Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1 Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 18, nr. 3 - September

2 INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 3, 2016 September Jørgen Jacobsen, Uden spredning blir det aldrig helt... 5 Kalender... 8 Bjarne Lund in memoriam Fotos fra Kulturhavn Visekursus på Ryslinge Højskole Revymuseet og Danske Revyvenner Mærkedage mv Bestyrelsen m.m. adresser, kolofon SEPTEMBER 2016 Af Stampe Villadsen Torsdag den 1. september var vi mange fra Visens Venner, der sagde et sidste farvel til Jørgen Jacobsen, Visens Venner Københavns æresmedlem og nestor. Det skete ved en smuk ceremoni, som satte tanker i gang. Tankerne drejede sig naturligt nok om Jørgen og de mange fælles oplevelser og samtaler gennem årene. Og tankerne kom også til at dreje sig om viser mere generelt. Jørgens speciale var kloge og tankevækkende viser. Andre viser er underfundige, mens atter andre er lutter fis og ballade. Visefortolkerens opgave er at slippe den enkelte vise løs med alt, hvad den har i sig. Både som sanger og som tilskuer er det fascinerende at opleve, når det af og til lykkes. Det er ved sådanne begivenheder, at minderne brænder sig fast i hukommelsen. Foreningen har bedt Ann-Mari Max Hansen om at give os et lille skub fremad og undervise os i at komme ud over scenekanten. Det sker i weekenden den 1. og 2. oktober 2016 i Glostrup. Visesæsonen er allerede smugstartet med vor optræden ved Kulturhavn sidst i august, men ellers begynder den ordinære sæson med hulemødet den 13. september. Herefter følger Giro 413 den 25. september 2016, som er det første af sæsonens 7 arrangementer i Krudttønden. Desuden optræder vi på Revymuseet den 29. oktober Prøverne til disse arrangementer er allerede i gang, så vi får nok at se til i løbet af de kommende 7 måneder. Jeg glæder mig allerede. 2.

3 JØRGEN JACOBSEN, Mindeord ved Stampe Villadsen Jørgen Jacobsen døde søndag den 21. august efter et langt, godt og levet liv. Jørgen blev 97 år. Hans død er et stort tab for Visens Venner København, hvor han, på trods af sin meget høje alder, vedblev at være en inspirationskilde for alle aktive i foreningen. Nye ideer og sange vedblev at komme fra hans side, og selv moderne sange kom under hans behandling og blev til markante viser. Fandt han en vise fra udlandet, som faldt i hans smag, var han ikke bleg for at oversætte og fordanske og af og til føje vers af egen oprindelse ind i den oversatte vise. Jørgen begyndte sin aktive visekarriere sent. Først i 1997 meldte han sig, opfordret af sin kone Anne Lise, ind i foreningen. Glæden over og interessen for viser havde dog fulgt ham helt fra de revyer, han personligt overværede inden anden verdenskrig. I Visens Venner blev han hurtigt et skattet medlem, dels for det han kunne, når han sang - eller rettere foredrog - en vise, dels for det, han satte i gang som bestyrelsesmedlem i foreningen. Sidst, men ikke mindst, for sin menneskelighed. 3.

4 Jørgen var en formidabel visefortolker. En vise, som Jørgen foredrog, blev altid hans helt egen. Klar tale, klar sang og altid sikker i timingen. Det er karakteristisk, at han kun sang viser, der sagde ham noget. Hvorfor skulle han synge andet? Jørgen var en god fortæller, havde oplevet meget og fortalte gerne. Historierne flød i rigt mål. Mange i foreningen har hørt ham fortælle om sine oplevelser under premieren på Dyveke i 1940, om hans oplevelse sammen med PH i Stockholm under krigen, møder med Liva Weel og oplevelser fra Østrig, hvor han tilfældigt opdagede navne som Gerhard Bronner og Georg Kreisler. Han var også hurtig i replikken: Da Annmari Sol under et hulemøde i 2013 bemærkede: Vi skal jo alle sammen dø, var Jørgen klar med det samme: Jeg vil se beviser først! At være visevært sammen med Jørgen var en fornøjelse. Jørgen var et skatkammer af viden om gode viser og skæve vinkler til en forestilling. Alene de sidste fem år var Jørgen medvisevært en gang om året og hver gang til forestillinger, der står klart i erindringen. Udenlandske viser på dansk, Politisk ukorrekte viser, Cabaret, Om lidt er sangen klar, Den ukendte PH, og før den tid mange andre forestillinger af høj kvalitet. I efteråret 2013 blev Jørgen ramt af en blodprop, som han med Anne Lises hjælp klarede. Det gik dog lidt ud over kontrollen af stemmen og også Jørgens sikkerhed i visefremførelserne. Den sidste forestilling, Jørgen medvirkede i, var Den ukendte PH. Valget af viser var i store træk Jørgens. Min opgave som medvisevært var at sortere fra. Det blev en fantastisk god forestilling, hvor antallet af tilskuere langt oversteg kapaciteten i Krudttønden. Jørgen var tydeligt nervøs. Det var første gang, han optrådte efter blodproppen. Det kunne mærkes i indledningen til forestillingen, men da vi kom til Jørgens recitation af PH s Den gamle komedie om finanskrisen i 30 erne, var han sit igen gamle jeg. Jørgen blev bisat fra Holmens Kirkegårds kapel. En smuk ceremoni, som Jørgen ville have glædet sig over, hvis han havde været med. Vi blev fulgt fra ceremonien med Jørgens egen udgave fra 2007 af Svantes svanesang. Jeg er sikker på at ordene kunne have været hans egne: 4. - Mor jer nu godt når jeg er borte. Jeg ønsker jer sange og kærlighed. Vi skal nok gøre forsøget, men det bliver ikke uden savn.

5 UDEN SPREDNING BLIR DET ALDRIG HELT Af Henrik Steen og Kim Ravn-Jensen Ved mindesamværet efter Jørgen Jacobsens bisættelse reciterede Finn Schlanbusch nedenstående hyldest til afdøde. Den blev forfattet i 1995 af advokatkollegaen Henrik Steen og synges på Aage Stentofts melodi til revyvisen Jacobsen : Dengang gamle Danmark blev befriet, sku der virklig startes på en frisk. Mange meldte sig hos politiet, hvor man jagtede de store fisk. Der gik ingen store fisk i nettet, selv Carl Madsen fik dem aldrig dømt. Det var krigens lære: de store lod man være, og det var ikke det, han havde drømt Jacobsen Men Røde Kors ku bruge Jacobsen. Han sa sin mening - og så kom det til et brud, Jacobsen blev smidt ud. Jacobsen tog hatten af og sagde: Jacobsen du har jo heller aldrig været diplomat, ta og bliv advokat. Han fik snart succeser for som DKP er mødte han et klientel, der behøved noen, der ku gå i krig. Tøsedreng var der ing n der sku tro eller si om Jacobsen og man ku møde unge Jacobsen, hvor der var larm i gaden, hvor de andre slap, Jacobsen var så skrap. Han har elsket livet foran skranken, og at slås for det han syn s er ret, 5.

6 at få lov at formulere tanken og så lissom tegne et portræt af en morder, der jo selv er men ske, eller ham, der stjæler som en ravn. Folk som politiet de li har snuppet i et de råber: Vi vil kun ha ham ved navn Jacobsen. Han kommer, når man kalder: Jacobsen! De sidder fængslet længe, inden han får tid. Jacobsen slider i et. Jacobsen, hvordan kan du dog nå det, Jacobsen? Du skriver læserbreve - dine fingre klør blir du dog aldrig mør? (Han) gør det uden tøven springer op som løven, men han falder ned som lam. Ak, hans hjerte bløder - for hver en ste sag, og så skriver avisen den følgende dag om Jacobsen, og der er fotos tit - med Jacobsen. og lige meget hvem der kommer galt af sted Jacobsen han er med. Livet er omtrent som et teater, der er roller man skal ha fordelt. Det er lissådan med advokater uden spredning blir det aldrig helt. Vi får kvikke, unge folk til standen der vil frem mod målet i en fart. De vil helst betjene de rige og de pæne, jeg håber ærlig talt, der kommer snart (en) Jacobsen der ku ta arven op fra Jacobsen 6.

7 og få det til at gibbe i det nye råd: Jacobsen - sae De no et? Jacobsen - hvergang man hører navnet Jacobsen så letter man i sædet, som man fik et los nu ska vi altså slås. (De) unge, de er skrappe, dragt, habit og mappe de har check på næsten alt. Blikket det er stift og brillerne af stål, men jeg syns faktisk ikke, de rigtigt står mål (med) Jacobsen og de ku lære lidt af Jacobsen: Måske der findes noget, der er mere værd end selv et stort salær. Jørgen og Lise Ketilsø skriver viser på det første sommerkursus i

8

9

10 BJARNE LUND IN MEMORIAM Af Anne Merete og Finn Krausmann 10. Gamle venner varer ikke evigt. Den 6. august måtte vi tage afsked med Bjarne Lund, som vi havde kendt, siden vi alle tre blev medlemmer, da vi var midt i 20 erne. Vi kom snart i god kontakt, og den varede 55 år. Bjarne var ungkarl, men det fik vi snart gjort en ende på. Vi var skyld i, at han under et visetræf på Hindsgavl - mødte Kerstin, som var klubmester i Hälsingborgforeningen. De blev gift og slog sig ned i Helsingør, og Bjarne kom så tit over på den anden side Sundet, at han fik lært sig det lokale sprog, så han kunne brillere med svenske viser. Bjarne kunne virke tør og tilbagetrukken, og vi hørte ham ikke ofte i foreningen han frygtede, at han ikke var god nok men når det lykkedes at slæbe ham op på tribunen, afslørede han det ægte vise-gen. Vi mindes hans glansnumre, Olle Adolphsons Sängen, Halfdans Noget om kronologi, Birgit Skoles Tanker ved min eks-kones bryllup - og så den skægge vise, hvor de alle sammen sku skynde sig og hjem alle tolket på den lune, tørre måde, som var Bjarnes kendemærke. I en årrække var Bjarne desuden foreningens meget pligttro og om hyggelige kassemester. Efter Kerstins alt for tidlige død kom Bjarne i kontakt med et gammelt sværmeri, som han blev gift med for 10 år siden. Annie er et livstykke, og vi blev meget hurtigt gamle venner. Bjarne nåede næsten at fylde 78 år. Vi deltog altid i hinandens familiefester, og vore børn kan ikke rigtig forstå, at hans plads nu står tom. Vi behøver ikke savne ham for gode venner er der altid! - men vi vil mangle ham!

11 FOTOS FRA KULTURHAVN 2016 Af Kim Ravn-Jensen Søndag den 28. august 2016 optrådte Visens Venner Brønshøj og Visens Venner København sammen i Kulturhuset Islands Brygge i forbindelse med Kulturhavn Koncerten varede knap 2 timer, og Claus Alsted spillede til 21 numre, idet Brønshøjs sædvanlige pianist var forhindret i at medvirke. Godt gået, Claus! 11.

12 VISEKURSUS PÅ RYSLINGE HØJSKOLE 2016 Fotos af Didde Mosegaard I år er det Didde, som har hjembragt billeder fra det sensommerkursus, Visens Venner i Danmark har arrangeret hvert år siden

13 REVYMUSEET OG DANSKE REVYVENNER Af Kim Ravn-Jensen Noget revy er viser, og nogle viser er revyviser. Revyen er altså en af de genrer, der ligger tættest på visegenren. Det sammenfald er vi i Visens Venner København ganske opmærksomme på. Om den danske revy findes der langt flere bøger, plader, film og lignende udgivelser, end der findes kun om viser. Og så har revyen et museum på Frederiksberg nabo til TV2 Lorry i Allégade. Dertil flyttede museet i 2004 efter i 11 år at have ligget i Kavalérfløjen i Haveselskabets Have. Grundstammen i museets samling er materiale, som Ida og Bent From i sin tid samlede og oprindeligt opbevarede privat. Samlingen er specielt med hensyn til manuskripter, noder, plader og film vokset kraftigt siden og hedder nu Dansk Revyhistorisk Arkiv. I mange år var museets status præget af, at der var tale om en privat samling, som Frederiksberg Kommune havde taget under sine vinger og støttede med personale og bygninger. Erik Hvidt var museumsdirektør fra Men i 2015 trådte museet ind i de voksnes rækker. Det blev statsanerkendt og indlemmedes sammen med StormP. museet og tre andre institutioner i Frederiksbergmuseerne. Herefter havde Revymuseet i en længere periode ikke egen ledelse. For nylig blev det meddelt, at Rikke Rottensten tiltræder oktober 2016 som inspektør for museet. Det er ikke altid sjovt at blive voksen, heller ikke når man er et revymuseum. Det oplever man, når man som jeg går til den årlige generalforsamling i støtteforeningen Danske Revyvenner. Hvor støtteforeningens venskab tidligere var ganske personligt, opleves professionalismen og stordriften i Frederiksbergmuseerne som en markant forandring. Samtidig er statsanerkendelsen et vigtigt skridt til en stabil og varig fremtid for Revymuseet. Frederiksbergmuseerne stræber efter at markere sig over for undervisningsinstitutioner som for eksempel gymnasier. Det virker logisk at ville have yngre brugere i tale og desuden kombinere internettets muligheder med stordriftsfordelene ved at være fem enheder med samme mål. Et af resultaterne af disse bestræbelser kan ses på internetadressen 13.

14 Emnet er ytringsfrihed, og her har dansk revyhistorie jo en vigtig historie at fortælle. For publikum ligner museet imidlertid fortsat sig selv. Ofte er der optræden på museet. Det er ganske fascinerende at overvære en forestilling på så lille en scene og med så lidt plads til publikum. Det er lige så fascinerende selv at optræde, hvad foreningen med en pause i 2014 har gjort hvert år en lørdag eftermiddag i oktober siden Næste gang er lørdag den 29. oktober 2016 kl. 15, hvad der også fremgår af kalenderen på dette blads midterste sider. Jeg har svært ved at bevæge sig væk fra den opfattelse, at dansk revy oplevede en guldalder i perioden Mikrofonforstærkning gjorde det muligt at få nye facetter med i visesang på en scene, og et antal forfattere evnede i deres bedste stunder at formulere sig på et dansk, der hverken er overgået før eller siden. Sidst, men ikke mindst, var der i perioden nogle meget visionære revydirektører, der opmuntrede deres forfattere og komponister til af og til at vælge emner, som pegede væk fra en statisk revyopfattelse og ind i en helt sublim form for folkelig kunst. Med en sådan opfattelse i bagagen er Dansk Revyhistorisk Arkiv en guldgrube, hvis man er på jagt efter nyt materiale. Arkivet lider under det skift i tilgang, jeg tidligere har beskrevet, men helt utilgængeligt er det ikke. Museet tilkendegiver, at der med tiden vil ske en forbedring. Man stræber for eksempel efter at digitalisere så meget som muligt. Det er en rigtig god ide, da de værdifulde arkivalier for tiden er placeret langt mere brandfarligt end, hvad der er gældende standard for professionelt opbevarede samlinger. Digitalisering kræver knofedt, og det besidder Revymuseet ikke til overflod. Derfor søger museet frivillige, som kan hjælpe til. Det lyder som en attraktiv og meningsfuld tjans for folk, der har tid til overs og kærlighed til revyen som genre. Også foreningen Danske Revyvenner kan bruge en hjælpende hånd. Nogle opgaver klares ikke ved professionalisme alene. For 300 kr. om året kommer man gratis ind på museet, modtager medlemsbladet Osvald 3-4 gange om året og kan møde ligesindede ved den årlige generalforsamling i M.G. Petersens Familiehave. I sin tid mødte jeg hvert år Anne-Grethe Rosenbøg og Torben Hammerstrøm. Nu er tiden inde til, at nye kræfter melder sig. 14.

15 MÆRKEDAG Ragnhild Dissing fylder 80 år den 7. november 2016 Vi ønsker til lykke! Bladet Viser/Visor er værktøjet, hvis du søger udsyn og inspiration. 100 kr. årligt for 2 numre i din postkasse (indsæt på reg. nr. 9570, kontonr ) 50 kr. årligt, hvis du henter det i Krudttønden (hvis du allerede har, er det måske tid at forny!) Kontakt eventuelt Kim på tlf HUSK VORES EGET KURSUS i sceneoptræden lørdag/søndag den oktober 2016 Lærer: Ann-Mari Max Hansen, sted: Glostrup Gamle Præstegård Se nyhedsbrev af 19/8 2016, eller kontakt formanden/kassereren KASSEREREN KUNNE SÅ GODT TÆNKE SIG, at alle medlemmer sørgede for, at deres navn, adresse og stod korrekt i hendes medlemsregister. Har du for eksempel droppet dit fastnetnummer uden at sige det? Husk at melde ændringer til kasserer@visensvenner-kbh.dk 15.

16 Afs.: VVK v/laila Bork, Hyltebjerg Allé 60A, st. th., 2720 Vanløse BESTYRELSEN Stampe Villadsen, formand, Livjægergade 44, 1.tv, 2100 København Ø / Hanne Nielsen, kasserer samt medlemsregister. kasserer@visensvenner-kbh.dk Vibeke Kirst, næstformand og aspirantkontakt, Tybjergvej 40, 2720 Vanløse. morkirst@yahoo.dk Marianne le Dous, Emblasgade 9, 2100 København Ø. marianne.le.dous@skolekom.dk Kim Ravn-Jensen, Dæmningen 5, 2500 Valby. kim@ravn-jensen.dk / Jørgen G. Aagaard, udeoptræden, A N Hansens Alle 22, 2900 Hellerup. jg.aagaard@gmail.com Laila Bork, vennekredskontakt, Hyltebjerg Allé 60A, st. th., 2720 Vanløse. lailabork@hotmail.com Didde Mosegaard, Wiedeweltsgade 22, 2100 København Ø. didde.mosegaard@gmail.com UDEN FOR BESTYRELSEN Arkivar Mette Brabæk mette.brabaek@privat.dk / Redaktion: Kim Ravn-Jensen (ansv.) og Stampe Villadsen CVR nr Kontingent: Kr. 200,- pr. år (januar-december) Girokonto ; Bankkonto Vi edommen trykkes i ca. 150 eksemplarer og sendes/uddeles til Visens Venner Københavns medlemmer, alle danske Visens Venner-foreninger, til biblioteker og til andre organisationer. Bladet findes også på hjemmesiden. Næste 16. deadline: 15. december 2016

Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 19, nr. 3 - September 2017 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 3, 2017 Refleksioner over viser... 2 Tove Reinau og Birgit Skole... 3 Greveparret

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2 / 2013

Nyhedsbrev nr. 2 / 2013 Viser er ikke "finkultur" - men fin kultur Vises teksten ikke korrekt? Se den i din browser Nyhedsbrev nr. 2 / 2013 Kære visevenner! I næste uge - den 8. marts - får vi besøg af en kær ven af foreningen,

Læs mere

Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 20, nr. 2 - Maj 2018 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 2, 2018 Hyldest til publikum... 2 Moralske og umoralske viser 14/1 2018... 3 11/2:

Læs mere

Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 19, nr. 1 - Januar 2017 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 1, 2017 For de gamle, som faldt... 2 Giro 413 den 25. september 2016... 3 Jeppe

Læs mere

Kontingent kr pr. år.

Kontingent kr pr. år. Bestyrelsen Formand Ellen Gertz 45gertz@gmail.com 6069 5455 Næstformand Fini Mandrup finimandrup23@g.mail.com 3054 1001 Sekretær Gert Hansen jannealicehansen@gmail.com 5818 6481 Kassemester Lise Jepsen

Læs mere

Husk: Nød i Præstegården

Husk: Nød i Præstegården NR. 118 NOVEMBER 2004 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Husk: Nød i Præstegården 1 Medlemsnyt. Indmeldelser: Udmeldelser: Anne-Birgitte Helbo Rosenlunden 20 5471 Søndersø

Læs mere

Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 19, nr. 2 - Maj 2017 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 2, 2017 Tanker ved sæsonens slutning... 2 Blandede bolsjer den 22. januar 2017...

Læs mere

AFTENENS VISEVÆRT: Tonny Andersen. Tema: Livserfaring - så det JANUAR 2012 NR 3/48

AFTENENS VISEVÆRT: Tonny Andersen. Tema: Livserfaring - så det JANUAR 2012 NR 3/48 dørene åbnes kl. 18:30 JANUAR 2012 NR 3/48 Det jeg siger her, er ikke noget jeg selv har fundet på, men det er sagt af en mand, som vidste, hvad han talte om -! AFTENENS VISEVÆRT: Tonny Andersen Tema:

Læs mere

Leve Livet. April 2018

Leve Livet. April 2018 Leve Livet April 2018 Indholdsfortegnelse: Månedens fødselsdag... 2 Sangbogen... 3 Mindeord... 4 Livet leves... 7 Beboerliste... 13 Rart at vide:... 14 Månedskalender... 15 Redaktion: Anne-Marie Bolvig

Læs mere

Vestegnens Harmonika Klub

Vestegnens Harmonika Klub HARMONIK-AVISEN 23. årgang Marts 2015 Nummer 1 Harmonika koncert i Høje Taastrup Kirke Så er det forår! Forårsmatiné Harmonikakoncert Generalforsamling Spil Op Café Vestegnens Harmonika Klub 1 HARMONIK-AVISEN

Læs mere

Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 14, nr. 2 - Maj 2012 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 2, 2012 Næste sæson bliver anderledes... 2 Anmeldelse: Viser om København den 12/2

Læs mere

www.visensvenner-kbh.dk

www.visensvenner-kbh.dk Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 16, nr. 3 - September 2014 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 3, 2014 Sæt tænderne i en saftig visebog... 2 De aktives hulemøder... 3 Sommerbilleder

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Nr. 4 Januar årgang. Halfdans A B C. musik. lsk. ende. billedska. teater. abaret

Nr. 4 Januar årgang. Halfdans A B C. musik. lsk. ende. billedska. teater. abaret infomasion Nr. 4 Januar 2017 44. årgang g Halfdans A B C musik billedska teater lsk ende abaret Kode Kære MAS-medlem! Nu kan vi købe billetter til vores forestillinger online. Gør det via MAS hjemmeside

Læs mere

Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 20, nr. 1 - Januar 2018 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 1, 2018 Foreningens bagkatalog... 2 Sæsonstart i Krudttønden 17/9 2017... 3 22/10

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Balladebladet. Medlemsblad for Visens Venner i Slagelse Januar Mødested og -tid. Kløverhuset-Teglværksvej 11, 4200 Slagelse

Balladebladet. Medlemsblad for Visens Venner i Slagelse Januar Mødested og -tid. Kløverhuset-Teglværksvej 11, 4200 Slagelse Balladebladet Medlemsblad for Visens Venner i Slagelse Januar 2018 Mødested og -tid Kløverhuset-Teglværksvej 11, 4200 Slagelse www.visensvennerslagelse.dk Viseaftener sædvanligvis 1. onsdag hver måned

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Huskelisten. Bestyrelse: Program for 1. halvår Hulemøde: kl i Helligåndshuset

Huskelisten. Bestyrelse: Program for 1. halvår Hulemøde: kl i Helligåndshuset Program for 1. halvår 2017. Huskelisten Hulemøde: kl. 19.00 i Helligåndshuset Tirsdag 24. januar 2017 Tirsdag 14, februar 2017 Tirsdag 14. marts 2017 Lokale 8 Fritidscentret (aflevere tekster til Randers

Læs mere

www.visensvenner-kbh.dk

www.visensvenner-kbh.dk Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 17, nr. 2 - Maj 2015 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 2, 2015 Nok at tage fat på... 2 Lillian Justow 1934-2015... 3 Overraskelser den 25.

Læs mere

Spilleperiode 6/11-13/12

Spilleperiode 6/11-13/12 Spilleperiode 6/11-13/12 Program.indd 1 20-10-2014 22:39:04 FORMANDENs KLUMME Vi var til DM i revy... Vores sidste forestilling Revy 2014 Det er ikke lutter lagkage, blev i al beskedenhed en stor succes.

Læs mere

Ja, som den opmærksomme læser måske har bemærket, er dette SAGEN nr. 100.

Ja, som den opmærksomme læser måske har bemærket, er dette SAGEN nr. 100. NR. 100 JANUAR 2003 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Ja, som den opmærksomme læser måske har bemærket, er dette SAGEN nr. 100. Lad os håbe medlemmerne fremover vil

Læs mere

Oktober 2015 ÅRSMØDE SOMMERENS HOLD

Oktober 2015 ÅRSMØDE SOMMERENS HOLD Oktober 2015 ÅRSMØDE SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 22220668 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR Jan Mouritsen 31905161 MEDLEM Lone

Læs mere

NYT 75 ÅRS JUBILÆUM PÅSKELEJR SOMMERENS HOLD. Marts 2014

NYT 75 ÅRS JUBILÆUM PÅSKELEJR SOMMERENS HOLD. Marts 2014 NYT Marts 2014 75 ÅRS JUBILÆUM PÅSKELEJR SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN FORMAND Birgitte Holm Petersen 39 56 58 41 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 30 25 74 03 KASSERER Torben Aagaard 32 55 56 12 SEKRETÆR Jan Mouritsen

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Indstilling til TV2 / Lorrys pris for Fantastiske foreninger

Indstilling til TV2 / Lorrys pris for Fantastiske foreninger Indstilling til TV2 / Lorrys pris for Fantastiske foreninger Foreningens navn: Teatergruppen Syvstjernen Foreningstype: Kultur Hvor mange: 50-250 Kontaktperson: Tue Bertelsen Mail: tue.bertelsen@gmail.com

Læs mere

Carl Nielsens mor. AJHanne Christensen. i november 1854: Jørgine Caroline i juni 1856: Mathilde Sophie i oktober 1857: Karen Marie

Carl Nielsens mor. AJHanne Christensen. i november 1854: Jørgine Caroline i juni 1856: Mathilde Sophie i oktober 1857: Karen Marie Carl Nielsens mor AJHanne Christensen Carl Nielsens barndomshjem i Nr. Lyndelse er indrettet som et museum, hvor der især er samlet materiale fra komponistens unge år med relation til familien og hjemmet,

Læs mere

Kontingent kr pr. år.

Kontingent kr pr. år. Bestyrelsen Formand Ellen Gertz 45gertz@gmail.com 6069 5455 Næstform. Lise Jepsen bljepsen753@gmail.com 4063 9939 Sekretær Gert Hansen jannealicehansen@gmail.com 5818 6481 Kasserer Kirsten kirkvåg kirsten@kirkvaag.dk

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Strofen. V e n n e r. V ise n s. s ø. Marts 2015

Strofen. V e n n e r. V ise n s. s ø. Marts 2015 V ise n s F u V e n n e r r e s ø 57 Marts 2015 Strofen Efter ønske fra bestyrelsen er dette blad mindre. Yderligere information må findes på hjemmesiden. Redaktøren Deadline Materiale til næste blad skal

Læs mere

Visens Venner. På glædeligt gensyn. VISENS VENNER I RANDERS. Visens Venner i Randers.

Visens Venner. På glædeligt gensyn. VISENS VENNER I RANDERS. Visens Venner i Randers. Disse glade venner fra Visens Venner i Randers står atter klar til at give alle ved viseaftnerne en god og munter aften i Helligåndshuset. Januar 2019 30. årgang Visens Venner På glædeligt gensyn. Visens

Læs mere

Seglet Online. Vi har brug for ekstra hænder!! Til alle ledere i Absalon divison. Weekenden den 4.-6.november. I dette nummer

Seglet Online. Vi har brug for ekstra hænder!! Til alle ledere i Absalon divison. Weekenden den 4.-6.november. I dette nummer Årgang 4, nummer 5 Dato: 5. Oktober Vi har brug for ekstra hænder!! Weekenden den 4.-6.november. Opgaven er, at vi skal have malet trappeopgangen i forhuset på H.C. Ørstedsvej, samt køre nogle ting på

Læs mere

Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet

Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet Tekst: Bo Skødebjerg Musik: Christian Dahlberg SANG 1 - NISSEPOSTEN 1.0 Normann: Du prøver at få svar Men er kun til nar Hvo den ku du tro på den? At julekort

Læs mere

www.visensvenner-kbh.dk

www.visensvenner-kbh.dk Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 16, nr. 1 - Januar 2014 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 1, 2014 At lære en vise... 2 Revyminder og Bodil Steen-viser... 3 Unge møder gamle

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde PRÆDIKEN PÅSKEDAG DEN 16. APRIL 2017 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 118,19-29; 1. Kor. 5,7-8; Mark. 16,1-8 Salmer: 218,233,238,241,234 Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

EN HILSEN TIL DANMARK

EN HILSEN TIL DANMARK Fra Danmarks berømte SANGER, - SANGSKRIVER og KOMPONIST --- - J O H N - M O G E N S E N modtog vi den 8. maj 2017 denne friske og humørfyldte HILSEN til DANMARK, fordi JOHN MOGENSEN simpelthen ikke kunne

Læs mere

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden.

Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Nyhedsbrev November 2012 Tak for en rigtig god medlemsweekend med Generalforsamling m.m. I kan se referatet og formandsberetningen på hjemmesiden. Kontingent 2013: Blandt de vigtige beslutninger der blev

Læs mere

16.s.e.trin. II 2016 Cykelgudstjeneste 11. september 2016

16.s.e.trin. II 2016 Cykelgudstjeneste 11. september 2016 Gyserforfatteren Stephen King fortæller, at han i sin skoletid blev tvunget til at lære et bibelvers uden ad. Han var måske en smule dovent anlagt og valgte et af dem, vi har hørt i dag: Jesus græd. Det

Læs mere

Indmeldelser: Mads Würts Pedersen Ullerupvænget Søndersø

Indmeldelser: Mads Würts Pedersen Ullerupvænget Søndersø Nr. 215 september2017 1 Nyt fra kassereren Indmeldelser: Mads Würts Pedersen Ullerupvænget 9 5471 Søndersø 91 25 45 67 mads456.dk@gmail.com Udmeldelser: Anny Bak Rettelser/ændringer: Ingen Benny Pedersen

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Referat fra generalforsamling

Referat fra generalforsamling Referat fra generalforsamling 21.04.18 Generalforsamlingen startede med velkomst ved Yrsa. Der blev holdt 1 min. stilhed for at ære vore afdøde sangere. Derefter startede vi med en sang Lev dit liv, mens

Læs mere

fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk 2017: Et jubilæum! Et jubelår! Læs mere i bladet

fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk 2017: Et jubilæum! Et jubelår! Læs mere i bladet fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk 2017: Et jubilæum! Et jubelår! Læs mere i bladet Nu ligger der et helt nyt år foran os, et der ikke er brugt, men klar til at blive taget af. Lad

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

www.visensvenner-kbh.dk

www.visensvenner-kbh.dk Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 17, nr. 1 - Januar 2015 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 1, 2015 Godt nytår... 2 Anne-Grethe Rosenbøg 1939-2014... 3 Unge møder gamle II

Læs mere

Sange til min Mor. Teksthæfte. Indhold

Sange til min Mor. Teksthæfte. Indhold Sange til min Mor Teksthæfte Indhold 1. Lys nu min engel 2. 3. Skyld 4. Dine øjne 5. Det går over 6. Tarvelig tango 7. Giv mig et råd 8. Angst SANGE TIL MIN MOR - FRANS BAK 1 1 - Lys nu min engel Du havde

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 26 Nr. 1/2017 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møder Torsdag den 5.januar 2017: Emne: Billeder om legetøj Torsdag den 2.februar 2017:Emne:

Læs mere

Strofen 2018 Nr. 1 Årgang 40

Strofen 2018 Nr. 1 Årgang 40 Strofen 2018 Nr. 1 Årgang 40 Rigtig godt nytår til alle. Så skriver vi 2018, jeg har tidligere sagt, tiden er noget underligt udefinerbart noget, jeg synes et år flyver afsted, vi skal igen tage fat på

Læs mere

Lidt fra formanden. Silkeborg Ny Teater juni 2014 nr. 63. Datoer for Bag scenen. Medio marts Ultimo juni. 1. marts 1. juni

Lidt fra formanden. Silkeborg Ny Teater juni 2014 nr. 63. Datoer for Bag scenen. Medio marts Ultimo juni. 1. marts 1. juni Lidt fra formanden Rigtig god sommer En dejlig solrig søndag - hvem tænker så på teater? Silkeborg Ny Teater juni 2014 nr. 63 Udgivelse Datoer for Bag scenen Medio september Ultimo december Medio marts

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

Leve Livet. Februar 2018

Leve Livet. Februar 2018 Leve Livet Februar 2018 Indholdsfortegnelse: Månedens fødselsdage... 1 Sangbogen... 2 Livet leves... 4 Beboerliste... 16 Rart at vide:... 17 Månedskalender... 18 Redaktion: Anne-Marie Bolvig og René Sørensen.

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Vestegnens Harmonika Klub

Vestegnens Harmonika Klub HARMONIK-AVISEN 22. årgang December 2014 Nummer 4 Friske VHK ere på Damhusengen God jul og godt nytår Efterlysning Aktivitetskalender Rytmer Harmonicafé Vestegnens Harmonika Klub 1 HARMONIK-AVISEN Medlemsavis

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Alle helgen I 2015 Strellev

Alle helgen I 2015 Strellev For et par år siden indviede man et fælles gravsted for hjemløse og andre udsatte på Assistens Kirkegård i København. Gravstedet blev oprettet for at anerkende gadens folk, at give dem et sted, hvor de

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Den bunder i mangel på en interesseforening for slægtsforskere bosat i Storkøbenhavn. Det er det første forsøg på at finde ligesindede i området.

Den bunder i mangel på en interesseforening for slægtsforskere bosat i Storkøbenhavn. Det er det første forsøg på at finde ligesindede i området. TIL LYKKE MED DE FYRRE ÅR Ovenfor ses kopi af en efterlysning i det nu ophørte blad Hvem forsker hvad, årgang 1976. Heri kunne slægtsforskere efterlyse anesammenfald hos andre læsere, idet man opgav, hvad

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2015

Nyhedsbrev februar 2015 Nyhedsbrev februar 2015 Kære medlemmer Kastellets 350 år blev fejret efter alle kunstens regler den 1. november 2014 med opvisninger, gardehusarer, musik, rundvisninger, og Slaget på Kirkepladsen, men

Læs mere

www.visensvenner-kbh.dk

www.visensvenner-kbh.dk Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 18, nr. 2 - Maj 2016 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 2, 2016 Glædeligt forår... 2 Ældgamle viser den 24/1 2016... 3 Frikvarter i Krudttønden

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 15. maj 2014 sbrev nr. 781 Næste uge: 16. maj 19. maj 22. maj 23. maj St. Bededag Fri Majfestuge hele ugen Generalprøve kl. 11.00 Majfest kl. 18.30 Alle elever møder kl. 9.00

Læs mere

Afslutning 2013

Afslutning 2013 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2013 29. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning 2013 Mandag d. 18. Marts, kl. 19.00 holder Struer Folkedanserforening deres afslutning

Læs mere

www.visensvenner-kbh.dk

www.visensvenner-kbh.dk Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 12, nr. 1 - Januar 2010 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 1, 2010 Alt ved det gamle?... 2 Vi har vundet 10000.- hos Jørn Hjorting!... 3 Kirsten

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

www.visensvenner-kbh.dk

www.visensvenner-kbh.dk Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 15, nr. 3 - September 2013 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 3, 2013 En ny sæson... 2 Bodil Steen... 3 Optræden ved Kulturhavn 2013... 4

Læs mere

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse I LÆRE PÅ VÆRFTET Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse Helsingør Kommunes Museer 2013 Introduktion Velkommen til Helsingør Værftsmuseum. Museet handler

Læs mere

Et strejftog gennem 20 år

Et strejftog gennem 20 år 1993-2013 www.taarnbybladet.dk OKTOBER 2013 Et strejftog gennem 20 år Redigeret af: Allan Meyer Indholdsfortegnelse Forord... 1 Indledning... 2 Stiftende generalforsamling 2 Første nummer udkom 15. september

Læs mere

5. s.e.påske I 2017 Ølgod 9.00, Strellev (guldkonfirmation) 743/ /

5. s.e.påske I 2017 Ølgod 9.00, Strellev (guldkonfirmation) 743/ / Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb. Råber I til mig, og går i hen og beder til mig, vil jeg høre jer. Søger

Læs mere

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder.

Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder. 1 Engang var Jesus ved at uddrive en dæmon, som var stum. Da dæmonen var faret ud, begyndte den stumme at tale, og folkeskarerne undrede sig. Men nogle af dem sagde:»det er ved dæmonernes fyrste, Beelzebul,

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Er SAG blevet vild med dans?

Er SAG blevet vild med dans? NR. 135 DECEMBER 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Er SAG blevet vild med dans? se side 5 1 Medlemsnyt. Indmeldelser: Udmeldelser: Ændringer: Ingen Ingen Herle

Læs mere

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt.

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt. Maj 2012 Der var engang en blomsterkyndig, som skulle afgøre, hvilken blomst der er allersmukkest. Han rejste rundt i hele verden, Men alle sagde, at lige bestemt deres undlingsblomst er den smukkeste.

Læs mere

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige 6. s. e. Trin. - 27. juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken 10.00 754 691 392 / 385 472 655 Christian de Fine Licht Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (19, 16 26): Og

Læs mere

NYHEDSBREV NOVEMBER 2013

NYHEDSBREV NOVEMBER 2013 NYHEDSBREV NOVEMBER 2013 Indhold: 1. maj i Fælledparken Tur til Heideruh maj 2013 22. juni i Horserød og Røde Blades Gadefest Nørrebro K-festival i Nørrebroparken 29. august 1943, 70-året Mini-festival

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 Nyhedsbrev nr. 20 - februar 2019 Hardsyssel Historisk Samfund udsender med jævne mellemrum et elektronisk nyhedsbrev til vores medlemmer med stort og småt om arrangementer,

Læs mere

Efterårsprogram 2013

Efterårsprogram 2013 Efterårsprogram 2013 Tilmelding til aktiviteter Tilmelding og betaling til efterårs- og vinteraktiviteterne sker på følgende dage i Netværkshuset på. Tirsdag d. 17. og 24. september kl. 18:30-20:30 Onsdag

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009. Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen

Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009. Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen Hjemstavnsfolkedansernes Medlemsblad 36. årgang nr. 2 November 2009 Dyb koncentration på Eksperimentariet i forbindelse med 100-kroners turen 2 Hjemstavns Folkedanserne på Frederiksberg Hjemstavns Folkedanserne

Læs mere

Grundejerforeningen. For Hellerup og Maglegaard Sogne. Øregådsparken

Grundejerforeningen. For Hellerup og Maglegaard Sogne. Øregådsparken Grundejerforeningen For Hellerup og Maglegaard Sogne Øregådsparken Marts 2015 Formanden skriver Erantis og vintergækker lyser op alle vegne og byder os velkommen til foråret 2015. Foråret er den tid på

Læs mere

Redaktionelt. Jeg vil ønske jer et skønt efterår i alle efterårspalettens farver. Mange efterårshilsner fra Anita

Redaktionelt. Jeg vil ønske jer et skønt efterår i alle efterårspalettens farver. Mange efterårshilsner fra Anita EFTERÅRET 2018 PÅ Redaktionelt Septembers himmel er så blå dens skyer lyser hvide og lydt vi hører lærken slå som før ved forårstide. Den unge rug af mulden gror med grønne lyse klinger men storken længst

Læs mere

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC 01:00:08 SNEDKER MUHAREM SEJDIC Jeg har mine venner, jeg har mine bekendte. Vi er sammen, og derfor føler jeg at jeg har det rigtig, rigtig godt.

Læs mere

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj

Husk Sæsonafslutning tirsdag den 31. marts kl. 19.00 Udflugt til Fugleparken søndag den 10. maj www. blistrup-graested-folkedansere.dk Marts 2015 Nr. 1 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Referat fra generalforsamling side 2 Bestyrelse og udvalg side 3 Sæsonprogram forår/sommer 2015 side

Læs mere

Salmer: 754, 31, 549 / 571, 321v6-7, , 31, 549 / 571, 321v6-7,

Salmer: 754, 31, 549 / 571, 321v6-7, , 31, 549 / 571, 321v6-7, 1 Allehelgen: Mt.5.13-16. Salmer: 754, 31, 549 / 571, 321v6-7, 732. 732, 31, 549 / 571, 321v6-7, 787.... H/B.061116. Åb.21.1-7. Så vær hos os i sorgen, og lad det under ske, at vi din påskemorgen må gennem

Læs mere

Medlemsbrev nr. 4 / 2013

Medlemsbrev nr. 4 / 2013 Viser er ikke "finkultur" - men fin kultur Vises teksten ikke korrekt? Se den i din browser Medlemsbrev nr. 4 / 2013 Kære visevenner! Visesæsonen 2012/13 er nu forbi, og den blev sluttet af med en festlig

Læs mere

Aktiviteter på Lyngparken i April

Aktiviteter på Lyngparken i April April maj 2013 Traditionen tro får alle beboere på Lyngparken en blomst til Påske, her er Lyngparkens Venner klar til turen rundt på stuerne, for at ønske god påske. Aktiviteter på Lyngparken i April Onsdag,

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

Referat af generalforsamling HF Oldhøjen 2014

Referat af generalforsamling HF Oldhøjen 2014 Referat af generalforsamling HF Oldhøjen 2014 Søndag den 30. marts kl. 11:00 i selskabslokalerne Præstevangsvej 10A, 8210 Aarhus V 49 haver repræsenteret (60 personer) l. Valg af dirigent Anette, have

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

NYHEDSBREV NYT FRA FORMANDEN JANUAR 2015 NYT FRA FORMANDEN

NYHEDSBREV NYT FRA FORMANDEN JANUAR 2015 NYT FRA FORMANDEN NYHEDSBREV JANUAR 2015 NYT FRA FORMANDEN GENERALFORSAMLINGEN NY CAFÈ +35 I ÅRS NY PÅRØRENDEGRUPPE FACEBOOKGRUPPER BØRN/UNGEGRUPPER HALVÅRLIGT PROGRAM NYT FRA FORMANDEN Kære medlemmer. Godt nytår til jer

Læs mere

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel

som gamle mennesker sukkende kan sige når de har været til endnu en begravelse.. For sådan er det jo også. At nogen af os får lov at sige farvel Juledag 2014 Af sognepræst Kristine S. Hestbech Livet har en begyndelse og en ende. Sådan er det, når man ikke tror på reinkarnation hvor alt går i ring, men tror på at livet er så ukrænkeligt og værdigt

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere