En elefant, en måge. og en hare. Birgitte Alslund. Malene Hammeleff. - og sange for andre egern

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En elefant, en måge. og en hare. Birgitte Alslund. Malene Hammeleff. - og sange for andre egern"

Transkript

1 en måge En elefant, og en hare - og sange for andre egern Birgitte Alslund. Malene Hammeleff

2 En elefant, en måge og en hare - og sange for andre egern Alle rettigheder forbeholdes et hop og et kvæk Hillerød 2008 Tekst Birgitte Alslund Illustrationer Malene Hammeleff Grafisk tilrettelæggelse Torben Buus-Larsen ISBN Trykt hos LaserTryk Århus 1. udgave, 1. oplag Sammen med bogen er der udgivet en CD med alle sangene. Der er også udarbejdet inspirationsmateriale til brug på skoler og i institutioner. birgitte@enelefantenmaageogenhare.dk Birgitte Alslund, Bakkegade 8, 3400 Hillerød

3 En elefant, en måge og en hare - og sange for andre egern Birgitte Alslund. Malene Hammeleff et hop & et kvæk

4 En elefant, en måge og en hare En elefant, en måge og en hare kørte i bus ud i Saharas ørken fuld af sand et stort og øde land hvor solen brænder dagen lang og varmen den er hed. Ørken fuld af sand et stort og øde land hvor solen brænder den ka bare bli ved og ved og ved. Hvor ska vi hvor ska vi være? Vi savner noget vand og nogle træer. Hvor ska vi hvor ska vi være? Vi savner noget vand og nogle træer.

5 En elefant, en måge og en hare stod ud af bussen ud i Saharas ørken fuld af sand et stort og øde land og haren den blev bange og den tabte alt sit mod. Græsset er jo væk og hvor er hegn og hæk? Jeg savner mælkebøtter og en saftig gulerod. Hvor ska vi hvor ska vi være? Vi savner noget vand og nogle træer. Hvor ska vi hvor ska vi være? Vi savner noget vand og nogle træer.

6 En elefant, en måge og en hare stod ud af bussen ud i Saharas ørken fuld af sand et stort og øde land og elefanten den blev skoldet på sin sarte hud. Hvor er mit brusebad og mit træ til aftensmad? Jeg tror jeg går i seng det her er svært at holde ud. Hvor ska vi hvor ska vi være? Vi savner noget vand og nogle træer. Hvor ska vi hvor ska vi være? Vi savner noget vand og nogle træer.

7 En elefant, en måge og en hare stod ud af bussen ud i Saharas ørken fuld af sand et stort og øde land og mågen skreg og fløj mod himlen. Her er bare skønt! Se det gule sand vi finder da bare noget vand. Vi flyver sammen over himlen på udkig efter grønt. Så finder vi et sted hvor vi ka være fyldt med vand og grønt og høje træer. Så finder vi et sted hvor vi ka være fyldt med vand og grønt og høje træer.

8 En elefant en måge og en hare fløj oppe i luften over Saharas ørken fuld af sand et stort og øde land hvor solen brænder dagen lang og varmen den er hed. Ørken fuld af sand et stort og øde land hvor solen brænder den ka bare bli ved og ved og ved. Så fandt de et sted hvor de ku være fyldt med vand og grønt og høje træer. Så fandt de et sted hvor de ku være. Og vil du tro de landede lige her!

9 Træet Har du set et træ der springer træ der springer ud? Kan det springe højt det træ? Kan et træ mon se? Kan det mærke hvis du slår? Kan det mærke? Kan det mærke? Kan det mærke når du går?

10 Ved du hvorfor træet springer træet springer ud? Tror du det bestemmer selv? Eller er det Gud? Jeg tror det springer ud fordi... Bladene vil ud! Bladene vil ud! Bladene vil ud i det fri!

11 Ved du hvorfor træer springer træer springer ud? Tror du de bestemmer selv? Eller er det Gud? Jeg tror de springer ud fordi... Bladene vil ud! Bladene vil ud! Bladene vil ud i det fri!

12 En drage på 3 meter og 5 En drage på 3 meter og 5 med mørk og skællet hud et øjenlåg der stod halvt på klem han så lidt farlig ud. Han boede i en kirke for han var vild med sang. Om natten ku han spille og lytte til orglets klang. Han var grim og væmmelig og styg det syntes han da selv men han ku høre hjertet det sagde du jo blød alligevel. Han boede i en kirke for han var vild med sang. Om natten ku han spille og lytte til orglets klang.

13 Han tålte ikke at se dagens lys så når solen den stod op så ku man høre et ordentligt nys fra den grønne dragekrop. Han boede i en kirke for han var vild med sang. Om natten ku han spille og lytte til orglets klang.

14 Hver gang han ville synge en sang så spyede munden ild og halsen den blev hæs og lidt stram og stemmen lød ret vild. Han boede i en kirke for han var vild med sang. Om natten ku han spille og lytte til orglets klang.

15

16 Og når han så et menneske gå rundt så sprang han i et hul han havde en hemmelig hule et sted under kirkerummets gulv. Han var bange for mennesker og de var bange for ham men en ting var til fælles kirke, orgel og sang. Han boede i en kirke under kirkerummets gulv så ku han nyde sangen når kirken den var fuld.

17 En dag så samlede han alt sit mod han ville synge med og hjertet sagde - bare tro på d og sæt dig roligt ned. Han boede i en kirke for han var vild med sang. Nu sad han midt i kirken og lyttede til orglets klang. Han sang så smukt og dejligt og tonen var hans egen. De sagde han var noget særligt så han blev helt forlegen. Han sang så smukt og dejligt! Han sang så smukt og dejligt! Han sang så smukt og dejligt! Han sang så smukt og dejligt og tonen var speciel. De sagde han var noget særligt men han var bare sig selv.

18 I mit skab

19 I mit skab så jeg en mus. I mit skab så jeg en mus. Jeg tror, den tror, at det er dens hus. For den spiser det jeg har den ta r både brød og korn og nød men den er bare alligevel helt utrolig sød. Men den spiser det jeg har den ta r både brød og korn og nød men den er bare alligevel helt utrolig sød. I mit skab så jeg noget sort. I mit skab så jeg noget sort. Jeg tror det er såd n en muselort. For den spiser det jeg har den ta r både brød og korn og nød men den er bare alligevel helt utrolig sød. Men den spiser det jeg har den ta r både brød og korn og nød men den er bare alligevel helt utrolig sød.

20 En kold pingvin En kold pingvin drog fra syd mod nord. Han sagde: Her er koldt her hvor jeg bor jeg vil så gerne op til varmen så pakkede han sin rygsæk og tog sin bamse under armen. Så gik de ud til isens rand og kiggede ud i det klare vand. Der flød en isflage tæt forbi. Han tænkte: Sikke en båd nu hopper vi. Den ka føre os til varmen så gjorde han sig klar med sin bamse under armen. De talte sammen: så var de på en båd af is og sne. De flød med strømmen op mod Afrika. Det varede længe cirka 100 dage. Og båden smeltede lidt i varmen. Han satte sig og græd med sin bamse under armen. Hvad ska vi gøre, vi går ned vi drukner det her er et forfærdeligt sted.

21 Du ka da svømme, sagde Bamse glad og vi kan spise fisk til aftensmad og vi kan sagtens holde os varme når jeg sidder på din ryg og holder fast i dine arme. Så svømmer du til det her land hvor der er både varmt og ørken og sand. Og inden længe så kom de frem til et stort og anderledes land hvor både dag og nat var varme han slap sin lille bamse for han var træt i sine arme. Nu ska jeg bare køles ned vi må finde et koldt og køligt sted. De gik mod nord fra land til land for at finde noget iskoldt vand så de bedre ku klare varmen når han gik på eventyr med sin bamse under armen. Og pludselig så var der vand - juhu! Han tog et hovedspring for det er noget pingviner kan.

22 Og is og sne kom frem for deres blik. Hvor er her flot Bamse syn s du ik? Nu er vi sluppet væk fra støj og varme og du sidder bare så fint og holder fast i mine arme. Han var meget træt i ben og krop da han hørte en stemme - og kiggede op. Kom op til mig, sagde stemmen, her er plads. På såd n en isbåd føler man sig godt tilpas. Her er du fri for støjen og for varmen og du må ta din bamse med for han ser sød ud under armen. Hvad laver du så langt mod nord? Kom op til mig - for det er her jeg bor.

23 Nu er du kommet til den anden pol og her er koldt og ikke megen sol men her er skønt og ingen varme så du kan slappe af i dine tunge trætte arme. Han var stor og havde pels så hvid. Du kan blive her hos mig til evig tid. Der var så dejligt og så koldt og hvidt og vand og sne ku rense kroppen ren for skidt og isbjørnen ku gi ham varmen når han lagde sig hos ham med sin bamse under armen. Nu er vi kommet hjem igen og vi har fundet os en rigtig - rigtig hyggelig ven.

24 Myreslugeren En lille myresluger troede den ku spise alt så fik den ondt i maven det ku de voksne godt ha fortalt. Den var ellers klog og fornuftig gjorde hvad der blev sagt. Men hvordan sku den ku vide at den ikke var en affaldsskakt. Ja hvordan sku den ku vide at den ikke var en affaldsskakt. En lille myresluger spiste både skidt og snavs så fik den ondt i halsen blev trist og næsten tavs. Den var ellers klog og fornuftig gjorde hvad der blev sagt. Men hvordan sku den ku vide at den ikke var en affaldsskakt. Ja hvordan sku den ku vide at den ikke var en affaldsskakt.

25 En lille myresluger spiste hele husets støv så fik den ondt i ørerne blev trist og næsten døv. Den var ellers klog og fornuftig gjorde hvad der blev sagt. Men hvordan sku den ku vide at den ikke var en affaldsskakt. Ja hvordan sku den ku vide at den ikke var en affaldsskakt. En lille myresluger spiste hele husets skrald så fik den ondt i hovedet blev trist men også gal! Den var ellers klog og fornuftig gjorde hvad der blev sagt. Men hvordan sku den ku vide at den ikke var en affaldsskakt. Ja hvordan sku den ku vide at den ikke var en affaldsskakt.

26 En lille myresluger spiste alle børns skæld ud så blev den trist i maven og ringede til Gud. Du må sende en maskine der kan sluge alle sorger op. For du må da kunne vide at det er usundt for min krop. Du må da kunne vide at det er usundt for min krop.

27 En lille myresluger ventede på et svar. Så blev den trist og bange. Tænk hvis der intet var! Men så blev den glad og rolig nu havde den fået det sagt. Du må da kunne vide at jeg ikke er en affaldsskakt. Du må da kunne vide at jeg IKKE at jeg IKKE at jeg IKKE ER EN AFFALDSSKAKT!!!!!!!!!!!!

28 Min kat den bor i sommertelt Min kat den bor i sommertelt helt ude på landet hvor der er store marker og det er også tæt ved vandet. Hver gang jeg kommer ned til den så si r den - miv, miv, miav. Jeg kan ikke tale kattesprog men jeg tror det betyder dav. Jeg ville bare ønske den var min. Den er så sød og kærlig og dens pels er blank og fin.

29 Min kat den er så kælen den kan li når jeg aer den. Så spinder den og strækker sig og si r Du er min ven. Den puffer til min hage så ska jeg ae den lige der. Den fortæller på sit kattesprog at den gerne vil aes mer. Jeg ville bare ønske den var min. Den er så sød og kærlig og dens pels er blank og fin.

30 En trold En trold der bare danser og smiler og ler. En trold der tryller tingene han ser. En trold der spiller skuespil og griner når han si r at livet det er herligt og fyldt med hurlumhej. At livet det er særligt trolddomsfyldt for dig.. En trold der bor i en hule i et bjerg et sted. En trold der tryller dig glad når han ser du er vred. En trold der spiller skuespil og griner når han si r at livet det er herligt og fyldt med hurlumhej. At livet det er særligt trolddomsfyldt for dig..

31 En trold der snorker så højt som et tordenbrag. En trold der tryller så livet er helt uden krav. En trold der spiller skuespil og griner når han si r at livet det er herligt og fyldt med hurlumhej. At livet det er særligt trolddomsfyldt for dig.

32 En trold der nyder at sove det det bedste han ved. En trold der tryller dit liv til uendelighed. En trold der spiller skuespil og griner når han si r at livet det er herligt og fyldt med hurlumhej. At livet det er særligt trolddomsfyldt for dig. En trold der spiser 8 fisk på et kvart sekund. En trold der tryller så livet slet ikke gør ondt. En trold der spiller skuespil og griner når han si r at livet det er herligt og fyldt med hurlumhej. At livet det er særligt trolddomsfyldt for dig.

33 En trold der har mange børn ca. 100 i alt. Men da han ikke kan tælle har han aldrig fået dem talt. En trold der spiller skuespil og griner når han si r at livet det er herligt og fyldt med hurlumhej. At livet det er særligt trolddomsfyldt for dig.

34 Når bladene bli r røde og gule Når bladene bli r røde og gule og langsomt slipper gren og kvist når solen går i seng for tidligt og vejret det er gråt og trist...

35 Så møder du et egern der leder efter mad. Så møder du et egern der er så kisteglad. For den kan nemlig samle hvad træerne har smidt. Den kan samle nødder og det er ikke så lidt. Nu er det blevet efterår. Nu er det blevet efterår. Nu er det blevet efterår og egernet er glad for den høst den får.

36 Et egern samler masser af nødder og gemmer dem et hem ligt sted så ingen nogensinde kan finde dem - nej ikke engang den selv!

37 Så møder du et egern der leder efter mad. Så møder du et egern der er så kisteglad. For den kan nemlig samle hvad træerne har smidt. Den kan samle nødder og det er ikke så lidt. Nu er det blevet efterår. Nu er det blevet efterår. Nu er det blevet efterår og egernet er glad for den høst den får.

38 Bare jeg ku vær Tarzan Bare jeg ku vær Tarzan så var jeg konge i hele skoven. Bare jeg ku vær Tarzan så ku jeg se alt fra oven. Svinge i lianer spise rå bananer. Jeg er stærk og sikker springer ud fra klipper.

39 Bare jeg ku vær Tarzan så var jeg konge i hele skoven. Bare jeg ku vær Tarzan så ku jeg se alt fra oven. Dræbe leoparden for jeg ka sagtens klare den. Jeg er barsk og modig selv om det bli r blodigt.

40 Bare jeg ku vær Tarzan så var jeg konge i hele skoven. Bare jeg ku vær Tarzan så ku jeg se alt fra oven. Brøle som en gorilla det bli r jeg rigtig vild af. Junglen er et farligt sted. Men jeg er stærk så jeg kan bo i fred.

41 Bare jeg ku vær Tarzan Bare jeg ku vær Tarzan Bare jeg ku vær Tarzan Bare jeg ku vær Tarzan Bare jeg ku vær Tarzan Bare jeg ku vær Tarzan Bare jeg ku vær Tarzan Bare jeg ku vær Tarzan Bare JEG ku vær Tarzan!

42 Salsa med himlen Det tordner. Det lyner og regnen vælter ned. Det buldrer. Det brager mon Thor er blevet vred? Jeg bli r rigtig bange jeg vil helst være gemt. Jeg ligger under bordet det er helt uhygg lig slemt. Så jeg må danse en salsa med himlen ja jeg vil danse en salsa med dig. Ja jeg må danse en salsa med himlen så jeg mærker den passer på mig. Ja jeg må danse en salsa med himlen så jeg mærker den passer på mig.

43 Det tordner. Det lyner og regnen vælter ned. salsa Det buldrer. Det brager mon Thor er blevet vred? Jeg bli r rigtig bange jeg vil helst være gemt. Jeg ligger under dynen det er helt uhygg lig slemt. Så jeg må danse en salsa med himlen ja jeg vil danse en salsa med dig. Ja jeg må danse en salsa med himlen så jeg mærker den passer på mig. Ja jeg må danse en salsa med himlen så jeg mærker den passer på mig.

44 Det tordner. Det lyner og regnen vælter ned. Det buldrer. Det brager mon Thor er blevet vred? Jeg bli r rigtig bange jeg vil helst være gemt. Jeg ligger under sengen det er helt uhygg lig slemt.

45 Så jeg må danse en salsa med himlen ja jeg vil danse en salsa med dig. Ja jeg må danse en salsa med himlen så jeg mærker den passer på mig. Så jeg må danse en salsa med himlen ja jeg vil danse en salsa med dig. Ja jeg må danse en salsa med himlen så jeg mærker den passer på mig.

46 Himlens engle Når jeg sidder her og kigger op på himlens stjerner kan jeg se din silhuet. Men øjet det skal lede for i stjernevrimlen danser englene tæt. Alle himlens farver træder tydeligt frem. Englen vinker ned hun er din ven. Alle himlens stjerner synger englene frem. Hov nu er hun væk igen.

47 Når jeg sidder her og kigger op på himlens stjerner kan jeg se din silhuet. Men øjet det skal lede for i stjernevrimlen danser englene tæt. Alle himlens farver træder tydeligt frem. Englen vinker ned hun er din ven. Alle himlens stjerner synger englene frem. Hov nu er hun væk igen.

48 Tag med på bustur til Sahara - mød dragen, der elsker at synge - musen, der lagde noget sort i skabet - den kolde pingvin, der drog mod varmere egne - den lille myresluger, der tit får ondt i maven - katten i sommerteltet - trolden og mange flere... En læse-kigge-synge-hyggebog Tekster: Birgitte Alslund Illustrationer: Malene Hammeleff Til denne bog er der udgivet en CD med alle sangene. ISBN et hop & et kvæk

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Se, syng, lyt, læs Se Syng Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Trin 1: Se på billederne. Brug billederne uden tekst. Du kan selvfølgelig også bruge bogen med teksterne, f.eks. hvis man sidder med

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Sange til min Mor. Teksthæfte. Indhold

Sange til min Mor. Teksthæfte. Indhold Sange til min Mor Teksthæfte Indhold 1. Lys nu min engel 2. 3. Skyld 4. Dine øjne 5. Det går over 6. Tarvelig tango 7. Giv mig et råd 8. Angst SANGE TIL MIN MOR - FRANS BAK 1 1 - Lys nu min engel Du havde

Læs mere

ÆBLET. historien om Adam og Eva.

ÆBLET. historien om Adam og Eva. Side 3 ÆBLET historien om Adam og Eva 1 Dag og nat 4 2 Adam og Eva 6 3 Træet 8 4 En dejlig tid 10 5 Røde æbler 12 6 Slangen 14 7 Pluk det 16 8 Nøgne 20 9 Hvor er I? 22 10 Det var ikke mig 24 11 Guds straf

Læs mere

Simon og Viktoria på skovtur

Simon og Viktoria på skovtur Simon og Viktoria på skovtur En fantasihistorie tegnet og fortalt af eleverne i 3.klasse på Rønnebæk skole 2009 Simon og Viktoria gik en tur ud i skoven. Og så så de en giraf og de så også en løve. De

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder Smag for leg Tekster og akkorder Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk +45-28 40 66 95 morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg... s. 3 Hvem vil lave suppe... s. 4 Grøntsagsgymnastik...

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT. Fortalt og tegnet af Lea Letén

Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT. Fortalt og tegnet af Lea Letén Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT Fortalt og tegnet af Lea Letén FORORD Dette er en bog om lungekræft for de mindre børn i alderen 3-6 år. Med sin ligefremme og dagligdags indfaldsvinkel giver

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95  morten@mortenmusik. Smag for leg Tekster Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg!... s. 3 Friske Frede Fersken!... s. 4 Frugtsangen!...

Læs mere

Goddag sang (Dalia Faitelson)

Goddag sang (Dalia Faitelson) Goddag sang Goddag goddag til alle sammen Idag idag vi mødes her Og ved I hvad, det ku være så dejligt Hvis I ta r med på eventyr Det handler om en lille tapper mus Der forlod sit hus Og solen den stakkel

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd.

Tak til: Peter Møller for din uundværdlige støtte og hjælp. Rikke Vestergaard Petersen for kritik og råd. Molly Den Magiske Ko Copyright Lene Møller 2012 Illustrationer: Lene Møller Forlag: Books On Demand GmbH, København, Danmark Trykt hos: Books On Demand GmbH, Norderstedt, Tyskland Bogen er sat med Georgia.

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen.

Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Det var en søndag formiddag i august. Batman sad og kedede sig. Der var ingen skurke, han kunne ordne, for dem havde han ordnet om lørdagen. Så altså, Batman kedede sig. Hmm, tænkte han, jeg ringer da

Læs mere

Rikke. - på tur i skoven

Rikke. - på tur i skoven Rikke - på tur i skoven Med denne børnebog om Rensdyret Rikke ønsker Odense Renovation at præsentere begrebet affald for børnehavebørn. Bogen kan bruges som optakt til, at børnene skal på tur omkring børnehaven

Læs mere

Krigen var raset hen over byen som en vred og grusom drage, der spyr ild og slår husene i stykker og bagefter forsvinder ud i ørkenen, ondskabsfuldt

Krigen var raset hen over byen som en vred og grusom drage, der spyr ild og slår husene i stykker og bagefter forsvinder ud i ørkenen, ondskabsfuldt Krigen var raset hen over byen som en vred og grusom drage, der spyr ild og slår husene i stykker og bagefter forsvinder ud i ørkenen, ondskabsfuldt brummende, på vej et andet sted hen. Luften smagte stadigvæk

Læs mere

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen

Morten Dürr SKADERNE. Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Morten Dürr SKADERNE Skrevet af Morten Dürr Illustreret af Peter Bay Alexandersen Hvidt, sort og grønt Efter mor døde, ville far jage skaderne væk. Men sådan gik det ikke. Skaderne blev. Det var godt.

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet

Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet Tekst: Bo Skødebjerg Musik: Christian Dahlberg SANG 1 - NISSEPOSTEN 1.0 Normann: Du prøver at få svar Men er kun til nar Hvo den ku du tro på den? At julekort

Læs mere

En historie fortalt af Danske Commodities inspireret af Poul la Cours børnebog fra 1906

En historie fortalt af Danske Commodities inspireret af Poul la Cours børnebog fra 1906 En historie fortalt af Danske Commodities inspireret af Poul la Cours børnebog fra 1906 (til de voksne) Vindmøllepioneren Poul la Cour (1846-1908) byggede den første vindmølle i verden, der producerede

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Solstrålens sangbog. sangbog. - Sange for de helt små

Solstrålens sangbog. sangbog. - Sange for de helt små Solstrålens sangbog sangbog - Sange for de helt små Lille Peter Edderkop Lille Peter edderkop kravlede op ad muren, så kom regnen og skyllede Peter ned. Så kom solen og tørrede Peters krop, lille Peter

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

Eksempler på historier:

Eksempler på historier: Eksempler på historier: Der var engang en mand Der havde en fisk Akvariet blev for gammelt Derfor skulle han købe et nyt Men han havde ikke noget at putte fisken i Derfor døde den og kom op i himlen Der

Læs mere

Tekster til cd ens 13 sange. Tekst og musik: Birgitte Alslund

Tekster til cd ens 13 sange. Tekst og musik: Birgitte Alslund Tekster til cd ens 13 sange Tekst og musik: Birgitte Alslund Kamæleonens drøm På Madagaskar langt herfra bor det hellige dyr som man ikke må slå ihjel og som man ikke engang må forstyr. Han ku skifte sin

Læs mere

1. December. Klara vågner tidligt. Hun har drømt om lys, træer, varme, og venner fra nær og fjern.

1. December. Klara vågner tidligt. Hun har drømt om lys, træer, varme, og venner fra nær og fjern. 1. December Klara vågner tidligt. Hun har drømt om lys, træer, varme, og venner fra nær og fjern. Hun hopper ud af sengen og går ned og laver to kopper te. Da teen er klar, dufter det dejligt af blomster,

Læs mere

Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor.

Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor. Gro var en glad og en sød lille pige, der var lige så gammel som dig, og en dag var hun på besøg hos sin mormor. Mormor var ved at fjerne de visne blomster i haven og havde slet ikke set, at Gro var gået

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Københavnerdrengen 1

Københavnerdrengen 1 18. DECEMBER Københavnerdrengen 1 Vi har fået en københavnerdreng og han hedder Frederik. Det var mors idé. Hun mente, det var synd for de mange børn i København, der slet ikke fik nogen sommerferie, men

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling

HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling HvabeHaren og dyrene i Ha det godt-skoven Personlig udvikling på en naturlig og eventyrlig måde Skrevet af Thomas Wibling INDHOLD Kapitel 1: Velkommen til Ha det godtskoven...................................

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Tillykke med din nye kanin

Tillykke med din nye kanin Tillykke med din nye kanin Afkomsattest Født: Køn: Farve: Race: Opdrættet hos Opdrætters navn Højre øre Venstre øre Registreret Solgt d. Købers navn: Fuldmagt Garanti Far Farfar Farfars far Farfars mor

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Sange for de helt små

Sange for de helt små Sange for de helt små Hjulene på bussen Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, gennem hele byen. Dørene i bussen

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Befrieren. Li' så langt som øst det er fra vest, har han taget synden bort, vi kan trække vejret frit, for vi er:

Befrieren. Li' så langt som øst det er fra vest, har han taget synden bort, vi kan trække vejret frit, for vi er: Befrieren Vi har vendt os om, har vendt ryggen til, rettet blikket frem vi ser os ik tilbag, og vi kigger op, slipper glæden løs, og vi priser Gud, for han har sat os fri! Li' så langt som øst det er fra

Læs mere

Goddag-sang. Goddag, goddag, goddag alle sammen Goddag, goddag, goddag alle sammen! Farvel-sang

Goddag-sang. Goddag, goddag, goddag alle sammen Goddag, goddag, goddag alle sammen! Farvel-sang Alle vores morgensamlinger starter med at alle børn og voksne holder i hænderne og synger goddag. Når morgensamlingen er slut, holder vi igen i hænderne og synger vores farvelsang. Når hver enkelt sang

Læs mere

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS KÆRE DU, SOM ER FORÆLDER, BEDSTEFORÆLDER, MOSTER, FASTER, VENINDE, ONKEL ETC. Denne historie er skrevet ud fra en sand samtale, som jeg har haft med min egen søn

Læs mere

Eventyret om det skæve slot

Eventyret om det skæve slot 24 Eventyret om det skæve slot Tema I Børnekulturhus Ama r er et eventyr om, hvordan det lykkedes at bygge landets første børnekulturhus opført fra grunden på baggrund af hårdt arbejde fra en ildsjæl og

Læs mere

20. DECEMBER. Far søger arbejde

20. DECEMBER. Far søger arbejde 20. DECEMBER Far søger arbejde Far er hjemme fra Roskilde, og det er rart. Bare han nu kan li sit nye arbejde, men jeg ved ikke rigtigt, om jeg bryder mig om at flytte til Roskilde. Det er langt væk fra

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag.

En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag. En glædelig jul! En bibelhistorie om Jesus fødselsdag! Forside billede: Babara Meinel Jacops Illustrationer: Fleur Celeste/ Farvelægning: Naomi Skrevet

Læs mere

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem.

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem. 7. Kapitel Lang tid efter landede Undo på toppen af et kæmpestort hus. Herfra, hvor hun sad, kunne hun se vidt omkring. Og dybt, dybt nede opdagede hun en masse vingeløse. Nogle for ud og ind af husene.

Læs mere

1 Historien begynder

1 Historien begynder LÆS STARTEN AF 1 Historien begynder Rikka galoperede gennem skoven. Hendes hjerte hamrede i brystet, og hun var træt. Alle fire ben gjorde ondt, men hun kunne ikke stoppe nu. Klahons Drømmejæger havde

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Aarhus Symfoniorkester. Musikkens Børn. Sanghæfte nr /20. S y n g m e d t i g e r e n

Aarhus Symfoniorkester. Musikkens Børn. Sanghæfte nr /20. S y n g m e d t i g e r e n Aarhus Symfoniorkester Musikkens Børn Sanghæfte nr. 2 2019/20 Tu tti S y n g m e d t i g e r e n 1. SYMFONI NR. 6, 2. SATS (ANDANTE) Musik: Antonín Dvořák 2. HEJ HEJ Tekst og melodi: Signe Thorborg Addison

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: Vi skaber forventning i børnene - forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder Jesus, og

Læs mere

Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger de stavelsesdelingsregler, som børnene også skal bruge, når de på skrift skal dele ord.

Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger de stavelsesdelingsregler, som børnene også skal bruge, når de på skrift skal dele ord. 1 Gale Streger Forfatter: Helle S. Larsen Illustration: Lars Hornemann Forfatteren og Furesø Museer, 2013 Trykkeri: XL Print Aps ISBN: 87-91140-24-2 Orddeling Der er valgt en mekanisk orddeling, der følger

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

historien om Jonas og hvalen.

historien om Jonas og hvalen. Side 3 HVALEN historien om Jonas og hvalen Jonas, vågn op! 4 Gud talte 6 Skibet 8 Stormen 10 Min skyld 12 I havet 14 Hvalen 16 Byen vil brænde 18 Kongen 20 Gud og byen 22 Jonas var vred 24 Planten 26 Side

Læs mere

Eventyret om Mille i Skraldeskoven

Eventyret om Mille i Skraldeskoven Eventyret om Mille i Skraldeskoven Teknik og miljø 2. udgave Juni 2007 Copyright Teknik & Miljø, Horsens Kommune Tekst: Annemette Hunger Tegning: Anne Dorthe Christensen Layout og Tryk: Grafisk Afd., Horsens

Læs mere

7. D E C E M B E R HULEN I TRÆET

7. D E C E M B E R HULEN I TRÆET 7. D E C E M B E R HULEN I TRÆET Jeg kører gennem Sallinge på min cykel, for jeg skal besøge Per i Brugsen i dag - hvis han er hjemme. Ellers cykler jeg bare om til Kroghs og ser om Niels Chr. er hjemme.

Læs mere

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os.

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os. Gyldendal For pokker da Mor fnyser, så der kommer ild ud af hendes næsebor. Har du set den anden? Hun rækker guldøreringen med den funklende brillant op mod mig. Jeg ryster hovedet og rynker næse. Den

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2.

Karla og Gert skal på ferie. Kapitel 1. Kapitel 2. Karla og Gert skal på ferie. To personer ankommer i skib til Mombasa i Kenya. De skal møde en person på Hotel Royal. Her får de udleveret et kort over dele af det centrale Afrika. Kapitel 1. Mig og min

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud

Et godt valg -4. Daniel vælger at søge Gud Et godt valg -4 Daniel vælger at søge Gud Mål: Børnene opmuntres til at søge Gud. Når vi søger ham, vil Gud vise sige for os, og vi vil få lov til at kende ham. Når vi kender ham, vil vi også stå fast

Læs mere

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse.

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse. Hvem ka? Gud ka! -1 Betty Baxters liv og omvendelse. Mål: I denne undervisning kommer vi ind på frelsens budskab. Vi vil skabe plads til, at børn kan åbne deres hjerte op for Jesus, som Betty Baxter gjorde.

Læs mere

til lyden af det. Men jeg kan ikke høre andet end folk, der skriger og udslynger de værste ord. Folk står tæt. Her lugter af sved.

til lyden af det. Men jeg kan ikke høre andet end folk, der skriger og udslynger de værste ord. Folk står tæt. Her lugter af sved. Over havet De vender alle sammen ryggen til os. Her må være tusinder af mennesker. Vi står på stranden, men jeg kan ikke se havet. Der er for mange rygge. Jeg har aldrig set havet. Jeg ved bare, at vi

Læs mere

Bliv god til tillægsord

Bliv god til tillægsord Navn og klasse: LÆR OM Tillægsord MED DANSKTIP Bliv god til tillægsord lækker god lang mørk grøn sjov billig ung morsom hurtig 2019 dansktip.dk Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole.

Læs mere

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT 1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1 Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) De laver fakler og leger at de er i krig. BOOM POW! Albert kaster sig ned til jorden og tager en dyb indånding. Han tager

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik:

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: Musik og Spræl Klapstart D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: (klap skiftevis på lår og i hænder) G D A D :Goddaw sir vi til fødderne, knæene og mawsen: (klap det omtalte

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

BIBEL SAFARI. Safari MELLEMSPIL D C G D. INTRO Jah! D G Hm A Safari Woho hooo D G Hm A

BIBEL SAFARI. Safari MELLEMSPIL D C G D. INTRO Jah! D G Hm A Safari Woho hooo D G Hm A SFRI Safari 1 2017 - T&M: Joachim ejslet Jah! Safari Woho hooo Vi kikker ned Vi åbner op Fantastiske ting der sker! Vi zoomer ind Vi zoomer ud et er bibelens ud vi ser! et er dybt - yeah et er højt - oh

Læs mere

Små synger sammen Torsdag den 14. september kl

Små synger sammen Torsdag den 14. september kl Ringsted Bibliotek Små synger sammen Torsdag den 14. september kl. 10-11 Vi fejrer traditionen tro den årlige sangdag, hvor de mindste børn inviteres til fællessang. Børnebiblioteket og Musik- og Kulturskolen

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

SOLVENNERNE I ZOOLOGISK HAVE

SOLVENNERNE I ZOOLOGISK HAVE SOLVENNERNE I ZOOLOGISK HAVE Dette opgavehæfte tilhører: SOLVENNERNE I ZOOLOGISK HAVE Tegn dig selv: 2 3 Solvennerne har sommerferie og nyder, at de har fået lov til at spise pålægschokolademadder i sofaen,

Læs mere

Lanternefest Lys i mørket

Lanternefest Lys i mørket Lanternefest Lys i mørket Efterårets tiltagende mørke får os til at ønske at tænde lys. Børnene synger: Lanterne, lanterne, sol og måne og stjerne. Skinne højt mit lys, skinne højt mit lys, skinne højt

Læs mere

Børnemiljø Vurdering 2018 HUSUM FRITIDSINSTITUTION

Børnemiljø Vurdering 2018 HUSUM FRITIDSINSTITUTION Børnemiljø Vurdering 218 HUSUM FRITIDSINSTITUTION Børnemiljø Vurdering 218 4 4 Er du en dreng eller en pige? 41 3 3 2 1 Dreng Pige Børnemiljø Vurdering 218 7 Hvor gammel er du? 66 6 4 3 2 13 16 2 1 2 år

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

2. DECEMBER EN SKITUR

2. DECEMBER EN SKITUR 2. DECEMBER EN SKITUR Når vi er på besøg hos min mormor, går jeg tit og roder lidt rundt i ting, som jeg nok ikke må rode i. Det gjorde jeg osse, da vi besøgte hende her til jul. Ude i baggangen er der

Læs mere

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten.

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten. Side 1 Jack og lygten historien om græskarlygten Side 2 Personer: Jack Fanden Side 3 Jack og lygten historien om græskarlygten 1 En tom pung 4 2 Fanden 6 3 En mønt 8 4 Et år mere 10 5 Fanden kommer igen

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Hendes opgave er at bevogte den gyldne skål. Da hun mistede den, blev hun forvist til jorden.

Læs mere

Merethe Haue. Lille Trold. kahrius.dk

Merethe Haue. Lille Trold. kahrius.dk Merethe Haue Lille Trold kahrius.dk 1 Lille Trold 1. udgave, 1. oplag Copyright 2012 Merethe Haue Udgivet af kahrius.dk Forlagsaktieselskab Historien om Lille Trold Der var engang en lille trold, som boede

Læs mere

Men myren må man ikke tisse på, og derfor råber jeg: La vær og stå og tis på myren, men gå hjem igen med jeres tissemyretissemænd!

Men myren må man ikke tisse på, og derfor råber jeg: La vær og stå og tis på myren, men gå hjem igen med jeres tissemyretissemænd! God morgen, sol God morgen, sol! God morgen, morgensol, som skinner ned på bellis og viol og ned på Jens og Karl, de frække fyre, der står og tisser på en tissemyre. Men myren må man ikke tisse på, og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Opgaveskyen.dk. Alex og Rosa. i regnskoven. Navn: Klasse:

Opgaveskyen.dk. Alex og Rosa. i regnskoven. Navn: Klasse: Alex og Rosa i regnskoven Navn: Klasse: 1. Regnskoven Alex og Rosa fandt, ved hjælp af et gammelt skattekort på en Nintendo, en stor blå diamant. Efter mange farer, fik de den endelig med ud af det gamle

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik & Ulvetimen i kirken. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside

Læs mere

Lille Frø af Jakob Martin Strid

Lille Frø af Jakob Martin Strid Lille Frø af Jakob Martin Strid 74 dansk.gyldendal.dk 3-4. Onkel Pedro af Morten Ramsland. Illustrationer af Jan Solheim. Print og fotokopier af indhold er belagt med Copydan-vederlag. En smuk sommernat

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Goddagsang. Tekst og musik: Dorte Salling-Poulsen

Goddagsang. Tekst og musik: Dorte Salling-Poulsen Goddagsang Tekst og musik: Dorte Salling-Poulsen Tekst 1: Goddag, goddag, goddag og velkommen Goddag og velkommen til musik. Vi skal synge, vi skal spille, vi skal danse. Kom vær med, vi er ikke til at

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

På Vær-lø-se-gård sker der mær-ke-li-ge ting. Det spø-ger. Der er gen-færd.

På Vær-lø-se-gård sker der mær-ke-li-ge ting. Det spø-ger. Der er gen-færd. 1 På Vær-lø-se-gård sker der mær-ke-li-ge ting. Det spø-ger. Der er gen-færd. På går-den bor Al-ma, Ha-rald og Eb-ba. Al-ma tror ik-ke på gen-færd, men det gør Ha-rald og Eb-ba. Så en dag sker der no-get,

Læs mere

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede.

En anden slags brød. Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En anden slags brød Så endelig er bølgerne faldet til ro dernede. En lille fåremavet sky hænger højt oppe over søen. Hænger helt stille, som om den er kommet i tvivl om, hvor den egentlig er på vej hen.

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

Eva Egeskjold Krigstid

Eva Egeskjold Krigstid Eva Egeskjold Krigstid Illustreret af Iona Brinch Andersen & Vig I Brødre af Blodet 2 Krigstid Eva Egeskjold og Forlaget Andersen & Vig 1. udgave, 1. oplag 2016 Brødre af Blodet 2 Illustration og omslag:

Læs mere