RIGSREVISIONEN København, den 11. februar 2004 RN C601/04

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RIGSREVISIONEN København, den 11. februar 2004 RN C601/04"

Transkript

1 RIGSREVISIONEN København, den 11. februar 2004 RN C601/04 Notat til statsrevisorerne om statens tilskud til og Integrationsministeriets tilsyn med indvandrerorganisationer I. Indledning 1. Statsrevisorerne anmodede mig på deres møde den 5. november 2003 om i et notat at redegøre for statens tilskud til og Integrationsministeriets tilsyn med indvandrerorganisationer, herunder hvor mange indvandrerorganisationer, og med hvilke beløb, der modtager tilskud fra Integrationsministeriet eller andre ministerier, hvilke tilskudsbetingelser der er fastsat, samt hvordan Integrationsministeriet administrerer sin tilsynspligt. 2. Jeg har i det følgende lagt til grund, at en indvandrerorganisation er en organisation, der overvejende er stiftet af indbyggere med anden etnisk oprindelse end dansk med henblik på at varetage disses særlige interesser. Notatet er udarbejdet på grundlag af en tilskudsrevision i Integrationsministeriet, der blev udført af Rigsrevisionen i perioden november januar Ved tilskudsrevisionen blev Integrationsministeriets forretningsgange samt sager fra perioden vedrørende Paraplyorganisationen for de Etniske Mindretal (POEM) gennemgået og sammenholdt med kravene til god tilskudsforvaltning i Finansministeriets vejledning i forvaltning af tilskud, maj Notatet er endvidere baseret på oplysninger indhentet fra Integrationsministeriet, Kulturministeriet, Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Socialministeriet samt Økonomi-

2 - 2 - og Erhvervsministeriet samt på et notat af 23. april 2003 udarbejdet af Finansministeriet om tilskud til indvandrerorganisationer og integrationsprojekter. Finansministeriets notat havde primært til formål at vurdere risikoen for, at statslige tilskudsmidler blev anvendt til formål, der modvirkede integrationen. II. Statens tilskud til indvandrerorganisationer 3. I det følgende er indledningsvist foretaget en gennemgang af statens samlede tilskud til indvandrerorganisationer, hvorefter der er foretaget en gennemgang af de konkrete tilskud, der er givet fra henholdsvis Integrationsministeriet og andre ministerier. A. Generelt 4. Der er i perioden ydet tilskud til indvandrerorganisationer fra flere ministerier. Disse omfatter Integrationsministeriet, i sin egenskab af ressortministerium for integrationsspørgsmål, samt departementer og institutioner under Indenrigs- og Sundhedsministeriet, Socialministeriet, Kulturministeriet samt Økonomi- og Erhvervsministeriet. Derudover har flere ministerier givet tilskud til integrationsfremmende aktiviteter til andre tilskudsmodtagere end indvandrerorganisationer mv. Ministerierne har i perioden givet tilsagn til indvandrerorganisationer på i alt 25,3 mio. kr., jf. tabel 1. Det bemærkes, at der ikke foreligger opgørelser over, med hvilke beløb Radio- og tv-nævnet under Kulturministeriet har ydet tilskud til radio- og tv-stationer, der blev drevet af indvandrerforeninger, i årene Det er dog oplyst, at disse stationer tidligere udgjorde en særskilt målgruppe, samt at den samlede bevilling til tilskud til radio- og tv-stationer var ca. 25 % større end i Rigsrevisionen og Kulturministeriet har derfor anslået, at Radio- og tv-nævnet har ydet tilskud til stationer, drevet af indvandrerorganisationer, med ca. 2,5 mio. kr. pr. år. For 2003 er tilskuddet opgjort til 2,3 mio. kr. Disse tilskud er nærmere omtalt i pkt. 11.

3 - 3 - Tabel 1. Område- og årsopdelte tilsagn til indvandrerorganisationer Ministerområde Integrationsministeriet... 1) I alt Mio. kr. 2) ,2 3,9 2,8 0,9 9,8 Indenrigs- og Sundhedsministeriet... 1,0 1,6 0,1 0,2 2,9 Socialministeriet... 0,3 0,5 0,4 0,3 1,4 Kulturministeriet 3)... 3,5 2,5 2,5 2,3 10,8 Økonomi- og Erhvervsministeriet... 0,0 0,0 0,3 0,0 0,3 I alt... 7,1 8,5 6,1 3,7 25,3 1) Beløbene er for årene fordelt på ministerområderne i overensstemmelse med den nuværende for- deling af forretningerne. 2) Som følge af afrunding kan summerne afvige fra totaltallene. 3) Tilskud fra Kulturministeriet i årene 2000, 2001 og 2002 er skønsmæssigt fastsat for så vidt angår tilskud fra Radio- og tv-nævnet til radio- og tv-stationer, der bliver drevet af indvandrerforeninger. 5. Det fremgår af tabel 1, at statens tilskud til indvandrerorganisationer i perioden lå mellem 6,1 og 8,5 mio. kr. om året, mens det samlede beløb i 2003 alene udgjorde 3,7 mio. kr. Der var således i 2003 sket en reduktion i tilskuddene til indvandrerorganisationer fra staten med gennemsnitligt 49 %. 6. Det fremgår videre af tabel 1, at Integrationsministeriets tilskud til indvandrerorganisationer i årene udgjorde mellem 2,2 og 3,9 mio. kr. om året, mens dette beløb i 2003 alene var 0,9 mio. kr. Der var således i 2003 sket en reduktion i tilskuddene til indvandrerorganisationer fra Integrationsministeriet med gennemsnitligt 69 %. Denne reduktion i tilskuddene var til dels en følge af, at Indenrigsministeriet nu Integrationsministeriet frem til 2001 ydede driftstilskud til en række mindre indvandrerorganisationer med beløb på kr. fra Tilskud til organisationer for de etniske minoriteter (FL 2001). Kontoen blev nedlagt ved FL 2002, og langt de fleste af de indvandrerorganisationer, der havde modtaget tilskud fra kontoen, modtog derfor ikke driftstilskud efter Driftstilskud blev efter 2001 stort set alene givet til paraplyorganisationer. Den væsentligste beløbsmodtager var IND-sam, indtil denne indgav konkursbegæring i december Der blev ikke efterfølgende givet tilskud til IND-sam.

4 - 4 - B. Integrationsministeriets tilskud 7. Integrationsministeriets tilskud til integrationsaktiviteter stammer fra såvel ordinære bevillinger som satspuljemidlerne og er omfattet af budget- og regnskabsprincipperne for statslige tilsagnsordninger, jf. Akt / Tilskud bliver i det væsentlige givet til kommuner og arbejdsformidlinger samt organisationer og foreninger med et generelt socialt, kulturelt eller velgørende formål og kun i begrænset omfang til egentlige indvandrerorganisationer. Der var således i 2003 bl.a. bevilget 181,1 mio. kr. til integrationsaktiviteter hos ikke-offentlige tilskudsmodtagere samt et milliardbeløb til kommunerne. 8. I årene gav Integrationsministeriet driftstilskud til POEM med henholdsvis kr., kr. og kr. samt til IND-sam med henholdsvis kr., 1,0 mio. kr. og kr. Statslige tilskud til IND-sam er nærmere omtalt i beretning om revisionen af statsregnskabet for 2001, s. 229, og i Endelig betænkning over statsregnskabet for finansåret 2001, s. 245, 249 f. og 281 f. I 2002 gav Integrationsministeriet tillige et midlertidigt driftstilskud på kr. til Foreningen Broen, der nu er opløst. Endelig gav Integrationsministeriet projekttilskud til en række enkeltstående projekter i indvandrerorganisationer, herunder kr. til POEM til en kriminalpræventiv indsats, Vold og Kriminalitet, herunder til et antal tv-programmer og en rådgivningsindsats. Projektet skulle gennemføres i samarbejde med bl.a. TV Mosaik, der er en af POEM s medlemsforeninger. Projektet var endvidere finansieret med et tilskud fra erindringsmøntmidlerne, der administreres af Erhvervs- og Boligstyrelsen under Økonomi- og Erhvervsministeriet, samt et tilskud til TV Mosaik fra Radio- og tv-nævnet under Kulturministeriet, jf. afsnit C. Integrationsministeriets projekttilskud er nærmere omtalt i pkt I 2003 omfattede Integrationsministeriets tilsagn til indvandrerorganisationer alene POEM, der fik tilsagn om kr. i driftstilskud og kr. i projekttilskud til et projekt om integration ved hjælp af teambuilding, hvoraf kr. indtil videre er udbetalt. Projektet er endvidere finansieret med et samlet tilsagn på kr. fra EU s Socialfond. Integrationsministeriets projekttilskud er nærmere omtalt i pkt. 29.

5 - 5 - Integrationsministeriet modtog derudover i 2003 ansøgninger fra indvandrerorganisationer på i alt ca kr., som ikke blev imødekommet, herunder en ansøgning om finansiering af en medrevisor til revisionen af POEM s regnskab for 2003, samt POEM s ansøgning om driftstilskud, hvor der alene blev givet de nævnte kr. af de ansøgte kr. C. Andre ministeriers tilskud 10. Erhvervs- og Boligstyrelsen under Økonomi- og Erhvervsministeriet uddeler tilskud til sociale, kulturelle og velgørende formål fra erindringsmøntmidlerne, jf. tekstanmærkning nr. 100 til finanslovens 8. Erindringsmøntmidlerne administreres som ikke-statslige midler, hvorfor tilskud herfra kan sidestilles med private tilskudsmidler. Erhvervs- og Boligstyrelsen ydede i februar 2003 et tilskud til POEM på kr. fra midlerne til rådgivningsdelen af projektet Vold og Kriminalitet. Erhvervsog Boligstyrelsen har oplyst, at tilskud fra erindringsmøntmidlerne hidtil er blevet betragtet som en form for legatmidler, hvorfor der før maj 2003 ikke blev stillet krav om indsendelse af regnskab for projekterne. Der er således ikke stillet krav om, at POEM skal aflægge regnskab for det modtagne tilskud. Erhvervs- og Boligstyrelsen har dog i oktober 2003 anmodet POEM om ekstraordinært at indsende en statusrapport for projektet, hvori POEM skal redegøre for, hvilke elementer af projektet der er gennemført, samt sandsynliggøre, om og i givet fald hvordan de resterende elementer vil blive gennemført. Fristen for indsendelse af rapporten er ultimo februar Erhvervs- og Boligstyrelsen har videre på et møde med POEM i januar 2004 oplyst, at styrelsen ville kræve det udbetalte tilskud tilbagebetalt i det omfang, POEM ikke kan dokumentere, at midlerne er eller vil blive anvendt til formålet. 11. Radio- og tv-nævnet under Kulturministeriet uddeler tilskud til lokale radio- og tv-stationers programvirksomhed med hjemmel i lov nr af 17. december 2002 om radio- og fjernsynsvirksomhed og finanslovens Tilskud til lokal radio- og tv-produktion. Radio- og tv-nævnet uddeler både driftstilskud og projekttilskud i form af programtilskud, hvor driftstilskud frem til og med 2003 blev givet til alle lokale radio- og tv-stationer, der har tilladelse til lokal programvirksomhed (sen-

6 - 6 - detilladelse), mens programtilskud og fra 1. januar 2004 driftstilskud bliver givet efter en konkret vurdering. Radio- og tv-nævnet ydede i denne forbindelse i 2002 det nævnte tilskud på kr. til TV Mosaik til produktion af tv-programmer for projektet Vold og Kriminalitet. Mediesekretariatet, der varetager sekretariatsopgaverne for Radio- og tv-nævnet, har oplyst, at tilskuddet er anvendt i overensstemmelse med tilskudsbetingelserne, og at TV Mosaik har aflagt regnskab og rapport for tilskuddet. Radio- og tv-nævnet ydede i 2003 driftstilskud til ca. 20 stationer, der blev drevet af indvandrerforeninger, med i alt ca. 1,3 mio. kr., og programtilskud til ca. 10 stationer med i alt ca. 1 mio. kr. Der var i 2003 bevilget 40,0 mio. kr. til tilskud til ikkekommercielle lokal radio- og tv-stationer, hvoraf indvandrerforeninger således modtog ca. 2,3 mio. kr. 12. Socialministeriet uddeler tilskud til frivilligt socialt arbejde fra Frivilligt socialt arbejde. Tilskud bliver ydet efter en konkret vurdering, og der bliver ved vurderingen bl.a. lagt vægt på målgruppen, projektets indhold og metode, samt en vurdering af forholdet mellem antal frivillige og brugere. Socialministeriet har af denne bevilling i 2002 og 2003 ydet tilskud på kr. årligt til POEM til projektet Kontakt og rådgivning til ældre fra de etniske minoriteter. Tilskuddet vedrørende 2002 blev endeligt afregnet i august 2003 efter ministeriets godkendelse af regnskabet. Socialministeriet foretager løbende udbetaling af tilskudsbeløb under forudsætning af, at tilskudsmodtagers revisor forudgående har erklæret, at tilskudsmidlerne vil blive revideret i overensstemmelse med ministeriets revisionsinstruks. Dette var også tilfældet for tilskuddet til POEM vedrørende Det fremgik af tilsagnsbrevet til POEM, at det var en betingelse for at modtage tilskud, at midlerne blev anvendt til at hjælpe ældre, samt at projektet beskæftigede ca. 20 frivillige medarbejdere. I oktober 2003 anmodede Socialministeriet POEM om dokumentation for, at disse betingelser var opfyldt. Det fremgik af POEM s oplysninger, at tilskudsmidlerne i 2003 var anvendt i overensstemmelse med tilskudsbetingelserne, men at projektet i perioder havde været uden aktivitet. I oktober 2003 traf ministeriet derfor beslutning om at fremskynde projektafslutningen. I denne forbindelse blev POEM anmodet om at tilbagebetale de midler, der ikke var anvendt. POEM af-

7 - 7 - regnede i forlængelse heraf kr. POEM har endvidere indsendt revideret regnskab i november Ministeriets gennemgang af regnskabet viste, at afholdte udgifter på kr. ikke kunne godkendes. Ministeriet accepterede efterfølgende at dække udgifter til projektafslutning med kr. mod udarbejdelse af revideret regnskab for midlerne. Ministeriet foretog imidlertid udbetaling af de kr. uden at modregne kravet på kr., hvorfor ministeriet fortsat har et udestående i forhold til POEM. 13. Ud over de ovennævnte tilskud fra andre ministerier har Socialministeriet i årene ydet tilskud til IND-sam med 0,9 mio. kr. til sociale aktiviteter med etniske mindretal. Indenrigs- og Sundhedsministeriet har i årene ydet tilskud til IND-sam med 1,9 mio. kr. samt tilskud til andre foreninger, som projekttilskud, med samlet 1,0 mio. kr. til sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse. Endelig har Kulturministeriet i 2000 ydet et tilskud til en tv-station på 1,0 mio. kr. fra tipsmidlerne. Ifølge ministerierne er der ikke ydet andre tilskud til indvandrerorganisationer i årene III. Integrationsministeriets tilskudsbetingelser 14. I det følgende er redegjort for betingelserne for at modtage tilskud fra Integrationsministeriet. Tilskudsbetingelserne afhænger af, hvilke tilskudsordninger midlerne kommer fra. 15. Integrationsministeriets driftstilskud og de fleste projekttilskud blev i 2002 og 2003 ydet fra Styrkelse af integrationsindsatsen, mens tilskud til projektet integration ved hjælp af teambuilding blev ydet fra Arbejdsmarkedspolitiske initiativer for indvandrere og flygtninge. Tilskudsbetingelserne fremgik bl.a. af finansloven og Integrationsministeriets hjemmeside. Tilsagn blev givet ud fra en konkret vurdering og prioritering af de indkomne ansøgninger, idet der for driftstilskud blev lagt vægt på en samlet vurdering af organisationens generelle integrationsfremmende aktiviteter, og ved projekttilskud blev lagt vægt på en konkret vurdering af projekternes indhold.

8 Betingelserne for at modtage tilskud fra puljen til styrkelse af integrationsindsatsen var, at midlerne blev anvendt til at gennemføre en integrations- og ligestillingspolitik vedrørende nye medborgere og etniske minoriteter, herunder aktiviteter, der bliver udført af organisationer for de etniske minoriteter samt humanitære o.l. organisationer, der yder en indsats af væsentlig betydning for integration og ligestilling, samt større opmærksomhedsskabende og oplysende indsatser, materialer og arrangementer vedrørende integration, ligestilling og respekten for mangfoldigheden i samfundet. Det var endvidere en betingelse, at der ikke var mulighed for finansiering fra emnemæssigt mere relevante fonde eller puljer. Der var i 2003 afsat 5,6 mio. kr. til puljen, hvoraf POEM, som den eneste indvandrerorganisation, modtog kr. 17. Betingelserne for at modtage tilskud fra puljen til arbejdsmarkedspolitiske initiativer for flygtninge og indvandrere var, at midlerne blev anvendt til at iværksætte forsøgs-, analyse-, informations- eller udviklingsinitiativer med det formål at forbedre flygtninge og indvandreres position på arbejdsmarkedet. Der var i 2003 afsat i alt 21,9 mio. kr. til arbejdsmarkedspolitiske initiativer, hvoraf POEM, som den eneste indvandrerorganisation, modtog kr. 18. Derudover havde Integrationsministeriet i tilsagnsbreve fastsat en række generelle betingelser for tilskudsmodtagerne, herunder at tilskuddet blev anvendt i overensstemmelse med projektbeskrivelsen i ansøgningen, at der blev aflagt regnskab og års- eller projektrapport, hvori midlernes anvendelse blev beskrevet, at regnskabet var revideret i overensstemmelse med ministeriets revisionsinstrukser, samt at tilskuddet kunne kræves tilbagebetalt ved væsentlig misligholdelse af tilskudsbetingelserne, herunder hvis regnskabet ikke kunne godkendes.

9 Som led i vurderingen af om ministeriet skulle yde driftstilskud til POEM i 2002, udbad ministeriet sig, ud over driftsansøgning og budget, en liste over POEM s medlemsforeninger samt en opgørelse pr. 1. januar 2002 over medlemmer af disse foreninger, der var fyldt 18 år og bosiddende i Danmark. POEM fremsendte det ønskede materiale med oplysning om, at 24 af medlemsforeningerne kunne opfylde ministeriets krav om opdaterede medlemsoplysninger. Herudover oplyste POEM, at der var yderligere 10 medlemsforeninger, der ikke havde været i stand til at aflevere den ønskede dokumentation inden for den tidsramme, der var fastsat. Integrationsministeriet besluttede på baggrund af en vurdering af POEM s egnethed til at gennemføre generelle integrationsfremmende aktiviteter at yde et driftstilskud på kr., der var øremærket til drift af POEM s sekretariat og afholdelse af kurser for medlemsforeningerne. Tilskudsbeløbet blev fastsat ud fra en vurdering af POEM s aktivitetsniveau og økonomiske behov, mens antallet af medlemsforeninger ikke indgik i beregningen heraf. Antallet af medlemsforeninger blev således alene anvendt som en sandsynliggørelse af omfanget af tilslutningen til POEM blandt indvandrerforeninger. I efteråret 2003 rejste pressen tvivl om antallet af POEM s medlemsforeninger. På denne baggrund foretog ministeriet en sammenligning af pressens oplysninger om medlemsforeninger sammenholdt med den seneste officielle liste over medlemsforeninger, som POEM havde indsendt i juni Ministeriet konstaterede, at der alene var mangler vedrørende 5 foreninger, hvoraf 1 forening ikke havde oplyst adresseændring på POEM s hjemmeside, og 3 foreninger i mellemtiden var nedlagt. Der var således alene reelle mangler vedrørende 1 forening. Uanset de fremkomne oplysninger besluttede ministeriet at godkende POEM s driftsregnskab for Ministeriet lagde i denne forbindelse vægt på, at POEM s revisor i sin erklæring på regnskabet ikke gav grundlag for at antage, at POEM ikke havde anvendt tilskuddet i overensstemmelse med ministeriets forudsætninger for at yde tilskud. Ministeriet har derudover oplyst, at pressens behandling af spørgsmålet om antal medlemsforeninger indgik i ministeriets vurdering af, om regnskabet kunne godkendes, men at et bestemt antal medlemsforeninger ikke havde været afgørende for ministeriets tilsagn om støtte i 2002, ligesom pressens oplysninger om antallet af medlemsforeninger ikke afveg væsentligt fra de oplysninger, som POEM havde

10 sendt til ministeriet i Ministeriet fandt derfor ikke, at der var fremkommet oplysninger i øvrigt, som gav grundlag for ikke at godkende POEM s regnskab. IV. Integrationsministeriets kontrol og tilsyn 20. I det følgende er givet en kort beskrivelse af kravene til god tilskudsforvaltning samt en redegørelse for, hvordan disse krav er tilgodeset ved Integrationsministeriets tilrettelæggelse af kontrol og tilsyn med tilskudsmodtagere. Endelig er Integrationsministeriets tilrettelæggelse af kontrol og tilsyn belyst ved en række sager vedrørende POEM. A. God tilskudsforvaltning 21. Af Finansministeriets publikation Forvaltning af tilskud fremgår en række anbefalinger til god statslig tilskudsforvaltning. Det fremgår af tilskudsmodellen, at fastlæggelsen af kontrol og tilsyn skal afpasses den enkelte ordning. Der gælder dog det hovedprincip, at kravene til omfanget af tilskudsyders kontrolforanstaltninger vokser i takt med tilskuddets størrelse. Tilskud til indvandrerorganisationer hører på grund af tilskudsbeløbenes mindre økonomiske væsentlighed ind under en kategori, hvor kravene til kontrol og tilsyn er mindre omfattende. 22. Da tilskudsfordelingen sker efter ansøgning, er det tilskudsmodellens anbefaling at integrere kontrolforanstaltningerne i sagsbehandlingen. Der bør derfor stilles krav til indholdet og til gennemgang/godkendelse af bl.a. projektets faglige indhold, budget, regnskab og revision. Ministeriets tilsyn, der skal være proportionalt med tilskudsordningens størrelse, bør omfatte en stillingtagen til, om tilskudsordningerne fungerer som forudsat, og at der er udarbejdet de nødvendige regler og tilrettelagt de nødvendige administrative forretningsgange for at sikre tilskudsordningernes gennemførelse. Tilsyn i form af stikprøvekontroller hos tilskudsmodtagere indgår ikke i god tilskudsforvaltning for økonomisk mindre væsentlige tilskudsordninger.

11 B. Integrationsministeriets tilskudsforvaltning 23. Gennemgangen af Integrationsministeriets forretningsgange viste, at ministeriet havde tilrettelagt kontrol og tilsyn med tilskudsordningerne som en integreret del af sagsbehandlingen, som anbefalet i tilskudsmodellen. Ministeriet havde derudover, med henblik på at sikre en betryggende revision af tilskudsmodtagernes regnskaber, udsendt revisionsinstrukser, der var udarbejdet i overensstemmelse med rapport fra udvalget om et udredningsarbejde på 4-området, marts Gennemgangen af ministeriets tilskudssager viste, at kontrollen omfattede en opfølgning på, om tilskudsmodtager havde fremsendt den ønskede afrapportering i form af revideret regnskab og aktivitetsoplysninger/årsberetning, samt en gennemgang af afrapporteringen. Ministeriets opfølgning på relevante problemstillinger blev foretaget i dialog med tilskudsmodtager i form af telefonisk kontakt, møder og brevveksling. a. Kontrol og tilsyn over for modtagere af driftstilskud 24. Ministeriet fulgte i sin kontrol med tilskud til drift af POEM i årene 2001, 2002 og 2003 op på de tilskudsbetingelser, der var opstillet i tilsagnsbrevene, herunder krav til driftsstøttens anvendelse, krav om revideret regnskab og krav om årsberetning, samt ved misligholdelse krav om tilbagebetaling af udbetalte tilskud. 25. Ministeriet indkaldte POEM til møde primo april 2003, efter at regnskabet for 2002 skulle have været modtaget. På mødet blev det aftalt, at POEM snarest fremsendte revideret regnskab, samt at revisor ekstraordinært skulle udarbejde en redegørelse for foreningens forretningsgange for økonomi og administration, herunder en vurdering af deres hensigtsmæssighed. Primo maj 2003 rykkede ministeriet skriftligt for POEM s driftsregnskab for 2002, da fristen for indsendelse var overskredet. I den forbindelse meddelte ministeriet, at driftsstøtten for 2002 ville blive krævet tilbagebetalt, hvis ikke regnskabet blev modtaget inden for en samtidig fastsat endelig frist. Ministeriet modtog herefter det reviderede driftsregnskab for 2002, og regnskabet blev godkendt af ministeriet. Det var derfor ikke nødvendigt at kræve tilskuddet tilbagebetalt.

12 POEM havde sideløbende ansøgt om driftsstøtte for 2003 og modtog i april 2003 et forskud på kr. Reduktionen i forhold til det ansøgte beløb var begrundet med, at POEM endnu ikke havde aflagt et revideret regnskab for 2002 på dette tidspunkt. Ultimo november 2003 traf ministeriet afgørelse om afslag på ansøgning om driftsstøtte ud over kr. med den begrundelse, at POEM havde skabt berettiget tvivl om sin evne til at administrere sin økonomi, samt at ministeriet ikke fandt tilstrækkeligt grundlag for at antage, at POEM på daværende tidspunkt var i stand til at gennemføre generelt integrationsfremmende aktiviteter i overensstemmelse med ministeriets forudsætninger for at yde støtte dertil. Afslaget var også begrundet med forløbet af projektilskuddet til Vold og Kriminalitet, der er omtalt i pkt. 28. I afgørelsen blev videre stillet krav om, at POEM indsendte driftsregnskab for perioden januar-oktober POEM har indsendt revideret regnskab for perioden januar-oktober 2003, og regnskabet er godkendt af ministeriet. b. Kontrol og tilsyn over for modtagere af projekttilskud 27. Ved ministeriets kontrol med tilskud til projekter, forestået af POEM, blev der også fulgt op på de tilskudsbetingelser, der var fastsat i tilsagnsbrevene, herunder krav til støttens anvendelse, krav om revideret regnskab og krav om årsberetning, samt ved misligholdelse krav om tilbagebetaling af udbetalte tilskud. 28. I sagen vedrørende tilskud til projektet Vold og Kriminalitet havde POEM ansøgt om tilskud på kr. til en tv-oplysningskampagne rettet mod indvandrere. Det fremgik af projektansøgningen, at POEM havde entreret med medlemsforeningen TV Mosaik med henblik på udarbejdelse af tv-programmer. Primo maj 2003 modtog ministeriet en borgerhenvendelse, der kritiserede regnskabsaflæggelsen i TV Mosaik. Ministeriet indkaldte POEM og dennes revisor til møde medio juni, hvor regnskabsaflæggelsen for 2002, driftsansøgning vedrørende 2003 samt andre projekter, hvortil POEM modtog støtte, blev drøftet. Ved mødet bad ministeriet POEM om en skriftlig redegørelse for, hvordan foreningen sikrede, at ministeriets støtte til projektet Vold og Kriminalitet blev anvendt i overensstemmelse med formålet. Endvidere blev det aftalt, at POEM skulle udar-

13 bejde en beskrivelse af foreningens deltagelse i projektet, herunder forretningsgange for samarbejdet mellem POEM og TV Mosaik. Primo juli fremsendte POEM s revisor på vegne af foreningen en redegørelse for det hidtidige forløb af projektet, en projektbeskrivelse, en statusrapport fra TV Mosaik samt kopi af kontoudskrift. Det fremgik af statusrapporten fra TV Mosaik, at POEM s bestyrelse i februar 2003 besluttede, at TV Mosaik skulle udføre hele projektet samt udføre administration og bogføring af projektet. Primo august 2003 anmodede ministeriet om en supplerende redegørelse fra POEM om foreningens deltagelse i projektet Vold og Kriminalitet, da ministeriet ikke fandt det indsendte materiale fyldestgørende. Redegørelsen skulle indeholde en nærmere beskrivelse af, hvordan ministeriets forskud på kr. var anvendt, oplysninger om, hvilken kontrol POEM havde haft med projektets forløb, samt oplysninger om indholdet af samarbejdsaftalen mellem POEM og TV Mosaik. Herudover skulle POEM udarbejde en mere præcis forretningsgang for, hvordan foreningen ville sikre, at ministeriets støtte til projektet blev anvendt i overensstemmelse med formålet. Ultimo september 2003 svarede POEM, at man ikke havde mulighed for nærmere opsyn med projektet, og at man ikke havde adgang til regnskaberne. Ultimo oktober 2003 annullerede ministeriet derfor tilsagnet om støtte på kr. med den begrundelse, at POEM havde brudt betingelserne i tilsagnsbrevet ved at overlade det overordnede projektansvar til TV Mosaik uden at sikre sig mulighed for løbende kontrol med projektet, ligesom POEM havde overladt udførelsen af projektet, herunder administration og bogføring, til TV Mosaik uden at indhente ministeriets godkendelse. POEM har efterfølgende tilbagebetalt det udbetalte forskud. 29. I sagen vedrørende tilskud til POEM s projekt om integration ved hjælp af teambuilding gav ministeriet som nævnt tilsagn om støtte på kr. til et projekt, der også modtog støtte fra EU's Socialfond, med tilhørende krav om regnskab og revision. Da ministeriet blev klar over, at projektlederen på projektet var i familie med dét bestyrelsesmedlem fra POEM, som skulle varetage tilsynet med projektet, og at der dermed kunne være et habilitetsproblem, henvendte ministeriet sig til POEM for at bede om en vurdering af, om familieforholdet udgjorde et problem. POEM svarede,

14 at der som udgangspunkt ikke var noget problem, da bestyrelsesmedlemmerne ikke kunne modtage midler fra projekterne. POEM medgav dog, at arrangementet kunne virke stødende og havde derfor allerede skiftet tilsynsførende bestyrelsesmedlem, så habilitetsproblematikken blev undgået. Derudover blev der rejst tvivl om projektets drift i eftersommeren I forlængelse af kritikken anmodede Socialfondens regionalkontor den revisor, som er antaget af staten til at revidere alle modtagere af midler fra Socialfonden, om en ekstraordinær revision af projektet. Socialfondens regionalkontor konkluderede på baggrund af revisionsrapporten, at projektet forløb efter planen og i overensstemmelse med tilskudsbetingelserne. V. Sammenfatning 30. Undersøgelsen har vist, at tilskud til indvandrerorganisationer i 2003 i det væsentlige blev givet af Radio- og tv-nævnet, samt at Integrationsministeriets tilskudsmidler i det væsentlige bliver uddelt til kommuner og arbejdsformidlinger, samt organisationer og foreninger med et generelt socialt, kulturelt eller velgørende formål, og kun i begrænset omfang til egentlige indvandrerorganisationer. Jeg kan videre konstatere, at såvel statens samlede tilskud som Integrationsministeriets tilskud til indvandrerorganisationer var væsentligt mindre i 2003 end i tidligere år. 31. Med hensyn til Socialministeriets tilskud til POEM er det min vurdering, at Socialministeriet har behandlet sagen tilfredsstillende, idet ministeriet har sikret, at der kan foretages en forsvarlig projektafslutning med udarbejdelse af et revideret regnskab. Ministeriet har herefter kun et mindre udestående i forhold til POEM. 32. Jeg har bemærket, at Integrationsministeriet har givet tilskud ud fra en konkret vurdering og prioritering af de indkomne ansøgninger. Det er min vurdering, at de af Integrationsministeriet fastsatte tilskudsbetingelser er i overensstemmelse med lovgivningen på området. 33. For så vidt angår POEM s ansøgning om driftstilskud for 2002 kan jeg konstatere, at det indsendte materiale i altovervejende grad var i overensstemmelse med Integrationsministeriets krav hertil. Der har af pressen været rejst tvivl om POEM s op-

15 gørelse af antallet af medlemsforeninger. Ministeriet har i forlængelse heraf konstateret, at der var reelle mangler vedrørende 1 af de foreninger, der efter det i pressen oplyste ikke opfyldte betingelserne for at være medlemsforeninger. Ministeriet besluttede, uanset de fremkomne oplysninger, at godkende POEM s driftsregnskab for 2002, da der ikke var grundlag for at antage, at POEM ikke havde anvendt tilskuddet i overensstemmelse med ministeriets forudsætninger for at yde tilskud, og da antallet af medlemsforeninger ikke var en tilskudsbetingelse, men alene én blandt flere oplysninger, der indgik i grundlaget for ministeriets oprindelige afgørelse om at yde støtte. Jeg har i denne forbindelse noteret mig, at antallet af medlemsforeninger ved ministeriets behandling af ansøgningen blev anvendt som en sandsynliggørelse af omfanget af tilslutningen til POEM blandt indvandrerforeninger, og at dette omfang ikke i væsentlig grad blev berørt af ændringen i antallet af medlemsforeninger. Jeg finder, at Integrationsministeriets behandling af og afgørelse i sagen var i overensstemmelse med gældende regler. 34. For så vidt angår Integrationsministeriets tilskud til POEM s projekt om Vold og Kriminalitet kan jeg konstatere, at POEM efter modtagelsen af tilskud fra Integrationsministeriet havde overdraget varetagelsen af de administrative opgaver til TV Mosaik uden at sikre sig den nødvendige indsigt med tilskuddenes anvendelse og uden at anmode Integrationsministeriet om tilladelse til at overføre ansvaret for tilskudsmidlerne til TV Mosaik. Dette var en overtrædelse af tilskudsbetingelserne, hvorfor Integrationsministeriet annullerede tilsagnet. Derimod var der ikke grundlag for at antage, at POEM eller TV Mosaik havde anvendt tilskudsmidlerne til andre formål end oplyst i ansøgningen. Jeg har i forlængelse heraf noteret mig, at projektet, efter det af Mediesekretariatet oplyste, er gennemført i overensstemmelse med den oprindelige projektbeskrivelse, samt at POEM har tilbagebetalt alle modtagne tilskudsmidler, i det omfang tilsagn blev annulleret. Jeg finder, at Integrationsministeriets behandling af og afgørelse i sagen var i overensstemmelse med gældende regler. 35. For så vidt angår Integrationsministeriets tilskud til POEM s projekt om integration ved hjælp af teambuilding kan jeg konstatere, at projektet på tidspunktet for den ekstraordinære revision forløb i overensstemmelse med planen og i overensstemmel-

16 se med tilskudsbetingelserne. Jeg har imidlertid konstateret, at der i sommeren 2003 blev rejst tvivl om POEM s tilsynsførende bestyrelsesmedlems habilitet. Efter det oplyste havde dette imidlertid ingen betydning for POEM s administration af modtagne tilskudsmidler. Jeg har i forlængelse heraf noteret mig, at POEM desuagtet overdrog tilsynsopgaven i forhold til projektet til et andet bestyrelsesmedlem af hensyn til den almindelige retsopfattelse. Jeg finder det tilfredsstillende, at Integrationsministeriet rettede henvendelse til POEM med henblik på at få afklaret, om der var et habilitetsproblem, da spørgsmålet blev rejst. 36. Det er min samlede vurdering, at Integrationsministeriet har opfyldt sin tilsynsforpligtelse over for indvandrerorganisationer ved at have tilrettelagt sin kontrol og tilsyn på en hensigtsmæssig måde, der er i overensstemmelse med tilskudsordningernes størrelse. Hertil kommer, at ministeriet i sin kontrol af POEM fulgte op på stillede krav og reagerede rettidigt, når der fremkom nye oplysninger, der havde betydning for ydelse af tilskud. Det samlede forløb og endelige udfald af sagerne om POEM giver mig ikke anledning til bemærkninger. Henrik Otbo

RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C602/02

RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C602/02 RIGSREVISIONEN København, den 12. februar 2002 RN C602/02 Udvidet notat til statsrevisorerne om teaterprojektet None 2000 I. Indledning 1. På statsrevisorernes møde den 10. oktober 2001 blev jeg anmodet

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets. tilskuddet til Sydslesvig. December 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets. tilskuddet til Sydslesvig. December 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Undervisningsministeriets forvaltning af tilskuddet til Sydslesvig December 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Undervisningsministeriets

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05

RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05 RIGSREVISIONEN København, den 28. juni 2005 RN B103/05 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/04 om løntilskudsordningen Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen.

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. NOTAT Organisation & Jura J.nr. 0411-00072 Den 8. marts 2016 Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. For revision af regnskaber på kr. 100.000 eller derover. Denne revisionsinstruks omfatter

Læs mere

I. Indledning. II. Stillingtagen til ansøgninger til puljen.

I. Indledning. II. Stillingtagen til ansøgninger til puljen. Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i 2010 Marts 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om Kulturministeriets forvaltning af udvalgte udlodningspuljer

Rigsrevisionens notat om beretning om Kulturministeriets forvaltning af udvalgte udlodningspuljer Rigsrevisionens notat om beretning om Kulturministeriets forvaltning af udvalgte udlodningspuljer August 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Kulturministeriets forvaltning af

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i Marts 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i 2009 Marts 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB 1 23. Miljøministeriet ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB Miljøministeriets regnskab er rigtigt. ANDRE VÆSENTLIGE REVISIONSBEMÆRKNINGER Rigsrevisionen tog forbehold for Naturstyrelsens regnskab for

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltningen af statslige tilskud. August 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltningen af statslige tilskud. August 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltningen af statslige tilskud August 2013 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 6/2012 om forvaltningen af statslige

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af lukkede tilskudspuljer. December 2014

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af lukkede tilskudspuljer. December 2014 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af lukkede tilskudspuljer December 2014 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse

Læs mere

BEK nr 1594 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august Senere ændringer til forskriften Ingen

BEK nr 1594 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august Senere ændringer til forskriften Ingen BEK nr 1594 af 14/12/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 13. august 2019 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet,

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 6. november 2002 RN C507/02

RIGSREVISIONEN København, den 6. november 2002 RN C507/02 RIGSREVISIONEN København, den 6. november 2002 RN C507/02 Notat (nr. 2) til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om tilskud til frie skoler (beretning nr. 7/99) 1. I mit notat til statsrevisorerne

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2006 RN A203/06

RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2006 RN A203/06 RIGSREVISIONEN København, den 14. marts 2006 RN A203/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om driften af statsskovene (beretning nr. 7/02) I. Indledning 1. Jeg afgav den 11.

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07

RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07 RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning 2/06 om statens køb af juridisk bistand

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sagsbehandlingstider i 6 statslige nævn April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sagsbehandlingstider i 6 statslige

Læs mere

Bevillingen er afsat til økologi under Den Økologiske Have.

Bevillingen er afsat til økologi under Den Økologiske Have. Fødevareministeriet Den økologiske have Kort beskrivelse af tilskud til den Økologiske Have Til brug for Økonomistyrelsen analyse af statslige tilskudsordninger Baggrund Den Økologiske Have (Fond) har

Læs mere

Af de 680 mio. kr. er der afsat 300 mio. kr., som udmøntes som ansøgningspuljer til følgende 3 indsatsområder:

Af de 680 mio. kr. er der afsat 300 mio. kr., som udmøntes som ansøgningspuljer til følgende 3 indsatsområder: Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud til psykiatrien fra Indenrigs- og Sundhedsministeriets psykiatripulje 2007-2010 Pulje 3 - Opsøgende og udgående virksomhed I. Indledning I

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden København Ø

Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden København Ø Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden 49 2100 København Ø Dato: 18. september 2014 Enhed: Primær

Læs mere

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om orientering om nedlæggelsen af Kontaktudvalget for Offentlig Revision og videreførelsen af samarbejdet om revisionen af den offentlige sektor December 2008 RIGSREVISORS FAKTUELLE

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A106/05

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A106/05 RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A106/05 Opfølgning på udvidet notat til statsrevisorerne om handelsskolernes afholdelse af virksomhedsrettede arbejdsmarkedsuddannelser (opfølgning på

Læs mere

FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om løntilskudsordningen (beretning nr. 12/04) 3. august 2007 RN A103/07 1. I mit notat af 28. juni 2005 tilkendegav jeg, at jeg fortsat ville følge

Læs mere

Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i. i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og -tvvirksomhed.

Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i. i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og -tvvirksomhed. Radio- og tv-nævnet Efteråret 2015 rtv@kulturstyrelsen.dk Ansøgningsvejledning til støtte til uddannelsesaktiviteter i forbindelse med ikkekommerciel lokalradio- og tvvirksomhed (uddannelsespuljen) Baggrund

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen. Menneskerettigheder. Februar 2012

Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen. Menneskerettigheder. Februar 2012 Notat til Statsrevisorerne om uregelmæssigheder i projektforvaltningen hos Institut for Menneskerettigheder Februar 2012 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Uregelmæssigheder i projektforvaltningen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen mod stofmisbrug September 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om styring af behandlingsindsatsen mod

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter. Januar 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter. Januar 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter Januar 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. April 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond. April 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om folkekirkens Fællesfond April 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om folkekirkens Fællesfond (beretning nr. 10/02) 9.

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om Sydslesvigudvalget og visse tilskudsordninger for det danske mindretal i Sydslesvig

Bekendtgørelse af lov om Sydslesvigudvalget og visse tilskudsordninger for det danske mindretal i Sydslesvig LBK nr 725 af 15/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 6. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, j.nr.

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet Til forsiden af retsinformation.dk BEK nr 1701 af 21/12/2010 Gældende Offentliggørelsesdato: 29-12-2010 Kulturministeriet Vis mere... Senere ændringer til forskriften Lovgivning forskriften vedrører LOV

Læs mere

Februar 2015. Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i 2011

Februar 2015. Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens overførsler til kommuner og regioner i 2011 merudgiftsydelse og tabt arbejdsfortjeneste på det sociale område Februar 2015 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem, plejecentre og friplejeboliger

Bekendtgørelse om Pulje til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem, plejecentre og friplejeboliger BEK nr 174 af 05/03/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. marts 2018 Ministerium: Sundheds- og Ældreministeriet Journalnummer: Sundheds- og Ældremin., j. nr. 1800133 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Lønmodtagernes Dyrtidsfond Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Lønmodtagernes Dyrtidsfond (beretning nr. 13/2007)

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 24. oktober 2006 RN A406/06

RIGSREVISIONEN København, den 24. oktober 2006 RN A406/06 RIGSREVISIONEN København, den 24. oktober 2006 RN A406/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Integrationsministeriets opgavevaretagelse i forbindelse med integrationsindsatsen

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskab og revision m.v. af regnskaber for modtagere af tilskud fra puljer under Social-, Børne- og Integrationsministeriets område

Bekendtgørelse om regnskab og revision m.v. af regnskaber for modtagere af tilskud fra puljer under Social-, Børne- og Integrationsministeriets område Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del Bilag 13 Offentligt BEK nr 97 af 27/01/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 7. oktober 2015 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 21. februar 2006 RN C602/06 Omtryk

RIGSREVISIONEN København, den 21. februar 2006 RN C602/06 Omtryk RIGSREVISIONEN København, den 21. februar 2006 RN C602/06 Omtryk Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i 5 sager i beretning om revisionen af statsregnskabet for 2003 (beretning nr. 15/03)

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet BEK nr 1701 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2010-028162 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om tilskudsforvaltningen i landbrugets fonde

Rigsrevisionens notat om beretning om tilskudsforvaltningen i landbrugets fonde Rigsrevisionens notat om beretning om tilskudsforvaltningen i landbrugets fonde Oktober 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 17/2015 om tilskudsforvaltningen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilskud til dansk fiskeri (FIUF-programmet ) Januar 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilskud til dansk fiskeri (FIUF-programmet ) Januar 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilskud til dansk fiskeri (FIUF-programmet 2000-2006) Januar 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om tilskud til dansk

Læs mere

Revisionsfirmaet Georg Mathiasen i/s Vølundsvej 6, Torvet 8230 Åbyhøj. København den 21. december 2007

Revisionsfirmaet Georg Mathiasen i/s Vølundsvej 6, Torvet 8230 Åbyhøj. København den 21. december 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET Revisionsfirmaet Georg Mathiasen i/s Vølundsvej 6, Torvet 8230 Åbyhøj København den 21. december 2007 Manglende godkendelse af årsregnskab 2006 samt tilbagebetaling af tilskud 2004,

Læs mere

VEJLEDNING VEDR. INDSENDELSE AF ÅRSREGNSKAB Februar 2005

VEJLEDNING VEDR. INDSENDELSE AF ÅRSREGNSKAB Februar 2005 VEJLEDNING VEDR. INDSENDELSE AF ÅRSREGNSKAB Februar 2005 Følgende regler gælder vedr. regnskabsaflæggelse for ikke-kommercielle radio- og tvstationer, som har modtaget tilskud fra Radio- og tv-nævnet i

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 20. juli 2006 RN A103/06

RIGSREVISIONEN København, den 20. juli 2006 RN A103/06 RIGSREVISIONEN København, den 20. juli 2006 RN A103/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/05 om AF s inddragelse af andre

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 13. april 2004 RN B103/04

RIGSREVISIONEN København, den 13. april 2004 RN B103/04 RIGSREVISIONEN København, den 13. april 2004 RN B103/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om satsreguleringspuljen (beretning nr. 3/02) I. Indledning 1. I mit notat i henhold

Læs mere

Lov om Sydslesvigudvalget og tilskudsordninger på undervisningsministerens område for det danske mindretal i Sydslesvig

Lov om Sydslesvigudvalget og tilskudsordninger på undervisningsministerens område for det danske mindretal i Sydslesvig LOV nr 287 af 29/03/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 3. juli 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 126.373.031 Senere ændringer til

Læs mere

Niels Würgler Hansen / Lene Brøndum Jensen

Niels Würgler Hansen / Lene Brøndum Jensen Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W www.sum.dk Region Sjælland E-mail: regionsjaelland@regionsjaelland.dk Faxe Kommune E-mail: kommunen@faxekommune.dk

Læs mere

Afgørelse om tilsyn med Foreningen MV TV (MidtJysk Lokal TV)

Afgørelse om tilsyn med Foreningen MV TV (MidtJysk Lokal TV) 2. oktober 2018 Foreningen MV TV Sendt til: mathias@midtvesttv.dk Radio- og tv-nævnet Thyge Moos Fuldmægtig, cand.scient.pol. tmo@slks.dk www.slks.dk Afgørelse om tilsyn med Foreningen MV TV (MidtJysk

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

Vedrørende ansøgning om driftstilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, tips- og lottomidler 2013.

Vedrørende ansøgning om driftstilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, tips- og lottomidler 2013. Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk LYLE Foreningen for Lymfekræft og Leukæmi Vejdammen 9 2840 Holte Dato: 11. december 2013 Enhed: Sundhedsøkonomi

Læs mere

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet

Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K Finansministeren Finansministerens redegørelse for beretning om revision af statsregnskabet for 2007 19/2007 03/02-2009 I det følgende redegøres

Læs mere

Bekendtgørelse om investeringspulje til mindre, regionale danske flyvepladser

Bekendtgørelse om investeringspulje til mindre, regionale danske flyvepladser Bekendtgørelse om investeringspulje til mindre, regionale danske flyvepladser I medfør af tekstanmærkning nr. 121 ad 28.56.04.10 til 28 på finanslov for finansåret 2019 fastsættes efter bemyndigelse: Formål

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ansøgningspuljer med en afgrænset ansøgerkreds. December 2015

Notat til Statsrevisorerne om beretning om ansøgningspuljer med en afgrænset ansøgerkreds. December 2015 Notat til Statsrevisorerne om beretning om ansøgningspuljer med en afgrænset ansøgerkreds December 2015 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 21/2014 om ansøgningspuljer

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt

Børne- og Undervisningsudvalget L 81 Bilag 1 Offentligt Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 L 81 Bilag 1 Offentligt Sagsnr.: 181.77M.351 Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling December 2015 Høringsnotat Forslag til lov om ændring af lov om Sydslesvigudvalget

Læs mere

Bevillinger under kr Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber. Kommune eller andre kommunale revisionsorganer.

Bevillinger under kr Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber. Kommune eller andre kommunale revisionsorganer. Notat Revisionsinstruks af januar 2016 for revision af projekttilskud Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber for projekttilskud under Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Læs mere

Seminar for revisorer på 20-området 5. maj 2015

Seminar for revisorer på 20-området 5. maj 2015 Seminar for revisorer på 20-området 5. maj 2015 Arbejdet med publikation om forvaltning og revision af offentlige tilskud Disposition Baggrund Publikation Revision af tilskud 2 Baggrund Tidligere arbejder

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Bygnings- og Boligregistret. Oktober 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Bygnings- og Boligregistret. Oktober 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Bygnings- og Boligregistret Oktober 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Bygnings- og Boligregistret (beretning nr.

Læs mere

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. Vilkår for tilskud fra tips- og lottomidler til forskning og forskningsformidling

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser. Vilkår for tilskud fra tips- og lottomidler til forskning og forskningsformidling Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Vilkår for tilskud fra tips- og lottomidler til forskning og forskningsformidling Styrelsen for Forskning og Innovation Juni 2012 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om budgetoverskridelsen ved Eurovision Song Contest 2014

Rigsrevisionens notat om beretning om budgetoverskridelsen ved Eurovision Song Contest 2014 Rigsrevisionens notat om beretning om budgetoverskridelsen ved Eurovision Song Contest 2014 August 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om budgetoverskridelsen ved Eurovision Song

Læs mere

og Vækstministeriet og Ministerium for By, Bolig og Landdistrikters

og Vækstministeriet og Ministerium for By, Bolig og Landdistrikters Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN Ministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedrørende beretning nr. 25/2015 om revisionen af statsregnskabet

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets virksomhed. Februar 2008

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets virksomhed. Februar 2008 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Finanstilsynets virksomhed Februar 2008 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Finanstilsynets virksomhed (beretning nr. 17/04)

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens anvendelse af private konsulenter.

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens anvendelse af private konsulenter. Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens anvendelse af private konsulenter November 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen

Læs mere

Beskæftigelsesministeriets (BM) og Arbejdsmarkedsstyrelsens (AMS) tilsyn med AFs

Beskæftigelsesministeriets (BM) og Arbejdsmarkedsstyrelsens (AMS) tilsyn med AFs Arbejdsformidlingens (AF) administration af løntilskudsordningen BESKÆFTIGELSESMINISTERIET Beskæftigelsesministeriets (BM) og Arbejdsmarkedsstyrelsens (AMS) tilsyn med AFs Orienteringen af Folketinget

Læs mere

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER Beretning om TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER 2018 Afgivet af Civilstyrelsen i maj 2018 Toldboden 2, 2. sal 8800 Viborg Telefon: 33 92 33 34 CVR: 11 57 01 19 www.civilstyrelsen.dk civilstyrelsen@civilstyrelsen.dk

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 24. november 2004 RN B108/04

RIGSREVISIONEN København, den 24. november 2004 RN B108/04 RIGSREVISIONEN København, den 24. november 2004 RN B108/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om barmarksværkerne (beretning nr. 17/01) 1. I mit notat i henhold til rigsrevisorlovens

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 25. marts 2004 RN B201/04

RIGSREVISIONEN København, den 25. marts 2004 RN B201/04 RIGSREVISIONEN København, den 25. marts 2004 RN B201/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Trafikministeriets valg af operatør på jernbanestrækninger i Midt- og Vestjylland

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen

Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen Udkast til Bekendtgørelse om tilskud fra dyrevelfærdspuljen I medfør af tekstanmærkning nr. 106 ad 24.21.02 til 24 på finansloven for finansåret 2018 fastsættes efter bemyndigelse i henhold til delegationsbrev

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om utilsigtet brug af AMU. Januar 2016

Notat til Statsrevisorerne om beretning om utilsigtet brug af AMU. Januar 2016 Notat til Statsrevisorerne om beretning om utilsigtet brug af AMU Januar 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om utilsigtet brug af AMU (beretning nr. 3/2012) 18. januar 2016 RN

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06

RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06 RIGSREVISIONEN København, den 1. marts 2006 RN A502/06 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om statsamternes produktivitet og effektivitet (beretning nr. 2/02) Indledning 1. I

Læs mere

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER Beretning om TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER 2016 Afgivet af Civilstyrelsen i maj 2016 Reglerne Som led i implementeringen af reformen vedrørende blandt andet fri proces og retshjælp, der er vedtaget

Læs mere

Er der tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Ved venlig hilsen. Annette Madsen

Er der tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Ved venlig hilsen. Annette Madsen Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Migrænikerforbundet Postboks 115 2610 Rødovre Dato: 02. juli 2014 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMAMA Sags nr.:

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05

RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05 RIGSREVISIONEN København, den 16. november 2005 RN A307/05 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om selskabsligningen (beretning nr. 16/01) 1. I mit notat til statsrevisorerne af

Læs mere

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER Beretning om TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER 2019 Afgivet af Civilstyrelsen i maj 2019 Toldboden 2, 2. sal 8800 Viborg Telefon: 33 92 33 34 CVR: 11 57 01 19 www.civilstyrelsen.dk civilstyrelsen@civilstyrelsen.dk

Læs mere

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 30. december 2004 om tilskud til lokale radio- og tv-stationer mv.

Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 30. december 2004 om tilskud til lokale radio- og tv-stationer mv. Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 21 af 30. december 2004 om tilskud til lokale radio- og tv-stationer mv. I medfør af 39, stk. 2, og 42, stk. 1 og 2, og 59, stk. 2 og 3, i landstingsforordning nr. 6 af

Læs mere

Revisionsinstruks af august 2014 for revision af projekttilskud

Revisionsinstruks af august 2014 for revision af projekttilskud Revisionsinstruks af august 2014 for revision af projekttilskud Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber for projekttilskud under Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Instruksen

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A505/06

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A505/06 RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A505/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 10/05 om Udlændingestyrelsens tildeling af studie- og

Læs mere

Er der tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Ved venlig hilsen. Annette Madsen

Er der tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Ved venlig hilsen. Annette Madsen Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Migrænikerforbundet Postboks 115 2610 Rødovre Dato: 28. september 2015 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMAMA Sagsnr.:

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om satspuljen

Rigsrevisionens notat om beretning om satspuljen Rigsrevisionens notat om beretning om satspuljen Februar 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om satspuljen (beretning nr. 17/2014) 3. februar 2017 RN 302/17 1. Rigsrevisionen følger

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indkøb af sygehusmedicin. April 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om indkøb af sygehusmedicin. April 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om indkøb af sygehusmedicin April 2013 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om indkøb af sygehusmedicin (beretning nr.13/2011)

Læs mere

Maj Notat til Statsrevisorerne om beretning om selvejende uddannelsesinstitutioner

Maj Notat til Statsrevisorerne om beretning om selvejende uddannelsesinstitutioner Statsrevisorerne 2002-03 Beretning nr. 11 Rigsrevisors fortsatte notat af 6. maj 2011 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om beretning om selvejende uddannelsesinstitutioner Maj 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE

Læs mere

På den baggrund indkaldte Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse ved brev af 15. juni 2011 ansøgninger med ansøgningsfrist den 31. august 2011.

På den baggrund indkaldte Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse ved brev af 15. juni 2011 ansøgninger med ansøgningsfrist den 31. august 2011. Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden

Læs mere

Folkets Radio København Lokalradionævnet i København. 2400 København NV Øvrighedskontoret, Rådhuset 1599 Kbh. V. København den 2.

Folkets Radio København Lokalradionævnet i København. 2400 København NV Øvrighedskontoret, Rådhuset 1599 Kbh. V. København den 2. RADIO- OG TV-NÆVNET Folkets Radio København Lokalradionævnet i København Thoravej 25 Sekretariatet 2400 København NV Øvrighedskontoret, Rådhuset 1599 Kbh. V. København den 2. december 2002 Undersøgelse

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskab og revision efter lov om byfornyelse og udvikling af byer

Bekendtgørelse om regnskab og revision efter lov om byfornyelse og udvikling af byer BEK nr 168 af 04/02/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 24. januar 2017 Ministerium: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2015-325

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik I medfør af tekstanmærkning nr. 121 ad 28.53.02. på finanslov for finansåret 2017 fastsættes efter bemyndigelse: Anvendelsesområde 1. Ifølge

Læs mere

Tlf: CVR-nr Revision af de sociale regnskaber - områder med statsrefusion

Tlf: CVR-nr Revision af de sociale regnskaber - områder med statsrefusion Tlf: 98 16 03 44 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Sofiendalsvej 11, Box 7030 DK-9200 Aalborg SV REGION NORDJYLLAND Beretning nr. 4 (side 22-25 ) Delberetning for regnskabsår 2011 BDO Kommunernes

Læs mere

På den baggrund indkaldte Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse ved brev af 15. juni 2011 ansøgninger med ansøgningsfrist den 31. august 2011.

På den baggrund indkaldte Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse ved brev af 15. juni 2011 ansøgninger med ansøgningsfrist den 31. august 2011. Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje til styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade i perioden

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Forsvarets indkøb af større materiel. Maj 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Forsvarets indkøb af større materiel. Maj 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Forsvarets indkøb af større materiel Maj 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Redegørelse til Børne- og Socialministeriets område for 2017

Redegørelse til Børne- og Socialministeriets område for 2017 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Bilag 1 Redegørelse til Børne-

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Oktober 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Oktober 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet Oktober 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statsamternes produktivitet

Læs mere

Tilsagn om tilskud fra DDB s projektpulje 2018 til Aula - ny kanal for læseinspiration

Tilsagn om tilskud fra DDB s projektpulje 2018 til Aula - ny kanal for læseinspiration Herning kommune, Herning Bibliotekerne Østergade 8 7400 Herning Att.: Pernille Schaltz - bibpsc@herning.dk 14. december 2018 Sagsnr: 18/08075 Glenn Leervad-Bjørn glb@slks.dk 3373 3303 Tilsagn om tilskud

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om ministeriernes tilsyn med refusionen til kommunerne

Rigsrevisionens notat om beretning om ministeriernes tilsyn med refusionen til kommunerne Rigsrevisionens notat om beretning om ministeriernes tilsyn med refusionen til kommunerne August 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Som led i finanslovsaftalen for 2012 er der afsat i alt 100 mio. kr. i perioden til styrket indsats for unge med hjerneskade

Som led i finanslovsaftalen for 2012 er der afsat i alt 100 mio. kr. i perioden til styrket indsats for unge med hjerneskade Tilsagnsskrivelse vedrørende ansøgninger om statsligt tilskud fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje til styrket indsats for unge med hjerneskade i perioden 2012-2015. I. Indledning Som led

Læs mere

Ansøgningen om støtte til projekt Klare mål til job er imødekommet. Tilskuddet udgør kr.

Ansøgningen om støtte til projekt Klare mål til job er imødekommet. Tilskuddet udgør kr. Rudersdal Kommune Charlotte Wieth-Klitgaard Stationsvej 36 2840 Holte Tilsagn fra puljen 14.62.09.20 til projekt Klare mål til job, j.nr. 1077-011 Dato: 22-12-2016 Ansøgningen om støtte til projekt Klare

Læs mere

Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning

Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning Vejledning om Pulje til indsatser i partnerskaber om at styrke anbragte børns undervisning Ansøgningsfrist: 14. november 2017, kl. 12.00 Indhold 1. Generel information om puljen... 3 1.1. Puljens baggrund

Læs mere

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Københavns Kommune Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 10. november 2014 beretning om revision

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kriminalforsorgens initiativer til forebyggelse af dømtes tilbagefald til kriminalitet.

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kriminalforsorgens initiativer til forebyggelse af dømtes tilbagefald til kriminalitet. Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kriminalforsorgens initiativer til forebyggelse af dømtes tilbagefald til kriminalitet Januar 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 RINGSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 159 Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 329.000 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Klage over afgørelse om tilsyn med TV København

Klage over afgørelse om tilsyn med TV København 8. marts 2016 TV København Sendt til: tv@tvkobenhavn.dk Radio- og tv-nævnet Tomas Kærup Fuldmægtig, cand.jur. tok@slks.dk www.slks.dk Klage over afgørelse om tilsyn med TV København Sammendrag Radio- og

Læs mere

Vedrørende ansøgning om tilskud fra Aktivitetspuljen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, tips- og lottomidler 2013.

Vedrørende ansøgning om tilskud fra Aktivitetspuljen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, tips- og lottomidler 2013. Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Migrænikerforbundet Postboks 115 2610 Rødovre Dato: 5. juli 2013 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMAMA Sags nr.:

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen. August 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen. August 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om effekten af regelforenklingsindsatsen August 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om effekten af regelforenklingsindsatsen

Læs mere