TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE"

Transkript

1 TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TIRSDAG DEN 30. JANUAR 2007, KL PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5

2 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling forelå: 5. Høring om fælles takstsystem i FynBus Tilskud til Dansk Byplanlaboratorium Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 119 for et boligområde i Særslev Lokalplan Område til feriecenter ved Kristianslund i Bogense Forespørgsel om udvidelse af husstørrelser under lokalplanområde Lindøstrand, Jersore Endelig vedtagelse af kommuneplantillæg nr Emmelev A/S Endelig vedtagelse af Lokalplan L-E Emmelev A/S Endelig vedtagelse af Lokalplan L-E Udvidelse af Odense Lufthavn Oprettelse af Miljø- og Naturråd Ansøgning om opførelse af gyllebeholder Ansøgning om nedrivning af sommerhus og opførelse af nyt Ansøgning om tilladelse til udskiftning af vindmøller ved Maderup Ansøgning om dispensation fra højdegrænseplan Vejnavn til nyt boligområde i Otterup Dispensationer og kompetencer på spildevandsområdet EU-udbud af analyser - spildevand Status på Miljøområdet Udarbejdelse af spildevandsplan for Nordfyns Kommune Byggemodning af boligområde ved Stenløkkevej i Otterup Takster på Taxi Meddelelser Forespørgsel om ferieboliger Havnefronten 2, Bogense...34

3 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: 8 5. Høring om fælles takstsystem i FynBus Sagsnr J.nr K04 Det nye Trafikselskab på Fyn FynBus - skal have et fælles takstsystem. Det skal kunne samordne de forskellige ønsker til billetsystemer og takster på både regionalruter, lokalbusser og bybusser. Det betyder, at der skal opkræves samme billetpris i både de lokale og de regionale busser i Nordfyns Kommune. Generelt betyder ændringen, at prisen på de regionale ruter falder og prisen på de lokale ruter stiger. Der er udarbejdet et høringsforslag, som indeholder forslag til hvorledes det fælles takstsystem kan opbygges. Takst/rabatter: FynBus foreslår følgende takst for en kontantbillet i 2007 med fremskrivning i 2008: Antal Gl. FynBus Ny pris i zoner pris i kr. kr Ovenstående priser er for én voksen. (Billetprisen i Bogense er pt. kr. 12 for en voksen og i Otterup kr. 9). Det foreslås i oplægget, at der fremover ikke skal gives rabat til pensionister ved køb af kontantbilletter (alm. billet) og på turkort - kun på periodekort. Både de regionale ruter og lokalruterne har hidtil kørt med halv pris til pensionister. Hvis Nordfyns Kommune fortsat ønsker pensionistrabatten, skal kommunen selv betale differencen.

4 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: 9 Anslået udgift til pensionistrabat: Lokalbus: Antal billetter til lokalbussen i Bogense solgt som enkeltbilletter samt 10-turskort: bill. Antal billetter til lokalbussen i Otterup solgt som enkeltbilletter samt 10-turskort: bill. Samlet udgift til rabat: kr % = kr. 10 x billetter: kr (prisen er beregnet ud fra en 2-zones billet) Regionalbus: De økonomiske beregninger kommer fra FynBus, og vil senest foreligge til mødet. Børnerabatten (halv pris) fastholdes. Det foreslås ligeledes, at der skal være en mindstebetaling på 2 zoner, dog med den rabat, at man på 1-zone-ture får fratrukket kr. 5, så turen koster kr. 15. De fleste lokale ture vil kunne foretages inden for 2 zoner. Skolekort skal købes af kommunen ved FynBus og udleveres til de børn kommunen ønsker at betale kørslen for. - (jævnfør de retningslinier der vedtages i Nordfyns Kommune). Billettyper Der kan fremover kun købes 10-turskort øvrige flerturskort foreslås afskaffet i Bogense og Otterup har der også været 40-turskort. Der indføres efterbetalingskort fungerer som et benzinkort. Disse efterbetalingskort fungerer således, at man trækkes efter en tur, og jo flere ture man kører, des billigere bliver det. Hvis kommunen vil give rabat til f.eks. pensionister kan denne rabat reguleres her. Zoner Der er i oplægget foreslået en række ændringer af zoner som berører ruter i Nordfyns Kommune Der foretages en række tilpasninger, så zonegrænserne følger kommunegrænserne, og så der bliver en mere jævn fordeling af zonestørrelserne, hvilket kan anbefales. Der foretages ligeledes zonejusteringer, som betyder, at lokale ruter kan køres inden for 2 zoner, hvilket ligeledes kan anbefales. Grænsen mellem zone 79 og 80 flyttes mod vest, hvilket betyder 1 zone mindre mellem Vissenbjerg og Morud. Ændringen kan anbefales. Følgende ønskes ændret i forhold til det foreslåede Det foreslås, at zone 14/95 ved Særslev forbliver øst for Særslev, hvilket betyder dyr rejse for passagerer fra Særslev til f.eks. Søndersø. Nordfyns Kommune foreslår, at zonegrænsen flyttes vest for Særslev, hvilket betyder, at rejsen bliver 1 zone billigere for passagerer der rejser mod Odense, hvor i mod det kun for rejsende mod Bogense bliver 1 zone dyrere.

5 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: 10 Hvis denne ændring fortages vil en enkeltbillet fra Særslev til Søndersø vil komme til at koste kr. 20. En enkelt fra Særslev til Bogense vil komme til at koste kr. 30. Denne ændring giver en mindre billetindtægt på kr , som skal finansieres af Nordfyns Kommune. Ændringen vil betyde en mindre indtægt på kr til Regionen. En repræsentant fra FynBus deltog i mødet. Notat fra Teknik og Miljø Det indstilles, at det foreslåede takstsystem godkendes, dog forslås det, at zonegrænsen øst for Særslev flyttes til vest for Særslev. Det indstilles ligeledes, at der gives mulighed for pensionistrabat. 6. Tilskud til Dansk Byplanlaboratorium Sagsnr J.nr Dansk Byplanlaboratorium har i lighed med tidligere år anmodet om tilskud. Laboratoriet er førende kursusudbyder indenfor fysisk planlægning og udgiver et informativt fagtidsskrift. Bidragsydere får generelt 25 % reduktion i kursusafgift. Økonomiske oplysninger: Tilskuddet er på 8.408,69 for Nordfyns Kommune (svarende til 29,12 øre pr. indbygger). Alle de tre gamle kommuner har tidligere bidraget. Notat af 19. december 2006 fra Teknik og Miljø Henvendelse af 24. maj 2006 fra Dansk Byplanlaboratorium Det anbefales, at Nordfyns Kommune yder tilskud til laboratoriet. Nordfyns Kommune indmeldes i foreningen.udbyttet af medlemskabet evalueres efter 1 år.

6 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: Endelig vedtagelse af lokalplan nr. 119 for et boligområde i Særslev Sagsnr J.nr Lokalplan nr. 119 for et boligområde i Særslev ved Østergade Klaus Berntsensvej, har været i offentlig høring. Der var ved fristens udløb indkommet 2 indsigelser. Naboer har fortaget en underskriftsindsamling, hvor 5 omkringboende har følgende indsigelser: Bygningshøjde på 8 m er for høj, de mener ikke det svare til tæt lav bebyggelse. Ønsker området tilsluttes kloakledning i Østergade, da de har problemer med kloakeringen på Klaus Berntsensvej. Odense Bys Museer fremsender ønske om at blive adviseret om opstart af byggemodningen i så god tid som muligt. Teknik og Miljø bemærkninger til ovenstående. I kommuneplanens rammer og tidligere lokalplan (lokalplan nr. 69) er området udlagt med en maks. bygningshøjde på 8,0 m. Kloakken vil blive tilsluttet hovedledningen i Østergade. Advisering af museet fremgår af pkt. Arkæologiske interesser side 8. Indsigelser fra naboer. Kortbilag. Det indstilles, at planen godkendes endeligt. Indsigelsen om højde tages ikke til følge. Kloaktilslutning sker til hovedledning i Østergade. Det indstilles, at planen godkendes endeligt.

7 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: Lokalplan Område til feriecenter ved Kristianslund i Bogense Sagsnr J.nr Bogense Kommune modtog den 19. september 2006 Naturklagenævnets afgørelse på klagerne over lokalplan "Feriecenter ved Kristianslund" Naturklagenævnet kendte lokalplanen ugyldig, da de ikke fandt den tilstrækkeligt præcis med hensyn til udlæg af interne færdselsveje og parkeringsarealer, udstykning, boligernes størrelse og nærmere antal samt placering af administrationsbygning, fælles faciliteter m.v. Bogense Kommune har ladet Aarstiderne Arkitekter udarbejde et nyt forslag til lokalplan, der har en væsentlig større detaljerings- og præcisionsgrad end den nyligt underkendte lokalplan. Desuden redegør den i højere grad for hensigterne bag bestemmelserne i lokalplanen. Der er i høringsperioden ikke indgået nogen indsigelser. Nordfyns Kommune har dog, for at præcisere bestemmelserne, justeret en smule på nogle tekniske elementer i lokalplanen. Lokalplan Feriecenter ved Kristianslund i Bogense. Notat fra Naturgas Fyn. Ophævelse af landbrugspligt. Naturklagenævnets afgørelse på klager over lokalplan Det indstilles, at Lokalplan Område til feriecenter ved Kristianslund i Bogense vedtages endeligt. Det indstilles, at planen godkendes endeligt.

8 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: Forespørgsel om udvidelse af husstørrelser under lokalplanområde Lindøstrand, Jersore Sagsnr J.nr Andelsforeningen Lindøstrand har forespurgt om mulighed for udvidelse af husstørrelser under lokalplanområde 8-102, således det bebyggede areal på hver parcel øges fra 30 m 2 til 50 m 2. Lokalplan lukker op for 30 m 2, bebygget areal i form af hyttebebyggelse på hver parcel, ligesom Kommuneplan for Bogense Kommune udlægger området til hyttebebyggelse med maksimalt 30 m 2 bebygget areal for hver parcel. Kommuneplanen beskriver området som fuldt udbygget med hytterne liggende på lejet grund på meget små parceller. Ændringen vil i givet fald kræve ny lokalplan. Forespørgsel fra Andelsforeningen Lindøstrand. Til politisk drøftelse. Lokalplanens bestemmelser fastholdes.

9 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: Endelig vedtagelse af kommuneplantillæg nr Emmelev A/S Sagsnr J.nr Otterup Kommunalbestyrelse vedtog på sit møde den 12. oktober 2006, pkt. 750, Forslag til kommuneplantillæg nr. 39 Emmelev Mølle A/S. Kommuneplantillægget har til formål at fastlægge rammer for lokalplanlægning i forbindelse med udvidelse af erhvervsområdet, hvilket er en forudsætning for gennemførelse af lokalplan L-E3-05 vedrørende udvidelse af erhvervsområdet ved Emmelev A/S. Forslag til kommuneplantillæg nr. 39 har været fremlagt i en høringsperioden fra 14. november 2006 til 9. januar Der er i høringsperioden indkommet følgende bemærkninger til forslag til kommuneplantillæg og lokalplanforslag: 1. Beboerne Norupvej 65, 71 og 82 gør indsigelse i fælles skrivelse af 9. december 2006 imod lugtgener (bl.a. saltsyre), øget støj hele døgnet og øget lastbiltrafik, der medfører nedsat trafiksikkerhed for cyklister. 2. Fyns Amt 14. december 2006 har bemærkninger (men ikke indsigelser) vedrørende forhold til regionplan og støj. 3. Naturgas Fyn 19. december 2006 gør opmærksom på, at der ligger en naturgasledning i området. 4. Odense Bys Museer 21. december 2006 oplyser om eksisterende arkæologiske fund i området og anmoder om, at de omtales i lokalplanen. 5. Danmarks Naturfredningsforening 8. januar 2007 bemærker, at de anser beskrivelse af lugtforurening og forslag til overvågningsprogram for mangelfuld. 6. Beboer på Norupvej 112 gør i skrivelse af 3. januar 2007 indsigelse imod lugtgener, støjgener og øget trafik. Det fremgår af indsigelsen, at det også er på vegne af grundejere på Nørregade 28, Norupvej 100, Norupvej 118 og Norupvej Beboer på Bellisvænget 41 gør i skrivelse af 7. januar 2007 indsigelse imod forslagene med henvisning til lugtgener, virksomhedens manglende overholdelse af de miljømæssige forskrifter og forøget belastning af trafiksikkerhed og vejnet. Bemærkninger: Ad.1 Kommuneplantillæg nr. 39 udgør kun det planlægningsmæssige grundlag (i henhold til planloven) med rammebestemmelser for udarbejdelse af lokalplaner for området. Kommuneplantillæg kan ikke indeholde bestemmelser om de miljømæssige krav, begrænsninger og vilkår, der er knyttet til virksomhedens drift. Ad 2 Uden betydning for vedtagelse af tillæg til kommuneplan. Henhører under lokalplanen. Ad 3 Naturgasledningen bør omtales i teksten i kommuneplantillæg. Ad 4 Uden betydning for vedtagelse af tillæg til kommuneplan. Henhører under lokalplanen.

10 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: 15 Ad 5 Uden betydning for vedtagelse af tillæg til kommuneplan. Henhører under lokalplanen. Ad 6 Indsigelsen er ikke underskrevet af nogen af de omtalte grundejere. Kommuneplantillæg nr. 39 udgør kun det planlægningsmæssige grundlag (i henhold til planloven) med rammebestemmelser for udarbejdelse af lokalplaner for området. Kommuneplantillæg kan ikke indeholde bestemmelser om de miljømæssige krav, begrænsninger og vilkår, der er knyttet til virksomhedens drift. Ad 7 Kommuneplantillæg nr. 39 udgør kun det planlægningsmæssige grundlag (i henhold til planloven) med rammebestemmelser for udarbejdelse af lokalplaner for området. Kommuneplantillæg kan ikke indeholde bestemmelser om de miljømæssige krav, begrænsninger og vilkår, der er knyttet til virksomhedens drift. Kopi af de 7 indkomne indsigelser og bemærkninger. Kommuneplantillæg nr. 39. Indstilling: Det indstilles, at kommuneplantillæg nr. 39 vedtages med den redaktionelle ændring, at der tilføjes følgende pkt. 8 i Rammebestemmelser: 8. At beskytte den nedgravede ø 125 gasledning langs lokalplanområdets nordlige skel. Fremsendes til Kommunalbestyrelsen. Ole Taustrup Hansen og Morten Andersen indstiller, at planen godkendes med de indstillede redaktionelle ændringer.

11 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: Endelig vedtagelse af Lokalplan L-E Emmelev A/S Sagsnr J.nr Otterup Kommunalbestyrelse vedtog på sit møde den 12. oktober 2006, pkt. 751, forslag til lokalplan L-E3-05 Udvidelse af erhvervsområde ved Emmelev A/S. Lokalplanen har til formål at give mulighed for udvidelse af erhvervsområdet at fastlægge bebyggelsesregulerende bestemmelser, adgangsforhold og beplantning, samt at overføre området fra landzone til byzone. Lokalplanforslaget har været fremlagt i en høringsperioden fra 14. november 2006 til 9. januar Der er i høringsperioden indkommet følgende bemærkninger til forslag til kommuneplantillæg og lokalplanforslag: 8. Beboerne Norupvej 65, 71 og 82 gør indsigelse i fælles skrivelse af 9. december 2006 imod lugtgener (bl.a. saltsyre), øget støj hele døgnet og øget lastbiltrafik, der medfører nedsat trafiksikkerhed for cyklister. 9. Fyns Amt 14. december 2006 har bemærkninger (men ikke indsigelser) vedrørende forhold til regionplan og støj. 10.Naturgas Fyn 19. december 2006 gør opmærksom på, at der ligger en naturgasledning i området. 11.Odense Bys Museer 21. december 2006 oplyser om eksisterende arkæologiske fund i området og anmoder om, at de omtales i lokalplanen. 12.Danmarks Naturfredningsforening 8. januar 2007 bemærker, at de anser beskrivelse af lugtforurening og forslag til overvågningsprogram for mangelfuld. 13.Ejer af Norupvej 112 gør i skrivelse af 3. januar 2007 indsigelse imod lugtgener, støjgener og øget trafik. Det fremgår af indsigelse, at det også er på vegne af grundejere på Nørregade 28, Norupvej 100, Norupvej 118 og Norupvej Ejer af Bellisvænget 41 gør i skrivelse af 7. januar 2007 indsigelse imod forslaget med henvisning til lugtgener, virksomhedens manglende overholdelse af de miljømæssige forskrifter og forøget belastning af trafiksikkerhed og vejnet. Bemærkninger: Ad1 Lokalplan L-E3-05 udgør kun det planlægningsmæssige grundlag (i henhold til planloven) for udvidelse af erhvervsområdet. Lokalplanen kan ikke indeholde bestemmelser om de miljømæssige krav, begrænsninger og vilkår, der er knyttet til virksomhedens drift. Som det fremgår af lokalplanen skal miljøstyrelsens vejledende støjgrænser overholdes, også ved beboerne på Norupvej.

12 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: 17 Ad 2 Amtet oplyser, at kommunens tilsagn den 13. december 2006 om at ændre følgende formulering i lokalplanredegørelses tekst Lokalplanen giver mulighed for etablering af erhvervsvirksomhed. til følgende: Lokalplanen giver mulighed for etablering af erhvervsvirksomhed, der ikke overstiger miljøklasse 6-7. medfører, at amtet ikke har indsigelse imod lokalplanen. Ad 3 Naturgasledningen bør beskrives som følgende tilføjelse til 8: Stk. 8.4 Der må ikke opføres bebyggelse eller foretages anlægsaktivitet indenfor den 4 m sikkerhedszone, der omgiver naturgasledningen i lokalplanområdets nordlige skel. Ad 4 De eksisterende arkæologiske fund bør omtales i lokalplanens redegørelse om fortidsminder. Ad 5 Som det fremgår af Forslag til overvågning i miljørapporten har kommunen vurderet, at der ikke etableres selvstændige programmer til overvågning af lokalplanens miljøpåvirkning, idet det antages at det almindelige kommunale tilsyn med overholdelse af lokalplanens retningslinier og virksomhedens miljøgodkendelse er tilstrækkelig. Fyns Amt har ikke haft bemærkninger eller indsigelse imod denne kommunale vurdering. Ad 6 Indsigelsen er ikke underskrevet af nogen af de omtalte grundejere. Lokalplan L-E3-05 udgør kun det planlægningsmæssige grundlag (i henhold til planloven) for udvidelse af erhvervsområdet. Lokalplanen kan ikke indeholde bestemmelser om de miljømæssige krav, begrænsninger og vilkår, der er knyttet til virksomhedens drift. Som det fremgår af lokalplanen skal miljøstyrelsens vejledende støjgrænser overholdes, også ved beboerne på Nørregade og Norupvej. Ad 7 Lokalplan L-E3-05 udgør kun det planlægningsmæssige grundlag (i henhold til planloven) for udvidelse af erhvervsområdet. Lokalplanen kan ikke indeholde bestemmelser om de miljømæssige krav, begrænsninger og vilkår, der er knyttet til virksomhedens drift. Med henvisning til flere indsigelser imod støj- og lugtgener skal der bemærkes, at der i forbindelse med en ansøgning fra virksomheden om udvidelse af produktionen skal gennemføres en VVM-screening og evt. tilvejebringes et nyt kommuneplantillæg med VVM-redegørelse. Der skal i den anledning gennemføres en fornyet vurdering af de miljømæssige forhold. De trafikale forhold med flere lastbiler på vejene og eventuelle konsekvenser for trafiksikkerhed indgår i kommunens vejplanlægning og trafiksikkerhedsplan. Kopi af de 7 indkomne indsigelser og bemærkninger. Lokalplan L-E3-05. Det indstilles, at lokalplan L-E3-05 vedtages med de redaktionelle ændringer, der er omtalt i Ad 2, Ad 3 og Ad 4.

13 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: 18 Fremsendes til Kommunalbestyrelsen. Ole Taustrup Hansen og Morten Andersen indstiller, at planen godkendes med de indstillede redaktionelle ændringer. 12. Endelig vedtagelse af Lokalplan L-E Udvidelse af Odense Lufthavn Sagsnr J.nr Otterup Kommunalbestyrelse vedtog på sit møde den 12. oktober 2006, pkt. 752, et forslag til lokalplan L-E1-O5 for udvidelse af Odense Lufthavn. Lokalplanen har til formål at give mulighed for forlængelse af start- og landingsbane med tilhørende aktiviteter. Lokalplanforslaget har været fremlagt i en høringsperioden fra 14. november 2006 til 9. januar Der er i høringsperioden indkommet følgende bemærkninger: 15.AirAlpha 21. november 2006 har bemærkninger om forundersøgelse af eventuelle fortidsminder bør foretages inden anlægsarbejdet opstartes. 16.Fyns Amt 7. december 2006 har bemærkninger (men ikke indsigelser) vedrørende forhold til regionplan og støj. 17.Odense Bys Museer 18. december 2006 har ingen yderligere kommentarer. Bemærkninger: Ad 1 Uden betydning for lokalplanens vedtagelse, da de indsendte bemærkninger ikke er relevante i forhold til lokalplanproceduren og det politiske beslutningsgrundlag for vedtagelse af lokalplanen. Det henføres til de efterfølgende initiativer. Ad 2 Amtet oplyser, at kommunens tilsagn den 23. november 2006 om at ændre formuleringen af 3.1 til følgende: Området må kun anvendes til start- og landingsbane medfører, at amtet ikke har bemærkninger til lokalplanen. Amtet henstiller, at støjkonsekvensområderne indarbejdes i den nye kommuneplan for Nordfyns Kommune. Ad 3 Uden betydning for lokalplanens vedtagelse.

14 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: 19 Kopi af de 3 indkomne bemærkninger. Lokalplan L-E1-O5 Udvidelse af Odense Lufthavn. Det indstilles, at lokalplanen vedtages med den rettelse af 3.1, der er aftalt med Fyns Amt. Det indstilles, at lokalplanen godkendes endeligt med den indstillede rettelse. 13. Oprettelse af Miljø- og Naturråd Sagsnr J.nr I budget 2007 er afsat midler til etablering af et Miljø- og Naturråd. Der foreligger henvendelse fra Naturvejlederforeningen i Danmark og Danmarks Jægerforbund med ønske om at få en repræsentant i et Grønt Råd. Brev fra Danmarks Jægerforbund af 4. januar Brev fra Naturvejlederforeningen i Danmark af 20. november Skrivelse af december 2006 fra Friluftsrådet vedrørende ny lokal struktur. Artikel fra Danske Kommuner, september 2006 vedrørende Grønne råd i de nye kommuner fra Der anmodes om en drøftelse af form og indhold. Administrationen udarbejder et oplæg til mødet i marts.

15 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: Ansøgning om opførelse af gyllebeholder Sagsnr J.nr Ejeren af Bogensevej 32, Nr. Højrup, ansøger den 5. september 2006 om landzonetilladelse til opførelse af en gyllebeholder på et areal ved Bolmerodvej. Ejendommen Bogensevej 32 er en bygningsløs ejendom. Begrundelsen for at opføre gyllebeholderen det ansøgte sted, er at man derved kan fragte gyllen i lukket tankvogn gennem Nr. Højrup, jævnt fordelt over hele året i stedet for at køre gyllen gennem byen i løbet af 14 dage i foråret, samt om efteråret, hvor der køres med gyllevogn med spredebom, som er bredere end tankvogn. Endvidere oplyses det, at spredningen vil kunne udføres væsentligt hurtigere, og dermed genere naboerne i området i en kortere periode. Der etableres ikke overdækning over beholderen. Der har været afholdt nabohøring med de omkringliggende naboer, og der er indkommet indsigelser fra hovedparten af disse. Indsigelserne går på lugtgener, fluer, forurening og udsynet til beholderen. Lugtgenere fra gyllebeholdere vurderes i det daglige at være minimale. En beholder med tæt flydelag lugter normalt ikke i omgivelserne. I forbindelse med ifyldning kan det medfører lugtgener, disse bør minimeres ved at tilkørsel sker på hverdag mellem f.eks og Det skal endvidere sikres at flydelaget ikke bliver brudt ved ifyldning. Mht. fluer i gyllebeholdere er det normalt ikke et problem, da miljøet i gyllebeholdere og i flydelaget normalt vurderes at være for iltfattigt og aggressivt til at der kan udvikles larver. Ansøgningen blev behandlet af Teknik- og Miljøudvalget i Otterup Kommune den 27. november Der blev her meddelt afslag til det ansøgte. Ansøger har den 4. januar 2007 fremsendt en ny forespørgsel, om hvorvidt det nye Teknik- og Miljøudvalg i Nordfyns Kommune har en anden holdning til den ansøgte placering eller evt. kan anvise en alternativ placering til beholderen. Lovgrundlag: Jf. Planloven 36, stk. 2, skal der meddeles landzonetilladelse til en af hensyn til markdriften ansøgt placering, med mindre væsentlige hensyn til landskab, naboer, natur eller miljø taler imod placeringen. Nordfyns Kommune har efter ansøgers henvendelse om alternativ placering undersøgt området for en mulig alternativ placering. Landskabet i området er meget fladt og åbent, og en gyllebeholder vil således kunne ses langt omkring.

16 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: 21 Teknik og Miljø har drøftet alternative placeringer af gyllebeholderen med ansøger, som er fremkommet med forskellige forslag til placering. Teknik og Miljø har vurderet, at ansøgers forslag nr. 2 ved Bogensevej øst for Nr. Højrup vil være den bedste placering. Der er på dette sted knap 300 m til nærmeste nabo i området. Denne placering er ligeledes foreslået af naboen Bogensevej 26 i en tidligere indsigelse mod den først ansøgte placering. Der har på dette sted ligget et hus, og der er ligeledes allerede overkørsel fra Bogensevej. Det vurderes endvidere, at beholderen vil kunne placeres uden at påvirke landskabet væsentligt Der skal endvidere stilles krav om minimum trerækket dækkende beplantning omkring beholderen. Der skal ligeledes stilles krav om, at i tilfælde af, at beholderen ikke længere er nødvendigt for driften af ejendommen skal denne fjernes igen. Området er ikke omfattet af særlige registreringer med hensyn til naturtyper, biologiske interesseområder eller landskabelige bevaringsværdige forhold. Det vurderes derfor, at der vil kunne meddeles landzonetilladelse til en placering her. Ansøgning af 4. januar Situationsplan. Markplan med ansøgers forslag til placeringer. Notat af 18. januar 2006 fra. Det meddeles ansøger, at udvalget er sindet at meddele en landzonetilladelse til placeringen ved Bogensevej, angivet som ansøgers forslag nr. 2. Godkendes som indstillet. Sendes herefter i høring.

17 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: Ansøgning om nedrivning af sommerhus og opførelse af nyt Sagsnr J.nr Teknik og Miljø har modtaget ansøgning om dispensation til tinglyst deklaration af vedr. byggelinier mv. på matr. nr. 12 e, Hasmark By, Norup. Ansøgningen drejer sig om nedrivning af eksisterende sommerhus med bebygget areal på 55 m² og opførelse af nyt på 60 m² på en grund på 132 m². Det nye sommerhus overskrider den tinglyste byggelinie i deklarationen af , som siger, at bebyggelse skal opføres i en afstand af 10 m fra vejmidten af Østerballevej. Ansøger søger om dispensation fra tinglyst deklaration med begrundelse i, at det nye sommerhus ligger længere tilbage end det eksisterende sommerhus, som ønskes nedrevet. Ansøgning m.v. ligger i sagen. Det indstilles, at der meddeles tilladelse til den ansøgte overskridelse af byggelinien i henhold til fremsendte tegningsmateriale, da der er tale om en lille hjørnegrund, hvor skelafstanden til naboskel på 2,5 m overholdes samt, at det nye sommerhus vil blive trukket længer tilbage fra vejen end det eksisterende. Tilbagesendes Administrationen. Der udarbejdes et forslag til retningslinier for behandling af byggeansøgninger i området. Forslaget forelægges Teknik- og Miljøudvalget.

18 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: Ansøgning om tilladelse til udskiftning af vindmøller ved Maderup Sagsnr J.nr Energicenter Fyn A/S har på vegne af ejer ansøgt om tilladelse til at udskifte 2 eksisterende 800 KW vindmøller med 2 stk KW møller med placering på samme position. Eksisterende møller er 75 m høje og ønskes udskiftet med møller med en totalhøjde på 125 m. Vindmøllerne er beliggende i et område, der i kommuneplanen er udlagt som vindmølleområde, men med den begrænsning, at møllernes totalhøjde ikke må overstige 75 m. De ansøgte møller vil således være i strid med kommuneplanen, og en ændring vil forudsætte et kommuneplantillæg. Regionplan 2005 foreskriver en maks. højde på 80 m. Såfremt der opstilles vindmøller med en højde der overstiger 80 m, er disse omfattet af reglerne om VVM og vil derfor kræve en vurdering i hvert enkelt tilfælde. Søndersø Kommune s udvalg for Teknik og Miljø besluttede på møde den 23. september 2003 at meddele afslag til en tilsvarende ansøgning, med den begrundelse, at man ønskede at fastholde kommuneplanens retningslinier og, at man således ikke var indstillet på at anmode Fyns Amt om ændring af Regionplanen. Administrationens bemærkninger: Foruden VVM vurdering og tillæg til regionplan forudsætter det ansøgte et tillæg til kommuneplanen samt tilvejebringelse af en lokalplan, der præciserer udformning, højder, farve antal, placering m.v. Bogense, Søndersø og Otterup kommuner har haft forskellige holdninger til opstilling af vindmøller. Miljøministeriet presser på for at kommunerne skal have planlægningen hurtigst muligt på plads på vindmølleområdet. Det er derfor nødvendigt, at Nordfyns Kommunalbestyrelse tager stilling til den fremtidige holdning til udlæg af nye vindmølleområder. De gamle kommuner havde følgende holdninger til spørgsmålet: Bogense Kommune ønskede ikke vindmøller, hvorfor der heller ikke eksisterer nogle i den gamle kommune. Søndersø Kommune ønskede at støtte opstilling af vindmøller i de af Fyns Amt udpegede områder. Otterup Kommune opstillede en del vindmøller, men ønskede ikke at opstille nye vindmøller, ligesom de gamle heller ikke kunne udskiftes.

19 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: 24 Der er desuden planmæssige bindinger der gør, at der på den største del af kommunens areal ikke kan udlægges nye vindmølleområder. På baggrund af ovenstående anmodes udvalget om en stillingtagen til spørgsmålet. Notat fra Teknik og Miljø Ansøgning fra Energicenter Fyn A/S. Beregninger. Tekniske specifikationer. Med henvisning til region- og kommuneplan meddeles der afslag til det ansøgte. Udvalget træffer principbeslutning vedrørende arbejdet med at skaffe plangrundlag for godkendelse af møller højere end 100 m. Der meddeles afslag på ansøgningen. Administrationen anmodes om at udarbejde notat omkring opsætning af større vindmøller, herunder hvor i kommunen der i givet fald ville kunne opsættes store møller.

20 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: Ansøgning om dispensation fra højdegrænseplan Sagsnr J.nr Der foreligger ansøgning om dispensation for maks. højde i forhold til skel på ejendommen Skåstrup Strand Øst 99. I forbindelse med anmeldelse af opførelse af en garage på 24 m² er der samtidig ansøgt om dispensation fra bygningsreglement for småhuse afsnit til en del af bygningen som overskrider det skrå højdegrænseplan. (Bilag) Skrå højdegrænseplan: Mod naboskel eller sti må højden ikke være over 1,4 x afstanden til naboskel og sti. Ejendommen er omfattet af lokalplan 4-105, hvor 5.9 fastslår, at garager, carporte og udhuse ikke må opføres nærmere skel end 1 m. Denne afstand er en lempelse i forhold til bygningsreglementets bestemmelser, der fastlægger en mindste afstand på 2,50 for den pågældende bygningskategori. Historik: Bogense Kommune holdt i februar 2006 møde med repræsentanter for grundejerforeningerne i Skåstrup Strand sommerhusområde. Mødet blev afholdt i forbindelse med en forestående revision af lokalplanen for området. Lokalplanen blev endeligt vedtaget 12. oktober Grundejerforeningerne fremsendte den 11. december 2005 en skrivelse med forslag til ændringer og tilføjelser til den forestående lokalplan. Der blev i skrivelsen eller på mødet i februar 2006 ikke fremsat ønsker om en lempelse i bestemmelserne der kunne muliggøre byggeri som beskrevet ovenfor. Der indgik i høringsperioden ligeledes ingen indsigelser, der fremsatte sådanne ønsker. Byggeanmeldelse. Tegninger. Ansøger meddeles afslag med den begrundelse, at udvalget ønsker at fastholde Bygningsreglementets afstands- og højdebestemmelser i det aktuelle område for at undgå skyggegener i mellem de enkelte parceller. Indstillingen godkendt.

21 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: Vejnavn til nyt boligområde i Otterup Sagsnr J.nr Et privat byggefirma skal opføre 26 boliger i ny udstykning ved det tidligere championgartneri på Horsebækvej 26, Otterup. Byggefirmaet foreslår Horseløkken som nyt vejnavn for området. Ingen. Det indstilles, at det nye vejnavn for området bliver Horseløkken som foreslået af byggefirmaet. Indstillingen godkendt. 19. Dispensationer og kompetencer på spildevandsområdet Sagsnr J.nr Vandafledningsbidrag I forbindelse med opkrævning af vandafledningsbidrag skal Kommunalbestyrelsen tage stilling til, hvornår der kan gives dispensation samt hvem der har kompetencen til at træffe beslutninger i forbindelse hermed. Bimåler Lov om betalingsregler for spildevandsanlæg og Betalingsvedtægten for Nordfyns Kommune åbner mulighed for, at vand, der medgår i produktionen hos erhvervsvirksomheder eller af anden grund ikke tilledes det offentlige spildevandsanlæg, kan fritages for betaling, hvis blot vandet passerer en bimåler. Driftsafdelingen anmoder om kompetencen til at give denne tilladelse.

22 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: 27 Ledningsbrud Der er ligeledes mulighed for, hvis kommunalbestyrelsen ønsker det, at meddele nedslag i vandafledningsbidraget i situationer, hvor der eksempelvis har været brud på en vandledning, og vandet ikke er tilledt offentligt spildevandsanlæg. Det er dog en betingelse, at der kan skaffes dokumentation herfor. Driftsafdelingen anmoder om at få tildelt kompetencen til at meddele dispensation og nedslag i vandafledningsbidraget. I de 3 tidligere kommuner har forvaltningen/afdelingen haft ovenstående kompetencer. Tilslutningsbidrag I henhold til kommunens betalingsvedtægt kan kommunalbestyrelsen i særlige tilfælde vælge at fastsætte tilslutningsbidraget til offentlig kloak lavere end standardtilslutningsbidraget, dog aldrig lavere end de faktisk afholdte udgifter. Driftsafdelingen anmoder om at få tildelt kompetencen til at fastsætte tilslutningsbidragets størrelse i disse situationer. Eksempler på nogle forskellige situationer kan være: privat byggemodning hvor bygherren selv etablerer kloakken, som skal forblive privat privat byggemodning, hvor kommunen skal overtage kloakken efter etablering tilslutning af ejendomme, som ligger udenfor et eksisterende kloakopland og måske har behov for en lang stikledning og/eller en pumpestation. I de 3 tidligere kommuner har forvaltningen/afdelingen haft ovenstående kompetencer. Notat af 16. januar 2007 Dorte Fynsk Thomsen. Det indstilles, at Driftsafdelingens anmodninger imødekommes. Godkendt.

23 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: EU-udbud af analyser - spildevand Sagsnr En nedsat evalueringsgruppe, med repræsentanter fra miljøcentret og 3 deltagende kommuner, har nu afsluttet evalueringen af indkomne tilbud for prøvetagning og laboratorieanalyser for perioden De tre tilbudsgiver er: AnalyCen Eurofins Rovesta De indkomne tilbud er blevet vurderet efter følgende tildelingskriterier: Samlet pris - 30 % Laboratoriets kvalitetssikring - 25 % Leveringssikkerhed - 20 % Faciliteter til dokumenteret erfaring med elektronisk dataoverførsel fra tidligere leverancer - 15 % Miljøprofil -10 % Evalueringsgruppen har gennemgået de indkomne tilbud og anbefaler, at kommunen indgår kontrakt med firmaet Eurofins. Evalueringsgruppen opfordrer Nordfyns Kommune om at udpege en medarbejder, som fremover i samarbejde med de øvrige deltagende kommuner, kan være kontraktperson overfor laboratoriet. Evalueringsgruppens indstilling til valg af laboratorium. Evalueringsudvalgets anbefaling af laboratorium (bilag 1 og 2). Forslag til kontrakt mellem 11 kommuner og Eurofins om analyser og prøvetagning. Tidligere beslutninger: Administrationen indstillede til Sammenlægningsudvalgets møde den 7. september 2006, at Nordfyns Kommune ønsker at deltage i det fælles udbud. Beslutning fra Teknik- og Miljøudvalgets møde den 22. august 2006: Det indstilles, at Administrationens indstilling godkendes. Beslutning i Økonomiudvalget den 31. august 2006: Indstilles godkendt. Beslutning i Sammenlægningsudvalget den 7. september 2006: Godkendt. Det indstilles, at der indgås kontrakt med firmaet Eurofins, samt at der udpeges en kommunal kontaktperson overfor laboratoriet. Administrationens indstilling godkendt.

24 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: Status på Miljøområdet Sagsnr J.nr Plan- og miljøchef Søren Qvist Hansen orienterede på udvalgsmødet om status på miljøområdet. Til efterretning. 22. Udarbejdelse af spildevandsplan for Nordfyns Kommune Sagsnr J.nr Driftsafdelingen foreslår, at der udarbejdes en spildevandsplan for Nordfyns Kommune, som skal erstatte al tidligere planlægning på spildevandsområdet fra de tidligere kommuner. Spildevandsplanen skal bl.a. indeholde oplysninger om: Eksisterende og planlagte kloakeringsområder og renseforanstaltninger Kloakrenoveringsplaner Kloakering i det åbne land Regnbetingede udløb Investeringsplan Planen påtænkes udarbejdet for en 8-års periode. Hvis der i denne periode opstår behov for ændringer, vil de nødvendige tillæg til spildevandsplanen m.v. blive udarbejdet. Notat Carsten Bendixen.

25 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: 30 Det indstilles, at der udarbejdes en spildevandsplan for Nordfyns Kommune, og at følgende rådgivende ingeniørfirmaer indbydes til at afgive pris på udarbejdelse af planen: Orticon Rambøll Carl Bro Cowi Niras Administrationens indstilling godkendt. 23. Byggemodning af boligområde ved Stenløkkevej i Otterup Sagsnr J.nr For at kunne imødekomme efterspørgslen efter byggegrunde vedtog Otterup Kommune i september 2006 lokalplan O-B19-02 for et boligområde ved Stenløkkevej. Lokalplanen er opdelt i områderne A-G, hvor A-E ejes af Nordfyns Kommune. Områderne A-D er udlagt til parcelhusbyggeri og område E er udlagt til tæt/lav byggeri. Det vurderes at der i område D kan udstykkes ca. 15 grunde, i område E ca. 26 grunde til tæt/lav byggeri og i område A, B og C i alt kan udstykkes ca. 30 grunde. Odense Bys Museer har lavet forundersøgelse af en del af området (område D og E) og har på baggrund heraf fremsendt budget på kr ,95 for arkæologiske undersøgelser på delområdet. Museet har endvidere fremsendt budget for forundersøgelse af det resterende område (område A, B og C) på kr ,25. COWI har fremsendt overslag på kr vedr. projektering af området. Notat af 24. januar 2007 fra Gitte Clemmensen.

26 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: 31 Økonomiske oplysninger: Der er i budgettet for 2007 ikke afsat midler til byggemodningsprojekter, hvorfor der søges om en tillægsbevilling. Samtidig er der ej heller budgetteret med indtægter for grundsalg. Teknik og Miljø anbefaler at Der frigives kr til arkæologiske undersøgelser/forundersøgelser, landmåler og projektering. Arkæologiske undersøgelser og forundersøgelser iværksættes. Byggemodningsprojekt udarbejdes for områderne A-E og anlægsarbejderne udbydes i indbudt licitation Udgifterne til arkæologiske undersøgelser af byggegrunde i Nordfyns Kommune finansieres fremover ved at indregne 10 kr./m² ved prisfastsættelsen af alle byggegrunde. Det indstilles, at Administrationens indstilling følges. 24. Takster på Taxi Sagsnr J.nr Søndersø Taxi har på vegne af samtlige vognmænd i Nordfyns Kommune fremsendt anmodning om godkendelse af takstforhøjelse for hyrevognskørsel. Der anmodes som udgangspunkt om kørsel efter takster som i Odense Kommune. Derudover anmodes om enkelte særtakster, der tidligere har været kendt i én af de 3 gamle kommuner Bogense, Otterup og Søndersø.

27 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: 32 Odense Kommunes takster med virkning fra 1. januar 2007: - kroner - Alm. vogn (til og med 4 passagerer) Stor vogn ( 5-6 passagerer) Stor vogn ( 7-8 passagerer) Grundtakst 25,00 25,00 25,00 Ventetid pr. time 325,00 325,00 325,00 Kilometertakst v/kørsel 13,20 pr. 17,12 pr. 19,80 pr. inden for odense Kommune samt enkeltture uden for kommunen km. (Takst 1) km. (Takst 3) km. (Takst 5) Kilometertakst for tur- 6,60 pr. km. /returkørsel og rundkørsel (takst 2) uden for Odense Kommune Nattakst (tillæg til grundtakst i tidsrummet og på hverdage, og hele døgnet på lør-, sønog helligdage. 10,00 (pr. tur ved påstigning) 8,56 pr. km. (Takst 4) 10,00 (pr. tur ved påstigning) 9,90 pr. km. (takst 6) 10,00 (pr. tur ved påstigning) Øvrige takster: Bagage, der anbringes på bagagebærerne (cykel og 10,00 pr. stk. 10,00 pr. stk. 10,00 pr. stk. barnevogne) Op- og nedbæring af bagage 10,00 pr. stk. 10,00 pr. stk. 10,00 pr. stk. Bestilling af specialvogn 30,00 30,00 30,00 Rekvirering af sprogkyndig chauffør 30,00 30,00 30,00 Særtaksterne ønskes som følger: Nattakst ved påstigning (grundtaksten annulleres i 55,00 55,00 55,00 denne forbindelse) Mindstepris på meget korte ture 55,00 55,00 55,00 Kørsel på tid 350,00 350,00 350,00 Speciel liftvogn Befordring af kørestolsbrugere siddende i kørestolen 55,00 tillæg på Derudover søges om regulering af prisen for kørsel med ekstra chauffør.

28 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: 33 I Odense gælder, at: Såfremt en sådan kørsel udføres, betales efter taxameterets udvisende efter fremkørsel. Dette beløb ganges med 3. Der benyttes takst I inden for Odense Kommune og takst II derudover. Desuden gælder, at: Taxameteret i en almindelig vogn må kun indeholde takst I og takst II. Taxameteret må først sættes i funktion, når vognen er ankommet til afhentningsstedet. Storvogn omfatter stationcar med ekstra bagsæder til børn. Eventuelle færge- eller broafgifter betales særskilt. For af- eller pålæsning af bagage betales intet. Det bemærkes, at drikkepenge er inkluderet i ovennævnte takster. Borgerservice kan oplyse, at der i Bogense, Otterup og Søndersø kommuner tidligere af udført hyrekørsel i henhold til Odenses takster og med de ansøgte særtakster i enkelte af kommunerne. Der har i øvrigt været afholdt møde med Taxivognmændene den 13. december 2006, hvor det blev aftalt at indstille til kommunalbestyrelsen, at Nordfyns Kommunes taxivognmænd fortsætter uden fælles bestillingskontor. Taxivognmændene sikrer både geografisk betjening og døgnbetjening. Yderligere, at der ikke for nuværende er behov for specielle taxiholdepladser. Brev fra vognmændene i de 3 forhenværende kommuner. Administrativ information fra KL om status på håndtering af taxiområdet i forbindelse med opgave- og strukturreformen. Notat af 21. august 2006 vedr. forsvunden henvendelse fra vognmændene. Notat fra møde den 13. december 2006 med Taxivognmændene i Nordfyns Kommune. Økonomiske oplysninger: Forhøjelserne medfører ingen økonomiske konsekvenser for kommunen. Borgerservice anbefaler, at takster godkendes svarende til takster i Odense Kommune tillige med de ønskede særtakster. Det anbefales endvidere, at fremtidige prisreguleringer behandles administrativt i henhold til beslutning i denne sag. Det indstilles, at der foreløbigt ikke kræves oprettet fælles bestillingskontor eller faste holdepladser. Administrationens indstilling godkendt. Behovet for Bestillerkontor evalueres ultimo 2007.

29 Teknik- og Miljøudvalget 30. januar 2007 Side: Meddelelser Sagsnr Orientering om afslag på ansøgning om grillpavillon, Østre Havnevej, Bogense Mødereferat BM02 fra møde den 5. december 2006 Erhvervsbyggemodning Snavevej/Holmevej Mødereferat BM03 fra møde den 21. december 2006 Erhvervsbyggemodning Snavevej/Holmevej Mødereferat fra møde den 8. december 2006 Byggemodning i Morud Frugthaven Mødereferat fra møde den 19. december 2006 Byggemodning i Morud Frugthaven Analyserapporter spildevand Erhvervs- og byggestyrelsen fremsender brev af 22. januar 2007 om Kommunalt tilsyn med vinterbyggeri Beslutning: Til efterretning. 26. Forespørgsel om ferieboliger Havnefronten 2, Bogense Sagsnr J.nr Bogense Kommune vedtog den 14. december 2006 lokalplan Bevarende lokalplan for Bogense Bymidte. Nordfyns Kommune modtog den 23. januar 2007 en forespørgsel om, hvorvidt der er bopælspligt i delområde V i lokalplan Der er i lokalplan under 3.4b anført, at området må bruges til boligformål. Dette i sig selv angiver ikke, hvorvidt der er bopælspligt på arealet eller ej. Det kan resultere i, at der f.eks. kan opføres ferieboliger i delområde V. Kommunalbestyrelsen bedes tage stilling til, hvad området ønskes brugt til. Det indstilles, at der udarbejdes ny lokalplan med henblik på at sikre, at der opføres helårsboliger (med bopælspligt).

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ØKONOMIUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 TORSDAG DEN 8. FEBRUAR 2007, KL. 14.00 PÅ BOGENSE RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Økonomiudvalget 8. februar 2007 Side: 17 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE

KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE KOMMUNALBESTYRELSEN FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 TORSDAG DEN 15. FEBRUAR 2007, KL. 19.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, BYRÅDSSALEN Kommunalbestyrelsen 15. februar 2007 Side: 39 Fraværende: Børge Nielsen.

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 TIRSDAG DEN 10. MARTS 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Teknik- og Miljøudvalget 10. marts 2009 Side: 2 Fraværende: Ingmar

Læs mere

LOKALPLANENS HENSIGT

LOKALPLANENS HENSIGT LOKALPLANENS HENSIGT Med vedtagelsen af Allerød Kommuneplan 1997-2009 blev det muligt at overføre et areal ved Bjergvej - Lyngevej fra landzone til byzone. Arealet kan udstykkes i 14 grunde til helårsboliger.

Læs mere

Lokalplan Området omfattet af Merlegårdsparken og Merlegårdsvej. Tillæg til lokalplan 1.37

Lokalplan Området omfattet af Merlegårdsparken og Merlegårdsvej. Tillæg til lokalplan 1.37 Lokalplan 1.37.1 Området omfattet af Merlegårdsparken og Merlegårdsvej Tillæg til lokalplan 1.37 Ishøj Kommune 2007 Indholdsfortegnelse: LOKALPLANOMRÅDET...3 BAGGRUND FOR LOKALPLAN 1.37.1...3 Ændrede bestemmelser

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet.

Klagevejledning Den endelige vedtagelse af ovennævnte planer kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse.

SUSÅ KOMMUNE. Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. SUSÅ KOMMUNE Lokalplan LZ.13 Jordbrugsparceller øst for Spragelse. Forslag til lokalplan vedtaget til fremlæggelse: 22.06.2006 Fremlæggelsesperiode: 27.06.2006 22.08.2006 Lokalplan vedtaget endeligt: 21.09.2006

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål oktober 2010 Lokalplanforslag 045 og forslag til regionkommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby

YYY Boliglokalplan. (bygget ud fra lokalplan , Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby YYY Boliglokalplan (bygget ud fra lokalplan 1-2-113, Boliger på Thistedvej og Sydvestvej, Nørresundby Midtby Indholdsfortegnelse Startredegørelse 1 Oversigtskort 2 Baggrunden 3 Projektet 4 Lokalplanområdet

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse. Ringevej 12, 5450 Otterup. Kvægproduktion

Tillæg til Miljøgodkendelse. Ringevej 12, 5450 Otterup. Kvægproduktion Tillæg til Miljøgodkendelse Af Ringevej 12, 5450 Otterup Kvægproduktion Ejer: Kurt Landtved Kontaktperson: Kurt Landtved Tlf. : 6486117 / 40344474 Email : landtved@adslhome.dk Cvr-nummer : 29523142 CHR-nummer

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian Bruun,

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til offentligt formål, Vedersø Ortfoto Ringkøbing- o Ringkøbing- 18. december 2014 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

TILLÆG 1 LOKALPLAN ET BOLIGOMRÅDE VED HAVNSØGÅRD TILLÆG 11 TIL KOMMUNEPLAN BJERGSTED KOMMUNE VINTER 2006

TILLÆG 1 LOKALPLAN ET BOLIGOMRÅDE VED HAVNSØGÅRD TILLÆG 11 TIL KOMMUNEPLAN BJERGSTED KOMMUNE VINTER 2006 TILLÆG 1 TIL LOKALPLAN 3.15 - ET BOLIGOMRÅDE VED HAVNSØGÅRD OG TILLÆG 11 TIL KOMMUNEPLAN 1997-2008 BJERGSTED KOMMUNE VINTER 2006 Tillæg 1 til Lokalplan 3.15 - Et boligområde ved Havnsøgård INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Lokalplan nr. 46. for opsætning af vindmøller i Elkenøre

Lokalplan nr. 46. for opsætning af vindmøller i Elkenøre Lokalplan nr. 46 for opsætning af vindmøller i Elkenøre Indledning...3 Lokalplan nr. 46...3 Redegørelse...3 Baggrund...3 Formål...3 Beliggenhed...3 Eksisterende forhold...3 Omgivende landskab...3 Fremtidige

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 96. for SØNDERSØ KOMMUNE. område B.2.9, B.2.10 og C.2.1. Boligområde ved Frugthaven i Morud

Tillæg 1 til lokalplan nr. 96. for SØNDERSØ KOMMUNE. område B.2.9, B.2.10 og C.2.1. Boligområde ved Frugthaven i Morud SØNDERSØ KOMMUNE for SØNDERSØ KOMMUNE område B.2.9, B.2.10 og C.2.1 Boligområde ved Frugthaven i Morud Januar 2004 Side 1 af 14 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Redegørelse for lokalplanforslaget

Læs mere

/JHJ. Sanering af vindmøller

/JHJ. Sanering af vindmøller 02.11.07/JHJ Sanering af vindmøller 1. Fyns Amts Regionplan 2005- (offentliggjort december 2005) indeholder mulighed for opstilling af nye vindmøller i udpegede lokaliseringsområder for vindmøller, samt

Læs mere

Lokalplan nr. 857/6. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. 857/6. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. 857/6 Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE Oktober 2003 VEJLEDNING Purhus Kommune Rådhuset Teknik og Miljø Bakkevænget

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

Lokalplan nr. 857/5. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. 857/5. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. 857/5 Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE Oktober 2002 VEJLEDNING Purhus Kommune Rådhuset Teknik og Miljø Bakkevænget

Læs mere

FOR EN BØRNEINSTITUTION I VORGOD - BARDE

FOR EN BØRNEINSTITUTION I VORGOD - BARDE OKTOBER 1993 J.NR.:27-ll-64 LOKALPIAN NR. 64 FOR EN BØRNEINSTITUTION I VORGOD - BARDE OKTOBER 1993 J.NR.:27-ll-64 LOKALPLAN ML 64 I VORGOD - BARDE Videbæk Kommune. LOKALPLAN NR. 64 for en børneinstitution

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ. Redegørelse. Lokalplanen og den overordnede planlægning. Lokalplanens indhold

LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ. Redegørelse. Lokalplanen og den overordnede planlægning. Lokalplanens indhold LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en del af område

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål Høringsfrist 9. august 2010 j.nr.01.02.05p21-0183 HVAD ER EN LOKALPLAN

Læs mere

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk.

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk i januar 2003 D.nr. 28673 Rev. den 30. april 2003 Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 55.3 med tilhørende tillæg nr. 13 til Videbæk Kommuneplan

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune.

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen, og kommuneplanen

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan 61 for vindmøller ved Torup

Tillæg nr. 1 til lokalplan 61 for vindmøller ved Torup for vindmøller ved Torup April 2015 Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 27. marts 2009 til en borger

Statsforvaltningens brev af 27. marts 2009 til en borger Statsforvaltningens brev af 27. marts 2009 til en borger 27-03- 2009 Statsforvaltningen Syddanmark har modtaget din henvendelse af 16. juni 2008, hvor du klager over, at ældrerådet i Langeland Kommune

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

I øvrigt skal vi altid lave en lokalplan, når det er nødvendigt for at sikre, at kommuneplanen kan gennemføres.

I øvrigt skal vi altid lave en lokalplan, når det er nødvendigt for at sikre, at kommuneplanen kan gennemføres. Tillæg 1 til Lokalplan 65 for et område ved Ll. Karlsmindevej og Spodsbjergvej September 2011 Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Hvorfor laver

Læs mere

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE TEKNIK- OG MILJØUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 32 TORSDAG DEN 2. APRIL 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Teknik- og Miljøudvalget 2. april 2009 Side: 2 Fraværende: Til

Læs mere

Bilag 5. Fornyet prioritering af lokalplan for Erhvervsområdet Tåstrup Syd. Dato for modtagelse af ansøgning 13. juni Holbæk Kommune VBAF - Plan

Bilag 5. Fornyet prioritering af lokalplan for Erhvervsområdet Tåstrup Syd. Dato for modtagelse af ansøgning 13. juni Holbæk Kommune VBAF - Plan Bilag 5 Fornyet prioritering af lokalplan for Erhvervsområdet Tåstrup Syd Dato for modtagelse af ansøgning 13. juni 2019 Ansøger Holbæk Kommune VBAF - Plan Nuværende anvendelse/situation i området. Bestemmelser

Læs mere

LOKALPLAN NR. 093 Tillæg til lokalplan 59. Ny færgefaciliteter på Rønne Havn

LOKALPLAN NR. 093 Tillæg til lokalplan 59. Ny færgefaciliteter på Rønne Havn LOKALPLAN NR. 093 Tillæg til lokalplan 59. Ny færgefaciliteter på Rønne Havn Offentlig høring 15. maj til 9. juli 2017 HVAD ER EN LOKALPLAN? HVORNÅR SKAL DER LAVES LOKALPLAN Kommunalbestyrelsen har pligt

Læs mere

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Kronologisk overblik Situationen 1.6. 2014 11. august 2009 Plan og Teknikudvalget meddeler dispensation til byggeri på Kystvejen 112.

Læs mere

Lokalplan nr. 54. Bakkely Vindmøllepark. Indhold: STEVNS KOMMUNE. side 1 side 1

Lokalplan nr. 54. Bakkely Vindmøllepark. Indhold: STEVNS KOMMUNE. side 1 side 1 Lokalplan nr. 54 Bakkely Vindmøllepark Indhold: Lokalplanens baggrund Lokal planområdet Lokal planens ind hold Lokalplanens bestemmelser Vedtagelsespåtegning side 1 side 1 side 1 side 3 side 5 Kortbilag

Læs mere

FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95

FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95 FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95 Erhvervsområde i Kaleko oktober 2002 Indholdsfortegnelse Offentlighedsperiode 1 Lokalplanens baggrund 2 Bestemmelser 3 Lokalplan 2.95 3 1 Lokalplanens formål 3 2 Område og

Læs mere

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området *

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Lokalplan nr. 94 for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Formålet med lokalplanen * Lokalplanens indhold * Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus

Lokalplan nr. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus Lokalplan nr. Om overførsel af areal fra landzone til byzone m.v. for et område til erhvervsformål i Purhus PURHUS KOMMUNE September 2000 VEJLEDNING Purhus Kommune, Rådhuset Teknisk Forvaltning Bakkevænget

Læs mere

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG

Ophævelse af lokalplan. Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Ophævelse af lokalplan Ophævelse af del af lokalplan 104A for et erhvervsområde i Hvam FORSLAG Fremlagt i offentlig høring fra 18.december 2014 til 5. februar 2015 Indholdsfortegnelse Formål 1 Redegørelse

Læs mere

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Bilag 2 Forvaltningens kommentarer til indkomne bemærkninger fra offentlig høring 1 Der er indkommet

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONGSTED

Forslag til lokalplan nr. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONGSTED Forslag til lokalplan nr. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONGSTED Februar 2007 1 REDEGØRELSE TIL LOKALPLAN NR. 1000-48 FOR TØMRERVÆNGET VED GRUNDERUPVEJ I KONG- STED Denne redegørelse har

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG. Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være en lokal lov. En lokalplan fastsætter, hvordan der

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Høringssvar: Kommentarer til høringssvar: Beslutning:

Høringssvar: Kommentarer til høringssvar: Beslutning: Solrød Kommune Teknik og Miljø Team og Byg Bilag 1 Side 1 af 7 HØRINGSNOTAT Dato: 17.10.2018 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget besluttede den 10. september 2018 at sende forslag til lokalplan 391.12,

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

LOKALPLAN NR. 54 FOR ET BOLIGOMRÅDE I HVIDE SANDE

LOKALPLAN NR. 54 FOR ET BOLIGOMRÅDE I HVIDE SANDE LOKALPLAN NR. 54 FOR ET BOLIGOMRÅDE I HVIDE SANDE i henhold til lov om planlægning (lov nr. 383 af 14. juni 1993) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 stk. l nævnte område. HOLMSLAND KOMMUNE

Læs mere

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive.

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive. FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune

Læs mere

LOKALPLAN NR. B

LOKALPLAN NR. B LOKALPLAN NR. B 12.07.01 BOLIGOMRÅDE VED BRANDGADEN -094 32c 32a L o k a l p l a n o m r å d e 2b Brandgaden 0 50 meter ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 12.07

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr Område til boligformål ved Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG. Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr Område til boligformål ved Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr. 161 Område til boligformål ved Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være en lokal lov. En lokalplan fastsætter, hvordan der

Læs mere

Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: Blokhus Dato: 15. juli 2014

Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: Blokhus Dato: 15. juli 2014 Postadresse Personlig henvendelse Jammerbugt Kommune Team Byg Toftevej 43 Lundbakvej 5 9440 Aabybro 9490 Pandrup Tlf. 72577777 Fax 72578888 tm@jammerbugt.dk Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: 20130768

Læs mere

Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2

Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2 Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2 Deltagere: Mogens Johansen, Birger Jensen, Arne Ebsen, Finn Olsen, Christian Ulrich Finn Olsen forlod mødet kl. 15.30. Indholdsfortegnelse

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

Hadsten Kommune Lokalplan nr.

Hadsten Kommune Lokalplan nr. Hadsten Kommune Lokalplan nr. 134 For et område til erhvervsformål ved Højvangsvej i Hadbjerg August 2001 Hadsten Kommune Vesselbjergvej 18 8370 Hadsten Tlf.: 8761 4000 Fax: 8761 4040 E-mail: hadstenkommune@hadsten.dk

Læs mere

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse).

Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr af Sønderborg (kollegiebebyggelse). SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 5-9405 Boligbebyggelse ved Damgade BESKRIVELSE Lokalplanen omfatter ejendommen matr.nr. 5312 af Sønderborg samt en mindre del af ejendommen matr.nr. 5216 af Sønderborg

Læs mere

Notat Lokalplanlægning - delegation

Notat Lokalplanlægning - delegation Til: Kommunalbestyrelsen BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 20. juli 2017 Tlf. dir.: 44772319 E-mail: byogbolig@balk.dk Kontakt: Steen Pedersen Notat Lokalplanlægning - delegation Indledning og resume Det fremgår

Læs mere

PLAN, BYG & MILJØ. Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune

PLAN, BYG & MILJØ. Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune Bygherrevejledning Lokalplanlægning i Kalundborg Kommune Om lokalplaner Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en samling detaljerede bestemmelser, der gælder for et lokalområde i kommunen. Det kan typisk

Læs mere

Notat vedr. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 6. juni 2014 vedr. lokalplan nr. 494 Enghave Brygge

Notat vedr. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 6. juni 2014 vedr. lokalplan nr. 494 Enghave Brygge KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Notat vedr. Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse af 6. juni 2014 vedr. lokalplan nr. 494 Enghave Brygge

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017 Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup August 2017 Natur og Udvikling Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi skal lave en lokalplan. Det er

Læs mere

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole.

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999 Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk Kommune Tillæg nr. 4 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 51.tillæg nr. 1

Læs mere

Lokalplan nr. F.1.3. et mindre areal nord for Stenskovvej. samt tillæg nr. 9 til kommuneplanen. Område A 2. Lokalplan vedtaget den 18. april 2006.

Lokalplan nr. F.1.3. et mindre areal nord for Stenskovvej. samt tillæg nr. 9 til kommuneplanen. Område A 2. Lokalplan vedtaget den 18. april 2006. HOLMEGAARD KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING Lokalplan nr. F.1.3. et mindre areal nord for Stenskovvej samt tillæg nr. 9 til kommuneplanen Privat fællesvej Område B Område A ca. 2200 m2 ca. 7580 m 2 Nedrives

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup. Februar Natur og Udvikling

Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup. Februar Natur og Udvikling Forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan 84 for en golfbane ved Torup Februar 2018 Natur og Udvikling Hvorfor laver vi en lokalplan? I en række tilfælde kræver loven, at vi skal lave en lokalplan. Det er

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Lokalplan 2.14 Klitmøller Område ved Havglimt/Pinbak

Lokalplan 2.14 Klitmøller Område ved Havglimt/Pinbak Lokalplan 2.14 Klitmøller Område ved Havglimt/Pinbak Ørhage Hanstholm kommune, Bådsgårdsvaj 2, 7730 Hanstholm Tlf.: 97961600 - Fax: 97961432 Indholdsfortegnelse Redegørelse: Baggrund for lokalplanen Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. 93 for et offentligt område til Videbæk ny skole i tilknytning til Videbæk Idræts- og Fritidscenter.

Lokalplan nr. 93 for et offentligt område til Videbæk ny skole i tilknytning til Videbæk Idræts- og Fritidscenter. Videbæk i november 2002 D.nr. 24971 Lokalplan nr. 93 for et offentligt område til Videbæk ny skole i tilknytning til Videbæk Idræts- og Fritidscenter. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 93 for et offentligt

Læs mere

Lokalplan nr. 62 og Kommuneplantillæg nr. 12. for et boligområde i Bårse ved Lundbyvej

Lokalplan nr. 62 og Kommuneplantillæg nr. 12. for et boligområde i Bårse ved Lundbyvej Lokalplan nr. 62 og Kommuneplantillæg nr. 12 for et boligområde i Bårse ved Lundbyvej Præstø Kommune Juli 2005 Indholdsfortegnelse #253369 Redegørelse for lokalplanen side 3 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune. Lokalplan nr Høje Taastrup. Landskabelig støjvold. 10. april Kongsbak Informatik

Høje-Taastrup Kommune. Lokalplan nr Høje Taastrup. Landskabelig støjvold. 10. april Kongsbak Informatik Høje-Taastrup Kommune Lokalplan nr. 2.26 Høje Taastrup Landskabelig støjvold 10. april 2002 Kongsbak Informatik Høje-Taastrup Kommune Lokalplan 2.26 Lokalplan for en landskabelig støjvold langs Holbækmotorvejen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6 til Søndersø Kommuneplan 2004 for Søndersø kommune

Kommuneplantillæg nr. 6 til Søndersø Kommuneplan 2004 for Søndersø kommune Kommuneplantillæg nr. 6 til Søndersø Kommuneplan 2004 for Søndersø kommune Ny rammeområde Bl1.2 Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Dato Dok.nr Sagsnr. 18/3716

Dato Dok.nr Sagsnr. 18/3716 Dato 06-11-2018 Dok.nr. 169889 Sagsnr. 18/3716 Ref. mars Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til tillæg 19 til Kommuneplan 2017 og Forslag til lokalplan 07.02.L03 Henne Strand Camping samt vurdering

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune

Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1. til Kommuneplan 2013 BIOGAS. Randers Kommune Kommuneplantillæg FORSLAG KOMMUNEPLANTILLÆG 1 til Kommuneplan 2013 BIOGAS INDHOLD Kommuneplantillæg Redegørelse Kommuneplantillæg 1 Biogas... 3 Læsevejledning... 3 Hvad er et kommuneplantillæg?... 3 Kommuneplan

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

LOKALPLAN NR. LE.31.1O

LOKALPLAN NR. LE.31.1O LOKALPLAN NR. LE.31.1O 16k i ~L 31.10 Ændring af anvendelse af matr. nr. 16c, Refsvindinge by, Refsvindinge ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 1996 Lokalpian nr. LE.31.1O Ændring af anvendelse af matr.

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-27 Tømrergården, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 17. marts 2005 Lokalplan nr. 1-27 for Tømrergården, Boliger i Hårlev Indholdsfortegnelse Lokalplanens

Læs mere

Kommuneplantillæg 19 er blevet udarbejdet i forbindelse med lokalplansagen for at udvide rammeområde

Kommuneplantillæg 19 er blevet udarbejdet i forbindelse med lokalplansagen for at udvide rammeområde HVIDBOG KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 OG LOKALPLAN 179 for område til bolig- og erhvervsformål i Holtug Bemærkning Lokalplanens / kommuneplantillæggets tekst Teknik og Miljøs indstilling 1. Fra Stig Hessellund,

Læs mere

Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119

Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119 Lokalplan 10-86 Boliger på Holbækvej 119 TORNVED KOMMUNE Maj 2006 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er et dokument, der for et geografisk afgrænset område fastlægger, hvordan der må bygges eller anlægges.

Læs mere

VIBORG STIFTSØVRIGHED

VIBORG STIFTSØVRIGHED VIBORG STIFTSØVRIGHED E-post Viborg, den 17. november 2008 Dok nr. 110415 AN/br Struer Kommune Rådhuset Planafdelingen Østergade 11-15 7600 Struer./. Med Kommunens brev af 22. september 2008 (j.nr. 01.02.20-P15-2-08)

Læs mere

HVIDBOG - LOKALPLAN 145

HVIDBOG - LOKALPLAN 145 HVIDBOG - LOKALPLAN 145 INDKOMMEN BEMÆRKNING LOKALPLANENS TEKST INDSTILLING Der er kommet 34 bemærkninger både fra borgere i og uden for lokalplanområdet angående højden af byggeriet på Stevnsvej 3 (Vallø

Læs mere

SYDLANGE LAND KOMMUNE

SYDLANGE LAND KOMMUNE SYDLANGE LAND KOMMUNE Lokalpian 3.06 For vindmølle Oureve i 11 Hvad er en lokalpian? Ifølge lov om planlægning har kommunalbestyrelsen pligt til at udarbejde en lokaiplan, før der gennemføres større udstykninger

Læs mere

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Ærø Kommune Lokalplan 9-23 Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en række retningslinier for,

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.30.01

LOKALPLAN NR. B 51.30.01 LOKALPLAN NR. B 51.30.01 FOR DØGNINSTITUTION PÅ FRØRUPVEJ 34A ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 51.30.01 Lokalplanens redegørelse. Side Lokalplanens baggrund

Læs mere

Lokalplan 9-19 for et område vest for Ærøskøbing by.

Lokalplan 9-19 for et område vest for Ærøskøbing by. Lokalplan 9-19 for et område vest for Ærøskøbing by. ÆRØSKØBING KOMMUNE 1 Indhold Redegørelse side 3 Tillæg til kommuneplan 5 Lokalplan 7 Formål 8 Område og zonestatus 8 Områdets anvendelse 8 Udstykninger

Læs mere

LOKALPLAN NR THYHOLM KOMMUNE 7/91

LOKALPLAN NR THYHOLM KOMMUNE 7/91 l LOKALPLAN NR. 1.11 1991 THYHOLM KOMMUNE 7/91 THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1.11 for et boligområde i den sydøstlige udkant af Hvidbjerg by INDHOLD: side Redegørelse for lokalplanens forhold til den øvrige

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at lave en byomdannelse på den tidligere entreprenørgrund, beliggende

Læs mere

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189

Referat. fra møde i Teknisk udvalg. Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt Mødelokale 189 Referat fra møde i Teknisk udvalg Referat åben Mødedato 17. februar 2009 Mødetidspunkt 14.30 Mødelokale 189 Teknisk udvalg den 17. februar 2009 kl. 14.30 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Åben del 3 1. Endelig

Læs mere

Referat af møde i Byplanudvalget

Referat af møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 02-03-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 17:30 Tilstede: Marianne Zangenberg, Christian

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune

Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Kommuneplantillæg nr. 13 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Ny rammeområde D15 Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret for kommuneplanlægningen,

Læs mere

Lokalplan Nr. 80. For et blandet boligområde i Næsbjerg. Helle Kommune

Lokalplan Nr. 80. For et blandet boligområde i Næsbjerg. Helle Kommune Lokalplan Nr. 80 For et blandet boligområde i Næsbjerg Helle Kommune Toften 2 6818 Årre telf. 76774600 Juli 2002 0 Indholdsfortegnelse side Forord... 2 BESTEMMELSER... 3 Lokalplanens formål... 3 Afgrænsning...

Læs mere