SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE"

Transkript

1 SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 5. JANUAR 2006, KL PÅ OTTERUP RÅDHUS, RÅDSSALEN

2 Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 8 Fraværende: Tessa Gjødesen, i stedet mødte Jens Otto Dalhøj. Til behandling forelå: 6. Forretningsorden for Sammenlægningsudvalget Mødeplan for Sammenlægningsudvalget Udpegelse af stedfortræder for formanden for Sammenlægningsudvalget til KL s repræsentantskab Kasse- og regnskabsregulativ for Sammenlægningsudvalget Valg af revisionsregulativ Budget for Sammenlægningsudvalget Tegningsret Oprettelse af Sammenlægningssekretariat Bemyndigelse til KL som arbejdsgiverorganisation for Sammenlægningsudvalget og den nye kommune Udpegelse af repræsentanter til at forhandle med Amtet om fordeling af aktiver, passiver og medarbejdere Fastsættelse af evt. vederlag til Sammenlægningsudvalgets 1. næstformand Valg af revision for Sammenlægningsudvalget Genåbning af kommunernes budgetter for LUKKET PUNKT: Ansættelse af kommunaldirektør i NyBogense Kommune LUKKET PUNKT: Ansættelse af vicekommunaldirektør i NyBogense Kommune..18

3 Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 9 6. Forretningsorden for Sammenlægningsudvalget Sagsnr J.nr Sammenlægningsudvalget vedtager selv sin forretningsorden jf. Lov om revision af den kommunale inddeling 16. Der er udarbejdet forslag til forretningsorden for Sammenlægningsudvalget, som er udleveret til medlemmerne den 8. december 2005 i det grå ringbind. Bilag: Forslaget ligger i sagen. Administrationens indstilling: Administrationen anbefaler forretningsordenen godkendt. Godkendt med den ændring, at han udskiftes med medlemmet. 7. Mødeplan for Sammenlægningsudvalget Sagsnr J.nr Der er udarbejdet forslag til mødeplan for Sammenlægningsudvalget, som indebærer, at Sammenlægningsudvalget i 2006 skal holde sine møder på følgende datoer: 25.01, , , , , , , , , , og , alle dage kl Sammenlægningsudvalget skal ligeledes tage stilling til, hvor møder skal afholdes jf. Lov om revision af den kommunale inddeling 12. Bilag: Forslag til mødeplan er vedlagt dagsordenen.

4 Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 10 Godkendt således at budgetmøderne afholdes på den måde, at det ordinære møde holdes kl og budgetmøderne (1. og 2. behandling) afholdes kl Det konservative Folkeparti stillede forslag om, at møderne går på skift mellem de tre kommuner. Dette godkendt. Mødet den afholdes på Otterup Rådhus. 8. Udpegelse af stedfortræder for formanden for Sammenlægningsudvalget til KL s repræsentantskab Sagsnr J.nr Formanden for Sammenlægningsudvalget i 2006 (den kommende borgmester) er medlem af KL s repræsentantskab. I henhold til 13 i KL s nye love vælger Sammenlægningsudvalget en personlig stedfortræder for formanden til KL s repræsentantskab. Valget af stedfortræder har gyldighed for hele valgperioden Christian Sommerlund blev udpeget. 9. Kasse- og regnskabsregulativ for Sammenlægningsudvalget Sagsnr J.nr Af Lov om revision af den kommunale inddeling 28, stk. 2 fremgår, at Sammenlægningsudvalgets kasse- og regnskabsvæsen udøves i overensstemmelse med kasse- og regnskabsregulativet for en af de kommuner, der indgår i sammenlægningen. Sammenlægningsudvalget træffer beslutning om, hvilken af de i 1. pkt. nævnte kommuners kasse- og regnskabsregulativ Sammenlægningsudvalgets kasse- og regnskabsvæsen skal udøves i overensstemmelse med.

5 Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 11 Bilag: Søndersø Kommunes regnskabsregulativ ligger i sagen. Administrationens indstilling: Det indstilles, at Søndersø Kommunes kasse- og regnskabsregulativ skal være gældende for Sammenlægningsudvalgets regnskabsperiode. Godkendt. 10. Valg af revisionsregulativ Sagsnr J.nr Af Lov om revision af kommunernes inddeling 28, stk. 3 fremgår, at revision af Sammenlægningsudvalgets regnskab foretages i overensstemmelse med revisionsregulativet for en af de kommuner, der indgår i Sammenlægningen. Sammenlægningsudvalget træffer beslutning om, hvilken af de i 1. pkt. nævnte kommuners revisionsregulativ, revisionen skal foretages i overensstemmelse med. Bilag: Søndersø Kommunes revisionsregulativ ligger i sagen. Administrationens indstilling: Det indstilles, at Søndersø Kommunes revisionsregulativ skal være gældende for Sammenlægningsudvalgets funktionsperiode. Godkendt.

6 Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: Budget for Sammenlægningsudvalget 2006 Sagsnr J.nr I henhold til Lov om revision af den kommunale inddeling 27, skal Sammenlægningsudvalget vedtage sit budget for Sammenlægningsudvalgets funktionsperioden (1. januar december 2006). Budgettet skal kun undergå 1 behandling, ligesom der ikke skal budgetteres med overslagsår. Når budgettet er vedtaget, skal der inden 1. maj 2006 udsendes en kort redegørelse om indholdet til alle borgerne i de involverede kommuner. Dette kan ske ved annoncering i den lokale ugepresse. Godkendt. 12. Tegningsret Sagsnr J.nr Af Lov om revision af den kommunale inddeling 18 fremgår, at styrelseslovens 32 finder anvendelse på Sammenlægningsudvalgets virksomhed, hvilket betyder, at dokumenter vedrørende køb og salg af fast ejendom, optagelse af lån og påtegning til garantiforpligtelse underskrives af Sammenlægningsudvalgets formand eller næstformænd og en eller to personer, der er bemyndiget hertil af Sammenlægningsudvalget. De personer, der skal være bemyndiget hertil fra administrationens side, skal være angivet ved navns nævnelse. Bent Dyssemark og Christian Sommerlund samt John Therkelsen blev godkendt.

7 Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: Oprettelse af Sammenlægningssekretariat Sagsnr J.nr Af Lov om revision af den kommunale inddeling 14 fremgår, at Sammenlægningsudvalget træffer beslutning om etablering af administrativ bistand i forbindelse med udvalgets arbejde, herunder om ansættelse og afskedigelse af personale hertil. Der er udarbejdet forslag til fremtidig sekretariatsbetjening af Sammenlægningsudvalget. Bilag: Forslag til fremtidig sekretarariatsbetjening er vedlagt dagsordenen. Administrativ indstilling: Det indstilles, at der oprettes et lille snævert sekretariat med en sekretariatsleder og nogle få medarbejdere, som er parate til at yde en ekstraordinær indsats med at koordinere de opgaver, som bliver stillet sekretariatet med hensyn til at samarbejde med de i dag værende forvaltningschefer og andre ledere samt at koordinere dette arbejde med de snart udnævnte ledere i den nye organisation for derigennem at sikre de bedste løsninger for fremtiden. Der vil altså blive tale om at arbejde i en form for matrixorganisation, som vil komme til at bestå af kommunaldirektør og vicekommunaldirektør, sekretariatsleder og nogle får medarbejdere i et sekretariat samt lederne i den øvrige organisation i de tre kommuner. Sekretariatets funktion vil primært blive at definere og bestille opgaver i organisationen og sikre, at kvaliteten er i orden og at afrapportering bliver overholdt tidsmæssigt, så sagerne rettidigt kan forelægges for Sammenlægningsudvalget. Størrelsen af sekretariatet vil løbende blive vurderet. Ud over kommunaldirektøren i den nye kommune samt kommunaldirektørerne fra de gamle kommuner, finder vi, at sekretariatet fra begyndelsen skal normeres med 1 leder og 1 medarbejder. Lederen vil ikke kunne udpeges, før den administrative organisation er på plads, idet vi forestiller os, at lederen skal findes blandt de nuværende chefer og ledere. Da vi ikke har overblik over opgavernes omfang, vil vi forbeholde os ret til løbende at justere sekretariatets normering. Sekretariatet skal træde i kraft den 1. januar 2006 eller snarest derefter. Godkendt.

8 Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: Bemyndigelse til KL som arbejdsgiverorganisation for Sammenlægningsudvalget og den nye kommune Sagsnr J.nr Sammenlægningsudvalgene er ikke medlemmer af KL og har ikke afgivet bemyndigelse til KL til at agere som arbejdsgiverforening. Sammenlægningsudvalgene er omfattet af Kommunernes Lønningsnævns kompetence. På den baggrund skal Sammenlægningsudvalget tage stilling til, om udvalget vil bemyndige KL til at agere som arbejdsgiverorganisation. I givet fald omfattes man af Lønningsnævnets godkendelse af KL s overenskomster og aftaler, og der etableres et sikkert kollektivt arbejdsretligt grundlag for Sammenlægningsudvalget og den nye kommune. Godkendt. 15. Udpegelse af repræsentanter til at forhandle med Amtet om fordeling af aktiver, passiver og medarbejdere Sagsnr J.nr Af procedurelovens 10 fremgår, at da forhandlingerne med amtet om fordeling af medarbejdere, aktiver og passiver indledes i januar måned, skal Sammenlægningsudvalget udpege repræsentanter til forhandlingerne. Det er et krav, at Sammenlægningsudvalget vælger repræsentanterne på et møde i Sammenlægningsudvalget. Den fælles Kommunalbestyrelse har på sit møde den 13. juni 2005 besluttet at bemyndige de tre kommunaldirektører til at forhandle i forbindelse med personaleoverdragelse, og at den samlede Styregruppe bestående af de tre borgmestre og de tre kommunaldirektører blev udpeget som forhandlingsudvalg vedrørende evt. overdragelse af institutioner fra amtet til kommunen. Bent Dyssemark, Arne Kruse, Erik Hansen, Jes K. Hansen, Inge Frandsen og John Therkelsen bemyndiges til at forhandle.

9 Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: Fastsættelse af evt. vederlag til Sammenlægningsudvalgets 1. næstformand Sagsnr J.nr Sammenlægningsudvalget kan iht. 10, stk. 3 i bekendtgørelse om vederlag og diæter m.v. til medlemmer af forberedelsesudvalg og sammenlægningsudvalg beslutte, at der kan ydes vederlag til 1. næstformand for sammenlægningsudvalget, og at denne kan oppebære et vederlag på op til 10% af vederlaget til formanden for sammenlægningsudvalget. Vederlaget kan først få virkning fra den 1. i måneden efter beslutningens vedtagelse for resten af funktionsperioden. Bilag: Notat vedrørende vederlag til næstformanden i sammenlægningsudvalget er vedlagt dagsordenen. Økonomiske oplysninger: Det kan besluttes ikke at yde vederlag eller at yde et vederlag på 1-10% af formandsvederlaget. 10% vederlag udgør p.t kr. Ved afstemning stemte 14 (V, F, N, B, O) 9 imod 2 (C) stemte for vederlag på 0% Et 5% vederlag til 1. næstformands. Forslaget blev vedtaget.

10 Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: Valg af revision for Sammenlægningsudvalget Sagsnr J.nr Af Lov om revision af den kommunale inddeling 28 fremgår, at Sammenlægningsudvalget antager en sagkyndig revision, der skal godkendes af tilsynsmyndigheden til at revidere Sammenlægningsudvalgets regnskab. Styregruppen har på sit møde den 9. august 2005 besluttet at indstille til Sammenlægningsudvalget, at Kommunernes Revision indstilles som revision for Sammenlægningsudvalget. Der foreligger tilbud fra Kommunernes Revision på at revidere Sammenlægningsudvalgets regnskab. Godkendt. 18. Genåbning af kommunernes budgetter for 2006 Sagsnr J.nr Finansministeren og Indenrigs- og sundhedsministeren har udsendt skrivelse af 21. december om kommunernes budgetter for I skrivelsen anføres, at niveauet for serviceudgifter i kommunernes budgetter for 2006 samlet er godt 2 mia. kr. højere end aftalt. Den anføres, at denne vækst i budgetterne kan medvirke til et kapacitetspres i økonomien, som er uholdbart. Ligeledes anses udgiftsudviklingen for problematisk, da den kan give de nye kommuner et dårligt økonomisk udgangspunkt. Derfor anmoder regeringen samtlige kommuner om at gennemgå og tilpasse budgetterne med henblik på, at udgiftsniveauet i kommunerne i 2006 bringes i overensstemmelse med det aftalte.

11 Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 17 Da eventuelle politiske beslutninger også skal træffes i sammenlægningsudvalgene har regeringen gennemført en række initiativer for at styrke sammenlægningsudvalgenes kompetence. Indenrigs- og sundhedsministeren har udsendt en ændret Bekendtgørelse om regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommunerne i 2006, hvor sammenlægningsudvalgene tillægges større kompetence. Med de nye regler kan sammenlægningsudvalget pålægge sammenlægningskommunerne at nedsætte alle typer drifts- og anlægsbevillinger på budgetter for Samtidig skal alle tillægsbevillinger som udgangspunkt godkendes af sammenlægningsudvalget. Kommunernes tilpasninger i budgetterne skal være indberettet til Indenrigs- og Sundhedsministeriet den 15. februar Stigningen i serviceudgifterne fra 2005 til 2006 for NyBogense samlet og for hver af de tre kommuner er opgjort således: Mio.kr. Budget 2005 Budget 2006 Vækst i løbende priser Vækst i løbende priser i % Bogense ,4% Otterup ,5% Søndersø ,7% Ny Bogense ,6% Væksten i serviceudgifter er opgjort i løbende priser, hvilket betyder, at stigningen iht. aftale mellem KL og regeringen må være på 2,7%. Godkendt at budgetterne genåbnes, og at der flyttes flest mulige penge fra drift til anlæg.

12 Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: LUKKET PUNKT: Ansættelse af kommunaldirektør i NyBogense Kommune Sagsnr J.nr LUKKET PUNKT: Ansættelse af vicekommunaldirektør i NyBogense Kommune Sagsnr J.nr

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 12. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-20.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Udpegelse

Læs mere

1. Selskabets navn er Midttrafik. Stk. 2. Selskabets hjemsted er i Århus Kommune, og selskabet har en afdeling i Videbæk i Ringkøbing-Skjern

1. Selskabets navn er Midttrafik. Stk. 2. Selskabets hjemsted er i Århus Kommune, og selskabet har en afdeling i Videbæk i Ringkøbing-Skjern VEDTÆGTER FOR TRAFIKSELSKABET I REGION MIDTJYLLAND Godkendt af Midttrafiks repræsentantskab 5. januar 2007 Godkendt af Trafikstyrelsen 5. september 2007 Præambel Region Midtjylland etablerer med virkning

Læs mere

Vedtægt af 1. januar 2007

Vedtægt af 1. januar 2007 1 UDKAST TIL Vedtægt af 1. januar 2007 (udkast 26. oktober 2006 HCB) 2 * er ud over udkast til standardvedtægten Vedtægt for Sydtrafik Præambel Region Syddanmark etablerer med virkning fra 1. januar 2007

Læs mere

Trafikselskabet Fynbus Vedtægter 20. december 2006

Trafikselskabet Fynbus Vedtægter 20. december 2006 Præambel Region Syddanmark etablerer med virkning fra 1. januar 2007 et trafikselskab, der dækker Ny Assens Kommune, Faaborg-Midtfyns Kommune, Kerteminde Kommune, Langelands Kommune, Ny Middelfart Kommune,

Læs mere

MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE

MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE REFERAT MØDE I SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE Mandag, den 30. januar 2006 Mødet afholdes i Byrådssalen, Aabybro Rådhus, kl. 18.00 INDHOLDSFORTEGNELSE Punkt nr. 26 Spilleregler for samspillet

Læs mere

REFERAT FRA SAMMENLÆGNINGSUDVALGETS 1. ORDINÆRE MØDE MANDAG DEN 9. JANUAR

REFERAT FRA SAMMENLÆGNINGSUDVALGETS 1. ORDINÆRE MØDE MANDAG DEN 9. JANUAR REFERAT FRA SAMMENLÆGNINGSUDVALGETS 1. ORDINÆRE MØDE MANDAG DEN 9. JANUAR 2006 KL. 18.30. Indholdsfortegnelse 1. Vedtagelse af forretningsorden for sammenlægningsudvalget 3 2. Den politiske struktur for

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE ONSDAG DEN 25. JANUAR 2006, KL

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE ONSDAG DEN 25. JANUAR 2006, KL SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE ONSDAG DEN 25. JANUAR 2006, KL. 19.00 Sammenlægningsudvalget 25. januar 2006 Side: 20 Fraværende: Til behandling forelå: Til behandling forelå: 21. Valg af medlem

Læs mere

Vedtægt for Sydtrafik

Vedtægt for Sydtrafik Vedtægt for Sydtrafik Vedtægt for Sydtrafik Region Syddanmark har med virkning fra 1. januar 2007 etableret Sydtrafik som et fælleskommunalt trafikselskab, der geografisk dækker Aabenraa, Billund, Esbjerg,

Læs mere

Side 1 INDENRIGSMINISTERIETS BEKENDTGØRELSE NR af 8. december AFSKRIFT BEKENDTGØRELSE OM KOMMUNERNES LØNNINGSNÆVN

Side 1 INDENRIGSMINISTERIETS BEKENDTGØRELSE NR af 8. december AFSKRIFT BEKENDTGØRELSE OM KOMMUNERNES LØNNINGSNÆVN Side 1 INDENRIGSMINISTERIETS BEKENDTGØRELSE NR. 1340 af 8. december 2006 AFSKRIFT BEKENDTGØRELSE OM KOMMUNERNES LØNNINGSNÆVN I medfør af 67, stk. 1 og 5, i lov om kommunernes styrelse, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om vedtægter for organisering af trafikselskaber (standardvedtægt)

Bekendtgørelse om vedtægter for organisering af trafikselskaber (standardvedtægt) Bekendtgørelse om vedtægter for organisering af trafikselskaber (standardvedtægt) I medfør af 2, stk. 5, i lov om trafikselskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 323 af 20. marts 2015 og efter forhandling med

Læs mere

Vedtægter for Boligforeningen AAB

Vedtægter for Boligforeningen AAB Vedtægter for Boligforeningen AAB Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen AAB. Boligforeningen AAB er grundlagt den 12. marts 1912 og er senest drevet under navnet

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet

Forretningsorden for Integrationsrådet Forretningsorden for Integrationsrådet Revideret med SAMU beslutning af 24.01.2018 Dato: 31. januar 2018 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver

FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE. Kapitel 1. Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver FORRETNINGSORDEN FOR DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD I GENTOFTE KOMMUNE Kapitel 1 Det Lokale Beskæftigelsesråds formål og opgaver 1. Det Lokale Beskæftigelsesråd skal rådgive kommunen og skal samordne og

Læs mere

Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S

Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S Samordningsaftale for Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S 1 Navn og hjemsted Interessentskabets navn er Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme I/S (herefter benævnt interessentskabet ). Gentofte og Gladsaxe Fjernvarme

Læs mere

Vedtægter for Frørup Andelskasse

Vedtægter for Frørup Andelskasse Vedtægter for Frørup Andelskasse 1 Navn, hjemsted og formål Andelskassens navn er Frørup Andelskasse. Dens hjemsted er Nyborg Kommune. Det er Andelskassens formål at drive virksomhed som pengeinstitut,

Læs mere

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde 1. juni 2018 Rudersdal Kommune Handicaprådet Forretningsorden Socialområdet administration Sagsbehandler: Eva Høj Tlf. 4611 3316 EHJ@rudersdal.dk Sagsnr.: 18/31050 Handicaprådets formål Handicaprådet rådgiver

Læs mere

<z> movia VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MOVIA. alle udgifter forbundet med selskabets drift af færgeruten. Præambel

<z> movia VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MOVIA. alle udgifter forbundet med selskabets drift af færgeruten. Præambel movia VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MOVIA Præambel Region Hovedstaden og Region Sjælland samt samtlige kommuner i de to regioner, bortset fra Bornholms Regionskommune etablerer med virkning fra 1. januar

Læs mere

Side 1 FINANSMINISTERIETS BEKENDTGØRELSE NR af 12. december 2006 AFSKRIFT BEKENDTGØRELSE OM REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

Side 1 FINANSMINISTERIETS BEKENDTGØRELSE NR af 12. december 2006 AFSKRIFT BEKENDTGØRELSE OM REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN Side 1 FINANSMINISTERIETS BEKENDTGØRELSE NR. 1369 af 12. december 2006 AFSKRIFT BEKENDTGØRELSE OM REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN I medfør af 37, stk. 1 og 7, i lov nr. 537 af 24. juni 2005 om regioner

Læs mere

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1 ~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution

Vedtægter for den selvejende institution Vedtægter for den selvejende institution Horisonten S/I (fond) 1. Hjemsted og formål Stk. 1. Horisonten S/I er en uafhængig og selvejende institution. Stk. 2. Institutionen er oprettet den 15. januar 2014.

Læs mere

Interessentskabskontrakt

Interessentskabskontrakt Interessentskabskontrakt Navn og hjemsted 1. Interessentskabets navn er Fælleskøkkenet I/S. Stk. 2. Interessentskabets hjemsted er Granitvej 1, 4990 Sakskøbing. Cvr. Nr. 34371970. Interessenter 2. Interessenterne

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

Almindelige bestemmelser

Almindelige bestemmelser Lov om regioner og om nedlæggelse af amtskommunerne, Hovedstadens Udviklingsråd og Hovedstadens Sygehusfællesskab (Lov nr. 537 af 24. juni 2005) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning,

Læs mere

Samordningsaftale for Beredskab Øst 25/3-2015. Udkast. Præambel

Samordningsaftale for Beredskab Øst 25/3-2015. Udkast. Præambel Samordningsaftale for Beredskab Øst 25/3-2015 Udkast Præambel Det fremgår af økonomiaftalen mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening om kommunernes økonomi for 2015, at de nuværende 87 kommunale

Læs mere

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C

Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C Forretningsorden for Bestyrelsen ved SOSU C I henhold til Vedtægternes 14 fastsætter bestyrelsen forretningsorden og instrukser for sit virke. Forretningsorden skal sikre, at bestyrelsen gennem sit arbejde

Læs mere

Bekendtgørelse om vedtægter for organisering af trafikselskaber (standardvedtægt)

Bekendtgørelse om vedtægter for organisering af trafikselskaber (standardvedtægt) Bekendtgørelse nr. 0 Bekendtgørelse om vedtægter for organisering af trafikselskaber (standardvedtægt) I medfør af 2, stk. 5, i lov nr. 582 af 24. juni 2005 om trafikselskaber, fastsættes: 1. For de trafikselskaber

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC Forretningsorden for Professionshøjskolen UCC's bestyrelse I medfør af 14 i vedtægt for

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus

Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Århus, den 10. december 2008 Forretningsorden for bestyrelsen i Boligkontoret Århus Introduktion Valg til bestyrelsen sker hvert år på boligkontorets repræsentantskabsmøde. Valgperioden er højst 2 år.

Læs mere

DAGSORDEN FYNBUS REPRÆSENTANTSKAB. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9. Torsdag den 18. januar 2018 kl Sags nr.:

DAGSORDEN FYNBUS REPRÆSENTANTSKAB. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9. Torsdag den 18. januar 2018 kl Sags nr.: DAGSORDEN FYNBUS REPRÆSENTANTSKAB Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 16.00 18.00 Sags nr.: 201801-18107 Deltagere: Morten Andersen, Nordfyn Anders W. Berthelsen, Odense

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STRANDPARKEN I/S

VEDTÆGTER FOR STRANDPARKEN I/S VEDTÆGTER FOR STRANDPARKEN I/S Vedtægter som revideret 22.09.2006 1. Interessentskabet "Strandparken" består af følgende interessenter: Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Hvidovre Kommune Brøndby

Læs mere

Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT

Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 2, rådhuset Torvet 3, 8500 Grenaa Dato: Mandag den 9. december 2013 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 11:30 Medlemmer: Jens Erik Madsen Birgit Jensen Erik Laursen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS ANDELSKASSE

VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS ANDELSKASSE VEDTÆGTER FOR KØBENHAVNS ANDELSKASSE Navn, hjemsted og formål 1. Andelskassens navn er KØBENHAVNS ANDELSKASSE. Dens hjemsted er Storkøbenhavn. Andelskassen driver tillige virksomhed under navnet Andelskassen

Læs mere

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. Budget- og regnskabssystem for kommuner Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. I medfør af 37, stk. 2, 38, stk. 2, 40, stk. 4, 45, stk. 1, 45 a, stk. 1, 46 og 57, stk. 1

Læs mere

Forretningsorden for KL s bestyrelse

Forretningsorden for KL s bestyrelse Forretningsorden for KL s bestyrelse c KL 2014 Forretningsorden for KL s bestyrelse I henhold til KL loves 7, stk. 3, 4. punktum, fastsættes herved følgende forretningsorden for KL s bestyrelse: 1 Straks

Læs mere

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune

Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune Forretningsorden for Det Lokale Beskæftigelsesråd for Frederikssund Kommune juni 2011 1 Beskæftigelsesrådets formål Det lokale beskæftigelsesråd har til formål at rådgive kommunen og samordne og udvikle

Læs mere

VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016

VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016 VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016 Præambel Region Midtjylland etablerer med virkning fra 1. januar 2007 et trafikselskab, der dækker Aarhus Kommunes, Silkeborg Kommunes,

Læs mere

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation 1 Organisationens navn er Danske Kliniske Onkologers Organisation 2 Organisationens formål er at varetage medlemmernes faglige, organisatoriske, økonomiske og kollegiale interesser 3 Medlemskab 3.1 Organisationen

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Region Hovedstaden, Kommunekontaktråd Hovedstaden (herefter KKR Hovedstaden), Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Copenhagen Business

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole I medfør af 14, stk. 1, i vedtægt for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole fastsættes herved følgende forretningsorden for højskolens

Læs mere

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen.

FORENINGSVEDTÆGTER. Under forbehold af endelig godkendelse fra bestyrelsen kan enhver person optages som aktivt/ passivt medlem af idrætsforeningen. FORENINGSVEDTÆGTER 1. Foreningens navn Foreningens navn er Sædding-Guldager Idrætsforening Fodbold. Dens hjemsted er Esbjerg Kommune. Foreningen er medlem af JBU og derigennem DBU samt DIF. Desuden er

Læs mere

VEDTÆGTER for "HJARNØ FÆRGEFART"

VEDTÆGTER for HJARNØ FÆRGEFART Vedtægterne er gældende fra 1. januar 2018. VEDTÆGTER for "HJARNØ FÆRGEFART" 1 "Hjarnø Færgefart" er en selvejende institution, d e r er oprettet m e d d e t formål at varetage søtransporten mellem Hjarnø

Læs mere

Vedtægter. for. Center for Regional- og Turismeforskning. Godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse, den. Navn og hjemsted

Vedtægter. for. Center for Regional- og Turismeforskning. Godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse, den. Navn og hjemsted Vedtægter for Center for Regional- og Turismeforskning Godkendt af Bornholms Kommunalbestyrelse, den Navn og hjemsted 1 Center for Regional- og Turismeforskning er en selvejende forsknings- og udviklingsinstitution

Læs mere

Forretningsorden for KL s bestyrelse

Forretningsorden for KL s bestyrelse Forretningsorden for KL s bestyrelse KL 2010 Forretningsorden for KL s bestyre lse I henhold til 7, stk. 3, 4. punktum i KL s love fastsættes herved følgende forretningsorden for KL s bestyrelse: 1 Straks

Læs mere

FIRMAIDRÆTTEN NAKSKOV. Forretningsorden. Gældende: år 2013

FIRMAIDRÆTTEN NAKSKOV. Forretningsorden. Gældende: år 2013 FIRMAIDRÆTTEN NAKSKOV Forretningsorden Gældende: år 2013 1 Indledende møde... 3 2 Præsentation... 3 2.1 Repræsentanter... 3 2.2 Forfald... 3 3 Bestyrelsens mødevirksomhed... 3 4 Udsendelse af dagsorden...

Læs mere

INDSTILLING. 3. Godkendelse af forslag til forretningsorden

INDSTILLING. 3. Godkendelse af forslag til forretningsorden INDSTILLING 3. Godkendelse af forslag til forretningsorden Bestyrelsen skal i henhold til vedtægterne for Hovedstadens Beredskab 9.1 vedtage en forretningsorden for sit virke. Indstilling Det indstilles,

Læs mere

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver NOTAT Børne- og Uddannelsesforvaltningen Center for Dansk og Integration Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd 2017-2021 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 6.2 Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 16. juni 2010 I henhold til 14 i Vedtægt for Professionshøjskolen Metropol fastsættes herved følgende forretningsorden for professionshøjskolens

Læs mere

Gigtforeningens vedtægter pr. 25.5.2011

Gigtforeningens vedtægter pr. 25.5.2011 Gigtforeningens vedtægter pr. 25.5.2011 Gigtforeningen er stiftet den 17. november 1936 under navnet Rigsforeningen til Bekæmpelse af de rheumatiske Sygdomme, senere kaldet bl.a. Rigsforeningen til Gigtens

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet Dato: 08. 02.2018 J.nr.: Sagsid: Sagsbeh.: Khalil Ahmad Direkte tlf.: 4631 7958 E-mail: khalila@roskilde.dk Forretningsorden for Integrationsrådet

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Region Midtjylland

Styrelsesvedtægt for Region Midtjylland Regionshuset Viborg Styrelsesvedtægt for Region Midtjylland Kapitel 1 Regionsrådet 1. Regionsrådet består af 41 medlemmer. Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S INDHOLD 1. Bestyrelsens valg og sammensætning 1 2. Konstitution 1 3. Bestyrelsesmøder 1 4. Beslutningsprotokol 2 5. Bestyrelsens forpligtelser 2

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune:

Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: Statsforvaltningens brev af 26. juli 2007 til Slagelse Kommune: 26-07- 2007 TILSYNET Sagsresume og konklusion NN har anmodet om Statsforvaltningens udtalelse vedr. daværende Korsør kommunes godkendelse

Læs mere

Køge Rådhus Torvet Køge

Køge Rådhus Torvet Køge NOTAT Arbejdsmarked og Borgerservice Center for Dansk og Integration 08-11-2011 2011-1287 2011-205247 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Forslag til forretningsorden for Køge Kommunes Integrationsråd Forslag

Læs mere

Klubbens Love & Vedtægter

Klubbens Love & Vedtægter Klubbens Love & Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Dart Odense. Dens hjemsted er Odense kommune. 2 Foreningens formål: Foreningens formål er at dyrke dartspil, samt at udbrede

Læs mere

Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg. Vedrørende Deres j.nr. 8-16-16-72-2006.

Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg. Vedrørende Deres j.nr. 8-16-16-72-2006. Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg 22-03- 2007 Vedrørende Deres j.nr. 8-16-16-72-2006. Midttrafik har i brev af 30. november 2006 anmodet om Statsamtet Århus godkendelse af Regler for vederlag,

Læs mere

KANUKOKA s vedtægter

KANUKOKA s vedtægter KANUKOKA s vedtægter Navn, formål og hjemsted 1. Foreningens navn er KANUKOKA med binavn De grønlandske kommuners Landsforening. Foreningens formål er at varetage kommunernes fælles og almindelige interesser,

Læs mere

Den første bestyrelse for FGU

Den første bestyrelse for FGU Refer Do 25. oktober 2018 Mødetidspunkt 13:30 Sluttidspunkt 15:30 Sted Mødelokale 233 Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Medlemmer Fraværende Mikael Smed, John Dyrby Paulsen, Carsten

Læs mere

Forretningsorden for Movias bestyrelse

Forretningsorden for Movias bestyrelse Forretningsorden for Movias bestyrelse Gældende tekst Forslag til ny tekst A. Bestyrelsens møder 1 Bestyrelsen udøver sin virksomhed i møder. Der fastsættes inden 1. november en mødeplan for bestyrelsens

Læs mere

FORRETNINGS- ORDEN FOR KL S BESTYRELSE

FORRETNINGS- ORDEN FOR KL S BESTYRELSE KL S VALGPERIODE FORRETNINGSORDEN FORRETNINGS- ORDEN FOR KL S BESTYRELSE 2 Forretningsorden for KL s bestyrelse FORRETNINGSORDEN FOR KL S BESTYRELSE I henhold til KL s loves 7, stk. 3, 4. punktum, fastsættes

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 24. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. KL s delegeretmøde

Læs mere

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Arbejdernes Boligforening, Rugårdsvej 52, 5000 Odense C tlf. 6612 4201. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Arbejdernes Boligforening Odense Stk. 2. Organisationen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Hvidovre Ungdomsskole Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx. 201x 1

Styrelsesvedtægt for Hvidovre Ungdomsskole Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx. 201x 1 Styrelsesvedtægt for Hvidovre Ungdomsskole Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx. 201x 1 Indhold Kapitel 1: Kommunalbestyrelsen fastlægger mål og rammer for ungdomsskolen... 2 Kapitel 2: Ungdomsskolebestyrelsens

Læs mere

VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra XX. XX 2016

VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra XX. XX 2016 Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 15. august 2016 0-3-3-07 Thomas D. Mikkelsen tdm@midttrafik.dk 8740 8364 Opdaterede vedtægter for Midttrafik VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende

Læs mere

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN

VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN VEDTÆGTER FOR IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 1. Navn Institutionens navn er: Den selvejende institution IDRÆTSCENTER ØSTERMARKEN 2. Hjemsted Institutionens hjemsted er Vesthimmerlands kommune. 3. Formål Idrætscenter

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT. for GULDBORGSUND HAVNE

STYRELSESVEDTÆGT. for GULDBORGSUND HAVNE STYRELSESVEDTÆGT for GULDBORGSUND HAVNE Vedtægter 1. Havnens styrelse 1 Guldborgsund Havne - der består af Nykøbing F. Trafikhavn, Orehoved Trafikhavn, Stubbekøbing Havn og Gedser Havn - er en kommunal

Læs mere

Norddjurs Kommune. Notat fra Fokusgruppe Økonomi. 28. december 2005

Norddjurs Kommune. Notat fra Fokusgruppe Økonomi. 28. december 2005 Norddjurs Kommune 28. december 2005 Notat fra Fokusgruppe Økonomi Regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommunerne og samspil mellem sammenlægningsudvalg og kommunalbestyrelserne i 2006.

Læs mere

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole FORRETNINGSORDEN for Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles bestyrelse I medfør af 14, stk. 1 i vedtægt for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole fastsættes herved følgende forretningsorden for Danmarks

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Kolding Kommune

Forretningsorden for Handicaprådet i Kolding Kommune Forretningsorden for Handicaprådet i Kolding Kommune 25. januar 2018 - Sagsnr. 17 - Løbenr. 19357 Indledning 1 Kolding Kommunes Handicapråd er nedsat i henhold til 37 a, stk. 1 i Retssikkerhedsloven. Konstitution

Læs mere

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål

Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Lejerbo Stevns Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Lejerbo Stevns Stk. 2. Boligorganisationen har hjemsted i Stevns kommune. 2. Boligorganisationen er organiseret

Læs mere

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF)

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF) Formål 1. Det lokale Beskæftigelsesråd har til formål at rådgive de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcenteret og at samordne og udvikle den lokale forebyggende indsats for personer, der har

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Til efterretning 1. Formanden meddeler...1

Til efterretning 1. Formanden meddeler...1 FURESØ KOMMUNE Planunderudvalget 6. februar 2006, Kl. 18.00 Møde nr. 2 Mødet foregår i mødelokale 6 på Værløse Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse - indgang fra Lille Værløsevej ved kantinen Lars Carpens (V),

Læs mere

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Vedtægt af 2014 og 2019. 2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Navn, hjemsted og opgaver Navn og Hjemsted 1 1 Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. ViSPs hjemsted er i Næstved Kommune.

Læs mere

NYE VEDTÆGTER TIL BEHANDLING PÅ EKSTRAORDINÆRE GENERALFORSAMLINGER DEN 8. OG 15. DECEMBER 2015

NYE VEDTÆGTER TIL BEHANDLING PÅ EKSTRAORDINÆRE GENERALFORSAMLINGER DEN 8. OG 15. DECEMBER 2015 VEDTÆGTER FOR FORENINGEN BJERRINGBRO ELVÆRK Paragraf 1: 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Foreningen Bjerringbro Elværk. Foreningens hjemsted er 8850 Bjerringbro, Viborg kommune. Paragraf 2: 1.

Læs mere

Vedtægter for Biografforeningen Sofarækken

Vedtægter for Biografforeningen Sofarækken Vedtægter Vedtægter for Biografforeningen Sofarækken Som vedtaget den 13/3-2016 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Biografforeningen Sofarækken. Stk. 2: Biografforeningen Sofarækken har hjemsted

Læs mere

Fælles museumsmagasiner

Fælles museumsmagasiner Vedtægter for den selvejende institution Fælles museumsmagasiner 1. Navn og hjemsted Den selvejende institutions navn er Fælles museumsmagasiner. Dens hjemsted er Vejle. 2. Institutionens formål Institutionens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

Sammenlægningsudvalget Nyborg, Ørbæk & Ullerslev Kommune. Årsberetning 2006

Sammenlægningsudvalget Nyborg, Ørbæk & Ullerslev Kommune. Årsberetning 2006 Sammenlægningsudvalget Nyborg, Ørbæk & Ullerslev Kommune Årsberetning 2006 Økonomiafdelingen, den 24. april 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. LEDELSENS FORORD... 3 2. REVISISIONSPÅTEGNING... 4 3. SAMMENLÆGNINGSUDVALGETS

Læs mere

Revisionsregulativ. for. Københavns Kommune

Revisionsregulativ. for. Københavns Kommune Revisionsregulativ for Københavns Kommune I medfør af 5, stk. 3, i Bekendtgørelse nr. 392 af 2. maj 2006 om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. fastsættes: Kapitel 1 Indledning 1. Revisor

Læs mere

Forslag til: VEDTÆGTER FOR VANDRÅDET (til afstemning den 17 november 2010) SØNDERBORG KOMMUNE

Forslag til: VEDTÆGTER FOR VANDRÅDET (til afstemning den 17 november 2010) SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til: VEDTÆGTER FOR VANDRÅDET (til afstemning den 17 november 2010) I SØNDERBORG KOMMUNE 1 Navn og hjemsted. Vandrådets navn er Vandrådet i Sønderborg Kommune efterfølgende benævnt som Vandrådet

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole Forretningsorden for bestyrelsen på I henhold til 14, stk. 1 i institutionens vedtægter fastsættes følgende forretningsorden: 1. Bestyrelsens opgaver og ansvar Bestyrelsesmedlemmer skal tilsammen bidrage

Læs mere

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune I henhold til 45, stk. 5 i Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats fastsættes: Formål 1. Det lokale beskæftigelsesråd

Læs mere

VEDTÆGTER. for I/S XXX. 1 Selskabets navn. Interessentskabets navn er I/S XXX. XXX s hjemsted er Næstved Kommune. 2 Interessenter

VEDTÆGTER. for I/S XXX. 1 Selskabets navn. Interessentskabets navn er I/S XXX. XXX s hjemsted er Næstved Kommune. 2 Interessenter VEDTÆGTER for I/S XXX 1 Selskabets navn Interessentskabets navn er I/S XXX. XXX s hjemsted er Næstved Kommune. 2 Interessenter XXX ejes af følgende kommuner: Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø og

Læs mere

Forretningsorden og konstituering for DcH s hovedbestyrelse 2018

Forretningsorden og konstituering for DcH s hovedbestyrelse 2018 Forretningsorden og konstituering for DcH s hovedbestyrelse 2018 1. SAMMENSÆTNING Hovedbestyrelsen træder sammen snarest efter det årlige ordinære landsmøde og konstituerer sig. Hovedbestyrelsen består

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium

Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium Forretningsorden for bestyrelsen for Nordfyns Gymnasium Nærværende forretningsorden er fastsat i medfør af 18 i lov nr. 575 af 9. juni 2006 om institutioner for almengymnasiale uddannelser mv. og 14 i

Læs mere

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver Styrelsesvedtægt for Center for Kommunikation & Undervisning, CKU Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver 1 Institutionens navn er Center for Kommunikation og

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. Budget- og regnskabssystem 10.1 - side 1 10.1 Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. (Indenrigsministeriets bekendtgørelse nr. 1095 af 12. december 2003) Bekendtgørelse

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

Vedtægter per 9. april 2016 VEDTÆGTER

Vedtægter per 9. april 2016 VEDTÆGTER VEDTÆGTER Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (SHS). Dens hjemsted er Hundige Havn, Mågen i Greve kommune. Foreningens formål 2 Foreningens formål er at varetage

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen i AquaDjurs as

Forretningsorden. for bestyrelsen i AquaDjurs as Forretningsorden for bestyrelsen i AquaDjurs as Tiltrådt 17. juni 2014 Indholdsfortegnelse 1. Forretningsordenens hjemmel... 3 2. Aktiebesiddelse... 3 3. Tiltrædelse af forretningsorden... 3 4. Bestyrelsens

Læs mere

Vedtægt for Munkensdam Gymnasium. Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål

Vedtægt for Munkensdam Gymnasium. Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål Vedtægt for Munkensdam Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Munkensdam Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Kolding Kommune, Region Syddanmark,

Læs mere

Samordningsaftale vedrørende redningsberedskabet for Norddjurs og Syddjurs kommuner

Samordningsaftale vedrørende redningsberedskabet for Norddjurs og Syddjurs kommuner Samordningsaftale vedrørende redningsberedskabet for Norddjurs og Syddjurs kommuner 1. To eller flere kommunalbestyrelser kan i medfør af beredskabslovens 10 samordne deres redningsberedskab. Som led i

Læs mere

Vedtægt for Nærum Gymnasium

Vedtægt for Nærum Gymnasium Vedtægt for Nærum Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Nærum Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Rudersdal Kommune, Region Hovedstaden,

Læs mere

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10

Beslutningsprotokol. Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10 Mødedato: 19. januar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, lokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 17:10 Fraværende: Jens Andresen med anmeldt forfald. Gruppemøder: 19. januar 2006 1

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i bestyrelsen for FGU Vendsyssel

Referat af bestyrelsesmøde i bestyrelsen for FGU Vendsyssel Referat af bestyrelsesmøde i bestyrelsen for FGU Vendsyssel Mødedato: 29. oktober 2018 Mødet påbegyndt: kl. 13.00 Mødet afsluttet: kl. 15.00 Mødested: Brønderslev Produktionsskole, Søndergade 23-25, 9700

Læs mere

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østjysk Landboforening. Foreningens hjemsted er Horsens kommune.

Læs mere