DANSK BØRNEFOND. 25år NYT FRA DANSK BØRNEFOND. Blad nr. 2/2006

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANSK BØRNEFOND. 25år NYT FRA DANSK BØRNEFOND. Blad nr. 2/2006"

Transkript

1 Blad nr. 2/2006 DANSK BØRNEFOND 25år ubilæumsnummer jdansk Børnefonds NYT FRA DANSK BØRNEFOND

2 2 Lad dit næste barn blive et af vore DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: Telefax: Telefontid: Mandag - torsdag: 9-15 Fredag danchild@get2net.dk Bestyrelse: Pastor Carl-David Andreasen Økonomichef Doris Jørgensen Fysioterapeut Lennart Møller Sygeplejerske Else Pedersen Lærer Kaj Rasmussen Juridisk konsulent: Advokat Ebbe Holm Revisor: ReviFaxe, 4640 Faxe Vi siger hjertelig tak til Dronning Margrethe og Prins Henriks fond for støtte ved udgivelsen af jubilæumsbladet. Jubilæums ønsker Dansk Børnefonds ønsker Mange, mange flere faddere!!. Projekterne ønsker : Efteruddannelse af medarbejdere ude. Det koster omkring 6000 kr. pr. år at sende en medarbejder på efteruddannelse i f.eks.ghana Lærerlønninger, en lærerløn er på ca kr. årligt. Vi vil meget gerne give et tilskud. Støtte til store børn, der er uden faddere. Skulle I have lyst, at hjælpe med nogle af disse ting, er I meget velkomne til at sende os en jubilæumsgave. Vi vil gerne sige hjertelig tak for jeres trofasthed over for børnene og os i de forløbne år. Mange gange har det været dybt rørende at sidde på kontoret og mærke jeres vilje til at hjælpe. Uden jeres hjælp og støtte havde Dansk Børnefond ikke eksisteret og mange børn havde dermed ikke haft de muligheder for en fremtid som de fik. TAK Inger Mortensen Daglig ledelse: Inger og Rudy Mortensen Ansvarlig for bladet: Inger Mortensen Bankforbindelse: Nordea, Skolegade Karise PBS.nr Gruppe nr Giro: Norsk giro:

3 3 Dansk Børnefond 25 års jubilæum Lykke og held Fra krise til succes Da Nordisk Børnefond for godt 25 år siden kom i pressens søgelys på grund af mistanke om problemer i økonomien, blev tusinder af børns skæbne i den tredje verden gjort usikker. Fadderskabsbidragene kunne ikke længere sendes ud til samarbejdspartnerne, og dermed var børnenes udsigt til skolegang, sundhed, uddannelse, frihed og fremtid blevet truet. Heldigvis viste det sig, at den omtalte mistanke om problemer i administrationen af de økonomiske midler var uden hold, - men mistanken var sået og tilliden til en hjælpeorganisation var slået i stykker. Det var midt i denne tumult, at Inger og Rudy Mortensen så, hvad der nok var den eneste mulighed for en effektiv redningsaktion, - nemlig at stifte en dansk udgave af Nordisk Børnefond, og efter to måneders hektisk arbejde blev Dansk Børnefond stiftet den 27. august i 1981 med en del af de danske fjernadoptioner fra Nordisk Børnefond i hus. Også en del faddere udenfor Danmark sluttede sig nu til Dansk Børnefond. Ofte har Inger og Rudy Mortensen tænkt tilbage på de hektiske måneder i 1981, og stadig tænker de på denne redningsaktion som et vanvittigt vovestykke, der ikke syntes at have nogen chance for at lykkes. Men takket være forståelse fra alle implicerede myndigheder, stor opbakning fra fadderne og støtte fra familie og venner, voksede en levedygtig organisation op af ruinerne fra en organisation, der var slået ned. I dag tænker vi ikke på krisen, men vi kan tænke på de tusinder af børn, som siden er vokset op med hjælp til en uddannelse og en fremtid for sig selv og deres familier. Og i mange tilfælde har Dansk Børnefonds hjælp betydet en omvæltning og en ny fremtid for et helt lokalsamfund. Dansk Børnefond har i 25 år kastet sten i vandet, og hver enkelt sten betød uvurderlig hjælp for endnu et barn. Men hver sten skabte også ringe i vandet, ringe, som stadig breder sig længere ud. Det er derfor umuligt at måle omfanget af den succes, som for 25 år siden voksede ud af en ulykkelig krise. Til lykke. Til lykke til Dansk Børnefond og til Dansk Børnefonds daglige ledelse i anledning af 25-års jubilæet. Lykke til. Alle gode ønsker til Dansk Børnefond i det fortsatte arbejde for at hjælpe børn til skolegang, sundhed, uddannelse, frihed og en lykkelig fremtid. Carl-David Andreasen formand for bestyrelsen

4 4 Hvordan hjalp vi? Fjernadoption er langsigtet hjælp, derfor har vi først og fremmest satset på: Undervisning Det er hårdt at gå i skole, det kræver slid og koncentration, når der er eller flere elever i klassen. Det kræver afsavn fra familien. For den tid, børnene går i skole, tages fra arbejdet med at hente brænde, arbejde i marken, hente vand, passe mindre søskende. Og alligevel jubler de børn, der kommer ind i Dansk Børnefonds projekter. For viden ændrer tilværelsen. Kan du regne, er du sværere at snyde og kan du læse, er du ikke afhængig af andre. Har du selv fået den gave, at gå i skole, vil du gøre meget for at dit barn får en bedre uddannelse end du fik. Hvad mere er, pigerne bliver senere gift og får dermed senere børn. Vort primære mål, er at flest mulig børn får i det mindste en grundskoleuddannelse. Men heldigvis har vi kunnet hjælpe mange videre til både det, der svarer til studentereksamen og videre på universitetet. Mange har fået praktiske uddannelser, hvad der ikke er mindre betydningsfuldt.

5 Mindst et dagligt måltid mad Der kan ikke fyldes viden på tomme maver. Har du først én gang set, hvorledes et barn der ikke har fået mad en eller flere dage, hænger hen over skolebordet af træthed og udmattelse, ved du, det er vigtigt. Derfor har netop dette punkt været så afgørende. Lægehjælp/Operationer Vi har kunnet hjælpe mange børn med en operation f.eks. for en gane/læbespalte eller i forbindelse med polio. Vi har hjulpet med specialfodtøj, krykker,kørestol eller gangvogne. Hvilken forskel har det ikke gjort, selv at kunne bevæge sig, at få en uddannelse og en fremtid og ikke være henvist til tiggeri. Endvidere sørger alle vore projekter for, at børnene får vaccinationer og nødvendig lægehjælp Ligeledes er man meget opmærksom på AIDS problematikken.

6 6 Skolebygninger Rundt i verden står skolebygninger og hele skoler, som Dansk Børnefond har skaffet midler til gennem fonde Vi står i stor taknemmelighed til disse fonde. Det har betydet at hundreder af børn har fået mulighed for at gå i skole under rimelige forhold, hvor der ikke er risiko for at bygningen falder sammen. Eller man i det hele taget har en skole. Et lille eksempel kan være Jakarayili skolen, i Tamale. Her bestod skolen engang af nogle stolper med et faldefærdigt stråtag. I dag er der en fin skole, der rækker fra børnehaveklasse til Senior Sec. klasser.

7 Latriner. Ved mange af skolerne, specielt i Afrika og Indien, er der ikke latriner på skolen. Dette medfører, at børnene træder af på naturens vegne rundt omkring, hvor man kan finde en plads. At dette er meget uhensigtsmæssigt og medfører mange sygdomme, er indlysende. Derfor har det været dejligt, at vi talrige steder har kunnet være med til at bygge latriner på skolerne, mange gange har de ældste elever sammen med forældrene taget del i arbejdet. Her skal nævnes en lille pudsig ting. Under besøg i Ghana, oplevede vi, at der var sat hængelås på latrinerne. Forklaringen var, at nu havde man fået de fine nye latriner, dem skulle der passes på. Børnene måtte ned på kontoret for at låne nøglen. Et andet sted låste man efter skoletid, idet landsbyens beboere ellers benyttede dem. Brønde Vand, rent vand er en livsnødvendighed. Herhjemme tager vi det som en selvfølge, at der er vand i hanen. Men mange steder, hvor vi arbejder, må man gå langt efter vand, ja nogle steder er man henvist til vand fra floden, der også bliver brugt til at bade i, til at vaske tøj og hvor dyrene går ned og drikker og bader. Lykkeligvis har det været muligt at skaffe midler til at få gravet brønde, eller få renoveret eksisterende. En gruppe kvinder er blevet oplært i at vedligeholde brøndene og får supervision og hjælp, hvis der er problemer, de ikke selv kan klare. Disse projekter har været til stor gavn for tusindvis af mennesker. De unge hjælper med arbejdet Dette er blot hovedlinierne i vort arbejde, meget andet kunne føjes til.

8 8 Refleksioner over 25 års samarbejde Gennem de sidste 25 år har Dansk Børnefond delt deres medfølelse og kærlighed med fattige og nødlidende familier i Sierra Leone. Fra første færd med støtte gennem Masanga Rehabiliterings Departement, senere blev det Masanga Children s Fund, der formidlede hjælpen til mennesker i Sierra Leone. Vi har haft umådelig stor glæde af hjælpen fra Dansk Børnefond. Medens I forbereder jer på at fejre jubilæum, må jeg bruge denne lejlighed til, på vegne af bestyrelse, medarbejdere og modtagere under Masanga Children s Fund, at udtrykke vores dybtfølte og hjertelige gratulation, ikke alene for dagen, men for de mange års støtte og gode, venlige samarbejde. Vi føler os meget velsignede og i hjertet og tanke forenede med jer, når I fejrer jeres 25 års jubilæum i tjeneste for menneskeheden. Må vi få lov at fejre flere glædesdage, medens vi sammen arbejder for at forbedre forholdene for børn og familier i Sierra Leone. Min første kontakt med Dansk Børnefond var i Masanga Landsbyen, tilbage i 1987, da jeg besøgte min onkel, der arbejdede på Masanga Leprosy Hospital. På det tidspunkt var jeg uden støtte og i desperat behov for hjælp. Jeg fi k hjælp indtil 1991, hvor jeg fi k et legat,der bragte mig til universitet i Sierra Leone, hvor jeg læste økonomi og senere fi k min embedseksamen i teologi. Nu er jeg leder af Syvende Dags Adventistkirken i Sierra Leone og bestyrelsesformand for Masanga Children s Fund såvel som for ADRA Sierra Leone og the Adventist Health System, Sierra Leone. Jeg er meget taknemmelig til Dansk Børnefond for assistance til min personlige uddannelse. Jeg gratulerer med 25 års trofast støtte til vort folk og børn i Sierra Leone. Pastor S.A.M. Sennesie Fra Hansen Road skolen i Ghana kommer denne hilsen: Hansen Road Seventh- Day Adventist School ærer jer, for jeres umådelige støtte til uddannelse af fattige og nødlidende børn i Ghana. Dansk Børnefond kom til Hansen Road skolen for mere end tyve år siden. Siden da har mange børn, som ellers aldrig ville være kommet i skole, fået både deres grundskole såvel som senior skolegang takket være sponsorerne og Dansk Børnefond.. Mange af børnene er gået videre til universitetet og tjener i dag deres nation på mange forskellige måder. Vi er stolte og taknemmelige for den enorme hjælp, vi har fået. Ikke alene for sponsorship, men for hjælp til mange forskellige projekter i skolen som workshops, laboratoriet, bygningen af børnehaveklassen, computerlaboratoriet og det indkomst skabende projekt med mursten. For denne trofaste og dedicerede tjeneste for Hansen Road SDA School takker skolens ledelse og bestyrelsen. Steve Ocansey og Gregory Davis.

9 Dansk Børnefond for en bedre verden. 9 Hvor hjalp vi? Gennem en årrække har Dansk Børnefond støttet børn fra Twa stammen, der er pygmæer. Før Dansk Børnefond i samarbejde med ADRA Uganda begyndte projektet, var den bedst uddannede pygmæ på 3 klasses niveau, og distriktets undervisningsdirektør fastholdt, at det aldrig ville lykkes at lære en pygmæ at læse, skrive og regne. Han tog heldigvis fejl. Flere af børnene har afsluttet den offentlige eksamen og er godt i gang med O-level og A-level, der svarer til gymnasieniveau. En beretning om et pygmæbarn i Uganda. Nyamihanda Alice er i dag en af de bedst uddannede pygmæer i Kissorie distriktet. Efter at have fuldført sin skolegang på Mabuymeru skolen er hun nu i Sseseme High School. Hun fortæller: Jeg er født i en meget fattig familie med 8 børn. Jeg ved ikke helt,hvor gammel jeg er, for vi har ikke fødsels certifi kater, men omkring 23. Uden jord havde mine forældre meget svært ved at skaffe os de mest nødvendige fødevarer. Mine forældre måtte tigge ved andres marker og arbejdede også for andre mod at få fødevarer. Lykkeligvis fi k min mor på et tidspunkt et lille stykke jord, hun kunne dyrke. Min far døde, da jeg var ganske ung, og mor var ikke i stand til at hjælpe os alle i skole. Derfor arbejdede jeg som hushjælp. Det var ikke noget let job. Jeg måtte op meget tidligt for at gøre husarbejdet og senere vogtede jeg geder og får. Når alt arbejdet var overstået, fi k jeg lidt fødevarer, der var mit tilskud til familiens behov derhjemme. Selv om Nyamihanda ikke fortæller, hvad der senere motiverede hende til at gå i skole, men bare smiler, beretter hun: Jeg begyndte i Gitovi grundskolen og kom senere til Mabuymeru. Da min mors eneste indkomst var den mad, hun fi k for sit arbejde, kunne hun ikke betale mine skolepenge, uniform, sengetøj, mad og andre fornødenheder, så jeg blev ustandselig smidt ud af skolen. Men så skete der noget. Jeg fi k et sponsorship, hvor jeg fi k hjælp til alle disse ting. Nyamihanda fuldførte sin skolegang på Mabuymeru, i 2000 og er nu som nævnt på Sseseme High School, hvor hun er i Senior 5. Spurgt om sine fremtidsplaner, siger Nyamihanda stolt: Jeg takker min sponsor for hjælpen. Det har hjulpet mig til at se fremad, til den vej, jeg skal gå. Jeg vil gerne være leder på en skole og ændre den holdning blandt pygmæerne, som tror, at når de går i skole, vil ikke-pygmæer dræbe dem. Jeg vil også hjælpe andre pygmæbørn og deres forældre til at forstå værdien af uddannelse. Nyamihandas skoleleder fortæller, at hun er en af de mest ivrige elever og at hun nu klarer sig godt blandt de øvrige ikke-pygmæ elever i skolen. Nyamihanda er i øjeblikket den første pygmæ, der har opnået denne grad af uddannelse i Kisoro distictet ud af en befolkning på 2000 pygmæer. Vi håber, hun vil fuldføre sin skolegang her og begynde på lærerseminarium, så hendes drøm om, at blive skoleleder, kan blive virkelig.

10 10 Pakistanske piger kom i skole Hvordan gik det med børnene? Jeg er Ellen Animah Boadi en 25 årig ung pige.dansk Børnefond bragte mig gennem grundskole og gymnasium. På det tidspunkt var min far syg og uden arbejde, min mor var så godt som uden arbejde, hendes indkomst var minimal. Med støtte fra D.B. kom jeg til en af Ghanas bedste kvindelige senior skoler. Jeg var så inspireret af den støtte, jeg fik, at jeg arbejdede hårdt i skolen,og prøvede på denne måde at leve op til forventningerne til mig. Ved Guds nåde gennemførte jeg universitet sidste år,med afgangseksamen i økonomi og geografi. Nu arbejder jeg på University of Edducation Klinneba i Kumasi. Havde det ikke været for den støtte, jeg fik fra Dansk Børnefond, ved jeg ikke, hvor jeg havde været nu. Sandsynligvis havde jeg end ikke fuldført grundskolen. Ellen Animah Boadi

11 Emmanuel Abby sender denne hilsen: Den gode nyhed i dag er, at et af jeres børn, som I har støttet i Nord Ghana, Andou,graduerede fra Valley View University for et par dage siden med en embedseksamen i teologi. Han vil komme til at arbejde som pastor i Nord Ghana. Hans far var præst, men omkom ved en trafikulykke,da han lige var begyndt skolen. Hans mor var alene med tre børn, som I tog jer af. Gud velsigne jer for jeres gode arbejde. Monica Bangura Jeg har altid haft lyst til at arbejde på hospital. Kommende fra en meget fattig familie var det af økonomiske grunde ikke muligt at realisere den drøm. Men jeg var så heldig at være født i Masanga landsbyen. Jeg blev et af sponsorbørnene under Masanga Children s Fund. Jeg fik støtte fra jeg begyndte skolen til jeg afsluttede sygeplejeskolen. I dag arbejder jeg som chefsygeplejerske på Emergency Hospital i Freetown. 11 Tweneboa Kodua Daniel Dansk Børnefond betalte mine skolepenge fra grundskolen i 1981 og op gennem gymnasium, hvor jeg sluttede i i Endvidere fik jeg også andre ting fra DB. Efter gymnasium fortsatte jeg min uddannelse på universitetet Nu underviser jeg på min gamle skole her i Kumasi. Jeg vil gerne sige en million tak til DB. Jeg vil bede Gud velsigne sponsorerne. Reynold Senesie Født af forældre, der ikke kan læse og skrive,og uden uddannelse, bosiddende langt ude på landet, var det med rette at forvente, at jeg skulle blive uden uddannelse. Men takket være den hjælp, jeg fik gennem Masanga Children s Fund,(MCF) var jeg i stand til at komme i skole. Jeg opfattede det som en personlig udfordring. Da mine beslutninger for fremtiden var truffet, fik jeg fra MCF al den opbakning, der gjorde, at jeg ikke kunne stoppe på halvvejen, selv om der var vanskeligheder undervejs. Gennem hele min uddannelse forsynede MCF mig med fysisk, uddannelsesmæssig og familiemæssig støtte. Mit møde med MCF hjælper med til at afvise den fejlagtige myte, at alder er et handicap for at få en uddannelse. Jeg tror, at med den rigtige mulighed, har enhver alder, en enestående chance for uddannelse.. Jeg er stolt og glad over, at kunne fortælle, at jeg nu har en embedseksamen i Biologi og jeg i øjeblikket bor i Svejts. Tweneboa Kodua Daniel

12 12 Mit navn er Okyere Danko Kwadu Jeg kom ind i Dansk Børnefond ved min skolegangs begyndelse. Jeg gennemførte min studentereksamen i 1998 og dette år forlod jeg DB s projekt. Fonden har virkelig støttet mig enormt. Det tog den tunge byrde væk, at betale mine skolepenge, måned efter måned, år efter år. Jeg husker, hvordan da jeg var yngre, jeg også fik sko, ja,jeg blev støtte på mange måder udover det akademiske. Hele tiden har jeg tænkt på, hvordan kan jeg sige tak, hvordan vise, jeg har værdsat det. Nu kom anledningen til at sige et stort: Mange tak AYEKOO. På mit sprog betyder det:godt klaret! Godt, jeg læste videre på polyteknisk anstalt jeg blev apotekstekniker. Jeg læser videre og håber at blive farmaceut. Doris Seber I 1991 kom jeg ind under DB s projekt og forlod det 10 år senere. Hvor har det hjulpet mig gennem hele min skolegang og uddannelse. Fordi jeg fik midler fra fonden, var jeg i stand til at betale mine skolepenge,og blev derfor aldrig smidt ud af skolen. Jeg fik bøger og meget andet. Jeg bestod mine eksamener med gode karakterer og fortsatte i gymnasiet. Også herfik jeg hjælp til bøger og andre praktiske ting. Jeg fortsatte med at tage et computerkursus på 6 måneder, hvorefter jeg søgte og kom ind på Kumasi Polyteknicum og er i gang med en uddannelse i mode og tekstil. Det er en tre årig uddannelse, der veksler mellem teori og praksis. Nu er jeg så langt, at jeg bliver færdig til september i år. Jeg takker hjerteligt for den store generøsitet, venlighed og de kærlige hjerter, som har hjulpet mig til at få min gode uddannelse Må Herren rigeligt velsigne jer alle og bringe megen glæde ind i jeres liv.

13 Owusu Naomi 13 er mit navn. Jeg er den tredje i en børneflok på fire. Jeg kom ind i Dansk Børnefond i 1990, var der de næste ni år.det var virkelig en hjælp, der betød noget, for mine skolepenge blev betalt, ligesom mine bøger og andre nødvendigheder, som skoleuniform og alt hvad et skolebarn har brug for til sin uddannelse. Jeg blev aldrig smidt ud af skolen eller blev frustreret over aktiviteterne, fordi jeg havde jo alt nødvendigt materiale til min uddannelse. Jeg fuldførte min uddannelse på Asokore SDA Training college og arbejder nu som fuldt uddannet lærer i Asano, en landsby nær Bekwai-Ashanti. Når jeg har undervist her i tre år, skal jeg fortsætte min universitetsuddannelse. Der er store byrder, men Gud forsyner os med skuldre til at bære dem. Så jeg vil sige, Dansk Børnefond har virkelig været den skulder, der har båret mine finansielle byrder. Det er afdøde Kwegyr Aggrey, en kendt ghanæisk videnskabsmand,der har sagt : Hvis du uddanner en mand,uddanner du en enkelt, men uddanner du en kvinde, uddanner du en nation. Jeg er sikker på, mange mennesker vil få gavn af den uddannelse, I hjalp mig til at få. Mange tak. Naomi To, der fortsat går i skole

14 14 Mine fantastiske oplevelse Jeg gennemførte femte klasse på skolen i Yele og ansøgte om arbejde på Masanga Leprosy Hospital i juli Min ansøgning blev imødekommet og jeg kom til at arbejde som kontorassistent for lægen på stedet, Dr. Kazen. Sammen med Dr Kazens hustru, Birgitta, samlede jeg data fra hospitalets afdelinger, såvel som fra de patienter, vi besøgte i deres hjembyer. Vi opdagede meget store sociale problemer og behov blandt patienterne. Vi diskuterede, hvorledes vi kunne hjælpe disse mennesker. En ansøgning gik til den nydannede organisation Dansk Børnefond, som lovede at hjælpe. Antallet af patienter på hospitalet steg og dermed også antallet af mennesker, der havde hjælp behov. Det er godt at gå i skole Min store interesse i at hjælpe patienterne med deres sociale problemer, fik ledelsen til at indstille mig til videre studier i socialt udviklingsarbejde. Fra støttede Dansk Børnefond mine studier ved National Training Centre for Social and Development i Bo. Jeg gennemførte studierne med godt resultat og kom tilbage til Masanga. Her blev mit ansvars det sociale område og udvikling af Masanga Hospital og Masanga landsbyen, med forskellige projekter brønde, huse,landbrug som DB støttede. I 1987 søgte hospitalets ledelse D.B. om hjælp til, at jeg kunne komme på videreuddannelse i England. Jeg deltog i et kursus på University of London, på Department of Child Health, ligesom jeg fik lejlighed til at deltage i undersøgelsesarbejde ved en international konference om spedalskhed. Efter dette kom jeg igen tilbage til Masanga og arbejdede fortsat med D.B. s projekter. I februar 1990 rejste Dr. Kazens,og jeg blev bedt om at overtage ledelsen af Social og Uddannelses afdelingen på Masanga Leprosy Hospital.Det indebar, at jeg skulle sørge for praktisk træning af 30 spedalskhedspatienter i tømmerværkstedet, skrædderi og landbrug. Fortsat skulle jeg tage mig af den sociale nød blandt hospitalets patienter såvel som landsbyens udvikling. Seks medarbejdere var med i dette teamwork. Disse opgaver blev gennemført med støtte fra

15 r med Dansk Børnefond 15 forskellige steder, men Dansk Børnefond fortsatte med at blive vores største støtte. I 1994 ødelagde borgerkrigen Masanga Leprosy Hospital og omgivende landsbyer. Situationen tvang os og vi flyttede det sociale arbejde til Makeni i nogle uger og retur til Masanga. I 1995 flyttede vi igen til Makeni, for at hjælpe med sociale og udviklingsproblemer blandt fordrevne børn og familier. I 1998 intensiveredes krigen.det tvang os til at trække arbejdet til Freetown Dansk Børnefond forblev trofaste over for os. Endnu en studieorlov blev bevilliget mig, således jeg kunne færdiggøre min uddannelse ved University of London. Og igen hjalp D.B. økonomisk. I 2001 kom jeg tilbage til Sierra Leone og har siden arbejdet med sponsorship programmet. I et teamwork har vi udviklet sponsorship programmet på den måde, at vi er blevet en selvstændig organisation, der kaldes Masanga Children s Fund, der er godkendt af regeringen. Vi samarbejder udover Dansk Børnefond med organisationer i og uden for landet. Vi udvikler projekter, vi hjælper fortsat mennesker i Masanga landsbyen til at blive selvhjulpne og udvikle andre landsbyer. D.B. financier fortsat projekter til gavn for børn og unge her. Sidst er det computere til brug for børn og unge, ligeledes er vi er i gang med,at bygge et permanent kontor for Masanga Children s Fond her i Freetown. Hvis alle de aktiviteter Dansk Børnefond har haft gennem 25 år, skulle forklares, ville det blive en meget lang beretning. Derfor accepter min hjerteligste tak og værdsættelse for jeres store gave, at I har været der for os, både i fredstid og gennem krigens periode. TAK Joseph William Lamin Sierra Leone...også børn i Bangladesh fik hjælp

16 Her arbejder Dan Afrika 1. Gambia: New Jeshwang Education Centre. Samarbejdspartner: Adventistkirken. 2. Ghana: Skoler i Accra, Kumasi og Tamale. Samarbejdspartner: Adventistkirken. 3. Rwanda:Børn og unge i forskellige skoler. Samarbejdspartner: Adventistkirken. 4.Uganda: Mabuyemeu Primary School. Samarbejdspartner: Adventistkirken. 5. Sierra Leone: Skoler i Freetown, Bo, Yele og Masanga. Samarbejdspartner: Masanga Children s Fund. Asien 6. Bangladesh: Frelsens Hær s Integrerede børnecenter ICC Savar. Samarbejdspartner: Frelsens Hær. 7. Indien: Arbejde blandt tibetanske flygtninge. Samarbejdspartner: His Hollines the Dalai Lama s Department of Education.

17 17 sk Børnefond Pakistan: Pakistan Adventist Seminary. Kostskole for børn og unge. Samarbejdspartner: Adventistkirken. 9. Sri Lanka: Lakpahana Adventist College. Samarbejdspartner: Adventistkirken. Sydamerika 10. Bolivia: Daghjem, børnehjem og skoler i La Paz, Cochabamba, Oruro og Sucre. Samarbejdspartner: Frelsens Hær. 11. Chile: Daghjem, børnehjem og skoler i Santiago, Osorno, Calama. Samarbejdspartner: Frelsens Hær. 12. Peru: Daghjem og skoler i Lima. Samarbejdspartner: Frelsens Hær.

18 Vi ser mod en bedre fremtid

19 19 Sådan gik det en pige i Bangladesh Nipu Biswas kom på Frelsens Hærs pigehjem,da hun var 7 år gammel. Hendes far var død og moderen kunne ikke forsørge sin store familie og måtte aflevere hende på hjemmet. Nipu blev færdig med børneskolen og kom på Mirpur National School og bestod som en af de bedste. Hun gik videre på universitetet og fik sin afgangseksamen som lærer i Samme år blev hun gift. Året efter kom hun tilbage til Frelsens Hærs pigehjem for at undervise og fortsatte sit job til 1999, hvor hun skiftede job og i en årrække arbejde hun fortsat som lærer indtil hun og hedes mand bestemte sig for at uddanne sig inden for Frelsens Hær. I dag har de ansvar for en menighed samtidig med at de udfører et stort socialt arbejde i Bangladesh. Ja, jeg vil gerne være fadder og betaler 155 kr. mdl. Jeg forpligter mig til at opsige med mindst én måneds varsel. Jeg ønsker at betale pr. md. pr. kvt. halvårlig helårlig Navn... Adresse...

20

Blad nr. 1/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 1/2011 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2011 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2011 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 3/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 3/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 3/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 2/2015 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

Blad nr. 2/2015 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE Blad nr. 2/2015 DANSK BØRNEFOND LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640

Læs mere

Blad nr. 2/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 2/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 2/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse CVR.60468818 Tlf.: 56 710078 Telefax: 56

Læs mere

VERDE. fra fattigdom til fremtid

VERDE. fra fattigdom til fremtid K A P VERDE fra fattigdom til fremtid NU KAN KAP VERDE SELV Det er en glædelig begivenhed i BØRNEfondens 45-årige historie, at vi nu kan afslutte vores arbejde i Kap Verde. Vores lange, seje træk har bidraget

Læs mere

Blad nr. 1/2005 DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2005 DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2005 DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Dansk Børnefond Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid: Mandag - torsdag: 9-15 Fredag 9-12 Email:

Læs mere

Blad nr. 2/2013 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

Blad nr. 2/2013 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE Blad nr. 2/2013 DANSK BØRNEFOND LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære venner og støtter af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Det er ca. 4 mdr. siden vi sidst har skrevet til jer, og givet opdatering på vores arbejde. Nu er det på tide, at vi informerer lidt igen

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Blad nr. 1/2010 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2010 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2010 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Blad nr. 1/2006 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2006 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2006 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid: Mandag - torsdag:

Læs mere

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Kinesisk

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Kinesisk hilsen : ægteskab Tillykke. Vi ønsker jer begge to alt mulig glæde i verdenen. 祝 贺, 愿 你 们 幸 福 快 乐, 天 长 地 久 par Tillyke og varme ønsker til jer begge to på jeres. 致 以 我 对 你 们 婚 姻 真 诚 的 祝 福 par at I er blevet

Læs mere

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Dansk

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Dansk hilsen : ægteskab Tillykke. Vi ønsker jer begge to alt mulig glæde i verdenen. Tillykke. Vi ønsker jer begge to alt mulig glæde i verdenen. par Tillyke og varme ønsker til jer begge to på jeres. Tillyke

Læs mere

Blad nr. 1/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2012 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse CVR.60468818 Tlf.: 56 710078 Telefax: 56

Læs mere

Fattigdom er også en sindstilstand

Fattigdom er også en sindstilstand Fattigdom er også en sindstilstand Siden 2005 har danske sygeplejersker gjort det muligt for forældreløse børn af sygeplejersker at få en uddannelse. Nogle af pigerne deler her deres historier og fortæller,

Læs mere

Blad nr. 2/2014 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

Blad nr. 2/2014 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE Blad nr. 2/2014 DANSK BØRNEFOND LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 2 Lad dit næste barn blive et af vore DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse CVR.60468818 Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Fokus på barnet, som behøver en familie

Fokus på barnet, som behøver en familie VERDENS BEDE-WEEKEND FOR BØRN I NØD 2010 Silkeborg Baptistkirke - søndag d. 6. juni 2010. Viva Network kalder hvert år kristne over hele verden til bøn for børn i nød. Ved dagens gudstjeneste sluttede

Læs mere

Blad nr. 2/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 2/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 2/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke

Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Et eventyr om et ungt pars lykke Der var engang Ja, sådan starter et rigtigt eventyr. Det der følger er også et eventyr, som man ikke har kendt mage. Lad eventyret begynde: Der var engang

Læs mere

VIA University College Sygeplejerskeuddannelserne/Sygeplejerskeuddannelserne i Danmark

VIA University College Sygeplejerskeuddannelserne/Sygeplejerskeuddannelserne i Danmark Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Navn: Nanna Elisa Wermuth jensen E-mail: wermuth1@hotmai.dk Tlf. nr. 2258 0003 Hjem-institution: VIA University College, Århus Sygeplejeskole Holdnummer:

Læs mere

Nyhedsjournalen. En gave med mening. Julekort fra Læger uden Grænser se bagsiden

Nyhedsjournalen. En gave med mening. Julekort fra Læger uden Grænser se bagsiden Nr. 45 nov. 2002 NYHEDSBREV FRA LÆGER UDEN GRÆNSER / MSF I DANMARK Nyhedsjournalen Foto: Gilles Saussier En gave med mening Øjenkontakt. Det lille øjeblik, hvor barnet i tillid rækker hånden frem, det

Læs mere

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste.

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. 1 16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. Tekster: Job 3,11-22. Ef. 3,13-21. Luk. 7,11-17. Hvorfor? Det ord kender vi alle alt for godt. Livet er fyldt med gåder og situationer, hvor vi står tilbage

Læs mere

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille Sølvhøi levede hele sin ungdom med spisevægring. Da hun var 15 år, prøvede hun for første gang at begå selvmord. Her er hendes

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark

Jann Sjursen, Generalsekretær for Caritas Danmark For millioner af mennesker på vores klode er livet nærmest håbløst: Når et jordskælv smadrer ens hjem og dræber ens familie, synes alt håb ude. Det så vi på TV, da Haiti blev ramt. Eller når børn fødes

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

På børnehjem i Uganda

På børnehjem i Uganda På børnehjem i Uganda For Hanne Eriksen gik en gammel drøm i opfyldelse, da hun i september i år rejste til Uganda for at være frivillig på et børnehjem. Her er lidt om det, hun fortalte en grå novemberdag

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort

www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort www.nødhjælp.dk/testamente Lad livet gå videre når du er gået bort en afgift der ellers tilfalder staten, kan du give videre til verdens fattigste Det vil være en stor støtte for vores arbejde blandt verdens

Læs mere

Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013

Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013 Nyt fra Chicago NYHEDSBREV MARTS 2013 Så er der gået et godt stykke tid siden jeg forlod Danmark efter en dejlig lang sommer hjemme. Tiden flyver og jeg kan ikke forstå hvor dagene bliver af. Jeg ved,

Læs mere

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne.

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. marts 2015 Kirkedag: Mariæ bebudelse/a Tekst: Luk 1,26-38 Salmer: SK: 106 * 441 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 LL: 106 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 Der findes

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010 Følgende bønner blev læst op: Hey Maestro Hjælp mig til at finde tiden til andre... Yo J.K & Crew Tak for styrken til at gennemføre! Hjælp mig til at smide den kærlige kraft, du har begavet mig med, videre

Læs mere

Blad nr. 1/2016 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE

Blad nr. 1/2016 LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE Blad nr. 1/2016 DANSK BØRNEFOND LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE LAD DIT NÆSTE BARN BLIVE ET AF VORE 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Lad dit næste Barn blive et af vore

Lad dit næste Barn blive et af vore Blad nr. 2/2016 DANSK BØRNEFOND Lad dit næste Barn blive et af vore Lad dit næste Barn blive et af vore 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? Indhold Dansk Børnefond Vemmetoftevej 6 DK 4640

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

Hjælp til børn, som har mistet alt

Hjælp til børn, som har mistet alt Bispedømmets Fasteaktion 2009 Hjælp til børn, som har mistet alt Millioner af børn i det sydlige Afrika er blevet forældreløse på grund af AIDS og andre sygdomme. Du kan være med til at hjælpe 100 forældreløse

Læs mere

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21

1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 1. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Gettrup Lukas 12, 13-21 Lad verden ej med al sin magt os rokke fra vor dåbes pagt men giv at al vor længsel må til dig, til dag alene stå. AMEN Han var en samvittighedsfuld

Læs mere

38. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet Juli kvartal 2014

38. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet Juli kvartal 2014 38. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet Juli kvartal 2014 NYT FRA SKOLEN Læs denne gang: En elev fortæller Pouls initiativ: Giv en skærv til skolen i stedet for en fødselsdagsgave Husk at medlemsbidraget

Læs mere

Blad nr. 2/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 2/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 2/2007 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Mission blandt børn. og unge i Tanzania

Mission blandt børn. og unge i Tanzania Mission blandt børn og unge i Tanzania I Danmark havde vi den glæde at kunne fejre Torkilds runde fødselsdag. Hele familien var samlet - det er mange år siden, det sidst har kunnet lade sig gøre. Det var

Læs mere

ELKIN LÆSERAKETTEN 2019

ELKIN LÆSERAKETTEN 2019 ELKIN 50 LÆSERAKETTEN 2019 Man skal lære tusind ting HEIDI BREHM ANDREAS BECK OG HEIDI BREHM Solen bager ned, selv om det er tidlig morgen. Elkin går gennem de støvede gader på vej mod skolen. Hvert skridt

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde

Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord: Blev buddhist ved et tilfælde Efter morens selvmord havde Bodil Wellendorf svært ved at se meningen med livet. Men så fandt hun ro som nonnen Ani Tenzin Af Marie Varming, februar

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Blad nr. 1/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2009 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Thailand, Bangkok Udvekslingsperiode: D. 25.01.14 24.04.14 Navn: Malene Hjort Knudsen Email: 167839@viauc.dk & malenehjort@hotmail.com Tlf. nr. Evt. rejsekammerat: Line Axelsen &

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Blad nr. 1/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2008 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse Tlf.: 56 710078 Telefax: 56 710130 Telefontid:

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

Blad nr. 1/2013 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND

Blad nr. 1/2013 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND Blad nr. 1/2013 DANSK BØRNEFOND NYT FRA DANSK BØRNEFOND 2 Lad dit næste barn blive et af vore Hvem er vi? INDHOLD DANSK BØRNEFOND Vemmetoftevej 6 DK 4640 Fakse CVR.60468818 Tlf.: 56 710078 Telefax: 56

Læs mere

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 1 Prædiken til 16. s. e. trin. kl. 10.00 i Engesvang 754 Se nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 33 Han som har hjulpet hidindtil - på Et trofast hjerte 245 - Opstandne Herre, du vil gå - på Det dufter

Læs mere

Nyhedsbrev 13: Kontingent, Generalforsamling, Davidson Primary og Bushveld Mission

Nyhedsbrev 13: Kontingent, Generalforsamling, Davidson Primary og Bushveld Mission FORENINGEN AFRIKASKOLEN www.afrikaskolen.dk Nyhedsbrev 13: Kontingent, Generalforsamling, Davidson Primary og Bushveld Mission Hvis man ikke allerede har gjort det, er det nu tid til indbetaling af kontingent

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

SUDAN. En krig, en fred en ny. Tobias Havmand. mulighed. Danmark. Nødhjælp og udvikling

SUDAN. En krig, en fred en ny. Tobias Havmand. mulighed. Danmark. Nødhjælp og udvikling SUDAN En krig, en fred en ny Tobias Havmand mulighed II Nødhjælp og udvikling Danmark SUDAN En krig, en fred en ny mulighed II Nødhjælp og udvikling Danmark SUDAN En krig, en fred en ny mulighed II Forfatter:

Læs mere

Spilguide. Tre dele. En runde. Minetæller. Resurser og Ulemper. Sæt først spillet op, som beskrevet i Spilmanualen s. 10-11.

Spilguide. Tre dele. En runde. Minetæller. Resurser og Ulemper. Sæt først spillet op, som beskrevet i Spilmanualen s. 10-11. Spilguide Sæt først spillet op, som beskrevet i Spilmanualen s. -. Lav en eller to grupper spillere - højest 5 spillere i hver. Fortæl spillerne at de skal arbejde sammen om at vælge, hvad en landsby i

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære Venner af Mushemba Foundation & Trinity Skolen Vi er netop hjemvendt efter tre måneder i Tanzania, hvor vi har kunnet fordybe os endnu mere i arbejdet i Mushemba Foundation Tanzania og Trinity Skolen.

Læs mere

Ugebrev 41 Indskolingen 2015

Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Ugebrev 41 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Efter en dejlig PMU- uge, hvor hele skolen summede af Storm P og alle hans fluer, fantasifulde opfindelser og finurlige figurer er den

Læs mere

Formandsberetning. Nyhedsbrev Januar 2004

Formandsberetning. Nyhedsbrev Januar 2004 Nyhedsbrev Januar 2004 Formandsberetning År 2004 bliver foreningen Den Sikre Vejs andet leveår, et år vi i foreningens bestyrelse glæder sig meget til, da vi har store forhåbninger for foreningens udvikling

Læs mere

Dilemmaløbet. Start dilemma:

Dilemmaløbet. Start dilemma: Dilemmaløbet Du står nu overfor et dilemma løb som tager sig udgangspunkt i Zambia. Hver gang du træffer et valg, har det betydning for, hvordan dit liv udvikler sig, så overvej det grundigt inden du går

Læs mere

Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende.

Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende. Kære elever fra 9. årgang Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende. Og det gode var dengang, at man også kunne

Læs mere

Red Hill Special School

Red Hill Special School Red Hill Special School 72 Waterworks Road Red Hill QLD 4059 Email: admin@redhillspecs.eq.edu.au Område: Børn og unge med nedsat funktionsevne 1. Rejsebrev fra Brisbane, Australien Så er der allerede gået

Læs mere

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø.

Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Klaus Nars Holm U-de midt i Fa-rum Sø midt mel-lem Fa-rum og Vær-lø-se lig-ger der en lil-le ø. Så-dan en lil-le ø kald-es en holm, og den-ne holm hed-der Klaus Nars Holm. Den lil-le ø er op-kaldt Ef-ter

Læs mere

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru.

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Hver uge plejede han at køre ud i sit rige for at se til, at alt gik,

Læs mere

Julies rejsebrev fra Thailand

Julies rejsebrev fra Thailand Julies rejsebrev fra Thailand Navn: Julie Lind Faurschou Hjeminstitution: VIA University college, Holstebro. Hold: E2007 Semester: Udveksling som valgfag på 7. semester. Udvekslingsland: Thailand Klinisk

Læs mere

Lidt for lattermusklerne:

Lidt for lattermusklerne: Lidt for lattermusklerne: Hvad får man, hvis man kaster en viagre pille op i luften? - Stiv kuling! Hvorfor giver man altid tropiske orkaner pigenavne? Fordi de er vilde og våde når de kommer, og når de

Læs mere

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien Jeg, Rikke Stauning Klestrup sagskoordinator og socialrådgiver i DanAdopt, havde under mit sidste besøg I Etiopien i marts 2014, mulighed for

Læs mere

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8:

FNs 2015 mål Mål 1: Mål 2 Mål 3: Mål 4: Mål 5: Mål 6: Mål 7: Mål 8: FNs 2015 mål Mål 1: Udrydde ekstrem fattigdom og sult Mål 2: Sikre grundskoleuddannelse for alle Mål 3: Fremme ligestilling mellem kønnene Mål 4: Reducere børnedødeligheden Mål 5: Reducere dødeligheden

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til: Rumænien Navn: Kristina Kaas Sørensen E-mail: Kristinakaas@gmail.com Tlf. nr. 31373249 Evt. rejsekammerat: Mai Dalsgaard Lassen Hjem-institution: VIA University

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Så er det igen blevet tid til et nyhedsbrev fra Mushemba folket. Det vi gerne vil dele med jer i dette nyhedsbrev, er bare en brøkdel af alt det, der

Læs mere

Nyhedsbrev 7; Kildebjergskolen, Lebogangskolen, Sponsorpiger, Meetsetshehla Secondary school og Bushveld Mission

Nyhedsbrev 7; Kildebjergskolen, Lebogangskolen, Sponsorpiger, Meetsetshehla Secondary school og Bushveld Mission FORENINGEN AFRIKASKOLEN www.afrikaskolen.dk Nyhedsbrev 7; Kildebjergskolen, Lebogangskolen, Sponsorpiger, Meetsetshehla Secondary school og Bushveld Mission Kildebjergskolen Afrikaskolen blev i august

Læs mere

Ernst Braun, Augsburg 10, Haspingerstr. 4 Augsburg, den 14. april 1953

Ernst Braun, Augsburg 10, Haspingerstr. 4 Augsburg, den 14. april 1953 Augsburg, 14.4.1953 Helbredelsesberetning (Brev til Bruno Gröning) Afskrift (pdf) Ernst Braun, Augsburg 10, Haspingerstr. 4 Augsburg, den 14. april 1953 Kære hr. Gröning! Tirsdag den 31. marts 1953, kom

Læs mere

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø 21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø Der var en gang og det er så længe siden, at vi måske er hen ved 800 år før Jesus blev født. Så blandt gamle fortællinger, så har jeg besluttet at tage

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

Gud giv os fred i verden. Amen

Gud giv os fred i verden. Amen Jeg ville ønske, at jeg har en million sko, som jeg kan passe. Det ville være så rart, hvis alle levede deres liv og ingen blev skilt. Gud, du almægtige Giv mig et kreditkort med uendelige penge på. Gud

Læs mere

Tidligere elever fortæller:

Tidligere elever fortæller: Tidligere elever fortæller: Hej! Så skriver Anna Andersen igen. Nu er 2. g ved at være forbi. Mange mener, at 2. g er det hårdeste år på gymnasiet, men jeg synes det har været til at overkomme. Der har

Læs mere

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge

Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Uddrag fra Michael Svennevigs Bag de blå bjerge Forlaget Epigraf 2011. 2. scene Jeg drømmer, at jeg er en fugl. En fugl, der får vingerne skåret af. Bid for bid. Tomme for tomme og langsomt. Vingerne bliver

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang.

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. 1 Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. Vi skal tage afsked med hinanden I skal sige farvel til hinanden.

Læs mere

Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: Penge til mad + oplæring Ansøgt om

Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: Penge til mad + oplæring Ansøgt om Sagsnummer: 36 Navn: Varga Camelia og Christina Alder: 19 & 43 Ansøgt om: + oplæring Ansøgt om Bevilget apr. 2014 mv. Bevilget sep. 2014 mv. Bevilget apr. 2015 mv. Bevilget sep. 2015 Bevilget apr. 2016

Læs mere

Personlig hilsen. hilsen - ægteskab. hilsen - Forlovelse

Personlig hilsen. hilsen - ægteskab. hilsen - Forlovelse - ægteskab Tillykke. Vi ønsker jer begge to alt mulig glæde i verdenen. Brugt til at lykønske et nygift par Tillyke og varme ønsker til jer begge to på jeres bryllupsdag. Brugt til at lykønske et nygift

Læs mere

Indledning. Hej kære læser. Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog.

Indledning. Hej kære læser. Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog. Indledning Hej kære læser Hjerteligt tak for at du læser med i denne e-bog. Jeg hedder Kirsten og er en 24 årig blogger, som interesserer mig for selvkærlighed og personlig udvikling og det at få det bedste

Læs mere

Det begyndte med Oldemor i Vestervig

Det begyndte med Oldemor i Vestervig Det begyndte med Oldemor i Vestervig Bodil Hilligsøe er den fjerde kvinde i familien, der er engageret i Røde Kors, og siden 2003 har hun været formand for afdelingen i Hurup, som hvert år skaffer organisationen

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere