseleder på tre lignende Spejderhjælpsrejser til Thailand/Myanmar. På turen deltager desuden Mette Geil fra Spejderhjælpens bestyrelse og Birthe Juul Christensen fra Folkekirkens Nødhjælp samt Htoo Ler, Folkekirkens Nødhjælps programmedarbejder i Myanmar samt 1-2 repræsentanter fra den lokale samarbejdspartner Karen Teachers Working Group. Lav en kort ansøgning Skriv en ansøgning (max 1 A4), hvor du fortæller kort om dig selv, og hvorfor du skal være en del af Fortællekaravanen. Vedlæg gerne 1-2 eksempler på en artikel, fotos eller video, du har lavet. Ansøgningsfrist: Ansøgningen skal du sende til Marie Keiding på keiding@dbs.dk senest den 7. april Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til Marie på den ovenstående adresse.

5 Studentermedhjælp med flair for koordinering og interesse for internationalt spejderarbejde søges Global Girls Entrepreneurship Programme er et nystartet projekt, der arbejder med entreprenørskab og spejderaktiviteter. Programmet drives i samarbejde mellem organisationen Women At Work Children At School (WAWCAS) og danske pigespejdere (De Grønne Pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Det Danske Spejderkorps). Programmet kombinerer entreprenørskab, træning i lederskab og frivillige spejderaktiviteter med det formål, at piger og kvinder i Sri Lanka i større grad får mulighed for at bidrage til forbedret livskvalitet i deres lokalområde. Spejderbevægelsen har en lang tradition for at arbejde for piger, unge kvinder og globalt medborgerskab. I dette pilotprojekt vil der være fokus på at tilføre aktiviteterne et element af entreprenørskab, og der skal udvikles et program, som på længere sigt også skal gennemføres i en række andre lande. Projektet søger en studentermedhjælp med stærke organisatoriske kompetencer og erfaring med udviklingsprogrammer til at bistå den daglige administration og gennemførelse af Global Girls Entrepreneurship Programme. Dine opgaver bliver at hjælpe frivillige og tilknyttede konsulenter med at: gennemføre spejderaktiviteter i Sri Lanka med særligt fokus på aktivitetsmateriale udviklet af World Association for Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS) koordinere og sikre rammer for gennemførelse af ungdomslederprogram for et team af 4 unge danske og sri lankanske spejdere. Herunder monitorering, vejledning og støtte kommunikere og formidle erfaringer fra programmet til spejdere i Danmark gennem fx aktivitetsmateriale målrettet danske spejdere fundraise sikre rettidig rapportering i samarbejde med programmets tilknyttede frivillige og konsulenter Dine kvalifikationer: du har erfaring med arbejdsgangene i frivillig organisationer - det er en fordel at have arbejdet med spejderbevægelsen tidligere

6 du har kommunikationsevner både i mundtlig og skriftlig formidling på både engelsk og dansk HUSK AT SE du har stærke interkulturelle kompetencer og måske erfaring i at lave udviklingsarbejde og/eller arbejdet med entrepreneurship og køn du har lyst til og er er indforstået med fleksible arbejdstider Og så er du: udadvendt og god til at gå i dialog god til at begejstre og engagere skarp til at overholde deadlines og selvstændig i dit arbejde Vi tilbyder: et udfordrende og udviklende studiejob med rig mulighed for, at du kan bringe din faglighed i spil og tilegne dig nye kompetencer engagerede kolleger og frivillige, der alle brænder for at udvikle spejderarbejdet i Danmark og i verden et kreativt miljø med kolleger, der er klar til sparring og idéudvikling et studiejob med ansvar og mulighed for at realisere din gode idéer Jobbet er en ansættelse på timer om ugen. Du kan være med til at planlægge din arbejdstid. Din arbejdsplads er Spejdercenter Holmen i København. Starttidspunkt er senest 1. maj 2014 og ansættelsen er 1-årig med mulighed for forlængelse. Ansøgningsfristen er mandag den 7. april klokken 9.00 på mail til job@korpskontoret.dk. Vi ser frem til at høre fra dig. Beskriv i ansøgningen og CV dine mål med jobbet, og hvad du bringer med af ressourcer. Vi forventer at holde ansættelsessamtaler fredag den 11. april på Spejdercenter Holmen, Arsenalvej 10, 1436 København K. Du kan få mere at vide om projektet hos styregruppemedlem Marie Sandvad Til lands, til vands og i luften Vil du gerne udfordres og samtidig have en udvidet forståelse for dine egne grænser? Så er dette kurset for dig et kursus for dig der vil udforske!

7 Til lands, til vands og i luften er et kursus på vil blive udfordret fysisk på flere planer samtidig vil lære mere om grænser både dine egne, og kan arbejde med dem, samt hvordan du kan gøre dette hjemme i gruppen sammen med de andre spejdere. farten. Du med, at du hvordan du Kurset arrangeres af De grønne pigespejderes Rimor og er åbent for alle årige spejderpiger fra alle korps samt FDF-piger. Det foregår i Vejle og omegn d. 29. maj-1. juni Tilmeldingen er allerede åben på og lukker d. 13. april Ved tilmelding er der mulighed for at ønske, hvem man vil deltage sammen med, hvilket Rimor så vil forsøge at tage hensyn til. Men man kan også sagtens melde sig til som enkelt person. Så grib fat i dine veninder og tilmeld jer der er begrænsede pladser. Find mere information her: Invitation Rimor Til lands, til vands og i luften. Du kan også finde os og begivenheden på Facebook og der følge med i vores løbende arbejde. Hvordan er man spejder i Danmark? Danmark får i maj 2014 fint spejderbesøg!! Det er Baden Powell Fellowship (BPF) og Olave Baden Powell Society (OBPS), der kommer til København for at samle penge ind til spejderarbejdet i hele verden. H.M. Kong Gustav af Sverige og H.K.H. Prinsesse Benedikte er formænd for de to fonde. I den forbindelse skal det danske spejderarbejde vises frem, og til det har vi brug for friske spejdere som jer! Der vil være et GPS-opgaveløb rundt i København med forskellige udfordringer undervejs, som I sammen med folkene fra OBPS og BFP skal ud på. Alle korps er inviteret, så vi håber, at dagen kan give spejderne mulighed for at se, at vi er rigtigt mange - og samtidig opleve vores forskellighed og alle de ting, vi har til fælles! Arrangementet er samtidig en oplagt mulighed for at give københavnerne et kig ind i vores verden, og se hvor mange vi er. Vi håber, at I vil være med til at give vores internationale spejdervenner en god oplevelse den 24. maj 2014.

8 Skal du og dine spejderkammerater også med på GPS-løb i indre by? Så tilmeld jeres patrulje på bit.ly/mp8ca3, eller find scout out på Løbet foregår den 24. maj 2014, det er for alle spejdere i alderen år og starter kl. 12:00 på Gammeltorv i København og afsluttes samme sted kl. 15. Deltagere skal medbringe mad og drikke samt tøj til at være ude. Alle deltagere får et mærke ved afslutning af løbet. De patruljer, der deltager, skal selv kunne gå rundt i København og finde poster ved hjælp at GPS koordinater og en app på telefonen. Det koster ikke noget at deltage og kræver kun en smartphone pr. patrulje. Vi håber at se så mange af jer den 24. maj 2014 som muligt! Inspiration til dit spejderarbejde Har du også slidt godt og grundigt på din gamle sketch-bog måske endda slidt den op? Ja, så er der håb forude. En gang imellem må der ny inspiration til, når man skal lave lejrbål, og til det formål er der netop udkommet en meget inspirerende bog: så GRIN dog! om underholdning til lejrbål udgivet af forlaget 55 0 Nord. Denne bog giver idéer til alt, hvad du kunne tænke dig at have med til et lejrbål: sketches, konkurrencer, råb, sange, lejravis og meget andet. Men det bedste af det hele er, at mange af idéerne er bygget op på en måde, så du selv kan brygge videre og vende og dreje dem, så der er stof til mange lejrbål. Der er også kendt materiale i bogen, men det er blot en charme, som I her får et eksempel på: Lyse og mørke sider Kone: Doktor, doktor! Min mand tror, han er en standerlampe! Lægen: Tag ham med herhen, så skal jeg nok snakke med ham. Kone: Skal jeg så sidde i buldermørke?

9 Sæt X i din kalender! marts 2014 Brownsea og Kredsledelsessamling på Øksedal Uge 18 YEGO-uge maj 2014 Førerstævne i Rebild juli 2014 Korpscenterlejr på Øksedal Se i øvrigt korpskalenderen her: korpskalender Links til kredshjemmesider i DBS samt Landsgildet Herlev: Lyngby: Rønnne: - Roskilde: Holbæk: Tølløse: Skee: Oure: 1. Odense: Århus: Esbjerg 1.: - Viborg: - Østhimmerland Vaarst: Østhimmerland Hellum: Aalborg 1.: Aalborg 2.: Sæby: Frederikshavn: - Jerup: Vrå/Hjørring: Sindal: Østervrå: - Landsgildet:

10 Vær Beredt! Deadline for indsendelse af indlæg til næste Korpsnyt: torsdag den 3. april 2014 kl. 18:00. Ansvarlig for udgivelsen af Korpsnyt er Ann Bidstrup Lebech,

Korpsnyt nr. 20 den 28. november 2014

Korpsnyt nr. 20 den 28. november 2014 Korpsnyt nr. 20 den 28. november 2014 Baptistspejderne udvikles og udfordres gennem åbne, attraktive og sunde fællesskaber Kære læser af Korpsnyt Så er det i denne weekend, at Korpsrådet samles til årets

Læs mere

KORPSNYT NR. 13 DEN 15. AUGUST 2014

KORPSNYT NR. 13 DEN 15. AUGUST 2014 KORPSNYT NR. 13 DEN 15. AUGUST 2014 BAPTISTSPEJDERNE UDVIKLES OG UDFORDRES GENNEM ÅBNE, ATTRAKTIVE OG SUNDE FÆLLESSKABER Hvor herligt at starte sommerferietiden med en fantastisk lejr på Øksedal. Der skal

Læs mere

Korpsnyt nr. 8 den 13. marts 2015

Korpsnyt nr. 8 den 13. marts 2015 Korpsnyt nr. 8 den 13. marts 2015 Baptistspejderne udvikles og udfordres gennem åbne, attraktive og sunde fællesskaber Kære læser af Korpsnyt Nu er der lige lidt over en måned til, at vi mødes på Førerstævnet

Læs mere

Korpsnyt nr. 16 den 14. august 2015

Korpsnyt nr. 16 den 14. august 2015 Korpsnyt nr. 16 den 14. august 2015 Baptistspejderne udvikles og udfordres gennem åbne, attraktive og sunde fællesskaber Kære læser af Korpsnyt Velkommen hjem fra ferier, lejre, træninger, verdensjamboree

Læs mere

SPEJDERLIV. En træning for dig og dine venner fra Roland

SPEJDERLIV. En træning for dig og dine venner fra Roland Efterår 2009 18. - 20. september 2009 SPEJDERLIV En træning for dig og dine venner fra Roland Spejderliv er en friluftstræning, hvor størstedelen af programmet foregår udendørs i Øksedals skønne natur.

Læs mere

SPEJDERLIV 1. 26. - 28. september 2008. En træning for dig og dine venner fra Roland

SPEJDERLIV 1. 26. - 28. september 2008. En træning for dig og dine venner fra Roland Efterår 2008 SPEJDERLIV 1 26. - 28. september 2008 En træning for dig og dine venner fra Roland Spejderliv er en friluftstræning, hvor størstedelen af programmet foregår udendørs i Øksedals skønne natur.

Læs mere

Kompasset. Spejderne indtog Øksedal. - din vejviser. Lejravis nr. 1 Lørdag den 5. juli Spejderliv viser vej Øksedal 2014

Kompasset. Spejderne indtog Øksedal. - din vejviser. Lejravis nr. 1 Lørdag den 5. juli Spejderliv viser vej Øksedal 2014 Kompasset - din vejviser Lejravis nr. 1 Lørdag den 5. juli Spejderliv viser vej Øksedal 2014 Spejderne indtog Øksedal Lørdag ankom spejdere fra DBS i hele landet til Øksedal i Nordjylland. På årets sommerlejr

Læs mere

BROWNSEA. Deltagerantal Min 12 og max 40 deltagere.

BROWNSEA. Deltagerantal Min 12 og max 40 deltagere. Forår 2010 BROWNSEA I 1907 afholdt Baden-Powell den første spejderlejr i verden. Lejren blev afholdt for en gruppe drenge på Brownsea Island, en lille ø nær Pool i det sydvestlige England. Her boede og

Læs mere

Referat - Korpsrådsmøde

Referat - Korpsrådsmøde REFERAT AF KORPSRÅDEMØDE 28. JUNI 2014, ØKSEDAL Til stede: Sarah Basnov (SB), Kathrine Færløv Christensen (KF), Connie Schneider (COS), Niels Dam (ND), Mikkel Nilsson (MN), Klaus Agerskov (KA), Christine

Læs mere

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat

Nyhedsbrev. Indhold. Den store fødselsdagsfest 4. september sidste chance! Regionslejr i 2011. August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat August 2010 De grønne pigespejdere Region Kattegat Nyhedsbrev Velkommen tilbage fra en velfortjent sommerferie. Vi håber I alle har haft en begivenhedsrig ferie med vellykkede sommerlejre for store og

Læs mere

Rejs ud! International rejseguide

Rejs ud! International rejseguide Rejs ud! International rejseguide World Scout Jamboree 2011, Sweden 56.031896 N, 14.169632 E Introduktion Internationale spejderoplevelser er fantastiske! Det er oplevelser for livet, som man aldrig vil

Læs mere

International strategi for Det Danske Spejderkorps

International strategi for Det Danske Spejderkorps International strategi for Det Danske Spejderkorps Strategien skal give et overblik over de prioriteter, DDS har som del af den globale spejderbevægelse og som medlemmer af de internationale spejderorganisationer

Læs mere

Lige om hjørnet mødes vi på NYS, og hvad er ressourcebanken? Dyk ned i novembers nyhedsbrev og find svarene!

Lige om hjørnet mødes vi på NYS, og hvad er ressourcebanken? Dyk ned i novembers nyhedsbrev og find svarene! November 2014 De grønne pigespejdere Region Kattegat NYHEDSBREV Lige om hjørnet mødes vi på NYS, og hvad er ressourcebanken? Dyk ned i novembers nyhedsbrev og find svarene! Nyborg Strand Kursus 2014 Årets

Læs mere

SPEJDERLIV. 22. - 24. september 2006

SPEJDERLIV. 22. - 24. september 2006 Efterår 2006 22. - 24. september 2006 SPEJDERLIV Entræningfordigogdinevennerfra Roland! Spejderliv er en friluftstræning, hvor størstedelen af programmet foregår udendørs i Øksedals skønne natur. Staben

Læs mere

alle ledere Ambitiøs lederuddannelse 01 Det Danske Spejderkorps giver

alle ledere Ambitiøs lederuddannelse 01 Det Danske Spejderkorps giver Det Danske Spejderkorps giver alle ledere en ambitiøs lederuddannelse Hvad er ambitiøs lederuddannelse Interview med ledere Gode spørgsmål at diskutere Ambitiøs lederuddannelse 01 Ambitiøs lederuddannelse

Læs mere

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune.

1.2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. Vedtægter for Spejderne Stiftelse De fem internationalt anerkendte spejderkorps i Danmark og Sydslesvig: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps

Læs mere

NORDIC CULTURE CAMP 2018!

NORDIC CULTURE CAMP 2018! 19.-26. august Nykøbing Mors NORDIC CULTURE CAMP 2018 www.rn.dk/nordicculturecamp VÆR MED PÅ NORDIC CULTURE CAMP 2018! Er du ung kunstner? Og kunne du tænke dig at opleve Kulturmødet Mors og deltage i

Læs mere

Verdensborger. Mig og mine 10 millioner veninder

Verdensborger. Mig og mine 10 millioner veninder Verdensborger Mig og mine 10 millioner veninder Målgruppe: Spejdere og seniore Årstid: Hele året. Kan med fordel bruges op til Tænkedag Varighed: 4 trin + et engagement Mig og mine 10 millioner veninder

Læs mere

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre KVINFOs MENTOR NETVÆRK KVINFOs MENTOR NETVÆRK åbner døre mentee Alle burde have en mentor! Sådan lyder rådet fra mentee Scholastique Nyiragwanesa. Scholastique har været i et mentorforløb med Britta i

Læs mere

Nyhedsbrev. Indhold. På vej mod 5000 medlemmer. Februar 2011 De grønne pigespejdere Region Kattegat

Nyhedsbrev. Indhold. På vej mod 5000 medlemmer. Februar 2011 De grønne pigespejdere Region Kattegat Februar 2011 De grønne pigespejdere Region Kattegat Nyhedsbrev Denne måneds nyhedsbrev er en længere omgang, så læn dig godt tilbage i stolen og nyd de mange tilbud der er i vente, for grønne pigespejdere

Læs mere

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015

Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer. Frivillig Fredag Sorø 2015 Frivilligfest og Åbent Hus-arrangementer Frivillig Fredag Sorø 2015 Arrangører: Aktiviteten Stenlille AFRIKASTRIK Velkommen til Frivillig Fredag 2015 I år fejrer vi Frivillig Fredag både med Åbent Hus-arrangementer

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Seniorkursus er for alle spejdere fra 16 år og opefter. Det handler om noget, der gemmer sig. En lille ting, der ikke er det, man tror.

Seniorkursus er for alle spejdere fra 16 år og opefter. Det handler om noget, der gemmer sig. En lille ting, der ikke er det, man tror. seniorkursus E06 Det handler om noget, der gemmer sig. En lille ting, der ikke er det, man tror. Måske gemmer der sig en musical i et rafteprojekt. Måske gemmer der sig hårdt arbejde blandt gøglere. (næppe...)

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

trivsel, tryghed og tro på nytænkning hos de lokale Pigespejderfællesskaber

trivsel, tryghed og tro på nytænkning hos de lokale Pigespejderfællesskaber trivsel, tryghed og tro på nytænkning hos de lokale Pigespejderfællesskaber 2 Hovedbestyrelsens sammenfatning af undersøgelse fra Center for Ungdomsstudier, udarbejdet oktober 2014 Introduktion Er det

Læs mere

Kompetente unge og voksne

Kompetente unge og voksne Det Danske Spejderkorps tiltrækker Kompetente unge og voksne Hvad er kompetente unge og voksne Interview med unge og voksne Gode spørgsmål at diskutere kompetente unge og voksne 01 Kompetente unge og voksne

Læs mere

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på UGEBREV uge 06 2019 Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: 4/2 kl. 19.00 på Lærerværelset: Generalforsamling

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSKE BAPTISTERS SPEJDERKORPS. Danske Baptisters Spejderkorps

VEDTÆGTER FOR DANSKE BAPTISTERS SPEJDERKORPS. Danske Baptisters Spejderkorps VEDTÆGTER FOR DANSKE BAPTISTERS SPEJDERKORPS Danske Baptisters Spejderkorps f~ïi.~\ Danske Baptisters Spejderkorps 1. Navn og hjemsted 1. Korpsets navn er Danske Baptisters Spejderkorps i daglig tale Baptistspejderne.

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Nyhedsbrev. Indhold. Den nye regionsledelse. September 2012 De grønne pigespejdere Region Kattegat

Nyhedsbrev. Indhold. Den nye regionsledelse. September 2012 De grønne pigespejdere Region Kattegat September 2012 De grønne pigespejdere Region Kattegat Nyhedsbrev Kære alle i Region Kattegat. Hermed kommer det første nyhedsbrev fra den nye regionsledelse. Nyhedsbrevet er spækket med informationer og

Læs mere

kvinder i stand til at udvikle og udnytte deres fulde potentiale

kvinder i stand til at udvikle og udnytte deres fulde potentiale beretning 2012-2014 Mission De grønne pigespejdere gør piger og kvinder i stand til at udvikle og udnytte deres fulde potentiale De grønne pigespejdere vil være en stærk organisation, der rækker længere

Læs mere

INDSPIL NR. 48. April 2015

INDSPIL NR. 48. April 2015 Fredag den 22. maj 2015 arrangeres K U L T U R N A T 2 0 1 5 i Kalundborg. En af de nærmeste dage udsendes mail til jer alle med nærmere oplysninger om arrangementet. Begynd gerne straks at tænke på, hvordan

Læs mere

Gruppeledelses konference

Gruppeledelses konference Gruppeledelses konference 14.-15. november GOD GRUPPELEDELSE WORKSHOPS TILMELDING If you make listening and observation your occupation you will gain much more than you can by talk Robert Baden-Powell

Læs mere

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge

Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Camp Fredensborg En vild weekend sammen med nordiske unge Velkommen til Camp Fredensborg Tak for den interesse I allerede har vist for Camp Fredensborg. Her kommer den endelige invitation til de unge deltagere.

Læs mere

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke I forlængelse af min skriftlige beretning vil jeg knytte nogle få yderligere bemærkninger. Når man læser den samlede, skriftlige beretning, er det tydeligt,

Læs mere

værdier og handlinger for en bedre verden kendte

værdier og handlinger for en bedre verden kendte Det Danske Spejderkorps gør vores værdier og handlinger for en bedre verden kendte Hvad er kendte værdier og handlinger Interview med spejdere og ledere Gode spørgsmål at diskutere Kendte værdier og handlinger

Læs mere

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG

September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG September, oktober & november 2011 23. ÅRGANG Kredsleder Søren W. Nielsen...26 83 50 01 Formand Jørgen Bæk...75 82 48 65 Puslinge Tove Pedersen...75 82 59 13 Tumlinge Ann R. Nielsen...40 54 05 61 Pilte

Læs mere

Deltagerbrev PUF PERM Side 1 af 6

Deltagerbrev PUF PERM Side 1 af 6 Deltagerbrev PUF PERM 2017 Side 1 af 6 Kære kursist Vi kan glædeligt fortælle dig, at du har fået en af de eftertragtede pladser på PUF PERM 2017. Vi I teamet har siden november sidste år vendt de vildeste,

Læs mere

* Grenkursus for Børneledere. * Grenkursus for Ungdomsledere. * Grenkursus for Voksenledere. * Praktisk kursus

* Grenkursus for Børneledere. * Grenkursus for Ungdomsledere. * Grenkursus for Voksenledere. * Praktisk kursus * Grenkursus for Ungdomsledere Et kursus for trop-, seniortrop- eller klanledere, med fokus på: Hvorfor er temaer godt, oplevelser, inspiration, hvordan fanger man aldersgruppen. -Gerne vil lære mere om

Læs mere

TalentCamp Aalborg 2015 Klostermarksskolen

TalentCamp Aalborg 2015 Klostermarksskolen TalentCamp Aalborg 2015 Klostermarksskolen 29.01-02.02 2015 TALENTCAMP AALBORG 2015 TalentCampDK afholder TalentCamp for talentelever i 7. klasse på Klostermarksskolen den 29. januar 2. februar 2015. Du

Læs mere

UDRUSTNING & TRÆNING. Tilbud til dig fra Kirkeibyen

UDRUSTNING & TRÆNING. Tilbud til dig fra Kirkeibyen UDRUSTNING & TRÆNING Tilbud til dig fra Kirkeibyen EFTERÅR-VINTER 2018 1. 2. 3. 4. 5. 6. PREP Par kursus Me & God 1 Me & God 2 Introkursus Overskift: Den evangelistiske tjenestegave IABC - Åbne arrangementer

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Udrustning & træning. Tilbud til dig fra Kirkeibyen

Udrustning & træning. Tilbud til dig fra Kirkeibyen Udrustning & træning Tilbud til dig fra Kirkeibyen forår 2018 1. 2. 3. 4. 5. 6. PREP Par kursus Me & God 1 Me & God 2 Introkursus Overskift: Den evangelistiske tjenestegave IABC - Åbne arrangementer på

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af pkt. 18: Drøftelse af bestyrelsens organisering

Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af pkt. 18: Drøftelse af bestyrelsens organisering Spejdernes bestyrelse Mandag d. 12. marts 2018 kl. 14.00-19.00 Holmen, Salen REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak,

Læs mere

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen

REJSEKATALOG 2014/2015. Handelsskolen REJSEKATALOG 2014/2015 Handelsskolen Ud at rejse med HG På HG får du tilbud om at komme ud at rejse til forskellige lande i Europa. Mød elever fra andre lande! Det er fordi: Du udvikler dig meget som person

Læs mere

20. Udgave. Spejder side 1á4

20. Udgave. Spejder side 1á4 20. Udgave 2014 Spejder side 1á4 5. november 1999 Kære Dagbog - det hele er ad helvede til. De har lige sagt i Sveriges Radio at både Tyskland og Sverige nu har lukket grænserne fil Danmark for at sygdommen

Læs mere

læs mere PÅ WWW.SPEJDERNET.DK/UDDANNELSE KFUM-Spejderne i Danmark Wagnersvej 33 2450 København SV

læs mere PÅ WWW.SPEJDERNET.DK/UDDANNELSE KFUM-Spejderne i Danmark Wagnersvej 33 2450 København SV læs mere PÅ WWW.SPEJDERNET.DK/UDDANNELSE KFUM-Spejderne i Danmark Wagnersvej 33 2450 København SV udd ann else forår 2012 UDDA N NELSE FOR Å R 2012 PRAKTiSKe OPlYSningeR I dette katalog får du et samlet

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Udviklingsplan for Bent Byg Gruppe 2015

Udviklingsplan for Bent Byg Gruppe 2015 Udviklingsplan for Bent Byg Gruppe 2015 Visionerne på udviklingsplanen er udarbejdet af bestyrelsen på lederweekenden i efteråret 2012, og den er efterfølgende blevet behandlet løbende på bl.a. bestyrelsesmøder.

Læs mere

Mødetid på Poulholm 17:15 19:00

Mødetid på Poulholm 17:15 19:00 Mødetid på Poulholm 17:15 19:00 Hej Mini spejdere. Efter en lang sommer ferie og en fantastisk sommerlejr, er vi mere end klar til at tage fat på et nyt spejder år. Vi starter med at tage afsked med dem

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Vedtægter for Danske Baptisters Spejderkorps, vedtaget april 2004

Vedtægter for Danske Baptisters Spejderkorps, vedtaget april 2004 1. Navn Korpsets navn er Danske Baptisters Spejderkorps. 2. Formål Korpsets formål er at lade børn og unge møde det kristne evangelium og give dem mulighed for at udvikle selvstændighed, medansvar, demokratisk

Læs mere

JOTA/JOTI. HVEM KAN DELTAGE? Alle spejdere, der er fyldt 12 år, kan deltage på JOTA/JOTI. Men der er rift om pladserne, så skynd dig at melde dig til.

JOTA/JOTI. HVEM KAN DELTAGE? Alle spejdere, der er fyldt 12 år, kan deltage på JOTA/JOTI. Men der er rift om pladserne, så skynd dig at melde dig til. JOTA/JOTI 2018 JOTA/JOTI HVAD ER JOTA/JOTI? Så er der ikke lang tid til, at et af de største spejderarrangementer i verden løber af stabelen - og du skal selvfølgelig med! Vi skal have gang i computeren

Læs mere

Sommerlejr i Holstebro

Sommerlejr i Holstebro KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 3 Sommerlejr i Holstebro Ipod mangler se mere på side 5. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side

Læs mere

Inspirationsbrev udsendt den 30. november 2015 Af udviklingskonsulent Karina Sørensen

Inspirationsbrev udsendt den 30. november 2015 Af udviklingskonsulent Karina Sørensen Inspirationsbrev udsendt den 30. november 2015 Af udviklingskonsulent Karina Sørensen Kære klubber. Jeg håber, at det går godt i klubben. Den sidste tid har mediemæssigt været spændende. Ju-Jitsu har været

Læs mere

AFGANG CPH: Lørdag den 12. februar via Paris, Frankfurt og Adis Abeba, Etiopien ANKOMST: Kigali søndag 13. februar

AFGANG CPH: Lørdag den 12. februar via Paris, Frankfurt og Adis Abeba, Etiopien ANKOMST: Kigali søndag 13. februar København oktober 2004 Umubano 2005 deltagerbrev 1 Kære Alle deltagere. Først og fremmest tak fordi I har tilmeldt jer Umubanoturen 2005. Det er vi fra planlægningsgruppens side meget glade for, og vi

Læs mere

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b Kære Alle, Så er udendørssæsonen kommet godt i gang, og vi har afholdt et vellykket åbent hus arrangement, som også har givet anledning til nogle nye ansigter i klubben. Det er også den tid på året, hvor

Læs mere

Social Media Marketing INDHOLDSPLAN. og strategi på SOCIALE MEDIER

Social Media Marketing INDHOLDSPLAN. og strategi på SOCIALE MEDIER Social Media Marketing INDHOLDSPLAN og strategi på SOCIALE MEDIER Kommunikation på sociale medier handler om at være tilstede, være relevant samt at tilføre værdi til dine følgere, potentielle kunder og

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Åbent hus. Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby

Åbent hus. Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby Åbent hus Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl. 12 15 hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby Vi holder åbent hus for alle interesserede børn og forældre i alle aldre i vores

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

Teltdugen. Grejs/Lindved gruppe. 2014 Nr. 1

Teltdugen. Grejs/Lindved gruppe. 2014 Nr. 1 Teltdugen Grejs/Lindved gruppe 2014 Nr. 1 Lederen Siden sidste udgave af Teltdugen er vi i Grejs / Lindved Gruppe kommet godt i gang med et endnu et spejder-år; vi er dog lige nu i en mørk periode af året

Læs mere

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00 Grevespejderne Indhold Invitation..3 Dagsorden.4 Giv en hånd.......5 Datoplan.6 Udviklingsplan...7 Grevespejderne 2 Bøgehegnet 103 kld. DK-2670 Greve mail@grevespejderne.dk

Læs mere

DANSK ATLETIK FORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: 15-25 år

DANSK ATLETIK FORBUND EVENT-PROJEKTLEDER UDDANNELSE. Aldersgruppe: 15-25 år 2016 Dansk Atletik Forbund Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby daf@dansk-atletik.dk - Tlf: +45 4326 2626 Aldersgruppe: 15-25 år Dansk Atletik Forbund er det nationale forbund for atletik, gang

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

Undersøgelse om årsager til frafald i spejderbevægelsen

Undersøgelse om årsager til frafald i spejderbevægelsen Undersøgelse om årsager til frafald i spejderbevægelsen - Frafald blandt 11-14-årige lavet af Center for Ungdomsforskning for Spejderne i Danmark, 2010 Personerne i præsentationen har ingen relation til

Læs mere

2012 Årsberetning Mini Grenen

2012 Årsberetning Mini Grenen 2012 Årsberetning Mini Grenen Indledning: Det har igen været et spændende år for Mini Grenen. Rigtig gode arrangementer, og mange spændende opgaver på poster og baser. Lad os fastholde dette i fremtiden.

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Nyt om Sølandslejren i 2015 Sø 15

Nyt om Sølandslejren i 2015 Sø 15 Til Søsprøjt redaktionen go 1. maj: Nyt om Sølandslejren i 2015 Sø 15 Kære Søledere Som nogen af jer måske ved, blev der på Søledermødet i Svendborg i marts, valg tre til at stå i spidsen for Sø 15. Det

Læs mere

SpejderNyt Bangsbostrand Gruppe. Februar - marts 2014

SpejderNyt Bangsbostrand Gruppe. Februar - marts 2014 SpejderNyt Bangsbostrand Gruppe Spejdermøde hver mandag 18:30-20:00 i Ungdomsborgen Februar - marts 2014 Program Forældrecafé Fastelavnslejr Ny dato: 1.-2. marts Sådan køber du en rygsæk til sommerlejren

Læs mere

Magleby Efterskole Nyhedsbrev

Magleby Efterskole Nyhedsbrev Magleby Efterskole Nyhedsbrev Januar 2013 Godt nytår til alle forældre og elever på Magleby Efterskole! Selvom det er dejligt at holde ferie, var det nu også en god oplevelse at komme tilbage til skolen

Læs mere

S T R A T E G I 2016 Delegeretmøde

S T R A T E G I 2016 Delegeretmøde S T R A T E G I 2016 2018 Delege retmød e 2016 INDHOLD Indledning Side 3 Pigespejderidentitet og pigespejderværdier Side 4 Vejen mod Strategi 20162018 Side 6 Strategi 2016-2018 Side 8 Pigespejdere flytter

Læs mere

Invitation til at bidrage

Invitation til at bidrage Invitation til samskabelse af bogen INNOVATIV UNDERVISNING I DEN DANSKE FOLKESKOLE -den første samskabende konference for innovativ undervisning 21.-22. januar 2016 i København Invitation til at bidrage

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012. Godt nytår

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012. Godt nytår Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2012 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2012 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

Kompasset. Vi samles om lejrbålet. - din vejviser. Lejravis nr. 3 Mandag den 7. juli Spejderliv viser vej Øksedal 2014

Kompasset. Vi samles om lejrbålet. - din vejviser. Lejravis nr. 3 Mandag den 7. juli Spejderliv viser vej Øksedal 2014 Kompasset - din vejviser Lejravis nr. 3 Mandag den 7. juli Spejderliv viser vej Øksedal 2014 Vi samles om lejrbålet Selv om det var næsten 24 timer forsinket på grund af det våde vejr, mødte alle spejderne

Læs mere

Praktisk information

Praktisk information Efteråret 2018 Praktisk information...se på side 3 Information om 18 og 79-midler...Se på side 4 Åbent hus i Tinghuset...Se på side 5 Åbent hus/aftenarrangement i Tinghuset...Se på side 6 Frivillig fredag...se

Læs mere

Dansk Folkehjælps FERIEFOLDER 2014

Dansk Folkehjælps FERIEFOLDER 2014 s FERIEFOLDER 2014 Forord har i en årrække tilbudt gratis feriehjælp til en række forskellige målgrupper. Feriehjælp er et af de større aktivitetsområder i det frivillige sociale arbejde, som kendetegner.

Læs mere

Invitation. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Torsdag d. 30. august 2012

Invitation. En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv. Woman 2012. Torsdag d. 30. august 2012 Invitation Woman 2012 - kun fo r kvinde r Torsdag d. 30. august 2012 En saltvandsindsprøjtning til dit arbejdsliv Vil du styrke dine evner inden for kommunikation, ledelse og samarbejde? Ønsker du at tilføre

Læs mere

Invitation til MG Seminar 2016 Musholm bugt feriecenter

Invitation til MG Seminar 2016 Musholm bugt feriecenter Vi i Muskelsvindfondens myastenigruppe vil gerne invitere dig til MG- Seminar på Musholm Sport Ferie og Konference. Fredag den 28. Oktober kl. 17.00 til søndag den 30. Oktober 2016 kl. ca. 13.00 Vi vedlægger

Læs mere

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider Holte, den 3. august 2014 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Træningslejr for hold 1 og 2 2 OBS Vigtige tilladelser 3 Kontingent 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer Kære spillere

Læs mere

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige

AD HOC FRIVILLIGE. fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår. En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats på fleksible vilkår En guide til det lokale arbejde med ad hoc frivillige AD HOC FRIVILLIGE fremtidens frivillige vil gerne gøre en indsats

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

Hej juniorspejdere, spejdere, seniorspejdere, rovere, ledere i Lyngens Distrikt I inviteres hermed med på årets spejderoplevelse: Distriktslejr 2015

Hej juniorspejdere, spejdere, seniorspejdere, rovere, ledere i Lyngens Distrikt I inviteres hermed med på årets spejderoplevelse: Distriktslejr 2015 Hej juniorspejdere, spejdere, seniorspejdere, rovere, ledere i Lyngens Distrikt I inviteres hermed med på årets spejderoplevelse: Distriktslejr 2015 som foregår d. 14.-17. maj 2015 Så kan du komme med

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

3. klasse. Arbejdsmarkedet

3. klasse. Arbejdsmarkedet 3. klasse Arbejdsmarkedet Arbejdsmarkedet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Forskellige jobtyper på arbejdsmarkedet Forberede besøg på en arbejdsplads Besøg på en arbejdsplads Evaluering

Læs mere

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45

«Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 «Bruger_Initial» Velkommen til de sociale sider ved at bo i Himmerland 45 Indholdsfortegnelse Sociale begivenheder... 3 Facebook.3 Julefrokost..3 Madklub..3 Sommerfest 4 TDC (Tour de Chambres)..4 Vi har

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Baptistspejdernes Førerstævne

Baptistspejdernes Førerstævne Referat af FOKUS 2013 Baptistspejdernes Førerstævne 14. april 2013 1. KONSTITUERING A. Valg af dirigenter Lise Lybeck, Lyngby og Andreas Højmark Andersen, Aalborg 1. blev valgt som dirigenter for førerstævnet.

Læs mere

familieliv Coach dig selv til et

familieliv Coach dig selv til et Coach dig selv til et fantastisk familieliv At have børn fylder dit liv med mening og kærlighed men det kan være sin sag at bevare overskuddet og lykkefølelsen midt i en hektisk hverdag med job, alt for

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 15. maj 2014 sbrev nr. 781 Næste uge: 16. maj 19. maj 22. maj 23. maj St. Bededag Fri Majfestuge hele ugen Generalprøve kl. 11.00 Majfest kl. 18.30 Alle elever møder kl. 9.00

Læs mere

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august

Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august 2015 Hermed indbydes til Talentstævne 2015, som traditionen tro ligger weekenden uge 33, den 14.- 15.- 16. august Talentstævne kun for piger Talentstævnet har eksisteret siden 1993, hvor Stensballe IK

Læs mere

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N 2013 Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer Årets Rusprogram Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N Velkomst fra tutorteamet Kære alle dejlige, nye studerende

Læs mere

Ung Frivillig Weekend

Ung Frivillig Weekend 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend 5 Dronningens Ferieby Du er inviteret 5 Dronningens Ferieby 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend Ung Frivillig Weekend er en gratis weekend

Læs mere