Beatrice Inspirationskväll om Nålbindning Hulekoloni Pysselworkshop Historiska Berettelsesrum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beatrice Inspirationskväll om Nålbindning Hulekoloni Pysselworkshop Historiska Berettelsesrum"

Transkript

1 1 KRONOLOGISK CV FOR SARAH PIYANNAH CEDERSTRAND Portfolio med billeder og uddybende oplysninger om de nævnte forestillinger, findes på: ERHVERVSERFARING Beatrice Udviklingsworkshop af dukketeaterforestilling for Tidsrum. November Workshoppen var en del af et længere forløb med udvikling af en dukketeaterforestilling baseret på en novelle af Karin Tidbeck. Planlagt premiere forår Kunstnerisk leder og initiativtager. - Fundraising. - Udvikling af visuelt koncept. - Dukkebygning. - Ansvarlig for udvikling af formidlingsmetoder. - Ansvarlig for planlægning og udførelse af workshop, samt videre udvikling af projektet. Inspirationskväll om Nålbindning For Tidsrum. Oktober Inspirationsoplæg og introduktion til nålebinding for medlemmer af Malmö Stads Hemslöjdsförening på FomDesign Center i Malmö. Hulekoloni for Tidsrum og Bramsen Kulturdesign. September skolebørn fra malmø, deltog på 1 dage I september I malmø stads fejring af Skogens Dager på Bulltofta rekreationsområde. Vi lavede workshop for de besøgende børn hvor de byggede en hulekoloni ud af birkeris. Opgaver i samarbejde med Marianne Bramsen: - Udvikling af koncept. - Forberedelse af workshop - Workshop med børnene.. Pysselworkshop for Tidsrum. Oktober Drop ind workshop for børn i forbindelse med Skördefest på Planteringen i Helsingborg. Børnene byggede brumbasser og guldsmede ud af naturmaterialer. - Udvikling af koncept. - Forberedelse af workshop - Workshop med børnene. Historiska Berettelsesrum for Briza Maxima A/B I Malmö. Igangværende, startede december Projekt med udvikling af stedsspecifik historieformidling, med focus på nysgerrighed oplevelse og indlevelse. Specielt for gruppen af unge og voksne

2 år, der ikke normalt anvender de etablerede kulturhistoriske tilbud i Skåne. - Kunstnerisk leder og udviklingsansvarlig - Fundraising - Kontakt til Netværk og samarbejdspartnere - Ansvarlig for udvikling af formidlingsmetoder. - Ansvarlig for planlægning og udførelse af test projekt. Malmö högskole K3, Forelæsning og projektvejledning i 3 ugers workshop om scenisk brug af materialer. Som en del af de scenekunststuderendes semesteropgave. Alla Dessa Hål I Livet sanserejse af Teater InSite på Bastionen i Malmø, Instruktion Ragna Weisteen, En sansernes rejse ned i underjorden og ind i livet. Skabt med fem skuespillere, et kor, scenografisk sanseligt opbyggede rum, lyd og vokalmusik, duft og smag, lys og mørke. - Konceptudvikling og dramaturgi i samarbejde med instruktør og ensemble. - Design af Scenografi og kostume. - Tilsyn med håndværkere i byggeproces. - Konsulent vedr. publikumsinteraktion. - Omarbejdning til Stedsspecifik version til Lunds domkirke november 2011 Den fjerne krig dansk soldat i Afganistan Særudstilling på Statens forsvarshistoriske museum i København. Museumsinspektør Morten Tinning, Scenografisk iscenesat udstilling med fokus på udsendte danske soldaters oplevelser. - Konceptudvikling i samarbejde med resten af udstillingsgruppen. - Design af udstillingsscenografi. - Dialog med De hjemvendte soldater, der fungerede som håndværkere på udstillingen og bidrog med deres personlige oplevelser og erfaringer. - At inddrage soldaternes respons i byggeprocessen og integrere deres personlige erfaringer løbende, i overensstemmelse med udstillingskonceptet. Da der i konceptet lå et ønske om en stærk og overbevisende fysisk realisme i scenografien, gav soldaternes deltagelse i byggeriet mig en unik mulighed for få afprøvet denne realisme løbende, samt justere og tilføje undervejs. - Byggeleder på sidste etape - Opmåling af kanonhallen, 3D Tegning i programmet Google SketchUp af kanonhallen med scenografien. Løbende justering og formidling af ændringer til byggeleder og byggehold.

3 3 Fugle og vingede væsener Workshop for børn på Skogens Dager i Malmø samarbejde med Bramsen Kulturdesign skolebørn fra malmø, deltog på 2 dage I september i malmø stads fejring af Skogens Dager på Bulltofta rekreationsområde. Vi lavede workshop for de besøgende børn hvor de byggede brumbasser og guldsmede ud af naturmaterialer. Opgaver i samarbejde med Marianne Bramsen: - Udvikling af koncept. - Forberedelse af workshop - Workshop med børnene. Vinterhi, kunstnerisk workshopforløb med tre 4.klasser på Brøndby Strand skole / kulturhuset Brønden i samarbejde med Bramsen Kulturdesign En skulpturel og sanseligundersøgelse, med interkulturel vinkel af temaet mit nordiske vinterhi Støttet af Statens Kunstråds Huskunstnerordning. Opgaver i samarbejde med Marianne Bramsen: - Ide og udvikling af koncept. - Fundraising. - Etablering af samarbejde med skole og kulturhus. - Forberedelse af workshop og afsluttende udstillingsturne - Workshop med børnene. En tur i Laboratoriet, musikteaterforestilling på Københavns Musikteater. Instruktion Malene From, Med udgangspunkt i ønsket om at dissekere modsætningsforholdet mellem dyret og mennesket. skabes et poetisk eksperiment for to kroppe og fire instrumenter. - Udvikling af koncept og arbejdsmetode i samarbejde med instruktør, koreograf og komponist. - Design og delvis udførelse af Scenografi. - Kostumedesign. - Udarbejdelse af projektioner. I piraternes Kølvand, Særudstilling på Orlogsmuseet, museumsinspektør David Høyer, Kulturhistorisk udstilling om danmarks flådes kamp mod pirater. Delvist formidlet med tegneserier specielt tegnet til udstillingen. - Scenografisk konsulent. Vedr. integrering af grafisk materiale med rum og genstande. - Tegning og løbende justering af 3d model af udstillingen. - Bindeled mellem museumsinspektører, grafiker og tegnere. Inkluderede en del konflikthåndtering og skabelse af dialog på tværs af faglige kulturer.

4 4 Kram Kamelen, børnekulturfestival i Hvalsø dages workshop for 3-6 årige I børnehaven Sølyst, i samarbejde med Bramsen Kulturdesign. Børnene skabte fugle og bevingede fantasivæsener i papir ler og naturmaterialer de selv havde samlet. Fuglene blev hængt op i loftet på 2 stuer som udsmykning. Opgaver i samarbejde med Marianne Bramsen: - Ide og udvikling af koncept. - Opsøgende salg og kontakt til Festivallen. - Forberedelse af workshop i samarbejde med institutionens leder. - Workshop med børnene. - Vejledning til pædagoger vedr udsmykningen. Ett Långt Stycke Liv, publikumsomsluttende forestilling af InSite på Bastionen i Malmø. Tekst Peter Harness, instruktion Ragna Weisteen, Et magiskrealistisk epos om hvorledes galskab lever videre fra generation til generation. Spilledes i en omsluttende scenografi af huset hvor alt bevares, intet smides ud og fortiden lever i væggene. - Design af scenografi og kostumer. - Tilsyn med håndværkere i byggeproces. - Udvikling af koncept og dramaturgi for publikums bevægelser i rummet. Gorm Den Gamle, og Danernes Konge, Frilufts vikingespil af Jels Vikingespil, tekst og instruktion Michael Asmussen, Jels amfiteaterscene 2008 og Famillieforestilling på amfiteater, med professionel instruktør, scenograf, lysdesigner og lyd. Alt andet laves af lokale frivillige. - Design af scenografi og kostumer - At finde en balance mellem instruktørens ønsker om folkelighed og show-værdi og vikingespillets ønske om en vis grad af historisk korrekthed. - Tilsyn med og motivation af frivillige håndværkere, syersker og rekvisitører. - Planlægning af sceneskift I samarbejde med instruktøren. 8 plancher til formidling af middelalder. Bestillingsopgave til Middelalderlandsbyen i Brøndby stregtegninger på masonitplader til formidling af 8 forskellige emner I middelalderen. Tegningerne blev farvelagt af skolebørn som en del af skoletjenestens undervisningsforløb og anvendes nu til formidling ved skolebesøg. - Research af de forskellige emner - Design og layout af plancher. - Udførelse af stregtegninger.

5 5 Stjernefrøet og Æstetia, To kunstneriske rollespil udviklet med af og for børn I alderen 4-12 år. I samarbejde med de 4 andre kunstnere for kulturprinsen i Viborg, 2008 og Støttet af Statens Kunstråds Huskunstnerordning. - Konceptudvikling, - Interaktionsdesign, - Planlægning og afholdelse af workshops i samarbejde med de 4 andre kunstnere og Kulturprinsens producent. - Design og udførelse af Scenografi og kostumer sammen med børnene. Alltings Yta, publikumsomsluttende forestilling af InSite på Inkonst i Malmø, i samarbejde med Helsingborg Stadsteater, tekst Neil LaBute, instruktion Ragna Weisteen, Udvikling af koncept og dramaturgiske greb. - Design af scenograf og kostumer. - Design af publikums bevægelse i rummet. Amerikansk Fotboll, vandringsforestilling af InSite på Inkonst i Malmø, tekster Harold Pinter, instruktion Ragna Weisteen, Harold pinters korte teatertekster og digte iscenesat som en vandringsforestilling i alle teaterets rum. - Udvikling af koncept og valg af tekster I samarbejde med instruktør og ensemble. - Design af scenografi og kostumer. - Dramaturgi for publikums ruter gennem forestillingen. - Koordinering af 3 forskellige publikumsruter med skuespillere guider og statister. - Koordinering og planlægning af scenografi-byggeri. Lysternes Have, Udendørs sitespecific af Mellemrum på Tippen i København. instruktion Marie Møller Kristensen, Design af scenografi og kostumeder. - Planlægning og projektledelse af scenografibyggeriet. - Praktisk udførelse af skulpturelle rekvisitter og scenografiske elementer med hjælp fra 4 assistenter. Landskab med Argonauter, Udendørs sitespecific af Mellemrum i Nordhavn, København. Dramaturg og medinstruktør Marie Møller Kristensen, komponist Heiner Goebbels, 2006, Iscenesat musikalsk rejse på den nedlagte tunnelfabrikgrund i Nordhavn. - Initiativ og konceptudvikling. - Anvarlig vedr rettighedsforhandlinger.

6 6 - fundraising, og sponsorkontakt. - Casting. - projektledelse og planlægning. - Design af scenografi og kostumer. - Dramaturgi og instruktion i samarbejde med MMK. Himmel og Hav, en litterær oplevelsesudstilling for børn i Køge Havn af Den 7. Himmel, Fortællerum: Et rum til højtlæsning, fuld af fortællinger og med inspiration til at gå på opdagelse og skabe sine egne fortællinger. - En del af konceptudviklingsgruppe for hele udstillingen. - Design af Fortællerum. - Formidling til håndværkere. - Udførelse af scenografiske installationer og detaljer i fortællerum. Status N, Teater Kalejdoskop, instruktør Rolf Heim. Ide og Scenografi Lisbeth Burian Rekvisitør. - Finde rekvisitter efter scenografes angivelser. - Sponsoraftaler. - Praktisk udførelse og design af specielle rekvisitter. Skyelskeren, Teatret Sorte Hest, instruktør Alexa Ther, scenograf Rikke Juellund Assisterende Scenograf, - Stedfortræder for scenografen i bygge og prøveperiode. - Tilstedeværelse ved kostumeprøver og samarbejde med kostumier. - Tilsyn med byggeri og løbende løsning af komplikationer i byggeriet - Samarbejde med lysdesigner. Baderummet koreografisk workshop i Sofiebadet, København. Koreografi Helene Jeune Niclasen Workshop hvor vi med 5 dansere undersøgte baderummets koreografiske, rumlige og visuelle muligheder i en uge. Afsluttedes med en visning for inviteret publikum. - Ide - Planlægning af workshop I samarbejde med korograf. - Ansvarlig for kontakt til Sofiebadet og aftaler om brug af rummet. - Casting af dansere i samarbejde med Koreograf. - Scenografi under workshop - Scenografi til afsluttende visning - Kontakt til inviteret publikum og vært for afsluttende visning.

7 7 Menneskerettighedsmuseum I københavn for Zentropa Interactions Konceptudvikling og visualisering til projektering. West Side Story, Malmö Musik- og Operateater, instruktion Ronny Danielsson Barselsvikar for Scenograf Rikke Juellund. - Assistent i forproduktion. - Stedfortræder i slutning af byggeproces og prøveforløb. From Patriarch to Partner Åbningsforestilling ved LO kongres i Falconercenteret af Vision4. Instruktion Mikael Fock. Scenograf Rikke Juellund Rekvisitør. - Billedresearch. - Kostumeassistent Må vi lige bede om kammertonen. Showcase på Skandinavisk Teaterskole, København. Instruktion: Barry McKenna Scenografkonsulent Disse Små Længsler danseforestilling ved Skolen for Moderne Dans 10 års jubilæum, Koreografi Helene Jeune Niclasen, Design af scenografi og kostumer. Poesiens Dag poesioplæsninger i Frederiksberg Have, kunstnerisk leder Lene Poulsen Scenograf med ansvar for dramaturgi i publikums bevægelse i haven. Sarahs Vej, kortfilm, instruktion Dan Funder Christoffersen Kostumedesign. Hillerød Ungdomsskole, Tegnelærer på hold for årige Underground Man. Udstilling 1:1 udsnit af eget afgangsprojekt fra Danmarks Designskole i Kanonhallen København Et fortællende rum man kan gå ind og gå på opdagelse i. - Ide, scenografi og udførelse. Handbag. Afgangsforestilling på Holberg Teaterskole I København. Instruktion Carsten Vang Madsen. Scenograf Adalsteinn Stefansson Kostumedesigner

8 8 Job under studiet på danmarks designskole: Danmarks Designskole institut for rum og møbeldesign. Undervisningsassistent 2001 Primært konsulent for mine medstuderende udfra konkrete projekters problemstillinger. Fokus var computeren som et kreativt visualiseringsredskab (photoshop, videoredigering, basis netsøgning) Desuden et par korte introduktioner til videoredigering. Oberon, iscenesat tekno arrangement i Vega København Scenograf, udvikling af rumligt koncept. Mørk Passage, kortfilm, instruktion Mikkel Blaabjerg Poulsen Produktionsdesigner. - Produktionsdesign, visuelt koncept. - Kostumedesign. - Locationscout. Murmaleri, Facadeudsmykning for Boyesen Køkken og Chokolade i kødbyen i København Opgaver i samarbejde med Alice Jakobsen: - Behovsanalyse. - design af maleri. - udførelse af maleri. Øksnehallen, Freelance Tekniker, Bagscenearbejde med opbygning og afvikling af udstillinger, messer koncerter og diverse arrangementer. - Assistance til udstillere ved opbygning af stande på messer. - Saxlift. - Diverse manuelt arbejde. Desuden receptionist , opgaver: - Telefoner, mødebooking, billetsalg og publikumsinformation. Utopia iscenesat tekno arrangement i Øksnehallen Kbh Scenograf og konceptudvikler Variete Smør og Brød, vareté turne i Tyskland, bl.a. Luna Varieté & Theater, Dortmund. Instruktion Achim Schartl. (1998) - Scenograf, kostumedesigner og produktionsleder. Forestillingsleder på tourne. The Black Tour, vandringsforestilling I forbindelse med Margrethefjorden I Roskilde, instruktion Bush Hartshorn Performer og guide

9 9 UDDANNELSE: Danmarks Designskole, januar Afgang som Scenograf med Underground Man en scenografisk udstilling. Vallensbæk HF Højere Forberedelseseksamen karaktergennemsnit 10.1 ADMINISTRATIV ERFARING: Uafhængige Scenekunstnere, Suppleant bestyrelsen (medlem siden 2008) Tegnestuen Gimle, Kasserer/ regnskabsfører siden 2010 Tidsrum, Kunstnerisk leder siden 2008 Mellemrum, Kunstnerisk Leder, stifter, daglig leder og regnskabsansvarlig overfor bestyrelsen Sammenslutningen af Danske Scenografer Bestyrelsesmedlem Medlem af forretningsudvalget Medlem af kursusudvalget ( siden 2007) Kunstforeningen Hundesnuden, Bestyrelsesmedlem, kasserer og arrangementsansvarlig FRITID: Rollespil: 20 års erfaring med fysisk interaktion i diverse rollespilsformer som hhv konceptudvikler, fortæller, spilleder og spiller. Historieformidling. Formidling af historisk tekstilhåndværk fra vikingetid og Middelalder med reenactmentgruppen Hafn på museer og markeder i hele danmark. Bla Lejre Forsøgscenter, Roskilde vikingeskibsmuseum, Nationalmuseet, Bork vikingehavn og Bornholms middelaldercenter. EFTERUDDANNELSE, SYMPOSIER, WORKSHOPS MV. Duftenes Poetic, Workshop om brug af dufte i sceniske rum v Giovanna Pezzullo og Betina Birkjær. På Teater Republique i København Kreativ forretningsudvikling, iværksætterkursus på Artlab. 2012

10 10 Undervisning i: Pr, markedsføring, fundraising, projektstyring, idegenerering, interessentanalyser mm. Dragon Marionette carving workshop + Acrobat workshop, kursus i klassisk marionetbygning af special marionetter hos Puppets in Prague Marionette carving workshop, grundkursus I klassisk marionetbygning hos Puppets in Prague Sansernes Poetik, af Teatro de los Sentidos. Modul 1-3, på Teater Republique i København, 2010 Spotting, scenekunstnerisk udviklingsworkshop på Københavns Musikteater Deep Diving, Scenekunstnerisk udviklingsworkshop for børneteater, af Corona La Balance. På Scenekunstens Udviklingscenter Odsherred 2008 Spacing Out, symposium og workshop af Statens teaterskole og Nordscen i Vilnius Space & Composition, symposium og workshop af Statens Teaterskole & Nordscen i københavn Dreamweaver kursus på TKS HIT-IT, Projektlederkursus på ArtLab Praktik hos scenograf Rikke Juellund. Robin Hood, Folketeateret, instruktion Adam Price 2003 Dukke symposium og workshop af Københavns Universitet Amager & Statens Teaterskole, københavn 1999 Praktik hos Rikke Juellund på følgende forestillinger i 1999: Den dobbelte troløshed, Grønnegårdsteateret, instruktion Alexa Ther. Edderkoppekvindens Kys, Nyt Dansk Danseteater, iscenesættelse Kenneth Kreutzmann. Tvisten, Malmø Dramatiska Teater, instruktion Alexa Ther. Scenografi kursus på Den ny dramaskole, underviser David Lewis Privatstudier i tegning maleri og kunsthistorie hos Billedkunstner Darek Ostrowsky Studier på Københavns Universitet Religionsvidenskab og middelalderhistorie, 2 1/2 årsværk.

11 11 Karaktergennemsnit 9.8

12 12 LEGATER OG LIGN. Scenografernes ophavsretsforvaltning Studielegat til deltagelse i Sensorisk Scenekunst på Odsherred Teaterskole. Dansk Skuespillerforbunds projektstøtte Projektstøtte til udvikling af dukketeaterforestillingen Beatrice. Statens Kunstfond, huskunstnerordningen Sammen med Marianne Bramsen til Vinterhi Optaget i Huskunstnerdatabasen i forbindelse med Stjernefrøet og Æstetia for Kulturprinsen i Viborg Scenografernes ophavsretsforvaltning og 2012 Studierejselegater til Puppets in Prague. Københavns Kommune, kulturfonden Underskudsgaranti til Landskab med Argonauter. Tuborgfondet PR-støtte, til Landskab med Argonauter. Statens Værksteder for Kunst og Håndværk Arbejdsplads til udvikling af dukkefilmskoncept, sammen med Luisa Carbonelli Di Lettino.

KLINT. Rødvig d. 14. januar 2015. Ansøgning om 75.000 kr. til produktion og gennemførelse af stemme-, rytme- og lysværket KLINT.

KLINT. Rødvig d. 14. januar 2015. Ansøgning om 75.000 kr. til produktion og gennemførelse af stemme-, rytme- og lysværket KLINT. Logo for projektet ved Birgit Løkke KLINT Rødvig d. 14. januar 2015 Ansøgning om 75.000 kr. til produktion og gennemførelse af stemme-, rytme- og lysværket KLINT. I november 2014 præsenterede vi, Birgit

Læs mere

DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET

DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET DECEMBER 2009 STRATEGI: KULTUR FOR ALLE WWW.KUM.DK KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET KULTUR FOR ALLE KULTUR I HELE LANDET Strategien er udgivet i 2009 af: Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 Kbh. K www.kum.dk

Læs mere

Kunstkatapult. Manual for lærer, museumsunderviser og kunstner

Kunstkatapult. Manual for lærer, museumsunderviser og kunstner Kunstkatapult Manual for lærer, museumsunderviser og kunstner Indhold Hvad er Kunstkatapult? Et anderledes undervisningsforløb En udveksling mellem fag og institutioner Hvad er Kunstkatapult også? Fordybelse

Læs mere

Syddjurs Egnsteater Årsrapport 2014

Syddjurs Egnsteater Årsrapport 2014 Syddjurs Egnsteater Årsrapport 2014 1 Indholdsfortegnelse: Indledning Hjerterum2017 Egenproduktioner Livets Blå Tone Jul I Den Gamle Mølle Teater i Syddjurs Kommune inkl. oplysning om billetantal Turné

Læs mere

INGEN ANDRE AT SKYDE SKYLDEN PÅ KUNSTNERISK FORSKNING HVAD ER NU DET? OM AT VÆRE SIN EGEN TEATERCHEF FRONT FOR DRAMA NY KULTURMINISTER AVENY-T IGEN

INGEN ANDRE AT SKYDE SKYLDEN PÅ KUNSTNERISK FORSKNING HVAD ER NU DET? OM AT VÆRE SIN EGEN TEATERCHEF FRONT FOR DRAMA NY KULTURMINISTER AVENY-T IGEN NY KULTURMINISTER Uffe Elbæk beskrives som idérig og entreprenant. Som kulturminister står han allerede nu over for svære opgaver i en krisetid. AVENY-T IGEN Navnet på teatret er det samme som tidligere,

Læs mere

Visionskatapult. - For teater i HUSET-KBH og Planeten. Indledning. Lidt om arbejdet med opsamlingen

Visionskatapult. - For teater i HUSET-KBH og Planeten. Indledning. Lidt om arbejdet med opsamlingen Visionskatapult - For teater i HUSET-KBH og Planeten Fredag d. 1. februar samledes 35 personer fra teatermiljøet og deltog i Visionskatapult for teater i HUSET og Planeten. Formålet var at kickstarte en

Læs mere

UD AF OSTEKLOKKEN #07 2012 FILMFOND PÅ VEJ DET GIVER MENING FILM PÅ TO SPROG

UD AF OSTEKLOKKEN #07 2012 FILMFOND PÅ VEJ DET GIVER MENING FILM PÅ TO SPROG FILMFOND PÅ VEJ En filmfond er formentlig på vej i København. Fonden skal bl.a. støtte udenlandske film, der optages i byen, og dermed skabe flere arbejdspladser. DET GIVER MENING For Ditte Ylva Olsen

Læs mere

INDHOLDS- OG ÅRSPLAN. for ODENSE FAGSKOLE 2013-2014

INDHOLDS- OG ÅRSPLAN. for ODENSE FAGSKOLE 2013-2014 INDHOLDS- OG ÅRSPLAN for ODENSE FAGSKOLE 2013-2014 sfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 1.1 Parat til erhvervsuddannelse... 4 1.2 Demokrati... 4 1.3 Selvevalueringer... 4 1.4 Nathalie og Odense Fagskole... 4

Læs mere

KULTUR TJENESTE KØGE AKTIVITETER TIL DAGTILBUD INDSKOLING MELLEMTRIN OG UDSKOLING SKOLEÅRET 2015-16

KULTUR TJENESTE KØGE AKTIVITETER TIL DAGTILBUD INDSKOLING MELLEMTRIN OG UDSKOLING SKOLEÅRET 2015-16 KULTUR TJENESTE KØGE AKTIVITETER TIL DAGTILBUD OG SKOLEÅRET 2015-16 KULTURTJENESTE Kære lærer og pædagog i Køge Kommune Kataloget KULTURTJENESTE KØGE indeholder en let tilgængelig oversigt over det manfoldige

Læs mere

Kulturring Østjylland kulturaftalen 2013-2016

Kulturring Østjylland kulturaftalen 2013-2016 1 of 32 Kulturring Østjylland kulturaftalen 2013-2016 Statusbeskrivelse udgangen af 2014 afsluttede projekter Indsatsområder Projekter Ansvarlig 2013 2014 2015 2016 De mange aldre Syddjurs X X Kultur på

Læs mere

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Bora Bora i undervisningen 1. INTRODUKTION Dette materiale kan bruges som inspiration til, hvordan man

Læs mere

KVALITATIV BESKÆFTIGELSESRAPPORT 2013

KVALITATIV BESKÆFTIGELSESRAPPORT 2013 KVALITATIV BESKÆFTIGELSESRAPPORT 2013 STATENS SCENEKUNSTSKOLE Udarbejdet januar 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING OG RESUMÉ... 3 RESUME... 4 DATAINDSAMLING... 4 GENNEMGANG AF SVARENE PÅ DE ENKELTE SPØRGSMÅL

Læs mere

NORDSJÆLLAND. Efterår 2015. Foredrag & debat Ture & rejser Kulturoplevelser & korte kurser Specielle undervisningstilbud

NORDSJÆLLAND. Efterår 2015. Foredrag & debat Ture & rejser Kulturoplevelser & korte kurser Specielle undervisningstilbud NORDSJÆLLAND Efterår 2015 Foredrag & debat Ture & rejser Kulturoplevelser & korte kurser Specielle undervisningstilbud Om DOF Dansk Oplysnings Forbund er landsorganisation for ca. 220 frie små og store

Læs mere

GODSBANENS ÅBNE VÆRKSTEDER. Sommer,Efterår 2013

GODSBANENS ÅBNE VÆRKSTEDER. Sommer,Efterår 2013 GODSBANENS ÅBNE VÆRKSTEDER Sommer,Efterår 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE BYENS ÅBNE VÆRKSTEDER side SOMMERKURSER My own design (10-18 år) 3 Dreje- og pottemaerkursus - alle niveauer (fra 18 år) 3 Serigrafi på

Læs mere

Movements of Love. - Kierkegaard, kærlighed og krop

Movements of Love. - Kierkegaard, kærlighed og krop Movements of Love - Kierkegaard, kærlighed og krop Evaluering af undervisningsprojekt 1. december 2013 31. juli 2014 Hanne Hjetting Nielsen, projektmedarbejder Bevægelsesworkshop (Hold fra UCC Sydhavn).

Læs mere

Et udviklingsprojekt på Frederikshavn Bibliotek og Hjørring Bibliotek 2004 2006

Et udviklingsprojekt på Frederikshavn Bibliotek og Hjørring Bibliotek 2004 2006 Et udviklingsprojekt på Frederikshavn Bibliotek og Hjørring Bibliotek 2004 2006 Evalueringsrapport ved Birgit Krøijer Evalueringsrapport udarbejdet af Birgit Krøijer, centerchef på Kulturprinsen, Børnekulturens

Læs mere

KULTUREN EFTER VALGET SE HVAD ORDFØRERNE VIL MED OMRÅDET

KULTUREN EFTER VALGET SE HVAD ORDFØRERNE VIL MED OMRÅDET KRIG OM KONGELIGE TAL Det Kgl. Teater og Kulturministeriet diskuterer i medierne hvorvidt teatret har fået de penge, som politikerne har lovet. Nu skal økonomien undersøges forud for den kommende fireårs-aftale.

Læs mere

Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15

Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15 Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15 Kære lærer, SFO og klubfolk Helsingør Kommune er en af de kommuner i Danmark, der har flest både små og store kulturinstitutioner. Tilsammen byder de skoleklasser

Læs mere

STREGEN PÅ FØRSTE RÆKKE

STREGEN PÅ FØRSTE RÆKKE KONTROVERSIEL MÆRKNING En svensk biografkæde har indført en ny mærkning af film. For at en film får A-mærket, skal der medvirke to kvinder, og de skal tale med hinanden om andet end mænd. STREGEN PÅ FØRSTE

Læs mere

DATS arrangementer i foråret 2015

DATS arrangementer i foråret 2015 2 Pige med kanin. Mathilde Højen fra Femmøller Efterskole. Foto: Lasse Andersen. 3 Velkommen - af Redaktionen 3 Teater for tumlinge - af Gitte Gry Bech Ballesheim 4 Teater med dagpleje- og vuggestuebørn

Læs mere

Fokus på Dagtilbud. Fem faglige pejlemærker for den fremtidige udvikling.

Fokus på Dagtilbud. Fem faglige pejlemærker for den fremtidige udvikling. Fokus på Dagtilbud Fem faglige pejlemærker for den fremtidige udvikling. Fokus på faglig udvikling Opvækst- og Uddannelsesudvalget har som startskud til processen der kaldes Fokus på Dagtilbud sat de overordnede

Læs mere

TEKNIK, DESIGN OG KONSTRUKTION

TEKNIK, DESIGN OG KONSTRUKTION TAG EN UDDANNELSE INDEN FOR TEKNIK, DESIGN OG KONSTRUKTION UDDANNELSESMAGASIN TEKNISK LANDSFORBUND // KREATIVE SPECIALISTER 02-03 indhold Uddannelsesbeskrivelse med jobprofiler TEKNISK LANDSFORBUND Nørre

Læs mere

ANNE MARIE CARL-NIELSEN HISTORIE HC ANDERSENS HUS FYRTØJET BØRNEKULTURHUS HC ANDERSENS BARNDOMSHJEM CARL NIELSEN MUSEET

ANNE MARIE CARL-NIELSEN HISTORIE HC ANDERSENS HUS FYRTØJET BØRNEKULTURHUS HC ANDERSENS BARNDOMSHJEM CARL NIELSEN MUSEET TILSYN SAMLINGER PUBLIKUM ATTRAKTION UDSTILLINGER FORSKNING FORMIDLING OPLEVELSER HISTORISK ATLAS FYNS TOPOGRAFI BYGNINGSHISTORIE ANTIKVARISK ARBEJDE TURISME EVENTS AKTIVITETER UNDERVISNING MEDIEMUSEET

Læs mere

THORVALDSEN. DERFOR! KONFERENCE I DAGENE 6.-7. MARTS 2014

THORVALDSEN. DERFOR! KONFERENCE I DAGENE 6.-7. MARTS 2014 THORVALDSEN. DERFOR! KONFERENCE I DAGENE 6.-7. MARTS 2014 ÅRSBERETNING 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE TAK s. 2 OPRETTELSE, EJERFORHOLD OG FORMÅL s. 3 VEDTÆGTER, BESTYRELSE OG ORGANISATION s. 3 SAMLINGER OG

Læs mere

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN Præsentation af undervisere Som fælles grundlag og inspiration var vi deltagere på et kursus i 2007 afholdt på Vækstcenteret. Vi arbejder alle professionelt med børn og unge. Kurset var arrangeret af foreningen

Læs mere

PROFIL ERHVERVSERFARING

PROFIL ERHVERVSERFARING CV for Anette Skov Friis, Lange Eng 21, 2620 Albertslund 6166 1398 anetteskov@gmail.com www.anetteskov.dk Født: 18. maj1972 Gift med teolog og fotograf Peter Skov Friis - to børn fra 2006 og 2009 PROFIL

Læs mere

MiD Magasin 25. Tema: Smartphones

MiD Magasin 25. Tema: Smartphones MiD Magasin 25 Tema: Smartphones Indhold MiD Magasin nr. 25. Oktober 2011 Tema: Smartphones ISSN: 1904-1721 Museumsformidlere i Danmark, MID www.museumsformidlere.dk Redaktion: Birgit Pedersen (ansv.)

Læs mere

FÆLLESSANG OG FAGLIG DEBAT

FÆLLESSANG OG FAGLIG DEBAT PENGE TIL SMÅ TEATRE Københavns Kommune dækkede ikke bare hullet efter statens faldende tilskud, de fandt også ekstra penge. Bare ikke til Grønnegårds Teatret, der mister støtte. ANMELDELSER PÅ NETTET

Læs mere

0 Å R S B E R E T 6 N I N G

0 Å R S B E R E T 6 N I N G 06 ÅRSBERETNING Indhold Året der gik v/generalsekretær Finn Andersen... 2 Afdelingerne Studierejser, Udvekslinger & Job-Swop... 4 Benelux... 6 Estland... 7 Kina... 8 Letland... 9 Litauen... 10 Polen...

Læs mere

MAJ 2014 STRATEGI FOR SKOLEBØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR

MAJ 2014 STRATEGI FOR SKOLEBØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR MAJ 2014 WWW.KUM.DK STRATEGI FOR SKOLEBØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR MAJ 2014 STRATEGI FOR SKOLEBØRNS MØDE MED KUNST OG KULTUR 3 FORORD Kunsten og kulturen skal være en del af børns og unges liv, fra

Læs mere