Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk"

Transkript

1 Gratis e-bog om internetplatforme Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk

2 Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for informationen. Men måske hører du til de mange, jeg møder når jeg holder foredrag, seminarer, workshops og kurser, som helt ærligt stadig synes det er lidt svært at finde ud af til hvad og hvordan de forskellige digitale og sociale medier kan bruges. Derfor får du i denne lille handy haps af en e-bog en kort gennemgang af de mest brugte, digitale medier, og hvordan du kan bruge dem i din forretning, i dine kreative processer og til at formidle de budskaber, du i særlig grad brænder for at få ud i verden. Personligt mener jeg ikke at det vigtigste er at du siger noget på de platforme, du har til rådighed, men at du: 1. Kommunikerer indhold, som kan gavne dig i din branding 2. Kommunikerer for at formidle og ikke for at høre dig selv tale 3. Kommunikerer klogt, vidende og empatisk om ting, du brænder for, og som står dit hjerte nært 4. Kommunikerer på platformenes præmisser: Det er nemlig ikke det samme indhold, der gavner dig, dit brand og dit publikum på den ene platform som det er på den anden. Med andre ord: Det er ikke ligegyldigt, hvor du siger hvad. Hvis du læser mit MiniMagasin, ved du det allerede: Jeg er vild med kommunikation og med de muligheder der er for at flytte kunder, projekter og holdninger, når man griber det rigtigt an. Jeg håber, at du vil finde noget i denne e-bog, som kan gavne dig og dit projekt. God læselyst og kærlig hilsen, Julia og holdet bag Lahme ApS

3 Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 3 Sociale netværk De sociale netværk, der bliver beskrevet her, giver dig mulighed for at dele din hverdag med dine venner, din familie og dit netværk. Der er masser af professionelle muligheder på disse platforme, hvis bare du bruger dem rigtigt. Facebook Facebook er et digitalt netværk, hvor du kan tale med andre mennesker, uploade billeder og holde kontakten ved lige med venner, bekendte og forretningsrelationer. Når du opretter dig selv eller dit firma på Facebook, får den en profil, der indeholder de oplysninger, du ønsker at dele med andre. Den mest brugte funktion på Facebook er en statusopdatering, det vil sige en lille meddelelse, hvor du fortæller dine kontakter, hvad du laver lige nu, tænker på etc. Meddelelsen vil være synlig for dem, som du er venner med på Facebook. Facebook har 900 millioner aktive brugere på verdensplan og er dermed den mest anvendte sociale platform lige nu, og ganske sensationelt er Facebook blevet børsnoteret. Sådan kan du bruge Facebook: Som forening eller forretning kan du også oprette en profil på Facebook og bruge den som platform til at sprede dit budskab eller i mindre grad sælge dine produkter. Du kan for eksempel lave en statusopdatering hvor du fortæller om et nye produkt, opfordrer dine kontakter på Facebook til at kommentere på en ide, du har fået, eller lignende. På den måde kan du opnå en uformel og hurtig dialog med dine kunder og forretningspartnere. Twitter Twitter kan bedst forklares som en miniudgave af Facebook. Men hvor du på Facebook kan opbygge et udvidet CV via din profil, er Twitter kun en statusopdaterings-tjeneste, hvor du kan skrive en sætning eller to ud til folk om for eksempel et nyt produkt eller en ide, du har fået. Når man skriver ud på Twitter, kaldes det at Tweete, og til forskel fra på Facebook skal folk her abonnere på dine tweets. Du giver altså ikke tilladelse til, at nogen læser det, du skriver, som på Facebook, men du melder noget ud, som andre kan vælge om de vil læse. Sådan kan du bruge Twitter: På Twitter kan du kort og godt fortælle om nyheder du synes er spændende for andre. Det kunne være en ny vare i din butik, et nyt koncept, du har udviklet, eller en spændende artikel, som du har læst. Twitter bliver dog allermest brugt til at dele links. Når du deler et link, viser du også, hvad der interesserer dig, og hvor vidende og dygtig du er.

4 Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 4 Google+ Google+ er et socialt netværk, der har lidt samme funktion som Facebook. Google+ har dog ikke så mange brugere (endnu). På Google+ inddeler du dine kontakter i såkaldte Google Circles, hvor du kan have en Circle for dine kolleger, venner, din familie osv. På Google+ kan du dele statusopdateringer, billeder og film med dine venner, og du kan selv følge dine kontakter fra hver Circle. Sådan kan du bruge Google+: Ud over at du kan opretholde kontakten med dine venner, kan du også bruge Google+ professionelt. Du kan fx oprette en Google+ Firmaside, hvor du opretter en side for din virksomhed, som du linker til fra din hjemmeside og omvendt. Det smarte ved en Google+ Firmaside er, at har du lavet et indlæg på din Google+ Firmaside med et link til din hjemmeside, vil det være virkelig godt repræsenteret i søgeresultaterne på Google, hvilket jo kan være en god måde at promovere sin virksomhed på.

5 Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 5 Professionelle netværk De professionelle netværk, som her bliver beskrevet, kan du bruge til at skabe og opretholde professionelle forbindelser. De er oplagte, når du er jobsøgende eller selv vil rekruttere, men de er også vigtige for dig, når du skal opbygge og vedligeholde relationer. LinkedIn LinkedIn er et erhvervsorienteret digitalt netværk og en CV-database, hvor du kan have en professionel profil. I modsætning til fx Facebook er det ikke elementer fra privatlivet, du deler på LinkedIn, men til gengæld er det en mulighed for at skabe et professionelt netværk, hvor du kan skabe kontakter til brug for samarbejdsforbindelser, jobsøgning og rekruttering. På LinkedIn connecter du med andre for at skabe netværk, og du kan melde dig ind i grupper, der er relevante for din profession, hvor der fx bliver slået jobopslag op og udvekslet info om nye tendenser inden for dit felt. Inden for nogle brancher bliver LinkedIn brugt til at sælge videnstunge produkter og ydelser. Dette gælder for eksempel energisektoren og banksektoren. Sådan kan du bruge LinkedIn: LinkedIn er et oplagt karriereværktøj, hvor du opretter en profil, der indeholder dit CV, som du kan udfylde detaljeret med uddybende info om dine kompetencer, og du kan lave statusopdateringer som på Facebook, men opdateringerne er mere erhvervsorienterede. Mange arbejdsgivere bruger LinkedIn som rekrutteringsværktøj, men selvom du ikke er jobsøgende, er LinkedIn et virkelig godt redskab til at skabe og opretholde forbindelse til potentielle og allerede eksisterende samarbejdspartnere. BranchOut BranchOut er et professionelt netværk lidt i samme stil som LinkedIn, men det er knap så avanceret. BranchOut er bygget sammen med Facebook, så det er egentlig en udvidelse af din Facebook-profil, der fungerer som spiller i dit professionelle netværk, og som du kan bruge i forbindelse med jobsøgning. BranchOut har en meget bred skare af brugere, og det er derfor muligt at netværke professionelt med en bred skare af professionelle. Sådan kan du bruge BranchOut: Du opretter en profil på BranchOut via dit Facebook-login, så de to profiler er tilknyttet hinanden. På din profil på BranchOut kan du så indtaste dit CV og blive venner med dem, der er relevante for din netværk. Man kan anbefale sine venner på BranchOut, så hvis du sørger for at anbefale dem, du vil stå inde for, kan du også sørge for, at andre anbefaler dig. BranchOut tilbyder også rekrutteringsydelser.

6 Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 6 Dig og din forretning De platforme, der er samlet her, kan du bruge, hvis du vil fortælle om dig selv eller om din forretning. Med disse platforme inviterer du folk indenfor i dit univers, og dine besøgende har aktivt tilvalgt netop din side, når de kommer på besøg. Blogging En blog kan bedst beskrives som en åben, personlig dagbog på nettet. Her kan du fortælle andre, lige hvad du har lyst til, og dine læsere kan kommentere på det, du skriver. Du kan skrive tekster, uploade billeder eller videoer og fortælle om stort og småt. En blog skal helst være personlig, men den behøver ikke være privat. Kommunikationsformen er præget af dialog, og gør derfor bloggen til den ultimative indgang til dig for dine kunder. Noget af det vigtigste ved en blog er, at hver gang du opdaterer den, vil den automatisk sende en besked til søgemaskiner på nettet (eksempelvis Google) om, at her på dette site er der liv, hvilket vil trække besøgende til. Der findes uendelig anvendelsesmuligheder for bloggen, og jeg kan ikke udtrykke lige præcis, HVOR begejstret jeg er for dette medie. Sådan kan du bruge en blog: Når du bruger bloggen professionelt, kan du lade den være en platform til at fortælle om, hvad du kan, hvad der inspirerer dig og vise dine resultater frem. Du kan også bruge den til at spørge dine kunder om deres holdning og deres interesser. Tip: Læs også e-bogen: Kloge Kvinders Guide til Blogging og lær meget mere. Den kan downloades gratis på lahme.dk/kapacitet/e-bog Website Et website skal ses som et udvidet visitkort som præsenterer dig for dine kunder. Et website er mere statisk end en blog. Problemet med et website er at de ikke genererer nye hits, folk bliver altså ikke ved med at klikke sig ind på dit website for at læse det samme. Det er min holdning, at blogmediet i langt højere grad hjælper dig med at formidle det du kan og det du er, og tager højde for udviklingen i din forretning. Desuden er blogmediet ofte billigere at arbejde i. Sådan kan du bruge et website: Brug et statisk website som en art visitkort, men forvent ikke, at det hiver mange kunder i land til dig. I stedet for at få lavet et website, kan du vælge at lave en faglig blog, hvor du hele tiden skriver om det, du er bedst til, nemlig dit fagområde. Bloggen skal fungere som dit portfolio, og her kan du fortælle om alt det, du er god til, og som du brænder for.

7 Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 7 Nyhedsbrev Et nyhedsbrev er kendetegnet ved at dine modtagere selv har sagt ja til at modtage det. Du kan bruge din blog eller dit website til at skaffe dig tilmeldinger til dit nyhedsbrev. Et nyhedsbrev sendes oftest ud fra et internetbaseret program, som for eksempel MailChimp eller Campaign Monitor. Det er uhyre vigtigt, at du sikrer dig, at modtagerne selv har sagt ja til at modtage nyt fra dig, da udsending af nyhedsbreve med salg for øje ellers strider imod markedsføringsloven. Nyhedsbrevsmediet er særligt velegnet til at videregive informationer med salgsværdi: Kurser, workshops etc. Men samtidig er det min anbefaling at sørge for, at der altid er indhold af værdi også for dem, der ikke lige nu ønsker at købe noget af dig, for derigennem at styrke dit brand og ikke mindst den troværdighed og tillid, du opbygger, når du deler ud af dine faglige kompetencer. Sådan kan du bruge et nyhedsbrev: Du kan bruge nyhedsbrevet til at fortælle om nyheder, om din viden og til at styrke dit brand. Du kan bruge det til at kommunikere oplysninger med nyhedsværdi (deraf navnet ) til dine nuværende og kommende kunder. e-bog I markedsføring i dag er det at dele med sine kunder en kongstanke. I dag vil kunderne gerne vide, at du rent faktisk kan noget, før de køber det af dig. En e-bog er en helt fantastisk måde at gå i dybden med netop din særlige viden på og at vise verden, hvor kompetent netop du er. En e-bog er en kort lille bog, som du lægger ud på nettet for eksempel på din blog, som folk kan downloade og læse. Her deler du generøst ud af din viden og skaber måske stof til eftertanke og helt klart interesse og nysgerrighed for dine kompetencer og produkter, så folk får lyst til at købe af dine varer. Sådan kan du bruge en e-bog: Mit bedste råd er: Skynd dig at skrive en e-bog, for det er den allerbedste måde, du kan fortælle dine kunder på, hvad du kan, og at der er substans bag dine salgsrelaterede superlativer. Kort sagt vil en e-bog skaffe dig flere kunder.

8 Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 8 Billeddeling På nettet interagerer vi i dag mest ud fra visuals, altså billeder og film, og derfor er der også opstået en lang række billeddelingstjenester, hvor fællesnævneren er det visuelle. Vær dog altid opmærksom på, at den måde, vi finder frem til det visuelle på, er gennem ord og tekst. Pinterest Pinterest er et af de nyeste og stærkt voksende sociale netværk. Konceptet er simpelt: Du kan gemme det, du kan lide, på en virtuel opslagstavle og dele den med dine venner, som følger dig. På samme måde som på de fleste andre netværk, opretter du en profil, og her består din profil så af en samling af Pinboards (virtuelle opslagstavler), som du kan pinne (dele) billeder fra forskellige hjemmesider af ting, du kan lide. Efterhånden har du altså en stor samling af pins, som dine venner, der følger dig, kan se, og så husker du også selv, hvad du har set, du syntes om. Sådan kan du bruge Pinterest: Du kan bruge Pinterest til at dele billeder og videoer. Det smarte ved at pinne er, at der er rigtig mange repins på Pinterest, hvor andre netop pinner det billede, du har valgt at lægge ind på din profil, hvilket ved professionel brug kan give effektive brandingmuligheder for din virksomhed. Instagram Instagram er en smartphone-applikation, der gør, at du kan tage billeder og lægge dem direkte ind på din Instagram-side. Så kan de, der følger dig, se dine billeder like dem og kommentere på dem. Instagram er en fotodagbog, og du kan lægge billeder ind fra din hverdag. Sådan kan du bruge Instagram: Med Instagram fortæller du din historie gennem billeder, hvilket kan fungere rigtig godt. Du kan også følge dagligdagen hos dem, du følger gennem deres billeder.

9 Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 9 Polyvore Polyvore er et socialt netværk for modeinteresserede. Her kan du som bruger blive inspireret af nye trends og selv være trendskabende ved at kreere sets, som er en slags virtuel collage, der består af klip fra online shopping-sites, der beskriver lige netop din stil. Du kan på Polyvore søge på produkter og blive inspireret til nye indkøb til garderoben af de mange sets, som brugerne har samlet. Sådan kan du bruge Polyvore: Ud over at få inspiration inden for mode, skønhed og indretning ved at følge andre brugeres sets på Polyvore kan du også oprette din egen profil og kreere sets, som du deler på fx Facebook, Twitter, din blog eller lignende. De produkter, der er samlet i dit set har link direkte til webshoppen, de er fundet på, så hvis du har en butik, er det er god måde at hive besøgende ind på.

10 Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 10 Organisering og søgning Her er samlet et par gode sider, der hjælper dig til at søge oplysninger på nettet og at organisere de blogs, du alligevel ofte besøger. Google Reader Google reader er en service, du kan få adgang til gratis, hvis du har en google-konto. I google reader kan du abonnere på news feeds. Et news feed er en besked, du kan få, hvis der er sket noget nyt på en blog, som du gerne vil læse. På den måde behøver du ikke gå ind på alle de blogs, du gerne vil være opdateret på, men blot åbne din reader. Sådan kan du bruge Google Reader: Google Reader er det bedste redskab til at holde sig opdateret på. Du kan bruge funktionen til at følge med i, hvad der sker på dit felt, og hvad folk, der inspirerer, dig laver. Google Google er den mest brugte søgemaskine på nettet og også den med den bedste brugerflade (mener jeg). Når man søger på noget, kommer der en række hits op samt nogle reklamer ude i siden, som generes ud fra det, du søger på. I dag er det næsten altid sådan, at de fleste googler et firma, en person eller et brand, de ikke kendte i forvejen, for at skaffe sig flere informationer derom. Sådan kan du bruge Google: Det er først og fremmest vigtigt, at du med jævne mellemrum googler dig selv og ser, hvad der kommer op. Det kan være noget, som ikke er hensigtsmæssigt for dig eller din forretning, og som du skal prøve at få rettet eller fjernet. Når du indleder nye samarbejder, kan det også være en fordel at google dem, du skal arbejde sammen med. Google tilbyder desuden salg af annoncer, og en meget stor del af det danske annoncemarked er i den seneste tid tilfaldet Google. Tilbage står blot at beslutte, hvilke platforme du skal bruge hvordan, hvornår og i hvilket omfang. Det bedste råd, jeg kan give dig, er at begrænse dig og lægge en strategi, du kan overholde. Rigtig god arbejdslyst!

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Bliv ven med de sociale medier Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Hvorfor er vi her i dag. Vi bad om jeres input til det her kursus på

Læs mere

A Publication of Company XYZ

A Publication of Company XYZ A Publication of Company XYZ En guide for studerende om LinkedIn I guiden her får du tips til, hvordan du laver en grundlæggende LinkedIn-profil, og hvordan du kan bruge den til at synliggøre dig selv

Læs mere

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side?

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus er måske ikke det første du tænker på når du skal øge kendskabet til din virksomhed. I det følgende viser jeg hvorfor du

Læs mere

Case study: Pinterest

Case study: Pinterest Case study: Pinterest Hvad? Pinterest er en social medieplatform, der hovedsageligt fungerer som værktøj til at samle, dele og udforske visuelt indhold. Udbredelse, hvor mange, vækstpotentiale? Pinterest

Læs mere

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet?

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? 1) Den klassiske tilstedeværelse Visitkort hele pakken blogs Fora Netbutik Distribueret indhold 2) De sociale medier Facebook LinkedIn Twitter Faglige blogs

Læs mere

Sociale medier en katalysator for salget

Sociale medier en katalysator for salget Sociale medier en katalysator for salget Anne Tingleff 13/9 2012 2 Facebook versus LinkedIn i Danmark Sociale medier i Danmark Danmarks statistik 2011 54% af danskerne bruger sociale medier Ca. 85 % af

Læs mere

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind

UGE 47: Digitale Strategier. #stormvind UGE 47: Digitale Strategier En slide om Dorte Min passion: At påvirke virksomheder, så det kan mærkes! 20+ års erfaring fra IT-branchen Lever af at sælge viden & rådgivning Iværksætter lige som dig Social

Læs mere

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål?

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Sociale Medier eguide Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Kort om guiden Denne guide er lavet til dig, der synes, at det

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Online branding - er du ikke synlig på nettet, eksisterer du ikke! Magistrene forår 2015 v.abelone Glahn

Online branding - er du ikke synlig på nettet, eksisterer du ikke! Magistrene forår 2015 v.abelone Glahn Online branding - er du ikke synlig på nettet, eksisterer du ikke! Magistrene forår 2015 v.abelone Glahn Kilde: tatoosales.com Det Virtuelle Håndtryk Branding online Det virtuelle håndtryk består af det,

Læs mere

Sociale medier en guide for læger

Sociale medier en guide for læger Sociale medier en guide for læger 2012 SOCIALE MEDIER ER ALLE DIGITALE TJENESTER OG SIDER, HVOR BRUGEREN KAN BIDRAGE MED INDHOLD OG DELE DET MED VENNER OG RESTEN AF OMVERDENEN. DET GÆLDER FACEBOOK, LINKEDIN,

Læs mere

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling

Tjek-liste. Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Tjek-liste Har du styr på dine digitale vaner og værktøjer? Det har jeg styr på Kan vente Haster Tjeklisten er udarbejdet af Karin Høgh og Lisbeth Scharling Sådan bruger du tjeklisten: Bruge en times tid

Læs mere

Webinar om LinkedIn. Louise Holland Heide. Videncentret for Landbrug. 11. marts 2014

Webinar om LinkedIn. Louise Holland Heide. Videncentret for Landbrug. 11. marts 2014 Webinar om LinkedIn Louise Holland Heide Videncentret for Landbrug 11. marts 2014 Inden klokken bliver 15.15 kan du: Lige kort præsentere dig i chatten Dit navn, hvor du arbejder og med hvad Husk at du

Læs mere

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Social Media Strategi Muligheder og udfordringer November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Weblog: Hovedet

Læs mere

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn

Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Sådan får virksomheder succes med LinkedIn Ny bog fyldt med præcise vejledninger giver tip til, hvordan virksomheder kan få noget kommercielt ud af LinkedIn. Af Ulla Bechsgaard, Ledersucces.dk Arbejd professionelt

Læs mere

FÅ NYE KURSISTER VIA SOCIALE MEDIER

FÅ NYE KURSISTER VIA SOCIALE MEDIER FÅ NYE KURSISTER VIA SOCIALE MEDIER FÅ NYE KURSISTER VIA DE SOCIALE MEDIER 4 Introduktion 4 Tal om din passion 5 Find dine nye kursister 6 FACEBOOK 7 Kort om Facebook 7 Inden du går i gang 8 Sådan opretter

Læs mere

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Og så deler vi masser af viden Agenda Social Media et af dine ansigter udad til Social Media Value Chain Strategisk indgang ift. de digitale unge

Læs mere

Salg med LinkedIn Online kursus 4. Del

Salg med LinkedIn Online kursus 4. Del Salg med LinkedIn Online kursus 4. Del Vi går i gang præcis kl. 12 Kursus : Salg med LinkedIn nr. 1 Dato: september 2012 linkedin.com/in/olebachandersen Introduktion til kurset indholdet 1. Betydningen

Læs mere

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Hvad er Google Analytics? Hvem kan bruge det? Hvad kan Google Analytics bruges til? Google Analytics viser dig hvor dine kunder har fundet frem til

Læs mere

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k INFLUENCERS Nemt igang på internettet Kom hurtigt igang med det du er god til Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k STOR effekt - billig løsning Hej, jeg hedder Anders Søndergaard, og jeg er selvstændig

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Pia Fuglsang Bach, community redaktør, Berlingske. KAPITEL ET... 9 LinkedIn for virksomheder

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Pia Fuglsang Bach, community redaktør, Berlingske. KAPITEL ET... 9 LinkedIn for virksomheder INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7 Pia Fuglsang Bach, community redaktør, Berlingske KAPITEL ET... 9 LinkedIn for virksomheder Hvorfor have en virksomhedsprofil på LinkedIn?... 10 Overvejelser inden du

Læs mere

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Formålet I får indblik og mulighed til at tænke strategisk vedr. de sociale

Læs mere

Sådan beskytter du dit privatliv på Facebook - 1 - Grundlæggende oversigtsoplysninger - 2 - Deling fra Facebook - 3 - Applikationer og websites - 3 -

Sådan beskytter du dit privatliv på Facebook - 1 - Grundlæggende oversigtsoplysninger - 2 - Deling fra Facebook - 3 - Applikationer og websites - 3 - Sådan beskytter du dit privatliv på Facebook - 1 - Grundlæggende oversigtsoplysninger - 2 - Deling fra Facebook - 3 - Applikationer og websites - 3 - Blokeringslister - 4 - Kontrol af, hvordan du deler

Læs mere

Online tilstedeværelse

Online tilstedeværelse Online tilstedeværelse Modul 1: Online tilstedeværelse -Hvordan bygger jeg en hjemmeside og hvad skal den gøre for mig? Modul 2: Få flere kunder -Hvordan får jeg mine besøgende konverteret til nye kunder

Læs mere

Loyalitetsreglen. Folk køber fra dem, de kender

Loyalitetsreglen. Folk køber fra dem, de kender LinkedIn Velkommen Loyalitetsreglen Folk køber fra dem, de kender Grundlaget for succes Opbygning af netværk Løbende optimering, justering & udvikling Ressourcer til planlægning, administration & produktion

Læs mere

Digital læring - Kurser efterår 2015

Digital læring - Kurser efterår 2015 www.taarnbybib.dk Digital læring - Kurser efterår 2015 Tårnby Kommunebiblioteker Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Brug LinkedIn Professionelt Middelfart Erhvervscenter 26/02-13

Brug LinkedIn Professionelt Middelfart Erhvervscenter 26/02-13 Brug LinkedIn Professionelt Middelfart Erhvervscenter 26/02-13 LinkedIn nutidens digitale golfbane FAKTA Profil typer Netværk on & offline Personlige branding Den personlige profil basis Connections @

Læs mere

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard

Synliggør din virksomhed via de digitale medier. Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Synliggør din virksomhed via de digitale medier Ishøj, 2. maj 2013 ved Vækstkonsulent Per Nygaard Agenda Tidens tendenser i markedsføring Sociale medier, big data og indholdsmarkedsføring Behøver jeg så

Læs mere

Gruppér dine Facebook-venner... 2. Kontrollér dine venners adgangsniveau til din profil... 2. Bestem hvem der har adgang til dine fotos...

Gruppér dine Facebook-venner... 2. Kontrollér dine venners adgangsniveau til din profil... 2. Bestem hvem der har adgang til dine fotos... Styr dit privatliv på Facebook Hvorfor skal alle mine venner have en nyhed om, at jeg lige er gået fra kæresten? Hvorfor kan jeg lige pludselig optræde i en annonce for Anders Foghs fanside? Hvordan har

Læs mere

Danhost. Hjemmesideløsning

Danhost. Hjemmesideløsning Danhost Hjemmesideløsning Nem og billig hjemmeside Bestiller du en hjemmeside til din virksomhed hos Danhost, får du lavet et professionelt design, så du er sikret en hjemmeside der udstråler kvalitet.

Læs mere

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012.

Salg med LinkedIn. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg. Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. Din vært: Ole Bach Andersen linkedin.com/in/olebachandersen Salg med LinkedIn Online kursus. 2. udgave. Oktober 2012. 1. Del Betydningen af profilen og connections for salg Introduktion til kurset det

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del

Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del Salg med LinkedIn Online kursus 1. Del Vi går i gang præcis kl. 12 Kursus : Salg med LinkedIn nr. 1 Dato: september 2012 linkedin.com/in/olebachandersen Introduktion til kurset det praktiske 4 frokost

Læs mere

ERHVERVS FOTOGRAFERING

ERHVERVS FOTOGRAFERING ERHVERVS FOTOGRAFERING Poul Hansen Fotografi tilbyder erhvervsfotografering samt videoproduktion for virksomheder. Her er tale om virksomhedsportrætter, produktfotografering, vægudsmykning, tilpasset den

Læs mere

TWITTER OG #KVÆGKONGRES

TWITTER OG #KVÆGKONGRES SEGES 17-02-2015 Dorte Marcussen Projekt Videnformidling og dialog via nye kanaler TWITTER OG #KVÆGKONGRES Skriv #kvægkongres i tweets på Kvægkongressen Er klar til på #kvægkongres at se på de muligheder

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at bruge video

Sådan kommer du i gang med at bruge video Sådan kommer du i gang med at bruge video INDHOLD INDLEDNING... 3 DERFOR SKAL DU I GANG MED AT BRUGE VIDEO... 4 OVERVEJELSER... 5 SOCIALE MEDIER... 5 YOUTUBE... 6 OPDATER OFTE... 6 UDSTYR... 6 HVAD SÅ

Læs mere

Facebook guide for begyndere

Facebook guide for begyndere Facebook guide for begyndere Facebook er stor Facebook er ikke bare kraftfuldt. Det er fleksibelt. Ligegyldigt hvilken type virksomhed du kører, er der nok af forskellige markedførings-muligheder som du

Læs mere

LinkedIn som karriereredskab. Ulla Meinecke-Søes, ums@dm.dk

LinkedIn som karriereredskab. Ulla Meinecke-Søes, ums@dm.dk LinkedIn som karriereredskab Ulla Meinecke-Søes, ums@dm.dk Program og forventninger Hvad er LinkedIn og hvorfor LinkedIn? Nu går vi på LinkedIn Din profil, headline, summary, kontakter m.m. Pause Grupper,

Læs mere

SEO-strategi. Kunde logo

SEO-strategi. Kunde logo SEO-strategi Kunde logo Formålet SEO-strategien skal ved udførsel skabe mere trafik til KUNDE, samt styrke deres branding. SEO-strategien skal være med til at belyse nogle af de problematikker som KUNDEløser

Læs mere

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar

Åbne IT-værksteder fra oktober til og med februar KURSUSPROGRAM www.vordingborgbibliotekerne.dk Efteråret 2009 - foråret 2010 Kurserne afholdes tre steder i henholdsvis Vordingborg, Præstø og på Møn på følgende adresser: Vordingborg Bibliotek Kulturarkaden

Læs mere

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier Gode råd om... Markedsføring via sociale medier INDHOLD Indledning 3 Generelt om sociale medier 3 Reklameidentifikation 3 Markedsføringsloven og de sociale medier 5 Hvem er omfattet? 5 Samtykke 5 Hvad

Læs mere

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup #30DageMedBranding Følgende er en enkel guide til et bedre personligt brand på internettet. Processen løber over 30 dage og hver dag skal du gøre en ny ting. Nogen gange vil du blive nødt til at udskyde,

Læs mere

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland Marketing & Social Media - bliv du s med naboen Aalborg, Væksthus Nordjylland, 15.01.2015 Indhold Interkulturelt Erhvervs- og virksomhedskultur Sprog Markedsføring

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vil du gerne blive bedre til at bruge en computer, lære at bruge din digitale

Læs mere

Velkommen til Google AdWords for begyndere. 2011 Gorm Larsen & Zornig A/S - Not for use or distribution without written permission.

Velkommen til Google AdWords for begyndere. 2011 Gorm Larsen & Zornig A/S - Not for use or distribution without written permission. Velkommen til Google AdWords for begyndere Om IVÆKST - Etableret i 2003 som Firmastart - Offentlig-privat samarbejde Mål: at skabe vækst i nystartede og mindre virksomheder - I 2006 Relanceret - privat

Læs mere

Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013

Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013 Crossmedia Øvelse 4 d. 11/2 2013 Gruppe 7: Melissa, Line, Terese, Anita og (Sofie). Spørgsmål ud fra teksterne af Jenkins, Mossberg og Fuchs: Danmarksindsamlingen (Byg videre på jeres tidligere observationer

Læs mere

Netværk på sociale medier og etf.dk. Kommunikationsoplæg - Netværksmøde, 22. juni 2015

Netværk på sociale medier og etf.dk. Kommunikationsoplæg - Netværksmøde, 22. juni 2015 Netværk på sociale medier og etf.dk Kommunikationsoplæg - Netværksmøde, 22. juni 2015 Kort om KOM i Etf Hvem er vi Hvad laver vi Hvilke medier anvender vi Netværk på sociale medier og etf.dk Netværksmøde

Læs mere

Spørgeundersøgelse blandt eksterne deltagere i projekt Vi&Di

Spørgeundersøgelse blandt eksterne deltagere i projekt Vi&Di Spørgeundersøgelse blandt eksterne deltagere i projekt Vi&Di Brug af sociale medier mv. - Facebook - Dit brug af den digitale mulighed - privat og socialt Brug af sociale medier mv. - Facebook - Dit brug

Læs mere

Guidelines for brugen af. sociale medier i Børn og Unge

Guidelines for brugen af. sociale medier i Børn og Unge Guidelines for brugen af sociale medier i Børn og Unge Guidelines for brugen af sociale medier i børn og unge 2 Sociale medier som Facebook og Twitter fylder stadig mere i danskernes hverdag. Antallet

Læs mere

program * opsamling * skype foredrag * online markedsføring

program * opsamling * skype foredrag * online markedsføring dagens program * opsamling * skype foredrag * online markedsføring opsamling visuel identitet * hvad synes I? * pitch * s/h + negativ * farver Logo Logo Logo Web Tryk #0000ff Pantone Blue 072c C 100 M

Læs mere

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Account Mananger Vi tilbyder en engageret kundechef, som er tilgængelig i kontortiden via telefon, e-mail og Skype for at løse enhver problemstilling. Kundechefen

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

ROTARYs brand vi er, hvad vi gør!

ROTARYs brand vi er, hvad vi gør! ROTARYs brand vi er, hvad vi gør! AGENDA Kl. 18.00 Velkomst ved Guvernøren Kl. 18.10 Kort intro af Access PR og Karin Lund-Frank Kl. 18.20 Hvorfor fokus på branding og image? PR organisation og PR aktivitetskalender

Læs mere

Tips & ideer om kommunikation

Tips & ideer om kommunikation Tips & ideer om kommunikation Hvis du gerne vil vide Hvad du er gået glip af de sidste mange måneder, så fortvivl ej. Her er et uddrag af de (helt gratis og ultra nyttige) nyhedsbreve, der hver måned lander

Læs mere

PROMOVER MED BIG DATA

PROMOVER MED BIG DATA PROMOVER MED BIG DATA Vores systemer analyserer konstant real-time datastrømme om eksempelvis lokale vejrforhold, eller rejsemål. Informationerne kommunikerer systemet så direkte til dine digitale skærme.

Læs mere

Onsdags-workshops foråret 2014

Onsdags-workshops foråret 2014 Onsdags-workshops foråret 2014 Hver onsdag kl.15-17 Alle workshops er gratis 15. Januar: Google konto til meget mere end g-mail 22. januar: Google Chrome browseren fra Google 29. januar: NemID, borger.dk

Læs mere

Konkurrencereglerne på Facebook

Konkurrencereglerne på Facebook Konkurrencereglerne på Facebook Guide udarbejdet af Komfo Marts 2012 " Konkurrencereglerne på Facebook Marts 2012 Hvorfor denne guide? Facebook ændrer løbende deres konkurrenceregler, hvilket de senest

Læs mere

Turistens Digitale Rejse

Turistens Digitale Rejse Turistens Digitale Rejse Turistens Digitale Rejse RESEARCH / PLANNING LOYALTY / REFLECTION / SHARING BOOKING / PLANNING TRIGGER (DREAM) OUT OF MARKET INSPIRATION EXPERIENCE / ON-SITE-PLANNING / SHARING

Læs mere

Elektroniske netværk og online communities

Elektroniske netværk og online communities Elektroniske netværk og online communities BD272 Business Danmark juni 2010 Indholdsfortegnelse Hovedkonklusioner... 2 Indledning... 2 Metode og validitet... 2 Medlemmernes kendskab til online netværk

Læs mere

Alle vil have apps. En løsning til alle

Alle vil have apps. En løsning til alle Alle vil have apps Der er flere mobiltelefoner end indbyggere i Danmark 86 % af alle nye telefoner er en smartphone 20 % af alle søgninger på nettet er via mobiltelefon Over 80 % af alle køb indledes på

Læs mere

Rapporten er ganske gratis og du er velkommen til at videresende den uredigeret til andre, der kan have glæde af den.

Rapporten er ganske gratis og du er velkommen til at videresende den uredigeret til andre, der kan have glæde af den. Forord Tak for din interesse for denne minirapport. Jeg håber, du bliver inspireret til at arbejde aktivt med din mailingliste, så du kan skabe grobund for nye spændende relationer og endnu mere forretning.

Læs mere

tilrettelagt og faciliteret af: Charlotte Junge, Ejer af konsulenthuset JUNGE. Netværksekspert, Karriererådgiver, Konsulent, Forfatter.

tilrettelagt og faciliteret af: Charlotte Junge, Ejer af konsulenthuset JUNGE. Netværksekspert, Karriererådgiver, Konsulent, Forfatter. NETVÆRK VIRKSOMHEDSUDVIKLING Velkommen til Elektroteknisk Forenings netværksworkshop KARRIERERÅDGIVNING BESTYRELSESARBEJDE Udvikling af dine personlige netværkskompetencer tilrettelagt og faciliteret af:

Læs mere

Avanceret brug af. Berlingske Business Berlingsalen, 3. februar Annemarie Kirk, Haai

Avanceret brug af. Berlingske Business Berlingsalen, 3. februar Annemarie Kirk, Haai Avanceret brug af Berlingske Business Berlingsalen, 3. februar Annemarie Kirk, Haai Haai Fokus på digital rådgivning og forretningsudvikling Stiftet i 2011 af Annemarie Kirk, tidligere Digital udviklingschef

Læs mere

Digital tilstedeværelse Bliv synlig på nettet

Digital tilstedeværelse Bliv synlig på nettet Digital tilstedeværelse Bliv synlig på nettet Det er blevet vigtigere end nogensinde at være tilstede på de digitale platforme. Derfor har Esbjerg Erhvervsudvikling, i samarbejde med FET, Sydvestjysk Udviklingsforum

Læs mere

Velkommen til Seismonaut Learning

Velkommen til Seismonaut Learning Kurser Foråret 2013 Kurser i foråret 2013 Velkommen til Seismonaut Learning Den nyeste viden er omdrejningspunktet for alt vores arbejde i Seismonaut - og den vil vi gerne dele med dig, så det kan skabe

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

Digitale fodspor. Oktober 2013 henrik@knopper.dk

Digitale fodspor. Oktober 2013 henrik@knopper.dk Digitale fodspor Oktober 2013 henrik@knopper.dk Dagens program Hvad ved de om os? Fremtidens facebook Hvem er jeg IT Arkitekt Blogger Iværksætter Google: 2120 hits, Bing, Yahoo, DuckDuckgo:

Læs mere

TigerCMS Moduler. Oversigt. CMS modul. Nyhedsmodul. Brugermodul. Billede redigering. Billedsøgning. Hjemmeside Helbredstjek. Brugerdefinerede felter

TigerCMS Moduler. Oversigt. CMS modul. Nyhedsmodul. Brugermodul. Billede redigering. Billedsøgning. Hjemmeside Helbredstjek. Brugerdefinerede felter Oversigt CMS modul Nyhedsmodul Brugermodul Billede redigering Billedsøgning Hjemmeside Helbredstjek Brugerdefinerede felter Nyhedsbrev 49,- / mdr. Adgangsbegrænsning Søgning 49,- / mdr. 29,- / mdr. Tip

Læs mere

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden...

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden... Indholdsfortegnelse Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4 Skab overblik... 4 Fokuser på læseren... 6 Skil dig ud fra mængden... 6 Don t tell me show me... 7 Fokuser på, hvad læseren

Læs mere

som mindre virksomhed?

som mindre virksomhed? :: White paper :: Hvorfor gøre brug af Facebook Marketing Services, s mindre virkshed? Udarbejdet for Atanea ApS af: Sarah Agerklint, sarah@agerklint.dk Bachelor, English, International Marketing, Handelshøjskolen

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Kernekunderne: Iværksættere og lokale mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring med salg og marketing Har arbejdet

Læs mere

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden...

Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4. Skab overblik... 4. Fokuser på læseren... 6. Skil dig ud fra mængden... Indholdsfortegnelse Få mere ud af hjemmesiden - med SEO og gode webtekster... 4 Skab overblik... 4 Fokuser på læseren... 6 Skil dig ud fra mængden... 6 Don t tell me show me... 7 Fokuser på, hvad læseren

Læs mere

Workshop B: Lær at bruge LinkedIn

Workshop B: Lær at bruge LinkedIn Workshop B: Lær at bruge LinkedIn LinkedIn oplæg ved Dansk Journalistforbund Kreds 4 Østjylland (Netværkscafé) Hvad er Linkedin Socialt medie + meget mere! Professionelt netværk, pt. ca. 1.800.000 profiler

Læs mere

SYNLIGGØR DINE KOMPETENCER. Jacob Høedt Larsen Bastian Lind

SYNLIGGØR DINE KOMPETENCER. Jacob Høedt Larsen Bastian Lind SYNLIGGØR DINE KOMPETENCER Jacob Høedt Larsen Bastian Lind 1.oplæg oktober 2009 Er du dig selv på nettet? Bliv det på 2 timer om ugen Bliv en del af Din Online Profil Denne e-bog er til dig, der vil opbygge

Læs mere

Guide. For lærere i Slagelse Kommune KLÆDT PÅ TIL DIGITAL DANNELSE

Guide. For lærere i Slagelse Kommune KLÆDT PÅ TIL DIGITAL DANNELSE Guide For lærere i Slagelse Kommune KLÆDT PÅ TIL DIGITAL DANNELSE Facebookvenner med eleverne? Ja og nej! Der kan være flere grunde til at være venner med sine elever på nettet, men først og fremmest bør

Læs mere

Social Selling Sælg B2B P2P med bla LinkedIn. Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling www.dortemollermadsen.dk www.stormvind.

Social Selling Sælg B2B P2P med bla LinkedIn. Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling www.dortemollermadsen.dk www.stormvind. Social Selling Sælg B2B P2P med bla LinkedIn Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling www.dortemollermadsen.dk www.stormvind.dk Emnerne Hvem er Stormvind? Hvad er Social Selling.. egentligt? Tid til

Læs mere

Vejen til de bedste kandidater Lær at bruge Jobindex CV-database effektivt

Vejen til de bedste kandidater Lær at bruge Jobindex CV-database effektivt Vejen til de bedste kandidater Lær at bruge Jobindex CV-database effektivt Indholdsfortegnelse Din direkte linje til kandidaterne... 3 5 gode grunde... 4 Husk... 5 Sådan kommer du i gang... 6 Søg løs...

Læs mere

Få flere tilfredse kunder, større omsætning og flere tilmeldte til dit nyhedsbrev

Få flere tilfredse kunder, større omsætning og flere tilmeldte til dit nyhedsbrev Juhlsens guide til online julehandel 5 gode råd til danske detailbutikker Få flere tilfredse kunder, større omsætning og flere tilmeldte til dit nyhedsbrev 1. Du kommer langt med god service God kundeservice

Læs mere

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG

SocialTime. Du kan gøre opmærksom på din nye Facebook-side eller app uden at bruge penge på reklamer. Gratis markedsføring START I DAG S O M M E R 2 0 1 3 SocialTime Skab din forretning på Facebook Gratis markedsføring Du tror allerede på værdien af Facebook markedsføring - det er derfor du læser dette nu, ikke? Du kan gøre opmærksom

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Iværksætter her på Vækstfabrikken Kernekunderne: Lokale virksomheder eller mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring

Læs mere

Hjælpeguide til Digitalisér.dk

Hjælpeguide til Digitalisér.dk Hjælpeguide til Digitalisér.dk Hvad er Digitalisér.dk Digitalisér.dk er et socialt netværk og værktøj som du kan anvende på flere forskellige måder. Har du viden som du ønsker at dele og debattere med

Læs mere

Salg med LinkedIn Online kursus 4. Del

Salg med LinkedIn Online kursus 4. Del Salg med LinkedIn Online kursus 4. Del Vi går i gang præcis kl. 12 Kursus : Salg med LinkedIn nr. 2 Dato: oktoberber 2012 linkedin.com/in/olebachandersen Introduktion til kurset indholdet 1. Betydningen

Læs mere

Guide til en. SOCIAL mediestrategi

Guide til en. SOCIAL mediestrategi 9 essentielle spørgsmål Guide til en SOCIAL mediestrategi 1 At bruge sociale medier handler om at styrke relationen til familie, venner, bekendte, men de kan også bruges til at styrke relationen til kunder,

Læs mere

Aaby Advice Online Strategi, konceptet.

Aaby Advice Online Strategi, konceptet. Aaby Advice Online Strategi, konceptet. Online strategi Måling og analyse Forbedringsforslag Løbende opfølgning ONLINE STRATEGI Vi sætter os ind i jeres situation internt (teknisk setup, organisationen

Læs mere

EKSPORT ONLINE. Stå stærkt I andre lande på Google og de sociale medier

EKSPORT ONLINE. Stå stærkt I andre lande på Google og de sociale medier EKSPORT ONLINE Stå stærkt I andre lande på Google og de sociale medier De 4 hovedpunkter Eksport og udvikling: Hvordan står virksomheden rigtigt i andre lande Online tilstedeværelse: Hvordan bliver virksomheden

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen

Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Strategi for brugerinvolvering: Robinson Ekspeditionen Valg af TV program og begrundelse: Vi har valgt at lave en strategi for brugerinvolvering for Robinson Ekspeditionen (RE). Programmet er stadig kongen

Læs mere

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland

Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland Kend din kunde Succesrig markedsføring i Tyskland - og bliv du s med naboen Interkulturelt Erhvervs- og virksomhedskultur Sprog Branding Pricing Globalisering og digitalisering Web & sociale medier Google

Læs mere

Kommunikationsværktøj

Kommunikationsværktøj Hjælp til selvhjælp Kommunikationsværktøj Gode overvejelser til projektlederen om interessenter og kommunikation o o Tænk over projektets interessenter og over kommunikationen af jeres projekt fra start

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

Kom flyvende fra start

Kom flyvende fra start Kom flyvende fra start Palmgren Marketing Ejer: Malene Palmgren Kernekunderne: Iværksættere og lokale mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 10 års erfaring med salg og marketing Har arbejdet

Læs mere

Alt du behøver at vide som Maker på Crate

Alt du behøver at vide som Maker på Crate Alt du behøver at vide som Maker på Crate København, maj 2015 Crate er dit sted! Det er dine produkter og det er din butik. Vi er vildt begejstrede for at have dig med ombord og vi er sikre på, at vi går

Læs mere

Indhold 1 SÅDAN BRUGER DANSKE MEDLEMSORGANISATIONER SOCIALE MEDIER 2. Resumé 3. Om undersøgelsen 4

Indhold 1 SÅDAN BRUGER DANSKE MEDLEMSORGANISATIONER SOCIALE MEDIER 2. Resumé 3. Om undersøgelsen 4 Indhold Indhold 1 SÅDAN BRUGER DANSKE MEDLEMSORGANISATIONER SOCIALE MEDIER 2 Resumé 3 Om undersøgelsen 4 Undersøgelsens resultater 4 Hvilke organisationer er med i undersøgelsen? 4 Organisationernes størrelse

Læs mere