AFGØRELSE IKKE VVM-PLIGT LAGERTANK OG GASMOTOR NYSTED BIOENERGI APS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AFGØRELSE IKKE VVM-PLIGT LAGERTANK OG GASMOTOR NYSTED BIOENERGI APS"

Transkript

1 Nysted Bioenergi ApS Fuglegårdsvej Kettinge Att. Erik Lundsgaard 3. MARTS 2017 AFGØRELSE IKKE VVM-PLIGT LAGERTANK OG GASMOTOR NYSTED BIOENERGI APS Nysted Bioenergi ApS søgte den om byggetilladelse til en ny lagertank for afgasset gyllebaseret biomasse. Ved gennemgang af ansøgningen vurderede kommunen, at udvidelsen var godkendelsespligtig og skulle VVM-vurderes. Kommunen har vurderet, at de modtagne oplysninger til byggesagen er tilstrækkelige til at meddele et tillæg til miljøgodkendelsen gældende for Nysted Bioenergi ApS. Den har kommunen efterfølgende modtaget oplysninger om udskiftning og udvidelse af gasmotoranlægget. Udvidelsen og drift er omfattet af krav i gasmotorbekendtgørelsen 1. Udvidelsen er minimal fra 9,04 MW til 9,21 MW. Dermed er gasmotoranlægget fortsat mellem 5 og 50 MW. Afgørelse ikke VVM-pligt Guldborgsund Kommune har ved VVM-screening afgjort, at der ikke er behov for at udarbejde en VVM-redegørelse for lagertank og gasmotor, da dette ikke anses for at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. Afgørelsen er meddelt efter Planlovens 2 11 g. GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR TEKNIK & MILJØ MILJØ PARKVEJ NYKØBING F. TLF SAGSNR. 16/25435 SAGSBEHANDLER: SVEND ALLAN PEDERSEN DIR SAP@GULDBORGSUND.DK CVR NR TELEFONTIDER MAN ONS KL TORS KL FRE KL Kommunen vurderer, at det ansøgte, ikke i sig selv eller i forbindelse med andre planer og projekter, kan påvirke udpegningsgrundlaget for Natura 2000-områder væsentligt. Det vil heller ikke ødelægge eller beskadige plantearter eller yngle- eller rasteområder for de dyrearter, der fremgår af Habitatdirektivets bilag IV, jf. Bek. nr. 408/2007. Afgørelsen offentliggøres Afgørelsen bliver offentliggjort på den xx. I vil blive orienteret, hvis afgørelsen bliver påklaget. Klagevejledning Du kan klage over afgørelsen til Natur- og Miljøklagenævnet. Klagefristen er 4 uger fra den dag, afgørelsen er meddelt. 1 Bekendtgørelse om begrænsning af emission af nitrogenoxider og carbonmonooxid fra motorer og turbiner, BEK nr af 20/12/2012, Miljø- og Fødevareministeriet. 2 Bekendtgørelse af lov om planlægning, LBK nr 1529 af 23/11/2015, Erhvervs- og Vækstministeriet.

2 SIDE 2/7 Du klager via Klageportalen, som du finder et link til på forsiden af Klageportalen ligger på og Du logger på eller ligesom du plejer, typisk med NEM-iD. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på kr Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen. Du kan finde yderligere vejledning om gebyrordningen på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside Natur- og Miljøklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den Kommunen. Kommunen videresender herefter anmodningen sammen med din klage til Natur- og Miljøklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Følgende kan også klage: Offentlige myndigheder En berørt nationalparkfond oprettet efter lov om nationalparker Lokale foreninger og organisationer, som har en væsentlig interesse i afgørelsen Landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er at beskytte natur og miljø Landsdækkende foreninger og organisationer, som efter deres formål varetager væsentlige rekreative interesser, når afgørelsen berører sådanne interesser. Du får besked fra os, hvis andre klager. Ønsker du at få afgjort sagen ved domstolene, skal du starte retssagen inden 6 måneder efter, du har modtaget vores afgørelse. Spørgsmål Spørgsmål til afgørelsen mv. kan rettes til Center for Teknik & Miljø ved Svend Allan Pedersen, tlf eller mail sap@guldborgsund.dk Med Venlig Hilsen Jakob Lysholdt Teamleder Svend Allan Pedersen Varme- og miljøplanlægger

3 SIDE 3/7 Kopi til: Bigadan A/S, Vroldvej 168, 8660 Skanderborg, Miljøstyrelsen, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Sundhedsstyrelsen, Dansk Landbrug Sydhavsøerne, Redegørelse På baggrund af nedenstående redegørelser har kommunen meddelt miljøgodkendelse af ændringerne på vilkår til driften af lagertanken og gasmotorer samt gaskedel samtidigt med denne afgørelse. Da lagertanken etableres indenfor den eksisterende matrikel og som et lukket system, vil denne ændring ikke medføre en påvirkning af omgivelserne. Udskiftningen af den gamle gasmotor til en lidt større gasmotor forventes heller ikke at medføre en påvirkning af omgivelser, da ændringen kun er på ca. 0,17 MW. Påvirkninger fra lagertank og gasmotorer samt gaskedel reguleres af de nye vilkår til drift, indretning og egenkontrol. Redegørelse Lagertank. Lagertanken etableres som et lukket system med gasopsamling. Det betyder at der monteres en gastæt membran over tanken. Gassen ledes via rørledning til det eksisterende gassystem. Membranen sikres med tryk/vacum ventiler til at sikre mod over- og undertryk (som på eksisterende system). Gylletanken graves ned til frostfri dybde og etableres med omfangsdræn til inspektion for lækage. Biomassen pumpes fra reaktoren (varm grader) til lagertanken (isoleres med 100 mm) via en 100 mm rustfri ledning over jord. Ved siden af denne ledning, etableres der en sugestuds og der opstilles en pumpe der via en 100 mm rustfri ledning over jord, pumper biomassen til den eksisterende lagertank, hvorfra biomassen udleveres til lastbilerne i modtagehallen. Formålet er at opholde biomassen længere tid på anlægget og dermed producere mere biogas pr. m 3 indpumpet biomasse, samt at have mere lagerkapacitet i forbindelse med ferie og helligdage. Lagerkapaciteten øges med ca m 3 afgasset gyllebaseret biomasse. Nysted Bioenergi leverer i dag fjernvarme til REFA Kettinge Forsyning ApS, der bl.a. forsyner Kettinge by med varme og leverer også varme til Nysted by, når Nysted Varmeværk har behov for det. Ligeså kan Nysted Varmeværk levere varme den anden vej, når der er behov for det.

4 SIDE 4/7 Den nye lagertanksplacering ses nederst til venstre i billedet. Tanken sikres (som eksisterende lagertank) med en trykmåling mod overtryk i gassystemet. Denne måling giver en alarm, hvis gastrykket skulle komme op på det niveau, der åbner for sikkerhedsventilerne. Derudover monteres der 2 niveaumålinger af væskedelen. Den ene måling bruges til SRO-anlægget for stop start af pumper mv. (alm. Drift). Den anden bruges udelukkende til stop af ind-/udpumpning hvis niveauet kommer udenfor max/min områderne (som eksisterende). Niveaumålingen er tilsluttet et alarmsystem: Først kommer der en Warning der stopper alt ind pumpning til tanken. Dernæst kommer der en Alarm som tilkalder vagtpersonale. Da det er et lukket system, tilsluttes lagertanken ikke til lugtbehandling på biofilteret. Redegørelse gasmotoranlæg. Nysted Biogas a.m.b.a. s udvider med et nyt biogasmotoranlæg med en effekt på ca kw el og 1100 kw varme (indfyret 2,86 MW). Teknisk vil det kun være muligt at køre 2 anlæg samtidigt. Pt. består værket af en (A) biogasmotor (Jenbacher 320) på 2,69 MW (A) og en (B) biogaskedel på 2,78 MW, samt en (C) biogasmotor (Jenbacher 420) på 3,57 MW - Denne erstattede i 2015 gasmotoren Caterpillar på 1,53 MW. Den gamle Jenbacher 320 udskiftes med den nævnte nye (A) Jenbacher 416(A) på 2,86 MW. Alle 3 anlægs effekt er som indfyret effekt.

5 SIDE 5/7 Overblik over den indfyrede effekt ved 2 anlægs drift Anlæg Samlet indfyret effekt før Samlet indfyret effekt ny A + B 5,47 MW 5,64 MW B + C 6,35 MW 6,35 MW A + C 6,26 MW 6,43 MW Samlet indfyret effekt ved 3 anlægs drift A+B+C 9,04 MW 9,21 MW Som det fremgår af tabellen er den maksimale indfyrede effekt øget en smule til 6,43 MW. Hvis det på et tidspunkt bliver muligt, at alle 3 anlæg kan drives samtidigt, vil den maksimale indfyrede effekt blive 9,21 MW. I så tilfælde skal der ansøges om miljøgodkendelse af den nye driftssituation, hvor især lugt og luftforurening i omgivelserne skal belyses gennem målinger og/eller beregninger på de aktuelle afkast. Behovet for den nye biogasmotor er opstået, da Jenbacher 320 er nedslidt og da der er en lille stigning i anlæggets biogasproduktion. Anlægget tilsluttes den 28 meter høje skorsten. Gasmotorerne forventes især at være i drift i sommerperioden, hvor varmebehovet er lille. Der kan dog være behov for levering af sommervarme til Nysted by og Kettinge by. Nysted Bioenergi producerer derfor mere el i sommerperioden. Kraftvarmeanlægget er i drift i alle døgnets 24 timer året rundt. Biogasproduktionen øges på grund af en bedre udnyttelse af den modtagne biomasse (lagertank) samt en stigning i leveret biomasse. Biomassemængden er stadigt indenfor de gældende rammer i den eksisterende miljøgodkendelse, som er meddelt på baggrund af en årlig leveret mængde biomasse på tons efter slambekendtgørelsen. Jord og grundvand Anlægget forudsættes tæt ved etablering og er tilkoblet et lukket system med alarmsystem for gastryk og væskebeholdning. Der skal foretages 10-årig beholderinspektion efter lovgivningen og evt. udslip kan opdages via omfangsdrænet og dets inspektionsbrønd. Gyllebaseret biomasse nedbrydes naturligt og rimeligt hurtigt. Der vil på baggrund af ovenstående ikke være en væsentlig risiko for grundvands- og jordforurening. Iltforbuget kan have store konsekvenser for overfladerecipienter. Der kommer ikke spildevand fra gasmotoren og lagertanken. Beskyttede naturtyper Der ligger ingen naturtyper, beskyttet i henhold til 3 i naturbeskyttelsesloven, inden for matriklen. Den nærmeste beskyttede naturtype, et vandhul, ligger ca. 115 m fra matrikelgrænsen og ca. 190 fra den ansøgte lagerbygning. Etablering af lagerbygning vil ikke ændre på tilstanden af de beskyttede naturtyper. Natura 2000-områder Det ansøgte ligger ca. 2,9 km fra Natura 2000-område nr. 173 herunder habitatområde nr. 152 samt fuglebeskyttelsesområde nr. 83. På baggrund af disse afstande mellem det ansøgte og Natura 2000-området samt karakteren af det ansøgte (opførelse af lagertank og produktion i lukket system) vurderer kommunen, at det ansøgte ikke vil påvirke udpegningsgrundlaget for Natura 2000-området væsentligt. Kommunen har søgt i Danmarks Miljøportals Naturdatabase den 9. august 2016 og konstaterede, at der ikke er nogen registrerede data på matriklen.

6 SIDE 6/7 Kommunen vurderer, at der kan forekomme flagermus inden for matriklen samt eventuelt rastende padder fra de beskyttede vandhuller. Lokaliteten vurderes dog ikke at være en vigtig lokalitet for hverken flagermus eller padder. Alt i alt vurderer kommunen, at det ansøgte ikke kan beskadige eller ødelægge yngle- eller rasteområder for dyrearter, der er optaget i Habitatdirektivets Bilag IV eller ødelægge plantearter optaget på Bilag IV. Vi gør opmærksom på, at man i henhold til artsfredningsbekendtgørelsen 3 10 og 14 ikke forsætligt må slå visse vildtlevende dyr ihjel, ødelægge dem eller indsamle deres æg samt ikke forsætligt må plukke, opgrave eller ødelægge mv. visse vildtvoksende planter. Af dyr gælder det for alle padder og flagermus. Udpegningsgrundlag for Natura 2000-områder fremgår af vedlagte bilag 3 Bekendtgørelse nr. 867 af om fredning af visse dyre- og plantearter mv. indfangning af og handel med vildt og pleje af tilskadekommet vildt

7 SIDE 7/7 Bilag Udpegningsgrundlag for Natura 2000-området Natura 2000-område nr. 173 Smålandsfarvandet og Guldborgsund med kyster (H152, F82, F83, F85, F86) Natura 2000-området består overvejende af et marint areal. Landarealet udgøres af en mere eller mindre bred strimmel land langs det afgrænsede marine område. Strandenge med deres salttålende plantearter findes typisk som langstrakte bånd i kystlinjen. Bag disse, hvor kalkholdigt trykvand træder frem, optræder flere steder rigkær, og i baglandet, på morænejorden, af og til kalkoverdrev (jf. basisanalysen for Natura 2000-området). Udpegningsgrundlag for habitatområde H152 Smålandsfarvandet nord for Lolland, Guldborgsund, Bøtø Nor og Hyllekrog- Rødsand Naturtyper: Sandbanker med lavvandet vedvarende dække af havvand (1110) Mudder- og sandflader blottet ved ebbe (1140) *Kystlaguner og strandsøer (1150) Større lavvandede bugter og vige (1160) Rev (1170) Strandvolde med enårige planter (1210) Strandvolde med flerårige planter (1220) Klinter eller klipper ved kysten (1230) Enårig strandengsvegetation (1310) Strandenge (1330) Forklit (2110) Hvid klit (2120) *Grå/grøn klit (2130) Klitlavning (2190) Kransnålalge sø (3140) Næringsrig sø (3150) Brunvandet sø (3160) Kalkoverdrev (6210) *Surt overdrev (6230) Tidvis våd eng (6410) Urtebræmme (6430) Rigkær (7230) Bøg på mor (9110) Bøg på muld (9130) Bøg på kalk (9150) Ege-blandskov (9160) *Elle- og askeskov (91E0) Arter: Skæv vindesnegl *Eremit Bredøret flagermus Damflagermus * angiver prioriteret naturtype eller art Gråsæl Spættet sæl Stor vandsalamander Arter: Udpegningsgrundlag for fuglebeskyttelsesområde F83 Kyststrækningen ved Hyllekrog-Rødsand Skarv (rastende) Rørdrum (ynglende) Knopsvane (rastende) Sangsvane (rastende) Sædgås (rastende) Mørkbuget Knortegås (rastende) Hvinand (rastende) Lille Skallesluger (rastende) Havørn (ynglende) Rørhøg (ynglende) Blishøne (rastende) Klyde (ynglende) Splitterne (ynglende) Fjordterne (ynglende) Havterne (ynglende) Dværgterne (ynglende) Mosehornugle (ynglende) Plettet Rørvagtel (ynglende) Guldborgsund Kommune Center for Teknik og Miljø

IKKE-VVM PLIGT AF JORDFORDELING PÅ SYDFALSTER

IKKE-VVM PLIGT AF JORDFORDELING PÅ SYDFALSTER Guldborgsund Kommune Center for Teknik & Miljø v. Frederik Cordes, fc@guldborgsund.dk IKKE-VVM PLIGT AF JORDFORDELING PÅ SYDFALSTER 13-02-2019 Guldborgsund kommune har den 29. januar 2019 modtaget materialet

Læs mere

AFGØRELSE: IKKE VVM-PLIGT - GEDSER

AFGØRELSE: IKKE VVM-PLIGT - GEDSER Refa Energi A/S Energivej 4 4800 Nykøbing F. Att. Inge-Lise Pedersen AFGØRELSE: IKKE VVM-PLIGT - GEDSER 19. OKTOBER 2017 Guldborgsund Kommunen har revideret halmvarmeværkets miljøgodkendelse fra 1987 til

Læs mere

DISPENSATION FRA NATURBESKYTTELSESLOVEN SKOV- BYGGELINJE OG Å-BESKYTTELSESLINJE

DISPENSATION FRA NATURBESKYTTELSESLOVEN SKOV- BYGGELINJE OG Å-BESKYTTELSESLINJE Til Telcon A/S Att. Camilla Klingenberg Terp ck@telcon.dk 19-04-2017 DISPENSATION FRA NATURBESKYTTELSESLOVEN SKOV- BYGGELINJE OG Å-BESKYTTELSESLINJE Center for Teknik & Miljø har modtaget din ansøgning

Læs mere

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning Ole Erik Lauridsen Trættevejen 16, Tingsted 4800 Nykøbing F Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning 09-06-2015 Kommunen har behandlet ansøgningen om skydning med sortkrudtvåben på den eksisterende skydebane

Læs mere

GODKENDELSE TIL ETABLERING AF RØRBRO PÅ DET OFFENTLIGT VANDLØB 43, EGEHØJLØBET

GODKENDELSE TIL ETABLERING AF RØRBRO PÅ DET OFFENTLIGT VANDLØB 43, EGEHØJLØBET Erling Edlund Andersen Høvænge skovene A/S Bjerregårdsvej 4 2500 Valby Mail: erling@edlund.dk GODKENDELSE TIL ETABLERING AF RØRBRO PÅ DET OFFENTLIGT VANDLØB 43, EGEHØJLØBET 03-09-2014 Vandløbsmyndigheden

Læs mere

GODKENDELSE AF DRÆNPUMPER VED KOMMUNEVANDLØB 47 OG 48, HANDERMELLE, SYD LOLLAND.

GODKENDELSE AF DRÆNPUMPER VED KOMMUNEVANDLØB 47 OG 48, HANDERMELLE, SYD LOLLAND. Jens Ringsing Øllebøllevej 1 4894 Øster Ulslev 03-09-2019 GODKENDELSE AF DRÆNPUMPER VED KOMMUNEVANDLØB 47 OG 48, HANDERMELLE, SYD LOLLAND. Indledning Rådgivningsfirmaet Agrohydrologerne, har på vegne af

Læs mere

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Navn på plan/projekt sags nr. Lokalplan 185 - Badeanstalt i Nysted (sags nr. 16/24877) Beskrivelse af planen/projektet (formål og omfang) Lokalplanen omfatter området ved den gamle kalkværksbro i Nysted,

Læs mere

TILLADELSE TIL AT ETABLERE EN FLYDEBRO UD FOR MATR.NR. 9A SKELBY BY, SKELBY

TILLADELSE TIL AT ETABLERE EN FLYDEBRO UD FOR MATR.NR. 9A SKELBY BY, SKELBY Naturvejleder Johnny Madsen joma@guldborgsund.dk 24-07-2019 TILLADELSE TIL AT ETABLERE EN FLYDEBRO UD FOR MATR.NR. 9A SKELBY BY, SKELBY Center for Teknik & Miljø har modtaget materialet vedrørende din

Læs mere

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE

SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE . SPILDEVAND UDLEDNINGSTILLADELSE I/S REFA - GEDSER LANDEVEJ 22T, 4800 NYKØBING F GULDBORGSUND KOMMUNE TEKNIK & MILJØ 31-03-2017 SAG NR. 17/10384 Udledningstilladelse meddelt i henhold til kapitel 4 i

Læs mere

IKKE-VVM PLIGT AF SKOVREJSNING I GEDSER

IKKE-VVM PLIGT AF SKOVREJSNING I GEDSER Scandlines Danmark A/S Att. Bjarke Jakobsen Bjarke.Jakobsen@scandlines.com IKKE-VVM PLIGT AF SKOVREJSNING I GEDSER 20-01-2014 Center for Miljø & Plan har den 10. december 2013 modtaget materiale vedr.

Læs mere

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: 17.08.2017 Navn på plan/projekt sags nr. Lokalplan nr. 168 Gedesby (sags nr. 12/39125) Frist: mandag d. 21. august 2017 Beskrivelse af planen/projektet (formål og omfang) Lokalplanen omfatter hele

Læs mere

Dispensationen er givet på baggrund af oplysningerne i ansøgningen og det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet heri.

Dispensationen er givet på baggrund af oplysningerne i ansøgningen og det forudsættes, at det ansøgte udføres som beskrevet heri. Henrik Pedersen Svinballevej 1 8350 Hundslund Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt pr. e-mail til: hp@hegomatek.dk Dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 18 Der meddeles hermed dispensation

Læs mere

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Møldal Ejendomme ApS Møllebakken 7 3230 Græsted Sag: 02.34.02-G01-638-18 27. september 2018 Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Ejendommen 1 ch Græsted By,

Læs mere

Odderkystens fællesråd. Sendt til Sags Id

Odderkystens fællesråd. Sendt til Sags Id Odderkystens fællesråd Sendt til nubugge@gmail.com Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Dispensation til opsætning af træbænke i beskyttet natur Odder Kommune meddeler dispensation fra Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Lars Andersen Gårdvej 4 4871 Horbelev CVR.nr. 75380356 05-08-2015 UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Guldborgsund Kommune har den 28. juni 2015 modtaget anmeldelse om udbringning

Læs mere

UDSKIFTNING AF JERNBANEBRO OVER TINGSTED Å - TILLADELSE EFTER VANDLØBSLOVENS 47 OG NATURBE- SKYTTELSESLOVENS 3

UDSKIFTNING AF JERNBANEBRO OVER TINGSTED Å - TILLADELSE EFTER VANDLØBSLOVENS 47 OG NATURBE- SKYTTELSESLOVENS 3 Ringsted-Femern Banen / Banedanmark Sendt til: Mette Daugaard Petersen, xmdp@bane.dk Klaus V. Larsen, kvl@bane.dk 21-01-2015 UDSKIFTNING AF JERNBANEBRO OVER TINGSTED Å - TILLADELSE EFTER VANDLØBSLOVENS

Læs mere

Ib Øgaard Pedersen Lundevej 33D 8300 Odder. Sendt via Sags Id

Ib Øgaard Pedersen Lundevej 33D 8300 Odder. Sendt via Sags Id Ib Øgaard Pedersen Lundevej 33D 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt via E-mail: ib.oegaard@smilepost.dk Dispensation fra åbeskyttelseslinjen til opførelse af dobbeltcarport Odder Kommune

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den ligger indenfor 150 meter fra Arresø.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den ligger indenfor 150 meter fra Arresø. Gribskov kommune Rådhusvej 3 3200 Helsinge Att.: Thomas Lindum Sag: 2015/35994 010 Id: 026060 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 13. oktober 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej

Læs mere

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B.

Sagens oplysninger Anmeldelsen er indgivet i henhold til 2 i VVM-bekendtgørelsen. Anmeldelsen er vedlagt som bilag B. AffaldPlus, Næstved Forbrændingsanlæg Ved Fjorden 20 4700 Næstved Virksomheder J.nr. MST-1270-01750 Ref. MSCHU/BJENS Den 18. januar 2017 Afgørelse om ikke VVM-pligt for forbehandlingsanlæg til kildesorteret

Læs mere

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Lemvigvej 21, 7620 Lemvig

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Lemvigvej 21, 7620 Lemvig Erling Lundsgaard Veje Lemvigvej 21 Tørring 7620 Lemvig 12. juni 2015 Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på samt Afgørelse på VVM-screening af husstandsmølle på Lemvig Kommune har behandlet

Læs mere

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer):

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Navn på plan/projekt sags nr. Lokalplan solcelle anlæg nysted 13/13607 Der planlægges for et solcelleanlæg på op til 3 mw areal ca. 5,5 ha. Der planlægges for at

Læs mere

DISPENSATION FRA NATURBESKYTTELSESLOVEN - 3 BESKYTTET ENG

DISPENSATION FRA NATURBESKYTTELSESLOVEN - 3 BESKYTTET ENG Tom Henry Jensen Lillebrændevej 3 4850 Stubbekøbing Sendt til tjtjalfe@gmail.com 25-02-2019 DISPENSATION FRA NATURBESKYTTELSESLOVEN - 3 BESKYTTET ENG Naturafdelingen i Center for Teknik & Miljø har modtaget

Læs mere

Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund

Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund Legoland ApS Højmarkvej 20 7190 Billund Att.: Jesper Gadebjerg Dato: 17.09. 2018 Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund Legoland ApS har den 9. juli 2018 fremsendt

Læs mere

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer):

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Navn på plan/projekt sags nr. Lokalplan solcelle anlæg nysted 13/13607 Der planlægges for et solcelle- eller solvarmeanlæg areal ca. 5,5 ha. Der planlægges for at

Læs mere

DISPENSATION FRA NATURBESKYTTELSESLOVENS 3 - ÆNDRING AF BESKYTTET SØ

DISPENSATION FRA NATURBESKYTTELSESLOVENS 3 - ÆNDRING AF BESKYTTET SØ Sofiehøj Landbrug ApS Ålholm Parkvej 4 4880 Nysted Sendt til: gods@aalholm.dk 03-02-2014 DISPENSATION FRA NATURBESKYTTELSESLOVENS 3 - ÆNDRING AF BESKYTTET SØ Center for Miljø & Plan har modtaget materialet

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Ærø Kommune Statene 1 5970 Ærøskøbing Att.: Susanne Chemnitz Frederiksen Det åbne land J.nr. NST-4132-492-00078 Ref. tinsa Den 24. september 2015 Sendt pr. e-mail til: scf@aeroekommune.dk Dispensation

Læs mere

Billund Lufthavn A/S Postboks Billund. Ikke VVM-pligt for etablering af en ny materielhal på Billund Lufthavn på Eksportvej 16, 7190 Billund

Billund Lufthavn A/S Postboks Billund. Ikke VVM-pligt for etablering af en ny materielhal på Billund Lufthavn på Eksportvej 16, 7190 Billund Billund Lufthavn A/S Postboks 10 7190 Billund Dato: 14. september 2015 Ikke VVM-pligt for etablering af en ny materielhal på Billund Lufthavn på Eksportvej 16, 7190 Billund Billund Lufthavn A/S har den

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse

Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej Herning. Landzonetilladelse TEKNIK OG MILJØ Søby Brunkulsmuseum Brunkulsvej 29 7400 Herning Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Landzonetilladelse Vedr.: Ejendommen Mindelundvej 18, 7400 Herning.

Læs mere

HusCompagniet MidtNord - Aarhus Bredskiftevej Aarhus V. Tilladelse efter planlovens 35 til en ny bolig med integreret carport

HusCompagniet MidtNord - Aarhus Bredskiftevej Aarhus V. Tilladelse efter planlovens 35 til en ny bolig med integreret carport HusCompagniet MidtNord - Aarhus Bredskiftevej 20 8210 Aarhus V Tilladelse efter planlovens 35 til en ny bolig med integreret carport Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse)

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Flemming Brüggebusch Troldbyvej 19 4070 Kirke Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Landzonetilladelse Planloven Sagsbehandler: Birgitte

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den ligger indenfor 150 meter fra Esrum Å.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den ligger indenfor 150 meter fra Esrum Å. Arkitekt Per Hartwig Sag: 2016/31697 001 Id: 009461 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 29. september 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge tlf: 7249 6009

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund LEGO System A/S Kornmarken 33 7190 Billund Dato: 22.02.2018 Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund Rambøll har på vegne af LEGO System A/S

Læs mere

Projektet vil bidrage med en forøgelse af spildevand og affald, der inaktiveres og håndteres sammen med virksomhedens øvrige affald og spildevand.

Projektet vil bidrage med en forøgelse af spildevand og affald, der inaktiveres og håndteres sammen med virksomhedens øvrige affald og spildevand. Bavarian Nordic A/S Hejreskovvej 10A 3490 Kvistgård Sendt som digitalpost til CVR 16 271 187 og som mail til: Ane Rørmann Jensen, ane.rormannjensen@cmcbio.com C7 Consulting, rikke@c7c.dk Virksomheder J.nr.

Læs mere

VVM (vurdering af virkning på miljøet) screening - afgørelse om ikke VVM pligt

VVM (vurdering af virkning på miljøet) screening - afgørelse om ikke VVM pligt CBM Center for Byg og Miljø Poul og Annette Møller Kumlegård Hovedvejen 61 Øm 4000 Roskilde 4330 Hvalsø H www.lejre.dk Majbritt Haslund Thomson Natur og Miljø D 46464945 E Maht@lejre.dk Dato: 17. november

Læs mere

Kim Jakobsen Sønderlundsvej Skanderborg. Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af ny garage på adressen Sønderlundsvej 8

Kim Jakobsen Sønderlundsvej Skanderborg. Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af ny garage på adressen Sønderlundsvej 8 Kim Jakobsen Sønderlundsvej 8 Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af ny garage på adressen Sønderlundsvej 8 Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til at opføre

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Lis Frederiksen og Niels Bruselius Mail: herslevstrandvej2@gmail.com Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø KOPI Landzonetilladelse Planloven Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler:

Læs mere

Billund Motocross Klub Elkjærhøjevej 3A 7190 Billund. Ikke VVM-pligt for udvidelse af Billund Motocross Bane

Billund Motocross Klub Elkjærhøjevej 3A 7190 Billund. Ikke VVM-pligt for udvidelse af Billund Motocross Bane Billund Motocross Klub Elkjærhøjevej 3A 7190 Billund Dato: 28. april 2017 Ikke VVM-pligt for udvidelse af Billund Motocross Bane Dansk Miljørådgivning A/S har på vegne af Billund Motocross Klub den 7.

Læs mere

Bjeragervej 75, 8300 Odder, matr. nr. 3 a Bjerager By, Bjerager.

Bjeragervej 75, 8300 Odder, matr. nr. 3 a Bjerager By, Bjerager. Lars Steenberg Nikolajsen Bjeragervej 75 Bjerager 8300 Odder Byggeri Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk Landzonetilladelse Vedrørende landzonetilladelse til etablering af Bed and Breakfast

Læs mere

Landzonetilladelse. Tanja Borgmand Jørgensen Birkholm 4 4241 Vemmelev

Landzonetilladelse. Tanja Borgmand Jørgensen Birkholm 4 4241 Vemmelev Tanja Borgmand Jørgensen Birkholm 4 4241 Vemmelev Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.: 29 18 85 05 Slagelse Kommune

Læs mere

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Houdamvej 20, 7620 Lemvig

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Houdamvej 20, 7620 Lemvig Steen Lundgaard Madsen Houdamvej 20 Vandborg 7620 Lemvig 28. maj 2015 Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Houdamvej 20, 7620 Lemvig samt Afgørelse på VVM-screening af husstandsmølle

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om skovbyggelinje 1, da den ligger indenfor 300 meter fra Tisvilde Hegn. Poul Folke Torrild Thomsen Jens Hald Mortensen Sag: 2016/36044 018 Id: 024646 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 20. december 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby Kirkevej 17, 7140 Stouby

VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby Kirkevej 17, 7140 Stouby Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Justyna S. Hansen Dir: +4579755698 Mob: e-mail: Justyna.Hansen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-19-16 25.5.2016 VVM afgørelse Opstilling af en mikrovindmølle ved Stouby

Læs mere

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Miljø og Natur Assens Forsyning A/S Skovvej 2b 5610 Assens Kommune Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Afgørelse om ikke VVM-pligt. Etablering af ledninger og regnvandsbassiner

Læs mere

Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018

Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018 HedeDanmark a/s Sletvej 30 N 8310 Tranbjerg J Att. Christian Rydahl Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018 HedeDanmark har d. 3. januar

Læs mere

HusCompagniet Bredskiftevej 20, Aarhus V. Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af nyt enfamiliehus samt carport

HusCompagniet Bredskiftevej 20, Aarhus V. Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af nyt enfamiliehus samt carport HusCompagniet Bredskiftevej 20, 1. 8210 Aarhus V. Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af nyt enfamiliehus samt carport Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Center for Trafik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Mail: alum@lejre.dk KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Camilla Højrup

Læs mere

John Dahl Knudsen Rørsangervej Odder

John Dahl Knudsen Rørsangervej Odder John Dahl Knudsen Rørsangervej 4 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Lovliggørende dispensation til byggeri indenfor åbeskyttelseslinjen Der meddeles hermed efterfølgende dispensation fra

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Thomas Hansen E.H. Stål ApS Niels Frederiksensvej 5 4000 Roskilde KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Maya Aller Tlf. direkte:

Læs mere

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Damgårdvej 12, 7620 Lemvig

Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Damgårdvej 12, 7620 Lemvig Brian Hansen Damgårdvej 12 Dybe 7620 Lemvig 16. juni 2015 Landzonetilladelse til at opstille en husstandsmølle på Damgårdvej 12, 7620 Lemvig samt Afgørelse på VVM-screening af husstandsmølle på Damgårdvej

Læs mere

Langeland Kommune søgt om dispensation til at et gadekær på Strynø:

Langeland Kommune søgt om dispensation til at et gadekær på Strynø: Langeland Kommune Att.: Astrid Ejlersen post@langelandkommune.dk Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Dispensation til

Læs mere

Ridecenter i Vestbirk Ridecenter i Vestbirk

Ridecenter i Vestbirk Ridecenter i Vestbirk 2013 18 Ridecenter i Vestbirk Ridecenter i Vestbirk id 1486324 Tillæg nummer 18 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Ridecenter i Vestbirk Nej Formålet med kommuneplantillægget er at give mulighed

Læs mere

Roslev Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Møllebuen Roslev. Att.: Erik Pedersen, 19. december 2017

Roslev Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Møllebuen Roslev. Att.: Erik Pedersen, 19. december 2017 Roslev Fjernvarmeselskab A.m.b.a. Møllebuen 1 7870 Roslev Att.: Erik Pedersen, info@roslev-fjernvarme.dk 19. december 2017 Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af solvarmeanlæg Skive Kommune

Læs mere

påvirke et Natura 2000-område væsentligt, beskadige yngle- eller rasteområder for dyrearter, der er optaget på EFhabitatdirektivets

påvirke et Natura 2000-område væsentligt, beskadige yngle- eller rasteområder for dyrearter, der er optaget på EFhabitatdirektivets 1 - Landzonetilladelse, hestebokse - Dalbyovervej 44, Hører til journalnummer: 01.03.03-P16-93-16 Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 19-07-2016

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Rambøll Ny Østergade 7 4000 Roskilde Att.: Thomas Egon Rasmussen Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø OBS! Personlig henvendelse til Lejrevej 15, 4320 Lejre Tlf. 46 46 46 46

Læs mere

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelseslinjen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige.

Dispensationen vedrører alene strandbeskyttelseslinjen. Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendige. Naturstyrelsen - Kronjylland Vasevej 7 8900 Randers Att: Jan Grundtvig Højland, JGH@nst.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02686-6 Ref. Thomas Kristian Kjellerup 28-10-2016 Dispensation fra strandbeskyttelseslinjen

Læs mere

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en miljøvurderings-proces

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en miljøvurderings-proces Byggeri og Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg byggeriogmiljoe@viborg.dk Skals Kraftvarmeværk A.m.b.a Solbakken 1 8832 Skal hkr@skalsvarme.dk Dato: 4. januar 2018 Afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Projektgruppen for vådområdeprojektet Natur og Miljø Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund Dato 18. juli 2017 Sagsnr. 01.05.08-P25-5-17 BY OG LANDSKAB Dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Odsherred Kommune Att: Projektleder Lars Jespersen Nyvej 22 4573 Højby Den 9. september 2015 Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning

Læs mere

Afgørelse Landzonetilladelse til nyt enfamiliehus, erstatter eksisterende, ny placering, Grædstrupvej 56, 8740 Brædstrup

Afgørelse Landzonetilladelse til nyt enfamiliehus, erstatter eksisterende, ny placering, Grædstrupvej 56, 8740 Brædstrup Horsens Kommune Rådhustorvet 4, 8700 Horsens Tom Jensen Grædstrupvej 54 8740 Brædstrup Byggesag Sagsbehandler: Hanne Lind Direkte: 76292572 Mobil: 7629 2572 Afgørelse Landzonetilladelse til nyt enfamiliehus,

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund

Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund ScrapTrans A/S Stilbjergvej 1A 7190 Billund Dato: 30.05.2018 Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund KT erhvervsbyg A/S har på vegne af ScrapTrans A/S den 9. april 2018 indsendt ansøgning

Læs mere

Tak for jeres ansøgning om at deltage i forsøgsordningen for kyst- og naturturisme med et projekt til fremme af den lokale og regionale turisme.

Tak for jeres ansøgning om at deltage i forsøgsordningen for kyst- og naturturisme med et projekt til fremme af den lokale og regionale turisme. Til borgmesteren: Tak for jeres ansøgning om at deltage i forsøgsordningen for kyst- og naturturisme med et projekt til fremme af den lokale og regionale turisme. Tillykke! Som det fremgik af vores mail

Læs mere

Skive Kommune Teknisk forvaltning Att. Teamleder Kent Larsen. Den 5. marts 2015

Skive Kommune Teknisk forvaltning Att. Teamleder Kent Larsen. Den 5. marts 2015 Skive Kommune Teknisk forvaltning Att. Teamleder Kent Larsen Den 5. marts 2015 Æblevej Skovrejsning, VVM og bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur Skive Kommune har søgt tilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven VILLA-HUS Byg Aps Nørre Snedevej 9 8700 Horsens Sendt pr. email: dai@villa-hus.dk KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Camilla

Læs mere

Landzonetilladelse. Center for Kommunale Ejendomme Att. Henny Inger Nielsen Caspar Brands Plads 6 4220 Korsør

Landzonetilladelse. Center for Kommunale Ejendomme Att. Henny Inger Nielsen Caspar Brands Plads 6 4220 Korsør Center for Kommunale Ejendomme Att. Henny Inger Nielsen Caspar Brands Plads 6 4220 Korsør Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse

Læs mere

Kurt Lyng Madsen Bakkevej 51 Ramløse Helsinge. Landzonetilladelse til uopvarmet udestue. Ejendommen 55 Ramløse By, Ramløse, Bakkevej 51 (3200)

Kurt Lyng Madsen Bakkevej 51 Ramløse Helsinge. Landzonetilladelse til uopvarmet udestue. Ejendommen 55 Ramløse By, Ramløse, Bakkevej 51 (3200) Kurt Lyng Madsen Bakkevej 51 Ramløse 3200 Helsinge Sag: 2016/26125 007 Id: 017111 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 31. august 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE Marius Pedersen A/S Att.: Nicolai Boss Nielsen / Jan Kastrup Nykøbingvej 76 4990 Sakskøbing E-mail: nbn@mariuspedersen.dk; jka@mariuspedersen.dk FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE 13-04-2015 Marius Pedersen

Læs mere

Der meddeles hermed lovliggørende dispensation fra naturbeskyttelseslovens 1 18, fortidsmindebeskyttelseslinjen, til inddragelse af overdækket

Der meddeles hermed lovliggørende dispensation fra naturbeskyttelseslovens 1 18, fortidsmindebeskyttelseslinjen, til inddragelse af overdækket Hans Christensen Mail: hanc@sol.dk Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder NBL 18 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Der meddeles hermed lovliggørende dispensation fra naturbeskyttelseslovens 1 18,

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen

Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen GHB Landskabsarkitekter A/S Carl Jacobsensvej 16, opg 6 2500 Valby - Sendt som e-mail til ghb@ghb-landskab.dk Den 4. maj 2015 Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen

Læs mere

Sagsnr A

Sagsnr A Haldor Topsøe Heimdalsvej 4-6 3600 Frederikssund Dato 3. december 2018 Sagsnr. 01.24.00-A00-2-18 BY OG LANDSKAB Tilladelse til Kystbeskyttelse i form af dige og højvandsmur på matr. Nr. 15aø, 15aæ og 16lm

Læs mere

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18

Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Ejer Sag: 01.05.02-P25-87-18 5. september 2018 Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor sø- og åbeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Gribskov

Læs mere

VVM (vurdering af virkning på miljøet) screening - afgørelse om ikke VVM pligt

VVM (vurdering af virkning på miljøet) screening - afgørelse om ikke VVM pligt Jeppe Pedersen Bregnetvedvej 24 4320 Lejre CBM Center for Byg og Miljø 4330 Hvalsø H www.lejre.dk Majbritt Haslund Thomson Natur og Miljø D 46464945 E Maht@lejre.dk Dato: 25. januar 2017 J.nr.: 16/10815

Læs mere

Virksomheder J.nr. MST Ref. NIJOL/Tisch Den 16. december Randers Affaldsterminal Romalt Boulevard Randers SØ

Virksomheder J.nr. MST Ref. NIJOL/Tisch Den 16. december Randers Affaldsterminal Romalt Boulevard Randers SØ Randers Affaldsterminal Romalt Boulevard 64 8960 Randers SØ (sendt digitalt til CVR-nr 29189668) Virksomheder J.nr. MST-1270-01648 Ref. NIJOL/Tisch Den 16. december 2015 Att.: Søren Kristiansen (sk@randers.dk)

Læs mere

Jan Bloten. Sortemosevej Gudbjerg Sendt til Ravnhøj Consult:

Jan Bloten. Sortemosevej Gudbjerg Sendt til Ravnhøj Consult: Jan Bloten Sortemosevej 7 5893 Gudbjerg Sendt til Ravnhøj Consult: jt@ravnhoj.dk Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 arne.bruun@svendborg.dk

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Heede Consult Aps Østergade 1Y, 1. sal, dør 3 3600 Frederikssund Att.: Ove Heede KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Camilla

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 24. februar 2016.

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 24. februar 2016. Naturstyrelsen, Kronjylland Vasevej 7 8920 Randers NV Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 11-04-2016 / 01.03.03-P16-34-16 Landzonetilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse. Skel.dk Landinspektører Att. Robert Kovac Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse

Landzonetilladelse. Skel.dk Landinspektører Att. Robert Kovac Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse Skel.dk Landinspektører Att. Robert Kovac Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR nr.:

Læs mere

Lovgrundlag 1. Planloven (Lovbekendtgørelse nr af 23. november 2015 med senere ændringer). 2. Kommuneplan for Gribskov Kommune

Lovgrundlag 1. Planloven (Lovbekendtgørelse nr af 23. november 2015 med senere ændringer). 2. Kommuneplan for Gribskov Kommune Center for Teknik og Miljø Team Natur og Vand Rådhusvej 3 3200 Helsinge Sag: 2017/06584 004 Id: 026241 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 15. marts 2017 Personlig henvendelse

Læs mere

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92

TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S Att.: Steen Holm Jørgensen 10-02-2017 TILLADELSE TIL TIDSBEGRÆNSET AT UDLEDE LÆNSE- OG OVERFLADEVAND TIL STATION 2160 I SØRUP Å, KVL 92 MJ Eriksson A/S har den 6. februar 2017 søgt om tilladelse

Læs mere

BYGMESTEREN A/S Troldmosevej Give. Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af garage samt redskabsrum

BYGMESTEREN A/S Troldmosevej Give. Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af garage samt redskabsrum BYGMESTEREN A/S Troldmosevej 2 7323 Give Tilladelse efter planlovens 35 til etablering af garage samt redskabsrum Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til at etablere

Læs mere

Afgørelse om ikke krav til miljøkonsekvensvurdering for etablering af regnvandsbassin for afledning af regnvand ved Stejlgårdsparken, 6740 Bramming

Afgørelse om ikke krav til miljøkonsekvensvurdering for etablering af regnvandsbassin for afledning af regnvand ved Stejlgårdsparken, 6740 Bramming Din Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Sendt digital til CVR: 32661149 og om@dinforsyning.dk Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 1. august 2017 Sagsbehandler Anitta Knattrup Telefon direkte 76 16 13

Læs mere

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri Ryvej 21 8752 Østbirk Dato: 12.03. 2018 Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri har den 20. september

Læs mere

1. Bassinet skal udformes som beskrevet i ansøgningen 2. Bassinet skal placeres som vist på kortbilag nr. 1 og indenfor matr. nr. 6h Voldum By, Voldum

1. Bassinet skal udformes som beskrevet i ansøgningen 2. Bassinet skal placeres som vist på kortbilag nr. 1 og indenfor matr. nr. 6h Voldum By, Voldum FAVRSKOV SPILDEVAND A/S Torvegade 7 8450 Hammel Att. Maria M. Eriksen e-mail: mer@favrskovforsyning.dk Postadresse: Favrskov Kommune Byggesagsafdelingen Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 89 64 10 10 favrskov@favrskov.dk

Læs mere

Peter Thomsen Teglumvej Skanderborg. Landzonetilladelse til opførelse af stald

Peter Thomsen Teglumvej Skanderborg. Landzonetilladelse til opførelse af stald Peter Thomsen Teglumvej 1 8660 Skanderborg Landzonetilladelse til opførelse af stald Der meddeles hermed tilladelse efter planlovens 35 (landzonetilladelse) til at opføre en stald på 99,2 m 2 på matr.

Læs mere

Bestemmelsen skal ifølge vejledning om naturbeskyttelsesloven administreres restriktivt. Der meddeles derfor kun dispensation i særlige tilfælde.

Bestemmelsen skal ifølge vejledning om naturbeskyttelsesloven administreres restriktivt. Der meddeles derfor kun dispensation i særlige tilfælde. Lilje-Huset A/S C.F.Tietgens Boulevard 32 5220 Odense SØ Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt pr. mail til: lilje-huset@lilje-huset.dk NBL 18 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Der meddeles

Læs mere

Keld Arne Nielsen Ejstrupvej Hampen. 7. november Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov

Keld Arne Nielsen Ejstrupvej Hampen. 7. november Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Keld Arne Nielsen Ejstrupvej 18 7362 Hampen 7. november 2018 Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Ikast-Brande Kommune har den 11. oktober 2018 modtaget en henvendelse om, at du ønsker at rydde

Læs mere

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Dennis Grønbæk/Dgc

SCREENING AF PLANER OG PROGRAMMER Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Dennis Grønbæk/Dgc Dato: Hovedansvarlig (navn/initialer): Dennis Grønbæk/Dgc Navn på plan/projekt sags nr. Lokalplan 174 idrætscampus. sags nr: 13/53017 Placering: Område i det østlige nykøbing, Østre Allé. Øst for E55,

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Søren Daniel Kristensen Storegade 5,2 7330 Brande Sendt pr. e-mail: brande@lcdk.dk KOPI Landzonetilladelse Planloven Lejre Kommune Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46

Læs mere

SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post. 4. april Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov

SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post. 4. april Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post 4. april 2019 Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Ikast-Brande Kommune har den 20. marts 2019 modtaget en henvendelse om, at du ønsker

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Jan Becker Hansen og Jannie Steffen Rebekkavej 18,1. th 2900 Hellerup Den 4. marts 2016 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Du har 1. april 2014 søgt om lovliggørende dispensation til et 9

Læs mere

VVM-screening af anlæg til bejdsning af rustfrit stål hos Aqua System A/S. Aqua System har den 1. december 2014 anmeldt bejdsning af rustfrit stål.

VVM-screening af anlæg til bejdsning af rustfrit stål hos Aqua System A/S. Aqua System har den 1. december 2014 anmeldt bejdsning af rustfrit stål. TEKNIK OG MILJØ Aqua System A/S Avnvej 14 7400 Herning Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8085 mikht@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 01.16.04-P00-2-15 VVM-screening

Læs mere

NYMØLLE STENINDUSTRIER A/S Hovedgaden Hedehusene. Att: Per-Ulrik Jensen, mail:

NYMØLLE STENINDUSTRIER A/S Hovedgaden Hedehusene. Att: Per-Ulrik Jensen, mail: Regionshuset Viborg NYMØLLE STENINDUSTRIER A/S Hovedgaden 539 2640 Hedehusene Miljø Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 1999 www.raastoffer.rm.dk Att: Per-Ulrik Jensen, mail: perulrik.jensen@nymoelle.dk

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Novoflex ApS Danas Plads 18,2 th 1915 Frederiksberg C Att.: Nikolaj Edwards Afgørelse sendt pr. mail til: novoflexaps@gmail.com KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf.

Læs mere

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2. Arne Kamp Hvidovre Strandvej 57A 2650 Hvidovre Kystdirektoratet J.nr. 16/00820-8 Ref. Martin Cenholt Kjeldgaard 02-06-2016 Dispensation til efter nedrivning at genopføre beboelsesejendom delvis inden for

Læs mere

IKKE VVM-PLIGT AF SKOVREJSNING PÅ LILLE MUSSEVEJ 10B, 4880 NYSTED

IKKE VVM-PLIGT AF SKOVREJSNING PÅ LILLE MUSSEVEJ 10B, 4880 NYSTED Til Entreprenør Skovdyrkerne Øst v/ Skovfoged Rasmus Larsen rla@skovdyrkerne.dk 12-10-2017 IKKE VVM-PLIGT AF SKOVREJSNING PÅ LILLE MUSSEVEJ 10B, 4880 NYSTED Guldborgsund Kommune har den 18. september 2017

Læs mere

Landzonetilladelse. Peter Engelbrekt Knøss Udsigten Randers SØ / P

Landzonetilladelse. Peter Engelbrekt Knøss Udsigten Randers SØ / P Peter Engelbrekt Knøss Udsigten 11 8960 Randers SØ Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 01-09-2016 / 01.03.03-P16-38-16 Landzonetilladelse

Læs mere

Miljøstyrelsen har den 16. marts 2017 modtaget beskrivelse af ændringer af APM Terminals areal på Aarhus Havn samt VVM-anmeldelse af denne ændring.

Miljøstyrelsen har den 16. marts 2017 modtaget beskrivelse af ændringer af APM Terminals areal på Aarhus Havn samt VVM-anmeldelse af denne ændring. APM Terminals Aarhus A/S Aarhus C Kun sendt som digital post til CVR 32658393 med cc. til mette.linnemann@apmterminals.com Virksomheder J.nr. MST-1270-02212 Ref. anbhe Den 30-03-2017 Opdatering af bilag

Læs mere

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den grænser op til Esrum Å.

Ejendommen er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelse om søog åbeskyttelseslinje 1, da den grænser op til Esrum Å. Per Behrendt Hansen Gyvelholm 48,1. 2830 Virum Sag: 2016/18302 003 Id: 008608 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 16. december 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

Center for Miljø og Natur Team Miljø. Paludan Skov- og Naturkonsulenter v. Søren Paludan Fremsendt pr. mail:

Center for Miljø og Natur Team Miljø. Paludan Skov- og Naturkonsulenter v. Søren Paludan Fremsendt pr. mail: Center for Miljø og Natur Team Miljø Paludan Skov- og Naturkonsulenter v. Søren Paludan Fremsendt pr. mail: soren@paludan.com Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 5588 www.naestved.dk Dato

Læs mere

Miljø og Natur. Det danske Hedeselskab Klostermarken 12, 8800 Viborg Att. Jakob Nielsen

Miljø og Natur. Det danske Hedeselskab Klostermarken 12, 8800 Viborg Att. Jakob Nielsen Det danske Hedeselskab Klostermarken 12, 8800 Viborg Att. Jakob Nielsen [jnie@hededanmark.dk] VVM-Screening Afgørelse om ikke VVM-pligt ved skovrejsning Assens Kommune har modtaget anmeldelse af skovrejsning

Læs mere