AD SILDS KIRKEBL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AD 2-2015 SILDS KIRKEBL"

Transkript

1 Kirkebladet på Sild SILDS KIRKEBLAD 2 marts - maj 2015

2 2 Silds kirkeblad 2 Kirkelige handlinger Fødselsdage Frieda Johannsen år 27. marts 2015 Inge Ahrends - 95 år 3. april 2015 Paula Gerth - 85 år 30. marts 2015 Dronning Margrethe II - 75 år 16. april 2015 Kaj Andersen 60 år 5. maj 2015

3 Silds kirkeblad 2 3 Konfirmation søndag den 3. maj 2015 i Staldkirken kl Paul Laines Leander Baute - Tinnum Finn-Luca Röhner - Vesterland Dåb Torge Sven Jensen Leif Terje Jensen 17. januar 2015 i Skt. Niels kirke Vesterland/Hannover Bisættelse Elke Müller februar 2015 Vesterland

4 4 Silds kirkeblad 2 Seniorklubben 11. marts 2015 Seniorklubben mødes kl. 15 i klublokalet i Kejtum til kaffe og kager. Præsten viser lysbilleder fra Beatles byen Liverpool. 8. april 2015 Seniorklubben mødes kl. 15 i klublokalet i Kejtum til kaffe og kager og spilledag. 9. maj 2015 Seniorklubben tager på udflugt til Søby Brunkulsmuseum beliggende 12 km syd for Herning. Brunkulsområdet kaldes også Danmarks Ruhrdistrikt. Spisning i Hotel Dalgas i Brande og besigtigelse af Uhre gamle Købmandsgård.

5 Silds kirkeblad 2 5 Foreningsnyt SSFs Silds generalforsamling Onsdag den 4. februar 2015 holdt SSF Sild sin anden generalforsamling siden grundlæggelsen i medlemmer og gæster var mødt frem, hvoraf 36 stemmeberettigede valgte en ny og noget mindre bestyrelse. Valg til bestyrelsen SSF Silds nye bestyrelse 2015: Formand: Jon Hardon Hansen Næstformand: Karin Horup Kasserer: Silke Nielsen 1. bisidder: Inge Bennör Maether 2. bisidder: Angelika Eck 3. bisidder: Maike Hauschildt 4. bisidder: Heiko Möller 1. revisor: John Nielsen 2. revisor: Walter Johannsen Delegerede til amtsgeneralforsamlingen: Jon Hardon Hansen Heiko Möller Peter Petersen Angelika Eck Delegerede til landsmødet: Heiko Möller Karin Horup Maike Hauschildt Afsked Kasserer Gregor Manthey samt bisidderne Nina G. Sørensen og Maren Sowada tog ikke imod genvalg. Der skal lyde en stor tak for deres indsats for foreningen i de forgangne to år.

6 6 Silds kirkeblad 2 Medlemstal Den 11. februar 2013 var SSF Silds medlemstal på 331. Den 1. januar 2014 var det steget til 340. Den 4. februar 2015 var medlemstallet på 356. En medlemsfremgang på 25 over to år. Ny bestyrer til Kulturhuset Den 31. marts 2015 flytter bestyrer Nina G. Sørensen fra øen. Det betyder, at der skal findes en ny bestyrer med ansættelse fra og med den 1. april i år. Stigningen skyldes ikke mindst åbningen af List danske Kulturhus i april Et højt aktivitetsniveau i de smukke lokaler og en øget udlejning af rummene har ført til nyoptagelser. List danske Kulturhus Der er i løbet af året investeret en del i forsamlingshuset. Bl.a. finansierede bestyrelsen en renovering af toiletfaciliteterne i kælderen, så man nu kan være dem bekendt over for husets brugere. Endvidere er der foretaget en del anskaffelser af hensyn til ønsket om en udvidelse af arrangements-tilbuddet. I forlængelse af en generøs donation på over 3000 til anskaffelse af TVanlæg, er der blevet investeret i et højtalersystem. Da det store rum også skal bruges til kunstudstillinger, er der blevet installeret skinner til ophængning af billeder og malerier. Anskaffelserne er dels finansieret gennem donationer og huslejeindtægter på godt og vel 1600 om året. SSF Silds aktiviteter List: I kulturhuset er der i 2014 gennemført 43 arrangementer med i alt godt og vel deltagere. Et flot og meget højt aktivitetsniveau for så lille en landsby. Vesterland: Da SSF i Vesterland mangler egnede lokaler til foreningsaktiviteter har arrangementstilbuddet i øens by begrænset sig til bestyrelsesmøder, adventsfest i Fritidshjemmet, de fire danske film i Kinowelt og en vellykket præmiere, nemlig Familieaktivitetsdagen i april i samarbejde med børnehaven, skolen og Fritidshjemmet på Hans Meng-skolen. Godt og vel 100 mennesker, forældre, børn, elever, foreningsmedlemmer og venner fra Danmark (Grindsted- Billund Grænseforening) og fastlandet deltog i et flot arrangement, som agtes gennemført igen i 2016.

7 Silds kirkeblad 2 7 Det er bestyrelsens håb, at udvidelsen og renoveringen af skolen, som påbegyndes i 2016, også tilgodeser medlemmernes ønske om et multifunktionsrum. Et kulturcenter, der lægger rum til både pædagogisk virke og foreningsaktiviteter. Kejtum: De arrangementer, der trækker mange mennesker til Kejtum er Årsmødet, tøj- og loppemarkederne samt idrætsstævner. Derudover lægger klublokalet over hallen rum til den dansk-frisiske seniorklubs møder én gang om måneden, hvor godt og vel 20 til 30 seniorer møder op hver anden onsdag i måneden til kaffe, kage og underholdning. Der er blevet indhentet et tilbud på et nyt køkken hos Jens-Peter Sievers Sylter Küchen i Vesterland. Projektet ligger på ca Hørnum I Hørnum er aktivitetsniveauet reduceret som følge af fraflytning fra landsbyen. Antallet af gudstjenester er skåret ned fra seks til fire om året og sammenkomster i SSF regi begrænser sig til fællesbrunch på Hauschildts terasse i august og adventskaffe hos Maike efter gudstjenesten den 3. søndag i advent i Skt. Thomas. Aktive Kvinder Sild benytter sig af klublokalet én gang om ugen, hvor der bliver prøvet kræfter med dansk håndarbejde. Endelig trækker SSF Silds Aktiv Café Sild to gange om måneden omkring 20 personer til fællesspisning, socialt samvær samt forskellige lege og spil både inden- og udenfor Kejtumhallen. Nyt køkken i Kejtum På initiativ af SSF Sild blev der i januar måned holdt et fællesmøde i klublokalet for at drøfte køkkenfaciliteterne i hallen. Det blev konstateret, at køkkenet ikke lever op til de krav myndighederne stiller til hygiene ved offentlige arrangementer. SSF Silds regnskab Foreningens regnskab i 2014: Indtægter: ,39 Udgifter: ,11 Saldoen på kontoen pr : 3.112,65 Kassebeholdningen: 6.662,69 Saldo i alt: 9.775,34

8 8 Silds kirkeblad 2 SSV Silds nyvalgte bestyrelse Formand: Peter Erichsen Næstformand: Manfred Koch Kasserer: Jörg Sonntag Protokolfører: Angelika Ingwersen-Martens 1. bisidder: Klaus Jensen 2. bisidder: Helga Sauermann Mindretallets punchbod To dage inden jul og to dage mellem jul og nytår blev der fra mindretallets punchbod solgt gløgg, æbleskiver og Hot Dogs ved den Tykke Wilhelmine. Overskuddet deles som sædvanligt ligeligt mellem en dansk og en tysk forening/ organisation, hvis virke er almennyttigt. I år gik overskuddet på 2 x 1650 til bespisning af Kejtum tyske menigheds seniorer og til den danskfrisiske seniorklubs arbejde. Ved en højtidelighed i det tyske menighedslokale i Kejtum den 9. februar overrakte Inge Bennör, SSF Sild, på vegne af Silds mindretal pengene til Irmgard Froeschel og Erika Henningsen, Aktive Kvinder Sild, hhv. den dansk-sindede tyske sognepræst Susanne Zingel.

9 Silds kirkeblad 2 9 Kirkenyt Nyt stakit I november måned leverede tømrer Eberhard Jensen et nyt stakit til præstegården. Termokander Menighedsrådet har anskaffet 10 nye termokander hos IMERCO i Tønder. Sina Beermann Kriminalforfatteren Sina Beermann, Hørnum, har i februar i år udgivet en bog om Sild, som hedder 111 Orte auf Sylt die man gesehen haben muss. Ét af de 111 fotografier af forskellige steder på øen viser den danske menigheds klokkestabel indviet september Til hvert billede har forfatteren skrevet en sides tekst. Der er en del forkerte oplysninger om Staldkirken, som forfatteren er ansvarlig for.

10 10 Arrangementer Silds kirkeblad 2 6. marts marts 2015 Kvindernes internationale bededag begynder med en gudstjeneste kl i Skt. Jørgen kirke i List. Årets tema er kvinderne på Bahamas. Efter andagten inviteres der til fællesspisning kl i List danske Kulturhus marts 2015 DKS inviterer alle interesserede til årets Christianslystmøde under overskriften Når virkeligheden trænger sig på. Det handler om kristendom, magt og politik i anledning af 75-året for Danmarks besættelse. Foredragsholdere er: Prof. dr. theol Martin Schwarz Lausten om Folkekirkens rolle under besættelsen Lars N. Henningsen, tidl. Leder af studieafdelingen om Dansk Kirke i Sydslesvig under nazismen Prof. dr. theol. Svend Andersen om Religion og politik i Folkekirkens Danmark Tilmelding: Sognepræst Mattias Skærved, Tønning, under mailadr: skaerved@kirken.de DKS afholder den landsdækkende konfirmandlejr på SdU s kursussted i Christianslyst ved Sønderbrarup.

11 Silds kirkeblad marts marts 2015 Dansk film i Kinowelt kl Den 12. april 2015 vises i original med danske undertekster. Kapgang en drama-komedie fra foregår over et par uger i året Martin er en habil kapgænger og i fuld fart på vej ind i de voksnes rækker. Han skal nemlig snart I konfirmeres. Men en tung skygge lægger sig over hans familie og resten af den lille provinsby, da hans mor 19. april 2015 pludselig dør ganske ubelejligt. For hvad gør man, når man både er forelsket i Kristine og måske også lidt i sin bedste ven, Kim? Og når ens far er kuldsejlet af sorg og opsøger byens sexede damefrisør, og man oveni både skal time sin egen seksuelle debut og planlægge bordplanen til sin konfirmation? Man keder sig ikke i Sønder Omme! Entré: april marts 2015 D S H F O R E N I N G E N A F S Y D S L E S V A K T I V E I G K V I N D E R SSF Sild inviterer til påskelotto i List danske Kulturhus kl Aktive Kvinder inviterer til loppemarkedet i Kejtumhallen fra kl Aventoft menighed inviterer til Sydtønder amts Egnskirkedag begyndende med en gudstjeneste i Aventoft sognekirke med efterfølgende fællesspisning og foredrag i det danske menighedshus i Aventoft. Afgang fra Vesterland banegård kl Bonn-København Erklæringernes 60-års jubilæum fejres i Berlin ved en festakt i Slesvig-Holstens parlamentariske repræsentation under tilstedeværelse af Tysklands og Danmarks udenrigsministre og repræsnetanter for det tyske og det danske mindretal. Dansk film i Kinowelt kl Den vises i original med danske undertekster. All inclusive en komedie fra 2014 handler om kaotiske Ditte på 30 og hendes storesøster, den alt for fornuftige Sigrid, som tager til Malta med deres mor Lise, for at fejre hendes 60-års fødselsdag. Lise er lige blevet forladt af sin mand, pigernes

12 12 Silds kirkeblad april 2015 fortsætter far, og de to søstre er ikke helt enige om, hvordan de skal få deres ulykkelige mor op af kuldkælderen igen. Som ferien skrider frem, udvikler den sig til et absurd trekantsdrama, hvor søstrene stædigt kæmper om Lises kærlighed og opmærksomhed i et virvar af charter, jalousi, familiemønstre, løgne, disco og en fingerfærdig bartender, der hedder Antonio maj 2015 Foto: Pitichinaccio 29. april 2015 Stor forældreaften på Hans Mengskolen. 9. maj 2015 Årets FUEV kongres afholdes i Vesttrakien i det østlige Grækenland hos det tyrkiske mindretal i byen Komotini. 25. maj 2015 Silds dansk-frisiske seniorklub tager på udflugt til Danmark og besigtiger bl.a. Brunkulsmuseet i Søby ved Herning. 10. maj 2015 Økumenisk pinsemandags gudstjeneste i Skt. Nicolai kirke kl i Vesterland. Facebook DKS s kirkedag begynder med en festgudstjeneste kl i Gottorp slotskirke. Efterfølgende fællesspisning og kirkedag ifølge vedtægterne på A.P. Møller-skolen Menigheden på facebook

13 Silds kirkeblad 2 13 Påskehilsen Sild danske menighedsråd ønsker det danske og frisiske mindretal på øen en glædelig påske! Guds velsignelse Iris Frank, menighedsrådsformand Tanker om påsken! Opstandelsen giver mit liv mening og retning og muligheden for en ny begyndelse uanset omstændighederne. Robert Flatt, amerikansk præst Lad jer ikke synke ned i fortvivlse. Vi er påske-folket og halleluja er vores sang. Pave Johannes Paul II Selve opstandelsen er ikke en begivenhed i den historiske fortid. Alt, hvad den historiske kritik kan bevise, er, at de første disciple kom til tro på opstandelsen. Rudolf Bultmann, tysk teolog Modtag hver dag som en opstandelse fra døden, som en ny glæde ved livet. William Law, britisk teolog Enhver afsked er en forsmag på døden; enhver genforening er en forsmag på opstandelsen. Arthur Schopenhauer, tysk filosof Og han forsvandt for vores øjne, så vi kan vende tilbage til vores hjerter og finde ham der. For han forsvandt, og se, han er her. Augustin, kirkefader Døden er opslugt og besejret. Død, hvor er din sejr? Død, hvor er din brod? Paulus til Korintherne Således er det også med de dødes opstandelse. Hvad der bliver sået i forgængelighed, opstår i uforgængelighed. Hvad der bliver sået i vanære, opstår i herlighed. Hvad der bliver sået i svaghed, opstår i kraft. Paulus til Korintherne

14 14 Sild danske vuggestue Silds kirkeblad 2 Hedigenwai 5 - Vesterland Åbningstider fra kl Kontaktperson: Børnehaveleder Kai Tove Zilkenat Tlf Mail: boernehave@web.de SERVICE SPALTEN Adresser Menighedsrådsformand: Iris Frank Mobil: iris77@hotmail.de Kasserer: Ellionor Nissen tlf danskkirke-sild@t-online.de Sognepræst: Jon Hardon Hansen tlf , mobil: fax , hansen@kirken.de Spendenkonto: Saldo per : 919,75 Ferie: Jeg holder ferie fra tirsdag den 7. april til og med lørdag den 19. april Pastor Henriette Knudsen, Læk, passer embedet fra den 7. til den 12. april, tlf Pastor Jens Bach Nielsen, Aventoft, passer embedet fra den 13. til den 18. april og fra den 13. til den 17. maj 2015, hvor jeg er på FUEV kongressen, tlf Organist: David Kaplan, tlf Sognemedhjælper & kirketjener: Hildegard Erichsen, tlf Kirketjener: Katrin Haas, tlf Silds kirkeblad Redaktion: Jon Hardon Hansen (ansvarsh.) Layout: Layout & Copy, Sydslesvigsk Forening e.v., Flensborg Næste nummer udkommer juni HUSK! Betal din kirkeskat Kirkeskat indbetales til: Nospa Vesterland IBAN: DE BIC: NOLADE 21 NOS Donationer til renovering af Staldkirken: Nospa Vesterland BLZ: Kto:

15 Silds kirkeblad 2 Attentat på friheden 15 Det var vel kun et spørgsmål om tid, hvornår Danmark ville blive ramt af en terrorhandling, som den vi blev vidne til lørdag den 14. februar 2015 i København. Et islamistisk angreb på et af vort demokratiske samfunds mest skattede værdier nemlig ytringsfriheden. Men også et perfidt angreb på det mosaiske trossamfunds eksistensberettigelse. I en presseerklæring udsendt af SSV dagen efter hedder det, at når Danmark bliver ramt af terror bliver Sydslesvig det også. Det er rigtigt. For også vort mindretal og civilsamfund er forankret i de demokratiske værdier Danmark og Norden bygger deres folkestyrer på. Og ligesom København huser det danske mindretal SSF en jødisk menighed og dens synagoge i én af vore bygninger, i hvilken de frit kan dyrke deres Gud. Mandag den 16. februar blev der erklæret landesorg i Danmark, hvorfor Dannebrog blev flaget på halv. Den dag blev der naturligvis også flaget på halv i Sydslesvig. Der er stemmer og ryster i Danmark, der siger, at verden derhjemme er anderledes efter den 14. februar, Valentinsdag. Der er dem, der mener, at den forandring der er sket, er, at fællesskabet i befolkningen er styrket. At man står skulder ved skulder i en dybfølt solidaritet på tværs af etniske, kulturelle og/eller religiøse forskelle. Denne solidaritet blev netop demonstreret, da over danske kristne, jøder og muslimer to dage efter terrorangrebet gik fra Krystalgade i det indre København, hvor sikkerhedsvagten Dan Uzan blev skudt foran den jødiske synagoge og hen til kulturhuset Krudttønden på Østerbro, hvor filminstruktøren Finn Nørgård mistede livet. På samme måde må mindretallet stå skulder ved skulder sammen med vore landsmænd i kampen mod radikaliserede menneskers trusler mod og angreb på vore demokratiske frihedsrettigheder og jødernes naturlige ret til i vort civiliserede samfund at være jøder uden angst for at kunne miste livet af den grund. Det Sydslesvigske Samråd holdt på hele mindretallets vegne mandag den 16. februar på Flensborghus et minuts stilhed for ofrene for terrorhandlingen. Jon Hardon Hansen, Sild - Söl

16 Gudstjenester 6. marts 2015 kl Skt. Jørgen List 8. marts 2015 kl Vesterland Kvindernes internationale Bededag 3. søndag i fasten Fællesspisning i Kulturhuset kl Barnedåb Den urene ånd 15. marts 2015 kl Christianslyst Midfaste Bespisning af 5000 Konfirmandlejr 22. marts 2015 kl Vesterland 29. marts 2015 kl Skt. Thomas Hørnum Mariæ bebudelse Palmesøndag Englen Gabriel Jesu indtog 3. april 2015 kl Vesterland Langfredag Jesu korsfæstelse 5. april 2015 kl Vesterland Påske 19. april 2015 kl Aventoft kirke 26. april 2015 kl Vesterland 3. maj 2015 kl Vesterland 10. maj 2015 kl Slotskirken Slesvig 2. søndag e. påske 3. søndag e. påske 4. søndag e. påske 5. søndag e. påske 24. maj 2015 kl Vesterland Pinse 25. maj 2015 kl Skt. Nicolai Vesterland Jesu opstandelse dansk-tysk Den gode hyrde Egnskirkedag Jesu bortgang Talsmandens gerning Konfirmation Bed, og I skal få DKS kirkedag En anden talsmand dansk-tysk 2. pinsedag Økumenisk gudstjeneste 31. maj 2015 kl Vesterland Trinitatis Jesus og Nikodemus 7. juni 2015 kl Vesterland 1. søndag e. trinitatis Den rige mand og Lazarus

Silds kirkeblad nr. 2-2012 marts-april-maj. Arrangementer

Silds kirkeblad nr. 2-2012 marts-april-maj. Arrangementer Silds kirkeblad nr. 2-2012 marts-april-maj Kirkebladet på Sild Arrangementer Kirkelige handlinger Dåb Mats Ole Garber februar 2012 Spitz a. d. Donau/Østrig Fødselsdag Erich Hauck Kejtum 70 år 11. marts

Læs mere

AD 1 2014/2015 SILDS KIRKEBL

AD 1 2014/2015 SILDS KIRKEBL Kirkebladet på Sild SILDS KIRKEBLAD 1 december - januar - februar 2014/2015 2 Silds kirkeblad 1 Kirkelige handlinger Konfirmander 2014-2015 Fødselsdag Anna Lausten - 85 år 13. januar 2015, Kejtum Dødsfald

Læs mere

AD 2 Kirkebladet ts - maj 2013 SILDS KIRKEBL mar på Sild

AD 2 Kirkebladet ts - maj 2013 SILDS KIRKEBL mar på Sild SILDS KIRKEBLAD 2 marts - maj 2013 Kirkebladet på Sild 2 Kirkelige handlinger Fødselsdage Frieda Johannsen Kejtum -103 år 27. marts 2013 Bisættelse Silds kirkeblad 2 Peter Christian Heinrich Hartmann december

Læs mere

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 2

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 2 Kirkebladet på S ild SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 2 marts - maj 2017 2 Silds kirkeblad 2 Kirkelige handlinger Fødselsdage Søbisættelse Gernot Westendorf 50 år 27. december 2016 Alfred Steffen 28. december

Læs mere

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 2. marts - maj S ild

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 2. marts - maj S ild SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 2 marts - maj 2016 Kirkebladet på S ild 2 Silds kirkeblad 2 Kirkelige handlinger Guldbryllup Fødselsdage Oluf & Klara Gierlevsen 21. maj 2016 - Tinnum Foto: Peter Sawallich

Læs mere

AD SILDS KIRKEBL

AD SILDS KIRKEBL Kirkebladet på Sild SILDS KIRKEBLAD 2 marts - maj 2014 2 Silds kirkeblad 2 Kirkelige handlinger Konfirmation Søndag den 4. maj 2014 kl. 10.30 i den gamle bykirke Skt. Niels Maylis Roßberg, List Shauna

Læs mere

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 4

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 4 Kirkebladet på Sild SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 4 september - november 2015 2 Silds kirke- & foreningsblad 4 Kirkelige handlinger Dåb Jebbe Steigerwald august 2015 Flensborg/Vesterland Fødselsdage Valeska

Læs mere

SILDS KIRKEBLAD 1. december 2013 - februar 2014

SILDS KIRKEBLAD 1. december 2013 - februar 2014 SILDS KIRKEBLAD 1 december 2013 - februar 2014 Kirkebladet på Sild 2 Silds kirkeblad 1 Kirkelige handlinger Dåb Isabella Lorenzen 22. september 2013 Flensborg/ Fødselsdage Heinz Warnken Klixbøl - 70 år

Læs mere

Silds kirkeblad nr. 3 /2012 juni - juli - august. KIrkenyt

Silds kirkeblad nr. 3 /2012 juni - juli - august. KIrkenyt Silds kirkeblad nr. 3 /2012 juni - juli - august Kirkebladet KIrkenyt på Sild Kirkelige handlinger Fødselsdage Karen Rose Vesterland 65 år 2. februar 2012 Renate Krüger Vesterland 70 år 12. juli 2012 Barbro

Læs mere

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 1

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 1 Kirkebladet på S ild SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 1 december 2018 - februar 2019 2 Silds kirkeblad 1 Kirkelige handlinger Fødselsdage Dåb Willi Thomsen 80 år 8. januar 2019 Waldemar Petersen 85 år 18.

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

3. søndag efter påske

3. søndag efter påske 3. søndag efter påske Salmevalg Se, nu stiger solen, 754 I døden Jesus blunded, 221 Stat op, min sjæl, i morgengry, 224 En liden stund, 540 Nu takker alle Gud, 11 Dette hellige evangelium skriver evangelisten

Læs mere

AD 3 SILDS KIRKEBL juni - august 2014

AD 3 SILDS KIRKEBL juni - august 2014 Kirkebladet på Sild SILDS KIRKEBLAD 3 juni - august 2014 2 Silds kirkeblad 3 Kirkelige handlinger Dåb Simon Emil Bonato 20. april 2014 København/ Fødselsdage Claas-Erik Johannsen Kejtum - 50 år 22. april

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn marts - maj 2015 Foråret så sagte kommer... 2 Sådan lød titlen på Kaj Munks erindringsbog, og mens disse linjer skrives, står foråret på spring. Solen skinner,

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 3

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 3 Kirkebladet på S ild SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 3 juni-august 2018 2 Silds kirkeblad 3 Kirkelige handlinger Fødselsdage Traute Meyer 70 år 7. marts 2018 List Heinz Warnken 75 år 16. maj 2018 Klixbøl

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

24. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 18. november 2012 kl. 10.00. Salmer: 49/434/574/538//526/439/277/560 Uddelingssalme: se ovenfor: 277

24. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 18. november 2012 kl. 10.00. Salmer: 49/434/574/538//526/439/277/560 Uddelingssalme: se ovenfor: 277 1 24. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 18. november 2012 kl. 10.00. Salmer: 49/434/574/538//526/439/277/560 Uddelingssalme: se ovenfor: 277 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke på 24. søndag

Læs mere

H 3. 1/2019 april - september 2019 SYDTØNDER. Hvem Hvad Hvor. Kære medlem. Venlig hilsen amtsstyrelsen

H 3. 1/2019 april - september 2019 SYDTØNDER. Hvem Hvad Hvor. Kære medlem. Venlig hilsen amtsstyrelsen 1/2019 april - september 2019 SYDTØNDER H 3 Hvem Hvad Hvor Kære medlem Her kommer så den 3. udgave som dækker 2. og 3. kvartal 2019 - sommermånederne - vi ønsker her alle en rigtig god sommer! Her i bladet

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE

Påske og Pinse. Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække MUNKEBO KIRKE MUNKEBO KIRKE FOLKEKIRKEN MAR-APR-MAJ 2015 Påske og Pinse Morgenandagt hver fredag Påske- og midnatsmesse Konfirmationer i Munkebo Kirke Tanke og tro - en foredragsrække Tanke og tro - en foredragsrække

Læs mere

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt Maj 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi kører fra kirken kl. 9.30 og regner med at være

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE

SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE ved Asger Chr. Højlund fra Menighedsfakultetet. Tillæg til MF-bladet Marts 2018 7 andagter op til påske ved Asger Chr. Højlund fra Menighedsfakultetet. Tillæg til MF-bladet Marts

Læs mere

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 1

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 1 Kirkebladet på S ild SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 1 december 2017 - februar 2018 2 Silds kirkeblad 1 Kirkelige handlinger Fødselsdage Jytte Frank 60 år 22. juli 2017 Guldbryllup Eva Regine Jessen 70 år

Læs mere

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 4. september - november S ild

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 4. september - november S ild SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 4 september - november 2016 Kirkebladet på S ild 2 Kirkelige handlinger Guldbryllup Vielse Horst & Hilde Kiose 6. maj 2016 - Tinnum Fødselsdage David Kaplan - 60 år 25. juli

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

16. søndag efter trin. - Joh. 11, , 217, 750, 542 / 408, 474, 240 Magleby Udrust dig, helt fra Golgata, løft højt dit røde skjold!

16. søndag efter trin. - Joh. 11, , 217, 750, 542 / 408, 474, 240 Magleby Udrust dig, helt fra Golgata, løft højt dit røde skjold! 16. søndag efter trin. - Joh. 11,19-45 754, 217, 750, 542 / 408, 474, 240 Magleby Udrust dig, helt fra Golgata, løft højt dit røde skjold! Amen I dag for 15 år siden blev Vesten vækket af sin tårnerosesøvn.

Læs mere

Silds kirkeblad nr. 1-2012-2013 december - januar - februar. Arrangementer

Silds kirkeblad nr. 1-2012-2013 december - januar - februar. Arrangementer Silds kirkeblad nr. 1-2012-2013 december - januar - februar Kirkebladet på Sild Arrangementer Kirkelige handlinger Fødselsdage Gudrun Herr Morsum - 70 år 4. januar 2013 Inge Bennör Kejtum 70 år 27. februar

Læs mere

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec. 2014 - feb. 2015

Kirkebladet. Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec. 2014 - feb. 2015 Kirkebladet Den danske kirke i Lyksborg og omegn dec. 2014 - feb. 2015 Vær velkommen, Herrens år... 1. søndag i advent begynder det nye kirkeår, og årets epistelog evangelier vil blive læst fra 1. tekstrække.

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 4

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 4 Kirkebladet på S ild SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 4 september-november 2018 2 Silds kirkeblad 4 Kirkelige handlinger Fødselsdage Herle Jendrichsen 50 år 27. juli 2018 List Anett Vierow 50 år 30. juli 2018

Læs mere

Vanløse Frikirke. LÆS OM: TEMA: FASTE Tomme skåle Fastelavn Lederdag Kvindernes bededag Årsmøde Bøn for Burma Påske Der er brug for DIG

Vanløse Frikirke. LÆS OM: TEMA: FASTE Tomme skåle Fastelavn Lederdag Kvindernes bededag Årsmøde Bøn for Burma Påske Der er brug for DIG Vanløse Frikirke Kirkeblad februar og marts 2016 www.vanløsefrikirke.dk LÆS OM: TEMA: FASTE Tomme skåle Fastelavn Lederdag Kvindernes bededag Årsmøde Bøn for Burma Påske Der er brug for DIG 1 Dit kirkeblad

Læs mere

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke

KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY. Januar - Februar - Marts - April 2015. Foto: Alsted Kirke Januar Februar Marts April 2015 KIRKEBLADET TØDSØ ALSTED SDR. DRAABY Inde i bladet: Præstens side 2 Glimt fra sognene 3 Indsamling i kirkerne 4 Menighedsrådsmøder 5 Adresser 7 Foto: Alsted Kirke Præstens

Læs mere

Silds kirkeblad 4 /2012 september - oktober - november. Foreningsnyt

Silds kirkeblad 4 /2012 september - oktober - november. Foreningsnyt Silds kirkeblad 4 /2012 september - oktober - november Kirkebladet på Sild Foreningsnyt Kirkelige handlinger Fødselsdage Ilse Hartung Morsum 85 år 2. juli 2012 Günter Thomas Vesterland 70 år 30. september

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt April Såril 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi er blevet enige om at tage til Gerlev Legepark,

Læs mere

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31.

Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015.docx. Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Bruger Side 1 24-05-2015 Prædiken til Pinsedag 2015. Tekst. Johs. 14, 22-31. Den bedste og den sværeste højtid. Pinse betyder 50. 50 dage efter påskedag. 50 dage efter Jesu opstandelse. Så længe tog det

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

December Februar 2018

December Februar 2018 UGLE HERREDS DANSKE MENIGHEDER TARP KIRKE JARUPLUND KIRKE VANDERUP KIRKE December 2017 - Februar 2018 Lucas Cranach: Sankt Katharinas mystiske bryllup ca. 1516-18 (Wikimedia Commons) 2. søndag i advent

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Fællesmøde Onsdag den 16. januar kl. 14.00 på Hjemmet. Hyggeeftermiddag med musikalsk underholdning og fællessang ved Per Skærlund, Grindsted. Pris for entrè, underholdning

Læs mere

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015

Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Konfirmand i Nexø Kirke 2014-2015 Navn: Klasse: Jeg er døbt i Kirke d. Jeg bliver konfirmeret i Nexø kirke d. Min kirkegang Nr Søndagens navn Kirke Præstens underskrift 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Læs mere

Joh 16,16-22, s.1. Prædiken af Morten Munch 3 s e påske / 7.maj 2017 Tekst: Joh 16,16-22 DET STORE VENDEPUNKT

Joh 16,16-22, s.1. Prædiken af Morten Munch 3 s e påske / 7.maj 2017 Tekst: Joh 16,16-22 DET STORE VENDEPUNKT Joh 16,16-22, s.1 Prædiken af Morten Munch 3 s e påske / 7.maj 2017 Tekst: Joh 16,16-22 DET STORE VENDEPUNKT Vi er i Jesu lange afskedstale til disciplene dagen før hans død. Han forbereder dem i gådefulde

Læs mere

Juli 2013 - september 2013

Juli 2013 - september 2013 Juli 2013 - september 2013 Kirken med det glade smil s. 3 Siden sidst s. 4 Sommerfest og menighedsudflugt s. 5 Høstgudstjeneste i Herslev s. 7 Menighedens hjemmeside s. 8 Kirkehøjskole og guldkonfirmation

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

18:00:00. Ansgar 14:00. Ansgar. Menighedsrådsmøde 08-07-2015

18:00:00. Ansgar 14:00. Ansgar. Menighedsrådsmøde 08-07-2015 08-07-2015 18:00:00 Menighedsrådsmøde 10-07-2015 14:00 Ugeskursus "Intensiv koruge" på Jaruplund Højskole afsluttes med to åbne koncerter, en på Duborg Skolen kl. 11.00 og en i kl. 14.00. Dansk musik,

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er 25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er strålende hvidt. Alt der kunne tages ned blev båret ud af

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken

Mandag den 11. marts til lørdag den 16. marts 2013: Holstebro Kredsens Forårsmøder programmer kan fås i Kirken TAK Gunnar Clausen har valgt at stoppe som kasserer for Borgerklubben. Borgerklubben siger mange tak for indsatsen til Gunnar gennem de mange år, og velkommen til Inger Margrethe Nygård, der har overtaget

Læs mere

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål.

Omkring døbefonten. Svar på nogle meget relevante spørgsmål. Omkring døbefonten Svar på nogle meget relevante spørgsmål. *** Og de bar nogle små børn til Jesus, for at han skulle røre ved dem; disciplene truede ad dem, men da Jesus så det, blev han vred og sagde

Læs mere

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12

Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Alle Helgens søndag 2014 Mattæus 5, 1-12 Evige Gud, vor Far i Himlen hold vore døde i dine gode hænder og tag imod vore nyfødte, så at de erfarer, at de altid bliver ledet af din hånd nu og i evighed.

Læs mere

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 Nyhedsbrev nr. 20 - februar 2019 Hardsyssel Historisk Samfund udsender med jævne mellemrum et elektronisk nyhedsbrev til vores medlemmer med stort og småt om arrangementer,

Læs mere

Østergade 25 kl.19.30

Østergade 25 kl.19.30 NYT Drives af Luthersk Mission i Sønderjylland og støttes af Indre Mission Indbydelse tilvelkommen årsmøde i Lumi Syd, 2016 til Lumi RadioRadio Syd Onsdag den 16. marts i tiden, Toftlund Kære trofaste

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Tirsdag den 17. april kl i Forsamlingshuset.

Tirsdag den 17. april kl i Forsamlingshuset. GENERALFORSAMLING Tirsdag den 17. april kl. 18.00 i Forsamlingshuset. Spisning, derefter generalforsamling med dagsorden efter vedtægterne. På valg er: Lis Andersen (modtager ikke genvalg) Aase Hedevang

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Programlægning: Hjemmeside og Layout: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Programlægning: Hjemmeside og Layout: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M 2 0 1 5 Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Bestyrelsen: Carsten Christensen Formand 40 49 51 10 carstenvc@dsa-net.dk Tage Vig 64 6 0 10 tavi@post.tele.dk

Læs mere

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 2

SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 2 Kirkebladet på S ild SILDS KIRKE- & FORENINGSBLAD 2 marts - maj 2018 2 Silds kirkeblad 2 Kirkelige handlinger Fødselsdage Dåb John Nielsen 75 år 1. marts 2018 Claudia Infante 50 år 23. marts 2018 Bent

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431

Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431 Sidste søndag i kirkeåret I Salmer: 732, 332, 695, 365, 217, 431 Det er sidste søndag i kirkeåret og teksten om verdensdommen kan næsten lyde som en dør der bliver smækket hårdt i. Vi farer sammen, vender

Læs mere

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes Påskedag Det er påskemorgen, det er glædens dag vi samles i kirken for at markere kristendommens fødsel. For det er hvad der sker i de tidlige morgentimer kristendommen fødes ud af gravens mørke og tomhed.

Læs mere

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV

Motto: Under Dannebrog. Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Nr. 1 januar 2014 Motto: Under Dannebrog Marineforeningen s Kongens Lyngby Afdeling stiftet 4. april 1944 MEDLEMSBREV Hjemmeside: www.kongens-lyngby-marineforening.dk Marinestue: Sorgenfri Slot, Kongevejen

Læs mere

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej.

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 15. december 2013 Kirkedag: 3.s.i advent/b Tekst: Luk 1,67-80 Salmer: SK: 87 * 12 * 76 * 89 * 90,2 * 88 LL: 87 * 70 *78 * 123 (Luciagudstj) Vi kender sikkert

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

IMPULS. Valby. Marts - april 2012. Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby

IMPULS. Valby. Marts - april 2012. Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby IMPULS Marts - april 2012 Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby Valby AT TAGE PÅ FERIE Den sidste uge i januar havde vi muligheden for at tage på ferie. Og jeg, Anders, tror at de fleste af os kobler ordet

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Januar 2015 - april 2015

Januar 2015 - april 2015 Januar 2015 - april 2015 Siden sidst s. 4 Indkaldelse til generalforsamling s. 5 Foredrag s. 8 Spilleeftermiddag og Fastelavn s. 9 Særlige gudstjenester s. 9 Gudstjenester og Arrangementer s. 6 7 Adresser

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2016-17 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723

Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 1 Pinsedag I. Sct. Pauls kirke 19. maj 2013 kl. 10.00. Salmer: 441/434/283/403//290/723/439/287 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 Åbningshilsen I dag fejrer vi en begivenhed, en milepæl, noget, der kun sker

Læs mere

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD

HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD HUSBY SDR. NISSUM THORSMINDE KIRKEBLAD 56.årg. December Januar Februar Marts Nr.1 Et lidet barn så lysteligt blev af en jomfru båret, ej før, ej siden hørtes sligt, men kun i jubelåret, i tidens fylde,

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE

2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE 2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE 5 Onsdage 5 Gode film BIO Huset byder velkommen til en ny filmsæson. Vi har igen udvalgt 5 gode film, som vi viser onsdag formiddage. Fra kl.09.45 serverer vi frisk kaffe/te

Læs mere

2. påskedag 28. marts 2016

2. påskedag 28. marts 2016 Kl. 9.00 Burkal Kirke Tema: Møde med den opstandne Salmer: 229, 236; 241, 234 Evangelium: Joh. 20,1-18 "Sorg er til glæde vendt, klagen endt!" Disse linjer fra en julesalme kan passende stå som overskrift

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx

Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3.s.e.påske 2015, konfirmation..docx Lindvig Osmundsen Side 1 26-04-2015 Prædiken til 3. s. e. påske 20. Konfirmation Bording kirke. Tekst: Johs. 14,1-11. En vej gennem livet. I dag er vi samlet til konfirmation, i glæde, forventning og med

Læs mere

Åbningshilsen. + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen.

Åbningshilsen. + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. 1 6. søndag efter påske I. Konfirmation. Sct. Pauls kirke 21. april 2013 kl. 10.00. Salmer:402/192,v.16//192,v.79/123,v.1&v.9/123,v.7/1 5/11 Uddelingssalme: se ovenfor: 15 Åbningshilsen + I Faderens og

Læs mere

Det, der hjælper, når man har sorg, er at sørge

Det, der hjælper, når man har sorg, er at sørge Det, der hjælper, når man har sorg, er at sørge Prædiken holdt den 10. november 2013 i Havdrup kirke Dagen der også hedder 24.søndag efter trinitatis 2013 salmer: 402, 733, 660, 658 Teksten der prædikes

Læs mere

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14

Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Årsberetning Dalum Kirke 2013-14 Hvorfor mødes vi her? 41... Menighedsrådet aflægger beretning om rådets virksomhed i det forløbne år og orienterer om den planlagte virksomhed i det kommende år. Beretning

Læs mere

Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11.

Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11. Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11. Bor Jante i Bording? Jeg ved ikke om du kender Jante, eller om du nogen gang har mødt ham. Der siges at han

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde PRÆDIKEN PÅSKEDAG DEN 16. APRIL 2017 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 118,19-29; 1. Kor. 5,7-8; Mark. 16,1-8 Salmer: 218,233,238,241,234 Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af

Læs mere

VADUM KIRKECENTER 2.KVARTAL 2017 FORÅR

VADUM KIRKECENTER 2.KVARTAL 2017 FORÅR VADUM KIRKECENTER 2.KVARTAL 2017 FORÅR Ren by: Vær med til at gøre byen skønnere ved at samle skrald søndag den 2/4. Vi mødes i Byparken kl. 9.30 Hele byens dag: Lørdag den 20/5 bliver en festdag, hvor

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 3. søndag i Advent side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 3. søndag i Advent side 1 11-12-2016 side 1 Prædiken til 3.søndag i advent 2016. Engesvang, Christianshede Tekst. Matt. 11,2-10. Hvis man skulle sætte en farve på 3. søndag i Advent, som den kommer til os i gudstjenestens læsninger,

Læs mere

Sidste søndag efter helligtrekonger I. Sct. Pauls kirke 25. januar 2015 kl. 10.00. Salmer: 108/434/138/161//164/439/561/59.

Sidste søndag efter helligtrekonger I. Sct. Pauls kirke 25. januar 2015 kl. 10.00. Salmer: 108/434/138/161//164/439/561/59. 1 Sidste søndag efter helligtrekonger I. Sct. Pauls kirke 25. januar 2015 kl. 10.00. Salmer: 108/434/138/161//164/439/561/59. Åbningshilsen Med denne søndag er vi kommet til den sidste søndag efter helligtrekonger.

Læs mere

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29

Lis holder ferie i følgende perioder i juni og juli: Ferie i uge 27 og 28 Lis er på stævne i uge 29 Alle 4 søndage i juli måned, holder vi gudstjeneste samme med Roskide Baptistkirke i lighed med de foregående år. Roskilde Baptistkirke er beliggende på Vindingevej 32, 4000 Roskilde. Mandag den 3. juni

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53. 05-05-2016 side 1 Prædiken til Kristi Himmelfartsdag 2016. Tekst. Luk. 24,46-53. Joakim Skovgaards maleri i Viborg Domkirke samler betydningen af Kristi Himmelfartsdag og teksten som vi læste. Den opstandne

Læs mere

"I begyndelsen var ordet," begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os:

I begyndelsen var ordet, begynder Johannesevangeliet. Det er vigtigt for Johannes at gribe tilbage til begyndelsen og på den måde sige til os: Prædiken til 18. søndag efter trinitatis, 25/9 2016 Vor Frue Kirke Københavns Domkirke Stine Munch Da evangelisten Johannes vil fortælle evangeliet om Jesus Kristus begynder han historien på samme måde

Læs mere

I N D B Y D E L S E T I L M I N I - P I L G R I M S V A N D R I N G. i Gl. Havdrup Kirke

I N D B Y D E L S E T I L M I N I - P I L G R I M S V A N D R I N G. i Gl. Havdrup Kirke I N D B Y D E L S E T I L M I N I - P I L G R I M S V A N D R I N G i Gl. Havdrup Kirke Denne folder er ment som en hjælp til at se kirken på en anden måde. Ikke blot som en fin bygning vi som turister

Læs mere