Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download ""

Transkript

1 Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 19, nr. 2 - Maj

2 INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 2, 2017 Tanker ved sæsonens slutning... 2 Blandede bolsjer den 22. januar Søens sange den 19. februar Nye nordiske viser III den 19. marts Kalender Os har de aldrig generet 23/ Bestyrelsens beretning Mærkedage Bestyrelsen m.m. adresser, kolofon TANKER VED SÆSONENS SLUTNING Af Stampe Villadsen En visesæson er overstået, og overstået godt. I forbindelse med vores sidste arrangement Os har de aldrig generet fik jeg mig en snak med en af vores nye passive visevenner. Der var vel mennesker til stede i Krudttønden. Stemningen var fin. Han bemærkede, at det var utroligt, at der trods alt ikke var flere tilhørere til vores arrangementer: Det er jo helt unikt med sådan en oplevelse - både kvaliteten og så den sammenhæng, viserne serveres i. Jeg gav ham ret, for det var en dejlig fornemmelse at opleve arrangementet, både som sanger og som tilhører og så havde vi jo endnu ikke holdt nachspiel, der på fineste vis rammede sæsonen af. Min oplevelse af arrangementerne har stort set været den samme for de øvrige arrangementer i løbet af sæsonen. Vi kan sagtens være vores arrangementer bekendt. Efter sæsonafslutningen har bestyrelsen lagt kabale for at få arrangementerne i næste sæson planlagt og placeret både med hensyn til tid og viseværter. Kabalen er gået op men en række gode viseeftermiddags-emner er blevet udskudt til sæsonen 2018/19 simpelthen på grund af overflod af gode emner. Tænk sig at være i overskud af emner. Bedre kan det vist ikke være. Slå op i kalenderen midt i Vi edommen og se. Der er nok at glæde sig til også i den kommende sæson, men husk at nyde sommeren inden den skal nok komme. 2.

3 BLANDEDE BOLSJER DEN 22. JANUAR 2017 Af Vibeke Broby Viseeftermiddagen startede godt. Publikum blev budt på rigtige blandede bolsjer, og på bordene lå festlige programmer i blandede farver. Claus Alsted spillede dejlige melodier, som vi genkendte og holdt af, såsom Temaet fra Harry Lime og Mandalay. Viseværter var Marianne le Dous og Didde Mosegaard. Sidstnævnte causerede elegant over temaet blandede bolsjer: lidt sødt, lidt syrligt, noget med fyld; og vi blev opfordret til at knuse, sutte, nyde og spytte ud, som vi nu havde smag til. Lisbet Sekkelsten lagde stemningsfuldt ud med to nordiske viser sunget på originalsprogene. Har du visor, min vän, sjung dem nu. Og det gjorde deltagerne så. Selv nød jeg Hans Raahauges bittersøde vise om moderbindingen Men det må jeg ikke for moder og Annette Schäfers egen let satiriske vise om kvinden der tænker i what s in it for me og til sidst afvises af den sindige jyde, der blot konstaterer a hår int mer å si! Morsomt. Og en dejlig rolig og sødmefuld sceneoptræden. Synd var det, at headsettet knasede generende gennem flere fremførelser. Vibeke Bonné gav en charmerende udgave af den muntre Jeg elsker Paris. Den by drager! Gro Laier fremførte 2 selvskrevne sange. Jeg citerer fra den ene: Jeg vil ud af sjælens mørke der, hvor lyset bryder frem åh, min kære hvalp så fin, du puster liv i sjælen min. Det er selvfølgelig smag og behag, men klicheer er ikke lige min livret. Trilles viser kan efter min mening fremføres både kedeligt og sødladent. I Jørgen Aagaards arrangement og Hanne Madsens fremførelse var det ikke tilfældet. Her var tænkt over indholdet, og visen om Danmark blev sunget, så man kørte med i bussen gennem landet og nød Danmark, ligesom visen om Trilles anker, den lille datter, fik en frisk og glad tone uden at kamme over. En fornem klar tekst, en smuk stemme og et forrygende akkompagnement. Niels Holm havde valgt to helt forskellige viser omkring livets slutning, den gribende og inderlige Ræk mig din hånd her i afskedens time af Marianne Harboe og Hans Dal og den meget morsomme Grav mæ nør, som er 3.

4 et regederligt forsvar for den reelle begravelse: grav mæ nør i modsætning til ligbrændingen. For, som visen siger, hvad hjælper det at ankomme til Skt. Peters dør i en krukke!! Flere gange i løbet af eftermiddagen kunne vi nyde Tom Løhrs fine akkompagnement på guitar. Og jeg kunne godt forestille mig at Ingegerd Hennelunds stemme og fortolkning af Tove Ditlevsens: Jeg elsker dig og Kåre Bjerkøs: Vil du være min i nat ville være kommet endnu bedre til sin ret, hvis en anden havde akkompagneret på guitar. Det var et modigt sats af Tom Løhr og Marianne le Dous at fremføre Bob Dylans tekster på dansk. Men jeg syntes ikke, det fungerede for mig. Teksterne fik ikke tilstrækkeligt liv og intensitet. Ayio Rasmussen sang Georg Kreislers ironiske vise Hunden. Sidste strofe reflekterer over, hvad man i det hele taget skal med en hund! Det er en pointe, jeg nyder. Ivy Parsbæk sang godt og kvindeligt indforstået om en kvindes taske, hvordan den rummer hendes livsstadier og stemninger. Dejlig tekst af Arvid Müller. Finn Schlanbusch sluttede eftermiddagen med to morsomme og pointefyldte viser, den ene om Hans Engells underskrift der sært nok ser ud som om der står Bengel!!!! og den anden om Frk. Vipstjerts forfærdeligt uheldige optræden i nævningetinget. Det er en fornøjelse at høre Schlanbusch fortælle en vise. Måtte vi andre gakke hen og gøre ligeså! 4. Ayio Rasmussen og Tom Løhr

5 SØENS SANGE DEN 19. FEBRUAR 2017 Af Klaus Helsøe (Visens Venner Brønshøj) Havet har altid spillet en helt afgørende rolle for menneskers liv. Det var på skibene, vi kom i kontakt med fremmede steder, og handelsruterne har altid fulgt vandvejene. Mange har skuet ud i horisonten og drømt om at besøge fremmede egne, og når solen sank i havet, har forelskede par gået en romantisk aftentur langs stranden. Men havet er også grådigt, og mangen en sømand fandt den våde grav. Før i tiden var op til en fjerdedel af de gifte koner i havnebyerne enker. Man levede livet farligt som sømand, men samtidig har der altid været et skær af romantik over livet til søs. Vi har alle hørt om den kække sømand med en pige i hver en havn. Det kan derfor ikke undre, at havet har givet inspiration til et utal af sange. Sange om romantik, om forlis, om livet i havneknejperne, om sørgende enker og letlevende damer, og om længsel efter eventyr. Med Hans Raahauge som en sikker rorgænger kom vi hele spektret rundt, da Visens Venner København inviterede til en eftermiddag om Søens sange. Stemningen skiftede fra sørgelige viser om skibsforlis såsom Skonnerten Sally og Briggen Blue Hans Raahauge Bird of Hull til muntre viser som Fløjtetønden Viktoria og Eskild Eskimortensen. Vi fik naturligvis også viser om hjælpsomme kvinder klar til at trøste trængende sømænd, og sandelig om der ikke også blev plads til at par beske Bertolt Brecht/Kurt Weill-viser. Evert Taubes vise Karl Alfred, Fritiof Andersson og jag handlede om forsikringssvig og fik mig til at tænke på den engelske parlamentariker Plimsoll, der levede i anden halvdel af 1800-tallet. Dette blot for at nævne nogle af de mange forskellige temaer, som eftermiddagens viser beskrev. Som altid var de aktive i Visens Venner København garanter for kompetent visesang, hvor sangene blev leveret med stor sikkerhed til dygtigt akkompagnement på klaver, harmonika og guitar. Der var 15 sangere på scenen i løbet af eftermiddagen, og alle skal have stor ros. Jeg kan ikke nævne alle, men jeg vil gerne fremhæve Hanne og Ivy for deres fortolk- 5.

6 Jørgen Aagaard og Arne Mørch ninger af Brechtviserne Sørøver-Jenny og Surabaya Johnny. De er ikke lette at synge, men de sad bare lige i skabet. Didde gav en fornøjelig udgave ef Thorbjørn Egners børnesang Lofottorsken, og Annmari sang Taubes Havsörnsvalsen med megen charme. Sidst, men ikke mindst, vil jeg nævne Hugos fortolkning af den gamle Osvald Helmuth-klassiker Ved Havnen. Det var stor visekunst, hvor historien blev fortalt med præcision, glød og hjertevarme. Men alle optrædende gav deres viser, så det var en stor glæde at lytte til dem. Jeg vil slutte med at sige tak til de aktive i Visens Venner København for en rigtig dejlig eftermiddag, hvor temaet Søens sange blev præsenteret på en god og varieret måde. 6.

7 NYE NORDISKE VISER III DEN 19. MARTS 2017 Af Ole Ankjær Søndag eftermiddag hos Visens Venner København i Krudttønden. Jeg er inviteret af mine venner Stampe og Vibeke, der er dagens viseværter. Dog ikke som optrædende, men jeg får alligevel en funktion: Lav en anmeldelse af eftermiddagen. Hyggeligt lokale, tætpakkede caféborde og en masse kendte hoveder: Hej, alle sammen. Sammen med Suzanne finder jeg et bord sammen med Jes, Minna og Annie, nogle af hovederne. Dagens tema er nyere nordiske viser, garneret med et Leonard Cohenindslag på svensk. Jørgen Aagaard på klaveret varmer op med musik, der i hvert fald er hentet i det nordiske. Jeg genkender temaer fra Jan Johansson, Lars Martin Myhre og Benny Andersen. Dagen starter med fællessang: Åbent landskab. Stampe indleder med en vise med den underfundige titel 8 glas. Er der tale om den første dagvagt på skibet, eller er der måske tale om det antal glas, man har indtaget for at nå så langt? For Stampes vedkommende muligvis det sidste, for han fortsætter med at synge Fredmans Epistel nr. 23, der handler om den fordrukne Fredman, som ligger i skidtet og forbander sin kranke skæbne, fremført af Stampe i liggende stilling på scenegulvet. Sådan skaber man sammenhæng. Didde sang 3½ års højde, der handler om en barndomserindring set lidt nedefra. og Jeg vil råbe ikke hviske, der fremhæver det positive i tilværelsen. Ragnhild og Stampe 7.

8 Vibeke Broby sang Anna Wirséns smukke Hverdagsballerina i dansk oversættelse. Kim sang Planer om at koge æg, iført sydvest. Det fremgik ikke umiddelbart, hvorfor en sydvest var en passende hovedbeklædning at iføre sig til den aktivitet, men naturligvis kom der en naturlig forklaring undervejs. Noget lidt tilsvarende oplevede vi i Leons sang om Eva-Lott Kalmér, som bør have en pris for at fortælle en enkel og direkte historie helt uden svinkeærinder så har jeg ikke sagt for meget. Det siger noget om Leons talent, at man griner himmelhøjt over hans underspillede fremførelse, og man er næsten ked af det, da visen omsider når sin afslutning. 8. Hanne, Arne og Jørgen Et lille hjertesuk: Cornelis Vreeswijks Veronica som fællessang i dansk oversættelse. Det er altid en balancegang, om man skal oversætte for forståelsens skyld eller beholde mest muligt af visens duft ved at bruge originalsproget. Nogle viser tåler oversættelse, som f.eks. Öppna landskap, men det gør Veronica efter min mening ikke, og når det er fællessang, har man jo teksten foran sig til at lette forståelsen. Så brug dog originalsproget, vi er jo en forening med skandinaviske rødder. Af andre indslag kan nævnes Tom og Mariannes Vi hygger os i trailerparken, hvor der netop er præcis så uhyggeligt, som man kan forestille sig, Anettes julemøde på sekserens endestation, hvor Kim og Maria finder

9 hinanden, Nicolais Hans majestæt tilfældighed, der i hvert fald kan siges fri for enhver form for skæbnetro. Og som et absolut højdepunkt Thea, som har mistet troen på mænd og deres evne til at gøre noget for hende. Du prøver at præstere, men 30 sekunder pr. samleje er ikke at levere. Og så siges det, at der er svært at forstå kvinder. Tjaa! Og så fik vi Leonard Cohen på svensk. Udmærket fremført af Janerik Lundqvist, men jeg må tilstå, at jeg har lettere ved at forstå den engelske originaltekst. Men jeg er selvfølgelig heller ikke hovedmålgruppe. En rigtig god eftermiddag, hvor jeg har pillet nogle af de highlights ud, som jeg faldt for. Tak til VV København for et rigtig godt arrangement. Thea Boel Gjerum KASSEREREN KUNNE SÅ GODT TÆNKE SIG, at alle medlemmer sørgede for, at deres navn, adresse og stod korrekt i hendes medlemsregister. Har du for eksempel droppet dit fastnetnummer uden at sige det? Husk at melde ændringer til kasserer@visensvenner-kbh.dk 9.

10

11

12 OS HAR DE ALDRIG GENERET 23/ Af Lene Revald Rasmussen Vi vover pelsen og lader eftermiddagens sange handle om flygtninge, migranter og andre, som må skifte ståsted i livet samt om dem, de møder. Det var introduktionen i programmet for arrangementet i Visens Venner København. Om det var aktuelt? Det må man sige. Denne søndag bød nemlig på valg i Frankrig, hvor spørgsmålet om udlændinge var i fokus. Socialdemokratiet præsenterede et nyt principprogram med et længe ventet afsnit om partiets holdning til flygtninge og indvandrere, og i USA er Trump for nylig blevet præsident. Underlægningsmusikken rundt om i verden handler i øjeblikket meget om os og dem. Så med tanker om de store udfordringer, verden står overfor, drog jeg mod Krudttønden og glædede mig, trods alt, til nogle timer i godt selskab med Visens Venner. Jeg havde forventninger om stærke tekster det kunne næsten ikke være anderledes og jeg blev ikke skuffet! Når gode tekster bliver godt fremført og med det rette akkompagnement, ja, så venter der jo os lyttere nogle dejlige øjeblikke, og dem synes jeg, der var mange af. Programmets første sæt havde fokus på livet som flygtning/indvandrer og om at høre til/ikke høre til og være anderledes. I andet sæt var det primært danskernes forhold til og syn på flygtninge og indvandrere. Kontroversielle temaer, der godt kan skille vandene, og modigt af Visens Venner. De to viseværter, Vibeke Kirst og Kim Ravn-Jensen, ledte os sikkert gennem det farefulde vand. I løbet af de 2 timer, arrangementet varede, blev vi præsenteret for 23 viser med både politiske, alvorlige og muntre toner - og ikke mindst undertoner og med mange forskellige visesangere. Det er ikke muligt for mig at anmelde alle numrene, det beklager jeg over for udøverne, men jeg håber alligevel, at mit bidrag kan være med til at fastholde nogle øjeblikke! Mange af viserne var for mig helt ukendte, og andre dejligt velkendte, men i nye fortolkninger. I første sæt var jeg specielt begejstret for Hanne-Rikke Madsens fortolkning af Natasjas sang I Danmark er jeg født. Teksten er skarp, og Natasja skrev med indlevelse om de dilemmaer, der følger med at føle sig som dansker og alligevel ikke høre til! Hanne-Rikke Madsen havde en 12.

13 flot rytme i sin gengivelse af denne fantastiske sang og ikke nogen nem sang. En kraftpræstation, og Jørgen Aagaards akkompagnement passede rigtig godt. Det er dejligt, at Visens Venner også giver sig i kast med lidt nyere genrer, herunder rap. Hvis man er i besiddelse af bare en smule humanistisk indstilling til livets store spørgsmål, så kunne man vist ikke undgå at blive bare lidt berørt af dagens tekster. Af de for mig ukendte sange hæftede jeg mig ved Og det var mormor af Halfdan Rasmussen og sønnen Tom Nagel Rasmussen, fremført af Vibeke Bonné; en vemodig sang om mormor fra Småland, som bliver installeret i tantens vaskerum og aldrig finder sig til rette i Danmark. Desuden Sorte silhuetter af Sofia Pekkari med en stærk tekst om en ensom kvindes liv med silhuetterne og en rigtig flot melodi af herrerne fra ABBA. Visen blev fremført af Annie Laksø med akkompagnement af Jørgen Aagaard på harmonika Jørgen, Kirsten og Annie og Kirsten Brunbech på fløjte. Akkompagnementet tilførte den dystre sang en ekstra smertefuld dimension. Stampe Villadsen sang med patos Evert Taubes skønne vise Himlajord om John Löfgren fra Falkenberg, som flytter til Queensland i Australien og arbejder så hårdt med sine appelsiner. En underfundig vise fra Taubes skatkammer. Visen Jeg er sigøjner står mit hjerte nær, og den blev smukt og gribende fremført af Hanne-Rikke Madsen til akkompagnement af Arne Mørch. I min familie har vi haft tradition for rundesange, og med min far ved flyglet var det en af viserne, vi ofte sang. Så dér i Krudttønden var jeg pludselig tilbage i barndommens land med duft af cigarrøg, klirrende glas, masser af latter og skønne timer med musik og sang. 13.

14 Flygtninge fado var et nummer, der gik direkte i hjertet med sin smertefulde tekst og flotte portugisiske toner. Visen blev fremført af Marianne le Dous med sin fine sprøde stemme og Tom Løhr på guitar og med Kirsten Brunbech på fløjte. Finn Schlanbusch fremførte Poul Henningsens og Bernhard Christensens Ulandsvise med bravur og til akkompagnement af Ragnhild Dissing. PH spidder i denne vise dobbeltheden i ulandshjælpen. Visen var virkelig værd at genhøre og er aktuel til alle tider. Inden pausen kunne vi røre lattermusklerne til to numre om de fremmedes forsøg på at blive accepteret og integreret i Danmark. Trods teksternes ironi og de morsomme fremførelser af Kim Ravn- Jensen, Finn Jørgen, Finn og Annmari Schlanbusch og Annmari Sol var pointerne i sangene ganske alvorlige og kan illustreres med et par citater: Vi vil gøre alt for at blive integreret, Vi er mere dansk end danskerne I Danmark bli r jeg aldrig accepteret. Virkeligheden i dagens Danmark! I andet sæt fortsatte den politiske satire med viser med bid og foruroligende undertoner. Visens Venner havde udvalgt nogle sigende tekster til eftermiddagens tema, og igen spillede musikken smukt sammen med solisternes optræden. Annmari Sol var en glimrende major K.A. Jensen, der funderede over brugen og nytten af de 14,5 mia. kr. i Helmanprovinsen i visen fra Cirkusrevyen, Vi lukker og slukker. Jan Toftlunds vise, Hilsen fra Sverige fra LP en Velkommen lyttede jeg meget til i 70 erne. Jan Toftlunds katalog af socialrealistiske sange fås ikke meget bedre. I Marianne le Dous og Tom Løhrs fortolkning blev tan- 14.

15 kerne ledt hen mod Lasse og Mathilde, der også synger nummeret. Det var en flot fortolkning, hvor Marianne og Toms blide stemmer var med til at understrege smerten i teksten. Til en flygtning af Benny Andersen er egentlig en børnesang. Stampe Villadsen stod for den, og som det så ofte er med Benny Andersens tekster, så får man billeder på nethinden, når man læser dem eller hører dem det gør jeg i hvert tilfælde. 4 små vers, og de siger alt om smerten ved at forlade ens hjem og land og blive tvunget på flugt. Smertefuldt og fint fremført af Stampe. Carl-Erik Sørensen mestrer de politisk-satiriske tekster, og Finn Schlanbusch og Jørgen Ebert mestrer at fremføre dem. Begge d herrer er i besiddelse af en form for underspillet gestik, som fremmer budskabet for os lyttere. Det så og hørte vi i viserne: Se tiden an, Man bli r så flov og Et lille kompromis og med fint akkompagnement af Claus Alsted og Finn på guitaren. Osvald Helmuth har ikke levet forgæves og tak for det. Vibeke Broby fremførte Niels Hausgaards tekst Som grise, så man næsten kunne se og høre Niels Hausgaard i omkvædet Jeg vil ha lyserøde mennesker omkring mig (på jysk). Der er ingen som Niels Hausgaard, der kan spidde den danske folkesjæl, så det gør ondt helt ind i knoglerne! Et af numrene i andet sæt, der gjorde et stærkt indtryk på mig, var norske Lars Martin Myhres De andre. En tekst om den indre svinehund; om altid at have en jøde, en sigøjner eller en tigger, der kan sparkes på. At den virkede så stærkt, hænger måske sammen med, at den voldsomme tekst blev understøttet af en virkelig smuk melodi. Visen blev flot fremført af Vibeke Broby og med Jørgen Aagaard på harmonika. Lars Martin Myhre er et ret nyt bekendtskab for mig, men han er absolut en interessant musiker og komponist. Halfdan Rasmussen skrev digte og sange til Amnesty International og også visen Giv dem himlen tilbage. Den blev fremført med indlevelse og sjæl af Vibeke Kirst med akkompagnement af Ragnhild Dissing. Det flotte sæt blev afsluttet med Carl Scharnbergs tekst Nu er det tid at erkende og med musik af Arne Mørch fra Visens Venner. Alle eftermiddagens medvirkende kom på scenen og sang os ud med ordene fra Vibeke Kirst: Verden bliver aldrig som før. Det var en flot afslutning på sæson nr. 64 for Visens Venner i København. 15.

16 BESTYRELSENS BERETNING Afgivet af Stampe Villadsen på den ordinære generalforsamling d. 15/ Arrangementerne i Krudttønden Siden sidste generalforsamling har der været afholdt Anna, Ida og Bent, Giro 413, Jeppe Aakjær, Musikken har ordet, Blandede bolsjer og Søens sange. Endelig mangler vi i denne sæson 2 programmer Nye Nordiske Viser III og Os har de aldrig generet efterfulgt af vores traditionelle nachspiel der følger efter sæsonens sidste visearrangement. Vore VVK-arrangementer er som sædvanlig præget af det fokus, en given forestilling har. Det betyder, at vi som sangere og akkompagnatører ikke kan gå til opgaven på samme måde hver gang, men må indstille os på at tolke og videregive viser på nye måder. Det er ikke det samme at tolke Jeppe Aakjær som at give en Giro 413-slager. Generelt er der sket en udvidelse af vores måde at se visegenren på de sidste år, en udvidelse der givetvis har gavnet foreningen. Vi har taget nye nordiske viser til os, haft fat i arbejderviserne, fået prøvet, hvad der gemmer sig i de gamle folkeviser, og også vovet at tolke de bedste sange fra Giro 413. Samlet set er jeg sikker på, at ikke bare foreningen, men også de enkelte i foreningen har haft godt af at se visen i forskellig belysning. I det forløbne år var der mellem 47 og 70 betalende tilhørere (snit 58) til arrangementerne, en stigning på ca. 5 i forhold til året før. Dertil skal lægges de 12 20, der er aktive til hvert arrangement, så Krudttønden er stort set fuld til alle arrangementerne. Vi regner med i sæson 2017/18 at fortsætte med 7 eftermiddage i Krudttønden, herunder 1 2 arrangementer med friere visevalg både forår og efterår, hvor den røde tråd i arrangementet ikke sætter begrænsninger for alle de mange viser, de aktive går og pusler med. Foreningen har stadig én væsentlig akilleshæl. Vi skal have udvidet kredsen af aktive viseværter. Helst ved, at nye kommer med som føl til en visevært for på den måde at få prøvet viseværtrollen. Hulemøderne og forberedelsen til arrangementer Hulemøderne er stadig foreningens hjerte. Til møderne kommer normalt af de aktive i foreningen. Her kan man følge de nye visers fremgang og opleve fremskridtene hos de enkelte visesangere, pianister 16.

17 og guitarister. Alt sammen noget, der er med til at samle foreningen til en fælles enhed, uanset hvor forskellige vi er som mennesker. Ud over hulemøderne, som er de aktives mødested og åndehul, har vi i år holdt forårsfest for foreningens aktive medlemmer. Claus Alsted lagde gæstfrit hus til en fest, hvor snakken og musikken flød livligt rundt i lokalerne. Tak til Claus og også til Arne og Sol, der planlagde arrangementet og sled med mad, oprydning mm. Lysten og energien i foreningen er stadig særdeles høj både under hulemøderne, under koncerterne og ved forberedelsesaktiviteter. VVK er kendetegnet ved, at mange af arrangementerne er undervejs i meget lang tid. Et halvt års forberedelse er ikke noget særsyn - fra ideen undfanges, viser udvælges og til forberedelserne og øvningen er overstået. Det betyder, at hvis man vil have indflydelse på et arrangement enten som visesanger, pianist, visevært eller idémand, skal man vise interesse i god tid inden arrangementet løber af stablen. For at få gode arrangementer ud af bestræbelserne er der en række ting, der skal være opfyldt. Umiddelbart efter hver sæsonafslutning skal rammerne fastlægges for den kommende sæson. Hvert arrangements titel, idé og dato skal kunne offentliggøres, så der er en klar ramme at arbejde efter. Viseværtskabet skal være lagt fast samtidig. Viseværten/viseværterne er helt centrale for den måde, vi griber arrangementerne an i VVK. Viseværten har ansvaret for arrangementets indhold, har retten til at beslutte, hvilke viser, der skal med på programmet, og også retten til at kassere viser som han/hun ikke mener passer ind i arrangementet, eller hvor kvaliteten ennu ikke er god nok. Alt sammen under accept fra bestyrelsen. Det betyder, at kvaliteten af visefremførelsen skal være i orden for at kunne komme på scenen. Vi arbejder med arrangementerne over meget lang tid, og er der for mange smuttere imellem, føles det ærgerligt at kvaliteten ikke står mål med anstrengelserne. Vi tager penge for vore arrangementer, og alene det betyder, at vi er nødt til at sikre, at publikum får valuta for pengene. Alle i foreningen kan pr. definition ikke være lige gode, og der skal være plads til at vi som sangere og akkompagnatører kan udvikle os og blive fortrolige med scenen ellers dør foreningen. Men det er et mini- 17.

18 mumskrav, at der arbejdes med viserne grundigt og længe, så man selv, og også gerne en mentor, kan sige god for visen og dennes kvalitet. Markedsføring udadtil Foreningen fornyr sig stadig med nye vennekredsmedlemmer, også selv om nogle efterhånden falder fra. Vennekredsen er dog blevet lidt mindre det sidste år. Til gengæld kommer der en del til vores arrangementer, som ikke er medlem af foreningen. For at sikre en fortsat opmærksomhed både hos nye vennekredsmedlemmer og hos potentielle nye aktive har vi i samarbejde med VV Brønshøj som sædvanlig givet koncert ved sæsonens begyndelse ved Kulturhavn. Revymuseet lagde i efteråret 2016 ryg til et VVK arrangement, en forkortet udgave af Anna, Ida og Bent. Museet var fuldt som sædvanligt, og alle gik glade fra arrangementet. VVK har været engageret til 3 betalte arrangementer i den forløbne sæson. Pengene fra disse arrangementer anbringes i foreningens fond og bruges så til målrettede kurser for hele foreningen, som tilskud til eksterne kurser og til fornyelse af vores grej. Aktive Der sker stadig en fornyelse i de aktives rækker. I løbet af sæsonen har vi fået en ny akkompagnatør, Arne Mørch, i foreningen. Arne har været på scenen flere gange, og han er også allerede blevet kastet for løverne som visevært for Jeppe Aakjær med Vibeke Kirst som medvisevært. Vi edommen Medlemsbladet Vi edommen er udkommet planmæssigt 3 gange siden sidste generalforsamling. Bestyrelsen holder fast i denne kadence. Der skal være noget at informere om, så bladet ikke blot bliver en reminder om det næste visearrangement, der snart løber af stablen. Kurser Sammen med VV Glostrup afholdt VVK kursus med Ann-Mari Max Hansen som kursusleder. Kurset var en stor succes, og alle kom fra kurset med masser af inspiration og ideer. For at få kurset til at løbe rundt har vi givet tilskud til dette fra foreningens fond, så udgifterne for den enkelte til kurset har kunnet holdes på et overskueligt niveau. 18.

19 Derudover holdes der kurser i Visens Venner Danmark regi. Dette års kursus Med visen i centrum holdes på Ryslinge højskole den 29/7-4/ Også her giver foreningen tilskud til kurset. Se nærmere på og gå ind under korte kurser. Arkiv Foreningen har gennem årene opbygget et fint arkiv, som Mette Brabæk har passet og katalogiseret. Vores erfaring i bestyrelsen er imidlertid, at arkivet ikke bliver brugt. Det står og samler støv. Vi har derfor besluttet at afvikle store dele af arkivet, så kun de sangbøger, der oftest bliver brugt, forbliver i arkivet. Det betyder, at vi opfordrer alle aktive til at gå på jagt i arkivet og tage det materiale med hjem, som den enkelte interesserer sig for. Derved håber vi at arkivmaterialet bedre bliver brugt, og at noget af materialet, i form af viser, flyder ud til foreningen til fælles bedste. Afslutning Økonomien i foreningen har det, trods et mindre underskud i år, fint. Vores kasserer passer på, at udgifter og indtægter stort set balancerer. Vi er dog i modsætning til de fleste VV-foreninger plaget af store udgifter til Krudttønden (arrangementer) og til Vanløse kirkes lokaler (hulemøder), så vor mulighed for at betale visekunstnere udefra er begrænset. For at give lidt økonomisk råderum har vi i bestyrelsen besluttet at sætte prisen på vores arrangementer op fra 70 til 75 kr. fra den nye sæson for ikke-medlemmer. Prisen for medlemmer fastholdes på 40 kr. Bestyrelsen fungerer godt og stabilt. Enkelte aktive falder fra, men nye kommer til. Foreningens ansigt udadtil, arrangementer i Krudttønden, holder et fint og højt niveau, som vi sagtens kan være bekendt. Der er fin afveksling i det, der sker ved disse arrangementer. Vigtigst af alt: Samarbejdet i foreningen er godt. Det er en god forening at være medlem af. Her er fortsat rart at være. MÆRKEDAGE Niels Holm fylder 80 år den 25. juli 2017 Annie Laksø fylder 70 år den 30. juli 2017 Vi ønsker til lykke! 19.

20 Afs.: VVK v/laila Bork, Hyltebjerg Allé 60A, st. th., 2720 Vanløse BESTYRELSEN Stampe Villadsen, formand, Livjægergade 44, 1. tv, 2100 København Ø / Hanne Nielsen, kasserer samt medlemsregister. kasserer@visensvenner-kbh.dk Vibeke Kirst, næstformand og aspirantkontakt, Tybjergvej 40, 2720 Vanløse. morkirst@yahoo.dk Marianne le Dous, Emblasgade 9, 2100 København Ø. marianne.le.dous@skolekom.dk Kim Ravn-Jensen, udeoptræden, Dæmningen 5, 2500 Valby. kim@ravn-jensen.dk Laila Bork, vennekredskontakt, Hyltebjerg Allé 60A, st. th., 2720 Vanløse. lailabork@hotmail.com Didde Mosegaard, Wiedeweltsgade 22, 2100 København Ø. didde.mosegaard@gmail.com Redaktion: Kim Ravn-Jensen (ansv.) og Stampe Villadsen CVR nr Kontingent: Kr. 200,- pr. år (januar-december) Girokonto ; Bankkonto (ingen checks) Vi edommen trykkes i ca. 150 eksemplarer og sendes/uddeles til Visens Venner Københavns medlemmer, alle danske Visens Venner-foreninger, til biblioteker og til andre organisationer. Bladet findes også på hjemmesiden. Næste deadline: 15. august

Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 19, nr. 3 - September 2017 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 3, 2017 Refleksioner over viser... 2 Tove Reinau og Birgit Skole... 3 Greveparret

Læs mere

Kontingent kr pr. år.

Kontingent kr pr. år. Bestyrelsen Formand Ellen Gertz 45gertz@gmail.com 6069 5455 Næstform. Lise Jepsen bljepsen753@gmail.com 4063 9939 Sekretær Gert Hansen jannealicehansen@gmail.com 5818 6481 Kasserer Kirsten kirkvåg kirsten@kirkvaag.dk

Læs mere

Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 19, nr. 1 - Januar 2017 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 1, 2017 For de gamle, som faldt... 2 Giro 413 den 25. september 2016... 3 Jeppe

Læs mere

Kontingent kr pr. år.

Kontingent kr pr. år. Bestyrelsen Formand Ellen Gertz 45gertz@gmail.com 6069 5455 Næstformand Fini Mandrup finimandrup23@g.mail.com 3054 1001 Sekretær Gert Hansen jannealicehansen@gmail.com 5818 6481 Kassemester Lise Jepsen

Læs mere

Strofen 2018 Nr. 1 Årgang 40

Strofen 2018 Nr. 1 Årgang 40 Strofen 2018 Nr. 1 Årgang 40 Rigtig godt nytår til alle. Så skriver vi 2018, jeg har tidligere sagt, tiden er noget underligt udefinerbart noget, jeg synes et år flyver afsted, vi skal igen tage fat på

Læs mere

Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 20, nr. 2 - Maj 2018 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 2, 2018 Hyldest til publikum... 2 Moralske og umoralske viser 14/1 2018... 3 11/2:

Læs mere

Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 18, nr. 3 - September 2016 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 3, 2016 September 2016... 2 Jørgen Jacobsen, 1919-2016... 3 Uden spredning blir

Læs mere

AFTENENS VISEVÆRT: Tonny Andersen. Tema: Livserfaring - så det JANUAR 2012 NR 3/48

AFTENENS VISEVÆRT: Tonny Andersen. Tema: Livserfaring - så det JANUAR 2012 NR 3/48 dørene åbnes kl. 18:30 JANUAR 2012 NR 3/48 Det jeg siger her, er ikke noget jeg selv har fundet på, men det er sagt af en mand, som vidste, hvad han talte om -! AFTENENS VISEVÆRT: Tonny Andersen Tema:

Læs mere

www.visensvenner-kbh.dk

www.visensvenner-kbh.dk Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 18, nr. 2 - Maj 2016 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 2, 2016 Glædeligt forår... 2 Ældgamle viser den 24/1 2016... 3 Frikvarter i Krudttønden

Læs mere

Visens Venner. På glædeligt gensyn. VISENS VENNER I RANDERS. Visens Venner i Randers.

Visens Venner. På glædeligt gensyn. VISENS VENNER I RANDERS. Visens Venner i Randers. Disse glade venner fra Visens Venner i Randers står atter klar til at give alle ved viseaftnerne en god og munter aften i Helligåndshuset. Januar 2019 30. årgang Visens Venner På glædeligt gensyn. Visens

Læs mere

Medlemsbrev nr. 4 / 2013

Medlemsbrev nr. 4 / 2013 Viser er ikke "finkultur" - men fin kultur Vises teksten ikke korrekt? Se den i din browser Medlemsbrev nr. 4 / 2013 Kære visevenner! Visesæsonen 2012/13 er nu forbi, og den blev sluttet af med en festlig

Læs mere

EN HILSEN TIL DANMARK

EN HILSEN TIL DANMARK Fra Danmarks berømte SANGER, - SANGSKRIVER og KOMPONIST --- - J O H N - M O G E N S E N modtog vi den 8. maj 2017 denne friske og humørfyldte HILSEN til DANMARK, fordi JOHN MOGENSEN simpelthen ikke kunne

Læs mere

Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015

Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015 Side 1 af 6 Bestyrelsens beretning for regnskabsåret 2015 Lad mig indledningsvist slå fast, at Visens Venner i Køge er en forening med en meget loyal medlemsskare, hvilket kommer til udtryk såvel ved fremmødet

Læs mere

Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 20, nr. 1 - Januar 2018 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 1, 2018 Foreningens bagkatalog... 2 Sæsonstart i Krudttønden 17/9 2017... 3 22/10

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Huskelisten. Bestyrelse: Program for 1. halvår Hulemøde: kl i Helligåndshuset

Huskelisten. Bestyrelse: Program for 1. halvår Hulemøde: kl i Helligåndshuset Program for 1. halvår 2017. Huskelisten Hulemøde: kl. 19.00 i Helligåndshuset Tirsdag 24. januar 2017 Tirsdag 14, februar 2017 Tirsdag 14. marts 2017 Lokale 8 Fritidscentret (aflevere tekster til Randers

Læs mere

VELKOMMEN til V I S E A F T E N

VELKOMMEN til V I S E A F T E N Nr. 31 (200), august 2019 VELKOMMEN til V I S E A F T E N Fredag d. 13. september 2019 i Asminderød Sognegård Kære visevenner Da jeg har fået æren af at være visevært ved den første viseaften i sæsonen

Læs mere

Husk: Nød i Præstegården

Husk: Nød i Præstegården NR. 118 NOVEMBER 2004 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Husk: Nød i Præstegården 1 Medlemsnyt. Indmeldelser: Udmeldelser: Anne-Birgitte Helbo Rosenlunden 20 5471 Søndersø

Læs mere

Kære 9. klasse kære dimittender.

Kære 9. klasse kære dimittender. 1 Kære 9. klasse kære dimittender. Vores dimissionsfest i eftermiddag blev indledt med den LIP DUP, som I fornylig har en stor del af æren for, og som jeg tror på en eller anden måde vil minde jer om Th.

Læs mere

Balladebladet. Medlemsblad for Visens Venner i Slagelse Januar Mødested og -tid. Kløverhuset-Teglværksvej 11, 4200 Slagelse

Balladebladet. Medlemsblad for Visens Venner i Slagelse Januar Mødested og -tid. Kløverhuset-Teglværksvej 11, 4200 Slagelse Balladebladet Medlemsblad for Visens Venner i Slagelse Januar 2018 Mødested og -tid Kløverhuset-Teglværksvej 11, 4200 Slagelse www.visensvennerslagelse.dk Viseaftener sædvanligvis 1. onsdag hver måned

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2 / 2013

Nyhedsbrev nr. 2 / 2013 Viser er ikke "finkultur" - men fin kultur Vises teksten ikke korrekt? Se den i din browser Nyhedsbrev nr. 2 / 2013 Kære visevenner! I næste uge - den 8. marts - får vi besøg af en kær ven af foreningen,

Læs mere

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Side 1 af 9 Varde Sommerspil 2014 Årets forestilling: Byens Bedste Horehus Siddepladserne Side 2 af 9 Varde Sommerspil 2014 Sommerspillets parkeringsforhold Adgang

Læs mere

www.visensvenner-kbh.dk

www.visensvenner-kbh.dk Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 16, nr. 3 - September 2014 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 3, 2014 Sæt tænderne i en saftig visebog... 2 De aktives hulemøder... 3 Sommerbilleder

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 14, nr. 2 - Maj 2012 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 2, 2012 Næste sæson bliver anderledes... 2 Anmeldelse: Viser om København den 12/2

Læs mere

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang

Vise Nyt. Visens venner i Randers. www.visensvenneriranders.dk. Januar 2015. 26. årgang Vise Nyt Januar 2015 26. årgang Visens venner i Randers www.visensvenneriranders.dk Huskelisten Formand : Henne Buch, Saxofonvej 14, 8940-Randers SV 86410633 el.41586480 Program for 1. halvår 2015. Hulemøde:

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

www.visensvenner-kbh.dk

www.visensvenner-kbh.dk Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 17, nr. 2 - Maj 2015 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 2, 2015 Nok at tage fat på... 2 Lillian Justow 1934-2015... 3 Overraskelser den 25.

Læs mere

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig

Jeg kender Jesus -1. Jesus kender mig Jeg kender Jesus -1 Jesus kender mig Mål: Børnene får at vide, at Jesus kender og elsker dem, uanset hvem de er, og han ved hvad de laver. Tekst: Mark. 2, 13-17 (Levi kaldes til discipel). Visualisering:

Læs mere

www.visensvenner-kbh.dk

www.visensvenner-kbh.dk Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 16, nr. 1 - Januar 2014 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 1, 2014 At lære en vise... 2 Revyminder og Bodil Steen-viser... 3 Unge møder gamle

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Lad os sige trosbekendelsen sammen. Vi synger den næste salme, Op al den ting.

Lad os sige trosbekendelsen sammen. Vi synger den næste salme, Op al den ting. Velkommen til friluftsgudstjeneste i Byoasen. Vi har jo virkelig været heldige med vejret, og vi har også virkelig været heldige med musikken, for i dag har vi fornøjelsen af akkompagnement til salmerne

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

TTT h. Denne HILSEN har Hanne Leffler modtaget under tankeinspiration den 4. april 2016 af ANKER JØRGENSEN

TTT h. Denne HILSEN har Hanne Leffler modtaget under tankeinspiration den 4. april 2016 af ANKER JØRGENSEN Den 4. april 2016 modtog vi fra ANKER JØRGENSEN en HILSEN til alle i Danmark. - Han slutter sin HILSEN med en Sang på melodien: Når jeg ser et rødt flag smælde. TTT h Denne HILSEN har Hanne Leffler modtaget

Læs mere

Jeg bygger kirken -1

Jeg bygger kirken -1 kirken - Helligånden & kraft Mål: Det er første pinsedag dagen, hvor kirken startede Vi skal høre, hvordan det gik til, og vi skal opdage, at det alt sammen skete ved Helligånden og Guds kraft. Dette var

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: Vi skaber forventning i børnene - forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder Jesus, og

Læs mere

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer side 1 Ja Nej? 1 Jeg har bemærket, at når jeg er sammen med en meget følelsesbetonet person, er jeg overraskende rolig og upåvirket Somme tider oplever jeg følelser, der bringer mig ud af ligevægt og forvirrer

Læs mere

Årgang 22 Juli 2019 Nr. 2. Den nye bestyrelse, valgt på generalforsamlingen i marts 2019

Årgang 22 Juli 2019 Nr. 2. Den nye bestyrelse, valgt på generalforsamlingen i marts 2019 Årgang 22 Juli 2019 Nr. 2 Den nye bestyrelse, valgt på generalforsamlingen i marts 2019 Formanden har ordet.. 2 Siden sidst.. 3 September 2019 4 Oktober 2019. 5 November 2019 December 2019. Bestyrelsen..

Læs mere

www.visensvenner-kbh.dk

www.visensvenner-kbh.dk Medlemsblad for Visens Venner København. Årgang 17, nr. 1 - Januar 2015 www.visensvenner-kbh.dk INDHOLDSFORTEGNELSE - NR. 1, 2015 Godt nytår... 2 Anne-Grethe Rosenbøg 1939-2014... 3 Unge møder gamle II

Læs mere

Vestegnens Harmonika Klub

Vestegnens Harmonika Klub HARMONIK-AVISEN 23. årgang Marts 2015 Nummer 1 Harmonika koncert i Høje Taastrup Kirke Så er det forår! Forårsmatiné Harmonikakoncert Generalforsamling Spil Op Café Vestegnens Harmonika Klub 1 HARMONIK-AVISEN

Læs mere

Strofen. V e n n e r. V ise n s. s ø. Marts 2015

Strofen. V e n n e r. V ise n s. s ø. Marts 2015 V ise n s F u V e n n e r r e s ø 57 Marts 2015 Strofen Efter ønske fra bestyrelsen er dette blad mindre. Yderligere information må findes på hjemmesiden. Redaktøren Deadline Materiale til næste blad skal

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2008

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2008 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2008 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

16.s.e.trin. II 2016 Cykelgudstjeneste 11. september 2016

16.s.e.trin. II 2016 Cykelgudstjeneste 11. september 2016 Gyserforfatteren Stephen King fortæller, at han i sin skoletid blev tvunget til at lære et bibelvers uden ad. Han var måske en smule dovent anlagt og valgte et af dem, vi har hørt i dag: Jesus græd. Det

Læs mere

fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk 2017: Et jubilæum! Et jubelår! Læs mere i bladet

fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk 2017: Et jubilæum! Et jubelår! Læs mere i bladet fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk 2017: Et jubilæum! Et jubelår! Læs mere i bladet Nu ligger der et helt nyt år foran os, et der ikke er brugt, men klar til at blive taget af. Lad

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Preben Elle Hansen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent.

Preben Elle Hansen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent. 1 REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I VISENS VENNER I TAASTRUP (VVT) ONSDAG DEN 2. MARTS 2016 KL. 19.00 I STORE SAL I MEDBORGERHUSET, TAASTRUP HOVEDGADE 71, 2630 TAASTRUP. Formand Preben Elle Hansen

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk Trøjborg d. 22. juni 2001 Kære 9. og 10. klasse. Nu er TIDEN gået - jeres TID sammen i skolen. I

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Kiss er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen!

Kiss er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen! Gjerulff a Bonus for blitzen aka er født d. 25. december 2015, en lille jule-prinsesse, og en smuk en af slagsen! Brun tricolor mootled, lige som sin mor, men alligevel helt anden farve! Hun har en lækker

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum

Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum Holbæk Inner Wheel havde den glæde, at vi fra borgmesteren modtog invitation til, på selve jubilæumsdagen den 19.marts kl. 12, at gæste Holbæk gl. Rådhus. Borgmester

Læs mere

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010

Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret 2010 Proces 1 med DR SymfoniOrkestret s. 2 DR SymfoniOrkestret Du skal til koncert med DR SymfoniOrkestret. Det er et stort symfoniorkester, som består af ca. 70 musikere.

Læs mere

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig!

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig! PRÆDIKEN MARIÆ BEBUDELSESDAG 25.MARTS 2012 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL.10.15 KRARUP KL. 14 Tekster: Es.7,10-14; 1.Kor.21-31; Luk.1,46-55 Salmer: 10,441,71,73,117 Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Leve Livet. April 2018

Leve Livet. April 2018 Leve Livet April 2018 Indholdsfortegnelse: Månedens fødselsdag... 2 Sangbogen... 3 Mindeord... 4 Livet leves... 7 Beboerliste... 13 Rart at vide:... 14 Månedskalender... 15 Redaktion: Anne-Marie Bolvig

Læs mere

Sct. Kjeld. Inden afsløringen:

Sct. Kjeld. Inden afsløringen: Sct. Kjeld Inden afsløringen: Når vi tænker på en ikon, så vil mange af os have et indre billede af, hvordan en ikon ser ud. Hvis vi kunne se disse billeder ville de være forskellige. Ud fra hvad vi tidligere

Læs mere

OSTEN P FALKE maj 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE maj 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN maj 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 11.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 11. søndag efter trinitatis 2016 Tekst.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 11.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 11. søndag efter trinitatis 2016 Tekst. 07-08-2016 side 1 Prædiken til 11. søndag efter trinitatis 2016 Tekst. Lukas 7,36-50 Jeg tror at vi mennesker ofte bliver angrebet af comparatitis. Jeg kunne ikke finde et godt dansk ord til denne lidelse,

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole.

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole. Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole. Kære alle med tilknytning til Solhverv Privatskole. Endnu et halvt år er gået, og vi nærmer os med hastige skridt en velfortjent sommerferie. Som sædvanlig er der

Læs mere

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Guds engle -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Guds engle -1 Mål: At give børnene et bibelsk syn på engle. Læs bilaget Info igennem, så du kan besvare børnenes spørgsmål. Tekst: Lukas 1, 5-25 (Zakarias ser en engel). Visualisering: Pynt rummet med

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Af cand pæd psych Lisbeth Lenchler-Hübertz og familierådgiver Lene Bagger Vi har gennem mange års arbejde mødt rigtig mange skilsmissebørn,

Læs mere

Randers ugen På glædeligt gensyn. Visens Venner i Randers.

Randers ugen På glædeligt gensyn. Visens Venner i Randers. Disse glade venner fra Visens Venner i Randers står atter klar til at give alle ved viseaftnerne en god og munter aften i Helligåndshuset. Januar 2018 29. årgang Randers ugen 2017 På glædeligt gensyn.

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015 11-11-2015 side 1. Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 11-11-2015 side 1 Prædiken til Alle Helgens søndag 2015. Tekst. Matt. 5,1-12 Det er som om at vi kender hinanden så godt når vi samles til Alle helgens dagens gudstjenester. Vi er alle kommet med en sindets

Læs mere

KONGESØN drama manuskript

KONGESØN drama manuskript KONGESØN drama manuskript I starten Fortæller: For over 2000 (tallet 2000) år siden skete der noget ganske særligt i landet Israel (davidsstjerne). Et barn blev født, som skulle forandre verden for altid

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Mozarts liv I dette hæfte kan du arbejde med et lille musikværk, som hedder Eine kleine Nachtmusik. Musikværket er skrevet af en komponist, der hedder Wolfgang

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

LOVE ME TINDER, Peter. RADIODRAMA af. EIRIK SÆTER STORDAHL og JULIE BUDTZ SØRENSEN. Episodeforfatter, andet afsnit: EIRIK SÆTER STORDAHL

LOVE ME TINDER, Peter. RADIODRAMA af. EIRIK SÆTER STORDAHL og JULIE BUDTZ SØRENSEN. Episodeforfatter, andet afsnit: EIRIK SÆTER STORDAHL LOVE ME TINDER, Peter RADIODRAMA af EIRIK SÆTER STORDAHL og JULIE BUDTZ SØRENSEN Episodeforfatter, andet afsnit: EIRIK SÆTER STORDAHL 1 EXT. ASSISTENS KIRKEGÅRD - DAG Det er sent forår, slutningen af maj.

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 10. årgang nr. 56 maj juni 2013 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Susan Salomonsen, Aktivitetsmedarbejder Avisen udkommer

Læs mere

Med Jesus i båden - påske

Med Jesus i båden - påske Med Jesus i båden - påske Jesus tilgiver Mål: Forklar børnene, at Jesus altid elsker os og ønsker at tilgive os alle vore fejl. Tekst: Joh. 21, 1-19 (Peter bliver tilgivet). Visualisering: Pynt rummet

Læs mere

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår.

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Kære medlem. Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Husk at februar måned sædvanen tro står i Generalforsamlingerne

Læs mere

Så kom solen til Søften. Hanne Johnsen Område: Hinnerup

Så kom solen til Søften. Hanne Johnsen Område: Hinnerup Hanne Johnsen Område: Hinnerup Profil: Jeg er ny i Hinnerup - og glæder mig til at høre og skrive om hverdagen her. Jeg har job i en fagforening. Jeg er glad for min cykel, vild med musik og politik -

Læs mere

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er 25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er strålende hvidt. Alt der kunne tages ned blev båret ud af

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Vestegnens Harmonika Klub

Vestegnens Harmonika Klub HARMONIK-AVISEN 22. årgang December 2014 Nummer 4 Friske VHK ere på Damhusengen God jul og godt nytår Efterlysning Aktivitetskalender Rytmer Harmonicafé Vestegnens Harmonika Klub 1 HARMONIK-AVISEN Medlemsavis

Læs mere

ÆBLET. historien om Adam og Eva.

ÆBLET. historien om Adam og Eva. Side 3 ÆBLET historien om Adam og Eva 1 Dag og nat 4 2 Adam og Eva 6 3 Træet 8 4 En dejlig tid 10 5 Røde æbler 12 6 Slangen 14 7 Pluk det 16 8 Nøgne 20 9 Hvor er I? 22 10 Det var ikke mig 24 11 Guds straf

Læs mere

Program. Forår Vesthhuset Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø To min. gang fra stationen, tog hver halve time

Program. Forår Vesthhuset Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø To min. gang fra stationen, tog hver halve time Erik Grip Program Forår 2019 Frederiksbergvej 22, 4180 Sorø To min. gang fra stationen, tog hver halve time Bordbestilling på tlf. 2021 0232 vesthhuset.bord@gmail.com Bemærk: Vi tager mod kontanter og

Læs mere

Du har mistet en af dine kære!

Du har mistet en af dine kære! Du har mistet en af dine kære! Midt i den mest smertefulde og stærke oplevelse i dit liv, mangler du måske nogen at tale med om døden, om din sorg og dit savn. Familie og venner lader måske som ingenting,

Læs mere

OSTEN P LASKE F apri l 2017 Figur 1

OSTEN P LASKE F apri l 2017 Figur 1 FLASKEPOSTEN april 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse af,

Læs mere

Medlemsbrev nr. 2/2015

Medlemsbrev nr. 2/2015 Medlemsbrev til medlemmer af Visens Venner Køge Medlemsbrev nr. 2/2015 Kære Visevenner! Den 6. februar besøgte Visens Venner Taastrup Teaterbygningen i Køge. VV Taastrup er en af Danmarks største lokalafdelinger

Læs mere

Maj står for døren. Og det betyder,

Maj står for døren. Og det betyder, Sidste skoledag for 9.klasserne er ons. d. 28.maj. Billdet her stammer fra 2013. Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen Nr.6 Maj 2014 51. Årgang Maj står for døren. Og det betyder, at de ældste

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere