Energistyrelsens afgørelse af 1. august 2017 stadfæstes med virkning fra den 3. august 2018.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Energistyrelsens afgørelse af 1. august 2017 stadfæstes med virkning fra den 3. august 2018."

Transkript

1 A F G Ø R E L S E (Elforsyningsloven) Nævnenes Hus Toldboden Viborg Tlf.: ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA Radius Elnet A/S OVER Energistyrelsens afgørelse af 1. august 2017 OM Genoptagelse og ændring af afgørelsen af 23. juli 2009 vedrørende godkendelse af delvis overdragelse af bevilling til netvirksomhed og transmissionsvirksomhed. NÆVNETS SAMMEN- SÆTNING I SAGEN Formand og dommer Peter Ulrik Urskov Næstformand, professor, cand.jur. og ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Professor, cand.jur. og ph.d. Michael Gøtze Direktør og cand.polyt. Poul Sachmann Konsulent og civilingeniør Knut Berge NÆVNETS AFGØRELSE Energistyrelsens afgørelse af 1. august 2017 stadfæstes med virkning fra den. Energiklagenævnet modtog den 29. august 2017 en klage over Energistyrelsens afgørelse af 1. august Klagen er indgivet af Radius Elnet A/S (herefter klager). Ved afgørelsen traf Energistyrelsen afgørelse om at genoptage og ændre afgørelsen af 23. juli 2009 vedrørende godkendelse af delvis overdragelse af bevillinger til netvirksomhed og transmissionsvirksomhed. Dette for at præcisere, at håndteringen af elforbrugere, der er direkte tilsluttet transmissionsnettet, ikke er omfattet af klagers bevilling til netvirksomhed. Sagen drejer sig om, hvorvidt håndteringen af disse elforbrugere er omfattet af klagers netbevilling. Sagens baggrund Energistyrelsen meddelte den 31. marts 2005 det daværende Nesa Net A/S bevillinger til henholdsvis netvirksomhed og transmissionsvirksomhed.

2 Den 21. december 2007 overdrog selskabet, der på dette tidspunkt havde skiftet navn til DONG Energy Nord Elnet A/S, sit 132 kv-transmissionsnet til Energinet, idet et ejerskifte i selskabet havde aktualiseret forpligtelsen til efter elforsyningslovens 35 1 at afstå nettet til Energinet. I forbindelse med overdragelsen blev der gennemført en ophørsspaltning af selskabet, hvor 132 kv-transmissionsnettet blev udskilt til et nyoprettet selskab, Regionale Net A/S, for derefter at blive overdraget til Energinet. De øvrige aktiver, herunder distributionsnettet samt den resterende del af transmissionsnettet, blev udskilt til et nyoprettet selskab med samme navn som det ophørende selskab, DONG Energy Nord Elnet A/S. Klager og Energinet aftalte i den forbindelse, at alle kunder, herunder de kunder, der var tilsluttet direkte i 132 kv-transmissionsnettet, skulle forblive hos klager. Disse aktiviteter forblev derfor i det nyoprettede DONG Energy Nord Elnet A/S. Side 2 af 14 Bevillingen til netvirksomhed samt bevillingen til transmissionsvirksomhed for den resterende del af transmissionsnettet, blev som følge af den selskabsmæssige omstrukturering af selskabet overdraget fra det ophørende selskab, DONG Energy Nord Elnet A/S, til det nyoprettede DONG Energy Nord Elnet A/S. Denne overdragelse blev godkendt af Energistyrelsen, jf. elforsyningslovens 53, ved afgørelsen af 23. juli Af afgørelsen fremgår blandt andet følgende om godkendelse af overdragelse af bevillingen til netvirksomhed: Energistyrelsen kan godkende, at bevilling til netvirksomhed, jf. bevilling af 31. marts 2005, udstedt i medfør af EFL 19, stk. 1, overdrages med dens gældende indhold og vilkår til DONG Energy Nord Elnet A/S, cvr. nr Samt følgende under afsnittet Baggrund for bevillingsoverdragelserne : Det fremgår af sagen, at samtlige netkunder i det hidtidige DONG Energy Nord Elnet A/S, efter aftale med Energinet.dk og DONG Sales & Distribution A/S, forbliver i det nystiftede DONG Energy Nord Elnet A/S, herunder også Banedanmark og Stålvalseværket (Dan Steel A/S), som fysisk er tilsluttet 132 kv transmissionsnettet. 1 Lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016 om elforsyning med senere ændringer, der lægges til grund ved Energiklagenævnets afgørelse, idet disse var gældende på det tidspunkt, hvor Energistyrelsen traf afgørelse. Lovbekendtgørelsen er i dag erstattet af lovbekendtgørelse nr. 114 af 9. februar 2018.

3 Bevillingerne er efterfølgende med Energistyrelsens godkendelse blevet overdraget til klager. Den 23. november 2016 orienterede Energistyrelsen klager om, at Energistyrelsen havde besluttet at genoptage sin afgørelse af 23. juli 2009 med henblik på at præcisere, at håndteringen af elforbrugere direkte tilsluttet transmissionsnettet ikke er omfattet af klagers netbevilling. Energistyrelsen traf herefter den påklagede afgørelse af 1. august Energistyrelsens afgørelse af 1. august 2017 Energistyrelsen traf den 1. august 2017 afgørelse om at ændre Energistyrelsens afgørelse af 23. juli 2009, således at følgende præcisering blev tilføjet den oprindelige afgørelse: Side 3 af 14 Håndtering af elforbrugere, som er direkte tilsluttet transmissionsnettet er ikke en aktivitet, der er omfattet af bevilling til netvirksomhed af 31. marts 2005 til Nesa Net A/S (efter navneændring DONG Energy Nord Elnet A/S, cvr. nr ). Aktiviteten har derfor ikke været omfattet af bevillingsoverdragelsen til DONG Energy Nord Elnet A/S, cvr. nr Energistyrelsen lagde i den forbindelse vægt på følgende: Når Energistyrelsen konstaterer, at styrelsen har truffet en bevillingsretlig afgørelse, som kan forstås på en måde, der strider mod elforsyningsloven, påhviler det styrelsen som kompetent myndighed på området for udstedelse af bevillinger mv. at reparere afgørelsen. Det følger af 19, stk. 1, i elforsyningsloven, at transmissionsvirksomhed og netvirksomhed kun kan udøves efter bevilling. I de specielle lovbemærkninger til bestemmelsen, jf. lovforslag nr. L 234 af 29. april 1999, anføres bl.a.: Transmissionsvirksomhed og netvirksomhed er defineret i lovens 5. Hvis en transmissionsvirksomhed har en forbruger direkte tilsluttet til sit net, følger det af de foreslåede bestemmelser, at virksomheden tillige er bevillingspligtig som netvirksomhed og skal udføre de opgaver over for forbrugeren, som påhviler en netvirksomhed. Omfanget af bevillingspligten i sådanne tilfælde vil blive præciseret i forbindelse med bevillingsudstedelsen. Om net- og transmissionsvirksomheder anføres i de almindelige lovbemærkninger til lovforslag nr. L 234 af 29. april 1999: Netvirksom-

4 heder er et nyt begreb i lovgivningen, idet der nu skelnes mellem netvirksomhed og forsyningsvirksomhed. Netvirksomheden varetager den fysiske forbindelse på distributionsniveau mellem producenter/transmissionsnet og forbrugere af elektricitet, mens forsyningsvirksomheden køber elektricitet med henblik på salg til slutforbrugere. Transmissionsvirksomheder varetager tilsvarende på transmissionsniveau den fysiske forbindelse mellem producenter og distributionsnet/større forbrugere. Elforsyningslovens 47, stk. 1, fastslår, at bevilling til netvirksomhed og transmissionsvirksomhed som udgangspunkt ikke kan gives til samme virksomhed, og at bevillingshaveren alene kan drive de aktiviteter, som ligger inden for bevillingen. Ovenstående må forstås sådan, at håndtering af elforbrugere, der er direkte tilsluttet transmissionsnettet, ikke er omfattet af de bevillinger, der er udstedt til de netvirksomheder, der driver distributionsnet med henblik på levering af elektricitet til kunder tilsluttet distributionsnettet. Det er i stedet en opgave for en transmissionsvirksomhed. Side 4 af 14 Dette er også i overensstemmelse med definitionerne på transmissionsvirksomhed og distributionsvirksomhed i elforsyningslovens 5. Ifølge elforsyningslovens 20, stk. 1, der beskriver kravene til transmissions- og netvirksomheder, skal både transmissions- og netvirksomheder måle levering og aftag i nettet. Tidligere fik regionale transmissionsvirksomheder også udmeldt en mængdebaseret indtægtsramme for indtægter fra elektricitet leveret til virksomhedens aftagere, jf. 4 i den tidligere indtægtsrammebekendtgørelse. I praksis har Energistyrelsen håndteret ovenstående ved at tilføje et vilkår om håndtering af forbrugere direkte tilsluttet transmissionsnettet i transmissionsbevillingerne. Dette vilkår blev også anvendt i Nesa Net A/S transmissionsbevilling af 31. marts Det følger af 2, stk. 2, i lov om Energinet.dk, at Energinet.dk varetager eltransmissionsvirksomhed efter reglerne i lov om Energinet.dk og elforsyningsloven. Da opgaven med at håndtere kunder direkte tilsluttet transmissionsnettet følger af elforsyningsloven, hører denne opgave til blandt de opgaver, Energinet efter lovgivningen skal varetage. Energinet varetager allerede håndteringen af nogle elforbrugere direkte tilsluttet transmissionsnettet.

5 Selv om håndteringen af transmissionskunder ikke er omfattet af klagers netbevilling, har klager siden 2005 uden myndighedernes indgriben varetaget denne opgave. I afgørelsen af 23. juli 2009 henvises der som baggrund for bevillingsoverdragelsen til aftalen imellem Energinet og klager om, at samtlige kunder, herunder også transmissionskunderne, skulle forblive i det nystiftede DONG Energy Nord Elnet A/S. Der er ikke tale om et vilkår for bevillingsoverdragelsen, allerede fordi Energistyrelsen ikke havde hjemmel til at stille et sådant vilkår. Det kan imidlertid ikke udelukkes, at klager blandt andet på baggrund heraf forstod afgørelsen således, at klager havde adgang til at håndtere elforbrugere direkte tilsluttet transmissionsnettet. Side 5 af 14 Klager har derfor i perioden fra den 31. marts 2005 til den 1. august 2017 haft en berettiget forventning om, at håndteringen af transmissionskunderne var en del af klagers netbevilling. Afgørelsen har derfor først virkning fra datoen for modtagelsen af afgørelsen. Klagers synspunkter og bemærkninger Klager ønsker, at den påklagede afgørelse ophæves, så Energistyrelsens afgørelse af 23. juli 2009 i stedet er gældende. Klager ønsker herudover, at det fastslås, at aftaleforholdet til kunder fysisk tilsluttet transmissionsnettet og de tilhørende bevillingsmæssige opgaver har kunnet - og fortsat kan - varetages af klager inden for rammerne af klagers netbevilling. Til støtte herfor har klager navnlig anført følgende synspunkter: Klager har historisk haft - og har fortsat - en direkte og gensidigt bebyrdende aftalerelation til de omhandlede kunder. Det er den generelt anvendte model i det østdanske område, at kundeforholdene vedrørende kunder tilsluttet direkte i transmissionsnettet varetages af det lokale netselskab. Klager har uden myndighedernes indgriben varetaget - og varetager fortsat - opgaver og forpligtelser i henhold til elforsyningsreguleringen vedrørende kunderne inden for rammerne af netbevillingen, svarende til hvad der er tilfældet for klagers øvrige kunder, herunder også i relation til energimarkedets aktører, energimyndighederne og SKAT.

6 Klager ejer de målere og det målerudstyr, der anvendes i forhold til klagers varetagelse af måleansvaret over for de omhandlede kunder. Klager har i eget navn og for egen risiko faktureret de omhandlede kunder for betydelige beløb, som har dækket betaling af abonnement, omkostninger til energispareforpligtelser, omkostninger til elafgiftsforpligtelser, betaling til det overliggende transmissionsnet samt PSOafgifter, som klager frem til engrosmodellens indførelse pr. 1. april 2016 opkrævede fra de omhandlede kunder efter den daværende bestemmelse i elforsyningslovens 8, stk. 5. Klagers tarifering og afregning af de omhandlede kunder er baseret på metoder, som er anmeldt til og godkendt af Energitilsynet, jf. afgørelse af 23. september Den omhandlede kundegruppe benævnt A0- kunder er eksplicit nævnt i afgørelsen som en af klagers kundegrupper. Tilsvarende har Energitilsynet ved tilkendegivelse af 23. juni 2015 taget Dansk Energis tarifmodel 2.0 til efterretning samt ved afgørelse af 16. november 2015 godkendt klagers anmeldelse af metoder baseret på den ændrede tarifmodel. Side 6 af 14 Dette viser, at de omhandlede forbrugere har haft en kunderelation til klager, og at klager har haft forpligtelser i henhold til elforsyningslovgivningen vedrørende disse kunder. Håndteringen af kunderne må efter bestemmelserne i elforsyningsloven og forarbejderne hertil anses for at udgøre en netaktivitet, som kan og skal udøves inden for rammerne af en netvirksomhed og på grundlag af en netbevilling, jf. elforsyningslovens 19, stk. 1. Det fremgår af bemærkningerne til elforsyningslovens 19, stk. 1, at en transmissionsvirksomhed, der har forbrugere direkte tilsluttet sit net, er bevillingspligtig som netvirksomhed. Såfremt kundeforholdene kunne varetages på grundlag af en transmissionsbevilling, havde der ikke været anledning til at fastslå bevillingspligt som netvirksomhed. Det fremgår af definitionerne i elforsyningslovens 5, at opgaverne vedrørende kunderelationerne entydigt er placeret under distributionsnettet og netvirksomheden, jf. bestemmelsens nr. 6 og 16. Definitionen af distributionsnet i 5, nr. 6, nævner også relationen til kunder, der er direkte forbundet med transmissionsnettet. Definitionen understøtter således, at kunderelationen til forbrugere udgør netvirksomhed, uanset om de fysisk er tilsluttet i distributionsnettet eller i transmissionsnettet.

7 Definitionerne af transmissionsnet og transmissionsvirksomhed i 5, nr. 20 og 21, indeholder ikke nogen omtale af kunderelationer eller forbrugertilslutninger. Tværtimod defineres et transmissionsnet som et kollektivt elforsyningsnet, som har til formål at transportere elektricitet fra produktionssteder til et overordnet center i distributionsnettet eller at forbinde det med andre sammenhængende elforsyningsnet. Der er ikke på grundlag af loven og de tilhørende forarbejder belæg for Energistyrelsens vurdering af, at de omhandlede aktiviteter skal udøves af en transmissionsvirksomhed. Netvirksomhed vil som udgangspunkt slet ikke kunne varetages af en virksomhed, der samtidig varetager transmissionsvirksomhed, jf. elforsyningslovens 47. Side 7 af 14 Henset til det grundlæggende bevillingskrav kan der ikke indfortolkes en netbevilling i en transmissionsbevilling, hvorfor der ikke kan varetages netvirksomhed inden for en transmissionsvirksomhed. I de udstedte bevillinger til Nesa Net A/S fremgår det, at håndteringen af de omhandlede kundeforhold og tilhørende opgaver udgør netopgaver, og at Nesa Net A/S skal udføre de opgaver, der efter elforsyningslovens regler påhviler en netvirksomhed. Det ligger dermed både inden for elforsyningsloven og de udstedte bevillinger, at aktiviteterne lovligt kan udøves inden for rammerne af klagers netvirksomhed og på grundlag af klagers netbevilling. Der er ikke hjemmel til at opgaverne kan varetages af Energinet, idet Energinet ikke har hjemmel til at udøve netvirksomhed, jf. lov om Energinet.dk 2, stk. 2. Energinet er ikke undtaget fra bevillingskravet i forhold til netvirksomhed, men alene i forhold til transmissionsvirksomhed, jf. elforsyningslovens 19, jf. 5, nr. 16 og 21. Dette understreger, dels at det ikke har været hensigten, at Energinet skulle varetage netvirksomhed, dels at varetagelsen af netvirksomhed vil kræve særskilt bevilling, hvilket Energinet ikke har. Da afgørelsen indebærer, at klager afskæres fra at kunne opretholde de aftalemæssige relationer til kunderne og varetagelsen af de tilhørende netaktiviteter og dermed er af meget indgribende karakter -

8 må der ud fra forvaltningsretlige principper stilles skærpede krav til klarheden af det hjemmelsmæssige grundlag for afgørelsen. Energistyrelsens grundlag for afgørelsen bygger primært på vidtgående fortolkninger af forarbejder til loven, og der foreligger ikke et tilstrækkeligt klart hjemmelsgrundlag for konklusionerne i afgørelsen. Dette bestyrkes yderligere af, at klager har haft et retskrav på under de udstedte og gældende bevillinger at kunne fortsætte de af sagen omhandlede aktiviteter, der historisk blev varetaget inden bevillingssystemets indførelse, jf. elforsyningslovens 97. Afgørelsen skal ses i meget nær sammenhæng med den tvangsmæssige afståelse, jf. elforsyningslovens 35, af 132 kvtransmissionsnettet, der var den direkte anledning til den virksomhedsomdannelse og bevillingsoverdragelse, der blev behandlet og godkendt i afgørelsen af 23. juli Side 8 af 14 Elforsyningslovens 35 er en vidtgående bestemmelse, idet den indebærer pligt for virksomhederne til at afstå dele af sin ejendom til staten. Afståelsespligten udgør et indgreb i den almindelige ejendomsret, og der er således tale om en bestemmelse af ekspropriativ karakter, hvilket også understreges af, at pris og vilkår i mangel af enighed mellem køber og sælger skal fastsættes efter reglerne i lov om fremgangsmåden ved ekspropriation af fast ejendom, jf. elforsyningslovens 35, stk. 7. Der må derfor efter forvaltningsretlige principper anlægges en indskrænkende fortolkning ved vurderingen af bestemmelsens anvendelsesområde. Ud fra sin ordlyd og sit formål samt bemærkningerne til bestemmelsen må elforsyningslovens 35 alene anses for at omfatte krav om udskillelse og overdragelse af selve transmissionsnettet. Bestemmelsen kan ikke udstrækkes til at omfatte krav om afståelse af de omhandlede kundeforhold og tilhørende aktiviteter. Energistyrelsen har anerkendt, at afgørelsen af 23. juli 2009 har bibragt klager en berettiget forventning om, at forholdet skulle - og kunne - håndteres inden for rammerne af netbevillingen. Ved den påklagede afgørelse har Energistyrelsen otte år efter den oprindelige afgørelse og cirka ti år efter transaktionen af 132 kvtransmissionsnettet ændret sin vurdering vedrørende de kunder, som fysisk er tilsluttet i transmissionsnettet.

9 Energistyrelsen forholder sig ikke til, hvorledes denne ændrede vurdering harmonerer med bestemmelsen i elforsyningslovens 35 og den lovpligtige overdragelse af 132 kv-transmissionsnettet, som dengang blev gennemført. Energistyrelsens synspunkter og bemærkninger Energistyrelsen har ingen bemærkninger til klagen, men henviser til den allerede trufne afgørelse af 1. august Retsgrundlag Retsgrundlaget fremgår af bilag til denne afgørelse. Energiklagenævnets begrundelse for afgørelsen Indledningsvist bemærkes, at Energistyrelsen på baggrund af almindelige forvaltningsretlige principper har haft hjemmel til at genoptage afgørelsen af 23. juli 2009 samt træffe den påklagede afgørelse af 1. august Side 9 af 14 Omfanget af klagers netbevilling Transmissionsvirksomhed og netvirksomhed kan kun udøves efter bevilling, jf. elforsyningslovens 19, stk. 1, 1. pkt. Transmissionsvirksomhed varetaget af Energinet.dk eller denne virksomheds helejede datterselskaber i medfør af 2, stk. 2 og 3, i lov om Energinet.dk udføres dog uden bevilling, jf. elforsyningslovens 19, stk. 1, 2. pkt. Bevilling til netvirksomhed og transmissionsvirksomhed kan som udgangspunkt ikke gives til samme virksomhed, og bevillingshaveren kan i virksomheden alene drive de aktiviteter, som ligger inden for bevillingen, jf. elforsyningslovens 47, stk. 1. Af definitionen på netvirksomhed i elforsyningslovens 5, nr. 14 3, fremgår det, at en netvirksomhed er en virksomhed med bevilling, der driver et distributionsnet. Ved distributionsnet forstås et kollektivt elforsyningsnet, som har til formål at levere elektricitet til en ubestemt kreds af forbrugere, samt net, som ejes af en kollektiv elforsyningsvirksomhed, og som har til formål at forbinde en forbruger direkte med transmissionsnettet, jf. elforsyningslovens 5, nr. 5. Ved transmissionsvirksomhed forstås en virksomhed med bevilling eller elforsyningsvirksomhed, som varetages af Energinet.dk eller denne virksomheds 2 Se herom blandt andet Karsten Revsbech m.fl., Forvaltningsret, Almindelige emner, Jurist og Økonomforbundets Forlag, 6. udgave, 2016, s. 525 ff. 3 Nummereringen i elforsyningslovens 5 blev ændret ved lov nr. 662 af 8. juni Ændringen trådte i kraft den 1. august 2017, jf. ændringslovens 5, stk. 3, jf. 1, nr. 3 og 4, hvorfor den ændrede nummerering anvendes ved Energiklagenævnets vurdering af sagen.

10 helejede datterselskaber, der driver et transmissionsnet, jf. elforsyningslovens 5, nr. 19. Ved transmissionsnet forstås et kollektivt elforsyningsnet, som har til formål at transportere elektricitet fra produktionssteder til et overordnet center i distributionsnettet eller at forbinde det med andre sammenhængende elforsyningsnet, jf. elforsyningslovens 5, nr. 18. Denne sag vedrører elforbrugere, der er direkte tilsluttet transmissionsnettet udenom distributionsnettet. Sådanne kundeforhold er ikke omfattet af definitionen på netvirksomhed, jf. ovenfor, da det net, der forbinder elforbrugerne med transmissionsnettet, ikke er ejet af netvirksomheden, men enten af Energinet eller af elforbrugerne selv. At klager ejer de målere og målersystemer, der er nødvendige for at foretage måling af forbrugernes aftag fra transmissionsnettet, kan ikke føre til et andet resultat. At bevillingshavere til net- og transmissionsvirksomhed skal eje de anlæg, som anvendes til gennemførelsen af de bevillingspligtige aktiviteter, fremgår ligeledes af elforsyningslovens 51, stk. 4. Side 10 af 14 Af elforsyningslovens 20, stk. 1, nr. 4, fremgår det, at både transmissionsvirksomheder og netvirksomheder skal sikre en tilstrækkelig og effektiv transport af elektricitet med tilhørende ydelser ved blandt andet at måle levering og aftag af elektricitet i nettet. Det fremgår af de specielle bemærkninger til bestemmelsen, at denne forpligtelse gælder for elektricitet på alle spændingsniveauer. 4 Måling af elektricitet hos en elforbruger danner grundlag for en korrekt afregning af den pågældende elforbrugers forbrug af elektricitet og indgår som en integreret del af andre aktiviteter, herunder blandt andet montering og servicering af målere, indberetning til datahub, opkrævning af energisparebidrag, besvarelse af kundehenvendelser samt afregning af forbrug over for elforbrugerens elhandelsvirksomhed. Ansvaret for varetagelse af alle disse aktiviteter følger den virksomhed, der har måleransvaret. Bestemmelsen i elforsyningslovens 20, stk. 1, nr. 4, indebærer, at Energinet som transmissionsvirksomhed skal foretage målinger på levering og aftag i transmissionsnettet, og at netvirksomhederne skal foretage målinger på levering og aftag i deres eget distributionsnet. Sidstnævnte fremgår ligeledes af elforsyningslovens 22, stk. 1, nr. 2, hvoraf fremgår, at netvirksomhederne skal måle den elektricitet, der transporteres igennem virksomhedens net. Det er ligeledes forudsat i forarbejderne til elforsyningsloven, at transmissionsvirksomheden varetager kundeforholdet til elforbrugere, der er direkte til- 4 Lovforslag nr. 234 af 29. april 1999, s. 41, i den elektroniske udgave tilgængelig på

11 sluttet transmissionsnettet. Af de specielle bemærkninger til elforsyningslovens 19 fremgår, at en transmissionsvirksomhed, der har en forbruger direkte tilsluttet sit net, tillige er bevillingspligtig som netvirksomhed og skal udføre de opgaver over for forbrugeren, som påhviler en netvirksomhed. 5 I de almindelige bemærkninger til lovforslaget fremgår endvidere, at transmissionsvirksomhederne varetager den fysiske forbindelse mellem producenter og større forbrugere på transmissionsniveau. 6 Energiklagenævnet er på den baggrund enigt med Energistyrelsen i, at de omhandlede kundeforhold ikke er omfattet af klagers netbevilling. Det af klager i øvrigt anførte kan ikke føre til et andet resultat. Berettigede forventninger hos klager Energiklagenævnet kan tilslutte sig Energistyrelsens vurdering af, at formuleringen i afgørelsen, om at samtlige transmissionskunder forbliver hos netvirksomheden, samt det forhold, at klager hidtil har varetaget de omhandlede kundeforhold uden myndighedernes indgriben, har været egnet til at skabe uklarhed om, hvorvidt håndteringen af elforbrugere direkte tilsluttet transmissionsnettet er omfattet af klagers netbevilling. Energiklagenævnet har herved lagt vægt på, at klager har anmeldt og fået godkendt sine priser af Energitilsynet, samt at Energistyrelsen forud for afgørelsen af 23. juli 2009 var bekendt med aftalen imellem klager og Energinet, om at de omhandlede kundeforhold skulle blive hos klager trods afståelsen af 132 kv-transmissionsnettet. Side 11 af 14 Energiklagenævnet er på den baggrund enigt med Energistyrelsen i, at klager har haft en retligt beskyttet berettiget forventning om, at varetagelsen af kundeforholdene var omfattet af klagers netbevilling. Energiklagenævnet finder derfor, at den påklagede afgørelse først skal have virkning fra den, hvor Energitilsynets afgørelse stadfæstes af Energiklagenævnet. Energiklagenævnet har ikke ved afgørelsen taget stilling til betydningen af de ændringer, der gennemføres ved lov af 31. maj 2018 om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, lov om varmeforsyning, lov om fremme af vedvarende energi og lov om afgift af elektricitet. Energiklagenævnet stadfæster herefter Energistyrelsens afgørelse af 1. august 2017 med virkning fra den. 5 Lovforslag nr. 234 af 29. april 1999, s. 64, i den elektroniske udgave tilgængelig på 6 Lovforslag nr. 234 af 29. april 1999, s. 34, i den elektroniske udgave tilgængelig på

12 Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energistyrelsens afgørelse af 1. august 2017 med virkning fra den. Afgørelsen har været behandlet på Energiklagenævnets møde den 30. april 2018 samt ved efterfølgende skriftlig votering. Afgørelsen er truffet efter elforsyningslovens 89, stk. 1. Afgørelsen kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. Søgsmål til prøvelse af afgørelser truffet af Energiklagenævnet efter elforsyningsloven eller de regler, der udstedes efter loven, skal være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt den pågældende, jf. elforsyningslovens 89, stk. 7. Side 12 af 14 Afgørelsen offentliggøres på Energiklagenævnets hjemmeside. På nævnets vegne Peter Ulrik Urskov Nævnsformand /Line Holst Juhl Fuldmægtig, cand. jur.

13 Bilag Uddrag af lovbekendtgørelse nr. 418 af 25. april 2016 om elforsyning med senere ændringer: [] 5. I denne lov forstås ved følgende: 5) Distributionsnet: Kollektivt elforsyningsnet, som har til formål at levere elektricitet til en ubestemt kreds af forbrugere, samt net, som ejes af en kollektiv elforsyningsvirksomhed, og som har til formål at forbinde en forbruger direkte med transmissionsnettet. Side 13 af 14 11) Kollektivt elforsyningsnet: Transmissions- og distributionsnet, som på offentligt regulerede vilkår har til formål at transportere elektricitet for en ubestemt kreds af elleverandører og elforbrugere. 14) Netvirksomhed: Virksomhed med bevilling, der driver distributionsnet. 18) Transmissionsnet: Kollektivt elforsyningsnet, som har til formål at transportere elektricitet fra produktionssteder til et overordnet center i distributionsnettet eller at forbinde det med andre sammenhængende elforsyningsnet. 19) Transmissionsvirksomhed: Virksomhed med bevilling eller elforsyningsvirksomhed, som varetages af Energinet.dk eller denne virksomheds helejede datterselskaber i medfør af 2, stk. 2 og 3, i lov om Energinet.dk, der driver transmissionsnet 19. Transmissionsvirksomhed og netvirksomhed kan kun udøves efter bevilling, der kan gives til virksomheder, som opfylder kravene i kapitel 7 og 8. Transmissionsvirksomhed varetaget af Energinet.dk eller denne virksomheds he-

14 lejede datterselskaber i medfør af 2, stk. 2 og 3, i lov om Energinet.dk udføres dog uden bevilling. 20. Transmissions- og netvirksomheder skal sikre en tilstrækkelig og effektiv transport af elektricitet med tilhørende ydelser, herunder 4) måle levering og aftag af elektricitet i nettet. 22. En netvirksomhed skal Side 14 af 14 2) måle den elektricitet, der transporteres igennem virksomhedens net, 47. Bevilling til netvirksomhed og transmissionsvirksomhed kan med de i stk. 2 nævnte undtagelser ikke gives til samme virksomhed, og bevillingshaveren kan i virksomheden alene drive de aktiviteter, som ligger inden for bevillingen. 51. Stk. 4. Bevillingshavere til net-, transmissions- og produktionsvirksomhed skal eje de anlæg, som anvendes til gennemførelsen af de bevillingspligtige aktiviteter. []

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE i sag om bortfald af forhåndstilsagn om dispensation fra kravet i elforsyningsloven om selskabsmæssig udskillelse af kommunal elproduktion ved solcelleanlæg Energiklagenævnet

Læs mere

Energistyrelsens afgørelse af 4. juni 2014 stadfæstes.

Energistyrelsens afgørelse af 4. juni 2014 stadfæstes. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Ravdex A/S og FynsNet a.m.b.a. OVER

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX].

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX]. A F G Ø R E L S E (Elforsyningsloven) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 15. januar 2016 OM afslag på årsbaseret nettoafregning

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 10. juni 2016

Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 10. juni 2016 A F G Ø R E L S E (vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 20. juni 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 20. juni 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 7. september 2015 Afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX]

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 7. september 2015 Afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlægget på adressen [XXX] A F G Ø R E L S E (Elforsyningsloven) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 17. august 2015 afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg (Vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Energitilsynets påbud af 23. juni 2008 om udarbejdelse af en redegørelse stadfæstes.

Energitilsynets påbud af 23. juni 2008 om udarbejdelse af en redegørelse stadfæstes. (Elforsyning) DONG Energy City Elnet A/S over Energitilsynet af 23. juni 2008 påbud om udarbejdelse af en redegørelse vedrørende "andre driftsmæssige indtægter" i reguleringsregnskabet for 2004. Nævnsformand,

Læs mere

KLAGE FRA Xxx OVER Energinet.dk s afgørelse af 24. november 2015 OM afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5.

KLAGE FRA Xxx OVER Energinet.dk s afgørelse af 24. november 2015 OM afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5. A F G Ø R E L S E (Lov om fremme af vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE

Læs mere

For de resterende klagere stadfæstes Energitilsynets afgørelse af 12. maj 2015, dog med en ændret begrundelse.

For de resterende klagere stadfæstes Energitilsynets afgørelse af 12. maj 2015, dog med en ændret begrundelse. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA En række lejere repræsenteret ved

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet AKB Lyngby OVER Energitilsynets

Læs mere

Energinet.dk`s afgørelse af 31. marts 2016 stadfæstes

Energinet.dk`s afgørelse af 31. marts 2016 stadfæstes (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Aarhus Karlshamn Denmark A/S OVER Energinet.dk

Læs mere

MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET

MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET PUNKT 3 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. SEPTEMBER 2017 26. september 2017 Ret & Administration MEDDELELSER FRA SEKRETARIATET 1. NYE KLAGESAGER FOR ENERGIKLAGENÆVNET 1.1 RADIUS ELNET A/S KLAGE OVER ENERGITILSYNETS

Læs mere

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og pr. brevpost til ovennævnte adresse. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor,

Læs mere

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen.

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen. Energi Fyn Net 13. oktober 2014 Sagnr. 14/10480 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Energi Fyn Nets (herefter Energi Fyn) anmeldelse af ny metode

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 12. december 2008 TRE-FOR El-net A/S etablering af fjernaflæste målere til el-, varme- og vandforbrug

[...] over Energitilsynet af 12. december 2008 TRE-FOR El-net A/S etablering af fjernaflæste målere til el-, varme- og vandforbrug (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget.

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget. Til: XXX Randers Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over godkendelse af

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde [...] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse af 11. september 2013 klage over afslag på partsstatus i Energitilsynets sag om Odsherred

KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse af 11. september 2013 klage over afslag på partsstatus i Energitilsynets sag om Odsherred (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Anonymiseret KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Energinet.dk s afgørelse af 20. marts 2017.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Energinet.dk s afgørelse af 20. marts 2017. Til: [XXX] Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage over afslag på forhøjet pristillæg [XXX] (herefter

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. Poul Sachmann

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. Poul Sachmann (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt Til: [XXX] Energitilsynet, (j.nr. [XXX]) TRE-FOR A/S, TRE-FOR Varme A/S og TRE-FOR El-net A/S Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om annullation af godkendt ansøgning om nettoafregning gruppe 1 Til: Advokat Thomas Jensen Energinet.dk Goul 2011 ApS Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [Klager] over Energitilsynet af 17. september 2008 manglende klageberettigelse til Energitilsynet i sag om tilbagebetaling af overdækning

Læs mere

Energinet.dk s afgørelse af 20. februar 2015 stadfæstes.

Energinet.dk s afgørelse af 20. februar 2015 stadfæstes. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 30. december 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 30. december 2016. Til: XXX Energistyrelsen Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 72 40 56 00 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Stadfæstelse af afslag på årsbaseret nettoafregning

Læs mere

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014.

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Silkeborg Kommunes afgørelse

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder.

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder. EnergiMidt Net A/S 8. maj 2014 Sagnr. 13/12677 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet modtog EnergiMidt Net A/S (herefter EnergiMidt) anmeldelse af ny metode for

Læs mere

Sagens baggrund Den 29. januar 2014 ansøgte klager Energinet.dk om årsbaseret nettoafregning for det i sagen omhandlede solcelleanlæg.

Sagens baggrund Den 29. januar 2014 ansøgte klager Energinet.dk om årsbaseret nettoafregning for det i sagen omhandlede solcelleanlæg. Til: Greve Kommune / Greve Idrætscenter Energinet.dk Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 72 40 56 00 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse - afslag på årsbaseret

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Horsens Kommunes afgørelse af 15. december 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Horsens Kommunes afgørelse af 15. december 2016. Til xxx Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage på grund af overskredet klagefrist Energiklagenævnet modtog den

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens Kommunes afgørelse af 1. marts 2016 Fortsat pålagt tilslutningspligt efter tilslutningsbekendtgørelsens

KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens Kommunes afgørelse af 1. marts 2016 Fortsat pålagt tilslutningspligt efter tilslutningsbekendtgørelsens A F G Ø R E L S E (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 10. september 2013.

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 10. september 2013. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra

A F G Ø R E L S E. (el- og varmeforsyning) Klage fra [...] over afgørelse af 30. marts 2001 fra ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 3. oktober 2001 J.nr. 97-2311-0045 SPR A F G Ø R

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 1. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX]

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 1. juli 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning for solcelleanlæg på adressen [XXX] (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER TIL VARMEPRODUKTION

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER TIL VARMEPRODUKTION Thy-Mors Energi Elnet A/S 16. maj 2017 Detail & Distribution 17/06135 bf GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER TIL VARMEPRODUKTION Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Thy-Mors

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet Nævnsformand,

Læs mere

tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet.

tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet. (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energistyrelsen af 31. oktober 2007 Tilladelse til etablering af elproduktionsanlægget Rødsand II samt internt ledningsnet Nævnsformand,

Læs mere

Vilkåret i Energistyrelsens afgørelse af 1. juli 2008 ophæves.

Vilkåret i Energistyrelsens afgørelse af 1. juli 2008 ophæves. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk DONG Energy Generation A/S og Energi E2 A/S over

Læs mere

Københavns Lufthavne A/S, Kastrup, over Energistyrelsen af 19. oktober 2004 Bevillingsspørgsmål angående interne elnet i Kastrup Lufthavn

Københavns Lufthavne A/S, Kastrup, over Energistyrelsen af 19. oktober 2004 Bevillingsspørgsmål angående interne elnet i Kastrup Lufthavn (Elforsyning) Københavns Lufthavne A/S, Kastrup, over Energistyrelsen af 19. oktober 2004 Bevillingsspørgsmål angående interne elnet i Kastrup Lufthavn Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye

Læs mere

Energinet vejledte i af 18. februar 2016 om de nærmere krav forbundet med muligheden for at opnå nettoafregning.

Energinet vejledte i  af 18. februar 2016 om de nærmere krav forbundet med muligheden for at opnå nettoafregning. Energinet vejledte i e-mail af 18. februar 2016 om de nærmere krav forbundet med muligheden for at opnå nettoafregning. Den 7. marts 2016 modtog Energinet en ansøgning om timebaseret nettoafregning afregnet

Læs mere

Høringssvar til tillægshøring vedr. udkast til lov om ændring af elforsyningsloven og naturgasforsyningsloven (it-sikkerhesberedskab)

Høringssvar til tillægshøring vedr. udkast til lov om ændring af elforsyningsloven og naturgasforsyningsloven (it-sikkerhesberedskab) Energistyrelsen Center for forsyning Amaliegade 44 1256 København K Sendt pr. e-mail til ens@ens.dk med kopi til dfr@ens.dk Dok. ansvarlig: CMO Sekretær: Sagsnr: s2016-443 Doknr: d2016-14912-14.0 13. oktober

Læs mere

DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen Virum AFGØRELSE: TARIF METODE FOR KATEGORISERING AF KUNDER

DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen Virum AFGØRELSE: TARIF METODE FOR KATEGORISERING AF KUNDER DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum 7. september 2015 Detail & Distribution 15/04316 lba, lna AFGØRELSE: TARIF METODE FOR KATEGORISERING AF KUNDER DONG Energy Eldistribution A/S (DEE)

Læs mere

Energiklagenævnet imødekommer ikke anmodningen om opsættende

Energiklagenævnet imødekommer ikke anmodningen om opsættende A F G Ø R E L S E (Vedvarende energi) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA Fæbæk Vindmøllelaug I/S OVER Energitilsynets afgørelse af 16. juni

Læs mere

NETVIRKSOMHEDERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED FAKTURERERING AF ENGROS- KUNDER

NETVIRKSOMHEDERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED FAKTURERERING AF ENGROS- KUNDER SIDE 1 AF 7 PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 10. APRIL 2018 NETVIRKSOMHEDERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED FAKTURERERING AF ENGROS- RESUMÉ 1. Sagen forelægges for Energitilsynet, idet sagen er af principiel

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

Tillæg til Teknisk forskrift for anlæg til og med 11 kw samt Teknisk forskrift for solcelleanlæg

Tillæg til Teknisk forskrift for anlæg til og med 11 kw samt Teknisk forskrift for solcelleanlæg Tillæg til Teknisk forskrift 3.2.1 for anlæg til og med 11 kw samt Teknisk forskrift 3.2.2 for solcelleanlæg større end 11 kw 1/8 Tillæg til Teknisk forskrift 3.2.1 for anlæg til og med 11 kw samt Teknisk

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten. Til: XXX Tønder Kommune Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over tinglysning af forblivelsespligt

Læs mere

Afgørelse Stadfæstelse af Energinets afgørelse om afslag på klagers ansøgning om årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Stadfæstelse af Energinets afgørelse om afslag på klagers ansøgning om årsbaseret nettoafregning Til: XXX Energistyrelsen Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Stadfæstelse af Energinets afgørelse om afslag på

Læs mere

Afgørelse Klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: Halstedhus Efterskole Advokatfirmaet Ret & Råd Maribo Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf.

Læs mere

KLAGE FRA X OVER Energitilsynets afgørelse af 29. maj 2015 ophør af pristillæg for elektricitet produceret på en vindmølle

KLAGE FRA X OVER Energitilsynets afgørelse af 29. maj 2015 ophør af pristillæg for elektricitet produceret på en vindmølle (Vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA X OVER Energitilsynets afgørelse

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 13. september 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 13. september 2016. Til: XXX Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk a.m.b.a. Randers Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder Høringsnotat Kontor/afdeling FOR Dato 18. juni 2018 J nr. 2018-2773 Høringsnotat vedrørende høring af udkast til bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder Et udkast til bekendtgørelse om indtægtsrammer

Læs mere

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1 Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1 I medfør af 3, stk. 2, 30, 57, stk. 1, 61, 65, stk. 3, 68, nr. 1 og 73, stk. 1, i lov om fremme af vedvarende energi, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinets afgørelse af 19. januar 2017.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinets afgørelse af 19. januar 2017. Til: [XXX] Energistyrelsen Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Stadfæstelse af Energinets afgørelse om afslag på klagers

Læs mere

Hundested Varmeværk A.m.b.a. om genoptagelse

Hundested Varmeværk A.m.b.a. om genoptagelse (Naturgasforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk ANMODNING FRA AF OM Hundested Varmeværk

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, cand.jur. & ph.d. Birgitte Egelund Olsen (CO2-Kvoter) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Scanenergi A/S OVER Erhvervsstyrelsens

Læs mere

3 S Energi renovering Aps Energinet.dk s tre afgørelser af 4. maj, afgørelsen af 9. maj og 15. maj 2016

3 S Energi renovering Aps Energinet.dk s tre afgørelser af 4. maj, afgørelsen af 9. maj og 15. maj 2016 A F G Ø R E L S E (VE-loven) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA OVER OM 3 S Energi

Læs mere

Energiklagenævnet ophæver og hjemviser Energinet.dk s afgørelser af 18. marts 2016

Energiklagenævnet ophæver og hjemviser Energinet.dk s afgørelser af 18. marts 2016 A F G Ø R E L S E (vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Solcellepark

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

Toldboden Viborg. Tlf

Toldboden Viborg. Tlf Til: Aftagerforeningen Østerlund Varme A/S Dansk Gas Distribution A/S Sønderborg Forsyning A/S Sønderborg Kommune Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail

Læs mere

nr. 804 af 28. juni 2010 om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet (herefter bekendtgørelse nr. 804).

nr. 804 af 28. juni 2010 om nettoafregning for egenproducenter af elektricitet (herefter bekendtgørelse nr. 804). Til: Greve Kommune / Tune Hallerne Energinet.dk Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 70 40 56 00 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse - afslag på årsbaseret nettoafregning

Læs mere

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt Til: [XXX] Rødby Varmeværk A.m.b.a. Lolland Kommune (j.nr.[xxx]) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395

Læs mere

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi.

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi. (Vedvarende energi) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 14. april 2016 afslag på dispensation for manglende nettilslutning af hustandsvindmølle

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 14. april 2016 afslag på dispensation for manglende nettilslutning af hustandsvindmølle A F G Ø R E L S E (VE-loven) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk

Læs mere

Udkast til afgørelse Energinets anmeldte metodeændringer i forskrift H1 og H3

Udkast til afgørelse Energinets anmeldte metodeændringer i forskrift H1 og H3 UDKAST TIL AFGØRELSE 26. oktober 2018 Ret & Administration SBCL 18/14520 Udkast til afgørelse Energinets anmeldte metodeændringer i forskrift H1 og H3 RESUMÉ Energinet Elsystemansvar A/S (Energinet) har

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE Stadfæstelse af Energitilsynets afgørelse af 7. april 2017 om afslag på ansøgning om genoptagelse

ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE Stadfæstelse af Energitilsynets afgørelse af 7. april 2017 om afslag på ansøgning om genoptagelse 5. april 2019 18/00256 ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE Stadfæstelse af Energitilsynets afgørelse af 7. april 2017 om afslag på ansøgning om genoptagelse Energiklagenævnet har modtaget en klage fra Hobro Varmeværk

Læs mere

De anmoder i den forbindelse om, at klagerne tillægges opsættende virkning. Til støtte for denne anmodning har De anført:

De anmoder i den forbindelse om, at klagerne tillægges opsættende virkning. Til støtte for denne anmodning har De anført: Jonas Bruun Advokfirma Att.: Advok Christine Jansby Bredgade 38 1260 København K Klage over Energitilsynets afgørelser af 30. november 2006 om efterregulering af NESA Forsyning A/S forsyningspligtpriser

Læs mere

KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation fra prisloftet for affaldsvarme for 2016

KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation fra prisloftet for affaldsvarme for 2016 A F G Ø R E L S E (Varmeforsyningsloven) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation

Læs mere

Sagens baggrund Klager har den 16. og 17. marts 2015 ansøgt om tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg i henholdsvis underpulje 1 og 2.

Sagens baggrund Klager har den 16. og 17. marts 2015 ansøgt om tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg i henholdsvis underpulje 1 og 2. Til: XXX Energinet.dk Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. brev til ovenstående Afgørelse Ophævelse og hjemvisning af Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 25. august 2014. Til: Advokat Jesper Rye Jensen, j.nr. 96-1394 Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax

Læs mere

Sekretariatet kan til enhver tid tage den anmeldte vejledning op til fornyet vurdering, hvis situationen giver anledning hertil.

Sekretariatet kan til enhver tid tage den anmeldte vejledning op til fornyet vurdering, hvis situationen giver anledning hertil. Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 28. april 2015 Ret & Administration 14/06768 nhom Anmeldelse af vejledning om elkedler Dansk Energi har den 4. juni 2014 i medfør af elforsyningslovens

Læs mere

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet.

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage på grund af manglende

Læs mere

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax (Vedvarende energi) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Siemens Wind Power A/S OVER Energinet.dk

Læs mere

Afgørelse angående Klage over Energinet.dk`s afgørelse af 29. april 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

Afgørelse angående Klage over Energinet.dk`s afgørelse af 29. april 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg Til: [XXX] Energinet.dk Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 9. maj 2007 forhandlingsløsning efter varmeforsyningslovens 21, stk. 4 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 27. oktober 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s afgørelse af 27. oktober 2016. Til: Xxx Energinet.dk Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afslag på årsbaseret nettoafregning Den 7. november

Læs mere

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet

XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet (Elforsyning) XXX Elforsyning af 7. marts 2005 over Energitilsynet af 10. februar 2005 afslag på partsaktindsigt i klagers identitet Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent,

Læs mere

HEF Net A/S Over Bækken Aalborg

HEF Net A/S Over Bækken Aalborg HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 28. juni 2016 Detail & Distribution 14/10399 NOJ, BEJ AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 29. november 2006 afvisning af klage over varmeregning Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør,

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civilingeniør Knut Berge Lektor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Konsulent, civilingeniør Knut Berge Lektor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energistyrelsen af 1. juli 2002 Rolfsted og Omegns Transformerforenings Netselskab A.m.b.A. s stiftelse af aktieselskab med henblik

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 2. januar 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen

KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse af 2. januar 2014 afslag på årsbaseret nettoafregning af solcelleanlæg på adressen (Elforsyning) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Nakskov Elnet A/S 9. august 2017 Detail & Distribution 17/09825 bf GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Nakskov Elnet A/S anmeldelse

Læs mere

Afgørelse Klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5.

Afgørelse Klage over (Energinet.dk s) afgørelse om afslag på forhøjet pristillæg efter VE-lovens 47, stk. 5. Til: Klager Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt.

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.polyt. (Elforsyning) [B Aps], Virum over Energitilsynet af 17. marts 2004 NESA s krav på betaling for el Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2 i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2 i metodebekendtgørelsen. TRE-FOR Elnet 16. januar 2014 Sagnr. 13/13842 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldt metode til fastsættelse af rådighedsbetaling Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget TRE-FORs anmeldelse af ny

Læs mere

Energiklagenævnet har truffet afgørelse i sagen med journalnummer 18/00360.

Energiklagenævnet har truffet afgørelse i sagen med journalnummer 18/00360. 31. januar 2019 18/00360 (1021-17-24) ENERGIKLAGENÆVNETS AFGØRELSE Stadfæstelse af afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX]. Energiklagenævnet har truffet afgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1)

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1) BEK nr 1128 af 07/09/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 6. marts 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2017-3633

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s s afgørelse af 7. juli 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Energinet.dk s s afgørelse af 7. juli 2016. Til: Xxx Energinet.dk Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse

Læs mere

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. NOE Net Att. Mads Johnsen 30. september 2014 Sag 14/06466 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 31. maj 2014 har NOE Net anmeldt tariferingsmetode for

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

AFGØRELSE METODE TIL TARIFERING AF STIKLEDNINGSKUNDER

AFGØRELSE METODE TIL TARIFERING AF STIKLEDNINGSKUNDER Dong Energy Eldistribution 10. april 2015 Detail & Distribution 12/06633 LBA/LRN AFGØRELSE METODE TIL TARIFERING AF STIKLEDNINGSKUNDER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Dong Energy Eldistributions

Læs mere

Scanenergi Elsalg A/S over Energitilsynet af 26. juni 2008 indregning af efterregulering for perioden 2003 og 2004

Scanenergi Elsalg A/S over Energitilsynet af 26. juni 2008 indregning af efterregulering for perioden 2003 og 2004 (Elforsyning) Scanenergi Elsalg A/S over Energitilsynet af 26. juni 2008 indregning af efterregulering for perioden 2003 og 2004 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr.polit. Chr.

Læs mere

KLAGE FRA Novozymes A/S OVER Energinet.dk s afgørelse af 26. maj 2015 OM bortfald af afgiftsfritagelse for det forbrug, der overstiger 100 GWh årligt.

KLAGE FRA Novozymes A/S OVER Energinet.dk s afgørelse af 26. maj 2015 OM bortfald af afgiftsfritagelse for det forbrug, der overstiger 100 GWh årligt. A F G Ø R E L S E (Elforsyning) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 72 40 56 00 www.ekn.dk ekn@nævneneshus.dk KLAGE FRA Novozymes A/S OVER Energinet.dk s afgørelse af 26. maj 2015 OM bortfald af

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere