Blad nr. 2/2014 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Blad nr. 2/2014 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE"

Transkript

1 Blad nr. 2/2014 DANSK BØRNEFOND LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

2 2 Lad dit næste barn blive et af vore DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse CVR Tlf.: Telefax: Telefontid: Mandag - torsdag: 9-15 Fredag Bestyrelse: Bestyrelsesformand: Regnskabskonsulent Lise Rechter Pastor Carl-David Andreasen Pædagogisk leder v.midtsjællands Gymnasium, Haslev, Arn Bjørnsfeldt Regnskabschef Ina Luvin Lærer Kaj Rasmussen Juridisk konsulent: Advokat Ebbe Holm Revisor: ReviFaxe, 4640 Faxe Daglig ledelse: Inger og Rudy Mortensen Ansvarlig for bladet: Inger Mortensen. Bankforbindelse: Nordea Bank Netbank 71<debitornr: < PBS.nr Gruppe nr Norsk giro: Layout og tryk: Øko-Tryk Hvem er vi? Dansk Børnefond er en organisation, der hjælper børn og unge i den tredje verden med fadderskaber, således at skolegang og uddannelse bliver en mulighed. Endvidere med fornødne behov som mad og medicin. Al hjælp ydes uden hensyn til modtagers religion, nationalitet, race eller politiske tilhørsforhold. I muligt omfang hjælper vi med renovering af skoler, brønde o.l. Dansk Børnefonds bestyrelse er ulønnet. LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE INDHOLD Sierra Leone...3 ROTARY i FAXE...4 Kulturstyrelsens Udlodningsfond...5 Uddelingsmidlerne i Nerebeheri ICCES Training Centre... 7 San Martin Centret i Lima, Peru...8 Årsmøde...9 I La Paz, Bolivia...10 SDA Educationel Centre i Gambia Mit smukke tibetansk-danske eventyr 12 Vil du gøre en forskel?...14 Årsrapport 2013/ Regler for skatte-fradrag for gaver. Bidrag til Dansk Børnefond er fradragsberettigede efter ligningslovens 8a og 12. Der kan opnås fradrag for maximalt kr. pr. år efter 8a. Ægtefæller har hver sit fradrag og kan dermed fratrække op til kr. For at vi kan indberette til SKAT er det nødvendigt, at vi har det fulde CPR nummer. Tænk også på Dansk Børnefond, når du skriver testamente. Vi er fritaget for arveafgift.

3 3 Sierra Leone Ingen er nok i tvivl om, at Sierra Leone er hårdt ramt af Ebola. En fortvivlet situation for et af verdens fattigste lande, der netop var begyndt at komme på fode efter en hård og langvarig krig. Børnene dør af de vanlig sygdomme, malaria, diarre og lungebetændelse som er simple og billige at behandle. Når klinkkerne og sygehusene lukker ned og folk er skræmte, kommer de ikke til behandling og dødeligheden stiger. Fødevarepriserne stiger i landet, investorerne trækker sig ud og forretningslivet går i stå. Det er verdens fattigste land og katastrofen rammer de fattigste i landet og epidemien truer de omkring liggende lande. Vore projektleder,joseph Lamin, skrev i juli, da udbruddet blev kendt : Vi skriver til jer for at anmode om støtte til at gribe ind med massiv uddannelse og levering af sundhedsmaterialer i forbindelse med udbruddet af ebola-virus i Sierra Leone. Målet med vores kampagne er at bevidstgøre børn og lokalsamfundet om situationen gennem information i radioen og forsyne dem med ting som klorin, sprit, sæbe, vandbeholdere etc. I samarbejde med lærere, lokale ledere, sundhedspersonale, og vort samfunds præster. Vi er lige vendt tilbage fra Bo området og situationen er forvirrende, dybt bekymrende og der er mangel på nødvendig støtte og hjælp- Hjælp os nu, inden det er for sent Vi sendte med det samme kr. derned, beløbet blev taget fra vores støttefond. Samtidig blev der skrevet adskillige ansøgninger til forskellige fonde om hjælp.

4 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 4 ROTARY i FAXE tildelte os en donation på 5000 kr. Vi er meget taknemmelige for denne støtte. Sammen med et beløb fra en af vore trofaste faddere har vi dermed kunnet sende yderligere 6000 kr. afsted. I den sidste mail, vi har fået fra Joseph skriver han: Vi er meget taknemmelige for den interesse I viser os, både med økonomisk støtte og jeres omsorg. Ved Guds nåde gør vi det godt og forbliver Ham taknemmelig. Det lykkedes os at tage en tur til Makeni, Masanga, Maforeka, Robis og Makalie og betale skolepenge, uddele bøger, kuglepenne, blyanter og ris. Pastor Turay i Makeni hjalp os med at betale skolepenge, da Makeni er isoleret område. Det er kun tilladt at køre igennem på grund af det høje antal ebolaramte. Derudover har vi betalt skolepenge i Freetown området og uddelt ris. Vi håber senere at kunne komme til Bo. Alle hjem, familier og vore skoler er ebola fri; hvad der er en stor gave fra Gud, men på samme tid er vi meget triste over at omkring Sierraleonere er døde, men omkring 600 mennesker er blevet udskrevet som helbredt fra ebola. Hvad vi har brug for nu, er at købe radioer og batterier til at distribuere til hjem, familier og lokalsamfund til brug for undervisning. Alle skoler og gymnasier er Ris til uddeling lukkede, det er kun gennem radioen undervisning sker. Vi har brug for 200 radioer og batterier. Det vil koste ca kr. Et hvilket som helst beløb til dette formål, vil blive meget værdsat. Varme hilsner og Tak Joseph Lamin Hvis der er nogle, der har lyst til at bidrage til dette, vil vi være meget taknemmelige. Joseph selv skulle have været rejst til England i forbindelse med helbredsproblemer, men som situationen ser ud, har han udsat det på ubestemt tid. Hvad koster tingene? er et spørgsmål, vi af og til møder. Fra Accra i Ghana skriver James Arthur, skoleleder på Hansen Road SDA School: Jeg beklager forsinkelsen i disse oplysninger. Det skyldes den rationering i elektricitet, der har ramt hele landet. Leveomkostningerne i Ghana er meget høj og priserne tager himmelflugt. Folk kæmper med at få enderne til at mødes, ikke mindst de lavest lønnede. Mindstelønnen er 11 kr. om dagen. Både vand og el er steget meget i pris. Brændstof til biler koster 6.15 kr.pr. liter. Det påvirker priserne på transport med både bus og tog. Problemerne skyldes at Ghana cedis er faldet i forhold til US dollar. Her er eksempler på priser på fødevarer:5 kg. Ris koster kr. 3 kg.majs 7.40 kr.3 små yams 9.25 kr. 30 æg kr. 1 ½ liter madolie kr. Billetpriser med offentlige transportmidler på korte afstande koster mellem 1,50 til 2 kr. Jeg tror denne information vil fortælle dig lidt om de vilkår, vi lever under. Mange tak for jeres hjælp, den betyder så meget for hver enkelt familie.

5 Kulturstyrelsens Udlodningsfond 5 I juni måned kom et meget glædeligt brev. Vi fik svar fra kulturstyrelsens Udlodningsfond, tidligere Tips og Lotto. Vi havde fået bevilliget kr. Vi havde ansøgt om 2.6 millioner, men vi er utrolig glade for det beløb vi fik og er klar til at ansøge igen, når næste mulighed gives. Når bestyrelsen skal beslutte hvilke projekter, der skal tilgodeses, lægges der stor vægt på at få færdiggjort nogle af de byggerier, der tidligere har fået tilskud, men hvor beløbet ikke har slået til Følgende blev udvalgt: Renovering af sovesal i Nehreberi Junior High School i Ghana. Fortsat renovering af Atwima Kwamwona Senior High School, Kumasi, Ghana. Fortsat renovering af Ofinso Asamkama Junior High School, Kumasi Ghana. Ventilatorer til skoler i Bangladesh. Cementerede gangstiger på New Jeshwang skolen i Gambia. IT, renovering og udbygning på Pakistan Adventist college & Seminary. Vi kommer tilbage med mere om de forskellige projekter i et senere blad efterhånden som de bliver færdige.

6 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 6 Uddelingsmidlerne i 2013 kom blandt andre Hansen Road SDA skole i Accra, Ghana til del. Skolen har omkring 700 elever og har et særdeles godt ry for en effektiv og god undervisning. Det betyder, der er stor søgning for at komme ind. Mange af eleverne kommer fra udprægede slumområder hvor folk har meget svært ved at skaffe det allermest nødvendige. Mange familier lever under de usleste forhold, ofte i et enkelt rum, der skal gøre det ud for både køkken, soveværelse og stue, uden vand og el, med åbne kloaker uden for døren. Mange af børnene har kun en forælder, eller bor hos bedsteforældre. Arbejdsløsheden er meget stor, så det er ikke ualmindeligt, at begge ægtefælder er uden arbejde. Andre søger lykken ved at rejse til andre lande, ofte med dårligt resultat. Skolen ligger på en meget lille grund, så man har valgt at bygge i højden. Vi har tidligere hjulpet denne skole med udvidelse af klasseværelser, med EDB udstyr og senest med renovering af køkkenet Et nødvendigt tiltag så både lærere og børn kan få et måltid mad hver dag. Denne gang var der kommet en brændende ansøgning om at få hjælp til tiltrængte renoveringer i Nursery og Fine reoler til forskole børn Primary afdelingen. Der skulle skiftes døre, renovering af WWS systemet, nye toiletter, tyverialarm og renovering af klasseværelser. Man havde selv fremskaffet omkring kr. og endvidere ville der blive en god del frivillig arbejdskraft. Når vi så billederne, var vi ikke i tvivl om, at det var meget nødvendigt at hjælpe. Det var derfor med stor glæde, at vi kunne træde til med kr. Når der bliver bevilliget midler til et projekt, nedsættes der en arbejdsgruppe med forskellige fagfolk, bestående af byggesagkyndige, forældrerepræsentanter, repræsentanter fra skolen og økonomiansvarlige. Der laves kontrakter med entreprenører og håndværkere, så man har godt styr på hele forløbet. Byggeriet er nu ved at være færdigt. De sidste regninger mangler at blive betalt til entreprenøren, men det bliver ikke gjort, før de sidste ting er bragt i orden Dejligt med påpasselige medarbejdere. Taknemmeligheden er meget stor, såvel som glæden over de forbedrede faciliteter. Dette vil være med til at forbedre både børn og læreres hverdag og endnu engang forbedre skolens omdømme. En af de nye, solide døre

7 Nerebeheri ICCES Training Centre 7 er beliggende i nærheden af Kumasi, Ghana. Skolen er en integreret del af lokalsamfundet og tilbyder en kvalificeret håndværkeruddannelse, specielt med henblik på analfabeter og unge, der tidligere i skoleforløbet er droppet ud. Her kan man give dem en uddannelse, de kan bruge. I øjeblikket har man 85 drenge og 44 piger under uddannelse. Det lave antal piger skylde primært, at indkvarteringsmulighederne på skolen er meget dårlige. Nogle piger har været indkvarteret hos lokale plejefamilier, med det resultat, at de er blevet seksuelt misbrugte og på anden vis udnyttet. Det faktum gjorde, at skolens ledelse i 2010 besluttede at lade pigerne bo i en sovesal, selv om den ikke var færdigbygget. Desværre blev sovesalen ødelagt af en voldsom storm i marts De fleste af pigerne mistede det meste af deres sparsomme ejendele. Igen måtte en del af pigerne flytte til plejefamilier og andre udskød deres uddannelse. Denne ulykkelige situation gjorde det nødvendigt at renovere og færdiggøre bygningen og ansøgningen lød på midler til sovesal med plads til 80 piger og en lille lejlighed til præceptricen. Lokalsamfundet består af fattige bønder og småhand- Før lende, der ikke er i stand til at yde økonomisk støtte, men kommer gerne med arbejdskraft og lokale materialer. Dette er vigtigt og vi lægger stor vægt på det lokale samfunds deltagelse. Vores hjælp blev på kr. Man er så tæt på en afslutning, at vi har fået invitation til indvielse. En invitation vi desværre må sige nej til. Endnu mangler der at blive sat døre og vinduer i, og 80 piger glæder sig over meget forbedrede vilkår. Taknemmeligheden er stor over de nye gode muligheder, pigerne får, og det forbedrede omdømme skolen vil få i denne forbindelse. Nu

8 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 8 San Martin Centret i Lima, Peru sender en lille hilsen. Året er snart til ende og vi vil gerne sige hjertelig tak for jeres gode hjælp. Den betyder rigtig meget for os. Gennem året er der blevet et meget bedre kammeratskab og respekt for hinanden blandt børnene. Grunden ligger i, at de ældste er blevet opmuntret til at tage sig mere af de små og hjælpe dem med skolearbejde og hvordan man arbejder med computer. Ligeledes oplever vi, at de mere sky og generte børn er blevet meget bedre integreret, udviklet og kommet til at føle sig værdifulde. De store teenager har virkelig gjort det godt, også til glæde for dem selv. På centret får børnene frokost og forskellige små måltider. De har også været med til uddeling af tøj og legetøj. Nu op til jul er de i gang med at lave gaver til deres familier. Til mors dag blev deres mødre og deres bedstemødre inviteret til centret, hvor vi fejrede dem og alle fik en lille gave. I august fejrede vi børnenes dag, også med god mad og lidt slik. I løbet af året deltager vi i forskellige marcher f.eks. på Jorden og miljøets dag. Her går vore børn med bannere som alle andre skoler. I dagene efter sætter vi fokus på betydningen af miljøet på centret. Børnene ved, de skal slukke lyset efter sig og sørge for at lukke vandhanerne, så vi ikke løber tør for vand Vores mål er at hjælpe sårbare børn, der kommer fra belastede hjem, til at have et trygt sted at komme. Til at få mad og hjælpe dem til stabilitet i deres liv og i det lange løb få en bedre fremtid. Børnene kommer fra hjem med dårlig økonomi, mange fra dysfunktionelle familier, andre lever hos bedsteforældrene, fordi forældrene er rejst til andre lande i håb om at skaffe sig en bedre økonomi. Men det er ikke kun børnene, der har glæde af at komme her. Deres familier glæder sig over at børnene udvikler sig og vokser i et andet miljø. Jeg vil fortælle jer om et par af børnene. Joselyn og hendes lillebror Daniel kom til os i løbet af året. Deres situation er kompliceret, deres mor er rejst til Chile for at finde arbejde og sende penge hjem. Der er en lillebror på 4 år som Joselyn tager sig af sammen med sin far og bedstefar. Hendes far har ikke noget fast arbejde, men kører taxa, som han skal betale leje af.joselyn og Daniel kommer til centret om morgenen og når de kommer hjem, passer de lillebroderen, så faderen kan køre og dermed er de ofte alene både aften og nat. Cinthia, David og Jhasmin er kommet her gennem et par år. Moderen siger, det er en velsignelse at hendes børn kan komme på centret. De ikke alene kommer på centret, men også regelmæssigt i kirke. De har store økonomiske problemer. De har ikke noget hus, men bor til leje. Faderens indkomst går til at betale husleje. Moderen sælger hjemmelavet mad i weekenden og resten af ugen arbejder hun på San Martin centret. Lige nu er de bekymret for, hvordan de skaffer penge til uniformer og skolebøger,når skoleåret begynder i februar. Priserne stiger og både for familierne og for os på centret er det svært at skaffe det, der skal til i det daglige. Men vi er meget taknemmelige for, at vi har gode venner og hjælpere som jer. De bedste hilsner fra alle os på San Martin Centret.

9 9 Kulturdag Årsmøde Igen er det tid at invitere alle vore sponsorer til at tage del i årsmødet. Det bliver d.12 januar 2015 kl. 19 på Dansk Børnefonds kontor. Dagsorden bliver efter vedtægterne. 1.Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3.Forelæggelse af årsregnskab og status. 4.Godkendelse af bidraget størrelse for et fadderskab. 5.Valg af bestyrelsesmedlemmer. 7. Valg af revisor. Eventuelt. Bestyrelsen vil fremkomme med et forslag til, at bidraget reguleres pr til 190 kr. pr. måned pr. barn. Begrundelsen er, at bidraget ikke er blevet forhøjet i 3 år og priserne i de berørte lande er steget kraftigt. Vær alle meget velkomne til at tage del i en hyggelig aften med god lejlighed til at høre nyt om arbejdet. Vi vil meget gerne have en tilmelding senest d. 7/ Har du tænkt på Hvis man tilmelder sig til halv, kvartårlig eller helårlig betaling i stedet for månedsvis, er der lidt at spare, idet man så kun betaler henholdsvis eller 5 kr. årlig i stedet for 60 kr. i opkrævningsgebyr. Kontakt os, hvis du ønsker ændringer

10 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 10 I La Paz, Bolivia ligger Achiacala Centret i den nordlige del af byen. Omgivelserne er præget af stor fattigdom og arbejdsløshed. I en lille rapport fortæller Ricardo Arias, der er leder af centret, lidt om de aktiviteter, der finder sted. Gennem vort arbejde når vi børn og familier, der bor i huse af Adobe og har mange behov. I regntiden bliver disse huse ofte ødelagte. Hvert år ved skoleårets begyndelse sørger vi for, at alle børn får skolematerialer og personlige fornødenheder som sæbe og Shampoo. Vi tilbyder at børnene kan få et bad, idet mange hjem ikke har gode muligheder for det. Mange får også sko. Daglige måltider er en meget nødvendig del af vores tilbud. Nogle af børnene er underernærede og dem giver vi speciel kost. Vi oplever gang på gang, at den mad vi giver, er et eneste måltid på dagen, børnene får. Årligt tandlægebesøg har vi hidtil kunnet give børnene, men omkostningerne er blevet stigende, så vi frygter, at vi ikke vil være i stand til at gøre det fremover. I dette område er der stort behov for al den hjælp, vi kan give. Skolegang Vi har en del aktiviteter ud over hjælp til lektielæsning. Vi har været på lejerskole, besøgt museer, deltaget i sportsarrangementer sammen med andre skoler, haft brandvæsenet på besøg for at lære børnene at slukke ildebrand og hvert kvartal fejres fødselsdag, for dem der har haft fødselsdag det pågældende kvartal. Børnene får en lille gave og vi får ekstra god mad, ligesom der bliver uddelt lidt slik. Denne dag ser alle hen til. Fars og mors dag er også højdepunkter, hvor børnene på en speciel måde lærer at ære og hylde forældrene. Og så er der de nationale dage, som vi gør meget ud af. For de voksne har vi kurser i samliv, hvor en psykolog underviser. Der er foredrag om hvordan forældrene kan støtte deres børn og vigtigheden af dette. En læge fortæller om prævention og hygiejne, ja, der er flere forskellige foredrag. Vi oplever en stor opbakning til dette og ser det som en værdifuld del af vores arbejde. Den støtte, der kommer fra jer, er meget værdsat. Børnene er meget bevidste om og glæder sig over, at mennesker, der ikke kender dem, vil hjælpe dem. Det betyder virkelig noget i deres liv. Børnene er ekstra glade, når der kommer en gave til dem og undertiden kommer der et beløb, som kan deles blandt dem, der ikke får gaver. To af dem er forældreløse, en lidt ældre bror har ansvaret for dem. To andre er alene med deres mor. Hun sælger slik på gaden om aftenen og indkomsten er minimal. Vi købte sko, sportstøj, undertøj og andre fornødenheder til dem. Tak også for dette. Vi glæder os til juletiden med de mange aktiviteter og ønsker jer alle en rigtig glædelig jul. Af hele mit hjerte tak. Må Gud velsigne jer. Ricardo Arias Så er der gaver til alle.

11 11 Testen er overstået, så er der fest. SDA Educationel Centre i Gambia Alle børn på skolen skal gennem en test hver år og når det er overstået, fejres det med en festdag, hvor børnene graduerer, så de kan komme op i næste klasse. Mr. Marvins Kris Obasi skriver: Vi vil have en graduation dag på skolen, hvor jeres elever også er med. På vegne af børnene, deres forældre/værger og skoleadministrationen, sender vi alle vore sponsorer en hjertelig tak. Vi sætter meget stor pris på jeres utrættelige hjælp. Jeres støtte og omsorg er en milepæl i elevernes søgen efter uddannelse og et bedre liv. Modtag vores hjerteligste og dybtfølte tak. Jeres hengivne Marvins-Kris Obasi Husk Det er så vigtigt, at vi får din nye adresse eller navn, når du flytter eller skifter navn. Ellers mister vi forbindelsen. En god ide En af vore faddere er kommet med følgende ide til efterfølgelse: Sæt følgende ind i din autosignatur, det er en enkel og nem måde at fortælle om Dansk Børnefonds arbejde. Bliv fadder og hjælp et barn til et bedre liv. Læs mere på Vi siger mange tak for tippet.

12 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 12 Mit smukke tibetansk-danske eventyr Af: Anna Panum journalist Det var kærlighed ved første blik den dag i 1991, da jeg modtog brev fra Dansk Børnefond, at jeg var blevet sponsor for lille seks-årige Dolma Yankyi. Det var det medsendte foto af en lille forsagt pige i sin fineste bluse og de smukkeste næsten sorte øjne, der gjorde udslaget! At Dolma var datter af tibetanske flygtninge, gjorde mig ekstra varm om hjertet, da jeg netop havde udtrykt ønske om, hvis muligt, at støtte et tibetansk barn. - Forældrene boede i Gurupula, Nordindien, med Dolma og hendes seks søskende. Faderen var meget syg af TB, så moderen måtte arbejde for små penge på et væveri som eneforsørger. Da jeg modtog div. papirer samt foto fra Inger Mortensen, var Dolma begyndt i 1. klasse i Central School for Tibetans i Gurupula. ældre og søskende og ikke mindst om hendes forsigtige drømme for fremtiden. Også om hendes tempel, hvor hun kom hver dag. Ikke mange danskere har vist fået bedt så mange bønner om godt helbred o.m.a. som jeg! Hurtig udrykning I 2005 besøgte Inger Mortensen Dolmas skole og Dolma selv. Inger havde taget en lille pigegave med fra mig, og tog nogle dejlige billeder af Dolma. Hun var nu i 12. klasse sidste skoleår. Dette faktum havde en tid bragt mange tanker frem hos mig: Dolma skulle hjem til forældrene, som nu boede i det sydligste Indien, og hvad kunne hun opnå med kun 12 års skolegang? Jeg var bekymret. Da Inger kom hjem, bad jeg hende undersøge alt praktisk vedr. min mulighed for at opfylde Dolmas store drøm: Tre år på universitet med en afsluttende Bachelor i kommunikation og tibetansk. OG så gik alt pludselig meget hurtigt. Inger tog mail-kontakt til mrs. Chime, uddannelseschef i Eksiladministrationen. - I løbet af få dage fik jeg alt besvaret, gav grønt lys og Inger hastede tilbage pr. mail til mrs. Chime. Den kvikke dame fik lige i tide standset Dolmas hjemrejse, da hendes skoleår faktisk var afsluttet!!! Eventyrlig brevveksling I de følgende ca. 12 år udvekslede Dolma og jeg mange breve. Jeg fik dejlige tegninger og selvlavede kort på mærkedage. Allerede det andet år tog hun mod mit tilbud om at kalde mig Grandma. Dolmas breve blev i starten skrevet af andre (engelsk), men snart fik hun selv mod på det. Hun øvede hårdt, og blev efterhånden meget dygtig. 1-2 gange årligt sendte hendes skole mig hendes karakterer samt et års-foto, og til min glæde modtog jeg nytårsønsker fra His Holynes The Dalai Lama s Eksilregerings-administration. Gennem vor brevveksling lærte jeg rigtig meget om mit kære barnebarn : Hendes dagligdag på kostskolen, for- Kunne jeg andet end forelske mig i denne kære pige?

13 - Det var efter sigende en totalt overrumplet og lykkelig Dolma, som nu pludselig straks skulle starte på UNI, hvor hun boede og studerede de næste tre år med sin drøm om at blive en Bachelor Graduate. Dette skete i 2008 fra universitetet i Dharamsala (Nordindien), hvor også Eksiladministrationen har hovedsæde. Mrs. Chime holdt et godt øje med min dejlige pige. Dolma bestod elev-optagelsesprøven til eksiladministrationen. Hun var så stolt, og jeg endnu mere, da hun hurtigt mailede nyheden til mig. En måneds tid senere sendte hun et billede, siddende ved sit helt eget skrivebord. Desuden skrev hun, nærmest lidt benovet og stolt, at hun lige havde fået sin første løn. Omregnet syntes jeg, det var en ret fin elevløn. Dolma har aldrig selv nævnt det, men jeg er helt sikker på, at hun, både som elev og senere, har støttet sin familie, så meget hun har kunnet rent økonomisk. Dette (forskellige ikke-gratis hændelser) har været ret tydeligt at ane mellem linjerne. - For mig er det selvfølgelig en glæde, at der som sponsor især fra vort forkælede land skal så ufatteligt lidt til, for at tilværelsen på en eller anden vis bliver bedre for barnet. og at dette kan brede sig som ringe i vandet. Efter elevtiden blev Dolma fastansat med egen lille bolig i administrationens kompleks for ansatte, og siden da er hun steget i graderne. Hun arbejder stadig med det, hun brænder for: Modtagelse og alt praktisk for nyankomne, tibetanske flygtninge. Bryllup Under elevtiden foldede min lille generte pige sig ud som den smukkeste lotusblomst!! Det fik den lidt ældre, og ret så flotte og sympatiske Tenzin Namdak også øje for. Det endte med stort bryllup denne sommer. De unge bor, pr. tradition, hos svigerforældrene: fhv. Chief Justice Commissioner mr. Tsering og fru Pema. Og forresten: Siden UNI-start har Dolma og jeg (lidt usædvanligt) mailet direkte sammen og Inger Mortensen og mrs. Chime ordnede (også noget usædvanligt) i fællesskab det praktiske omkring mit forlængede sponsorships. Sidste nyt: Nu chatter vi på Facebook og for nylig anmodede svigermor Pema om at være min ven, hvilket hun nu er! Alt i alt et 23-årigt smukt eventyr, som jeg ved ikke ender her. Men nu er det mig, der har et meget stort ønske, som nok grundet helbred forbliver et ønske: At jeg blot én gang kunne give min dejlige Dolma et stort knus! Under elevtiden sprang min lotusblomst ud Udflugt med venner og ægte tibetansk momo-guf. Dolma med sin udkårne, Tenzin Namdak. Smukt, eksotisk og (også for mig) lykkeligt øjeblik. 13

14 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 14 Vil du gøre en forskel? Løbende er der faddere, der må sige op af mange forskellige grunde, og selv om vi også løbende får nye, er der stadig en del børn, der er uden fadder. Måske kunne du fortælle en ven, arbejdskollega eller nabo om det, eller overveje om du selv kunne hjælpe et barn mere. Derfor vil vi fortælle lidt om nogle af de børn, der mangler hjælp. Juan er fra Cochabamba i Bolivia og er 9 år. Han har en søster og begge forældre. De bor i et enkelt værelse og begge forældre tager alle de småjobs de kan få. Ydermere er moderen i gang med at uddanne sig på aftenbasis. Men indkomsten rækker ikke til det mest basale. Derfor er familiens kost og tøj utilstrækkelig. Juan har en ganelæbespalte og har været igennem en del operationer og skal have flere. Han har store taleproblemer, men han vil gerne tale og er glad for at synge. Han beskrives som en meget ansvarlig og venlig dreng. Benjamin kommer på Parotani centret, der ligger en times kørsel fra Cochabamba i Bolivia. Han er født i Sammen med sine to brødre og moderen, bor de hos bedstemoderen under yderst dårlige forhold. Faderen har forladt familien. Moderen tager det arbejde, hun kan få, undertiden med at vaske tøj i hånden eller tage ud på landet og arbejde i landbrug, men indkomsten er minimal og kan ikke dække det mest basale. Benjamin har store problemer med sit syn og trænger til briller. Han er meget glad for at spille fodbold og tegne. Nana Yaw bor i Kumasi, Ghana. Han er lige blevet 5 år. Hans mor døde i 2013 og hans far har fået en hjerneblødning og er sengeliggende. Bedstemoderen er den eneste der kan tage sig af Nana. Bedstemoderen er gammel og har svært ved at finde arbejde. Nana og bedstemoderen bor i et lille værelse uden nogen form for bekvemmeligheder. Cesilia Abrafi er ført i 1999 Begge forældre døde for år tilbage og ingen kunne tage sig af børnene. Sammen med sine tre søstre kom hun på børnehjem. Hun er nu i Junior Secondary 3 og vil meget gerne kunne fortsætte gennem Senior Secondary Skolen, det vil tage tre år. Hun er en meget velbegavet og flittig pige, der er glad, rolig, social og er meget glad for at synge. Desuden er hun glad for atletik og spille fodbold. Sukai Joof er elev på New Jeshwang Educationel Centre i Gambia. Hun er i 10 klasse og har således 2 år tilbage af sin skolegang og er i den situation, at hun må forlade skolen, såfremt hun ikke får hjælp. Hun er en velbegavet og flittig pige, der er glad for fransk og klarer sig godt i alle fag. Hun kommer fra en familie med to brødre og begge forældre, men ingen af forældrene har arbejde, så familien lever fra hånden og i munden. Sharoon Younis er fra Pakistan. Hans familie bor i et lerklinet hus i Islamabad. Der er vand i huset, men ikke elektricitet. Der er 6 brødre og 2 søstre. Faderen arbejder som daglejer og indtægten er minimal. Forældrene er kristne og vil gøre, hvad de på nogen måde kan, for at børnene får en uddannelse. Derfor er Sharoon på Pakistan Adventist College & Seminary, en af de meget få kristne skoler. Han er i 4 klasse og meget glad for engelsk og matematik. I fritiden er han ivrig fodboldspiller. Sharoon er født i oktober2002. Mansab Asraf er født 15 september 2005 i Lahore, Pakistan. Han har en bror og to søstre. Hans mor er enke og 35 år. Moderen har intet arbejde og er afhængig af familiemedlemmers velvillighed, så familiens situation er uhyre vanskelig. De bor til leje i et lerklinet hus med et værelse, uden lys og vand. Mamsab er i 2 klasse på Pakistan Adventist College& Seminary. Her er han glad for at være, endnu er der ingen yndlingsfag. Socialt er han velfungerende, omend en lidt stille dreng. For hver og en af disse børn vil deres liv blive ændret, hvis de får en sponsor.

15 Årsrapport 2013/ Resultatopgørelse 1. september august 2013/ /13 INDTÆGTER: Fadderskabsbidrag Gaver fra private fonde og stiftelser mv Andel i Tips og Lottomidler Øremærkede bidrag fra Tips og Lotto Øremærket tilskud til IT fra Tips og Lotto Indtægter i alt OMKOSTNINGER: Administration Personale Reklame og publicationer Omkostninger i alt RESULTAT FØR FINANSIELLE POSTER FINANSIERING: Finansielle indtægter Finansielle omkostninger Finansiering netto Balance pr. 31. august 2013/ /13 AKTIVER: BUNDNE AKTIVER: Værdipapirer Bundne aktiver i alt DISPONIBLE AKTIVER: Værdipapirer Depositum og udlæg Periodeafgrænsningsposter Likvide beholdninger Disponible aktiver i alt AKTIVER I ALT PASSIVER: BUNDEN KAPITAL: Kapitalkonto, primo Kursreguleringer Bunden kapital i alt DISPONIBEL KAPITAL: Kapitalkonto Disponibel kapital i alt GÆLDSFORPLIGTELSER: Kortfristede gældsforpligtelser: Uddelinger Ikke udbetalt øremærkede tilskud Anden gæld Kortfristede gældsforpligtelser i alt Gældsforpligtelser i alt PASSIVER I ALT Årsrapporten er revideret og påtegnet uden forbehold og supplerende oplysninger af Revifaxe Poul Johansson Registreret revisor FSR Side 3 RESULTAT FØR UDDELINGER UDDELINGER: Fadderskabsbidrag Øvrige bidrag Uddelinger i alt ÅRETS RESULTAT Disponibel kapital primo Årets resultat Til disposition DER ER ANVENDT SÅLEDES: Overført til næste år Anvendt resultat i alt Side 2

16 B DANSK BØRNEFOND S AKTIVITETER Bangladesh: Bangladesh Adventist Seminary & College, Goalbathan i Gaizipur distriktet. Samarbejdspartner: Bangladesh Children s Sponsorship s Services. Bolivia: Daghjem for børn. Catalina Booth i Cochabamba, Achiacala i La Paz, Villa Cosmos i El Alto, La Paz. El Temporal i Cochabamba, samt Centro Oruro i Oruro. Desuden, Centro Sucre i Sucre og Parotani School Centre, Cochabamba, Huayra K`assa Center. Samarbejdspartner: Frelsens Hær. Chile : Daghjem for børn: Centro Puento Altoo i Santiago, samt William Boths school i Osorno og Cathalina Boths school i Calama. Samarbejdspartner: Frelsens Hær. Gambia: New Jeshwang Education Centre, Sotokoi S.D.A.School Samarbejdspartner: Adventistkirken Ghana: Hansen Road skolen i Accra. Skoler i og omkring Kumasi. Skoler i Tamale. Samarbejdspartner: Adventistkirken Pakistan: Pakistan Adventist Seminary. Kostskole for børn og unge. Skolen er beliggende i Farooqabad Mandi. Samarbejdspartner: Adventistkirken. Peru: Daghjem for børn. Centro Vitarte i Vitarte og San Martin i Lima. Samarbejdspartner: Frelsens Hær. Sierra Leone: Skoler i Masanga, Bo og Freetown med omliggende landsbyer. Samarbejdspartner: Programme for Children Sierra Leone. Udover direkte støtte til børnenes underhold, ydes i begrænset omfang hjælp til skolebyggeri, renoveringer, brønde, latriner, hjælp til operationer m.v. Dansk Børnefond er ikke forpligtet af eller bundet til det religiøse eller politiske syn, vore samarbejdspartnere står for. Ja Ja Jeg vil gerne være fadder og betaler 180 kr. mdl. Jeg forpligter mig til at opsige med mindst én måndes varsel. Jeg, jeg vil vil gerne betale være fadder for skolemad og betaler til børn 155 i kr. Gambia mdl. Jeg 50 forpligter kr. mdl. mig til at opsige med mindst én måneds varsel. Jeg ønsker at betale pr. md. pr. kvt. halvårlig helårlig Navn CPR-nr... Adresse... Jeg vil betale 50 kr. pr. md. til skolemad i Gambia Jeg vil være fadder og betale 180 kr. pr. md. Jeg vil være medlem og betale 85 kr. om året Jeg vil give en engangsgave

Blad nr. 2/2015 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

Blad nr. 2/2015 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE Blad nr. 2/2015 DANSK BØRNEFOND LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640

Læs mere

Blad nr. 2/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 2/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 2/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse CVR.60468818 Tlf.: 56 710078 Telefax: 56

Læs mere

Blad nr. 3/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 3/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 3/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 2/2013 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

Blad nr. 2/2013 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE Blad nr. 2/2013 DANSK BØRNEFOND LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640

Læs mere

Blad nr. 1/2016 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

Blad nr. 1/2016 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE Blad nr. 1/2016 DANSK BØRNEFOND LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640

Læs mere

Blad nr. 1/2011 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2011 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2011 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 1/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 1/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse CVR.60468818 Tlf.: 56 710078 Telefax: 56

Læs mere

Lad dit næste Barn blive et af vore

Lad dit næste Barn blive et af vore Blad nr. 2/2016 DANSK BØRNEFOND Lad dit næste Barn blive et af vore Lad dit næste Barn blive et af vore 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? Indhold Dansk Børnefond Vemmetoftevej 6 DK 4640

Læs mere

Blad nr. 1/2005 DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2005 DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2005 DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Dansk Børnefond Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid: Mandag - torsdag: 9-15 Fredag 9-12 Email:

Læs mere

Blad nr. 2/2010 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 2/2010 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 2/2010 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære venner og støtter af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Det er ca. 4 mdr. siden vi sidst har skrevet til jer, og givet opdatering på vores arbejde. Nu er det på tide, at vi informerer lidt igen

Læs mere

Blad nr. 1/2013 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2013 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2013 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse CVR.60468818 Tlf.: 56 710078 Telefax: 56

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Blad nr. 2/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 2/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 2/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 1/2006 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2006 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2006 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid: Mandag - torsdag:

Læs mere

DANSK BØRNEFOND. 25år NYT FRA DANSK BØRNEFOND. Blad nr. 2/2006

DANSK BØRNEFOND. 25år NYT FRA DANSK BØRNEFOND. Blad nr. 2/2006 Blad nr. 2/2006 DANSK BØRNEFOND 25år ubilæumsnummer jdansk Børnefonds NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax:

Læs mere

Blad nr. 2/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 2/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 2/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 1/2010 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2010 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2010 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Blad nr. 2/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 2/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 2/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Blad nr. 1/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 3/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 3/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 3/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

På børnehjem i Uganda

På børnehjem i Uganda På børnehjem i Uganda For Hanne Eriksen gik en gammel drøm i opfyldelse, da hun i september i år rejste til Uganda for at være frivillig på et børnehjem. Her er lidt om det, hun fortalte en grå novemberdag

Læs mere

SØMANDSFORENINGEN AF 1856 OG FONDEN FOR SØMANDSBOLIGER BERETNING OG REGNSKAB 2009

SØMANDSFORENINGEN AF 1856 OG FONDEN FOR SØMANDSBOLIGER BERETNING OG REGNSKAB 2009 SØMANDSFORENINGEN AF 1856 OG FONDEN FOR SØMANDSBOLIGER BERETNING OG REGNSKAB 2009 SØMAN DSFORENINGEN AF 1856 FONDEN FOR SØMANDSBOLIGER RESULTATOPGØRELSE FOR 1. JANUAR 31. DECEMBER 2009 kr. t. kr. Sømandsforeningen

Læs mere

Nyhedsbrev august 2013

Nyhedsbrev august 2013 Nødhjælp til Ukraine Hele familien Sevruykov Nyhedsbrev august 2013 Det nye børnehjem, smukt og færdigt. JOY * Jessie Marcher * Majvænget 9 * 2740 Skovlunde Tlf.+ 45 2342 8077 joyukraine@mail.dk * www.joy-aid.org*

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

37. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2014

37. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2014 37. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet April kvartal 2014 NYT FRA SKOLEN - MATEMATIK I MARKEN Aloe vera-planter er meget benyttet i helseprodukter, også i Indien. Så ved siden af marker med majs og

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Kære alle sponsorer og medlemmer af Give a Chance Denmark.

Kære alle sponsorer og medlemmer af Give a Chance Denmark. Kære alle sponsorer og medlemmer af Give a Chance Denmark. Hermed nyhedsbrev fra foreningen Give a Chance Denmark, hvor vi vil fortælle lidt om, hvad der er sket i løbet af det sidste halve år samt komme

Læs mere

Mido vil være VVS montør

Mido vil være VVS montør Mido vil være VVS montør Af Hanne Brøndum Mido har været i Danmark i snart tre år. Han lærte dansk på Lærdansk i Odense, og han bestod danskuddannelse 2 i december 2012. I januar 2013 begyndte han på Syddansk

Læs mere

DanAid. DanAdopt. Danish Society for International Child Care

DanAid. DanAdopt. Danish Society for International Child Care DanAid DanAdopt Danish Society for International Child Care 29. oktober 2014 Dan-Aid er DanAdopts hjælpeafdeling, hvis opgave bl.a. er at indsamle penge til humanitære formål i de lande, hvor DanAdopt

Læs mere

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark For millioner af mennesker på vores klode er livet nærmest håbløst: Når et jordskælv smadrer ens hjem og dræber ens familie, synes alt håb ude. Det så vi på TV, da Haiti blev ramt. Eller når børn fødes

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

Dagsorden for årsmødet:

Dagsorden for årsmødet: Nyhedsbrev december 2015 Bemærk årsmødet afholdes Søndag den 24. januar 2016 kl. 13.00 i Ulbjerg Præstegård, konfirmandstuen. Sundstrupvej 1, 8832 Skals. Gerne tilmelding på mail tp@atomic.dk eller tlf.

Læs mere

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien Jeg, Rikke Stauning Klestrup sagskoordinator og socialrådgiver i DanAdopt, havde under mit sidste besøg I Etiopien i marts 2014, mulighed for

Læs mere

Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: Penge til mad + oplæring Ansøgt om

Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: Penge til mad + oplæring Ansøgt om Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: + oplæring Ansøgt om Bevilget apr. 2014 mv. Bevilget sep. 2014 mv. Bevilget apr. 2015 mv. Bevilget sep. 2015 Bevilget apr. 2016

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

SØMANDSFORENINGEN AF 1856 OG FONDEN FOR SØMANDSBOLIGER BERETNING OG REGNSKAB 2010

SØMANDSFORENINGEN AF 1856 OG FONDEN FOR SØMANDSBOLIGER BERETNING OG REGNSKAB 2010 SØMANDSFORENINGEN AF 1856 OG FONDEN FOR SØMANDSBOLIGER BERETNING OG REGNSKAB 2010 SØMANDSFORENINGEN AF 1856 FONDEN FOR SØMANDSBOLIGER RESULTATOPGØRELSE FOR 1. JANUAR 31. DECEMBER 2010 kr. t. kr. Sømandsforeningen

Læs mere

Nyhedsbrev 13: Kontingent, Generalforsamling, Davidson Primary og Bushveld Mission

Nyhedsbrev 13: Kontingent, Generalforsamling, Davidson Primary og Bushveld Mission FORENINGEN AFRIKASKOLEN www.afrikaskolen.dk Nyhedsbrev 13: Kontingent, Generalforsamling, Davidson Primary og Bushveld Mission Hvis man ikke allerede har gjort det, er det nu tid til indbetaling af kontingent

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Nye fremtidsudsigter Giv fremtid og håb til gadebørn i Sumbawanga, Tanzania.

Nye fremtidsudsigter Giv fremtid og håb til gadebørn i Sumbawanga, Tanzania. Nye fremtidsudsigter Giv fremtid og håb til gadebørn i Sumbawanga, Tanzania www.fremtidoghaab.dk www.facebook.com/fremtidoghaab Drop-In Centret SUMBAWANGAS GADEBØRN På Drop-ln Centret prøver vi at hjælpe

Læs mere

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Nyhedsblad nr. 70 Februar 2015 Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Uddeling i Estland SIDE 4 Tak for friskbagt brød SIDE 6 Hjælp til hjemløse unge SIDE 7 Giv din gave via MOBILEPAY Tlf. 40 27 09 90 Sdr. Bork

Læs mere

Studie. Ægteskab & familie

Studie. Ægteskab & familie Studie 19 Ægteskab & familie 104 Åbent spørgsmål Lav en rangordning af de elementer, du tror, er nødvendige i et godt ægteskab, hvor 1 er det vigtigste og 5 det mindst vigtige. Kommunikation Personlig

Læs mere

Rejserapport fra praktikophold i Namibia 20/4-2009 26/6-2009 Af Mette Poulsen Nielsen og Katja Grønlund Sep.06c

Rejserapport fra praktikophold i Namibia 20/4-2009 26/6-2009 Af Mette Poulsen Nielsen og Katja Grønlund Sep.06c Rejserapport fra praktikophold i Namibia 20/4-2009 26/6-2009 Af Mette Poulsen Nielsen og Katja Grønlund Sep.06c Vi har været i praktik i 10 uger på statshospitalet Katatura hospital i Windhoek, Namibias

Læs mere

Hjælp til børn, som har mistet alt

Hjælp til børn, som har mistet alt Bispedømmets Fasteaktion 2009 Hjælp til børn, som har mistet alt Millioner af børn i det sydlige Afrika er blevet forældreløse på grund af AIDS og andre sygdomme. Du kan være med til at hjælpe 100 forældreløse

Læs mere

Estland: Tak for nødhjælpen

Estland: Tak for nødhjælpen Nyhedsblad Nr. 56 August 2011 Estland: Tak for nødhjælpen Side 6 Rumænien: Hjælp i rette tid Side 4 Krise: Giv håb til de håbløse Side 3 Litauen: Ungdommen rejser! Side 5 Mennesker i NØD har brug for din

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

Blad nr. 1/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Så er det igen blevet tid til et nyhedsbrev fra Mushemba folket. Det vi gerne vil dele med jer i dette nyhedsbrev, er bare en brøkdel af alt det, der

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

SØMANDSFORENINGEN AF 1856 OG FONDEN FOR SØMANDSBOLIGER BERETNING OG REGNSKAB 2013

SØMANDSFORENINGEN AF 1856 OG FONDEN FOR SØMANDSBOLIGER BERETNING OG REGNSKAB 2013 OG BERETNING OG REGNSKAB 2013 2 11 Sømandsforeningen Af 1856 PRINSESSE MARIES HJEM BERETNING 2013 Sømandsforeningen har i det forløbne år oplevet en fortsat interesse fra nye medlemmer for at melde sig

Læs mere

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort en afgift der ellers tilfalder staten, kan du give videre til verdens fattigste Det vil være en stor støtte for vores arbejde blandt verdens

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Bestyrelsens beretning april 2013

Bestyrelsens beretning april 2013 Bestyrelsens beretning april 2013 Aflagt ved den ordinære generalforsamling mandag d. 29. april 2013 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. I år har det været lidt underligt at skrive beretning,

Læs mere

Børn og Unge i Tanzania

Børn og Unge i Tanzania Mission blandt September 2014 Børn og Unge i Tanzania Ledet af missionærparret Tabitha og Torkild Jensen udsendt af Betania Kirkecenters Ydremission Kære, elskede venner! Vi er kommet godt tilbage til

Læs mere

Blad nr. 1/2014 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

Blad nr. 1/2014 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE Blad nr. 1/2014 DANSK BØRNEFOND LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640

Læs mere

LIVET I NAKURU PÅ GADEN

LIVET I NAKURU PÅ GADEN NAKURU BY, KENYA LIVET I NAKURU PÅ GADEN KENYA ER 13 GANGE STØRRE END DANMARK NAKURU ER DEN 4. STØRSTE BY I KENYA I KENYA ER DER 250.000 300.000 BØRN SOM BOR OG ARBEJDER PÅ GADEN 15% AF DEN VOKSNE BEFOLKNING

Læs mere

38. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet Juli kvartal 2014

38. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet Juli kvartal 2014 38. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet Juli kvartal 2014 NYT FRA SKOLEN Læs denne gang: En elev fortæller Pouls initiativ: Giv en skærv til skolen i stedet for en fødselsdagsgave Husk at medlemsbidraget

Læs mere

en til dig ni til mig Hvorfor har Gud brug for 10% fra mig?

en til dig ni til mig Hvorfor har Gud brug for 10% fra mig? en til dig ni til mig Hvorfor har Gud brug for 10% fra mig? HVAD er tiende? Tiende er et begreb, der bliver omtalt første gang med Abraham (1 Mos 14,20) og siden af israelitterne. Det er noget, der foregår

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

NYHEDSBREV. Et begivenhedsrigt år. December 2013. Cambodja

NYHEDSBREV. Et begivenhedsrigt år. December 2013. Cambodja NYHEDSBREV December 2013 Cambodja Et begivenhedsrigt år Solen skinner fra en næsten skyfri himmel, temperaturen har lige sneget sig op over de 25 grader (efter en lidt kølig periode...), træerne foran

Læs mere

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Nyhedsblad nr. 64 August 2013 Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Nødhjælp der når frem til de rette hænder I lære som syerske SIDE 6 Sommer transporter til Rumænien SIDE 4 Uddeling i Estland SIDE 7 Mennesker

Læs mere

Nyhedsbrev 16: Lizette rejser, nyt managerpar og bestyrelse hos Bushveld Mission

Nyhedsbrev 16: Lizette rejser, nyt managerpar og bestyrelse hos Bushveld Mission FORENINGEN AFRIKASKOLEN www.afrikaskolen.dk Nyhedsbrev 16: Lizette rejser, nyt managerpar og bestyrelse hos Bushveld Mission Nye tider for Bushveld Mission Det har været et turbulent efterår for folkene

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11.

Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11. Bruger Side 1 27-09-2015 Prædiken til 17. søndag efter trinitatis 2015 Tekst. Lukas 14,1-11. Bor Jante i Bording? Jeg ved ikke om du kender Jante, eller om du nogen gang har mødt ham. Der siges at han

Læs mere

Nyhedsbrev fra Den Sikre Vej, december 2005

Nyhedsbrev fra Den Sikre Vej, december 2005 Nyhedsbrev fra Den Sikre Vej, december 2005 Her er årets sidste nyhedsbrev fra Den Sikre Vej. Nyhedsbrevet indeholder to artikler. Den første artikel er skrevet af Marie Sandvad, som pt. opholder sig i

Læs mere

SØMANDSFORENINGEN AF 1856 OG FONDEN FOR SØMANDSBOLIGER BERETNING OG REGNSKAB 2014

SØMANDSFORENINGEN AF 1856 OG FONDEN FOR SØMANDSBOLIGER BERETNING OG REGNSKAB 2014 OG FONDEN FOR SØMANDSBOLIGER BERETNING OG REGNSKAB 2014 SØMANDSFORENINGEN AF 1856 Sømandsforeningen Af 1856 FONDEN FOR SØMANDSBOLIGER PRINSESSE MARIES HJEM BERETNING 2014 Sømandsforeningen har igen i 2014

Læs mere

Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787

Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787 Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787 Kære konfirmander, forældre og familie og venner. Lige når foråret er allersmukkest

Læs mere

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 Lad verden ej med al sin magt os rokke fra vor dåbes pagt men giv at al vor længsel må til dig, til dag alene stå. AMEN Han var en samvittighedsfuld

Læs mere

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste.

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. 1 16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. Tekster: Job 3,11-22. Ef. 3,13-21. Luk. 7,11-17. Hvorfor? Det ord kender vi alle alt for godt. Livet er fyldt med gåder og situationer, hvor vi står tilbage

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Ja, sådan starter et rigtigt eventyr. Det der følger er også et eventyr, som man ikke har kendt mage. Lad eventyret begynde: Der var engang

Læs mere

Nyhedsbrev 8: Kontingentbetaling, Centralskole, Sponsorbørn og volontører

Nyhedsbrev 8: Kontingentbetaling, Centralskole, Sponsorbørn og volontører FORENINGEN AFRIKASKOLEN www.afrikaskolen.dk Nyhedsbrev 8: Kontingentbetaling, Centralskole, Sponsorbørn og volontører Det er tid for indbetaling af 100 kr. kontingent og evt. gavebidrag for 2009! I februar

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen,

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Trinity Skolen: Kære Venner af og Trinity Skolen, Så står sommeren så småt for døren, og dermed er det også tid til årets 2. nyhedsbrev fra os. Juli 203 Der sker hele tiden nyt i takt med at tiden går.

Læs mere

ARVEN EFTER DIG. giv livet videre. Med et testamente bestemmer du selv, hvem der skal have glæde af det, du har skabt.

ARVEN EFTER DIG. giv livet videre. Med et testamente bestemmer du selv, hvem der skal have glæde af det, du har skabt. ARVEN EFTER DIG giv livet videre Med et testamente bestemmer du selv, hvem der skal have glæde af det, du har skabt 1 2 ET TESTAMENTE ER SUND FORNUFT Når du åbner denne folder, er det nok ikke første gang,

Læs mere

KRÆFTER TIL KRÆFT ADRESSELISTE

KRÆFTER TIL KRÆFT ADRESSELISTE KRÆFTER TIL KRÆFT ADRESSELISTE Formand: Birthe Risgaard Mortensen Saralystparken 14, 1 tv 8270 Højbjerg Tlf. 86 15 88 08 Næstformand: Jonni de Linde Engdalsvej 105 8220 Brabrand Tlf. 86 15 35 21 Kasserer:

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp

Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Nyhedsblad nr. 69 November 2014 Godcares.dk Sdr. Bork Nødhjælp Hallen er fyldt med gaver SIDE 4 Årets juletransport SIDE 5 Ny dreng på børnehjemmet SIDE 7 Giv din gave via MOBILEPAY Tlf. 40 27 09 90 Sdr.

Læs mere

Godcares.dk - Sdr. Bork Nødhjælp

Godcares.dk - Sdr. Bork Nødhjælp Godcares.dk - Sdr. Bork Nødhjælp Nyhedsblad nr. 75 juni 2016 Kære venner af nødhjælpen, Nu er sommeren langt om længe kommet over os med skønt vejr, grønne bøge og dejlig varme. Hvor har vi glædet os til,

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Kære elever. Mange venlige hilsner Karen Marie Sørensen

Kære elever. Mange venlige hilsner Karen Marie Sørensen Mit navn er Karen Marie Sørensen, og jeg er 40 år gammel. Jeg har skænket min mand Peter Martin 8 raske børn: to sønner og seks døtre. Jeg er opvokset på landet, men efter vores bryllup besluttede Peter

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Nyhedsblad Nr. 54 Januar 2011. Stor uddeling i Estland Side 4. Slut med fugtige værelser Side 5. Krisen påvirkede ikke. Nødhjælp bringer håb.

Nyhedsblad Nr. 54 Januar 2011. Stor uddeling i Estland Side 4. Slut med fugtige værelser Side 5. Krisen påvirkede ikke. Nødhjælp bringer håb. Nyhedsblad Nr. 54 Januar 2011 Stor uddeling i Estland Side 4 Slut med fugtige værelser Side 5 Krisen påvirkede ikke nødhjælpen Side 3 Nødhjælp bringer håb Side 6 Mennesker i NØD har brug for din hånd Vi

Læs mere

Gud giv os fred i verden. Amen

Gud giv os fred i verden. Amen Jeg ville ønske, at jeg har en million sko, som jeg kan passe. Det ville være så rart, hvis alle levede deres liv og ingen blev skilt. Gud, du almægtige Giv mig et kreditkort med uendelige penge på. Gud

Læs mere

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Fra 1. august og et halvt år frem har vi været så heldige at få tilbudt gratis ansættelse af en studerende fra den Pædagogiske Assistent Uddannelse

Læs mere

Børn i Bolivia. 4 Bolivia er et land i Sydamerika. Der bor flere end 4 millioner børn Hvad med dig? i Bolivia. Jeg har været med UNICEF

Børn i Bolivia. 4 Bolivia er et land i Sydamerika. Der bor flere end 4 millioner børn Hvad med dig? i Bolivia. Jeg har været med UNICEF Martin i Bolivia Indhold Børn i Bolivia 4 Martin kommer til Bolivia 6 Martin i La Paz 8 Skopudserne på gaden 12 Naturmedicin 14 Børnevenlig skole i El Alto 16 Amazonas 18 San Ignacio de Mojo 20 Regnskovens

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

Din Håndbog Støt et barn - og skab udvikling

Din Håndbog Støt et barn - og skab udvikling Din Håndbog Støt et barn - og skab udvikling Velkommen Tak fordi du vil støtte et barn gennem BØRNEfonden. Som sponsor i BØRNEfonden bidrager du til at skabe en bedre fremtid for det enkelte barn, dets

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Uddrag fra Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Forlaget Epigraf 2011. 2. scene Jeg drømmer, at jeg er en fugl. En fugl, der får vingerne skåret af. Bid for bid. Tomme for tomme og langsomt. Vingerne bliver

Læs mere