HOPPELINES HOPPELOPPER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HOPPELINES HOPPELOPPER"

Transkript

1 HOPPELINES HOPPELOPPER 1. Goddag goddag 2. Hoppeline og Frækkefrø på tur 3. Monstersang 4 Tramp med dine fødder 5. Hoppelines hoppelopper 6. Dovendyret 7. Racerbilen 8. Sund mad sang 9. Vi flyver 10. Når jeg ligger lige så stille Pernille Germansen: Komposition og projektledelse / Victor Dybbroe: Percussion / Calle Brickman: Piano, Würtlizer / Tobias Dall Mikkelsen: Bas / Nikolaj Dall Mikkelsen: Trommer / Simon Rabenhøj: Guitar (Track 1, 4, 7, 8, 10) / Tor Bach Kristensen: Mix og master / Indspillet hos Tomas Vang i The Village / Sang: Astrid Høyby Germansen (Track 1, 2, 4, 5, 7, 9) / Klara Rosendahl Szinay (Track 1, 2, 4, 7, 9) Dagmar Gad Foss (Track 2,3,5,6,7,8, 9, 10) / Sofie Øveraas Broe-Andersen (Track 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9) Magnus Rosendahl Szinay (Snak på track 6) / Kor på track 5, 8: Frida Mei Tan-Frandsen, Vilma Charlotte Jespersen, Tilde Smitt Vanges, Hannah Israel, Rosalina Elle Wiese / Kor på track 1, 5, 9: Hanna Nybo Risager, Rosa Knudstrup Gusa, Carla Sofie Rask Malmqvist, Maja Bloch Sørensen, Magda Zeitler Pehn, Leona Sophia Chao Salazar Mondrup, Vilfred Yderstræde Hildebrandt, Julie Lodberg Rosenkrands, Viola Thorsted Sanotr

2 GODDAG GODDAG Vi går rundt og hilser venligt Det er en dejlig dag Vi kan bruge vores hænder Når vi siger goddag Goddag goddag goddag goddag Goddag goddag goddag Goddag goddag goddag goddag Og ha en god goddag Hænder Næser Fødder Maver (Vi kan også) Bukke og neje I verset går alle rundt mellem hin anden og hilser venligt fx med små nik eller et lille løft på hatten. Ved omkvædet finder man sammen to og to, og hilser på hinanden på den måde, der bliver sunget (med hænd erne, fødderne, næserne osv.). Syng også gerne sangen uden den ind spillede musik, og lad børnene finde på andre måder at hilse på hinanden.

3 HOPPELINE OG FRÆKKEFRØ PÅ TUR Hold mig i hånden, så tager vi afsted Med Hoppeline og Frækkefrø, du må være med. Se der en flodhest, en stor og buttet én. Den tramper og tramper rundt på sine ben. Hold mig i hånden, så tager vi afsted... Se der en krabbe en lille krukket én. Den kravler og kravler rundt på sine ben. Hold mig i hånden, så tager vi afsted... Se der en hest, en stor og hurtig én. Den løber og løber rundt på sine ben. Hold mig i hånden, så tager vi afsted... Se der et skærmdyr, en lille, farlig én. Den bakker og bakker rundt på sine ben. Hold mig i hånden, så tager vi afsted... Se der en sukkertop, en sød og nuttet én. Den drejer og drejer rundt på sine ben. Når der synges vers tager man hinanden i hånden fx to og to, og går rundt sammen. Når der synges la la, slipper man hinandens hænder og laver den bevægelser, man har sunget om (trampe, snurre, bakke osv.). Brug også gerne bevægelseskortene fra hoppeline.dk eller find selv billeder af dyr, som kan inspirere be vægelserne. Syng også gerne sangen uden den indspillede musik, og lad børnene selv finde på nye dyr og nye bevægelser.

4 MONSTERSANG ET monster listede afsted Det ville lave ballade De små børn sov i deres seng De drømte og var glade Men da monstret kom forbi, fandt det et barn, det kunne li Ja, og så blev de til. TO monstre listede afsted De ville lave ballade De små børn sov i deres seng De drømte og var glade Men da monstret kom forbi, fandt det et barn, det kunne li Ja, og så blev de til. TRE monstre listede afsted... osv. Alle børn ligger på gulvet og sover. Èt barn vælges til monster og lister monsteragtigt rundt i blandt de sovende børn. Monsteret udvælger sig et sovende barn, som det vækker, og nu er der to monstre. De går efter hinanden blandt de sovende børn, og vækker endnu et barn osv. Det barn, der lige er blevet vækket, går forrest og bestemmer, hvordan rækken af monstre skal bevæge sig (som i kongens efterfølger ). Legen fortsætter til alle monstre er vækket, og så kan der holdes monsterfest.

5 TRAMP MED DINE FØDDER Vi tramper og tramper Hele dagen lang, Vi tramper og tramper Til denne trampesang Vi tramper og tramper Vis mig, hvad du kan Vi tramper og tramper Tramp med dine fødder Vi ka ik la vær Vi vinker og vinker. Vink med dine hænder Tramp med dine fødder, Vi ka ik la vær Vi ryster og ryster. Ryst med dit hoved Vink med dine hænder Tramp med dine fødder Vi ka ik la vær Vi vrikker og vrikker. Vrik med din numse Ryst med dit hoved Vink med dine hænder Tramp med dine fødder Vi ka ik la vær Vi drejer og drejer... Drej rundt omkring dig Vrik med din numse Ryst med dit hoved Vink med dine hænder Tramp med dine fødder Vi ka ik la vær Vi blinker og blinker Blink med dine øjne Drej rundt omkring dig Vrik med din numse Ryst med dit hoved Vink med dine hænder Tramp med dine fødder Vi ka ik la vær Gør som der synges! Syng også gerne sangen uden den indspillede musik og lad børnene finde på, hvad der mere skal fyldes på af bevægelser.

6 HOPPELINES HOPPELOPPER Hoppeline hopper, for hun har hoppelopper Hoppeline hoppeloppe hoppe hop. Hun kan hoppe højt, hun kan hoppe lavt. Nu skal vi hoppe baglæns (små hop, højt op, langt osv..) Hoppeloppeline, hoppeloppeline, hoppeloppe hoppeloppe hoppe hop Hun kommer til at grine får hoppemavepine så er det hoppestop! På verset hopper alle. I slutningen af verset besluttes det, hvordan der skal hoppes i omkvædet Små hop, lange hop, fjollehop osv. Når der synges Hoppestop, skal alle stå mussestille. Syng også gerne sangen uden den ind spillede musik og lad børnene finde på andre måder at hoppe på. Understøt eventuelt dette med lyde på en tromme.

7 DOVENDYRETS SANG Åh jeg er så doven Åh jeg er så træt Mine arme er som stål Mine ben som stegne ål Jeg gider faktisk ingen ting Åh jeg er så træt De andre går og hopper rundt men åh jeg er så træt Åh jeg er så doven Åh jeg er så træt Mellem tæerne har jeg stanglakrids og i håret smeltet is Jeg gider faktisk ingen ting Åh jeg er så træt De andre går og hopper rundt men åh jeg er så træt Børnene sættes sammen i små grupper af to - tre personer. Èn af børnene er dovendyret, som ligger fladt på gulvet og gør sig tung og slap i hele kroppen. Det andet barn/de andre børn skal forsøge at få det tunge, dovne dovendyr til at flytte sig og komme op, ved at ase og mase og skubbe og trække i det. Legen kan udvides ved fx at lægge en måtte i den ene ende af lokalet, hvor de tunge dovendyr skal skubbes hen på. Så må de vågne børn, skubbe dovendyret hen over gulvet til målet er nået.

8 RACERBILEN Første gear er nemt Det ikke særligt slemt Jeg kører stille og roligt Skal lige op i fart Fjerde gear går stærkt Nu har jeg fået det lært Jeg kører rigtigt hurtigt Er helt oppe i fart Andet gear er godt Det kører rigtigt flot Jeg kører rimeligt hurtigt Skal lige op i fart Femte gear med hvin Den får det sidste benzin Jeg kører helt vildt hurtigt Er i top fart Tredje gear er let Det kører helt perfekt Jeg kører medium hurtigt Skal lige op i fart host host Men helt ud af det blå Går jeg lige så stille i stå Jeg bakker ind i garagen og hukker bremsen i Min mekaniker er klar Han giver mig det bedste, han har Han pudser mit vindue og fylder tanken op Børnene er blevet til racerbiler. De har alle sammen en måtte eller et andet sted, som er garage. De starter med at holde i ga ragen. Ved første gear kører de ud og kører stille og roligt rundt. Som sangen skrider frem kører racerbilerne hurtigere og hurtigere. I femte gear kører de lynhurtigt rundt i fuld fart. Men da de pludseligt går i stå, må de hjem i garagen og blive tanket op, før de igen skal ud og køre. Der kan fx være en voksen eller et barn, som er mekanikere og går rundt og plejer bilerne og tanker dem op, når de er i garage.

9 SUND MAD SANG D EN V IRKEL IG DEN SJOVE DE DEN SUN Jeg vil så gerne ha jordbær med rabarber hver dag. Tomatsuppe kan jeg li gerne med makaroni i. E SØD GROV E DEN DEN MOD IG E Min mave vil så gerne ha (klap, klap) Gulerødder hver dag. Den skal bruge energi (klap, klap). Sund mad ka vi li HOPPELINES MADPAKKEHÅND Jeg bliver altid glad, når jeg spiser en ostemad. Pærer og banan gør mig sund og glad hele dagen. Min mave vil så gerne ha (klap, klap) Gulerødder hver dag. Den skal bruge energi (klap, klap). Sund mad ka vi li Frækkefrø spiser spinat, hopper op og går i spagat. Jeg danser altid rundt, når jeg griner og spiser sundt. Min mave vil så gerne ha (klap klap)... Den eneste sang, som ikke er en bevægelsessang men en syng med sang. Kan med fordel synges inden måltidet eller frugt. Hæng gerne illustrationen til sangen op og brug den som udgangspunkt for dialog om madmod, madpakke hånden, hvor maden kommer fra, hvad der er godt for kroppen og smager godt mm. Søg inspi ration på hoppeline.dk under ikonet måltidet.

10 VI FLYVER Vi flyver, vi flyver Højt op i luften Vi flyver, vi flyver Kom og vær med. Vi lander, vi lander Nede op jorden Vi lander, vi lander Hvor er vi nu? Ved verset slås armene ud som vinger på en flyvemaskine, og børnene flyver rundt. Til sidst lander de og lytter til musikken, som fortæller, hvor de er. Børnene bevæger sig spontant til musikken, som de vil, og som de inspireres af hin anden til. Syng også gerne sangen uden den indspillede musik og lad børnene finde på, hvor I er kommet hen. Understøt eventuelt dette med lyde på en tromme. Man behøver ikke at være verdensmester, for at spille tromme, kig på børnene og spil en rytme, som passer til og understøtter de bevægelser, de finder på.

11 JEG LIGGER BARE HER Når jeg ligger lige så stille Kan jeg høre mit hjerte slå Mærker varmen på min pande Svedens perler går i stå Jeg har hoppet, jeg har danset Men nu må jeg holde op Jeg ligger bare her Og mærker mine tæer Når jeg sukker dybt og gaber Lukker mine øjne i Starter drømmen om i morgen Og de ting som jeg kan li For jeg drømmer om at klatre Men nu må jeg hvile først Jeg ligger bare her Og mærker mine tæer Når jeg ligger lige så stille Bli r jeg tung i mine ben Jeg kan mærke blodet strømme Til min varme, røde kind Jeg var sørøver på farten Men nu er jeg bare mig Jeg ligger lige her Og mærker mine tæer Når jeg vågner lige så stille Mærker varmen i min krop Jeg kan ik la vær at smile Det er tid til at stå op For i dag der skal jeg lege Med min allerbedste ven Jeg ligger lige her Og strækker mine tæer Dette er en afslapningssang, som spilles eller synges, når man er færdig med at hoppe og danse. For nogen kan det være ekstra afslappende, hvis de kan ligge på noget og måske endda med et tæppe over sig. Den afslappende tilstand kan evt. suppleres med Hoppelines taktile fortællinger se

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder Smag for leg Tekster og akkorder Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk +45-28 40 66 95 morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg... s. 3 Hvem vil lave suppe... s. 4 Grøntsagsgymnastik...

Læs mere

HVEM HAR SPIST HOPPELINES MAD?

HVEM HAR SPIST HOPPELINES MAD? HVEM HAR SPIST HOPPELINES MAD? IDEER TIL LEG OG BEVÆGELSE BILLEDE 1: Brug sangen Hoppeline og Frækkefrø på tur fra Hoppelines Hoppelopper. Leg, at I er på vej til zoo, og kom med ideer til og syng om,

Læs mere

Snik og Snak Hulahop rundkreds

Snik og Snak Hulahop rundkreds Snik og Snak Eleverne går sammen i par. Hvert par bliver derefter enige om hvem der er Snik, og hvem der er Snak. Det er nu lærerens opgave at give forskellige kommandoer, der bestemmer hvad Snik og Snakskal

Læs mere

Av gokkelok Goddag. Tekst: Jonas Fibiger Diemer Musik: Daniel Degn Møller

Av gokkelok Goddag. Tekst: Jonas Fibiger Diemer Musik: Daniel Degn Møller Av gokkelok Goddag Tekst: Jonas Fibiger Diemer Musik: Daniel Degn Møller Av av gokkelok jeg slog min knold. Og hej til dig og hej til mig. Av av gokkelok jeg slog min knold. Og du er sej, sir jeg. Vi skal

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95  morten@mortenmusik. Smag for leg Tekster Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg!... s. 3 Friske Frede Fersken!... s. 4 Frugtsangen!...

Læs mere

Kapitel 2. Fjolletrolde

Kapitel 2. Fjolletrolde Kapitel 2. Fjolletrolde Efter at Rod, Kvist og de andre trolde havde vrikket, sunget og fløjtet i et stykke tid, spurgte en af troldene fra rundkredsen. Hvad laver I egentlig her? Vi er kommet for at fjolle

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Aarhus Symfoniorkester. Musikkens Børn. Sanghæfte nr /20. S y n g m e d t i g e r e n

Aarhus Symfoniorkester. Musikkens Børn. Sanghæfte nr /20. S y n g m e d t i g e r e n Aarhus Symfoniorkester Musikkens Børn Sanghæfte nr. 2 2019/20 Tu tti S y n g m e d t i g e r e n 1. SYMFONI NR. 6, 2. SATS (ANDANTE) Musik: Antonín Dvořák 2. HEJ HEJ Tekst og melodi: Signe Thorborg Addison

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Kapitel 1. Velkommen.

Kapitel 1. Velkommen. Kapitel 1. Velkommen. Der var en gang to små trolde. Den ene hed Kvist og den anden hed Rod. De boede ude i den store troldeskov sammen med en masse andre trolde. Kvist og Rod var hinandens bedste venner

Læs mere

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Det magiske spejl - At elske sig selv og bygge selvværd Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen

Læs mere

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Ordforklaring Se, syng, lyt, læs Skriv Find navneord Hvad er Halloween? Hvad betyder ordet? Hvorfor fejrer man Halloween? Se, syng, lyt og læs. Se videoen Halloween

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

Rumpebumpernes Sangbog. Rumpebumbernes Sang Hurlumhejs Sang Doks Sang Gøjsers Sang Mulius Sang Rimse Ramses Sang Sanses Sang

Rumpebumpernes Sangbog. Rumpebumbernes Sang Hurlumhejs Sang Doks Sang Gøjsers Sang Mulius Sang Rimse Ramses Sang Sanses Sang Rumpebumpernes Sangbog Rumpebumbernes Sang Hurlumhejs Sang Doks Sang Gøjsers Sang Mulius Sang Rimse Ramses Sang Sanses Sang 26 Vi er rumpebumperne der altid bumper rumperne når vi syn's vi siger noget

Læs mere

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege Hej skal vi lege? Legehæfte -Danselege Danseleg leg nr 1 - Boogie Woogie Legebeskrivelse: Deltagerne står i åben kreds med ansigtet ind mod midten. - Man gør de ting, man synger. Så tager vi højre fod

Læs mere

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Boble-Byen - Et indre rum af ro og styrke Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

Den lille sol s rejse

Den lille sol s rejse Den lille sol s rejse - Kropsskanning Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

7. december (3-4år) Opgaven til 7. december

7. december (3-4år) Opgaven til 7. december 7. december (3-4år) Julemanden synes, også at Knud Nis skal lære at kunne holde varmen, hvis han skal være julemand. Det er altid koldt om vinteren. Og nogle gange er jakken og handsker ikke nok. Du skal

Læs mere

2-8 alt efter hvor mange voksne, der danser og synger med.

2-8 alt efter hvor mange voksne, der danser og synger med. Af Nanett Borre Aktiviteter med sang Titel Rekvisitter Underlag Antal deltagere Opmærksomhedspunkter En pose med hemmeligheder i form af motiver af dyr, kropsdele, hverdagsting eller andet. I den ene ende

Læs mere

Små synger sammen Torsdag den 14. september kl

Små synger sammen Torsdag den 14. september kl Ringsted Bibliotek Små synger sammen Torsdag den 14. september kl. 10-11 Vi fejrer traditionen tro den årlige sangdag, hvor de mindste børn inviteres til fællessang. Børnebiblioteket og Musik- og Kulturskolen

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Christfulness: Ingen er glemt af Gud

Christfulness: Ingen er glemt af Gud Christfulness: Ingen er glemt af Gud Om et øjeblik siger jeg en sætning. Du skal bare lytte til den måske gentage den inde i dit hovedet men ellers bare lytte og lade den sætning svæve i luften bare svæve

Læs mere

Goddag-sang. Goddag, goddag, goddag alle sammen Goddag, goddag, goddag alle sammen! Farvel-sang

Goddag-sang. Goddag, goddag, goddag alle sammen Goddag, goddag, goddag alle sammen! Farvel-sang Alle vores morgensamlinger starter med at alle børn og voksne holder i hænderne og synger goddag. Når morgensamlingen er slut, holder vi igen i hænderne og synger vores farvelsang. Når hver enkelt sang

Læs mere

Nis. skal giftes. Medvirkende: I skal bruge: Nis. Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller

Nis. skal giftes. Medvirkende: I skal bruge: Nis. Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller Et nisseskuespil for børn i indskolingen Nis skal giftes Medvirkende: Nis Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller I skal bruge: To store puder

Læs mere

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven.

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle står sammen med mor og kigger rundt. Der sidder nogle børn sammen med en voksen og laver

Læs mere

Befrieren. Li' så langt som øst det er fra vest, har han taget synden bort, vi kan trække vejret frit, for vi er:

Befrieren. Li' så langt som øst det er fra vest, har han taget synden bort, vi kan trække vejret frit, for vi er: Befrieren Vi har vendt os om, har vendt ryggen til, rettet blikket frem vi ser os ik tilbag, og vi kigger op, slipper glæden løs, og vi priser Gud, for han har sat os fri! Li' så langt som øst det er fra

Læs mere

SANGE TIL VERDEN vejledninger til dans og bevægelse FOR ENDEN AF ET EVENTYR

SANGE TIL VERDEN vejledninger til dans og bevægelse FOR ENDEN AF ET EVENTYR Vi tager ud på en rejse. FOR ENDEN AF ET EVENTYR Tegn en rute med START - 5 STOP - og land ved START igen, så ruten kan gentages. Ved hvert stop/station viser I et billede af noget, I synes vi skal værne

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen:

Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: Dagplejen Åby: Velkommen til onsdagsgruppen: I vores gruppe er vi 5 dagplejer, Kit, Marianne, Lotte, Anja og Annette P. Vi har tilsammen 20 børn i alderen 0-3 år. Lige nu har vi rigtig mange nye små, som

Læs mere

Musen Logbog Forår Underviser: Bente Gliese Specialbørnehaven: Platanhaven

Musen Logbog Forår Underviser: Bente Gliese Specialbørnehaven: Platanhaven Musen Logbog Forår 2018 Underviser: Bente Gliese Specialbørnehaven: Platanhaven Institution. Platanhaven, Musen Dato: 26.01.18 Underviser: Bente Antal medvirkende voksne: 5 voksne. Antal medvirkende børn:

Læs mere

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY Uge 1 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge 1 l Dyr Hipp og Hopp møder tit hinanden. De er meget forskellige, men de kan begge to godt lide at spise

Læs mere

Nakkestræk til siderne Sænk hovedet til venstre side og træk hovedet nedad mod venstre skulder. Sænk hovedet til højre etc Gentag nogle gange.

Nakkestræk til siderne Sænk hovedet til venstre side og træk hovedet nedad mod venstre skulder. Sænk hovedet til højre etc Gentag nogle gange. GLAD YOGA PROGRAM FOR UDVIKLINGSHÆMMEDE SIDDENDE HVILESTILLING: Sæt dig godt til rette på stolen, sid med benene lige ud for kroppen, løft overkroppen, ryggen bliver rank, skuldre og nakke slapper af,

Læs mere

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften.

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften. Vilja, mor og morfar bor på en gård, der ligger øverst oppe på en bakke. Herfra løber Vilja ned ad stien, når hun skal i skole. Når skolen er slut, maser hun igen op ad bakken, træt og sulten. Om vinteren

Læs mere

et eller andet. Klara bliver lidt nervøs. Tænk hvis der er sket noget med Preben. Lugten. Hmmm det er en lugt af uld. vådt uld!

et eller andet. Klara bliver lidt nervøs. Tænk hvis der er sket noget med Preben. Lugten. Hmmm det er en lugt af uld. vådt uld! 4. December Preben det er tid til at pakke dine ting. Kom ud af din hytte og lad os komme afsted siger Klara begejstret. Julehyggen venter på os derude og ham glæder jeg mig til at møde. Klara er frisk

Læs mere

Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT. Fortalt og tegnet af Lea Letén

Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT. Fortalt og tegnet af Lea Letén Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT Fortalt og tegnet af Lea Letén FORORD Dette er en bog om lungekræft for de mindre børn i alderen 3-6 år. Med sin ligefremme og dagligdags indfaldsvinkel giver

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin

Trine Bjerre & Kirsten Ruth. Oskar i Legeland. Forlaget Den lille Delfin Trine Bjerre & Kirsten Ruth Oskar i Legeland Forlaget Den lille Delfin Oskar i Legeland af Trine Bjerre & Kirsten Ruth 2014 1. udgave, 1. oplag isbn-13: 978-87-996221-3-9 Tekst & Lay-out: Trine Bjerre

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet

Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet Tekst: Bo Skødebjerg Musik: Christian Dahlberg SANG 1 - NISSEPOSTEN 1.0 Normann: Du prøver at få svar Men er kun til nar Hvo den ku du tro på den? At julekort

Læs mere

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge1_dyr.indd 1 06/07/

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge1_dyr.indd 1 06/07/ Uge 1 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge1_dyr.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 1 l Dyr Hipp og Hopp møder tit hinanden. De er meget forskellige, men de

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers, der er en del af årshjulet i Valhalla.

Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers, der er en del af årshjulet i Valhalla. Valhalla 2013 I Valhalla har der været lederskifte i november 2012, derfor har vi ikke nået at arbejde så grundigt med læreplanen i år. Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers,

Læs mere

En historie fortalt af Danske Commodities inspireret af Poul la Cours børnebog fra 1906

En historie fortalt af Danske Commodities inspireret af Poul la Cours børnebog fra 1906 En historie fortalt af Danske Commodities inspireret af Poul la Cours børnebog fra 1906 (til de voksne) Vindmøllepioneren Poul la Cour (1846-1908) byggede den første vindmølle i verden, der producerede

Læs mere

Trine nikker og viser ham billedet af Pernille, der flyver elegant gennem luften.

Trine nikker og viser ham billedet af Pernille, der flyver elegant gennem luften. tør Jeg godt! Okay, dagens udfordring er... Da da daaa! Anders fra 5.C trommer på skraldespanden med en pind. Mig mod klassen... Da da daaa... messer han. Alle holder vejret. Det er en sjov leg, han har

Læs mere

Kære dagplejere i Aalborg kommune

Kære dagplejere i Aalborg kommune Kære dagplejere i Aalborg kommune En lille sommerhilsen efter jeg har besøgt mange af jer ude i legestuerne og på legepladser, jeg har været ude og se hvad i laver af lege og aktiviteter og sat mine lege

Læs mere

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik:

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: Musik og Spræl Klapstart D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: (klap skiftevis på lår og i hænder) G D A D :Goddaw sir vi til fødderne, knæene og mawsen: (klap det omtalte

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

1. Stræk op og sving forover

1. Stræk op og sving forover Trænings program Din indstilling til dette program, er hvad du får ud af det. Se muligheder fra gang til gang og læg mærke til de øvelser, der gik flydende og nemt. Hvilke er svære og hvordan kan du forbedre

Læs mere

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk.

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. 1. INT. VÆRELSE. DAG. (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. Hey! Regitze kigger afventende på ham med korslagte arme. (Vred)

Læs mere

24. december Så er det jul!

24. december Så er det jul! 24. december Så er det jul! 24. DECEMBER Jeg vågner og må se at komme op, men det er nu dejligt at ligge og lytte til alle de kendte lyde. Ulrik sover endnu, og jeg lukker øjnene og lader tankerne løbe.

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Rita og Krokodille. Fisketuren. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Fisketuren. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Fisketuren Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 INT. S BADEVÆRELSE DAY Vi ser et badekar, fyldt med vand og legetøj.

Læs mere

AKTIVE VERBER. - 2 ens sæt ordkort med infinitiv (I) - 2 ens sæt vendekort med præsens, imperfektum og perfektum (II) - 3 arbejdsark (kopi/www)

AKTIVE VERBER. - 2 ens sæt ordkort med infinitiv (I) - 2 ens sæt vendekort med præsens, imperfektum og perfektum (II) - 3 arbejdsark (kopi/www) G2 AKTIVE VERBER LÆRINGSMÅL MATERIALER OPDELING AF ELEVER At træne verber, som alle kan udføres med kroppen. Stavning, sætningsdannelse, udtale. At få eleverne til at bruge kroppen, gætte og grine sammen,

Læs mere

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Se, syng, lyt, læs Se Syng Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Trin 1: Se på billederne. Brug billederne uden tekst. Du kan selvfølgelig også bruge bogen med teksterne, f.eks. hvis man sidder med

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i Nazaret kirke. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside www.fredensognazaret.dk. Her kan du

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 9. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Emne: Nørd side 1. Uge9_nørd.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 9. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Emne: Nørd side 1. Uge9_nørd.indd 1 06/07/10 11. Kursusmappe Uge 9 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge9_nørd.indd 1 06/07/10 11.26 Uge 9 l Nørd Hopp øver sig i at fløjte. Hun spidser munden og

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

KONGESØN drama manuskript

KONGESØN drama manuskript KONGESØN drama manuskript I starten Fortæller: For over 2000 (tallet 2000) år siden skete der noget ganske særligt i landet Israel (davidsstjerne). Et barn blev født, som skulle forandre verden for altid

Læs mere

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv.

Produceret med støtte fra Direktoratet for Fødevareerhverv. Fødselsdag med økobanden er udgivet og produceret af Økologisk Landsforening. Læs mere om økologi og Økologisk Landsforening på www.okologi.dk Tekst & Idé: Agnete Friis & Morten Telling Illustrationer

Læs mere

LABYRINTSANSEN HOVEDET NED LEG MED. FORMÅL: Barnet bliver fortroligt med at få hovedet nedad VARIATIONER: LEG:

LABYRINTSANSEN HOVEDET NED LEG MED. FORMÅL: Barnet bliver fortroligt med at få hovedet nedad VARIATIONER: LEG: HOVEDET NED FORMÅL: Barnet bliver fortroligt med at få hovedet nedad LEG: Du bærer barnet foran dig. Barnet har maven mod din mave og benene rundt om din talje. Hold godt om barnets ryg, barnet kan evt.

Læs mere

7. D E C E M B E R HULEN I TRÆET

7. D E C E M B E R HULEN I TRÆET 7. D E C E M B E R HULEN I TRÆET Jeg kører gennem Sallinge på min cykel, for jeg skal besøge Per i Brugsen i dag - hvis han er hjemme. Ellers cykler jeg bare om til Kroghs og ser om Niels Chr. er hjemme.

Læs mere

natur / teknik sjove forsøg med kroppen

natur / teknik sjove forsøg med kroppen Folde hånd og fod Papir, blyant og saks Prøv at folde hånd og fod Tag sko og strømper af Hold om fodsålen (undersiden af foden) og stik forsigtigt fingerspidserne ind mellem tæerne Prøv at slappe af i

Læs mere

9. DECEMBER TØMMERFLÅDEN

9. DECEMBER TØMMERFLÅDEN 9. DECEMBER TØMMERFLÅDEN Jeg har fået lov til at cykle til Sallinge i eftermiddag. Foråret er rigtig kommet nu, og jeg kan mærke den varme vind mod kinden. Jeg har medvind og jeg kender jo hele vejen,

Læs mere

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS KÆRE DU, SOM ER FORÆLDER, BEDSTEFORÆLDER, MOSTER, FASTER, VENINDE, ONKEL ETC. Denne historie er skrevet ud fra en sand samtale, som jeg har haft med min egen søn

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Balletskolen i København. Nåleøjet

Balletskolen i København. Nåleøjet Balletskolen i København Ballet er det man kalder en kunst-form uden ord. Man kan sige, at det er teater uden ord. Når man overværer en balletforestilling, oplever man en historie gennem dans. Nogle forestillinger

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Børnemiljø Vurdering 2018 HUSUM FRITIDSINSTITUTION

Børnemiljø Vurdering 2018 HUSUM FRITIDSINSTITUTION Børnemiljø Vurdering 218 HUSUM FRITIDSINSTITUTION Børnemiljø Vurdering 218 4 4 Er du en dreng eller en pige? 41 3 3 2 1 Dreng Pige Børnemiljø Vurdering 218 7 Hvor gammel er du? 66 6 4 3 2 13 16 2 1 2 år

Læs mere

Rita og Krokodille. Camping. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Camping. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Camping Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 FADE IN: INT. S KØKKEN DAY På Ritas køkkenbord ligger en masse ting

Læs mere

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker.

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker. 1 SC. 1. EXT. KALKBRUDDET - FORÅR - DAG står ved kalkbruddet og flyver med sin drage. Dragen flager i vinden. I baggrunden spiller tre DRENGE på Roberts alder fodbold og råber til hinanden. Roberts drage

Læs mere

3. DECEMBER. Vi rasler fastelavn

3. DECEMBER. Vi rasler fastelavn 3. DECEMBER Vi rasler fastelavn I dag er det fastelavnsmandag og vi skal ud og rasle, men der skete osse noget i går. Mor havde for nogle dage siden været i Fåborg og havde købt to fastelavnsris og to

Læs mere

MUSKEL-LEDSANSEN KAMPLEG LEG MED. FORMÅL: Erfaringer med at dosere kræfter og placere sig klogt i fx en dyst LEG: VARIATIONER:

MUSKEL-LEDSANSEN KAMPLEG LEG MED. FORMÅL: Erfaringer med at dosere kræfter og placere sig klogt i fx en dyst LEG: VARIATIONER: KAMPLEG FORMÅL: Erfaringer med at dosere kræfter og placere sig klogt i fx en dyst LEG: I skal bruge: 2 aquaorme I har begge en aquaorm i hånden, som I skal fægte med. Først kan det gælde om at ramme hinandens

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Sammen I Lyset - T & M: Joachim Hejslet

Sammen I Lyset - T & M: Joachim Hejslet Sammen I Lyset - T & M: Joachim Hejslet Hm /f# /f# Hm /f# /f# Vi lever sammen i lyset Vi lever sammen lige her Hm Vi lever sammen i lyset /f# Vi lever sammen Lige her BREK Lige her! Hm Sammen med dig er

Læs mere

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2 KAPITEL 2 ÆNDREDE PLANER Åh nej, mor. Mirja lægger hovedet på skrå. Ikke i dag. Kan det ikke bare blive i morgen? Søde Mirja. Mor sukker og tørrer sig over panden. Heller ikke det får de dybe rynker til

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY Kursusmappe Uge 1 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge 1 l Dyr Hipp og Hopp møder tit hinanden. De er meget forskellige, men de kan begge to godt lide

Læs mere

JUVELERNES 5. TEMAUGE, D. 1-5/10 2012

JUVELERNES 5. TEMAUGE, D. 1-5/10 2012 JUVELERNES 5. TEMAUGE, D. 1-5/10 2012 KROP OG BEVÆGELSE Efter en lang pause med temaugerne sommeren over, var det nu tid til vores femte temauge, som var læreplanspunktet Krop og bevægelse. MANDAG: Vi

Læs mere

Modige Magnus En uge vendt på hovedet

Modige Magnus En uge vendt på hovedet Modige Magnus En uge vendt på hovedet Carl-Johan Forssén Ehrlin Illustrationer af Katarina Vintrafors På dansk ved Lilian Kingo Forord Det er meget svært at se hjælpeløst til, når børn græder eller har

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

2. december På tur med Rasmus Mælkekusk

2. december På tur med Rasmus Mælkekusk 2. december På tur med Rasmus Mælkekusk 2. DECEMBER Jeg finder Rasmus Mælkekusk, der står og snakker med far. De står i døren ind til fyrrummet, for der er der lidt varme. Jeg vinker til Rasmus og han

Læs mere

LABYRINTSANSEN HOVEDET NED LEG MED. FORMÅL: Barnet bliver fortroligt med at få hovedet nedad VARIATIONER: LEG:

LABYRINTSANSEN HOVEDET NED LEG MED. FORMÅL: Barnet bliver fortroligt med at få hovedet nedad VARIATIONER: LEG: HOVEDET NED FORMÅL: Barnet bliver fortroligt med at få hovedet nedad LEG: Du bærer barnet foran dig. Barnet har maven mod din mave og benene rundt om din talje. Hold godt om barnets ryg, barnet kan evt.

Læs mere

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter - rædsel og skræk Ordforklaring Se, syng, lyt, læs Skriv ind navneord Hvad er? Hvad betyder ordet? Hvorfor fejrer man? Se, syng, lyt og læs. Se videoen rædsel

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette.

Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården. Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Sommerferie koloni 2010 på Fønixgården Deltagere: Jonas, Mette, Flemming, Jette, Esther, Mai-Britt og Anette. Mandag den 26. juli. Endelig, da klokken var 10 fik vi huset for os selv og koloni ugen kunne

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

Min Hjernesmarte Sangbog

Min Hjernesmarte Sangbog Min Hjernesmarte Sangbog Indhold Alarmen i min hjerne.... 3 Amygdala-sangen.... 4 Arbejdshukommelsen er trang... 5 Hyldestsang til hjernen... 6 Hippocampus hoppedans... 7 Hjernens viskelæder... 8 Man kan

Læs mere

Forslag til lege og aktiviteter Småbørn med høretab

Forslag til lege og aktiviteter Småbørn med høretab Forslag til lege og aktiviteter Småbørn med høretab Udarbejdet af Pia Solholt, psykolog Ninna Holst-Hansen, pædagogisk konsulent Birthe Hyldgaard Klausen, pædagogisk konsulent Tove Søby, pædagogisk konsulent

Læs mere

En krop i balance. - støt dit barns motoriske udvikling

En krop i balance. - støt dit barns motoriske udvikling En krop i balance - støt dit barns motoriske udvikling 2 En krop i balance Allerede efter fødslen kan du som forælder være med til at styrke dit barns motoriske udvikling. Når du pusler, giver mad og i

Læs mere

Rita og Krokodille. Zoo. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior)

Rita og Krokodille. Zoo. Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth. (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) Rita og Krokodille Zoo Siri Melchior Anders Sparring Janne Vierth (Oversat fra svensk og redigeret af Siri Melchior) 18.maj 2011 1 FADE IN: INT. HJEMME HOS DAY Krokodille står foran et spejl. Rita sætter

Læs mere

5. december Det sner og vi bliver fotograferet

5. december Det sner og vi bliver fotograferet 5. december Det sner og vi bliver fotograferet 5. DECEMBER I nat har det sneet, godt nok ikke så meget, men nok til, at der er dannet små snedriver, hvor der er lidt læ. På vej til skole skal jeg lige

Læs mere

Melodi: Twinkle, twinkle little star (ABC) Melodi: Lightly Row (Maj vi har)

Melodi: Twinkle, twinkle little star (ABC) Melodi: Lightly Row (Maj vi har) Melodi: Twinkle, twinkle little star (ABC) Hestevognen kører nu her er plads til fler endnu vognen ruller rask afsted du skal også være med stig på vognen lille ven kom nu kører vi igen Sys Matthiesen

Læs mere

Jeg gi r dig ære. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Jeg gi r dig ære. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Om lovsang og tilbedelse Mål: At forklare børn, hvorfor og hvordan vi giver Gud ære igennem lovsang. At motivere børn til at deltage aktivt i lovsang og tilbedelse også når hele menigheden samles til at

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere