Blad nr. 2/2014 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Blad nr. 2/2014 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE"

Transkript

1 Blad nr. 2/2014 DANSK BØRNEFOND LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

2 2 Lad dit næste barn blive et af vore DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse CVR Tlf.: Telefax: Telefontid: Mandag - torsdag: 9-15 Fredag Bestyrelse: Bestyrelsesformand: Regnskabskonsulent Lise Rechter Pastor Carl-David Andreasen Pædagogisk leder v.midtsjællands Gymnasium, Haslev, Arn Bjørnsfeldt Regnskabschef Ina Luvin Lærer Kaj Rasmussen Juridisk konsulent: Advokat Ebbe Holm Revisor: ReviFaxe, 4640 Faxe Daglig ledelse: Inger og Rudy Mortensen Ansvarlig for bladet: Inger Mortensen. Bankforbindelse: Nordea Bank Netbank 71<debitornr: < PBS.nr Gruppe nr Norsk giro: Layout og tryk: Øko-Tryk Hvem er vi? Dansk Børnefond er en organisation, der hjælper børn og unge i den tredje verden med fadderskaber, således at skolegang og uddannelse bliver en mulighed. Endvidere med fornødne behov som mad og medicin. Al hjælp ydes uden hensyn til modtagers religion, nationalitet, race eller politiske tilhørsforhold. I muligt omfang hjælper vi med renovering af skoler, brønde o.l. Dansk Børnefonds bestyrelse er ulønnet. LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE INDHOLD Sierra Leone...3 ROTARY i FAXE...4 Kulturstyrelsens Udlodningsfond...5 Uddelingsmidlerne i Nerebeheri ICCES Training Centre... 7 San Martin Centret i Lima, Peru...8 Årsmøde...9 I La Paz, Bolivia...10 SDA Educationel Centre i Gambia Mit smukke tibetansk-danske eventyr 12 Vil du gøre en forskel?...14 Årsrapport 2013/ Regler for skatte-fradrag for gaver. Bidrag til Dansk Børnefond er fradragsberettigede efter ligningslovens 8a og 12. Der kan opnås fradrag for maximalt kr. pr. år efter 8a. Ægtefæller har hver sit fradrag og kan dermed fratrække op til kr. For at vi kan indberette til SKAT er det nødvendigt, at vi har det fulde CPR nummer. Tænk også på Dansk Børnefond, når du skriver testamente. Vi er fritaget for arveafgift.

3 3 Sierra Leone Ingen er nok i tvivl om, at Sierra Leone er hårdt ramt af Ebola. En fortvivlet situation for et af verdens fattigste lande, der netop var begyndt at komme på fode efter en hård og langvarig krig. Børnene dør af de vanlig sygdomme, malaria, diarre og lungebetændelse som er simple og billige at behandle. Når klinkkerne og sygehusene lukker ned og folk er skræmte, kommer de ikke til behandling og dødeligheden stiger. Fødevarepriserne stiger i landet, investorerne trækker sig ud og forretningslivet går i stå. Det er verdens fattigste land og katastrofen rammer de fattigste i landet og epidemien truer de omkring liggende lande. Vore projektleder,joseph Lamin, skrev i juli, da udbruddet blev kendt : Vi skriver til jer for at anmode om støtte til at gribe ind med massiv uddannelse og levering af sundhedsmaterialer i forbindelse med udbruddet af ebola-virus i Sierra Leone. Målet med vores kampagne er at bevidstgøre børn og lokalsamfundet om situationen gennem information i radioen og forsyne dem med ting som klorin, sprit, sæbe, vandbeholdere etc. I samarbejde med lærere, lokale ledere, sundhedspersonale, og vort samfunds præster. Vi er lige vendt tilbage fra Bo området og situationen er forvirrende, dybt bekymrende og der er mangel på nødvendig støtte og hjælp- Hjælp os nu, inden det er for sent Vi sendte med det samme kr. derned, beløbet blev taget fra vores støttefond. Samtidig blev der skrevet adskillige ansøgninger til forskellige fonde om hjælp.

4 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 4 ROTARY i FAXE tildelte os en donation på 5000 kr. Vi er meget taknemmelige for denne støtte. Sammen med et beløb fra en af vore trofaste faddere har vi dermed kunnet sende yderligere 6000 kr. afsted. I den sidste mail, vi har fået fra Joseph skriver han: Vi er meget taknemmelige for den interesse I viser os, både med økonomisk støtte og jeres omsorg. Ved Guds nåde gør vi det godt og forbliver Ham taknemmelig. Det lykkedes os at tage en tur til Makeni, Masanga, Maforeka, Robis og Makalie og betale skolepenge, uddele bøger, kuglepenne, blyanter og ris. Pastor Turay i Makeni hjalp os med at betale skolepenge, da Makeni er isoleret område. Det er kun tilladt at køre igennem på grund af det høje antal ebolaramte. Derudover har vi betalt skolepenge i Freetown området og uddelt ris. Vi håber senere at kunne komme til Bo. Alle hjem, familier og vore skoler er ebola fri; hvad der er en stor gave fra Gud, men på samme tid er vi meget triste over at omkring Sierraleonere er døde, men omkring 600 mennesker er blevet udskrevet som helbredt fra ebola. Hvad vi har brug for nu, er at købe radioer og batterier til at distribuere til hjem, familier og lokalsamfund til brug for undervisning. Alle skoler og gymnasier er Ris til uddeling lukkede, det er kun gennem radioen undervisning sker. Vi har brug for 200 radioer og batterier. Det vil koste ca kr. Et hvilket som helst beløb til dette formål, vil blive meget værdsat. Varme hilsner og Tak Joseph Lamin Hvis der er nogle, der har lyst til at bidrage til dette, vil vi være meget taknemmelige. Joseph selv skulle have været rejst til England i forbindelse med helbredsproblemer, men som situationen ser ud, har han udsat det på ubestemt tid. Hvad koster tingene? er et spørgsmål, vi af og til møder. Fra Accra i Ghana skriver James Arthur, skoleleder på Hansen Road SDA School: Jeg beklager forsinkelsen i disse oplysninger. Det skyldes den rationering i elektricitet, der har ramt hele landet. Leveomkostningerne i Ghana er meget høj og priserne tager himmelflugt. Folk kæmper med at få enderne til at mødes, ikke mindst de lavest lønnede. Mindstelønnen er 11 kr. om dagen. Både vand og el er steget meget i pris. Brændstof til biler koster 6.15 kr.pr. liter. Det påvirker priserne på transport med både bus og tog. Problemerne skyldes at Ghana cedis er faldet i forhold til US dollar. Her er eksempler på priser på fødevarer:5 kg. Ris koster kr. 3 kg.majs 7.40 kr.3 små yams 9.25 kr. 30 æg kr. 1 ½ liter madolie kr. Billetpriser med offentlige transportmidler på korte afstande koster mellem 1,50 til 2 kr. Jeg tror denne information vil fortælle dig lidt om de vilkår, vi lever under. Mange tak for jeres hjælp, den betyder så meget for hver enkelt familie.

5 Kulturstyrelsens Udlodningsfond 5 I juni måned kom et meget glædeligt brev. Vi fik svar fra kulturstyrelsens Udlodningsfond, tidligere Tips og Lotto. Vi havde fået bevilliget kr. Vi havde ansøgt om 2.6 millioner, men vi er utrolig glade for det beløb vi fik og er klar til at ansøge igen, når næste mulighed gives. Når bestyrelsen skal beslutte hvilke projekter, der skal tilgodeses, lægges der stor vægt på at få færdiggjort nogle af de byggerier, der tidligere har fået tilskud, men hvor beløbet ikke har slået til Følgende blev udvalgt: Renovering af sovesal i Nehreberi Junior High School i Ghana. Fortsat renovering af Atwima Kwamwona Senior High School, Kumasi, Ghana. Fortsat renovering af Ofinso Asamkama Junior High School, Kumasi Ghana. Ventilatorer til skoler i Bangladesh. Cementerede gangstiger på New Jeshwang skolen i Gambia. IT, renovering og udbygning på Pakistan Adventist college & Seminary. Vi kommer tilbage med mere om de forskellige projekter i et senere blad efterhånden som de bliver færdige.

6 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 6 Uddelingsmidlerne i 2013 kom blandt andre Hansen Road SDA skole i Accra, Ghana til del. Skolen har omkring 700 elever og har et særdeles godt ry for en effektiv og god undervisning. Det betyder, der er stor søgning for at komme ind. Mange af eleverne kommer fra udprægede slumområder hvor folk har meget svært ved at skaffe det allermest nødvendige. Mange familier lever under de usleste forhold, ofte i et enkelt rum, der skal gøre det ud for både køkken, soveværelse og stue, uden vand og el, med åbne kloaker uden for døren. Mange af børnene har kun en forælder, eller bor hos bedsteforældre. Arbejdsløsheden er meget stor, så det er ikke ualmindeligt, at begge ægtefælder er uden arbejde. Andre søger lykken ved at rejse til andre lande, ofte med dårligt resultat. Skolen ligger på en meget lille grund, så man har valgt at bygge i højden. Vi har tidligere hjulpet denne skole med udvidelse af klasseværelser, med EDB udstyr og senest med renovering af køkkenet Et nødvendigt tiltag så både lærere og børn kan få et måltid mad hver dag. Denne gang var der kommet en brændende ansøgning om at få hjælp til tiltrængte renoveringer i Nursery og Fine reoler til forskole børn Primary afdelingen. Der skulle skiftes døre, renovering af WWS systemet, nye toiletter, tyverialarm og renovering af klasseværelser. Man havde selv fremskaffet omkring kr. og endvidere ville der blive en god del frivillig arbejdskraft. Når vi så billederne, var vi ikke i tvivl om, at det var meget nødvendigt at hjælpe. Det var derfor med stor glæde, at vi kunne træde til med kr. Når der bliver bevilliget midler til et projekt, nedsættes der en arbejdsgruppe med forskellige fagfolk, bestående af byggesagkyndige, forældrerepræsentanter, repræsentanter fra skolen og økonomiansvarlige. Der laves kontrakter med entreprenører og håndværkere, så man har godt styr på hele forløbet. Byggeriet er nu ved at være færdigt. De sidste regninger mangler at blive betalt til entreprenøren, men det bliver ikke gjort, før de sidste ting er bragt i orden Dejligt med påpasselige medarbejdere. Taknemmeligheden er meget stor, såvel som glæden over de forbedrede faciliteter. Dette vil være med til at forbedre både børn og læreres hverdag og endnu engang forbedre skolens omdømme. En af de nye, solide døre

7 Nerebeheri ICCES Training Centre 7 er beliggende i nærheden af Kumasi, Ghana. Skolen er en integreret del af lokalsamfundet og tilbyder en kvalificeret håndværkeruddannelse, specielt med henblik på analfabeter og unge, der tidligere i skoleforløbet er droppet ud. Her kan man give dem en uddannelse, de kan bruge. I øjeblikket har man 85 drenge og 44 piger under uddannelse. Det lave antal piger skylde primært, at indkvarteringsmulighederne på skolen er meget dårlige. Nogle piger har været indkvarteret hos lokale plejefamilier, med det resultat, at de er blevet seksuelt misbrugte og på anden vis udnyttet. Det faktum gjorde, at skolens ledelse i 2010 besluttede at lade pigerne bo i en sovesal, selv om den ikke var færdigbygget. Desværre blev sovesalen ødelagt af en voldsom storm i marts De fleste af pigerne mistede det meste af deres sparsomme ejendele. Igen måtte en del af pigerne flytte til plejefamilier og andre udskød deres uddannelse. Denne ulykkelige situation gjorde det nødvendigt at renovere og færdiggøre bygningen og ansøgningen lød på midler til sovesal med plads til 80 piger og en lille lejlighed til præceptricen. Lokalsamfundet består af fattige bønder og småhand- Før lende, der ikke er i stand til at yde økonomisk støtte, men kommer gerne med arbejdskraft og lokale materialer. Dette er vigtigt og vi lægger stor vægt på det lokale samfunds deltagelse. Vores hjælp blev på kr. Man er så tæt på en afslutning, at vi har fået invitation til indvielse. En invitation vi desværre må sige nej til. Endnu mangler der at blive sat døre og vinduer i, og 80 piger glæder sig over meget forbedrede vilkår. Taknemmeligheden er stor over de nye gode muligheder, pigerne får, og det forbedrede omdømme skolen vil få i denne forbindelse. Nu

8 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 8 San Martin Centret i Lima, Peru sender en lille hilsen. Året er snart til ende og vi vil gerne sige hjertelig tak for jeres gode hjælp. Den betyder rigtig meget for os. Gennem året er der blevet et meget bedre kammeratskab og respekt for hinanden blandt børnene. Grunden ligger i, at de ældste er blevet opmuntret til at tage sig mere af de små og hjælpe dem med skolearbejde og hvordan man arbejder med computer. Ligeledes oplever vi, at de mere sky og generte børn er blevet meget bedre integreret, udviklet og kommet til at føle sig værdifulde. De store teenager har virkelig gjort det godt, også til glæde for dem selv. På centret får børnene frokost og forskellige små måltider. De har også været med til uddeling af tøj og legetøj. Nu op til jul er de i gang med at lave gaver til deres familier. Til mors dag blev deres mødre og deres bedstemødre inviteret til centret, hvor vi fejrede dem og alle fik en lille gave. I august fejrede vi børnenes dag, også med god mad og lidt slik. I løbet af året deltager vi i forskellige marcher f.eks. på Jorden og miljøets dag. Her går vore børn med bannere som alle andre skoler. I dagene efter sætter vi fokus på betydningen af miljøet på centret. Børnene ved, de skal slukke lyset efter sig og sørge for at lukke vandhanerne, så vi ikke løber tør for vand Vores mål er at hjælpe sårbare børn, der kommer fra belastede hjem, til at have et trygt sted at komme. Til at få mad og hjælpe dem til stabilitet i deres liv og i det lange løb få en bedre fremtid. Børnene kommer fra hjem med dårlig økonomi, mange fra dysfunktionelle familier, andre lever hos bedsteforældrene, fordi forældrene er rejst til andre lande i håb om at skaffe sig en bedre økonomi. Men det er ikke kun børnene, der har glæde af at komme her. Deres familier glæder sig over at børnene udvikler sig og vokser i et andet miljø. Jeg vil fortælle jer om et par af børnene. Joselyn og hendes lillebror Daniel kom til os i løbet af året. Deres situation er kompliceret, deres mor er rejst til Chile for at finde arbejde og sende penge hjem. Der er en lillebror på 4 år som Joselyn tager sig af sammen med sin far og bedstefar. Hendes far har ikke noget fast arbejde, men kører taxa, som han skal betale leje af.joselyn og Daniel kommer til centret om morgenen og når de kommer hjem, passer de lillebroderen, så faderen kan køre og dermed er de ofte alene både aften og nat. Cinthia, David og Jhasmin er kommet her gennem et par år. Moderen siger, det er en velsignelse at hendes børn kan komme på centret. De ikke alene kommer på centret, men også regelmæssigt i kirke. De har store økonomiske problemer. De har ikke noget hus, men bor til leje. Faderens indkomst går til at betale husleje. Moderen sælger hjemmelavet mad i weekenden og resten af ugen arbejder hun på San Martin centret. Lige nu er de bekymret for, hvordan de skaffer penge til uniformer og skolebøger,når skoleåret begynder i februar. Priserne stiger og både for familierne og for os på centret er det svært at skaffe det, der skal til i det daglige. Men vi er meget taknemmelige for, at vi har gode venner og hjælpere som jer. De bedste hilsner fra alle os på San Martin Centret.

9 9 Kulturdag Årsmøde Igen er det tid at invitere alle vore sponsorer til at tage del i årsmødet. Det bliver d.12 januar 2015 kl. 19 på Dansk Børnefonds kontor. Dagsorden bliver efter vedtægterne. 1.Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3.Forelæggelse af årsregnskab og status. 4.Godkendelse af bidraget størrelse for et fadderskab. 5.Valg af bestyrelsesmedlemmer. 7. Valg af revisor. Eventuelt. Bestyrelsen vil fremkomme med et forslag til, at bidraget reguleres pr til 190 kr. pr. måned pr. barn. Begrundelsen er, at bidraget ikke er blevet forhøjet i 3 år og priserne i de berørte lande er steget kraftigt. Vær alle meget velkomne til at tage del i en hyggelig aften med god lejlighed til at høre nyt om arbejdet. Vi vil meget gerne have en tilmelding senest d. 7/ Har du tænkt på Hvis man tilmelder sig til halv, kvartårlig eller helårlig betaling i stedet for månedsvis, er der lidt at spare, idet man så kun betaler henholdsvis eller 5 kr. årlig i stedet for 60 kr. i opkrævningsgebyr. Kontakt os, hvis du ønsker ændringer

10 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 10 I La Paz, Bolivia ligger Achiacala Centret i den nordlige del af byen. Omgivelserne er præget af stor fattigdom og arbejdsløshed. I en lille rapport fortæller Ricardo Arias, der er leder af centret, lidt om de aktiviteter, der finder sted. Gennem vort arbejde når vi børn og familier, der bor i huse af Adobe og har mange behov. I regntiden bliver disse huse ofte ødelagte. Hvert år ved skoleårets begyndelse sørger vi for, at alle børn får skolematerialer og personlige fornødenheder som sæbe og Shampoo. Vi tilbyder at børnene kan få et bad, idet mange hjem ikke har gode muligheder for det. Mange får også sko. Daglige måltider er en meget nødvendig del af vores tilbud. Nogle af børnene er underernærede og dem giver vi speciel kost. Vi oplever gang på gang, at den mad vi giver, er et eneste måltid på dagen, børnene får. Årligt tandlægebesøg har vi hidtil kunnet give børnene, men omkostningerne er blevet stigende, så vi frygter, at vi ikke vil være i stand til at gøre det fremover. I dette område er der stort behov for al den hjælp, vi kan give. Skolegang Vi har en del aktiviteter ud over hjælp til lektielæsning. Vi har været på lejerskole, besøgt museer, deltaget i sportsarrangementer sammen med andre skoler, haft brandvæsenet på besøg for at lære børnene at slukke ildebrand og hvert kvartal fejres fødselsdag, for dem der har haft fødselsdag det pågældende kvartal. Børnene får en lille gave og vi får ekstra god mad, ligesom der bliver uddelt lidt slik. Denne dag ser alle hen til. Fars og mors dag er også højdepunkter, hvor børnene på en speciel måde lærer at ære og hylde forældrene. Og så er der de nationale dage, som vi gør meget ud af. For de voksne har vi kurser i samliv, hvor en psykolog underviser. Der er foredrag om hvordan forældrene kan støtte deres børn og vigtigheden af dette. En læge fortæller om prævention og hygiejne, ja, der er flere forskellige foredrag. Vi oplever en stor opbakning til dette og ser det som en værdifuld del af vores arbejde. Den støtte, der kommer fra jer, er meget værdsat. Børnene er meget bevidste om og glæder sig over, at mennesker, der ikke kender dem, vil hjælpe dem. Det betyder virkelig noget i deres liv. Børnene er ekstra glade, når der kommer en gave til dem og undertiden kommer der et beløb, som kan deles blandt dem, der ikke får gaver. To af dem er forældreløse, en lidt ældre bror har ansvaret for dem. To andre er alene med deres mor. Hun sælger slik på gaden om aftenen og indkomsten er minimal. Vi købte sko, sportstøj, undertøj og andre fornødenheder til dem. Tak også for dette. Vi glæder os til juletiden med de mange aktiviteter og ønsker jer alle en rigtig glædelig jul. Af hele mit hjerte tak. Må Gud velsigne jer. Ricardo Arias Så er der gaver til alle.

11 11 Testen er overstået, så er der fest. SDA Educationel Centre i Gambia Alle børn på skolen skal gennem en test hver år og når det er overstået, fejres det med en festdag, hvor børnene graduerer, så de kan komme op i næste klasse. Mr. Marvins Kris Obasi skriver: Vi vil have en graduation dag på skolen, hvor jeres elever også er med. På vegne af børnene, deres forældre/værger og skoleadministrationen, sender vi alle vore sponsorer en hjertelig tak. Vi sætter meget stor pris på jeres utrættelige hjælp. Jeres støtte og omsorg er en milepæl i elevernes søgen efter uddannelse og et bedre liv. Modtag vores hjerteligste og dybtfølte tak. Jeres hengivne Marvins-Kris Obasi Husk Det er så vigtigt, at vi får din nye adresse eller navn, når du flytter eller skifter navn. Ellers mister vi forbindelsen. En god ide En af vore faddere er kommet med følgende ide til efterfølgelse: Sæt følgende ind i din autosignatur, det er en enkel og nem måde at fortælle om Dansk Børnefonds arbejde. Bliv fadder og hjælp et barn til et bedre liv. Læs mere på Vi siger mange tak for tippet.

12 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 12 Mit smukke tibetansk-danske eventyr Af: Anna Panum journalist Det var kærlighed ved første blik den dag i 1991, da jeg modtog brev fra Dansk Børnefond, at jeg var blevet sponsor for lille seks-årige Dolma Yankyi. Det var det medsendte foto af en lille forsagt pige i sin fineste bluse og de smukkeste næsten sorte øjne, der gjorde udslaget! At Dolma var datter af tibetanske flygtninge, gjorde mig ekstra varm om hjertet, da jeg netop havde udtrykt ønske om, hvis muligt, at støtte et tibetansk barn. - Forældrene boede i Gurupula, Nordindien, med Dolma og hendes seks søskende. Faderen var meget syg af TB, så moderen måtte arbejde for små penge på et væveri som eneforsørger. Da jeg modtog div. papirer samt foto fra Inger Mortensen, var Dolma begyndt i 1. klasse i Central School for Tibetans i Gurupula. ældre og søskende og ikke mindst om hendes forsigtige drømme for fremtiden. Også om hendes tempel, hvor hun kom hver dag. Ikke mange danskere har vist fået bedt så mange bønner om godt helbred o.m.a. som jeg! Hurtig udrykning I 2005 besøgte Inger Mortensen Dolmas skole og Dolma selv. Inger havde taget en lille pigegave med fra mig, og tog nogle dejlige billeder af Dolma. Hun var nu i 12. klasse sidste skoleår. Dette faktum havde en tid bragt mange tanker frem hos mig: Dolma skulle hjem til forældrene, som nu boede i det sydligste Indien, og hvad kunne hun opnå med kun 12 års skolegang? Jeg var bekymret. Da Inger kom hjem, bad jeg hende undersøge alt praktisk vedr. min mulighed for at opfylde Dolmas store drøm: Tre år på universitet med en afsluttende Bachelor i kommunikation og tibetansk. OG så gik alt pludselig meget hurtigt. Inger tog mail-kontakt til mrs. Chime, uddannelseschef i Eksiladministrationen. - I løbet af få dage fik jeg alt besvaret, gav grønt lys og Inger hastede tilbage pr. mail til mrs. Chime. Den kvikke dame fik lige i tide standset Dolmas hjemrejse, da hendes skoleår faktisk var afsluttet!!! Eventyrlig brevveksling I de følgende ca. 12 år udvekslede Dolma og jeg mange breve. Jeg fik dejlige tegninger og selvlavede kort på mærkedage. Allerede det andet år tog hun mod mit tilbud om at kalde mig Grandma. Dolmas breve blev i starten skrevet af andre (engelsk), men snart fik hun selv mod på det. Hun øvede hårdt, og blev efterhånden meget dygtig. 1-2 gange årligt sendte hendes skole mig hendes karakterer samt et års-foto, og til min glæde modtog jeg nytårsønsker fra His Holynes The Dalai Lama s Eksilregerings-administration. Gennem vor brevveksling lærte jeg rigtig meget om mit kære barnebarn : Hendes dagligdag på kostskolen, for- Kunne jeg andet end forelske mig i denne kære pige?

13 - Det var efter sigende en totalt overrumplet og lykkelig Dolma, som nu pludselig straks skulle starte på UNI, hvor hun boede og studerede de næste tre år med sin drøm om at blive en Bachelor Graduate. Dette skete i 2008 fra universitetet i Dharamsala (Nordindien), hvor også Eksiladministrationen har hovedsæde. Mrs. Chime holdt et godt øje med min dejlige pige. Dolma bestod elev-optagelsesprøven til eksiladministrationen. Hun var så stolt, og jeg endnu mere, da hun hurtigt mailede nyheden til mig. En måneds tid senere sendte hun et billede, siddende ved sit helt eget skrivebord. Desuden skrev hun, nærmest lidt benovet og stolt, at hun lige havde fået sin første løn. Omregnet syntes jeg, det var en ret fin elevløn. Dolma har aldrig selv nævnt det, men jeg er helt sikker på, at hun, både som elev og senere, har støttet sin familie, så meget hun har kunnet rent økonomisk. Dette (forskellige ikke-gratis hændelser) har været ret tydeligt at ane mellem linjerne. - For mig er det selvfølgelig en glæde, at der som sponsor især fra vort forkælede land skal så ufatteligt lidt til, for at tilværelsen på en eller anden vis bliver bedre for barnet. og at dette kan brede sig som ringe i vandet. Efter elevtiden blev Dolma fastansat med egen lille bolig i administrationens kompleks for ansatte, og siden da er hun steget i graderne. Hun arbejder stadig med det, hun brænder for: Modtagelse og alt praktisk for nyankomne, tibetanske flygtninge. Bryllup Under elevtiden foldede min lille generte pige sig ud som den smukkeste lotusblomst!! Det fik den lidt ældre, og ret så flotte og sympatiske Tenzin Namdak også øje for. Det endte med stort bryllup denne sommer. De unge bor, pr. tradition, hos svigerforældrene: fhv. Chief Justice Commissioner mr. Tsering og fru Pema. Og forresten: Siden UNI-start har Dolma og jeg (lidt usædvanligt) mailet direkte sammen og Inger Mortensen og mrs. Chime ordnede (også noget usædvanligt) i fællesskab det praktiske omkring mit forlængede sponsorships. Sidste nyt: Nu chatter vi på Facebook og for nylig anmodede svigermor Pema om at være min ven, hvilket hun nu er! Alt i alt et 23-årigt smukt eventyr, som jeg ved ikke ender her. Men nu er det mig, der har et meget stort ønske, som nok grundet helbred forbliver et ønske: At jeg blot én gang kunne give min dejlige Dolma et stort knus! Under elevtiden sprang min lotusblomst ud Udflugt med venner og ægte tibetansk momo-guf. Dolma med sin udkårne, Tenzin Namdak. Smukt, eksotisk og (også for mig) lykkeligt øjeblik. 13

14 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 14 Vil du gøre en forskel? Løbende er der faddere, der må sige op af mange forskellige grunde, og selv om vi også løbende får nye, er der stadig en del børn, der er uden fadder. Måske kunne du fortælle en ven, arbejdskollega eller nabo om det, eller overveje om du selv kunne hjælpe et barn mere. Derfor vil vi fortælle lidt om nogle af de børn, der mangler hjælp. Juan er fra Cochabamba i Bolivia og er 9 år. Han har en søster og begge forældre. De bor i et enkelt værelse og begge forældre tager alle de småjobs de kan få. Ydermere er moderen i gang med at uddanne sig på aftenbasis. Men indkomsten rækker ikke til det mest basale. Derfor er familiens kost og tøj utilstrækkelig. Juan har en ganelæbespalte og har været igennem en del operationer og skal have flere. Han har store taleproblemer, men han vil gerne tale og er glad for at synge. Han beskrives som en meget ansvarlig og venlig dreng. Benjamin kommer på Parotani centret, der ligger en times kørsel fra Cochabamba i Bolivia. Han er født i Sammen med sine to brødre og moderen, bor de hos bedstemoderen under yderst dårlige forhold. Faderen har forladt familien. Moderen tager det arbejde, hun kan få, undertiden med at vaske tøj i hånden eller tage ud på landet og arbejde i landbrug, men indkomsten er minimal og kan ikke dække det mest basale. Benjamin har store problemer med sit syn og trænger til briller. Han er meget glad for at spille fodbold og tegne. Nana Yaw bor i Kumasi, Ghana. Han er lige blevet 5 år. Hans mor døde i 2013 og hans far har fået en hjerneblødning og er sengeliggende. Bedstemoderen er den eneste der kan tage sig af Nana. Bedstemoderen er gammel og har svært ved at finde arbejde. Nana og bedstemoderen bor i et lille værelse uden nogen form for bekvemmeligheder. Cesilia Abrafi er ført i 1999 Begge forældre døde for år tilbage og ingen kunne tage sig af børnene. Sammen med sine tre søstre kom hun på børnehjem. Hun er nu i Junior Secondary 3 og vil meget gerne kunne fortsætte gennem Senior Secondary Skolen, det vil tage tre år. Hun er en meget velbegavet og flittig pige, der er glad, rolig, social og er meget glad for at synge. Desuden er hun glad for atletik og spille fodbold. Sukai Joof er elev på New Jeshwang Educationel Centre i Gambia. Hun er i 10 klasse og har således 2 år tilbage af sin skolegang og er i den situation, at hun må forlade skolen, såfremt hun ikke får hjælp. Hun er en velbegavet og flittig pige, der er glad for fransk og klarer sig godt i alle fag. Hun kommer fra en familie med to brødre og begge forældre, men ingen af forældrene har arbejde, så familien lever fra hånden og i munden. Sharoon Younis er fra Pakistan. Hans familie bor i et lerklinet hus i Islamabad. Der er vand i huset, men ikke elektricitet. Der er 6 brødre og 2 søstre. Faderen arbejder som daglejer og indtægten er minimal. Forældrene er kristne og vil gøre, hvad de på nogen måde kan, for at børnene får en uddannelse. Derfor er Sharoon på Pakistan Adventist College & Seminary, en af de meget få kristne skoler. Han er i 4 klasse og meget glad for engelsk og matematik. I fritiden er han ivrig fodboldspiller. Sharoon er født i oktober2002. Mansab Asraf er født 15 september 2005 i Lahore, Pakistan. Han har en bror og to søstre. Hans mor er enke og 35 år. Moderen har intet arbejde og er afhængig af familiemedlemmers velvillighed, så familiens situation er uhyre vanskelig. De bor til leje i et lerklinet hus med et værelse, uden lys og vand. Mamsab er i 2 klasse på Pakistan Adventist College& Seminary. Her er han glad for at være, endnu er der ingen yndlingsfag. Socialt er han velfungerende, omend en lidt stille dreng. For hver og en af disse børn vil deres liv blive ændret, hvis de får en sponsor.

15 Årsrapport 2013/ Resultatopgørelse 1. september august 2013/ /13 INDTÆGTER: Fadderskabsbidrag Gaver fra private fonde og stiftelser mv Andel i Tips og Lottomidler Øremærkede bidrag fra Tips og Lotto Øremærket tilskud til IT fra Tips og Lotto Indtægter i alt OMKOSTNINGER: Administration Personale Reklame og publicationer Omkostninger i alt RESULTAT FØR FINANSIELLE POSTER FINANSIERING: Finansielle indtægter Finansielle omkostninger Finansiering netto Balance pr. 31. august 2013/ /13 AKTIVER: BUNDNE AKTIVER: Værdipapirer Bundne aktiver i alt DISPONIBLE AKTIVER: Værdipapirer Depositum og udlæg Periodeafgrænsningsposter Likvide beholdninger Disponible aktiver i alt AKTIVER I ALT PASSIVER: BUNDEN KAPITAL: Kapitalkonto, primo Kursreguleringer Bunden kapital i alt DISPONIBEL KAPITAL: Kapitalkonto Disponibel kapital i alt GÆLDSFORPLIGTELSER: Kortfristede gældsforpligtelser: Uddelinger Ikke udbetalt øremærkede tilskud Anden gæld Kortfristede gældsforpligtelser i alt Gældsforpligtelser i alt PASSIVER I ALT Årsrapporten er revideret og påtegnet uden forbehold og supplerende oplysninger af Revifaxe Poul Johansson Registreret revisor FSR Side 3 RESULTAT FØR UDDELINGER UDDELINGER: Fadderskabsbidrag Øvrige bidrag Uddelinger i alt ÅRETS RESULTAT Disponibel kapital primo Årets resultat Til disposition DER ER ANVENDT SÅLEDES: Overført til næste år Anvendt resultat i alt Side 2

16 B DANSK BØRNEFOND S AKTIVITETER Bangladesh: Bangladesh Adventist Seminary & College, Goalbathan i Gaizipur distriktet. Samarbejdspartner: Bangladesh Children s Sponsorship s Services. Bolivia: Daghjem for børn. Catalina Booth i Cochabamba, Achiacala i La Paz, Villa Cosmos i El Alto, La Paz. El Temporal i Cochabamba, samt Centro Oruro i Oruro. Desuden, Centro Sucre i Sucre og Parotani School Centre, Cochabamba, Huayra K`assa Center. Samarbejdspartner: Frelsens Hær. Chile : Daghjem for børn: Centro Puento Altoo i Santiago, samt William Boths school i Osorno og Cathalina Boths school i Calama. Samarbejdspartner: Frelsens Hær. Gambia: New Jeshwang Education Centre, Sotokoi S.D.A.School Samarbejdspartner: Adventistkirken Ghana: Hansen Road skolen i Accra. Skoler i og omkring Kumasi. Skoler i Tamale. Samarbejdspartner: Adventistkirken Pakistan: Pakistan Adventist Seminary. Kostskole for børn og unge. Skolen er beliggende i Farooqabad Mandi. Samarbejdspartner: Adventistkirken. Peru: Daghjem for børn. Centro Vitarte i Vitarte og San Martin i Lima. Samarbejdspartner: Frelsens Hær. Sierra Leone: Skoler i Masanga, Bo og Freetown med omliggende landsbyer. Samarbejdspartner: Programme for Children Sierra Leone. Udover direkte støtte til børnenes underhold, ydes i begrænset omfang hjælp til skolebyggeri, renoveringer, brønde, latriner, hjælp til operationer m.v. Dansk Børnefond er ikke forpligtet af eller bundet til det religiøse eller politiske syn, vore samarbejdspartnere står for. Ja Ja Jeg vil gerne være fadder og betaler 180 kr. mdl. Jeg forpligter mig til at opsige med mindst én måndes varsel. Jeg, jeg vil vil gerne betale være fadder for skolemad og betaler til børn 155 i kr. Gambia mdl. Jeg 50 forpligter kr. mdl. mig til at opsige med mindst én måneds varsel. Jeg ønsker at betale pr. md. pr. kvt. halvårlig helårlig Navn CPR-nr... Adresse... Jeg vil betale 50 kr. pr. md. til skolemad i Gambia Jeg vil være fadder og betale 180 kr. pr. md. Jeg vil være medlem og betale 85 kr. om året Jeg vil give en engangsgave

Blad nr. 1/2011 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2011 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2011 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Nyhedsbrev 16: Lizette rejser, nyt managerpar og bestyrelse hos Bushveld Mission

Nyhedsbrev 16: Lizette rejser, nyt managerpar og bestyrelse hos Bushveld Mission FORENINGEN AFRIKASKOLEN www.afrikaskolen.dk Nyhedsbrev 16: Lizette rejser, nyt managerpar og bestyrelse hos Bushveld Mission Nye tider for Bushveld Mission Det har været et turbulent efterår for folkene

Læs mere

Nyhedsblad Nr. 54 Januar 2011. Stor uddeling i Estland Side 4. Slut med fugtige værelser Side 5. Krisen påvirkede ikke. Nødhjælp bringer håb.

Nyhedsblad Nr. 54 Januar 2011. Stor uddeling i Estland Side 4. Slut med fugtige værelser Side 5. Krisen påvirkede ikke. Nødhjælp bringer håb. Nyhedsblad Nr. 54 Januar 2011 Stor uddeling i Estland Side 4 Slut med fugtige værelser Side 5 Krisen påvirkede ikke nødhjælpen Side 3 Nødhjælp bringer håb Side 6 Mennesker i NØD har brug for din hånd Vi

Læs mere

Children's Mission, Danmark Fonden Skandinavisk Børnemission

Children's Mission, Danmark Fonden Skandinavisk Børnemission Mer Revision AIS Registrerede Revisorer Ledreborg Alle 1301 4000 Roskilde' CVR: 3234 4720 TIE: 4632 5632 Fax: 4632 5631 revisor@merrevlsion.dk www.merrevislon.dk NIEDLEM AF DANSKE REVISORER S Children's

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. 1. januar 2013-31. december 2013 (16. regnskabsår) Ideer for Livet Fonden Kay Fiskers Plads 9 2300 København S. CVR nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. 1. januar 2013-31. december 2013 (16. regnskabsår) Ideer for Livet Fonden Kay Fiskers Plads 9 2300 København S. CVR nr. ÅRSREGNSKAB 2013 1. januar 2013-31. december 2013 (16. regnskabsår) Ideer for Livet Fonden Kay Fiskers Plads 9 2300 København S CVR nr.: 21 17 68 42 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Fondsoplysninger...

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

DanAid. DanAdopt. Danish Society for International Child Care

DanAid. DanAdopt. Danish Society for International Child Care DanAid DanAdopt Danish Society for International Child Care 29. oktober 2014 Dan-Aid er DanAdopts hjælpeafdeling, hvis opgave bl.a. er at indsamle penge til humanitære formål i de lande, hvor DanAdopt

Læs mere

Kære alle sponsorer og medlemmer af Give a Chance Denmark.

Kære alle sponsorer og medlemmer af Give a Chance Denmark. Kære alle sponsorer og medlemmer af Give a Chance Denmark. Først og fremmest vil vi gerne sige tusind tak for jeres støtte. Vi er i bestyrelsen meget glade for at kunne arbejde for at give Ugandiske børn

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

VERDENS BØRNS VELFÆRDSORGANISATION. Giv lidt af dig selv - og giv håb til verdens børn

VERDENS BØRNS VELFÆRDSORGANISATION. Giv lidt af dig selv - og giv håb til verdens børn VERDENS BØRNS VELFÆRDSORGANISATION Giv lidt af dig selv - og giv håb til verdens børn Side 2 Kære læser, Vi er tilbage igen i år med anden udgave af VBVO Review, hvor du kan læse om vores projekter fra

Læs mere

VIL DU HJÆLPE MED AT BYGGE

VIL DU HJÆLPE MED AT BYGGE SKAL ROMAERNE HØRE EVANGELIET PÅ DERES EGET SPROG? VIL DU HJÆLPE MED AT BYGGE EN KIRKE? 1 ET UDSAT FOLK SYNDEBUKKE Samfundets tabere og sorte får, samfundets bundfald, samfundsnassere eller tyveknægte

Læs mere

ARV. Hvem skal have del i din arv?

ARV. Hvem skal have del i din arv? ARV Hvem skal have del i din arv? LAD DIN ARVAFGIFT SKABE GLÆDE OG UDVIKLING Hvis du inkluderer BØRNEfonden i dit testamente er du bl.a. med til at sikre: Bedre livsvilkår for børn og unge i nogle af

Læs mere

Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål

Vedtægter. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål 1.1 Foreningens navn er Periamma. Vedtægter 1 Navn og hjemsted 1.2 Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Foreningens formål 2.1 Periamma er en uafhængig non-profit forening. 2.2 Periammas formål

Læs mere

ÅRSBERETNING. TORM s UNDERSTØTTELSESFOND (TORM FONDEN) FOTO: DANSK SEJLUNION

ÅRSBERETNING. TORM s UNDERSTØTTELSESFOND (TORM FONDEN) FOTO: DANSK SEJLUNION ÅRSBERETNING 2014 TORM s UNDERSTØTTELSESFOND (TORM FONDEN) FOTO: DANSK SEJLUNION FONDEN OG ÅRETS RESULTAT Fondens resultat før skat blev på kr. 1.534.992 mod et resultat på kr. 7.983.411 i 2013, hvor der

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

27. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet Oktober 2011

27. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet Oktober 2011 27. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet Oktober 2011 NYT FRA SKOLEN Skolen har netop afsluttet mundtlig eksamen. Skriftlig eksamen bliver holdt fra uge 41. Derefter har børnene tre ugers Diwaliferie

Læs mere

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark For millioner af mennesker på vores klode er livet nærmest håbløst: Når et jordskælv smadrer ens hjem og dræber ens familie, synes alt håb ude. Det så vi på TV, da Haiti blev ramt. Eller når børn fødes

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

Din Håndbog Støt et barn - og skab udvikling

Din Håndbog Støt et barn - og skab udvikling Din Håndbog Støt et barn - og skab udvikling Velkommen Tak fordi du vil støtte et barn gennem BØRNEfonden. Som sponsor i BØRNEfonden bidrager du til at skabe en bedre fremtid for det enkelte barn, dets

Læs mere

På børnehjem i Uganda

På børnehjem i Uganda På børnehjem i Uganda For Hanne Eriksen gik en gammel drøm i opfyldelse, da hun i september i år rejste til Uganda for at være frivillig på et børnehjem. Her er lidt om det, hun fortalte en grå novemberdag

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Bestyrelsens beretning april 2013

Bestyrelsens beretning april 2013 Bestyrelsens beretning april 2013 Aflagt ved den ordinære generalforsamling mandag d. 29. april 2013 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. I år har det været lidt underligt at skrive beretning,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HERLEV IDRÆTSFORENING FODBOLD

VEDTÆGTER FOR HERLEV IDRÆTSFORENING FODBOLD VEDTÆGTER FOR HERLEV IDRÆTSFORENING FODBOLD 1. Formål 1.1 Det er Herlev Idrætsforening - Fodbolds formål at tilbyde fodboldinteresserede mulighed for at dyrke fodbold på et niveau, der er betinget af den

Læs mere

Udvalget af hoteller er til at overse - der er to! Vi installerede os på det smukke hotel Bungalow On The Beach med 8 værelser i det gamle toldhus.

Udvalget af hoteller er til at overse - der er to! Vi installerede os på det smukke hotel Bungalow On The Beach med 8 værelser i det gamle toldhus. Udvalget af hoteller er til at overse - der er to! Vi installerede os på det smukke hotel Bungalow On The Beach med 8 værelser i det gamle toldhus. De fleste af pigerne kendte Hanne og Ernst fra tidligere

Læs mere

NYHEDSBREV. Et begivenhedsrigt år. December 2013. Cambodja

NYHEDSBREV. Et begivenhedsrigt år. December 2013. Cambodja NYHEDSBREV December 2013 Cambodja Et begivenhedsrigt år Solen skinner fra en næsten skyfri himmel, temperaturen har lige sneget sig op over de 25 grader (efter en lidt kølig periode...), træerne foran

Læs mere

BØRNENE I LAOS OG CAMBODJA HAR BRUG FOR DIN HJÆLP

BØRNENE I LAOS OG CAMBODJA HAR BRUG FOR DIN HJÆLP BØRNENE I LAOS OG CAMBODJA HAR BRUG FOR DIN HJÆLP Et kærligt hjem til alle børn Foto: Lars Just DU OG DIN LOKALGRUPPE KAN GIVE UDSATTE BØRN I LAOS OG CAMBODJA ET BEDRE LIV Kongedømmet Cambodja er den mindre

Læs mere

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014

Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Beretning til generalforsamling i foreningen Ørstedspavillonen den 15. april 2014 Ved generalforsamlingen sidste år i april fortalte jeg, at licitationen på den udvendige renovering var overstået, og ganske

Læs mere

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien Jeg, Rikke Stauning Klestrup sagskoordinator og socialrådgiver i DanAdopt, havde under mit sidste besøg I Etiopien i marts 2014, mulighed for

Læs mere

- Renoveringsarbejde Travlt kaffestuen mm.

- Renoveringsarbejde Travlt kaffestuen mm. Stabil fremgang i medlemstallet Støtteforeningen Hirtshals Fyr bag en lang række aktiviteter i 2013 398 medlemmer i Støtteforeningen Hirtshals Fyr ved årsskiftet, og det skulle være mærkeligt, hvis ikke

Læs mere

Foreningen Støt Soldater & Pårørende CVR-nr. 33 60 33 98. Årsrapport 2011

Foreningen Støt Soldater & Pårørende CVR-nr. 33 60 33 98. Årsrapport 2011 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk Foreningen Støt Soldater & Pårørende

Læs mere

Samtaleskema. Samtaleskemaet består af spørgsmål, som er delt op i 7 emner:

Samtaleskema. Samtaleskemaet består af spørgsmål, som er delt op i 7 emner: Samtaleskema Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne. Skemaet giver dig information om, hvilke forhold du vurderes ud fra og er en metode til at inddrage

Læs mere

Samtaleskema. Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne.

Samtaleskema. Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne. Samtaleskema Samtaleskema til vurdering af funktionsevne - 1 af 9 Formålet med samtaleskemaet er, at der udarbejdes en samlet vurdering af din funktionsevne. Skemaet giver dig information om, hvilke forhold

Læs mere

Kære forældre, Først en stor tak til alle jer, som besvarede undersøgelsen i sidste nummer af Kildeskolenyt!

Kære forældre, Først en stor tak til alle jer, som besvarede undersøgelsen i sidste nummer af Kildeskolenyt! ildeskolenyt! Kære forældre, Først en stor tak til alle jer, som besvarede undersøgelsen i sidste nummer af Kildeskolenyt! Denne gang modtager I bladet med posten, så vi ved, at I får undersøgelsen vi

Læs mere

Den forældreløse GENERATION

Den forældreløse GENERATION HIV & AIDS AF EVA NITSCHKE Den forældreløse GENERATION Fridah viser Antallet af forældreløse børn i Zambia stiger eksplosivt. Forældrene dør af aids, og den afrikanske storfamilie er ved at bryde sammen

Læs mere

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp

Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp Bliv erhvervspartner med Aktion Børnehjælp - Hvordan din virksomhed kan gøre en endnu større forskel Hvem er Aktion Børnehjælp? Aktion Børnehjælp har siden 1965 formidlet hjælp til over 100.000 fattige

Læs mere

DMI projektet Krisecenter ved lossepladsen, Nakuru, Kenya

DMI projektet Krisecenter ved lossepladsen, Nakuru, Kenya DMI projektet Krisecenter ved lossepladsen, Nakuru, Kenya Rapport for 010706 til 311206. Området Hilton&London, hvor centeret ligger er et meget vanskeligt område at arbejde i. Befolkningen her er meget

Læs mere

FORSTKANDIDATFORENINGENS REJSEFOND SKOVRIDER MOGENS ANDERSEN OG HUSTRUS FOND ÅRSREGNSKAB

FORSTKANDIDATFORENINGENS REJSEFOND SKOVRIDER MOGENS ANDERSEN OG HUSTRUS FOND ÅRSREGNSKAB FORSTKANDIDATFORENINGENS REJSEFOND SKOVRIDER MOGENS ANDERSEN OG HUSTRUS FOND ÅRSREGNSKAB 2011 CVR-NR. 11 70 42 98 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Fondsoplysninger... Ledelsespåtegning... Den uafhængige

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENINGS FOND ÅRSREGNSKAB

DANMARKS BIBLIOTEKSFORENINGS FOND ÅRSREGNSKAB Tlf: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 70 DANMARKS BIBLIOTEKSFORENINGS FOND ÅRSREGNSKAB 2014 CVR-NR.

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

- Omsætningen i 1. halvår 2007 er realiseret med kr. 52,6 mio., hvilket er en stigning på kr. 9 mio. i forhold til samme periode af 2006

- Omsætningen i 1. halvår 2007 er realiseret med kr. 52,6 mio., hvilket er en stigning på kr. 9 mio. i forhold til samme periode af 2006 Københavns Fondsbørs Børsmeddelelse nr. 2007/16 Aalborg den 14. august 2007 for Aalborg Boldspilklub A/S. Hovedkonklusionerne for første halvår 2007: - Aalborg Boldspilklub A/S (AaB) har i 2. kvartal 2007

Læs mere

AC BØRNEHJÆLP HIV-SMITTEDE BØRN I ETIOPIEN

AC BØRNEHJÆLP HIV-SMITTEDE BØRN I ETIOPIEN AC BØRNEHJÆLP HIV-SMITTEDE BØRN I ETIOPIEN PROJEKTFADDERSKAB FOR HIV-SMITTEDE BØRN I ETIOPIEN Børnene var oprindeligt tiltænkt international adoption, men i forbindelse med adoptionsprocessen viste de

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt Marts 2015 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære elskede og trofaste venner! Vi er allerede godt i gang

Læs mere

ANSØGNING OM ØKONOMISK STØTTE TIL BYGGERI AF COMMUNITY CENTER I IFAKARA TANZANIA. FASE 2/3 og 4.

ANSØGNING OM ØKONOMISK STØTTE TIL BYGGERI AF COMMUNITY CENTER I IFAKARA TANZANIA. FASE 2/3 og 4. Kilangoro ANSØGNING OM ØKONOMISK STØTTE TIL BYGGERI AF COMMUNITY CENTER I IFAKARA TANZANIA. FASE 2/3 og 4. Samlet budget ca. 220.000/-DKK. (1005 d.kr./m2) pr 15. Februar 2025. FASE 1-80.000/- afsluttet

Læs mere

Januar 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1

Januar 2014. Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven. Side 1 Januar 2014 Et månedsblad for beboere, pårørende, personale, samt gæster på Plejecenter Lindehaven Side 1 Nyt fra lederen Kære Alle Glædelig jul og godt nytår. Her ved juletid vil jeg gerne ønske alle

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK.

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Der er gang i alle vores hold og vi er ret godt fyldt op. Der tegner sig en god klubånd som der plejer og vi håber at alle nye som gamle medlemmer

Læs mere

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort en afgift der ellers tilfalder staten, kan du give videre til verdens fattigste Det vil være en stor støtte for vores arbejde blandt verdens

Læs mere

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form)

-- betingelse--, --betinget virkelighed. Var jeg ung endnu, (hvis-inversion - litterær form) Betinget virkelighed Betinget virkelighed vil sige en tænkt virkelighed under en bestemt betingelse. Man springer ud af virkeligheden og ind i en anden ved at forestille sig, hvad man så ville gøre: Hvis

Læs mere

FATTIGE LANDE Om serien attige lande en del af din verden Klik ind på www.emu.dk/tema/ulande

FATTIGE LANDE Om serien attige lande en del af din verden Klik ind på www.emu.dk/tema/ulande FATTIGE LANDE P E T E R B E J D E R & K A A R E Ø S T E R FATTIGE LANDE EN DEL AF DIN VERDEN Udsigt til U-lande Fattige lande en del af din verden Peter Bejder & Kaare Øster samt Meloni Serie: Udsigt til

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

DEN DANSKE MARITIME FOND

DEN DANSKE MARITIME FOND DEN DANSKE MARITIME FOND Årsrapporten er fremlagt og godkendt af bestyrelsen den 29. marts 2010 (dirigent) CVR-nr. 28 89 38 25 Årsrapport 2009 AMALIEGADE 33 B * DK - 1256 KØBENHAVN K * TLF.: +45 77 40

Læs mere

Tilbage i Burime. Og hov videre op ad bjerget.

Tilbage i Burime. Og hov videre op ad bjerget. Tilbage i Burime Der er sket store ting i landsbyen Burime i Uganda, siden vi sidst kørte ned ad den røde hullede vej, drejede til højre ved vandposten og gik op ad stien forbi Andrews hus, køerne og op

Læs mere

38. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet Juli kvartal 2014

38. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet Juli kvartal 2014 38. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet Juli kvartal 2014 NYT FRA SKOLEN Læs denne gang: En elev fortæller Pouls initiativ: Giv en skærv til skolen i stedet for en fødselsdagsgave Husk at medlemsbidraget

Læs mere

Et aktivt liv på sin egen måde

Et aktivt liv på sin egen måde Artikel i Muskelkraft nr. 4, 2005 Et aktivt liv på sin egen måde Om et halvt år flytter 29-årige Marc Jørgensen hjemmefra og ind i sit eget hus en opfyldelse af et af hans mål i livet Af Jane W. Schelde

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

der hjælper lokalt. TÆND ET LYS I RUMÆNIEN I denne folder kan du læse om vores projekter... ...og hvordan du kan være med!

der hjælper lokalt. TÆND ET LYS I RUMÆNIEN I denne folder kan du læse om vores projekter... ...og hvordan du kan være med! Brother to Brother Support (BBS) rækker en hjælpende hånd til mennesker, kirke og samfund i Rumænien på grundlag af et kristent livs og menneskesyn. Oftest hjælper vi dem, der hjælper lokalt. TÆND ET LYS

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN BLANGSTEDGÅRD

GRUNDEJERFORENINGEN BLANGSTEDGÅRD Dansk Revision Odense registreret revisionsaktieselskab Langelinie 79 DK-5230 Odense M Odense@danskrevision.dk www.danskrevision.dk Telefon: +45 66 13 03 31 Telefax: +45 66 13 92 31 CVR: DK 82 21 89 12

Læs mere

VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE

VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE VEJLEDNING OM REVISION OG KONTROL EFTER FONDSLOVGIVNINGEN AF IKKE-ERHVERVSDRIVENDE FONDE 1. Fondslovændringen pr. 1. januar 1992 Ved lov nr. 350 af 6. juni 1991 som ændret ved lov nr. 187 af 23. marts

Læs mere

Dine vaner. Dagens dato. Hvornår er du født? 2. Er du dreng eller pige? 3. Dyrker du sport eller motion uden for skoletid?

Dine vaner. Dagens dato. Hvornår er du født? 2. Er du dreng eller pige? 3. Dyrker du sport eller motion uden for skoletid? Dagens dato 2 0 Dato Måned År 1. Hvornår er du født? Dato Måned 1 9 År 2. Er du dreng eller pige? Dreng Pige Dine vaner 3. Dyrker du sport eller motion uden for skoletid? Nej Skriv hvad 4. Hvor mange timer

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Vedrørende sponsorat til Brøndby Strand IK (Fodbold) :

Vedrørende sponsorat til Brøndby Strand IK (Fodbold) : Vedrørende sponsorat til Brøndby Strand IK (Fodbold) : Email adresse er: bsi@bsifodbold.dk Hjemmeside navn: Bsifodbold.dk Brøndby Strand IK blev stiftet i 1935 og er snart 80 år gammel og er den absolut

Læs mere

Forår 2013 53. årgang nr. 195

Forår 2013 53. årgang nr. 195 Forår 2013 53. årgang nr. 195 Redaktør: Knud Kluge Oplag 1000 Pjecen udgives fire gange om året og sendes gratis til alle der ønsker at modtage den. Sankt Vincent Gruppernes formål: At støtte udvalgte

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 8: side 9: side 9: side 10: side 11: side 12: Skolelederen har ordet Kalenderen SMS-service på Intraen Huskeliste Forældremøderne Idrætsdagene på

Læs mere

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Når børnene går i 2. og 3. klasse, skal der ske noget mere i SFO en, der kan give dem ekstra udfordringer. Dette gør en eftermiddag i SFO mere spændene, attraktiv

Læs mere

Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014

Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014 Deltagerbrev for Sommerlejr på Sletten 2014 Dette lille hæfte indeholder alle de informationer, der er nødvendige for forberedelserne til at tage på sommerlejr. Skulle der stadig være nogle spørgsmål i

Læs mere

Vedtægter for Birkerød Tennis Klub

Vedtægter for Birkerød Tennis Klub Vedtægter for Birkerød Tennis Klub Cvr. Nr. 27537715 Navn, hjemsted og formål. 1 Klubbens navn er Birkerød Tennis Klub forkortet til og i det følgende kaldet Birkerød TK. Klubbens hjemsted er Topstykket

Læs mere

Støt Soldater & Pårørende CVR-nr. 33 60 33 98. Årsrapport 2014

Støt Soldater & Pårørende CVR-nr. 33 60 33 98. Årsrapport 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk Støt Soldater & Pårørende CVR-nr.

Læs mere

Værd at vide som SOS-fadder

Værd at vide som SOS-fadder LANGSIGTET HJÆLP TIL NØDLIDENDE BØRN Værd at vide som SOS-fadder 1 Foto: Patrick Wittmann SOS-Børnebyerne er uafhængig af politiske og religiøse interesser; uden skelen til politik, race og religion giver

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Lyset peger på dig. Du kan gøre en forskel!

Lyset peger på dig. Du kan gøre en forskel! Lyset peger på dig Du kan gøre en forskel! Hvis I har brug for hjælp Børne- og ungetelefonen 134 Åbningstid: Alle ugens dage kl. 19.00-21.00. Som led i forebyggelsen af selvmord og seksuelt misbrug af

Læs mere

Foreningen Et barn To forældre ansøger herved om tilskud til frivilligt socialt arbejde.

Foreningen Et barn To forældre ansøger herved om tilskud til frivilligt socialt arbejde. Et barn To forældre Rødby den 24. august 2007 Foreningen Et barn To forældre ansøger herved om tilskud til frivilligt socialt arbejde. Et barn To forældre ønsker herved at søge om et støttebeløb på kr.

Læs mere

Et hæfte til dig, der hjælper mig med det, jeg ikke kan klare selv længere. Der er noget, du skal vide. Mit navn:

Et hæfte til dig, der hjælper mig med det, jeg ikke kan klare selv længere. Der er noget, du skal vide. Mit navn: Et hæfte til dig, der hjælper mig med det, jeg ikke kan klare selv længere Der er noget, du skal vide om mig Mit navn: Indhold Xxxxx Ergoterapeutforeningens forord 3 Xxxxx Til dig, der læser hæftet 4 Lidt

Læs mere

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra 1 2 Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra Nadia skal ikke bo hjemme mere. Hun skal flytte. Først til et børnehjem og så til en plejefamilie, som

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

MED NÆSTEKÆRLIGHED I RYGSÆKKEN FRA LIBERIA TIL DANMARK

MED NÆSTEKÆRLIGHED I RYGSÆKKEN FRA LIBERIA TIL DANMARK MED NÆSTEKÆRLIGHED I RYGSÆKKEN FRA LIBERIA TIL DANMARK AF PRAKTIKANT ANDERS VIDTFELDT LARSEN 35-årige Amara Kamara er fra Liberia. Med sig i bagagen har han flugt fra 2 borgerkrige; en opvækst uden en

Læs mere

Referat fra generalforsamling den 22. april 2015

Referat fra generalforsamling den 22. april 2015 Referat fra generalforsamling den 22. april 2015 1. Indledning med andagt v/dagmar Bjerregaard 2. Valg af dirigent a. Kaj Ove Søe blev valgt. 3. Bestyrelsens beretning og visioner i punktform a. Året der

Læs mere

Sommerhilsen fra Ena og Kjeld i Rumænien / Heart for Romania

Sommerhilsen fra Ena og Kjeld i Rumænien / Heart for Romania Sommerhilsen fra Ena og Kjeld i Rumænien / Heart for Romania Kære familie og venner! 04.juli 2013 Sidst vi skrev, havde vi haft en tørkeperiode, men siden har vi haft megen regn. Vi har ikke tidligere

Læs mere

PROGRAM DAGSORDEN OG BILAG. Lørdag 9. maj 2015 kl. 14.00 i Herning Kongrescenter Østergade 37, 7400 Herning

PROGRAM DAGSORDEN OG BILAG. Lørdag 9. maj 2015 kl. 14.00 i Herning Kongrescenter Østergade 37, 7400 Herning 2015 PROGRAM DAGSORDEN OG BILAG til Dansk Transport og Logistiks arbejdsgiverforenings generalforsamling 2015 Lørdag 9. maj 2015 kl. 14.00 i Herning Kongrescenter Østergade 37, 7400 Herning PROGRAM GENERALFORSAMLING

Læs mere

Landsforeningen af Børnenes Kontorer CVR-nr. 30 25 64 33 Årsrapport 2006

Landsforeningen af Børnenes Kontorer CVR-nr. 30 25 64 33 Årsrapport 2006 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Landsforeningen af Børnenes Kontorer

Læs mere

LEKTIE. Jesu helbredelses fest. Parat til at undervise. Vi tjener Gud, når vi hjælper dem, der er syge.

LEKTIE. Jesu helbredelses fest. Parat til at undervise. Vi tjener Gud, når vi hjælper dem, der er syge. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 2 Jesu helbredelses fest Ugens tekst og referencer: Luk 4,38-44. Den store Mester, kap. 27. Huskevers: Jeg var syg, og I tog jer af mig. (Matt 25,36) Hovedformålet er, at

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 1. REGNSKABSÅR

ÅRSREGNSKAB 1. REGNSKABSÅR Tlf: 96 23 54 00 hjoerring@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Nørrebro 15, Box 140 DK-9800 Hjørring CVR-nr. 20 22 26 ro TAARS FONDEN ÅRSREGNSKAB 2014 1. REGNSKABSÅR CVR-NR. 35

Læs mere

Bælum Butikshus ApS. Nyhedsbrev fra Bestyrelsen den 25. maj 2015

Bælum Butikshus ApS. Nyhedsbrev fra Bestyrelsen den 25. maj 2015 Bælum Butikshus ApS Nyhedsbrev fra Bestyrelsen den 25. maj 2015 Stiftelsen af Bælum Butikshus ApS blev en realitet den 7. maj 2015 Formålet med selskabet er: At sikre den fremtidige dagligvarehandel i

Læs mere

Referat af MAF- Danmarks generalforsamling

Referat af MAF- Danmarks generalforsamling Referat af MAF- Danmarks generalforsamling MAF Danmark generalforsamling - 5. april 2014 i Jacobskirken, Odense Generalforsamlingen begyndte kl. 15.30 og sluttede kl. 16.30. Formanden Arne Puggaard bød

Læs mere

Så blev det aften og det blev morgen, den sjette dag.

Så blev det aften og det blev morgen, den sjette dag. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 16/3-14 Kirkedag: 3.s.i fasten/b Tekst: Mk 9,14-29 Salmer: SK: 28 * 388 * 182 * 660 * 192,9 * 670,1+4 LL: 28 * 182 * 660 * 192,9 * 670,1+4 Så blev det

Læs mere

Folkemuseet og Nordsjællandsk Museumsforening

Folkemuseet og Nordsjællandsk Museumsforening Dansk Revision Hillerød Godkendt Revisionsaktieselskab Vølundsvej 6B DK-3400 Hillerød hillerod@danskrevision.dk www.danskrevision.dk Telefon: +45 48 24 48 24 Telefax: +45 48 24 02 72 CVR: DK 26 58 03 90

Læs mere

ASL 4 INVEST ApS. OBS: Dette er et udkast af årsrapporten. For at færdiggøre indberetningen til EogS skal du gøre følgende:

ASL 4 INVEST ApS. OBS: Dette er et udkast af årsrapporten. For at færdiggøre indberetningen til EogS skal du gøre følgende: OBS: Dette er et udkast af årsrapporten. For at færdiggøre indberetningen til EogS skal du gøre følgende: 1. 2. 3. Først afslutte indtastningen af årsrapporten. Det gør du på den sidste side under punktet

Læs mere

Vedtægter. Foreningen Den mobile Retshjælp. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er Den mobile Retshjælp.

Vedtægter. Foreningen Den mobile Retshjælp. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er Den mobile Retshjælp. Vedtægter Foreningen Den mobile Retshjælp 1. Foreningens navn, hjemsted og formål Foreningens navn er Den mobile Retshjælp. Foreningens hjemsted er Aarhus Kommune. Foreningens formål er, at drive en retshjælpsordning

Læs mere

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed

Kerneværdi 4 - Vi vil leve i kærlighed Ledervejledning er et ledermateriale, som du som teenleder, konfirmandleder, forkynder, eller dig som har andet arbejde med teenagere, kan bruge og finde inspiration i. Vi har som mål for vores TeenTools,

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO December 2012 Siden sidst. Sne, sne, sne.. Først var det vores penge der var indefrosset, og nu har sne og frost gjort, at færdiggørelsen af legepladsen bliver lidt forsinket.

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Vedtægt. Vedtægter. for. Den selvejende institution UngdomsHuset Ta Fat

Vedtægt. Vedtægter. for. Den selvejende institution UngdomsHuset Ta Fat Vedtægter for Den selvejende institution UngdomsHuset Ta Fat Navn og hjemsted 1 Institutionens navn er Den selvejende institution UngdomsHuset Ta Fat. Institutionen har hjemsted i Horsens Kommune, og er

Læs mere

Borgediget 16,1 4000 Roskilde Cvr- nr. 34542201. Årsrapport 2012/13. 1. regnskabsår. Foreningen Just Andersen af 13. juli 2012

Borgediget 16,1 4000 Roskilde Cvr- nr. 34542201. Årsrapport 2012/13. 1. regnskabsår. Foreningen Just Andersen af 13. juli 2012 Borgediget 16,1 4000 Roskilde Cvr- nr. 34542201 Årsrapport 2012/13 1. regnskabsår Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse 2 Ledelsespåtegning 3 Foringens oplysninger 4 Bestyrelsens beretning 5 Resultat

Læs mere

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord havde Bodil Wellendorf svært ved at se meningen med livet. Men så fandt hun ro som nonnen Ani Tenzin Af Marie Varming, februar

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2010

NYHEDSBREV OKTOBER 2010 NYHEDSBREV OKTOBER 2010 Kære Alle Nu er det igen blevet tid til lidt nyheder fra My African Child. I dette nyhedsbrev kan I bl.a. læse om formandens, Iben Hansen, tur til Tanzania, hvor hun besøgte foreningens

Læs mere

180 : Jeg er ikke vred mere

180 : Jeg er ikke vred mere 180 : Jeg er ikke vred mere I 180 grader møder vi mennesker, hvis liv har taget en voldsom drejning, men som er kommet styrket videre. Tabita Brøner er vokset op som Jehovas Vidne. Men som teenager mødte

Læs mere