Det kunne ellers nævnes grunde nok for, at kommunerne viste en positiv interesse for plantagerne. Lad mig nævne nogle få:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det kunne ellers nævnes grunde nok for, at kommunerne viste en positiv interesse for plantagerne. Lad mig nævne nogle få:"

Transkript

1 < Å /4>< o cv gttw

2 Året 2000 blev for plantagen et oprydningens år efter december orkanen i 1999, der stormfældede knap 30% af plantagens nåletræsbevoksninger og efterlod ca m 3 stormfældet træ i et ufremkommelig rod. Det krævede en hurtig indsats, hvor skovningsmaskiner og mandskab indtil sommerferien arbejdede næsten i døgndrift for først og fremmest at redde det træ, som havde nogen værdi. Det var der desværre ikke alt, som havde. Meget var ikke hugstmodent og skulle efter hugstplanen først være fældet år frem i tiden og på det tidspunkt have givet plantagen et forventet udbytte af de ikke så få kroner, der gennem især 90-erne var anvendt til kulturpleje af disse nu stormfældede beplantninger. De store mængder stormfaldstræ, der efter orkanen kom på markedet,, var med til at presse priserne på råtræ helt i bund. Vejledende priser på råtræ, der tidligere var blevet fastsat efter forhandling mellem Skovforeningen og træindustrien, fandtes ikke, da de siden nytår ville være i modstrid med den nye konkurrencelov. Det var kort sagt købers marked. Samtidig var markedet meget svingende mht., hvilke trædimensioner og kvaliteter, der på et givet tidspunkt kunne afsættes. Så der er næppe nogen plantage, der ikke har lidt den tort, at måtte afsætte træ på ringere vilkår, end det ville være sket under normale forhold. Og når dertil føjes, at udgiften ved oparbejning af det stormfældede træ vel steg med en 20-25% pr. enhed udover, at det altid er dyrere at oparbejde stormfældet træ, er der vel næppe noget at tilføje til, at dækningsbidraget for visse trækvaliteter svinger et sted meller negativ og meget lav.

3 Der er ikke nøjagtigt på kroner og ører foretaget en opgørelse over det tab, orkanen medførte for plantagen. Dels måtte en sådan opgørelse i et væsentlig omfang hvile på et skøn, og er således ikke regnskabsmæssigt interessant, og dels påhviler tabet alene plantagen, der i lighed med andre plantager ikke har haft nogen forsikring, der helt eller delvis dækkede tab ved stormfald. Det skal dog nævnes, at en gentilplantning af hele det stormfældede areal med rødgran er anslået til at koste lige ved 3 mill. kr. Som det vil være bekendt, er Houborg Plantage omfattet af bestemmelserne for fredskov og er således forpligtet til at foretage gentilplantning af fældede arealer, uanset om fældningen er sket som et led i plantagens drift eller ved stormfald. Det har derfor været ret naturligt, at bestyrelsen med interesse har fulgt med i, hvorledes den udtalte politiske velvilje, som den blev udtrykt umiddelbart efter stormfaldet, blev udmøntet. Som det vil erindres fra sidste års generalforsamlig, hvor det da foreliggende forslag til en lov om stormfald kort blev omtalt, var bestyrelsen på dette tidspunkt og ud fra de oplysninger, der da forelå, usikker overfor de såvel praktiske som økonomiske krav, skovejeren skulle opfylde for at få del i fordelene. Loven blev senere vedtaget og den dertil knyttede bekendtgørelse sat i kraft fra 27. september Stormfaidspakken, som lovkomplekset benævnes, skal ses i to dele, dels som en støtte til gentilplantning med robust skov, og dels som en forsikringsordning vedrørende fremtidig stormfald. Principielt set er der ikke tale om hjælp til skovejerne men alene om genetablering af skovene som robust skov. For at opnå tilskud, skal hele skoven anmeldes til en forsikringsordning og være omfattet af denne i 15 år.den årlige forsikringspræmie andrager p.t. 35 kr. pr. ha for nåletræ og 20 kr. ha for løv. Tilskudsdelen er udformet således, at den dækker merudgiften ved tilplantning med robust skov.

4 Det er glædelig, at stormfaldspakken fik en udformning, der er til at leve med, hvilket vi blandt flere kan takke vor organistil, Dansk Skovforening, for. At staten så også vil bestemme, hvilke træer der er robuste, og graduere tilskuddet til gentilplantningen efter bevoksningens robusthed, kan vi leve med. Efter flere drøftelser af stormfaldspakkens indhold samt foretagelse af en konsekvensberegning, har bestyrelsen herefterbesluttet at tilmelde plantagen tilskudsordningen og opfylde de krav, der stilles herfor. Med de negative virkninger, som stormfaldet vil få for plantagens økonomi år fremover, var det nødvendig at se på, om der kunne være muligheder for at reducere de faste udgifter. En sådan mulighed fandt vi i loven om kommunal beskatning af fast ejendom, hvori bestemmes,athvor en skov som følge af brand, storm, svampeangreb eller lignende begivenheder har lidt skade på træbestanden, kan kommunen fritage en nærmere beregnet del af grundværdien for kommunal grundskyld i et sådant tidsrum, at skovens normaltilstand kan være genoprettet. Da Houborg Plantage opfyldte betingelserne for en sådan fritagelse, blev der rettet henvendelse herom til såvel Holsted som til Grindsted kommune for at få den kommunale grundskyld til disse kommuner nedsat i ht. lovens bestemmelser. Da vi, medens vi ventede på svar, hørte om, at snart den ene og så en anden kommune havde imødekommet en sådan henvendelse, ja endog hørte at en statsskovs henvendelse var imødekommet, havde vi længe de bedste forhåbninger. Men desværre blev svaret på vore henvendelser et nej fra begge kommuner. Det kunne ellers nævnes grunde nok for, at kommunerne viste en positiv interesse for plantagerne. Lad mig nævne nogle få:

5 1. Plantagen har været og er fortsat med til at skabe et miljø med en flora og fauna, som alle bør være interesseret i. 2. Plantagen har medvirket til at dæmpe den sandflugt, som førhen var en pestilens for egne. & 3. Plantagen har medvirket til at skabe mulighed^; at befolkningen og stedets turister kan få den oplevelse, som en tur i plantagen kan være. 4. Og endelig og måske væsentligts. Plantagens ringe forbrug af gødning og pesticider har været en hjælp til beskyttelse af undergrundens vandreservoir. At det forholder sig sådan viser nogle sammenligninger, desværre kun mellem skovdrift og traditionel landbrug: Nitratudvaskningen under traditionel landbrugsjord er mellem kg N/åstfha. Under gammel skov 0-20 kg N/år/ha. Pesticidforbruget er ved traditionel landbrugsdrift 1,6 kg. aktivt stof/ha/år. Ved skovbrug 0,07 kg aktivt stof/ha/år. Og da 99% af drikke-vandet i Danmark stammer fra grundvandsreservoir er det nok værd at passe på. Så vist er der gode grunde til at vise plantagerne en positiv interesse, også når lovbestemmelser giver mulighed herfor,.

6 I 135 år har Hedeselskabet forestået det driftsmæssige arbejde i Houborg plantage praktisk talt uden problemer. Og de få pro fc blemer, der trods alt har været, har normalt været problemer, vi har haft fælles med egnens øvrige 8 aktie- og anpartsplantager - plantager med hvem vi har et godt uformelt samarbejde - og problemerne er gerne blevet løst i fællesskab på en for alle parter rimelig måde. Et sådan fælles problem dukkede op sidste år. Honorarudgiften til Hedeselskabet syntes at løbe løbsk,og der var plantager, der blandt andet af den grund måtte se i øjnene, at årsregnskabet i stedet for et forventet overskud kunne ende i et underskud. Det skal her indskydes, at honoraret til Hedeselskabet består af 2 dele. Dels et mindre fast honorar og dels et procentberegnet aktivitetshonorar, hvis procenter senest er blevet forhøjet i 1998/99 efter konstatering af Hedeselskabets millionunderskud i Den ulmende utilfredshed i plantagerne resulterede i indkaldelse til et formandsmøde, hvori deltog repræsentanter fra alle de 9 plantager. Efter en fri drøftelse af de fremførte problemer nedsatte mødedeltagerne et tremands-udvalg bestående af formændene for Hundsbæk, Stiide og Houborg Plantager, der fik til opgave at optage en forhandling med Hedeselskabets administrerende direktør Ove Kloch, primært om en nedsættelse af aktivitetsprocenterne. En forhandling, der efterfølgende blev afholdt uden, at man fra Hedesel-skabets side fandt anledning til at imødekomme plantagernes ønske. Jeg skal ikke her og nu komme nærmere ind på vore mange begrundelser og påstande for en nedsættelse, men jeg kan efterfølgende ud fra Hedeselskabets regnskabsresultat for året 2000 se, at vor påstand om, at Hedeselskabet blandt andet på grund af de opskruede entreprenørpriser har opnået en utilsigtet merindtægt, ikke har været ganske urigtig, da Hedeselskabets overskud er steget fra 10,5 mill. kr. i 1999 til 24,7 mill. kr. i år 2000.

7 Jeg skal ikke her komme nærmere ind på sidste års regnskab. Det punkt på dagsordenen kommer vi senere til. Men jeg kan ikke undlade at give udtryk for, at det positive resultat, der er opnået, trods de vanskelige forhold vi har været oppe imod, må betegnes som tilfredsstillende, når vi tager disse forhold i betragtning. Derimod vil jeg gerne sige et par ord om indeværende år. Efter det budget, bestyrelsen har vedtaget for 2001, vil vi også i indeværende år komme ud med et 6-cifret overskud, dog ikke så stort som for Budgettet bygger bla. på en hurtig udbetaling af det plantagen tilkommende tilskud for udført gentilplantning af arealer med robust skov. Dette har en meget stor betydning for selskabets likviditetsmæssige situation og på størrelsen af selskabets positive renteindtjening. Allerede på nuværende tidspunkt er der brugt et stort beløb til gentilplantning, hvorfor det har været nødvendig at afhænde bla, kr 5% obligationer for at skaffe likvide midler til betaling af en del af udgiften. Men hellere miste 5% end betale 9,6% i rente. Den gæst, der pt. besøger Houborg Plantage, kan næppe forestille sig, hvordan de store åbne stormfældede arealer med deres ranker af sammenskubbede stød kan blive til en smukkere og mere interessant skov, end den som var før orkanen. Der vil blive områder og hegn med løvtræer som eg, birk, bøg og lind. Robuste træer, som de kaldes. Men om det lykkes, som vi håber, vil ikke mindst afhænge af vejrforholdene fremover. Sen nattefrost og tørke er hårde herrer og kan hurtig ødelægge eller &ætte en kultur tilbage. Der er de, som siger, at skove ikke skal give overskud. Men plantagen er en forretning, og derfor vil nåletræer som rødgran og sitka også blive plantet i et betragtelig omfang. Det er træ, der hurtigst bliver hugstmoden, og det er den slags træ, der mest efterspørges. Da jeg ved, afskovfoged Steen Ri e-f" kommer nærmere inclpå dette emne i/den tekniske beretning, er der for mig kun/åt tilføje, at gentxtlplantningen hele føråret har været i fulci gang.

8 Da jeg ved, at skovfoged Steen Riber kommer nærmere ind på hele dette emne i den tekniske beretning, er der for mig kun at tilføje, at gentilplantningen har været i fuld gang gennem hele foråret. Men inden jeg overlader ordet til skovfoged Steen Riber for hans aflæggelse af den tekniske del af beretningen, er det mig magtpåliggende at rette et par ord til de mange - det være sig aktionærer såvel som samarbejdspartnere - som jeg i det forløbne år har haft kontakt med. Det har hver gang glædet mig at møde en positiv indstilling overfor plantagen og arbejdet for plantagen. Jeg vil også gerne rette en personlig tak til regionschef Asger Olsen og skovfoged Steen Riber og hans mandskab for deres hurtige indsats med maskinkraft og mandskab for bedst mulig under de vanskelige forhold at redde plantagen gennem orkanens ødelæggelser. Og endelig vil jeg gerne runde beretningen af med en tak til mine bestyrelseskollegaer og til revisionen for godt samarbejde i det forløbne.

9 Beretning Hovborg Plantage 2000 Dette års beretning vil ligesom sidste år komme til at dreje sig om konsekvenserne af det omfattende stormfald i Vi er nu kommet så langt, at jeg i detfølgendevil redegøre for stormfaldets omfang, hvor langt vi er nået med oprydningen og hvorledes gentilplantningen forudsættes gennemført. Stormfaldet i tal.: Der er stormfald på i alt 130 ha. Plantagen har et bevokset areal på 466 ha., hvilket medfører at det er ca. 30 % af det bevoksede areal, der er ramt af stormfald. Ud over dette areal skal vi påregne yderligere skader som følge af stormfaldet på de resterende bevoksninger. Dette skyldes udtørring, vindeksponering, barkbilleopformering m.v. (Stormfaldets udbredelse vises på overhead) Hovedparten af gavntræet blev skovet i år alt blev der skovet m3 gavntræ i år 2000, dette er ca. 3000m3 mere end vi forventede ved generalforsamlingen sidste år. Effektudfaldet afskovningen blev ca m3 langtømmer, 2650 m3 korttømmer, 1500 m3 emballage træ, 5100 m3 cellulose træ, 800 m3 spånplade og flisrundtræ. Gennemsnitsprisen på råtræet blev ca. 165 kr./m3, dette tal dækker over en stor spredning fra kr./m3. Skovningsprisen blev i gennemsnit 127 kr./m3. I år 2001 er skovet yderligere ca m3 fladefald og spredt stormfald. I år 2000 blev der oparbejdet 2098 rm flis af stormfaldet. Dette blev foretaget sidst på året og i år 2001 forsatte flishugningen af ca rm flis. Fri- og nedskæringen af alflisenblev foretaget i år Der er altså på nuværende tidspunkt oparbejdet ca rm. flis. Der mangler at blive oparbejdet ca rm flis hvilket vil blive foretaget i den kommende flissæson. Såvel opbearbejdning af flis som gavntræ har givet et stort pres på plantagens veje hvorfor der er blevet brugt på vedligeholdelse og rep. afveje i år Også i år 2001 vil der være store omkostninger til vejvedligeholdelse. Der er ca. blevet hentet 500 lastbiltræk ud af skoven fra stormfaldet. Råtræsituationen generelt: Vedr. gavntræ har priserne i år 2000 været præget af stormfaldet som resulterede i lave afregningspriser. Specielt har der igennem år 2000 været problemer med at afsætte dgr, lærk, grandis m.v. Rødgran har der ikke været problemer med at afsætte, men priserne har været lave. Der er på nuværende tidspunkt stigende efterspørgsel efter frisk rødgran ligesom der fra årsskiftet har væretrimeligepriser på frisk cell. Træ. Vi forventer ikke en betydelig stigning i priserne på råtræ i indeværende år. På længere sigt kan det forventes at priserne på specielt tømmer bliver differentieret efter hvilken region af landet træet kommer fra. Hovedparten af de større danske nåletræssawærker er beliggende i midt- og nordjylland, hvorfor træ fra disse områder vil blive favoriseret frem for træ fra syd-og Sønderjylland. På flisområdet er priserne også presset pga. af stormfaldet, vi regner dog med samme prisniveua i den kommende sæson som i den forgangne. På længere sigt forventes en større efterspørgsel efter flis hvis Herning værket bliver realiseret som hidtil projekteret. Den øgede efterspørgsel skulle gerne kunne resultere i øgede afregningspriser til skovene.

10 Gentilplantningen i Hovborg Plantage. Der blev i år 2000 brugt ca på gentilplantning efter orkanen. Denne tilplantning er fortsat i foråret 2001 således at der på nuværendetidspunkter gentilplantet ca. 40 ha. hvilket svarer til 1/3 af det areal som skal gentilplantes. Plantagen har anmeldt stormfaldet til stormrådet med henblik påtilskudtilgentilplantningen. Der blev i år 2000 udbetalt et a'conto beløb på af dette tilskud. Tilskudsordningen er lavet så der gives højsttilskudtil etablering af løvtræskulturer. Tilskudsbeløbene varierer fra kr. pr. ha. alt efter hvilken kultur der vælges. Herudover gives der tilskud til hegning. Vi har lavet en tilplantningsplan for Hovborg plantage, som resulterer i et samlet gentilplantningsresultat omkring nulpunktet. Tilplantningsplanen og ansøgningsskema skal indsendes til S&N senest d. 31/ denne tilplantningsplan gøres der rede for, hvorledes plantagen bliver gentilplantet samt hvordan denne gentilplantning vil føre til en mere robust skov. Der er en del bureaukratiske fineser som skal være opfyldt i dissetilplantningsplanersåsom andel af hjemmehørrende træarter, % robuste træarter m.v. En af de væsentligste krav til planen er dog et arealnøjagtighedskrav på 0,1 ha. pr. bevoksning. På grund af dette er stormfaldet blevet opmålt med GPS udstyr. Stormfaldets udbredelse i plantagen, samt hvorledes vi forventer det gentilplantetfremgåraf dette kort. (overheadfremlægges).som det ses er stormfaldet spredt ud over det meste af plantagen og udgør i alt 130 ha. Farverne henviser til hvilke kultyrtyper der bliver etableret på de enkelte arealer. Hvis denne planfølgesvil det resultere i et samlet tilskudsgrundlag på ca. 3 Vi million. 31,5 ha. blandingsbevoksninger med 50 % løv og 50 % nål markeret med gul farve. Træarterne i disse bevoksninger kan være Bøg, eg, lind, kir, ær, lærk, rgr, tsu, dgr, sgr m.v. 49,3 ha. løvtræsbevoksninger bestående af ren løv dog med indblanding af optil20 % nål. 7,2 ha. fri succession hvor områderne får lov til at ligge således at "naturen" selv bestemmer træartsvalget. 2 ha. bevoksninger hvor 80 % af skal bestå af DGR og de resterende 20 % er valgfrie, hvilket typisk vil være rgr, eller sgr. 20,9 ha. som skal bestå af 25 % løvtræ og resten kan være nåletræ. 9,9 ha. hvor halvdelen skal bestå af dgr og resten er valgfri. 9,5 ha. åbne arealer som ikke skal gentilplantes, men holdes åbne. Eksempler på dette ses i slugten n.ø. for skf. Boligen, samt i afd. 43 hvor vi ønsker et åbent areal ind mod moseområdet således at området kan betragtes fra Bimadsvej. Som det ses er der overvægt af rene løvtræbevoksninger, hvilket medfører at løvtræarealet i Hovborg Plantage vil stige fra ca. 3 % til 15 % af det bevoksede areal. Dette vil føre til en mere varieret skov. Herudover vil der være løvtræ i varierende omfang på yderligere 50 ha. En af omkostningerne ved at øge løvtræarealet er at vi en periode måfindeos i mere kulturhegn end vi normalt har haft i Hovborg Plantage. Kulturerne bliver anlagt med forskellige metoder efter forholdene, men den primære fremgangsmåde er samling afløse stød og grov kvas i ranker med efterfølgenderillepløjning.i områder med skærm vælges dog en løsning hvor der bores plantehuller, dette sker for at beskytte skærmen som tager skade af rillepløjning. Generelt udnytter vi skærm til at etablere følsomme løvtræarter såsom bøg. Som tidligere omtalt er der på nuværende tidspunkt etableret ca. 40 ha. og vi regner med at vi vil følge denne kadence således at hele plantagen er gentilplantet over en treårig periode. På sidste generalforsamling afsluttede jeg med at spørge "Hvad medfremtiden"?.nu har vi taget hul påfremtidenog i hvert fald lagt planer for en del af udviklingen i Hovborg Plantage. Vi har

11 valgt en gentilplantning som giver et større afkast af herlighedsværdi og naturindhold på lang sigt i plantagen. Økonomisk er det umuligt at sige om dette valg er fornuftigt på lang sigt, men på kort sigt er det en løsning som økonomisk er forsvarlig. Steen Riber 8/5-01

12 3\^^.\Z\ Hovborg Plantage I 1, -> ^ 1 ~* 7A 2 50% LØV 8 0 FR /o L Ø V suc. 80% DGR 5 0. S " 25% LØV q,s 50 % DGR «La<oe so-so coerv^cå 4t\ gene/fc^-fors^^l^ocpo. HEDESELSKABET

1 Hvordan så skoven ud før stormfaldet. 2 Hvordan vil ejer tilplante sin skov. 3 Gentilplantningen:

1 Hvordan så skoven ud før stormfaldet. 2 Hvordan vil ejer tilplante sin skov. 3 Gentilplantningen: 1 Hvordan så skoven ud før stormfaldet En skov på 100 ha bestod inden stormfaldet af 30 løvtræbevoksninger og 70 nåletræbevoksninger. I skoven er der sket fladefald på 65 ha. Heraf var 45 ha nåletræ og

Læs mere

Også for 2002 forventer bestyrelsen et positiv resultat.også 6-cifret, men mindre end i 2001.

Også for 2002 forventer bestyrelsen et positiv resultat.også 6-cifret, men mindre end i 2001. ^y/éum iwém /^7^^^ ^ ^ ^ Der er tradition for, at bestyrelsens beretning indeholder nogle ord om aktionærkredsen, bl.a. om hvor mange vi er, og hvilke ændringer der er sket i årets løb. Efter en for kort

Læs mere

Bekendtgørelse om forsikring af privat skov mod stormfald og tilskud til gentilplantning m.v. efter stormfald

Bekendtgørelse om forsikring af privat skov mod stormfald og tilskud til gentilplantning m.v. efter stormfald UDKAST Stormrådet Dato: 2. april 2018 Sag 18/05657-1 /PJ KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Bekendtgørelse om forsikring af privat skov mod stormfald og tilskud til gentilplantning

Læs mere

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Dette er stormfaldsplanen for Stråsøkomplekset i Vestjylland. Stråsøkomplekset er et stort sammenhængende naturområde på ca. 5.200 ha. Udover Stråsø Plantage består området

Læs mere

Bemærkninger til rapporten fra Udvalget til evaluering af stormflods-, oversvømmelses- og stormfaldsordningerne (marts 2017)

Bemærkninger til rapporten fra Udvalget til evaluering af stormflods-, oversvømmelses- og stormfaldsordningerne (marts 2017) NOTAT 5. maj 2017 HMH Bemærkninger til rapporten fra Udvalget til evaluering af stormflods-, oversvømmelses- og stormfaldsordningerne (marts 2017) Skovforeningen vil i de følgende kommentarer alene referere

Læs mere

Velkommen Orienteringsmøde vedrørende stormfaldsordningen 26. juni 2014

Velkommen Orienteringsmøde vedrørende stormfaldsordningen 26. juni 2014 Velkommen Orienteringsmøde vedrørende stormfaldsordningen 26. juni 2014 Dagsorden 09.30-10.00 Let morgenmad 10.00-10.15 Mødet starter velkomst ved kontorchef i Naturstyrelsen, Henrik Kundby 10.15-11.00

Læs mere

Ansøgning om Tilskud til gentilplantning m.v. efter stormfald

Ansøgning om Tilskud til gentilplantning m.v. efter stormfald STORMRÅDET T 2 Ansøgning om Tilskud til gentilplantning m.v. efter stormfald Modtaget: Journalnr.: Denne ansøgning skal bilægges kort og evt. andre bilag, som det fremgår af vejledning: Tilskud til gentilplantning

Læs mere

Udbud og tilbudsgivning i skovbruget. hvordan sammenligner man dækningsbidrag?

Udbud og tilbudsgivning i skovbruget. hvordan sammenligner man dækningsbidrag? Udbud og tilbudsgivning i skovbruget hvordan sammenligner man dækningsbidrag? Formål med dagens indlæg En hvis mængde af driftsopgaver i skovbruget udbydes i dag i mere eller mindre formelle licitationer,

Læs mere

Vejledende standard for maskinel efterlevelse af økologiske retningslinjer.

Vejledende standard for maskinel efterlevelse af økologiske retningslinjer. Vejledende standard for maskinel efterlevelse af økologiske retningslinjer. Baggrund Sikringen af naturværdier er et centralt mål for driften af statsskovene. For styrelsens skovbevoksede arealer er der

Læs mere

Kommissionen har truffet denne beslutning på grundlag af følgende betragtninger:

Kommissionen har truffet denne beslutning på grundlag af følgende betragtninger: EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24-08-2000 D(2000) 106358 Vedr.: Statsstøttesag nr. N 195/2000 - Danmark Støtte til kompensation for stormskader i skove Hr. minister, Jeg kan herved meddele Dem, at

Læs mere

Vi har nu gennem 5 år afviklet et arrangement før generalforsamlingen og det er således blevet et fast indslag.

Vi har nu gennem 5 år afviklet et arrangement før generalforsamlingen og det er således blevet et fast indslag. Tolne Skov ApS Bestyrelsens beretning -Generalforsamlingen, den 23. maj 2017. Velkommen til generalforsamlingen i Tolne Skov. Vi har nu gennem 5 år afviklet et arrangement før generalforsamlingen og det

Læs mere

Løvtræ dækker 63% af det skovbevoksede areal på distriktet, mens 37% er nåletræ. Træartsfordeling, SNS-Kronjylland (bevokset areal 2895 ha)

Løvtræ dækker 63% af det skovbevoksede areal på distriktet, mens 37% er nåletræ. Træartsfordeling, SNS-Kronjylland (bevokset areal 2895 ha) 1.4 Skovene Det skovbevoksede areal på Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland distrikt omfatter 2895 ha. De mest betydende skove er Viborg Plantage, Hald Ege og de øvrige skove omkring Hald Sø, Vindum Skov,

Læs mere

Lisbjerg Skov Status 2005

Lisbjerg Skov Status 2005 Bilag 2 Eksempel på status og skovudviklingsplan for Lisbjerg Skov og Havreballe Skov Lisbjerg Skov Status 2005 Bevoksede er (ha) (%) Ubevoksede er (ha) (%) Bøg 45,43 29,16 Krat, hegn 1,19 0,76 Eg 52,01

Læs mere

Nitratudvaskning fra skove

Nitratudvaskning fra skove Nitratudvaskning fra skove Per Gundersen Sektion for Skov, Natur og Biomasse Inst. for Geovidenskab og Naturforvaltning Variation i nitrat-koncentration Hvad påvirker nitrat under skov Detaljerede målinger

Læs mere

Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen.

Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen. di, u Det er for bestyrelsen en glæde - hvilket vi også tidligere har givet udtryk for - at så mange tager sig tid til at deltage i plantagens generalforsamling. Vi har aktionærer over hele landet samt

Læs mere

A/S HOUBORG PLANTAGE CVR-NR ÅRSREGNSKAB 2001

A/S HOUBORG PLANTAGE CVR-NR ÅRSREGNSKAB 2001 A/S HOUBORG PLANTAGE CVR-NR. 24 25 52 12 ÅRSREGNSKAB 2001 A/S Houborg Plantage INDHOLDSFORTEGNELSE Selskabsoplysninger 1 Side Årsberetning 2 Regnskabspåtegning 3 Revisionspåtegning 3 Anvendt regnskabspraksis

Læs mere

DAGSORDEN. Kort præsentation af SLS A/S og NPDJ Naturnær skovdrift. PEFC. Klimatilpasninger. Samarbejde med off. myndigheder og NGO`er.

DAGSORDEN. Kort præsentation af SLS A/S og NPDJ Naturnær skovdrift. PEFC. Klimatilpasninger. Samarbejde med off. myndigheder og NGO`er. DAGSORDEN. Kort præsentation af SLS A/S og NPDJ Naturnær skovdrift. PEFC. Klimatilpasninger. Samarbejde med off. myndigheder og NGO`er. Kort præsentation. SLS A/S: Kundeejet skovadministrationsselskab.

Læs mere

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Frøslev Plantage Plan efter stormfald 2013

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Frøslev Plantage Plan efter stormfald 2013 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Frøslev Plantage er på ca.1042 ha og er beliggende få kilometer fra den dansk-tyske grænse. Mod øst afgrænses plantagen af motorvej E45. Området kaldet Frøslev Sand blev indtil

Læs mere

Thy Statsskovdistrikt

Thy Statsskovdistrikt Udkast til driftsplan Thy Statsskovdistrikt Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen Thy Statsskovdistrikt 2 Indledning Skov- og Naturstyrelsens arealer er omfattet af 15-årige driftsplaner. Driftsplanerne

Læs mere

Vedtægter for Dansk Affald A/S. 3 ejerkommuner. Vedtægter. for. Dansk Affald A/S

Vedtægter for Dansk Affald A/S. 3 ejerkommuner. Vedtægter. for. Dansk Affald A/S 3 ejerkommuner Vedtægter for Dansk Affald A/S 1 Indhold 1. Navn, hjemsted og formål... 3 2. Kapital og aktier... 3 2.1 Aktiekapital... 3 2.2 Aktierne... 3 2.3 Rettigheder... 3 2.4 Overdragelse... 3 2.5

Læs mere

1.Status for projekt: Greve Skov

1.Status for projekt: Greve Skov NST-203-00004 Referat fra møde den 8.11 2017 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Mødedeltagere: Alice Petersen, Greve Kommune Maria Skytt Burr, Greve Kommune Tommy Koefoed, Greve Kommune Anne-Mette Jansen

Læs mere

Notat. Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Tune Skov

Notat. Referat fra møde den i skovrejsningsrådet for Tune Skov Notat Referat fra møde den 14.9 2011 i skovrejsningsrådet for Tune Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00044 Mødedeltagere: HJ Heidi Evy Jørgensen, Greve Kommune EHP Esben Haarder Paludan, Roskilde Kommune

Læs mere

Årsberetning for Aktieselskabet Tranum Plantage

Årsberetning for Aktieselskabet Tranum Plantage Årsberetning for Aktieselskabet Tranum Plantage Bestyrelsens beretning for år 2006 Traditionen tro vil vi indlede beretningen med at gå 80 år tilbage i tiden og fortælle, hvad der er skrevet i den gamle

Læs mere

Kulturkvalitet og Træproduktion. Plantetal i kulturer

Kulturkvalitet og Træproduktion. Plantetal i kulturer Kulturkvalitet og Træproduktion Plantetal i kulturer Hvor mange planter er det optimalt at plante? Hvordan får man skovejerne til at vælge det optimale antal planter i kulturerne? Bjerne Ditlevsen 14.

Læs mere

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 1999 A/S Houborg Plantage INDHOLDSFORTEGNELSE Side Selskabsoplysninger 1 Årsberetning 2 Regnskabspåtegning 3 Revisionspåtegning 3 Anvendt regnskabspraksis 4 Resultatopgørelse

Læs mere

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen MØDEREFERAT Emne: Afholdt Deltagere: Dagsorden Ordinær generalforsamling Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen 30 personer til kaffebord, heraf 5 bestyrelsesmedlemmer og 2 børn 1. Valg af

Læs mere

Overgangszone 4-2. Overgangszone 3-2. Overgangszone 4-2

Overgangszone 4-2. Overgangszone 3-2. Overgangszone 4-2 Overgangszone 4-2 Overgangszone 3-2 Overgangszone 4-2 Vurdering, prioritering og beslutning af fremtidig drift af overgangszonearealer: Område 3-2. Hvidbjerg landskabelige værdier biologiske værdier friluftsmæssige

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmødet. Tirsdag den 5. marts Mødested: Fjordgården, Fjordvej 15, 8930 Randers NØ

Referat fra repræsentantskabsmødet. Tirsdag den 5. marts Mødested: Fjordgården, Fjordvej 15, 8930 Randers NØ A/B Andelsbo Referat fra repræsentantskabsmødet Tirsdag den 5. marts 2019 Mødested: Fjordgården, Fjordvej 15, 8930 Randers NØ Referat repræsentantskabsmødemøde A/B Andelsbo 05.03.2019 Side 1 Mødedeltagere:

Læs mere

Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår

Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår Regnskabsåret 2015/2016 Det har været et mildt regnskabsår med kun 2.665 skygge-graddage mod 3.112 skygge-graddage i et normalt år. Vi har modtaget 13.356

Læs mere

Konsulentmøde Konsulentmøde, Kolding d. 11. april 2018

Konsulentmøde Konsulentmøde, Kolding d. 11. april 2018 Konsulentmøde 2018 Konsulentmøde, Kolding d. 11. april 2018 Program 09.30 Kaffe 10.00 Velkomst v. kontorchef Bettina Helle Jensen, Miljøstyrelsen 10.15 Tilskud i Landbrugsstyrelsen v. Morten Boye Hansen

Læs mere

Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår

Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår Regnskabsåret 2014/2015 Vamdrup Fjernvarme fik i regnskabsåret 2014/2015 et resultat på 2.219.000 kr. i overskud. Det flotte resultat skyldes blandt

Læs mere

Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Carl Georg Bech. Æret være Carl Georg Bech's minde.

Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Carl Georg Bech. Æret være Carl Georg Bech's minde. Det var med sorg, at jeg og bestyrelsens øvrige medlemmer erfarede, at plantagens mangeårige skovrider og bestyrelsens tidligere formand, skovrider Carl Georg Bech, den 12. december 1988 var afgået ved

Læs mere

Salgsprospekt. Rabeshøj Plantage Høgildvej 15, Grønhøj 7470 Karup

Salgsprospekt. Rabeshøj Plantage Høgildvej 15, Grønhøj 7470 Karup Salgsprospekt For Rabeshøj Plantage Høgildvej 15, Grønhøj 7470 Karup Areal: 26,8 ha. Kontantpris: 2.700.000 kr. Præsentation Introduktion Rabeshøj Plantage en dejlig skov-, jagt- og naturejendom på 26,8

Læs mere

Skovgaarden Tingvej 133, 9310 Vodskov. Kære alle.

Skovgaarden Tingvej 133, 9310 Vodskov. Kære alle. Skovgaarden Tingvej 133, 9310 Vodskov. Kære alle. Tak for sidst, det var herligt at se den smukke ejendom. Problemstillingerne er ikke ukomplicerede, men jeg håber at det her fremsendte kan være til nytte.

Læs mere

2. Skovens sundhedstilstand

2. Skovens sundhedstilstand 2. Skovens sundhedstilstand 56 - Sundhed 2. Indledning Naturgivne og menneskeskabte påvirkninger Data om bladog nåletab De danske skoves sundhedstilstand påvirkes af en række naturgivne såvel som menneskeskabte

Læs mere

EJERFORENINGERNE VEJLESØPARKEN Grundejerforeningen og Ejerforeningerne matr. nr. 1 dt og 1 dy

EJERFORENINGERNE VEJLESØPARKEN Grundejerforeningen og Ejerforeningerne matr. nr. 1 dt og 1 dy Referat af bestyrelsesmøde onsdag d. 27. november 2013 Sted: Vejlesøparken Deltagere fra bestyrelserne: Solveig Rannje (G/F, 1 dt og 1 dy- SEB) Marianne Ringgren (G/F, 1 dt og 1 dy- SEB) (referent) Lars

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af biodiversitet i statsskovene

Rigsrevisionens notat om beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af biodiversitet i statsskovene Rigsrevisionens notat om beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af biodiversitet i statsskovene Juni 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Miljø- og Fødevareministeriets

Læs mere

Karsten Thomsen Bente Sommer Schmidt Thomsen Skovdalen Nørre Snede 11. juni 2015

Karsten Thomsen Bente Sommer Schmidt Thomsen Skovdalen Nørre Snede 11. juni 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Karsten Thomsen Bente Sommer Schmidt Thomsen Skovdalen 6 8766 Nørre Snede 11. juni 2015 Afgørelse af sag vedr. færdsel fra Skovdalen til Nedergård Skov

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for TURISMENETVÆRK SJÆLLAND - MØN

V E D T Æ G T E R. for TURISMENETVÆRK SJÆLLAND - MØN V E D T Æ G T E R for TURISMENETVÆRK SJÆLLAND - MØN Navn, hjemsted og formål: 1. Foreningens navn er TURISMENETVÆRK SJÆLLAND-MØN. Foreningens hjemsted er i den kommune, hvor foreningens til enhver tid

Læs mere

Skriftlig beretning Ordinær generalforsamling 5. marts 2017

Skriftlig beretning Ordinær generalforsamling 5. marts 2017 Dyrlægeskovens Lodsejerlag Nykøbing Sjælland Skriftlig beretning Ordinær generalforsamling 5. marts 2017 Bestyrelsen for Lodsejerlaget opfordrer naturligvis lodsejerne til at deltage på årets generalforsamling.

Læs mere

EU-kommissionen godkendte i 2000 den danske plan for udvikling af landdistrikterne i henhold til Rådets forordning (EF) nr. 1257/1999.

EU-kommissionen godkendte i 2000 den danske plan for udvikling af landdistrikterne i henhold til Rådets forordning (EF) nr. 1257/1999. Udgave nr. 5 SKOV- OG NATURSTYRELSEN Økonomikontoret J.nr. SN 2001-0323-0008 Ref. ARD/GJE/OEJ Vejledning om medfinansiering af offentlig skovtilplantning Den 11. oktober 2005 Indledning: EU-kommissionen

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING 11 GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING Lørdag den 15. april 2017 kl. 13.00 på Fårup Skovhus Formanden bød velkommen til Generalforsamlingen og bad deltagerne rejse sig for at holde

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MOLS-LINIEN A/S CVR NR

VEDTÆGTER FOR MOLS-LINIEN A/S CVR NR VEDTÆGTER FOR MOLS-LINIEN A/S CVR NR. 17 88 12 48 1. SELSKABETS NAVN OG FORMÅL 1.1 Selskabets navn er Mols-Linien A/S. 1.2 Selskabets formål er at drive færgefart og alle forretninger, der efter bestyrelsens

Læs mere

Den moderne skovarbejder

Den moderne skovarbejder Den moderne skovarbejder Søndag den 25. august 2019 havde Danmarks Naturfredningsforening Bornholm samt Naturhistorisk Forening for Bornholm inviteret sine medlemmer på en tur med Tino Hjorth Bjerregaard

Læs mere

inden for 3 år giver et overskud til gavn for lokalområdets andre aktiviteter. (OH instruks) (PP Evaluering) I bestyrelsen er vi af den overbevisning

inden for 3 år giver et overskud til gavn for lokalområdets andre aktiviteter. (OH instruks) (PP Evaluering) I bestyrelsen er vi af den overbevisning Velkommen til generalforsamling Det går godt i LAG Nord, vi får mange og gode ansøgninger. (PP ansøgninger) I bestyrelsen er det fortsat følgende 5 pejlemærker, der ligger til grund for vores prioriteringer

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaug Stensbjerg den 22. marts 2018

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaug Stensbjerg den 22. marts 2018 Ejerlaug Stensbjerg Glostrup, April 2017 Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaug Stensbjerg den 22. marts 2018 Fremmødte: Numrene 9, 10 st, 10 I, 13, og 24 (bestyrelsen). Herudover deltog numrene

Læs mere

27.2. 2001 - Forslag til tilplantning efter stormfald

27.2. 2001 - Forslag til tilplantning efter stormfald 27.2. 2001 - Forslag til tilplantning efter stormfald 1. OVERORDNEDE KOMMENTARER 2 1.0 Eksotisk nåletræ 2 1.1. Forkulturer 3 1.2. Naturlig opvækst 4 1.3. Invasive eksotiske arter 5 1.4. Efterladelse af

Læs mere

GLOBAL FOREST A/S KVARTALSRAPPORT 2. KVARTAL

GLOBAL FOREST A/S KVARTALSRAPPORT 2. KVARTAL GLOBAL FOREST A/S KVARTALSRAPPORT 2. KVARTAL 2014 Kære Global Forest investorer 15. juli 2014 Global Forest fremsender hermed kvartalsorientering for 2. kvartal 2014. Rapporten er urevideret. Rapporten

Læs mere

En anden god tradition er, at Houborg Plantage kan udbetale udbytte til sine aktionærer - en tradition, der har 80 år på bagen.

En anden god tradition er, at Houborg Plantage kan udbetale udbytte til sine aktionærer - en tradition, der har 80 år på bagen. Et selskab med så mange år bag sig som Houborg Plantage skaber sig rent umiddelbart en række traditioner. Så længe de er gode og aktuelle, bør de bevares. Men bliver de forældede og uegnede, bør de slettes.

Læs mere

Salgsprospekt. Nordtyske Småskove Flensborg

Salgsprospekt. Nordtyske Småskove Flensborg Salgsprospekt For Nordtyske Småskove Flensborg Areal: fra 2 ha til 33 ha pr. skov. Kontantpris: ca. 7.000 Euro/ha, Svarende til ca. 52.200 Dkr/ha. Præsentation Introduktion For Kreis Schleswig-Flensburg

Læs mere

Anbefalinger 1 til due diligence ordning for skovejere

Anbefalinger 1 til due diligence ordning for skovejere Anbefalinger 1 til due diligence ordning for skovejere 12. september 2016 KAH/TO EU s Tømmerforordning (EUTR) kræver, at ejer vurderer risikoen for, at træ, der fældes på ejendommen, er ulovligt fældet.

Læs mere

Naturforyngelse i nål

Naturforyngelse i nål Foto 1. Under de gamle sitka står en rig opvækst af sitka, cypres, lærk og grandis. Naturforyngelse i nål på meget kuperet jord Hem Skov ved Mariager ligger på stærkt kuperet jord. Jorden er næringsrig

Læs mere

Over institutionens aktiver og passiver ved stiftelsen udarbejdes status (åbningsstatus) pr. I. august 1993.

Over institutionens aktiver og passiver ved stiftelsen udarbejdes status (åbningsstatus) pr. I. august 1993. Vedtægter for den selvejende institution Studenterkurset & Kostskolen i Sønderjylland. l Studenterkurset & Kostskolen i Sønderjylland er en selvejende institution medhjemsted i Nørre-Rangstrup Kommune,

Læs mere

Samrådsspørgsmål L 125, A:

Samrådsspørgsmål L 125, A: Skatteudvalget L 125 - Bilag 53 Offentligt Side 1 af 12 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål L 125, A, B, C vedrørende overgangsreglerne for Frankrig/Spanien i Skatteudvalget den 1. april 2009

Læs mere

Info til Kerteminde Sommerbys ejere og lejere. Efterår 2012

Info til Kerteminde Sommerbys ejere og lejere. Efterår 2012 Info til Kerteminde Sommerbys ejere og lejere Kære sommerhusejere og lejere Efterår 2012 Vi vil igen informere om det arbejde der er foregået i 2012 og prøve at se lidt frem mod 2013. Dette skrift vil

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S

VEDTÆGTER. For. Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S VEDTÆGTER For Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at udøve investeringsvirksomhed for

Læs mere

1) Naturbeskyttelse.dk v/peter Størup, Århus

1) Naturbeskyttelse.dk v/peter Størup, Århus NOTAT Arealdrift, friluftsliv og partnerskaber J.nr. NST-219-00050 Ref. mokro Den 21. august 2015 Naturstyrelsens stormfaldsplaner efter stormene i 2013: Høringsnotat Naturstyrelsen har med en fælles politik

Læs mere

A.P. Møller - Mærsk A/S. Vedtægter

A.P. Møller - Mærsk A/S. Vedtægter A.P. Møller - Mærsk A/S Vedtægter Selskabets navn er A.P. Møller - Mærsk A/S. I. Almindelige bestemmelser Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene Aktieselskabet Dampskibsselskabet Svendborg

Læs mere

Nu vil jeg så gennemgår den forkortede version af bestyrelsens beretning for 2013

Nu vil jeg så gennemgår den forkortede version af bestyrelsens beretning for 2013 BESTYRELSENS BERETNING FOR 2013 I det omdelte regnskabsmateriale er bestyrelsens beretning gengivet i den fulde ordlyd, og den indeholder en del forklaringer til regnskaberne. Her på generalforsamlingen

Læs mere

Vedtægter for Vækst & Viden Helsingør A/S et offentligt-privat selskab

Vedtægter for Vækst & Viden Helsingør A/S et offentligt-privat selskab Vedtægter for Vækst & Viden Helsingør A/S et offentligt-privat selskab SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1 Selskabet navn er Vækst & Viden Helsingør A/S. Selskabets hjemsted er Helsingør Kommune. 2

Læs mere

Vedtægter for Velliv, Pension & Livsforsikring A/S CVR-nr

Vedtægter for Velliv, Pension & Livsforsikring A/S CVR-nr Vedtægter for Velliv, Pension & Livsforsikring A/S CVR-nr. 24 26 05 77 Vedtægter for Velliv, Pension & Livsforsikring A/S 13. september 201828. marts 2019 Navn, hjemsted og formål 1 1.1 Selskabets navn

Læs mere

Overgangszone 8-1. Overgangszone 7-1. Overgangszone 4-3. Overgangszone 3-3

Overgangszone 8-1. Overgangszone 7-1. Overgangszone 4-3. Overgangszone 3-3 Overgangszone 8-1 Overgangszone 7-1 Overgangszone 4-3 Overgangszone 3-3 Vurdering, prioritering og beslutning af fremtidig drift af overgangszonearealer: Område 3-3. Stenbjerg driftsplanperiode Den store

Læs mere

1. Indledning og beskrivelse af opgaven

1. Indledning og beskrivelse af opgaven NOTAT Arealdrift, friluftsliv og partnerskaber J.nr. NST-219-00050 Ref. mokro Den 24. juni 2014 Politik for gentilplantning efter stormfald 2013 Dokumentet skal ses som det første af 3 dokumenter. 1. Politik

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MOLS-LINIEN A/S CVR NR

VEDTÆGTER FOR MOLS-LINIEN A/S CVR NR VEDTÆGTER FOR MOLS-LINIEN A/S CVR NR. 17 88 12 48 1. SELSKABETS NAVN OG FORMÅL 1.1 Selskabets navn er Mols-Linien A/S. 1.2 Selskabets formål er at drive færgefart og alle forretninger, der efter bestyrelsens

Læs mere

SPUTNIKKOLLEGIET FREDERIKSBERG APS

SPUTNIKKOLLEGIET FREDERIKSBERG APS VEDTÆGTER for SPUTNIKKOLLEGIET FREDERIKSBERG APS SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Selskabets navn er Sputnikkollegiet Frederiksberg ApS. Selskabets hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter. FastPassCorp A/S CVR-NR. 25 53 66 06. 1. Selskabets navn er FastPassCorp A/S med binavnet IT InterGroup A/S (FastPassCorp A/S).

Vedtægter. FastPassCorp A/S CVR-NR. 25 53 66 06. 1. Selskabets navn er FastPassCorp A/S med binavnet IT InterGroup A/S (FastPassCorp A/S). Vedtægter FastPassCorp A/S CVR-NR. 25 53 66 06 Navn 1. Selskabets navn er FastPassCorp A/S med binavnet IT InterGroup A/S (FastPassCorp A/S). Hjemsted 2. Selskabet er hjemmehørende i Danmark. Formål 3.

Læs mere

VEDTÆGTER. For. Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S

VEDTÆGTER. For. Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S VEDTÆGTER For Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Aktiv Formue Forvaltning Stratego A/S. 2. FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at udøve investeringsvirksomhed for

Læs mere

1.0 Indledning. 1.1 Areal

1.0 Indledning. 1.1 Areal 1. Skovressourcer 18 - Skovressourcer 1.0 Indledning Hvis Danmark var ubeboet af mennesker ville landet være dækket af skov. Menneskenes skovrydninger gennem årtusinder samt husdyrenes græsning i skovene

Læs mere

Bytræseminar Hvem er vi?

Bytræseminar Hvem er vi? Bytræseminar 2014 Stormskader i De Kongelige Slotshaver En opgørelse af skader og skadesmønstre efter stormene i 2013. Hvem er vi? Styrelsen for Slotte & Kulturejendomme - Kulturministeriet Forvalter godt

Læs mere

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82 Vedtægter Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82 Indholdsfortegnelse 1 Selskabets navn og formål 3 2 Selskabets kapital og aktier (kapitalandele) 3 3 Bemyndigelse til gennemførelse af kapitalforhøjelse

Læs mere

Tilskud til fremme af god og flersidig skovdrift Vejledning nr. 1: foryngelse af skov og driftsplanlægning

Tilskud til fremme af god og flersidig skovdrift Vejledning nr. 1: foryngelse af skov og driftsplanlægning Tilskud til fremme af god og flersidig skovdrift Vejledning nr. 1: foryngelse af skov og driftsplanlægning Indhold/side: HVEM KAN FÅ TILSKUD? 4 FORYNGELSE AF SKOV (ANSØGNINGSSKEMA G1 OG F1) 4 Formål...

Læs mere

Skovbrug. 1. Skovtælling 2000 Forestry census 2000

Skovbrug. 1. Skovtælling 2000 Forestry census 2000 Skovbrug 223. Skovtælling 2000 Forestry census 2000 Skovtællinger Skovloven Danmark har en lang tradition for at udarbejde skovstatistikker med regelmæssige mellemrum. Det giver et godt overblik over skovressourcerne.

Læs mere

Salgsprospekt. Nedvad Skov Nedvadvej 7323 Give

Salgsprospekt. Nedvad Skov Nedvadvej 7323 Give 1 Salgsprospekt For Nedvad Skov Nedvadvej 7323 Give Areal: 26,4 ha. Kontantpris: 2.375.000 kr. 2 Præsentation Introduktion Nedvad Skov er en varieret og spændende skov- og jagtejendom på ca. 26,4 ha.,

Læs mere

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 2000

A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 2000 A/S HOUBORG PLANTAGE ÅRSREGNSKAB 2000 A/S Houborg Plantage INDHOLDSFORTEGNELSE Selskabsoplysninger 1 Side Årsberetning 2 Regnskabspåtegning 3 Revisionspåtegning 3 Anvendt regnskabspraksis 4 Resultatopgørelse

Læs mere

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr

Vedtægter. Vestas Wind Systems A/S CVR-nr Vedtægter Vestas Wind Systems A/S CVR-nr. 10 40 37 82 2. Vestas internal protocol Indholdsfortegnelse 1 Selskabets navn og formål... 3 2 Selskabets kapital og aktier (kapitalandele)... 3 3 Bemyndigelser

Læs mere

Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning

Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning Dette notat er senest ændret den 9. april 2014. Vejledning om Skovloven 10 Undtagelser fra kravet om træbevoksning Indhold: 1. Nødvendigt for skovdriften 2. Fredning 3. Marker og klitter 4. Åbne naturarealer

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. Bestyrelsens beretning Indledning 2012 har ligesom 2011 har været et uforudsigeligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk.

Læs mere

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00. Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder.

Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde. Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00. Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder. Referat fra ordinært repræsentantskabsmøde Tirsdag den 12. maj 2015, kl. 19.00 Sted: Hotel Tønder Hus Jomfrustien 1, 6270 Tønder Endelig dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Aflæggelse af bestyrelsens årsberetning

Læs mere

Kære ATASSUT s Landstingsgruppe Tak for jeres spørgsmål. Jeg skal forsøge at svare så fyldestgørende som overhovedet muligt.

Kære ATASSUT s Landstingsgruppe Tak for jeres spørgsmål. Jeg skal forsøge at svare så fyldestgørende som overhovedet muligt. NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE Naalakkersuisut Allattoqarfiat Ingerlatseqatigiiffinnut Allattoqarfik Landsstyrets Sekretariat Bestyrelsessekretariatet ATASSUT s Landstingsgruppe

Læs mere

30. juni Scandinavian Private Equity A/S CVR-nr VEDTÆGTER

30. juni Scandinavian Private Equity A/S CVR-nr VEDTÆGTER 30. juni 2016 Scandinavian Private Equity A/S CVR-nr. 29824088 VEDTÆGTER Side 2 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Scandinavian Private Equity A/S. Selskabet driver tillige virksomhed under navnet

Læs mere

Grundejerforeningen Grønningen. Referat fra. Generalforsamling

Grundejerforeningen Grønningen. Referat fra. Generalforsamling Grundejerforeningen Grønningen Referat fra Generalforsamling Tidspunkt : Tirsdag d. 14. Marts 2017, kl. 19.30 i Stensballe hallens klublokale Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning om

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR NUUP BUSSII A/S A/S ********* Selskabets navn, hjemsted og formål.

V E D T Æ G T E R FOR NUUP BUSSII A/S A/S ********* Selskabets navn, hjemsted og formål. V E D T Æ G T E R FOR NUUP BUSSII A/S A/S 63798 ********* Selskabets navn, hjemsted og formål. Selskabets navn er Nuup Bussii A/S. Selskabets hjemsted er Kommuneqarfik Sermersooq. 1 2 Selskabets formål

Læs mere

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Oversigtskort Forhistorie om plejen og områdets udvikling Området for fældning- og plejeplanen illustreres af kortudsnittet herover og omfatter

Læs mere

Naturnær skovdrift i statsskovene

Naturnær skovdrift i statsskovene Naturnær skovdrift i statsskovene Hvad, Hvordan og Hvornår 2005 Titel: Naturnær skovdrift i statsskovene Hvad, Hvordan og Hvornår Udgivet af: Miljøministeriet, Skov- og Naturstyrelsen Fotos: Lars Gejl/Scanpix,

Læs mere

Århus Skov Division. Regnskab for 2014 og budget for 2015 og 2016

Århus Skov Division. Regnskab for 2014 og budget for 2015 og 2016 Århus Skov Division Det Danske Spejderkorps Cvr-nr: 32248802 Regnskab for 2014 og budget for 2015 og 2016 Foreningsoplysninger Århus Skov Division c/o Jack Givskud Teglbækvej 3 8361 Hasselager Hjemmeside:

Læs mere

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen.

Nærbillede af den store sten. Da isen er smeltet væk har stenen ligget tilbage på jordoverfladen. Dyrespor Dyrene der lever i skoven, laver også spor. Der findes for eksempel spor efter de mange rådyr, der lever i skoven. Prøv selv at finde ét næste gang du kommer til noget mudder. Istidens spor Denne

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN Højbjerg, den 25. juni 2012 Referat af ordinær generalforsamling onsdag den 30. maj 2012 kl. 19.00 i Ravnsbjergkirkens mødelokale. Dagsorden ifølge vedtægterne: a. Valg

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr VEDTÆGTER for Tryg A/S CVR-nr. 26460212 1 Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er "Tryg A/S". Selskabet driver også virksomhed under binavnene TrygVesta A/S og Tryg Vesta Group A/S. 2 Selskabets

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail: Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej Tønder Tlf Mail:  Åbningstider: Mandag-tirsdag kl Torsdag kl. Teknik- og Miljøudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2013 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15

Læs mere

Rønne & Lundgren VEDTÆGTER. for. Nordicom A/S. (CVR-nr. 12 93 25 02)

Rønne & Lundgren VEDTÆGTER. for. Nordicom A/S. (CVR-nr. 12 93 25 02) Rønne & Lundgren VEDTÆGTER for Nordicom A/S (CVR-nr. 12 93 25 02) Rønne & Lundgren VEDTÆGTER 1. NAVN 1.1 Selskabets navn er Nordicom A/S. 2. HJEMSTED 2.1 Selskabets hjemsted er i Københavns Kommune. 3.

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING 6 GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING Lørdag den 26. marts 2016 kl. 13.00 på Fårup Skovhus Formanden bød velkommen til Generalforsamlingen, og rundsendte adresse og telefon liste med

Læs mere

Markedet for træflis i Danmark.

Markedet for træflis i Danmark. Det Energipolitiske Udvalg, Miljø- og Planlægningsudvalget, Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Miljø- og Planlægningsudvalget, Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 29-1 EPU alm. del Bilag

Læs mere

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE Skolelederens beretning: Skoleåret 2009/2010 Indledning: I Danmark har vi en helt speciel ordning, som gør vores skolesystem til noget helt unikt. Man har mulighed for at vælge, hvilken skole ens barn

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør nominelt DKK , Aktierne skal lyde på navn og skal være noteret i Selskabets ejerbog.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør nominelt DKK , Aktierne skal lyde på navn og skal være noteret i Selskabets ejerbog. Bolagsordning Vedtægter Nordic Waterproofing Holding A/S, CVR No. 33 39 53 61 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Nordic Waterproofing Holding A/S. 2. Formål 2.1 Selskabets formål er, direkte eller indirekte,

Læs mere

lblidahpark - Træregistrant

lblidahpark - Træregistrant lblidahpark - Træregistrant oprettet 13.oktober 2015 opdateret 09.12.2015 efter gennemgangen med Landskabsarkitekt og TreeCare d. 26-10-2015 Blok 7 S 221A, Ma 1 Retning Robinie S 150år 15m 200år 15m Har

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Mejrup Syd

Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Mejrup Syd Referat fra ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Mejrup Syd Deltager: 16 personer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent, jfr. 11. Jørgen Trankjær blev valgt. 2. Beretning om grundejerforeningens virksomhed

Læs mere

FSC skovcertificering

FSC skovcertificering FSC skovcertificering Offentligt resume af årlig overvågning Fredericia Kommune 1. OVERVÅGNING OG EVALUERING Som et led i FSC-certificeringen af Fredericia Kommune har PEFC/FSC ansvarlig i kommunen Carsten

Læs mere

Vedtægter. For. Aktieselskabet Sønder Omme Plantage

Vedtægter. For. Aktieselskabet Sønder Omme Plantage Vedtægter For Aktieselskabet Sønder Omme Plantage www.sdr-omme-plantage.dk Aktieselskabet Sønder Omme Plantage - CVR. nr. 24 10 30 13 INDHOLD Side 1. NAVN... 1 2. FORMÅL... 1 3. SELSKABETS KAPITAL... 1

Læs mere