INFORMATIONSFOLDER TIL NYE FORÆLDRE PÅ NØRREMARKEN/BØRNEHAVEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INFORMATIONSFOLDER TIL NYE FORÆLDRE PÅ NØRREMARKEN/BØRNEHAVEN"

Transkript

1 INFORMATIONSFOLDER TIL NYE FORÆLDRE PÅ NØRREMARKEN/BØRNEHAVEN

2 Nørremarkens hjemmeside Kontakt Områdeleder for Område Ribe: Katharina Knudsen Pædagogisk leder for Mælkebøtten: Anne Mette Baun Schmidt Mobilnummer: Pædagogisk leder for Mosebo: Gitte Birk Petersen Mobilnummer: Telefonnr tast 1 for Mosebo tast 2 for Mælkebøtten tast 3 for Fuglereden Åbningstider Mandag til torsdag kl til Fredag kl til 16.15

3 Kære forældre Velkommen på Nørremarken:) Med denne folder ønsker vi at give jer oplysninger om børnehavens hverdag og praktiske forhold. Vi ser frem til et tæt samarbejde med jer omkring jeres barns udvikling og trivsel i børnehaven. Gensidig åbenhed og tillid er vigtig og er med til at skabe tryghed for barnet. I er altid velkomne til at stille spørgsmål. I det daglige til pædagogerne på stuen, men også til ledelsen, hvis I har brug for det. Vi har i samarbejde med forældre på Nørremarken udarbejdet følgende skriv, der sætter ord på de gensidige forventninger, vi kan have til hinanden: Forældre kan forvente følgende: At pædagogerne har en professionel viden om det pædagogiske og det udviklingspsykologiske område. At medarbejderne og ledelsen yder en god omsorg og skaber trygge rammer i hverdagen. At leg og læring prioriteres højt og at medarbejderne er medskabende af dette. At institutionen og familien samarbejder om barnets og børnefællesskabets trivsel og udvikling. At pædagogerne kan vejlede, drøfte og samarbejde om små og store spørgsmål og udfordringer i forhold til barnets trivsel og tryghed. At ledelsen bevidst arbejder med pædagogisk faglighed og udvikling af medarbejdernes kompetencer. At ledelsen sikrer rammerne omkring barnet. At ledelsen sikrer information via en opdateret hjemmeside og jævnlig information via Tabulex.

4 Forventninger til forældre: At I er loyale overfor institutionens politikker. At I taler positivt om andre børn og forældre. At I har et medansvar for, at alle børn har det godt. At I har et ansvar for at holde jer orienteret om barnets trivsel og læring i institutionen. At I støtter op om og er engageret i barnets hverdag. At I holder jer orienteret om institutionens aktiviteter og arrangementer. At barnet er parat til en institutionshverdag - at barnet får tilstrækkelig søvn og kost. At I henvender jer til institutionen, hvis I har ris eller ros - så dialog er mulig. Vi ser frem til et åbent og konstruktivt samarbejde med jer og til at bidrage til et godt børnehaveliv og gode udviklingsmuligheder for jeres barn. I er altid velkomne med spørgsmål og kommentarer. Hvem er vi? Daginstitutionerne på Nørremarken var indtil januar 2012 tre individuelle institutioner - Fuglereden, Mælkebøtten og Mosebo - alle bygget i 1970 erne. I januar 2012 blev vi sammenlagt til én daginstitution med fælles ledelse, fælles bestyrelse og et fælles budget, men stadig på tre matrikler med ca. 500 m. mellem hvert hus. Fra august 2015 er vi en del af Område Ribe med fælles områdeleder og fælles bestyrelse. Mosebo har plads til 95 børnehavebørn i alderen 3-6 år. Børnehaven er placeret på en grund, hvor der er en stor legeplads og et tilstødende naturareal. Institutionen er opdelt i 3 aldersopdelte grupper de 3 årige børn, de 4 årige børn og de 5 årige børn. Det vil sige, at når børnene starter som 3 årige, kommer de til at gå i gruppe med børn fra samme årgang. Gruppen fortsætter som gruppe hele børnehavetiden. Vi tilstræber, at de voksne der modtager børnene også følger gruppen til skolestart. De ældste børn i Mosebo mødes i løbet af deres sidste år i børnehaven med deres jævnaldrende fra Mælkebøtten i Fuglereden, som er vores projektbase. Her mødes de omkring fælles projekter og vi giver dem mulighed for at møde nye venner.

5 Mælkebøtten har både vuggestue og børnehave under samme tag. Børnehaven har plads til 70 børn og vuggestuen til 24 børn. Mælkebøtten er placeret ved en offentlig sti ved Nørremarkens parcelhusområde. I vuggestuen er der 2 aldersopdelte grupper med plads til i alt 24 børn. Det pædagogiske arbejde foregår både på den enkelte gruppe, men også på tværs af de to grupper, for på den måde at tilgodese barnets udviklings-niveau og behov. Barnet følges af en kendt voksen, når det skifter gruppe. I børnehaven er der 3 aldersopdelte grupper med hver deres grupperum. Ligesom i Mosebo følger de voksne så vidt muligt børnene fra deres børnehavestart til deres start i skolen. Mælkebøttens legeplads er mindre. De ældste børn i Mælkebøtten mødes i løbet af deres sidste år i børnehaven med deres jævnaldrende fra Mosebo i Fuglereden, som er vores projektbase. Her mødes de omkring fælles projekter og vi giver dem mulighed for at møde nye venner. Fuglereden er indrettet som projektbase med atelier, naturværksted, konstruktionsrum, træværksted og motorikrum. Det er hovedsaligt de ældste børnehavebørn fra Mælkebøtten og Mosebo, som benytter disse værksteder.

6 DEN RØDE TRÅD på Nørremarken Vi har på Nørremarken valgt at beskrive vores pædagogiske handlinger i DEN RØDE TRÅD. DEN RØDE TRÅD beskriver vores pædagogiske handlinger lige fra barnet er et lille vuggestuebarn til barnet er på vej i skole. DEN RØDE TRÅD sikrer: - Progression i det enkelte barns læring - Sammenhæng i barnets institutionsliv - Kendskab og stolthed til vores by - naturen, nærmiljøet og historien På vores hjemmeside findes DEN RØDE TRÅD som et dokument.

7 Pædagogisk idégrundlag Vi er i vores arbejde blandt andet inspireret af Marte Meo tænkningen og den norditalienske pædagogik. Marte Meo De pædagogiske ledere er uddannet Marte Meo terapeuter og alle medarbejdere, som arbejder med pædagogik, har Marte Meo grunduddannelsen eller et Marte Meo kursus. Marte Meo betyder ved egen kraft. Marte Meo er en metode, der bygger på principper for udviklingsstøttende kommunikation og samspil. Marte Meo er en meget konkret og løsningsorienteret metode, hvor vejledningen tager udgangspunkt i de ressourcer, der i forvejen er til stede hos vores børn. Marte Meo-analyse af samspil i almindelige dagligdagssituationer gør det muligt at få øje på blandt andet barnets initiativer og sociale kompetencer. Herfra kan nye mål for hensigtsmæssig udvikling og samspil sættes trin for trin. Vi bruger i vores dagligdag Marte Meo til at udvide vores viden, udvikle vores pædagogiske kompetencer og udvikle vores daglige praksis i forhold til vores børnegrupper og den enkelte medarbejder. Den Norditalienske filosofi Vi har igennem flere år arbejdet med inspiration i norditalienske tanker om pædagogisk praksis - Pistoia-filosofien - og det med henblik på både at udvikle vores daglige pædagogiske arbejde med børnene og institutionens indretning. Vi fokuserer på det barnet kan barnets ressourcer og kompetencer og møder barnet der, hvor det er. Daginstitutionen skal være et særligt udviklings- og læringsrum, som både skal være anderledes fra hjemmet og samtidig hænge tæt sammen med det. Vi arbejder meget med den voksnes rolle, som en kompetent legekammerat, der er medundersøgende, medundrende og nysgerrig på barnets nysgerrighed. Vi arbejder så vidt muligt med børnene i mindre grupper, især i tidsrummet fra kl. 9 til 12, hvor nærvær og fordybelse er vigtige nøgleord.

8 Selvhjulpenhed, vedholdenhed og udholdenhed - vigtige opmærksomhedspunkter Velmenende hjælpsomhed kombineret med en vis travlhed, tilskynder nogle gange voksne til at hjælpe barnet med ting, det ofte selv kan eller har brug for selv at lære. At tilskynde barnet til at øve sig i og lykkes med at kunne selv, giver barnet oplagte muligheder og læring og styrker barnets selvtillid og selvværd. På Nørremarken hjælper vi barnet med at hjælpe sig selv. Vi motiverer, guider og giver barnet tid til at prøve - selvom opgaven kan opleves svær. Forventninger og krav er tilpasset det enkelte barns alder, udvikling og trivsel. Informationer Både den daglige information om dagens aktiviteter i børnehaven og informationer af mere generel karakter sendes til jer på Tabulex. Såfremt I som forældre har givet tilladelse til at foto må bruges på Tabulex - krydrer vi gerne med billeder. Vi opfordrer jer til at kigge hver dag, da der står vigtige oplysninger fra ledelsen og medarbejderne. På institutionens hjemmeside findes også relevante informationer for hele institutionen og på hjemmesidens underside - Nørremarken - findes relevante informationer for Nørremarken - blandt andet beskrivelse af vores pædagogiske ide grundlag, årsplanen, vores røde tråd, personalebilleder m.m. Registrering I skal benytte Tabulex-skærmene, når I registrerer jeres barn som kommet eller afhentet. Via Tabulex kan I orientere os om, hvem der henter barnet og på hvilket klokkeslæt. Sig også altid goddag og farvel til personalet på stuen. Er der andre, der henter jeres barn - bedsteforældre, barnepige m.v. - skal I skrive det på Tabulex og de skal henvende sig til personalet og orientere om aftalen med jer.

9 Vi bruger Tabulex på Nørremarken I skal som forældrene bl.a. bruge systemet til: - At registrere barnet som kommet og afhentet - At skrive stamoplysninger - At melde ferie/fri - At melde barnets sygdom - At skrive hvem der henter barnet, hvis det ikke er forældrene - At skrive hvornår barnet bliver hentet - At skrive en besked til personalet - At tilmelde jer arrangementer, forældresamtaler m.v. Personalet bruger systemet til: - At sende informationer om dagens pædagogiske aktiviteter - At skrive nyheder på opslagstavlen - At lægge billeder og beskrivelser ind fra hverdagen - At skrive beskeder til enkelte forældre eller til alle på én gang - At lave statistik for børnenes komme- og gåtider med henblik på arbejdsplanlægning Det er vigtigt at I ved børnehavestart går ind på hvor I skal bruge jeres NEM-id til at logge ind med. Når I logger jer på første gang, vil vi bede jer om at opdatere alle data. Det gælder stamkort, tilladelser, aftaler osv. på jeres barn, da vi ellers kun har jeres navn og adresse. I kan ved samme lejlighed downloade en app ved navn: Tabulex forældre til jeres tablet eller smartphone. Vejledning til hvordan I bruger Tabulex kan findes på vores hjemmeside: under Tabulexvejledning. Der findes også vejledning på følgende hjemmeside: I kan benytte Tabulex fra en computer, en tablet eller en smartphone. Hvis I har spørgsmål vedr. Tabulex eller ønsker vejledning er I velkomne til at henvende jer til ledelsen. Stamkort og tilladelser Stamkort og tilladelser findes på Tabulex og skal være udfyldt den dag barnet starter. I skal være opmærksomme på at ajourføre barnets stamkort og tilladelser undervejs - det være sig, hvis I skifter telefonnummer, adresse eller lignende. Det er vigtigt, at vi kan komme i kontakt med jer.

10 Dagsrytme Børnene samles i egen gruppe kl. 8.30, hvor der spises medbragt frugt og orienteres om formiddagens aktiviteter. Herefter går formiddagsaktiviteterne i gang. Det er vigtigt, at jeres barn dagligt kommer inden kl så barnet kan forberedes til dagens pædagogiske aktiviteter. Tidsrummet fra kl kalder vi FORDYBELSESTID. I dette tidsrum forsøger vi at være 100% til rådighed for børnene og minimere opgaver, der fratager os dette fokus. Ca. kl spiser vi vores medbragte madpakker. Før spisning er alle en tur på badeværelset, hvor børnene vasker mund og hænder. Vask af hænder er vigtig i forbindelse med forebyggelse af sygdomssmitte. De børn fra gruppen med de 3-årige, der har behov for en middagssøvn, har mulighed for at sove over middag. De øvrige børn leger på legepladsen. Fra kl. 14 spiser vi medbragt eftermiddagsmad med børnene. Maden / frugten medbringes i frugtposen, som udleveres ved børnehavestart. Frugtposen lægges i skuffen / kurven, som tilhører gruppen. Såfremt der er frugt, som skal opbevares koldt, kan det kommes i køleskabet. I skal selv sørge for vask af frugtposen.

11 Måltider Der er mulighed for at få morgenmad i børnehaven fra kl til Af hensyn til barnets trivsel og børnehavens rutiner ser vi helst, at barnet er i institutionen senest kl således at barnet har god tid til spisningen og kan få hjælp af en voksen. Se hvilken forplejning børnene tilbydes i vores kostpolitik på hjemmesiden. Kl spiser vi formiddagsfrugt. Kl spiser vi madpakker. Efter kl spiser vi eftermiddagsfrugt / -mad. De tre måltider medbringes hjemmefra med tydelig navn. Barnet får en frugtpose den første dag i børnehaven. Appelsin, kiwi og anden saftig frugt skal skæres hjemmefra og puttes i en beholder. Æbler, pærer og bananer vil vi gerne skære her i børnehaven. Der serveres et glas mælk til frokost og derud over tilbydes vand. Hvert andet år holdes der blandt forældre afstemning om en forældrebetalt frokostordning. Aflevering og afhentning Ved aflevering og afhentning af barnet forsøger vi at skabe tryghed for både barn og forældre. Forældre og medarbejdere skal sammen være opmærksomme på, hvad barnet har brug for hjælp til, når der skal siges farvel. Det er vigtigt, at I giver vigtig information om barnet videre til os, så vi kan møde barnet, hvor det er. Når beslutningen om at sige farvel er taget, er det vigtigt, at det bliver gjort. Barnet bliver utryg ved flere farveller. Det er vigtigt, at I er trygge ved at aflevere barnet hos os og signalerer det til barnet.

12 Hvis barnet græder ved aflevering Hvis jeres barn er meget ked af det og græder, når I afleverer det hos os om morgenen, er I velkomne til at ringe for at høre, hvordan det går. Det kan være en lettelse at vide, at barnet har det fint igen - hvilket vi langt de fleste gange kan fortælle - så I som forældre kan få ro til jeres opgaver. Sygdom Er barnet syg eller holder I fri, benyt da Tabulex som informationskilde. Har barnet en smitsom børnesygdom, vil vi gerne vide besked, så vi kan hænge et opslag op. Vi modtager ikke syge børn i institutionen og bliver barnet dårlig i løbet af dagen, retter vi henvendelse til jer. Medicin gives kun i forbindelse med kroniske lidelser. Når medicinen afleveres i børnehaven, er det jeres ansvar, at der gives en grundig instruktion og at medicinen afleveres til medarbejderne til sikker opbevaring. Har barnet været i narkose, modtager vi først barnet dagen efter. Ferie Alle børn har ligesom voksne brug for ferie. Lange perioder i børnehaven med alle dens aktiviteter, sanseindtryk og forholden sig til mange mennesker kan give træthed, uro og manglende trivsel. Husk at melde ferie til personalet på Tabulex. Vi vil gerne kunne afsætte personaleressourcer i forhold til det faktiske antal børn i børnehaven.

13 Middagslur For de treårige er der mulighed for at sove til middag ca. fra kl til kl Dyne, pude og stræklagen medbringes hjemmefra. Sengetøjet må I gerne tage med hjem og vaske en gang imellem. Barnet må gerne medbringe sut, bamse eller andet der giver sovetryghed. Husk at sætte navn på sut og bamse. Der sidder en medarbejder ved børnene den første ½ time - herefter holdes der jævnligt opsyn med børnene. Soverummet er udstyret med røgalarm og babyalarm. Gruppens medarbejdere Vi tilstræber, at de faste medarbejdere er på gruppen fra ca. kl. 8 til ca. 15. Her ud over er det de øvrige medarbejdere i huset, der er sammen med dit barn i de tidlige morgentimer og de sene eftermiddagstimer. Samarbejdssamtaler / forældresamtaler Efter ca. ½ år i børnehaven afholder vi en trivselssamtale med jer. Vi vil tale med jer om, hvordan den første tid er gået, barnets trivsel på stuen, dets tilknytning, tryghed og udvikling. De næste samtaler afholder vi omkring 4 års alderen og i efteråret før barnets skolestart. Oplever I eller vi behov for samtale udover dette, er det altid muligt at aftale en tid med barnets pædagoger eller ledelsen. Tavshedspligt Alle medarbejdere i institutionen er omfattet af tavshedspligt og vi videregiver ikke oplysninger om jeres barn eller private forhold uden jeres tilladelse. Medarbejderne har mulighed for at støtte barnet, når vi ved, hvad der evt. gør, at barnet reagerer anderledes. Så hvis der sker væsentlige begivenheder eller ændringer i barnets verden, vil vi gerne hjælpe barnet med at klare det bedst muligt.

14 Traditioner Vi har en række traditioner i løbet af året. Datoer vil være at finde på vores hjemmeside under Årshjul. Det drejer sig bl.a. om Juleforældrekaffe, Fastelavn, Skt. Hans, Sommerfest, Hjerteløb mv. Der vil blive sat opslag op i institutionerne og på Tabulex, når de enkelte traditioner nærmer sig. Kost- og fødselsdagspolitik Områdebestyrelsen har udarbejdet en kost og fødselsdagspolitik for Område Ribe. Den findes på vores hjemmeside. Fødselsdage Vi fejrer gerne barnets fødselsdag i børnehaven. Vi synger for barnet, råber hurra og barnet er i centrum. Aftal i god tid med gruppens medarbejdere, hvornår det kan passe at fejre barnet.

15 Legetøj Der er forskellige regler for medbragt legetøj i vores grupper alt afhængig af alder og børnesammensætning. Dette er dog fælles for grupperne: Børnene må ikke medbringe sminke i børnehaven. Vi synes, at det er uhygiejnisk, når børnene sminker hinanden og deler læbestift. Børnene må stadig gerne medbringe læbepomade, hvis de har tørre læber. Vi vil gerne af hygiejniske grunde, at pomaden har navn på og opbevares i barnets rum. Vi ønsker ikke, at børnene medbringer legetøj, der støjer. Dette af hensyn til børnenes læringsmiljø og medarbejdernes arbejdsmiljø. Vi vil gerne minimere unødig støj. Vi vil gerne, at I sammen med jeres barn udvælger ét lille stykke legetøj med tydelig navn, der kan medtages, når der er legetøjsdage. Det medbragte legetøj er eget ansvar. Legepladsen Vores legepladser betragtes som et udendørs rum, hvor der skabes et miljø, hvor børnene får de bedste muligheder for fysisk udfoldelse, hvor de kan bruge deres fantasi i konstruktiv og skabende leg, opleve naturens forandringer i løbet af året og få nogle sjove, spændende, glade og mættende oplevelser med andre børn og voksne. Legepladsen i Mosebo er stor og der findes mange gemmesteder for børnene. Legepladsen i Mælkebøtten er mindre. Det er vigtigt, at I taler med jeres barn om, at vores legepladser aldrig må forlades uden en voksen.

16 Tøj Det er vigtigt, at barnet har flere sæt skiftetøj med og overtøj efter vejret. Vi er (næsten) altid ude om eftermiddagen og ofte også om formiddagen. Der skal navn i tøj og sko/støvler. Det er en god ide, at I lægger det tøj, som I ønsker jeres barn skal have på udenfor (specielt om vinteren), på hylden i jeres barns garderobe. Det er vigtigt, at I tænker på, at barnet har tøj på i børnehaven, som det selv kan tage af og på (dvs. ikke stramme bukser og bælter). Vi hjælper selvfølgelig barnet, når det har brug for det, men det er rart for barnet, godt for dets selvstændighed og for selvtilliden at kunne selv. Der er i barnets garderobe på øverste hylde plads til en plastkasse til opbevaring af skiftetøj. Vi anbefaler en sådan kasse med navn frem for en taske. Fodtøj skal stå oppe på bænken, så rengøringen kan støvsuge og vaske gulvene om eftermiddagen. Garderoben skal tømmes hver fredag af hensyn til rengøringen. Plastposer Brug poser af stof. Plastbæreposer er farlige i en daginstitution. Bleer Hvis jeres barn bruger ble, får I en plastkasse med navn på, hvori bleerne skal ligge. Kassen står på en hylde på gruppens toilet. Bleer skal medbringes hjemmefra og I skal selv kigge i kassen en gang imellem for at tjekke, om der skal fyldes op. Buksebleer er vi ikke glade for. Det er meget besværligt og tidskrævende først at skulle have bukser og underbukser helt af, før de kan få en ny ble på.

17 Hygiejnetilsyn Institutionen har et formaliseret samarbejde med områdets sundhedsplejerske, hvilket indebærer et årligt hygiejnetilsyn. Solcreme Forår og sommer skal barnet være smurt ind i solcreme hjemmefra om morgenen. Vi smører barnet efter frokost ifølge vores solpolitik (se hjemmesiden). Vi indkøber solcreme uden parfume og parabener. Det er en god ide at give barnet let sommertøj med lange ærmer og evt. krave med. Solhat er også en god ide. Rygepolitik Der ryges ikke i institutionen. Til arrangementer i institutionen ryges udenfor institutionens matrikel. Brug af mobiltelefon Medarbejderne i institutionen lægger deres mobiltelefon i deres garderobe, når de møder på arbejde. Vi vil være nærværende for jeres barn og forstyrres så lidt i relationen, som overhovedet muligt. Vi håber, at I deler denne holdning og derfor undlader at benytte mobiltelefonen, mens I afleverer og henter jeres barn.

18 Samarbejdspartnere Ved behov for særlig støtte og vejledning har vi mulighed for at samarbejde med andre faggrupper. Dette vil altid ske i dialog og samarbejde med jer. Vi har et formaliseret samarbejde med: Talepædagog Ressourcepædagog Sundhedsplejerske Ergo og fysioterapeut Psykolog Familierådgivning Områderådgiver Vi samarbejder også med både dagplejerene og skolerne i Ribe om en kvalitativ overgang både fra dagpleje til børnehave og fra børnehave til skole.

19 Forældrebestyrelsen Område Ribe har én fælles forældrebestyrelse bestående af 8 forældrerepræsentanter, 5 suppleanter, 3 medarbejderrepræsentanter, områdelederen og dennes stedfortræder. Der er valg til bestyrelsen en gang om året i april. Bestyrelsen har følgende kompetenceområder og opgaver: Fastsætter overordnede principper for områdets arbejde Fastlægger overordnede principper for den børnerelaterede økonomiske ramme Fastlægger overordnede principper for samarbejde mellem område og samtlige forældre Har indstillingsret ved ansættelse af medarbejdere Forestår den lokale beslutningsproces om fravalg af et sundt frokostmåltid Besvarer høríngsmateriale udsendt af Byråd og politiske udvalg Fastlægger principper for afdelingernes åbningstid indenfor den ramme, som fastsættes af kommunen Forældrerådet Daginstitutionen kan have et forældreråd bestående af 3-5 forældrerepræsentanter, 2 suppleanter, 1 medarbejderrepræsentant og 1 pædagogisk leder. Der er valg til forældrerådet en gang om året i april. Forældrerådets opgaver kan være: At inddrage forældrenes perspektiv i arbejdet med den daglige drift og udvikling af afdelingen At sikre lokal dialog og sparring At være høringsorgan for områdebestyrelsen At være medarrangør af diverse lokale arrangementer

20

INFORMATIONSFOLDER TIL NYE FORÆLDRE

INFORMATIONSFOLDER TIL NYE FORÆLDRE INFORMATIONSFOLDER TIL NYE FORÆLDRE BØRNEHAVEN Daginstitutionen Nørremarkens hjemmesideadresse: www.norremarken.esbjergkommune.dk Områdeleder for Område Ribe: Katharina Knudsen Email: kakn@esbjergkommune.dk

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER TIL NYE FORÆLDRE

INFORMATIONSFOLDER TIL NYE FORÆLDRE INFORMATIONSFOLDER TIL NYE FORÆLDRE Daginstitutionens hjemmesideadresse: www.norremarken.esbjergkommune.dk Daginstitutionsleder: Anne Mette Baun Schmidt Email: ansch@esbjergkommune.dk Daglig pædagogisk

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER TIL NYE FORÆLDRE PÅ NØRREMARKEN/ VUGGESTUEN

INFORMATIONSFOLDER TIL NYE FORÆLDRE PÅ NØRREMARKEN/ VUGGESTUEN INFORMATIONSFOLDER TIL NYE FORÆLDRE PÅ NØRREMARKEN/ VUGGESTUEN Nørremarkens hjemmeside www.norremarken.esbjergkommune.dk Kontakt Områdeleder for Område Ribe: Katharina Knudsen Email: kakn@esbjergkommune.dk

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER VUGGESTUEN

INFORMATIONSFOLDER VUGGESTUEN INFORMATIONSFOLDER VUGGESTUEN Daginstitutionen Nørremarkens hjemmesideadresse: www.norremarken.esbjergkommune.dk Områdeleder for Område Ribe: Katharina Knudsen Email: kakn@esbjergkommune.dk Pædagogisk

Læs mere

Velkommen til Egeknoppen

Velkommen til Egeknoppen På glædelig gensyn Velkommen til Egeknoppen Telefon nummer til Egeknoppen Hoved nummer 76162645 Vuggestuen 76162646 Børnehaven 76162647 Side 10 Velkommen til afdeling Egeknoppen. Med denne folder vil vi

Læs mere

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2

Velkommen. Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Velkommen Adresse: Børnehuset Skovkanten Esrum Hovedgade 21 B 3230 Græsted tlf. 72 49 90 40 tryk 2 Mail: Annette R. Jensen arjen@gribskov.dk (områdeleder) Netti Bromose cnebr@gribskov.dk (daglig pædagogisk

Læs mere

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf

Velkommen til. Jernbanegade Hobro Tlf Velkommen til Jernbanegade 26 9500 Hobro Tlf.97115160 Velkommen i Jernbanegades børnehus I denne folder vil i finde en række praktiske informationer om mange forskellige ting der er værd at vide når dit

Læs mere

Dagligdagen i Minihøj

Dagligdagen i Minihøj Dagligdagen i Minihøj Der er naturligvis ikke to dage, der er ens, men for alligevel at give jer et indtryk af en normal dags forløb, har vi beskrevet en sådan med ca. tidspunkter. 06.30 Institutionen

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM

VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM VELKOMMEN TIL BØRNEHUSET KFUM Christmas Møllers Vej 21 5200 Odense V Tlf: 63 75 69 33 Stuen: 29 79 71 64 Åbningstider: mandag - torsdag 6.30-16.45. fredag 6.30-16.30. Børnehuset KFUM: Børnehuset KFUM er

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen!

Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Kære forældre Vi vil gerne byde jeres barn og jer hjertelig velkommen i Børnehuset NOVA. Vi ser frem til et godt samarbejde og en god tid sammen! Dine voksne på vuggestuen er: Laila Rikke Emma Maja Pædagog

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til vuggestuen i Solskin Velkommen til vuggestuen i Solskin En ny tid begynder for jeres barn og for jer. Der vil være mange indtryk med nye voksne, nye venner og forventninger børn og voksne imellem. Vuggestuen i Solskin hedder

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk

Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780. Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Askelunden 3-9. 6705 Esbjerg Ø. Telefon nr. 7616 3780 Hjemmeside: Børnehusetkvaglund.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse. 1. Velkommen til Børnehuset Kvaglund. 2. Hvem er vi? 3. Åbningstid. 4. Tabulex.

Læs mere

Velkommen. Kristrup vuggestue.

Velkommen. Kristrup vuggestue. Velkommen Kristrup vuggestue i Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.20 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.29 Mål og Værdier:

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Østhuset. Hjemmeside:   Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Østhuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag:

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt:

Indholdsfortegnelse: 4. Aktiviteter: 5. Forældresamtaler: 6. Forældrebestyrelsen: 7. Kontakt: Indholdsfortegnelse: 1. Velkommen 2. Teams/ åbningstider / lukkedage samt ferie 3. Praktiske oplysninger 1. Aflevering/afhentning: 2. Mad: 3. Middagssøvn: 4. Tøj: 5. Legeplads: 6. Legetøj: 7. Fødselsdage:

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Mål og Værdier: I Kristrup

Læs mere

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF

STENGÅRDSVEJ ESBJERG Ø TLF VUGGESTUEN TLF KONTORET TLF OMRÅDE TJÆREBORG/ESBJERG Ø STENGÅRDSVEJ 150 6705 ESBJERG Ø TLF. 76 16 22 51 VUGGESTUEN TLF. 29 34 71 08 KONTORET TLF. 76 16 22 51 ÅBNINGSTIDER: MANDAG TIL OG MED TORSDAG FRA KL. 6.00 TIL 16.30 FREDAG FRA

Læs mere

Velkommen til Guldsmeden 2017

Velkommen til Guldsmeden 2017 Velkommen til Guldsmeden 2017 Et godt forældresamarbejde er med til at skabe tryghed, så alle børn oplever den bedste start i Guldsmeden Under rundvisningen fortæller pædagogen om vores pædagogik og om

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN Solsikken: 49284352 Klokkeblomsten: 49284354 Anemonen 49284353 Leder David Seebach: 49282451 Souschef: Bjørg Ødegård: 49281297 Med denne velkomstfolder vil vi byde dig og dit barn

Læs mere

i Kristrup vuggestue

i Kristrup vuggestue i Kristrup vuggestue Her i vuggestuen er vi 52 børn fordelt på 4 stuer og 18 voksne. Vi åbner hverdag kl. 6.22 og lukker igen kl. 16.35 mandag-torsdag. Fredag lukker vi 16.00 Hverdagen ser nogenlunde sådan

Læs mere

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET

VELKOMMEN TIL VUGGESTUEN LARVERNE SKOVHUSET VELKOMMEN TIL SKOVHUSETS VUGGESTUE: Med denne velkomstfolder byder vi jer velkommen i Skovhusets vuggestue gruppe Larverne. Vi glæder os til at samarbejde med jer og håber, at I og jeres barn må få en

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Børnehave Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius børnehave som er

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - En integreret gruppe i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle

Læs mere

Velkommen i. Hjemmeside: Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail:

Velkommen i. Hjemmeside:  Adresse: Askevænget nummer 2. Telefonnummer: Mail: Velkommen i Hjemmeside: www.askevaenget.ltk.dk Adresse: Askevænget nummer 2 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00 Fredag: 7:00-16:0 Hvem er vi? Vi er

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Oasen.

Velkommen til Børnehuset Oasen. Velkommen til Børnehuset Oasen. Hvem er vi? Børnehuset Oasen er en del af landsbyordningen Tre Ege Skolen, det betyder at skoleleder Hanne Ryggard er øverste leder for Landsbyordningen i Ryslinge og Kværndrup.

Læs mere

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen

Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Velkommen til Rønde Børnehus Vigen Anemonevej 12, 8410 Rønde Tlf. 87535180 Åbningstider: Mandag Torsdag kl.6.30 17.00 Fredag kl. 6.30 16.00 Leder: Birte Rask Pedersen Med denne pjece vil personalet i Vigen,

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET

VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET VELKOMMEN TIL MØLLEHUSET Her kan du få svar på dine spørgsmål som ny forælder i Møllehuset Velkommen til Møllehuset Formålet med pjecen her er at besvare de spørgsmål, du som ny forælder måtte have til

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Mette Kære XXXXXX Velkommen til Fredensgård Den XXXXXXXX skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Inden I starter på Fredensgård er I altid velkommen til

Læs mere

VUGGESTUE & BØRNEHAVE

VUGGESTUE & BØRNEHAVE VUGGESTUE & BØRNEHAVE KONGEVEJENS BØRNEHUS KONGEVEJEN 1 7430 IKAST Tlf. 99604555 sunil@ikast-brande.dk Vedlagt guide til MinInstition KÆRE FORÆLDRE Hjertelig velkommen i Kongevejens Børnehus. Denne lille

Læs mere

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90

Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre. Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Velkommen i Vuggestuen Mælkevejen til dig og dine forældre Vuggestuen Mælkevejen Vadgårdsvej 17 6830 Nr. Nebel Telefon: 51 72 87 90 Hvem er vi: Vuggestuen startede op 1. august 2014, som en del af børnehaven

Læs mere

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus.

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi håber, at nedenstående informationer vil være med

Læs mere

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe

Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Velkommen til Område Øst afd. Børnehuset Heimdal Velkomstmappe Vuggestuen Institutionens adresse og telefon nummer: Børnehuset Heimdal Ny strandvej 3A 4640 Faxe Tlf.: 56 20 34 90/ 20 45 47 32 Område leder:

Læs mere

Rårup Børnehus - Stærekassen

Rårup Børnehus - Stærekassen Rårup Børnehus - Stærekassen Velkommen til Stærekassen - Vuggestuen i Rårup Børnehus Vi er glade for at kunne byde jer og jeres barn velkommen i Stærekassen. I denne lille folder vil vi fortælle lidt om

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Velkommen til Kernehuset

Velkommen til Kernehuset Velkommen til Kernehuset Velkommen Personalet i Kernehuset vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet den bedst

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Velkommen til Børnehaven

Velkommen til Børnehaven Velkommen til Børnehaven Landsbyordningen Hvem er vi? Børnehaven Eventyrhuset er en del af Landsbyordningen Tre Ege Skolen. Se mere på hjemmesiden: www.treegeskolen.dk Børnehaven er normeret til 44 børn

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon:

Velkommen til Småfolket / Regnbuen. Regnbuens vuggestue. Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: Telefon: Kontakt Områdeleder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Velkommen til Småfolket / Regnbuen Daglig pædagogisk leder Line Stabell Jacobsen Mail: ljaco@faxekommune.dk Telefon:

Læs mere

Her er vores hverdag

Her er vores hverdag Her er vores hverdag Motorik-børnehaven Rådyrvej Kom og besøg os inden du vælger børnehave I er altid velkommen til at komme på besøg i vores institution. Ring og aftal en tid. For os er det vigtig, at

Læs mere

Velkommen til Højvangshaven

Velkommen til Højvangshaven Velkommen til Højvangshaven Højvangshaven er præget af glæde og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er respekt, udvikling, trivsel, engagement, nærvær Telefonnr. Hoved nr. 76 16

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie.

Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Kære Velkommen til Fredensgård Den 1. august 2015 skal du starte i vuggestuen, og vi glæder os rigtig meget til at møde dig og din familie. Vi vil gerne have besøg af jer, inden du starter. Så kan I se

Læs mere

Velkommen til Rising Børnehus

Velkommen til Rising Børnehus Velkommen til Rising Børnehus Velkommen Personalet i Rising Børnehus vil gerne byde jer og jeres barn velkommen. Vi ser frem til at lære jeres barn at kende og sammen med jer være med til at give barnet

Læs mere

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.:

Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen. til vuggestuen i Eventyrhaven. Grønsværen 5, Aulum Tlf.: Vi glæder os til at lege med dig! Velkommen til vuggestuen i Eventyrhaven Grønsværen 5, Aulum Tlf.: 9628 6999 Velkommen! Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen.

Læs mere

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue

Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Velkommen til Nøddekrattets vuggestue Vi vil gerne byde dig og dine forældre velkommen Vores telefonnummer er 43 35 32 35 Vores hjemmeside er www.detgroenneomraade.htk.dk/afdelingerne I denne folder kan

Læs mere

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé

Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Børnehuset Spentrup Naturbørnehaven Bane Allé Forældrepjece Dagtilbud Nordvest Velkommen til Børnehuset Spentrup/Naturbørnehaven Bane Alle Naturbørnehaven har omkring 46 børn i alderen 3-6 år. Naturbørnehaven

Læs mere

Velkommen til Guldsmeden 2019

Velkommen til Guldsmeden 2019 Velkommen til Guldsmeden 2019 Et godt forældresamarbejde starter med åben ærlig dialog. Når vi voksne arbejder tæt sammen, får børnene den bedste start i Guldsmeden Før opstarten bliver forældre og børn

Læs mere

Kære forældre! Med venlig hilsen Personalet

Kære forældre! Med venlig hilsen Personalet Velkommen til Børnehuset Kære forældre! Velkommen til Pilehaven. Her er nogle praktiske oplysninger om vores hverdag som vi håber, vil være med til at gi en god start i børnehaven. I er altid velkommen

Læs mere

Velkomstfolder. Underoverskrift SKIVEKOMMUNE. Resen Daycare Furvej 7 7800 Skive www.resendaycare.dk

Velkomstfolder. Underoverskrift SKIVEKOMMUNE. Resen Daycare Furvej 7 7800 Skive www.resendaycare.dk Resen Daycare Furvej 7 7800 Skive www.resendaycare.dk Underoverskrift Velkomstfolder Velkommen til Musik og bevægelsesbørnehaven: SpilLoppen Vi håber, at både du og dit barn bliver glade for og trygge

Læs mere

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene

Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Kære nye forældre i Børnehuset Skovtroldene Hjertelig velkommen til Skovtroldene. Vi glæder os meget til at lære jer og jeres barn rigtigt at kende. I Skovtroldene er vi to vuggestuegrupper Mariehønen

Læs mere

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon:

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon: VELKOMSTFOLDER Børnehuset Østre Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 Kære forældre. Vi byder jer velkommen til Børnehuset Østre. Vi glæder os til at lære jer og jeres barn at

Læs mere

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue

Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Forældrepjece Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Kære forældre velkommen til Idrætsinstitutionen Aktivarius Vuggestue Jeres barn har nu fået plads i Idrætsinstitutionen Aktivarius vuggestue som er

Læs mere

Velkommen i Feldborg Frie Børneunivers

Velkommen i Feldborg Frie Børneunivers Velkommen i Feldborg Frie Børneunivers Med denne folder byder vi voksne og børn velkommen i Feldborg Frie Børneunivers vuggestue og børnehave. Fælles for vuggestue og børnehave: Hvis dit barn skal gå i

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet

Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Velkommen til Børnehuset Bækdalen Krop, kunst og kreativitet Vores adresse: Tendrup Hovvej 7A, 8543 Hornslet Vores tlf.nr.: 87 53 57 90 Vores åbningstid: mandag torsdag 6.30 17.00, fredag 6.30 16.00 Jeres

Læs mere

Velkommen til Magdalene Haven

Velkommen til Magdalene Haven Velkommen til Magdalene Haven Vi er glade for, at I har valgt Magdalene Haven og vi håber at I bliver glade for at have jeres barn her i vores hus. Magdalene Haven er en integreret institution bygget i

Læs mere

Velkommen til Kontaktinformationer:

Velkommen til Kontaktinformationer: Velkommen til Kontaktinformationer: Vuggestuen Krible Krable Kalendervej 5 8210 Hasle tel: 4187 6668 mail: amael@aarhus.dk Pædagogiske leder: Amal El-Awad Kære nye børn og forældre Med denne pjece vil

Læs mere

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger.

Indhold. Praktiske oplysninger. Aflevering og afhentning. Dagens rytme. Her kan du læse om de praktiske oplysninger. Indhold Praktiske oplysninger... 1 Aflevering og afhentning... 1 Dagens rytme... 1 Mad og madpakker... 2 Skiftetøj... 3 Blebørn... 3 Fravær ved ferie... 3 Sygdom... 3 Fødselsdage... 4 Medbragt legetøj...

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Lillelund. I denne folder kan I læse informationer om hverdagen i vores børnehavegruppe

Velkommen til Børnehuset Lillelund. I denne folder kan I læse informationer om hverdagen i vores børnehavegruppe Velkommen til Børnehuset Lillelund I denne folder kan I læse informationer om hverdagen i vores børnehavegruppe 2 Inden opstart Det er godt at ringe og aftale et lille forbesøg, hvor jeres barn får set

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Velkommen. i Frederikssund dagpleje

Velkommen. i Frederikssund dagpleje Velkommen i Frederikssund dagpleje Kære Forældre Velkommen i dagpleje Det sætter mange tanker i gang, når man skal aflevere sit barn i dagpleje for første gang. Det er vigtigt at I føler jer trygge og

Læs mere

Rødlundvænget Harlev J. Tlf

Rødlundvænget Harlev J. Tlf Velkommen til Børnehuset Børnehuset Pilehaven Rødlundvænget 35 8462 Harlev J Tlf. 87 13 83 46 Åbningstider: Mandag torsdag kl.6.30 kl. 17. Fredag kl.6.30-16.30 Vores hjemmeside finder I under http://aarhus.inst.dk.

Læs mere

Velkommen til Guldsmeden 2015

Velkommen til Guldsmeden 2015 Velkommen til Guldsmeden 2015 Forventningsafklaring og rundvisningen i vores hus er med til at skabe tryghed, så alle børn oplever den bedste start i Guldsmeden Under rundvisningen fortæller pædagogen

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE

INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE Indledning: Kære forældre. Velkommen til Vemb Børnehave og til det kommende samarbejde omkring Jeres barn og dets hverdag i børnehaven.

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHAVEN BAVNEHØJ Velkommen til Børnehaven Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en børnehave med plads

Læs mere

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk

Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk Børnehuset Freja Afdeling Frejas Have Himmelev Sognevej 115 4000 Roskilde Tlf. nr. 46 31 48 18 www.freja.roskilde.dk 1 Dette er en lille velkomstpjece, med de mest vigtige oplysninger omkring Frejas Have.

Læs mere

Åbningstider: Mandag fredag 6:

Åbningstider: Mandag fredag 6: Den Grønne Kile er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn. Med denne lille folder får du her kort de vigtigste og praktiske oplysninger samt et lille indtryk af hverdagen i børnehuset.

Læs mere

Velkommen i Børnehaven Myretuen

Velkommen i Børnehaven Myretuen Velkommen i Børnehaven Myretuen VI HAR ALTID VARM KAFFE PÅ KANDEN Børnehaven Myretuen Egeballe 1A 5672 Broby Tlf. 72 53 44 20 / 72 53 44 21 Indhold Velkommen... 2 Åbningstider... 2 Lukkedage... 2 Adresse...

Læs mere

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave.

Velkommen til. Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Velkommen til Med denne folder vil vi gerne byde jer velkommen samt give en kort introduktion til vores børnehave. Børneby Øster er en kommunal institution med ca. 140 børn i alderen 2 år og 9 måneder

Læs mere

Skovvejens Børnehave er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn.

Skovvejens Børnehave er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn. Skovvejens Børnehave er for 3-6 årige i Hvalsø kommune og kan rumme 40 børnehavebørn. Med denne lille folder får du her kort de vigtigste og praktiske oplysninger samt et lille indtryk af hverdagen i børnehuset.

Læs mere

Velkommen til Småfolket / Regnbuen

Velkommen til Småfolket / Regnbuen Velkommen til Småfolket / Regnbuen Kontakt Områdeleder/ Daglig pædagogisk leder Laila Hertel Günthel Mail: lagu@faxekommune.dk Telefon: 30 51 60 32 Småfolket / Stue / Fastnet / Sms Vuggestuen: Troldene

Læs mere

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20

Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Vuggestuen Bremdal Dagtilbud Bremdal Torv 2 7600 Struer Tlf. 96 84 89 20 Se Bremdal Dagtilbuds hjemmeside: http://bremdal.struer.dk Mail: bremdaldagtilbud@struer.dk Åbningstider: Mandag-torsdag 6.15-16.45

Læs mere

Højbjerg dagtilbuds guide til GODT SAMARBEJDE. Til forældre i Børneslottet Rygaarden Kræmmerhuset Kridthuset

Højbjerg dagtilbuds guide til GODT SAMARBEJDE. Til forældre i Børneslottet Rygaarden Kræmmerhuset Kridthuset Højbjerg dagtilbuds guide til GODT SAMARBEJDE Til forældre i Børneslottet Rygaarden Kræmmerhuset Kridthuset I Højbjerg dagtilbud er det ledelsens og personalets opgave at sikre et godt børnemiljø med omsorgsfulde

Læs mere

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Pædagogik Vores hverdag er præget af en anerkendende tilgang til barnet, hvor vi vil støtte og opmuntre barnet til at være nysgerrig på livet. Forskellige oplevelser og udfordringer er med til at udvikle

Læs mere

Åparkens Børnehave. Velkommen

Åparkens Børnehave. Velkommen Åparkens Børnehave Velkommen Åparkens børnehave er et levende sted, hvor børnenes leg, fantasi og kreativitet er i højsædet. Vi tilbyder børnene alsidige rammer og aktiviteter, som tilgodeser børnenes

Læs mere

Velkommen til Højvangshaven

Velkommen til Højvangshaven Velkommen til Højvangshaven Højvangshaven er præget af glæde og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Vores værdier er respekt, udvikling, trivsel,engagement, nærvær Telefonnr. Hoved nr. 76 16

Læs mere

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk

Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Børnehuset Tommeliden Vuggestuen Kontakt : Mogens :87871400 Vuggestuen :51507017 Mail : mbd@viborg.dk Ved overgang til vuggestuen, er I velkommen til at være sammen med jeres barn i en indkøringsperiode.

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ DEN INTEGREREDE INSTITUTION TLF. 87 13 81 54 07 Velkommen til Børnegården Dagligdagen i vuggestueafdelingen Glade børn. Glade voksne. God stemning. Børnegården Rundhøj er et selvejende,

Læs mere

Velkommen, Vannakam, Vælkomin, Merhaba, Ahlan wa. sahlan, Ayubowan, Hosgeldin, Bienvenue. til Børnehaven Rytterparken

Velkommen, Vannakam, Vælkomin, Merhaba, Ahlan wa. sahlan, Ayubowan, Hosgeldin, Bienvenue. til Børnehaven Rytterparken Velkommen, Vannakam, Vælkomin, Merhaba, Ahlan wa sahlan, Ayubowan, Hosgeldin, Bienvenue til Børnehaven Rytterparken 2 Indholdsfortegnelse Velkommen Side 4 Start i børnehaven Side 5 Generel information

Læs mere

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00 Børnehuset Møgelkær havde opstart den 1. april 2008 og er en privat integreret institution. Vi er normeret til 80 børn, 25 vuggestuebørn (0-3 år) og 55 børnehavebørn (3-6 år). I børnehaven er der tre grupper.

Læs mere

VELKOMMEN TIL BØRN OG FORÆLDRE I

VELKOMMEN TIL BØRN OG FORÆLDRE I VELKOMMEN TIL BØRN OG FORÆLDRE I SKALS BØRNEHAVERNE VUGGESTUEN I KÆRHUSET Børnehaven Kærhuset Kærvej 11g 8832 Skals Tlf. 87871480 hg@viborg.dk Hjemmeside: Børnehaven Kærhuset Vuggestuen i Børnehaven Kærhuset

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl.

Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl. Velkommen til vuggestuen i Børnehaven Sommerfugl. Vi ønsker, at jeres barn vil få en dejlig tid i vuggestuen. Vi håber desuden, at I vil få glæde af denne forældrefolder, hvor I bl.a. kan læse om vores

Læs mere

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje?

Kære forældre. Velkommen til dagplejen i. af Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt. Hvad er dagpleje? Dagplejen Kære forældre Velkommen til dagplejen i Randers Kommune. Alle kommunale dagplejere er ansat og godkendt af Randers Kommune. Hvad er dagpleje? En dagplejer passer normalt 4 børn, og har i perioder

Læs mere

MARKLEDETS BØRNEHAVE

MARKLEDETS BØRNEHAVE VELKOMMEN TIL MARKLEDETS BØRNEHAVE Indhold Velkommen. side 2 Om os. side 3 En god start.. side 4 Praktiske informationer side 5 Garderobe og tøj.. side 6 Sove. side 6 Mad og drikke. side 7 Fødselsdage

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet

Velkommen til. Børnehuset Himmelblå. Knus hinanden. Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet Knus hinanden Et knus: Er fuldt ud økologisk forsvarligt. Det nedbryder intet miljø Er energisparende sparer på andre varmeressourcer Kræver ingen speciel opbevaring Kan transporteres toldfrit Forlanger

Læs mere

Med denne velkomstfolder vil vi gerne fortælle lidt om hverdagen i børnehaven.

Med denne velkomstfolder vil vi gerne fortælle lidt om hverdagen i børnehaven. Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Velkommen i Børnehaven Bavnebakken... 3 Personaleoverblik... 3 Bavnebakkens værdigrundlag... 3 Glæde... 3 Tryghed, nærvær og omsorg... 3 Fællesskab, samarbejde og ansvarlighed...

Læs mere

Vuggestuen Heimdalsvej

Vuggestuen Heimdalsvej Velkommen til Vuggestuen Heimdalsvej Heimdalsvej 5 8230 Åbyhøj Tlf: 87 13 81 51 Kære. og forældre. Vi glæder os til, at du skal starte her hos os i vuggestuen Du skal gå på.. stue. De voksne på din stue

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Bækkegården

Velkommen til Børnehuset Bækkegården Velkommen til Børnehuset Bækkegården Børnehuset Bækkegården Daglig leder: kate Halbech bækkegårds plads 3 Tlf: 27599696 3650 Ølstykke mail: kate.halbech@egekom.dk Telefon numre i huset. Rødderne: 72599694

Læs mere

VELKOMMEN. Børnehaven. Vilstedvej Løgstør Mail:

VELKOMMEN. Børnehaven. Vilstedvej Løgstør Mail: VELKOMMEN I Børnehaven Vilstedvej 163 9670 Løgstør 99 66 85 55 Mail: legehuset@hotmail.dk Personalet Leder: Mette Souschef: Pædagog Majbritt Pædagog Annette Pædagog Lene Pædagog Janni Pædagog Boris Medhjælper

Læs mere

Velkommen til Skæringhus. Skæring Hedevej Egå Telefon: Pædagogisk Leder: Annette Aude. Mail: anau aarhus.dk

Velkommen til Skæringhus. Skæring Hedevej Egå Telefon: Pædagogisk Leder: Annette Aude. Mail: anau aarhus.dk Velkommen til Skæringhus Skæring Hedevej 18-26 8270 Egå Telefon: 20 53 37 49 Pædagogisk Leder: Annette Aude Mail: anau aarhus.dk Velkommen i Skæringhus J Nu nærmer tiden sig, hvor dit barn skal begynde

Læs mere

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY

VELKOMMEN TIL VILLA VALBY VELKOMMEN TIL VILLA VALBY Kære Du skal begynde hos Vi glæder os til at se dig. De voksne der vil passe på dig er: Pædagoger: Pædagogmedhjælper: Det direkte telefonnummer til stuen er: Koden til indgangen

Læs mere

Børnehuset Slagelses velkomstbrochure

Børnehuset Slagelses velkomstbrochure Børnehuset Slagelses velkomstbrochure KÆRE: VELKOMMEN I BØRNEHUSET SLAGELSE Vi er en privat integreret institution i Slagelse kommune. Vi er normeret til 15 børn. Du skal være tilknyttet og din primære

Læs mere

INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE

INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE INFORMATIONSHÆFTE FOR VEMB BØRNEHAVE Indledning: Kære forældre. Velkommen til Vemb Børnehave og til det kommende samarbejde omkring Jeres barn og dets hverdag i børnehaven.

Læs mere

Velkommen til Lindetræet

Velkommen til Lindetræet Velkommen til Lindetræet Vi glæder os til at modtage jer i Lindetræet Lindehaven 3, 2630 Taastrup Tlf. 43 35 31 40 www.detgroenneomraade.htk.dk Velkommen Vi vil hermed byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Stakhaven.

Velkommen til Børnehuset Stakhaven. Velkommen til Børnehuset Stakhaven. Børnehuset Stakhaven er en lille Integreret institution, der er medlem af landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem, hvilke betyder, at, vi er en selvejende enhed

Læs mere

Velkommen til Højvangshaven

Velkommen til Højvangshaven Velkommen til Højvangshaven Højvangshaven er præget af glæde og udvikling. Vi ser muligheder og er nytænkende. Telefonnr. Hoved nr. 76 16 64 80 Kontor 76 16 64 81 Fællesrum i bhv. 76 16 64 82 Grøn stue

Læs mere

Velkommen til. Børnehuset Bakkegården. Børnehuset Bakkegården Risingsvej Odense C

Velkommen til. Børnehuset Bakkegården. Børnehuset Bakkegården Risingsvej Odense C Velkommen til Børnehuset Bakkegården Børnehuset Bakkegården Risingsvej 43 5000 Odense C 63 75 23 80 Kære du og dine forældre ønskes hjertelig velkommen til Børnehuset Bakkegården Du har fået plads i Børnehuset

Læs mere