Gør det selv subwooferkonstruktion med SLAPS slavebas enhed.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gør det selv subwooferkonstruktion med SLAPS slavebas enhed."

Transkript

1 Gør det selv subwooferkonstruktion med SLAPS slavebas enhed. 4 steps til din nye konstruktion med SLAPS slavebas SLAPS er en patenteret type enhed. SLAPS står for Symmetrically Loaded Audio Passive System (Symmetrisk ladet passivt lydsystem). Som navnet indikerer, er SLAPS opbygget symmetrisk hvilket udmærker den fra traditionelle passive enheder. Det eneste som en SLAPS har tilfælles med en traditionel slaveenhed er at den er passiv men så hører ligheden også op. 1. Hvorfor, hvordan og hvad gør jeg? Hvorfor anvende SLAPS slavebas i stedet for trykkammer eller basrefleks? SLAPS forøger en subwoofers effektivitet og evne til ultra lavfrekvent gengivelse ( meget dyb subbas )uden de ulemper som traditionelle konstruktioner har. SLAPS åbner op for nye subwoofer konstruktioner, hvor selv meget små kabinetter kan tunes til helt lave frekvenser. SLAPS kan derfor custom tunes til optimal drift i en bred vifte af kabinetstørrelser og enheds sammensætninger. Hvordan virker en SLAPS? En subwooferkonstruktion med SLAPS består af en aktiv bashøjttalerenhed, og et kabinet (trykkammer) hvor der foruden bashøjttaleren også er monteret en SLAPS slavebas enhed. SLAPS enheden er styret af den aktive enhed gennem det skiftevis tryk og modtryk (vakuum) som der opstår i et trykkammer kabinet når den aktive enhed spiller bas. Det giver en langt bedre effektivitet som skyldtes det større membranareal og det faktum at luftpartiklerne indeni kabinettet og udenfor kabinettet bevæger sig med samme hastighed og i nær fase 1. Ved eksempelvis en traditionel basreflekskonstruktion hvor systemet begrænses af at basrefleksportens luftpartikler ikke er i indbyrdes samme fase og hastighed som luftpartiklerne foran den aktive enhed. Hvad gør jeg for at komme i gang med min egen konstruktion? Du skal bestemme dig for hvilken størrelse bashøjttalerenhed som din konstruktion skal indeholde. 2. Indledende planlægning. 1 Fase betyder at den aktive enhed og SLAPS arbejder tæt på i takt, og samtidig skaber henholdsvis tryk og modtryk.

2 VALG AF BASENHED Du har nu sikkert allerede bestemt dig for hvilken størrelse bashøjttaler som du vil benytte og du har sikkert også en nogenlunde ide om hvordan og hvor stort dit baskabinet skal være. Her er nogle få retningslinier som du skal følge: Du kan i princippet selv vælge hvilken størrelse bashøjttalerenhed du vil bruge men det anbefales at bruge fra 10 tommer og opefter til 18 tommer. Der er i princippet heller ingen grænse for hvor mange basenheder eller SLAPS enheder du kan bruge i samme kabinet. Det er dog så enkelt at til en 12 tommer basenhed anvendes en 12 tommer SLAPS osv. Brug aldrig en SLAPS som er mindre end den aktive basenhed da det ikke er en effektiv konstruktion. En større SLAPS end aktiv enhed kan bruges uden problem. Der kan anvendes flere mindre SLAPS enheder bare de sammenlagt minimum svarer til membranarealet på den aktive enhed. Det er vigtigt at den valgte bashøjttaler er af typen LONG STROKE eller LONG THROW altså en bashøjttaler som er beregnet til subbas. Basenheden skal helst have en egenresonans på 30HZ eller derunder, og ikke over 35 HZ. Data for egenresonansen finder du i basenhedens manual eller tekniske vejledning. Den tekniske betegnelse kaldes for egenresonansen kaldes FS eller Fs, F0 men det kan også stå som resonansfrekvens, free air resonance eller bare egenresonans. Hvis den valgte højttalerenhed er af dårlig kvalitet kan det få indflydelse på effekten. Hvis den valgte bashøjttaler har en forholdsvis lille magnet så kan det give en mindre effekt. Vælg en basenhed med en stor magnet og en kraftig svingspole med høj viklehøjde og stor diameter. ( gælder ikke for neodynium 2 magneter som typisk er fysisk mindre) VALG AF KABINETSTØRRELSE Uanset hvilken størrelse basenhed du vælger så skal størrelsen på kabinettet bestemmes. Det som er vigtigt er at kabinettet udføres i massivt materiale som ikke vibrerer. Typisk 16 mm MDF eller tykkere kvalitet. Spånplade er også et udmærket materiale men mere porøst især på kanterne. Man kan også udføre sit kabinet i feks. acryl eller plexiglas. Det vigtigste er at kabinettet er helt tæt og ikke vibrerer. Når man anvender SLAPS er det meget meget 2 Neodynium er det kraftigste magnestiske materiale der findes og anvendes også til højttalermagneter, men meget sjældent til bashøjttaler enheder. Der en kun få producenter på markedet som anvender neodynium. Almindelige magneter er fremstillet af materialet Ferrit-Strontium som er et langt billigere tilgængeligt materiale og enkelte ekcentriske højttalermærker anvender Cobolt eller Alnico.

3 vigtigt at kabinettet er 100% tæt i alle samlinger og ved terminaler/enheder og SLAPS så ingen luft kan trænge hverken ind eller ud. Der vil nu i det følgende blive beskrevet hvilken kabinet størrelse der bør anvendes til de forskellige størrelser af enheder. Denne vejledning gælder alle long stroke enheder i alle fabrikater. Det er vigtigt at man ikke overskrider den maximale angivne kabinetvolumen da luftens partikler virker som en fjeder og for stort kabinet sænker det lineære output og øger forvrængningen. 10 tommer liter indvendig volumen trykkammer 12 tommer liter indvendig volumen trykkammer 15 tommer liter indvendig volumen trykkammer 18 tommer liter indvendig volumen trykkammer Jo større kabinet jo lavere systemresonans og ønskes et lille kabinet kan systemresonansen sænkes ved at tilføre vægt ifølge Step 4 i denne manual. KABINET FORTSAT Der må IKKE anvendes dæmningsmateriale af nogen art indvendig i kabinettet og husk at kabinettet skal være 100% tæt. Du skal sørge for at indrette dit kabinetdesign således at der er plads til både basenheden og SLAPS enheden. PLACERING AF DIN SLAPS PÅ KABINETTET Du kan placere din SLAPS enten på siden af kabinettet eller bag på kabinettet. Hvis du har plads på forsiden kan du også placere din SLAPS ved siden af den aktive basenhed. Hvis du placerer SLAPS lige ved siden af den aktive basenhed så kan du risikere at der omkring den akustiske egenresonans kan forekomme en fase udligning af luftens partikler og det kan forringe det samlede lydtryk i de dybeste bastoner. Jo lavere system resonansen er sat jo mindre en faktor er side by side placering. Det bedste resultat opnås ved placering bagpå kabinettet eller på siden. Man kan også placere SLAPS enheden i bunden af kabinettet, og dog skal man være opmærksom på at ved montage i bunden så kan man ikke tilføre ekstra vægt til membranmassen som vist i Step 4 i denne manual. Du har nu både et kabinet med en basenhed og en SLAPS monteret og der mangler kun at blive monteret ledninger til den aktive basenhed.

4 3. Færdigt arbejde og din nye subwoofer vil nu være i stand til at spille dybbas. Hvis du har fulgt vejledningen helt fra start så står du nu med en færdig subwoofer foran dig. Du behøver nu kun at tilslutte den til din basforstærker som du ellers ville have gjort. Du vil kunne høre at lyden og basgengivelsen er endnu bedre end med et almindeligt kabinet. De fleste vil nu læne sig tilbage og nyde musikken. For dem som ønsker at flytte grænserne for yderligere optimering er velkommen til at læse videre. 4. Dybbas tuning af din SLAPS subwooferkonstruktion med tilførsel af vægt til den bevægelige masse. Din SLAPS membran har en egenvægt som den er født med fra fabrikken. Denne egenvægt kan forøges og tilpasses det kabinet du har lavet så du opnår en dybere bas. En højere membanmasse sænker systemets samlede egenresonans og membranens enerti presser den mod lavere frekvenser. Alt hvad du behøver er en boremaskine, et bor, en bræddebolt, et par møtrikker og nogle spændeskiver samt en vægt ( evt en brevvægt )

5 I det specielt designede computerprogram som du finder på Skal du indtaste følgende Den nye ønskede systemresonans for din subwoofer i Hz 3 Den aktuelle kabinetvolumen som du har valgt i liter Computerprogrammet vil nu fortælle dig hvor meget vægt du skal tilføre membranen. VIGTIGT. Bemærk at eks 25 Hz som egenresonans er en meget dyb bas og 20 Hz er den dybeste frekvens som kan opfattes med det menneskelige øre. Der vil med SLAPS og en god basenhed være mulighed for at tune dit system helt ned til under 15 Hz som er det subsoniske område som kun kan mærkes som trykbølger. Du vil selvfølgelig forsøge at tune din egen konstruktion så langt ned som muligt men forsøg aldrig at tilføre mere ekstra vægt end gr da det kan være skadeligt for din højttalerkonstruktion. Praktisk eksempel Her er et praktisk eksempel på en konstruktion med en TremorX-124 basenhed fra Earthquake sound corporation. Det er bare et eksempels på en konstruktion og du kan frit vælge mellem mange andre muligheder. 3 Hz betyder Hertz som er den tekniske betegnelse for antal svingninger/bevægelser pr. sekund

6 Forslag kan være en terning med indvendig mål på 43 ltr og det mål er den volumen som Earthquakesound anbefaler til TremorX-124 som basrefleks. Jeg udelader selvfølgelig basrefleksporten da den ikke skal bruges. Jeg vælger den valgte kabinetstørrelse og tjekker at den ligger indenfor de fysiske rammer for kabinetvolumen som er bestemt i step 2 og det gør den. Så har du muligheden for at nå 21 HZ lineært med SLAPS 12 tommer og en TREMORX-124 uden at skulle tilføre nogen ekstra vægt. ( der er vist 9 gram men det antages for så lidt som lig 0. ) CUSTOM MADE FOR SLAPS 12 Please enter in the following values into the orange cells: Desired fb of enclosure in Hz = 21,0 Hz Actual Vb of enclosure in ft^3 = 1,50 ft^3 42,48 L Measured Sd of PR in m^2 = 0,0420 m^2 419,6 cm^2 Starting Mass of PR = 400 grams 14,11 oz. 0,88 lbs. Desired Number of PR's 1 PR(s) Calculated Dp (effective diameter PR) = 9,10 inches 23,11 cm 231,14 mm Calculated Vb in L (liters) = 42,48 liters Total mass required = 408,83 grams 14,4 oz. 0,90 lbs. Total mass required for each PR = 408,83 grams 14,4 oz. 0,90 lbs. Mass to be added to each PR = 8,83 grams 0,3 oz. 0,02 lbs. Med det tænkte eksempel har du med standard komponenter en særdeles velfungerende subwoofer.

Gør det selv subwooferkonstruktion med SLAPS slavebas enhed.

Gør det selv subwooferkonstruktion med SLAPS slavebas enhed. Gør det selv subwooferkonstruktion med SLAPS slavebas enhed. 4 steps til din nye konstruktion med SLAPS slavebas SLAPS er en patenteret type enhed. SLAPS står for Symmetrically Loaded Audio Passive System

Læs mere

Basrefleks kabinettet

Basrefleks kabinettet Basrefleks kabinettet Hvordan virker en basrefleks? Denne kabinet type er den mest populære da den typisk giver mere oplevelse af bas og en større belastbarhed. Inden du læser denne artikel vil jeg anbefale

Læs mere

Transmission Line fuldtone højttaler med Tang Band enheder

Transmission Line fuldtone højttaler med Tang Band enheder Transmission Line fuldtone højttaler med Tang Band enheder Dette design, TABAQ, tilhører Bjørn Johannesen, Bredkær 11, bjohannesen@post.cybercity.dk, 20 Hvidovre og er udviklet med simulering software,

Læs mere

Design af en Transmission Line fuldtone højttaler med Tang Band enheder

Design af en Transmission Line fuldtone højttaler med Tang Band enheder Design af en Transmission Line fuldtone højttaler med Tang Band enheder Dette design tilhører Bjørn Johannesen, Bredkær 11, bjohannesen@post.cybercity.dk, 20 Hvidovre og er udviklet med simulering software,

Læs mere

Design af en Transmission Line fuldtone højttaler med Tang Band enheder

Design af en Transmission Line fuldtone højttaler med Tang Band enheder Design af en Transmission Line fuldtone højttaler med Tang Band enheder Dette design tilhører Bjørn Johannesen, Bredkær 11, bjohannesen@post.cybercity.dk, 20 Hvidovre og er udviklet med simulering software,

Læs mere

TV HI-FI HØJTTALERTEKNIK

TV HI-FI HØJTTALERTEKNIK TV HI-FI HØJTTALERTEKNIK TV HI-FI HØJTTALERTEKNIK Montana højttalere - unikke, kompakte designhøjttalere Montana højttalerne er udviklet og produceres eksklusivt til Montana af en dansk højttalerspecialist

Læs mere

860w 1060w 1062w 1260w 1262w

860w 1060w 1062w 1260w 1262w DEUTSCH ENGLISH R E F E R E N C E 860w 1060w 1062w 1260w 1262w PORTUGUÊS DANSK SVENSK ITALIANO NEDERLANDS ESPAÑOL FRANÇAIS SUOMI Русский POLSKI R E F E R E N C E Tak fordi du valgte en Infinity Reference

Læs mere

Selvbyg; Kom godt fra start part 2

Selvbyg; Kom godt fra start part 2 Selvbyg; Kom godt fra start part 2 Subwooferen, byg den på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Fredag fyraften: Smut forbi byggemarkedet og få skåret pladerne groft til på mål.

Læs mere

BygSelv; Byg subwooferen på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Part 2

BygSelv; Byg subwooferen på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Part 2 BygSelv; Byg subwooferen på en weekend (Du kan bruge eksemplet på alle vores subwoofere) Part 2 Fredag fyraften: Smut forbi byggemarkedet og få skåret pladerne groft til på mål. Til eksemplet her, PCA

Læs mere

»Musik er en skøn form for terapi - hvis den gengives ordentligt«

»Musik er en skøn form for terapi - hvis den gengives ordentligt« Bagside 12 Forside + Om 1 Titel: Om FreQuence + Guide til Selvbyg Indhold: Forfattere: FreQuence Info (Karen-Louise Fejerskov, Mediegrafiker Elev, FreQuence) Selvbyg; kom godt fra start... (Torben Mikkelsen,

Læs mere

BygSelv; Så enkelt bygges en rigtig god højttaler; og et par design idéer. Part 3

BygSelv; Så enkelt bygges en rigtig god højttaler; og et par design idéer. Part 3 BygSelv; Så enkelt bygges en rigtig god højttaler; og et par design idéer Part 3 Der er taget udgangspunkt i en rigtig god monitor, men det kunne lige så godt have været en stor gulv-højttaler; princippet

Læs mere

Denne højttaler er udviklet til den enkelte bruger dig. En højttaler er en forholdsvis stor investering, hvis du er interesseret i en fullrange

Denne højttaler er udviklet til den enkelte bruger dig. En højttaler er en forholdsvis stor investering, hvis du er interesseret i en fullrange AYLI 1510 (As You Like It - 1, 5 og 10 tommer) En kamæleon blandt højttalere. Denne højttaler er udviklet til den enkelte bruger dig. En højttaler er en forholdsvis stor investering, hvis du er interesseret

Læs mere

Affugter KCC-520DB. drifts- og vedligeholdelsesvejledning

Affugter KCC-520DB. drifts- og vedligeholdelsesvejledning 64302901 drifts- og vedligeholdelsesvejledning 1 VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER ViVIGTIGE INSTRUKTIONER 1. Læs disse instruktioner grundigt inden aggregatet tages i brug. 2. ADVARSEL: Lad ikke børn lege

Læs mere

kompakthøjttaler SA comet

kompakthøjttaler SA comet kompakthøjttaler SA comet comet : a mass that moves around the sun and looks like a bright star with a tail markedets mest universelle højttaler SA comet er en anderledes måde at tænke om højttalere. Den

Læs mere

SUB840 02 BRUGERMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 PROBLEMLØSNING. w w w. a r g o n a u d i o. c o m 1

SUB840 02 BRUGERMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 PROBLEMLØSNING. w w w. a r g o n a u d i o. c o m 1 02 BRUGERMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 PROBLEMLØSNING w w w. a r g o n a u d i o. c o m 1 Brugermanual Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon

Læs mere

Nordisk innovation Porduktkatalog

Nordisk innovation Porduktkatalog Nordisk innovation Porduktkatalog ROTTESPÆR TX11 STOPPER ROTTErne FØR DE GØR SKADE VA-godkendt på Teknologisk Institut Fra Ø100 til Ø200mm, også til strømpeforet rør i ovenstående dimensioner Udført i

Læs mere

Forskellen på waveguides og horn

Forskellen på waveguides og horn Forskellen på waveguides og horn Af: Henrik Skinbjerg - 10/9-2016 Vores teknikekspert Henrik guider dig igennem forskellen på horn og waveguides - hvis der altså er en De fleste kender til horn og i de

Læs mere

en langtidsholdbar løsning er altid mere exact introduktion af SA exact

en langtidsholdbar løsning er altid mere exact introduktion af SA exact introduktion af SA exact SA exact er en universalhøjttaler, der tilbyder topklasse lydkvalitet en langtidsholdbar løsning er altid mere exact Ingen anden højttaler formår at kombinere placeringsfrihed,

Læs mere

(vist som kærresprøjte) BRUGSANVISNING: PULVEXEL Kærre/trailersprøjter. - 4 T Benzinmotor 102503. - 220V El-motor 102512. - 380V El-motor 102513

(vist som kærresprøjte) BRUGSANVISNING: PULVEXEL Kærre/trailersprøjter. - 4 T Benzinmotor 102503. - 220V El-motor 102512. - 380V El-motor 102513 (vist som kærresprøjte) BRUGSANVISNING: PULVEXEL Kærre/trailersprøjter - 4 T Benzinmotor 102503-220V El-motor 102512-380V El-motor 102513 INDHOLD 1 ANVENDELSESOMRÅDE 2 TEKNISKE SPECIFIKATIONER 3 FORENKLET

Læs mere

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EG

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EG Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EG Tak, fordi du valgte vores emhætte. Læs denne brugsanvisning grundigt, inden emhætten tages i brug. Monteringen skal foretages af en kvalificeret og

Læs mere

lyd i alle rum USB Trådløs streaming Stationær enhed Mobil enhed

lyd i alle rum USB Trådløs streaming Stationær enhed Mobil enhed Produktkatalog MA4 Industrial Design Design af Thomas Holst Nielsen lyd i alle rum USB Trådløs streaming Mobil enhed Stationær enhed TV Musik er en glæde og fornøjelse - så hvorfor nøjes med at høre favoritsangen

Læs mere

rottespærre tx11 stopper rotterne før de GØr skade

rottespærre tx11 stopper rotterne før de GØr skade PRODUKTKATALOG rottespærre tx11 stopper rotterne før de GØr skade va-godkendt på teknologisk institut fra Ø100 til Ø250mm, også til strømpeforet rør i disse dimensioner Udført i rustfrit, bejdset stål

Læs mere

Yamaha FS1 Spændingsregulator.

Yamaha FS1 Spændingsregulator. Yamaha FS1 Spændingsregulator. Denne spændingsregulator kan begrænse spændingen til for/bag og instrument lyste så pærerne ikke springer. Selv om man køre tunet og eventuelt uden batteri. (hvilket bestemt

Læs mere

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG 10 KW VINDMØLLE SEPEEG SOL VIND LED DESIGN OG TEKNIK Direkte dreven 10 kw vindmølle, som kombinerer den nyeste teknologi med solid, gennemprøvet mekanik Osiris 10 er en vindretningsorienteret (downwind)

Læs mere

HIFI4ALL.DK Udskriv Lyd & Højttalerbyg - 3. del

HIFI4ALL.DK Udskriv Lyd & Højttalerbyg - 3. del Side 1 af 12 HIFI4ALL.DK Lyd & Højttalerbyg - 3. del Arne Rodahl [19.11.2007] Kabinetkonstruktioner - 3. del af Arne Rodahls artikelserie omhandlende den forunderlige verden omkring lyd og højttalerbyg.

Læs mere

GYRO. Den perfekte løsning til finish-slibning, mellemslibning og afgratning. Til træ, metal og kunststof. Oscillerende slibeteknik

GYRO. Den perfekte løsning til finish-slibning, mellemslibning og afgratning. Til træ, metal og kunststof. Oscillerende slibeteknik R GYRO Den perfekte løsning til finish-slibning, mellemslibning og afgratning Oscillerende slibeteknik Til træ, metal og kunststof - et stærkt og effektivt maskinkoncept..! Et karakteristisk kendetegn

Læs mere

HVU Højvakuum. Geovent A/S

HVU Højvakuum. Geovent A/S HVU Højvakuum Samlet eller modulopbygget. Geovent tager udgangspunkt i din situation og leverer den optimale løsning til dit behov for højvakuum. Se nogle af mulighederne. Geovent A/S Hovedgaden 8,DK-8831Løgstrup

Læs mere

Billund Bygger Musik: Lærervejledning

Billund Bygger Musik: Lærervejledning Billund Bygger Musik: Lærervejledning Science of Sound og Music Velkommen til Billund Builds Music! Vi er så glade og taknemmelige for, at så mange skoler og lærere i Billund er villige til at arbejde

Læs mere

4.3.4. Grænsefrekvenskonstanter og materialeegenskaber. 444 Gyproc Håndbog 9. Teknik / Bygningsakustik / Gipspladers lydisolerende egenskaber

4.3.4. Grænsefrekvenskonstanter og materialeegenskaber. 444 Gyproc Håndbog 9. Teknik / Bygningsakustik / Gipspladers lydisolerende egenskaber Materialeegenskaber Gipsplader er specielt velegnede til lydadskillende bygningsdele. Dette beror på et optimalt forhold mellem vægt og stivhed, som gør, at pladen effektivt kan absorbere lydenergi. Den

Læs mere

Gipspladers lydisolerende egenskaber

Gipspladers lydisolerende egenskaber Gipspladers lydisolerende egenskaber Materialeegenskaber Gipsplader er specielt velegnede til lydadskillende bygningsdele. Dette beror på et optimalt forhold mellem vægt og stivhed, som gør, at pladen

Læs mere

SUB640 02 BRUGERMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 PROBLEMLØSNING. w w w. a r g o n a u d i o. c o m 1

SUB640 02 BRUGERMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 PROBLEMLØSNING. w w w. a r g o n a u d i o. c o m 1 02 BRUGERMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 PROBLEMLØSNING w w w. a r g o n a u d i o. c o m 1 Brugermanual Kære kunde, Kvalitet har altid været drivkraften for os og grundlæggelsen af Argon

Læs mere

Fysikøvelse Erik Vestergaard www.matematikfysik.dk. Musik og bølger

Fysikøvelse Erik Vestergaard www.matematikfysik.dk. Musik og bølger Fysikøvelse Erik Vestergaard www.matematikfysik.dk Musik og bølger Formål Hovedformålet med denne øvelse er at studere det fysiske begreb stående bølger, som er vigtigt for at forstå forskellige musikinstrumenters

Læs mere

Grundlæggende lydtekniker kursus

Grundlæggende lydtekniker kursus Hvad er lyd? Grundlæggende Lyd kan vi opfatte med ørerne. Lyd opstår ved at noget bringes til at svinge. Hvis man f.eks. knipser en guitarstreng, vil den svinge frem og tilbage. Slår man med en hammer

Læs mere

Elektrisk & Automatisk kædeslibeanlæg

Elektrisk & Automatisk kædeslibeanlæg Elektrisk & Automatisk kædeslibeanlæg Art nr: 75700675 EAN nr: 5709133750688 1 af 9 230 / 50Hz / 85Watt 5300 Diameter.108mm Huldiameter.23mm 35 til højre og venstre 1/4 + 3/8 Ca. 2,1kg Øvrige Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

aurelia aniara Brugermanual

aurelia aniara Brugermanual aurelia aniara Brugermanual Installation på et stativ og vægbeslag På bagsiden af Aniara er en 1/4 "tomme gevind til loft eller vægmontering. Højttaleren skal monteres på vægbeslaget i overensstemmelse

Læs mere

Instruktioner til spor

Instruktioner til spor Instruktioner til spor Indhold Introduktion... 2 Generelle sikkerheds regler... 2 Leverede enheder... 3 Ting du selv skal huske... 3 Anbefalet værktøj... 3 Landskabs forberedelser... 4 Samling af sporsektioner...

Læs mere

Bose FreeSpace Model 32SE Surface-Mount Environmental Loudspeakers. Installationsvejledning

Bose FreeSpace Model 32SE Surface-Mount Environmental Loudspeakers. Installationsvejledning Bose FreeSpace Model 32SE Surface-Mount Environmental Loudspeakers Installationsvejledning Sikkerhedsinformation Sikkerhedsadvarsler 1.1 Læs og gem alle sikkerheds- og betjeningsinstruktioner til fremtidig

Læs mere

AFFUGTER FOLKE-DRY 30 RAM-301C

AFFUGTER FOLKE-DRY 30 RAM-301C AFFUGTER FOLKE-DRY 30 RAM-301C Indhold Tag dig tid til at læse denne manual grundigt før brug og gem den til senere brug. Specifikation Hvordan den virker Hvor skal den opstilles Før brug Dele Montering

Læs mere

SA højttalere forkæl dig selv

SA højttalere forkæl dig selv SA højttalere forkæl dig selv at turde være anderledes - historien Året var 1984. Dengang skulle højttalere være gigantiske og teknisk komplicerede. Her introducerede System Audio sin første højttaler,

Læs mere

Brugsanvisning. Brændesav, 700 mm Varenr.: 90 37 782. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.

Brugsanvisning. Brændesav, 700 mm Varenr.: 90 37 782. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg. Brugsanvisning Brændesav, 700 mm Varenr.: 90 37 782 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering og

Læs mere

Plantronics Blackwire C610-M Blackwire C620-M

Plantronics Blackwire C610-M Blackwire C620-M Plantronics Blackwire C610-M Blackwire C60-M BRUGERVEJLEDNING VELKOMMEN PAKKENS INDHOLD Velkommen til Plantronics familie af headsetprodukter. Plantronics tilbyder en lang række produkter - fra virksomheds-

Læs mere

I dette nyhedsbrev forsætter vi hvor vi slap i det forgående, hvor vi havde følgende spørgsmål

I dette nyhedsbrev forsætter vi hvor vi slap i det forgående, hvor vi havde følgende spørgsmål Nyhedsbrev d. 29. maj 2015 I dette nyhedsbrev forsætter vi hvor vi slap i det forgående, hvor vi havde følgende spørgsmål Hej Koi Team Enghavegaard Jeg har en bakki shower med en sieve foran, som jeg ikke

Læs mere

bedre lyd bedre design

bedre lyd bedre design System Audio højttalere bedre lyd bedre design www.system-audio.com indholdsfortegnelse System Audio tør være anderledes historien 3 en anderledes idé om lyd og teknologi 4 SA2K den bedste kompakte højttaler

Læs mere

Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar!

Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar! Duelunds hifi4all (DCA 2.0) højttaler Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar! Først den skæreplan han lavede. Alt er i mdf, og hvis det

Læs mere

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc epoulsem@youseepost.dk Mig bekendt er alle Regal Raptor baghjul ens, i hvert fald på dem vi kender fra 2005 og indtil 2007, det gælder således DD125-DD150-DD250 luft

Læs mere

VÆRKTØJSFJEDRE ISO værktøjsfjedre kan anvendes, hvor der er behov for en trykfjeder med høj kraft og kort vandring.

VÆRKTØJSFJEDRE ISO værktøjsfjedre kan anvendes, hvor der er behov for en trykfjeder med høj kraft og kort vandring. værktøjsfjedre kan, hvor der er behov for en trykfjeder med høj kraft og kort. Denne serie af værktøjsfjedre benyttes hvor høj arbejdsfrekvens / belastning ikke er påkrævet. Ønskes en værktøjsfjeder der

Læs mere

lindab ventilation Vi har udvalget, der forenkler valget

lindab ventilation Vi har udvalget, der forenkler valget lindab ventilation Vi har udvalget, der forenkler valget Nu bliver det lettere at vælge ventilationspartner TWISTO sætter de rigtige rammer om indgangspartiet. Du ved, at du kan regne med Lindabs ventilationsløsninger

Læs mere

Temadag om luft som varmekilde Mandag den 12. november 2018 Fjernvarmens Hus Merkurvej 7, 6000 Kolding

Temadag om luft som varmekilde Mandag den 12. november 2018 Fjernvarmens Hus Merkurvej 7, 6000 Kolding Temadag om luft som varmekilde Mandag den 12. november 2018 Fjernvarmens Hus Merkurvej 7, 6000 Kolding Claus Backalarz Civilingeniør 1987 DTU Målt og beregnet industristøj i 31 år Ansat i DELTA i 14 år

Læs mere

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator.

Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator. Denne montagevejledning er gældende for 12 volt anlæg med MPPT regulator. Tilykke med din nye vedvarende energikilde. Før montage af anlægget bør denne vejledning grundig læses igennem. For optimal ydelse

Læs mere

Unit Magnet/posefiltre

Unit Magnet/posefiltre Unit Magnet/posefiltre 1-100 mikron/2,4 210 m 3 /h Heco Magnet/posefilter Units anvendes, hvor der er behov for en komplet løsning for pålidelig fjernelse af magnetiske partikler og kombinerer fordelene

Læs mere

Earthquake Titan Telesto

Earthquake Titan Telesto Genereret: 22/01 2019 kl. 17:05 Kategori Gulv Højttaler Earthquake Titan Telesto Model/Varenr.: Earthquake Titan telesto 47.995 DK Telesto er den slankeste model i Titan serien og ligesom dens storebror

Læs mere

DGI Esport - Uddannelse. Hardware. Esport hardware guide. dgi.dk/esport

DGI Esport - Uddannelse. Hardware. Esport hardware guide. dgi.dk/esport DGI Esport - Uddannelse Hardware Esport hardware guide Hardwareliste Esports hardware guide Hardware er computerens hårde dele, dvs. de komponenter, som computeren er lavet af og de fysiske dele man bruger

Læs mere

Forkortet dipol antenne til 40 meter båndet

Forkortet dipol antenne til 40 meter båndet Frederikssund 14. februar 2003 Forkortet dipol antenne til 40 meter båndet Ønsket om at få en god antenne til 40 meter båndet opstod hos mig, efter jeg havde nedtaget en 2 element beam til 40 meter, denne

Læs mere

Bolte, skruer og låseanordninger

Bolte, skruer og låseanordninger Bolte, skruer og låseanordninger Gevindtyper Gevindtyper Whitworth gevind Unified gevind ISO-metrisk gevind ISO-metrisk gevind Metrisk gevind er millimetergevind. Gevindstigningen udtrykkes i dette system

Læs mere

FLEKSIBLE MÅLINGER: Adgang til viden om tryk og temperatur

FLEKSIBLE MÅLINGER: Adgang til viden om tryk og temperatur Sammen skaber vi smart forsyning Fleksible målinger Kogebog nr. 1: Samling af 230V-måler FLEKSIBLE MÅLINGER: Adgang til viden om tryk og temperatur 23-01-2018 1. Kogebog: Vejledning til samling af billige

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk 76600018 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle > Høj effektivitet > Få sliddele > Minimal støj En attraktiv investering - skabt til danske forhold! KVA Vind A/S Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Tel. (+45) 9736

Læs mere

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEF607EX

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEF607EX Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEF607EX Tak, fordi du valgte vores emhætte. Læs denne brugsanvisning grundigt, inden emhætten tages i brug. Monteringen skal foretages af en kvalificeret og

Læs mere

Nærvær, bevidstgørelse og tro

Nærvær, bevidstgørelse og tro Nærvær, bevidstgørelse og tro Jes Dietrich Dette er et lille udsnit fra min bog Hjertet og Solar Plexus. Nogle steder vil der være henvisninger til andre dele af bogen, og andre steder vil du få mest ud

Læs mere

MØRTEL BLANDER. type: BL60

MØRTEL BLANDER. type: BL60 MØRTEL BLANDER type: BL60 Instruktions bog Miniblanderen BL 60 er ideal for blanding af; - Gips - Mørtel - Fliseklæb - Lim - Epoxy (resin) - Cementblandinger med fine partikler SIKKERHEDSFORANSTALTNING:

Læs mere

Sennheiser DW 800 Guide. 1 Installation & Tilslutning

Sennheiser DW 800 Guide. 1 Installation & Tilslutning Sennheiser DW 800 Guide 1 Installation & Tilslutning DW 800 pakken indeholder følgende 2 Mobile enheder 1 Lade station 1 Mellemkabel 1 Strømforsyning 1 PC-kabel 1 Manual Tilslut mellemkablet til din DW

Læs mere

Opgavesæt om Gudenaacentralen

Opgavesæt om Gudenaacentralen Opgavesæt om Gudenaacentralen ELMUSEET 2000 Indholdsfortegnelse: Side Gudenaacentralen... 1 1. Vandet i tilløbskanalen... 1 2. Hvor kommer vandet fra... 2 3. Turbinerne... 3 4. Vandets potentielle energi...

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING. WAVE-stream vandstander

INSTALLATIONSVEJLEDNING. WAVE-stream vandstander INSTALLATIONSVEJLEDNING WAVE-stream vandstander WAVE-stream er udviklet til opsætning på et tilhørende nedstøbningsmodul. Denne opsætnings vejledning beskriver opsætning på dette nedstøbningsmodul. Ud

Læs mere

KAN DU LI at blive udfordret, VIL DU ELSKE DET HER Dubai, London, Tokyo og New York. Verden ligger åben som en østers, der pirrer dine sanser uanset hvor du er på vej hen. Arkitektur og design absorberes

Læs mere

Affugter KCC-610HA. drifts- og vedligeholdelsesvejledning

Affugter KCC-610HA. drifts- og vedligeholdelsesvejledning 64303501 drifts- og vedligeholdelsesvejledning 1 VIGTIGE SIKKERHEDSINSTRUKTIONER ViVIGTIGE INSTRUKTIONER 1. Læs disse instruktioner grundigt inden aggregatet tages i brug. 2. ADVARSEL: Lad ikke børn lege

Læs mere

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade.

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade. Jeg har altid bøjet en del i akryl, og altid brugt en varmluftblæser til formålet. Det var hvad jeg havde til rådighed og fungerede fint når man først har fået lidt erfaring med det. Man kan så købe en

Læs mere

1. Bluetooth Speakerphone

1. Bluetooth Speakerphone 1. Bluetooth Speakerphone Denne Bluetooth speakerphone i mini-størrelse er designet til at du kan nyde maksimal frihed ved trådløs kommunikation med den avancerede S.S.P-løsning med Ekko- og støjreduktioner,

Læs mere

På den måde kan man regulere og forkorte efterklangstiden, så der opstår et godt lydmiljø med et klart og tydeligt lydbillede.

På den måde kan man regulere og forkorte efterklangstiden, så der opstår et godt lydmiljø med et klart og tydeligt lydbillede. Kort om akustikbehandling Kilde: Gode toner i Arkitekturen af Jan Voetman Efterklangstid Efterklangstiden er den tid, det tager for en lyd i et rum at dø ud. Videnskabeligt udtrykt er det den tid målt

Læs mere

VB14 og VB21 Vakuum brydere Installations- og vedligeholdelsesvejledning

VB14 og VB21 Vakuum brydere Installations- og vedligeholdelsesvejledning 0190150/1 IM-P019-05 ST Issue 1 VB14 og VB21 Vakuum brydere Installations- og vedligeholdelsesvejledning 1. Generel sikkerhedsinformation 2. Generel produkt information VB14 3. Installation 4. Ibrugtagning

Læs mere

Montage af støbekasser/luftkanaler til kørefaste riste Type P300

Montage af støbekasser/luftkanaler til kørefaste riste Type P300 Montage af støbekasser/luftkanaler til kørefaste riste Type P300 Opsætning/montering af metal støbekasser til kørefaste riste kræver at der arbejdes med den størst mulige omhyggelighed. Støbekasserne stilles

Læs mere

Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar!

Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar! Duelunds hifi4all (DCA 2.0) højttaler Som ønsket følger hermed de få tegninger, Steen lavede over DCA 2.0 Alle modifikationer er på eget ansvar! Først den skæreplan han lavede. Alt er i mdf, og hvis det

Læs mere

Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling i et anlæg?

Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling i et anlæg? Nilan Calculator Passiv forvarmeveksling af luften via indbygget Heat-pipe, baseret på miljøvenligt kølemiddel Stort tilbehørs- og udvidelsesprogram Hvordan samler du ventilation, varmegenvinding og køling

Læs mere

SIKKERHEDSMEDDELELSER

SIKKERHEDSMEDDELELSER BRUGER MANUAL SIKKERHEDSMEDDELELSER Læs venligst følgende anbefalinger før du bruger Bluetooth højttaleren. Hold den tør og tag den ikke med til fugtige steder for at undgå, at produktets indre kredsløb

Læs mere

Læggevejledning FEB. 2004

Læggevejledning FEB. 2004 Læggevejledning P L A N K E R For at opnå et godt resultat er det vigtigt at følge denne vejledning. De mest anvendte konstruktioner er omfattet. Beskrivelser og billeder er vejledende. P A R K E T - O

Læs mere

Udover denne simple tidsplan har jeg også lavet et GANTT-kort for at vise den reelle tid jeg har brugt på hver opgave.

Udover denne simple tidsplan har jeg også lavet et GANTT-kort for at vise den reelle tid jeg har brugt på hver opgave. Portfolioudvikling Planlægning Da jeg startede på projektet lavede jeg en tidsplan, til at starte med gav jeg de forskellige opgaver lidt ekstra tid eftersom jeg synes man altid formår at bruge lidt mere

Læs mere

Test: Piega TMicro 60 AMT

Test: Piega TMicro 60 AMT Test: Piega TMicro 60 AMT lydogbillede.dk/test/hojttalere/piega-tmicro-60-amt/ Af John Alex Hvidlykke 18/10/2018 God lyd i den pæne stue Piegas livsstilshøjttaler er stram og stilren som en stoppenål og

Læs mere

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Sådan kommer du i gang Det er der i kassen Indhold MojoMINI skærm USB kabel til skærm SD hukommelseskort Pegepind Billader til skærm Monteringsbeslag

Læs mere

Konstant volumenstrøms-reguleringsspjæld RPK / RPK-I

Konstant volumenstrøms-reguleringsspjæld RPK / RPK-I Type RPK Type RPK-I RPK konstant-flow reguleringsspjæld er beregnet til at opretholde den ønskede volumenstrøm i udvalgte afsnit at klimaanlæg. RPK spjældene er manuelt betjent, og er fremstillet i galvaniseret

Læs mere

VARIGHED: KORT FORLØB

VARIGHED: KORT FORLØB VARIGHED: KORT FORLØB Byg en MOBIL TELEFON HOLDER Til læreren Varighed: Kort forløb Tidsestimat: Tre dobbelt-lektioner Dine elever i 5., 6. og 7. klasse kan i et kort forløb designe, støbe og bygge deres

Læs mere

Oversigt: Så meget larmer bilerne i kabinen

Oversigt: Så meget larmer bilerne i kabinen Oversigt: Så meget larmer bilerne i kabinen Støj er noget møg. Også i bilen. Alle hader støj. Undtagen når den kaldes musik. F.eks tonerne fra en muskelsvulmende motor. Af Hans Uffe Christensen, 26. januar

Læs mere

SPAHN reha GmbH. Manual til Vasketoilet VAmat. WC-sæde kombineret med vask og varmlufttørring for optimal hygiejne.

SPAHN reha GmbH. Manual til Vasketoilet VAmat. WC-sæde kombineret med vask og varmlufttørring for optimal hygiejne. SPAHN reha GmbH Manual til Vasketoilet VAmat C-sæde kombineret med vask og varmlufttørring for optimal hygiejne. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright: elldana Innocare. Udgave 1,0 09

Læs mere

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle

KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle KVA Vind 6-10 10 kw Husstandsvindmølle > Høj effektivitet > Få sliddele > Minimal støj En attraktiv investering - skabt til danske forhold! KVA Vind A/S Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Tel. (+45) 9736

Læs mere

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK A/S. Maglehøjen 10, Roskilde

Velkommen som lejer. hos UNGBO DANMARK A/S. Maglehøjen 10, Roskilde Velkommen som lejer hos UNGBO DANMARK A/S Maglehøjen 10, Roskilde UNGBO DANMARK A/S er administrator af den bolig du netop er flyttet ind i eller netop er i færd med at indrette dig i. eller fuldpakken.

Læs mere

http://bejagt.dk/ Schultz & Larsen Superdome 44 MC

http://bejagt.dk/ Schultz & Larsen Superdome 44 MC http://bejagt.dk/ Schultz & Larsen Superdome 44 MC Pris ca. : DKK 2.100,00 Beskrivelse: Det absolut nyeste på markedet indenfor lyddæmpere! Superdome er i sin opbygning tilsvarende Thunderdome dog 10 mm

Læs mere

K-522. Betjeningsvejledning

K-522. Betjeningsvejledning K-522. Betjeningsvejledning 1 Beskrivelse Maskinen er specialudviklet til afbalancering af motorcykelhjul. I modsætning til en traditionel afbalanceringsmaskine, har K-22 en fast aksel, hvor det opspændte

Læs mere

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse

BRUGER MANUAL. * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse BRUGER MANUAL * Brugervejledning * Generelle Specifikationer * Installation og vedligeholdelse 1 Tak fordi du har valgt vores automatiske pumpestation. Læs venligst denne bruger manual grundigt, inden

Læs mere

Quick guide til evolution wireless serie 100

Quick guide til evolution wireless serie 100 Quick guide til evolution wireless serie 100 Tillykke med dit nye evolution wireless sæt. Nedenfor finder du en Quick-guide, som sætter dig istand til at anvende dit evolution wireless sæt meget hurtigt.

Læs mere

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG

OSIRIS 10 10 KW VINDMØLLE SEPEEG 10 KW VINDMØLLE SEPEEG SOL VIND LED DESIGN OG TEKNIK Direkte dreven 10 kw vindmølle, som kombinerer den nyeste teknologi med solid, gennemprøvet mekanik Osiris 10 er en vindretningsorienteret (downwind)

Læs mere

Elektrisk Stimulation: Grundlæggende Principper

Elektrisk Stimulation: Grundlæggende Principper Side 1 Side 2 - FES er en undergruppe af NMES Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Der skal altid være minimum to elektroder mellem stimulatoren og vævet. I et intakt perifert nervesystem er det altid nerven, der

Læs mere

De fleste kender den typiske RIAA forstærkers frekvensgang(rød). Her er også vist dens fasegang (grøn). (simuleret)

De fleste kender den typiske RIAA forstærkers frekvensgang(rød). Her er også vist dens fasegang (grøn). (simuleret) Fasedrejning og dens betydning for lyden Hvad er fasedrejning? Hvis vi lige starter med den hardcore teori, så er fasedrejning en forskydning af strøm i forhold til spænding. Det opstår i spoler og kondensatorer,

Læs mere

Digital positioner type RE 3446

Digital positioner type RE 3446 Installations- og driftsvejledning IN145 Digital positioner type Indholdsfortegnelse: Side 1 Generel information 2 2 Montering og tilslutning 2 3 Idriftsættelse 3 4 Drifts funktioner 6 5 Funktions beskrivelser

Læs mere

Driftsvejledning. TruTool N 700 (1A1) dansk

Driftsvejledning. TruTool N 700 (1A1) dansk Driftsvejledning TruTool N 700 (1A1) dansk Indholdsfortegnelse 1 Sikkerhed 3 1.1 Generelle sikkerhedshenvisninger 3 1.2 Specifikke sikkerhedshenvisninger 3 2 Beskrivelse 5 2.1 Korrekt anvendelse 5 2.2

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT Side 1 til din LOCKON dørkontakt Introduktion Dørkontakten består af en senderenhed og en magnetenhed. Den fungerer sådan, at senderenheden overfører et signal til centralenheden,

Læs mere

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Tak, fordi du valgte vores emhætte. Læs denne brugsanvisning grundigt, Inden emhætten tages i brug. Monteringen skal foretages af en kvalificeret og

Læs mere

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter.

VARIGHED: LANGT FORLØB. Byg EN NEM HULE. Gå ind på dr.dk/byg og find flere seje byggeprojekter. VARIGHED: LANGT FORLØB Byg EN NEM HULE Byg EN NEM HULE Varighed: Langt forløb Denne hule kan du bygge derhjemme, evt. sammen med en voksen. Husk at få hjælp af en voksen, når der skal bruges stiksav og

Læs mere

status Lever du livet eller lever livet dig?

status Lever du livet eller lever livet dig? Daisy Løvendahl Personlig rådgiver status Lever du livet eller lever livet dig? www.daisylovendahl.dk Vælg til og fra #1. tid til at tjekke ind Fælles for de mennesker, jeg arbejder med, er, at det, de

Læs mere

ROTTESPÆRRE TX11 STOPPER ROTTERNE FØR DE GØR SKADE

ROTTESPÆRRE TX11 STOPPER ROTTERNE FØR DE GØR SKADE PRODUKTKATALOG ROTTESPÆRRE TX11 STOPPER ROTTERNE FØR DE GØR SKADE VA-godkendt på Teknologisk Institut Fra Ø100 til Ø250mm, også til strømpeforet rør i disse dimensioner Udført i rustfrit, bejdset stål

Læs mere

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug

AFFUGTER DH10M. Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug AFFUGTER DH10M Læs venligst denne brugsanvisning og gem den til senere brug Indhold Brug venligst tid på at læse denne manual igennem og gem den til senere brug. Specifikationer Hvordan den virker Placering

Læs mere

Brugsanvisning. Melag Inkubator Incubat 80. Kirudan varenummer 64-36-100. - et godt sted at handle

Brugsanvisning. Melag Inkubator Incubat 80. Kirudan varenummer 64-36-100. - et godt sted at handle Brugsanvisning Melag Inkubator Incubat 80 Kirudan varenummer 64-36-100 - et godt sted at handle Kære kunde! Tak fordi du valgte at købe denne Melag inkubator. I mere end 50 år har Melag, som er et mellemstort

Læs mere

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå samtlige de komponenter der enten er en del af koblingen

Læs mere