Dato: 2. oktober Skovbrugerrådet Naturstyrelsen Hovedstaden Dyrehaven Klampenborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dato: 2. oktober Skovbrugerrådet Naturstyrelsen Hovedstaden Dyrehaven Klampenborg"

Transkript

1 DN Lyngby-Taarbæk Formand: Hans Nielsen, Kastanievej 4 B, st. mf Kgs. Lyngby Telefon: , hans@nielsen.mail.dk Dato: 2. oktober 2016 Skovbrugerrådet Naturstyrelsen Hovedstaden Dyrehaven Klampenborg Forslag til pleje af Dyrehavens vandhuller Danmarks Naturfredningsforening har konstateret, at bredbladet dunhammer, grenet pindsvineknop og tagrør i de sidste 25 år har bredt sig voldsomt i en række vandhuller i Dyrehaven, og at de i nogle vandhuller enten udgør en alvorlig trussel mod deres naturlige og rige plante- og dyreliv eller forringer Dyrehavens landskabelige og rekreative værdier. Vi foreslår derfor, at der iværksættes plejeforanstaltninger for at fjerne denne trussel mod biodiversiteten og de landskabelige og rekreative værdier i Dyrehaven. Da det er langt mere skadeligt for naturen og langt dyrere at vente med at foretage bekæmpelsen til bredbladet dunhammer, grenet pindsvineknop og tagrør har bredt sig endnu mere, bør bekæmpelsen ske inden for en kort årrække og ikke udskydes til de har bredt sig endnu mere. Bredbladet dunhammer I 1990 fandtes bredbladet dunhammer i 10 af Dyrehaven 28 vandhuller nemlig mosen ved Kandelaberegen, vandhullet ved vildthuset øst for Mathildestien, Hages Hul, vandhullet øst for Hjortekæret, Havremarkshullet, Det Flade Vandhul, vandhul øst for Schimmelmanns vildthus, Grams Hul, Fuglesangsøen og Kildesøen. Siden 1990 har den bredt sig voldsomt i vandhullet ved vildthuset øst for Mathildestien og vandhullet øst for Hjortekæret, og den har etableret sig i 7 vandhuller nemlig Iglehullet, Hjertehullet, Stokkerup Kær, vandhul vest for Schimmelmanns vildthus, vandhul på Tøjreslagssletten, vandhul på Præstesletten og Korshullet. I Korshullet bekæmpede Danmarks Naturfredningsforening den i 2012 og har siden fulgt op på bekæmpelsen. Grenet pindsvineknop I 1990 fandtes grenet pindsvineknop i 18 af Dyrehavens 28 vandhuller. Den har siden da bredt sig til Mines vandhul, Onklens vandhul og Svanekæret. I Mines vandhul bekæmpede Danmarks Naturfredningsforening den i 2014 og har siden fulgt op på bekæmpelsen. I Onklens vandhul har den bredt sig voldsomt og truer både dens biodiversitet og dens landskabelige værdi. I Svanekæret er bestanden endnu lille. I de vandhuller, hvor den også fandtes i 1990, er den især et problem i Magasindammen og i Korshullet. I Magasindammen har den bredt sig voldsomt langs bredden og i Korshullet, hvor den er en tæt bestand ved egetræet, har Danmarks Naturfredningsforening forhindret den i at brede sig yderligere i forbindelse med bekæmpelsen af bredbladet dunhammer. Tagrør I 1990 fandtes tagrør i 4 vandhuller i Dyrehaven nemlig vandhullet nær Raadvad Porthus, Hjortekæret, Fuglesangsø og Kildesøen. Siden 1990 har den bredt sig voldsomt i Hjortekæret, og den har etableret sig i Hages Hul.

2 1. Iglehullet I Iglehullet har bredbladet dunhammer bredt sig som en tæt bevoksning ud mod Hjortekærvej, og den står spredt langs den øvrige bred. Forslag: Bredbladet dunhammer fjernes ved manuel optrækning og/eller leslåning. 2. Hjertehullet I Hjertehullet har bredbladet dunhammer bredt sig som en tæt bevoksning i den ene ende, og da det er meget lavvandet, vil den med tiden dække hele vandhullet. Forslag: Bredbladet dunhammer fjernes maskinelt af landskabelige grunde.

3 3. Stokkerup Kær I Stokkerup Kær har bredbladet dunhammer bredt sig som en tæt bevoksning i den ene ende, og den vil på sigt brede sig hele vejen rundt om kæret, hvis den ikke bekæmpes. Forslag: Bredbladet dunhammer fjernes af både naturmæssige og landskabelige grunde manuelt ved optrækning og/eller slåning med le. 4. Vandhul vest for Schimmelmanns vildthus Vandhullet vest for Schimmelmanns vildthus er næsten helt tilgroet af grenet pindsvineknop og bredbladet dunhammer, så både dets funktion som drikkested for hjortene og vandhul med synligt vandspejl er stærkt forringet. Forslag: Både bredbladet dunhammer og grenet pindsvineknop fjernes ved maskinel oprensning.

4 5. Vandhul på Tøjreslagssletten Vandhullet på Tøjreslagssletten er næsten helt groet til og er ved at forsvinde som vandhul. Hvis det ønskes bevaret som vandhul kræver det et indgreb. Forslag: Vandhullet ligger på et meget lunt sted og har potentialet for at få et rigt plante- og dyreliv, hvis det uddybes, så der kommer vand i det igen. 6. Korshullet Korshullet inden bekæmpelse af bredbladet dunhammer blev iværksat i 2012.

5 Korshullet i 2016 efter at bredbladet dunhammer i 2012 blev trukket op af Danmarks Naturfredningsforening, der siden har plejet vandhullet, så den ikke vender tilbage. Forslag: Vandhullet plejes fortsat, så bredbladet dunhammer ikke vender tilbage. 7a. Vandhullet på Præstesletten (nordlig del) I den nordlige del af vandhullet på Præstesletten dækker bredbladet dunhammer en stor del af vandfladen. De store naturmæssige værdier bl.a. stor vandsalamander findes i den sydlige del af vandhullet. Forslag: Der iværksættes ingen bekæmpelse af bredbladet dunhammer indtil videre.

6 7b. Vandhullet på Præstesletten (sydlig del) I den sydlige del af vandhullet på Præstesletten er der endnu kun ganske få dunhammere. Her yngler en lang række padder bl.a. stor vandsalamander og mange insekter, som vil få forringede levevilkår, hvis bredbladet dunhammer breder sig. Forslag: Bredbladet dunhammer bekæmpes manuelt ved optrækning og/eller slåning med le. 8. Vandhul øst for Hjortekæret Vandhullet øst for Hjortekæret var i 1990 kun delvist dækket af bredbladet dunhammer, og der ynglede spidssnudet frø, butsnudet frø, grøn frø og lille vandsalamander. I dag er det helt tilgroet med dunhammere. Forslag: Bredbladet dunhammer bekæmpes ved maskinel oprensning af vandhullet, så det igen får et åbent vandspejl og et rigt plante- og dyreliv, og det plejes fremover, så dets åbne vandspejl bevares.

7 9a. Vandhullet ved vildthuset øst for Mathildestien (den sydlige del) I 1990 var der ingen eller kun få dunhammere i den sydlige del af vandhullet, og der ynglede spidssnudet frø, butsnudet frø, grøn frø, lille vandsalamander og stor vandsalamander. Forslag: Bredbladet dunhammer bekæmpes manuelt ved optrækning eller slåning med le. 9b. Vandhullet ved vildthuset øst for Mathildestien (den nordlige del) I 1990 havde den nordlige del et frit vandspejl, men er nu helt tilgroet med dunhammere. Forslag: Bredbladet dunhammer bekæmpes ved maskinel oprensning af vandhullet af hensyn til hjortene og for at mindske deres færdsel i den sydlige del af vandhullet.

8 10. Onklens vandhul ved Trepilevej Onklens vandhul er ved at gro helt til med grenet pindsvineknop. I 1990 ynglede grøn frø, lille vandsalamander og stor vandsalamander i vandhullet. Forslag: Grenet pindsvineknop bekæmpes manuelt ved optrækning for at sikre et åbent vandspejl og for at bevare det rige dyreliv. 11. Svanekæret Svanekæret er i dag ved at gro helt til på grund af mangel på vand, og det vil på sigt miste sin funktion som vandhul, hvis der ikke sker en oprensning. Forslag: Grenet pindsvineknop bekæmpes ikke, da det er tilgroningen og mangelen på vand, der udgør den største trussel mod den tilbageværende plante- og dyreliv.

9 12. Magasindammen I Magasindammen har grenet pindsvineknop bredt sig kraftigt i de seneste år og udgør i stigende en barriere for adgangen til vandet. Da Magasindammen er meget lavvandet vil barrieren blive større og større, hvis der ikke gribes ind.. Forslag: Grenet pindsvineknop bekæmpes ved optrækning, så der fortsat er let adgang til vandet for de mange børn, der undersøger livet i dammen med ketsjer. 13. Hjortekæret I Hjortekæret breder tagrør sig kraftigt. Langs den østlige bred er der 3 forekomster, som om få år vil dække næsten hele den østlige bred. På den vestlige bred findes der en forekomst (se foto), der er mindre end de øvrige, men går langt ud i søen. Forslag: Tagrørene bekæmpes manuelt ved slåning på den vestlige bred med henblik på udryddelse og på den østlige bred med henblik på at begrænse dens spredning langs bredden.

10 14. Kildesøen I Kildesøen breder tagrør sig kraftigt i et endnu smalt bælte langs den østlige bred, der støder op til Dyrehavsbakken. Det er derfor helt umuligt i hvert fald for børn at opleve søen med svaner m.m. fra stien langs søen. Forslag: Tagrørene bekæmpes manuelt ved slåning på den østlige bred med henblik på udryddelse, så Dyrehavsbakkens gæster igen kan opleve Kildesøen og dens fugleliv m.m. fra stien ved Dyrehavsbakken. 15. Hages Hul I Hages Hul, der blev udvidet til ca m 2 for ca. 25 år siden, har der nu etableret sig mindst 4 bestande af tagrør, der breder sig kraftigt. På længere sigt vil tagrørene dække hele søen, hvis der ikke foretages en bekæmpelse. Da bestanden endnu er ny, er den let at bekæmpe, da tagrørene står tyndt og skal konkurrere med andre planter. Forslag: Tagrørene bekæmpes manuelt ved slåning med henblik på at forhindre, at den breder sig yderligere, idet bekæmpelsesbehovet vil stige voldsomt, hvis der først gribes ind om en årrække.

Retningslinjer for pleje af vegetation i Bagsværd Sø og Lyngby Sø Udarbejdet af Gladsaxe Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune. Version

Retningslinjer for pleje af vegetation i Bagsværd Sø og Lyngby Sø Udarbejdet af Gladsaxe Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune. Version Retningslinjer for pleje af vegetation i Bagsværd Sø og Lyngby Sø Udarbejdet af Gladsaxe Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune. Version 27.10.2015 Formål Retningslinjerne for pleje af vegetationen i Bagsværd

Læs mere

Dispensation til oprensning og udvidelse af sø på Frøstjernevej 26

Dispensation til oprensning og udvidelse af sø på Frøstjernevej 26 Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 7, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 24 E-mail: natur@gladsaxe.dk Jacob Øhlenschlæger Frøstjernevej 26 2880 Bagsværd 20. oktober 2015 Dispensation til oprensning og udvidelse af

Læs mere

Eftersøgning af stor vandsalamander i et område ved Græse, Frederikssund Kommune

Eftersøgning af stor vandsalamander i et område ved Græse, Frederikssund Kommune Eftersøgning af stor vandsalamander i et område ved Græse, Frederikssund Kommune Feltarbejdet blev udført d. 26. september 2018 kl. 9.30 16:30. Udført af biolog Morten Vincents for Dansk Bioconsult ApS.

Læs mere

Vandhuller. - Anlæg og oprensning. Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune

Vandhuller. - Anlæg og oprensning. Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune 1 Vandhuller - Anlæg og oprensning Teknik og Miljøafdelingen, Silkeborg Kommune 2 Invitér naturen ind på din ejendom Et godt vandhul indgår som et naturligt og smukt element i landskabet og er fyldt med

Læs mere

Sø ved hul nr hØnskes oprenset. 9e

Sø ved hul nr hØnskes oprenset. 9e 5,00m Markvej TANGE SØ GOLF A/S Att.: John Mikkelsen Tange Søvej 68 8840 Rødkærsbro Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax: 87 87 90 00 naturogvand@viborg.dk www.viborg.dk

Læs mere

12. Pleje skal indstilles, hvis der kan konstateres æg eller haletudser fra ynglende padder, og først genoptages efter 1. oktober.

12. Pleje skal indstilles, hvis der kan konstateres æg eller haletudser fra ynglende padder, og først genoptages efter 1. oktober. Christian F. Nissen Nysøvang 15A 2750 Ballerup Sendt den 19. september 2018 til ejeren Christian F. Nissen på adressen christian@feldbech.dk MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477

Læs mere

Peter Djørup EriksholmResearchCenter Oticon Rørtangvej 20 3070 Snekkersten. Mail: pd@eriksholm.com. Dispensation til oprensning af sø.

Peter Djørup EriksholmResearchCenter Oticon Rørtangvej 20 3070 Snekkersten. Mail: pd@eriksholm.com. Dispensation til oprensning af sø. Peter Djørup EriksholmResearchCenter Oticon Rørtangvej 20 3070 Snekkersten. Mail: pd@eriksholm.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk

Læs mere

Dispensation til at udføre naturpleje på 3-beskyttet areal på matr. nr. 10 h Kirke Værløse By, Værløse, beliggende i delområde I i lokalplan 72 for

Dispensation til at udføre naturpleje på 3-beskyttet areal på matr. nr. 10 h Kirke Værløse By, Værløse, beliggende i delområde I i lokalplan 72 for Boligejendom ApS v. Procasa Nørre Voldgade 22, 1. sal 1358 København K Att.: Steen Fischer Dispensation til at udføre naturpleje på 3-beskyttet areal på matr. nr. 10 h Kirke Værløse By, Værløse, beliggende

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse Dispensation til at pleje en sø på matr.nr. 12cø, beliggende i Værløse. Furesø Kommune påtænker at pleje en sø og mose på et

Læs mere

Løvfrøforekomster i Fredericia Kommune 2017

Løvfrøforekomster i Fredericia Kommune 2017 Løvfrøforekomster i Fredericia Kommune 2017 Fredericia Kommune Trafik & Natur 2017 Rapport udfærdiget af: Amphi-Consult v. Peer Ravn Løvfrøforekomster i Fredericia Kommune, 2017 Moniteringen er gennemført

Læs mere

Almindingen DK186. Aktionsplan. Udarbejdet af: Niels Damm, Lars Lønsmann Iversen. Sidste revisions dato: 14. maj 2018

Almindingen DK186. Aktionsplan. Udarbejdet af: Niels Damm, Lars Lønsmann Iversen. Sidste revisions dato: 14. maj 2018 Aktionsplan Almindingen DK186 Udarbejdet af: Niels Damm, Lars Lønsmann Iversen Sidste revisions dato: 14. maj 2018 Ansvarlige partnere: Naturstyrelsen, Amphi International ApS Baggrund Denne plan beskriver

Læs mere

Notat om naturbeskyttelsesinteresser i Lokalplanområde Erhvervstrekanten

Notat om naturbeskyttelsesinteresser i Lokalplanområde Erhvervstrekanten By og Miljø Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2184 Fax 7232 3213 krso@hillerod.dk Notat om naturbeskyttelsesinteresser i Lokalplanområde Erhvervstrekanten Sag 219-2015-2430 22. januar 2015 Undertegnede

Læs mere

"Draget" - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde.

Draget - en smal sandtange ud til de sidste-4-5 km af Knudshoved Odde. Naturgenopretning på Knudshoved Odde. Tekst og fotos: Jens Dithmarsen. Knudshoved Odde er et unikt naturområde i Sydsjælland, et overdrevslandskab med mange små bakker adskilt af flade arealer, hvor man

Læs mere

Afrapportering af rydningsprojekt i Ravnsby Møllelung

Afrapportering af rydningsprojekt i Ravnsby Møllelung Afrapportering af rydningsprojekt i Ravnsby Møllelung Projektet er finansieret af Det Europæiske Fællesskab og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri samt Lolland Kommune. Rapport udarbejdet for

Læs mere

Dispensation til fjernelse af rørskov omkring bådebroer på Aldershvilepynten

Dispensation til fjernelse af rørskov omkring bådebroer på Aldershvilepynten Naturteam Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 7, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 24 E-mail: natur@gladsaxe.dk Gladsaxe Kommune Byrådssekretariatet Rådhus Allé 7 2860 Søborg 14. november 2014 Dispensation til fjernelse

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Dispensation til at pleje en mindre sø, kaldet Christianshøj Grusgravsø, ved Kirke Værløsevej 101, matr.nr.13al Kirke Værløse By, Værløse. Furesø Kommune har besluttet

Læs mere

Dispensation til oprensning af 3 sø

Dispensation til oprensning af 3 sø Dato: 14. januar 2016 Niels Jørgen Møller Nielsen Præstevejen 157 Glerup 9631 Gedsted Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2016-52186 Dokumentnr.: 820-2016-12517 Sagsbehandler:

Læs mere

Ortofoto 2014. Hedensted Kommune. A eksisterende sø, B og C nye søer, D nyt jorddige.

Ortofoto 2014. Hedensted Kommune. A eksisterende sø, B og C nye søer, D nyt jorddige. LiebhaverSkovfogeden I/S Skibetvej 40 7100 Vejle Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Birgitte Mogensen Dir: +4579755675 Mob: 21130536 e-mail: Birgitte.Mogensen @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-153-15

Læs mere

Beretning på årsmødet den 26. september 2018

Beretning på årsmødet den 26. september 2018 DN Lyngby-Taarbæk Formand: Hans Nielsen, Kastanievej 4 B, st. mf. 2800 Kgs. Lyngby Telefon: 45 88 94 55, e-mail: hans@nielsen.mail.dk Beretning på årsmødet den 26. september 2018 Bestyrelsen har i det

Læs mere

Bilag 1/26 Bilag 1 2 1 2/26 Bilag 2 3/26 Bilag 3 4/26 5/26 6/26 7/26 Bilag 4 8/26 Bilag 5 9/26 Bilag 6 10/26 Bilag 7 11/26 Bilag 8 12/26 Bilag 9 13/26 Bilag 10 14/26 Bilag 11 15/26 Bilag 12 Id. nr. Naturtype

Læs mere

I må oprense sø på Henriksvej

I må oprense sø på Henriksvej CTM Center for Teknik & Miljø 4330 Hvalsø T 46464615 H www.lejre.dk Nicolaj Lindeborgh Natur og Miljø D 46464945 E nlin@lejre.dk Dato: 29. oktober 2018 J. nr. 17/13367 I må oprense sø på Henriksvej Kære

Læs mere

Overvågning af padder Randers kommune Udarbejdet af AQUA CONSULT for. Randers Kommune Natur og Vand Miljø og Teknik

Overvågning af padder Randers kommune Udarbejdet af AQUA CONSULT for. Randers Kommune Natur og Vand Miljø og Teknik Overvågning af padder Randers kommune 2013 Udarbejdet af AQUA CONSULT for Randers Kommune Natur og Vand Miljø og Teknik Overvågning af padder, Randers kommune, 2013 Udarbejdet af AQUA CONSULT for Randers

Læs mere

Indsats for. særligt beskyttede padder 10 TRAFIK & VEJE 2009 JUNI/JULI

Indsats for. særligt beskyttede padder 10 TRAFIK & VEJE 2009 JUNI/JULI MOTORVEJSÅBNING: ODENSE-SVENDBORG Indsats for særligt beskyttede padder Motorveje medfører generelt konflikter mellem den tætte trafik og dyrearters vandring og behov for beskyttede levesteder. I 2004

Læs mere

Arealet, hvor de 3 nye søer ønskes etableret er mark. Det er i ansøgningen oplyst, at

Arealet, hvor de 3 nye søer ønskes etableret er mark. Det er i ansøgningen oplyst, at Side 1/7 Amphi Consult v/per Klit Christensen Vistelhøjvej 5 6933 Kibæk Per.klit@mail.tele.dk Dato:11-03-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-4-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611

Læs mere

Registrering af invasive plantearter og kortlægning af lysåben 3-natur og skovhabitatnaturtyper i fredningen Lyngby Sø.

Registrering af invasive plantearter og kortlægning af lysåben 3-natur og skovhabitatnaturtyper i fredningen Lyngby Sø. J. nr. LIFE02/ef.: LCA Lyngby-Tårbæk Kommune Att1: Gert Juhl og Att2: Lone Güldner Kolenda Registrering af invasive plantearter og kortlægning af lysåben 3-natur og skovhabitatnaturtyper i fredningen Lyngby

Læs mere

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til delvis oprensning af sø

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til delvis oprensning af sø Boligselskabet Rosenvænget Servicecenter Frederikssund Heimdalsvej 7 C 3600 Frederikssund Sendt på mail til Rikke Larsen, Grøn Formand ejdrl@domea.dk Dato 21. september 2015 Sagsnr. 01.05.08-P25-4-15 Matr.nr.

Læs mere

Arbejdsplan for Krebseklovandhullet Hørsholm Kommune Hørsholm Kommune. Arbejdsplan for Krebseklovandhullet

Arbejdsplan for Krebseklovandhullet Hørsholm Kommune Hørsholm Kommune. Arbejdsplan for Krebseklovandhullet Hørsholm Kommune Arbejdsplan for Krebseklovandhullet April 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 Baggrund og formål... 3 2. INDSATS... 5 2.1 Formål... 5 2.2 Levested for grøn mosaikguldsmed...

Læs mere

Dispensation til oprensning af 3 beskyttet sø

Dispensation til oprensning af 3 beskyttet sø Benny Ellersgaard Madsen Helle Kastrup Sjørupvej 44 Sjørup 9640 Farsø Sendt til: kastrupellersgaard@msn.com Dato: 29. august 2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-26760

Læs mere

Hareskov By BIRKEVANG LLE VBO SE A SKANDRUPS ALLE LINDEVEJ PPEL ALLE JE 82 SEVEJ83 78 T S 89 VILD P A IG L RINGVEJ B 4

Hareskov By BIRKEVANG LLE VBO SE A SKANDRUPS ALLE LINDEVEJ PPEL ALLE JE 82 SEVEJ83 78 T S 89 VILD P A IG L RINGVEJ B 4 Hareskov By 500 0 250 meter 89 89 89 89 89 89 89 89 89 88 88 88 88 88 88 88 88 88 90 90 90 90 90 90 90 90 90 62 62 62 62 62 62 62 62 62 64 64 64 64 64 64 64 64 64 66 66 66 66 66 66 66 66 66 80 80 80 80

Læs mere

Etablering og pleje af søer og vandhuller

Etablering og pleje af søer og vandhuller Etablering og pleje af søer og vandhuller Søer og vandhuller Søer og vandhuller er vigtige levesteder for mange planter og dyr. Søer og vandhuller giver også variation i landskabet. Desværre er mange mindre

Læs mere

Naturstyrelsen Østsjælland Syvstjernen Fægyden Værløse

Naturstyrelsen Østsjælland Syvstjernen Fægyden Værløse Naturstyrelsen Østsjælland Syvstjernen Fægyden 1 3500 Værløse Dispensation til at rydde pilekrat i Bringe Mose, matr.nr. 39 Borup Sø, 88 Kr. Værløse By, 23b Bringe By m.fl., beliggende på Værløse Flyvestation.

Læs mere

Side2/9. Billeder af maskinerne: Flishuggeren

Side2/9. Billeder af maskinerne: Flishuggeren Når man går ad stien gennem Tude Ådal i disse dage, vil man straks bemærke, at der er sket en hel del i vinterens løb. Flot udsigt over Tude Å og ådalen er dukket op og landskabets form er blevet tydeligere.

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse Dispensation til at pleje en sø på matr.nr. 15dr, beliggende i Værløse. Furesø Kommune påtænker at pleje en sø på et grønt

Læs mere

Søholt Gods Søholtvej Maribo. Dispensation til udvidelse af sø på matr.nr.1a Favrsted Skov, Krønge

Søholt Gods Søholtvej Maribo. Dispensation til udvidelse af sø på matr.nr.1a Favrsted Skov, Krønge Søholt Gods Søholtvej 41 4930 Maribo 6. september 2018 Brevid: 4177503 Sagsnr.: 368164 Lolland Kommune Teknik- og Miljømyndighed Dispensation til udvidelse af sø på matr.nr.1a Favrsted Skov, Krønge HedeDanmark

Læs mere

Dispensationen er meddelt i medfør af naturbeskyttelseslovens 65, stk. 3.

Dispensationen er meddelt i medfør af naturbeskyttelseslovens 65, stk. 3. Fong-Chan Paw Zeuthen Millingvej 22 3450 Allerød Sag: 01.05.08-P25-11-18 25. oktober 2018 Dispensation til oprensning af gadekær Stokkebrovej 66 15 Unnerup By, Vejby Gribskov Kommune meddeler hermed dispensation

Læs mere

Biodiversitet i Gladsaxe

Biodiversitet i Gladsaxe gladsaxe.dk Biodiversitet i Gladsaxe Foto: Rikke Milbak 1 Hvad er biodiversitet? Biodiversitet er variationen i alt levende. Det gælder både selve arterne, men også deres gener og deres levesteder. En

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til oprensning af sø

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til oprensning af sø Kim Rask Hansen Engmosevej 4A 7200 Grindsted Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til oprensning af sø Du har ansøgt om dispensation til at oprense en ca. 1531 m² stor beskyttet sø beliggende på matrikel

Læs mere

Vandhuller. Oprensning og nyanlæg

Vandhuller. Oprensning og nyanlæg Vandhuller Oprensning og nyanlæg Oprensning og nyanlæg af Vandhuller i Favrskov Kommune Et vellykket nyt eller oprenset vandhul øger den biologiske variation i landskabet, og beriger din ejendom med nyt

Læs mere

Bilag 3 LUGT BEREGNING

Bilag 3 LUGT BEREGNING BILAG 93 Bilag 1 94 95 Bilag 2 Bilag 3 LUGT BEREGNING For ejendommen Kanalvej 10 er udpeget følgende områder hvortil geneafstande for lugt beregnes: Nabobeboelse (Kanalvej 8) Samlet bebyggelse/rekreativt

Læs mere

Vandhuller. Oprensning og nyanlæg

Vandhuller. Oprensning og nyanlæg Vandhuller Oprensning og nyanlæg Oprensning og nyanlæg af vandhuller i Norddjurs Kommune Et vellykket nyt eller oprenset vandhul øger den biologiske variation i landskabet, og beriger din ejendom med nyt

Læs mere

Jakob Olsen Plejeltvej Hornbæk. Mail: Dispensation til etablering af sø i kanten af mose/eng.

Jakob Olsen Plejeltvej Hornbæk. Mail: Dispensation til etablering af sø i kanten af mose/eng. Jakob Olsen Plejeltvej 22 3100 Hornbæk Mail: ravnegaard@hotmail.com Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282541 ajb55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til delvis oprensning af sø

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til delvis oprensning af sø Jan Løhndorf Haderslevvej 80 6760 Ribe Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 08-02-2016 Sagsbehandler Mette Sejerup Rasmussen Telefon direkte 76 16 51 25 E-mail mesej@esbjergkommune.dk Sagsid 16/264 Dispensation

Læs mere

Dispensation til oprensning af sø/mose Holløse Gade 19 2R10M, Tisvilde By, Tibirke

Dispensation til oprensning af sø/mose Holløse Gade 19 2R10M, Tisvilde By, Tibirke Henrik Walsøe Bruun Holløse Gade 19 3210 Vejby Sag: 01.05.08-G01-1-19 5. september 2019 Dispensation til oprensning af sø/mose Holløse Gade 19 2R10M, Tisvilde By, Tibirke Gribskov Kommune meddeler hermed

Læs mere

Overvågning af padder Randers kommune 2010

Overvågning af padder Randers kommune 2010 Overvågning af padder Randers kommune 2010 Udarbejdet af AQUA CONSULT for Randers Kommune Natur og Vand Miljø og Teknik Overvågning af padder, Randers kommune, 2010 Udarbejdet af AQUA CONSULT for Randers

Læs mere

Eksempel hæfte, 7 gadekær fra Langeland Kommune

Eksempel hæfte, 7 gadekær fra Langeland Kommune Eksempel hæfte, 7 gadekær fra Langeland Kommune Baggrund Historien Gadekær har igennem århundreder haft en central funktion i landsbysamfundet, dels som et naturligt samlingssted, men også med praktiske

Læs mere

Dispensation til restaurering af vandhuller ved Jejsing

Dispensation til restaurering af vandhuller ved Jejsing Ravnhøj Consult - v/jesper Tofft Ravnhøjvej 5 6200 Aabenraa Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929280 Mail: lisc@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-11-16 Ks: cb 22. august 2016 Dispensation til restaurering

Læs mere

Hvidbog Plejeplan for Sømosen

Hvidbog Plejeplan for Sømosen BY, ERHVERV OG MILJØ Dato: 6. november 2018 Ballerup Kommune, Sagsid: 01.05.10-G01-1-17 Hvidbog Plejeplan for Sømosen 2018-2027 Ballerup og Herlev kommuner har haft den fælles plejeplan for den fredede

Læs mere

Tre Huse Aps v/ Jesper Holm og Nina Jacobsen Grønholtvej Fredensborg. Vand og Natur Lisa Groth

Tre Huse Aps v/ Jesper Holm og Nina Jacobsen Grønholtvej Fredensborg. Vand og Natur Lisa Groth Tre Huse Aps v/ Jesper Holm og Nina Jacobsen Grønholtvej 72 3480 Fredensborg Vand og Natur Lisa Groth 72 56 23 90 Ligr@fredensborg.dk Sagsnr. 15/35894 09-12-2015 Dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter planloven til oprense 6 regnvandsbassiner

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter planloven til oprense 6 regnvandsbassiner Din Forsyning Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Att: Camilla L. J. Jørgensen (clhj@dinforsyning.dk) Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79946800 vardekommune@varde.dk Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Læs mere

Dato Sagsbehandler J.nr. 30. september 2013 klars 010589-2013 BYGGERI OG NATUR

Dato Sagsbehandler J.nr. 30. september 2013 klars 010589-2013 BYGGERI OG NATUR Frederikssund Golf Klub Sendt pr. e-mail til Bestyrelsesmedlem Henrik Helt hhelt@mail.dk og greeenkeeper Karl Andersen greenkeeper@fgkgolf.dk Dato Sagsbehandler J.nr. 30. september 2013 klars 010589-2013

Læs mere

Overvågning af udvalgte lokaliteter for løgfrø i Bramsnæs 2014

Overvågning af udvalgte lokaliteter for løgfrø i Bramsnæs 2014 Overvågning af udvalgte lokaliteter for løgfrø i Bramsnæs 2014 Udarbejdet af Amphi Consult v/ Per Klit Christensen for Lejre Kommune Amphi Consult v/per Klit Christensen Projektansvarlig i Lejre Kommune:

Læs mere

Center for Teknik & Miljø

Center for Teknik & Miljø Center for Teknik & Miljø Gisselfeld Kloster Gisselfeldvej 12A 4690 Haslev Att. Godsforvalter Jens Risom Dispensation til oprensning af mølledam på Ny Næstvedvej 35 Gisselfeld Kloster har d. 17. juli 2013

Læs mere

Kolonisation af padder i erstatningsvandhuller for Kanalforbindelsen

Kolonisation af padder i erstatningsvandhuller for Kanalforbindelsen v/ Lars Briggs, Syddanske Forskerparker, Forskerparken 10, 5230 Odense M, SE nr.: 1669 3502, tlf: 6315 7143, fax: 6593 2309, mobil: 2161 0797, email: nd@amphi.dk Kolonisation af padder i erstatningsvandhuller

Læs mere

Indsatsplan. Bekæmpelse af Kæmpebjørneklo i Nordfyns Kommune

Indsatsplan. Bekæmpelse af Kæmpebjørneklo i Nordfyns Kommune Indsatsplan Bekæmpelse af Kæmpebjørneklo i Nordfyns Kommune Forfatter: Jakob Martin Pedersen Oprettet den 6. januar 2016 Dokument nr. 480-2016-4378 Sags nr. 480-2016-549 Indhold Indledning... 2 Baggrund...

Læs mere

Etablering af nye vandhuller ved Morrevej, Holstebro

Etablering af nye vandhuller ved Morrevej, Holstebro Side 1/6 Amphi Consult v/ Per Klit Christensen Vistelhøjvej 5, Skarrild 6933 Kibæk Dato: 28-09-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-117-15 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling

Læs mere

Dispensation til oprensning af bredvækst af tagrør og dunhammer

Dispensation til oprensning af bredvækst af tagrør og dunhammer Borupgaard Gymnasium Lautruphøj 9 2750 Ballerup Sendt den 3. oktober 2018 til rådgiver Christian Engelhard Olsen på adressen: christian.engelhard.olsen@gfadm.dk MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750

Læs mere

Området er beliggende ca.150 m Sø for Skærum Mølle ca, 20 m fra syd for Lilleå

Området er beliggende ca.150 m Sø for Skærum Mølle ca, 20 m fra syd for Lilleå Projekt: Forundersøgelse for genslyngning af Råsted Lilleå og Bavnbæk. 0774809L\G00044-1-PML Lokalitet: Sø med omgivelse ved Skærum Mølle Lokalitetsnr.: 7 Beliggenhed: Området er beliggende ca.150 m Sø

Læs mere

Dispensation og tilladelse til oprensning og udvidelse af sø på matr. nre. 2a, 2b, 2c, Koustrup By, Tøstrup

Dispensation og tilladelse til oprensning og udvidelse af sø på matr. nre. 2a, 2b, 2c, Koustrup By, Tøstrup Peter Schou Andersen 1-09-2016 Koustrup 4 Sagsnummer.: 16/4161 8560 Kolind Sagstype: KLE: 01.05.08 Sagsbehandler: Lars Dyhrberg Bruun Tlf.: 87 53 54 10 Dispension og tilladelse til oprensning og udvidelse

Læs mere

Dispensationen er meddelt i medfør af naturbeskyttelseslovens 65, stk. 3.

Dispensationen er meddelt i medfør af naturbeskyttelseslovens 65, stk. 3. Gribskov Kommune Rådhusvej 3 3200 Helsinge 20. november 2018 Dispensation til oprensning af tilgroet vandhul Matr. nr. 4e Tibirke By, Tibirke Gribskov Kommune meddeler hermed dispensation 1 fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

2. Bredderne skal anlægges så flade som muligt med en hældning, der ikke overstiger 1:5, og dybden på vandhullet må ikke være mere end 1 meter.

2. Bredderne skal anlægges så flade som muligt med en hældning, der ikke overstiger 1:5, og dybden på vandhullet må ikke være mere end 1 meter. RANA-CONSULT v/peer Ravn Jacobsen Finlandsvej 6 4200 Slagelse 08-04-2014 Sags id.: 14/3714 Sagsbehandler: Dorthe Brix Folsted Aaboer Landzonetilladelse til etablering af vandhul Afgørelse Fredericia Kommune

Læs mere

Slagelse Kommune Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør

Slagelse Kommune Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Slagelse Kommune Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Miljø og Natur Natur Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Overvågning af padder Randers kommune 2009

Overvågning af padder Randers kommune 2009 Overvågning af padder Randers kommune 2009 Udarbejdet af AQUA CONSULT for Randers Kommune Natur og Vand Miljø og Teknik Overvågning af padder, Randers kommune, 2009 Udarbejdet af AQUA CONSULT for Randers

Læs mere

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til gennemførelse af Vand- og Naturprojekt i Karlstrup Mose

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til gennemførelse af Vand- og Naturprojekt i Karlstrup Mose Greve Kommune Center for Teknik & Miljø Vej og ejendomme vejoglandskab@greve.dk Greve Kommune Center for Teknik & Miljø Rådhuset Rådhusholmen 10 DK-2670 Greve Telefon: 43 97 97 97 www.greve.dk Dispensation

Læs mere

Der meddeles tilladelse til oprensning og udvidelse af søen på følgende vilkår: Søen må oprenses og udvides som angivet på nedenstående kort.

Der meddeles tilladelse til oprensning og udvidelse af søen på følgende vilkår: Søen må oprenses og udvides som angivet på nedenstående kort. Frederikssund Kommune Att: Troels Karlog, tkarl@frederikssund.dk Dato 5. september 2016 Sagsnr. 01.05.08-P25-2-16 BY OG LANDSKAB Postadresse: Torvet 2 3600 Frederikssund Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Aktionsplan. Pamhule Skov DK92

Aktionsplan. Pamhule Skov DK92 Aktionsplan Pamhule Skov DK92 Udarbejdet af Niels Damm Ansvarlige partnere: Naturstyrelsen, Amphi International ApS Baggrund Denne plan beskriver de nødvendige aktioner i projektområdet for at opnå målsætningen

Læs mere

Plejeplan for moser ved Gulstav (delprojekt nr. 10)

Plejeplan for moser ved Gulstav (delprojekt nr. 10) Plejeplan for moser ved Gulstav 2018-2028 (delprojekt nr. 10) Indhold 1. Indledning... 3 2. Beskyttelsesmæssig status... 3 3. Beskrivelse af området og potentiale... 4 4. Målsætning for moserne ved Gulstav...

Læs mere

Holstebro Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på op til 500 m 2 på ejendommen matr. nr. 11a Vemb By, Vemb.

Holstebro Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på op til 500 m 2 på ejendommen matr. nr. 11a Vemb By, Vemb. Side 1/5 Gert Ørskov Jensen Sdr Hedegårdsvej 9 7570 Vemb Dato: 06-08-2014 Sagsnr.: 01.03.03-P19-82-14 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7500 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Høringsbemærkninger til revision af plejeplan for Storebjerg-fredningen

Høringsbemærkninger til revision af plejeplan for Storebjerg-fredningen Høringsbemærkninger til revision af plejeplan for Storebjerg-fredningen Der er indkommet 7 høringssvar, derudover kommentarer fra DN Furesø efter markvandring i september 2015. Høringspart Bemærkning Kommunens

Læs mere

Efterbehandling og natur i råstofgrave

Efterbehandling og natur i råstofgrave Efterbehandling og natur i råstofgrave Vilkår til efterbehandling afhængig af politiske vinde Andre hensyn og interesser Eksempel fra grusgrav på Nordfalster Bidrag til øget biodiversitet i et området

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Dispensation fra naturbeskyttelsesloven Naturstyrelsen Østsjælland Fægyden 1 3500 Værløse Att: Jens Nielsen Dispensation til at hæve vandstanden i Afrodites Øje, en sø og mose beliggende på matr.nr. 31g,

Læs mere

Planlovstilladelse til etablering af ny sø ved Kragbækvej 4, 7500 Holstebro

Planlovstilladelse til etablering af ny sø ved Kragbækvej 4, 7500 Holstebro Side 1/5 Else-Marie Kannegaard Olsen Kragbækvej 4 7500 Holstebro Dato: 15-06-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-75-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7557

Læs mere

Henrik Sønderris Sønderrisvej Græsted. Dispensation til at fjerne træer og opvækst i 3 beskyttet mose

Henrik Sønderris Sønderrisvej Græsted. Dispensation til at fjerne træer og opvækst i 3 beskyttet mose Henrik Sønderris Sønderrisvej 4 3230 Græsted Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282504 amo55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 08.01.2016 Sagsnr. 15/25592

Læs mere

Holstebro Kommune Kirkestræde Holstebro Att. Mette Valentiner Nielsen

Holstebro Kommune Kirkestræde Holstebro Att. Mette Valentiner Nielsen Side 1/6 Holstebro Kommune Kirkestræde 11 7500 Holstebro Att. Mette Valentiner Nielsen Dato: 04-04-2016 Sagsnr.: 01.05.08-P19-21-15 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805

Læs mere

Afgørelse om dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til oprensning af regnvandsbassin

Afgørelse om dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til oprensning af regnvandsbassin Odsherred Forsyning Hovedgaden 39 4571 Grevinge 25. juli 2018 Afgørelse om dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til oprensning af regnvandsbassin _ Odsherred Kommune har modtaget en ansøgning fra

Læs mere

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af nye søer, samt pleje af eksisterede søer, Holstebro Øvelsesplads.

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af nye søer, samt pleje af eksisterede søer, Holstebro Øvelsesplads. Side 1/9 Forsvaret og Forsvarsministeriets styrelser Danneskiold-Samsøes Allé 1 1434 København K Dato: 08-05-2015 Sagsnr.: 01.05.08-P19-37-14 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.:

Læs mere

Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo

Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo 2011-2015 Glostrup Kommune Udgivet af: Glostrup Kommune, Center for Miljø og Teknik Udgivelsesdata: 14. september 2011 Forside foto: Forekomst af kæmpebjørneklo

Læs mere

Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe- Bjørneklo i Assens Kommune [ ]

Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe- Bjørneklo i Assens Kommune [ ] Miljø og natur Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe- Bjørneklo i Assens Kommune [2011-2020] Indsatsplan til bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo i Assens Kommune [2011-2020] Baggrund Kæmpe-Bjørneklo ses i dag

Læs mere

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Oversigtskort Forhistorie om plejen og områdets udvikling Området for fældning- og plejeplanen illustreres af kortudsnittet herover og omfatter

Læs mere

Tegn og mal padder og krybdyr - fra skoven

Tegn og mal padder og krybdyr - fra skoven t o te Tegn og mal padder og krybdyr - fra skoven Almindeligt firben Bjergsalamander Bjergsalamander Butsnudet frø Hugorm Lille vandsalamander Lille vandsalamander Løvfrø Skrubtudse Snog Spidssnudet frø

Læs mere

På jagt med øjne og ører i Lyngby Åmose

På jagt med øjne og ører i Lyngby Åmose På jagt med øjne og ører i Lyngby Åmose Om brochuren Dette lille hæfte er lavet af Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Lyngby- Taarbæk Kommune. Vi håber, at det vil kunne give jer en ekstra

Læs mere

Søer og vandløb. 2 slags ferskvandsområder

Søer og vandløb. 2 slags ferskvandsområder Søer og vandløb Ferskvandsområderne kan skilles i søer med stillestående vand og vandløb med rindende vand. Både det stillestående og det mere eller mindre hastigt rindende vand giver plantelivet nogle

Læs mere

Birgitte Finks Tegnestue Nybyvej Tølløse Nordmarks Alle Att: Birgitte Finkt.: Keld Andersen

Birgitte Finks Tegnestue Nybyvej Tølløse Nordmarks Alle Att: Birgitte Finkt.: Keld Andersen Birgitte Finks Tegnestue Nybyvej 45 4340 Tølløse Nordmarks Alle Att: Birgitte Finkt.: Keld Andersen NOTAT Titel: Bidrag til miljøscreening af lokalplanområde syd for Tølløse vedrørende bilag IV arter.

Læs mere

2. Bredderne skal anlægges så flade som muligt, med en hældning, der ikke overstiger 1:5, og dybden på vandhullet må ikke være mere end 1 meter.

2. Bredderne skal anlægges så flade som muligt, med en hældning, der ikke overstiger 1:5, og dybden på vandhullet må ikke være mere end 1 meter. RANA-CONSULT v/peer Ravn Jacobsen Finlandsvej 6 4200 Slagelse 20-01-2014 Sags id.: 14/329 Sagsbehandler: Dorthe Brix Folsted Aaboer Tilladelse til etablering af et vandhul Afgørelse: Fredericia Kommune,

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Stenøgård Grundejerforening Sendt pr. mail til: Henning Schjødt peika@mail.tele.dk Dato 2. december 2016 Sagsnr. 01.05.08-P25-9-16 BY OG LANDSKAB Natur og Miljø Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Tove Clausen og Bjarne Elgaard V. Breumvej 9 V. Breum 7870 Roslev. 8. september V. Breumvej 9 - Landzonetilladelse til sø

Tove Clausen og Bjarne Elgaard V. Breumvej 9 V. Breum 7870 Roslev. 8. september V. Breumvej 9 - Landzonetilladelse til sø Tove Clausen og Bjarne Elgaard V. Breumvej 9 V. Breum 7870 Roslev 8. september 2017 V. Breumvej 9 - Landzonetilladelse til sø Skive Kommune har modtaget ansøgning om tilladelse til at etablere en ny sø

Læs mere

Dispensation til oprensning af eksisterende sø samt landzonetilladelse til ny sø og jorddige matr. nr. 14g, Nebel By, Rårup

Dispensation til oprensning af eksisterende sø samt landzonetilladelse til ny sø og jorddige matr. nr. 14g, Nebel By, Rårup Claus Thorsø Pedersen Lundgårdsvej 4 7130 Juelsminde Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Lene Kofoed Dir: +4579755628 Mob: +4551724602 e-mail: Lene.Kofoed @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-140-15 14.1.2016

Læs mere

UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling

UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling UDKAST Aftale om arealpleje For fredningen af Videslet beliggende matr. nr. 35e Sørig, Råbjerg og matr. nr. 7ae Napstjært By, Elling 01-10- 2012 Frederikshavn Kommune/Natur Sagsbehandler: sili Administrative

Læs mere

Indhold: 1. INDLEDNING... 2 2. REGISTRERINGER... 3 2.1 Padder... 3 2.2 Planter... 3 2.3 Dækningsgrader mm... 4 3. KONKLUSION... 6

Indhold: 1. INDLEDNING... 2 2. REGISTRERINGER... 3 2.1 Padder... 3 2.2 Planter... 3 2.3 Dækningsgrader mm... 4 3. KONKLUSION... 6 Ringsted Kommune Att: Berit Thøgersen NOTAT: Søer på Odinsvej Tilsyn/besigtigelse: Kåre Fog Tekst: Martin Hesselsøe og Kåre Fog Dato:. udgave 27. juni 20 Indhold:. INDLEDNING... 2 2. REGISTRERINGER...

Læs mere

Dispensation til oprensning af 3 beskyttet sø

Dispensation til oprensning af 3 beskyttet sø AGC Ejendomsinvest ApS Cego ApS Lauritzens Plads 1 9000 Aalborg Att.: Anders Christensen: ac@cego.dk Dato: 23. februar 2018 Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2018-6232

Læs mere

Gyldenrisbekæmpelse i testområde på Amager Fælled

Gyldenrisbekæmpelse i testområde på Amager Fælled Gyldenrisbekæmpelse i testområde på Amager Fælled Denne rapport indeholder en begrundelse for prioriteringen af testområdet for gyldenrisbekæmpelse på Amager Fælled, beskrivelse af metoden for den præcise

Læs mere

Kløverstier Brøndbyøster

Kløverstier Brøndbyøster Kløverstier Brøndbyøster Blå rute Efterår Brøndby kommune Naturbeskrivelse I løbet af efteråret skifter skoven karakter. Grønne blade skifter farve og gule, orange, røde og brune nuancer giver et fantastisk

Læs mere

Etablering af ny sø på matr. nr. 12d Den mellemste Del, Idom med adressen Høgsbjergvej 17, 7500 Holstebro

Etablering af ny sø på matr. nr. 12d Den mellemste Del, Idom med adressen Høgsbjergvej 17, 7500 Holstebro Side 1/5 Skovdyrkerforeningen Vestjylland Nupark 47F 7500 Holstebro Att. Bo T. Simonsen Dato: 03-11-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-148-15 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til rydning af vedopvækst i beskyttet mose

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til rydning af vedopvækst i beskyttet mose Jens Christian Simonsen Saturnvej 6800 Varde Dispensation efter naturbeskyttelsesloven til rydning af vedopvækst i beskyttet mose Du har søgt om dispensation til at rydde træer og buske på matr. nr. 3

Læs mere

Jonstrup/Jonstrup Vang

Jonstrup/Jonstrup Vang Jonstrup/Jonstrup Vang ET 34 BALLERUPVEJ 28 0 250 meter BRINGEVEJ 500 JONSTRUPVEJ 29 35 33 39 37 38 32 36 31 30 JONSTRUPVANGVEJ WALGERHOLM 131 132 Sø nr. 28 Nr. 28, Bringe By Den nordlige del af Møllemosen

Læs mere

Overvågning af padder Randers kommune 2015

Overvågning af padder Randers kommune 2015 Overvågning af padder Randers kommune 2015 Udarbejdet af AQUA CONSULT for Randers Kommune Natur og Vand Miljø og Teknik Overvågning af padder, Randers kommune, 2015 Udarbejdet af AQUA CONSULT for Randers

Læs mere

Løgfrøen ved Sevel Skovby

Løgfrøen ved Sevel Skovby Afrapportering for projektet Løgfrøen ved Sevel Skovby Pleje af eksisterende vandhuller og etablering af nye vandhuller i området ved Sevel Skovby og Ryde Bavnehøj Reference nr.: 2014-A-68 Projektansvarlig:

Læs mere

Sagsnr P og P

Sagsnr P og P Mikkel Kreiberg Vangevej 2 4050 Skibby Dato 19. september 2017 Sagsnr. 01.05.08-P25-3-17 og 01.03.00-P19-14-17 BY OG LANDSKAB Natur og Miljø Torvet 2 3600 Frederikssund Landzonetilladelse til ny sø og

Læs mere

Gitte og Tonny Skovgård Jensen Skovfyrvej Ry. Oprensning og udvidelse af vandhul, Ryvejen 69, 8660 Skanderborg

Gitte og Tonny Skovgård Jensen Skovfyrvej Ry. Oprensning og udvidelse af vandhul, Ryvejen 69, 8660 Skanderborg Gitte og Tonny Skovgård Jensen Skovfyrvej 22 8680 Ry Oprensning og udvidelse af vandhul, Ryvejen 69, 8660 Skanderborg Skanderborg Kommune meddeler hermed tilladelse til oprensning og udvidelse af eksisterende

Læs mere

Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo

Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo Indsatsplan for bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo Aabenraa Kommune 2011-2021 Forord Denne indsatsplan er et vigtigt skridt mod en koordineret indsats for en effektiv bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo i Aabenraa

Læs mere

Notat om fredning og natur på Amager Fælleds nordlige del

Notat om fredning og natur på Amager Fælleds nordlige del Bilag 22 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 16. august 2018 Notat om fredning og natur på Amager Fælleds nordlige del Delområderne Tre af delområderne berører helt

Læs mere