Der er kommet bidrag fra: Hadeslev Stift, Hadeslev Kommune, Museum Sønderjylland, Tønder Kommune og Naturstyrelsen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der er kommet bidrag fra: Hadeslev Stift, Hadeslev Kommune, Museum Sønderjylland, Tønder Kommune og Naturstyrelsen."

Transkript

1 Bilag 5. Miljøvurdering MILJØVURDERING AF AABENRAA KOMMUNES KLIMATILPASNINGSPLAN Miljørapport Indledning I henhold til 3 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer (nr. 939 af 3. juli 2013) skal der udarbejdes en miljøvurdering af: 1. Planer som fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der er omfattet af lovens bilag 3 og Andre planer, som kan påvirke et udpeget internationalt naturbeskyttelsesområde væsentligt. 3. Andre planer, som i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, som kommunen vurderer kan få væsentlig indvirkning på miljøet. Aabenraa Kommune vurderer, at klimatilpasningsplanen er omfattet af 3, pkt. 1 og pkt. 3, bilag 4 (nr. 10 om anlægsarbejder til bl.a. diger og opstuvning af vand), og at der skal foretages en vurdering af planens indvirkning på miljøet. Miljøvurderingen belyser planens sandsynlige indvirkning på miljøet i bred forstand herunder befolkning og sundhed, natur, fauna og flora, jordbund, vand, spildevand, landskab og kulturmiljø. Der er dog foretaget en udvælgelse, så miljøvurderingen beskriver planens indvirkning på de emner, hvor der kan være en væsentlig påvirkning. En række myndigheder og interessenter er blevet hørt mht. udvælgelse (scoping) af de mest relevante emner: Offentlige myndigheder: Naturstyrelsen Odense, Sønderjylland og Vadehavet, Kulturstyrelsen, Miljøstyrelsen, Kystdirektoratet, Beredskabsstyrelsen, Vejdirektoratet, BaneDanmark, Museum Sønderjylland, Haderslev Stift, Region Syddanmark samt nabokommuner (Haderslev, Sønderborg og Tønder). Organisationer og foreninger: Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Landbo Syd, LHN, De Danske Skovdyrkerforeninger Der er kommet bidrag fra: Hadeslev Stift, Hadeslev Kommune, Museum Sønderjylland, Tønder Kommune og Naturstyrelsen. Museum Sønderjylland gør bl.a opmærksom, at der ved anlægsarbejde er risiko for at støde på jordfaste fortidsminder. Disse fortidsminder er beskyttet i henhold til museumslovens 27 og museet vil derfor gerne orienteres, når der kommer konkrete anlægsprojekter.

2 Tønder Kommune skriver: Tønder Kommune vil gerne bemærke, at vi i forbindelse til scoping af forslag til klimatilpasningsplan 2013 for Aabenraa Kommune er særligt opmærksom på temaet Vand, herunder overfladevand. Her tænker vi særligt på vandløbene, som løber gennem både Aabenraa og Tønder Kommune. Klimatilpasningstiltag som måtte øge vandføringen til disse vandløb og klimatilpasning af selv vandløbende kan påvirke miljøet væsentlig i Tønder Kommune. Tønder Kommune vil gerne både indgå i dialog med Aabenraa Kommune og udveksle erfaringer omkring klimatilpasning af vandløb. Naturstyrelsen skriver: Jeg har fået lidt yderligere information og talt med Hans Odgaard. Ingen kommentarer til selve scopingen men et ønske om at I, hvis muligt, i handleplanen medtager en indsats i skovene omkring Aabenraa. Klimatilpasningsprojekter er højt prioriteret i Naturstyrelsen og jeg har som opgave i 2014 bl.a. at kontakte jer for at høre om vi sammen kan udvikle nogle konkrete klimaprojekter i skovene. Da Aabenraa er omgivet af statsskov kan det være oplagt at forøge skovenes svampeeffekt ved grøftelukninger, forsnævringer af afløb eller evt. lave et intelligent klimaprojekt i Rise Enge hvor vi forbedrer afløbsevnen i sommerhalvåret og samtidigt forbedrer tilbageholdelsen af vand i vinterhalvåret. Planens indhold og formål Klimatilpasningsplanen er udarbejdet af Aabenraa Kommune. Planen beskriver de historiske oversvømmelseshændelser i Aabenraa Kommune og det forventede fremtidige klimascenarie med hensyn til oversvømmelser fra havvand, vandløb og grundvand. Planen forholder sig til de kortlagte områder, hvor der forventes oversvømmelser, og sammenholder områderne med de beregnede værditab, som kan forekomme i forbindelse med oversvømmelserne. Ud fra denne vægtning er der i henhold til Miljøministeriets vejledning fremstillet risikokort, som viser de steder, der hovedsageligt bør beskyttes fremover. Som grundlag for en prioritering af dette beskyttelsesbehov har kommunen opstillet visioner, mål og principper. På baggrund af disse udpeges en række områder, hvor der er planlagt beskyttelseskrav i forbindelse med fremtidige anlæg. Prioriteringen resulterer i retningslinjer, som lægges ind i Kommuneplanen via et kommuneplantillæg. Retningslinjerne danner baggrund for de lokalplaner, som fremover skal udarbejdes ved nye udlæg eller ændringer af eksisterende områdebestemmelser.

3 Planen indeholder desuden en liste over forslag til eventuelle fremtidige projekter, som kan igangsættes med klimatilpasning for øje. Projekterne er dog ikke detaljerede og er ikke vurderet økonomisk på nuværende tidspunkt. Klimatilpasningsplanen har sammenhæng med kommunens Beredskabsplan og med Spildevandsplanen. Alternativer Alternativet til vedtagelse af klimatilpasningsplanen er, at planen ikke gennemføres (0- alternativet), idet der ikke i dette planforslag arbejdes med andre typer af alternativer. I skemaet her er planens væsentligste retningslinjer sammenlignet med 0-alternativet: Retningslinje Virkning på miljøet 0-alternativ Befæstelsesgrad A Mindre vand til afledning i kloak Mere vand til afledning eller andetsteds Kystsikring B, C Undgå vand i bygninger og på veje Vand i kældre, veje ufarbare Byudvikling D Undgå flere ramte bygninger Krav om tiltag til at imødegå problemer Nedsivning E Mere regnvand til grundvand Mere vand til afledning Afledning af regnvand F, G, H, Mindre kloak-behov ved skybrud Større kloak-behov ved skybrud Flere rekreative værdier Sikring af kloakudløb I Undgå tilbageløb/ overløb Tilbageløb/ overløb Overskudsjord J Undgå spredning af forurening Spredning af forurening Vandløb i byer K Undgå oversvømmelser Opmagasinering af vand Mulighed for oversvømmelser Planen fastlægger kun overordnede retningslinjer for fremtidige arealanvendelser og projekter, og det vurderes, at det ikke vil være relevant at øge detaljeringen af vurderingerne. Samlet set vurderes det, at 0-alternativet vil medføre en stor sårbarhed overfor oversvømmelser, og at oversvømmelsesproblemerne vil blive større som følge af de fremtidige klimaforandringer. Relevante miljøproblemer De eksisterende problemer, som planen retter sig imod, er oversvømmelse forårsaget af havvand i de lavtliggende områder i Aabenraa by og oversvømmelse forårsaget af regnvand sammenholdt med kloakeringskapaciteten i kommunen som sådan (vist på Bilag 2 i klimatilpasningsplanen). De miljømæssige problemer, der knytter sig til sådanne hændelser, er ud fra scopingen vurderet at være: - Tilgængelighed på veje

4 - Ulykkesrisiko - Ændring af 3 områder - Kloakeringsbehov - Sårbarhed overfor klimaændringer - Landskabsværdier - Kulturmiljøer - Materielle værdier Klimatilpasningsplanen har til hensigt at modvirke disse problemer. De emner, hvor planen ikke forventes at løse de ovennævnte problemer, men derimod at skabe problemer, er beskrevet under punktet Begrænsning af negativ indvirkning. På internationalt niveau stiller Habitatbekendtgørelsen (nr. 408/2007) krav om, at planen ikke må skade Natura 2000 områder. Habitatområder (dir. 92/42/EØF9 og Fuglebeskyttelsesområder (dir. 79/409/EØF), som ligger i kommunen: Tinglev Mose, Ulvemose og Terkelsbøl Mose Sønder Ådal Hostrup Sø, Assenholm Mose og Felsted Vestermark Frøslev Mose Bolderslev Skov og Uge Skov Vidå, Rudbøl Sø og Magisterkogen Områderne er kort beskrevet i Bilag 2. Intrnationale naturområder. Aabenraa Kommune har udarbejdet Naturplaner og Vandplaner for de fleste af disse områder. Klimatilpasningsplanens retningslinjer kan eventuelt medvirke til at skaffe højere grundvandstand og periodevis oversvømmelse på udvalgte arealer, hvilket ikke vil være i uoverensstemmelse med målsætningerne for Natura 2000 områderne. Det vurderes derfor, at planen ikke vil skade disse områder. Vurdering af de relevante miljøpåvirkninger Miljøvurderingens detaljeringsniveau skal afpasses efter klimatilpasningsplanens detaljering ( 7 stk. 2). Klimatilpasningsplanen er en overordnet planlægning, som angiver retningslinjer for fremtidige projekter og arealudlæg. Disse skal beskrives mere i detaljer i forbindelse med den senere udarbejdelse af lokalplaner og handleplansprojekter. Planen fastlægger kun i meget begrænset omfang konkrete handlinger, og retningslinjerne lægger op til en nærmere beskrivelse, når de enkelte projekter skal virkeliggøres. Miljøvurderingen foretages derfor ligeledes på et overordnet niveau. I Bilag 1. Relevante miljøpåvirkninger ses vurderingen af hvilken påvirkning, planens retningslinjer forventes at få på det omgivende miljø i bred forstand.

5 Begrænsning af negativ indvirkning De vurderede negative påvirkninger: - Mindre bosættelse i kystområder og evt. forringelse af landskabelige værdier her. - Udtagning af landbrugsjord til bassiner. - Større udbredelse af våde naturområder evt. på bekostning af tørre naturområder. - Høj sikringskote kræver ekstra anlægsudgifter. Planlagte foranstaltninger for at undgå eller begrænse de negative påvirkninger: Ved planlægning af fx diger kan der inddrages landskabsarkitekter og arkitektoniske hensyn, så anlæggene evt. kan medvirke til at forskønne kystområderne. Placering af regnvandsbassiner kan inddrage muligheden for at anvende lavtliggende arealer, som i forvejen kun udnyttes ekstensivt. Ændring af naturtyper kan formodentlig ikke forhindres, og vil forekomme uanset planens retningslinjer. De ekstra anlægsudgifter vil formodentlig blive modsvaret af færre udgifter til skadesopretning efter oversvømmelser og evt. af lavere forsikringspræmier. Overvågning Der planlægges ikke iværksat en egentlig overvågning af planens konsekvenser på miljøet. Det vil dog løbende blive registreret, hvilke konsekvenser de foreslåede retningslinjer får, bl.a. i forbindelse med Beredskabets opgaver. Det foreslås desuden, at der i forbindelse med kommuneplanrevisionen foretages en evaluering af hvilke retningslinjer, der har været taget i anvendelse i de forløbne år og en vurdering af effekten af disse på både oversvømmelserne og miljøet. Overvågningen må afklare, om de positive og negative konsekvenser har fundet sted som forventet. Samlet miljøvurdering Planen forventes at havde positiv effekt på kommunens robusthed ifm klimaændringer, såsom fx bedre trafikal tilgængelighed på eksisterende veje. Planen forventes ligeledes at have en positiv effekt på at sikre boliger og virksomheder og de medfølgende materielle værdier. Planen lægger endvidere op til, at klimaændringer bruges positivt i forbindelse med friluftsliv og rekreative områder. Planen vil sikre, at spildevand mv fortsat håndteres forsvarligt. Omkring naturforhold forventes der større ændringer i flora og fauna over en længere årrække grundet klimaændringerne, og planen forventes ikke at kunne hindre dette. Nogle af de områder, der fremover oversvømmes, kan være velegnede til naturgenopretningsprojekter. Der kan evt. skulle udtages landbrugsjord til bassinformål. Landskabelige værdier fx langs kysten kan blive skæmmet af digebygning.

6 Miljøvurderingen viser, at de mål, principper og retningslinjer, der tages i anvendelse i klimatilpasningsplanen, har både positive og negative konsekvenser. De retningslinjer, der tages i anvendelse for at undgå fremtidige klimatilpasningsproblemer, har en positiv effekt i forhold til at nedsætte mængden af oversvømmelser, men der kan naturligvis også være nogle medfølgende negative konsekvenser ved disse retningslinjer. Overordnet set vurderes de positive konsekvenser af planen at være større end de negative. Bilag a. Relevante miljøpåvirkninger. Bilag b. Internationale naturområder.

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan

SMV Screening Forslag til Klimatilpasningsplan for Tønder Kommune. Kommuneplantillæg nr til Kommuneplan SMV Screening Forslag til TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2013 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING 4 OBLIGATORISK MILJØVURRING? 6 SCREENINGSSKEMA 6 KONKLUSION 9 2 FORMALIA HVAD ER EN SMV SCREENING? En

Læs mere

Vordingborg Kommune har udarbejdet kommuneplantillæg for Klima tilpasning og CO 2 reduktion.

Vordingborg Kommune har udarbejdet kommuneplantillæg for Klima tilpasning og CO 2 reduktion. NOTAT Sags nr.: 13/22224 Dokument nr.: 121716/13 Sagsbehandler: Erik Rasmussen Dato: 06-11-2013 Miljørapport for Kommuneplantillæg nr. 5 Klima Tilpasning og CO 2 Miljøvurdering Indledning Vordingborg Kommune

Læs mere

Afgørelse om at der ikke foretages miljøvurdering af forslagene til de kommunale Natura 2000 handleplaner

Afgørelse om at der ikke foretages miljøvurdering af forslagene til de kommunale Natura 2000 handleplaner Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 24-05-2017 Sagsnr.: 13/42997 Kontakt: Torben Hansen Direkte tlf.: 7376 7358 E-mail: tha@aabenraa.dk Afgørelse om at der ikke foretages miljøvurdering

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Salten Å, Salten Langsø, Mossø og søer syd for Salten Langsø og dele af Gudenå nr. 52, habitatområde H48 og Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer By og Landskab, Plan Dato: 31. oktober 2013 Sagsnr.: Dok.id.: Sagsbeh.: aso / moho Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer Det udfyldte skema bruges til at afgøre, om der er tale om en

Læs mere

Skema til projektafgrænsning

Skema til projektafgrænsning Skema til projektafgrænsning Projektets navn: Kommuneplantillæg for klimatilpasning Projektansvarlig: TRI (Rune) Miljøvurdering er påbegyndt:25. juni 2017 Miljøvurdering er afsluttet: 30. august 2017 Kommuneplantillægget

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg H.029 med klimatilpasningsplan med sammenfattende redegørelse

Miljøvurdering af kommuneplantillæg H.029 med klimatilpasningsplan med sammenfattende redegørelse Click here to enter text. Miljørapport med miljø vur deri ng af kommuneplantillæg om udpegni ng af omr åder til fælles biogasanlæg «ed ocaddressci vilcode» Miljøvurdering af kommuneplantillæg H.029 med

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Horsens Fjord, havet øst for og Endelave, Natura 2000-område nr. 56, habitatområde H52 og Fuglebeskyttelsesområde F36 Screening i henhold

Læs mere

Klimatilpasning i Vesthimmerlands Kommune. Dato November 2013

Klimatilpasning i Vesthimmerlands Kommune. Dato November 2013 Miljøvurdering af planer og programmer Screeningsskema iht. lovbekendtgørelse nr. 939 af 3/7 2013. Screeningen (forundersøgelsen) omfatter sandsynlige væsentlige påvirkning på miljøet, herunder den biologiske

Læs mere

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Skema A Screening af Forslag til tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Planens overordnende

Læs mere

Klimatilpasning Frederiksværk og Kregme

Klimatilpasning Frederiksværk og Kregme Klimatilpasning Frederiksværk og Kregme Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Klimatilpasningsplan 2013 Dato 24/10 2013 Deltagere ved screeningsmøde: Kenneth

Læs mere

Kommuneplantillæg Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg Klimatilpasningsplan 1 Indholdsfortegnelse Klimatilpasningsplan... 3 Indledning... 3 Oversvømmelseskortlægninger... 3 Sandsynlighedskortlægning, værdikortlægning og risikokortlægning...9

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 3 Klimatilpasning

Forslag til kommuneplantillæg nr. 3 Klimatilpasning Forslag til kommuneplantillæg nr. 3 Klimatilpasning Nyborg Kommune satser på at skabe attraktive bymiljøer og grønne og bæredygtige boligområder, så der skabes en positiv udvikling på bosætningsområdet

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplanforslag nr. 627 Side 1 af 7 Planens indhold Lokalplanen giver erstatter lokalplan 2.27 2E1 Udvidelse

Læs mere

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13.

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13. Screening af Forslag til Lokalplan 137 Rækkehuse på Fortvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige

Læs mere

Miljøscreeningen er udsendt i høring sammen med forslag til kommuneplanstillæg nr 7.

Miljøscreeningen er udsendt i høring sammen med forslag til kommuneplanstillæg nr 7. Tillæg nr. 7 til Odsherred Kommunes kommuneplan 2013-2025 Indhold 1. Redegørelse 2. Overordnede mål 3. Retningslinjer 4. Kort Bilag 1. Screening for miljøvurdering Tilhørende dokumenter: Klimatilpasningsplan

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser.

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser. Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg SCREENING (FORUNDERSØGELSE) FOR MILJØVURDERING AF kommuneplantillæg nr. 11 for Grønt Danmarkskort i Nyborg Kommune Tlf. 6333 7000 Fa. 6333 7001 kommune@nyborg.dk

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Lov om miljøvurdering af planer og programmer, Lovbekendtgørelse 1533 af 10.december 2015.

Miljøvurdering af planer og programmer. Lov om miljøvurdering af planer og programmer, Lovbekendtgørelse 1533 af 10.december 2015. Randers Kommune 2016 vurdering af planer prrammer. Lov om miljøvurdering af planer prrammer, Lovbekendtgørelse 1533 af 10.december 2015. Projektets navn: Udkast til Natura 2000-handleplan 2016-2021 for

Læs mere

Bilag 10. Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering

Bilag 10. Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering Bilag 10 Sammenfattende redegørelse til miljøvurdering Dato 15. december 2014 Dok.nr. 168946-14 Sagsnr. 13-13395 Ref. Slyn Sammenfattende redegørelse inklusivt overvågningsprogram supplement til miljøvurderingen

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: 913.413-L2 og kommuneplantillæg Sags.nr.: 9..4-K8-1-15 nr. 36 Kontor/team: Team Plan og Erhvervsudvikling Sagsbehandler:

Læs mere

Screening for forslag til: Tillæg nr 2 til Frederikshavn Kommunes Spildevandsplan 2012-2016 Golfparken II. (NATUR) Nej

Screening for forslag til: Tillæg nr 2 til Frederikshavn Kommunes Spildevandsplan 2012-2016 Golfparken II. (NATUR) Nej Bilag Skema til miljøscreening Miljøscreeningen skal præcisere, om der er brug for en nærmere vurdering af miljøkonsekvenserne. Hvis der svares ja til ét af de to indledende spørgsmål, skal planen miljøvurderes.

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 13 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. januar 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O

Læs mere

_v2_Screening for miljøvurdering af forslag til planer for Skibstrup byudvikling

_v2_Screening for miljøvurdering af forslag til planer for Skibstrup byudvikling Screening for pligt til miljøvurdering af forslag til Lokalplan 4.27 for boligområde ved Skibstrup Stationsvej og Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2013-2025 samt udkast til udbygningsaftale Lokalplanens,

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 12 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 3. marts 2016 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Baggrund... 3 1.1 Lovgrundlag...

Læs mere

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN BILAG 4: MILJØVURDERING

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN BILAG 4: MILJØVURDERING FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN 2014-2020 BILAG 4: MILJØVURDERING GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR MILJØ & PLAN 03-09-2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund... 3 2 Scenarier... 3 3 Miljømål... 4 4. Foranstaltninger

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 2 til Forslag til kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 2 til Forslag til kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 2 til Forslag til kommuneplan 2013-25 for Holbæk Kommune - Retningslinjer og rammebestemmelser for Klimatilpasningsplan Forslaget behandles i byrådet den 18. december

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 12 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 3. marts 2016 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O R

Læs mere

Tillæg 5 til Spildevandsplan

Tillæg 5 til Spildevandsplan Ishøj Kommune Forslag Tillæg 5 til Spildevandsplan 2014-2022 Separatkloakering og klimatilpasning af kloakopland H6 Pilemølle Erhvervsområde Syd Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Planlægningsgrundlag

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Lokalplan 086-620, Bolig ved Ribelandevej TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2014 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Offentlig og privat service ved Tøndervej Skærbæk

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. oktober 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F

Læs mere

Screening for væsentlige påvirkninger af miljøet (MV-screening)

Screening for væsentlige påvirkninger af miljøet (MV-screening) Screening for væsentlige er af miljøet (MV-screening) Klimatilpasningsplan 2014-2017 Tillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013-2025 Indholdsfortegnelse FORSLAG TIL KLIMATILPASNINGSPLAN 2014 2017... 1 Procedure

Læs mere

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne.

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne. Tillæg til Ikast-Brande Kommunes spildevandsplan 2010-2021 Screening i henhold til miljøvurderingsloven af Tillæg nr. 13 Porten til Ikast Hjertet 1. Baggrund Screeningen er gennemført for at undersøge

Læs mere

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN Sammenfattende skema JA NEJ Bemærkninger Skal planen miljøvurderes: Det vurderes at planen vil have en positiv indflydelse på vandmiljø og en uvæsentlig miljøpåvirkning inklusive de kumulative effekter

Læs mere

Tillæg nr. 10 er udarbejdet sammen med Klimatilpasningsplan 2014 2017 for Lemvig Kommune.

Tillæg nr. 10 er udarbejdet sammen med Klimatilpasningsplan 2014 2017 for Lemvig Kommune. Tillæg nr. 10 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025 Lemvig kommunalbestyrelse har den 17. september 2014 vedtaget tillæg nr. 10 til Lemvig Kommuneplan 2013-2025. Kommuneplantillægget er udarbejdet i henhold

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune 25-03-2019 18/5824 1. Introduktion Glostrup

Læs mere

Miljøscreening. Bilag 2 til Temaplanstrategi for sommerhus- og udviklingsområder i kystnærhedszonen - Tillæg til Vækststrategi

Miljøscreening. Bilag 2 til Temaplanstrategi for sommerhus- og udviklingsområder i kystnærhedszonen - Tillæg til Vækststrategi Miljøscreening Bilag 2 til Temaplanstrategi for sommerhus- og udviklingsområder i kystnærhedszonen - Tillæg til Vækststrategi 2016-2028 Sommerhuse ved Kollund Østerskov, Skarrev og Loddenhøj Udviklingsområder

Læs mere

7. Miljøvurdering 171

7. Miljøvurdering 171 7. Miljøvurdering 171 Sammenfattende miljøvurdering Miljøvurderingen belyser miljøpåvirkningerne af de ændringer, der er indarbejdet i Kommuneplan 2013-2025 set i forhold til Kommuneplan 2009-2021. Miljøvurderingen

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering PLAN OG ÅBEN LAND Dato: 28. februar 2018 Sagsb.: Else Marie Nørgaard Sagsnr.: Dir.tlf.: 72 36 48 38 E-mail: emn@holb.dk Screening for miljøvurdering Ændring af forslag til kommuneplan I henhold til Lov

Læs mere

MV Screening Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Erhvervsområde ved Østerlundvej og Holbækvej i Gånsager.

MV Screening Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen. Erhvervsområde ved Østerlundvej og Holbækvej i Gånsager. MV Screening Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Erhvervsområde ved Østerlundvej og Holbækvej i Gånsager. TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Maj 2017 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering

Læs mere

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen

Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Bilag 4. Miljørapport for Natura 2000-planen Miljørapport for Natura 2000-område nr. 180 Stege Nor. Habitatområde H179. Den enkelte naturplan skal ifølge lovbekendtgørelse nr. 1398 af 22. oktober 2007

Læs mere

MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025

MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025 MARTS 2014 TREKANTOMRÅDET DANMARK MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

Hvor har du senest set, eller kan huske et sted, der var påvirket af regn, hav eller kloakvand i Sønderborg Kommune?

Hvor har du senest set, eller kan huske et sted, der var påvirket af regn, hav eller kloakvand i Sønderborg Kommune? Hvor har du senest set, eller kan huske et sted, der var påvirket af regn, hav eller kloakvand i Sønderborg Kommune? Adsbøl - august 2007 Adsbøl - august 2007 Sønderborg - januar 2012 Naldmose - juni 2010

Læs mere

»Risiko og oversvømmelse hvornår er det økonomisk forsvarligt at beskytte?

»Risiko og oversvømmelse hvornår er det økonomisk forsvarligt at beskytte? »Risiko og oversvømmelse hvornår er det økonomisk forsvarligt at beskytte? ATV-vintermøde 2015 10-11 marts 2015 Ulla Ladekarl, ALECTIA Aabenraa, Køge og Solrød kommuner »Udfordring: » Hvornår kan det betale

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 7 til Kommuneplan 2013-2025 blev vedtaget i Byrådet den 24. juni 2014.

Forslag til tillæg nr. 7 til Kommuneplan 2013-2025 blev vedtaget i Byrådet den 24. juni 2014. Forslag til tillæg nr 7 til Odsherred Kommunes kommuneplan 2013-2025 Indhold 1. Redegørelse 2. Overordnede mål 3. Retningslinjer 4. Kort Bilag 1. Screening for miljøvurdering Tilhørende dokumenter: Klimatilpasningsplan

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, nr. 3 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr af 10. december 2015.

Screening i henhold til 3, stk. 1, nr. 3 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr af 10. december 2015. 1/5 Screening for krav om miljøvurdering af Natura 2000 handleplanforslag 2016-2021 Hejede Ovedrev, Valborup Skov og Valsølille Sø, Natura 2000 område nr. 146, Habitatområde H129 Screening i henhold til

Læs mere

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009

Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 Miljøvurdering af Kommuneplantillæg nr. 009 NOTAT 24. maj 2019 Indhold Indledning... 2 Planen der vurderes: Kommuneplantillæg nr. 009... 2 Metode... 2 Ikke-teknisk resumé... 3 Miljøvurdering... 4 Planforslagets

Læs mere

Lokalplanen giver mulighed for at udstykke et 4,5 ha stort område til ca. 24 parcelhuse og/eller rækkehuse. Dato for screening

Lokalplanen giver mulighed for at udstykke et 4,5 ha stort område til ca. 24 parcelhuse og/eller rækkehuse. Dato for screening Teknik & Miljø, Plan S C R E E N I N G for miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 1209 Fakta om planen/planerne Planens/planernes nr. og Lokalplan nr. 1209 Boligområde nordøst for Steen Blicher Vej,

Læs mere

Klimaet ændrer sig. Den Klimatilpassede Kommuneplan. Den Klimatilpassede Kommuneplan. Hedensted Kommune 15. April 2010 Niels Rauff

Klimaet ændrer sig. Den Klimatilpassede Kommuneplan. Den Klimatilpassede Kommuneplan. Hedensted Kommune 15. April 2010 Niels Rauff Klimaet ændrer sig Niels Rauff Fra vision til plan Visionen Hvordan skaber vi tryghed og sikkerhed? - og hvordan kan vi håndtere klimakonsekvenserne og samtidig udvikle byens kvaliteter? Hvad skal sikres?

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan nr. 393 og Tillæg nr. 54 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- Skjern Kommune for et område til sommerhusformål, Klydevænget

Læs mere

NOTAT. Svana Sjælland J.nr. SVANA Ref. mamor/niple Januar 2017

NOTAT. Svana Sjælland J.nr. SVANA Ref. mamor/niple Januar 2017 NOTAT Svana Sjælland J.nr. SVANA-5660-00001 Ref. mamor/niple Januar 2017 Sammenfattende redegørelse Natura 2000-område N142, Saltholm og omliggende hav Denne sammenfattende redegørelse er udarbejdet i

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST UDKAST Miljøscreeningsskema Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2016-03 Odsherred Kommune har i samarbejde med Lejerbo udarbejdet en plan for en boligbebyggelse på ejendommen teglværkskrogen

Læs mere

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan 138 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges

Læs mere

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst Screening Afgørelse om miljøvurdering Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø 14. maj 2018 SCREENINGSSKEMA I henhold til 8 i lov om miljøvurdering

Læs mere

Neutral / ikke relevant. Ikke væsentlig Kan være væsentlig

Neutral / ikke relevant. Ikke væsentlig Kan være væsentlig Teknik & Miljø, Plan S C R E E N I N G for miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 1230 og forslag til tillæg nr. 53 til Vejle Kommuneplan 2013-2025 (kp13) Fakta om planen/planerne Planernes nr. og

Læs mere

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE

MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE FEBRUAR 2018 ERHVERVSSTYRELSEN MILJØVURDERING LANDSPLANDIREKTIV FOR OVERFØRSEL AF SOMMERHUSOMRÅDER TIL BYZONE AFGRÆNSNINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

Ikke væsentlig. Ikke relevant

Ikke væsentlig. Ikke relevant Bilag 4, scoping skema Miljøvurdering af Landskab Landskabelig værdi/ Byarkitektonisk værdi Ved placering af tages der højde for landskabelige og geologiske interesseområder. Nyanlæg indpasses således

Læs mere

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 3 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 20. april 2015 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O R

Læs mere

Foreløbig. Screeningsafgørelse om at der ikke vil blive gennemført en miljøvurdering

Foreløbig. Screeningsafgørelse om at der ikke vil blive gennemført en miljøvurdering 14. august 2019 Notat _ Foreløbig. Screeningsafgørelse om at der ikke vil blive gennemført en miljøvurdering Screening for miljøpåvirkninger af Tillæg til Planstrategi 2019 Udviklingsområder i kystnærhedszonen

Læs mere

Titel: Miljøscreening af Spildevandsplan 2018 Ansvarlig: Rasmus Kierudsen. Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr.

Titel: Miljøscreening af Spildevandsplan 2018 Ansvarlig: Rasmus Kierudsen. Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr. Miljøvurderings-screeningskema af Spildevandsplan 2018 efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017. Titel: Miljøscreening af

Læs mere

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen NOTAT Teknik- og Miljøcentret Natur og Miljø 03-02-2015 Miljøscreening af ny spildevandsplan 2017-2021 for Høje-Taastrup Kommune Kort beskrivelse af planen Denne nye digitale spildevandsplan er en overordnet

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Til berørte myndigheder Den 3. marts 2017 Ref. srlr Miljøscreening af Høring I henhold til 3 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 1533 af 10. december

Læs mere

Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017

Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Center for Miljø og Teknik August 2015 Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Ballerups Kommunalbestyrelse godkendte i 2014 en Klimatilpasningsplan. Klimatilpasningsplanen

Læs mere

Titel: Forslag til Vandforsyningsplan Ansvarlig: Malene Jakobsen Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr.

Titel: Forslag til Vandforsyningsplan Ansvarlig: Malene Jakobsen Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr. Miljøvurderings-screeningskema af Forslag til Vandforsyningsplan 2013-2023 efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 936 af 24. september 2009) Titel: Forslag til Vandforsyningsplan

Læs mere

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2013

Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2013 Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2013 Klimatilpasning 7.0 Bæredygtighed 7.1 Bæredygtigt byggeri 7.2 Grønne områder 7.3 Overfladevand og lavbundsarealer 7.4 Grundvand 7.5 Vedvarende energianlæg 7.6 Klimatilpasning

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Screening. Rømø. Lokalplanforslag 054-710, Mindre område til fritidshuse ved Lyngvejen

Screening. Rømø. Lokalplanforslag 054-710, Mindre område til fritidshuse ved Lyngvejen FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Lokalplanforslag 054-710, Mindre område til fritidshuse

Læs mere

7.1 Klimatilpasning i Odense Kommune Scenarie - A1B. Scenarie - A2. Skitse fra Bellinge Fælled. Det forventes,

7.1 Klimatilpasning i Odense Kommune Scenarie - A1B. Scenarie - A2. Skitse fra Bellinge Fælled. Det forventes, 7. Klimatilpasning Odense skal være en grøn storby i en menneskelig skala. Vi arbejder for en bæredygtig udvikling af for vores by. En udvikling, der tager afsæt i vores forudsætninger, der bygger på lokale

Læs mere

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg

Scoping i forbindelse med miljøvurdering af forslag til kommuneplantillæg Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Til berørte myndigheder, organisationer og foreninger Team Plan Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring

Læs mere

Miljøvurdering af forslag til Spildevandsplan 2015-2015

Miljøvurdering af forslag til Spildevandsplan 2015-2015 Miljøvurdering af forslag til Spildevandsplan 2015-2015 november 2014 Miljøvurdering er udarbejdet af: Natur & Miljø Ebeltoft Administrationsbygning Lundbergsvej 2 8400 Ebeltoft Forslag til Spildevandsplan

Læs mere

Planområdet i dag Kort beskrivelse af planområdets størrelse, den nuværende anvendelse i området osv.

Planområdet i dag Kort beskrivelse af planområdets størrelse, den nuværende anvendelse i området osv. HOLBÆK KOMMUNE Kommuneplantillæg nr. 6 til kommuneplan 2017, Tølløse Kvarmløse Vandværk Dato: 30. juli 2018 Sagsb.: Jørgen Rasmussen Sagsnr.: Dir.tlf.: 72361512 E-mail: jorra@holb.dk Screening for miljøvurdering

Læs mere

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Rekreativt område Gammelbrovej Øst

Kommuneplan 2017 Tillæg nr Rekreativt område Gammelbrovej Øst Kommuneplan 2017 Tillæg nr. 4-2017 Rekreativt område Gammelbrovej Øst Status Plannavn Vedtaget Rekreativt område Gammelbrovej Øst Plannummmer 4-2017 Dato for offentliggørelse af forslag 11. september 2018

Læs mere

Miljøvurdering af tillæg til Randers Spildevandsplan vedr. separering af Linde og Nørbæk

Miljøvurdering af tillæg til Randers Spildevandsplan vedr. separering af Linde og Nørbæk EnviDan Ferskvandscentret Vejlsøvej 23 DK-8600 Silkeborg Tlf.: +45 86 80 63 44 Fax: +45 86 80 63 45 E-mail: envidan@envidan.dk Miljøvurdering af tillæg til Randers Spildevandsplan 2009-2012 vedr. separering

Læs mere

Afgørelse - offentliggørelse af afgørelse vedrørende miljøvurdering af forslag til tillæg til Spildevandsplan

Afgørelse - offentliggørelse af afgørelse vedrørende miljøvurdering af forslag til tillæg til Spildevandsplan #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel MP Spildevand Sagsnr./Dok.nr. 2019-024936 / 2019-024936-7 Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby www.aalborg.dk Init.:

Læs mere

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning.

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning. Miljøscreening af regnvandsbassin ved rundkørslen Nørre Snede Nord Tillæg nr. 8 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021. Planen er omfattet af 3 i lovbekendtgørelse nr. 939 af 03-07-2013 om miljøvurdering

Læs mere

Screening af lokalplan 106 og Kommuneplantillæg 3 til kommuneplan Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af:

Screening af lokalplan 106 og Kommuneplantillæg 3 til kommuneplan Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af: Screening af lokalplan 106 og Kommuneplantillæg 3 til kommuneplan 2017. Kan planen medføre ændringer i eller påvirkninger af: Ansvarlige Initialer væsentlige mindre betydende ubetydelige ikke relevant

Læs mere

Hyppigere udledninger til naturen fra kloak og landbrug. Øget udvaskning fra forurenede by grunde og landbruget. Oversvømmelse af infrastruktur

Hyppigere udledninger til naturen fra kloak og landbrug. Øget udvaskning fra forurenede by grunde og landbruget. Oversvømmelse af infrastruktur A1B- Globalt udviklings scenariet Udledninger topper i 2050 - En hurtig økonomisk vækst - Den global befolkning kulminerer i 2050 - Hurtigt nye og effektive teknologier - En blanding af fossile og ikke-fossile

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 2 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 2 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Forhold relevant (væsentligt) Forhold relevant (uvæsentligt) Forhold ikke relevant Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 2 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens

Læs mere

Strategi for håndtering af regnvand

Strategi for håndtering af regnvand 2015 Strategi for håndtering af regnvand Teknik og Miljøcente 01 01 2015 Indhold Hvorfor en strategi vedrørende regnvand s.2 Byrådets vision s.3 Vandets kredsløb s.4 LAR, Lokal Afledning af Regnvand s.

Læs mere

Lokalplanforslag 276 Boliger ved Sct. Knudsgade 9

Lokalplanforslag 276 Boliger ved Sct. Knudsgade 9 Intern høring Plan & Byg Lokalplanforslag 276 Boliger ved Sct. Knudsgade 9 Acadre 13-4271 Intern høring af screening for lov om miljøvurdering af planer og programmer ( 4, stk. 3) Ringsted Kommune, Plan

Læs mere

Plan og Erhverv,

Plan og Erhverv, Miljøscreening for Kommuneplantillæg 2017.12 og lokalplan 642. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING AF PLANER OG PROGRAMMER

SCREENING FOR MILJØVURDERING AF PLANER OG PROGRAMMER SCREENING FOR MILJØVURDERING AF PLANER OG PROGRAMMER Forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2017 Forslag til lokalplan nr. 315 Boligområde ved Anlægsvej, Suldrup Baggrund og formål Udstykningsforslaget

Læs mere

Bilag 1, scoping skema. Miljøvurdering af spildevandsplan.

Bilag 1, scoping skema. Miljøvurdering af spildevandsplan. Bilag 1, scoping skema Landskab Landskabelig værdi/ Byarkitektonisk værdi Ved placering af regnvandsbassiner for landskabelige og geologiske interesseområder. Nyanlæg indpasses således ift. disse områder.

Læs mere

Screening for miljøvurdering Forslag til lokalplanforslag nr , for boligområde ved Kildevangen, Mørkøv

Screening for miljøvurdering Forslag til lokalplanforslag nr , for boligområde ved Kildevangen, Mørkøv By og Landskab, Dato: 10-11-2014 Sagsnr.: 14/82893 Dok.id.: Sagsbeh.: Chrkr Screening for miljøvurdering Forslag til lokalplanforslag nr. 12.03, for boligområde ved Kildevangen, Mørkøv Ifølge lov om miljøvurdering

Læs mere

Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering.

Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse om at forslag til kommuneplantillæg 2017.03 ikke udløser krav om miljøvurdering. Afgørelse Planforslagets indvirkning på miljøet er undersøgt i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan 138 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring Baggrund og formål Formålet med planerne er at

Læs mere

-Vand i byer risikovurderinger

-Vand i byer risikovurderinger Oversvømmelse Hvorfra? Klimatilpasning -Vand i byer risikovurderinger v. 1 Vand og oversvømmelse Hvorfra? 2 Vand og oversvømmelse Hvorfra? 3 Vand og oversvømmelse Hvorfra? 4 Vand og oversvømmelse Hvorfra?

Læs mere

Skema til projektafgrænsning

Skema til projektafgrænsning Skema til projektafgrænsning Projektets navn: Lokalplan 311 Off formål, børnehave Støvring Ådal, Støvring Projektansvarlig: Toke Rinfeldt-Iversen (TRI) Miljøvurdering er påbegyndt: 28. 04.17 Miljøvurdering

Læs mere

for miljøvurdering af forslag til lokalplan nr og kommuneplantillæg nr. 15

for miljøvurdering af forslag til lokalplan nr og kommuneplantillæg nr. 15 Teknik & Miljø, Plan S C R E E N I N G for miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 1260 og kommuneplantillæg nr. 15 Fakta om planen Planens nr. og navn 1260 boligområde ved Havneparken, Vejle og kommuneplantillæg

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat. Rammeplan for indsatsplanlægning. Indsatsplan for Løkken Vandværk

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat. Rammeplan for indsatsplanlægning. Indsatsplan for Løkken Vandværk Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Rammeplan for indsatsplanlægning og Indsatsplan for Løkken Vandværk Kontor/team: Vand og Jord Sagsbehandler: BPJ, JCRR Sags.nr.: 09.08.24-P16-1-14

Læs mere

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT

SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT JANUAR 2018 HORSENS KOMMUNE SAMMENFATTENDE REDEGØRELSE, MILJØRAPPORT KOMMUNEPLAN 2017 FOR HORSENS KOMMUNE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere