Beatrice Inspirationskväll om Nålbindning Hulekoloni Pysselworkshop Historiska Berettelsesrum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beatrice Inspirationskväll om Nålbindning Hulekoloni Pysselworkshop Historiska Berettelsesrum"

Transkript

1 1 KRONOLOGISK CV FOR SARAH PIYANNAH CEDERSTRAND Portfolio med billeder og uddybende oplysninger om de nævnte forestillinger, findes på: ERHVERVSERFARING Beatrice Udviklingsworkshop af dukketeaterforestilling for Tidsrum. November Workshoppen var en del af et længere forløb med udvikling af en dukketeaterforestilling baseret på en novelle af Karin Tidbeck. Planlagt premiere forår Kunstnerisk leder og initiativtager. - Fundraising. - Udvikling af visuelt koncept. - Dukkebygning. - Ansvarlig for udvikling af formidlingsmetoder. - Ansvarlig for planlægning og udførelse af workshop, samt videre udvikling af projektet. Inspirationskväll om Nålbindning For Tidsrum. Oktober Inspirationsoplæg og introduktion til nålebinding for medlemmer af Malmö Stads Hemslöjdsförening på FomDesign Center i Malmö. Hulekoloni for Tidsrum og Bramsen Kulturdesign. September skolebørn fra malmø, deltog på 1 dage I september I malmø stads fejring af Skogens Dager på Bulltofta rekreationsområde. Vi lavede workshop for de besøgende børn hvor de byggede en hulekoloni ud af birkeris. Opgaver i samarbejde med Marianne Bramsen: - Udvikling af koncept. - Forberedelse af workshop - Workshop med børnene.. Pysselworkshop for Tidsrum. Oktober Drop ind workshop for børn i forbindelse med Skördefest på Planteringen i Helsingborg. Børnene byggede brumbasser og guldsmede ud af naturmaterialer. - Udvikling af koncept. - Forberedelse af workshop - Workshop med børnene. Historiska Berettelsesrum for Briza Maxima A/B I Malmö. Igangværende, startede december Projekt med udvikling af stedsspecifik historieformidling, med focus på nysgerrighed oplevelse og indlevelse. Specielt for gruppen af unge og voksne

2 år, der ikke normalt anvender de etablerede kulturhistoriske tilbud i Skåne. - Kunstnerisk leder og udviklingsansvarlig - Fundraising - Kontakt til Netværk og samarbejdspartnere - Ansvarlig for udvikling af formidlingsmetoder. - Ansvarlig for planlægning og udførelse af test projekt. Malmö högskole K3, Forelæsning og projektvejledning i 3 ugers workshop om scenisk brug af materialer. Som en del af de scenekunststuderendes semesteropgave. Alla Dessa Hål I Livet sanserejse af Teater InSite på Bastionen i Malmø, Instruktion Ragna Weisteen, En sansernes rejse ned i underjorden og ind i livet. Skabt med fem skuespillere, et kor, scenografisk sanseligt opbyggede rum, lyd og vokalmusik, duft og smag, lys og mørke. - Konceptudvikling og dramaturgi i samarbejde med instruktør og ensemble. - Design af Scenografi og kostume. - Tilsyn med håndværkere i byggeproces. - Konsulent vedr. publikumsinteraktion. - Omarbejdning til Stedsspecifik version til Lunds domkirke november 2011 Den fjerne krig dansk soldat i Afganistan Særudstilling på Statens forsvarshistoriske museum i København. Museumsinspektør Morten Tinning, Scenografisk iscenesat udstilling med fokus på udsendte danske soldaters oplevelser. - Konceptudvikling i samarbejde med resten af udstillingsgruppen. - Design af udstillingsscenografi. - Dialog med De hjemvendte soldater, der fungerede som håndværkere på udstillingen og bidrog med deres personlige oplevelser og erfaringer. - At inddrage soldaternes respons i byggeprocessen og integrere deres personlige erfaringer løbende, i overensstemmelse med udstillingskonceptet. Da der i konceptet lå et ønske om en stærk og overbevisende fysisk realisme i scenografien, gav soldaternes deltagelse i byggeriet mig en unik mulighed for få afprøvet denne realisme løbende, samt justere og tilføje undervejs. - Byggeleder på sidste etape - Opmåling af kanonhallen, 3D Tegning i programmet Google SketchUp af kanonhallen med scenografien. Løbende justering og formidling af ændringer til byggeleder og byggehold.

3 3 Fugle og vingede væsener Workshop for børn på Skogens Dager i Malmø samarbejde med Bramsen Kulturdesign skolebørn fra malmø, deltog på 2 dage I september i malmø stads fejring af Skogens Dager på Bulltofta rekreationsområde. Vi lavede workshop for de besøgende børn hvor de byggede brumbasser og guldsmede ud af naturmaterialer. Opgaver i samarbejde med Marianne Bramsen: - Udvikling af koncept. - Forberedelse af workshop - Workshop med børnene. Vinterhi, kunstnerisk workshopforløb med tre 4.klasser på Brøndby Strand skole / kulturhuset Brønden i samarbejde med Bramsen Kulturdesign En skulpturel og sanseligundersøgelse, med interkulturel vinkel af temaet mit nordiske vinterhi Støttet af Statens Kunstråds Huskunstnerordning. Opgaver i samarbejde med Marianne Bramsen: - Ide og udvikling af koncept. - Fundraising. - Etablering af samarbejde med skole og kulturhus. - Forberedelse af workshop og afsluttende udstillingsturne - Workshop med børnene. En tur i Laboratoriet, musikteaterforestilling på Københavns Musikteater. Instruktion Malene From, Med udgangspunkt i ønsket om at dissekere modsætningsforholdet mellem dyret og mennesket. skabes et poetisk eksperiment for to kroppe og fire instrumenter. - Udvikling af koncept og arbejdsmetode i samarbejde med instruktør, koreograf og komponist. - Design og delvis udførelse af Scenografi. - Kostumedesign. - Udarbejdelse af projektioner. I piraternes Kølvand, Særudstilling på Orlogsmuseet, museumsinspektør David Høyer, Kulturhistorisk udstilling om danmarks flådes kamp mod pirater. Delvist formidlet med tegneserier specielt tegnet til udstillingen. - Scenografisk konsulent. Vedr. integrering af grafisk materiale med rum og genstande. - Tegning og løbende justering af 3d model af udstillingen. - Bindeled mellem museumsinspektører, grafiker og tegnere. Inkluderede en del konflikthåndtering og skabelse af dialog på tværs af faglige kulturer.

4 4 Kram Kamelen, børnekulturfestival i Hvalsø dages workshop for 3-6 årige I børnehaven Sølyst, i samarbejde med Bramsen Kulturdesign. Børnene skabte fugle og bevingede fantasivæsener i papir ler og naturmaterialer de selv havde samlet. Fuglene blev hængt op i loftet på 2 stuer som udsmykning. Opgaver i samarbejde med Marianne Bramsen: - Ide og udvikling af koncept. - Opsøgende salg og kontakt til Festivallen. - Forberedelse af workshop i samarbejde med institutionens leder. - Workshop med børnene. - Vejledning til pædagoger vedr udsmykningen. Ett Långt Stycke Liv, publikumsomsluttende forestilling af InSite på Bastionen i Malmø. Tekst Peter Harness, instruktion Ragna Weisteen, Et magiskrealistisk epos om hvorledes galskab lever videre fra generation til generation. Spilledes i en omsluttende scenografi af huset hvor alt bevares, intet smides ud og fortiden lever i væggene. - Design af scenografi og kostumer. - Tilsyn med håndværkere i byggeproces. - Udvikling af koncept og dramaturgi for publikums bevægelser i rummet. Gorm Den Gamle, og Danernes Konge, Frilufts vikingespil af Jels Vikingespil, tekst og instruktion Michael Asmussen, Jels amfiteaterscene 2008 og Famillieforestilling på amfiteater, med professionel instruktør, scenograf, lysdesigner og lyd. Alt andet laves af lokale frivillige. - Design af scenografi og kostumer - At finde en balance mellem instruktørens ønsker om folkelighed og show-værdi og vikingespillets ønske om en vis grad af historisk korrekthed. - Tilsyn med og motivation af frivillige håndværkere, syersker og rekvisitører. - Planlægning af sceneskift I samarbejde med instruktøren. 8 plancher til formidling af middelalder. Bestillingsopgave til Middelalderlandsbyen i Brøndby stregtegninger på masonitplader til formidling af 8 forskellige emner I middelalderen. Tegningerne blev farvelagt af skolebørn som en del af skoletjenestens undervisningsforløb og anvendes nu til formidling ved skolebesøg. - Research af de forskellige emner - Design og layout af plancher. - Udførelse af stregtegninger.

5 5 Stjernefrøet og Æstetia, To kunstneriske rollespil udviklet med af og for børn I alderen 4-12 år. I samarbejde med de 4 andre kunstnere for kulturprinsen i Viborg, 2008 og Støttet af Statens Kunstråds Huskunstnerordning. - Konceptudvikling, - Interaktionsdesign, - Planlægning og afholdelse af workshops i samarbejde med de 4 andre kunstnere og Kulturprinsens producent. - Design og udførelse af Scenografi og kostumer sammen med børnene. Alltings Yta, publikumsomsluttende forestilling af InSite på Inkonst i Malmø, i samarbejde med Helsingborg Stadsteater, tekst Neil LaBute, instruktion Ragna Weisteen, Udvikling af koncept og dramaturgiske greb. - Design af scenograf og kostumer. - Design af publikums bevægelse i rummet. Amerikansk Fotboll, vandringsforestilling af InSite på Inkonst i Malmø, tekster Harold Pinter, instruktion Ragna Weisteen, Harold pinters korte teatertekster og digte iscenesat som en vandringsforestilling i alle teaterets rum. - Udvikling af koncept og valg af tekster I samarbejde med instruktør og ensemble. - Design af scenografi og kostumer. - Dramaturgi for publikums ruter gennem forestillingen. - Koordinering af 3 forskellige publikumsruter med skuespillere guider og statister. - Koordinering og planlægning af scenografi-byggeri. Lysternes Have, Udendørs sitespecific af Mellemrum på Tippen i København. instruktion Marie Møller Kristensen, Design af scenografi og kostumeder. - Planlægning og projektledelse af scenografibyggeriet. - Praktisk udførelse af skulpturelle rekvisitter og scenografiske elementer med hjælp fra 4 assistenter. Landskab med Argonauter, Udendørs sitespecific af Mellemrum i Nordhavn, København. Dramaturg og medinstruktør Marie Møller Kristensen, komponist Heiner Goebbels, 2006, Iscenesat musikalsk rejse på den nedlagte tunnelfabrikgrund i Nordhavn. - Initiativ og konceptudvikling. - Anvarlig vedr rettighedsforhandlinger.

6 6 - fundraising, og sponsorkontakt. - Casting. - projektledelse og planlægning. - Design af scenografi og kostumer. - Dramaturgi og instruktion i samarbejde med MMK. Himmel og Hav, en litterær oplevelsesudstilling for børn i Køge Havn af Den 7. Himmel, Fortællerum: Et rum til højtlæsning, fuld af fortællinger og med inspiration til at gå på opdagelse og skabe sine egne fortællinger. - En del af konceptudviklingsgruppe for hele udstillingen. - Design af Fortællerum. - Formidling til håndværkere. - Udførelse af scenografiske installationer og detaljer i fortællerum. Status N, Teater Kalejdoskop, instruktør Rolf Heim. Ide og Scenografi Lisbeth Burian Rekvisitør. - Finde rekvisitter efter scenografes angivelser. - Sponsoraftaler. - Praktisk udførelse og design af specielle rekvisitter. Skyelskeren, Teatret Sorte Hest, instruktør Alexa Ther, scenograf Rikke Juellund Assisterende Scenograf, - Stedfortræder for scenografen i bygge og prøveperiode. - Tilstedeværelse ved kostumeprøver og samarbejde med kostumier. - Tilsyn med byggeri og løbende løsning af komplikationer i byggeriet - Samarbejde med lysdesigner. Baderummet koreografisk workshop i Sofiebadet, København. Koreografi Helene Jeune Niclasen Workshop hvor vi med 5 dansere undersøgte baderummets koreografiske, rumlige og visuelle muligheder i en uge. Afsluttedes med en visning for inviteret publikum. - Ide - Planlægning af workshop I samarbejde med korograf. - Ansvarlig for kontakt til Sofiebadet og aftaler om brug af rummet. - Casting af dansere i samarbejde med Koreograf. - Scenografi under workshop - Scenografi til afsluttende visning - Kontakt til inviteret publikum og vært for afsluttende visning.

7 7 Menneskerettighedsmuseum I københavn for Zentropa Interactions Konceptudvikling og visualisering til projektering. West Side Story, Malmö Musik- og Operateater, instruktion Ronny Danielsson Barselsvikar for Scenograf Rikke Juellund. - Assistent i forproduktion. - Stedfortræder i slutning af byggeproces og prøveforløb. From Patriarch to Partner Åbningsforestilling ved LO kongres i Falconercenteret af Vision4. Instruktion Mikael Fock. Scenograf Rikke Juellund Rekvisitør. - Billedresearch. - Kostumeassistent Må vi lige bede om kammertonen. Showcase på Skandinavisk Teaterskole, København. Instruktion: Barry McKenna Scenografkonsulent Disse Små Længsler danseforestilling ved Skolen for Moderne Dans 10 års jubilæum, Koreografi Helene Jeune Niclasen, Design af scenografi og kostumer. Poesiens Dag poesioplæsninger i Frederiksberg Have, kunstnerisk leder Lene Poulsen Scenograf med ansvar for dramaturgi i publikums bevægelse i haven. Sarahs Vej, kortfilm, instruktion Dan Funder Christoffersen Kostumedesign. Hillerød Ungdomsskole, Tegnelærer på hold for årige Underground Man. Udstilling 1:1 udsnit af eget afgangsprojekt fra Danmarks Designskole i Kanonhallen København Et fortællende rum man kan gå ind og gå på opdagelse i. - Ide, scenografi og udførelse. Handbag. Afgangsforestilling på Holberg Teaterskole I København. Instruktion Carsten Vang Madsen. Scenograf Adalsteinn Stefansson Kostumedesigner

8 8 Job under studiet på danmarks designskole: Danmarks Designskole institut for rum og møbeldesign. Undervisningsassistent 2001 Primært konsulent for mine medstuderende udfra konkrete projekters problemstillinger. Fokus var computeren som et kreativt visualiseringsredskab (photoshop, videoredigering, basis netsøgning) Desuden et par korte introduktioner til videoredigering. Oberon, iscenesat tekno arrangement i Vega København Scenograf, udvikling af rumligt koncept. Mørk Passage, kortfilm, instruktion Mikkel Blaabjerg Poulsen Produktionsdesigner. - Produktionsdesign, visuelt koncept. - Kostumedesign. - Locationscout. Murmaleri, Facadeudsmykning for Boyesen Køkken og Chokolade i kødbyen i København Opgaver i samarbejde med Alice Jakobsen: - Behovsanalyse. - design af maleri. - udførelse af maleri. Øksnehallen, Freelance Tekniker, Bagscenearbejde med opbygning og afvikling af udstillinger, messer koncerter og diverse arrangementer. - Assistance til udstillere ved opbygning af stande på messer. - Saxlift. - Diverse manuelt arbejde. Desuden receptionist , opgaver: - Telefoner, mødebooking, billetsalg og publikumsinformation. Utopia iscenesat tekno arrangement i Øksnehallen Kbh Scenograf og konceptudvikler Variete Smør og Brød, vareté turne i Tyskland, bl.a. Luna Varieté & Theater, Dortmund. Instruktion Achim Schartl. (1998) - Scenograf, kostumedesigner og produktionsleder. Forestillingsleder på tourne. The Black Tour, vandringsforestilling I forbindelse med Margrethefjorden I Roskilde, instruktion Bush Hartshorn Performer og guide

9 9 UDDANNELSE: Danmarks Designskole, januar Afgang som Scenograf med Underground Man en scenografisk udstilling. Vallensbæk HF Højere Forberedelseseksamen karaktergennemsnit 10.1 ADMINISTRATIV ERFARING: Uafhængige Scenekunstnere, Suppleant bestyrelsen (medlem siden 2008) Tegnestuen Gimle, Kasserer/ regnskabsfører siden 2010 Tidsrum, Kunstnerisk leder siden 2008 Mellemrum, Kunstnerisk Leder, stifter, daglig leder og regnskabsansvarlig overfor bestyrelsen Sammenslutningen af Danske Scenografer Bestyrelsesmedlem Medlem af forretningsudvalget Medlem af kursusudvalget ( siden 2007) Kunstforeningen Hundesnuden, Bestyrelsesmedlem, kasserer og arrangementsansvarlig FRITID: Rollespil: 20 års erfaring med fysisk interaktion i diverse rollespilsformer som hhv konceptudvikler, fortæller, spilleder og spiller. Historieformidling. Formidling af historisk tekstilhåndværk fra vikingetid og Middelalder med reenactmentgruppen Hafn på museer og markeder i hele danmark. Bla Lejre Forsøgscenter, Roskilde vikingeskibsmuseum, Nationalmuseet, Bork vikingehavn og Bornholms middelaldercenter. EFTERUDDANNELSE, SYMPOSIER, WORKSHOPS MV. Duftenes Poetic, Workshop om brug af dufte i sceniske rum v Giovanna Pezzullo og Betina Birkjær. På Teater Republique i København Kreativ forretningsudvikling, iværksætterkursus på Artlab. 2012

10 10 Undervisning i: Pr, markedsføring, fundraising, projektstyring, idegenerering, interessentanalyser mm. Dragon Marionette carving workshop + Acrobat workshop, kursus i klassisk marionetbygning af special marionetter hos Puppets in Prague Marionette carving workshop, grundkursus I klassisk marionetbygning hos Puppets in Prague Sansernes Poetik, af Teatro de los Sentidos. Modul 1-3, på Teater Republique i København, 2010 Spotting, scenekunstnerisk udviklingsworkshop på Københavns Musikteater Deep Diving, Scenekunstnerisk udviklingsworkshop for børneteater, af Corona La Balance. På Scenekunstens Udviklingscenter Odsherred 2008 Spacing Out, symposium og workshop af Statens teaterskole og Nordscen i Vilnius Space & Composition, symposium og workshop af Statens Teaterskole & Nordscen i københavn Dreamweaver kursus på TKS HIT-IT, Projektlederkursus på ArtLab Praktik hos scenograf Rikke Juellund. Robin Hood, Folketeateret, instruktion Adam Price 2003 Dukke symposium og workshop af Københavns Universitet Amager & Statens Teaterskole, københavn 1999 Praktik hos Rikke Juellund på følgende forestillinger i 1999: Den dobbelte troløshed, Grønnegårdsteateret, instruktion Alexa Ther. Edderkoppekvindens Kys, Nyt Dansk Danseteater, iscenesættelse Kenneth Kreutzmann. Tvisten, Malmø Dramatiska Teater, instruktion Alexa Ther. Scenografi kursus på Den ny dramaskole, underviser David Lewis Privatstudier i tegning maleri og kunsthistorie hos Billedkunstner Darek Ostrowsky Studier på Københavns Universitet Religionsvidenskab og middelalderhistorie, 2 1/2 årsværk.

11 11 Karaktergennemsnit 9.8

12 12 LEGATER OG LIGN. Scenografernes ophavsretsforvaltning Studielegat til deltagelse i Sensorisk Scenekunst på Odsherred Teaterskole. Dansk Skuespillerforbunds projektstøtte Projektstøtte til udvikling af dukketeaterforestillingen Beatrice. Statens Kunstfond, huskunstnerordningen Sammen med Marianne Bramsen til Vinterhi Optaget i Huskunstnerdatabasen i forbindelse med Stjernefrøet og Æstetia for Kulturprinsen i Viborg Scenografernes ophavsretsforvaltning og 2012 Studierejselegater til Puppets in Prague. Københavns Kommune, kulturfonden Underskudsgaranti til Landskab med Argonauter. Tuborgfondet PR-støtte, til Landskab med Argonauter. Statens Værksteder for Kunst og Håndværk Arbejdsplads til udvikling af dukkefilmskoncept, sammen med Luisa Carbonelli Di Lettino.

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer

Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Medvirkende New Journal Lars Egegaard Sørensen, Visuel Designer Med speciale i nyudvikling af 3D hologram scenografi sætter Lars Egegaard Sørensen et helt særligt præg på enhver forestilling, han er tilknyttet

Læs mere

Kultur i bevægelse historien undervejs

Kultur i bevægelse historien undervejs Kultur i bevægelse historien undervejs Det fynske eventyr Det royale Fyn Event: Syddansk Musikfestival. En musikalsk og kulinarisk rejse Rute: De kongeliges spor på Fyn Uhyggen på Fyn Event: Metalkoncert

Læs mere

EN RÆV BAG ØRET. en workshop for finurlige, legende og nysgerrige børn i Århus

EN RÆV BAG ØRET. en workshop for finurlige, legende og nysgerrige børn i Århus EN RÆV BAG ØRET en workshop for finurlige, legende og nysgerrige børn i Århus Et tilbud til skoler, daginstitutioner, SFO er mv. i Århus Kommune i 2008 18 timers workshop med en professionel kunstner ude

Læs mere

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN Præsentation af undervisere Som fælles grundlag og inspiration var vi deltagere på et kursus i 2007 afholdt på Vækstcenteret. Vi arbejder alle professionelt med børn og unge. Kurset var arrangeret af foreningen

Læs mere

Notat vedr. ansøgninger til De frie kulturmidler til behandling

Notat vedr. ansøgninger til De frie kulturmidler til behandling Notat vedr. ansøgninger til De frie kulturmidler til behandling på møde i Udvalget for kultur og planlægning d. 4. juni 2013. A. sart Danseteater - 13/12988 sart Danseteater søger produktionstilskud på

Læs mere

Kl. 08.00-09.00 Morgenmad Kl. 09.00-12.00 Undervisning & kaffepause. Kl. 12.00-13.00. Frokost og pause. Kl. 13.00-15.30.

Kl. 08.00-09.00 Morgenmad Kl. 09.00-12.00 Undervisning & kaffepause. Kl. 12.00-13.00. Frokost og pause. Kl. 13.00-15.30. Hold 1 Instruktion Christian Eiming Hold 2 DANS brug kroppens intelligens Lars Bjørn Hold 3 Skuespilteknik, mimik Ole Sørensen Hold 4 Teater/musical workshop Kristian Studsgaard Fredag d. 12. PROGRAM Søndag

Læs mere

Undervisningsplan for faget drama

Undervisningsplan for faget drama Formål for faget drama Formålet med undervisningen i drama er at udvikle elevernes lyst til og færdighed i at bruge drama som udtryksmiddel og fremme deres indsigt i og glæde ved teatrets særlige kommunikationsform.

Læs mere

1:1 Teater. - Byg en historie, og se den få liv

1:1 Teater. - Byg en historie, og se den få liv 1:1 Teater - Byg en historie, og se den få liv Hvad er 1:1 TEATER? 1:1 Teater er et undervisnings- og teaterkoncept som sigter mod 5 hovedmål: - At fremme skriveglæden og lærelysten hos elever i folkeskolen.

Læs mere

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST

BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST BILLEDKUNSTNERISK GRUNDKURSUS MIDT VEST & Kulturregion Midt- og Vestsjælland ER DU SERIØST INTERESSERET I AT ARBEJDE MED BILLEDKUNSTNERISKE UDTRYKSFORMER? Er du mellem 15 og 25 år, og tæn ker du på at

Læs mere

Lea Thaves-Warnsdorf

Lea Thaves-Warnsdorf CV Lea Thaves-Warnsdorf Telefon 51 55 71 01 E-mail thavesw@hotmail.com Jeg er praktisk, struktureret og god til at fokusere på det, jeg kan gøre noget ved. Det er dybt tilfredsstillende at få ting til

Læs mere

CV Simon Lambrecht Finne

CV Simon Lambrecht Finne CV Simon Lambrecht Finne Dedikeret, socialt bevidst og ansvarsfuld projektleder med akademisk baggrund og projektlederuddannelse. TITEL CAND. COMM. med speciale i PÆDAGOGIK OG UDDANNELSESSTUDIER & PERFORMANCE

Læs mere

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014 En lærerguide Beyond Reach 1. marts til 13. april 2014 Introduktion Kære underviser Fra 1. marts til 13. april 2014 præsenterer Den Frie Udstillingsbygning en ny udstilling med værker specielt skabt til

Læs mere

Det Jyske kunstakademi i u.n k J D

Det Jyske kunstakademi i u.n k J D Det Jyske Kunstakademi i djk.nu ? Søger du et kunstakademi med : et internationalt netværk af kunstnere, undervisere og institutioner? en åben studiestruktur med individuel specialisering? de studerende

Læs mere

Rumlig kommunikation er mit omdrejningspunkt

Rumlig kommunikation er mit omdrejningspunkt er, mdd Rumlig er mit omdrejningspunkt Med et afsæt i både en praktisk og teoretisk begrebsverden, som er og kunsthistoriker, arbejder jeg målrettet med at skabe kommunikerende rum, der giver plads for

Læs mere

- Sparring og netværksmuligheder i kraft af Dansekonsulenterne har været værdifuld.!

- Sparring og netværksmuligheder i kraft af Dansekonsulenterne har været værdifuld.! Svar fra Tali Rázga, kunstnerisk leder af Gazart Hvilken rolle spiller Dansehallerne for dit arbejde på børn og unge-området? - Dansehallerne har været en betydelig aktør ift mit undervisningsarbejde.

Læs mere

Showcase Beat Le Mot: Vote Zombie Andy Beuyz 18. og 19. april 2009

Showcase Beat Le Mot: Vote Zombie Andy Beuyz 18. og 19. april 2009 Showcase Beat Le Mot: Vote Zombie Andy Beuyz 18. og 19. april 2009 Zombier i jeans og kortærmede skjorter raver gennem natlige indkøbscentre og skyggefulde byer. De udøde er lasede oprørere ( ). Vote Zombie

Læs mere

Bygning, hjem, museum

Bygning, hjem, museum Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard Undervisningsmateriale til udskolingen Arkitektur er bygninger. Bygninger til at leve i, til at opleve, til at lære i eller til at arbejde i. Arkitektur

Læs mere

S u RS u DK un ves & ERISK tn S un BILLEDK mid

S u RS u DK un ves & ERISK tn S un BILLEDK mid billedkunstnerisk grundkursus midt vest & Er du seriøst interesseret i at arbejde med billedkunstneriske udtryksformer? Er du mellem 15 og 25 år, og tænker du på at søge en videregående uddannelse indenfor

Læs mere

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU 2013 Rejsen til NU Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE indholdsfortegnelse Introduktion til læreren... Om forestillingen... Workshops... 3 4 5 At åbne for kunstnerisk oplevelse... 6 Filosofisk samtale, til

Læs mere

Kulturprinsen præsenterer: 4 kunstmuseer, 2 teatre, 1 vandportal

Kulturprinsen præsenterer: 4 kunstmuseer, 2 teatre, 1 vandportal Kulturprinsen præsenterer: 4 kunstmuseer, 2 teatre, 1 vandportal PROJEKTET Vandet er et samarbejde mellem 4 kunstmuseer, 2 teatre og 1 børnekulturelt udviklingscenter. I mødet mellem billedkunst og scenekunst

Læs mere

Studieordning for uddannelse i musikalsk akkompagnement til dans MAD

Studieordning for uddannelse i musikalsk akkompagnement til dans MAD Studieordning for uddannelse i musikalsk akkompagnement til dans MAD Forsøgsordning 2008-2010 & 2010-2012 1 Indholdsfortegnelse Forord.side 3 Formål.side 4 Adgangskrav, ansøgning og optagelse.side 5 Uddannelsens

Læs mere

Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum. Brug billedkunsten!

Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum. Brug billedkunsten! Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum Brug billedkunsten! Foto: Anne Styrbech. På Syddansk Universitet finder man moderne dansk billedkunst overalt - både inde og ude. Denne fire meter høje

Læs mere

5.0 Dansens produktionsvilkår

5.0 Dansens produktionsvilkår Glem alt om Gucci - man kan måske nok få et sus af at have en Gucci-kjole på, men man kan få gåsehud over det hele af at se en danseforestilling. 58 (Koreografen Stephen Petronio om forholdet mellem mode

Læs mere

VELKOMMEN I DR KONCERTHUSET

VELKOMMEN I DR KONCERTHUSET VELKOMMEN I DR KONCERTHUSET DR Koncerthuset i DR Byen har vundet stor international anerkendelse og mange priser for både arkitektur og akustik. Koncerthuset afvikler årligt flere end 250 koncert- og tv-produktioner

Læs mere

KUNSTENS FORMIDLING FORMIDLINGENS KUNST?

KUNSTENS FORMIDLING FORMIDLINGENS KUNST? Scenekunstens Udviklingscenter KUNSTENS FORMIDLING FORMIDLINGENS KUNST? Diplomuddannelsen i Kunst- og Kulturformidling Scenekunstens Udviklingscenter Kompetencegivende aktiviteter OSLO Kunst og Kulturformidling

Læs mere

- 3 JUNI 2015. Ansøgning om støtte til kulturelle formål og fra Lokalpuljen. www.dansk-svenskfond.dk

- 3 JUNI 2015. Ansøgning om støtte til kulturelle formål og fra Lokalpuljen. www.dansk-svenskfond.dk Bornholms Regionskommune Ullasvej 17, 2. sal 3700 Rønne skf@brk.dk Sendes til kommunen Skole, Kultur og Fritid Ullasvej 17, 2. sal 3700 Rønne Forbeholdt kommunen Modtaget dato Bornholm* Regionskommune

Læs mere

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse Årsplan Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse 1 Årsplan for Linjefag musik FAG: Musik KLASSE: 7-9 klasse ÅR: 14/15 Lærer: MG August Oktober Opbygning af et fælles repertoire til Spil Dansk Dagen samt

Læs mere

Charley Nordahn. Charley Nordahn I Ole Worms Vej 10 I Tlf: +45 61 65 56 64 I E-mail: mail@tjarli.dk I www. tjarli.dk

Charley Nordahn. Charley Nordahn I Ole Worms Vej 10 I Tlf: +45 61 65 56 64 I E-mail: mail@tjarli.dk I www. tjarli.dk Charley Nordahn CV 2005-2014 Info Charley Nordahn Fødselsdato: 16-02-1987 Civilstatus: Enlig uden børn Sprog Dansk Engelsk Resume eg har nu gennem en årrække studeret visuel udvikling på flere niveauer.

Læs mere

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Anbefales af Statens Kunstfond ved Udvalget for Kunst i det Offentlige Rum Generelt: De tre kunstnere udvalget har valgt at pege

Læs mere

BØRNEKULTUR OG LÆRING

BØRNEKULTUR OG LÆRING BØRNEKULTUR OG LÆRING hvordan kan børns møde med kultur styrke læring?? og Svar Kommunernes Skolebiblioteksforening 2005 2006 Forord Med denne udgivelse ønsker Kommunernes Skolebiblioteksforening at give

Læs mere

Hovedfag. Elektronisk musikprojekt II/Kandidatprojekt. Undervisningens læringsmål og indhold

Hovedfag. Elektronisk musikprojekt II/Kandidatprojekt. Undervisningens læringsmål og indhold Hovedfag Elektronisk musikprojekt II/Kandidatprojekt Mestrer anvendelsen af musikteknologi som redskab til kreativ, skabende virksomhed og musikformidling Den studerende på kandidatuddannelsen er selv

Læs mere

BIBLIOTEKET KAN. Fortællinger og værktøjer der styrker bibliotekets visuelle kommunikation i Region Sjælland & Bornholm

BIBLIOTEKET KAN. Fortællinger og værktøjer der styrker bibliotekets visuelle kommunikation i Region Sjælland & Bornholm BIBLIOTEKET KAN Fortællinger og værktøjer der styrker bibliotekets visuelle kommunikation i Region Sjælland & Bornholm Forår 2013 UiWE Roskildebibliotekerne Biblioteker under udvikling 2 Velkommen UDVEKSLING

Læs mere

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til?

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Besøg BIBLIOTEKET Besøg VANDREHALLEN Besøg BIBLIOTEKET Hvordan kan skolen bruge biblioteket? Hvorfor biblioteksbesøg? Tilbuddene veksler mellem kulturel oplevelse

Læs mere

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap HVAD KAN JEG BLIVE? er en interaktions forestilling i 3 akter om valg af livsbane og uddannelse, som udforsker spændingsfeltet mellem virkelighed og drømme. Hvor

Læs mere

INTRO. Præsentation KAREN FEDER DESIGN PROJEKTER MOBILE ROLLESPIL BRUGER SCENARIE OUTRO

INTRO. Præsentation KAREN FEDER DESIGN PROJEKTER MOBILE ROLLESPIL BRUGER SCENARIE OUTRO INTRO Præsentation KAREN FEDER DESIGN PROJEKTER MOBILE ROLLESPIL BRUGER SCENARIE OUTRO KAREN FEDER Pædagog Uddannet pædagog i år 2000 Arbejdet 5 år som observationspædagog En bred viden om mennesker og

Læs mere

Hidtil har jeg arbejdet med rum til kunst- og designudstillinger, kultur- og forskningsformidling. CV Birte Dalsgård, født 1973

Hidtil har jeg arbejdet med rum til kunst- og designudstillinger, kultur- og forskningsformidling. CV Birte Dalsgård, født 1973 Rumlig kommunikation er mit omdrejningspunkt Med et afsæt i både en praktisk og teoretisk begrebsverden, som designer og kunsthistoriker, arbejder jeg målrettet med at skabe kommunikerende rum, der giver

Læs mere

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen Manuskript: Kamilla Bach Mortensen og de medvirkende Medvirkende: Rebekka Owe og Christine Sønderris Instruktørassistent: Stine

Læs mere

Professionel og visionær kunstrådgivning til virksomheder, institutioner og private

Professionel og visionær kunstrådgivning til virksomheder, institutioner og private Professionel og visionær kunstrådgivning til virksomheder, institutioner og private In situ IN SITU yder professionel og kvalificeret rådgivning om indkøb og integrering af kunst til virksomheder, institutioner

Læs mere

Arbejdsområder: grafisk design, digital design, identitet, magasiner, web, kommunikationsstrategi Særlige interesseområder: musik, kultur, byliv

Arbejdsområder: grafisk design, digital design, identitet, magasiner, web, kommunikationsstrategi Særlige interesseområder: musik, kultur, byliv Mads Bastell Designer Visuel Kommunikation Kort praesentation af projekter 2008 Personlige Data 01 Mads H. Bastell, f. 1973 Jægersborggade 5, 5.sal 2200 Kbh N Tlf: +45 6169 6569 / 3696 6223 mads@bastell.dk

Læs mere

Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati

Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati Uge 38 2015 Kl. 08.00-14.00 Mandag 14.09.15, Læringsforløb 8 Kl. 08.00-10.00 Kl. 08.00-12.00 Tirsdag 15.09.15,, Onsdag 16.09.15, Byrådssalen

Læs mere

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe

L Y S. TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe L Y S TurbinehalOlafur Eliason: The Weather Project 2003, Turbine Hall, Tate Modern, London (The Unilever Series) photo: Jens Ziehe Arkitektskolen Aarhus 25. februar 2010 program Onsdag den 25. februar

Læs mere

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.:

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.: 25. juni 2013 Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 34 Mødedato: 24. april 2013 Tidspunkt: Kl. 10.00 19.00 Sted: Lokale 8 i stueetagen i Kulturstyrelsen REFERAT Til stede fra udvalget: Rikke Juellund

Læs mere

Ishøj Kulturpakke 2014-2015

Ishøj Kulturpakke 2014-2015 DAGTILBUD Ishøj Kulturpakke 2014-2015 Ishøj Kommune 1 Ishøj Kulturpakke Børn og unges møde med kultur og kreativitet inspirerer og stimulerer deres forestillingsevne, fantasi og lyst til at lære, skabe

Læs mere

Studieordning 2012/2013 Skuespilleruddannelsen Aarhus Teater

Studieordning 2012/2013 Skuespilleruddannelsen Aarhus Teater Studieordning 2012/2013 Skuespilleruddannelsen Aarhus Teater Indholdsfortegnelse Studieordning for skuespilleruddannelsen Aarhus Teater...3 Uddannelsens formål og indhold m.v....3 Optagelse af elever...3

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

VI LÆRER DIG AT KUNNE

VI LÆRER DIG AT KUNNE 6 SPÆNDENDE UDDANNELSER DU IKKE KAN LÆSE DIG TIL! LYDTEKNIKER KØKKENASSISTENT EJENDOMSTEKNIKASSISTENT MUSIKER VÆRKSTEDSLÆRE METAL/TRÆ FILM- OG BILLEDMEDARBEJDER VI LÆRER DIG AT KUNNE AT VILLE, SØRGER DU

Læs mere

Korsridder + Innovatoriet. To 5. kl. fra Skolen på Herredsåsen og Kalundborg Museum en del af Museum Vestsjælland

Korsridder + Innovatoriet. To 5. kl. fra Skolen på Herredsåsen og Kalundborg Museum en del af Museum Vestsjælland Korsridder + Innovatoriet To 5. kl. fra Skolen på Herredsåsen og Kalundborg Museum en del af Museum Vestsjælland Innovationsforløb i 4 dele: Introduktion til emnet Innovation Præsentation Indfrielse af

Læs mere

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib Dette skolemateriale er tænkt som et oplæg til at arbejde videre med forestillingen i fagene dansk, drama og billedkunst. Det består af nogle korte

Læs mere

Kære gymnasielærer, Lærerbrevet indeholder: idéer til elevopgaver i forbindelse med to udvalgte værker relevante artikler, der understøtter opgaverne

Kære gymnasielærer, Lærerbrevet indeholder: idéer til elevopgaver i forbindelse med to udvalgte værker relevante artikler, der understøtter opgaverne Roskilde september 2013 Kære gymnasielærer, Dette lærerbrev er et supplement til inspirationsmaterialet SAMTIDSKUNST - fra relationel æstetik til det radikale demokrati. Materialet henvender sig til gymnasielærere,

Læs mere

Notat Til: Kunstrådet Kopi til: Fra:

Notat Til: Kunstrådet Kopi til: Fra: Notat Til: Kunstrådet Kopi til: Fra: Oplæg til handleplan Forslag til handleplaner for Kunstrådet i 2012 2013 Billedskole / Kulturskole / Kreativ skole Som et supplement til Musikskolen foreslår Kunstrådet,

Læs mere

BØRNEKULTURSTEDET KARENS MINDES ÅRSRAPPORT

BØRNEKULTURSTEDET KARENS MINDES ÅRSRAPPORT BØRNEKULTURSTEDET KARENS MINDES ÅRSRAPPORT 2013 OM BØRNEKULTURSTEDET KARENS MINDE Børnekulturstedet Karens Minde er en selvstændig forening med egen bestyrelse, men med tæt tilknytning til Karens Minde

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Bora Bora i undervisningen 1. INTRODUKTION Dette materiale kan bruges som inspiration til, hvordan man

Læs mere

VESTVOLDEN DETAILBUDGET STATUS -2013-13 STATUS pr 1.maj 2013

VESTVOLDEN DETAILBUDGET STATUS -2013-13 STATUS pr 1.maj 2013 STATUS pr 1.maj 2013 Note 1 Salg af billetter 140.000,00 270.000,00 25.000,00 295.000,00 2 Salg af forestillinger 471.140,00 631.780,00 0,00 631.780,00 3 Andre aktiviteter 0,00 0,00 0,00 0,00 3a Øvrige

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Astrid Krogh (AK), Bettina Milling Bakdal (BMB), Boris Berlin (BB), Morten Løbner Espersen (MLE)

REFERAT. Til stede fra udvalget: Astrid Krogh (AK), Bettina Milling Bakdal (BMB), Boris Berlin (BB), Morten Løbner Espersen (MLE) Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Kunsthåndværk og Design Møde nr. 12 Dato: 24. november 2014 Tidspunkt: 9-12 - efterfulgt af et fællesmøde med legatudvalget 12:30-14:30 (Referat: Bilag 1) - efterfulgt

Læs mere

Kunstnerisk leder af Bornholms Dukketeaterfestival. Co-artistic director af CLOGLESS LOBSTER

Kunstnerisk leder af Bornholms Dukketeaterfestival. Co-artistic director af CLOGLESS LOBSTER Side 1 af 5 IDA MARIE TJALVE: DUKKESPILLER. Klosterstræde 12, 4. th, 1157 København K 51366641 ida.tjalve@gmail.co Kunstnerisk leder af Bornholms Dukketeaterfestival. Co-artistic director af CLOGLESS LOBSTER

Læs mere

2011> 2012. DANMARKSPREMIERE> 21. SEPTEMBER 2011>LILLE SCENE Bavian. af Naja Marie Aidt

2011> 2012. DANMARKSPREMIERE> 21. SEPTEMBER 2011>LILLE SCENE Bavian. af Naja Marie Aidt 2011> 2012 DANMARKSPREMIERE> 21. SEPTEMBER 2011>LILLE SCENE Bavian af Naja Marie Aidt BAVIAN af Naja Marie Aidt Instruktion: Minna Johannesson Scenografi: Johanne Eggert Lysdesign: Mads Nielsen Lyddesign:

Læs mere

Studieordning 2010. Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater

Studieordning 2010. Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater Studieordning 2010 Studieordning 2010 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Uddannelsens mål 4 Generelle målsætninger for undervisningen på Dramatikeruddannelsen: 4

Læs mere

Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati

Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati Campus Bindslevs Plads 2015 Uge 38, Læringslaboratorium 2: Demokrati Uge 38 2015 Kl. 08.00-14.00 Mandag 14.09.15, Kl. 08.00-10.00 Tirsdag 15.09.15,, Onsdag 16.09.15, Læringsforløb 9 Kl. 08.15-13.30 Demokrati

Læs mere

CV - Anders Bergmann. Personlige oplysninger: Kort uddannelsesmæssig beskrivelse:

CV - Anders Bergmann. Personlige oplysninger: Kort uddannelsesmæssig beskrivelse: CV - Anders Bergmann Personlige oplysninger: Fornavn: Anders Efternavn: Bergmann Fødselsdato: 05-07-1978 Stilling: Arkitekt Gade og nr.: Søren Norbysvej 41 Postnummer: 9900 By: Frederikshavn Land: Danmark

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

Er der en hospitalsklovn gemt i dig?

Er der en hospitalsklovn gemt i dig? Er der en hospitalsklovn gemt i dig? Hospitalsklovneuddannelsen Danske hospitalsklovne tilbyder nye pladser på vores professionelle hospitalsklovneuddannelse. Uddannelsen er en artistisk uddannelse, der

Læs mere

VALGFAGSPAKKEN 2014/2015 FRITID. Kinesisk. Lego Mindstorm. Rockband. Talentklasse. Animation. Extrem overlevelse Mad. Motor. For hvem? 7. - 9.

VALGFAGSPAKKEN 2014/2015 FRITID. Kinesisk. Lego Mindstorm. Rockband. Talentklasse. Animation. Extrem overlevelse Mad. Motor. For hvem? 7. - 9. 2014/2015 VALGFAGSPAKKEN Kinesisk Lego Mindstorm Rockband For hvem? 7. - 9. klasse Talentklasse Hvornår? Onsdage klokken 15.00-17.00 (med enkelte undtagelser) Hvor? På Viborg Ungdomsskole Reberbanen 13

Læs mere

2015/2016. Ishøj Kulturpakke DAGTILBUD. Ishøj Kommune ISHØJ KULTURPAKKE 2015/2016 1

2015/2016. Ishøj Kulturpakke DAGTILBUD. Ishøj Kommune ISHØJ KULTURPAKKE 2015/2016 1 2015/2016 Ishøj Kulturpakke DAGTILBUD Ishøj Kommune ISHØJ KULTURPAKKE 2015/2016 1 ISHØJ KULTURPAKKE KUNST OG KULTUR TIL DAGTILBUD I ISHØJ Børn og unges møde med kunst og kultur inspirerer og stimulerer

Læs mere

Bilag 3. Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K. Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X?

Bilag 3. Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K. Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X? Bilag 3 Interview med leder af Film-X Kari Eggert Fortager d. 8-11-2013, København K Interviewer: Hvordan og på hvilket grundlag opstod Film-X? Eggert: Det var helt tilbage i 1997-1998 hvor der var en

Læs mere

Pædagogisk læreplan 0-2 år

Pædagogisk læreplan 0-2 år Barnets alsidige personlige udvikling: Overordnet mål: Barnet skal vide sig set og anerkendt. Barnet oplever at møde nærværende voksne med engagement i dets læring, udvikling og liv. At barnet oplever

Læs mere

Rev. 24/9 2012 - Side 1 af 5

Rev. 24/9 2012 - Side 1 af 5 Rev. 24/9 2012 - Side 1 af 5 Info om projektet A Technicolor Dream Part 4 En festival hvor computer og kreativitet møder mennesker til spændende samvær og udfoldelse. Vi sigter mod at det kommende Campus

Læs mere

THE ARTIST 1-ÅRIG EFTERUDDANNELSE FOR MUSIKALSKE, KUNSTNERISKE OG KREATIVT UDØVENDE

THE ARTIST 1-ÅRIG EFTERUDDANNELSE FOR MUSIKALSKE, KUNSTNERISKE OG KREATIVT UDØVENDE THE ARTIST 1-ÅRIG EFTERUDDANNELSE FOR MUSIKALSKE, KUNSTNERISKE OG KREATIVT UDØVENDE 1-årig etterutdannelse THE ARTIST FOR MUSIKALSKE, KUNSTNERISKE OG KREATIVT UDØVENDE THE ARTIST HANDLER OM DIG SOM KUNSTNER.

Læs mere

Hvor kommer du fra? Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser. Lærervejledning INTRODUKTION TIL FORLØBET

Hvor kommer du fra? Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser. Lærervejledning INTRODUKTION TIL FORLØBET Hvor kommer du fra? Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser Lærervejledning INTRODUKTION TIL FORLØBET Håb, frygt og eventyrlyst er følelser, der er forbundet med vandring fra et land til et andet. Både

Læs mere

Bilag 5. Projekt Sounougal 90441

Bilag 5. Projekt Sounougal 90441 Projekt Sounougal 90441 Bilag 5 Sounougal betyder vores bål på wolof, som er det officielle sprog i Senegal. Sen gal betyder deres bål. Musik og dans er en stor del af afrikansk kultur. Senegal, som huser

Læs mere

Filmfortællinger med lyd

Filmfortællinger med lyd Beskrivelse af workshoppen Hvordan kan en honningmelon bruges til at lave lyden af et fald? Hvorfor bruger man musik i en film? Hvordan får man en skov til at lyde som en skov? Og hvad er det egentligt

Læs mere

KURSER PÅ MADAKADEMIET 2014

KURSER PÅ MADAKADEMIET 2014 KURSER PÅ MADAKADEMIET 2014 Mad Events Byliv Rejse Lige midt i København ligger Danmarks nye højskole: Suhrs Madakademiet. Her får du masser af hands-on i køkkenerne, møder nogle af byens bedste kokke

Læs mere

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre.

Der indgås 4-årige aftaler, dels mellem Københavns Kommune og Kulturministeriet og dels mellem Københavns Kommune og de enkelte teatre. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat og Presse NOTAT Til Kultur- og Fritidsudvalget Udkast til principper for valg af små storbyteatre 2017-2020 Bilag 1 København har som hovedstad

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit)

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) BILLED VÆRKSTEDET Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) Vibeke Krog Sidsel Brix maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2011 BILLED VÆRKSTEDET Billedværkstedet er en lille kunstskole

Læs mere

Emilius Bærentzen en portrætkunstner i guldalderens Danmark

Emilius Bærentzen en portrætkunstner i guldalderens Danmark Emilius Bærentzen en portrætkunstner i guldalderens Danmark Tale ved åbningsreception 23. Januar 2014 Peter Christensen Teilmann Direktør, Teatermuseet i Hofteatret Velkommen til jer alle. Mit navn er

Læs mere

Dato: 22. 23. november 2014 Sted: Dramatikeruddannelsen og Teatret Svalegangen, Aarhus.

Dato: 22. 23. november 2014 Sted: Dramatikeruddannelsen og Teatret Svalegangen, Aarhus. (839 Dage, Baggaardteatret, Foto: Rico Feldfoss) Vidnesbyrdets Dramaturgi - Seminar om researchbaseret dramatik Dato: 22. 23. november 2014 Sted: Dramatikeruddannelsen og Teatret Svalegangen, Aarhus. Dramatikeruddannelsen

Læs mere

www.tomasbjornsson.dk

www.tomasbjornsson.dk CURRICULUM VITÆ mobil e-mail web 2005-2007 Illustrator/grafi sk designer 4087 6114 tb@tomasbjornsson.dk, blog.tomasbjornsson.dk Rådmand Steins Allé 9, 3. th. 2000 Frederiksberg Uddannelse Cand.mag i visuel

Læs mere

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen.

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen. Sæson 2014/15 Volume 2 Nyhedsbrev FAVRSKOV MUSIKSKOLE Indhold Julehilsen...1 Kirkekoncert i Røgen...2 Julegalop og Lucia...2 Bazartilbud...3 Fotos fra Bazaren...3 Nye rytmikhold...4 Kommende arrangementer...4

Læs mere

Hemmelige Stier. Årsrapport 2013

Hemmelige Stier. Årsrapport 2013 Hemmelige Stier Årsrapport 2013 KMØ Hemmelige Stier er et delprojekt under KOMON, som er et af 9 projekter under kulturaftalen Kulturmetropol-Øresund, der er indgået mellem 26 kommuner, Region Hovedstaden

Læs mere

Referat: Konference om Publikumsudvikling

Referat: Konference om Publikumsudvikling Referat: Konference om Publikumsudvikling 12. november 2013 Introduktion til 4 begreber indenfor publikumsudvikling, v/ Dorte Hartmann (Dansk Live) (Video om publikumsudvikling optaget på Dansk Live seminar,

Læs mere

SurveyXact Semesterevalueringsrapport Læring og Forandringsprocesser, Aalborg 7. semester efteråret 2013. Køn. Alder

SurveyXact Semesterevalueringsrapport Læring og Forandringsprocesser, Aalborg 7. semester efteråret 2013. Køn. Alder SurveyXact Semesterevalueringsrapport Læring og Forandringsprocesser, Aalborg 7. semester efteråret 2013 Om evalueringsundersøgelsen Evalueringsskemaet er udsendt til 69 studerende den 4. februar 2014.

Læs mere

PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE

PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE Litteratur, teater, dans, billedkunst og musik FFB - FAGLIGT FORUM FOR BØRNEKULTUR 2008 FAGLIGT FORUM FOR BØRNEKULTUR Fagligt Forum for Børnekultur er et fagligt netværk

Læs mere

2012> 2013 PREMIERE 30. JANUAR 2013>STORE SCENE. Kirsebærhaven

2012> 2013 PREMIERE 30. JANUAR 2013>STORE SCENE. Kirsebærhaven 2012> 2013 PREMIERE 30. JANUAR 2013>STORE SCENE Kirsebærhaven KIRSEBÆR- HAVENaf ANTON TJEKHOV Oversættelse: Jens Christian Lauenstein Led efter tysk version af Angela Schanelec Bearbejdelse: Alexa Ther

Læs mere

Statens Teaterskole (STS) STUDIEORDNING FOR UDDANNELSEN TIL SCENEINSTRUKTØR

Statens Teaterskole (STS) STUDIEORDNING FOR UDDANNELSEN TIL SCENEINSTRUKTØR Indholdsfortegnelse: Indledning s. 2 1: Uddannelsens betegnelse på dansk og engelsk s. 2 2: ECTS normering s. 2 3: Adgangskrav og optagelsesprocedure s. 2 Adgangskrav Optagelsesprocedure 4: Formål s. 3

Læs mere

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen 3 workshops der handler om sociale kompetencer, empati, følelser og forskellige udtryksformer. Teatereventyr er en fortælleform der inddrager børnene

Læs mere

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45.

AKTIVITETER 2014/15 TIDSPUNKTER FOR OMVISNINGER I KUNST OG DESIGN: KL. 9:15 ELLER 10:45 ELLER 12:15 ELLER 13:45. AKTIVITETER 2014/15 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Billedkunst/ Billedkommunikation/ Udstilling og formidling/ Eleven kan formidle viden med billeder

Billedkunst/ Billedkommunikation/ Udstilling og formidling/ Eleven kan formidle viden med billeder Opgaveforslag til de kreative fag Nedenstående opgaver er alle relateret til temaet Vær kreativ. På hjemmesiden finder du vejledninger og videoer, der gør det nemt at gå til de enkelte opgaver. Tegn mayaernes

Læs mere

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden

Det sker i Brøndby. Kulturhuset Brønden KULTURKALENDER SEPTEMBER 2015 Det sker i Brøndby Søndag den 13. september kl. 10.00 Kulturløbet 2015 Kulturhuset Brønden Kulturkalender September 2015 Det sker i Brøndby KULTURKALENDER SEPTEMBER 2015 Udstillinger:

Læs mere

Tag på danseoplevelser med professionelle dansere - og få hele børnehaven i bevægelse.

Tag på danseoplevelser med professionelle dansere - og få hele børnehaven i bevægelse. Foto: Jens Hemmel Tag på danseoplevelser med professionelle dansere - og få hele børnehaven i bevægelse. Et danseprojekt med otte kommuner og 39 børnehaver på Sjælland i efteråret 2010 og foråret 2011.

Læs mere

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.!

Hold%Øje%uge%35.% Jubilæum% %30%år % Det%skal%fejres!%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30!% Kære!alle.! Jubilæum% %30%år % Sæt % Det%skal%fejres%%?%fredag%d.%6/9%kl.%14?16.30% Viharplanlagt,atvibruge2dagetiljubilæumsGforberedelser.Alle klasserneforbereder2boder.derbliverbådeaktivitetsgog madboder,derkommerunderholdning,ogsåerderbestiltgodtvejr

Læs mere

fra Værkstedet: Værkstedet Hjortebro. Solsikkevej 3 6100 Haderslev. Værkstedet Hjortebro:

fra Værkstedet: Værkstedet Hjortebro. Solsikkevej 3 6100 Haderslev. Værkstedet Hjortebro: Værkstedet Hjortebro: Ledelse: Marianne Møller er områdeleder for Haderslev kommunes beskyttede værksteder. Der ansættes ny værkstedsleder på Hjortebro 1. august 2010. Tlf. og Mail: 73530030. Mail lehe@haderslev.dk.

Læs mere

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. AT LEGE ER AT LÆRE Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. Med udgangspunkt i Pandrup kommunes mål vedr. læreplaner, der skal tage højde for

Læs mere

Abonnement for institutioner 12 igen Ulven og geden barnevognen rod i kunsten velkommen lettere end mig

Abonnement for institutioner 12 igen Ulven og geden barnevognen rod i kunsten velkommen lettere end mig Institutioner 12//13 Information I sæson 12/13 tilbyder Teater Nordkraft sædvanen tro de meget populære abonnementer til tre teateroplevelser produceret specielt til de 2-4 årige og de 4-6 årige. Aldersinddeling

Læs mere

Dansk Talentakademi: Vision for Campus

Dansk Talentakademi: Vision for Campus Dansk Talentakademi: Vision for Campus vedtaget af bestyrelsen September 2014 Indledning Dansk Talentakademi tilbyder undervisning til ca. 150 elever fordelt på fem linjer: Musik Kunst og Design Dans Musical

Læs mere

Personlig og faglig udvikling. Vejen til et bedre studie og karrierer forløb

Personlig og faglig udvikling. Vejen til et bedre studie og karrierer forløb Personlig og faglig udvikling Vejen til et bedre studie og karrierer forløb Program for MM3 Supervision på studiejournaler og portofolier Hvilke kompetencegab er identificeret? Hvordan fyldes kompetencegabet

Læs mere

Koreografer i Danmark 2000

Koreografer i Danmark 2000 Koreografer i Danmark 2000 Baggrund, aktiviteter, formidling, økonomi m.v. Spørgeskema Læs venligst hele skemaet igennem, før du udfylder. Ikke alle spørgsmål vil være relevante for alle koreografer. Hvis

Læs mere

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE MED BILLEDHUGGERENS ØJNE Undervisningsmateriale til særudstillingen ILDSJÆL Anne Marie Carl-Nielsen 150 år BRANDTS, Jernbanegade 13, Odense ( tidligere Fyns Kunstmuseum ) Kære underviser De fire opgaver

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2014 Institution Vuc Lyngby Uddannelse Fag og niveau Hf/hfe Dramatik C Lærer(e) Anne David Koue (Birthe

Læs mere

DESIGNSKOLEN KOLDING

DESIGNSKOLEN KOLDING DESIGNSKOLEN KOLDING VISUEL IDENTITET FRA LOGO TIL WEBSITE Logoet kommunikerer, at skolen er et solidt fundament: en rå ramme med plads til alt hvad skolen indeholder, håndværket, designprocessen, de kreative

Læs mere

Hovedfagskompleks. Filmkomposition. Undervisningens læringsmål og indhold

Hovedfagskompleks. Filmkomposition. Undervisningens læringsmål og indhold Hovedfagskompleks har udviklet den studerendes kompositoriske evner og indsigt har fået en dybere forståelse af musikkens virkning under hensyntagen til de emotionelle og dramatiske elementer i det visuelle

Læs mere