Fleksibilitet. Komfort. Forceret opvarmning. 3M Bair Paws Flex kittel Forceret konvektiv opvarmning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fleksibilitet. Komfort. Forceret opvarmning. 3M Bair Paws Flex kittel Forceret konvektiv opvarmning"

Transkript

1 3M Bair Paws Flex kittel Forceret konvektiv opvarmning Fleksibilitet Komfort Forceret opvarmning Med en enkelt Bair Paws kittel får patienten både komfort og de kliniske fordele ved at opretholde normotermi via forceret luftopvarmning både før, under og efter det kirurgiske indgreb.

2 3M patientopvarmning Til reduktion af perioperativ hypotermi 3M har i 50 år bidraget med innovative løsninger i kampen mod sygehuserhvervede infektioner. Det er bevist at ved at reducere utilsigtiget perioperativ hypotermi, reduceres forekomsten af postoperative sårinfektioner sammen med en række andre komplikationer. Vi er derfor stolte over at have sat standarden for innovation og kvalitet med 3M Bair Hugger varmetæpper, 3M Ranger blod- og væskevarmere og 3M Bair Paws Flex varmekitler. I 1987 blev Bair Hugger patientopvarmning det første konvektive opvarmningssystem på markedet. Lige siden er vigtigheden af at opretholde normotermi blevet anbefalet af myndigheder og organisationer i den perioperative pleje over hele verden. I dag anvendes 3M s produkter til patientopvarming for at opretholde normotermi på mere end 20 millioner patienter hvert år og 3M Bair Hugger fortsætter med at sætte standarden med høj kvalitet og ydeevne. Øg kvaliteten i sygeplejen Siden det konvektive vamluftssystem blev introduceret for 25 år siden har denne metode sikkert og effektivt opretholdt normotermi hos over 165 millioner kirurgiske patienter over hele verden. Denne teknologi er grundigt dokumenteret og der findes i dag over 100 tilgængelige studier, som understøtter de kliniske fordele med forceret luftopvarmning og opretholdelse af normotermi. Eftersom konvektive varmetæpper er både økonomiske og enkle at anvende, kan alle kirurgiske patienter i princippet opleve komforten og de kliniske fordele som et 3M Bair Hugger varmetæppe tilbyder. Når man sammenligner de lave omkostninger ved forceret opvarmning med hvad det koster at behandle for hypotermi, 1 er patientopvarmning en logisk løsning. Vi har 25 forskellige modeller Bair Hugger tæpper, heraf 7 underlagstæpper samt 7 modeller Ranger blod- og væskevarmesystemer, som dækker dine behov lige fra pædiatriske- til højt flow modeller. Vi kan derfor tilbyde patientopvarmning til alle typer kirurgiske indgreb. 3M fortsætter med udviklingen af næste generation produkter inden for patientopvarmningen med det mål, at udvide anvendelse af forceret patientopvarmning og væskevarme til alle patienter ved alle kirurgiske indgreb. Vores kunder skal føle sig sikre på, at de har adgang til det bredeste sortiment og de bedste produkter på markedet. Vi ser frem til at arbejde sammen med dig for at forbedre patientplejen gennem effektiv patientopvarmning. 1. National Institute for Health and Clinical Excellence clinical guideline 65 Inadvertent perioperative hypothermia costing report April 2008.

3 Forceret varmluftsystem Patienter under anæstesi kan ikke regulere deres kropstemperatur Kroppens fysiologiske svar på anæstesi gør i princippet at hver bedøvet patient uanset alder, køn eller sygdomsforløb, risikerer utilsigtet hypotermi. Forskning viser at kroppens kernetemperatur falder hurtigt (op til 1,6ºC allerede i den første time 1 ) efter påbegyndt anæstesi. Selvom utilsigtet hypotermi forbindes med en øget forekomst af postoperativ sårinfektion 4, længere hosptialsindlæggelse 3 og højere dødelighed 2, er det desværre stadig en alt for almindelig og meget kostbar komplikation i forbindelse med kirurgi. Den gode nyhed: Utilsigtet hypotermi er let at forebygge Studier viser at når patienter opvarmes for at bibeholde en kernetemperatur på mindst 36,0ºC, reducerer det forekomsten af komplikationer som ofte forbindes med utilsigtet hypotermi. Forceret patientopvarmning tilbyder en sikker, enkel og økonomisk metode til at forebygge hypotermi og komplikationerne som følge heraf. Der er offentliggjort anbefalinger og retningslinjer vedrørende temperaturkontrol for plejepersonalet. Disse fremhæver ikke kun vigtigheden af, at opretholde normotermi, men anbefaler også forceret patientopvarmning som opvarmningsmetode. Et eksempel på dette er NICE guidelines. 5 Karakteristisk mønster ved hypotermi under generel anæstesi Kernetemperatur ( C) o C fald i kernetemperatur Hypotermi kan forekomme umiddelbart efter induktion af anæstesi. Δ 1hr Forløbet tid (timer) Chart adapted from: Sessler DI., Perioperative Heat Balance. Anesthesiology, V92, No. 2, Feb Sessler DI. Current concepts: mild perioperative hypothermia. New England Journal of Medicine, 1997; 336: Barie PS. Surgical Site Infections: Epidemiology and Prevention. Surgical Infections. 2002; Vol. 3, S-9 S Jeran L. American Society of PeriAnesthesia Nurses Development Panel. Clinical Guideline for the Prevention of Unplanned Perioperative Hypothermia. Journal of PeriAnesthesia Nursing. Oct. 2001:Vol. 16(5): pp Tryba M, Leban J, et al. Does active warming of severely injured trauma patients influence perioperative morbidity? Anesthesiology. 1996; 85: A283.

4 Konvektivt varmluftsystem Sikkert, effektivt Varmesystem som din patient selv kan justere Preopvarmning Forebyg utilsigtet perioperativ hypotermi inden den opstår Utilsigtet perioperativ hypotermi er resultatet af den omfordeling af kropsvarme, der finder sted ved induktion af anæstesi. Heldigvis kan utilsigtet hypotermi i forbindelse med kirurgiske indgreb forebygges, dette gøres mest effektivt ved aktiv opvarmning allerede preoperativt. Aktiv opvarmning af kirurgiske patienter allerede før induktion af anæstesi, preopvarmning, er en effektiv måde at forebygge intraoperativ hypotermi. Forebyggende hypotermi baseres på aktiv opvarmning med en varmeenhed såsom en konvektiv varmluftsenhed. Temperaturregulering Under normale omstændigheder kontrolleres kropstemperaturen inden for et meget snævert temperaturinterval, med en kernetemperatur på 2-4 C varmere end den perifere temperatur. Når blodet cirkulerer i de perifere dele, køles det successivt ned inden det vender tilbage til hjertet, og dermed bidrager til en reduktion af kernetemperaturen. Denne reduktion i kernetemperaturen kaldes redistribution. Effekt af anæstesi på patientens kropstemperatur Forskning viser, at patienter som ikke opvarmes, kan miste op til 1.6 C i løbet af de første 60 minutter efter induktion af anæstesi. 1 Dette sker som følge af anæstesi-induceret vasodilation, der tillader det varmere blod fra kernen at flyde frit til den koldere periferi. Under normale omstændigheder kontrolleres kropstemperaturen inden for et meget snævert temperaturinterval med en kernetemperatur 2-4 C varmere end den perifere temperatur. Denne temperaturgradient forårsages gennem normal temperaturegulering via vasokonstriktion. Anæstesi forårsager vasodilatation som tillader at det varmere blod fra kroppens kerne blandes med det koldere blod fra perifere dele. Da blodet cirkulerer, køles det successivt ned til det returnerer til hjertet og skaber et fald i temperaturen. Denne reduktion i kernetemperatur kaldes redistribution. Preopvarmning med 3M Bair Paws systemet kan øge temperaturen i det perifere væv og begrænse varmetabet forårsaget af redistribution. Den varmere periferi begrænser blodets afkøling og blodet bibeholder en højere temperatur når det cirkulerer tilbage til kernen. Preopvarmning for at forebygge hypotermi Dette studie udført på raske mænd indikerer, at 30 minutters aktiv forceret opvarmning inden induktion af anæstesi, kan øge varmemængden i det perifere væv mere end den varmemængde, der tabes under den første time efter induktion af anæstesi. Dermed forebygges temperaturfald som ellers ses som følge af vasodilatation. 2 kcal Varmetab ved redistribution Ændringer i varmemængde Opnået varme ved preopvarmning

5 At forebygge er den bedste løsning... Preopvarmning med 3M Bair Paws systemet kan reducere fald i kernetemperatur ved at mindske temperaturgradienten mellem kerne og periferi. Ved at oplagre varme i de perifere kropsdele kan preopvarmning reducere den afkølende effekt på blodet fra kernen under redistributionen, hvilket indebærer at blodet som cirkulerer tilbage til hjertet bibeholder en højere temperatur. Denne preopvarmning er nu mulig med Bair Paws kitlen. Bair Paws kitlen er fuldt kompatibel med 3M Bair Hugger maskinerne og tilbyder en effektiv klinisk løsning til opvarmning også på operationsstuen....og en ideel løsning Bair Paws systemet kan nemt blive en del af de eksisterende preoperative forberedelsesrutiner og preopvarmning kan påbegyndes så snart patienten ankommer til forberedelsesrum eller allerede på afdelingen. Dette gør Bair Paws systemet til en fremragende løsning til preopvarmning. Patientbeklædning og preopvarmning i et og samme produkt Pre-og postoperativt kan patienten selv kontrollere luftstrøm og temperatur Preopvarmning øger komforten for patienten og kan reducere evt. uro Kitlen følger patienten til operationsstuen og opvågning Ved at opvarme dine patienter med Bair Paws systemet giver du dem det bedste af to verdener - komfort og de kliniske fordele forbundet med at bibeholde normotermi. De fysiologiske påvirkninger af anæstesi kan ikke forhindres, men de negative konsekvenser forbundet med redistribution kan forebygges med preopvarmning. Bomuldstæpper er ikke nok Patienter kan påskønne komforten af varme bomuldstæpper, men denne type af passiv opvarmning giver ikke samme effekt som ved aktiv opvarmning. 3 Varmen fra bomuldstæpper afgives hurtigt til omgivelserne. Derudover indebærer den lavere varmekapacitet i bomuldstæpper en meget begrænset effekt, når det gælder om at bibeholde kroppens samlede varme. Patientens varmetab er i princippet det samme om bomuldstæpperne er opvarmede eller ej. 3 En øgning i antallet af bomuldstæpper pr. patient, giver kun en ubetydelig nedsættelse af varmetab. Som illustreret på grafen til højre, er forceret opvarmning den mest effektive opvarmningsmetode. 3 Ændring i kerne kropstemperatur ( C) Relativ effektivitet Effekten af opvarmningsmetoder Middelværdi kropstemperatur Forceret opvarmning 3 bomuldstæpper Timer Vandmadras 1 bomuldstæppe opvarmning af luft 1. Sessler DI. Current concepts: mild perioperative hypothermia. New England Journal of Medicine, 336: , Sessler DI, Schroeder M, Merrifield, B, Matsukawa T, Cheng C. Optimal duration and temperature of prewarming. Anesthesiology. 1995;82(3): Sessler, DI. Schroeder, M. Heat Loss in Humans Covered with Cotton Hospital Blankets. Anesthesia & Analgesia, Vol. 77, No. 1, pp , 1993.

6 Fakta om Konvektivt varmluftssystem Sikker, effektiv opvarmning til dokumenteret reduktion af postoperative sårinfektioner Som en af de ledende leverandører inden for konvektivt varmluftssystem, vil vi kommentere på nogle af de almindelig forekommende misforståelser omkring dette system. Dette er baseret på vores erfaring opnået efter mange års klinisk brug samt vores mange brugeres erfaring. et Konvektive varmluftstæpper er den gyldne standard til at bibeholde patienters normotermi i operationsstuer over hele verden. 1-6 to I de sidste 25 år har mere end 165 millioner patienter i hele verden modtaget perioperativ opvarmning med 3M Bair Hugger. I disse 25 år har ingen postoperativ sårinfektion kunnet sættes i forbindelse med anvendelse af Bair Hugger. tre Konvektive varmluftstæpper er grundigt dokumenteret undersøgt - frem til i dag er der publiceret over 100 artikler som understøtter de kliniske fordele. fire Publicerede artikler baseret på forskning har vist, at anvendelse af konvektive varmluftssystemer ikke øger risikoen for kontaminering af operationssår eller bakteriel kontaminering af operationsstuen. 7,8 Derimod har studier dokumenteret at ved test under faktiske kirurgiske forhold, reducerer patientopvarmning med konvektivt varmluftssystem antallet af bakterier i operationsområdet. 8 fem Normotermin er en vigtig del af kampen mod postoperative sårinfektioner Guidelines fra National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) og National Health Service (NHS) Saving Lives program påpeger vigtigheden af, at bibeholde normotermi til reduktion af postoperative sårinfektioner. Disse organisationer nævner specifikt konvektive varmluftssystemer som en anbefalet metode til at bibeholde normotermi. seks Eftersom Bair Hugger TM tæpperne er et engangsprodukt, er der ikke risiko for at overføre infektioner mellem patienterne. syv De fleste konvektive varmluftstæpper er ikke designede til at være sterile, da de ikke kommer i kontakt med operationsområdet. Ved korrekt anvendelse fordeles den filtrerede luft fra varmeenheden jævnt over hele tæppet, hvilket isoleres fra operationsområdet af barriereeffekten på den sterile operationsafdækning. otte 3M Health Care anbefaler rutinemæssig rengøring og vedligeholdelse såsom skift af filter på varmeenheden. CDC har udgivet detaljerede retningslinjer for passende rengøringsprocedurer for medicinsk udstyr til forebyggelse af sygehusinfektioner. Ingen af disse nævner eller anbefaler rengøring af indersiden af konvektive varmeenheder.

7 ni Tests udført under faktiske kirurgiske forhold, viser at konvektive varmluftssystemer ikke øger antallet af bakterier i operationsområdet. Dette er bevist på operationsstuer med laminær såvel som standard airflow. 15,16 ti Konvektive varmluftstæpper er designede til at give en lokal kortvarig øgning i luftstrømshastigheden. Tests udført på operationsstuen, der visualiserer luftstrømmen fra Bair Hugger TM tæpperne, viser at dette ikke har nogen signifikant effekt på luftstrømmen. 15,16 elleve Bair Hugger TM varmeenheder sikrer en ekstra filtrering af luften. Luften på operationsstuen er allerede filtreret og Bair Hugger TM varmeenheden filtrerer indgående luft med høj effektivitet gennem et 0,2 mikron filter. Luft fra perforeringer i tæppet er også isoleret fra operationsområdet via operationsafdækning og tvinges derfor nedad med den laminære luftstrøm. tolv Bakteriespredning fra personalet på operationsstuen, især fra pande, øjenbryn og ører er den signifikant største kilde til bakteriel kontamination. 17 tretten Luftens bevægelse på operationsstuen er reguleret og testet. Lufthastigheden er typisk 7,5-10,5 m/min 18, mens luftens udskiftning generelt er gange pr. time. 18 Laminær luftstrøm menes at reducere turbulens ved at anvende luft som bevæger sig i en ensartet retning. Lufthastigheden på operationsstuen er mange gange stærkere end den fra et konvektivt varmetæppe. fjorten Et studie publiceret i Anesthesia & Analgesia 19 viser at konvektive varmluftssystemer ikke har nogen negativ indvirken på luftkvaliteten på operationsstuen med eller uden Laminar luftstrøm. Anvendelse af 3M Bair Hugger TM tæpper gav ingen statistisk signifikant forskel i antal partikler, uanset om varmeenheden er tændt eller slukket og uanset temperaturindstilling. Hverken tæppe eller varmeenhed genererede opadgående luft som påvirkede den normale ensrettede luftstrøm fra laminært airflow Sessler DI, Moayeri A. Skin-surface warming: heat flux and central temperature. Anesthesiology 1990;73: Giesbrecht GG, Ducharme MB, McGuire JP. Comparison of forced-air patient warming systems for perioperative use. Anesthesiology 1994;80: Hynson JM, Sessler DI. Intraoperative warming therapies: a comparison of three devices. J Clin Anesth 1992;4: Kurz A, Kurz M, Poeschl G, Faryniak B, Redl G, Hackl W. Forced-air warming maintains intraoperative normothermia better than circulating-water mattresses. Anesth Analg 1993;77: Borms SF, Englelen SL, Himpe DG, Suy MR, Theunissen WJ. Bair Hugger forced-air warming maintains normothermia more effectively than thermo-lite insulation. J Clin Anesth 1994;6: Brauer A, Pacholik L, Perl T, English MJ, Weyland W, Braun U. Conductive heat exchange with a gel-coated circulating water mattress. Anesth Analg 2004;99: Zink RS, Iaizzo PA. Conductive warming therapy does not increase the risk of wound contamination in the operating room. Anesth Analg 1993;76: Huang JK, Shah EF, Vinodkumar N, Hegarty MA, Greatorex RA. The Bair Hugger patient warming system in prolonged vascular surgery: an infection risk? Crit Care 2003;7:R13 R16 9. Kurz A, Sessler DI, Lenhardt R. Perioperative Normothermia to reduce the incidence of surgical-wound infection and shorten hospitalization. N Engl J Med 1996:334: Melling AC, Ali B, Scott EM, Leaper DJ. Effectove of preoperative warming on the incidence of wound infection after clean surgery: a randomized controlled trial. Lancet 2001;358: Barie PS. Surgical site infections: epidemiology and prevention. Surgical Infections 2002; 3:S9-S Jeran L. Patient temperature: An introduction to the clinical guideline for the prevention of unplanned perioperative hypoththermia. Jnl PeriAnesthesia Nursing 2001;16: Practice Guidelines for Postanesthetic Care: A report by the American Society of Anesthesiologists Task Force on Postanesthetic Care. Anesthesiology 2002;96: Siegel JD, Rhinehart E, Jackson M, Chiarello L. Management of multi-drug resistant organisms in healthcare settings, ; Sharp RJ, et al. Do warming blankets increase bacterial counts in the operating field in a laminar-flow theatre? J Bone Joint Surg Br 2002; 84-B: Miyazaki H, Sato M, Okazaki K. Forced-air warmer did not increase the risk of contamination caused by interference of clean airflow. Anesthesiology 2007; 107: A Tumia N., Ashcroft GP. Convection warmers a possible source of contamination in laminar airflow operating theatres? J Hosp Infect 2002; 52: Memarzadeh F, Zheng Jiang PE. Effect of operation room geometry and ventilation system parameter variations on the protection of the Surgical Site. IAQ, 2004: Sessler DI, Olmsted RN, Kuelpmann R. Forced-air warming does not worsen air quality in laminar flow operating rooms. Anesth Analg 113: WHO guidelines for safe surgery: 2009: safe surgery saves lives. WHO/IER/PSP/ E 21. Prävention postoperativer Infektionen im Operationsgebiet; Empfehlungen der Komission für Krankenhaushygiene und Infektionsprävention biem Robert Koch.Institut; Bundesgesundheitsbl - Gesundheitsforch - Gesundheitsschutz :

8 Bair Paws Flex varmekittel Pre-op Hypotermi er lettere at forebygge end at behandle. Med Bair Paws TM Flex kitlten påbegyndes opvarmningen allerede preoperativt og fortsætter på operationsstuen. Med Bair Paws TM kitlen kan preopvarmning også påbegyndes allerede på sengeafdelingen eller i forberedelsesrummet, hvor det ofte er enklere at opnå en mere standardiseret proces minutter preopvarmning er nok til at mindske temperaturreduktionen i forbindelse med anæstesi. Preoperativt kobles kitlen til en lille og let Bair Paws TM varmeenhed med en tilhørende fjernbetjening, således at patienten selv kan justere luftstrøm og temperatur. Peri-op Når patienten ankommer til operationsstuen med 3M TM Bair Paws TM Flex kitlen på, har OP teamet umiddelbart adgang til en fleksibel løsning til intraoperativ opvarmning, som kan kobles til den eksisterende varmeenhed på operationsstuen. Kitlen ændres til et over- eller et underkropstæppe og kobles til en 3M TM Bair Hugger TM varmeenhed via en separat port.

9 Alt-i-en 3M TM Bair Paws TM Flex kitlen er et revolutionerende produkt til patientopvarmningen som kombinerer patientbeklædning, komfort for patient og kontrol over egen temperatur. Varmekitlen tilbyder fleksibilitet, iden den nemt ændres til et over- eller underkropstæppe, som svarer til det standard varmetæppe, der kobles til en 3M TM Bair Hugger TM varmeenhed. Klinisk fleksibilitet er en stor fordel med Bair Paws TM Flex kitlen, men også de praktiske og økonomiske fordele ved at standardisere opvarmningen, er værd at bemærke. Da man i stedet for at have flere forskellige produkter, går til et enkelt produkt, som passer til de fleste behov for patientopvarmning i forbindelse med kirurgiske indgreb. Flex värmerock Post-op Post-operativt ændres tæppet til en kittel igen, som kan følge patienten til opvågningen for en fortsat opvarmning.

10 Bair Paws Flex varmekittel Positionering overkrop Perioperativ opvarmning af overkroppen til patienter i ryg-eller sideleje kan nemt opnås med 3M Bair Paws Flex kitlen. Hvor overkropsvarme ønskes kan personalet nemt trække i bændlerne indeni kitlens ærmer for at trække et integreret, heldækkende overkropstæppe ud. Tilslut tæppet til 3M Bair Hugger varmeenheden og tæppet er klart til at varme patienten. Find bindebånd Træk ud

11 Drapér Bair Paws Flex kitlen har de samme egenskaber som 3M Bair Hugger overkropstæppe. Det vil sige klæbende kanter, integreret transparent ansigtsskærm og perforerede bindebånd. Efter indgrebet kan disse detaljer nemt fjernes ved at trække dem løs i perforeringerne. Patienten er påklædt og klar til at blive transporteret til opvågningen med fortsat mulighed for såvel klinisk som komfortmæssig opvarmning. Sæt fast Bind

12 Bair Paws Flex varmekittel Positionering underkrop Fold ud Åben

13 En indgangsport i nederste del af Bair Paws kitlen gør det nemt for plejepersonalet at ændre kitlen til et underkropstæppe, og få adgang ved indgreb, som kræver opvarmning af underkroppen. Perioperativ opvarmning af nederste del af underkroppen med Bair Paws Flex kitlen kan anvendes til patienter i rygleje, sideleje eller bugleje. Kitlen åbnes nemt med velcrobåndet og bøjes ned efter at patienten er placeret på operationsbordet. Buk kitlen ned til passende sted og klæb på plads med klæbestrimlen. Ved at genlukke kitlens velcrobånd er patienten klædt på og klar til at blive transporteret til opvågning, med fortsat mulighed for klinisk - såvel som komfortopvarmning. Sæt fast Buk ned

14 Bair Paws varmekittel 3M Bair Paws Pædiatrisk kittel Model og M Bair Paws findes i en børnestørrelse, så også de små patienter tilbydes mulighed for varme og komfort. Den pædiatriske kittel passer til børn fra 102 cm og er designet til at anvendes preoperativt, perioperativt og postoperativt. Pædiatrisk varmekittel Bair Paws pædiatrisk kittel; egenskaber Bindebånd i siderne sikrer at ryggen også dækkes To indgangsporte til tilkobling af slange muliggør preopvarmning med en Bair Paws varmeenhed og aktiv klinisk opvarmning med 3M Bair Hugger varmeenhed. (Indgangsporten til Bair Paws slangen er på den nederste højre side, mens indgangsporten til Bair Hugger enheder er på den øverste venstre skulder). Det bløde materiale giver optimal komfort for patienten. Denne brugervenlige varmekittel tilbyder patientbeklædning, kliniske fordele og komfort for patienten i et og samme produkt. Specifikation Størrelser Pædiatrisk kittel:84 x 101 cm Bair Paws Flex Small: 112 x 140 cm

15 3M Bair Paws Flex varmekittel Model 81103, og M Bair Paws Flex kitlen kombinerer komfort og enkel håndtering med effektiv, dokumenteret opvarmning med et konvektivt varmetæppe som 3M Bair Hugger over- eller underkropstæppe. Kitlen er en alt i en løsning til at forebygge hypotermi. Med bare een kittel kan patienter i princippet opvarmes under alle indgreb hvor et over- eller underkropstæppe er applicerbart. Bair Paws Flex kitlen kan forenkle hele den perioperative opvarmningsproces og samtidigt føre til omkostningsbesparelser i forhold til indkøb og lagerbeholdning, da det ikke er nødvendigt, at have flere forskellige produkter såsom bomuldskitler og tæpper. Bair Paws Flex kitlen giver derudover patienten mulighed for selv at justere varmen og opnå uovertruffen komfort. 3M Bair Paws TM Flex kitlen; egenskaber To indgangskanaler for fuld fleksibilitet til valg mellem over- eller underkropstæppe, klinisk opvarmning og komfortvarme Kitlen kan konverteres til et over - eller underkropstæppe med integreret ansigtsskærm, bindebånd og klæbende sider Alternative indgangsporte giver mulighed for aktiv opvarmning i øverste eller underste del Opretholder patientens normotermi Flex varmekittel Specifikation Størrelser Bair Paws Flex Small: 112 x 140 cm Bair Paws Flex Standard: 130 x 163 cm Bair Paws Flex X-Large: 130 x 310 cm

16 Flex varmekittel 3M Bair Paws Flex varmekittel perioperative placeringer Overkropsvarme Rygleje Bugleje Sideleje Flex varmekitttel placering Underkropsvarme Rygleje Bugleje Sideleje

17 3M Bair Paws varmeenhed Model M Bair Paws varmeenhed er støjsvag og giver en tilstrækkelig luftstrøm for effektiv preopvarmning. Den har en lav vægt, er enkel at anvende og kan placeres på sengen, på væggen, dropstativ eller bord. Bair Paws varmeenhed tilbyder: Mulighed for at give patienter preopvarmning for at forebygge utilsigtet hypotermi Individuelt tilpasset komfort da patienten kan kontrollere luftstrømmen og temperaturen (op til 43 C) Snap-fit beslag til at hænge på væggen, sengen eller dropstativ. Enheden kan endda placeres på en plan flade Brugervenlig, indbygget slangeopbevaring Lille størrelse og lav vægt C B A D Sådan fungerer temperaturreguleringen af Bair Paws varmeenhed Når viseren står mod A er varmeenheden SLUKKET. Specifikation Dimensioner 33h x 19.6b x 10.2d cm Vægt 3.2 kg Når viseren skiftes fra A mod B, starter varmeenheden på LAV LUFTSTRØM og LAV VARME. Temperaturområde Justerbar fra omgivende temperatur til 43º± 3ºC Filter Støvfilter Når viseren skiftes fra B til C, øger lufttemperaturen fra lige over stuetemperatur til ca. 41ºC mens luftstrømmen stadig er LAV VAC, 50/60 Hz, 4.6 Ampere VAC, 50/60 Hz, 2.8 Ampere Når viseren skiftes forbi C, øges både lufttemperaturen og luftstrømmen. Ved D er varmeenheden indstillet på HØJ VARME og HØJ LUFTSTRØM. Lufttemperaturen stabiliseres ved 43º ± 3ºC. Varmeenhed og tilbehør

18 Varmesystem 3M Bair Paws systemet Kitler & sæt 3M Bair Paws varmekittel er designet til patienter før, under og efter operation Blødt, tykt materiale uden naturgummilatex Med størrelserne pædiatrisk, small, standard og X-large tilbydes et sortiment som passer de fleste patienter 3M Bair Paws Pædiatrisk varmekittel Pædiatrisk kittel: 84 x 101 cm, 20 stk/karton Flex kittel small: 112 x 140 cm, 20 stk/karton 3M Bair Paws Flex varmekittel Small: 112 x 140 cm, 20 stk/karton Standard: 130 x 163 cm, 30 stk/karton X-Large: 130 x 310 cm, 20 stk/karton 3M Bair Paws sæt Bair Paws findes i sæt med følgende tilbehør: 1 varmekittel 1 par strømper 1 hue 1 pose til personlige ejendele 1 skopose Sæt med Flex kittel small: 112 x 140 cm, 30 stk/karton Sæt med Flex kittel Standard: 130 x 163 cm, 20 stk/karton Sæt med Flex kittel X-Large: 130 x 310 cm, 20 stk/karton Kitler og tilbehør 3M Bair Paws strømper 30 par pr. karton Standard X-Large

19 3M Bair Paws systemet Tilbehør 3M Bair Paws Vægophæng Model Varmeenheden kan placeres i et vægophæng i preoperative og postoperative miljøer 1 stk/karton 3M Bair Paws Beslag til dropstativ Model I den perioperative proces er fleksibilitet vigtigt. Bair Paws TM enheden kan hænges på et flytbart dropstativ 1 stk/karton 3M Bair Paws Beslag til seng Model Ideel da varmeenheden lettest placeres på sengen 1 stk/karton 3M Bair Paws Væg/senge beslag Model Ideel når man har behov for at flytte varmeenheden fra væg til seng for transport 1 stk/karton Varmeenheden kan endda placeres på en plan flade, f.eks. et bord

20 3M Patient Warming Bestillingsinformation: Produkt Kategori Varenr Antal/karton Bair Paws pædiatrisk varmekittel Varmekittel Bair Paws Flex varmekittel str. S Varmekittel Bair Paws Flex varmekittel str. standard Varmekittel Bair Paws Flex varmekittel str. XL Varmekittel Sæt med Bair Paws Flex varmekittel str. S Sæt Sæt med Bair Paws Flex varmekittel str. standard Sæt Sæt med Bair Paws Flex varmekittel str. XL Sæt Bair Paws strømper str. standard Tilbehør par Bair Paws strømper str. XL Tilbehør par Bair Paws varmeenhed Varmeenhed pre-/postop Bair Hugger varmeenhed Varmeenhed op Bair Paws vægbeslag til varmeenhed Tilbehør Bair Paws beslag til dropstativ til varmeenhed Tilbehør Bair Paws sengebeslag til varmeenhed Tilbehør Bair Paws væg-/sengebeslag til varmeenhed Tilbehør Bair Paws klemme Tilbehør Slange til Bair Paws varmeenhed Reservedel Fjernbetjening til Bair Paws Reservedel Kalibreringskit til Bair Paws varmeenhed Reservedel Filter til Bair Paws varmeenhed Reservedel Læs mere om patientopvarmning her: On-line uddannelse Hvis du vil vide mere om patientopvarmning, findes der elektronisk uddannelse på engelsk. Log ind og registrer dig på: (engelsk) 3M a/s Health Care Hannemanns Allé 53 DK-2300 København S Tlf.: M is a trademark of 3M Company. BAIR PAWS, Bair Hugger and the BAIR PAWS and Bair Hugger logo are trademarks of 3M. 3M IPD-PW-BP-DNK BR53/

Sætter en ny standard for. Kernetemperatur. overvågning

Sætter en ny standard for. Kernetemperatur. overvågning 3M Patient Warming Solutions 3M TM SpotOn TM Temperatur overvågningssystem Sætter en ny standard for Kernetemperatur overvågning Kernetemperaturen er patientens temperatur. 3M TM SpotOn TM gør det enkelt

Læs mere

Forebyggelse af utilsigtet perioperativ hypotermi - en vejledning i individuelt tilpasset forebyggende sygepleje til operationspatienten

Forebyggelse af utilsigtet perioperativ hypotermi - en vejledning i individuelt tilpasset forebyggende sygepleje til operationspatienten Forebyggelse af utilsigtet perioperativ hypotermi - en vejledning i individuelt tilpasset forebyggende sygepleje til operationspatienten FSAIO efterårsfagdag 6. Oktober 2017 Lars Holm, Klinisk Sygeplejespecialist,

Læs mere

Alle Operationsmasker fra Mölnlycke Health Care er medicinsk udstyr og er i overensstemmelse med EN14683:2014

Alle Operationsmasker fra Mölnlycke Health Care er medicinsk udstyr og er i overensstemmelse med EN14683:2014 Operationsmasker 2 Alle Operationsmasker fra Mölnlycke Health Care er medicinsk udstyr og er i overensstemmelse med EN14683:2014 EN 14683:2014 er den produktstandard, som alle operationsmasker i Europa

Læs mere

Medicinske ansigtsmasker

Medicinske ansigtsmasker Medicinske ansigtsmasker 2 Alle Operationsmasker fra Mölnlycke Health Care er medicinsk udstyr og er i overensstemmelse med EN14683:2014 EN 14683:2014 er den produktstandard, som alle medicinske ansigtsmasker

Læs mere

væskevarmere Førende med tør varme teknologi inden for 3M Ranger Blod- og væskevarmer system Produktbrochure

væskevarmere Førende med tør varme teknologi inden for 3M Ranger Blod- og væskevarmer system Produktbrochure 3M Ranger Blod- og væskevarmer system Produktbrochure Førende inden for væskevarmere med tør varme teknologi 30350 Væskevarmere Produkt-Brochure.indd 1 04/11/14 13.56 3M Ranger blod- og væskevarmer system

Læs mere

Produkt Katalog Varmetæpper, Blod- Væskevarmere

Produkt Katalog Varmetæpper, Blod- Væskevarmere Produkt Katalog Varmetæpper, Blod- Væskevarmere Et katalog fyldt med varme patienter Afsnit 1 Varmetæpper, Varmemaskiner Afsnit 2 Pressure Infuser Afsnit 3 Blod-, Væskevarmere Den dokumenterede effekt

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER - CLEARINGHOUSE

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER - CLEARINGHOUSE Bilag 6: Resume Titel: Nonfarmakologisk forebyggelse af perioperativ utilsigtet hypotermi Forfattergruppe Anæstesiologisk Afdeling Z, Bispebjerg og Frederiksbjerg Hospitaler står for opdatering og revidering

Læs mere

DEN BEDSTE LØSNING FOR KIRURGEN

DEN BEDSTE LØSNING FOR KIRURGEN DEN BEDSTE LØSNING FOR KIRURGEN Da varmluft madrassen er placeret under patienten modsat andre systemer har kirurgen fri adgang til operationsfeltet, under hele indgrebet. Da Kanmed Warmcloud er et lukket

Læs mere

Fik vi svar på vores spørgsmål? - Debat og erfaringsudveksling v/deltagere og Planlægningsgruppen

Fik vi svar på vores spørgsmål? - Debat og erfaringsudveksling v/deltagere og Planlægningsgruppen Fik vi svar på vores spørgsmål? - Debat og erfaringsudveksling v/deltagere og Planlægningsgruppen Temadag for hygiejnesygeplejersker den 4. marts 2015 Den dagkirurgiske patient Phønix Fremtidens hus for

Læs mere

HYPOTHERMIA. Heat reflective blankets. an effective method of reducing radiant heat loss associated with hypothermia

HYPOTHERMIA. Heat reflective blankets. an effective method of reducing radiant heat loss associated with hypothermia HYPOTHERMIA Heat reflective blankets an effective method of reducing radiant heat loss associated with hypothermia SOZO varmereflekterende afdækning Noter om Sozo/SCIP-Inf-10 2011 Forebyggelse af hypotermi

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER - CLEARINGHOUSE

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER - CLEARINGHOUSE Klinisk retningslinje for nonfarmakologisk forebyggelse af perioperativ utilsigtet hypotermi. CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER Dato: Godkendt dato: 4. April 2014 Revisionsdato: 4. Oktober 2016 Udløbsdato:

Læs mere

Oplæg vedrørende kirurgipakken

Oplæg vedrørende kirurgipakken Oplæg vedrørende kirurgipakken Besøg fra NSH Helsepersonell 24. April 2012 Michael Weber og Marianne Nielsen Baggrund Mellem 2 og 5% af patienter der opereres oplever kirurgiske Infektioner. Risiko for

Læs mere

Uanset dine prioriteter, er du dækket ind med BARRIER operationskitler

Uanset dine prioriteter, er du dækket ind med BARRIER operationskitler BARRIER operationskitler, sortimentsfolder Uanset dine prioriteter, er du dækket ind med BARRIER operationskitler For den optimale balance mellem beskyttelse og komfort At vælge den rigtige operationskittel

Læs mere

Instruktion for test af de nye operationsafdækninger Foliodrape Protect Plus og Foliodrape Protect

Instruktion for test af de nye operationsafdækninger Foliodrape Protect Plus og Foliodrape Protect Instruktion for test af de nye operationsafdækninger Foliodrape Protect Plus og Foliodrape Protect Bedre er mere end godt. Den perfekte kombination til større økonomisk effektivitet og bedre kvalitet.

Læs mere

Aquarius CRRT-system med citrat antikoagulation

Aquarius CRRT-system med citrat antikoagulation Aquarius CRRT-system med citrat antikoagulation Aquarius CRRT-maskine med automatisk citratfunktion Væskebalance-funktion Væskebalance-funktionen er en vigtig del af CRRT-behandlingen. Den automatiske

Læs mere

Klinisk retningslinje for nonfarmakologisk forebyggelse af perioperativ utilsigtet hypotermi. CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER - CLEARINGHOUSE

Klinisk retningslinje for nonfarmakologisk forebyggelse af perioperativ utilsigtet hypotermi. CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER - CLEARINGHOUSE Klinisk retningslinje for nonfarmakologisk forebyggelse af perioperativ utilsigtet hypotermi. CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER HØRINGSEKSEMPLAR FEBRUAR/MARTS 2014 Klinisk retningslinje for nonfarmakologisk

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER - CLEARINGHOUSE

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER - CLEARINGHOUSE Bilag 7: Resume Titel: Klinisk retningslinje for perioperativ desinfektion af øje og øjenomgivelser til patienter til øjenoperation Forfattergruppe: Birgith Jakobsen, Udviklings- og uddannelsesansvarlig

Læs mere

Unit Magnet/posefiltre

Unit Magnet/posefiltre Unit Magnet/posefiltre 1-100 mikron/2,4 210 m 3 /h Heco Magnet/posefilter Units anvendes, hvor der er behov for en komplet løsning for pålidelig fjernelse af magnetiske partikler og kombinerer fordelene

Læs mere

Brugen af operationshuer er med til at beskytte patienterne fra postoperative infektioner 1

Brugen af operationshuer er med til at beskytte patienterne fra postoperative infektioner 1 operationshuer Brugen af operationshuer er med til at beskytte patienterne fra postoperative infektioner 1 Operationspersonale skal være ekstra opmærksom på at dække kropsdele, hvorfra der er risiko for,

Læs mere

Krig mod bakterier i munden

Krig mod bakterier i munden Krig mod bakterier i munden AN I TA T R AC E Y, P R O J E K T S Y G E P L E J E R S K E, M K S, S D, K VAL I T E T O G S AM M E N H Æ N G, AAL B O R G U H ET KVALITETS UDVIKLINGS PROJEKT Implementering

Læs mere

ReBUS (Rehabilitation, Bath, User Satisfaction)

ReBUS (Rehabilitation, Bath, User Satisfaction) ReBUS (Rehabilitation, Bath, User Satisfaction) Styregruppen Chef for hjemmesygepleje og kommunal hjemmehjælp i Frederiksberg kommune, diplom i ledelse (SD) og master i sundhedsantropologi (MSA), Heidi

Læs mere

SUNDT INDEKLIMA PAS GODT PÅ DIG SELV OG DIN BOLIG

SUNDT INDEKLIMA PAS GODT PÅ DIG SELV OG DIN BOLIG SUNDT INDEKLIMA PAS GODT PÅ DIG SELV OG DIN BOLIG INDHOLD Kære beboer Hvad betyder indeklimaet for dig? Hold din bolig fri for fugt og skimmelsvamp Luft ud flere gange dagligt Luk lyset ind Undlad at ryge

Læs mere

3Health Care. Den voksende familie af 3M Tegaderm forbindinger. IV-katetre, sikkerhed og beskyttelse. Avanceret sårbehandling

3Health Care. Den voksende familie af 3M Tegaderm forbindinger. IV-katetre, sikkerhed og beskyttelse. Avanceret sårbehandling Den voksende familie af 3M Tegaderm forbindinger IV-katetre, sikkerhed og beskyttelse Avanceret sårbehandling Kirurgiske sårbehandlingsprodukter 3Health Care Protecting skin. Healing wounds. Det mest velkendte

Læs mere

Operationskitler. for din komfort og sikkerhed

Operationskitler. for din komfort og sikkerhed Operationskitler for din komfort og sikkerhed Fokus på detaljer Operationens længde, indgrebstype, kitlens komfort og beskyttelsesgrad i kombination med økonomi, er faktorer som påvirker dit personlige

Læs mere

Ny og ren - hver eneste dag. BARRIER garderobe

Ny og ren - hver eneste dag. BARRIER garderobe Ny og ren - hver eneste dag BARRIER garderobe Ny og ren hver eneste dag Du og dit team arbejder hårdt. Du yder behandling med stor kompetence - samtidig med at du håndterer dagligdagens store og små udfordringer.

Læs mere

Den kliniske vejledning er tilgængelig på hjemmesiden:

Den kliniske vejledning er tilgængelig på hjemmesiden: Titel Procedurespecifik klinisk vejledning til patienter, der får foretaget herniekirurgi EPS Patientkategori Udarbejdelse og tilgængelighed Viden og udvikling 01.03.2011 Patienter, der får foretaget åben

Læs mere

3M Health Care. 3M Tegaderm Hydrocolloid. Hydrokolloid forbinding - den moderne hydrokolloid

3M Health Care. 3M Tegaderm Hydrocolloid. Hydrokolloid forbinding - den moderne hydrokolloid 3M Health Care 3M Tegaderm Hydrocolloid Hydrokolloid forbinding - den moderne hydrokolloid 3M Tegaderm Hydrocolloid Hydrokolloid forbinding til let til moderat væskende sår Tegaderm Hydrocolloid findes

Læs mere

HØJ KVALITET BEDRE OMSORG MERE BÆREDYGTIGHED FOR FÆRRE PENGE

HØJ KVALITET BEDRE OMSORG MERE BÆREDYGTIGHED FOR FÆRRE PENGE HØJ KVALITET BEDRE OMSORG MERE BÆREDYGTIGHED FOR FÆRRE PENGE DET ER DA SUND FORNUFT BAGGRUNDEN FOR DUVAIR VARMLUFTDYNER DUVAIR varmluftdyner kom til verden, fordi de på Bornholms Hospitals anæstesi-afdeling

Læs mere

formstøbt sæde Brugervejledning

formstøbt sæde Brugervejledning Brugervejledning formstøbt sæde Indholdsfortegnelse Anvendelse af Anatomic formstøbt sæde Indlæg Vedligeholdelse Håndtag Montering af Anatomic formstøbt sæde Montering af formstøbt sæde med fastgørelsesremme

Læs mere

Børnehospital vil gerne forbedre patientplejen med en interaktiv planlægningsløsning. Children's Hospital. Qwaltec

Børnehospital vil gerne forbedre patientplejen med en interaktiv planlægningsløsning. Children's Hospital. Qwaltec Børnehospital vil gerne forbedre patientplejen med en interaktiv planlægningsløsning. Children's Hospital of Philadelphia har en fortid som innovative inden for børnepleje, der går helt tilbage til dets

Læs mere

Krig mod bakterier i munden

Krig mod bakterier i munden Krig mod bakterier i munden ANITA TRACEY, PROJEKTSYGEPLEJERSKE, MKS, SD, KVALITET OG SAMMENHÆNG, AALBORG UH ET KVALITETS UDVIKLINGS PROJEKT Implementering af anbefalinger fra: Klinisk retningslinje om

Læs mere

3M 9100 Universal neutralelektrode med ledende klæbeflade

3M 9100 Universal neutralelektrode med ledende klæbeflade Datablad 3M 9100 Universal neutralelektrode med ledende klæbeflade Produktbeskrivelse: 3M Universal neutralelektrode med ledende klæbeflade, serie 9100, er baseret på en helt ny teknologi med en patenteret

Læs mere

Vi har tænkt på dig som ønsker en brugervenlig, lydsvag og effektiv rengøring

Vi har tænkt på dig som ønsker en brugervenlig, lydsvag og effektiv rengøring Centralstøvsugere Vi har tænkt på dig som ønsker en brugervenlig, lydsvag og effektiv rengøring Centrale støvsugersystemer fra Electrolux er en lydsvag og effektiv løsning til rengøring af hjemmet. Det

Læs mere

DORMI. trykaflastning til sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG

DORMI. trykaflastning til sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG DORMI trykaflastning til sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG Kategori 1-3 DORMI Dyna-Form TM Mercury DORMILET Dyna-Form TM Mercury er en kvalitets skummadras, med høj komfort og effektiv trykfordeling. DORMILET

Læs mere

Patientsikkert Sygehus sætter ambitiøse mål for patientsikkerhed og tilbyder metoder til at minimere antallet af skader og unødige dødsfald.

Patientsikkert Sygehus sætter ambitiøse mål for patientsikkerhed og tilbyder metoder til at minimere antallet af skader og unødige dødsfald. Formålet med kirurgipakken er at reducere kardiovaskulære hændelser i forbindelse med kirurgiske indgreb, postoperative infektioner og postoperative 30-dagsmortalitet. Patientsikkert Sygehus sætter ambitiøse

Læs mere

NOGLE GANGE ER DU NØDT TIL AT GÅ LANGT TILBAGE FOR AT VÆRE MODERNE

NOGLE GANGE ER DU NØDT TIL AT GÅ LANGT TILBAGE FOR AT VÆRE MODERNE NOGLE GANGE ER DU NØDT TIL AT GÅ LANGT TILBAGE FOR AT VÆRE MODERNE CITY M LUFTRENSER FRA CAMFIL Camfil Clean Air Solutions 1 I løbet af få timer (afhængig af størrelsen på rummet) vil en CITY luftrenser

Læs mere

Nr. 101OP SAFE-OP Operationsmadras m. COMFOR OP-betræk. Gul/Rosa SAFEskum.

Nr. 101OP SAFE-OP Operationsmadras m. COMFOR OP-betræk. Gul/Rosa SAFEskum. Nr. 101OP SAFE-OP Operationsmadras m. COMFOR OP-betræk. Gul/Rosa SAFEskum. Nr. 101OP.190: 190x50x6 cm Nr. 101OP.95: 95x50x6 cm Nr. 201OP SAFE-OP Helmadras kombination til intensiv afd. med sort COMFOR

Læs mere

Industrielle støvsugere AERO 21

Industrielle støvsugere AERO 21 Kompakte våd-/tørsugere med filterrengøring Produkt fakta AERO 21 er kompakt og nem at anvende - det ideelle valg til mindre rengøringsopgaver på værkstedet eller ude hos kunden. En letvægtsmaskine til

Læs mere

GETINGE DA VINCI LØSNINGEN

GETINGE DA VINCI LØSNINGEN GETINGE DA VINCI LØSNINGEN 2 GETINGE DA VINCI LØSNING NY OG AVANCERET LØSNING, VALIDERET OG KLAR TIL ROBOTASSISTERET KIRURGI I mere end 100 år har Getinge leveret produkter i forbindelse med rengørings-

Læs mere

Valg af bandage gør forskellen

Valg af bandage gør forskellen MINDSKET INFEKTIONSFREKVENS MED 67% 1a,2b MINDSKET FOREKOMST AF BULLAE MED 88% 1a,2b Valg af bandage gør forskellen a En sammenligning mellem standardbandagering, hvor AQUACEL bandagen anvendes i kombination

Læs mere

Unik AFCteknologi. Her er Max

Unik AFCteknologi. Her er Max Unik AFCteknologi Her er Max For at udruge det sarte æg fra en skægagame, skal det opbevares ved en perfekt reguleret temperatur. Det ville normalt være en stor udfordring for en almindelig termostatventil.

Læs mere

Seba: Rygliggende til siddende stilling på kanten af sengen løsning

Seba: Rygliggende til siddende stilling på kanten af sengen løsning Seba: Rygliggende til siddende stilling på kanten af sengen løsning Kun Seba gør dig i stand til sikkert og ubesværet at flytte en plejemodtager fra rygliggende til siddende stilling på kanten af sengen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 3 Klargøring af apparat Side 8 Driftsstatus

Indholdsfortegnelse. Side 3 Klargøring af apparat Side 8 Driftsstatus Quickmanual Indholdsfortegnelse Side 3 Klargøring af apparat Side 8 Driftsstatus Side 4 Valg af Pad størrelse Side 9 Pausering / afslutning af behandling Side 4 Montering af Pad Side 10 Vedligeholdelse

Læs mere

Sygeplejefaglige anbefalinger til håndtering af Eksternt Ventrikulært Dræn (EVD)

Sygeplejefaglige anbefalinger til håndtering af Eksternt Ventrikulært Dræn (EVD) Sygeplejefaglige anbefalinger til håndtering af Eksternt Ventrikulært Dræn (EVD) Tina Wang Vedelø, udviklingsansvarlig sygeplejerske, cand. cur. Neurokirurgisk Afdeling NK, Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Luftbehandlingsløsning

Luftbehandlingsløsning Luftbehandlingsløsning Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Indledning (4-5) Bærbare klimaanlæg (6-9) Vægmonterede klimaanlæg (10-11) Varmepumper (12-13) Klimaanlæg til lettere kommerciel brug (14-15)

Læs mere

THATSIT Total støtte - ubegrænset bevægelse

THATSIT Total støtte - ubegrænset bevægelse THATSIT Total støtte - ubegrænset bevægelse Design: Peter Opsvik: Koncept Skift stilling ved at placere Din krop bevæger sig i Din rygrad får perfekt Den åbne vinkel mellem dit skinneben på, foran eller

Læs mere

FULDAUTOMATISKE KAFFEANLÆG. Animo. ComBi-line

FULDAUTOMATISKE KAFFEANLÆG. Animo. ComBi-line FULDAUTOMATISKE KAFFEANLÆG Animo ComBiline Animo ComBiline Professionel, driftssikker og hurtig Danskerne kan altid finde en anledning til at nyde en god, frisk kop kaffe. Vi elsker kaffe og indtager den

Læs mere

Gør livet lettere Easypump II

Gør livet lettere Easypump II Gør livet lettere Easypump II Elastomerisk pumpe til kort og langtidsinfusionsterapi Juli 2017 Information Easypump II Fleksibel løsning til infusionsbehandling Easypump II - Fleksibel behandling Easypump

Læs mere

Uddrag af artikler til enkelt og korrekt udluftning.

Uddrag af artikler til enkelt og korrekt udluftning. SILKEBORG BOLIGSELSKAB Uddrag af artikler til enkelt og korrekt udluftning. INDHOLD Hvordan undgår du kondens på indersiden af vinduerne?... s. 1 Pas på med køligt soveværelse. s. 3 10 gode råd om udluftning

Læs mere

TRIPLE³ FUNCTION består af 3 unikke funktioner. Nyd verdens mest solgte temperaturregulerende soveprodukt, som aktivt forbedrer din søvn gennem aktiv

TRIPLE³ FUNCTION består af 3 unikke funktioner. Nyd verdens mest solgte temperaturregulerende soveprodukt, som aktivt forbedrer din søvn gennem aktiv WARM COLD DRY TRIPLE³ FUNCTION består af 3 unikke funktioner. Nyd verdens mest solgte temperaturregulerende soveprodukt, som aktivt forbedrer din søvn gennem aktiv regulering af fugt og temperatur. TEKNOLOGIEN

Læs mere

Børneortopædi CP-hoften på 20 minutter

Børneortopædi CP-hoften på 20 minutter Børneortopædi CP-hoften på 20 minutter Christian Wong Overlæge Børnesektionen Ortopædkirurgisk afdeling 333 Hvidovre Hospital cwon0002@regionk.dk Soeren.boedtker@regionh.dk Disposition ved CP hofte fordrag

Læs mere

Ventilation på operationsstuer Hvad bestemmer luftstrømningerne? Peter V. Nielsen, Aalborg University

Ventilation på operationsstuer Hvad bestemmer luftstrømningerne? Peter V. Nielsen, Aalborg University Ventilation på operationsstuer Hvad bestemmer luftstrømningerne? ø Peter V. Nielsen Aalborg Universitet 1 Temaet i dag Smittespredning på sengestuer (og operationsstuer) Luftmængde Luftfordelingssystem

Læs mere

Flexoduct Kildefilter. Kildefiltre, sugehoveder og slangeovertræk

Flexoduct Kildefilter. Kildefiltre, sugehoveder og slangeovertræk I en arbejdssituation/proces hvor der sætes krav til procesudsug, beskyter et kildefilter ventilationssystemet og minimerer risikoen for infektion af brugeren, personalet og patienten Besky telse allerede

Læs mere

Aldrig har så mange fordele fyldt så lidt...

Aldrig har så mange fordele fyldt så lidt... lindab ventilation Aldrig har så mange fordele fyldt så lidt... Verdensnyhed! Med MBB sætter vi ny standard inden for trykfordelingsbokse Lydisolering Udløb Lineært konusspjæld Safe tilslutning Når præcision

Læs mere

Clean air solutions CITY S, CITY M LUFTRENSERE

Clean air solutions CITY S, CITY M LUFTRENSERE Clean air solutions CITY S, CITY M LUFTRENSERE VORES LUFTRENSERE VIL TAGE DIG TUSINDER AF ÅR TILBAGE I TIDEN. HVORFOR SKAL VI INSTALLERE LUFTRENSERE NÅR VI HAR ET VELFUNGERENDE VENTILATIONSSYSTEM? Forestil

Læs mere

Tid til en tryggere hverdag

Tid til en tryggere hverdag Tid til en tryggere hverdag www.airliquide.dk Du har ikke råd til at spilde minutter, når hvert sekund tæller Tryghed handler om mange ting, når det gælder gas inden for sundhedsvæsnet. Du skal være sikker

Læs mere

Patientsikkerhed. Patientarmbånd: Stregkode løsninger. Label bånd. Bånd med indskudskort. www.opitek.dk

Patientsikkerhed. Patientarmbånd: Stregkode løsninger. Label bånd. Bånd med indskudskort. www.opitek.dk Patientsikkerhed www.opitek.dk Medlem af Dansk Selskab for Patientsikkerhed www.patientsikkerhed.dk Patientarmbånd: Stregkode løsninger Label bånd Bånd med indskudskort Opitek Naverland 1C 2600 Glostrup

Læs mere

FUNKTIONELLE KNÆORTOSER

FUNKTIONELLE KNÆORTOSER FUNKTIONELLE KNÆORTOSER At tilbyde et komplet sortiment af ortoser er en del af Camp s strategi. Ortoser af høj kvalitet, både med hensyn til materialer og funktion, har været en forespørgsel, som vi nu

Læs mere

Verdens første - The principle

Verdens første - The principle Verdens første - The principle 2 Helheden er mere end summen af delene Det samme gælder for Rittal - The System. Med dette i tankerne har vi samlet vores innovative produkter indenfor indkapslinger, strømfordeling,

Læs mere

3M Littmann. Elektronisk stetoskop model Lyde. du kan stole på

3M Littmann. Elektronisk stetoskop model Lyde. du kan stole på 3M Littmann Elektronisk stetoskop model 3100 3100 Lyde du kan stole på 09321500_Litt3100_DK_o2e_1378.indd 1 30.07.2009 15:24:09 Uhr Helt speciel lydkvalitet Du vil aldrig vende tilbage til dit gamle stetoskop.

Læs mere

BeoLab 1. Brugervejledning. ENTER v/henriksens ELEKTR

BeoLab 1. Brugervejledning. ENTER v/henriksens ELEKTR BeoLab 1 Brugervejledning BeoLab 1 højttaleren leveres i to kasser: Den ene indeholder søjlen, og den anden indeholder bundpladen. Denne betjeningsvejledning beskriver, hvordan du samler BeoLab 1 højttalersøjlen

Læs mere

GOLD RX/HC. Luftbehandlingsaggregat med reversibel varmepumpe. Ventilation, varme og køling i en og samme enhed

GOLD RX/HC. Luftbehandlingsaggregat med reversibel varmepumpe. Ventilation, varme og køling i en og samme enhed GOLD RX/HC Luftbehandlingsaggregat med reversibel varmepumpe Ventilation, varme og køling i en og samme enhed Alt i ét Ventilation, varme og køling i én pakke Der findes mange forskellige løsninger til

Læs mere

imop Lite Rengøring i bevægelse

imop Lite Rengøring i bevægelse imop Lite Rengøring i bevægelse Velkommen til revolutionen imop Lite imop Lite er den nyeste og mest fleksible gulvvaskemaskine i i-mop-serien. Ved at udvide det aktuelle udvalg af i-mopper, tilbyder i-team

Læs mere

bruseleje with people in mind

bruseleje with people in mind Vi præsenterer det nye carevo bruseleje with people in mind Min værdighed Nu da jeg behøver hjælp til brusebad, kan jeg til tider vente hele ugen på bare at føle mig ren igen. Jeg er begyndt udvikle tryksår,

Læs mere

glattere end nogensinde før

glattere end nogensinde før FLOCATH QUICK glattere end nogensinde før Flocath Quick Alle gode gange tre: tre gange lavere friktion; silkeagtig belægning, glider blødt, glattere end nogensinde før* 3 3 tre gange højere komfort gennem

Læs mere

GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs

GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs GRAVITY Slap af så du føler dig helt vægtløs Design: Peter Opsvik, balans Koncept Vip frem og knæl eller læn dig helt tilbage og oplev en følelse af vægtløshed Rok blidt frem og tilbage, når du er lænet

Læs mere

Børn og Angst. - forberedelse til bedøvelse

Børn og Angst. - forberedelse til bedøvelse Børn og Angst - forberedelse til bedøvelse Disposition for indlæg Præsentation af oplægsholdere Anne Sofie og Trine - indlæg Pernille - indlæg Kort opsamling Pause 5 min Diskussion af oplæg Børn og angst

Læs mere

ET-XC40A 230VAC - 12VDC - Gas Absorbing køleboks Brugsanvisning

ET-XC40A 230VAC - 12VDC - Gas Absorbing køleboks Brugsanvisning ET-XC40A 230VAC - 12VDC - Gas Absorbing køleboks Brugsanvisning VIGTIGT Læs denne vejledning nøje, inden køleboksen monteres og tages i brug. Kontakt forhandleren, hvis der måtte være yderligere spørgsmål.

Læs mere

Har kliniske retningslinjer betydning for kvalitet af sygepleje - et systematisk litteraturstudie

Har kliniske retningslinjer betydning for kvalitet af sygepleje - et systematisk litteraturstudie Har kliniske retningslinjer betydning for kvalitet af sygepleje - et systematisk litteraturstudie Trine A. Horsbøl, cand. cur. Preben Ulrich Pedersen, lektor, phd. Center for Kliniske Retningslinjer Baggrund

Læs mere

Tænk grønt det betaler sig

Tænk grønt det betaler sig Tænk grønt det betaler sig I årtier er bygninger blevet opvarmet og ventileret uden hensyntagen til energiforbrug og CO2-udledning. I dag står verden over for klimaudfordringer, som gør, at måden, hvorpå

Læs mere

Ligger dine patienter komfortabelt?

Ligger dine patienter komfortabelt? ESWELL Madrasser & Lejringspuder Ligger dine patienter komfortabelt? Og har du tænkt over de skader, som forkert lejring kan forårsage Sk u m Bes k r i v e l s e ESWELL madrasser og puder er opbygget som

Læs mere

MØD DINE KUNDERS BEHOV

MØD DINE KUNDERS BEHOV MØD DINE KUNDERS BEHOV I Danmark har Carrier varemærket gennem tiden været kendt for køl på lastbiler og i butikker, men er på verdensplan en af de absolut største virksomheder i kølebranchen. Willis Carrier

Læs mere

Vedvarende kvalitetsudvikling gennem innovation

Vedvarende kvalitetsudvikling gennem innovation Vedvarende kvalitetsudvikling gennem innovation Jens Kjølseth Møller Specialechef, Professor dr.med. Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Sygehus Lillebælt, Vejle Rådet for Bedre Hygiejne DTU, Mødelokale 1,

Læs mere

GRUNDFOS PUMPEGUIDE SOLOLIFT2 VELKOMMEN TIL DEN NYE GENERATION

GRUNDFOS PUMPEGUIDE SOLOLIFT2 VELKOMMEN TIL DEN NYE GENERATION GRUNDFOS PUMPEGUIDE VELKOMMEN TIL DEN NYE GENERATION 1 INDHOLD, PUMPEGUIDE Inspireret af fagfolk og lavet til fagfolk. opfylder dine krav og dine kunders behov. Denne vejledning er et hurtigt og nemt værktøj,

Læs mere

EnkEl og EffEktiv lejring af sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG

EnkEl og EffEktiv lejring af sengeliggende OVERSKUD TIL OMSORG OVERSKUD TIL OMSORG Enkel og effektiv lejring af sengeliggende Stabilitet Tryghed afslapning nedsat tonus nedsat arousel Hvorfor er lejring vigtig? Lejring har afgørende betydning for borgerens komfort

Læs mere

Pneumoni hos trakeotomerede patienter. Mulige årsager og betydningen af fokuseret sygepleje.

Pneumoni hos trakeotomerede patienter. Mulige årsager og betydningen af fokuseret sygepleje. Pneumoni hos trakeotomerede patienter Mulige årsager og betydningen af fokuseret sygepleje. Trakeotomi på afdeling F, OUH 35-40 trakeotomier årligt. Primært relateret til cancer og stråleskader. Normalt

Læs mere

SILENTIA SKÆRMSYSTEM. Det førende alternativ for optimal hygiejne og beskyttelse af patienters privatliv, hygiejne og patient-integritet

SILENTIA SKÆRMSYSTEM. Det førende alternativ for optimal hygiejne og beskyttelse af patienters privatliv, hygiejne og patient-integritet SILENTIA SKÆRMSYSTEM Det førende alternativ for optimal hygiejne og beskyttelse af patienters privatliv, hygiejne og patient-integritet EasyReturn Vi satte standarden i 1990. I dag har vi leveret 100.000

Læs mere

3 Bair Hugger. Brugsvejledning Dansk 113. Total Temperature Management System. Temperature Management Unit Model 505

3 Bair Hugger. Brugsvejledning Dansk 113. Total Temperature Management System. Temperature Management Unit Model 505 3 Bair Hugger Temperature Management Unit Model 505 Brugsvejledning Dansk 113 Total Temperature Management System Indholdsfortegnelse Introduktion 117 Beskrivelse af Total Temperature Management udstyret

Læs mere

SWISSCAVE VINKØLESKAB. Brugsanvisning. Model: WL440x/450x

SWISSCAVE VINKØLESKAB. Brugsanvisning. Model: WL440x/450x SWISSCAVE VINKØLESKAB Brugsanvisning Model: WL440x/450x Distributør i Skandinavien: Wineandbarrels A/S info@wineandbarrels.com Tak fordi du har købt et SWISSCAVE vinkøleskab. Læs og følg venligst alle

Læs mere

Foliodrape Protect 2-lags afdækningssæt

Foliodrape Protect 2-lags afdækningssæt Foliodrape Protect 2-lags afdækningssæt Operation Fordele Opfylder markedets krav om innovative afdækninger Markedet efterspørger smidige afdækninger med en stoflignende følelse og med mange afdækningsmuligheder.

Læs mere

1ÅRS GARANTI. et nyt subbrand fra Gram Commercial, der tilbyder KØL OG FRYS AF HØJ KVALITET TIL ATTRAKTIVE PRISER

1ÅRS GARANTI. et nyt subbrand fra Gram Commercial, der tilbyder KØL OG FRYS AF HØJ KVALITET TIL ATTRAKTIVE PRISER 1ÅRS GARANTI et nyt subbrand fra Gram Commercial, der tilbyder KØL OG FRYS AF HØJ KVALITET TIL ATTRAKTIVE PRISER Lige i hjertet til det I en travl hverdag i det professionelle køkken er det vigtigt at

Læs mere

GRUNDFOS PUMPEGUIDE SOLOLIFT2 VELKOMMEN TIL DEN NYE GENERATION

GRUNDFOS PUMPEGUIDE SOLOLIFT2 VELKOMMEN TIL DEN NYE GENERATION GRUNDFOS PUMPEGUIDE VELKOMMEN TIL DEN NYE GENERATION 1 INDHOLD, PUMPEGUIDE Inspireret af fagfolk og lavet til fagfolk. opfylder dine krav og dine kunders behov. Denne vejledning er et hurtigt og nemt værktøj,

Læs mere

Over 1 million solgte!

Over 1 million solgte! 2 Over 1 million solgte! God fugttransport Behagelig og blød pasform NY FARVE 100% funktionel polyester 1560 NY FARVE 1440 1462 1390 1335 1325 1639 1606 1900 1980 1999 HERRE 199205 Str.: S-3XL (1390, 1440,

Læs mere

VI PRæSENtERER DEt NYE CareVO BRuSELEjE with people in mind

VI PRæSENtERER DEt NYE CareVO BRuSELEjE with people in mind Vi præsenterer det nye carevo bruseleje with people in mind Min værdighed Da jeg fik en hjerneblødning for tre år siden, mistede jeg al mobilitet i løbet af få måneder og nu behøver hjælp til alle aspekter

Læs mere

Den nye generation af mobillifte.

Den nye generation af mobillifte. Den nye generation af mobillifte. LikoTM VikingTM mobillifte Viking XS Viking S Viking M Viking L Viking XL Lad jeres behov være afgørende. Gennem årene har den unikke LikoTM VikingTM liftserie sat standarden

Læs mere

På fo f r o kan ka t t m ed ed indekl de i kl ma m et et Strålevarme:

På fo f r o kan ka t t m ed ed indekl de i kl ma m et et Strålevarme: Strålevarme: På forkant med indeklimaet Indhold: Strålevarmeprincip... Teknisk beskrivelse... Montageanvisning i TT bjælker eller nedhængt... Ydelser, SP-160TD paneler... Ydelser, SP-130TD paneler... Tryghed

Læs mere

EL varmeflade med. temperaturregulator

EL varmeflade med. temperaturregulator 1 EL varmeflade ELVF serie ELVFT serie EL varmeflade EL varmeflade med temperaturregulator Typer: ELVF 100 ELVF 125 ELVF 160 ELVF 200 ELVF 250 ELVF 315 Typer: ELVFT 100 ELVFT 125 ELVFT 160 ELVFT 200 ELVFT

Læs mere

Industrielle støvsugere AERO 26

Industrielle støvsugere AERO 26 Kompakte våd-/tørsugere med filterrengøring Produkt fakta AERO 26 er kompakt og nem at anvende - det ideelle valg til mindre rengøringsopgaver på værkstedet eller ude hos kunden. En letvægtsmaskine til

Læs mere

Sikkert patientflow. v/ Kvalitet og Arbejdsmiljøchef Jørgen Ejler Pedersen. og Riskmanager Lonnie Sander Terkildsen

Sikkert patientflow. v/ Kvalitet og Arbejdsmiljøchef Jørgen Ejler Pedersen. og Riskmanager Lonnie Sander Terkildsen Sikkert patientflow v/ Kvalitet og Arbejdsmiljøchef Jørgen Ejler Pedersen og Riskmanager Lonnie Sander Terkildsen 1 21-11-2014 Predicting chaos is hard controlling chaos is easy. Citat: Donald J. Wheeler

Læs mere

Xcellent Air. by Better Bed Comfort

Xcellent Air. by Better Bed Comfort Xcellent Air by Better Bed Comfort Xcellent Air Xcellent Airtube system Åndbar Xcellent Air Luften cirkulerer frit og kontinuerligt gennem de lodrette luftkanaler. Alle detaljer er skræddersyede til det

Læs mere

Bair Hugger* Temperature Management Unit Model 505

Bair Hugger* Temperature Management Unit Model 505 Check the Bair Hugger therapy website to ensure you have the most recent version of this document. www.bairhugger.com reorder #200977E Bair Hugger* Temperature Management Unit Model 505 Brugsvejledning

Læs mere

4.Tag pumpen og batterierne ud af pakken. Sæt batterierne i, hvorefter alle tre lamper skal blinke én gang.

4.Tag pumpen og batterierne ud af pakken. Sæt batterierne i, hvorefter alle tre lamper skal blinke én gang. Kvikguide Applicering. Fjern kraftig hårvækst for at sikre en tæt forsegling mellem bandagen og huden. Ved behov skyl såret med sterilt saltvand, og dup såret omkring tørt. Applicer SECURA Hudbeskyttelsesfilm

Læs mere

Nye fjernvarmesystemer. Svend Svendsen DTU BYG

Nye fjernvarmesystemer. Svend Svendsen DTU BYG Nye fjernvarmesystemer Svend Svendsen DTU BYG ss@byg.dtu.dk 22611854 Fjernvarme i EnergyLab Nordhavn - mine aktiviteter Fleksibel rumvarme i nye etageboliger med gulvvarme: Gulvvarme kan afbrydes i mange

Læs mere

ATTIX 30, 40 & 50 HELT KOMPROMISLØS. Brugervenlige støv-/vådsugere, der er nemme at vedligeholde

ATTIX 30, 40 & 50 HELT KOMPROMISLØS. Brugervenlige støv-/vådsugere, der er nemme at vedligeholde ATTIX 30, 40 & 50 HELT KOMPROMISLØS Brugervenlige støv-/vådsugere, der er nemme at vedligeholde Den perfekte løsning til håndværkere på farten ATTIX 30 er den nye, kompakte generation af ATTIX-familien

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Brugsvejledning Sleepbag babysovepose samt tilbehør. Sprog - DK. Produktinformation Advarsel 1-2

Indholdsfortegnelse. Brugsvejledning Sleepbag babysovepose samt tilbehør. Sprog - DK. Produktinformation Advarsel 1-2 Sprog - DK Indholdsfortegnelse Brugsvejledning Sleepbag babysovepose samt tilbehør. Produktinformation Advarsel 1-2 Sleepbag babysovepose Teknisk tegning Sleepbag 3-4 Indledning 5 Videovejledning 6 Påklædningsguide

Læs mere

INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION)

INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION) INFORMATION OM KIKKERTOPERATION I KNÆET (ARTROSKOPISK OPERATION) Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 ARTROSKOPI Artroskopi, der ordret betyder at kigge ind i led, er en undersøgelse, hvor man

Læs mere

Liggesystem SYMMETRISLEEP

Liggesystem SYMMETRISLEEP Liggesystem SYMMETRISLEEP SYMMETRISLEEP Et led i 24 timers postural omtanke HVAD TILBYDER SYMMETRISLEEP Det er meget vigtigt, at en borger har den bedst mulige siddestilling i sin kørestol, men det er

Læs mere

BeoLab 7 1. Vejledning

BeoLab 7 1. Vejledning BeoLab 7 1 Vejledning Daglig brug 3 Når du har sat højttalerne op som beskrevet på de følgende sider, skal du tilslutte hele systemet til lysnettet. Højttalerbeskyttelse Højttaleren er udstyret med et

Læs mere

Fjernbetjening Flex Teknisk manual

Fjernbetjening Flex Teknisk manual Fjernbetjening Flex Teknisk manual VEKA INT. Indblæsnings aggregat 1 Beskrivelse Flex fjernbetjening kan bruges til at styre ventilationsanlæg med V1 og V2 printkort. Tekniske data Knapper på display Knap

Læs mere

HYPOTERMI NORMOTERMIBEHANDLING

HYPOTERMI NORMOTERMIBEHANDLING EMCOOLS Flex.Pad TM TERAPEUTISK HYPOTERMI NORMOTERMIBEHANDLING INTRODUKTION Som medlemmer af ledelsen i EMCOOLS Medical Cooling Systems AG er vi meget glade for, at du har vist interesse for vores overfladekølesystem,

Læs mere