Nu drejer Rotary-hjulet!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nu drejer Rotary-hjulet!"

Transkript

1 Nyt i 1440 Nr. 11, juni 2018 Distriktsguvernør Egon Jensen Nu drejer Rotary-hjulet! Så er det sket! Hjulet er rullet en tak, og kæden er givet videre til Jens Martin Hansen fra Aars Rotaryklub. Det skete den 21. juni ved et flot arrangement i Aars. Først med et besøg på Dansk Nutidsmuseum i Aars og siden ved en middag på Aars Hotel. Det var smertefuldt at skulle aflevere kæden og i stedet modtage en Past Guvernør nål! Efter et år med så mange gode oplevelser med alle Rotary klubberne i distriktet er der nu tid til at tænke tilbage på de gode timer sammen med klubberne og samtidig nyde friheden. Tak til alle rotarianere i distrikt 1440 for jeres modtagelse af mig. Jeg slipper jo ikke Rotary nu, hvor jeg er Past Guvernør, men står til rådighed, hvis Jens Martin har brug for mig, og samtidig er jeg sat til at passe jobbet som NGSE-chair (New Generation Service Exchange formand) i distriktet, og på Rotary Danmarks årsmøde blev jeg valgt til landskoordinator for samme. NGSE er et udvekslingsprogram for unge i aldersgruppen år, der giver dem mulighed for at udvikle sig og få arbejdsmæssig erfaring udenlands. Mål gruppen er alle unge, også unge uden Rotary relationer. Opholdet er normalt på 3 måneder, men kan udstrækkes til 6 måneder. Se mere om NGSE i månedsbrev februar 2017 eller på dette link. I år har distriktet også været repræsenteret på Folkemødet ved Grethe Andersen, Aalborg Nørresundby Rotary Klub. Teltet har været godt besøgt, og der har været holdt mange gode indlæg i teltet, som har affødt mange gode diskussioner. Om vi skal deltage i næste års Folkemøde, skal tages op i guvernørgruppen i august. Fra distriktet skal der lyde en stor tak til Grethe Andersen for hendes store engagement på Folkemødet og i planlægningen. Den 8. juni stævnede Loa igen ind i Aalborg havn med udvekslingsstudenter om bord. Det var et fantastisk skue at se Loa og Jens Krogh sejle ind under broen og lægge til ved kajen. Og vejret havde været fantastisk under hele sejladsen. En rigtig god oplevelse for udvekslingsstudenterne. I de sidste fem år har vi i alle distrikterne haft en nedgang i medlemstallet, en problematik som vi har taget fat på i Rotary Danmark for at se, hvad vi kan gøre for at vende udviklingen. Det er en opgave, som alle klubber må overveje. Hvad skal vi gøre for at tiltrække nye medlemmer til Rotary. Den opgave fortsætter i det nye Rotaryår, og Jens Martin er kendt med denne problematik og vil fortsætte bestræbelserne for at rette op på det. Jeg vil slutte året med en yderst positiv ting. Jeg har fået lov at indstille en kandidat til Rotarys Peace Fellow program. Det vil være fantastisk, hvis vi i dette år, hvor distriktet har fokuseret på fred, kunne få en Peace Fellow optaget på et af de 6 universiteter, hvor Rotary har deres Fredsuddannelse. Tak til jer alle for et godt og inspirerende samarbejde og en god sommer til jer alle. Egon Jensen Afgående og tiltrædende guvernører i samtale med pastpræsident Poul Damgaard, Aars RK.

2 2 Marts 2018 Fuld fart på Rotary-toget Torsdag den 21. juni blev guvernørkæden rakt videre til det kommende års guvernør for distrikt 1440, Jens Martin Hansen fra Aars Rotary Klub. Afgående guvernør Egon Jensen fortalte, hvordan han var steget på distrikts-toget i 2015, da han blev nomineret og valgt til at stå i spidsen for distriktets ledelse i I begyndelsen var der god tid til at nyde udsigten, men efterhånden begyndte toget at køre hurtigere og hurtigere, og det havde været en fantastisk rejse, han og fru Helle havde foretaget gennem 3½ år. Fejringen af guvernørskiftet startede for distriktsrådet og indbudte gæster, heriblandt tidligere guvernører, med et besøg på Dansk Nutidsmuseum en spændende institution, hvor alskens husgeråd, værktøj, påklædningsdukker, regnemaskiner, telefoner, fotografiapparater og meget mere fra det seneste århundrede er udstillet i hyggelige og autentiske miljøer. Traditionen for eftermiddagen byder, at der serveres kaffe og lagkage, men derefter var der god tid til at studere mange gamle håndværk, formidlet af de to ildsjæle Marius Både Marius Stubberup og Niels Rank Johannesen (bagerst til venstre) fortalte engageret om tingene på Nutidsmuseet. Stubberup og Niels Rank Johannesen, der desuden, som medlem af Aars-klubben, har været med i Jens Martins guvernørudvalg. Afgående og tiltrædende guvernør ankom til aftenens fest på Aars Hotel i en fornem Mercedes, efterfulgt af deres fruer i en cabriolet. Her blev de modtaget af en talrig forsamling Gensyn med tidligere tiders mode gav anledning til muntre minder.

3 Marts Guvernør og guvernør elect er vel ankommet til Aars Hotel, hvor de blev modtaget af Poul Damgaard. I baggrunden ankommer fruerne i åben cabriolet. og med kanonsalut fra Bent Schade, medlem af Aars Rotary Klub. Aftenens forløb blev ledet af pastpræsident Poul Damgaard, og han gav indledningsvis ordet til Poul Andersen for 3 minutter, der stillede spørgsmålstegn ved, om for mange unge vælger en gymnasial og videregående uddannelse, i stedet for at tage en håndværksuddannelse. Et emne, der faldt rigtig godt i tråd med eftermiddagens besøg på nutidsmuseet, hvor rigtig mange håndværk var repræsenteret. Egon Jensen fortsatte beretningen om sin guvernør-rejse, der blandt andet havde bragt ham til GETS i Stockholm med besøg på universitetet i Uppsala, som er et af seks universiteter i verden, hvor Rotarys fredsuddannelse gennemføres. Der havde han mødt Anne Kjær Riechert, som han inviterede til distriktskonferencen, hvor hun engageret fortalte om sit arbejde med at integrere flygtninge et projekt, som distriktet senere har støttet med Egon glædede sig også over rejsen rundt til distriktets 59 klubber, og over distriktets lederuddannelser, som er med til at gøre Rotary relevant og synlig for yngre medlemmer. Han følte således, at året til fulde havde levet op til hans temaer fred, engagement og synlighed. Og så var det tiden, at Egon måtte tage kæden af og hænge den over skuldrene på Jens Martin Hansen som konstaterede, at den passede ham godt! Jens Martin glædede sig over, at det er et godt fungerende distrikt, han har fået overdraget. Han vil gøre en indsats for at udjævne aldersforskelle i klubberne og dermed øge klubbernes medlemstilgang. Der var i aftenens løb taler og hilsener fra Inner Wheel, hvor den kommende distriktspræsident Birgit Kristiansen også er fra Aars, og af Poul Damgaard, Bent Schade var flot kanoner i anledning af guvernørindsættelsen. som på klubbens vegne gratulerede Jens Martin med hvervet som guvernør. Der var desuden musikalsk underholdning ved Tina Lilholt og Klaus Trane, og det var alt i alt en rigtig hyggelig markering af Rotary-togets korte stop ved stationen i Aars Eig Så har guvernørkæden skiftet plads, med ønske til Jens Martin om et godt år som togfører

4 4 Marts 2018 Blæsten går frisk over Limfjordens vande Det officielle billede af deltagere besætning og gaster ved Rotary-Togtet Rotary-togtet 2018 på Limfjorden med distriktets udvekslingsstudenter foregik i uge 23 med afgang fra Aalborg søndag den 3. juni og tilbage i Aalborg den 9. juni. Fra Aalborg gik togtet til Løgstør og videre herfra til Struer, Thisted, Nykøbing Mors, Fur og tilbage til Aalborg. Det var igen samarbejdet mellem Aalborg City RK, Nibe RK, FDF Søkreds og LOA-Tall Ship Fonden der muliggjorde, at 35 af Distrikt 1440 s longterm-udveklingsstudenter kunne opleve Limfjordslandskabet og Limfjorden. Det var Sail-Traning i en uge for at lære noget om praktisk sømandsskab og samarbejde om madlavning, rengøring og andre sejladsoplevelser ombord på de gamle træskibe, FDF-skibet Jens Krogh og barkentinen LOA. Det blev en uge med sejlads, sæler, samvær, sang, solskinsbadning og solskinsejlads. Vejret gjorde sit til, at oplevelsen i år blev i særklasse. Dette år vil dog særligt blive husket for to forhold. Sang og Solskin. Blæsten går frisk over Limfjordens vande Det er gennem de senere år blevet et fast program, at alle gaster og besætninger på de to skibe samles hver aften inden sengetid for at lære at synge sangen Blæsten går frisk over Limfjordens vande. Studenterne i år var særlig gode og lærenemme til at synge. Hurtigt fangede de melodien, og teksten blev grundlag for samtaler om geografi, Vesthimmerlands Borgmester giver velkomst til udvekslingsstudenterne ved spisningen på Dronningekajen.

5 Marts sømandskab, landskab og ungdommelig udlængsel. Traditionen byder, at det samlede hold optræder ved borgmestermodtagelsen på AAU CREATE i det store auditorium og synger sangen for de fremmødte. Da skibene lå i Fur Havn erfarede vi, at den professionelle skibsbygger Herluf Christensen næste dag fyldte 70 og opholdt sig i sin sommerbolig lige ved Fur Havn. Herluf er intet mindre end et bådebygger-ikon for gamle træskibe. Han har gennem tiden restaureret Fulton, Jens Krogh og LOA. På bedste sølvbryllup-vis listede vi alle næsten 50 personer fra de to skibe, Herluf havde restaureret, op i haven og surprisede ham med engelsk fødselsdagssang og Blæsten går frisk over Limfjordens Vande. Det VAR meget bevægende opleve. Solskinskinsejlads og -badning Togtet var præget af det meget gode sommervejr. Alle dage med skyfrit og dagtemperaturer, der nåede over 25 grader. Der var kun en enkelt dag den sidste hvor der var havblik og motoren måtte køre på begge skibe helt fra Fur til Aalborg. De øvrige dage var der jævn til frisk blæst på Limfjorden, og der var ideelle betingelser for at sejle Udvekslingsstudenterne surprisede bådebygger Herluf Christensen på hans 70-års fødselsdag i sommerboligens have ved Fur Havn. med sejl. Et par gange i løbet af ugen blev der kastet anker, og så blev der badet fra skibene i det smukke og friske sommervejr. Skønt det kun var den første sommeruge var badevandet OK, og der blev leget med MOB-både og redningskranse og dermed også trænet fortrolighed med redningsudstyr. Særlig sjov var en pludselig opstået vandkamp, hvor det ene skib sneg sig ind på det andet og angreb med vandballoner og brandsprøjter. Borgmester- og klubmodtagelse i Løgstør og Aalborg I Løgstør modtog Rotary-klubben besætningerne søndag aften med spisning på Dronningekajen. Der var dækket op, og klubben havde forberedt et større måltid. Borgmester Per Laursen, der i parantes bemærket også er rotarianer, Udvekslingsstudenterne optræder med Blæsten går frisk over Limfjordens vande i AAU-CREATEs store auditorium ved Aalborg Havnefront.

6 6 Marts 2018 bød velkommen og fortalte om Vesthimmerlands Kommune og Limfjorden. Der blev sluttet af med en invitation til at komme igen næste år. I Aalborg var der ligeledes borgmestermodtagelse i AAU s CREATE bygningen. Her havde borgmesteren sendt en stedfortræder byrådsmedlem Maja Torp der ligeledes i parantets bemærket er rotarianer. Aalborg City Rotary Klub stillede op for femte år i træk med en pølsevogn og trakterede alle fremmødte med hotdogs og øl/sodavand. Svømmeprøven Der var en lille uregelmæssighed i år. En enkelt studerende var mødt op til påmønstring uden dokumentation for en nyligt aflagt svømmeprøve på 200 m fri svømning. Han mente godt, han kunne svømme 200 m. Der blev derfor inden afgang arrangeret en test i Aalborg Friluftsbad, og det viste sig, at han ikke kunne svømme de 200 m og ikke engang 25 m uden at skulle have fat i kanten af bassinet. Han var noget utilfreds med, at han skulle aflægge prøven i et bassin, hvor han ikke kunne bunde. Aalborg City Rotary Klub trakterede med hotdogs og øl vand på havnefronten ved afslutning af Rotary-togtet Fra venstre ses Helle Uldbjerg, Kim Thrysøe, Louise Weikop og Annitta Hedegaard. Han modtog beskeden om, at kan ikke kunne deltage på togtet med lidt blandede følelser, men accepterede, at han ikke klarede testen. 10 ende gang med sejlads Det er i år 9 år siden, at Nibe Rotary Klub arrangerede den første forsommersejlads med distriktets udvekslingsstudenter og 6 år siden at Aalborg City kom med i arrangementet. I 2019 kan vi fejre 10 års jubilæum, og det må vi finde ud af at gøre noget særligt ved. Bent Laier, Nibe Rotary Klub Esben Munk Sørensen, Aalborg City Rotary Klub Årets Outstanding Student på Team S17 holdet Sædvanen tro blev der også på Team sommer-17 holdet kåret en Outstanding Student. Udvælgelsen af holdets Outstanding student sker efter indstilling fra klubbernes counsellors, som sender deres indstilling til distriktets ungdomsudvalg. Ungdomsudvalget stemmer derefter om, hvilken af de fremsendte indstillinger der er den bedste. Den indstilling med de fleste stemmer fra udvalgets medlemmer bliver derefter valgt som årets Outstanding Student. Overrækkelse af diplom og gave fra distriktet foregik ved Team 17 holdets afskeds-ceremoni på havnen i Aalborg, efter at vores Inbound studenter anløb Aalborg efter en fantastisk uge på Limfjorden ombord på de gode skibe LOA og Jens Krogh. Selve afskedsceremonien foregik i Aalborg Universitets lokaler på havnen. Sommer 17 holdets Outstanding blev: YEP Bruno Galvao Carserta fra Brasilien. Udvælgelsen skete efter indstilling fra Aalborg City Rotaryklubs counsellor Annitta Kjær Hedegaard. I indstillingen lyder det blandt andet, at Bruno har været en meget udadvendt, imødekommende og aktiv student, der med et smil og godt humør går lige ind i alles hjerter. Bruno kommer samtidig med en god opdragelse og høflighed hjemmefra, hvorfor han har været positiv overfor alle forslag der bliver givet ham han siger aldrig nej til at deltage i noget. Bruno har knyttet mange gode kontakter både til sine klassekammerater i skolen og til de øvrige udvekslingsstudenter på holdet, kontakter der helt sikkert vil vare flere år frem. Fra både skolen og værtsfamilierne lyder, at Bruno har været en eksemplarisk student, der har ydet og nydt under sit ophold i Danmark. Distriktet kan fuldt ud tilslutte sig indstillingen fra klubben. Bruno har været et godt eksempel for Rotarys udvekslingsprogram, og han har samtidig været en god repræsentant for sit land med sit altid smilende og venlige væsen. Hans Jørn Sørensen DC 1440

7 Marts Folkemødet på Bornholm Hvad får Rotary Danmark ud af at have en stand på Folkemødet på Bornholm? Vi lever i en tid, hvor der er meget fokus på kvantitative data, hvor spørgsmålet kan være: Hvor mange nye medlemmer til Rotary fik I hyret? Svaret er, det ved vi ikke. Men vi har udbredt fortællinger om, hvad Rotary er som ledernetværk med mening, humanitær indsats lokalt og internationalt, samt hvad det betyder for os hver især. At Shelterbox er nomineret til årets Nobelpris fortalte vi også med glæde. Vi har også skabt interesse for Rotaract og ungdomsudveksling. Dertil kommer, at vi får nye idéer til vores mærkesag Shelterbox. En besøgende sagde: I skal da supplere indholdet i boxen med en bold giver god mening. Både børn og voksne kan lege og træne med en bold. Ligesom det skaber netværk. En anden besøgende foreslog, at vi udvikler shelterboxen med en lille solcelle på låget, borer huller i begge sider, sætter myggenet for hullerne og placerer en pc-blæser, der er koblet til solcellen i boxen. Så har vi en box, der køler, når solen skinner. En box, der kan rummer fx frugt, rødder og grønt. Et hulspejl under den lille brændeovn kan ligeledes forøge varmen med energi fra solen. Vi får nye idéer, vi kan formidle og får skabt interesse for vores fælles Rotary. Vores lille stand (telt) var pyntet med Rotary flag fra hele verden. Vi serverede vand, kaffe og fadøl til vores gæster, som få benyttede sig af. De kom for at høre fremragende forskellige foredrag, fik en kort introduktion til, hvad Rotary og Rotaract er, og kvitterede med positive tilbagemeldinger. Vores første foredrag med fokus på unge og angst tiltrak godt 60 deltagere. De følgende foredrag var ligeledes velbesøgt både tidligt om morgenen, og selv mens storskærme på Folkemødet viste VM i fodbold. Vi havde inden Folkemødet sørget for at formidle program mv. på LinkedIn og Facebook. Under Folkemødet havde vi adgang til Rotary Danmark på Facebook, så vi kunne vise dagens program i billeder. Man siger, at et billede siger mere end 1000 ord, så vi skrev kun lidt som supplement. De foredrag, der tiltrak flest deltagere, var foredrag med højaktuelle temaer som Unge og Angst, Persondata i øjenhøjde og Ledelse af frivillige. Men igen, hvis vi ser ud fra en kvalitativ tilgang, var alle foredrag af en karakter, der gjorde, at vi der lyttede, blev beriget. Det er jo netop det, vi oplever som rotarianere, at vi ved vores møder bliver klogere på noget nyt, der gør, at vi måske læser avisen på en nye måde. Vi får åbnet øjnene for noget, vi måske troede var kedeligt eller uvedkommende, og går fra mødet med nysgerrighed. Uanset foredrag var der faktisk en rød tråd i budskaberne. Vi har i Danmark en meget kort magtdistance mellem ledere og medarbejdere, mellem politikere og folket. Vi bliver bedre og bedre til at samarbejde og samskabe om såvel fælles nye veje at gå som helt nede på børneniveau. Vi kan noget i Danmark, som andre kan lære af. Foredragene satte fokus på, at vores soldater skaber sikkerhed med deres fleksible tilgang (tænk selv) ude i verdens brændpunkter og tæt på os i Baltikum og Polen, med afsæt fra Bornholm. Forskere, praktikere og de, der selv har været ramt, spiller sammen om hjælp til unge med angst. Forsker og praktiker kan hjælpe som borger med at få styr på alt det nye med persondata. Vi lærte om nudging og sunde valg, så vi må hjem og skifte middagstallerkenen ud med en frokoststørrelse. Vores hjernes 10 % rationalitet skal bruges til det vigtigste i og med at 90 % sker automatisk. Vi var med på rejse til det kolde Sibirien med repræsentant fra Rotaract. Måske forventede vi et ungt publikum. Det var de ældre med tid til fordybelse og stadig evne til at rejse ud i verden, der mødte op. Det hele liv det gode liv, som jo går op og ned, er livets vilkår, hvor netværk og relationer er afgørende. Du er ekspert i dit eget liv er rigtigt, hvor netværk og relationer er godt for at blive klogere på andre, sig selv og livet. Det er dejligt at kunne gøre noget for andre mennesker gøre en forskel, der gør en forskel, som rotarianer. Vi i team Rotary Danmark på Bornholm takker for i år. Det har været 24-7 arbejde, vi er godt brugte, trætte men også taknemmelige og fyldt med god energi efter et forrygende Folkemøde. Tak for det. Grethe Andersen

8 8 Marts 2018 Talere på Rotarys stand ved Folkemødet Debat: Flere unge får diagnosen angst eller depression Debat møde mellem Carsten Obel, Professor i børns mentale sundhed, Anna Bjerre, GirlTalk, og Stefan Tofte, Ambassadør i EN AF OS, over emnet unge og angst. Persondata i øjenhøjde - med borgeren i centrum Marianne von Eyben, Ph.d. stipendiat, cand.jur, Etics Board EVOTION hos Eriksholm-Oticon Big Brother ved alt om dig, men ved du, hvad andre ved? Kom og hør om dine rettigheder og muligheder. Et liv i en mandeverden Anne Birgitte Lundholdt Anne Birgitte Lundholt giver glimt fra en erhvervskvindes tur gennem en mandeverden. Nobelprisen, små puf og tykke maver Lena Hellström, Adfærdsdesigner, NudgeCase & Bent Egberg, professor, Institut for Læring og Filosofi, AAU Danskerne bliver federe og federe en trussel mod folkesundheden, kan nudging få os ud af krisen? På vinterlejr i Sibirien Sophie Hytteballe - Rotaract Hvad laver unge i Sibirien om vinteren, når der ligger 2 meter sne, og temperaturerne falder ned til -40 grader? Et godt liv er en proces ikke en tilstand Løkke Munk Kirkegaard, direktør og certificeret underviser, etgodtliv Vi giver dig ny inspiration, og hjælp til selvhjælp til et bedre liv. Vi prøver også et par øvelser. Ledelse, motivation og resultater Lotte Bøgh, professor og forsker, Aarhus Universitet Hvilken ledelse skaber de bedste resultater i organisationen? Få nyeste forskning på området. Vi producerer fred! Hans, kaptajn Almegårds Kaserne Briefing, ved Hans, der er kaptajn ved opklaringsbataljonen, og senest har været udsendt til Estland. Spil og hygge Kom og hør om hvad vi laver i ungdomsnetværket Rotaract. Har du tilmeldt dig Rotary Leadership Institute (RLI) i efteråret? Aars den 22. september, 27. oktober og 17. november Ellers har du muligheden nu. De første 10 kurser har været en stor succes, så der vil formentlig også være stor interesse for at komme med på det næste kursus, som vi gennemfører på 3 lørdage i 3 moduler i Aars den 22. september, 27. oktober og 17. november. Alle moduler er obligatoriske og varer fra kl Sidste frist for ansøgning til kurset er 22. august, men vi optager deltagere, så længe der er plads på kurset (max. 25). Prisen for deltagelse er kr., som vi håber, din klub vil investere i dig, hvis du er interesseret. For dette beløb modtager du en øget viden om Rotary og nyttige ledelsesværktøjer til brug i klubben, og du bliver en endnu mere entusiastisk og udviklingsorienteret rotarianer. RLI er således en investering i fremtiden for din klub. Uddannelsen er dialogbaseret og interaktiv i højt tempo, og vi arbejder med disse emner: Lederskab i en frivillig organisation (Rotary), Rotary Foundation, Medlemsudvikling, Analyse af en Rotaryklub, Rotarys muligheder, Kommunikation og PR, samt Deltagelse i internationale opgaver. Læs her, hvad tidligere deltagere sagde om kurset: Jeg fik meget dybere indsigt i Rotary Jeg bliver en bedre leder også i mit professionelle virke Jeg fik ny energi En utrolig positiv oplevelse Et godt grundlag for at være klubpræsident Mit netværk blev udvidet Jeg blev klædt på til at skabe ny udvikling i min klub. Hvis du ønsker at deltage, skal du henvende dig til din præsident, som har ansøgningsskemaer til uddannelsen. Du kan også læse mere om dette spændende tilbud ved at bruge dette link: Her finder du både vores folder og ansøgningsskema til kurset. Vi glæder os til også at se dig på Rotary Leadership Institute.

9 Marts Her finder du din assisterende guvernør Område 1: Kim Bæk, Frederikshavn City kb@arkinord.dk Frederikshavn, Frederikshavn Bangsbostrand, Frederikshavn City Morgen, Sindal, Skagen, Skagen Morgen, Sæby Område 2: Merethe Madsen, Frederikshavn City merethemadsen01@gmail.com Brønderslev, Dronninglund, Hirtshals, Hjallerup, Hjørring, Hjørring Morgen, Hjørring Vestre Område 3: Jes Berg Gertsen, Aalborg Stigsborg jesberggertsen@gmail.com Nibe, Rebild, Aalborg City Morgen, Aalborg Nørresundby, Aalborg Stigsborg, Aalborg Søndre, Aalborg Vestre, Aalborg Østre Område 4: Torben Skovgaard Nielsen, Thisted RK trapsanndevej@gmail.com Han Herred, Hanstholm, Nykøbing Mors, Pandrup, Sydthy, Thisted, Aabybro Område 5: Gert Bang Larsen Farsø RK mail@bygningsmaleren-farsoe. dk Farsø, Hadsund, Hobro, Løgstør, Skive, Skive Fjord Morgen, Skivehus, Aars Område 6: Kim C. Christensen Randers Østre kcslyngborg@msn.com Bjerringbro, Kjellerup, Langå, Randers Business Breakfast, Randers Søndre, Randers Vestre, Randers Østre, Viborg, Viborg-Asmild, Viborg Morgen Område 7: Poul Sørensen, Hadsten RK poul@kreativmarketing.dk Ebeltoft, Grenå, Grenå-Djurs, Grenå Go morgen, Hadsten, Hammel, Hinnerup, Rosenholm, Rønde Område 8: Egon Jensen, Grenå dg @rotary.dk Klaksvikar, Thorshavnar Nu åbner Hjælpefonden igen kassen Fra 1. juli er det igen muligt at søge økonomisk hjælp til klubprojekter fra Rotary Danmarks Hjælpefond. Kassen har været tom siden februar, men nu starter vi et nyt år, og der er igen ca. 1,6 mio. kr. til rådighed. Læs mere om Hjælpefonden på Rotarys hjemmeside, under programmer. Det er også her man finder ansøgningsskemaet, der som noget nyt skal udfyldes og indsendes elektronisk via hjemmesiden. Hjælpefonden finansieres hovedsageligt gennem vores kontingent, men det er også muligt at indbetale bidrag frivilligt med skattefradrag. Fradragsreglen kræver imidlertid et antal bidrag pr. år så også derfor er det vigtigt, at kassebeholdningen suppleres med frivillige indbetalinger. Læs nærmere på Rotary.dk > Programmer. Så er medlemsbogen udkommet Medlemsbogen for er netop udsendt fra trykkeriet. De klubber, som ikke har bestilt et antal af bogen, får gratis tilsendt et eksemplar til præsident og sekretær. Bogen er rigtig anvendelig ved hvervning af nye medlemmer, da de gule sider giver god information om vores organisation. Og rent praktisk er det ikke muligt at lægge hele medlemsdelen på hjemmesiden, bl.a. på grund af registerlovgivningen, da det så vil være særdeles nemt at distribuere alle rotarianeres navn og adresse m.v. til tredjepart, og det er vi ikke interesseret i på nogen måde. Der er stadig et mindre oplag tilbage, så flere eksemplarer kan bestilles hos landssekretariatet. Pris 40 kr. pr. bog + forsendelsesomkostninger. Velkommen til nye medlemmer! Randers Business Breakfast Gustav Winther Sæby Henrik Holm Christensen Kalender Klubbesøg 14. aug. Frederikshavn City 15. aug. Hjørring Morgen 16.aug. Skagen Morgen 16. aug. Skagen 20. aug. Hjørring Vestre 21. aug. Han Herred 22. aug. Thisted 23. aug. Hirtshals 27. aug. Nykøbing Mors Altså 2 nye medlemmer siden sidste månedsbrev, men desværre 14 udmeldelser i samme periode. Øvrige begivenheder: 22. aug. Sidste tilmeldingsfrist til RLI 22. sept. RLI modul 1 i Aars 5. okt. Distriktskonference I Aars 27. okt. RLI modul 2 Nyt i 1440 Alle indlæg sendes til: Egon Jensen, distriktsguvernør Mail: dg @rotary.dk Redaktion og layout: Peter Eigenbroth, Han Herred RK Mail: dg @rotary.dk

Making a difference. på den måde til en bedre forståelse. Engagement er et vigtigt element, uanset om vi snakker klubarbejde, udveksling

Making a difference. på den måde til en bedre forståelse. Engagement er et vigtigt element, uanset om vi snakker klubarbejde, udveksling Nyt i 1440 Distriktsguvernør 2017-18 Egon Jensen Making a difference Det er, hvad vi alle skal i det nye Rotaryår. Når året er omme, skal vi alle kunne sige, ja vi gjorde en forskel. Det opfordrer vores

Læs mere

Godt nytår og glædelig glugmåned!

Godt nytår og glædelig glugmåned! Nyt i 1440 Distriktsguvernør 2017-18 Egon Jensen Nr. 6, januar 2018 Godt nytår og glædelig glugmåned! Hermed ønsker jeg alle distriktets klubber og medlemmer et rigtig godt nytår. Glugmåned er et gammelt

Læs mere

Strukturændringer i Rotary Danmark

Strukturændringer i Rotary Danmark Nyt i 1440 BE THE INSPIRATION Nr. 7 Februar 2019 Distriktsguvernør 2018-19 Jens Martin Hansen Strukturændringer i Rotary Danmark For et par år siden besluttede Rotary Danmarks Råd (fremover RD) at reducere

Læs mere

Fantastisk engagement for krokussalg på distriktskonferencen

Fantastisk engagement for krokussalg på distriktskonferencen Nyt i 1440 En hilsen fra din distriktsguvernør Peter Eigenbroth NR. 3 - oktober 2015 Fællesskab - Forskellighed - Engagement Fællesskab, forskellighed og engagement Det er temaet for mit år som guvernør

Læs mere

Guvernørbesøg en god oplevelse!

Guvernørbesøg en god oplevelse! Nyt i 1440 BE THE INSPIRATION Nr. 4 November 2018 Distriktsguvernør 2018-19 Guvernørbesøg en god oplevelse! Rotaryåret er i fuld gang, og nu er 75% af klubbesøgene afviklet. Alle guvernører siger enstemmigt,

Læs mere

Distriktskonference og efterårsseminarer

Distriktskonference og efterårsseminarer Nyt i 1440 BE THE INSPIRATION Nr. 2 September 2018 Distriktsguvernør 2018-19 Jens Martin Hansen Distriktskonference og efterårsseminarer Kalenderen siger, at efteråret begynder den 1. september. Det kan

Læs mere

Fantastisk engagement for krokussalg på distriktskonferencen

Fantastisk engagement for krokussalg på distriktskonferencen Nyt i 1440 En hilsen fra din distriktsguvernør Peter Eigenbroth NR. 3 - oktober 2015 Fællesskab - Forskellighed - Engagement Fællesskab, forskellighed og engagement Det er temaet for mit år som guvernør

Læs mere

Klubbesøg - en god oplevelse

Klubbesøg - en god oplevelse Nyt i 1440 En hilsen fra din distriktsguvernør Peter Eigenbroth NR. 2 - september 2015 Fællesskab - Forskellighed - Engagement Klubbesøg - en god oplevelse Så er Rotary-året godt i gang, og det er jeg

Læs mere

Distriktskonferencen -

Distriktskonferencen - Nr. 4 oktober 2011 Med venlig hilsen fra din distriktsguvernør Asbjørn Isaksen Distriktskonferencen - Distriktskonferencen bliver af mange betragtet som årets største Rotary begivenhed. Mange mennesker

Læs mere

Distriktet har i år valgt at gøre distriktskonferencen

Distriktet har i år valgt at gøre distriktskonferencen Nyt i 1440 Nr. 2 september 2017 Distriktsguvernør 2017-18 Egon Jensen Kære rotarianere! Jeg er kommet godt i gang med guvernørmøderne, og tak for en god modtagelse overalt. Under mottoet Rotary: Making

Læs mere

Et aktivt Rotary-år. Nyt i Distriktsguvernør Egon Jensen. Nr. 10, maj 2018

Et aktivt Rotary-år. Nyt i Distriktsguvernør Egon Jensen. Nr. 10, maj 2018 Nyt i 1440 Distriktsguvernør 2017-18 Egon Jensen Nr. 10, maj 2018 Et aktivt Rotary-år Så er vi gået ind i den sidste måned af Guvernøråret 2017-18 med et formidabelt sommervejr. Tiden er fløjet af sted

Læs mere

Rotary-kroner til Headspace Aalborg

Rotary-kroner til Headspace Aalborg Nyt i 1440 BE THE INSPIRATION Nr. 9 April 2019 Distriktsguvernør 2018-19 Jens Martin Hansen 50.000 Rotary-kroner til Headspace Aalborg Headspace Aalborg har netop fået tildelt 50.000 kroner af nordjyske

Læs mere

Forandring og nu skal vi fremad!

Forandring og nu skal vi fremad! Nyt i 1440 Nr. 1 August 2019 Distriktsguvernør 2019-20 Forandring og nu skal vi fremad! Hvis man læser de seneste år, indledninger i Månedsbrevene, er det medlemstilbagegangen, der går igen og igen. Alle

Læs mere

Tro på fremtiden! Nyt i Distriktsguvernør Egon Jensen. Nr. 9, april April

Tro på fremtiden! Nyt i Distriktsguvernør Egon Jensen. Nr. 9, april April April 2018 1 Nyt i 1440 Nr. 9, april 2018 Distriktsguvernør 2017-18 Egon Jensen Tro på fremtiden! Nu er foråret endelig på vej, og temperaturen stiger til over de 15 grader og det er blevet lysere. Jeg

Læs mere

Be a Gift to the World

Be a Gift to the World Nyt i 1440 En hilsen fra din distriktsguvernør NR. 5 - december 2015 Julen står for døren, og det er sæson for hygge i familiens skød, og at vi betænker hinanden med gaver og ekstra opmærksomhed. Det fører

Læs mere

Rotary trives og flere bør trives med Rotary

Rotary trives og flere bør trives med Rotary Nyt i 1440 Distriktsguvernør 2019-20 Birger Borch Larsen Nr. 2 September 2019 Rotary trives og flere bør trives med Rotary Jeg har netop afsluttet mine klubbesøg på Færøerne. Deroppe er der to klubber i

Læs mere

Rotaryåret går på hæld

Rotaryåret går på hæld Nyt i 1440 BE THE INSPIRATION Nr. 10 Maj 2019 Rotaryåret går på hæld Om godt en måneds tid har hjulet drejet endnu en omgang, og tusinder af præsidenter, sekretærer, kasserere osv. afløses af lige så mange

Læs mere

Klubbesøg - en god oplevelse

Klubbesøg - en god oplevelse Nyt i 1440 En hilsen fra din distriktsguvernør NR. 2 - september 2015 Fællesskab - Forskellighed - Engagement Klubbesøg - en god oplevelse Så er Rotary-året godt i gang, og det er jeg også med at besøge

Læs mere

PROGRAM DISTRIKTSKONFERENCEN DISTRIKT 1450 14. 16. SEPTEMBER 2012 HORSENS

PROGRAM DISTRIKTSKONFERENCEN DISTRIKT 1450 14. 16. SEPTEMBER 2012 HORSENS PROGRAM DISTRIKTSKONFERENCEN DISTRIKT 1450 14. 16. SEPTEMBER 2012 HORSENS Program for fredag d. 14. september 2012 15.00. 19.00. Ankomst og registrering på Hotel Opus 19.00. 20.30. Opus Surprise Buffet

Læs mere

Der er forårsseminarer 2. marts

Der er forårsseminarer 2. marts Nyt i 1440 BE THE INSPIRATION Distriktsguvernør 2018-19 Jens Martin Hansen Nr. 6 Januar 2019 Der er forårsseminarer 2. marts Godt nytår og velkommen til anden halvdel af Rotaryåret. Vi går et travlt og

Læs mere

Ad. 1 Workshop - Hvordan lærer Inbound hurtigt dansk Hvordan kan værtsfamilie, sprogskole og gymnasium bidrage?

Ad. 1 Workshop - Hvordan lærer Inbound hurtigt dansk Hvordan kan værtsfamilie, sprogskole og gymnasium bidrage? Referat counsellormøde den 18. april 2014 i distrikt 1470 i Lyngby Thomas bød sammen med sit team - Lene, Jakob og Jette velkommen til glade morgenfriske counsellorer, PO er og andre som arbejder med ungdomsudveksling

Læs mere

Fuld af muligheder! Og tak...

Fuld af muligheder! Og tak... Fuld af muligheder! Og tak... Nyt i 1440 nr. 9 - juni 2017 Orientering fra din distriktsguvernør Christian Boldsen Det er distriktets klubber og Rotary, jeg taler om... Sikke kræfter, vi repræsenterer.

Læs mere

Nyt i 1440. Ingen kunst at få budskabet ud - men en kunst at få det ind!

Nyt i 1440. Ingen kunst at få budskabet ud - men en kunst at få det ind! Guvernørens Månedsbrev - nr. 3 oktober 2013 Nyt i 1440 FOKUS PÅ DET GODE KLUBLIV Med venlig hilsen fra din distriktsguvernør Jan Brinck Ingen kunst at få budskabet ud - men en kunst at få det ind! - sagde

Læs mere

PETS D-1480 5. marts 2010. Den 5. tjenestegren: New Generations Service

PETS D-1480 5. marts 2010. Den 5. tjenestegren: New Generations Service Den 5. tjenestegren: New Generations Service Per Hylander Dronninglund Rotary klub siden 1991 Guvernør D-1440 2005-06 Formand for Rotary Danmark 2006-07 Distriktstræner D-1440 2006-09 Rotary Coordinator

Læs mere

(Djursland). Overvej i de relevante klubber, om ikke I har kandidater til posten. det giver rigtig mange gode Rotary oplevelser!

(Djursland). Overvej i de relevante klubber, om ikke I har kandidater til posten. det giver rigtig mange gode Rotary oplevelser! BE THE INSPIRATION Nyt i 1440 Distriktsguvernør 2018-19 Jens Martin Hansen Nr. 8 Marts 2019 SUPER LIGA FORÅRSSEMINAR Distriktets forårsseminar blev afviklet lørdag den 2. marts i Cepheus Park superliga

Læs mere

Fred, engagement, synlighed

Fred, engagement, synlighed Nyt i 1440 Distriktsguvernør 2017-18 Egon Jensen Nr. 4, november 2017 Fred, engagement, synlighed Vi er snart halvvejs gennem Rotaryåret, og har vi fået gennemført det, som vi planlagde, eller er vi godt

Læs mere

Hjulet ruller videre...

Hjulet ruller videre... Nyt i 1440 BE THE INSPIRATION Distriktsguvernør 2018-19 Jens Martin Hansen Nr. 11 Juni 2019 Hjulet ruller videre... Guvernørkæden er nu videregivet til Birger Borch Larsen fra Randers Østre Rotary Klub.

Læs mere

NR. 12 - JUNI 2011. Prøv at dumpe ind i en klub under ferien...

NR. 12 - JUNI 2011. Prøv at dumpe ind i en klub under ferien... NR. 12 - JUNI 2011 - med venlig hilsen fra din distriktsguvernør Besøgsven I forbindelse med optagelse af et nyt medlem i enhver Rotaryklub oplæses en formular, der blandt andet indeholder følgende udsagn:

Læs mere

Nyt i 1440 NYT ROTARY ÅR NYE KRÆFTER!

Nyt i 1440 NYT ROTARY ÅR NYE KRÆFTER! Guvernørens Månedsbrev - nr. 1 august 2013 Nyt i 1440 FOKUS PÅ DET GODE KLUBLIV Med venlig hilsen fra din distriktsguvernør Jan Brinck NYT ROTARY ÅR NYE KRÆFTER! Med udgangen af juni måned har alle klubber

Læs mere

Nyt i 1440. Nr. 10 - Maj 2013

Nyt i 1440. Nr. 10 - Maj 2013 Motto: Hvad kan jeg gøre for Rotary? Nyt i 1440 Nr. 10 - Maj 2013 Med venlig hilsen fra din distriktsguvernør Vibeke Gamst Lyst for last! Den slags spørgsmål siger man jo ikke nej til, svarede min klubkammerat,

Læs mere

At tiltrække NYE MEDLEMMER handler om SYNLIGHED og gode oplevelser

At tiltrække NYE MEDLEMMER handler om SYNLIGHED og gode oplevelser Nyt i 1440 nr. 3 - november 2016 Orientering fra din distriktsguvernør Christian Boldsen Om USYNLIGHED!! Selvfølgelig vil de fleste af os gerne have lidt flere medlemmer i Rotaryklubben. Af tre grunde:

Læs mere

Nyt i 1440. PR- og kommunikation

Nyt i 1440. PR- og kommunikation Guvernørens Månedsbrev - nr. 2 september 2013 Nyt i 1440 FOKUS PÅ DET GODE KLUBLIV Med venlig hilsen fra din distriktsguvernør Jan Brinck PR -kommunikation og distriktskonference Vores verdenspræsident

Læs mere

Distrikt 1470 Værd at vide. Revideret 18. oktober 2018

Distrikt 1470 Værd at vide. Revideret 18. oktober 2018 Distrikt 1470 Værd at vide Revideret 18. oktober 2018 Indholdsfortegnelse 1. Lidt om ungdomsudveksling i Rotary... 3 1.1. Rotary i Danmark... 3 1.2. Distriktet... 3 1.3. Kommunikation med distriktet...

Læs mere

LIGHT ROTARY i det nye år

LIGHT ROTARY i det nye år NR. 5 - DECEMBER 2014 LIGHT ROTARY i det nye år Første halvdel af Rotaryåret nærmer sig sin afslutning. I distriktets klubber har der været årsmøder. Klubberne skal huske at oprette den nye bestyrelse

Læs mere

Sort søndag. Nr. 6 december 2011 Med venlig hilsen fra din distriktsguvernør Asbjørn Isaksen

Sort søndag. Nr. 6 december 2011 Med venlig hilsen fra din distriktsguvernør Asbjørn Isaksen Nr. 6 december 2011 Med venlig hilsen fra din distriktsguvernør Asbjørn Isaksen Det er søndag den 4. december. Man står op om morgenen, hvor er det dejligt, solen skinner, morgenmad sammen med konen, endnu

Læs mere

100 mand og én bajer!

100 mand og én bajer! 100 mand og én bajer! Osvald Helmuth i 50 erne. Nogle husker den... Nyt i 1440 nr. 8 - maj 2017 100 år og én mands idé i 1917 der gør, at milliarder af kroner til godgørende formål bruges over hele jordkloden.

Læs mere

Rotary Danmarks Sekretariat

Rotary Danmarks Sekretariat Ialt pr. 1. aug. 2011 186 1.250 10.293 11.543-4 - -4 Ialt pr. 1. aug. 2010 195 1.161 10.414 11.575 - Til/ afgang i perioden -9 89-121 -32 Allerød 1-38 38-1 - -1 Amager - 1 30 31 - - - Assens 2 8 30 38-1

Læs mere

HUSK: ændret procedure for betaling af RI kontingent

HUSK: ændret procedure for betaling af RI kontingent NR. 4 - NOVEMBER 2014 Har din klub et projekt? November er Foundation måned, hvor alle klubber opfordres til at sætte fokus på projekter. Projektarbejde er med til at sammentømre en klub og øger kammeratskabet.

Læs mere

I foråret 2016 blev rotarianerne i Danmark spurgt om, hvad Rotary er for dem! Godt 2000 svar kom tilbage.

I foråret 2016 blev rotarianerne i Danmark spurgt om, hvad Rotary er for dem! Godt 2000 svar kom tilbage. Et halvstort netværk! --- PLUS! Nyt i 1440 nr. 6 - februar 2017 Orientering fra din distriktsguvernør Christian Boldsen I foråret 2016 blev rotarianerne i Danmark spurgt om, hvad Rotary er for dem! Godt

Læs mere

Vellykket forårsseminar Godt der var så mange stole!

Vellykket forårsseminar Godt der var så mange stole! Nyt i 1440 En hilsen fra din distriktsguvernør Peter Eigenbroth NR. 9 - april 2016 Vellykket forårsseminar Godt der var så mange stole! Til alle deltagerne: TAK for sidst! Og tak for stort fremmøde. Det

Læs mere

Lad os arbejde sammen, inspirere hinanden og ændre vores samfund

Lad os arbejde sammen, inspirere hinanden og ændre vores samfund Nyt i 1440 Distriktsguvernør 2017-18 Egon Jensen Nr. 8, marts 2018 Lad os arbejde sammen, inspirere hinanden og ændre vores samfund Jeg er nu ved at være færdig med klubbesøgene, og det har været en øjenåbner

Læs mere

Tak for sidst og på gensyn!

Tak for sidst og på gensyn! Nyt i 1440 BE THE INSPIRATION Nr. 3 Oktober 2018 Distriktsguvernør 2018-19 Jens Martin Hansen Tak for sidst og på gensyn! Lørdag den 6. oktober afholdt vort distrikt sin distriktskonference. Omkring 100

Læs mere

Fasthold kontakten. Nyt i Distriktsguvernør Egon Jensen. Nr. 3 oktober 2017

Fasthold kontakten. Nyt i Distriktsguvernør Egon Jensen. Nr. 3 oktober 2017 Nyt i 1440 Nr. 3 oktober 2017 Distriktsguvernør 2017-18 Egon Jensen Fasthold kontakten Hvilken oplevelse det var at være med til distriktskonferencen og høre Anne Kjær Riechert fortælle om fredsuddannelsen

Læs mere

Tine Petersen og Heidi Andersen i Stockholm på 6. Semester. Nov Feb Vores studieophold i Stockholm, Sverige.

Tine Petersen og Heidi Andersen i Stockholm på 6. Semester. Nov Feb Vores studieophold i Stockholm, Sverige. Vores studieophold i Stockholm, Sverige. Nogle af de første indtryk af Stockholm var at der er meget internationalt, der er mange og god plads til studerende fra hele verden. Der er hundekoldt men smukt,

Læs mere

Det er Light up Rotary lige nu

Det er Light up Rotary lige nu NR. 2 - SEPTEMBER 2014 Det er Light up Rotary lige nu I skrivende stund er alle forhåbentlig godt i gang med det nye rotaryår. Jeg fornemmer masser af aktiviteter allerede er sat i værk rundt om i klubberne

Læs mere

Gak hen og gør ligeså! Nyt i 1440 nr. 2 - september-oktober 2016

Gak hen og gør ligeså! Nyt i 1440 nr. 2 - september-oktober 2016 Nyt i 1440 nr. 2 - september-oktober 2016 Orientering fra din distriktsguvernør Christian Boldsen Helt ærligt... Rotary serving Humanity (Rotary tjener menneskeheden) Service above self 4 punktsprøve (vores

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum

Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum Holbæk Inner Wheel 50 års jubilæum Holbæk Inner Wheel havde den glæde, at vi fra borgmesteren modtog invitation til, på selve jubilæumsdagen den 19.marts kl. 12, at gæste Holbæk gl. Rådhus. Borgmester

Læs mere

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15

Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Velkommen til Frederikshavn Kommune Biblioteksforeningens årsmøde Torsdag den 29. marts 2012 kl. 09:15 Kære Alle sammen Det er mig en glæde at få lov til at byde jer velkommen til Frederikshavn. Velkommen

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

At nikke ja-tak! Året skal være særligt, fordi det er året, hvor der nikkes ja rotarianerens foretrukne hovedbevægelse.

At nikke ja-tak! Året skal være særligt, fordi det er året, hvor der nikkes ja rotarianerens foretrukne hovedbevægelse. At nikke ja-tak! Nyt i 1440 nr. 1 - august 2016 Orientering fra din distriktsguvernør Christian Boldsen Det er dejligt at ønske jer alle velkommen til et nyt Rotary-år 2016-17. Året 2016-17 skal gå over

Læs mere

Nyhedsbrev juli 2013

Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrev juli 2013 Nyhedsbrevene bliver udsendt ca. den 1. april, 1. juli, 1. oktober og 1. december. Der modtages meget gerne indlæg m.v. til vores nyhedsbreve. Redaktion for dette nyhedsbrev: Torben

Læs mere

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE aug ust 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN august 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014

ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 ÅRSRAPPORT SIK HÅNDBOLD 2013/2014 DET SPORTSLIGE Vores far/mor/barn-hold har igen i år samarbejdet med gymnastikafdelingen, dette har været en et godt samarbejde. Gymnastikafdelingen har givet udtryk for

Læs mere

19. Ikrafttræden Når Distriktskonferencen har godkendt disse vedtægter træder de i kraft straks, så de nye valgregler er gældende fra foråret 2004.

19. Ikrafttræden Når Distriktskonferencen har godkendt disse vedtægter træder de i kraft straks, så de nye valgregler er gældende fra foråret 2004. Bilag til Distrikt Himmerlands generalforsamling på Rebild Efterskole 25. april 2015 Steder skrevet med rødt er ændringer/tilføjelser Punkter, hvor der er forslag til rettelser/tilføjelser: pkt:10, 17,

Læs mere

Jo mere vi ved om Rotary, jo sjovere er det at være med!

Jo mere vi ved om Rotary, jo sjovere er det at være med! Nyt i 1440 En hilsen fra din distriktsguvernør Peter Eigenbroth NR. 4 - november 2015 Fællesskab - Forskellighed - Engagement Jo mere vi ved om Rotary, jo sjovere er det at være med! Efteråret er traditionelt

Læs mere

Indledning: Konceptet kort:

Indledning: Konceptet kort: Indledning: Dansk golf Union ønsker med konceptet familiegolf, at give klubberne en drejebog for hvordan de kan erhverve sig medlemmer i denne målgruppe. Det er vores overbevisning af målgruppen, heri

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

NR. 6 - DECEMBER Rotary har utrolig mange fantastiske uddannelsestilbud til unge - her er et af dem.

NR. 6 - DECEMBER Rotary har utrolig mange fantastiske uddannelsestilbud til unge - her er et af dem. NR. 6 - DECEMBER 2010 - med venlig hilsen fra din distriktsguvernør Peace Scholar en kæmpe chance for et dygtig ungt menneske. Kender du en kandidat? AG er søges! En Peace Scholar en freds- og konfliktforsker

Læs mere

Distriktskonference og gallamiddag

Distriktskonference og gallamiddag Folder 21/08/06 20:50 Side 1 Velkommen til Distrikt 1470 Distriktskonference og gallamiddag lørdag, den 30. september 2006 i FrederiksborgCentret, Milnersvej 39 Hillerød Kære Rotary medlem! Efter det største

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

EndPolioNow 26. februar udnævnt til at være store indsamlingsdag

EndPolioNow 26. februar udnævnt til at være store indsamlingsdag NR. 7 - JANUAR 2011 - med venlig hilsen fra din distriktsguvernør Jens Kristiansen EndPolioNow 26. februar udnævnt til at være store indsamlingsdag Polio plus kampagnen til udryddelse af den forfærdelige

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019

Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Hjerk-Harre Kirkeblad Juni August 2019 Trinitatis græsset i hverdage Julen varer lige til påske, siger man. Efter påsken kommer pinsen, og søndagen efter pinse fejres en særlig festdag i kirken: Trinitatis

Læs mere

ROTARY INTERNATIONAL DISTRIKT 1460 DANMARK - LITAUEN

ROTARY INTERNATIONAL DISTRIKT 1460 DANMARK - LITAUEN Kære Præsident elect og klubsekretær 2011/2012! Nu er vi klar til det næste trin i vores forberedelse til Rotary-året 2011-2012. Vi mødes nemlig til PETS og instruktionsmøde i Aabenraa torsdag den 3. marts

Læs mere

Referat fra Præsidie- og udvalgstræning d. 23.april 2013. Udsendt 17.06.2013

Referat fra Præsidie- og udvalgstræning d. 23.april 2013. Udsendt 17.06.2013 Region Danmark, Distrikt Himmerland Side nr. 1 (6) Referat fra Præsidie- og udvalgstræning d. 23.april 2013. Udsendt 17.06.2013 1. Velkomst Velkommen alle og særlig velkommen til DGEEE Irma Jensen som

Læs mere

Bliv. værtsfamilie. for YFU

Bliv. værtsfamilie. for YFU Bliv værtsfamilie for YFU I Youth For Understanding arbejder vi for at fremme international kulturforståelse. Vi er en non-profit organisation uden religiøs, politisk eller økonomisk tilknytning. I over

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

Praktisk information

Praktisk information Efteråret 2018 Praktisk information...se på side 3 Information om 18 og 79-midler...Se på side 4 Åbent hus i Tinghuset...Se på side 5 Åbent hus/aftenarrangement i Tinghuset...Se på side 6 Frivillig fredag...se

Læs mere

Brønderslev Inner Wheel

Brønderslev Inner Wheel Brønderslev Inner Wheel Vejledning til bestyrelse og medlemmer Brønderslev Inner Wheel klub blev chartret den 30. oktober 1965. 1. Bestyrelse Bestyrelsen består af 7 personer: Præsident, pastpræsident,

Læs mere

Året 2018 var der en flok løbere som deltog i de 3 vinter løb. Vi var godt repræsenteret, og vi var heldige med godt vejr til alle løb.

Året 2018 var der en flok løbere som deltog i de 3 vinter løb. Vi var godt repræsenteret, og vi var heldige med godt vejr til alle løb. Beretning MGU løb for alle 19 februar 2018 TILLYKKE til MGU løb for alle med 9 års fødselsdagen! Vi har igen været vidne til et godt år i vores dejlige løbeklub!! Året 2018 var der en flok løbere som deltog

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften.

Som I ved, døde vores ven Cornel fredag aften. Jeg har glædet mig rigtig meget, til at fortælle jer om den forgangne uges oplevelser. Selvom den også har været præget af dårlige oplevelser, da vi f.eks. har været til begravelse, må den absolut største

Læs mere

Efterårs hilsen fra din Landsformand

Efterårs hilsen fra din Landsformand Kære Ladies Så har vi skudt et nyt LC år i gang, og I er allerede i fuld gang med jeres klubmøder. Det er en fornøjelse at læse jeres referater, og følge jeres opslag på Facebook. Jeres hovedbestyrelse

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

MÅNEDSBREV

MÅNEDSBREV MÅNEDSBREV 7-8-9 2018-2019. Kære Rotarianer. Jeg håber du er kommet godt gennem vinteren og nyder det spirende forår. Vi skal alle glædes ved, at arbejdet for et fantastisk Rotaryår, langt henad vejen

Læs mere

Nordjylland. Efterårsprogram2018

Nordjylland. Efterårsprogram2018 Foreningen Kantine & Køkken er en landsdækkende brancheorganisation med omkring 700 medlemmer. Et fagligt fællesskab for alle, der arbejder i et storkøkken og brænder for emner som; mad, ærlige fødevarer,

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Ung Frivillig Weekend

Ung Frivillig Weekend 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend 5 Dronningens Ferieby Du er inviteret 5 Dronningens Ferieby 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend Ung Frivillig Weekend er en gratis weekend

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Årsplan 2014 Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående

Læs mere

Kompetencerne sidder i Rotary. Der er ca. 40 medlemmer i hver af de 272 klubber, så.. hvis ikke Rotary kan hvem kan så?

Kompetencerne sidder i Rotary. Der er ca. 40 medlemmer i hver af de 272 klubber, så.. hvis ikke Rotary kan hvem kan så? Rotary iværksætter kampagne Der er fokus på iværksætter kultur i Danmark det er de gode idéer, der skal løfte os ud af den økonomiske krise, skabe arbejdspladser og internationalt skal vi have sat fokus

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

Dit næste valg Færøerne

Dit næste valg Færøerne m ø d e r f i r m a r e j s e r k o n f e r e n c e r o p l e v e l s e r Dit næste valg Færøerne ISLAND Tórshavn FÆRØERNE SHETLAND NORGE SKOTLAND ENGLAND DANMARK w w w. g r e e n g at e. f o 2 3 Færøerne

Læs mere

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at Ekstranummer Oktober 2017 Ved I, hvor dejligt det er at være økonoma på Storedam?... Og ved I, at vi har brug for flere økonomaer? Som alle ved, så skal vi på kursus for at blive stordammer. Når det slutter,

Læs mere

Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling

Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling Side 1 af 5 Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling Bestyrelsens beretning om 2015 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 15. marts 2016 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder:

Læs mere

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012 CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS

Læs mere

Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport

Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport Foreningens historie Søllerød Senior Sport er en fremragende forening, når vi selv skal sige det. Vi har eksisteret i 13 år, og kommunen har levet op til sin

Læs mere

Guvernørnomineringen

Guvernørnomineringen Nr. 7 marts 2012 Med venlig hilsen fra din distriktsguvernør Asbjørn Isaksen Guvernørnomineringen Dagen Hvert år i januar/februar skal den næste guvernør i rækken nomineres. Personen, der nomineres, skal

Læs mere

Jeg er overvældet over, at så mange er kommet her i dag. For mig er det jo en helt

Jeg er overvældet over, at så mange er kommet her i dag. For mig er det jo en helt Kære Minister, tidligere Minister, bestyrelsesformand Kære alle sammen Jeg er overvældet over, at så mange er kommet her i dag. For mig er det jo en helt speciel dag. Det er snart 48 år siden, jeg startede

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig

Ollerup, den 28-april Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget at glæde sig Ollerup, den 28-april 2017 Nyhedsbrev nummer 7 Kære forældre Så er det atter tid til et Nyhedsbrev fra os på Ollerup Efterskole. Vi går og håber på og drømmer om forår, mens der er nok at gøre og meget

Læs mere

Anni Thrysøe sejler til Pinsestævnet i Hobro. 27. maj 9. juni 2017

Anni Thrysøe sejler til Pinsestævnet i Hobro. 27. maj 9. juni 2017 Anni Thrysøe sejler til Pinsestævnet i Hobro 27. maj 9. juni 2017 Sejlplan Afsejling fra Lemvig, lørdag den 27. maj 2017 kl. 10.00 1. destination Glyngøre Afsejling Glyngøre, søndag den 28. maj kl. 9.00

Læs mere

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen Aalborg Kommune Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen 2016-17 Idræt og Kultur Har du lyst til at deltage eller har brug for flere oplysninger, så kontakt os på følgende tlf nr. Britt :25 20

Læs mere

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring R E F E R A T Tid: Lørdag, den 26. januar 2019 kl. 9:30-11:50 Sted: Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring Deltagere: Henrik Møller Andersen Dronninglund HC Hartmann-Nielsen Hjørring

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

ROTARY INTERNATIONAL DISTRIKT 1460 DANMARK LITAUEN INDBYDELSE TIL MEDLEMSSEMINAR

ROTARY INTERNATIONAL DISTRIKT 1460 DANMARK LITAUEN INDBYDELSE TIL MEDLEMSSEMINAR Haderslev, den 26. september 2010 INDBYDELSE TIL MEDLEMSSEMINAR Onsdag den 10.november 2010, klokken 18.00 21.30 på Fjelsted Skov Kro, Store Landevej 92, 5592 Ejby. Kære Præsident 2010-11! Som tidligere

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere