Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst"

Transkript

1 Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst forløb 6, forår 2012 på Gentofte 12 mdr Herlev 24 mdr Roskilde 12 mdr Hoveduddannelseslæge: Stillingsnummer: Ansættelsesperioder: Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet i Diagnostisk Radiologi, region Øst. Uddannelsesprogrammet er vedlagt bilag om oversigt over placering af logbogens attestationer.

2 Introduktion Diagnostisk radiologi er et spændende og alsidigt speciale, som omfatter diagnostik ved hjælp af forskellige medicinske billedsystemer (røntgen, ultralyd, computer tomografi (CT) og magnetisk resonans (MR)), samt forskellige billedvejledte invasive procedurer. Den billeddiagnostiske afdeling er en central afdeling på ethvert hospital og er en tværgående samarbejdspartner for samtlige øvrige kliniske afdelinger. De diagnostiske samt terapeutiske procedurer forudsætter en tæt kommunikation med de henvisende klinikere for at sikre hensigtsmæssige strategier. Det kræves derfor, at en speciallæge i diagnostisk radiologi ikke alene behersker en diagnostisk viden, men også en viden om, hvordan konkrete diagnostiske problemer løses både med hensyn til valg mellem en stor mængde af forskellige tekniske muligheder og med hensyn til mulig digital efterbehandling af det primære billedmateriale for at belyse den kliniske problemstilling bedst muligt. Det overordnede mål med hoveduddannelsesstillingen er at gøre den uddannelsessøgende så erfaren, at vedkommende kan varetage de fleste opgaver på en afdeling selvstændigt, subsidiært at arbejde i en radiologisk praksis. Uddannelsen bygger videre på de kompetencer som er erhvervet under introduktionsuddannelsen. Ved en rotation mellem flere radiologiske afdelinger opnås dels indgående kendskab og erfaring med de forskellige modaliteter, men også en præsentation af de radiologiske emneområder, som kan danne basis for beslutning om yderligere specialisering og videreudvikling som speciallæge. Ved rotationen udvides og funderes den uddannelsessøgendes evner indenfor billedtolkning, diagnostik, beskrivelse samt intervention/behandling. De minimums kompetencer som skal opnås er beskrevet i Målbeskrivelsen for hoveduddannelsen i diagnostisk radiologi, oktober Det er et krav at hoveduddannelsen foregår på mindst 2 afdelinger. Uddannelsesprogrammet er en beskrivelse af hvordan de kompetencer som er beskrevet i målbeskrivelsen læres på de afdelinger som stillingen indeholder. For at forstå og udnytte uddannelsesprogrammet er det vigtigt at have sat sig ind i målbeskrivelsen. For den enkelte læge i hoveduddannelse udarbejdes en personlig uddannelsesplan, som beskriver hvornår og hvordan kompetencerne erhverves på netop disse afdelinger. Opnåelsen af kompetencerne attesteres i logbogen. (Se dokumenterne på vælg uddannelse, vælg ny uddannelsesmappe, vælg portefølje til hoveduddannelsen.) Uddannelsesforløbet Uddannelsen til speciallæge i diagnostisk radiologi består af 12 måneders introduktionsuddannelse efterfulgt af 48 måneders hoveduddannelse. Under hoveduddannelsen skal gennemføres dels specialespecifikke kurser, dels generelle kurser samt forskningstræningskursus. Vedrørende information og tilmelding til kurserne er dette beskrevet i målbeskrivelsen.

3 Nærværende hoveduddannelsesstilling indebærer ansættelse på Gentofte Hospital, Herlev Hospital og Roskilde Sygehus. Beskrivelse af Billeddiagnostisk afdeling, Radiologisk afsnit, Gentofte Hospital Sygehusets struktur og afdelinger: Gentofte hospital er nærhospital og er en del af planlægningsområde Midt. Efter gennemførelse af hospitalsplanen vil Gentofte Hospital primært betjene borgerne i Gentofte Kommune, Lyngby-Taarbæk kommune og Rudersdal Kommune i alt ca indbyggere. Hospitalet har to store akutte medicinske afdelinger med følgende specialer: gastroenterologi, endokrinologi, reumatologi, geriatri og apopleksibehandling. Desuden har Gentofte Hospital en kardiologisk, en lungemedicinsk og en dermato-/allergologisk afdeling samt en øre-, næse-, halsafdeling med landets største audiologiske enhed. Derudover anæstesi-operations- og intensivafdeling. Hospitalet har etableret en ny afdeling for regionens udviklingsfunktion for planlagt kirurgi. Planlagt kirurgi afdeling skal foretage operationer inden for ortopædkirurgi, øre-,næse-, og halskirurgi, karkirurgi De tværgående kliniske afdelinger består af Billeddiagnostisk afdeling, delt i Radiologisk og Nuklearmedicinsk afsnit, og Klinisk Biokemisk afdeling. I uddannelsen af speciallæger har Radiologisk afsnit særlig kompetence inden for thoraxradiologi, øre-,næse-, halsradiologi, karintervention, ultralyddiagnostik samt reumatologi. Billeddiagnostisk afdeling, Radiologisk afsnit ligger i opgang 4 dels i stuetagen og dels på 1. sal. Vi foretager røntgen- og ultralydundersøgelser samt CT- og MR-skanninger på patienter henvist fra sygehusets kliniske afdelinger, skadestue (kun selvhenvendere) samt ambulatorier. På Nuklearmedicinsk afsnit foretages desuden PET- CT. Herudover foretages røntgenundersøgelser på patienter henvist fra praktiserende læger og speciallæger. I 2011 udførte afdelingen ca undersøgelser fordelt på konventionel røntgen (noninvasiv+invasiv) , CT-skanning , MR-skanning 4.000, Ultralyd , angiografier 800, biopsier 650, terapeutisk (intervention) samt 3800 PET/CT skanninger. Afdelingen er fuldt digitaliseret, således at alt billedmateriale samt alle beskrivelser fra alle røntgen-/ultralyd- og MR-skanninger lagres i en stor database - PACS. Afdelingens personalesammensætning Afdelingsledelsen består af den ledende overlæge og ledende overradiograf. På Radiologisk afsnit er der i alt 10 overlæger, 4 afdelingslæger, 3 læger i hoveduddannelse og 3 læger i introduktionsstilling.

4 Afdelingens opdeling På Radiologisk afsnit er lægestaben opdelt i 4 faglige team. Team 1 varetager ortopædradiologi, rheumatologi og undersøgelser for medicinsk afd. C. Ortopædradiologiske undersøgelser fra praktiserende læger beskrives. Teamet har endvidere ansvaret for de 2 MR-skannere. Der vil blive installeret en ekstremitets MRskanner i løbet af Til teamet er fasttilknyttet 2 overlæger samt 1½ afdelingslæge. Teamet varetager røntgenkonferencer for ortopædkirurgisk afdeling, håndkirurger, medicinsk afdeling C samt reumatologisk afdeling. Team 2 varetager al CT- diagnostik. Afdelingen råder over 3 CT-skannere, én 64 Slice og to 16 slice. I løbet af 2012 vil den ene 16 slice skanner blive udskiftet til en 320 slice CT-skanner. Teamet varetager desuden: thoraxradiologi mm. for lungemedicinsk afd. Y, Intensiv afdeling, Kardiologisk afd., for medicinsk afd. F, samt Thoraxradiologiske undersøgelser fra praktiserende læger. Abdominalradiologiske undersøgelser fra huset samt fra praktiserende læger, øre-næse, og halsradiologi incl. Audiologi. Til teamet er tilknyttet 4 overlæger afdelingslæger, + 1 overlæge til PET-CT. Teamet varetager røntgenkonferencer for intensiv afd., lungemedicinsk afd., samt ørenæse-halsafdelingen, incl audiologi. 2 gange ugentligt i fællesskab med Nuklearmedicinsk afsnit fælleskonferencer for afd. Y, onkologer og patologer. CT undersøgelser af hjertepatienter i samarbejde med cardiologisk afdeling. CT vejledte biopsier af lunger udføres i samarbejde med lungemediciner. Samarbejder med PET-CT overlægen. Team 3. karradiologi (inklusiv CT af kar) samt karintervention foretages af 1 overlæge samt karkirurgisk overlæge. Team 4 varetager al ultralyddiagnostik incl. intervention for hospitalet samt fra praktiserende læger. Der er 5 ultralydrum tilknyttet. Teamet har 2 faste overlæger samt ½ afdelingslæge. Gentoftes radiologiske afdeling som uddannelsessted: Fra 2012 vil alle blokke som involverer Gentofte indeholde 12 mdr på Gentofte Hospital, enten 1. eller 2. år. Kursisterne deltager i afdelingens vagtlag som er 8-skiftet med normaltjeneste fra , efterfulgt af rådighed fra bolig. Der er ikke formaliseret bagvagt, men afdelingens overlæger kan kontaktes ved problemer. Skadestuen har lukket om natten og sygehuset modtager ikke akutte kirurgiske ptt. Alle læger møder 7.30 til fælles lægemøde. Dagtjenesten på hverdage slutter

5 Under opholdet i Billeddiagnostisk afdeling, Radiologisk afsnit, cirkulerer den uddannelsessøgende efter skema 3 mdr. i hvert fagligt team. Der vil blive lagt særlig vægt på at de kompetencer som fremgår af den uddannelsessøgendes logbog opnås. Disse er forud for ansættelsen aftalt mellem de respektive undervisningssteder. Der forventes også oplæring i generel radiologi inkluderende CT og ultralyd, samt afholdelse af konferencer. Den uddannelsessøgende er selv ansvarlig for at få udfyldt kompetencerne i logbogen. Den uddannelsessøgende vil have en fast klinisk hoved-vejleder under hele opholdet. Rotationen planlægges af den uddannelsesansvarlige overlæge sammen med hovedvejlederen. Alle vil få obligatorisk vejledersamtaler med 6 måneders mellemrum og der vil efter ca. 6 mdr. blive gennemført en 360-graders-evaluering og under opholdet i de enkelte teams skal de til teamet hørende kompetencekort være udfyldt Præsentation af Herlev Hospitals radiologiske afdeling: Følgende er en præsentation af Herlev Hospital og afdelingen, som den ser ud i 1.halvår Hospitalet er et områdehospital med regionsfunktion på visse områder og bliver udbygget betydeligt nu og fremover. Herlev Hospitals radiologiske afdeling har følgende subspecialer, idet subspecialerne naturligt hører sammen med, hvilke specialer, der ligger på selve hospitalet: uroradiologi, muskel-skelet-radiologi inkl. traumer/skadestue, abdominalradiologi, onkoradiologi inkl. EFEK (enhed for eksperimentel kemoterapi), hæmatologisk radiologi, mammaradiologi, endokrinologisk billeddiagnostik, og gynækologisk billeddiagnostik. I mindre omfang har afdelingen derudover thoraxradiologi, neuroradiologi og pædiatrisk radiologi, og vi udfører undersøgelser for vores plastik-kirurgiske afdeling, cardiologiske afdeling (inkl. hjerte-ct) og smerteklinik. I 2011 blev der udført procedurer, heraf konventionelle us., CTscanninger, UL scanninger, MR scanninger og 190 angiografier undersøgelser er registreret som terapeutiske procedurer, herunder hører nefrostomianlæggelse og skift, gastrostomianlæggelse, antegrad ureterstentanlæggelse og interventionelle procedurer i galdevejene. Vi har en omfattende aktivitet med revurdering af undersøgelser foretaget på andre sygehuse, hvor patienterne henvises til vores specialafdelinger, samt afholdelse/fremvisning af tidligere undersøgelser ved en del multidisciplinære konferencer. De sidste 6 år er undersøgelsesantallet vokset med mindst om året, og denne stigning forventes indtil videre fortsat pga. udbygningen af hospitalet. Det er især antallet af CT-, UL- (og MR-scanninger), der er i stigning, mens gennemlysnings-undersøgelser reduceres i antal. I 2013 forventes fx overflyttet et stort antal urologiske patienter fra Frederiksssund, hvis urologiske ambulatorium skal lukke.

6 På afdelingen er pr ansat 1 professor, 1 ledende overlæge, samt 24 overlæger i øvrigt og 4 afdelingslæger. Antallet af speciallæger forventes at stige i takt med det øgede antal undersøgelser pga. Herlevs udbygning. Afdelingen er normeret til at have 3 introduktionslæger og 10 hoveduddannelsesstillinger (kursister) på sigt samtidig. Vi er dog først stabilt oppe på (min.) dette antal hoveduddannelsessøgende fra maj 2013, idet vi er i en fase med opnormering. Afdelingen har 6 MR-skannere og 5 CT-skannere, en 6. CT-scanner installeres i løbet af Vi deltager desuden i betjeningen af sygehusets 2 PET/CT-skannere. På selve ultralydafsnittet er 6 ul-scannere + 1 bærbar scanner placeret, og derudover har 2 andre teams et enkelt ultralydapparat, og mammateamet har i alt 7 ul-apparater. Radiologisk afdeling udfører ikke-vaskulære interventionelle procedurer vejledt af billeddiagnostik for de forskellige afdelinger (nefrostomi-anlæggelser, ureterstent-anlæggelser og PTCprocedurer mm.), samt vaskulære interventionelle procedurer for EFEK. Vores interventionsrum er indrettet i Læger og radiografer er opdelt i 5 teams: Mamma-teamet: Betjener mamma-kirurgisk afdeling og deltager i mamma screening i Region Hovedstaden. Lægemæssigt er der lige nu ansat 4 fuldtids-, 1 deltids-overlæge og 1 afdelingslæge, der alle er vagtfri. Der er herudover normeret yderligere et par speciallæge-stillinger. Desuden normalt 1 uddannelsessøgende læge. Muskel-skelet teamet: Betjener ortopædkirurgisk afdeling, 1 almen medicinsk afdeling, plastikkirurgisk afdeling og neurologisk afdeling og har en omfattende aktivitet med beskrivelse af MR de fleste for praktiserende speciallæger. Lægemæssigt er der lige nu ansat 6 fuldtids-overlæger. Der er herudover normeret en afdelingslægestilling. Desuden normalt 2-(3) uddannelsessøgende læger. Abdominal-teamet: Betjener med. og kir. gatroenterologisk afdeling, intensiv, endokrinologisk afd., samt nefrologisk og urologisk afdeling og foretager non-vaskulær intervention, samt vaskulær abdominal intervention sidstnævnte især for Enheden For Eksperimentel Kemoterapi (EFEK). Lægemæssigt er der lige nu ansat 4 overlæger og 2 afdelingslæger. Desuden normalt 3-(4) uddannelsessøgende læger. Onko-teamet: Betjener onkologisk, hæmatologisk, cardiologisk og gynækologisk afdeling inkl. tegning af strålefelter til stråleterapi, samt deltagelse i tolkning af PET-CT. Lægemæssigt er der lige nu ansat 5 overlæger og 1 afdelingslæge. Desuden normalt 2-(3) uddannelsessøgende læger. Ultralydteamet: Betjener alle afdelinger (undtagen brystkirurgisk), dog foretages gynækologisk ultralyd på gynækologisk afdeling. Der foregår en omfattende produktion vedrørende ultralydvejledt intervention, og der anvendes hyppigt ultralyd-kontrast.

7 Lægemæssigt er der lige nu ansat 2 overlæger. Der er normeret yderligere en speciallæge. Desuden normalt 2 uddannelsessøgende læger. Herlevs Radiologiske afdeling som uddannelsessted: Fra 2012 vil alle blokke, der involverer Herlev, indeholde 24 måneder på Herlev enten 2.+3.år eller år. 3. og 4. årskursister dækker et 8-skiftet opdelt døgnvagtlag med vagtstart kl. 15 på hverdage, men fuld døgnvagt i weekends. Der er speciallæge til stede til kl. 20 på hverdage og til kl weekend med efterfølgende formaliseret beredskabsvagt og hjemmearbejdsplads. For øjeblikket (2012) dækker speciallægerne lørdags-døgnvagten (i stedet for dagvagten, der går til en kursist), dvs. kursister med døgnvagt ikke har vagt på lørdage efter kl Kursister, der endnu ikke går i døgnvagt (2.år), deles om at dække en vagt på lørdage kl , sammen med introduktionslægerne. Der vil være planlagt et min. antal måneder i hvert team, der vil være ens for alle i 17 måneder (mens rækkefølgen varierer): 1 måneds introduktion, 3 måneders ultralyd, 5 måneders abdominalteam, 3 måneders onkoteam, 3 måneders M/S-team, 2 måneders mamma-team. De sidste 7 måneders placering vil være afhængig af den enkelte blok, da der er forskel på hvad de øvrige hospitaler kan dække af kompetencer, og der vil om muligt være medindflydelse på 2-3 måneders placering (ikke frit valg). Pædiatrikompetence kan fx opnås ved ekstra tid i ultralyd, interventionskompetence ved ekstra tid i abdominal-teamet, styrkelse af MR og neuro ved ekstratid i M/S. I hvert team er der udpeget en team-uddannelses-ansvarlig overlæge, og det er denne, der ved rotation inden for teamet sørger for, at kompetencerne opnås, ligesom det er den team-uddannelses-ansvarlige, der underskriver de enkelte punkter i logbogen. Herudover vil den uddannelsessøgende have en fast klinisk hoved-vejleder under hele opholdet. Alle vil få gennemført en 360-graders-evaluering efter 12 måneders ansættelse og obligatoriske vejledersamtaler med 6 måneders mellemrum. Beskrivelse af Radiologisk afdeling. Roskilde Sygehus: Nærværende uddannelsesstilling indebærer ansættelse på Roskilde sygehus, som er en del af Sygehus Nord. På matriklen findes følgende specialer: Abdominalkirurgi (specielt colon- og rectalcancer), urologi, plastikkirugi, intern medicin, lungemedicin, nefrologi, cardiologi, onko- og hæmatologi, skadestue (læger fra ortopædkirugisk afdeling i Køge), pædiatri, neurologi incl.trombolyse, intensiv, øjenafdeling, gynækologisk og obstetrisk afdeling. Billeddiagnostisk afdeling samarbejder med alle specialer på Sygehus Nord (Fjorden(psykiatrisk), Køge, Holbæk og Kalundborg) dog fortrinsvis Roskilde sygehus. Vi

8 varetager billeddiagnostik for almen- og speciallægepraksis i området og i et vist omfang for primær- og sekundærsektoren i hele regionen. Personale: Afdelingen består pr af 1 ledende overlæge, 8 overlæger, 2 læger i hoveduddannelsesforløb, 1 introlæge samt en uklassificeret reservelæge. VI har ansat 2 afdelingslæger i Afdelingsledelsen består af: Karina Vinum Anne Hintze Ledende overlæge Ledende overradiograf Afdelingen i Roskilde har normeret: 42 radiografer/sygeplejersker læger 4 sygehjælpere/social-og sundhedsass. 13 sekretærer 2 uudannede kontorassistenter Desuden er 4 portører fra portørcentralen tilknyttet afdelingen Patienter henvises fra: Praksissektoren incl.speciallæger Sekundærsektoren Frit sygehusvalg Afdelingens opbygning og undersøgelser: Der blev i 2011 udført ca undersøgelser i Roskilde. Afdelingen er geografisk opdelt i 2 afsnit Et røntgenafsnit i stueetagen og et scannerafsnit i parterre/kælderetagen. I røntgenafsnittet er der 7 undersøgelsesrum, hvor al konventionel radiologi, gennemlysning, intervention samt a-grafier og mammografi foregår. Rum 1-4: Radiografstyrede rum, hvor der bl.a. tages konventionell optagelser af knogler og thorax på indlagte patienter, ambulante patienter samt pt. fra skadestuen. Rum 5: Mammografi og UL Rum 6: Genemlysningsrum med lægestyrede undersøgelser af primært colon. Rum 7: Gennemlysningsrum med lægestyrede undersøgelser bl.a. oesophagus og ventrikel, tyndtarmspassage, pyelografi, iv.urografi incl. UL af nyrer,ptc,hsg, karundersøgelser inkl. flebografier, fistulografier samt lungebiopsier. Desuden lånes

9 rummet til bl.a. lungemedicinsk afd. mhp.bronkoskopi i gennemlysning, dialyseafd. mhp. anlæggelse af dialysefistler. I røntgenafsnittet er der endvidere konferencerum, overlægekontorer og reservelægekontor, hvor reservelægerne mødes om morgenen. Her er vagtskema, forskellige informationer om undervisning, sovebriks etc. I scannerafsnittet (parterre) er der 7 undersøgelsesrum fordelt på ultralyd-, CT- og MRscanning. Rum 212 og 214 er Ultralydrum, og der er netop åbnet endnu et Ultralydrum 215. Rum 217 og 219 er CT-rum med Phillips 64-slice CT scannere. Rum 216 og 218 er MR-rum med. 1,5 Tesla MR-scannere fra hhv. Siemens og GE. I underetagen er der ligeledes overlægekontorer samt kontor for ledende overlæge Karina Bargum. Afdelingen er fuldt digitaliseret med Centricity RIS, PACS og TGK. Disse funktioner har hver tilknyttet en superbruger. Personalerum: Der er personalerum med køkken faciliteter i både røntgen- og scannerafsnit. Afdelingen har en gavekasse samt en kaffekasse, som du kan tilmelde dig. Konferencer: Afdelingen har konferencer med kliniske afdelinger i de 4 konferencerum i stueetagen. Som introlæge starter man oftest i scannerafsnittet med at skrive ortopædkirurgiske røntgenbilleder fra skadestuen. Som hoveduddannelseslæge starter man oftest med at holde urologisk/kirurgisk konference. Derudover afhænger dette af kompetenceniveau og uddannelsesplaner. Der er på afdelingen tradition for at visse konferencer er knyttet sammen med visse funktioner/ afsnit i afdelingen. I røntgen afsnittet skrives som yngre læge ortopædkirurgiske skader og i dette afsnit holdes medicinsk konference. I CT funktionen holdes onkologisk/hæmatogisk eller urologisk konference. I UL-funktionen holdes abdominalkirurgisk konference. I MR-funktionen holdes pædiatrisk og neurologisk konference. Derudover findes flere specialkonferencer ex. tværfaglig colorectalkonference, gynækologisk og lungekonference. Onsdag er der ikke konferencer pga. intern undervisning.

10 Struktur og arbejdsfordeling: Arbejdstiden er fra Vi starter dagen med at hver læge forbereder sin røntgenkonference med de kliniske afdelinger aftalt efter arbejdsskema Vagten er organiseret med et vagtlag som er 7-skiftet. Både speciallæger og uddannelseslæger indgår i vagten. Uddannelseslæger med en formaliseret bagvagt, som også samtidig har trombolysevagtsfunktion. 4.års- kursisten har dog ikke formaliseret bagvagt. Dagtjenste er til kl.16 efterfulgt af tilkaldevagt fra hjemmet. Billederne konfereres og kontrasigneres på konference efterfølgende morgen. Forvagten har en lang dag til kl en gang ugentligt. I Roskilde hvor opholdet er 12 måneder vil man ligeledes rotere imellem afsnittene efter fast rotationsplan se sidst i afsnittet, og det bliver tilstræbt at hoveduddannelsessøgende har 3 måneder af gangen i de enkelte afsnit. Arbejdsplanen laves af en speciallæge i samarbejde med uddannelsesansvarlig overlæge. Der vil i Roskilde blive lagt særlig vægt på Thorax samt Neuro, hvor man forventes at indgå i trombolyseberedskab. Der lægges derudover vægt på, at der kan opnås de kompetencer indenfor onkologi og urologi som evt. skal suppleres fra tidligere uddannelsesteder samt på generelt at holde sine kompetencer ved lige. Som læge i hoveduddannelse er der ophold i 4 nedenstående afsnit i afdelingen med tilhørende kliniske konferencer, mhp. at opnå de i logbog og målsbeskrivelse angivne kompetencer efter følgende rotation: CT-scanner: 3 måneder (Pkt. 5. Thoraxradiologi ) MR-scanner: 4 måneder (Pkt 9. Neuroradiologi ) UL: 3 måneder Røntgenafsnit: 1 måned Der skal ligeledes udføres 360 graders evaluering i forbindelse med dit ophold og der skal fremlægges en radiologisk case ved intern undervisning. Som 4.års kursist udnævnes man til medlem af kvalitetsudvalg samt uddannelsesassisterende yngre læge mhp. at opnå kompetencer indenfor administration og ledelse. 4.års kursist rotationsplan 1 mdr. rotation 3 mdr. CT 4 mdr. MR 3 mdr. UL

11 Maj Rotation (UL,Rtg,CT) Juni CT Juli CT August CT September RTG Oktober MR November MR December MR Januar MR Februar UL Marts UL April UL Kompetenceudvikling og logbogsattestation: Kompetenceudviklingen vil ske ved en rotation rundt i afdelingerne som fremgår af vedlagte skema. I hoveduddannelsen får man en indgående indføring i de fleste af specialets emneområder, mens nogle subspecialeområder blot præsenteres. Den uddannelsessøgende involveres i alle elementer af en radiologisk hverdag, i starten under supervision, sidenhen selvstændigt, med mulighed for hjælp fra speciallæge. Under hele uddannelsen konsolideres, vedligeholdes og udvides den uddannelsessøgendes erfaringer indenfor håndgreb, apparatur og billedfortolkning. Praktisk håndelag erhverves via demonstration af en erfaren læge, efterfulgt af superviseret udførelse indtil den uddannelsessøgende er kompetent til selvstændigt at udføre funktionen. På samme måde foregår oplæring i billedanalyse/diagnosticering, udfærdigelse af undersøgelsessvar, samt deltagelse i radiologisk- klinisk konference, hvor patientforløb relateres til radiologiske fund. Det forventes at den uddannelsessøgende læge løbende selv tager initiativ til at få attesteret kompetencer, dels hos sin hovedvejleder, dels hos de øvrige speciallæger. Oversigt over logbogsattestationen fremgår af vedlagte oversigt. Lærings- og evalueringsstrategier (Dette emne er udførligt beskrevet i målbeskrivelsen) Under hoveduddannelsen vil der være et tæt samarbejde mellem den uddannelsesgivende og den uddannelsessøgende læge med mulighed for umiddelbar feedback. Mesterlære/superviseret dagligt arbejde samt selvstudie vil være de vigtigste indlæringsmetoder. På eget initiativ og hjulpet af vejlederne/den uddannelsesansvarlige overlæge findes relevant litteratur. Struktureret observation i klinikken og vejledersamtale vil være de mest benyttede evalueringsmetoder. Kompetenceopnåelse

12 attesteres i logbogen, når et mål er opnået. Udfyldelse af logbogen og gennemgang af uddannelsesplanen giver den uddannelsessøgende og vejlederen mulighed for at følge, hvordan uddannelsesforløbet skrider frem. Alle hoveduddannelsessøgende læger vil under hver ansættelse få afholdt minimum 3 vejledersamtaler og en 360 graders evaluering. Øvrige lærings- og evalueringsstrategier vil fremgå af andet materiale fra afdelingerne. Evaluering af den lægelige videreuddannelse Den uddannelsessøgende læge evaluerer uddannelsesprogrammet, uddannelsesplanen, samt det enkelte uddannelsessted og dets læringsrammer på Resultaterne offentliggøres samme sted. Afdelinger med uddannelsesstillinger er tilsluttet sundhedsstyrelsens inspektorordning. Med mellemrum besøges afdelingen af to af specialets inspektorer. Efter besøget udfærdiges en rapport, hvori uddannelsesstedet og de uddannelsessøgende får gode råd til hvordan uddannelsesmiljøet eventuelt kan gøres bedre. De 3 sygehuse er sidst evalueret: Billeddiagnostisk afdeling, Radiologisk afsnit Gentofte Hospital: Røntgen- ultralydafdelingen, Herlev Hospital Radiologisk afdeling, Roskilde Sygehus: Evalueringerne kan ses på Sundhedsstyrelsens hjemmeside Vejledning i den lægelige videreuddannelse Evalueringen under ansættelsen følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for Vejledning og evaluering af den lægelige videreuddannelse. Under ansættelse på hver af afdelingerne i stillingskombinationen har den uddannelsessøgende en vejleder, som afholder introduktionssamtale, justeringssamtale (eventuelt flere) og slutevalueringssamtale. Med udgangspunkt i uddannelsesprogrammet udarbejdes en individuel uddannelsesplan, som beskriver på hvilken måde den uddannelsessøgende og den enkelte afdeling vil arbejde hen mod de satte mål. Såfremt et uddannelsesforløb ikke forløber planmæssigt, har vejlederen pligt til at forsøge at afhjælpe den uddannelsessøgendes problem så hurtigt som muligt. Ved et utilfredsstillende forløb er både den uddannelsessøgende læge og vejlederen forpligtet til at orientere den uddannelsesansvarlige overlæge, der skal forsøge at afhjælpe problemet. Der vil foregå vejledning om videreuddannelse efter speciallægeuddannelsen ved justeringssamtale og slutevalueringssamtale i den sidste ansættelsesperiode. Her vil især lægges vægt på hvilken yderligere subspecialisering den hoveduddannelsessøgende eventuelt er interesseret i og vejledning om valget heraf er hensigtsmæssigt.

13 Øvrige regler for den lægelige videreuddannelse Yderligere oplysninger om specialet, hoveduddannelsen og ansøgning til denne kan findes her: Dansk radiologisk Selskab, Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse, region Øst, Sundhedsstyrelsen, Dette uddannelsesprogram er udfærdiget d. 01/ af de uddannelsesansvarlige overlæger: Charlotte Strandberg, Billeddiagnostisk afdeling, Radiologisk afsnit, Gentofte Hospital Kirstine Hermann, Radiologisk afdeling, Herlev Hospital Mette Nordling, Radiologisk afdeling, Roskilde sygehus. Bilag: Plan over fordelingen af logbogens attestationer

14 H forløb 6 forår 2012 Efter aftale mellem de uddannelsesansvarlige overlæger er ansvaret for underskrift af logbogens kompetencer som nedenfor angivet. Det påhviler alle tre afdelinger at undervise den uddannelsessøgende i de kompetencer afdelingen mestrer, uanset om underskrift forpligtelsen ligger hos en anden afdeling. Mål Mål angivet fra Ansvarlig afdeling for underskrift Egne kommentarer Strålefysik 1.1 GE EAB Konventionel radiografi 1.2 GE PSM / SAJ CT Skanning 1.3 GE PSM / SAJ / RP Ultralydskanning 1.4 GE CS / RJ MR-skanning 1.5 HE Billedbearbejdning 1.6 GE EAB Strålebeskyttelse 2.1 GE CSo 2.2 GE CSo Kontraststoffer 3.1 HE Radiologisk strategi ect. 4.1 HE Thoraxradiologi 5.1 a+b GE KSB 5.2 ROS 5.3 ROS + HE Abdominal radiologi 6.1 a+b HE 6.2 HE 6.3 HE Urogenital radiologi 7.1 a+b HE 7.2 HE 7.3 HE Muskuloskeletal radiologi 8.1 HE + GE i rheumakonf AR / RP + degen. lid. i columna 8.2 HE 8.3 GE CS

15 Neuroradiologi 9.1 ROS 9.2 ROS 9.3 ROS 9.4 GE +ROS AR / PSM 9.5 GE +ROS AR / PSM Mamma radiology 10.1 HE 10.2 HE 10.3 HE 10.4 HE Pædiatrisk radiolog 11.1 HE 11.2 HE +ROS 11.3 HE +ROS 11.4 HE 11.5 HE Kardiagnostik + Intervention 12.1 GE SJ 12.2 GE SJ 12.3 HE 12.4 GE SJ Onkologisk radiology 13.1 HE Kommunikator 14.1 GE 360 grader Samarbejder 15.1 HE Leder/administrator 16.1 HE 16.2 HE +ROS Akademiker 17.1 Forskningstræningskursus Professionel 18.1 ROS Sundhedsfremmer 19.1 GE

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved Billeddiagnostisk afd. Roskilde Sygehus. Region Sjælland

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved Billeddiagnostisk afd. Roskilde Sygehus. Region Sjælland Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Billeddiagnostisk afd. Roskilde Sygehus Region Sjælland 2012 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet

Læs mere

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Side 1 af 8 Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Radiologisk afdeling, Herlev Hospital Region Hovedstaden Udfærdiget 2010 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde

Læs mere

Røntgen afdelingen, Næstved Sygehus

Røntgen afdelingen, Næstved Sygehus Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Røntgen afdelingen, Næstved Sygehus Sygehus Syd Region Sjælland 2012 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet

Læs mere

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved. Gentofte Hospital. Region Hovedstaden

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved. Gentofte Hospital. Region Hovedstaden Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Gentofte Hospital Region Hovedstaden 2012 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet i diagnostisk radiologi,

Læs mere

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst forløb 6, efterår 2012 på Bispebjerg 12 mdr Gentofte 12 mdr Herlev 24 mdr Hoveduddannelseslæge: Stillingsnummer: Ansættelsesperioder:

Læs mere

Røntgenafdelingen 334,Hvidovre Hospital

Røntgenafdelingen 334,Hvidovre Hospital Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Røntgenafdelingen 334,Hvidovre Hospital Region Hovedstaden Område SYD 2012 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med

Læs mere

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst forløb 5, efterår 2012 på Gentofte 12 mdr Herlev 24 mdr Hillerød 12 mdr Hoveduddannelseslæge: Stillingsnummer: Ansættelsesperioder:

Læs mere

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen Side 1 af 12 Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst For stillingen Hvidovre Hospital, Røntgenafdelingen, 1 år Glostrup Hospital, Røntgenafdelingen 1 år Herlev Hospital,

Læs mere

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst For stillingen Radiologisk Afdeling, Holbæk Sygehus og Radiologisk Klinik, Rigshospitalet Hoveduddannelseslæge: Stillingsnummer:

Læs mere

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen Køge Roskilde Rigshospitalet

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen Køge Roskilde Rigshospitalet Side 1 af 14 Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst For stillingen Køge Roskilde Rigshospitalet Hoveduddannelseslæge: Stillingsnummer: Ansættelsesperioder: Uddannelsesprogrammet

Læs mere

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved. Hillerød Region Hovedstaden 2012

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved. Hillerød Region Hovedstaden 2012 Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Hillerød Region Hovedstaden 2012 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet i diagnostisk radiologi,

Læs mere

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved. Billeddiagnostisk Afdeling, Køge Sygehus Region Sjælland 2012

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved. Billeddiagnostisk Afdeling, Køge Sygehus Region Sjælland 2012 Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Billeddiagnostisk Afdeling, Køge Sygehus Region Sjælland 2012 Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet

Læs mere

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst For stillingen Radiologisk afsnit, Billeddiagnostisk afdeling, Hillerød Hospital (1.år) Røntgenafdelingen, Funktions- og billeddiagnostisk

Læs mere

Næstved 1år/Rigshospitalet 2 år/slagelse 1 år

Næstved 1år/Rigshospitalet 2 år/slagelse 1 år Uddannelsesprogram for hoveduddannelsesstilling i Diagnostisk Radiologi ved Røntgenafdelingen Næstved Sygehus og Radiologisk Klinik Rigshospitalet og Radiologisk Afdeling Slagelse Sygehus Næstved 1år/Rigshospitalet

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000482 Afdelingsnavn Radiologisk afdeling Hospitalsnavn Regionshospitalet Silkeborg Besøgsdato 28-11-2013

Læs mere

Medicinsk afdeling, SLB, Vejle

Medicinsk afdeling, SLB, Vejle Medicinsk afdeling, SLB, Vejle Ansættelsesstedet generelt Vejle Sygehus er en del af Sygehus Lillebælt. Vejle Sygehus er et kræftsygehus, men med indtag af akutte patienter her iblandt medicinske og kardiologiske

Læs mere

Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelse på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling T, Aalborg Sygehus Syd. Udarbejdet af

Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelse på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling T, Aalborg Sygehus Syd. Udarbejdet af Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelse på Hjerte-Lungekirurgisk Afdeling T, Aalborg Sygehus Syd Udarbejdet af Jørn A. Sollid Uddannelsesansvarlig overlæge Aalborg, Januar 2004 1. Indledning...2

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Nuklearmedicinsk Afdeling og PET-Centret Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade og Skejby Besøgsdato

Inspektorrapport. Temaer. Nuklearmedicinsk Afdeling og PET-Centret Aarhus Universitetshospital, Nørrebrogade og Skejby Besøgsdato Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000253 Afdelingsnavn Nuklearmedicinsk Afdeling og PET-Centret Hospitalsnavn Aarhus Universitetshospital,

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002300 Afdelingsnavn Karkirurgisk afdeling Hospitalsnavn Slagelse Sygehuse Besøgsdato 03-06-2015

Læs mere

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen

Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst. For stillingen Uddannelsesprogram for hoveduddannelsen i Diagnostisk Radiologi Region Øst For stillingen Radiologisk Afdeling, Holbæk Sygehus (1. år) og Røntgenafdelingen, Funktions- og billeddiagnostisk enhed, Hvidovre

Læs mere

Uddannelsesprogram for Introduktiosstilling i pædiatri ved Pædiatrisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg

Uddannelsesprogram for Introduktiosstilling i pædiatri ved Pædiatrisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg Uddannelsesprogram for Introduktiosstilling i pædiatri ved Pædiatrisk afdeling på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg 1 Beskrivelse af børneafdelingen i Esbjerg Afdelingen består af: børnemodtagelse stationært

Læs mere

Uddannelsesprogram for klinisk basisuddannelse i psykiatri i Region Sjælland

Uddannelsesprogram for klinisk basisuddannelse i psykiatri i Region Sjælland Uddannelsesprogram for klinisk basisuddannelse i psykiatri i Region Sjælland Rammer Uddannelsens varighed er 6 måneder. Psykiatrien sammenkobles med enten 6 måneders medicin eller 6 måneders kirurgi eller

Læs mere

Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H.

Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H. Introduktion til Medicinsk/Pædiatrisk afdeling, D.I.H. Indledning Dronning Ingrids Hospital tjener som lokalsygehus for distriktet Nuuk og som landsdækkende sygehus for de øvrige distrikter. Optageområdet

Læs mere

Uddannelsesprogram for ansættelse i introduktionsstilling i oto-rhino-laryngologi ved Øre-næse-halsafdelingen, Regionshospitalet Holstebro

Uddannelsesprogram for ansættelse i introduktionsstilling i oto-rhino-laryngologi ved Øre-næse-halsafdelingen, Regionshospitalet Holstebro Uddannelsesprogram for ansættelse i introduktionsstilling i oto-rhino-laryngologi ved Øre-næse-halsafdelingen, Regionshospitalet Holstebro 12-01-2010 1 Uddannelsesprogram for introduktionsstilling i oto-rhino-laryngologi

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Diagnostisk radiologi. Dato: Maj 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Diagnostisk radiologi. Dato: Maj 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Syddanmark Vedr. speciale: Diagnostisk radiologi Dato: Maj 2009 Specialeansøgning for Region Syddanmark vedr. Diagnostisk radiologi 1 1 Generelle overvejelser

Læs mere

Indstilling til Det Regionale Råd i Region Nord fra Det Landsdækkende Uddannelsesudvalg i specialet Karkirurgi

Indstilling til Det Regionale Råd i Region Nord fra Det Landsdækkende Uddannelsesudvalg i specialet Karkirurgi Marts 2004 Indstilling til Det Regionale Råd i Region Nord fra Det Landsdækkende Uddannelsesudvalg i specialet Karkirurgi 1. Indledning Formand for den landsdækkende karkirurgiske følgegruppe: Overlæge

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002299 Afdelingsnavn Medicinsk afdeling Hospitalsnavn Svendborg Hospital Besøgsdato 15-09-2015 Temaer

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Uddannelsesprogram. Region Syddanmark. Almen medicin

Uddannelsesprogram. Region Syddanmark. Almen medicin Uddannelsesprogram Region Syddanmark Almen medicin H-stilling i almen medicin - LOKALT UDDANNELSESPROGRAM for Parenkym kirurgisk afdeling Sydvestjysk Sygehus (SVS) Juli 2015 Herværende lokale uddannelsesprogram

Læs mere

Næstved 1år/BBH 1år/Rigshospitalet 2 år

Næstved 1år/BBH 1år/Rigshospitalet 2 år Uddannelsesprogram for hoveduddannelsesstilling i Diagnostisk Radiologi ved Røntgenafdelingen Næstved Sygehus og Røntgenafdelingen Bispebjerg Hospital samt Radiologisk Klinik Rigshospitalet Næstved 1år/BBH

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002226 Afdelingsnavn Neurologisk Afdeling Hospitalsnavn Holstebro, Hospitalsenheden Vest Besøgsdato

Læs mere

DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2015

DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2015 DAGENS MEDICINs KBU-GUIDE 2015 SYGEHUS LILLEBÆLT Vejle Sygehus, side 2 Kolding Sygehus, side 5 Fredericia Sygehus, side 7 KBU guide Vejle Sygehus 1. Hvilke uddannelsesforløb har jeres hospital/praksis?

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002306 Afdelingsnavn Øjenafdelingen Hospitalsnavn Roskilde Sygehus Besøgsdato 13-05-2015 Temaer

Læs mere

Særdeles god Introduktion til afdelingen. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger

Særdeles god Introduktion til afdelingen. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Holstebro Afdeling neurologisk Dato for besøg 22/6 2011

Læs mere

2. PRÆSENTATION AF DE AFDELINGER DER INDGÅR I DIT UDDANNELSES

2. PRÆSENTATION AF DE AFDELINGER DER INDGÅR I DIT UDDANNELSES FORLØB 3 FREDERIKSBERG, GENTOFTE F (MED), HILLERØD, BISPEBJERG IDRÆT, FREDERIKSBERG UDDANNELSESPROGRAM INTERN MEDICIN: REUMATOLOGI Februar 2014 1 1. INTRODUKTION Kære uddannelsessøgende. Tillykke med din

Læs mere

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved. Radiologisk Afdeling Holbæk Sygehus, Sygehus Nord.

Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi. Ved. Radiologisk Afdeling Holbæk Sygehus, Sygehus Nord. Uddannelsesprogram for Introduktionsstilling i Diagnostisk Radiologi Ved Radiologisk Afdeling Holbæk Sygehus, Sygehus Nord Region Sjælland Uddannelsesprogrammet er udfærdiget i samarbejde med Uddannelsesrådet

Læs mere

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen.

Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Vejledning Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som en integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er indsamle og beskrive centrale elementer på en afdeling

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Gynækologisk/Obstetrisk afdeling. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig.

Inspektorrapport. Temaer. Gynækologisk/Obstetrisk afdeling. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002179 Afdelingsnavn Gynækologisk/Obstetrisk afdeling Hospitalsnavn Sygehus Sønderjylland Besøgsdato

Læs mere

Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelsen i neurokirurgi ved Videncenter for Rygsygdomme Glostrup Hospital

Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelsen i neurokirurgi ved Videncenter for Rygsygdomme Glostrup Hospital Uddannelsesprogram for introduktionsuddannelsen i neurokirurgi ved Videncenter for Rygsygdomme Glostrup Hospital Revideret forår 2012 Indholdsfortegnelse: Formål.side 3 Subspecialet rygkirurgi...side 3

Læs mere

Specialtandlægeuddannelsen

Specialtandlægeuddannelsen Specialtandlægeuddannelsen Sundhedsstyrelsen Maj 2013 Indledning 3 Organisering af specialtandlægeuddannelsen 3 Opbygning af specialtandlægeuddannelsen 3 Introduktionsuddannelsen 3 Hoveduddannelsen 4 Uddannelsesprogram

Læs mere

1. FORORD... 3 2. LOGBOG FOR HOVEDUDDANNELSEN I INTERN MEDICIN : NEFROLOGI... 4 3. BEVIS OVER GENNEMGÅEDE OG GODKENDTE KURSER...

1. FORORD... 3 2. LOGBOG FOR HOVEDUDDANNELSEN I INTERN MEDICIN : NEFROLOGI... 4 3. BEVIS OVER GENNEMGÅEDE OG GODKENDTE KURSER... Portefølje for hoveduddannelsen i Intern Medicin: Nefrologi Udarbejdet af Dansk Nefrologisk Selskab 2013 Indholdsfortegnelse 1. FORORD... 3 2. LOGBOG FOR HOVEDUDDANNELSEN I INTERN MEDICIN : NEFROLOGI...

Læs mere

Kirurgisk uddannelsesprogram. for hoveduddannelse i almen medicin. kirurgisk afdeling Køge Roskilde

Kirurgisk uddannelsesprogram. for hoveduddannelse i almen medicin. kirurgisk afdeling Køge Roskilde Kirurgisk uddannelsesprogram for hoveduddannelse i almen medicin kirurgisk afdeling Køge Roskilde Forord. Den kirurgiske del af uddannelsen i Almen Medicin skal sikre opfyldelsen af den tilhørende del

Læs mere

Urologi. Faglig profil Urologi

Urologi. Faglig profil Urologi Urologi Under det urologiske speciale varetages udredning, behandling, kontrol og forebyggelse vedrørende medfødte og erhvervede sygdomme og skader i nyrer, urinveje og (mandlige) kønsorganer. Behandling

Læs mere

Sundhedsstyrelsens vejledning om udarbejdelse og revision af målbeskrivelser i speciallægeuddannelsen

Sundhedsstyrelsens vejledning om udarbejdelse og revision af målbeskrivelser i speciallægeuddannelsen VEJ nr 9005 af 01/01/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 19. februar 2015 Ministerium: Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Journalnummer: Sundhedsstyrelsen, j.nr. Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Introduktionsuddannelsen

Introduktionsuddannelsen Logbog Introduktionsuddannelsen Diagnostisk Radiologi Printervenlig udgave udarbejdet af Elisabeth Albrecht-Beste Formand for DRS Koordinerende Uddannelsesråd eab@dadlnet.dk yderligere oplysninger om logbogen

Læs mere

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a.

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a. Regionshuset Viborg Koncern HR Sundhedsuddannelser Bilag a. Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Notat Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002338 Afdelingsnavn Geriatrisk Klinik, COM,SHS Hospitalsnavn Sygehus Sønderjylland Besøgsdato 06-06-2016

Læs mere

Vejledning i udarbejdelse af uddannelsesprogrammer

Vejledning i udarbejdelse af uddannelsesprogrammer Vejledning i udarbejdelse af uddannelsesprogrammer Godkendt den xx.xx.xxxx af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 1 Indhold Generelt om uddannelsesprogrammer...3 Praktisk udarbejdelse af uddannelsesprogrammer...4

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Uddannelsesprogram for ansættelse i tidlig hoveduddannelse i oto-rhino-laryngologi ved Øre-næse-halsafdelingen, Regionshospitalet Holstebro

Uddannelsesprogram for ansættelse i tidlig hoveduddannelse i oto-rhino-laryngologi ved Øre-næse-halsafdelingen, Regionshospitalet Holstebro Uddannelsesprogram for ansættelse i tidlig hoveduddannelse i oto-rhino-laryngologi ved Øre-næse-halsafdelingen, Regionshospitalet Holstebro 12-01-2010 1 Uddannelsesprogram for tidlig hoveduddannelse i

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001448 Afdelingsnavn Plastikkirurgisk afdeling Hospitalsnavn Herlev-Gentofte Hospital Besøgsdato

Læs mere

Særdeles. X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert

Særdeles. X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002765 Afdelingsnavn Ortopædkirurgisk Afdeling Hospitalsnavn Odense Universitetshospital Besøgsdato 29-05-2018 Temaer Score Særdeles problematisk Utilstrækkelig Tilstrækkelig

Læs mere

Gentofte Hospital Billeddiagnostisk afdeling, Radiologisk Afsnit 30.09.2009. Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi

Gentofte Hospital Billeddiagnostisk afdeling, Radiologisk Afsnit 30.09.2009. Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Gentofte Hospital Billeddiagnostisk

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000355 Afdelingsnavn Hæmatologisk klinik Hospitalsnavn Ålborg Universitetshospital Besøgsdato 28-05-2015

Læs mere

Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb

Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb DASAMS Dansk Samfundsmedicinsk Selskab Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb Version og udgave:2.1 Dato: 15.01.2015 Ansvarlig: Anita Sørensen Jf. Bekendtgørelse nr. 1257 af 25/10/2007 er

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Diagnostisk radiologi.

Diagnostisk radiologi. Diagnostisk radiologi. Radiologi omfatter aspekter af medicinsk billeddannelse, som giver information om organismens anatomi, funktion og sygdomsenheder, og de dele af interventionel radiologi samt invasiv

Læs mere

Uddannelsesprogram introduktionsuddannelsen i anæstesiologi ved. Anæstesiafdelingen. Sygehus Nord Roskilde. Region Sjælland

Uddannelsesprogram introduktionsuddannelsen i anæstesiologi ved. Anæstesiafdelingen. Sygehus Nord Roskilde. Region Sjælland Uddannelsesprogram introduktionsuddannelsen i anæstesiologi ved Anæstesiafdelingen Sygehus Nord Roskilde Region Sjælland Indledning Indholdsfortegnelse: Side Præsentation af uddannelsesforløbet Beskrivelse

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002322 Afdelingsnavn Akutafdelingen Hospitalsnavn Køge Sygehus Besøgsdato 27-10-2014 Temaer Introduktion

Læs mere

Funktions- og opgavebeskrivelse for uddannelsesansvarlige overlæger ved Aarhus Universitetshospital

Funktions- og opgavebeskrivelse for uddannelsesansvarlige overlæger ved Aarhus Universitetshospital Funktions- og opgavebeskrivelse for uddannelsesansvarlige overlæger ved Aarhus Universitetshospital FUNKTIONSBETEGNELSE Uddannelsesansvarlig overlæge FUNKTIONENS INDHOLD Organisatorisk placering og ledelsesmæssig

Læs mere

Uddannelsesprogram for introduktionsstilling i dermatologi i Region Nord

Uddannelsesprogram for introduktionsstilling i dermatologi i Region Nord 1 Uddannelsesprogram for introduktionsstilling i dermatologi i Region Nord 1. Indledning Det dermato-venerologiske speciale varetager forebyggelse, diagnostik, behandling og forskning inden for hudsygdomme

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002250 Afdelingsnavn Lungemedicinsk afdeling J Hospitalsnavn Odense Universitetshospital Besøgsdato

Læs mere

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi. Dato: 12. juni 2009

Specialeansøgning. Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi. Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning Region/privat udbyder: Region Sjælland Vedr. speciale: Plastikkirurgi Dato: 12. juni 2009 Specialeansøgning for Region Sjælland vedr. plastikkirurgi 1 1 Generelle overvejelser i forhold

Læs mere

Uddannelsesprogram for. Speciallægeuddannelsen i. Intern medicin: reumatologi

Uddannelsesprogram for. Speciallægeuddannelsen i. Intern medicin: reumatologi Uddannelsesprogram for Speciallægeuddannelsen i Intern medicin: reumatologi Kong Chr. X s gigthospital, Gråsten /Medicinsk afdeling, Sygehus Sønderjylland, Sønderborg Reumatologisk afdeling OUH i Odense

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato 02-06-2015. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato 02-06-2015. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001817 Afdelingsnavn Nuklearmedicinsk afdeling Hospitalsnavn Hospitalsenheden Vest Besøgsdato 02-06-2015

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato 03-02-2015. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato 03-02-2015. Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002178 Afdelingsnavn Reumatologisk afdeling Hospitalsnavn Aalborg Universitetshospital Besøgsdato

Læs mere

Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007.

Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007. NOTAT Dato: 9. maj 2007 Profiler for sygehusene i Region Sjælland ved gennemførelse af sigtelinierne i Sygehusplan 2007. En gennemførelse af de principper og sigtelinjer, der er indeholdt i sygehusplan

Læs mere

Generel uddannelsesplan for introduktionsuddannelse i kirurgi. v. Kirurgisk Afdeling, Sygehus Thy-Mors

Generel uddannelsesplan for introduktionsuddannelse i kirurgi. v. Kirurgisk Afdeling, Sygehus Thy-Mors Generel uddannelsesplan for introduktionsuddannelse i kirurgi v. Kirurgisk Afdeling, Sygehus Thy-Mors Oversigt 1) Før ansættelsen 2) Introduktion til afdelingen 3) Uddannelsens elementer i henhold til

Læs mere

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau

Region Midtjylland, 15. marts Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Region Midtjylland, 15. marts 2007 Bilag: Imødekommelse af Sundhedsstyrelsens krav til akutmodtagelse på hovedfunktionsniveau Bilaget indeholder en aktuel status for antal specialer for alle matrikler

Læs mere

Implementering af specialiserede funktioner i Region Sjælland proces, indhold og tidsplan.

Implementering af specialiserede funktioner i Region Sjælland proces, indhold og tidsplan. Implementering af specialiserede funktioner i Region Sjælland proces, indhold og tidsplan. I forlængelse af Sundhedsstyrelsens godkendelse af de ansøgte specialiserede funktioner skal udarbejdes en implementeringsplan

Læs mere

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange.

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange. Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Køge Sygehus Ortopædkirurgisk 18.

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Det gode uddannelsesforløb i FAM

Det gode uddannelsesforløb i FAM Det gode uddannelsesforløb i FAM Yngre læge i FAM, Odense Universitetshospital Sune Laugesen, Uddannelsesansvarlig overlæge Fælles Akutmodtagelse, Medicin, Odense Universitetshospital Disposition Baggrund

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002205 Afdelingsnavn Børne- og ungdomsafdelingen Hospitalsnavn Nykøbing Falster Besøgsdato 28-10-2014

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2017 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 66.001 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Særdeles god Introduktion til afdelingen. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger

Særdeles god Introduktion til afdelingen. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Holstebro Afdeling anæstesi Dato for besøg 060208 Score

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2016 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 62.735 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Lægefaglig indstilling for den fremtidige speciallægeuddannelse i specialet Plastikkirurgi, Region Nord

Lægefaglig indstilling for den fremtidige speciallægeuddannelse i specialet Plastikkirurgi, Region Nord Lægefaglig indstilling for den fremtidige speciallægeuddannelse i specialet Plastikkirurgi, Region Nord Beskrivelse af specialet Plastikkirurgi er et nyt som selvstændigt speciale, jf. Sundhedsstyrelsens

Læs mere

2. PRÆSENTATION AF DE AFDELINGER DER INDGÅR I DIT UDDANNELSES

2. PRÆSENTATION AF DE AFDELINGER DER INDGÅR I DIT UDDANNELSES FORLØB 8 HILLERØD, HOLBÆK(MED), HOLBÆK, RIGSHOSPITALET, HILLERØD UDDANNELSESPROGRAM INTERN MEDICIN: REUMATOLOGI Februar 2014 1 1. INTRODUKTION Kære uddannelsessøgende. Tillykke med din uddannelsesstilling

Læs mere

Model for forhåndsgodkendelser af ansættelser i konflikt-

Model for forhåndsgodkendelser af ansættelser i konflikt- Model for forhåndsgodkendelser af ansættelser i konflikt- og krigsområder som del af speciallægeuddannelsen har fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet fået i opdrag at etablere en model for forhåndsgodkendelse

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Sjællands Universitets Hospital, Roskilde Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for.

Inspektorrapport. Temaer. Sjællands Universitets Hospital, Roskilde Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002569 Afdelingsnavn Kardiologisk Afdeling Hospitalsnavn Sjællands Universitets Hospital, Roskilde

Læs mere

Nordsjællands Hospital Kvalitets- og Udviklingsafdelingen Ny hospitalsplan i Region H - Nordsjællands Hospital

Nordsjællands Hospital Kvalitets- og Udviklingsafdelingen Ny hospitalsplan i Region H - Nordsjællands Hospital Ny hospitalsplan i Region H - Nordsjællands Hospital Bente Ourø Rørth Hospitalsdirektør Nordsjællands Hospital 1 En del af Region Hovedstaden Politisk ledelse: Regionsråd med 41 folkevalgte politikere

Læs mere

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Svarprocent. Akut indlagte patienters oplevelser: LUP 2018 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Akut indlagte patienters oplevelser: Svarprocent Spørgeskemaet er udsendt til i alt 65.878 akut indlagte patienter fra perioderne 4. august til 31. august, 3. september til 30. september og 4. oktober

Læs mere

Klinisk fysiologi og nuklearmedicin

Klinisk fysiologi og nuklearmedicin Klinisk fysiologi og nuklearmedicin Klinisk fysiologi og nuklearmedicin er et tværfagligt speciale, som bygger på indgående kendskab til fysiologi og patofysiologi, måleteknik, metodevurdering, strålebiologi

Læs mere

Diagnostik af kræft, betændelse og degeneration er centralt i patologens arbejde.

Diagnostik af kræft, betændelse og degeneration er centralt i patologens arbejde. Introduktion Patologisk anatomi og cytologi er et lægeligt laboratoriespeciale, der diagnosticerer sygdomme og sygdomsforstadier. Der anvendes en kombination af makroskopisk og lysmikroskopisk undersøgelse,

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00001609 Afdelingsnavn Børneafdelingen Hospitalsnavn Holbæk Besøgsdato 08-01-2015 Temaer Introduktion

Læs mere

Kommentarer til Inspektorrapport efter besøg i Akutafdelingen, Regionshospitalet Horsens, 17. december 2013

Kommentarer til Inspektorrapport efter besøg i Akutafdelingen, Regionshospitalet Horsens, 17. december 2013 Kommentarer til Inspektorrapport efter besøg i Akutafdelingen, Regionshospitalet Horsens, 17. december 2013 v./uddannelsesansvarlig afdelingslæge Nikolaj Raaber og ledende overlæge Ove Gaardboe - 240214

Læs mere

Dansk Radiologisk Selskabs svar på Sundhedsstyrelsens: Høring om dimensioneringsplan for speciallægeuddannelsen 2013-2017

Dansk Radiologisk Selskabs svar på Sundhedsstyrelsens: Høring om dimensioneringsplan for speciallægeuddannelsen 2013-2017 Dansk Radiologisk Selskabs svar på Sundhedsstyrelsens: Høring om dimensioneringsplan for speciallægeuddannelsen 2013-2017 Svaret er udarbejdet Dansk Radiologisk Selskabs UddannelsesRåd, hvor medlemmerne

Læs mere

Introduktionsprogram for Anæstesiafdelingen Køge sygehus

Introduktionsprogram for Anæstesiafdelingen Køge sygehus Introduktionsprogram for Anæstesiafdelingen Køge sygehus Januar 2008 Indholdsfortegnelse: Indledning Præsentation af uddannelsesforløbet Beskrivelse af afdelingen Præsentation af kompetenceudvikling Læringsstrategi

Læs mere

Uddannelsesprogram. Introduktionsuddannelse i Radiologi. Røntgen og Skanning, Aarhus Universitetshospital 2018 (Målbeskrivelse fra 2016)

Uddannelsesprogram. Introduktionsuddannelse i Radiologi. Røntgen og Skanning, Aarhus Universitetshospital 2018 (Målbeskrivelse fra 2016) Uddannelsesprogram Introduktionsuddannelse i Radiologi. Røntgen og Skanning, Aarhus Universitetshospital 2018 (Målbeskrivelse fra 2016) 1 Godkendt den.. af Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Læs mere

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange.

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange. Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg ålborg kirurgisk afdeling A 28.

Læs mere

Uddannelsesplan, vejledersamtale, karrierevejledning

Uddannelsesplan, vejledersamtale, karrierevejledning Uddannelsesplan, vejledersamtale, karrierevejledning Bente Sørensen Temadag for uddannelse OUH 2014 Hvorfor skal der laves uddannelsesplan? Den pregraduate uddannelse er afkortet Turnus (18 måneder) er

Læs mere

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Børne- og Ungdomspsykiatri.

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Børne- og Ungdomspsykiatri. Det Regionale Videreuddannelsesråd 23.12.2003 Region Nord Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Børne- og Ungdomspsykiatri. Den lægefaglige indstilling for børne- og ungdomspsykiatri

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002344 Afdelingsnavn Geriatrisk Afdeling Hospitalsnavn Ålborg Universitetshospital Besøgsdato 26-03-2015

Læs mere

Vejledning - Inspektorrapport

Vejledning - Inspektorrapport Vejledning - Inspektorrapport Dette er en skabelon til en inspektorrapport. Rapporten indgår som et integreret element i Inspektorordningen. Formålet med rapporten er at indsamle og beskrive centrale elementer

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002198 Afdelingsnavn Urologisk Afdeling Hospitalsnavn Skejby Besøgsdato 23-10-2014 Temaer Introduktion

Læs mere

AFDELINGSSPECIFIK UDDANNELSESPROGRAM FOR PÆDIATRISK ANSÆTTELSE I HOVEDUDDANNELSEN FOR SPECIALET ALMEN MEDICIN

AFDELINGSSPECIFIK UDDANNELSESPROGRAM FOR PÆDIATRISK ANSÆTTELSE I HOVEDUDDANNELSEN FOR SPECIALET ALMEN MEDICIN AFDELINGSSPECIFIK UDDANNELSESPROGRAM FOR PÆDIATRISK ANSÆTTELSE I HOVEDUDDANNELSEN FOR SPECIALET ALMEN MEDICIN 1 Indledning: I hoveduddannelsen til specialet almen medicin indgår 6 måneders hospitalsophold

Læs mere

Kompetencevurdering i Speciallægeuddannelsen. Sundhedsstyrelsens vejledning

Kompetencevurdering i Speciallægeuddannelsen. Sundhedsstyrelsens vejledning Kompetencevurdering i Speciallægeuddannelsen Sundhedsstyrelsens vejledning Juli 2007 1 Indledning I henhold til 6, stk. 2. i Sundhedsstyrelsens bekendtgørelse nr. 660 af 10. juli 2003 om uddannelse af

Læs mere