Det er med ære og med stolthed i stemmen, at jeg i dag byder velkommen til over 1000 delegerede og næste 500 gæster.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det er med ære og med stolthed i stemmen, at jeg i dag byder velkommen til over 1000 delegerede og næste 500 gæster."

Transkript

1 Venstre har haft et godt år igen Kære landsmøde, kære delegerede, kære gæster fra ind- og udland. Det er med ære og med stolthed i stemmen, at jeg i dag byder velkommen til over 1000 delegerede og næste 500 gæster. Årets landsmøde er den største delegerede forsamling i nyere Venstre-historie. Vi er et parti, hvor der kort vej fra det enkelte medlem til Landsmødet. Vi er partiet, som giver mange medlemmer mulighed for at deltage i partiets demokrati og få indflydelse på Venstres politiske kurs. I den forbindelse vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige særligt velkommen til de mange, som er delegerede for første gang. I fortjener en ordentlig velkomst her til landsmødet, og derfor synes jeg, vi skal give dem en hånd. Og nu, vi er ved de nye: Så er det mig en meget stor glæde, at jeg her i dag kan fortælle, at vores medlemstal stiger. Efter nogle år, som har slidt hårdt på medlemsbasen, er det med ekstra stor glæde, at jeg i dag kan fortælle, at vi med udgangen af 2013 har medlemmer og har dermed fået over nye medlemmer. Og det betyder, at efter et år, hvor Socialdemokraterne har været det største parti målt på medlemmer, så er Venstre tilbage på tronen, som Danmarks største parti også når det gælder partimedlemmer. Vi kan være stolte over fremgangen, og jeg vil gerne rette en meget stor tak til alle jer, som har spurgt og opfordret de mange nye til at gå med i vores parti, så vi sammen kan støtte op om den liberale sag og sikre, at vi får en ny regering i Danmark. Mange, mange tak I fortjener også en stor hånd. Som sagt er vi nu igen størst, når det gælder medlemmer. Det er vi også, når det gælder vælgeropbakning. For 12 år siden ved valget i 2001 indtog vi positionen som landets største parti. Den position har vi fastholdt ved hvert eneste valg lige siden. Det kan vi alle sammen være stolte af. Det forpligter men hvis nogen kan bære det, så er det os Danmarks Liberale Parti. Så det er med stor opbakning hos Danmarks vælgere, samt hos Venstres medlemmer og delegerede, at jeg hermed indleder Venstres Landsmøde nummer 84 med godt deltagere. Velkommen alle sammen. Venstres organisation Venstre består i dag af 437 vælgerforeninger. Der er mennesker i vores parti, som har en post med ansvar, og som er engageret i at drive Venstre frivilligt. Det er med andre ord et enormt engagement, der udfoldes ude omkring. Og det er det engagement, der bliver helt afgørende, hvis Venstre skal have succes i de valgkampe, der venter forude.

2 Vi ved, at antallet af medlemmer og antallet af frivillige kan gøre den nødvendige forskel. Får vi aktiveret begge dele - så vinder vi valget. Mit mål for Venstre er, at over frivillige kommer på gaden for at kæmpe for at Venstre får det bedst mulige resultat ved kommune- og regionsrådsvalget. Jeg kan kun opfordre til, at vi alle får mobiliseret alle Venstres medlemmer, alle de frivillige, der støtter Venstre, og alle Venstres vælgere til at kæmpe for vores kampagne. Det organisatoriske arbejde har været præget af forberedelse af valgkampen til kommunerne og regionerne. I har alle holdt opstillingsmøder, hvor I har valgt, hvem der skal stå i spidsen for Venstres hold, og I har valgt dem, som skal udgøre holdet. Rigtig, rigtig mange har deltaget i opstillingsmøderne. Lad mig lige fremhæve et enkelt sted - Venstre i Varde: I Varde har Venstre flertal i kommunalbestyrelsen. Og det forventer alle også, at vi har efter valget. Derfor var valget af spidskandidat i Varde også et valg af borgmester for de næste fire år. Og måske derfor deltog over 800 medlemmer i valget af Erik Buhl som Venstres spidskandidat. For de 800 ville jo gerne have indflydelse på Vardes fremtid og det får man, hvis man er medlem af vores parti og bruger sin stemme aktivt. Et skøn viser, at over medlemmer har deltaget i de mange opstillingsmøder rundt om i kommunerne. Der er intet andet parti i Danmark, der kan mønstre så mange politisk aktive i den lokale kamp (for et mere liberalt Danmark). Som jeg fortalte i min indledning, er vi blevet flere Venstre-medlemmer på det seneste. Det er resultatet af en målrettet indsats først og fremmest fra jeres side men også fra Landsorganisationens side. Men Landsorganisationen kan kun sørge for rammerne. Det er jer, jer der sidder her, som er bedst til at tegne medlemmer til Venstre. Det er jer, der til daglig møder de danskere, der stemmer og sympatiserer med Venstre, og som I skal invitere inden for i vores fællesskab. Særligt jer, som er valgt som borgmester, kommunalbestyrelsesmedlem, folketingsmedlem og jer, som er kandidater til kommunalbestyrelserne og regionerne. I har en ekstra opgave med at sikre, at flere melder sig ind i Venstre. Det er nu - de næste 45 dage frem til den19. november - at vinduet er åbent for at tegne et medlemskab af Danmarks bedste parti - Venstre. Sig til folk, at der er brug for dem. Ring til dem, og forklar dem, at hvis de hellere ser Jane Jegind som borgmester her i Odense i stedet for Anker Boye, eller hellere vil have Martin Geertsen som regionsformand i hovedstaden frem for Sofie Hæstorp - eller de hellere vil have Lars Løkke Rasmussen end Helle Thorning-Schmidt som statsminister, så er det nu, vi brug for deres hjælp.

3 I Venstre gør vi, hvad vi kan for at hjælpe til. Og som et parti, der jo hylder den frie konkurrence, udskriver vi i dag en konkurrence: DM i vælgerforeninger. Når vi står her næste år, skal danmarksmesteren i Venstre - den forening, som tegner og fastholder flest medlemmer, fejres. Venstres næstformand vil fortælle jer mere om dette nye initiativ i morgen. Valget til kommuner og regioner Om få uger skal vi til regions- og kommunalvalg og I er allerede i fuld gang med kampagnerne, der skal sikre, at Venstre får det bedst mulige valg. Vi er klar til den kommunale valgkamp. Venstres Landsorganisation tilbyder fotografering af spidskandidaterne, politiske kurser på Christiansborg, tilbud om plakater og øvrige materialer, hjemmesider, debatmapper, publikationsværktøj, løbesedler, geodemografiske kort og meget mere. Vi har gennemført et omfattende uddannelsesprogram som optakt til valget til november. Vi kommer i år langt over 100 kurser med et samlet deltagerantal, der nærmer sig de Det lover godt for det kommende valg til november. Under overskriften "Intet er givet og alt kan ske" har halvdelen af kommunerne fået - eller skal i den nærmeste fremtid gennemgå - vores kurser i valg og konstituering, så vi står bedst rustet til natten mellem den november - og dagene derefter. For det er jo ikke gjort med et godt valg. Her i salen ved I godt, at det er de efterfølgende konstitueringer, der afgør, hvem der skal have borgmesterkæden om halsen. Og Guderne skal vide, at konstitueringer på lokalt plan, kan være en vanskelig affære. Hvem husker ikke SF s Andreas Røpke, der sidste gang udbasunerede, at han havde sat sig på tronen i Region Hovedstaden for blot få dage senere at blive væltet af tronen igen. Efterfølgende måtte han forlade sit parti fordi han var faldet i unåde hos partiets centrale organ på Christiansborg og ja, det blev enden på en politisk karriere, der var meget, meget kort og meget, meget intens. Sådan skal det ikke gå for os. Derfor forbereder vi os. Forbereder os, så vi ved, hvad der er i vente, når posterne skal besættes og opgaverne skal fordeles. Alle Venstres kandidater til kommunerne og regionen bliver allerede nu forsynet med Valgkampsnyt fra Venstre, Kommunalnyt fra vores dygtige kommunalordfører, Jacob Jensen, et særligt sundhedsbrev fra vores energiske sundhedsordfører, Sophie Løhde, og notater om aktuelle politiske sager fra sekretariatet på Christiansborg. Vi har også stillet en række nøgletal til rådighed for jer. Nøgletal på den lokale beskæftigelsesindsats. Her kan man for eksempel se, at Odsherred Kommune med Socialdemokraten Thomas Adelskov i spidsen har 30 procent af de

4 arbejdsdygtig på offentlig forsørgelse - mens Søren, som er Venstres borgmester i Lyngby-Taarbæk, kun har 13 procent på offentlig forsørgelse. Nøgletal, der viser at Venstres borgmester - Mogens Gade i Jammerbugt sidste år gav 42 miljøgodkendelse for at skabe vækst og beskæftigelse i landbruget - mens den socialdemokratiske borgmester på Mors kun gav 23 godkendelser. Og nøgletal der viser, at byggesagsbehandlingstiden i Fåborg i gennemsnit ligger på 78 dage, mens det kun tager 7 dage hos Venstres borgmester i Vejle. I er med andre ord klædt på. Og med i taskerne kan I så oven i købet tage forvisningen om, at vi her i Venstre kan noget helt særligt for erhvervslivet og det arbejdende folk. Vi ved jo godt, at uden erhvervsliv, ingen private arbejdspladser. Og uden private arbejdspladser, ingen velfærd, ingen velstand - ikke noget Danmark, som vi kender det i dag. Derfor kan vi også være stolte af, at Venstre endnu engang ligger helt i top på Dansk Industris liste over erhvervsklimaet i landets kommuner. Blandt de ti bedste kommuner har syv en Venstre-borgmester, mens otte af de ti dårligste har en socialdemokratisk borgmester. Det kan og skal vi være stolte af. Og det er endnu en grund til, at vi skal lægge alle vores kræfter i kommunalvalget næste måned. Der er en helt reel forskel på, om en kommune får en Venstre-borgmester eller ej. Vi vil det bedste for Danmark. Vi ved, hvad der skal til, for at gøre Danmark til et endnu bedre land. Vi gør en forskel, der hvor vi har den afgørende stemme. Men lad mig lige slutte af med at nævne det, som I alle ved: Desto flere kandidater desto flere stemmer på Venstre. Ved forrige kommunalvalg stillede Venstre med kandidater til kommunalvalget - i år stiller vi med ikke færre end I de kommende uger intensivere vi kampagnen med en række omfattende aktiviteter ude i kommunerne med Venstres formand. Vi gennemfører bl.a. to målrettet KV-Rally med Venstres formand i henholdvis Århus og Hillerød. Og Venstres næstformand er allerede i gang med at besøge alle 98 kommuner og de 5 regioner, og vores politiske ordfører besøger også de fleste kommuner. Vi sætter alle ressourcer ind på, at I kan få et godt valg i regionalt og lokalt. Politikudvikling I året, der er gået, har politikudviklingen kørt i tre spor. Et kommunalt spor, hvor medlemmerne er inddraget i at formulere Venstres program til kommunalvalget. Jeg har personligt læst og set mange af jeres valgprogrammer - det er lækkert og liberalt. Der er fokus på de områder, som vælgerne er optaget af vækst, beskæftigelse og de borgernære velfærdsområder som ældre og skolen.

5 For det andet har vi fortsat den centralt forankrede politikudvikling. Venstres formand præsenterede på forrige års landsmøde fem nye sigtelinjer. Ud af det arbejdet er der udviklet over 30 konkrete nye ideer, som nu finpudses og gøres klar til lancering frem mod og under folketingsvalget. For det tredje har vi brugt tid på at udvikle et politisk program, som vores EUkandidater kan gå til valg på til maj. En lang række af Venstres mange EU medlemmer har deltaget i konferencer og udvalgsmøder og har tilsammen leveret det program, som Landsmødet skal behandle her i formiddag. Jeg vil gerne i dag benytte lejligheden til at rette en varm tak til alle jer, som har brugt tid på Venstres politiske udviklingsarbejde. Venstres økonomi Efter genopretningen af Venstres økonomi sidste år, ser resultatet af Venstres regnskab bedre ud i år, og vi kommer til at lægge penge til side til næste valgkamp. Men en moderne valgkamp er en bekostelig affære. Målt op mod partierne i rød blok og deres venner i fagbevægelsen er det nærmest en dråbe i havet. I Venstre har vi desværre oplevet, at de frivillige tilskud til arbejdet på landsplan er svundet ind. Fra, at vi kunne finansiere vores valgkampe med frivillige bidrag fra medlemmer, enkeltpersoner, virksomheder og organisationer, kom vi ved folketingsvalget i 2011 i den situation, at vi kun fik indsamlet bidrag på 14 mio.kr. Udgifterne var imidlertid 30 mio.kr. Vi måtte altså tage pengene fra de opsparede reserver. Vi nærede, indtil folketingsvalget, stadig det lønlige håb, at vi kunne indsamle frivillige bidrag i et sådant omfang, at vi kunne føre en valgkamp, som kunne tåle sammenligning med de kampagner, som Socialdemokraterne har ført i kraft af de omfattende milliontilskud fra fagbevægelsen. I Fagbevægelsen er derimod pinligt klar over, at penge hjælper et stykke hen ad vejen. Jeg vil i det stille håbe på, at de borgerlige i Danmark får bedre indblik i, at det politiske arbejde kræver penge. Vi har taget initiativ til at fortælle erhvervslivet, at et bidrag gør en forskel. Jeg vil gerne gøre det klart for alle, der er interesseret i, at Venstre indtager Statsministeriet igen, at det er nødvendigt at bidrage til den kommende valgkamp - ellers er Socialdemokraterne foran på point, allerede inden vi starter valgkampen. De næste år bliver bekostelige. Vi står over for et regions- og kommunalvalg. Næste år gælder det et valg til Europa-Parlamentet. Og derefter kommer folketingsvalget.

6 Derfor skal vi i dag også tage stilling til et forslag fra en enig Hovedbestyrelse, som indstiller, at kontingentet skal reguleres, så vi har tilstrækkeligt med midler efter næste folketingsvalg. Lad mig slutte af med at minde jer om, hvad der forgår hos de politiske modstandere i disse uger. Det er ikke på Christiansborg, men ude i kommunerne Lad mig fremhæve et eksempel fra forrige kommunalvalg. Her i Odense, hvor vi er i dag - her købte LO for kr. politiske løfter hos Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten. Partiernes valgløfter blev skrevet af LO. Lad mig citere, hvad Helle Nielsen, formand for LO, sagde Det er os hos LO, der formulerer det program med 13 punkter, som vi synes valget skal handle om for vores medlemmer. Herefter inviterer vi S, SF og Enhedslisten, der efter små ændringer møder op hos os og skriver under. På spørgsmålet, om det var en betingelse at S, SF og Ø skrev under på LOs program, før der blev givet kr. i partistøtte, svarer LO-formanden: Ja, det hænger da lidt sammen. Vi er meget ærlige om, at vi har givet pengene for at få gennemført vores synspunkter. I København, Odense, Aarhus, Randers, Odder og fire sydfynske kommuner er der dokumentation for skriftlige aftaler med fagbevægelsen forud for et valg. Venstre tager ansvar Regeringen er meget heldig. Ja, den er faktisk helt usædvanligt heldig. Regeringen er heldig, fordi den har Venstre som det største oppositionsparti. Og når Venstre er i opposition ja, så opfører vi os ansvarligt og bidrager, når vi kan se, at det er en gevinst for Danmark. Sådan var det ikke, da Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal var i opposition. Dengang sad oppositionens ledere med armene over kors og udgjorde et fælles råbekor, der protesterede højlydt mod enhver tilpasning eller justering af den gældende samfundsindretning. Sådan gør vi ikke i Venstre. Vi smøger ærmerne op, og derfor har vi også været med hver eneste gang, Helle og hendes regering har taget et skridt i den rigtige retning. Skattereform, reform af kontanthjælp, SU, førtidspensionsordningen og flexjobordningen ja tak, vi har været med hver gang, regeringen er gået i den rigtige retning. Derfor var vi også med i foråret, da regeringen pludselig ville lave en vækstaftale. I Venstre tager vi ansvar for vores egen politik. Derfor har vi fremlagt et forslag til finanslov med 69 konkrete forslag. Udspillet hedder "Færre afgifter. Flere arbejdspladser" navnet kan nogle måske genkende, for det er nøjagtig det samme, som da Venstre fremlagde sit forslag til finanslov sidste år. Udfordringen er nemlig den samme der er brug for færre afgifter og flere arbejdspladser. Det har ikke ændret sig.

7 Vi har også fremlagt et forslag til reform af beskæftigelsesindsatsen med 14 konkrete anbefalinger, som skal sikre, at vi får mest muligt ud af de mange, mange milliarder, vi bruger på at få danskere tilbage i arbejde. Vi har fremlagt en reform af udviklingspolitikken med 11 konkrete anbefalinger. Folketingsgruppen har fremlagt en række beslutningsforslag i Folketinget. Vi er med andre ord i arbejdstøjet. Og alligevel vil den røde regering have mere. Gang på gang efterlyser og kræver den, at Venstre skal fremlægge sin politik. Gang på gang beklager den sig over oppositionen. Det virker som om, at Thorning og hendes hold lever i en anden verden. En verden, hvor de ikke har opdaget, at det er dem, der er regering. At de efter ti år i venteposition nu rent faktisk har de nøgler, de har efterlyst, så de kan gøre alt det, de ikke kunne i ti år. De koncentrerer sig mere om deres politiske modstandere end om at styre Danmark og føre deres egne ideer og visioner ud i livet. Så kære Helle når nu du alligevel fortsat opfører dig som om, du var i opposition - så træd dog ned fra taburetten. Udskriv valget, så du kan komme tilbage til den position i dansk politik, hvor du tydeligvis befinder dig bedst nemlig langt væk fra Statsministeriet og i rollen som oppositions leder. Folketingsvalg I modsætning til sidste valg har Venstre ikke 5 minutters forspring, når der næste gang skal udskrives valg til Folketinget. Det er desværre Helle Thorning-Schmidt, hvis ellers hun ikke er rejst til Bruxelles, der har serveretten, og derfor skal vi være klar. Valget må ikke uanset hvornår det kommer være en overraskelse. I Venstre har vi allerede taget fat på forberedelserne. Og lur mig, om ikke Socialdemokraterne vil fortsætte deres efterlysning af Venstrepolitik, uanset hvad vi lægger på bordet herfra og til valgdatoen. Så sikkert som Amen i kirken, kan I regne med, at der vil komme en lang socialdemokratisk svada om, at grunden til at regeringen måtte løbe fra betalingsringen, øremærket barsel til mænd, dagpengeløfte, trepartsforhandlinger, millionærskat, to lærere i klasserne, billigere bus- og togbilletter, flere penge til kommunerne, offentlig vækst på 1,4 procent, mælk og honning i gaderne og meget mere ja, grunden til det er VKregeringen og ikke mindst Lars Løkke Rasmussens skyld. Intet vil være denne regerings egen skyld. Intet. Nej, det vil hedde sig, at denne regering har været i gang med en oprydning. Men lige om lidt bliver det meget bedre, hvis den røde regering får en periode mere. Socialdemokraterne vil igen, med hjælp fra fagbevægelsen, føre skræmmekampagne mod Venstre.

8 Det stiller krav til os i Venstre. Vi kommer under pres. Det kommer til at kræve sammenhold i alle led af Venstres organisation. Og skulle nogen sidde her og tænke, den er så godt som hjemme så kan I godt tænke om igen. Der er én ting som jeg er enig med Helle Thorning i - det sidste hun sagde til de 800 deltagere på kongressen i Aalborg var, at man skal ikke undervurdere Socialdemokraterne. Sammenhold i Venstres organisation er forudsætningen for, at vi vinder magten ved næste folketingsvalg. Vi har de fleste medlemmer. Vi har flest kandidater til kommunalvalget. vi har fleste EP-kandidater. Vi har den bedste politik. De bedste kandidater. Den stærkeste organisation. De bedste tillidsfolk. Og de bedste frivillige. Står vi sammen, så kan vi gøre det. Tage nøglen tilbage. Jeg vil gerne slutte med at takke for samarbejdet med hver og en af jer i årets løb. Og jeg vil love, at alle medarbejdere i Venstre - om de sidder i Søllerød, på Christiansborg eller i Bruxelles - vil yde en målbevidst indsats for et mere blåt Danmark sammen med jer! Fortsat godt landsmøde.

Partisekretær Claus Søgaard-Richters beretning til Venstres Landsmøde 2012 Det talte ord gælder

Partisekretær Claus Søgaard-Richters beretning til Venstres Landsmøde 2012 Det talte ord gælder 1 Partisekretær Claus Søgaard-Richters beretning til Venstres Landsmøde 2012 Det talte ord gælder Venstre har haft et godt år Kære landsmøde, kære delegerede, kære gæster fra ind- og udland Det har været

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen Venstres formand Landsmødetale lørdag den 19. november 2011 Det talte ord gælder ***

Lars Løkke Rasmussen Venstres formand Landsmødetale lørdag den 19. november 2011 Det talte ord gælder *** Lars Løkke Rasmussen Venstres formand Landsmødetale lørdag den 19. november 2011 Det talte ord gælder *** Venstre havde et historisk godt valg. 947.725 danskere satte deres kryds ved Venstre og gav os

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

2019 LÆS I DENNE UDGAVE:

2019 LÆS I DENNE UDGAVE: V-Mail juli 209 LÆS I DENNE UDGAVE: NYT FRA: KF-formanden NYT FRA KOMMUNEFORENINGEN Karsten Schøn formand Folketingsvalget et godt valg for Venstre og vores kandidat Folketingsvalget den 5. juni blev et

Læs mere

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag

Helle Sjelle. Fordi det er dit valg om din hverdag Helle Sjelle Fordi det er dit valg om din hverdag Læs om... Et valg om din hverdag Politik handler om din hverdag... side 2 Dine børn skal lære at læse, skrive og regne ordenligt Vi skal have fagligheden

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 (Det talte ord gælder talen er klausuleret indtil den påbegyndes) Kære alle sammen. Danmark er et særligt land. Vi har hinandens ryg. Solidaritet

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

VENSTRES FORENINGSTRÆF SÅ ER DET NU 18. APRIL 2015 TORVEHALLERNE FISKERGADE 2-8 VEJLE

VENSTRES FORENINGSTRÆF SÅ ER DET NU 18. APRIL 2015 TORVEHALLERNE FISKERGADE 2-8 VEJLE VENSTRES FORENINGSTRÆF SÅ ER DET NU 18. APRIL 2015 TORVEHALLERNE FISKERGADE 2-8 VEJLE SÅ ER DET NU, VI SKAL VINDE VALGET Venstres Foreningstræf holdes i år på et tidspunkt, hvor der måske kun er få uger

Læs mere

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder)

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder) Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015 (Det talte ord gælder) Valgkampen er nu inde i den absolut sidste fase. Om godt 20 timer går danskerne til stemmeurnerne. Det er nu, der skal tages stilling.

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 1 DECEMBER 2015 VENSTRE I SKANDERBORG KOMMUNE

NYHEDSBREV NR. 1 DECEMBER 2015 VENSTRE I SKANDERBORG KOMMUNE Kære medlem. Fremover bliver nyhedsbrevet udsendt til alle, som er medlem af Venstre i Skanderborg kommune. Vi vil forsøge at have lidt nyt fra alle Lokalforeningerne samlet på et sted. Vi er også ved

Læs mere

HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00

HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00 HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00 Del: Den nye smalle V-regering giver Socialdemokraternes nykronede leder,

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

2011 bliver et spændende og meget afgørende år for vores parti. På partikontoret glæder vi os til at lave valgkamp sammen med Jer.

2011 bliver et spændende og meget afgørende år for vores parti. På partikontoret glæder vi os til at lave valgkamp sammen med Jer. December 2010 Kære ven Året er ved at rinde ud, og jeg vil gerne sige tak til alle Jer i organisationen for jeres store arbejde. Uden en velkørende organisation kunne vi ikke køre kampagner og sprede de

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

Enhedslisten - Odsherred. 10 år i Odsherred

Enhedslisten - Odsherred. 10 år i Odsherred Enhedslisten - Odsherred 10 år i Odsherred 2002-2012 Enhedslisten - 10 år i Odsherred Dette forår har Enhedslistens afdeling i Odsherred eksisteret i 10 år. Oprettelse I januar 2002 godkendte Enhedslistens

Læs mere

Første maj tale Middelfart 2015.

Første maj tale Middelfart 2015. Første maj tale Middelfart 2015. Igennem de seneste 8 år har jeg haft fornøjelse af at holde 1. maj tale her i Middelfart, hvor jeg hver gang har medbragt nogle små ting til talerne. I år har jeg valgt

Læs mere

TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER

TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER NOTAT 24. november 2015 TVIVLEREN PROFIL AF FOLKEAFSTEMNINGENS STORE JOKER Kontakt: Direktør, Bjarke Møller +45 51 56 19 15 bjm@thinkeuropa.dk Kommunikationschef, Malte Kjems +45 39 56 57 mkj@thinkeuropa.dk

Læs mere

Vores Stemme marts 2010

Vores Stemme marts 2010 Vores Stemme marts 2010 Kære ven Folketingsvalget rykker nu for alvor nærmere. I sidste uge mødtes Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt til en sjælden politisk duel normalt vil Lars Løkke ikke

Læs mere

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData

Håndbog for vælgere. Jens Baunsgaard. SejsData Håndbog for vælgere Jens Baunsgaard SejsData 1. udgave 2012 EAN 9788789052007 ISBN-13 978-87-89052-00-7 E-mail sejsdata@hotmail.com 2 Indhold Indledning... 4 Oversigt over valgsystemet... 5 Valgkampen

Læs mere

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre!

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! 1. december 2010 Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! Tak fordi I vil være med til at tage ansvar. Fordi I stoler. Også på udlændinge.

Læs mere

Det er både med lidt vemod og en masse forventnings-glæde, at jeg skal aflægge denne beretning.

Det er både med lidt vemod og en masse forventnings-glæde, at jeg skal aflægge denne beretning. Beretning 2019 Det er både med lidt vemod og en masse forventnings-glæde, at jeg skal aflægge denne beretning. Lidt vemod, fordi det bliver den sidste i Idom-Råsted regi, hvis bestyrelsens forslag om at

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

Socialdemokratiet i Rudersdal

Socialdemokratiet i Rudersdal Socialdemokratiet i Rudersdal Bestyrelsens beretning 2019 Tak til alle for et godt år i Socialdemokratiet Rudersdal. Ved kommunalvalget i november 2017 gik Socialdemokratiet i Rudersdal fra tre til fire

Læs mere

Det har været et godt landsmøde - med nogle herlige taler og en god fest.

Det har været et godt landsmøde - med nogle herlige taler og en god fest. Denne weekend har bekræftet, hvad vi allerede vidste: Det er dejligt at være liberal! Det har været et godt landsmøde - med nogle herlige taler og en god fest. Men det vigtigste ved dette landsmøde er

Læs mere

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Vi er midt i en valgkamp. Og for mig betyder det hektisk aktivitet. Masser af møder, medrivende debatter, interviews og begivenhedsrige besøg i hele landet. Men selvom dagene

Læs mere

NYTÅRSKURER I KREDSEN

NYTÅRSKURER I KREDSEN Vises e-mailen ikke ordentligt? Se onlineversion. NYHEDSBREV: 16. JANUAR 2014 ANNI MATTHIESENS NYHEDSBREV Vær social - hold dig opdateret og deltag i debatten NYTÅRSKURER I KREDSEN Den første uge i januar

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

INDBYDELSE TIL VENSTRES LANDSMØDE

INDBYDELSE TIL VENSTRES LANDSMØDE INDBYDELSE TIL VENSTRES LANDSMØDE 21.-22. NOVEMBER 2015 I HERNING TIL DELEGEREDE OG ØVRIGE LANDSMØDEDELTAGERE INDBYDELSE KÆRE DELEGEREDE OG ØVRIGE DELTAGERE I LANDSMØDET Du indbydes hermed til Venstres

Læs mere

Sammen skaber vi værdi

Sammen skaber vi værdi KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Harald Børsting Sammen skaber vi værdi I LO vil vi gerne bruge 1. maj til at sige tak til lønmodtagerne. Tak for jeres indsats. Tak fordi

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 19/06/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 19/06/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 19/06/19 Afrunding af folketingsvalget Først og fremmest vil jeg i dette nyhedsbrev runde folketingsvalget af. På trods af at rigtig mange eksperter, kommentatorer samt meningsmålinger

Læs mere

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Det er godt at være her i Herning sammen med jer og holde mindefest. Vi mindes de ofre den onde borgerkrig bragte mennesker vi kender eller har hørt om.

Læs mere

Samfundsfag, niveau C Appendix

Samfundsfag, niveau C Appendix Samfundsfag, niveau C Appendix SAMFUNDSFAG, NIVEAU C APPENDIX 1 Den politiske situation i Danmark efter valget i juni 2015 I maj 2015 udskrev den daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt folketingsvalg

Læs mere

Referat arbejdsudvalgets temadag

Referat arbejdsudvalgets temadag Referat arbejdsudvalgets temadag fredag den 29. til lørdag den 30. januar 2016, Christiansminde, Svendborg Indbudte Mødt Afbud Ej Mødt Regionsformand, Niels Ole Beck Regionsnæstformand og hovedbestyrelsesmedlem,

Læs mere

Aktiv i IDA. En undersøgelse om de aktive medlemmer i IDA

Aktiv i IDA. En undersøgelse om de aktive medlemmer i IDA Aktiv i IDA En undersøgelse om de aktive medlemmer i IDA Ingeniørforeningen 2012 Aktiv i IDA 2 Hovedresultater Formålet med undersøgelsen er at få viden, der kan styrke arbejdet med at fastholde nuværende

Læs mere

Beretning var måske alligevel ikke noget dårligt Radikalt år. Mere herom senere.

Beretning var måske alligevel ikke noget dårligt Radikalt år. Mere herom senere. Beretning 2015 2015 var bestemt ikke noget godt Radikalt år. Mere herom senere. 2015 var måske alligevel ikke noget dårligt Radikalt år. Mere herom senere. 2015 var året, hvor vi senest den 15. september

Læs mere

Udvikling eller afvikling

Udvikling eller afvikling STRUKTURREFORMEN Udvikling eller afvikling Stor temadag om strukturreformen i Århus. Hvilke konsekvenser får den? Demokrati og udlicitering var blandt de mange emner, der blev debatteret Mere end hundrede

Læs mere

Baggrund for dette indlæg

Baggrund for dette indlæg Baggrund for dette indlæg For nogle år siden skrev jeg op til et valg nogle læserbreve; mest om de ideologiske forskelle mellem Socialdemokraterne og Venstre. Jeg skrev en hel serie af læserbreve om dette

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

Radikale hylder grundlovsdag

Radikale hylder grundlovsdag 1. juni 2010 Radikale hylder grundlovsdag Se her, hvor radikale folketingsmedlemmer holder taler og hylder grundlov, demokrati og folkestyre på grundlovsdag. Danmark har ingen egentlig nationaldag, men

Læs mere

Nyt fra Borgen. Nyhedsbrev fra folketingsmedlem Rasmus Prehn, SOCIALDEMOKRATIET, 27. oktober 2005. Kære læser af mit nyhedsbrev

Nyt fra Borgen. Nyhedsbrev fra folketingsmedlem Rasmus Prehn, SOCIALDEMOKRATIET, 27. oktober 2005. Kære læser af mit nyhedsbrev Nyt fra Borgen Nyhedsbrev fra folketingsmedlem Rasmus Prehn, SOCIALDEMOKRATIET, 27. oktober 2005 Kære læser af mit nyhedsbrev Efterårsferien kom på et meget tiltrængt tidspunkt efter en kanonhård periode

Læs mere

Vores nye slogan "Tag ansvar" danner i august, september og oktober rammen om den største kampagnesatsning hidtil uden for en valgkamp.

Vores nye slogan Tag ansvar danner i august, september og oktober rammen om den største kampagnesatsning hidtil uden for en valgkamp. 1. juli 2010 Vores nye slogan "Tag ansvar" danner i august, september og oktober rammen om den største kampagnesatsning hidtil uden for en valgkamp. Men kampagnen bliver ikke en succes uden lokalopbakning,

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

DANSKERE: INDRE MARKED ER AFGØRENDE FOR VELSTANDEN

DANSKERE: INDRE MARKED ER AFGØRENDE FOR VELSTANDEN DANSKERE: INDRE MARKED ER AFGØRENDE FOR VELSTANDEN Kontakt: Kommunikationschef, Malte Kjems + 23 39 7 mkj@thinkeuropa.dk RESUME Langt de fleste danskere anerkender det indre markeds og EU s positive bidrag

Læs mere

Aarhus byrådsmøde onsdag 6. maj 2015. Sag 1: Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015

Aarhus byrådsmøde onsdag 6. maj 2015. Sag 1: Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015 Sag 1: Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015 Vi starter med sag nummer 1 fra borgmesterens afdeling, Aarhus Vand A/S, generalforsamling 2015. Nogle korte bemærkninger? Ja, jeg beder jer undertegne under

Læs mere

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig.

Det må og skal være ambitionen for enhver politiker, og det er det selvfølgelig også for mig. Grundlovstale Mike Legarth 5.juni 2014 165 år. Det er en gammel institution, vi fejrer i dag, og jeg bliver glad hvert år, når jeg dagen inden Grundlovsdag læser, hvad Grundloven egentlig har betydet for

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 14/08/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 14/08/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 14/08/19 En ny politisk sæson står for døren Sommerferien er for mit vedkommende slut, og derfor er jeg igen så småt trukket i arbejdstøjet. Og det betyder for alle jer, der

Læs mere

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Indholdsfortegnelse Leder... 1 Regionsrådsvalg... 2 Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Deltag i næste folketingsvalgkamp med Enhedslisten Aalborg... 4 Bliv kandidat til kommunalvalget... 4 Kalenderen...

Læs mere

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder)

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) De stod der, danskerne. I lange køer fra morgen til aften.

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. Hvor er det dejligt at være tilbage på Bornholm. Det er godt at mærke Folkemødets

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister

Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister Danskerne tror ikke på Løkke som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er storfavorit til at vinde næste valg. 42 procent af vælgerne - og hver femte VKO vælger - tror mest på Thorning, mens kun 29

Læs mere

Tale til åbningsdebatten, 6. oktober 2016 Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører, Venstre DET TALTE ORD GÆLDER

Tale til åbningsdebatten, 6. oktober 2016 Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører, Venstre DET TALTE ORD GÆLDER Tale til åbningsdebatten, 6. oktober 2016 Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører, Venstre DET TALTE ORD GÆLDER Der findes mange forskellige ambitioner i denne verden. Nogen ambitioner er gode, andre

Læs mere

Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder?

Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder? 1 Valg i Danmark den 8. februar! Hvem er hvem? Hvad vil de? Og hvem vinder? Her er formændene for 6 af de største danske partier. Hvem er hvem? 1. Bendt Bendtsen 2. Mogens Lykketoft 3. Pia Kjærsgaard 4.

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

Vi satser på mennesker. Hvad brænder du for?

Vi satser på mennesker. Hvad brænder du for? Vi satser på mennesker Hvad brænder du for? Pjece.indd 1 5/27/08 5:28:21 PM Vi brænder for lokalpolitik - kunne du? Pjece.indd 2 5/27/08 5:28:23 PM Fokus på lokalpolitik I samarbejde med partiforeningerne

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

DEMOKRATISK UNDERSKUD Dansk politik mangler indvandrerstemmer

DEMOKRATISK UNDERSKUD Dansk politik mangler indvandrerstemmer DEMOKRATISK UNDERSKUD Dansk politik mangler indvandrerstemmer Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Allan Christensen @journallan Onsdag den 3. februar 2016, 05:00 Del: Både i Folketinget, regionsrådene og

Læs mere

Læs mere. Hvad gør en folketingskandidats

Læs mere. Hvad gør en folketingskandidats 1. marts 2012 Radikale Venstres Uffe Elbæk har haft et mål, lige siden han satte sig i kulturministerstolen i oktober 2011: at bidrage til, at kunsten og kulturen bliver sat afgørende på det samfundsmæssige

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Statsborgerskabsprøven

Statsborgerskabsprøven Statsborgerskabsprøven Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Onsdag den 2. december 2015 kl. 13.00-13.45 Spørgsmål til statsborgerskabsprøven

Læs mere

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti 1 Cristian Juhl, Enhedslisten 1. maj 2012 Første maj er arbejdernes INTERNATIONALE dag Den nyliberale bølge, der hærger verden, betyder: At færre står i fagforening At der bliver større forskel på rig

Læs mere

Borgerlige vælgere sender blå blok på bænken

Borgerlige vælgere sender blå blok på bænken Borgerlige vælgere sender blå blok på bænken 43 procent af de vælgere, der ved seneste valg stemte borgerligt, mener, at blå blok trænger til at komme i opposition. Det fremgår af en meningsmåling, som

Læs mere

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 12/04/19

ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 12/04/19 ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 12/04/19 Sundhedsreformen Vores regering har præsenteret en aftale om en sundhedsreform, der skal give vores sundhedsvæsen et stort løft. Vel og mærke hvis vi får en Venstre-ledet

Læs mere

Danskerne dumper Helle Thorning og Lars Løkke på troværdighed

Danskerne dumper Helle Thorning og Lars Løkke på troværdighed Troværdighedsundersøgelsen 2014: Danskerne dumper Helle Thorning og Lars Løkke på troværdighed Både statsminister Helle Thorning-Schmidt og oppositionsleder Lars Løkke Rasmussen må se langt efter danskernes

Læs mere

TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN. Det talte ord gælder

TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN. Det talte ord gælder TALE VED ÅBNINGSDEBATTEN 2017 JAKOB ELLEMANN-JENSEN Det talte ord gælder Der er partier, som gerne vil fremtiden, og som arbejder for at gøre Danmark til et bedre samfund at bo og leve i partier som vil

Læs mere

To ud af tre danskere vil hellere have bedre offentlige velfærdsydelser end skattelettelser, viser ny undersøgelse. Foto: Kristian Djurhus, Scanpix

To ud af tre danskere vil hellere have bedre offentlige velfærdsydelser end skattelettelser, viser ny undersøgelse. Foto: Kristian Djurhus, Scanpix PRIORITERING Blå vælgere: Nej, pengene ligger ikke bedst i vores lommer Af Irene Manteufel Fredag den 9. juni 2017 To ud af tre danskere vil have velfærd fremfor skattelettelser. Selv blandt blå bloks

Læs mere

Velkomsthilsen til statsministeren: Husk lønmodtagerne - UgebrevetA4.dk 19-06-2015 05:50:46

Velkomsthilsen til statsministeren: Husk lønmodtagerne - UgebrevetA4.dk 19-06-2015 05:50:46 Velkomsthilsen til statsministeren: Husk lønmodtagerne - UgebrevetA4.dk 19-06-2015 05:50:46 KÆRE LARS Velkomsthilsen til statsministeren: Husk lønmodtagerne Af Gitte Redder @GitteRedder Fredag den 19.

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i VTK

Referat fra Generalforsamling i VTK Referat fra Generalforsamling i VTK Dato Tirsdag d. 13. marts 2014 Indkaldt af Sted Palle Klubbens lokaler Deltagere Antal stemme berettigede 12 Referent Palle Punkt 1.Valg af dirigent Dirigent Indkaldelse

Læs mere

Beretning 2018 Året der netop er gået har mest været præget af evaluering af K valget d og planlægning af de næste valg herunder valg til E U og

Beretning 2018 Året der netop er gået har mest været præget af evaluering af K valget d og planlægning af de næste valg herunder valg til E U og Beretning 2018 Året der netop er gået har mest været præget af evaluering af K valget d og planlægning af de næste valg herunder valg til E U og Folketing.og byråd Vi har til stadighed diskuteret fremtidens

Læs mere

Ordinær generalforsamling torsdag den 30. januar 2014 kl. 19:30 i Bibliotekssalen, Ølstykke Bibliotek, Østervej 1A, 3650 Ølstykke

Ordinær generalforsamling torsdag den 30. januar 2014 kl. 19:30 i Bibliotekssalen, Ølstykke Bibliotek, Østervej 1A, 3650 Ølstykke Konservative i Egedal Ordinær generalforsamling torsdag den 30. januar 2014 kl. 19:30 i Bibliotekssalen, Ølstykke Bibliotek, Østervej 1A, 3650 Ølstykke Referat: 1. Valg af dirigent Søren Martinsen blev

Læs mere

Lyngallup om Lars Løkke Rasmussen og efterløn. Dato: 3. januar 2011

Lyngallup om Lars Løkke Rasmussen og efterløn. Dato: 3. januar 2011 Lyngallup om Lars Løkke Rasmussen og efterløn Dato: 3. januar 2011 Agenda 1. Metode 2. Resultater 3. Statistisk sikkerhed Lyngallup om Lars Løkke Rasmussen og efterløn Dato: 3. januar 2011 TNS Gallup A/S

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 1 13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 Åbningshilsen Efter højmessen sørger en af vore frivillige for kirkefrokost, så

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse om EU-parlamentsvalget 2014

Spørgeskemaundersøgelse om EU-parlamentsvalget 2014 Spørgeskemaundersøgelse om EU-parlamentsvalget 2014 Om undersøgelsen Artiklen er skrevet på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse, som Enhedslisten har fået foretaget af analysebureauet &Tal. Ønsket er

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

Feltperiode: januar Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: personer. TNS Gallup for Berlingske Tidende

Feltperiode: januar Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: personer. TNS Gallup for Berlingske Tidende Lyngallup om skat Metode Feltperiode: 19.-20. januar 2012 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.056 personer

Læs mere

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Godaften. Vi danskere er grundlæggende optimister. Vi tror på, at hårdt arbejde betaler sig. Vi tror på, at vi kan komme videre

Læs mere

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi I dag vil jeg sige noget om værdien af arbejde. Og med værdi mener jeg ikke den lønseddel, vi modtager sidst på måneden. Nej. Jeg mener den værdi,

Læs mere

ATASSUT ÆNDRINGSFORSLAG TIL ATASSUT S VEDTÆGTER

ATASSUT ÆNDRINGSFORSLAG TIL ATASSUT S VEDTÆGTER ATASSUT ÆNDRINGSFORSLAG TIL ATASSUT S VEDTÆGTER LANDSMØDET 28. 30. AUGUST 2008 VEDTÆGTER 1 Navn, overordnet organisation og hjemsted 2 Landsorganisationens formål 3 Politiske kontakter 4 Medlemskab af

Læs mere

Gallup til Berlingske. om Venstre og Søren Gade. Gallup til Berlingske. TNS Dato: 8. maj 2015 Projekt: 61927

Gallup til Berlingske. om Venstre og Søren Gade. Gallup til Berlingske. TNS Dato: 8. maj 2015 Projekt: 61927 om Venstre og Søren Gade Feltperiode: Den 7. 8 maj. 2015 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte venstre vælgere ved Folketingsvalget 2011 Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.008 personer

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

To ud af tre nye job er gået til danskere - UgebrevetA4.dk 01-10-2015 08:45:47

To ud af tre nye job er gået til danskere - UgebrevetA4.dk 01-10-2015 08:45:47 JOBFEST To ud af tre nye job er gået til danskere Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Torsdag den 1. oktober 2015, 05:00 Del: Det seneste år er to ud af tre nye job gået til danskere, viser ny analyse fra

Læs mere

For at skabe et stærkt annoncetryk parallelt med 2020-forhandlingerne søsætter Radikale Venstre i maj en annoncekampagne.

For at skabe et stærkt annoncetryk parallelt med 2020-forhandlingerne søsætter Radikale Venstre i maj en annoncekampagne. 2. maj 2011 For at skabe et stærkt annoncetryk parallelt med 2020-forhandlingerne søsætter Radikale Venstre i maj en annoncekampagne. Vi håber, at I vil være med til at støtte op om annoncekampagnen. Derfor

Læs mere

Mødeleder: Isak Davidsen, 4. næstformand for Landstingets Formandskab, Siumut.

Mødeleder: Isak Davidsen, 4. næstformand for Landstingets Formandskab, Siumut. 13. mødedag, onsdag den 15. oktober 2008. Dagsordenens punkt 57 Beslutningsforslag til landstinget: at landsstyret pålægges at nedsætte et råd, der hurtigst muligt skal komme med koordinerede og samlede

Læs mere

Radikale Venstre Thy Mors Vi kæmper for kulturen, naturen og nærdemokratiet

Radikale Venstre Thy Mors Vi kæmper for kulturen, naturen og nærdemokratiet Referat fra Radikale Venstre Thy Mors generalforsamling onsdag d. 17. april 2013 kl. 19.30 i Plantagehuset 1. Valg af dirigent, sekretær og stemmetællere Henrik Bolt Jørgensen valgtes til dirigent og Peter

Læs mere

Flertal for offentliggørelse af skoletests men størst skepsis blandt offentligt ansatte

Flertal for offentliggørelse af skoletests men størst skepsis blandt offentligt ansatte Af forskningschef Geert Laier Christensen Direkte telefon 61330562 5. marts 2010 Flertal for offentliggørelse af skoletests men størst skepsis blandt offentligt ansatte En spørgeskemaundersøgelse, gennemført

Læs mere

Danskerne giver offentligt ansatte et varmt kram - UgebrevetA4.dk. OK18 Danskerne giver offentligt ansatte et varmt kram

Danskerne giver offentligt ansatte et varmt kram - UgebrevetA4.dk. OK18 Danskerne giver offentligt ansatte et varmt kram OK18 Danskerne giver offentligt ansatte et varmt kram Af Henny Christensen Fredag den 23. marts 2018 En bølge af sympati strømmer de offentligt ansatte i møde i ny måling. Seks ud af ti danskere erklærer

Læs mere

Vedtægter for Venstre i Viborg Kommune

Vedtægter for Venstre i Viborg Kommune Vedtægter for Venstre i Viborg Kommune 20-3-2013 Vedtægter for Venstre i Viborg Kommune Dette dokument udgør vedtægterne for Venstre i Viborg Kommune i henhold til Venstres Landsorganisations vedtægter

Læs mere

Venstres budgettale ved 1. behandlingen af Odense Kommunes budget for 2014

Venstres budgettale ved 1. behandlingen af Odense Kommunes budget for 2014 Venstres budgettale ved 1. behandlingen af Odense Kommunes budget for 2014 Odense er udfordret. I de gode gamle dage var Odense Danmarks industriby nummer 1. Der var gang i den i Odense i 40 erne, 50 erne

Læs mere

DANSKE ÆLDRERÅD - MUNDTLIG BERETNING 2014

DANSKE ÆLDRERÅD - MUNDTLIG BERETNING 2014 DANSKE ÆLDRERÅD - MUNDTLIG BERETNING 2014 Formand i 377 dage ingen kedelige. Første periode med mindre bestyrelse valgt for to år fungeret godt og giver arbejdsro. Fantastisk at skue ud over denne sal

Læs mere

PARTISEKRETÆR CLAUS RICHTERS MUNDTLIGE BERETNING TIL VENSTRES LANDSMØDE 2014. Når jeg står her og kigger ud over jer, så føler jeg mig stolt.

PARTISEKRETÆR CLAUS RICHTERS MUNDTLIGE BERETNING TIL VENSTRES LANDSMØDE 2014. Når jeg står her og kigger ud over jer, så føler jeg mig stolt. PARTISEKRETÆR CLAUS RICHTERS MUNDTLIGE BERETNING TIL VENSTRES LANDSMØDE 2014 Kun det talte ord gælder. Kære landsmøde Når jeg står her og kigger ud over jer, så føler jeg mig stolt. Stolt, fordi vi i Venstre

Læs mere

Du får ikke en revolution, hvis du ikke beder om en.

Du får ikke en revolution, hvis du ikke beder om en. ORGANIZING 'Fagbevægelsen har brug for en stor og smuk vision for de danske arbejdere' Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Torsdag den 15. februar 2018 En god vision betyder meget mere end diverse

Læs mere

Nyhedsbrev maj Politisk kaos omkring SKAT

Nyhedsbrev maj Politisk kaos omkring SKAT Nyhedsbrev maj 2017 Travl tid Ugerne flyver fortsat afsted og der er fortsat drøntravlt på Christiansborg og som det plejer hvert år op til Folketingets sommerferie ja så samler de sidste lovbehandlinger

Læs mere

Nyt fra Christiansborg

Nyt fra Christiansborg H-Consulting, Bastrupvej 141, 4100 Ringsted, tlf. 5764 3100 Nyt fra Christiansborg April 2016 Grænsekontrol forlænges Regeringen har besluttet at forlænge den midlertidige grænsekontrol frem til 3. maj

Læs mere