Aftaleprotokollat. Godkendelse af aftaleresultatet i de respektive kompetente forsamlinger skal foreligge senest tirsdag den 12. juni 2018 kl. 12.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftaleprotokollat. Godkendelse af aftaleresultatet i de respektive kompetente forsamlinger skal foreligge senest tirsdag den 12. juni 2018 kl. 12."

Transkript

1 Aftaleprotokollat Mellem Foreningen af TV 2-regioner og Dansk Journalistforbund har der været ført forhandlinger om fornyelse af overenskomsten vedrørende løn- og arbejdsforhold for fastansatte medarbejdere beskæftiget ved redaktion, produktion, og afvikling af TV 2-regionernes udsendelsesvirksomhed. Forhandlingerne er afsluttet i enighed med nedenstående ændringer og er gældende for perioden fra 1. marts 2018 til 28. februar Parterne tager forbehold for endelig godkendelse af aftaleresultatet i de respektive kompetente forsamlinger. Godkendes resultatet af begge parter bortfalder det afgivne varsel om strejke med virkning fra 1. maj Godkendelse af aftaleresultatet i de respektive kompetente forsamlinger skal foreligge senest tirsdag den 12. juni 2018 kl En eventuel konflikt kan tidligst træde i kraft på 6. dagen efter, at en part har meddelt modparten, at resultatet ikke kan godkendes. Der tages forbehold for redaktionelle ændringer, konsekvensrettelser, åbenbar fejlskrift og regnefejl. For alle forhold, der ikke er omtalt i nærværende overenskomst, gælder, at bestående aftaler ikke kan forringes, så længe overenskomsten er løbende. Vedrørende 2 Lønforhold Stk. 2, litra b ændres til følgende: b. Det personlige tillæg skal med udgangspunkt i stillingens indhold og ansvar give udtryk for medarbejderens uddannelse, kvalifikationer, indsats, dygtighed og fleksibilitet. Det personlige tillæg, som tildeles alle medarbejdere forhøjes med kr. 450,00 pr. 1. april 2018, med kr. 220,00 pr. 1. april 2019 og med kr. 200,00 pr. 1. april Endvidere forhøjes det gennemsnitlige personlige tillæg pr. 1. april 2019 med kr. 410,00 og pr. 1. april 2020 med kr. 340,00.

2 Vedrørende 3 Arbejdstid Stk. 1-3 udgår og erstattes af følgende: Stk. 1. Den gennemsnitlige arbejdstidsnorm for en fuldtidsansat er 320 timer fordelt over 2 kalendermåneder. Som udgangspunkt vagtsættes medarbejderen normalt med 160 timer pr. måned. Stk. 2. For medarbejdere ansat inden 1. marts 2018 afspadseres arbejde ud over tomånedersnormen i forholdet 1:2. For medarbejdere ansat 1. marts 2018 eller senere afspadseres arbejde ud over to- månedersnormen i forholdet 1:1,5. Stk. 3. Overarbejde, der ikke er afspadseret inden 2 måneder efter den norm periode, i hvilken overarbejdstimerne er præsteret, kan efter aftale mellem medarbejder og ledelse godtgøres med timelønnen tillagt 100 % pr. præsteret overarbejdstime for medarbejdere ansat inden 1. marts 2018 og med timelønnen tillagt 50 % pr. præsteret overarbejdstime for medarbejdere ansat 1. marts 2018 eller senere. Tillidsrepræsentanten orienteres. Stk. 5 udgår og erstattes af følgende: Stk. 5. Søgnehelligdage, Juleaftensdag og Grundlovsdag er fridage. I måneder med søgnehelligdage, Juleaftensdag og Grundlovsdag nedskrives det månedlige timetal forholdsmæssigt med den gennemsnitlige daglige arbejdstid. Det samme gælder måneder, i hvilke der afvikles afspadseringsdage og feriedage. Der sker dog ikke nedskrivning for Juleaftensdag og Grundlovsdag, når disse falder på en dag, der i forvejen er anset for en arbejdsfri dag ved opgørelsen af det månedlige timetal. Vedrørende 4 Deltid Stk. 1-5 udgår og erstattes af følgende: Stk. 1. Medarbejdere kan ansættes på nedsat tid med en beskæftigelsesgrad varierende fra 15. timer pr. uge til fuld beskæftigelse. Stk. 2. Medarbejdere, der er ansat på fuld tid, kan i henhold til aftale, komme på nedsat tid med en beskæftigelsesgrad varierende fra 15 timer pr. uge til fuld beskæftigelse. Aftale herom indgås for maksimalt tre år. Der foretages en forholdsmæssig reduktion i lønnen. Minimumsvagtlængden for en fuldtidsansat i protokollat 3 er gældende, medmindre andet er aftalt med medarbejderen. Såfremt en medarbejder eller TV 2-regionen ønsker tilbagevenden til fuld tid, før den aftalte periode er udløbet, forhandles spørgsmålet mellem ledelse, tillidsrepræsentant og den pågældende.

3 Stk. 3. Aftaler efter stk. 2 kan fornyes for maksimalt tre år ad gangen. Aftaler ud over en samlet periode på seks år kan ændres til en tidsubegrænset aftale. Stk. 4. For medarbejdere på nedsat tid gælder: At arbejde ud over den nedsatte arbejdstidsnorm afspadseres i forholdet 1:2 for medarbejdere ansat inden 1. marts For medarbejdere ansat den 1. marts 2018 eller senere afspadseres arbejde ud over den nedsatte arbejdstidsnorm i forholdet 1:1,5 At medarbejdere efter aftale kan tage supplerende arbejde andetsteds, så længe det ikke er konkurrerende virksomhed, arbejdet ikke strider mod medarbejderens og TV 2-Regionens integritet, at omfanget ikke er større end at medarbejderen med sikkerhed kan udføre sit arbejde for TV 2- Regionen og at arbejdet ikke påvirker TV 2-Regionens drift. Medarbejderens anmodning om tilladelse til supplerende arbejde skal være skriftlig. Eventuelt afslag begrundes skriftligt med kopi til tillidsrepræsentanten. At deltidsansættelsen, uanset timetal, i ovennævnte vurdering betragtes som medarbejderens hoved beskæftigelse og af TV 2- regionen kan håndteres herefter. Vedrørende 5 Genetillæg Stk og 6. afsnit udgår og erstattes af følgende: For arbejde på søn- og helligdage, lørdage, Juleaftensdag 500,00 og Grundlovsdag ydes et tillæg på kr. For arbejde, der slutter i tidsrummet kl. 00 og 02 på søn- og helligdage, lørdage, Juleaftensdag og Grundlovsdag ydes i stedet for et tillæg på kr. 56,25 pr. time. Slutter arbejdet efter kl. 02 på sønog helligdage, lørdage, Juleaftensdag og Grundlovsdag ydes fuldt tillæg på kr. 500,00. Vedrørende 6 Pension Stk. 1 udgår og erstattes af følgende: Stk. 1. Medarbejdere pensionsforsikres i henhold til en af TV 2-regionen og Dansk Journalistforbund anerkendt pensionsordning. For medarbejdere ansat inden 1. marts 2018 betaler TV 2- regionen som bidrag 11 % og medarbejderen 4% af den fulde gage op til og med en månedsløn på kr ,00. For medarbejdere ansat 1. marts 2018 eller senere betaler TV 2-Regionen som bidrag 10 % og medarbejderen 5 % af den fulde gage. Medarbejderens bidrag indeholdes straks fra ansættelsen i de månedlige lønudbetalinger.

4 Foreningen af TV2-regionerjDansk Journalistforbund Overenskomstforhandlinger 2018 Vedrørende 18. Elever og praktikanter Stk 2 udgår og erstattes af følgende: Stk. 2. FTP-eleverfølger de vilkår for optagelse og ansættelse, der er opstillet af Film, Video- og AVbranchens Fagudvalg. De månedlige lønsatser er aftalt til: år år år år år Pr. 1. marts 2020 følger alle lønforhøjelser uddannelsesaftalen mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og Dansk Journalistforbund indgået ved overenskomstfornyeisen i Vedrørende 21. Senioraftale Stk. 1-6 udgår og erstattes af følgende: Stk. 1. Målsætningen er at fastholde seniormedarbejdere i et arbejdsliv, der er meningsfyldt for både medarbejdere og TV 2 Region. Udvikling og anerkendelse af erfaring og viden danner ramme om den enkeltes arbejdsliv til glæde for den enkelte og arbejdspladsen. Parterne ønsker med denne aftale at understrege, at seniormedarbejdere er et aktivt gode for TV 2 Regionerne. Stk. 2. For medarbejdere på 62 år og derover (og hvor det i øvrigt måtte være aftalt) skal der ved den årlige medarbejderudviklingssamtale sættes særligt fokus på det fremtidige arbejdsliv for den enkelte. Dette inkluderer bl.a.: Behov for særlig uddannelse Ønsker til særlig arbejdstilrettelæggeise Ønsker til særlige opgaver

5 Forslag til, hvordan medarbejderens viden og erfaring kan deles med andre medarbejdere. Stk. 3. Medarbejdere på 40 år og derover kan til enhver tid vælge at opspare optjente sabbatuger udover de 6 uger anført i 20. Opsparede uger kan tidligst afvikles fra det tidspunkt, medarbejderen fylder 62 år. Ved afviklingen har medarbejderen ret til at afvikle det opsparede antal uger tillagt 50 % dog maksimalt tillagt 5 uger. Medarbejderen har ret til at afvikle ugerne som den afsluttende del af ansættelsesforholdet. Anden placering kan kun ske efter aftale. Hvis medarbejderen afskediges, opsiger sin stilling eller dør inden afviklingen af de opsparede uger har fundet sted, udbetales værdien af de ikke afholdte uger. Er medarbejderen fyldt 62 udbetales tillige de af TV 2 Regionen supplerede uger. Medarbejderen har ret til at opspare flere end de fastsatte 8 ugers ferie jf. protokollat 8, l, stk. 3 Stk. 4. Medarbejderen kan en gang inden seniortiden fortryde den opsparede sabbat. I denne situation kan sabbatten frigives, dog kan der max. afholdes 6 uger inkl. almindelig opsparet sabbat. Alle øvrige uger afregnes til fuld og endelig afgørelse. Retten til at opspare sabbat til seniorsabbat bortfalder, når medarbejderen har fortrudt en gang. Stk. 5. Medarbejdere kan 4 år før det tidspunkt, hvor medarbejderen har krav på folkepension*, fremsætte krav om nedsat arbejdstid, der i givet fald skal gælde resten af ansættelsesperioden, medmindre andet aftales. Beskæftigelsesgraden skal mindst udgøre 50 %, medmindre andet aftales. Medarbejdere kan 4 år før det tidspunkt, hvor medarbejderen har krav på folkepension*, indgå aftale om nedsat tid på en af følgende måder: 1) Nedsat arbejdstid med en beskæftigelsesgrad ned til 15 timer pr. uge. 2) Fordeling af den særlige fritid udløst af deltidsordningen på en eller flere fast ugentlige eller månedlige fridage placeret på hverdage. 3) Nedsat tid i en på forhånd fast periode, hvor medarbejderen i den første del af perioden vælger at arbejde fuld tid for i den resterende del af perioden at udligne opsparet tid svarende til en nedsat tid ordning. Den opsparede tid udlignes i forholdet 1:1. Det aftales således mellem medarbejderen og TV 2 Regionen, at arbejdstidsnormen sættes ud af kraft i den fastsatte periode. Retten til at udligne skal optjenes, inden det er muligt at afholde den opsparede tid. Den opsparede tid kan alene udlignes, ikke udbetales, med mindre medarbejderen opsiges, selv siger op eller dør inden udløbet af den fastsatte periode.

6 Note: Et eksempel på nedsat tid efter pkt. 3 kunne være, at en medarbejder går på 75 % arbejdstid, men i 9 måneder arbejder fuld tid og derefter udligner den opsparede tid i det efterfølgende 3 måneder. Således sikres medarbejderen en bruttoløn hver måned svarende til 75% af medarbejderens fuldtidsløn. Stk. 6. Medarbejderen kan derudover 4 år før det tidspunkt, hvor medarbejderen har krav på folkepension, indgå en konkret aftale med TV 2 Regionen om en individuel seniorordning. Tillidsrepræsentanten orienteres forinden en individuel aftale i henhold til stk. 6 underskrives. *) Som overgangsordning, er det besluttet at bevare følgende formulering Indtil 1. marts 2020: 'Medarbejdere, der er fyldt 62 år, kan fremsætte krav om nedsat arbejdstid, der i givet fald skal gælde resten af ansættelsesperioden, medmindre andet aftales. Beskæftigelsesgraden skal mindst udgøre 50 %, medmindre andet aftales. En medarbejder, der er fyldt 62 år, kan også efter konkret aftale med og accept fra sin leder indgå aftale om nedsat tid på en af følgende måder:' 1) Nedsat arbejdstid med en beskæftigelsesgrad ned til 15 timer pr. uge. 2) Fordeling af den særlige fritid udløst af deltidsordningen på en eller flere fast ugentlige eller månedlige fridage placeret på hverdage. 3) Nedsat tid i en på forhånd fast periode, hvor medarbejderen i den første del af perioden vælger at arbejde fuld tid for i den resterende del af perioden at udligne opsparet tid svarende til en nedsat tid ordning. Den opsparede tid udlignes i forholdet 1:1. Det aftales således mellem medarbejderen og TV 2 Regionen, at arbejdstidsnormen sættes ud af kraft i den fastsatte periode. Retten til at udligne skal optjenes, inden det er muligt at afholde den opsparede tid. Den opsparede tid kan alene udlignes, ikke udbetales, med mindre medarbejderen opsiges, selv siger op eller dør inden udløbet af den fastsatte periode. Note: Et eksempel på nedsat tid efter pkt. 3 kunne være, at en medarbejder går på 75 % arbejdstid, men i 9 måneder arbejder fuld tid og derefter udligner den opsparede tid i de efterfølgende 3 måneder. Således sikres medarbejderen en bruttoløn hver måned svarende til 75% af medarbejderens fuldtidsløn. Vedrørende 23 Varighed Stk 1. udgår og erstattes af følgende:

7 Overenskomsten træder i kraft den 1. marts 2018 og gælder til og med 28. februar 2021.Hvis den ikke inden udløb er opsagt med mindst tre måneders varsel, løber den videre et år ad gangen, indtil den med tre måneders varselopsiges til udgangen af en februar måned. Vedrørende Protokollat 1 Stk. 2 udgår og erstattes af følgende: En mandlig medarbejder/med mor har ret til 2 ugers fædreorlov med fuld løn i løbet af de første 14 uger efter fødslen. Medarbejderen skal med mindst 4 ugers varsel underrette TV 2 -regionen om forventet tidspunkt for fraværets begyndelse. Stk. 4 udgår og erstattes af følgende: En mandlig medarbejder/medmor har ret til 14 ugers forældreorlov med fuld løn til placering mellem uge 15 og 46, dog ikke i perioder på under 4 uger. Senest otte uger efter fødslen underrettes Tv 2-regionen om tidspunktet for fraværets placering. Vedrørende Protokollat 3 2. afsnit udgår og erstattes af følgende: En arbejdsdag/vagt er for fuldtidsansatte på minimum 7,4 timer, bortset fra møder eller lignende. Kutymer eller aftaler, gældende ved overenskomstindgåelsen 1. marts 2013, om anvendelse af arbejdsdage/vagter kortere end 7,4 timer, kan fortsætte som hidtil. Som nyt 3. afsnit indsættes følgende: Minimumsvagtlængden for en deltidsansat jf. 4, stk. 1 nedskrives forholdsmæssigt dog ikke til under 4 timer. Vedrørende Protokollat 6 Protokollat 6 erstattes for så vidt angår aftaler om praktiktjenste følgende: indgået efter den 1. marts 2018 med PROTOKOLLAT6 Uddannelsesaftalevedrørende journalistpraktikanter 1. Ansættelse Stk. 1. Praktikanterne ansættessom led i deresjournalistuddannelse på DanmarksJournalisthøj-skoleeller journalistlinierne på SyddanskUniversitet og RoskildeUniversitetscenter på redaktio-nerne i en periode på 18 eller 12 måneder.

8 Stk. 2. Der er endvidere enighed om, at denne aftale tillige finder anvendelse for studerende fra DMJX kommunikationsuddannelsen, der indgår aftale om praktikanttjeneste på redaktionerne i det 6. semester 2. Praktikantkontrakt Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt 3. Praktikantforhold Stk. 1. Der skal bestå et rimeligt forhold mellem antallet af praktikanter og de til en redaktion knyt-tede uddannede medarbejdere, hvorved forstås, at der skal være mindst en uddannet medarbej-der pr. journa listpraktika nt. Stk. 2. For fotojournalistpraktikanter gælder, at der skal være mindst en uddannet pressefotograf/fotojournalist pr. fotojournalistpraktikant på hver virksomhed. Stk. 3. For andre praktikanter skal der være mindst en uddannet eller på anden vis kvalificeret med-arbejder inden for pågældende felt pr. praktikant på hver virksomhed. Stk. 4. Praktikanten må under ferie, sygdom, afspadsering, orlov m.m. ikke arbejde uden hjælp og tilsyn fra en uddannet. I akutte tilfælde kan praktikanten dog arbejde alene i højst to dage. 4. Praktikantvejledning og uddannelse af praktikantvejledere Stk. 1. Praktikanten følges af en af praktikstedet udpeget praktikantvejleder, der besidder den nødvendige faglige kompetence. Vejlederen skal gennemføre den af parterne anerkendte uddannelse for praktikvejledere. Dette bør være sket senest et halvt år efter vejlederens tiltræden. Stk. 2. Alternativt til den anerkendte uddannelse kan arbejdspladsen selv tilbyde og gennemføre en uddannelse for praktikvejledere. Denne uddannelse bør have samme indhold og tidsmæssige omfang som den anerkendte uddannelse. (se bilag B) Stk 3. Praktikantvejlederen skal sikres den fornødne tid til at varetage praktikantvejlederarbejdet, herunder drøftelse af uddannelsesmæssige spørgsmål med praktikanten 5. Praktikdage Stk. 1. Praktikanten kan - på arbejdsdage og uden lønafkortning - deltage i møder arrangeret af vedkommendes uddannelsesinstitution i et omfang af en dag pr. halvår regnet i gennemsnit i prak-tikpe-rioden. Stk. 2. Praktikantens dokumenterede udgifter hertil betales af virksomheden efter forudgående aftale med denne. Stk. 3. Eventuelle praktikdage ud over de nævnte kan finde sted uden for arbejdstiden, og der peges i den forbindelse på muligheden for, at virksomheden refunderer rejseudgiften med billigste, offent-lige tra nspo rtfo rm.

9 Note: I den udstrækning praktikanter fra uddannelsen på Roskilde Universitetscenter efter studie-ordningen omfattes af en bestemmelse om op til tre praktikdage pr. semester, søges arbejdstiden tilrettelagt, så deltagelse i praktikdage ud over en dag pr. halvår kan foregå i fritiden. 6. Arbejdsforhold Praktikantens arbejdstid lægges efter samme retningslinjer som for uddannede medarbejdere på den gældende overenskomst. 7. Udstyr Virksomheden er ansvarlig for tilstedeværelsen af det nødvendige udstyr og arbejdsredskaber. 8. Lønforhold Stk. 1. Praktikantens løn udgør pr. 1. marts 2018 kr Pr. 1. marts 2019 kr Pr. 1. marts 2020 følger alle lønforhøjelser uddannelsesaftalen mellem Danske Mediers Arbejdsgi-verforening og Dansk Journalistforbund indgået ved overenskomstfornyeisen Stk.2. Lønnen udbetales månedsvis forud. Stk. 3. Der kan ikke ydes personligt tillæg. 9. Ferie Stk. 1. Idet Ferieloven i øvrigt er gældende, er parterne enige om, at nedenstående Ferielovens 6, 8, 12 og 14, stk. 1 og 3. regler træder i stedet for Stk. 2. Praktikanterne holder i løbet af praktikperioden på i alt 18 måneder ferie med løn i i alt 37,S dage. Det svarer til 2,08 dag pr. beskæftiget måned. Praktikanter med en samlet praktiktid på 12 måneder holder således 25 feriedage i løbet af praktikperioden. Af feriedagene skal mindst 15 dage gives i sammenhæng i en ferieperiode (2. maj til 30. september). De øvrige 22,S dage (henholdsvis 10 dage for praktikanter med 12 måneders samlet praktiktid) kan efter aftale mellem praktikanten og virksomheden gives samlet eller delt i hele uger. Stk. 3. Der ydes ikke feriegodtgørelse ved praktikperiodens udløb. Det i Ferielovens 14, stk. 1, nævnte ferietillæg på 1% af den ferieberettigede løn udbetales samlet ved praktikperiodens udløb. Stk. 4. Praktikanter, der ved praktikperiodens start medbringer bevis for feriepengetilgodehavende fra tidligere ansættelsesforhold til udbetaling i det pågældende ferieår, skal have dette attesteret med henblik på udbetaling. Stk. S. Bestemmelsen i stk. 4 medfører ingen modregning i praktikantens løn under afholdelse af ferie i pra ktikperioden.

10 10 Barsel Stk. 1. Praktikanter har - i de perioder og under de betingelser, der er angivet i overenskomstens protokollat 1 - ret til løn under barselsorlov mv. Lønnen fastsættes i henhold til 8 stk. 1 i nærværende protokollat, respektive overenskomstens 18 stk. 2, dvs. uden tillæg af nogen art. Stk. 2. Praktikanten har ret til at genoptage praktikperioden efter endt orlov. Medmindre andet aftales med praktikanten og dennes studiested, forlænges praktikperioden med det antal uger, som praktikanten har haft orlov, og placeres efter nærmere aftale med ledelsen. 11 Uddannelsesforløb De praktiksteder, der ikke følger anden passende ordning vedrørende planlægning af og opfølgning på uddannelsesforløbet, skal følge nedenstående ordning: Praktikstedet afholder i perioden mellem ansættelsestidspunktet og start på praktikperioden en startsamtale. Praktikstedet udarbejder i samarbejde med praktikanten en personlig udviklingsplan, som løbende revideres i forbindelse med ændringer i arbejds- og redaktionsområde. Hver 6. måned indkaldes praktikanten til en udviklingssamtale (MUS), hvor der gøres status og formuleres udviklingsmål for den kommende periode, ligesom der afholdes en afslutningssamtale. Som "passende ordning" karakteriseres en sådan ordning, der i relation til planlægning af og opfølgning på uddannelsesforløbet kan betragtes som ligeså effektiv, som den ordning, der er beskrevet ovenfor. Hvis eller når Praktikudvalget fremkommer med en egen anbefaling af, hvorledes der i relation til praktikanter skal forholdes for så vidt angår planlægning af og opfølgning på uddannelsesforløbet, følges denne anbefaling, medmindre parterne aftaler andet. 12. Læringsdage og læringsplaner Stk. 1. I denne bestemmelse forstås ved: Læringsplan: Dokument, der beskriver personlige udviklingsmål samt dertil knyttede fokusområder eller en del af praktiktiden. for hele Læringsdage: Dage, der har et uddannelsesformål, hvor praktikanten ikke er underlagt produktionskrav, og som der kan disponeres over i praktikantens læringsplan. Stk. 2. Praktikanttjenesten skal sikre praktikanten en alsidig deltagelse i normale journalistiske arbejdsopgaver på redaktionen. Praktikantens arbejde følges af redaktøren eller kompetente redaktionelle medarbejdere. Stk. 3. Praktikstedet udarbejder en personlig læringsplan, som løbende revideres, f.eks. i forbindelse med ændringer i arbejds- og redaktionsområde. Af læringsplanen kan det fremgå, hvilke fokusområder praktikanten skal have for perioden og hvornår eventuelle læringsdage er placeret i perioden. Det anbefales, at læringsplaner udarbejdes/justeres for tre måneders perioder.

11 Stk. 4. Læringsdage svarer til gennemsnitlig mindst 1 dag pr. måned. Dagene gives som hele dage. Bilag A indeholder eksempler på indhold tillæringsdagene. Stk. 5. Praktikanten modtager løbende systematisk feedback på sit arbejde. Den gives af enten vejlederen, kvalificeret kollega eller nærmeste leder. på praktikantens foranledning kan praktikanten minimum en gang pr. måned få en individuel feedbacksamtale. 13. Flytning Stk. 1. Efter forudgående aftale betaler virksomheden flytning af telefon samt mindst 50 % af prak-tikantens dokumenterede udgifter til flytning mellem uddannelsesinstitutionen og praktikstedet. Stk. 2. Praktikantens dokumenterede udgifter til beordret flytning mellem forskellige uddannelses-steder inden for virksomhedens område betales af virksomheden efter forudgående aftale med denne 14. Arbejdskonflikter Praktikanter kan ikke deltage i eventuelle arbejdskonflikter. 15. Klager Uoverensstemmelse kan forelægges vedkommende Faglige Fællesudvalg. 16. Varighed Dette protokollat træder i kraft den 1. marts 2018 og gælder til og med 28. februar Regler for opsigelse af nærværende protokollat følger i øvrigt overenskomstens 23. Bilag A til protokollat 6: Eksempler og forslag til indhold af læringsdage - ikke udtømmende liste: Studieture Læse op på teori, f.eks. interviewteknik Reflektere over hvordan en given opgave er blevet løst og drøfte refleksionen med redaktør Deltage i byråds- regions- eller Folketingsmøder, følge en dag i dommervagten og lignende offentlige og relevante møder/processer til forståelse/baggrund Praktikdage jf. overenskomstens bestemmelser herom tæller som læringstid Systematisk feedback jf. stk. 5 Deltage i konferencer og al anden form for kursusvirksomhed, såvel intern som ekstern samt al anden form for praktisk eller teoretisk kursusdeltagelse Praktikantdage arrangeret af praktikstedet eller flere praktiksteder i fællesskab

12 Arbejdsrapport Virksomhedsbesøg Introdage Følvagter Efterkritik Og lignende hvor der ikke er knyttet et produktionskrav til praktikantens deltagelse Bilag B til protokollat 6 om praktikantvejlederuddannelsen: Den af parterne anerkendte og i 2016 af DJog Danske Medier i fællesskab udbudte praktikantvejlederuddannelse indeholder ved denne aftales indgåelse to adskilte kursusdage - hvor deltagerne får opgaver, som skal afprøves/løses i den mellemliggende periode. Underviserne har dokumenteret erfaring med undervisning i det emne, de underviser i. Kurset er tilrettelagt som en vekselvirkning mellem oplæg, erfaringsudveksling og øvelser. Kurset introducerer en skabelon til en individuellæringsplan, der som udgangspunkt skal udarbejdes/revideres i samarbejde mellem praktikanten og praktikantvejleder eller nærmeste kollega fire gange om året. I arbejdet med skabelonen kan indgå individuelle faglige mål, planlægning af læringsdage og fokus på udviklingsmål eksempelvis interviewteknik, storytelling, vinkling. Derudover er der to moduler på uddannelsen: Modul l: Feedback, hvor deltagerne bliver trænet svære samtale). i at give feedback på et produkt og personlig feedback (den Modul 2: Deltagerne bliver introduceret for facetter af coaching lige fra konkrete spørgeteknikker til psykologien og virkemidlerne i effektiv kommunikation. Ved endt uddannelse får deltagerne et diplom, hvor undervisernes navne og kursets emner er listet op som giver praktikantvejlederen mulighed for at bruge uddannelsen på en eventuelt ny arbejdsplads. Hensigtserklæring i forbindelse praktikantaftale Parterne er enige om, at det er stærkt ønskeligt at genindføre 18 måneders praktikforløb på DMJX. Parterne er desuden enige om, at TY2 Danmark og TY2 Regionerne fra det tidspunkt hvor DMJX's nuværende forsøgsordning med 12 mdrs. praktikforløb enten overgår til at være permanent eller der sker genindførsel af 18 måneders praktikforløb. kun vil udbyde praktikperioder svarende til bekendtgørelserne på de enkelte uddannelsesinstitutioner - DMJX, SDU samt RUC. Fra dette tidspunkt erstattes den nuværende 1, stk. 1 i

13 overenskomstens (enslydende for TV2 Danmark og TV2 Regionerne) protokollat om praktikanter af følgende ordlyd: Stk. 1. Praktikanterne ansættes som led i deres journalistuddannelse på Danmarks Journalisthøjskole eller journalistiinjerne på Syddansk Universitet og Roskilde Universitet på redaktionerne i en periode svarende til bekendtgørelsen for den enkelte uddannelsesinstitution til enhver tid fastsatte regler. I tilfælde af at DMJX genindfører 18 måneders praktik har Dansk Journalistforbund tilkendegivet at forbundet på anmodning vil dispensere fra kravet om at følge studiebekendtgørelsen i overgangsperioden. TY2 Danmark og TY2 Regionerne tilkendegiver, at der ikke vil ske forlængelser ud over de 12 måneders praktik i den periode, hvor DMJX har iværksat forsøgsperiede med 12 måneders praktik. For praktikanter, der har indgået aftale om praktiktjeneste før den 1. marts 2018 gælder den hidtilgældende protokollat 6, idet lønnen reguleres til pr. 1. marts 2018 og til kr pr. 1. marts 2019 Tirsdag, den 24. april 2 8 Betina Bendix Christian Delpher For Foreningen af TY2-Regioner For Dansk Journalistforbund

2. Praktikantkontrakt Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt.

2. Praktikantkontrakt Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt. Marts 18 Bilag 6: TV2 Danmark A/S - Nyt protokollat 5 PROTOKOLLAT 5 Journalistpraktikanter (Nærværende protokollat gælder for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste efter 1. marts 2018. For praktikanter,

Læs mere

2. Praktikantkontrakt Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt.

2. Praktikantkontrakt Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt. Marts 18 Bilag 5: Foreningen af TV2 Regioner - Nyt protokollat 6 PROTOKOLLAT 6 praktikantaftale vedrørende journalistpraktikanter (Nærværende protokollat gælder for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste

Læs mere

PROTOKOLLAT 6: praktikantaftale vedrørende journalistpraktikanter

PROTOKOLLAT 6: praktikantaftale vedrørende journalistpraktikanter Bilag 5: Foreningen af TV2 Regioner - Nyt protokollat 6 PROTOKOLLAT 6: praktikantaftale vedrørende journalistpraktikanter (Nærværende protokollat gælder for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste

Læs mere

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt.

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt. Bilag 6: TV2 Danmark A/S - Nyt protokollat 5 PROTOKOLLAT 5 Journalistpraktikanter (Nærværende protokollat gælder for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste efter 1. marts 2018. For praktikanter,

Læs mere

Praktikantaftale (ny ordning)

Praktikantaftale (ny ordning) Praktikantaftale (ny ordning) Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende aftale om løn- og arbejdsvilkår for journalistpraktikanter for de i 1

Læs mere

Stk. 2. Praktikperioden kan eventuelt deles mellem 2 virksomheder.

Stk. 2. Praktikperioden kan eventuelt deles mellem 2 virksomheder. Marts 18 Bilag 2: DMA Praktikantaftale for praktikanter på ny ordning Praktikantaftale Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende aftale om løn-

Læs mere

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt (se omstående).

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt (se omstående). Bilag 2: DMA Praktikantaftale for praktikanter på ny ordning Praktikantaftale Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende aftale om løn- og arbejdsvilkår

Læs mere

Aftalen omfatter praktikanter, der efter bestået første del på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole beskæftiges i DR som praktikanter.

Aftalen omfatter praktikanter, der efter bestået første del på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole beskæftiges i DR som praktikanter. Marts 18 Bilag 4: DR-overenskomst for praktikanter på ny ordning 2018 OVERENSKOMST mellem DR og DANSK JOURNALISTFORBUND Om Løn- og arbejdsvilkår for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste pr.

Læs mere

Bilag 4: DR-overenskomst for praktikanter på ny ordning

Bilag 4: DR-overenskomst for praktikanter på ny ordning Bilag 4: DR-overenskomst for praktikanter på ny ordning 2018 OVERENSKOMST mellem DR og DANSK JOURNALISTFORBUND om Løn- og arbejdsvilkår for praktikanter, der påbegynder praktikanttjeneste pr. 1. marts

Læs mere

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt (se omstående).

Før praktiktidens start oprettes mellem praktikstedet og praktikanten en kontrakt (se omstående). Bilag 1: DMA Praktikantaftale for praktikanter på gl. ordning Praktikantaftale Mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende aftale om løn- og arbejdsvilkår

Læs mere

Mellem. Dansk Journalistforbund, Danske Mediers Arbejdsgiverforening, Foreningen af TV2 Regioner, TV2 Danmark A/S.

Mellem. Dansk Journalistforbund, Danske Mediers Arbejdsgiverforening, Foreningen af TV2 Regioner, TV2 Danmark A/S. Forside til praktikantaftaler Mellem Dansk Journalistforbund, Danske Mediers Arbejdsgiverforening, Foreningen af TV2 Regioner, TV2 Danmark A/S og Danmarks Radio har der været forhandlinger om parternes

Læs mere

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato

Ansættelseskontrakt. mellem. 1. Tiltrædelsesdato Ansættelseskontrakt mellem Adresse: Telefon/E-mail: CVR-nummer: (herefter kaldet virksomheden) og Adresse: CPR-nummer: (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende ansættelsesaftale: 1. Tiltrædelsesdato

Læs mere

Overenskomst mellem FAF og ASAV om elever på film- og TV-produktionsuddannelsen

Overenskomst mellem FAF og ASAV om elever på film- og TV-produktionsuddannelsen Overenskomst mellem FAF og ASAV om elever på film- og TV-produktionsuddannelsen Præambel Parterne er forpligtet til at fremme de bedst mulige uddannelsesvilkår for eleverne, således at praktikperioderne

Læs mere

Overenskomst Muskelsvindfonden

Overenskomst Muskelsvindfonden Overenskomst Muskelsvindfonden Mellem Muskelsvindfonden og Dansk Journalistforbund (DJ) er indgået følgende overenskomst vedrørende løn- og arbejdsforhold for de ved Muskelsvindfonden fastansatte journalistiske

Læs mere

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017

D.O. II \ KORT UDDRAG AF. L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/ til 1/3-2017 KORT UDDRAG AF L A N D S O V E R E N S K O M S T for butikker 1/3-2014 til 1/3-2017 mellem DANSK ERHVERV ARBEJDSGIVER og HK HANDEL BEMÆRK! Er kun gældende, hvis butikken har overenskomst med HK, eller

Læs mere

Overenskomstfornyelse 2012 Den Grafiske Overenskomst HK/Privat

Overenskomstfornyelse 2012 Den Grafiske Overenskomst HK/Privat Orientering nr. 12/2012 Løn og arbejdsforhold 17. april 2012 Overenskomstfornyelse 2012 Den Grafiske Overenskomst HK/Privat Gennemgang af de vigtigste ændringer i Den Grafiske Overenskomst med HK/Privat

Læs mere

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave

Hotel, restaurant. og turistområdet. overenskomst mellem Horesta og HK/Privat. Mini-udgave Hotel, restaurant og turistområdet overenskomst mellem Horesta og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene. Dansk Landbrug

Ansættelseskontrakt. for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene. Dansk Landbrug Ansættelseskontrakt for medarbejdere ansat med kost og logi eller kost alene Dansk Landbrug 1 Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug ved ansættelse af medarbejdere ansat med kost og logi eller kost

Læs mere

Jyllands-Posten Udleveret til DJ d. 3. marts 2017 kl.

Jyllands-Posten Udleveret til DJ d. 3. marts 2017 kl. Jyllands-Posten Parterne er enige om nedenstående ændringer i overenskomsten, der sendes til en vejledende urafstemning blandt de berørte DJ-medlemmer, inden den kan indgå i den samlede afstemning om overenskomsterne

Læs mere

LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR VETERINÆRSYGEPLEJEELEVER

LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR VETERINÆRSYGEPLEJEELEVER Den Danske Dyrlægeforening Veterinærsygeplejerskernes Fagforening LØN- OG ARBEJDSFORHOLD FOR VETERINÆRSYGEPLEJEELEVER A. Område De anførte bestemmelser gælder for elever, der begynder erhvervsuddannelse

Læs mere

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat

landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat landsoverenskomsten for kontor og lager mellem DI overenskomst II og HK/Privat Mini-udgave Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye og gamle medlemmer

Læs mere

Betaling Betalingssatserne for holddrift og forlægning reguleres på følgende måde:

Betaling Betalingssatserne for holddrift og forlægning reguleres på følgende måde: Orientering nr. 14/2017 Løn og arbejdsforhold 26. april 2017 Overenskomstfornyelsen 2017 Overenskomst med Dansk Metalarbejderforbund/Dansk El-Forbund Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i

Læs mere

Overenskomst. mellem. Mediehuset Ingeniøren A/S. Mediehuset Ingeniørens Redaktionelle Medarbejderforening som gruppe under Dansk Journalistforbund

Overenskomst. mellem. Mediehuset Ingeniøren A/S. Mediehuset Ingeniørens Redaktionelle Medarbejderforening som gruppe under Dansk Journalistforbund Overenskomst mellem Mediehuset Ingeniøren A/S og Mediehuset Ingeniørens Redaktionelle Medarbejderforening som gruppe under Dansk Journalistforbund 1. juli 2018 30. juni 2020 Overenskomst mellem Mediehuset

Læs mere

AFTALE OM UDSTATIONERING

AFTALE OM UDSTATIONERING Standardkontrakt for udstationering Mellem undertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende: AFTALE OM

Læs mere

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder:

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: KONTRAKT Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Ansætter hermed: som medarbejder Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: Ansættelsesforholdet indgås på følgende vilkår (alle paragraffer skal

Læs mere

Overenskomst 2005-2008

Overenskomst 2005-2008 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Dansk Sygeplejeråd 2005-2008 1. Ansættelse Nærværende overenskomst omfatter journalistiske medarbejdere, der ansættes i Dansk Sygeplejeråd (DSR) til udførelse

Læs mere

Ansættelseskontrakt. for deltidsansatte i landbruget. Dansk Landbrug

Ansættelseskontrakt. for deltidsansatte i landbruget. Dansk Landbrug Ansættelseskontrakt for deltidsansatte i landbruget Dansk Landbrug Nærværende kontrakt er udarbejdet til brug ved ansættelse af medarbejdere i landbruget, der ikke er ansat på fuld tid, eller ansatte der

Læs mere

Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F

Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F Orientering nr. 13/2017 Løn og arbejdsforhold 26. april 2017 Overenskomstfornyelsen 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen 3F Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i overenskomsten kan nu iværksættes.

Læs mere

Protokollat. Arbejdstid

Protokollat. Arbejdstid 3 Arbejdstid Parterne er enige om følgende formulering af 3 stk. 3. Der kan lokalt aftales flextidsordninger. Overenskomstens bestemmelser om planlægning af arbejdstiden kan ved enighed lokalt fraviges.

Læs mere

BASISKONTRAKT PROVISION

BASISKONTRAKT PROVISION Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

Overenskomst. mellem. Kost & Ernæringsforbundet. Askov Højskole

Overenskomst. mellem. Kost & Ernæringsforbundet. Askov Højskole kost ernæringsforbundet Overenskomst mellem Kost & Ernæringsforbundet og Askov Højskole 2016 Indholdsfortegnelse Ind hold i Overenskomstens område 3 2 Løn 3 3 Pension 3 4 Arbejdsbeklædning 3 5 Arbejdstid

Læs mere

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal

Dig som medarbejder. Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Dig som medarbejder Uddrag fra ATPs Medarbejderportal Feriefridage Fastansatte medarbejdere (inkl. elever) har hvert kalenderår ret til 5 feriefridage. Disse dage placeres under hensyntagen til arbejdets

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt Mellem Virksomhedens navn Adresse Postnummer og by CVR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet virksomheden) og Navn Adresse Postnummer og by CPR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet medarbejderen) indgås

Læs mere

(indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden)

(indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (indsæt cvr-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer) (herefter

Læs mere

Aftale om løn- og ansættelsesforhold for Jordbrugsakademikere og husholdningskonsulenter

Aftale om løn- og ansættelsesforhold for Jordbrugsakademikere og husholdningskonsulenter Aftale om løn- og ansættelsesforhold for Jordbrugsakademikere og husholdningskonsulenter 1. Parter Aftalen er indgået mellem Jordbrugsakademikerne og DLBR og er gældende for de landøkonomiske foreninger

Læs mere

BASISKONTRAKT FAST LØN

BASISKONTRAKT FAST LØN Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

OK-20l7 Budoverenskomst mellem DMA-3F

OK-20l7 Budoverenskomst mellem DMA-3F OK-20l7 Ved afsluttende forhandlinger, i forligsinstitutionens regi, har nedenstående parter opnået enighed om de vedhæftede ændringer til den gældende budoverenskomst mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

ENERGINE I( Lokalaftale for Akademikere hos Energinet.dk. o Basisløn er løn uden pension, tillæg og bonus. Bruttoløn er basisløn og pension.

ENERGINE I( Lokalaftale for Akademikere hos Energinet.dk. o Basisløn er løn uden pension, tillæg og bonus. Bruttoløn er basisløn og pension. ENERGINE I( Lokalaftale for Akademikere hos Energinet.dk 1. 1.1 område Denne lokalaftale gælder for de hos Energinet.dk ansatte medarbejdere med en akademisk uddannelse, som er eller kunne være blevet

Læs mere

Overenskomst. Mellem TV 2 DANMARK A/S HK STAT

Overenskomst. Mellem TV 2 DANMARK A/S HK STAT Overenskomst Mellem TV 2 DANMARK A/S og HK STAT 2015 2018 Indholdsfortegnelse 1 Ansættelse... 3 2 Lønforhold... 4 3 Projektløn... 5 4 Arbejdstid... 6 5 Pension... 7 6 Ferie og orlov... 8 7 Barsel og adoption...

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem. Dansk Metal

OVERENSKOMST. mellem. Dansk Metal 2017 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV- og radioudsendelser m.v. 0 2017 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Mediehus Århus for 2010 2012

Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Mediehus Århus for 2010 2012 Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Mediehus Århus for 2010 2012 1. Overenskomstens dækningsområde Stk. 1. Overenskomsten finder anvendelse på fastansatte medarbejdere ved Mediehus Århus, der

Læs mere

FAQ vedrørende nye arbejdstidsregler på skoleområdet

FAQ vedrørende nye arbejdstidsregler på skoleområdet FAQ vedrørende nye arbejdstidsregler på skoleområdet Personaleafdelingen har i december 2013 til februar 2014 holdt oplæg på kommunens skoler vedrørende de nye arbejdstidsregler for lærere, som træder

Læs mere

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg

Overenskomst. for. anlægsledere. ved. Københavns Idrætsanlæg Overenskomst for anlægsledere ved Københavns Idrætsanlæg 2003-2005 1 Indholdsfortegnelse 1. OVERENSKOMSTENS OMRÅDE... 3 2. ANSÆTTELSESBREV... 3 3. ARBEJDSTID...3 4. LØN.... 3 5. UDGÅET... 4 6. TELEFONGODTGØRELSE...

Læs mere

Nedenfor på næste side gengives aktuelt gældende lokalaftale i TDC, samt kopier af tidligere versioner af lokalaftalen.

Nedenfor på næste side gengives aktuelt gældende lokalaftale i TDC, samt kopier af tidligere versioner af lokalaftalen. Lokalaftale nr. 4.F.1. om vilkår for ansættelse på timeløn i TDC butik Nedenfor på næste side gengives aktuelt gældende lokalaftale i TDC, samt kopier af tidligere versioner af lokalaftalen. Mht. aktuelt

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT

(herefter kaldet virksomheden) (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer) (herefter kaldet medarbejderen) ANSÆTTELSESKONTRAKT Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked.

Butiksoverenskomsten vil indgå som en del af det mæglingsforslag, som forligsmanden forventes at fremsætte på det private arbejdsmarked. Orientering Landsoverenskomsten for butik Indgåelse af aftale på butiksområdet Den 28. februar 2010 blev der mellem Dansk Erhverv Arbejdsgiver og HK Handel indgået aftale om fornyelse af butiksoverenskomsten

Læs mere

Alle tillæg ydes som bruttobeløb inkl. pension. Den ansatte vælger, hvor meget af tillægget der skal indbetales til pensionsordning.

Alle tillæg ydes som bruttobeløb inkl. pension. Den ansatte vælger, hvor meget af tillægget der skal indbetales til pensionsordning. Aftale om løn- og ansættelsesforhold for Jordbrugsakademikere 1. Parter Aftalen er indgået mellem Jordbrugsakademikerne og DLBR og er gældende for de rådgivningsvirksomheder, der tiltræder aftalen. 2.

Læs mere

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL

> OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL > OVERENSKOMST PR. 1. APRIL 2018 OVERENSKOMST STUDERENDE I KL Mellem KL og DJØF pr. 1. april 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde... 3 2. Arbejdstid... 4 3. Løn... 4 4. Grundløn...

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal September 2012 2012 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV- og radioudsendelser m.v. Indholdsfortegnelse: 1. Overenskomstens anvendelse... 3 2. Ansættelse...

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde

Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomst mellem Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds og FOA Fag og Arbejde Overenskomsten er gælden for de i Dansk Sygeplejeråd, Frederiksborg Amtskreds beskæftigede hus- og køkkenhjælpere,

Læs mere

Medarbejdere, der er på barselsorlov, optjener anciennitet, mens de er på barsel. Det betyder, at de har tilsvarende krav på feriefridage.

Medarbejdere, der er på barselsorlov, optjener anciennitet, mens de er på barsel. Det betyder, at de har tilsvarende krav på feriefridage. Feriefridage 1. Feriefridage i overenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F. I Hotel- og Restaurantoverenskomsterne er feriefridage reguleret i 5, stk. 12. I Konceptoverenskomsten er feriefridage reguleret

Læs mere

Overenskomst. for studerende. ansat i KL. Pr. 1. april 2008

Overenskomst. for studerende. ansat i KL. Pr. 1. april 2008 Indholdsfortegnelse Overenskomst for studerende ansat i KL Pr. 1. april 2008-1 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde... 3 2. Arbejdstid... 4 3. Løn... 4 4. Grundløn... 4 5. Lønudbetaling...

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT - TIDSBEGRÆNSET ANSÆTTELSE

ANSÆTTELSESKONTRAKT - TIDSBEGRÆNSET ANSÆTTELSE Mellem undertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by & postnummer (indsæt CVR-nummer) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (indsæt navn) (indsæt adresse) (indsæt by og postnummer)

Læs mere

Ansættelseskontrakt. Funktionærer. Side 1 DKF

Ansættelseskontrakt. Funktionærer. Side 1 DKF Ansættelseskontrakt Funktionærer Side 1 Ansættelsesbevis for funktionærer Det bekræftes hermed, at Navn CPR-nr. Adresse Postnr Tlf. nr. By E-mail Er ansat som Stilling Med reference til Med følgende jobbeskrivelse:

Læs mere

Overenskomst. Studerende ansat i KL

Overenskomst. Studerende ansat i KL Overenskomst Studerende ansat i KL Mellem KL og DJØF pr. 1. april 2013 Indholdsfortegnelse Overenskomst for studerende ansat i KL Pr. 1. april 2013-1 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde...

Læs mere

Information om overenskomsten

Information om overenskomsten F a g l i g t F æ l l e s F o r b u n d I N D U S T R I G R U P P E N S K R Æ D D E R N E Information om overenskomsten www.3f.dk OK-forhandlingerne for skrædderne Som du sikkert har læst eller hørt i

Læs mere

Overenskomstfornyelse 2017 Budoverenskomst for hovedstadsområdet 3F København

Overenskomstfornyelse 2017 Budoverenskomst for hovedstadsområdet 3F København Orientering nr. 8/2017 Løn- og arbejdsforhold 20. april 2017 Overenskomstfornyelse 2017 Budoverenskomst for hovedstadsområdet 3F København Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i overenskomsten

Læs mere

Tid: Den 4. maj 2018, kl

Tid: Den 4. maj 2018, kl KL SL Tid: Den 4. maj 2018, kl. 01.45 Sted: Emne: KL Forlig om fornyelse af aftaler og overenskomster med tilhørende protokollater for socialpædagoger og pædagogisk personale ved døgninstitutioner inden

Læs mere

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr.

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. Ansættelseskontrakt 1 Parterne Imellem arbejdsgiver Navn Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: og medarbejder Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. er indgået følgende ansættelseskontrakt med

Læs mere

LOKALAFTALE. mellem EWII AKADEMIKER- ORGANISATIONERNE

LOKALAFTALE. mellem EWII AKADEMIKER- ORGANISATIONERNE LOKALAFTALE mellem EWII og AKADEMIKER- ORGANISATIONERNE Indhold 1 Gyldighedsområde... 3 2 Løn... 4 3 Pension... 5 4 Arbejdstid... 6 5 Ferie og frihed... 7 6 Barsel... 8 7 Børns sygdom og hospitalsindlæggelse...

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Slagtere og slagteriarbejdere ansat ved erhvervsskoler

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om organisationsaftale for. Slagtere og slagteriarbejdere ansat ved erhvervsskoler FINANSMINISTERIET Cirkulære om organisationsaftale for Slagtere og slagteriarbejdere ansat ved erhvervsskoler 1998 INDHOLD Side CIRKULÆRE Generelle bemærkninger... 1 Bemærkninger til de enkelte bestemmelser...

Læs mere

Overenskomstforhandlingerne 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og 3F's Transportgruppe

Overenskomstforhandlingerne 2017 Fællesoverenskomsten for provinsen mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og 3F's Transportgruppe Fællesoverenskomsten for provinsen mellem Danske Mediers Arbejdsgiverforening og 3F's Transportgruppe Nedennævnte parter har indgået aftale om fornyelse af Fællesoverenskomst for provinsen for en 3- årig

Læs mere

Forhandlingsprotokollat

Forhandlingsprotokollat MA- handlingsprotokollat Nedennævnte parter har i forligsinstitutionens regi indgået aftale fornyelse af overenskst mellem DI Overenskst-II/Mejeribrugets Arbejdsgiverforening v/di og 3F, Serviceforbundet/Danske

Læs mere

3. PENSION Pensionsbidrag forhøjes pr. 1. april 2019 med 0,42 % fra 18,98 % til 19,40 %.

3. PENSION Pensionsbidrag forhøjes pr. 1. april 2019 med 0,42 % fra 18,98 % til 19,40 %. KL Dansk Journalistforbund SAG-2017-04738 Tid: Den 3. maj 2018, kl. 13:30 Sted: I

Læs mere

Medarbejdere, der er på barselsorlov, optjener anciennitet, mens de er på barsel. Det betyder, at de har tilsvarende krav på feriefridage.

Medarbejdere, der er på barselsorlov, optjener anciennitet, mens de er på barsel. Det betyder, at de har tilsvarende krav på feriefridage. Feriefridage 1. Feriefridage i overenskomsten mellem HORESTA Arbejdsgiver og 3F. I Hotel- og Restaurantoverenskomsterne er feriefridage reguleret i 5, stk. 12. I Konceptoverenskomsten er feriefridage reguleret

Læs mere

Vedr.: Forligsmandens mæglingsforslag af 30. marts 1993.

Vedr.: Forligsmandens mæglingsforslag af 30. marts 1993. 1. april 1993 Cirkulære nr. 623. eb/ai Vedr.: Forligsmandens mæglingsforslag af 30. marts 1993../. Hermed fremsendes det af forligsmanden den 30. marts 1993 fremsatte mæglingsforslag vedrørende overenskomsterne

Læs mere

Overenskomst mellem Corell Coaching og Dansk Socialrådgiverforening om løn og ansættelsesvilkår for socialrådgivervikarer

Overenskomst mellem Corell Coaching og Dansk Socialrådgiverforening om løn og ansættelsesvilkår for socialrådgivervikarer Overenskomst mellem Corell Coaching og Dansk Socialrådgiverforening om løn og ansættelsesvilkår for socialrådgivervikarer 1 Overenskomstens område Stk. 1 Denne overenskomst omfatter uddannede socialrådgivere

Læs mere

Arbejdstidsaftale kort fortalt

Arbejdstidsaftale kort fortalt Arbejdstidsaftale kort fortalt Kommenteret udgave af arbejdstidsaftalen med tilhørende eksempler og lønarter. 4 Normperiode og søgnehelligdage Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er 37 timer pr. uge

Læs mere

Nyansat - og hvad så? september 2014

Nyansat - og hvad så? september 2014 Nyansat - og hvad så? september 2014 Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere,

Læs mere

JOURNALISTOVERENSKOMSTGÆLDENDEFOR OVERENSKOMST. mellem. Dansk Journalistforbund. Fødevareforbundet. Side 1 af7

JOURNALISTOVERENSKOMSTGÆLDENDEFOR OVERENSKOMST. mellem. Dansk Journalistforbund. Fødevareforbundet. Side 1 af7 JOURNALISTOVERENSKOMSTGÆLDENDEFOR2017-2019 OVERENSKOMST mellem Dansk Journalistforbund Og Fødevareforbundet NNF Gældende for perioden 1. oktober 2017-30. september 2019 Side 1 af7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1:

Læs mere

Forlig Overenskomsten med 3F blev den 11. marts 2017 fornyet ved et forlig mellem parterne.

Forlig Overenskomsten med 3F blev den 11. marts 2017 fornyet ved et forlig mellem parterne. Orientering nr. 7/2017 Løn og arbejdsforhold 20. april 2017 Overenskomstfornyelse 2017 Budoverenskomst for provinsen Mæglingsforslaget er nu vedtaget, og ændringerne i overenskomsten kan nu iværksættes.

Læs mere

Protokollat ved overenskomstfornyelsen år 2018

Protokollat ved overenskomstfornyelsen år 2018 Protokollat ved overenskomstfornyelsen år 2018 Mellem Dagbladet Information og Informations Redaktionelle Medarbejderforening som gruppe under Dansk Journalistforbund er aftalt følgende i forbindelse med

Læs mere

VEJLEDNING OM OMSORGSDAGE

VEJLEDNING OM OMSORGSDAGE VEJLEDNING OM OMSORGSDAGE INDHOLD HVEM ER OMFATTET AF BESTEMMELSERNE... 3 A. Generelt... 3 B. Hvilke medarbejdere har ret til omsorgsdage... 3 ERHVERVELSE AF RET TIL OMSORGSDAGE... 4 A. Medarbejdere, der

Læs mere

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema.

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. Ergoterapeutforeningen Arbejdstid kommuner Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. For ansatte med

Læs mere

Overenskomst. for studerende. ansat i KL. Pr. 1. april 2008

Overenskomst. for studerende. ansat i KL. Pr. 1. april 2008 Indholdsfortegnelse Overenskomst for studerende ansat i KL Pr. 1. april 2008-1 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde...3 2. Arbejdstid...4 3. Løn...4 4. Grundløn...4 5. Lønudbetaling...4

Læs mere

Overenskomst mellem. Dansk Journalistforbund og

Overenskomst mellem. Dansk Journalistforbund og Overenskomst mellem Dansk Journalistforbund og Bladfabrikken ApS (TÆT PÅ) 01.10.2017 30.09.2019 1 Dækningsområde 1. Mellem Bladfabrikken ApS og Dansk Journalistforbund er aftalt følgende overenskomst for

Læs mere

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer.

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer. VEJLEDNING OM FERIE OG ANDRE FRIDAGE Her på siden kan du finde vejledninger til ferie og andre fridage gældende for Dansk Flygtningehjælp. Vejledningen er ikke udtømmende. Yderligere information kan du

Læs mere

Folkeskolen, ny 14 og 15 i Arbejdstid. Lærernes Centralorganisation, 14. marts 2013

Folkeskolen, ny 14 og 15 i Arbejdstid. Lærernes Centralorganisation, 14. marts 2013 Folkeskolen, ny 14 og 15 i 50.01 Under hensyntagen til arbejdstilrettelæggelsen i skolevæsenet kan kommunalbestyrelsen fastsætte arbejdstiden for lærere i folkeskolen i overensstemmelse med nedenstående

Læs mere

industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat

industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat Mini-udgave industriens funktionær overenskomst mellem Dansk Industri og CO-industri herunder HK/Privat Overenskomsten gælder fra 1. marts 2012 til 28. februar 2014 Kære medlem! For at hjælpe både nye

Læs mere

PLUSTID - En ny mulighed. Oktober 2008

PLUSTID - En ny mulighed. Oktober 2008 PLUSTID - En ny mulighed Oktober 2008 PLUSTID - En ny mulighed Udgivet oktober 2008 Udgivet af Personalestyrelsen Publikationen er kun udgivet elektronisk. Henvendelse om publikationen kan i øvrigt ske

Læs mere

CIRKULÆRE: 005 Overførsel af ferie

CIRKULÆRE: 005 Overførsel af ferie Cirkulære: Cirkulære nr. 005 Udgivet første gang 04-02-2003 Kontrolleret 01-08-2014 Kontrolleres senest 01-08-2015 Evt. bilag el. henvisninger: Bilag A og B Indsættes: I Servicemappen under pkt. 8.2 Indhold

Læs mere

Budoverenskomst For flyvere - afløsere

Budoverenskomst For flyvere - afløsere Budoverenskomst For flyvere - afløsere Mellem Vognmand A-One multiservice Aps. Langehusvej 14. 1.tv. 2700 Brønshøj. Cvr-nr.: Og 3F Nordsjælland Syd Gydevang 12 3450 Allerød. 1. Overenskomstens område.

Læs mere

Overenskomst. mellem. Mediehuset Ingeniøren A/S. Mediehuset Ingeniørens Redaktionelle Medarbejderforening som gruppe under Dansk Journalistforbund

Overenskomst. mellem. Mediehuset Ingeniøren A/S. Mediehuset Ingeniørens Redaktionelle Medarbejderforening som gruppe under Dansk Journalistforbund Overenskomst mellem Mediehuset Ingeniøren A/S og Mediehuset Ingeniørens Redaktionelle Medarbejderforening som gruppe under Dansk Journalistforbund 1. juli 2016 30. juni 2018 Overenskomst mellem Mediehuset

Læs mere

Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen

Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftale for undervisningsassistenter ved fodterapeutuddannelsen Organisationsaftalen er indgået mellem Undervisningsministeriet, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, og FOA Fag og Arbejde.

Læs mere

Praktikant - hva så?

Praktikant - hva så? Praktikant - hva så? Indhold Sådan til tillidsrepræsentanten...1 Sådan til praktikanten med tillidsrepræsentant..2 Sådan til praktikanten uden tillidsrepræsentant.3 Sådan er reglerne...5 Uddannelsesaftale

Læs mere

OVERENSKOMST. Dansk Journalistforbund. Dansk Handelsblad

OVERENSKOMST. Dansk Journalistforbund. Dansk Handelsblad OVERENSKOMST mellem Dansk Journalistforbund og Dansk Handelsblad 2014 2017 - side 1 - Mellem Dansk Handelsblad og Dansk Journalistforbund er indgået følgende overenskomst vedrørende de ansatte journalisters

Læs mere

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling

NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling NALUNAARUTIT - Grønlandsk Lovsamling Serie C-II Afsnit F. OVERENSKOMST mellem Naalakkersuisut og Dansk Journalistforbund/Tusagassiunermi Sulisut Peqatigiiffiat for FTP-elever. Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Cirkulære om organisationsaftale for slagtere og slagteriarbejdere ved erhvervsskoler

Cirkulære om organisationsaftale for slagtere og slagteriarbejdere ved erhvervsskoler CIR1H nr 9159 af 26/03/2009 Udskriftsdato: 19. juli 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Institutionsstyrelsen, sagsnr. 086.631.031 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver OM DIN overenskomst Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg? sosu-elever Kære Elev Tillykke med din

Læs mere

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så?

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? Indhold Månedslønnet ansættelse...2 Løn...2 Pension...2 Ansættelsesbrev...3 Arbejdstid...3 Ferie...3 Sygdom...4 Ansat på nedsat tid...4 Timelønnet ansættelse...4 Løn...4

Læs mere

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden)

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT 1. Parterne Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede [medarbejderens navn], boende [medarbejderens

Læs mere

Ferieloven. Afholdelse af ferie Alle medarbejdere har som nævnt ret til at holde 5 ugers ferie pr. ferieår fra den 1. maj til den 30. april.

Ferieloven. Afholdelse af ferie Alle medarbejdere har som nævnt ret til at holde 5 ugers ferie pr. ferieår fra den 1. maj til den 30. april. Ferieloven Alle medarbejdere har ret til 5 ugers ferie pr. ferieår. Et ferieår løber fra den 1. maj til den 30. april året efter. Medarbejderen har dog ikke nødvendigvis ret til betalt ferie. Det skal

Læs mere

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport?

Om din overenskomst. Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? ELEV Om din overenskomst Social- og sundhedshjælperelev Social- og sundhedsassistentelev Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Kan jeg få tilskud til transport? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg?

Læs mere

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse.

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse. Ansættelseskontrakt for privatansatte - med bemærkninger 1. Mellem undertegnede Virksomhedens navn og adresse: Medarbejderens navn og adresse: indgås ansættelseskontrakt på følgende vilkår: 2. Arbejdsstedets

Læs mere

Ansættelseskontrakt. Ikke-funktionærer. Side 1 KE

Ansættelseskontrakt. Ikke-funktionærer. Side 1 KE Ansættelseskontrakt Ikke-funktionærer Side 1 Ansættelsesbevis for ikke-funktionærer Det bekræftes hermed, at Navn CPR-nr. Adresse Postnr Tlf. nr. By E-mail Er ansat som Stilling Med reference til Med følgende

Læs mere

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013:

Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: Uddrag af resultatet af forhandlingerne mellem Finansministeren og AC 2013: 16. Arbejdstid Lønnen efter denne overenskomst forudsætter fuldtidsbeskæftigelse svarende til gennemsnitlig 37 timer ugentlig.

Læs mere

RET TIL PÅ EN UGE? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

RET TIL PÅ EN UGE? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV MÅ JEG ARBEJDE HVER WEEKEND? KAN JEG FÅ TILSKUD TIL TRANSPORT? HVOR MANGE FRIDAGE HAR JEG RET TIL PÅ EN UGE? HVAD GØR JEG, HVIS JEG BLIVER SYG? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

Læs mere

MÆGLINGSFORSLAG. fra FORLIGSMANDEN

MÆGLINGSFORSLAG. fra FORLIGSMANDEN MÆGLINGSFORSLAG fra FORLIGSMANDEN 30. juni 2010 Mæglingsforslaget indebærer fornyelse af nedenstående overenskomster for perioden 1. juni 2010-31. maj 2012: 2007 Overenskomst mellem DR og AC-organisationerne

Læs mere

Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for. produktionsskolelærerne pr. 1. august 2014.

Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for. produktionsskolelærerne pr. 1. august 2014. Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for produktionsskolelærerne pr. 1. august 2014. 1. udgave, januar 2014 Lovindgreb OK 13 om arbejdstid for produktionsskolelærerne Af konsulent Erling Kure Ved lov nr. 409

Læs mere