Søsikkerhed for ervervfiskere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Søsikkerhed for ervervfiskere"

Transkript

1 KURSUSPLAN 2018

2 Søsikkerhed for ervervfiskere AMU Varighed: 15 dage Kurset afholdes i Thyborøn Pris: ,50 kr. På kurset Søsikkerhed for erhvervsfiskere vil du gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning opnå færdigheder i arbejds- og søsikkerhed samt redningsmidlers og sikkerhedsudstyrets anvendelse og vedligeholdelse herunder: Redningsdragter Redningsveste Redningsflåder Mand-over-bord båd. Du vil blive trænet i at kunne handle konstruktivt i forbindelse med ulykker, evakuerings- og redningssituationer. Du får kendskab til ergonomi, hypotermi, arbejdsmiljø og arbejdssikkerhed under sejlads og fiskeri og om, hvordan redningstjenesten og helikoptertjenesten opererer, og ikke mindst, hvordan du får fat i hjælpen, når der er brug for den. Du vil lære at yde førstehjælp og opnå kompetencer til at anvende medicinkiste C og deltage aktivt i brandbekæmpelse. Adgangskrav: Gyldig sundhedsbog - skal medbringes ved kursusstart. Søsikkerhed for befarne erhvervsfiskere AMU Varighed: 5 dage /lokalt Pris: 9.884,50 kr. På kurset for befarende fiskere vil du gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning opnå færdigheder i arbejds- og søsikkerhed samt redningsmidlers og sikkerhedsudstyrets anvendelse og vedligeholdelse, herunder: Redningsdragter Redningsveste Redningsflåder Mand-over-bord båd. Du vil blive trænet i at kunne handle konstruktivt i forbindelse med ulykker, evakuerings- og redningssituationer. Du vil endvidere blive undervist i brandslukningsudstyr og brandbekæmpelse i praksis samt opnå kendskab til hypotermi, arbejdsmiljø, alarmeringsmetoder og nødsignaler og om hvordan redningstjenesten og helikoptertjenesten opererer. Adgangskrav: Gyldig sundhedsbog - skal medbringes ved kursusstart.

3 Søsikkerhed for bådførere ved lodsvæsenet AMU Varighed: 3 dage /lokalt Pris: 6.022,70 kr. Kurset henvender sig til personer, der er ansat, eller ønsker ansættelse, som bådfører ved lodsvæsenet. Deltageren får, gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning færdigheder i og viden om; søsikkerhed, redningsmidlers anvendelse og vedligeholdelse, bjærgning af mand over bord, søredningstjenestens organisering, helikopterredning, kuldepåvirkning og efterfølgende behandling, genoplivning, brandbekæmpelse og radiokommunikation. ROC-certifikat AMU Varighed: 5 dage (inkl. eksamen) Pris: 7.210,00 kr På kurset, ROC Certifikat vil du gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning opnå færdigheder og detaljeret kendskab til følgende: VHF og radiotelefonianlæg inkl. DSC Bærbar VHF NAVTEX anlæg Nødradiopejlesender (EPIRB) Radartransponder (SART) Du opnår detaljeret kendskab til GMDSS systemets opbygning og de reglementer og procedurer, der vedrører nød-, ild- og sikkerhedsmeldinger samt radiosamtaler, specielt dem der vedrører sikkerheden for menneskeliv. Kurset afsluttes med mundtlig/praktisk eksamen til ROC certifikat. Adgangskrav: Der forudsættes et grundlæggende kendskab til mundtligt engelsk.

4 Radiokommunikation i havområde A2/LRC AMU Varighed: 10 dage (incl. eksamen) Pris: ,00 kr. På kurset, LRC certifikat vil du gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning opnå færdigheder og detaljeret kendskab til at indstille og anvende radio- og satellitkommunikationsudstyr, hvortil der kræves Long Range Certificate (LRC) med påtegnelse om gyldighed. Du får under hensyn til de gældende regler og instruktioner kendskab til radio- og kommunikationsudstyr som er: MF HF VHF- incl. DSC NAVTEX EPIRB s SART Satellitkommunikationsanlægget Inmarsat C Ud fra et godt kendskab til alle disse forskellige anlæg, kan du således udføre nød- ild- og sikkerhedsmeldinger og radiosamtaler. Kurset og den afsluttende eksamen, erhverver du et LRC-certifikat, som dækker det man kalder Havområde A. Du kan bestå en tillægsprøve og få satelitpåtegning, så du også kan anvende Inmarsat C. Duelighedsprøve i sejlads for fiskere AMU Varighed: 15 dage (incl. eksamen) /lokalt Pris: ,75 kr. I henhold til STCW konvention II/3 Få en grundlæggende viden om navigation til søs, så du kan planlægge sejladser. På kurset, Duelighedsprøve i sejlads for fiskere får du et grundlæggende kendskab til navigation, herunder brug af søkort og magnetkompas i forbindelse med sejladsplanlægning og kursberegninger under hensyntagen til påvirkning af vind og strøm, stedsbestemmelse samt sejlads efter fyr og afmærkninger. Du opnår kendskab til anvendelse af og fortrolighed med søvejsregler herunder vigeregler og lanterneføring. Kurset omhandler endvidere emner som brug af elektronisk navigationsudstyr, ansvar og vagthold på skibe, beskyttelse af havmiljøet, søsikkerhed, skibes stabilitet, forebyggelse af brand og betjening af brandbekæmpelsesmidler samt motorbetjening. Kurset afsluttes med duelighedsprøve i sejlads. Adgangskrav: Du skal have 12 mdr. Sejltid i fiskeskibe over 9 m. samt gyldig sundhedsbog uden begrænsninger.

5 Førere af fiskeskibe mindre end 9 meter AMU Varighed: 5 dage Pris: 3.712,25 kr. Opnå færdigheder til at kunne føre et fiskeskib på mindre end 9 m. På kurset vil du, gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning, opnå færdigheder og detaljeret kendskab til sejlads. Du kan efterfølgende sejle som fører af et fiskeskib på under 9 m., herunder navigere og manøvrere under hensyn til bl.a. de internationale søvejsregler, jf. gældende myndighedskrav. På kurset undervises der i nationale/internationale søvejsregler og reglerne om vagthold i skibe, at navigere fra et punkt til et andet (herunder påvirkning af vind og strøm), anvendelse af søkort samt skibes stabilitet. Adgangskrav: Gyldig sundhedsbog - Duelighedsprøve i motorpasning AMU Varighed: 10 dage /lokalt Pris: ,00 kr. Viden og erfaring i hvordan en motor er opbygget, skal passes og vedligeholdes. På kurset, Duelighedsprøve i motorpasning, vil du, gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning, opnå færdigheder og detaljeret kendskab til, hvordan motoren i et fiskefartøj er opbygget samt hvordan du passer og vedligeholder den. Du vil også få kendskab til vedligeholdelse og mindre reparationer af de forskellige hydrauliske og elektriske systemer på en fiskekutter. Endelig vil du lære at udarbejde og følge vedligeholdelsesskemaer for daglige eftersyn. Der vil være teoretisk undervisning og du vil komme til at arbejde både i vores værksted på skolen og på skolens skib. Kurset afsluttes med afholdelse af prøve til duelighedsbevis i motorpasning.

6 26 kursus AMU Varighed: 1 dag Pris: 813,50 kr. Få kompetencer til at varetage opgaver inden for arbejdsmiljø og sikkerhed. På kurset, 26 kursus vil du, gennem teoretisk undervisning, opnå færdigheder og detaljeret kendskab til arbejdsmiljø og sikkerhed ved: Svejsning og termisk skæring Luftforurening Sundhedsrisici Foranstaltninger til for ureningsbekæmpelse Optisk stråling Personlige værnemidler Elsikkerhed Særlige arbejdspladsforanstaltninger. Vedligeholdelse af fiskeredskaber AMU Varighed: 10 dage Pris: 7.194,50 Kr. Opnå grundlæggende færdigheder i bødning af net, masker m.m. På kurset, Vedligeholdelse af fiskeredskaber, vil du, gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning, opnå grundlæggende færdigheder i bødning af forskellige nettyper og maskestørrelser, herunder brug af forskellige knob, knuder og stik. Du vil også kunne opnå grundlæggende færdigheder i at udføre forskellige former for reparationsarbejde på redskaberne, herunder færdigheder i splejsning af forskelligt tovværk, taifun og wirer. Du får kendskab til de forskellige fiskeredskabers opbygning og benævnelser samt til de forskellige materialetypers opbygning, egenskaber, styrke og anvendelse i forbindelse med vedligeholdelse af fiskeredskaberne. Yderligere får du viden om lovgivningen vedr. måling af maskestørrelser i redskaberne.

7 Materialevalg, opbygning, simuli og test af trawl AMU Varighed: 5 dage Pris: 4.289,00 kr. På kurset, Opbygning af trawl får du et grundlæggende kendskab til opbygningen af trawl, herunder: Materialevalg, opbygning og konstruktion af trawl Test og simulering af trawlkonstruktioner i IT-programmer Fremstilling og udskrivning af egne trawlkonstruktioner til brug ved fremstilling af trawlmodeller Fremstilling af trawl model ud fra egne trawlkonst. i IT AMU Varighed: 5 dage Pris: 3.712,25 kr. På kurset får du et grundlæggende kendskab til fremstilling af trawl ud fra egne IT-konstruktioner, herunder: Fremstilling af trawlmodel ud fra egne nedskalerede trawlkonstruktioner i IT-programmer Nedskalering af trawlkonstruktioner til passende størrelse for model Opmåle og opspænde tælle Påføre førermaskiner Udskærer og isætte garn Adgangskrav: Gennemført kursus i opbygning af trawl

8 Sygdomsbehandler Kiste B AMU (ude)/amu (Thyborøn) Varighed: 5 dage Kurset afvikles lokalt/thyborøn Pris: 4.865,50 kr./ 3.712,25 kr. Faglig og praktisk viden om sygdomsbehandling med medicinkiste B Nærfart op til 150 sømil fra EU kyster (dog op til 175 sømil, hvor der er helikopterdækning). På kurset opnår du, gennem teori og praktiske øvelser færdigheder i sygdomsbehandling, så du om bord selvstændigt kan agere med førstehjælp og være den ansvarlige sygdomsbehandler ved behandling af syge og tilskadekomne samt ved ulykker på skibe udrustet med medicinkiste B. Du får endvidere kendskab til brug af og kommunikation med Radio Medical. Adgangskrav: Du skal være optaget på uddannelsen til kystskipper, fiskeskipper af 3. grad eller på Erhvervsfiskeriets grunduddannelse. Har du et gyldigt duelighedsbevis i sejlads (erhverv), sønæringsbevis som bedstemand i fiskeskiber eller 24 måneders erhvervserfaring som fisker, kan du også blive optaget på kurset Sygdomsbehandler medicinkiste B. Sygdomsbehandler Kiste C AMU (ude)/amu 40315(Thyborøn) Varighed: 2 dage Kurset afvikles lokalt/thyborøn Pris: 2.084,20 kr./ 1.622,90 kr. Faglig og praktisk viden om sygdomsbehandling med medicinkiste C Op til 25 sømil fra kysten. På kurset opnår du, gennem teori og praktiske øvelser, færdigheder, så du om bord selvstændigt kan agere med førstehjælp samt være den ansvarlige sygdomsbehandler ved behandling af syge og tilskadekomne samt ved ulykker på skibe udrustet med medicinkiste C. Du får endvidere kendskab til brug af og kommunikation med Radio Medical. Adgangskrav: Du skal være optaget på uddannelsen Erhvervsfiskeriets Søsikkerhedskursus eller være registreret erhvervsfisker.

9 Sygdomsbehandler Kiste B, opfølgning AMU (ude)/amu (Thyborøn) Varighed: 3 dage Kurset afvikles lokalt/thyborøn Pris: 3.011,30 kr./ 2.319,35 kr. Opfølgning på din faglige og praktiske viden om sygdomsbehandling med medicinkiste B På kurset får du opdateret din viden og færdigheder mht. førstehjælps- og behandlingsprocedurer. Du får også ny viden, så dine kvalifikationer som sygdomsbehandler på skibe udrustet med medicinkiste B kan opretholdes. Du vil blive bekendt med den seneste udgave af lovgrundlaget for sygdomsbehandling til søs. Adgangskrav: Du skal have gennemført uddannelsen Sygdomsbehandler medicinkiste B. Sygdomsbehandler Kiste C, opfølgning AMU (ude)/amu (Thyborøn) Varighed: 1 dag Kurset afvikles lokalt/thyborøn Pris: 1.157,10 kr./ 926,45 kr. Opfølgning på din faglige og praktiske viden om sygdomsbehandling med medicinkiste C På kurset får du opdateret din viden og færdigheder med hensyn til førstehjælps- og behandlingsprocedurer. Du får også tilført ny viden, så dine kvalifikationer som sygdomsbehandler på skibe udrustet med medicinkiste C kan opretholdes. Du vil blive bekendt med den seneste udgave af lovgrundlaget for sygdomsbehandling til søs. Adgangskrav: Du skal have gennemført uddannelsen til sygdomsbehandler medicinkiste C og være i besiddelse af gyldigt sønæringsbevis.

10 Gældende lovgivning inden for fiskeriområdet AMU Varighed: 10 dage Pris: 7.194,50 kr. Gennem teoretisk og praktisk undervisning opnår deltageren indsigt i fiskerisektorens elementer og fiskerilovgivningen, samt får indsigt i andre landes fiskeripolitik, således at deltageren opnår fortrolighed med praktisk fiskeri og en viden om sammenhængen mellem havets ressourcer og den menneskelige indsats. Efter endt uddannelse har deltageren fået kendskab til fiskerilovgivningen med hensyn til mindste mål, fredningsbestemmelser, ordensregler, fangstbehandling, kvalitetskontrol og opbevaring af fisk om bord. Deltageren har kendskab til forskellige fiskemetoder, herunder trawl, snurrevod, not, garn, krogredskaber, bomtrawl, bundgarn og ruser, samt kan vælge egnede fiskeredskaber til fangst af forskellige fiskearter. Deltageren kan behandle fangsten korrekt om bord, herunder rensning, skylning og isning af fisken, samt har fået kendskab til holdbarhed og bakterieudvikling. Endvidere har deltageren fået kendskab til havbiologi, herunder havets primærproduktion, økosystem, produktionsforhold, havstrømme, ernæringssalte, forurening og forureningskilder, samt har fået kendskab til biologisk rådgivning og fiskeregulering. Kabystjeneste for besætning på skib AMU Varighed: 5 dage Kurset afholdes i Thyborøn Pris: 3.281,25 kr. Lær at varetag kabys- og provianteringstjenesten på selvstændig, sikkerhedsmæssig og hygiejnisk måde. På kurset vil du gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning, opnå færdigheder og kendskab til at varetage kabys- og provianteringstjenesten på selvstændig, sikkerhedsmæssigt og hygiejnisk måde. Endvidere lærer du at anvende de overordnede principper om egenkontrol ved proviantering, produktion, opbevaring og servering af mad ombord på et skib. Endelig får endvidere kendskab til kostens sundhedsmæssige betydning og sammensætning, grundlæggende tilberedningsmetoder samt borddækning og servering.

11 First Aid IV KURSUS - Varighed: 1 dag Kurset afholdes i Thyborøn Pris: Efter aftale Deltageren får gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning erhvervet færdigheder i, og viden om grundlæggende førstehjælp. På kurset får deltageren træning i at give effektiv og sikker førstehjælp herunder også træning i brugen af hjertestarter. Deltageren opnår færdigheder så han kan vurderer behovet for hjælp til skadede personer og også truslen mod egen sikkerhed. Deltageren opnår forståelse for kroppens opbygning og funktioner Deltageren opnår forståelse for tiltag, som iværksættes umiddelbart i nødsituationer, såsom; basal genoplivning, førstehjælpens fire hovedpunkter, livreddende førstehjælp til bevidstløse, kunstig åndedræt og hjertemassage, forebyggelse af chok, introduktion til hjertestarteren. Kurset er gyldigt i 2 år og skal herefter fornyes. Søsikkerhed STCW efter IMO konvetionens regelsæt IV KURSUS - Varighed: 3 dage Kurset afholdes i Thyborøn/lokalt Pris: Efter aftale I henhold til STCW konventione A-VI 1-4/3/1 Deltageren får, gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning, erhvervet færdigheder i, og viden om, søsikkerhed i overensstemmelse med STCW konventionen. Efter endt uddannelse opfylder deltageren kvalifikationskravene i overensstemmelse med STCW-kodens tabel A-VI/1-1, A-VI/1-3 og A-VI/1-4. Deltageren får kendskab til teoretiske og praktiske færdigheder, som er nødvendige for at overleve til søs i tilfælde af, at skibet må forlades (A-VI/1-1). Deltageren erhverver teoretiske og praktiske færdigheder, således vedkommende kan handle hensigtsmæssigt og forsvarligt ved opdagelse af ulykke eller medicinsk nødsituation (A-VI/1-3). Deltageren opnår kendskab til personlig sikkerhed og omsorg for menneskeliv og miljø (A-VI/1-4). Adgangskrav: gyldig sundhedsbog.

12 Søsikkerhed STCW efter IMO konvetionens regelsæt IV KURSUS - Varighed: 1 dag Kurset afholdes i Thyborøn/lokalt Pris: Efter aftale I henhold til STCW konventione A-VI 1-1 Deltageren får gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning, erhvervet færdighederi, og viden om, søsikkerhed og opfylder kravene om grundlæggende sikkerhedsmæssig oplæring som beskrevet i STCW-konventionens A-kode, afsnit VI/1, paragraf 2, A-VI/1-1. Deltageren bliver trænet i at handle hensigtsmæssigt i forskellige former for redningsudstyr, der normalt findes på skibe. Der bliver også undervist i redningsmidlernes udrustning og placeringen af personlige rusmidler. Uddannelsen skal bl.a. give deltagerne teoretiske og praktiske færdigheder, som er nødvendige for at overleve til søs i tilfælde af, at skibet må forlades (A-VI/1-1). Adgangskrav: gyldig sundhedsbog. Søsikkerhed STCWefter IMO konvetionens regelsæt IV KURSUS - Varighed: 4 timer Kurset afholdes i Thyborøn/lokalt Pris: Efter aftale henhold til STCW konventione A-VI 1-1 Deltageren får gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning, erhvervet færdighederi, og viden om, søsikkerhed og opfylder kravene om grundlæggende sikkerhedsmæssig oplæring som beskrevet i STCW-konventionens A-kode, STCW A-VI/1-1. Opdatering af STCW søsikkerhedskursus indeholder b.la.: Repetition af iførelse af redningsdragt og redningsvest Øvelse i vandet med redningsdragt og med redningsvest Evakueringsøvelse med redningsflåde, herunder kapning af udløserline, udsætning af drivanker og anvendelse af flådens indhold. Betjening af nødradioudstyr og pyroteknik. Deltagerforudsætninger: Søfarende med gyldig STCW A-VI/1-1 Adgangskrav: gyldig sundhedsbog.

13 Bådruller & brandruller IV KURSUS - Varighed: 2 dage Kurset afholdes i Thyborøn Pris: Efter aftale I henhold til STCW konventione A-V/2, 3 Deltageren får gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning erhvervet færdigheder i, og viden om at kunne forestå tilrettelæggelse, afvikling og evaluering af båd- og brandøvelser, på en hensigtsmæssig måde. Deltageren opnår gennem kurset indegående kendskab til lovrundlaget for afholdelse af øvelser ombord og introduktion af ny påmønstrede personer. Deltageren får efter endt kursus forståelse af menneskelig adfærd og almindelige reaktioner hos passager og personel i nødsituationer, herunder bl.a. adskilelse af familier og panikmønstre. Adgangskrav: gyldig sundhedsbog. H2S i skibe samt confined space IV KURSUS - Varighed: 1 dag Kurset afholdes i Thyborøn Pris: Efter aftale Deltageren får gennem praktiske øvelser og teoretisk viden, erhvervet færdigheder i, og viden om de særlige farer og egenskaber ved H2S og de farer der optræder ved arbejde i confined spaces - samt er i stand til at iværksætte de nødvendige nødforanstaltninger der er nødvendige i forbindelse med en H2S hændelse eller hændelser i forbindelse med confined spaces. Kurset henvender sig til personer der arbejder med og laster industrifisk, samt personer, der via deres arbejde, kan blive udsat for lignende risici fi forbindelse med confined spaces

14 Krisestyring og menneskelige adfærd IV KURSUS - Varighed: 2 dage Kurset afholdes i Thyborøn Pris: Efter aftale I henhold til STCW konventionen A-V/2, 3 Deltageren får gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning erhvervet færdigheder i, og viden om vigtigheden af krisestyring og menneskelig adfærd i krisesituationer. Deltageren opnår efter endt kursus færdigheder i at kunne lede nødsituationer på passagerskibe. Gennem forløbet får deltageren indsigt i menneskers adfærd under nødsituationer samt kunne udøve psysisk førstehjælp. Brandforanstaltninger v. gnistproducerende værktøj AMU Varighed: 1 dag Kurset afholdes i Thyborøn Pris: 1.055,70 kr. Deltageren kan efter endt kursus udføre varmt arbejde med gnistproducerende værktøj brandteknisk korrekt samt vurdere de mulige farer og de sikkerhedsforanstaltninger, der skal tages ved udførelse af varmt arbejde. Deltageren kan vurdere de mulige farer og de sikkerhedsforanstaltninger, der skal tages ved udførelse af varmt arbejde, som omfatter udførelse af bygningsopgaver med maskiner og værktøj, som afgiver gnister eller varme, som kan foranledige brand på arbejdsstedet. Deltageren kan udføre varmt arbejde med gnistproducerende værktøj som skærebrændere, vinkelsliber, loddeværktøj, eller varmluftpistol, brandteknisk korrekt. Deltageren kan udføre nødvendige brandtekniske forholdsregler inden arbejdet påbegyndes, foretage indretning af arbejdspladsen og træffe forholdsregler under arbejdet som tilgodeser brandsikkerheden, samt kan udføre de brandtekniske regler som gælder ved arbejdes afslutning.deltagerne kan foretage brandslukning på arbejdspladsen.

15 Brandbekæmpelse i skibe IV KURSUS - Varighed: 3 dage Pris: Efter aftale I henhold til STCW konventione A-VI/1-2 Med brandbekæmpelseskurset opnår du kompetencer til at kunne varetage brand- og redningsindsatsen ombord på skibe. På kurset vil du, gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning, opnå færdigheder og detaljeret kendskab til brug af røgdykkerapparater, åndedrætslære, tilvænningslære samt indsatsøvelser. Du vil gennemgå teoretisk undervisning og især praktiske øvelser få kendskab til ovenstående. Kurset er gældende i 5 år. Adgangskrav: gyldig sundhedsbog. Genopfriskning brandbekæmpelse i skibe IV KURSUS - Varighed: 1 dag I henhold til STCW konventione A-VI/1-2 Med genopfriskningskurset af brandbekæmpelse i skibe opnår du kompetencer til at kunne bibeholde ovenstående kursus. På kurset vil du, gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning repitere brug af røgdykkerapparater, åndedrætslære, tilvænningslære samt indsatsøvelser. Du vil gennemgå teoretisk undervisning og især praktiske øvelser få kendskab til ovenstående. Kurset er gældende i 5 år Adgangskrav: gyldig sundhedsbog.

16 Hydraulik IV KURSUS - Varighed: 5 dage Pris: Efter aftale Med hydraulikkurset får du kompetencer til at kunne vedligeholde og nødreparere hydraulik på fiskekuttere. På kurset vil du, gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning, opnå færdigheder og detaljeret kendskab til at vedligeholde og nødreparere hydraulik på fiskeskibe. Du vil gennemgå teoretisk undervisning og især praktiske øvelser for at få kendskab til de forskellige hydrauliske komponenters virkemåde og funktioner samt eventuelle begrænsninger. Reparationssvejsning IV KURSUS - Varighed: 5 dage Pris: Pris efter aftale Lær grundlæggende svejsning, så du kan skære, svejse og slibe forsvarligt. På kurset, Reparationssvejsning vil du, gennem praktiske øvelser og teoretisk undervisning, opnå færdigheder og detaljeret kendskab til at svejse, skære og slibe på en sikker og forsvarlig måde i forbindelse med almindelig forekommende reparation og vedligeholdelse om bord på et fiskefartøj. Du får indblik i benævnelser og brug af det almindeligste håndværktøj samt i grunddisciplinerne ved arbejde med stål, så mindre svejsearbejde kan udføres fagligt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Du får kendskab til særlige arbejdspladsforanstaltninger om bord i et fiskefartøj ved ar-bejde med svejsning og skæring i stål. Personlige værnemidler samt vedligehold og sikker drift af værktøj. Adgangskrav: Der er ingen adgangskrav, men vi foretager en visitering for at klarlægge, hvilke kvalifikationer du har, set i forhold til det kursus du ønsker.

17

18

19

20 Vore kurser og efteruddannelser spænder vidt - lige fra uddannelse af uøvede søfolk til efteruddannelse og opkvalificering af erfarne søfolk samt uddannelse i henhold til STCW regulationer. Kontakt skolen så hjælper vi med at planlægge og tilpasse kurser og efteruddannelser, så det passer til netop dit behov. Fiskeriskolen Thyborøn Ærøvej Thyborøn Telefon fiskeri@eucnordvest.dk -Fiskeriskolen

Kurser og efteruddannelse for fiskere

Kurser og efteruddannelse for fiskere Kurser og efteruddannelse for fiskere Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhed for erhvervsfiskere AMU 44381 - Varighed: 15 dage På kurset Søsikkerhed for erhvervsfiskere

Læs mere

Kurser og efteruddannelse for fiskere

Kurser og efteruddannelse for fiskere Kurser og efteruddannelse for fiskere Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhed for erhvervsfiskere AMU 44381 - Varighed: 15 dage Deltagerpris: 1.650 DKK - AMU: 26.935,5

Læs mere

Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv KURSUSPLAN 2017 Støttet af Fødevareministeriet og EU Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæiske Fiskerifond Danmark og EU investerer i bæredygtigt fiskeri. Kompetencecenter for uddannelser

Læs mere

KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE

KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE KURSER 2018 STCW INCLUDING 2010 MANILA AMENDMENTS STCW CONVENTION AND STCW CODE SØSIKKERHED STCW - efter IMO konventionens regelsæt IV KURSUS - Varighed: 3 dage Kurset afholdes i Thyborøn eller lokalt

Læs mere

Offshore/ Erhvervsfartøjer

Offshore/ Erhvervsfartøjer Offshore/ Erhvervsfartøjer Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt På kurset vil du, gennem

Læs mere

STCW kurser. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

STCW kurser. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv STCW kurser Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt Formålet med dette 1 dags kursus er

Læs mere

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv Færgefart Kurser for ansatte inden for færgefart Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus grundlæggende STCW regulation A/VI/1-1, A-VI/1-3 og A-VI/1-4 Varighed:

Læs mere

STCW kurser. Offshore. Færgefart. Erhvervsfartøjer. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

STCW kurser. Offshore. Færgefart. Erhvervsfartøjer. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv STCW kurser Offshore Erhvervsfartøjer Færgefart Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus STCW regulation A-V1/1-1 Varighed: 1 dag Kurset kan afvikles lokalt

Læs mere

KOMPETENCECENTER FISKERISKOLEN

KOMPETENCECENTER FISKERISKOLEN KURSER KOMPETENCECENTER FISKERISKOLEN Kompetencecenterets opgave er at uddanne og udvikle kompetente medarbejdere til fiskerierhvervet og de øvrige blå erhverv. Vi tilbyder alle former for uddannelser

Læs mere

Fıskeren. Årsmøde i Fiskernes Landsklub Fiskeriskolen - nyt logo, nye tider DanFish fiskerimesse i Aalborg Uddannelse for fiskere

Fıskeren. Årsmøde i Fiskernes Landsklub Fiskeriskolen - nyt logo, nye tider DanFish fiskerimesse i Aalborg Uddannelse for fiskere Fıskeren Medlemsblad for Fiskernes Landsklub 19. årgang nr. 2 november 2009 Årsmøde i Fiskernes Landsklub Fiskeriskolen - nyt logo, nye tider DanFish fiskerimesse i Aalborg Uddannelse for fiskere L E D

Læs mere

Uddannelse og beskæftigelse

Uddannelse og beskæftigelse Kapitel 3 side 25 Uddannelse og beskæftigelse Siden 1996 har det været en betingelse, at man både opfylder et alderskrav og et uddannelseskrav for at blive fisker. Alderskravet er 16 år. Når man er fyldt

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsfiskeriets grundkursus

Bekendtgørelse om erhvervsfiskeriets grundkursus BEK nr 963 af 26/08/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser,

Læs mere

BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015

BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015 BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2014024172 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsfiskeriets grundkursus

Bekendtgørelse om erhvervsfiskeriets grundkursus Bekendtgørelse om erhvervsfiskeriets grundkursus I medfør af 12, 13, stk. 1, 15 og 24 i lov om maritime uddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 466 af 8. maj 2013, som ændret ved 4 i lov nr. 898 af 4. juli

Læs mere

VEJLEDNING OM KRAV TIL BESÆTNINGEN PÅ FISKESKIBE

VEJLEDNING OM KRAV TIL BESÆTNINGEN PÅ FISKESKIBE På alle fiskeskibe uanset længde gælder følgende: VEJLEDNING OM KRAV TIL BESÆTNINGEN PÅ FISKESKIBE Ingen må udføre arbejde om bord i et fiskeskib, uanset skibets længde, uden at have gyldigt sundhedsbevis

Læs mere

TEMA NY SKOLE OG NYT SKIB ROS TIL FISKERIETS ARBEJDSMILJØRÅD LÆREBOG I GMDSS LÆS OM UDDANNELSE OG REKRUTTERING I FISKERISEKTOREN UGE 43 2006

TEMA NY SKOLE OG NYT SKIB ROS TIL FISKERIETS ARBEJDSMILJØRÅD LÆREBOG I GMDSS LÆS OM UDDANNELSE OG REKRUTTERING I FISKERISEKTOREN UGE 43 2006 UDDANNELSE OG REKRUTTERING I FISKERISEKTOREN UGE 43 2006 TEMA LÆS OM NY SKOLE OG NYT SKIB ROS TIL FISKERIETS ARBEJDSMILJØRÅD LÆREBOG I GMDSS Tekster: Marianne Raben Olrik Projektet er finansieret af Den

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 5 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 24. februar 2016 13:03 Denne sikkerhedsinstruks er gældende for bevaringsværdigt fiskefartøj Elisabeth K571 kaldesignal OU 8893.

Læs mere

Studieordning Erhvervsfiskeriets grunduddannelse. Fiskeriskolen Thyborøn

Studieordning Erhvervsfiskeriets grunduddannelse. Fiskeriskolen Thyborøn Studieordning Erhvervsfiskeriets grunduddannelse Fiskeriskolen Thyborøn November 2018 Indhold i studieordningen Indledning:... 3 Uddannelsens grundlag:... 3 Uddannelsens formål:... 3 Uddannelsens mål:...

Læs mere

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE Certifikat og Alle skibe Sundhedsbevis for søfarende STCW Reg. I/9, BEK 575 19.06.2008 Sønæringsbevis Anerkendelsesbevis Vagtholdsbevis (STCW II/4)

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS

UDDANNELSESPLAN FOR DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS UDDANNELSESPLAN FOR DUELIGHEDSPRØVE I SEJLADS Version 2 Dato: 1. oktober 2008 1. Formål Formålet med denne uddannelsesplan er at fastlægge Søfartsstyrelsens prøvekrav ved erhvervelse af Duelighedsbevis

Læs mere

KURSER I METALSVEJSNING

KURSER I METALSVEJSNING KURSER I METALSVEJSNING TAG DIT AMU KURSUS I SLAGELSE Metalsvejsning Svejsning er et stort og spændende arbejdsområde inden for metalindustrien, og efterspørgslen efter kvalificerede svejsere er stor.

Læs mere

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE og Alle skibe Sundhedsbevis for søfarende Sønæringsbevis Anerkendelsesbevis Vagtholdsbevis (STCW II/4) Instruktion af nymønstrede søfarende Familiarization training Grundlæggende søsikkerhed (Basic safety

Læs mere

KURSER I METALSVEJSNING

KURSER I METALSVEJSNING KURSER I METALSVEJSNING INDEN KURSETS START Der vil blive foretaget en individuel visitation, så indplaceringen i et forløb bliver så korrekt som muligt. EFTER ENDT KURSUSFORLØB Efter kursusforløbet, kan

Læs mere

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse Skagen Skipperskole maritim viden Maritim Uddannelse Velkommen til Skagen Skipperskole På Skagen Skipperskole uddanner vi, som de eneste i landet, både navigatører til fiskeri- samt handelsflåden. I dette

Læs mere

Bekendtgørelse om radioprøver og certifikater i GMDSS

Bekendtgørelse om radioprøver og certifikater i GMDSS BEK nr 939 af 29/08/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 201107851 Senere ændringer til

Læs mere

Bekendtgørelse om vilkår for betjening af radioanlæg i maritime radiotjenester på Færøerne (udstedelse og regelfastsættelse for certifikater)

Bekendtgørelse om vilkår for betjening af radioanlæg i maritime radiotjenester på Færøerne (udstedelse og regelfastsættelse for certifikater) Nr. 1080 7. december 2000 Bekendtgørelse om vilkår for betjening af radioanlæg i maritime radiotjenester på Færøerne (udstedelse og regelfastsættelse for certifikater) I medfør af 3 i lov nr. 210 af 6.

Læs mere

PRØVEKRAV FOR NAVIGATØRER

PRØVEKRAV FOR NAVIGATØRER FOR NAVIGATØRER BEVIS 1.1 Du skal til prøven kunne demonstrere: Skibsfører Styrmand 1. grad Styrmand 2. grad Sætteskipper Styrmand af 3. grad Fiskeskipper af 1. grad Styrmand af 1. grad i fiskeskibe Kystskipper

Læs mere

SVEJSNING METALINDUSTRI

SVEJSNING METALINDUSTRI SVEJSNING METALINDUSTRI Svejseuddannelser AMU-Vest - en del af EnergiMetropol Esbjerg Spangsbjerg Møllevej 304-306 6705 Esbjerg Ø Telefon 79 14 03 22 inst@amu-vest.dk www.amu-vest.dk Når kurser er bedst

Læs mere

Bekendtgørelse om kurser og beviser til sygdomsbehandlere i skibe (de maritime sygdomsbehandlerkurser) 1)

Bekendtgørelse om kurser og beviser til sygdomsbehandlere i skibe (de maritime sygdomsbehandlerkurser) 1) BEK nr 1116 af 10/10/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 12. januar 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2013026562 Senere ændringer

Læs mere

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE

VEJLEDENDE KRAV TIL BESÆTNINGEN I LAST- OG PASSAGERSKIBE Skibsfører Seniorofficerer (overstyrmand) Seniorofficerer (maskinchef og 1. maskinmester) Juniorofficerer (styrmænd) Juniorofficerer (maskinmestre) matroser) motormænd) og matroser) og motormænd) Hovmester,

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser 1) I medfør af 18, 19, 20, 25b og 27 i lov om skibes besætning, jf. lovbekendtgørelse nr. 168 af 27. februar 2012, som

Læs mere

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse Skagen Skipperskole maritim viden Maritim Uddannelse Velkommen til Skagen Skipperskole På Skagen Skipperskole uddanner vi, som de eneste i landet, både navigatører til fiskeri- samt handelsflåden. I dette

Læs mere

3. december Nr

3. december Nr 3. december 2012. 29 Nr. 1134. Bilag 5 Prøvekrav for opnåelse af GOC-, ROC-, LRC-, SRC- og BEG-certifikater til betjening af radioanlæg til brug ved frekvensanvendelse i maritime radiotjenester, jf. 7,

Læs mere

Prøvekrav for navigatører

Prøvekrav for navigatører Prøvekrav for navigatører Kvalifikationer Bevis Prøvekrav Prøveform 1.1 Sønæringsbevis som: Styrmand af 3. grad i fiskeskibe demonstrere, hvorledes man som navigatør skaffer sig kendskab til placering

Læs mere

Sejlerskolen Aarhus. Studiehåndbog

Sejlerskolen Aarhus. Studiehåndbog Sejlerskolen Aarhus Studiehåndbog Efterår 2015 - Forår 2016 Sejlerskolen - Efterår 2015 - forår 2016 Tilmeldinger og oplysninger om datoer: FOF Aarhus Bispegården Fredensgade 36 8000 Aarhus C Telefon 86

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til skibskok

Bekendtgørelse om uddannelsen til skibskok Bekendtgørelse om uddannelsen til skibskok I medfør af 12, 13, stk. 1, 15, 23, stk. 1 og 24 i lov om maritime uddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 660 af 16. maj 2015, som ændret ved 4 i lov nr. 411

Læs mere

Bekendtgørelse om kursus i betjening af redningsbåde, -flåder og mand-over-bordbåde, bortset fra hurtiggående mand-over-bord både 1

Bekendtgørelse om kursus i betjening af redningsbåde, -flåder og mand-over-bordbåde, bortset fra hurtiggående mand-over-bord både 1 Bekendtgørelse om kursus i betjening af redningsbåde, -flåder og mand-over-bordbåde, bortset fra hurtiggående mand-over-bord både 1 I medfør af 18, stk. 1, nr. 1 og 3, 24 b, 25, stk. 4, 25 b, 27, stk.

Læs mere

Erhvervssejlads i DVWF. Udviklingskonsulent Rasmus Mikkel Søndergaard

Erhvervssejlads i DVWF. Udviklingskonsulent Rasmus Mikkel Søndergaard Erhvervssejlads i DVWF Udviklingskonsulent Rasmus Mikkel Søndergaard Oversigt Scope: Formelle krav: Erhvervsmæssigt sejlads Dvs. sejlads med eksterne som ikke er medlem af foreningen. Prøveture og åbenhus

Læs mere

Erhvervsfiskeruddannelsen. Er du fanget af det frie liv?

Erhvervsfiskeruddannelsen. Er du fanget af det frie liv? Erhvervsfiskeruddannelsen Er du fanget af det frie liv? Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Er du klar til en FREMTID med fuld skrue? Så er der ET HAV AF MULIGHEDER i fiskeriets

Læs mere

SVEJSECERTIFICERING OG TRÆNING HERNINGSHOLM VIRKSOMHEDSCENTER

SVEJSECERTIFICERING OG TRÆNING HERNINGSHOLM VIRKSOMHEDSCENTER SVEJSECERTIFICERING OG TRÆNING HERNINGSHOLM VIRKSOMHEDSCENTER VARMT ARBEJDE - KURSUS Varmt arbejde omfatter bygningsarbejde med maskiner og værktøj, som afgiver gnister eller varme og derfor kan være årsag

Læs mere

Undervisningsplan Side 1 af 8

Undervisningsplan Side 1 af 8 Undervisningsplan Side 1 af 8 Hold:. og 5. semester Lektionsantal: 2 ECTS til vagttjeneste med et planlagt lektionsantal til konfrontation på 2 lektioner. 2 ECTS til vagttjeneste med et planlagt lektionsantal

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1

Udkast til Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1 Udkast til Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1 I medfør af 18, 19, stk. 1, 20, 25 b, stk. 1 og 2, og 27, stk. 3, i lov om skibes besætning,

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse og kvalifikationsbeviser til sygdomsbehandlere i skibe (De maritime sundhedsuddannelser) 1)

Bekendtgørelse om uddannelse og kvalifikationsbeviser til sygdomsbehandlere i skibe (De maritime sundhedsuddannelser) 1) BEK nr 1550 af 17/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 19. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 200709058 Senere ændringer

Læs mere

Sejlerskolen Aarhus. Studiehåndbog

Sejlerskolen Aarhus. Studiehåndbog Sejlerskolen Aarhus Studiehåndbog Efterår 2016 - Forår 2017 SEJLERSKOLEN - Efterår 2016 - forår 2017 Tilmeldinger og oplysninger om datoer: FOF Aarhus Bispegården Fredensgade 36 8000 Aarhus C Telefon 86

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af erhvervsfiskere til skibsassistenter

Bekendtgørelse om uddannelse af erhvervsfiskere til skibsassistenter BEK nr 394 af 16/04/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser,

Læs mere

Arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning og skæring i metal ( 26) (Kursus nr. 42749) Uddannelsesplan med præciseringer af landbrugets særlige behov

Arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning og skæring i metal ( 26) (Kursus nr. 42749) Uddannelsesplan med præciseringer af landbrugets særlige behov Arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning og skæring i metal ( 26) (Kursus nr. 42749) Uddannelsesplan med præciseringer af landbrugets særlige behov Handlingsorienteret målformulering for arbejdsmarkedsuddannelserne

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til skibskok

Bekendtgørelse om uddannelsen til skibskok BEK nr 400 af 16/04/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 7. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Styrelsen

Læs mere

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse

Skagen Skipperskole maritim viden. Maritim Uddannelse Skagen Skipperskole maritim viden Maritim Uddannelse Velkommen til Skagen Skipperskole På Skagen Skipperskole uddanner vi, som de eneste i landet, både navigatører til fiskeri- samt handelsflåden. I dette

Læs mere

Bekendtgørelse om HF-Søfart

Bekendtgørelse om HF-Søfart Bekendtgørelse om HF-Søfart I medfør af 12, stk. 1, 13, stk. 1, og 24 i lov om maritime uddannelser, jf. lovbekendtgørelse nr. 466 af 8. maj 2013 som ændret ved 4 i lov nr. 898 af 4. juli 2013, fastsættes:

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Traditionel åben jolle Båden er under dimensionstal 20, medtager op til

Læs mere

Udarbejdet af: NKH MJM

Udarbejdet af: NKH MJM Værkstedskole (VS) Side1af 9 1. Formål Den studerende skal gennem en faglig og teoretisk uddannelse opnå håndværksmæssige færdigheder drejning, fræsning, termisk sammenføjning, skruestiksarbejde, der har

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af motormænd til skibsassistenter

Bekendtgørelse om uddannelse af motormænd til skibsassistenter BEK nr 398 af 16/04/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 12. januar 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser,

Læs mere

K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan

K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Kommunikation... 3 2. Skolesejlads og sikkerhed... 4 2.1. Bemandingskrav... 4 2.1.1. Krav til lærere...

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for Matcher 37 - sejlads med kølbåd over 20 målet (længde x bredde)

Sikkerhedsinstruks for Matcher 37 - sejlads med kølbåd over 20 målet (længde x bredde) Sikkerhedsinstruks for Matcher 37 - sejlads med kølbåd over 20 målet (længde x bredde) Udarbejdet af Ranum Efterskole vers.26.11.12 OS 1. Identifikation af redderen Olav Storm, Forstander Ranum Efterskole

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om genopfriskning af grundlæggende uddannelse i søsikkerhed. og brandbekæmpelse.

Lovtidende A. Bekendtgørelse om genopfriskning af grundlæggende uddannelse i søsikkerhed. og brandbekæmpelse. Lovtidende A Bekendtgørelse om genopfriskning af grundlæggende uddannelse i søsikkerhed og brandbekæmpelse I medfør af 18, stk. 1, nr. 4, 24 b, 25, stk. 4, 27, stk. 3, og 28, stk. 5, i lov om skibes besætning,

Læs mere

Duelighedsbevis i sejlads

Duelighedsbevis i sejlads Duelighedsbevis i sejlads Indhold Indhold... 1 Tilmelding af prøve... 1 Betaling af prøve... 2 Krav til prøvedeltager... 2 Prøven... 2 Krav til prøvefartøj... 2 Krav til vejret... 3 Teoretisk prøve...

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål!

Oftest stillede spørgsmål! Oftest stillede spørgsmål! På denne side finder du nogle af de spørgsmål som jeg oftest får stillet. Skulle du have problemer med et eller andet du ikke finder et svar på her, er du velkommen til at sende

Læs mere

Efteruddannelse bygningshåndværkere

Efteruddannelse bygningshåndværkere Efteruddannelse bygningshåndværkere ri o e t Fra raksis til p 1 Indholdsfortegnelse Kurser - Energi og bygninger... Side 2 40991 Energioptimering af boliger 42795 Montering af dampspærre og trykprøvning

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser BEK nr 1218 af 21/10/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2012005327 Senere ændringer

Læs mere

Svejsecenter/metal Efteruddannelse

Svejsecenter/metal Efteruddannelse Svejsecenter/metal Efteruddannelse 2018 Læse/stave problemer? Kontakt os i god tid Kursuscentret euc nordvest Underviser Per Knudsen (tv) instruerer her kursist Erling Jensen fra KK-Metal (th). Svejsekurser

Læs mere

Bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere

Bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere BEK nr 1726 af 18/12/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 23. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2017024937 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Pixibog. Uddannelsesofficer for ubefarne skibsassistenter

Pixibog. Uddannelsesofficer for ubefarne skibsassistenter Pixibog. Uddannelsesofficer for ubefarne skibsassistenter 1 Indhold Indledning 4 Læsevejledning 4 Formål med uddannelsen 7 Praktikken (skibsassistentuddannelsen) 9 Mål med praktikken som skibsassistent

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med følgebåd. Faxehus Efterskole.

Sikkerhedsinstruks for sejlads med følgebåd. Faxehus Efterskole. side 1 af 7 Sikkerhedsinstruks for sejlads med følgebåd. Faxehus Efterskole. Udarbejdet: 19. maj 2017 14:28 Sikkerhedsinstruksen For at sejle sikkert skal det ske inden for rammerne af godt sømandsskab.

Læs mere

6 deltagere pr censor.

6 deltagere pr censor. Y 3 Tilmelding af prøve Prøven tilmeldes til SIMAC på fritidssejler@simac.dk Deltagere kan tilmelde sig prøve uden forudgående deltagelse i undervisning. Henvendelse på mail til fritidssejler@simac.dk

Læs mere

maritim fleksibilitet Kursuskatalog

maritim fleksibilitet Kursuskatalog maritim fleksibilitet Kursuskatalog Velkommen til Skagen Skipperskole Hermed har vi fornøjelsen at præsentere Skagen Skipperskoles kursuskatalog. Kursusplanen opdateres løbende på skolens hjemmeside www.skipperskolen.dk,

Læs mere

Unionshåndbog MATERIEL - VEDLIGEHOLDELSE. For at kunne optages på materielkontrollantkursus, skal aspiranten opfylde følgende krav:

Unionshåndbog MATERIEL - VEDLIGEHOLDELSE. For at kunne optages på materielkontrollantkursus, skal aspiranten opfylde følgende krav: Side nr.: 1 (6) PERSONEL TIL MATERIELOMRÅDET 1. ASPIRANTKRAV TIL GRUNDKURSUS For at kunne optages på materielkontrollantkursus, skal aspiranten opfylde følgende krav: 1.1 Skal indstilles til kurset af

Læs mere

Sikker sejlads med Jensine sæson 2007 v. 1.4 - oplæg

Sikker sejlads med Jensine sæson 2007 v. 1.4 - oplæg Sikker sejlads med Jensine sæson 2007 v. 1.4 - oplæg Indholdsfortegnelse: 1 Indledning...2 2 Procedurer ved sejlads start (ved påmønstring)...2 3 Procedurer under sejlads...2 4 Procedurer ved sejlads afslutning

Læs mere

12 deltagere pr censor.

12 deltagere pr censor. Speedbådsbevis Indhold Tilmelding af prøve... 1 Betaling af prøve... 2 Krav til prøvedeltager... 2 Prøven... 2 Krav til prøvefartøj... 2 Krav til vejret.... 3 Teoretisk prøve... 3 Praktisk prøve... 3 Klage...

Læs mere

Bekendtgørelse om genopfriskning af grundlæggende uddannelse i søsikkerhed og brandbekæmpelse i skibe 1)

Bekendtgørelse om genopfriskning af grundlæggende uddannelse i søsikkerhed og brandbekæmpelse i skibe 1) BEK nr 226 af 02/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2014027772 Senere ændringer til

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Side 1 Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? RIB/følgebåd Båden er en Bombard Explorer CE-mærket, under dimensionstal 20

Læs mere

Det nytter! Forebyggelse af arbejdsulykker i fiskeriet

Det nytter! Forebyggelse af arbejdsulykker i fiskeriet Forebyggelse af arbejdsulykker i fiskeriet Det nytter! Jørgen Møller Christiansen Seniorforsker Center for Maritim Sundhed og Samfund Syddansk Universitet, Esbjerg Den danske fiskerflåde Værdien af danske

Læs mere

Vejledning om prøver for fornyelse af sønæringsbeviser for navigatører og tankskibsbeviser på ledelsesniveau

Vejledning om prøver for fornyelse af sønæringsbeviser for navigatører og tankskibsbeviser på ledelsesniveau Vejledning om prøver for fornyelse af sønæringsbeviser for navigatører og tankskibsbeviser på ledelsesniveau 1. Formål Formålet med denne vejledning er at beskrive retningslinier for, hvorledes et sønæringsbevis

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1)

Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønærings- og kvalifikationsbeviser 1) BEK nr 1145 af 29/09/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2014024171 Senere ændringer til

Læs mere

Pixibog. Uddannelsesofficer for navigatørstuderende

Pixibog. Uddannelsesofficer for navigatørstuderende Pixibog. Uddannelsesofficer for navigatørstuderende 1 Indhold Indledning 5 Formål med uddannelsen 5 Uddannelsens opbygning 5 Praktikken 7 Målsætning med indledende søpraktik 8 Professionspraktikkens målsætning

Læs mere

SØULYKKESRAPPORT. Arbejdsulykke SONJA DORIS den 21. maj 2004

SØULYKKESRAPPORT. Arbejdsulykke SONJA DORIS den 21. maj 2004 SØULYKKESRAPPORT Dato 12. januar 2005 Sag 199948196/12 Arkivkode 01.40.50 Opklaringsenheden /LHJ Opklaringsenheden Arbejdsulykke SONJA DORIS den 21. maj 2004 SØFARTSSTYRELSEN Vermundsgade 38 C 2100 København

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BETJENING AF HURTIGGÅENDE MAND-OVER-BORD BÅDE(FRB) Version 1.0. Dato: 9. oktober 2006

UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BETJENING AF HURTIGGÅENDE MAND-OVER-BORD BÅDE(FRB) Version 1.0. Dato: 9. oktober 2006 UDDANNELSESPLAN FOR KURSUS I BETJENING AF HURTIGGÅENDE MAND-OVER-BORD BÅDE(FRB) Version 1.0 Dato: 9. oktober 2006 1. Formål Formålet med denne uddannelsesplan er at fastlægge Søfartsstyrelsens krav til

Læs mere

Aftenens program. Hvorfor skal vi interesse os for sejladsplanlægning? Hvad indebærer det? Hvordan gør vi det i praksis?

Aftenens program. Hvorfor skal vi interesse os for sejladsplanlægning? Hvad indebærer det? Hvordan gør vi det i praksis? Sejladsplanlægning v. Ole Brandt, 24. januar 2018. Power Point fra Benjamin Alberti Kursus i udvidet sømandskab, Sejlklubben Sundets sejleruddannelse 1 Aftenens program Hvorfor skal vi interesse os for

Læs mere

Yachtskipper 3 kursus

Yachtskipper 3 kursus Yachtskipper 3 kursus Undervisning: Undervisningen foregår i Gilleleje Sejlklub hver torsdag fra den 26. oktober 2017 til den 10. maj 2018. Undervisningen tilrettelægges som workshops, instruktøren gennemgår

Læs mere

Prøvekrav for speedbådsprøven

Prøvekrav for speedbådsprøven Prøvekrav for speedbådsprøven Teori Forskellige typer af både og fordele og ulemper ved de forskellige skrogformer i forhold til sødygtighed. Muligheder for placering af besætning. Forskellige former for

Læs mere

BEK nr 963 af 28/09/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 9. juli 2016. Senere ændringer til forskriften BEK nr 233 af 05/03/2015

BEK nr 963 af 28/09/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 9. juli 2016. Senere ændringer til forskriften BEK nr 233 af 05/03/2015 BEK nr 963 af 28/09/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 9. juli 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2012000118 Senere ændringer til

Læs mere

Basic Safety Training

Basic Safety Training Basic Safety Training Approved by Det Norske Veritas according to the GWO-standard Hvorfor GWO Formålet med GWO standarden er at forebygge og forhindre ulykker og arbejdsskader i vindmølleindustrien.

Læs mere

GMDSS FUNKTIONSKRAV AD PKT. 7: AD PKT. 8: Ethvert skib skal, når det er i søen, være i stand til at:

GMDSS FUNKTIONSKRAV AD PKT. 7: AD PKT. 8: Ethvert skib skal, når det er i søen, være i stand til at: 4 FUNKTIONSKRAV Ethvert skib skal, når det er i søen, være i stand til at: I den maritime radiotjeneste hedder radiosikkerhedssystemet altså (Global Maritime Distress and Safety System). Det blev indført

Læs mere

Ansvar og vagthold. Det skal du gøre

Ansvar og vagthold. Det skal du gøre Ansvar og vagthold Det er føreren, der har ansvar for, at der bliver holdt behørig bro-, maskinog radiovagt. Vagten er førerens stedfortræder. Der skal altid holdes behørig bro- og maskinvagt, når skibet

Læs mere

SØULYKKESRAPPORT. METTE HOLM Arbejdsulykke den 31. august februar 2004 Sag Arkivkode Vermundsgade 38 C 2100 København Ø

SØULYKKESRAPPORT. METTE HOLM Arbejdsulykke den 31. august februar 2004 Sag Arkivkode Vermundsgade 38 C 2100 København Ø SØULYKKESRAPPORT 16. februar 2004 Sag 199927017 Arkivkode 01.40.50 METTE HOLM Arbejdsulykke den 31. august 2002 SØFARTSSTYRELSEN Vermundsgade 38 C 2100 København Ø Tlf. 39 17 44 00 Fax 39 17 44 16 CVR-nr.

Læs mere

Branchepakker: Svejseområdet

Branchepakker: Svejseområdet Branchepakker: Svejseområdet Fremstillingsindustri Arabisktalende flygtninge, der skal ind på det danske arbejdsmarked. Dansksproglige krav: Ingen krav til dansksproglige kvalifikationer pakken gennemføres

Læs mere

Fiskerilære. 2. udgave 2007 ISBN 87-90749-10-3. Udgiver: Fiskericirklen. Copyright: Fiskericirklen. Forfattere:

Fiskerilære. 2. udgave 2007 ISBN 87-90749-10-3. Udgiver: Fiskericirklen. Copyright: Fiskericirklen. Forfattere: Fiskerilære 2. udgave 2007 ISBN 87-90749-10-3 Udgiver: Fiskericirklen Copyright: Fiskericirklen Forfattere: Fiskeriteknolog og faglærer Jens Peter Andersen. Født 1955. Fiskeskipper i 17 år. Uddannet som

Læs mere

4. Oplærings- og instruktionsforpligtelser ved arbejde, der indebærer en særlig risiko

4. Oplærings- og instruktionsforpligtelser ved arbejde, der indebærer en særlig risiko 4. Oplærings- og instruktionsforpligtelser ved arbejde, der indebærer en særlig risiko Arbejdsgiveren har en særlig oplærings- og instruktionsforpligtelse ved arbejde, der indebærer en risiko af alvorlig

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om kursus og genopfriskningskursus i brandledelse i skibe 1

Lovtidende A. Bekendtgørelse om kursus og genopfriskningskursus i brandledelse i skibe 1 Lovtidende A Bekendtgørelse om kursus og genopfriskningskursus i brandledelse i skibe 1 I medfør af 18 stk. 1, nr. 1 og 3, 24 b, 25, stk. 4, 25 b, 27, stk. 3 og 28, stk. 5 i lov om skibes besætning, jf.

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Duelighedsbevis Duelighedsprøve i sejlads for, 1407 Udgivelse Marts 2014 2. FAGETS MÅL Ved/efter fagets afslutning skal kursisten: Viden Redegøre for teoretisk terrestrisk

Læs mere

KURSER FOR LEDIGE. 6 uges jobrettet uddannelse for ledige RYBNERS KURSUSCENTER POSITIV LISTEN. Vindmøllebranchen 3 Teknik og proces 5 Svejsning 7

KURSER FOR LEDIGE. 6 uges jobrettet uddannelse for ledige RYBNERS KURSUSCENTER POSITIV LISTEN. Vindmøllebranchen 3 Teknik og proces 5 Svejsning 7 KURSER FOR LEDIGE 6 uges jobrettet uddannelse for ledige RYBNERS KURSUSCENTER POSITIV LISTEN Vindmøllebranchen 3 Teknik og proces Svejsning 7 1 Kurser for ledige - 6 ugers jobrettet uddannelse for ledige

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer - KANO

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer - KANO Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer - KANO Udarbejdet: Den 13. juni 2013 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Skriv navn(e) og kaldesignal(er) eller identificer gruppen af

Læs mere

Studieordning for Nyborg Søfartsskole

Studieordning for Nyborg Søfartsskole Studieordning for Nyborg Søfartsskole Skibsassistentuddannelsens grundmodul 2016 Studieordningens indhold 1. uddannelsens mål 2. optagelse 3. uddannelsens struktur og opbygning, herunder moduler og ECTS-point,

Læs mere

BILAG. til. Europa-Parlamentets og Rådets direktiv

BILAG. til. Europa-Parlamentets og Rådets direktiv EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.2.2016 COM(2016) 82 final ANNEXES 1 to 3 BILAG til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om anerkendelsen af erhvervsmæssige kvalifikationer inden for sejlands på

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 6-53 Bestemmelser om typeuddannelse af piloter på søflyvemaskine, herunder PFT og instruktørbevis/søflyvemaskine Udgave 1, 26. marts 1993 I medfør

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 473 af 29. maj 2006; Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser

Bekendtgørelse nr. 473 af 29. maj 2006; Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser Kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser Bekendtgørelse nr. 473 af 29. maj 2006; Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til søfarende og fiskere og om sønæringsbeviser I medfør

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for Stortriss og Triss Norlin - sejlads med mindre fartøjer under 20 målet ( længde x bredde)

Sikkerhedsinstruks for Stortriss og Triss Norlin - sejlads med mindre fartøjer under 20 målet ( længde x bredde) Sikkerhedsinstruks for Stortriss og Triss Norlin - sejlads med mindre fartøjer under 20 målet ( længde x bredde) Udarbejdet af Ranum Efterskole vers.12.11.12 OS 1. Identifikation af rederen Olav Storm,

Læs mere

Falck Kursus Giv dine medarbejdere mulighed for individuel udvikling

Falck Kursus Giv dine medarbejdere mulighed for individuel udvikling Vil du vide mere? Ring til Falck på telefon 7010 2031-2 Falck Erhverv, Trindsøvej 4-10, 8000 Århus C, E-mail: erhverv@falck.dk www.falck.dk/erhverv www.prinfodjurs.dk Tel. +45 86 48 36 33 Falck Kursus

Læs mere

Bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere

Bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere Lovtidende A Bekendtgørelse om prøver og beviser for fritidssejlere I medfør af 10, stk. 1, og 10 a i lov om skibes besætning, (jr. lovbekendtgørelse nr 74 af 17. januar 2014,) fastsættes følgende (efter

Læs mere

2012/13. kursuskatalog LYNGBY-TAARBÆK BRANDVÆSEN

2012/13. kursuskatalog LYNGBY-TAARBÆK BRANDVÆSEN 2012/13 LYNGBY-TAARBÆK BRANDVÆSEN kursuskatalog Lyngby-Taarbæk Brandvæsen tilbyder, i samarbejde med personaleafdelingen, kurser i førstehjælp til forskellige målgrupper, samt i brandslukning/brandcertificering.

Læs mere